Share
7 Oct 2018 - 14:00

1. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria
2. Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică”
3. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică!
4. Toader a ales o candidată „non-kovesi” pentru DNA
5. DIICOT îl „trădează" pe Orban: sesizarea sa a fost clasată!
6. Vizita lui Phil Hogan cojoc contra ajutoare europene
7. „Cazul Dorneanu” și terorismul „civic”
8. Audiere cu „răsteli” a ambasadorului Maior
9. Dăncilă la Bruxelles - între „dezastru” și performanță
10. Șefii jandarmeriei - inculpați pentru reprimare violentă a protestatarilor „pașnici”


 

1. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria

În sfârșit PSD are o opoziție serioasă. Nu comedia ieftină pe care o joacă PNL și USR, ci chiar primărița pesedistă a Capitalei, cea care a declanșat un veritabil jihad împotriva dictatorului de la Alexandria. Primăriţa Firea, pierzând orice speranță că l-ar mai putea convinge pe Dragnea să o facă șefă la PSD București (s-au decis alegeri, peste tot pe unde mai erau șefi interimari, iar funcția i-a deja promisă lui Șerban Nicolae) trage cu toate muniția din dotare spre „ținta piept numărul 1” a dictatorului din Alexandria,  cu ale cărui defecte s-a împăcat foarte bine până nu demult. Sfătuindu-l  să facă „un pas lateral” (cam ce o însemna asta?) primărița Capitalei nu ar vrea să facă disidență în afara Partidului ci în interior, sperînd să coaguleze și alte nemulțumiri.
 

 

 

2.Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică

Summitului celor Trei Mări și a unui Ocean (datorită participării americane) în derularea evenimentului a reunit la București 9 președinți de stat și alți înalți reprezentanți ai țărilor riverane la Baltică, Adriatică și Marea Neagră. Iohannis a reușit să treacă manifestarea pe „persoană fizică” ținându-și oaspeții captivi la Cotroceni și cuvântându-le de vreo patru ori. Prezența secretarului pentru Energie al Statelor Unite Rick Perry a marcat interesul ieșit din comun pe care îl manifestă americanii față de rezervele de gaze din Marea Neagră cu care i-ar putea concura pe ruși, dacă legea Offshore va fi modificată în așa fel încât să pună întreaga extracție la dispoziția companiilor americane care au efectuat forajele. La încheierea summitului, însoțit de ambasadorul Klemm, Perry s-a dus peste Dragnea la Camera Deputaților, având loc acolo discuții despre care nu s-au făcut declarații la final.
Iohannis consideră summitul „un mare succes”, deși obiectivele acestuia au rămas destul de confuze. 

 

 

3. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică!

Liviu Dragnea a declarat că nu are de gând să cedeze şi să pună umărul la pierderea resurselor României, alături de cei care insistă ca legea să fie modoficată."Legea offshore nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-a transmis către guvern, iar chestiunile importante, legate de impozitul pe venituri suplimentare şi de faptul ca 50 la sută din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România, vor rămâne neschimbate."
Legea va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producţia va trebui tranzacţionată pe piaţa românească, iar sumele obţinute vor fi direcţionate spre parteneriatele public-private.

 

 

4. Toader a ales o candidată „non-kovesi” pentru DNA

Toader s-a hotărât pe cine să propună șef la DNA: o procurare (Adina Florea) de la Constanța, care în proiectul său de management a criticat-o pe Kovesi și a citat din opere de ministrului. Urmează să avanseze propunerea către CSM și președinte. Cum ministrul Justiției nu este un începător în ale politicii de cadre, a păstrat desigur în mânecă un as pentru situația ușor de bănuit că propunerea va fi respinsă, iar adevăratul său candidat urmează să fie făcut cunoscut în condițiile în care nu va mai putea fi respins.

 

 

5. DIICOT îl „trădează" pe Orban: sesizarea sa a fost clasată!

Procurorii au decis ca faptele vizate de plangerea penala ce are ca obiect sesizarea formulata de catre Ludovic Orban impotriva Vioricai Dancila, prim-ministru au dispus clasarea cauzei penale cu privire la savarsirea infractiunilor de inalta tradare, intrucat faptele nu exista".

Decizia DIICOT l-a lovit în moalele capului pe Orban, care pur și simplu nu înțelege de ce a fost clasată sesizarea sa, când era limpede ca lumina zilei că Viorica Dăncilă e o trădătoare a nobililor idealuri ale dragostei de țară. E hotărât să reclame și DIICOT-ul. Tot pentru trădare.

 

 

6. Vizita lui Phil Hogan cojoc contra ajutoare europene

Petre Daea a găsit cojoc pe măsura comisarului european Phil Hogan. Unul făcut de ciobani, care speră să nu aibă soarta porcarilor (deși SRI a făcut niște avertizări în legătură cu o posibilă epidemie printre oi și capre). În ciuda avertismentului acestuia că România are 75% dintre porcii crescuți în gospodării din UE, ceea ce face extrem de dificilă protecția față de epidemii de gen de felul porcinei, Daea a dat asigurări că nu se va interzice creșterea porcilor la domiciliu. Cel puțin deocamdată...

 

 

7. „Cazul Dorneanu” și terorismul „civic”

Președintele CCR a fost acostat pe stradă, insultat și hărțuit până la domiciliu de un #rezistent convins că își face datoria patriotică exprimându-și violent opiniile politice. Blândul președinte al Curții nu a reacționat și nu a depus plângere. 
S-a „autodenunțat” însă huliganul, mândru nevoie mare de performanța sa, pe care a mai și postat-o pe rețelele de socializare.

 

 

8. Audiere cu „răsteli” a ambasadorului Maior

 Maior s-a prezentat la Comisia de politică externă unde s-a răstit la Tăriceanu care l-a tras de urechi din motiv de lipsă de patriotism, acuzându-l că face mai degrabă jocul americanilor decât politica românilor. Cererea de rechemare a sa va rămâne însă deocamdată fără cuvenitul ecou la Cotroceni, chiar dacă Meleșcanu face efortul supraomenesc de a o redacta.

 

 

9. Dăncilă la Bruxelles - între „dezastru” și performanță

 Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Bruxelles cu Manfred Weber, șeful popularilor și - probabil - urmașul lui Juncker, care a tras-o de urechi din cauza violențelor și reprimării spiritului civic al manifestanților pașnici de la București 
Ea a trebuit să le explice diferiților interlocutori neîncrezători că nu au a se teme de soarta democrației în România, unde în pericol este chiar ordinea publică, atâta timp cât „protestanții” pot să agreseze cu sălbăticie o jandarmeriță fără teama de a fi pedepsiți. Cel mai septic dintre partenerii de discuții s-a dovedit a fi chiar șeful popularilor, Manfred Weber, despre care Tăriceanu crede că a ținut un discurs scris de altcineva. Foarte probabil, de Monica Macovei. Dealtfel, dihonia dintre români a fost sancționată de un lider de grup care l-a apostrofat pe Cătălin Ivan, care ceruse excluderea României din grup, pentru comportament neadecvat unui europarlamentar. 
La Bruxelles Dăncilă a fost acuzată și că ar susține oficial referendumul despre familie. A dat însă asigurări că guvernul nu se implică și că ce fac unii parlamentari ca persoane fizice e treaba lor.

 

 

10. Șefii jandarmeriei - inculpați pentru reprimare violentă a protestatarilor „pașnici”

Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.
Reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, care Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne, au fost citaţi la Parchetul instanţei supreme, unde au fost anunţaţi că au calitatea de suspect în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

 


Vezi şi Top 10 din celelalte luni din 2018:

Ian. Feb. Mar. Apr. Mai Iun. Iul. Aug. Oct.      

 

Format: