Joi, 13 Septembrie, 2018 - 19:00

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 13 septembrie a.c., proiectul hotărârii Guvernului privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale în România prin achiziționarea a peste 1.200 de ambulanțe.

Astfel, se vor achiziționa 242 ambulanțe de tip A, 375 ambulanțe de tip B4x2, 505 ambulanțe de tip B4x4 și 122 ambulanțe de tip C, în valoare totală de 476.857.000 lei.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 19:38

Institutul Național de Administrație (INA) a organizat festivitatea de deschidere a Programului de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici. Evenimentul a avut loc în data de 11 septembrie 2018, la Academia de Studii Economice din București, Aula Magna.

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 11:32
Iohannis a atacat la CCR proiectul

Proiectul privind eliminarea tuturor pensiilor speciale, a fost depus în Parlament. Parlamentarii PMP au depus o propunere legislativă care prevede eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, membrilor Corpului diplomatic, ale personalului auxiliar din instanţe şi parchete, Avocatului Poporului, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil navigant, precum și pensiile aleșilor din Legislativ.

Proiectul a fost depus în data de 4 septembrie și prevede şi abrogarea indemnizaţiilor pentru limită de vârstă ale senatorilor şi deputaţilor.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 19:50
În vederea soluţionării dificultăților de finanţare a Programului de cercetare naţional, cât şi a proiectului ALFRED

Vizita prim-ministrului Viorica Dăncilă la Institutul de Cercetări Nucleare Mioveni

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vizitat astăzi platforma nucleară Mioveni la Institutul de Cercetări Nucleare (RATEN ICN), sucursală a Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN).

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 15:22
Au discutat - instituțional - despre ceea ce ar fi trebuit să se consulte Iohannis cu Dăncilă despre rectificare

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o invitație la consultări Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în vederea clarificării unor aspecte ce țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 20:53

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 05 septembrie 2018:

I.      PROIECTE DE LEGE

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 17:01
Pe Teodorovici și pe Toader. Care vor discuta tot cu niște înlocuitori...

Premierul Viorica Dăncilă i-a delegat pe ministrii de Finanţe şi de Justiţie, Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader, pentru a participa la consultările de joi de la Palatul Cotroceni, a precizat Eugen Teodorovici după şedinţa de Guvern.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 16:00
Deși și-a manifestat „întreaga disponibilitate pentru a discuta cu Guvernul și a găsi soluțiile potrivite”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvernul condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Este inadmisibilă această abordare a Executivului, în condițiile în care avizul CSAT este obligatoriu atunci când sunt afectate bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 15:37
Decizie CCR: Este obligatorie solicitarea unui aviz de la CSAT, dar nu și primirea avizului.

Executivul a aprobat, în ședința de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul CSAT!
Surse guvernamentale au precizat că decizia Guvernului s-a bazat pe un punct de vedere de la Ministerul Justiției care prevede că Executivul poate adopta rectificarea bugetară fără aviz de la CSAT, baza legală pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR din 2015 potrivit căreia este obligatorie solicitarea unui aviz de la CSAT, nu și primirea avizului.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 15:09
Declarația președintelui după suspendarea ședinței CSAT

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 4 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Bună ziua!

Deocamdată, s-a terminat ședința CSAT și o să revin imediat la acest „deocamdată”.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 09:35
Aprobate ilegal de directorul Marian Dobrică

Astăzi am cerut Ministrului Justiției să dispună verificarea modului în care au fost acordate, în perioada iunie 2017 – iunie 2018, cele 10 recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru deținutul Cristian Borcea și am sesizat Direcția Națională Anticoupție în legătură cu posibile infracțiuni de abuz, fals și corupție în legătură cu favorizarea acestui deținut-vip.

Vineri, 31 August, 2018 - 21:24

La inițiativa Ministerului Apelor și Pădurilor, au fost adoptate miercuri 29 august, în ședința de guvern, hotărârile privind aprobarea amplasamentelor și declanșarea procedurilor de expropiere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică de interes național – pentru perdele forestiere de protecție a Autostrăzii A2, în județul Constanța pe raza localităților Medgidia, Ciocârlia și Murfatlar, precum și pentru cele de pe raza localităților Bărăganu, Cu

Vineri, 31 August, 2018 - 21:17
Apel la președinte, să înceteze să exploateze politic această situație

Guvernul României a luat și va continua să ia toate măsurile necesare, din punct de vedere instituțional și financiar, pentru controlul și combaterea eficientă a răspândirii pestei porcine africane și face apel la președintele României, Klaus Iohannis, să înceteze să exploateze politic această situație cu consecințe importante din perspective economice și sociale.

Duminică, 26 August, 2018 - 15:46

”Guvernul se confruntă cu o dublă criză în cazul pestei porcine africane și nu pare pregătit să gestioneze niciunul din aspectele ei. Există, pe de o parte, responsabilitatea de a opri focarele de infecție și de a asigura despăgubirile necesare pentru că fermierii afectați și-au pierdut mijloacele de trai.

Joi, 23 August, 2018 - 18:46

Guvernul a adoptat astăzi o hotărâre prin care se aprobă 16 obiective de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat, de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză, între care opt sunt noi proiecte, pe care le prezentăm mai jos:

 

Marţi, 21 August, 2018 - 10:56
Plângerea - proba participării ilegale la un miting neautorizat

Surse din interiorul Ministerului de Interne afirmă că se află în pregătire un proiect de răspuns la intensa campanie negativă declanșată după mitingul din 10 august la adresa forțelor de ordine. Juriștii ministerului, asistați de o importantă casă de avocatură, pun la un proiect de acțiune legală împotriva participanților la miting care au depus plângere la Parchet, pornind de la faptul că aceștia dovedesc în acest fel că au participat la o acțiune ilegală, mitingul nefiind autorizat. Iar plângerile constituie cea mai clarăprobă a infracțiunii comise de aceștia.

Sâmbătă, 18 August, 2018 - 15:51
„Când ai cheltuit sub 40% din ceea ce ai avut alocat în şapte luni de zile, la ce să te aştepţi? ”

Consilierul guvernamental Darius Vâlcov a declarat, sâmbătă, referitor la tăierea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, că la rectificarea bugetară nu se acordă fonduri suplimentare „doar pentru că îţi doreşti tu să te plimbi cu bucătarul peste tot pe unde te duci la vilele de protocol".

 

 

Miercuri, 15 August, 2018 - 09:16
E din Teleorman!

Ministrul Afacerilor Interne anunță, oficial, că la conducerea Jandarmeriei Române a fost împuternicit Ionuț Sindile, prim adjunct al instituției, militarul având 40 de ani și fiind născut în Teleorman.

"Începând cu data de 15 august a.c., prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcția de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Sâmbătă, 11 August, 2018 - 12:56
Nu și pe huliganili pașnici...

Solicitarea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, către Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr

Vineri, 10 August, 2018 - 19:28

Arhiepiscopia Bucureştilor a transmis vineri, în legătură cu stabilirea domiciliului lui Valentin Dragnea în casa parohială a bisericii Sfântul Elefterie – Nou, că fiul liderului PSD urmează să se căsătorească cu fiica preotului, iar acesta a făcut demersuri legale astfel încât viitorul său ginere şi-a stabilit domiciliul în casa parohială, cu scopul de a se oficia căsătoria sa civilă în Bucureşti, fără a solicita acordul parohiei şi fără a înştiinţa Centrul eparhial, preotul Dionis Tătulescu, se arată într-un comunicat.

Miercuri, 8 August, 2018 - 19:52

PMB: Manifestatia anuntata pentru vineri, 10 august, in Piata Victoriei, nu are organizatori

 

In cadrul sedintei Comisiei de avizare a cererilor de organizare si desfasurarea a adunarilor publice, care a avut loc astazi, la Primaria Municipiului Bucuresti, au fost discutate, printre alte solicitari, doua cereri de organizare a unui miting, in Piata Victoriei, pe data de 10 august.

Marţi, 7 August, 2018 - 18:17
Din 2014 pana astazi, e singura structura care a dublat bugetul pe care i l-a alocat Guvernul

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, a reactionat, marti dupa amiaza, dupa ce Klaus Iohannis a transmis ca rectificarea bugetara il aduce in situatia de a nu-si putea exercita atributiile.

Teodorovici a transmis la Antena 3 ca ii pare rau ca Administratia Prezidentiala a iesit cu astfel de declaratii, dar ca in acest fel se demonstreaza lipsa de experienta in acest domeniu.

Marţi, 7 August, 2018 - 16:21

Declarația de presă susținută de Purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi

„Bună ziua!

Tema declarației de presă de astăzi o reprezintă punctul de vedere al Administrației Prezidențiale referitor la decizia Guvernului de a reduce drastic bugetul acestei instituții.

Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului național, ci este un instrument de sancționare bugetară a adversarilor politici şi instituțiilor nesubordonate PSD.

Joi, 2 August, 2018 - 14:40

"Avem astăzi o veste bună și pentru angajații din sectorul public. Vor avea o mică vacanță în a doua parte a lunii august", a anunțat premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern.

"Pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca și 16 și 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi astfel românilor câteva zile de odihnă", a precizat șeful executivului.

Duminică, 29 Iulie, 2018 - 12:03

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit şi indisponibilizat, în mai puţin de 24 de ore, două autoturisme de lux ce figurau ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, alerte introduse de către autorităţile din Germania,respectiv Italia, cu doar câteva zile înainte.

Sâmbătă, 28 Iulie, 2018 - 21:31
Declarația Șefului Direcției Generale de Pașapoarte, comisar-şef de poliţie Toancă Mirel

Sâmbătă, 28 iulie a.c., șeful Direcției Generale de Pașapoarte, comisar-şef de poliţie Toancă Mirel, a susținut o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la măsurile luate pentru eficientizarea activității de eliberare a documentelor de călătorie. 

Sâmbătă, 28 Iulie, 2018 - 09:00

Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA) a transmis că a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană, în județul Galați, autoritățile luând măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii, prin sacrificarea porcilor și dezinfecția exploatației afectate.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:06
Printr-o Ordonanță de Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că se poartă discuţii (fără să precizeze cu cine) pentru o posibilă Ordonanţă de Guvern pentru legea off-shore, el precizând că prevederile din lege nu sunt bine definite în anexe şi nu sunt clare.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 07:48
Viorica Dăncilă își prezintă bilanțul!

Deși tradiția guvernării pesediste era ca la șase luni să se schimbe premierul cu altul, teoretic mai bun, de data aceasta Viorica Dăncilă pare să se dovedească mai bună decât Grindeanu și Tudose la un loc. Așa că nu numai că rămâne în funcție - în ciuda dorinței și îndemnurilor lui Iohannis - dar își mai prezintă și realizările -  luni la Palatul Victoria, la ora 14.00, bilanţul Executivului la şase luni de la preluarea guvernării. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică că vor fi prezentate cele mai importante măsuri adoptate de Cabinet.

Subscribe to Administrație centrală