Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 12:01

Peste 360 de utilaje şi 425 de operatori au acţionat, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru deszăpezirea principalelor artere din Bucureşti, urmând să fie curăţate şi cele secundare. Potrivit Primăriei Capitalei, în acest moment traficul se desfăşoară în condiţii normale de iarnă.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 18:29

Primaria Capitalei prin Compania Municipala Energetica pune in functiune primele 7 stații de incarcare a masinilor electrice din cele 300 care se vor amplasa in Capitala

Primarul General, Gabriela Firea, impreuna cu primarul sectorul 4, Daniel Baluta, au inaugurat astazi, 14 decembrie, primele statii de incarcare a masinilor electrice din cadrul proiectului „Program multianual de crestere a calitatii aerului si de sprijinire a mobilitatii electrice, nepoluante, prin dezvoltarea infrastructurii pentru incarcarea autovehiculelor electrice in Municipiul Bucuresti”.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 17:38

Colinde, cadouri și un zâmbet de încurajare au oferit astăzi, 13 decembrie 2018, reprezentanții Protoieriei Sector 6 bătrânilor rezidenți ai Complexului de Servicii Sociale “Floare Roșie”, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 19:50

Primăria Capitalei: 100 de medici primesc sprijin financiar pentru formare profesională

Proiectul „Doctori pentru București” a fost aprobat, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București. 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 16:44

Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri ”Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere". Astfel, municipalitatea va acorda în 2019, 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei/voucher pentru persoane juridice/fizice deţinători de spații comerciale/unități de cazare/spatii de birouri/stații de distribuție carburanţi care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 16:17

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca intentioneaza de anul viitor sa faca transportul public gratuit pentru toata lumea.

"Daca se va pune problema gratuitatii totale a transportului public in comun, o masura pe care am anuntat-o la inceputului mandatului, raspunsul este: Da. De anul viitor voi veni cu acest proiect. (...)

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 21:27

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, maine, 12 decembrie, incepand cu ora 11.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, sala de Consiliu, cu urmatoarea

ORDINE DE ZI

 1. Proiect de hotarare privind acordarea unor gratuitati elevilor din invatamantul preuniversitar obligatoriu

2. Proiect de hotarare privind acordarea unor gratuitati pentru insotitorii pensionarilor

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 20:00

Primăria Sectorului 4, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 și S.C. ADP4 S.A, a început distribuirea materialului lemnos pentru încălzirea locuințelor, în sezonul rece 2018-2019. Ajutorul constând în lemne de foc se acordă persoanelor singure, pensionarilor și familiilor cu venituri mici.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 17:39

Primăria Capitalei vrea să trimită 100 de medici şi angajaţi în spitalele din subordinea ASSMB la cursuri susţinute de clinici de renume din Europa, SUA şi Israel, se arată într-un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a CGMB.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 15:25

Consiliul General al Municipiului București va decide, în ședința de miercuri, dacă va împuternici Administrația Spitalelor să demareze procedurile de identificare și achiziționare a unei noi clădiri pentru relocarea Maternității Giulești, a anunțat luni primarul Gabriela Firea. Clădirea care găzduiește în prezent cea mai mare maternitate din București va împlini, în curând, 100 de ani de când a fost construită. CGMB ar putea aproba, de asemenea, și achiziția de noi clădiri unde să fie relocate Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 20:00

La propunerea Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, Consiliul Local a aprobat, în unanimitate, în ședința de astăzi, programul de investiții pentru modernizarea lifturilor din blocurile reabilitate termic. Acest program este menit să completeze și să încheie reabilitarea termică a blocurilor.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 19:00

Primarul General, Gabriela Firea, i-a acordat miercuri, 5 decembrie, Cheia Orasului Bucuresti economistului si filosofului francez Thierry de Montbrial, in semn de înaltă apreciere pentru contribuţia acestuia la dezvoltarea relaţiilor romano-franceze. Evenimentul a avut loc in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Primariei Municipiului Bucuresti.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 17:00

Multe zâmbete au fost pe chipurile voluntarilor din Sectorul 6 la evenimentul organizat special pentru ei, astăzi, 5 decembrie 2018, când marcăm Ziua Internațională a Voluntarilor.

Specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au pregătit un program intitulat “Șezătoarea Voluntarilor”, cu scopul de a le mulțumi acestora pentru toată implicarea de care au dat dovadă de-a lungul anului.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 15:12

Primarul General, Gabriela Firea, a fost prezentă, alături de Alis Grasu - manager general SABIF, Rodica Nassar și Cristian Grasu - secretari de stat în Ministerul Sănătății, la sediul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, unde se recepționează primele 10 ambulanțe din cele 106 achizitionate la începutul lunii august de Primăria Capitalei.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 17:30
Nu le-au sărit siguranțele!

Societatea de Transport Bucuresti STB SA infirmă datele apărute în mediul online, conform cărora circa o treime din cele 30 de autobuze noi, marca Otokar, ar avea probleme tehnice, și face următoarele precizări:
 

Toate cele 30 de autobuze noi sunt în traseu și sunt funcționale
 

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 16:37

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a prezentat Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 15:26
"Coloana Infinitului", dar si figurine unicat, pictate manual, ce infatiseaza elemente traditonale din folclorul romanesc vor reprezenta piesele centrale ale ornamentelor de sarbatori

Primaria Municipiului Bucuresti da startul Sarbatorilor de Iarna, vineri, 30 noiembrie, de la Targul de Craciun al Bucurestiului, din Piata Constitutiei, de unde, la ora 19:00, se va aprinde si iluminatul festiv de sarbatori.

Iluminatul festiv, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi aprins de catre doi elevi olimpici (care au castigat locul 1 la Olimpiada Națională de Franceza si locul 1 la Olimpiada Națională de Matematică).

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 18:35

Ieri, 27 noiembrie a.c., echipele de intervenție în regim de urgență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au întreprins mai multe acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost, care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, din cauza temperaturilor scăzute.

Adăposturile de noapte din strada Inspirației și strada Mănăstirea Văratic ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au găzduit 26 de persoane fără adăpost în noaptea de 27/28 noiembrie a.c.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 17:00

Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, îi așteaptă pe bucureșteni să sărbătorească împreună Centenarul Marii Uniri. La ceas aniversar, administrația locală a pregătit locuitorilor Sectorului 1 și nu numai, un spectacol de muzică și dansuri populare românești, care va avea loc sâmbătă, 1 decembrie 2018, în Parcul Bazilescu.

Între orele 11.00-16.00 vor urca pe scenă nume mari ale folclorului românesc. Petrică Mîțu Stoian, Ilie Caraș, Maria Beatrice Băndoiu, Andreea Haisan sunt doar câteva dintre ”surprizele” muzicale pregătite de către organizatori în an Centenar.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 18:00

68 de utilaje și 160 de muncitori ai Companiei Romprest sunt pregătiți să intervină, în această noapte, pentru deszăpezirea arterelor din Sectorul 1. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru zona Capitalei, o atenţionare cod galben de vânt și ninsori viscolite pentru miercuri, 28 noiembrie 2018, între orele 02:00-20:00. În acest interval sunt așteptate intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 17:09

  Mai marii orașului de la Poalele Tâmpei au lansat,și ei,recent,o inițiativa prețioasa,de mare eficienta gospodărească.Este vorba de amplă acțiune civică de sortare a deșeurilor reciclabile pe trei categorii : plastice,sticlărie și hârtie,in saci separați,de către fiecare familie,cu simt gospodăresc,existent berechet in orice ograda.
Deci o măsura cu intenții fructuoase,care nu trebuia sa ne fie impusă de mai marii Europei.Dar,ma rog,e bine și așa,sa intram in rândul lumii civilizate.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 15:15

Viceprimarul General al Capitalei, Aurelian Badulescu, consilier general in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si membru al Comisiei Juridice, solicita public motivarea de urgenta a Deciziei Civile prin care Curtea de Apel anuleaza hotararile de infiintare a companiilor municipale, "in vederea asigurarii respectarii dreptului la aparare si dreptului la un proces echitabil, in conditiile in care intelegem sa ne indreptam impotriva acesteia, atat prin exercitarea cailor extraordinare de atac prevazute de dispozitiile Codului de procedura civila si, totodata, ne rezervam dreptul d

Sâmbătă, 24 Noiembrie, 2018 - 14:48
Alături de primarii celorlalte 11 orașe gazde ale meciurilor EURO 2020

Primarul General, Gabriela Firea, se va afla, in perioada 28 noiembrie - 2 decembrie 2018, intr-o vizita oficiala la Dublin, capitala Irlandei.

In cadrul vizitei, Primarul General va avea o intrevedere cu primarului orasului Dublin, Lord Nial Ring, pe teme care vizeaza mobilitatea urbana, sanatatea si asistenta sociala.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 19:27

Primarul General, Gabriela Firea: "Primaria Municipiului Bucuresti va uzita toate caile de atac pentru a demonstra legalitatea infiintarii societatilor municipale! Ii asigur pe toti cei peste 3.000 de angajati ai acestor societati ca nu isi vor pierde locul de munca, in prag de sarbatori

 

Referitor la informatiile din spatiul public, care fac trimitere la decizia Curtii de Apel cu privire lahotararile prin care Consiliul General a înființat cele 22 de companii municipale, Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 19:19

Lista celor 5.000 de proprietari acceptați în ”Programul de stimulare a eliminării traficului bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere” a fost publicata pe site-ul Primariei Capitalei

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 18:46
Sunt incluse in programul de consolidare aproximativ 100 de cladiri și sunt deschise santiere la 42 de imobile

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de astazi alte 4 proiecte de hotarare care vizeaza consolidarea sau reabilitarea unor noi imobile din Capitala, expertizate si incadrate in Clasa I de risc seismic.

 

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 14:34

În aceste zile, Poliția Locală Sector 6 a întreprins mai multe acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost, care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, din cauza temperaturilor scăzute.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 19:23

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a fost prezent la aniversarea a 20 de ani în România a uneia dintre cele mai mari companii americane, Garrett Advancing Motion (fosta Honeywell Transportation System). La eveniment au participat și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, președintele și CEO al Garrett Advancing Motion, Olivier Rabiller, viceprimarul Sectorului 6, Constantin Tomescu, dar și oficialități din Guvernul României.
      

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 17:50

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat mâine, 22 noiembrie 2018, începand cu ora 11:00, la sediul Primăriei Municipiului București, ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

1. Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziție către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a 20 autobuze ce fac obiectul contractului ,,Furnizare a 400 de autobuze urbane” nr. 737/05.06.2018

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 14:45

Peste 6.000 de apartamente şi zeci de instituţii din oraşul Galaţi nu sunt încălzite deşi temperaturile au scăzut foarte mult în ultimele două săptămâni. Ca urmare, circa 20.000 de gălăţeni tremură de frig în propriile case, dar şi la serviciu, printre instituţiile afectate fiind şi Poliţia.

Subscribe to Administrație locală