Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 16:43

Sectorul 5 al Capitalei va avea peste 1.500 de noi locuri de parcare. Primăria a anunțat că în diferite zone vor fi construite parcări supraetajate cu două și trei etaje. Acestea vor avea și terenuri de sport pe acoperiș.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5 au anunțat că au fost demarate mai multe proiecte privind realizarea de noi spații de parcare. Potrivit datelor furnizate, Primăria este în faza avansată de proiectare pentru construirea a două parcări supraetajate.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 18:18

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că municipalitatea a efectuat marţi mai multe plăţi sociale, fiind la zi cu cele destinate familiilor monoparentale, prevenirii abandonului şcolar, copiilor cu dizabilităţi şi victimelor violenţei în familie.

Tot marţi au fost plătite o serie de restanţe: banii pentru nou-născuţi (restanţele pentru luna iulie), stimulentele pentru femeile însărcinate (sumele aferente lunii septembrie) şi stimulentele pentru persoanele adulte cu dizabilităţi (jumătate din sumele aferente lunii noiembrie), a scris Dan, pe Facebook.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 16:00

Terenurile neîngrijite din Cluj-Napoca, inclusiv curțile, vor fi supraimpozitate începând de anul acesta. Măsura adoptată de Consiliul local Cluj-Napoca este o premieră pentru România.

Măsura primăriei vizează toate terenurile lăsate în paragină situate în intravilanul municipiului, care vor fi supraimpozitate cu un procent cuprins între 200 și 500%, în funcție de cât de neîngrijit este terenul respectiv.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 15:45

O femeie este în stare gravă, după ce a fost înjunghiată pe stradă, la Oradea. După ce și-a înjunghiat victima cu un cuțit, bărbatul a fugit și a fost prins câteva ore mai târziu, iar ebihoreanul.ro scrie că este vorba despre fostul șef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Ladislau Kover, acum resposabil pe probleme de mediu în cadrul instituției.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 15:05

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că a decis ca Municipalitatea să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei şi opozanţilor şi care se află în prezent pe rolul instanței.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 17:30
Peste 2.600 de contribuabili și-au plătit taxele și impozitele în prima zi în care puteau face acest lucru

Ca în fiecare an, în prima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, la casieriile Direcției Fiscale Brașov s-au format cozi. Mulți brașoveni au plecat dis-de-dimineață de acasă și s-au așezat la coadă înainte de ora deschiderii ghișeelor.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 18:17
Primăria şi Poliţia, la aceeaşi masă pentru un plan de securizare a trecerilor de pietoni din Braşov. Direcţia e clară: înlocuim bumperele

Reprezentanţii Primăriei Braşov au avut în 5 ianuarie noi discuţii cu cei ai Poliţiei Municipiului Braşov pentru a suplimenta măsurile de creştere a siguranţei cetăţenilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni. Încă de la sfârşitul anului trecut, primăria a luat în calcul înlocuirea sistemelor de reducere a vitezei (bumpere), cu alte soluţii care să protejeze pietonii şi să permită desfăşurarea traficului, pietonal şi auto, în condiţii optime, scrie ziarul "Bună ziua Brașov".

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 17:12

De vineri, 8 ianuarie, braşovenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale pe anul 2021.  Plata se poate face atât la casieriile Direcţiei Fiscale Braşov, cât şi prin intermediul platformelor online, anună ziarul "Bună ziua Brașov".
Anul acesta, contribuabilii vor scoate mai mulţi bani din din buzunare, asta pentru că taxele şi impozitele locale au fost „ajustate” cu rata inflaţiei, respectiv 3,8%, aşa cum este prevăzut în Codul Fiscal.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 14:31

Excelenţa Sa domnul Rahul Shrivastava, ambasadorul Republicii India în România, a  făcut miercuri prima sa vizită oficială în judeţul Braşov, având întâlniri cu subprefectul Adrian Folea,  cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov Todorică Şerban şi cu primarul Braşovului, Allen Coliban, notează cotidianul "Bună ziua Brașov".

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 16:39

Aproape un sfert din cele 4.729 de infectări cu SARS CoV-2 confirmate în ultimele 24 de ore sunt în București, conform ultimului bilanț. Capitala și încă 3 județe sunt în scenariul roșu, cu o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori.

În Capitală au fost 1.124 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar rata de infectare a ajuns la 3,56 la mie, în creștere de la 3,43 cât era ieri.

Vineri, 1 Ianuarie, 2021 - 21:39
Pe 30 centimetri de zăpadă, 90% artificială

De astăzi, se poate schia pe patru dintre pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul: în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Schiorii nu vor avea posibilitatea să schieze până în Poiana Brașov, fiind nevoiți să utilizeze și la coborâre telegondola, relatează ziarul "Bună ziua Brașov".

Vineri, 1 Ianuarie, 2021 - 21:30
Deocamdată pe 20 de autobuze, primul va fi testat în Schei

Brașovul este primul oraș care va beneficia de un sistem de siguranță capabil să avertizeze șoferii de autobuz asupra pericolelor din trafic. Sistemul avansat de asistență a șoferului (Advance Driver Assistance Systems - ADAS) este produs și montat de Mobileye, o companie achiziționată de Intel în 2017, și va echipa 10 autobuze electrice de 8 metri și 10 autobuze electrice de 12 metri achiziționate prin Administrația Fondului pentru Mediu. Primul dintre acestea a fost deja livrat de SOR, iar tehnicienii au început montarea componentelor.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 17:41

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi jocurile de noroc pot funcționa în orașul Buzău, începând de joi, în limita a 30% din capacitatea spaţiului, după ce rata de infectare cu Covid a ajuns la 2,20 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de miercuri, o decizie privind validarea ratei de incidență din ultimele două săptămâni la nivelul localităților Buzău, Colți, Măgura și Padina.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 14:23

ATV-urile, motocicletele şi mașinile de teren fac legea în zonele montane din Caraș-Severin, deși există prevederi legale care restricționează accesul motorizat pe pășunile alpine sau în păduri. Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a solicitat autorităţilor locale să ia măsuri pentru restricţionarea accesului cu mijloace motorizate în zonele montane.

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 15:05

Autoritățile din Vâlcea au anunțat redeschiderea, începând de marți, a restaurantelor și cafenelelor din județ, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut. Potrivit statisticilor, rata de infectare este de 1,5 persoane bolnave la mia de locuitori.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, incidența cazurilor de Covid-19 în județ a scăzut sub 3/1000 de locuitori, ceea ce va duce la o relaxare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 18:23

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost reluată, luni, după o pauză de o oră, în prezenţa consilierilor municipali PSD, care au refuzat să părăsească sala CGMB şi să participe la dezbateri din încăperea care le-a fost destinată.

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 17:34

Cristian Popescu Piedone face peste 160 de angajări la primăria sectorului 5 și a cerut suplimentarea posturilor în aparatul de specialitate al primarului.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, dar consilierii USR-PLUS și PNL au boicotat ședința Consiliului Local. După angajări, Primăria sectorului 5 va avea peste 800 de angajați. Directorul de Resurse Umane spune că s-au înființat două servicii pentru pază, un serviciu de accesare fonduri europene și unul de politici de dezvoltare durabilă.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 18:21

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect privind achiziţia de servicii juridice în litigiile rezultate din derularea raporturilor contractuale cu compania de salubrizare Romprest.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 17:38

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, va dispune începerea lucrărilor la staţia de metrou dintre staţia Berceni şi şoseaua de Centură, care se vor finaliza în 22 de luni, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, transmis, marţi.

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 17:38

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că a pus la punct un mecanism privind ridicarea gunoaielor.

"Am pus la punct un mecanism prin care Poliţia locală să le pună pe o hartă - cu foto -, iar Urban (firma de salubrizare cu care avem contract) şi ADP Sector 6 să meargă şi să le ridice. Apoi, Poliţia locală va trece pe acolo ca să-mi confirme ridicarea lor. (...) În acest moment, Poliţia locală localizează gunoiul voluminos şi îl pune pe hartă. În curând vom da posibilitatea ca şi cetăţenii să poată face acest lucru", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 16:00

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri că o decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, iar, în prezent, autorităţile din Bucureşti nu sunt în situaţia să discute despre această măsură.

"O decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, la acest moment nu suntem în situaţia în care să discutăm de această măsură", a spus Traian Berbeceanu, după o întrevedere avută cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri. 

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 15:38

Carantina pentru localităţile Bragadiru şi Chiajna a fost prelungită cu şapte zile, potrivit Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov.

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 19:00

2020 a fost un an dificil din toate punctele de vedere. Pentru morile de apă din Caraș-Severin a fost însă unul destul de bun. 12 au fost renovate prin proiectul Salvăm Morile de Apă în trei comune din județ, unde au fost amenajate cu această ocazie și trasee turistice care pot genera venituri pentru comunitățile de acolo. Vizitatorii se bucura de o experiență inedită, iar localnicii le pot vinde turiștilor făină proaspăt măcinată la moară și produse derivate.

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 17:38

Primăria Sectorului 1 anunţă că a lansat o aplicaţie online pentru închirierea locurilor de parcare de reşedinţă, care se află încă în teste.

Perioada de testare începută joi se va finaliza pe 2 ianuarie 2021, precizează autoritatea locală printr-un comunicat, amintind că a lansat în dezbatere publică digitalizarea sistemului pentru ocuparea unui loc de parcare de către cetăţenii rezidenţi ai Sectorului 1.

Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 15:44

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi transmite primarului general, Nicuşor Dan, să semneze o dispoziţie prin care îşi asumă achitarea facturilor Romprest, după ce acesta din urmă a afirmat la Digi 24 că un contract în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului de salubritate, astfel încât gunoaiele să fie ridicate de pe străzi.

Nicuşor Dan a menţionat că un aspect care poate fi discutat este cum a fost semnat acel contract.

Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 14:45

Şedintă de urgenţă la Prefectura Capitalei, după ce Bucureștiul a înregistrat în ultimele zile o creștere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV 2. Nu se pune problema carantinării, susține primarul general, în timp ce prefectul ar dori sancțiuni mai dure.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 11:00

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc marţi, de la ora 16,00, într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează 14 proiecte de hotărâre, care prevăd: granturi pentru artiştii independenţi, eliminarea taxei pentru turism în 2021, punerea la dispoziţia DSP Bucureşti a unor spaţii din incinta Arenei Naţionale pentru cel puţin şase luni, finanţare europeană de peste 3 milioane de lei pentru echipamente de protecţie destinate unor centre sociale din subordinea DGASMB.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 09:21

Primăria Sectorului 5 îşi reia de marţi activitatea cu publicul, se arată într-un comunicat al autorităţii locale. Totul a fost sistat după ce mai mulți angajați au fost depistați cu SARS-CoV-2.

Toate spațiile din cadrul autorităţii locale au fost dezinfectate de o firmă specializată.

Având în vedere că în ultima perioadă tot mai mulţi angajaţi din cadrul Primăriei Sectorului 5 au fost depistaţi cu noul coronavirus, primarul Cristian Popescu Piedone nu exclude posibilitatea ca în viitorul apropiat activitatea Primăriei să fie suspendată din nou.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 16:22

Iluminatul festiv va fi pornit în Capitală luni seara, decoraţiunile urmând să fie, în linii mari, cele folosite anul trecut, după cum a anunţat primarul general Nicuşor Dan.

"Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral. Mâine, imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii", a precizat, duminică, Dan.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 15:21

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a decis să menţină încă două săptămâni măsurile pentru localităţile necarantinate, având în vedere rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile în judeţ de 7,26 la mia de locuitori.

Măsurile dispuse pe 23 noiembrie se prelungesc de duminică, ora 20,00, până pe 20 decembrie, ora 20,00.

Subscribe to Administrație locală