Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:43

Primăria Sectorului 2 anunţă că a elaborat proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în formă intermediară, actualizat după desfăşurarea procedurii de dezbatere publică în şedinţele din data de 29.01.2019 şi 05.02.2019.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:18

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că ELCEN va solicita din nou, pe baza unui mandat validat de ANAF, prorogarea votului pe planul de reorganizare a RADET, ceea ce ar duce RADET direct în faliment. "Săptămâna aceasta, acelaşi Dl. Dragnea, prin reprezentanţi guvernamentali, duce în faliment RADET şi ELCEN, prin faptul că ELCEN şi ANAF - cu o proaspătă conducere -, refuză aprobarea Planului de reorganizare", susţine primarul general, Gabriela Firea.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 15:36

Am aflat de la reprezentanți ai Ministerului Energiei ca ELCEN, pe baza unui mandat validat de ANAF, principalul creditor al ELCEN, va solicita din nou, pe data de 22 februarie, prorogarea votului pe Planul de reorganizare a RADET. La ultima ședință, judecătorul sindic a respins cu fermitate prorogarea cerută de ELCEN și a dat si o amendă drastică, solicitând imperativ votul pe Plan, în caz contrar urmând să declanșeze falimentul. Aceste aspecte sunt cunoscute atât de către reprezentanții Ministerului Energiei, cât și de cei ai ELCEN și ANAF.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 14:34

Marți, 19 februarie 2019, ora 15.00, la sediul Primăriei sector 2, sala “I.L. Caragiale”, va avea loc o întâlnire între reprezentanții autorităților locale și alte persoane interesate, din zona extinsă Piața Bucur Obor - zona comercială Obor -  Gara de Est.

Întâlnirea face parte din seria de dezbateri privind PUZ sector 2, mai puțin aria protejată.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 16:00

Pentru cei dispuşi să muncească în schimbul unui ajutor binevenit, magazinul SocialXChange din Sectorul 6 a devenit o a doua casă. Persoanele cu venituri modeste au şansa de a intra în posesia unor bunuri de strictă necesitate, prestând activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Premiat pe plan intern şi internaţional, acest sistem se sprijină pe spiritul de solidaritate şi omenie al donatorilor săi. Primarul Gabriel Mutu a susținut deschiderea celui de-al doilea magazin SocialXChange în Drumul Taberei, după succesul primului magazin caritabil, deschis în Crângași.

Duminică, 10 Februarie, 2019 - 15:43
Inclusiv cei care locuiesc în Judeţul Ilfov, dar învață în Capitală

De maine, elevii care invata in Bucuresti au gratuitate pentru transportul public in comun - a anunțat  pe Facebook primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, care au domiciliul în Capitală, beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar urban general. Și elevii care locuiesc în Judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, în plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 15:00

In prezent, in toate sectoarele din Bucuresti se desfasoara lucrari de dezvoltare, reabilitare sau modernizare, toate acestea fiind proiecte menite sa contribuie la cresterea calitatii vietii in Capitala Romaniei. Lucrarile vizeaza atat infrastructura rutiera, de utilitati, de sanatate, educationala, culturala si sportiva a Capitalei, cat si fondul construit al orasului.

 

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 11:46
Datorită lucrărilor de supralărgire

Lucrarile la obiectivul de investitii Supralargire Soseaua Fabrica de Glucoza avanseaza! Incepand de luni, 11 februarie, ora 12.00, se va institui organizarea circulatiei in sens unic pe o portiune din Sosea.

Avand in vedere continuarea lucrarilor la obiectivul de investitii Supralargire Soseaua Fabrica de Glucoza, incepand de luni, 11 februarie, ora 12.00, circulatia pe Soseaua Fabrica de Glucoza se va organiza in sens unic, intre Barbu Vacarescu si Calea Floreasca (sens unic dinspre Barbu Vacarescu catre Calea Floreasca).  

Joi, 7 Februarie, 2019 - 14:23

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, pregateste un nou weekend de distracție “Kids Club”!

Primarul Gabriel Mutu încurajază părinții și bunicii să dezvolte și latura artistică a celor mici, invitându-i la sfârșit de săptămână să ia parte la ateliere de creație. În cadrul acestora își vor putea descoperi pasiunile și talentele, vor interacționa cu animatorii, vor putea urmări piese de teatru și vor întruchipa personajele favorite prin picturi colorate pe chip.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 20:00

Primarul general, Gabriela Firea, a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că, dacă bugetul rămâne aşa cum a fost prevăzut în proiect, va fi ”primul buget de faliment al Capitalei” de după 1989. Firea a spus că, în acest caz, va ataca bugetul pe cale juridică.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 16:41

Referitor la informațiile difuzate în spațiul public, pe rețele de socializare sau prin sisteme de mesagerie, potrivit cărora elevii bucureșteni ar trebui să se prezinte, până la data de 10 februarie2019, la centrele de vânzare ale STB SA pentru a obține abonamente gratuite, STB SA face următoarele

 

PRECIZĂRI

Luni, 4 Februarie, 2019 - 15:22

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca documentatia de atribuire, referitoare la achizitia privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte (lucrari de izolare termica) din Municipiul București-Sectorul 6, în valoare estimată fără TVA de 185.278.268 lei, a fost validata de ANAP și în următoarele 3 zile va fi publicat anunțul de participare în SICAP și JOUE.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 20:09
Este pentru prima oară când sectoarele Municipiului București sunt finanțate corect și se vor dezvolta unitar!

PSD București transmite un drept replică la scrisoarea adresată de Gabriela Firea bucureștenilor, prin care atrage atentia asupra diminuarii bugetului Capitalei, ca este prima data când sectoarele sunt finanțate corect si banii nu se mai risipiesc pe concerte.

"Banii bucureștenilor, înapoi la ei!

Este pentru prima oară când sectoarele Municipiului București sunt finanțate corect și se vor dezvolta unitar!

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 19:13
Reclamând bucureștenilor tăierea a 180 milioane din buget

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se adresează în scris bucureștenilor reclamând faptul că ministerul Finanțelor are de gând să taie un sfert din bugetul solicitat, măsură despre care presupune că s-ar datora manevrelor unui „om răzbunător și cinic”.

„Dragi bucuresteni,

Cu toata responsabilitatea, va aduc la cunostinta ca, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finante, Capitalei Romaniei i se taie 180 milioane de euro, adica aproape 25% din buget! 

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 16:09
Nu cum zice Mutu, doar în unele...

Actuala Administratie deruleaza o serie de investitii in toate sectoarele Capitalei, in interesul TUTUROR bucurestenilor, indiferent de zona in care locuiesc.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 19:07

Primaria Municipiului Bucuresti reaminteste proprietarilor de autovehicule uzate, acceptati in "Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", ca ultima zi pentru depunerea dosarelor pentru obtinerea eco-voucherelor este 21.02.2019.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 19:18

Proiectul PMB privind Pasajul „Doamna Ghica”: au fost aprobati indicatorii tehnico-economici

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, s-au aprobat joi, 31 ianuarie, in sedinta CGMB, indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii “Pasaj Doamna Ghica”.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 17:00

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, i-a scris ministrului Sanatatii Sorina Pintea solicitandu-i sa trimita la Primaria Capitalei “sutele de sesizari “ pe care dna ministru sustine ca le-a primit de la bucuresteni in scandalul apei clorurate.

Primarul General va studia cu atentie ce au scris cetatenii, urmand ca acestia sa prineasca, la adresele mentionate in sesizari, apa imbuteliata pana la rezolvarea completa a situatiei.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 22:40

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat pentru 31 ianuarie 2019, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Municipiului București, sedința ordinară a Consiliului General al Municipiului București, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 17:38

  Reprezentanții orașelor mici și mijlocii din România salută deschiderea Ministerului Finanțelor Publice și a Executivului în acceptarea unor soluții care rezonează cu nevoile exprimate de primarii de orașe.

Având în vedere că, în anii anteriori, bugetele unităţilor administrativ-teritoriale au suferit scăderi semnificative, care nu au putut fi compensate prin măsurile luate de autorităţile administraţiei publice locale, Asociația Orașelor  din România apreciază demersul actualului Guvern de susținere financiară a comunităților locale mic-urbane.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 17:11

În cele 19 spitale, aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, s-au luat măsuri pentru prevenirea raspândirii cazurilor de gripă încă de acum două săptămâni.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 20:03
Măsurile organizatorice asumate de Primaria Capitalei sunt in grafic

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Serviciul Euro 2020 si Compania Municipala Sport pentru Toti, a organizat astazi, la Arena Nationala, evenimentul dedicat Campionatului European de Fotbal 2020 - "500 de zile pana la Inceperea turneului final UEFA EURO 2020". Invitati speciali la eveniment au fost marii fotbalisti Helmuth Duckadam, Gheorghe Popescu si Miodrag Belodedici care au acordat autografe copiilor legitimati la cluburile de fotbal din Bucuresti.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 17:27
Eveniment organizat de PMB, cu Helmuth Duckadam, Gheorghe Popescu si Miodrag Belodedici

Primaria Capitalei, prin Serviciul Euro 2020 si Compania Municipala Sport pentru Toti, anunta ca marti, 29 ianuarie, incepand cu ora 12.15, la Arena Nationala are loc evenimentul intitulat "500 de zile pana la Inceperea turneului final UEFA EURO 2020".

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 16:33

De mai bine de 10 ani, o zonă cu un important potențial turistic rămâne abandonată buruienilor și gunoaielor. Totul se va schimba începând cu această primăvară, promite un primar din București.

Insula de la Lacul Morii se va transforma total, dacă este să-i dăm crezare primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu. Și odată cu ea şi zona de promenadă.

Cu o investiţie de 11 milioane de lei, insula, care măsoară aproape 33 de mii de metri pătraţi, se va transforma în cea mai mare plajă artificială din România, cu zone de sport şi restaurante.

Duminică, 27 Ianuarie, 2019 - 19:03

Primăria sectorului 4 transmite că îi va despăgubi pe toți cei care au mașinile avariate din cauza copacilor prăbușiți zilele aceastea. Cei care solicită despăgubiri, chiar și cei fără CASCO, sunt așteptați, de luni, la sediul primăriei, anunță primarul Daniel Băluță. 

Duminică, 27 Ianuarie, 2019 - 09:42

Primaria Capitalei: In aceasta noapte s-a actionat pe arterele Capitalei cu 259 utilaje destinate exclusiv aplicarii tratamentelor cu materiale antiderapante si 387 de operatori.

Stocul disponibil de material antiderapant este 12.838 tone.  

Echipele de interventie ale STB SA au actionat pentru degajarea liniilor de contact ale tramvaielor si troleibuzelor

DGASMB monitorizeaza persoanele care refuza cazarea in centrele sociale, distribuind ceai si supa calda, precum si geci, bocanci, pături si manusi in caz de nevoie.

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 22:15

Primaria Capitalei: Avand în vedere condițiile meteorologice nefavorabile (cod portocaliu de polei) inspectorii si polițiștii locali ai Primariei Capitalei acționeaza cu un număr de 22 echipaje pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei își îndeplinesc obligațiile, conform programului de deszăpezire si combaterea poleiului.

 

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 22:05

București, 26 ianuarie 2019 – E-Distribuție Muntenia a suplimentat la 117 numărul de echipe proprii și ale contractorilor societății care intervin în teren pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).

 

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 21:55

Pentru prima data in ultimele decenii, Primaria Capitalei investeste in reabilitarea retelelor RADET si face toate eforturile sa recupereze o perioada de 27 de ani in care Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice nu a beneficiat de investitii concrete.

Reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti desfasoara o serie de proiecte menite sa imbunatateasca sistemul de termoficare, o parte din acesrea fiind deja realizate, altele fiind in derulare sau in diferite etape pregatitoare.

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 21:43

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ifov transmit că sâmbătă, până la ora 17.00, s-a intervenit la 960 de cazuri în care au căzut copaci din cauza gheţii.

„Până la ora 17.00 au fost gestionate 960 de cazuri, 890 în Bucureşti şi 70 în Ilfov. Au fost peste 120 de auto avariate. În curs de soluţionare sunt 800 de solicitări”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului Penstru Situaţii de Urgenţă Bucureşti -Ifov.

Subscribe to Administrație locală