Luni, 3 Iunie, 2019 - 15:55

Darius Valcov a demisionat, luni, din functia de consilier al premierului pe probleme economice, in urma unei discutii cu premierul Viorica Dancila.

Seful Executivului a acceptat demisia acestuia, iar decizia a fost publicata in Monitorul Oficial.

Alaturi de Valcov, mai pleaca din functie Mihaela Triculescu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), dar si Adriana Cotel, sefa Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Darius Valcov a fost numit consilier al premierului in ianuarie 2018.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 20:00

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis faptul că sondajele de opinie realizate telefonic, prin SMS/MSM, sau exit-poll-uri la ieșirea de la urne, sunt interzise, duminică, la alegerile europarlamentare, în lipsa unei acreditări a Biroului Electoral Central (BEC):

Marţi, 14 Mai, 2019 - 18:42

Camera Deputatilor a adoptat decizional, marţi, legea care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice, cu 186 voturi "pentru" şi 21 "împotrivă". Proiectul de lege iniţial a fost modificat în urma declarării unor articole ca fiind neconstituţionale.

Deputaţii au votat Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018. 

Marţi, 14 Mai, 2019 - 18:21

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a declarat marţi, la Oradea, că întreaga cantitate de 30 de tone de peşte impropriu consumului din cauza concentraţiei de mercur peste cea admisă a fost oprită la vamă.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 17:10

În cadrul ședinței a fost analizată situația operativă de la nivelul județului, dar și gradul de încadrare cu personal și înzestrare logistică a unităților din județul Bihor.

În acest context, ministrul afacerilor interne a prezentat faptul că, la nivelul MAI, sunt demarate proceduri de achiziție de autospeciale pentru toate structurile ministerului: prima, în valoare de 80 de milioane de lei, bani obținuți din fonduri proprii și a doua, în valoare de peste 54 de milioane de lei, sumă venită de la bugetul de stat.

Luni, 13 Mai, 2019 - 20:33

Acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului din 14 mai 2019

 

I.               PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru completarea art.7 din Hotărârea Guvernului nr.1188/2014 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie ''Prof.dr.G.K. Constantinescu''

Duminică, 12 Mai, 2019 - 15:51

 Astăzi, 12 mai 2019, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a participat la finala competiției Cupa Satelor, eveniment desfășurat în comuna constănțeană Cumpăna. După fazele județene şi turneele regionale, prima ediție a Cupei Satelor U-13 a fost câștigată de echipa comunei Ruginoasa, judeţul Iaşi, care a devenit  campioana tinerelor talentelor din satele şi comunele României.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 19:41

Economia României este estimată să crească cu 5,5% în acest an, la 1.031 miliarde de lei, arată Comisia Națională de Statistică și Prognoză (CNSP), în prognoza de primăvară, care menține procentul de creștere, dar majorează valoarea PIB de la 1.022 miliarde lei, cât estima în ianuarie.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 19:00

Joi, 09 mai 2019, în Piața Unirii din Municipiul Iași se va desfășura o manifestare publică la care este anunțată participarea unui număr mare de persoane.

Luni, 6 Mai, 2019 - 17:49

Guvernul României sprijină prevenirea și combaterea dopajului în sport și consolidarea sistemului anti-doping internațional, a declarat Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, luni, la Palatul Parlamentului, la o reuniune a experților organismelor internaționale din domeniul anti-doping, organizată în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 15:50

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, vineri, o vizită de lucru în județul Ialomița. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și de directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu iar din delegație au mai făcut parte și directorulAdministrației Bazinale de Apă Buzău, Marilena Stoian dar și directorii SGA Buzău și Direcției Silvice Ialomița.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 15:34

Aflată la prima ediție, conferința Working Romania își propune să devină vocea sectorului de resurse umane, precum și a tendințelor care deja se fac resimţite sau se prefigurează pe piaţa muncii din România. Evenimentul are loc pe 7 mai, la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84 – 90 cu corespondent în strada Gabroveni nr. 50-53, Bucureşti), începând cu ora 8:30, în prezența Ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budai.

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 16:59

Administrația Națională de Meteorologie, a emis două atenționări COD GALBEN  valabile în perioada 30 aprilie, ora 15.00 – 01 mai, ora 10.00, de cantități de apă însemnate în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, respectiv în ziua de 1 mai, între orele 10.00 –21.00, de intensificări susținute ale vântului în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei cu rafale de 55....65 km/h și temporar 70...75 km/h.

 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 15:00

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României a fost adoptat cu 165 voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă şi trei abţineri.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 19:08
Sub pretextul că remanierea e o „farsă”!

Declarațiile de presă ale președintelui Iohannis: 

 Iohannis: Bună ziua! În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situație și, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă. Nu are absolut, dar absolut nimic, de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie. Nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este, această remaniere întreagă, neavenită.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 15:19

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) au început la nivel naţional acţiunea „Demetra”, în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor. Din dispoziţia ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Mihaela Triculescu, inspectorii antifraudă controlează achiziţiile intracomunitare şi importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei şi reţelele de vânzare en-gros şi en-detail ale acestor produse.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 19:17

Guvernul României condamnă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huși, în urma căreia numeroase monumente funerare au fost distruse.

În acest sens, au fost luate măsurile administrative ce se impun pentru identificarea și sancționarea celor responsabili de efectuarea acestui atac.

Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism, încurajând solidaritatea ca fundament pentru o societate democratică şi modernă.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 17:00

Carmen Dan: ”Numai cine a văzut fostul sediu poate înțelege că mutarea în această locație este o chestiune de normalitate. Facem o analiză acum la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a numărului de sedii care ar trebui reabilitate în perioada viitoare. Este evident că numai din bugetul MAI, chiar dacă acesta a crescut în ultimii ani, nu vom putea reabilita tot ceea ce necesită reparații. Am reușit în ultimii 2 ani să reabilitam 60 de clădiri ale MAI, altele le-am construit și finalizat pe fonduri europene, așa cum este cel de aici de la Isaccea”.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 18:35

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat joi o vizită de lucru în județul Satu Mare, alături de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Joi, 28 Martie, 2019 - 14:29

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 29 martie 2019

 

I.               PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENŢĂ privind transmiterea unor terenuri proprietate
publică a statului din administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
- Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură în administrarea Ministerului
Apelor şi Pădurilor - Administraţia Naţională "Apele Române

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:41

Azi,15 Martie, la ora 15.00, un vrednic urmaș al lui Ștefan cel Mare, pe nume Ștefan Mandachi, cel care a dat Moldovei primul metru de autostradă, va întrerupe, timp de 15 minute, activitatea în toate restaurantele sale din țară, îndemnându-i și pe alții să-și suspende activitatea pentru un sfert de oră și să susțină astfel această inedită formă de protest. În acest mod, dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la lipsa autostrăzilor din România. Mii de antreprenori români au răspuns pozitiv acestei inițiative.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 18:36

În data de 12.03.2019, în apropierea penitenciarului Oradea, un angajat al unităţii  care se afla în timpul liber, a fost ameninţat şi i-a fost pulverizat în zona feţei spray iritant lacrimogen, de către un fost deţinut.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 20:28

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în  ședința Guvernului României din 12 martie 2019

 

Luni, 11 Martie, 2019 - 16:18

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui incendiu produs la Spitalul Municipal Gherla – Secția Pediatrie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 21:34
Tutunul şi înlocuitorii de tutun prelucraţi nu se regăsesc pe listele cu obiecte interzise la expediere

Referitor la percheziţiile efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române în vederea traficului cu tutun efectuat prin intermediul coletelor trimise prin corespondenţă, Poşta Română a oferit tot sprijinul necesar autorităţilor pentru desfăşurarea acţiunii.

Sâmbătă, 2 Martie, 2019 - 11:55

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea Programului Prima Casă 2019, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a  acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru anul 2019 .

 

Vineri, 1 Martie, 2019 - 21:02
Cioloș a vrut să înființeze Cancelaria Primului Ministru dar nu a reușit

 

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Costin Mihalache în funcția de șef al nou-înființatei Cancelarii a prim-ministrului. Costin Mihalache a deținut o serie de funcții în structuri ale statului. A fost consilier al Vioricăi Dăncilă, dar și a fostului premier Victor Ponta. În CV, la studii, sunt trecute Academia de Poliție, Facultatea de Drept, și Universitatea de Limbă și Cultură Chineză din Beijing. De altfel, a reprezentat mai multe organizații și instituții românești în relația cu Republica Chineză.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 20:18

Guvernul a inclus pe lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public privat încă un obiectiv, respectiv linia ferată de mare viteză  Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  - Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani), potrivit unei Hotărâri aprobate în ședința de astăzi.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 19:00

Pentru un jurnalist aflat la început de drum contactul cu personalități din politică aflate la etajul superior al ierarhiei statale este un privilegiu. M-am bucurat de un astfel de privilegiu când un coleg cu stagiu îndelungat a fost indisponibil pentru un eveniment survenit pe nepusă masă - o conferință de presă la Ministerul Agriculturii. Am fost desemnat să-l suplinesc, luând cunoștință cu acest prilej cu problemele unui sector important, dar și cu cel care a devenit de o bună bucată de vreme o adevărată  vedeta media: ministrul Petre Daea.

 La finalul conferinței mi-am luat inima în dinți și l-am atacat frontal. I-am spus: „Domnule ministru, eu sunt mai nou în profesie și  ar fi pentru mine un prilej nesperat să mă afirm în ochii șefilor (poate și ai  colegilor)  dacă mi-ați putea răspunde unei solicitări insolite: aș vrea să scriu un reportaj despre ziua dumneavoastră de lucru. Ce face un ministru de dimineața până seara? Cum își câștigă pâinea?”.(V.Cugirean)

 

Subscribe to Administrație centrală