Joi, 18 Octombrie, 2018 - 19:19
Acordul de parteneriat PMB – Universitatea “Ion Mincu” a fost aprobat

Proiectul de hotărâre privind regenerarea urbană a centrului Capitalei a fost aprobat astăzi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, cu 34 de voturi pentru și 16 împotrivă (ale consilierilor generali USR și PMP).

 

Prin proiect se aprobă Acordul de parteneriat dintre Primăria Municipiului București și Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu", în vederea organizării unui concurs internațional de arhitectură și urbanism pentru alegerea unei soluții de revitalizare/reorganizare a Bd. Magheru.

 

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 19:07
Întrucât există deja companii municipale cu aceleaşi atribuţii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, desfiinţarea a patru instituţii din subordinea PMB, precum Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri, a Cimitirelor şi cea a Fondului Imobiliar.

Potrivit proiectului care s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară, şi care a fost aprobat de consilieri, se prevede ca în termen de 90 de zile de la aprobarea acestei hotărâri, cele patru instituţii să fie desfiinţate.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 18:45

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare „Achizitionare mijloace de transport mai putin poluante necesare imbunatatirii transportului public de calatori in Municipiul Bucuresti”, respectiv 100 de  troleibuze si 130 de autobuze hibrid.

Primarul General, Gabriela Firea:

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 14:55

Primăria Capitalei va încheia un parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” pentru realizarea unui concurs internațional de soluții ”București 2020” pentru regenerarea urbană a bulevardului Magheru, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Concursul va viza zona cuprinsă între Piața Unirii și Piața Romană. Valoarea premiilor se ridică la un milion de euro, a precizat primarul Gabriela Firea. 

Bulevardul Magheru a fost modernizat de Primăria Capitalei în perioada 2012-2013 și  a costat 7,6 milioane de lei.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 14:16

Consiliul General a respins proiectul prin care primarul Gabriela Firea dorea să deconteze combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copii la școală. PNL, PMP si USR au votat împotrivă. Proiectul nu a trecut deoarece a lipsit un consilier de la PSD-ALDE și astfel nu au mai avut majoritate.  Reamintim că 21 de grupuri civice și ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe proiectul pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 20:00

792 de preşcolari şi elevi cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) din grădiniţele, şcolile şi liceele din sectorul 4, vor primi, începând de săptămâna aceasta,  alocaţiile de hrană şi bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, jucării, transport, materiale igienico-sanitare și cultural-sportive. Cei peste 700.000 lei alocați de la bugetul de stat prin Ministerul de Finanțe, către Primăria Sectorului 4, vor fi plătiți pentru perioada ianuarie - iunie 2018, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.).

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 19:39

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat maine, 18 octombrie 2018, incepand cu ora 11:00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu urmatoarea

ORDINE DE ZI:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea programului ,,Stimularea mobilitatii si descongestionarea traficului din Municipiul Bucuresti"

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:10

Referitor la informatiile eronate care circula in spatiul public si potrivit carora "STB nu ar avea alocat niciun leu pentru reabilitarea liniilor de tramvai din Bucuresti" Primaria Municipiului Bucuresti si STB precizeaza:

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:46
"Strapungere Ciurel - Nod Rutier Virtutii" - un proiect de 128 milioane euro

Primarul General, Gabriela Firea, a facut o vizita inopinata la santierul "Strapungere Ciurel - Nod Rutier Virtutii", pentru a verifica stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investii.  

 

Primarul General, Gabriela Firea: "Am recuperat intarzierile si am reusit sa aducem acest proiect de la 13% la 90%. Vorbim despre prima etapa, care presupune realizarea podului hobanat peste soseaua Virtutii.

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:30
Perioada de înscriere va fi anunțată cu 3 zile înainte de deschiderea sesiunii de înregistrare

Primăria Capitalei a  publicat regulamentul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere

Perioada de înscriere va fi anunțată cu 3 zile înainte de deschiderea sesiunii de înregistrare a participanților

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 10:59

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 informează comunitatea că începând de luni, 15 octombrie 2018, vor fi implementate noi sensuri unice pe o serie de străzi și alei din cartierul Militari. Zona avută în vedere în această etapă a programului este cea delimitată de Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Uverturii, Șoseaua Virtuții și Strada Apusului.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 09:56

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat astazi, 12 octombrie, activitatea la Centrul Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta, unde functioneaza trei agentii cu atributii in gestionarea urgentelor.

In primele patru luni de la operationalizare, Centrul Municipial Integrat pentru Situatii de Urgenta, (CMISU) a preluat, prin cele trei agentii care s-au relocat in cadrul acestui obiectiv, (Centrul 112 si dispeceratele ISU si SMURD), un numar de aproape 100.000 de solicitari. 

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 09:49

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat stadiul lucrarilor de consolidare si reabilitare la mai multe imobile din centrul Bucurestiului.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari, continua programul de punere in siguranta, consolidare si reabilitare a cladirilor cu risc sesimic, demarat in luna noiembrie 2017.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 16:45

Primarul Daniel Tudorache a anunţat vineri că Primăria Sectorului 1 a fost supusă unui atac cibernetic, motiv pentru care au fost anunţate Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 14:00

Primăria Capitalei a lansat anunţul de invitaţie la procedura de achiziţionare a 500 de locuinţe pentru angajaţii din spitalele bucureştene, medici, asistente, dar şi pentru personal auxiliar.

Dacă iniţial era vorba că vor primi locuinţe de serviciu medicii şi asistentele, programul a fost schimbat pentru ca şi personalul auxiliar să primeasă locuinţe.

Valoarea estimată a achiziţiei este de aproape 61 de milioane de euro cu tot cu TVA.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 10:19

Prezența la urne în județul Olt, unde pe lângă redefinirea familiei oamenii au fost chemați la urne și pentru schimbarea denumirii județului în Olt-Romanaţi, a depășit cu puțin 27 la sută.

Considerată o reparație morală și istorică, schimbarea denumirii județului Olt în Olt-Romanați nu a fost o miză pentru locuitorii zonei.

Potrivit datelor oficiale publicate de BEC, prezența la urne în județul Olt a fost de 27,19%.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 15:50
Poliția Locală a Municipiului București a declanșat o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor  din Centrul Istoric

Primăria Municipiului București a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineață pe Strada Smârdan, pentru a fi cazați în locuințele de necesitate din Bd. Națiunilor Unite, întrucât locuințele lor au fost afectate de intervențiile asupra incendiului.  Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, și care momentan este deconectat de la utilități. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfășoară, prin  Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranță si consolidare.

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 21:43
Fuziunea ELCEN-RADET s-a împotmolit la Primărie

Peste 1,2 milioane de bucureșteni ar putea rămâne fără căldură și apă caldă, la iarnă, în condițiile în care fuziunea ELCEN-RADET s-a împotmolit, iar șansele ca aceasta să se realizeze țin de asumarea de către Muncipalitate a datoriilor istorice ale regiei de termoficare a Bucureștiului, afirmă analiștii de la compania de consultanță Frames. ,,Sunt greșeli de strategie economică, măsuri gândite prost și imposibil de pus în practică în următoarele luni. Dosarul ELCEN-RADET va ajunge, probabil, în justiție”, estimează experții.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:22
Primăria a înștiințat CNAIR să ridice rapoartele de evaluare

Referitor la materialele de presa conform carora Pasajul Domnesti este un proiect blocat si in care se induce ideea ca din cauza Primariei Capitalei stagneaza aceste lucrari, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:  

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 17:59
Soseaua Bucuresti- Ploiesti si Calea Vitan

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, deruleaza in prezent lucrari de reparatii curente in carosabil pe doua artere intens circulate ale Capitalei, Soseaua Bucuresti-Ploiesti si Calea Vitan. Acestea lucrari constau in frezarea carosabilului, urmate de lucrari de asternere mixtura asfaltica.

Astfel,  pe DN1 Bucuresti-Ploiesti, pe tronsonul Fantana Miorita – strada Elena Vacarescu, s-au executat lucrari de frezare in noptile de 2-3 octombrie si 3-4 octombrie, iar in noaptea de 4-5 octombrie s-a asfaltat intreaga zona frezata.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 17:00

După zeci de ani în care construcțiile provizorii au transformat vechea piață de legume și fructe Big Berceni, într-un bazar fără o arhitectură coerentă, Primăria Sectorului 4 a finalizat proiectul care vizează modernizarea, extinderea și desființarea parțială a construcțiilor din Ansamblul Piața Agroalimentară Berceni-Sudului, precum și procedurile legale pentru execuția acestuia.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 18:08
Autobuzul propulsat cu motor pe gaz natural comprimat

Bucureşti – Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România continuă promovarea soluţiilor de propulsie ecologice. La începutul acestei săptămâni, aceasta a pus la dispoziţia Primăriei București un autobuz Mercedes-Benz Citaro NGT, ce va fi testat timp de două săptămâni de către Societatea de Transport București S.A. Autobuzul va fi utilizat pe una din rutele mijloacelor de transport, iar călătorii vor putea circula cu Mercedes-Benz Citaro NGT până pe 11 octombrie.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:40
Următorul pas administrativ: emiterea HG pentru transferul podului către Municipiul București

Primăria Municipiului București a solicitat Guvernului României transmiterea obiectivului de investiții Pod CF București-Constanța, pentru realizarea lucrărilor de reparație necesare. În acest sens, a fost elaborată Hotărârea Consiliului General al Municipiului București, aprobată în luna mai cu nr. 250/2018.

Următorul pas pentru finalizarea procedurilor administrative este emiterea, de către Guvern, a unei hotărâri privind transmiterea podului către Municipiul București.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 13:17

Ieri, 1octombrie 2018, s-a dat startul cursurilor gratuite de educație non-formală, dedicate copiilor și adolescenților din Sectorul 6, organizate în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”. Cei mici au ales unul sau două cursuri, în funcţie de preferinţe şi abilităţi, participarea la program constituind o modalitate de dezvoltare personală şi oferindu-le şanse egale copiilor din comunitate să îşi urmeze pasiunile, indiferent de resursele financiare ale părinţilor.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 16:00

În şedinţa Consiliului Local al Sectorului 6 din 27 septembrie 2018 au fost aprobate o serie de proiecte de hotărâre foarte importante pentru comunitatea Sectorului 6.

Consilierii locali au votat pentru în cazul proiectelor de hotărâre care vizează construirea de grădinițe, spații pentru activitățile extracurriculare în unitățile de învățământ, dar și continuarea programului Școala după Școală, cel mai amplu program de acest tip din țară:

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 18:50
Transportul, energia, turismul și zona socială – principalele puncte de colaborare

Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, Primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru, și Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, au semnat astăzi, la Brașov, statutul și actul constitutiv ale Asociației de cooperare privind dezvoltarea integrată a Axei de Dezvoltare Brașov-București-Constanța.

 

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 15:16

Pentru prima dată, locuitorii sectorului 2 care au un diagnostic oncologic au acces gratuit la servicii specializate de paliaţie, în urma colaborării dintre Primăria Sectorului 2 şi Hospice “Casa Speranţei”.

   Persoanele cu asemenea afecţiuni grave beneficiază gratuit de consultaţii de specialitate, control şi tratamente medicale individualizate, sesiuni de consiliere psihologică individuală şi de grup, atât pentru pacienţi, cât şi pentru familiile acestora, terapii prin arte combinate şi sesiuni de suport social.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 18:48

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti miercuri, 26 septembrie, incepand cu ora 10.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, cu urmatoarea

ORDINE DE ZI:

1.Proiect de hotărâre privind înființarea Rețelei Metropolitane de creșe și grădinițe pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale

2.Proiect de hotărâre privind înființarea Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Atanasie”

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 16:03

Ieri, 24 septembrie 2018, Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” a lansat Campania Sănătatea te priveşte!”, campanie de sensibilizare și conștientizare a importanței menținerii unei stări optime de sănătate.

Campania își propune crearea unei comunități sănătoase prin conștientizarea importanței propriei stări de sănătate, primul pas fiind acela de a efectua controale preventive periodice.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 13:11

 Astazi 22 septembrie 2018,in orasul de la Poalele Tampei se circula gratis pe toate mijloacele de transport in comun ale RATBv.
O initiativa laudabila a brasovenilor,gandita si de alti edili.O idee cu dublu avantaj.Intai ca ii indeamna pe automobilistii lansatori de noxe esapate sa
protejeze mediul ambiant,prin retinerea in garaje si in parcari a miilor de masini.Ceea ce inseamna,macar pentru o zi,respirarea de catre localnicii posesori sau nu de autoturisme,ca si de catre turisti,a unui aer de munte curat,mai putin poluat.

Subscribe to Administrație locală