Marţi, 11 August, 2020 - 16:38

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat marţi, că a început operaţiunea de relocare a conductelor de apă-canal din zona Podului peste Dunăre, cel mai important proiect de infrastructură demarat în estul României după 1989.

Marţi, 11 August, 2020 - 16:17

Primarul Gabriela Firea vrea să acorde un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 pentru a dona plasmă. Proiectul va fi pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi, iar măsura este menită să crească numărul donatorilor. Plasma va fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu Covid și care se află în stare foarte gravă.

Duminică, 9 August, 2020 - 20:30

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a transmis duminică că în Capitală sunt noi trasee de piste pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 50 de kilometri, pe arterele cu trafic intens, în plus față de cele realizate din fonduri proprii. „Pentru acest proiect cu 4 tronsoane am reușit să obținem 10 milioane de euro fonduri de mediu nerambursabile”, a indicat Firea:

Vineri, 7 August, 2020 - 17:18

Rezidenții, vizitatorii și iubitorii cartierului Uranus-Rahova sunt invitați să participe la o cercetare sociologică cu privire la potențialul de dezvoltare comunitară al zonei.

Joi, 6 August, 2020 - 10:59

Primarul general al Capitalei ne anunță că o bombă va exploda în finanțele Capitalei. Conturile Primăriei Generale vor fi închise. Este o bombă cu explozie întârziată. O bombă care a fost amorsată mai întâi de Traian Băsescu și apoi de către Adriean Videanu. Și pe care ea, primărița nu a reușit să o dezamorseze timp de patru ani. Oare de ce? Există vreo soluție?

Miercuri, 5 August, 2020 - 18:00

Decizie de ultimă oră în PNL. Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a demisionat, miercuri, din funcție și va candida la Primăria Bacău.

Liviu Miroșeanu anunță că intră în campanie electorală cu gândul de a face „pași concreți pentru oameni”, și nu promisiuni.

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 17:43
Și va minți din nou când va semna că nu a colaborat cu Securitatea

Supărat că partidul său a fost exclus de la negocieri,Traian Băsescu s-a arătat gata să intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Fostul președinte al României a anunțat, sâmbătă, că i-a făcut această ofertă președintelui PMP, Eugen Tomac.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 22:26

Poate că da. Poate că Traian Băsescu, dacă-și materializează intenția de a candida la Primăria Generală a Capitalei, are șanse reale să o scoată din joc pe Gabriela Firea. Și să creeze, la limită, un culoar pentru Nicușor Dan. Dar, până una alta, să vedem dacă Firea doar se alintă atunci când se miră de importanța pe care analiștii, dar și oamenii politici o acordă alegerilor pe București. Și când se întreabă de ce acestor alegeri li se acordă o importanță asemănătoare cu cea înregistrată în alegerile prezidențiale.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 19:00

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a fost desemnat candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean din partea PNL, decizia fiind luată în cadrul Consiliului Director Judeţean al PNL Brăila.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 17:47

Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, a fost respins, joi, pentru a treia oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

S-au înregistrat 26 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi cinci abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

CGMB a mai respins acest proiect de două ori - miercurea aceasta şi pe 15 iulie.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 17:00

Începând de joi, în județul Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise, a decis marți Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 14:18

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că protestează faţă de blocarea dublării alocaţiilor pentru copii.

"Protestăm faţă de blocarea dublării alocaţiilor copiilor (...). Consider că e o necesitate să dublăm alocaţiile tuturor copiilor, iar Guvernul nu are nicio scuză că nu găseşte sursa de finanţare (...). Oricum, suma nu e atât de mare (...) comparativ cu alocaţiile din Europa", a spus Firea la sediul central al PSD.

Luni, 27 Iulie, 2020 - 18:38

Primăria Sector 5, prin Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 5, încurajează cetățenii să acceseze platformele informatice care facilitează:

Luni, 27 Iulie, 2020 - 18:18

Municipiul Galaţi a aplicat şi a fost selectat în cadrul programului "100 Inteligent Cities Challenge" (ICC), aparţinând Comisiei Europene, care facilitează schimbul de bune practici între oraşe din Uniunea Europeană, pentru o dezvoltare ecologică şi durabilă, utilizând tehnologii avansate, au informat, luni, reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei.

Sâmbătă, 25 Iulie, 2020 - 12:20
S-a deschis circulația și pe tronsonul dintre strada Barbu Văcărescu și Calea Floreasca

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță finalizarea proiectului prin care șoseaua Fabrica de Glucoză a fost modernizată.

"Șoseaua Fabrica de Glucoză s-a deschis total circulației! Am finalizat modernizarea acestei străzi importante din Nordul Capitalei.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 12:22

Începând de vineri, de la ora 20.00, se vor institui restricții de circulație pe Strada Doamna Ghica, pe segmentul cuprins între Aleea Gherase și Strada Constanța, pentru că în zonă continuă lucrările de contrucție a pasajului, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 15:05

Prefectura județului Giurgiu a anunțat rutele ocolitoare pentru localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, care este de miercuri în carantină, după ce au fost depistate peste 30 de cazuri de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii județului Giurgiu, rutele ocolitoare au fost stabilite de IPJ Giurgiu în colaborare cu Primăria comunei Roata de Jos.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 14:44

Alte două cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în rândul angajaților din Prefectura Constanța, bilanțul total ajungând la 4 persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, și de o femeie de 46 de ani, internată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Toate birourile din prefectură au fost dezinfectate miercuri, iar DSP Constanța a început anchetele epidemiologice.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 18:42

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei, a prezentat miercuri o parte dintre soluțiile pentru fluidizarea traficului. Principala propunere este folosirea centurii feroviare a Bucureștiului, dar și liniile ferate care ajung în centrul orașului pentru a crea o linie de metrou ușor care să lege localitățile satelit de București. Costurile estimate se ridică la 150 milioane de euro, iar suma ar putea fi luată din fonduri europene. Nicușor Dan spune că metroul ușor va fi gata în 2-3 ani. 

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 16:04

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că a decis să achiziţioneze încă cinci aparate de testare RT - PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiză, pentru spitalele Victor Babeş, Colentina şi Carol Davila.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 18:21

Primăria Capitalei propune noi reguli pentru terasele din Centrul Istoric, în contextul pandemiei COVID 19: între terasele vecine trebuie montate separatoare de sticlă sau jardiniere înalte, perimetrul terasei va fi trasat de municipalitate, astfel încât să se respecte un culoar de trecere de 4 m pe mijlocul străzii, iar televizorul va fi permis la marile evenimente cultural - sportive. 

Joi, 9 Iulie, 2020 - 18:29
Un pasaj nou de 2 km si jumatate, 2 poduri peste Dâmbovita care fac legătura între Titan și Berceni

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din București. Sâmbătă se va deschide circulației toată zina Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu.

Citește și: Victor Ponta a dat o lovitură de proporții în fieful lui Niculae Bădălău: a transferat primarul din Giurgiu

Luni, 6 Iulie, 2020 - 18:38

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Cluj a stabilit 12 contacţi direcţi ai prefectului Mircea Abrudean, infectat cu COVID-19.

"În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacţi direcţi apropiaţi, cărora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu. Clădirea Instituţiei Prefectului a fost dezinfectată în această dimineaţă. Activitatea curentă nu este afectată", a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

El a mai spus că nu s-a putut identifica sursa infectării sale.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:09

Prefectura Capitalei a anunțat că se suspendă temporar examenele pentru obținerea permisului de conducere.

„Prefectul Municipiului București a emis ordinul potrivit căruia, începând cu data de 02.07.2020, se suspendă temporar următoarele activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor București:

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 16:21

Administrațiile locale vor putea angaja zilieri, potrivit unui proiect de lege adoptat marți în plenul Senatului.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri a fost votată de 119 senatori, iar 13 s-au abţinut.

Duminică, 28 Iunie, 2020 - 11:06
(Pe gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

Primăria Capitalei: Un nou pas pentru combaterea poluării în Capitală.

Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

 

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 16:39

O parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiş, a fost inaugurată în spatele Pieţei Berceni-Olteniţei, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 transmis, vineri.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 16:18

Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că Timişoara va avea o pistă olimpică de canotaj, pe Canalul Bega, care se va realiza vizavi de port, a cărei construcţie va începe în acest an sau anul viitor.

"Aici vor fi organizate mari competiţii de canotaj. Alţii (Consiliul Judeţean n.red.) au promis la Surduc, eu o voi face la Timişoara. Eu, când spun că voi face, se face. Vor veni schimbări spectaculoase în zona respectivă, vizavi de Portul Timişoara", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 19:00

Primăria Sectorului 4 construieşte o unitate de pompieri pe strada Perşani, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 18:39

Şapte grădiniţe, trei creşe şi două grădiniţe sociale funcţionează în această vară pentru mii de copii din sectorul 6, anunţă miercuri administraţia locală.

Grădiniţele de vară, alese din cele 27 de grădiniţe de stat, care funcţionează în mod obişnuit, respectă toate condiţiile necesare prevenţiei răspândirii noului coronavirus.

Subscribe to Administrație locală