Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 15:00

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României a fost adoptat cu 165 voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă şi trei abţineri.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 19:08
Sub pretextul că remanierea e o „farsă”!

Declarațiile de presă ale președintelui Iohannis: 

 Iohannis: Bună ziua! În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situație și, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă. Nu are absolut, dar absolut nimic, de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie. Nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este, această remaniere întreagă, neavenită.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 15:19

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) au început la nivel naţional acţiunea „Demetra”, în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor. Din dispoziţia ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Mihaela Triculescu, inspectorii antifraudă controlează achiziţiile intracomunitare şi importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei şi reţelele de vânzare en-gros şi en-detail ale acestor produse.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 19:17

Guvernul României condamnă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huși, în urma căreia numeroase monumente funerare au fost distruse.

În acest sens, au fost luate măsurile administrative ce se impun pentru identificarea și sancționarea celor responsabili de efectuarea acestui atac.

Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism, încurajând solidaritatea ca fundament pentru o societate democratică şi modernă.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 17:00

Carmen Dan: ”Numai cine a văzut fostul sediu poate înțelege că mutarea în această locație este o chestiune de normalitate. Facem o analiză acum la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a numărului de sedii care ar trebui reabilitate în perioada viitoare. Este evident că numai din bugetul MAI, chiar dacă acesta a crescut în ultimii ani, nu vom putea reabilita tot ceea ce necesită reparații. Am reușit în ultimii 2 ani să reabilitam 60 de clădiri ale MAI, altele le-am construit și finalizat pe fonduri europene, așa cum este cel de aici de la Isaccea”.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 18:35

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat joi o vizită de lucru în județul Satu Mare, alături de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Joi, 28 Martie, 2019 - 14:29

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 29 martie 2019

 

I.               PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENŢĂ privind transmiterea unor terenuri proprietate
publică a statului din administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
- Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură în administrarea Ministerului
Apelor şi Pădurilor - Administraţia Naţională "Apele Române

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:41

Azi,15 Martie, la ora 15.00, un vrednic urmaș al lui Ștefan cel Mare, pe nume Ștefan Mandachi, cel care a dat Moldovei primul metru de autostradă, va întrerupe, timp de 15 minute, activitatea în toate restaurantele sale din țară, îndemnându-i și pe alții să-și suspende activitatea pentru un sfert de oră și să susțină astfel această inedită formă de protest. În acest mod, dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la lipsa autostrăzilor din România. Mii de antreprenori români au răspuns pozitiv acestei inițiative.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 18:36

În data de 12.03.2019, în apropierea penitenciarului Oradea, un angajat al unităţii  care se afla în timpul liber, a fost ameninţat şi i-a fost pulverizat în zona feţei spray iritant lacrimogen, de către un fost deţinut.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 20:28

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în  ședința Guvernului României din 12 martie 2019

 

Luni, 11 Martie, 2019 - 16:18

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui incendiu produs la Spitalul Municipal Gherla – Secția Pediatrie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 21:34
Tutunul şi înlocuitorii de tutun prelucraţi nu se regăsesc pe listele cu obiecte interzise la expediere

Referitor la percheziţiile efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române în vederea traficului cu tutun efectuat prin intermediul coletelor trimise prin corespondenţă, Poşta Română a oferit tot sprijinul necesar autorităţilor pentru desfăşurarea acţiunii.

Sâmbătă, 2 Martie, 2019 - 11:55

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea Programului Prima Casă 2019, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a  acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru anul 2019 .

 

Vineri, 1 Martie, 2019 - 21:02
Cioloș a vrut să înființeze Cancelaria Primului Ministru dar nu a reușit

 

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Costin Mihalache în funcția de șef al nou-înființatei Cancelarii a prim-ministrului. Costin Mihalache a deținut o serie de funcții în structuri ale statului. A fost consilier al Vioricăi Dăncilă, dar și a fostului premier Victor Ponta. În CV, la studii, sunt trecute Academia de Poliție, Facultatea de Drept, și Universitatea de Limbă și Cultură Chineză din Beijing. De altfel, a reprezentat mai multe organizații și instituții românești în relația cu Republica Chineză.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 20:18

Guvernul a inclus pe lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public privat încă un obiectiv, respectiv linia ferată de mare viteză  Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  - Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani), potrivit unei Hotărâri aprobate în ședința de astăzi.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 19:00

Pentru un jurnalist aflat la început de drum contactul cu personalități din politică aflate la etajul superior al ierarhiei statale este un privilegiu. M-am bucurat de un astfel de privilegiu când un coleg cu stagiu îndelungat a fost indisponibil pentru un eveniment survenit pe nepusă masă - o conferință de presă la Ministerul Agriculturii. Am fost desemnat să-l suplinesc, luând cunoștință cu acest prilej cu problemele unui sector important, dar și cu cel care a devenit de o bună bucată de vreme o adevărată  vedeta media: ministrul Petre Daea.

 La finalul conferinței mi-am luat inima în dinți și l-am atacat frontal. I-am spus: „Domnule ministru, eu sunt mai nou în profesie și  ar fi pentru mine un prilej nesperat să mă afirm în ochii șefilor (poate și ai  colegilor)  dacă mi-ați putea răspunde unei solicitări insolite: aș vrea să scriu un reportaj despre ziua dumneavoastră de lucru. Ce face un ministru de dimineața până seara? Cum își câștigă pâinea?”.(V.Cugirean)

 

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:55
În scădere, comparativ cu prima lună a anului trecut, cu 0,21%

Bugetul general consolidat a încheiat prima lună a acestui an cu un excedent de 0,07% din Produsul intern brut, respectiv 700 de milioane de lei, în scădere comparativ cu soldul pozitiv consemnat în prima lună a anului trecut, de 0,21% din PIB sau 1,98 miliarde de lei, informează surse guvernamentale.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat marţi execuţia bugetului general consolidat potrivit căreia veniturile s-au cifrat la 22,4 miliarde lei, reprezentând 2,4% din PIB, în creştere cu 16,8%, în termeni nominali, faţă de anul precedent.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:16
Teodorovici speră într-o „poziție clară, agreată cu toți cei implicați”

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a făcut marți, la Palatul Parlamentului, declarații referitoare la Ordonanța 114, precizând că există voință politică pentru orice discuție deschisă.

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 18:12

Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:03
„Bugetul rușinii naționale” - a tăiat bani de la Servicii!

Presedintele Klaus Iohannis a atacat  bugetul pe 2019 - pe care l-a numit pompos"bugetul rusinii nationale" - la CCR.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 21:09

Președintele României, Klaus Iohannis, a încetat să mai țină în șah Guvernul, acceptând propunerile premierului Viorica Dăncilă.

Șeful statului a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Daniel Suciu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, precum şi cel al lui Răzvan Cuc în funcţia de ministru al Transporturilor.

Anterior, Klaus Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu, atât la Ministerul Transporturilor în primă fază, cât și la Ministerul Dezvoltării.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 17:59

Președintele Klaus Iohannis, a avut sâmbătă, 16 februarie a.c., o întrevedere bilaterală cu Vicepreședintele Statelor Unite al Americii, Mike Pence, în marja participării la Conferința de Securitate de la München.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:40

Guvernul a aprobat, astăzi, o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:38
Laudă doar amendamentul PNL de majorare a alocațiilor, propus fără bază legală

Într-un comunicat dat cu grăbire în absența sa ( fiind deja plecat pentru partida săptămânală de ski), Iohannis face praf bugetul „populist și demagogic” adoptat, singura luminiță de la capătul tunelului PSD/ALDE fiind, după părerea sa, amendamentul propus de PNL (fără o bază legală)privind alocațiile pentru copii.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 14:13
2019 este „anul investiţiilor”! Întârziate...

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a dat votul final, astăzi, pe legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. S-au înregistrat 275  voturi „pentru”, 122 voturi „împotrivă” şi 2 abţineri.

Înainte să fie pronunţat votul final asupra proiectului de buget, prim-ministrul Viorica Dăncilă a susținut o alocuțiune, declarând, în plenul reunit al Parlamentului, că acesta este unul realist şi cu perspectivă de dezvoltare pentru România.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 16:24

Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 15 februarie 2019

 

 

  1. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
  1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/02/HG-18.pdf

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:46
„Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil”

Profund vexat de faptul că guvernul nu face ce-a zis el în CSAT, tăind din sumele (exorbitante) pe care le încasează an de an niște servicii secrete mai numeroase ca în comunism și mai abuzive decît acelea, președintele nu mai catadixește să iasă personal pe scările de la Cotroceni ci dă biroului său de presă sarcina de a transmite un comunicat vitriolant la adresa adversarilor săi politici:

Subscribe to Administrație centrală