Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 11:00

În însăși ziua în care România celebrează cultura națională, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Teatrului Național, prin managerul său, Ada Hausvater, ordinul  Meritul Cultural în grad de comandor, acordat „pentru talentul și serviciile deosebite aduse culturii, artei, științei și promovării spiritului caritabil, prin opere de creație, interpretare și sociale, de impact național”. Festivitatea de decernare a acestei înalte distincții a avut loc la Palatul Cotroceni, anunță, printr-un comunicat de presă, instituția de spectacole.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 13:28
Sursa: Radio România Internaţional

Ana Ştefania Andronic, nume de artist BUZU, expune grafică şi instalaţii la Galeria Senso, din Bucureşti. Titlul expoziţiei: "Ipostaze tulburătoare". BUZU este fiica regretatului jurnalist şi caricaturist Octavian Andronic, iar perioada bulversantă a pandemiei a făcut ca expoziţia să fi fost curatoriată de o altă personalitate care ne-a părăsit, criticul de artă Doina Păuleanu, fostul director al Muzeului de Artă din Constanţa. Expoziția va rămâne deschisă până pe 25 februarie 2021.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:52

Conrad Mericoffer, actorul român care interpretează personajul principal din filmul CÂMP DE MACI/POPPY FIELD (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor în secțiunea oficială Retueyos la Festivalul Internațional de Film Gijón din Spania. De asemenea, și juriul Festivalului de Film de la Torino a decis să-l premieze pe Conrad Mericoffer cu Best Actor în cadrul ediției cu numărul 38 a evenimentului din Italia.

 

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 11:20

Joi, 19 noiembrie 2020, de la ora 19.00Filarmonica „George Enescu” va transmite, în cadrul stagiunii online,  înregistrarea unui concert condus de Camil Marinescu (1964-2020), fost dirijor principal al instituției. Programul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”, prezentat pe 20 decembrie 2018, este alcătuit din  Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21 de Frédéric Chopin  și Simfonia nr. 5, în mi minor, op.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 12:56

            Grupul de comunicare strategică al Clarvăzătorului din Băicoi, întrunit într-o nouă şedinţă, a emis hotărârea prin care decide: „Pe ultima sută de metri, Teatrul „Stela Popescu” va lansa premiera cu spectacolul pregătit de foştii membrii ai grupului Divertis acolo unde se (mai) poate juca pe 15 noiembrie, de la ora 20, adică… pe internet, pe platforma www.mystage.ro”.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 12:39

O colecție prețioasă de ceasuri cu mecanism Tourbillon, prima de acest fel într-o licitație de profil în România, încununează prin unicitate evenimentul organizat de Casa de Licitații A10, marți, 11 noiembrie, ora 19:30. Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Zenith, Breguet, Ulysse Nardin sau Franck Muller sunt câteva dintre cele aproximativ 15 branduri de lux din lume care au inclus complicația tourbillon în fabricarea ceasurilor mecanice precise, toate ocupând locuri de top în licitația de mâine seară

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 10:22

Stare de nervozitate

Fără nivel de alertă în casele de licitații pentru artă modernă și contemporană, piața merge bine, iar printre artiștii contemporani care vor marca sezonul, există un francez, un centenar, Pierre Soulages!

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 10:02

 

’’Un nud strânge in centru său lumina, ca un mic soare"   

Nicolae Tonitza

Luni, 12 Octombrie, 2020 - 09:37

A fost coana Chiriţa, Varvara şi a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soţia lui Nea Marin, în show-uri TV şi în filmul artistic "Nea Marin miliardar". În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de
piese de teatru. Acum, în pragul vârstei de 87 de ani, marea actriţă se bucură de liniştea şi de aerul curat din Piatra Neamţ.

Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 16:49

Fildas-Catena Grup vă invită să descoperiți figuri proeminente ale vieții culturale românești care sfințesc aceste locuri și care atrag admirație în vremuri în care se spune mult prea des și pe nedrept că ducem lipsă de modele de urmat!

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 09:39

Ajuns la ediția cu numărul 15, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (9-15 noiembrie) invită regizorii și producătorii de film de animație din România și Republica Moldova să își înscrie proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producție la cea de-a doua ediție Pitch, please! Concursul de proiecte de scurtmetraje animate este inițiativa prin care Animest continuă să stimuleze și să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist, dar și ocazia

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 13:47

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18:00, spectacolul în limba germană "Die Kleinen Detektive/ Micii Detectivi" în regia lui Lilly Krauss-Kalmar.

Nemţii sărbătoresc Ziua Unităţii pe 3 octombrie, dată la care, în 1990, a fost realizată integral reunificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă a Germaniei.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 12:21

FEST – FDR – S.O.S. 2020 intră pe ultima sută de metri. Încă două zile de festival, încă două spectacole – două evenimente a căror diversitate dă măsura privirii exhaustive a selecției din acest an.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 11:23
Atelier Deschis în Noaptea Albă a Galeriilor, la Fundația AlegRO

După vreo două ediții petrecute în sediul inițial din Strada Teodor Aman, Galeria Fără Nume (GFN) se mută, pentru ediția din acest an, mai ...central. Adică pe Strada Academiei la numărul 35-37, la etajul al doilea, în spațiul generos al Fundației AlegRO, pus la dispoziția celor trei artisti - BUZU, GOSPO & Mihai Theodor Sava - care au exersat cu succes crearea de lucrari de mari dimensiuni si fotografie de arhitectura .
.BUZU (Ana Ștefania Andronic) și GOSPO (Cătălin Gospodin) vor performa live, în prezența vizitatorilor.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 11:49

ShortsUP prezintă: Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890 - 2000)

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 10:12

Cea de-a 48-a ediţie a Galei Premiilor UCIN şi-a desemnat căştigătorii! Prima gală din acest an care a avut loc în interior, a fost nevoită să restrângă la maxim numărul invitaţilor, din cauza măsurilor de siguranţă. Chiar şi aşa cinefili de toate vârstele au sosit la gală pe covorul roşu, din dorinţa de a susţine industria filmului românesc.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:58

Un împătimit al jocului de șah, fostul dictator Nicolae Ceaușescu își petrecea timpul liber practicând celebrul sport al minții alături de miniștri, parteneri sau tovarăși de partid. Astăzi, una dintre mesele de șah din fosta colecție Nicolae Ceaușescu este scoasă la vânzare în cadrul Licitației de Design de Interior din 1 octombrie.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:30

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă joi, 24 septembrie 2020, de la ora 18.30, la Sala "Irina Nicolau", la vernisajul expoziţiei multimedia Tokmeala. Îţi dau noră, îţi dau avere, despre politicile de încuscrire ale romilor cortorari. După vernisaj, ne vom bucura de muzica lui Napoleon Constantin, un rom din satul Graţia, Teleorman, care cântă vocal în acompaniamentul unei tobe pe care o loveşte cu pietre, linguri sau călcâiul piciorului. Repertoriul său cuprinde cântece de ascultare şi melodii de joc precum Turceasca.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:45

Muzeul Național al Literaturii Române de pe Calea Griviței din Capitală găzduiește o nouă expoziție a artistului plastic Ioan Nemțoi. Pentru iubitorii de artă e o șansă, pentru muzeu este un privilegiu, pentru artist este o bucurie.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 14:00

Miercuri seara în cadrul American Independent Film Festival a avut loc discuţia cu Ryan Werner, expert în promovarea filmelor în campaniile pentru premiile Golden Globes şi Oscar.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:59

Ultimele trei seri ale Festivalului Classic for Teens vor aduce pe scena Ateneului Popular Mr. Gh.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:03

În trei concerte consecutive programate la acest sfârşit de săptămână, violonistul Gabriel Croitoru alături de pianistul Horia Mihail și Vioara lui Enescu revin cu o avanpremieră a turneului național din această toamnă, joi, 17 septembrie la Focşani, Ateneul popular "Maior Ghe. Pastia", vineri, 18 septembrie la Tecuci, Ateneu şi sâmbătă, 19 septembrie la Bârlad, Pavilionul "Marcel Guguianu".

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 10:08

13 tineri pianişti, dintre cei 55 de concurenţi care au participat în prima etapă a Secţiunii de Pian din cadrul Concursului Internaţional George Enescu, au obţinut majoritatea voturilor membrilor juriului, calificându-se în a Etapa a II-a: Jack Campbell (Marea Britanie), Salih Can Gevrek (Turcia), Anna Grot (Rusia), Kang Tae Kim (Coreea de Sud), Nikolai Kuznetsov (Rusia), Hoyel Lee (Coreea de Sud), Adela Liculescu (România), Yeon-Min Park (Coreea de Sud), Djordje Radevski (Serbia), George Todică (România), Chun Lam U (Hong Kong), Marcin Wieczorek (Polonia) şi Feiyang Xu (China).

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 13:00

După o tradițională și binemeritată vacanță de 2 luni, pe timpul verii, noul sezon al pieței românești de artă debutează la Artmark cu peste 1.000 de piese de colecție, cu prețuri medii de pornire între 100 și 500 de euro, dispuse în 4 evenimente culturale de amploare. Noutatea pe care o aduce deschiderea sezonului este bogăția și diversitatea de opțiuni de economisire ori  investiție pe termen mediu și lung - de la artă de patrimoniu la artă contemporană, de la decorativă de epocă la design de autor contemporan.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:17

Opt tineri violonişti, din cei 17 concurenţi care au participat în a doua etapă a secţiunii Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2020, au obţinut majoritatea voturilor membrilor juriului pentru a se califica în Semifinală: Gennaro Cardaropoli (Italia), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia/Azerbaidjan), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Tassilo Probst (Germania), Tomotaka Seki (Japonia), Valentin Şerban (România), Ayaka Uchio (Japonia) şi Jaewon Wee (Coreea de Sud).

Duminică, 13 Septembrie, 2020 - 18:51

Cea de a doua ediție a Wallachia Int'l Film Festival s-a desfășurat în perioada 11-13 septembrie 2020, la București, cu participarea a peste 250 de proiecte din 50 de țări ale lumii, de pe șase continente, între care Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Germania, Israel, Rusia, Pakistan, Norvegia, Brazilia, Mexic, Ucraina, Australia, China, India, evident și România. Duminică seara, juriul festivalului a anunțat câștigătorii proiectelor selecționate, din peste 500 înscrise, pentru a concura la una dintre cele 18 secțiuni ale competiției oficiale.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 09:55
Cu cele mai multe lucrări nominalizate din regiunea CEE & Nordics

42 dintre cele mai reușite 1.000 de fotografii și videoclipuri nominalizate în etapa globală a celei mai mari competiții foto-video din lume, le aparțin pasionaților de fotografie din România    Utilizatorii Huawei din România și-au dovedit abilitățile artistice și în cadrul edițiilor anterioare ale competiției, numărându-se printre marii câștigători ai competiției

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 16:12

Cea de-a șaptea ediție a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc în perioada 02 - 11 octombrie 2020, în spațiile UNAgaleria și SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29), București. Vizitatorii vor avea ocazia să admire peste 90 de lucrări ale absolvenților din promoția 2020 a facultăților vocațional-creative din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Baia-Mare și Oradea.

Miercuri, 26 August, 2020 - 13:26

#BIFF2020 s-a adaptat contextului global al preocupărilor artistice. Pentru a marca alinierea în gânduri şi acţiuni, pentru prima dată în istoria festivalului, am pregătit secţiuni noi şi surprize conexe.

Gala de deschidere a festivalului are loc joi, 27 august, ora 19.30 la Muzeul Ţăranului Român, unde se va proiecta, în premieră, Pinocchio, în regia lui Matteo Garrone. Filmul multi-premiat va introduce publicul BIFF în povestea păpuşii de lemn, ce prinde viaţă, şi-a creatorului acesteia, Gepetto, interpretat de remarcabilul Roberto Benigni.

Vineri, 21 August, 2020 - 09:26

August cu surprize frumoase, de la Teatrul de Artă Bucureşti! Ursu', o nouă comedie de A.P. Cehov, aşteaptă să descreţească frunţi şi să aducă zâmbete publicului de toate vârstele. Spectacolul are avanpremiera şi premiera la Bucureşti, pe 24 şi 25 august, orele 20.30, în stagiunea "Teatru sub stele" - str. Sfântul Ştefan nr. 24.

Subscribe to Arte