Luni, 14 Octombrie, 2019 - 16:50

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că serele exotice din parcul Drumul Taberei urmează să fie deschise pentru public până la sfârşitul acestei luni, intrarea în fiecare din cele şapte pavilioane din circuit fiind GRATUITĂ. Serele au fost incluse în proiectul de amenajare peisagistică şi urbanistică a parcului Drumul Taberei, demarat în mandatul primarului Cristian Poteraş în anul 2012, şi au fost finalizate în prezent de edilul Mutu. Serele sunt dotate cu mii de plante, unele din acestea unicat în ţara noastră. 

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 17:13

USR București anunță că a adoptat, duminică, într-o conferință municipală, strategia politică prin care să propună și să negocieze cu alte forțe politice din opoziție un Protocol de colaborare pentru susținerea candidaturii independente a lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 16:26

Primăria Sectorului 1 din Capitală vrea să aloce suma de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1.

Primăria Sectorului 1 din Capitală vrea să mai aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței consiliului local de marți.

Primăria sectorului 1 a mai alocat 30 de milioane de lei, în 2017 și 2018, pentru Catedrala Neamului.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 16:42

Începând cu 10 octombrie 2019, Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”, coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, va găzdui expoziția interactivă Utopica.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:33
Va fi amplasat la Moara Vlăsiei

Preşedinte Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcţia Nodului Intermodal Bucureşti-Ilfov. Nodul Intermodal va fi amplasat la Moara Vlăsiei şi va avea două terminale cargo (feroviar şi rutier), un parc logistic (spaţii pentru depozitarea mărfurilor) şi posibil staţie CFR pentru călători.

Preşedinte Consiliului Judeţean Ilfov, Marin Petrache, a semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcţia Nodului Intermodal Bucureşti-Ilfov.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 14:00
Cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei București, în vederea recuperării datoriei înregistrată de RADET către ELCEN, a fost depusă la instanță

 

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 13:42

Cu peste 37.000 de copii înscriși, cea de-a doua ediție a Academiei Copiilor Sector 2 dovedește că este un proiect educațional de succes la nivel național.

     Dacă la prima ediție au participat peste 17.000 de copii, cea de-a doua ediție debutează cu un număr record de participanți, care arată reușita de care se bucură proiectul derulat de Primăria Sectorului 2

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 11:19

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural Sector 6, susține organizarea celei de-a V-a ediţii a Cupei “Echipa Campionilor” la karate.

Evenimentul sportiv va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019, începând cu orele 09:00, în sala mare a Liceului cu Program Sportiv ”Mircea Eliade”.

Cupa “Echipa Campionilor” se adresează copiilor, minicadeţilor, cadeţilor, juniorilor si seniorilor care se vor întrece pe tatami. Competiţia va aduna la start peste 400 de sportivi din toate colţurile ţării, printre care şi sportivii legitimaţi la cluburile din Sectorul 6.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 11:15

Compania Municipală Eco Igienizare a intervenit în toate cele aproximativ 80 de parcuri administrate de ALPAB sau de primăriile de sector, precum şi în 40 de pieţe agroalimentare din Capitală, fiind acoperită 80% din suprafaţa ce aparţine domeniului public şi privat al municipalităţii.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 14:46

Primăria sectorului 2 anunţă pe SICAP licitaţie pentru gestiunea activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale, precum şi pentru măturatul, spălatul, întreţinerea şi deszăpezirea căilor publice din sector.

Contractul de delegare a gestiunii activităţii de salubrizare ar urma să aibă o durată de şapte ani, valoarea estimată fiind de 1.155.235.976 lei.

Contractul nu este împărţit în loturi. În cadrul criteriilor de atribuire, preţul ofertei reprezintă 70%, iar propunerea tehnică (respectarea standardelor de performanţă privind emisiile) - 30%.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 13:43

Primăria Capitalei a organizat luni dezbatere publică pentru proiectul care vizează introducerea unei viniete pentru mașinile din alte județe care intră în București și interzicerea accesului mașinilor cu normă de poluare sub Euro 3 în zona centrală.

Duminică, 29 Septembrie, 2019 - 08:46

 Primăria Capitalei vrea un regulament pentru trotinetele electrice şi cheamă la dezbateri publice poliţişti, dar şi ONG-uri. În Parlament, există deja un proiect de lege care prevede ca cei care circulă pe trotinete să aibă cel puţin 14 ani, să poarte obligatoriu cască de protectie până la 18 ani şi să respecte aceleaşi reguli precum bicicliştii. Adică, acolo unde sunt piste, să meargă pe ele. Şi doar prin execepţie pe şosea. Documentul mai prevede şi limitarea vitezei până la 40 de kilometri pe oră. Doar că până acum, proiectul nu a fost dezbătut în Legislativ.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:47

Primăria Capitalei transmite că va organiza o serie de dezbateri pentru reglementarea transportului cu trotinetele în oraş, cu accent pe siguranţa cetăţenilor. La dezbateri vor participa reprezentanţi ai Poliţei Rutiere precum şi specialişti în mobilitate urbană.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 10:54

    În urma sesizărilor primite de la cetățenii Sectorului 6, referitoare la înmulțirea plantei Ambrosia artemisiifolia în mai multe zone ale sectorului, primarul Gabriel Mutu a dispus ca Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6, prin Serviciul Protecția Mediului, în colaborare cu Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, să acționeze pentru eradicarea acestei plante și pentru salubrizarea corespunzătoare a terenurilor identificate.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 08:59

La inițiativa primarului Gabriel Mutu, consilierii locali ai Sectorului 6 au aprobat în ședința de ieri oferirea cu titlu gratuit a sălilor și terenurilor de sport din unitățile de învățământ, pentru orele ținute cu elevii sectorului.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 18:00

Echipajele aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene. Planta care provoacă alergii a fost depistată pe 30 din cei 450 de kilometri de drumuri județene din Ilfov.

Răspundem mai jos celor mai frecvente întrebări legate de ambrozie:

Ce este ambrozia?

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:21

 Cu ocazia Zilelor Sectorului 2, Primăria Sectorului 2 prin Centrul Cultural “Mihai Eminescu” organizează o serie de evenimente dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 19:42

 

Acțiune de combatere a ambroziei azi, în zona localității Periș, pe DJ 101 B! În acest stadiu al evoluției plantei, Ministerul Agriculturii nu recomandă erbicidarea, doar tăierea și tocarea.

Potrivit legii, ambrozia se combate în intervalul iunie-octombrie. Echipele
Serviciului de Drumuri, aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa
doar pe drumurile județene.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 17:52
Marian Petrache: Consider că vorbim despre un caz de sănătate publică

Acțiune de combatere a ambroziei azi, în zona localității Periș, pe DJ 101 B! În acest stadiu al evoluției plantei, Ministerul Agriculturii nu recomandă erbicidarea, doar tăierea și tocarea.

Potrivit legii, ambrozia se combate în intervalul iunie-octombrie. Echipele Serviciului de Drumuri, aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 16:04

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu: "Încă de la începutul mandatului, am încurajat elevii din școlile Sectorului 6 să practice sportul pentru a avea un stil de viață sănătos.

            După succesul proiectelor:

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 11:46

​​​​​​​Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că, în ultimii 50 - 60 de ani, nu s-a investit serios în sistemul de termoficare, adică să se facă o înlocuire totală a conductelor.

Ea a susţinut, într-o conferinţă de presă, că în perioada mandatului său au fost reabilitaţi 180 de kilometri de conducte RADET.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 16:11

Pe parcursul lunii octombrie 2019, Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, derulează campania de conștientizare și tratament în cazul infertilității ”Șansa de a fi părinte!”.

Campania se adresează tuturor persoanelor care nu reușesc să aibă copii și își propune să atragă atenția asupra faptului că infertilitatea este o problemă de cuplu, de aceea este extrem de important ca ambii parteneri să consulte medicul pentru investigații amănunțite.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 10:47
Timp de mai multe ore este interzisa circulatia vehiculelor cu motor in anumite zone din Bucuresti

 

"Pe 22 septembrie 2019, intre orele 9,00 si 17,00, se interzice circulatia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculelor electrice cu 2, 3 sau 4 roti in arealul: bulevardul Decebal - de la strada Dristorului pana la Piata Alba Iulia, bulevardul Unirii - de la Piata Alba Iulia pana la Piata Constitutiei, fara afectarea traficului pe bulevardul Libertatii, iar la intersectia cu strada Dristorului cu bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia", prevede proiectul de hotarare al CGMB.

Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 11:45

Capitala împlinește 560 de ani de la prima atestare documentară, iar cu acest prilej în weekendul 21-22 septembrie au loc mai multe evenimente speciale. Cele mai multe se vor desfășura în zona centrală, pe bulevardul Unirii - tronsonul cu fântâni cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei va transformă într-o arteră pietonală. Vezi în articol toate evenimentele.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 18:22
Adoptate de Consiliul General

Consiliul General a adoptat, marti, un proiect privind tarifele de exploatare a parcajelor publice de utilitate generala din Bucuresti, precum si organizarea pe zone a parcarilor.

"Noul proiect de hotarare stabileste proceduri mai eficiente de administrare a parcajelor publice de utilitate generala, cu moduri de incasare a tarifelor de exploatare ce acopera toate necesitatile utilizatorilor", se arata in referatul de aprobare privind aprobarea tarifelor, semnat de primarul Gabriela Firea.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 08:43

În şedinţa Comitetului Creditorilor ELCEN, în care s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către RADET, întrucât Regia nu îşi onorează obligaţiile de plată, nu a fost luată nicio decizie, urmând ca administratorul judiciar să convoace, în săptâmânile următoare, o nouă şedinţă.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 18:00

În plin sezon al alergiei la ambrozie, Primăria Capitalei cere măsuri mai aspre pentru eradicarea acestei plante. Persoanele fizice care nu își curăță terenurile ar putea primi amenzi mai mari de la anul. În Capitală, cele mai multe probleme sunt din cauza terenurilor din Ilfov care nu au fost curăţate. Iar autorităţile au dat pină acum doar 17 amenzi proprietarilor.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 17:45

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, a derulat în această vară o serie de lucrări de reparații și modernizare în toate unitățile de învățământ din sector.

“Elevii care învață în Sectorul 6 au fost așteptați, ca la fiecare început de an școlar, în spații moderne și curate. În această vară, au fost modernizate și dotate cu echipamente de ultimă generație grupurile sanitare din școlile gimnaziale, astfel încât elevii să beneficieze de toate condițiile necesare păstrării unei stări bune de sănătate.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 17:10

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că îşi doreşte ca proiectul pilot demarat la Şcoala nr. 195 (Hamburg), unde elevii beneficiază de transport cu 11 autobuze şcolare puse la dispoziţie de STB, să fie extins în toată Capitala.

Subscribe to Administrație locală