Marţi, 20 August, 2019 - 17:19

Primăria Capitalei a decis să reînceapă ridicarea de autoturisme parcate neregulamentar pe drumurile publice. De data asta însă nu se va mai colabora cu firme private. Măsura va fi aplicată de luni 26 august.

Poliția locală are deja utilajele speciale de ridicare a mașinilor și a amenajat două spații unde vor fi depozitate.

Unul în zona Metalurgiei și celalalt pe bulevardul Timișoara. Au fost stabilite tarifele de ridicare care se cifrează între 200 și 270 de lei precum și cele de transport cuprinse între 150 și 200 de lei.

Luni, 19 August, 2019 - 16:24

Proiectul de hotărâre, prin care Primăria Capitalei vrea să introducă vinietă pentru mașinile din alte județe care intră în București și să interzică accesul mașinilor cu normă de poluare sub Euro 3 în zona centrală, a fost pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Termenul până la care persoanele interesate pot transmite puncte de vedere este 30 septembrie.

Joi, 15 August, 2019 - 18:10

Primaria Capitalei a anuntat ca vineri, 16 august, incep lucrarile de reorganizare a circulatiei in Piata Unirii.

Potrivit unui comunicat de presa, proiectul vizeaza tronsonul dintre strada Halelor si Splaiul Independentei. Lucrarile constau in:

- Reconfigurarea insulei situata intre strada Bibescu Voda si Piata Unirii, prin blocarea accesului din strada Bibescu Voda,

- Reconfigurarea alveolelor pentru statiile STB prin delimitarea benzilor de circulatie prin intermediul unor spatii verzi construite cu borduri ridicate,

Joi, 8 August, 2019 - 20:00

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniul Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a demarat o amplă campanie de „înverzire” a sectorului. Astfel, grădinile din jurul blocurilor de locuinţe vor avea un nou aspect, graţie unei colaborări pe care ADPDU Sector 6 a încheiat-o cu asociaţiile de proprietari.

Practic, în cadrul acestei colaborări, ADPDU va distribui GRATUIT seminţe de gazon asociaţiilor de proprietari care le vor semăna în grădinile din jurul blocurilor de locuinţe.

Joi, 8 August, 2019 - 16:39

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat că lucrează la un proiect de consiliu local prin care să fie înființat un adăpost pentru pisici, subliniind că nicio felină nu va fi eutanasiată. Anunțul vine joi, de Ziua Internațională a Pisicii.

Joi, 8 August, 2019 - 15:00

Gabriela Firea a scris, joi, pe Facebook, că a vizitat șantierul de la Virtuții și spune că la 1 septembrie se va relua circulația tramvaiului 41. Edilul mai spune că „a dat ordin” pentru proiectarea drumului expres către A1, însă nu spune când va fi gata acest obiectiv important.

„Prima etapă a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții" se va încheia până la sfârșitul acestui an. Pâna la 1 septembrie, se va relua circulația tramvaiului 41”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, 7 August, 2019 - 16:17

A fost agitație mare astăzi la magazinele caritabile SocialXChange, acolo unde peste 20 de prichindei au participat la Atelierul de Povești!

Marţi, 6 August, 2019 - 16:00

Primăria Capitalei anunţă că a aprobat organizarea unei manifestaţii pentru data de 10 august în Piaţa Victoriei. Conform Biroului de presă al municipalităţii, manifestaţia e organizată de Tomescu Tommy Joul, în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 10:50

De ani de zile, Caracalul a fost un teritoriu al mafiei din Olt. Femei, abuzuri, ilegalități, mahări și grupuri de interlopi. De mai mulți ani, Clujul este un fel de Caracal cu ștaif. Cea mai importantă cetate universitară a țării a fost transformată în mare parte într-un combinat de diplome cu multe cabarete pentru tineret. Orașul tinde să devină o mare afacere pe seama studenților și a celor tineri. Părinții studenților pompează la greu bani în buzunarele odraslelor care se colectează mai apoi în conturile investitorilor imobiliari, ai Primăriei și ai cîrciumarilor.

Joi, 1 August, 2019 - 19:00

Având în vedere acuzațiile aduse Primarului General, Gabriela Firea, în spațiul public cu privire la proiectul de reabilitare a Parcului Cișmigiu, acuzații preluate de unele publicații, Primăria Municipiului București face următoarele. 

PRECIZĂRI

Primăria Capitalei a inițiat un proiect prin care dorește să redea bucureștenilor Grădina Cișmigiu, un spațiu public de calitate, sigur pentru vizitatori și care să păstreze amprenta istorică

Joi, 1 August, 2019 - 18:00

Este vorba despre 176 de locuințe puse la dispoziție. În următoarea perioadă numărul va crește la 600 de locuințe. Cadrele medicale vor beneficia de o chirie subvenționată și vor plăti sume cuprinse între 97 și 110 lei chirie pe lună.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 19:34

Un pod pietonal de traversare a lacului Herăstrău în zona căii ferate urmează să fie realizat în termen de aproximativ opt luni, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Proiectul vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 16:37

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că în cadrul PMB se va înfiinţa un birou special pentru românii care muncesc în străinătate, ca atunci când vin în vizită în ţară să-şi rezolve diferite probleme administrative.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 20:00

Administraţia Domeniului Public Sector 2 anunţă pe SICAP licitaţie pentru furnizare şi montaj de echipamente de joacă în parcuri.

Valoarea totală estimată este cuprinsă între 39.915.539 şi 119.036.410 lei, iar valoarea estimată a contractului subsecvent este cuprinsă între 6.389.360 şi 25.517.701 lei fără TVA.

În cadrul criteriilor de atribuire, 60% reprezintă oferta financiară, 15% - perioada de garanţie acordată produselor livrate, 15% - perioada de garanţie acordată lucrărilor de montaj, iar 10% - termenul de livrare şi montaj.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 15:45

Proiect urbanistic gigant la Madrid, în valoare de peste 7 miliarde de euro. Planul primăriei prevede construirea unui cartier modern cu 10 mii de locuințe, spații verzi și spații comerciale.

După 25 de ani blocaj, consiliul local a aprobat proiectul imobiliar "Madrid Noul Nord", cunoscut și sub numele de Operațiunea Chamartin, un plan îndrăzneț care vrea să transforme total una din cele mai circulate zone ale Capitalei.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 14:36

În cadrul unei întâlniri găzduite de Fundaţia Calea Victoriei, săptămâna trecută, șapte studenţi ai Universităţii Publice din Exeter, Anglia, au prezentat o serie de soluţii proprii la problema complexă a copiilor şi tinerilor din comunitatea Giuleşti-Sârbi, ameninţaţi de excluziune socială şi abandon şcolar.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 17:00

Reciclarea s-a dovedit o lecție importantă pentru 20 de copii din Sectorul 6 care au reușit cu propriile mâini să oferă o nouă viață mai multor piese de mobilier donate în cadrul magazinelor caritabile SocialXChange din Sectorul 6. Cu mănuși, șmirghel și apoi pensule pentru lăcuit, cei mici au reușit să înfrumusețeze doi tabureți și o măsuță veche de cafea.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 17:19

"Ideea unei metropole în regiunea București-Ilfov nu e deloc nouă și până acum toate partidele au cochetat cu ea. Eu vorbesc despre metropolă din 2007, când eram secretar de stat pe administrație la Ministerul de Interne. Dar vorbesc și despre nevoia unei reforme administrative profunde.

După 2012, când am fost ales președintele al Consiliului Județean Ilfov, am spus că nevoia de metropolă în regiunea București-Ilfov este stringentă și, dacă pentru asta e nevoie de demisia mea, atunci O FAC PE LOC. La fel spun și acum.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 15:41

Primăria Sectorului 6, prinAdministraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a finalizat lucrările de marcare a noi locuri de parcare de reşedinţă în cartierul ANL „Constantin Brâncuşi”. Astfel, începând din luna august, membrii comunităţii vor avea la dispoziţie un nou parcaj cu 64 de locuri, situat între Aleea Cuminţenia Pământului şi intrarea în parcul ANL.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 11:00

Marți 23 iulie 2019, între orele 10:00 – 12:00, la sediul Primăriei Sectorului 2, strada Chiristigiilor nr. 11-13, sector 2, sala I.L. Caragiale, se va desfășura Conferința de încheiere a proiectului “Alege libertatea, spune “NU” corupției” – Cod SMIS 117676, proiect cofinanțat din FSE prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), implementat de Primăria Sectorului 2.

Joi, 18 Iulie, 2019 - 20:00

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că programul de reducere a riscului seismic "este un succes" şi a menţionat că stadiul lucrărilor de consolidare la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 este de 55%, potrivit unui comunicat al Municipalităţii.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 18:40

Absolvenţii de liceu din Sectorul 4 care nu au luat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi pregătiţi de profesori de la licee din această zonă administrativă pentru sesiunea de toamnă, organizată în perioada 21 august - 3 septembrie.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 15:05

Marti, 15 iulie 2019, persoanele vârstnice prezente la Clubul Seniorilor” Marin Preda” situat în Bulevardul Uverturii nr 89, au primit cu bucurie vizita celor de la Crucea Roșie Sector 6, Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) și Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 19:00

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că, împreună cu instituţiile abilitate, va definitiva, în cursul acestei săptămâni, documentaţia pe care o va prezenta Ministerului Mediului în vederea aprobării recoltării mai multor exemplare de urs, în condiţiile înmulţirii, în ultima vreme, a atacurilor acestor animale în gospodăriile populaţiei.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 16:26

O nouă săptămână vine cu o altă șansă ca bunicii din comunitate să le citească basme și poezii copiilor tăi. Așa cum deja te-am obișnuit, în fiecare zi de miercuri, între orele 10.00 – 12.00, cele două sedii ale magazinelor SocialXchange, din Calea Crângași nr. 3 şi, respectiv, Aleea Lunca Cernei nr. 6A, îi aşteaptă pe copii la întâlnirea cu eroi extraordinari, locuri îndepărtate şi aventuri fantastice. Vocea care îi poartă pe cei mici în alte lumi aparține seniorilor din cadrul Cluburilor de Seniori Sector 6.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 16:10

Tratamente împotriva larvelor de țânțari au fost aplicate azi în Cernica, Pantelimon, Brănești, Găneasa, Ștefănești, Afumați, Petrăchioaia, Dobroiești, Otopeni, Tunari, Voluntari, Dascălu.

Mâine acțiunile continuă în Periș, Corbeanca, Balotești, Nuci, Moara Vlăsiei, Grădiștea, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Ciolpani, Gruiu, Snagov.

Pentru 17 iulie am programat dezinsecție avio în localitățile Popești- Leodeni, Glina, Berceni, Vidra, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști, Măgurele, Chiajna, Dragomirești-Vale, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Cornetu.

 

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 09:43

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mănăstirea Sfântul Nicolae-Sitaru, organizează duminică, 14 iunie,  evenimentul “Credință, Artă, Tradiție... Lumini peste veacuri”, pentru a sărbători  Anul Satului Românesc.

Evenimentul are loc la Mănăstirea Sitaru, în satul Sitaru, din comuna Grădiștea, județul Ilfov și  cuprinde o prezentare de costume tradiționale din diferite regiuni ale țării, despre care va vorbi etnologul Gheorghe Marius Daniel și un concert de muzică de cor, susținut de Quartetul Armonic.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 15:38
Aici vor locui 9 copii proveniți din Centrul de Plasament „Robin Hood”, care urmează să fie închis

În 11 iulie, Fundația Hope and Homes for Children și Holcim România, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4 și Primăria Sectorului 4 au inaugurat casa de tip familial „Cavalerii”, dezvoltată în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Robin Hood”, ultima instituție de tip vechi din acest sector. 9 copii cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani proveniți din centrul de plasament s-au mutat în casa de tip familial, locul pe care de acum îl vor numi „acasă”.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 14:32

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că în această vară, prin intermediul programului PROEDUS, mii de elevi merituoși din Capitală vor merge în tabere la mare, la munte sau în Grecia.

"Peste 1500 de elevi bucuresteni merituosi isi petrec in aceste zile vacanta in taberele organizate de Primaria Capitalei, prin Proedus, la Costinesti, Neptun, Predeal sau in Grecia. Mai mult de 3000 de copii au participat deja la taberele organizate de Primaria Capitalei.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 18:39

Parcul Naţional din Sectorul 2 al Capitalei va fi modernizat în perioada următoare şi va beneficia de o zonă de aventură şi tiroliană pentru copii. Investiţia va fi realizată de Primăria Sectorului 2 prin intermediul Administraţiei Domeniului Public (ADP). 

Subscribe to Administrație locală