Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 10:04

Comitetul municipal pentru Situatii de Urgenta a decis, vineri seara, ca de sambata sa fie inchise toate parcurile din Capitala.

Astfel, Politia Locala va bloca accesul in toate parcurile din Capitala, incepand din acest weekend.

Totodata, sursa citata a anuntat ca reprezentantii PMB au contractat mai multe hoteluri, pentru ca acestea sa fie puse la dispozitia medicilor, astfel incat cadrele medicale sa nu mai mearga acasa si sa isi expuna familia unei posibile infectari.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 18:11

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, vineri, că vor fi dezinfectate toate imobilele din această zonă administrativă.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 17:50
Manifestația unor angajați e fără rost

Referitor la articolele publicate privind manifestația organizată de câțiva angajați de la Autobaza Pipera, care au protestat față de decizia de relocare a acestei unități, Societatea de Transport București - STB SA face următoarele PRECIZĂRI:

 

Decizia de relocare a Autobazei Pipera are o vechime de peste 1 an și a fost adoptată în contextul realizării, în zonă, a unei investiții de interes public: construirea viitorului Spital Metropolitan, obiectiv de o deosebită importanță pentru toți locuitorii Capitalei.

 

Joi, 26 Martie, 2020 - 17:05

Primăria Capitalei amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap ”pentru lunile următoare, în funcție de evoluția răspândirii coronavirusului”, anunță instituția. În luna martie, beneficiarii acestui ajutor vor primi doar restanța din luna decembri, 260 lei. Stimulentele pentru copiii cu dizabilități, nou-născuți, familii monoparentale, vocherul materna vor fi plătite fără întârziere.

Joi, 19 Martie, 2020 - 18:00

Persoanele nedeplasabile şi familiile monoparentale care au nevoie de ajutor în vederea aprovizionării cu alimente de bază sau medicamente pot să apeleze la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 19:21

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că 500 de persoane erau în carantină în București, dar spune că numărul acestora crește de la o oră la alta.

„Sunt 500 de persoane care se află în municipiul București în carantină, cei ce au venit în special din zonele roșii. Și aceste cifre se pot schimba de la o oră la alta. La prânz numărul cu siguranță va crește, diseară va fi și mai mare. Pentru că în fiecare zi vin în țară, cei mai mulți în București, zeci de români care lucrează în Italia și în Spania”, a declarat edilul Capitalei.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 16:47

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David, vor intra în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile, după ce au fost prezenţi la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, de luni, 9 martie, unde a participat şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu coronavirusul COVID-19, a informat vineri administraţia locală.

Primarul şi administratorul public vor fi testaţi pentru depistarea unei posibile infecţii cu noul coronavirus.

Joi, 12 Martie, 2020 - 16:00

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat că în București nu mai sunt locuri disponibile pentru carantină. Cele 200 de locuri ale primăriei sunt ocupate, iar administrația a cerut Guvernului bani pentru achiziția de spații, dar nu a primit.

Potrivit viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, primăria are la dispoziție 200 de locuri pentru carantină, dar acestea au fost ocupate.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 19:45

Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi a decis suspendarea audienţelor în perioada 11-31 martie, din motive de siguranţă medicală, se arată într-o informare transmisă, marţi, de instituţie.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 14:50

Încă 7 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate marți în România, toți pacienții fiind din București. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri confirmat într-o singură zi în țara noastră. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 24, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Conform surse citate, sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) 7 cazuri, toate din București.

Luni, 9 Martie, 2020 - 18:10

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a cerut oficial în cadrul Comandamentului de Urgență​ al Municipiului București​ convocat în această dimineață, închiderea şcolilor şi a grădiniţelor din București, ca  măsura de prevenire a răspândirii COVID-19, în contextul apariției primelor cazuri de SARS-CoV-2 (noul coronavirus) și al măsurilor de limitare a unei epidemii cu potențial mare de extindere.

Joi, 5 Martie, 2020 - 16:43

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat joi, într-un briefing de presă, că oraşul va aplica, în acest an, în cadrul competiţiei ''Capitala europeană a inovării'', care, în 2019, a fost câştigată de oraşul francez Nantes.

Decizia a fost luată după ce comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a dat startul acestei competiţii cu ocazia participării la conferinţa "StartUpCity Cluj-Napoca".

Joi, 5 Martie, 2020 - 16:00

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) efectuează, în această perioadă, acţiuni de control la Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) care nu şi-au declarat contribuţia privind cantităţile de deşeuri municipale eliminate prin depozitare, precizează instituţia, într-o postare pe pagina de Facebook.

Joi, 5 Martie, 2020 - 15:11

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, anunţă că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru un parc de aproape 3 hectare, la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, termenul de realizare fiind de 24 de luni, ce include atât partea de proiectare, cât şi pe cea de execuţie.

El a menţionat, într-o conferinţă de presă, că valoarea totală a acestei investiţii din bugetul local se ridică la aproximativ 31 de milioane de lei şi că, în urma consultării avute cu cetăţenii, parcul va purta numele lui Tudor Arghezi.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 16:00

Primăria Capitalei anunţă pe SICAP licitaţie pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, valoarea totală estimată a acestora fiind de 219.571.200 lei.

Anunţul vizează achiziţionarea autobuzelor electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, cu autonomie de minimum 230 km şi cu platformă pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilităţi.

Luni, 2 Martie, 2020 - 17:38

Încetarea contractelor de muncă pentru 50 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani care cumulau pensiile cu salariile s-a făcut în baza Legii pensiilor, ca urmare a faptului că respectivele cadre medicale nu au făcut solicitări scrise pentru continuarea activităţii, a declarat, luni, managerul instituţiei, Livia Mihalache.

Declaraţia survine la scurt timp după ce aproximativ 20 de asistente medicale au protestat la Consiliul Judeţean faţă de decizia conducerii spitalului de a le trimite acasă fără niciun preaviz.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 16:00

Vlad Voiculescu, candidat din partea PLUS la Primăria Capitalei, a anunțat astăzi că atât timp cât există un candidat care este onest, care strânge partidele de opoziție, se retrage din cursă. „Eu nu dau un cec în alb PNL, aștept să văd care sunt negocierile”, a spus Voiculescu.

„Atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge partidele de opoziție și cât avem siguranța că acest candidat va câștiga alegerile în fața Gabrielei Firea, eu nu voi merge mai departe cu candidatura”, a spus Vlad Voiculescu.

El a spus însă că nu acordă un cec în alb PNL-ului.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 18:11

Primăria Capitalei va cumpăra cele 100 de troleibuze noi de la asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) și SILEO GmbH (Germania). Curtea de Apel București a respins definitiv pe 25 februarie contestația Asocierii SOLARIS BUS&COACH SA și SKODA ELECTRIC prin care se cerea practic anularea licitației.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 14:24

Gabriela Firea a facut cateva declaratii in legatura cu masurile pe care le ia sau le are in vedere pentru Capitala pentru protejarea populatiei de coronavirus. Scolile raman deschise.

Iata principalele declaratii facute de Gabriela Firea:

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 17:55

Primarul general, Gabriela Firea, a cerut marţi sprijinul Guvernului pentru extinderea programului de eco-vouchere, care vizează scoaterea din trafic a maşinilor poluante, la un total de 20.000, în acest an, faţă de cele 5.000, prevăzute iniţial.

Precizările au fost făcute într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia Gabriela Firea a anunţat că va renunţa la vinieta Oxigen, în urma reacţiilor negative venite de la cetăţeni.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 18:00

Primăria Sectorului 4 anunță construirea celei mai moderne secții din România, pentru tratarea marilor arși, aceasta urmând să fie amenajată la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar – Arseni” și va avea o suprafață de aproape 400 de metri pătrați, conform unui anunț al primăriei.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 19:43

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat vineri că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 1 salvează Pădurea Băneasa.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:06

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de CURS arată că Gabriela Firea este favorită în cursa pentru Primăria Capitalei cu un procent de 40%, iar pe locul secund se situează  Traian Băsescu, cu 29%.

Pe locurile următoare sunt Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta  Alexandru (6%)

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 18:43

Liberalul Gabriel Pleşa, viceprimar al municipiului Alba Iulia, a demisionat vineri din funcţie și a plecat din PNL, partid în care era de peste două decenii, și s-a înscris în USR, anunând că va candida la Primărie din partea acestei formațiuni. El a acuzat lipsa de dezbatere din filiala Alba a PNL, afirmând că un grup foarte mic ar hotărî funcţii şi candidaturi.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 18:41

Primăria Capitalei a realizat în proporție de 85% lucrările la rețelele edilitare și asfaltarea drumurilor pe 27 de străzi din cartierul ANL, Henri Coandă, respectiv arterele incluse în Lotul 1, acestea urmând să fie finalizate în luna mai a acestui an, a anunțat primarul Gabriela Firea marți. În ceea ce privește Lotul 2, ce cuprinde 23 de străzi, edilul a anunțat că a fost semnat un act adițional care permite continuarea lucrărilor, acestea urmând să fie finalizate în septembrie 2020.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 17:15

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a dat în judecată Primăria Capitalei deoarece instituția nu asigură un aer curat pentru cetățenii Capitalei, se arată într-un comunicat de presă transmis de ONG. Concret, Ecopolis atacă în justiție o serie de prevederi ale Planului Integrat privind Calitatea Aerului (PICA), elaborat de Primărie, și cere instanței să oblige instituția să îmbunătățească documentul.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 20:00

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că Primăria Capitalei a pus la dispoziţie un spaţiu pentru persoanele care au fost în zona unde a fost depistat coronavirusul şi care trebuie să fie în carantină timp de 14 zile.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 16:00

Deși pe site-ul oficial al RADET, regia informează că în acest moment sunt doar 3 blocuri afectate din cauza unei avarii, la rubrica "funcționare sub parametri" situația stă cu totul altfel.

În sectoarele 2 și 3, 220 de blocuri au căldură și apă caldă sub parametri. Reprezentanții RADET spun că problemele vor fi rezolvate până luni seară.

Toate aceste probleme vin în contextul în care vinerea trecută o avarie RADET a lăsat locuitorii din sute de blocuri fără căldură și apă caldă.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 14:21

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că prețul biletelor pentru transportul public în comun nu va fi majorat, precizând că nu a discutat niciodată cu directorul STB despre această posibilitate.

Declarația edilului vine în contextul în care, miercuri, directorul general al Societății de Transport București (STB), Andrei Creci, a afirmat că ar dori dublarea tarifului pentru călătoriile din Capitală.

Subscribe to Administrație locală