Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 17:00

Primăria Sibiu a anunțat că a început instalarea iluminatului de sărbători în oraș, lucrare care va fi terminată până în 13 noiembrie în piețele centrale și zona istorică și până la sfârșitul lunii noiembrie pe celelalte străzi și bulevarde din oraș.

Potrivit Primăriei Sibiu, anul acesta nu au fost cumpărate ornamente noi.

Duminică, 25 Octombrie, 2020 - 11:55
Sâmbătă, în Capitală, controale la peste 1.800 de restaurante și terase și au dat amenzi de peste 270.000 de lei

Polițiștii din Capitală au făcut, sâmbătă, controale la peste 1.800 de restaurante și terase și au dat amenzi de peste 270.000 de lei pentru nerespectarea regulilor cu privire la pandemie.

Mai exact, au fost verificate 1.800 de restaurante, terase, localuri de tip fast-food și autoservire, dar și 900 de mijloace de transport în comun.

În timpul controalelor au fost legitimate peste 2.900 de persoane, dintre care 680 nu respectau regulile. Acestea au primit amenzi în valoare de 152.000 de lei, arată Digi 24.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 18:36
Cetăţenii din alte ţări ale UE pot fi aleşi doar în funcţia de consilieri, nu şi în cea de primar sau prefect.

Tribunalul Timiş are pe rol un document exploziv depus la dosarul de contestaţie de un avocat, un jurnalist si un conferenţiar universitar, care solicită anularea validărea alegerii cetăţeanului german Dominic Fritz în funcţia de primar al Timişoarei.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 00:20

 

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, este un controversat politist roman, fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, pozitie in care mai multi procurori i-ar fi fabricat probe pentru a obtine inlaturarea sa. Desi acestia din urma au fost condamnati in prima instanta, procesul este suspendat si se asteapta un verdict de la CJUE, intre timp Berbeceanu a ajuns seful de cabinet al ministrului de Interne.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 18:41

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, respinge acuzaţiile edilului general ales, Nicuşor Dan, legate de faptul că în ultimii patru ani ar fi fost înlocuiţi doar 680 de metri din reţeaua de termoficare şi că nu ar fi asigurate stocuri de materiale în vederea reparaţiilor pentru iarna care urmează.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 16:43

În judeţul Braşov au fost instituite, miercuri, obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise sau deschise, interzicerea organizării de evenimente private, a circulaţiei în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Conform unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, obligativitatea purtării măştii se impune tuturor persoanelor cu vârsta de peste cinci ani.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 15:05

​​Județul Alba a depășit, marți, pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu 3,06 fiind al doilea după București unde indicele a ajuns la 3,23. Aproape de scenariul rosu este Harghita, unde rata de infectare e de 2,84, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică.

În total 23 de județe și municipiul București au depășit indicele de 1,5. Peste 2, se află, pe lângă Harghita, Brașov -2,09, Cluj -2,52, Sălaj -2,2, Timiș - 2,12 și Vâlcea - 2,52.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 19:22
Era la cumpărături când s-a dat comunicatul

Duminica seara, la Digi24, Gheorghe Cojanu a facut la ora 19 declaratii neclare in legatura cu rata de infectare din Bucuresti si cu luarea deciziilor in scenariul rosu, dupa care a intrat din nou in direct, la ora 22:30, prin telefon, ca sa faca precizari.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 17:45

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, luni, interzicerea organizării unor evenimente tradiţionale care ar implica prezenţa unui număr mare de persoane, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 17:00

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat că activitatea restaurantelor este permisă în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 856 din 2020 privind prelungirea stării de alertă din 15 octombrie.

Întrebată de jurnalişti dacă după decizia luată în şedinţa de joi a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă activitatea restaurantelor în Capitală este permisă, ea a răspuns că "în condiţiile legii şi cu respectarea strictă a prevederilor Hotărârii de Guvern 856 din 2020".

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 18:22

Purtarea măştii de protecţie atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele publice deschise, devine obligatorie în municipiul Caracal începând din 15 octombrie, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 din municipiu este de 2,70 la 1.000 de locuitori, în creştere faţă de săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt.

Sursa citată menţionează că decizia privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în municipiul Caracal a fost adoptată marţi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 18:00

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Arad a decis, marți, închiderea restaurantelor, cafenelelor care funcționează în interiorul clădirilor, a sălilor de jocuri de noroc și a cinematografelor din orașul Arad și din alte localități din județ.

Decizia a fost luată după ce incidența cumulată a cazurilor de Covid în ultimele 14 zile a depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 17:00

Primăria Sectorului 4 începe amenajarea a patru noi creşe cu 1.000 de locuri, în perioada imediat următoare, în locul sediilor în care funcţionează Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4, Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 07:08

Restaurantele, cafenelele și cinematografele din 13 localități ale județului Ilfov se închid începând de azi. În jurul școlilor trebuie purtată masca de protecție.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a impus mai multe restricții în județul Ilfov, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

Astfel, în orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Voluntari și comunele Berceni, Brănești, Chiajna, Corbeanca, Dascălu și Domnești, începând de azi, se dispun următoarele măsuri:

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 15:44
Lockdown în baruri, cluburi, discoteci, cazinouri

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi alte restricții. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu:

- Interzicerea activităţii în baruri, cluburi, discoteci.

- Închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazonouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 21:51

Prefectul Capitalei a anuntat ca mai multe restrictii vor intra in vigoare de miercuri, 7 octombrie, in Bucuresti, in contextul cresterii numarului de cazuri de COVID-19 in Romania.

Gheorghe Cojanu a explicat ca toate aceste masuri sunt valabile cel putin in urmatoarele sapte zile sau atata timp cat rata de incidenta se va mentine peste 1,5 la mie.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 15:21

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că, din momentul în care va prelua funcţia, va face un management de avarie în ceea ce priveşte situaţia reţelelor de termoficare, respectiv a căldurii şi apei calde din Bucureşti.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 18:39

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat că proiecte privind realizarea a patru pasaje pietonale au fost aprobate în şedinţa Consiliului Local de miercuri - unul pe bulevardul Şincai, două pe bulevardul Tineretului şi unul la intersecţia şoselei Olteniţei cu bulevardul Constantin Brâncoveanu.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 18:00

La sectorul 5, câştigat de Cristian Popescu Piedone, Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor.

Asta, după sesizările făcute de PNL și USR, privitoare la neregulile înregistrate la alegeri.

Astfel primul pas în demersul renumărării voturilor din secțiile Sectorului 5 a fost facut. Decizia finală va aparține biroului ierarhic superior, respectiv Biroului Electoral Central.

De asemenea, hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 5 va putea fi atacată, în termen de 24 de ore de la afișare, tot la Biroul Electoral Central.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 13:08

Cu privire la afirmaţiile apărute în spaţiul online, conform cărora Primăria Capitalei ar realiza lucrări suplimentare la obiectivul de investiţie Pasajul Ciurel - Nod rutier Virtuţii, facem următoarele

PRECIZĂRI

Lucrările care se desfăşoară în prezent la bretea fac parte din proiect, nu se desfăşoare intervenţii suplimentare.

Astfel, în cadrul proiectului se realizează banda de extindere a Şoselei Virtuţii pe sensul Crângaşi-Lujerului, conform planurilor pentru acest obiectiv. Breteaua B se va racorda la şoseaua extinsă.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 16:26

Clotilde Armand, candidata USR la Primăria Sectorului 1, este noul primar în urma alegerilor locale de duminică. Deşi numărătoarea paralelă a PSD îl arăta pe Dan Tudorache în faţă cu 200 de voturi, numărătoarea oficială confirmă victoria lui Armand, anunţată aseară de exit-poll.

Potrivit unor surse, PSD nu va contesta votul, numărătoarea confirmând victoria lui Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, susținea anterior că a câștigat un nou mandat: „Am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand”.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 15:33

Lucrările de reconstrucţie a fostului cinematograf Favorit se vor finaliza în maximum 24 de luni, a declarat, marţi, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 15:11

"Am deschis un nou centru pentru victimele violenţei domestice. (...) În perioada stării de urgenţă am mai deschis un astfel de centru, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cu 100 de locuri în Sectorul 6. Acum ne aflăm într-un centru pe care-l deschidem astăzi în Sectorul 5.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 18:00

Prima şi singura reţea de trasee pentru alergare montană din România, cu marcaje permanente, s-a extins, de la cinci la 15 trasee în Munţii Apuseni, cu o lungime totală de 194 km, a declarat luni vicepreşedintele clubului sportiv Xterra Oradea, Szokolszky István.

Duminică, 20 Septembrie, 2020 - 12:15
Proiectul, început acum 14 ani, a stat aproape 10 ani în tribunale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că podul Ciurel a fost deschis circulaţiei sâmbătă. 

Începând din această dimineaţă, bucureştenii pot circula pe Ciurel (1 pod hobanat peste Dâmboviţa, 3 pasaje supraterane şi 9 bretele rutiere) care simplifică foarte mult legătura dintre cele două artere – Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei. În etapa a doua a investitiei, pentru care sunt aprobate atât proiectul tehnic, cât şi culoarul de exproprieri, se construieşte drumul expres între Nod Virtuţii şi Autostrada A1„, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 10:00

Brigada Rutieră București a anunțat că, începând de miercuri, se instituie sensuri unice pe 22 de artere secundare din zona cuprinsă între Șoseaua Chitilei, Bulevardul Bucureștii Noi, Bulevardul Laminorului și Strada Constantin Godeanu.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere București, modificările au fost avizate de Comisia tehnică de circulație din cadrul Primăriei Capitalei.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 15:26

Capitala continuă să aibă cele mai multe cazuri noi de coronavirus - 214 - raportate în ultimele 24 de ore, în timp ce Suceava și Ilfov sunt județele cu cele mai multe noi îmbolnăviri.

În România au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 1.111 cazuri de coronavirus, bilanțul total ajungând la 105.298, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 17:38

Fostul primar al municipiului Medgidia, Marian Iordache, în vârstă de 59 de ani, a murit duminică seară la locuinţa sa, după ce s-a înecat în timp ce mânca.

Decesul, confirmat de colegi de partid ai lui Iordache, a fost înregistrat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă deplasat la faţa locului, cadrele medicale încercând în zadar resuscitarea pacientului.

Sâmbătă, 12 Septembrie, 2020 - 13:50

Brigada Rutiera a Capitalei informeaza ca in acest weekend vor fi impuse mai multe restrictii de trafic, avand in vedere desfasurarea unor evenimente si transformarea unor strazi in zone pietonale.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 16:47

Alături de Valencia, Viena și alte trei orașe europene, Cluj-Napoca este printre cei șase finaliști ai competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 și ar putea câștiga 1 milion de euro.

Un juriu la nivel înalt, format din experți independenți, a selectat cei șase finaliști după interviuri detaliate cu reprezentanții unui număr de douăsprezece orașe aflate pe o listă scurtă.

Cele șase orașe finaliste ale ediției din acest an sunt: Cluj-Napoca (România), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Leuven (Belgia), Valencia (Spania) și Viena (Austria).

Subscribe to Administrație locală