Miercuri, 7 August, 2019 - 14:42
​​​​​​​MEDIjobs a deschis primul birou în SUA și caută specialiști pentru a continua dezvoltarea la nivel local și internațional

Start-up-ul românesc MEDIjobs, cea mai mare platformă online de recrutare în domeniul medical din România, a atras investiții de aproape 1 milion de dolari. După ce anul trecut a obținut prima finanțare de tip angel, în urma căreia  doctorul Wargha Enayati s-a alăturat acționariatului companiei, MEDIjobs a trecut anul acesta printr-o nouă etapă majoră de finanțare, prin care a atras aproape 900.000 de dolari de la fondul de investiții  Gapminder VC și alți investitori de tip business angels.

Marţi, 6 August, 2019 - 19:19

Sennheiser, unul dintre cei mai cunoscuți producători de echipamente audio, a inaugurat fabrica de lângă Brașov unde sunt produse căști și microfoane. Fabrica este în Industrial Park Brașov care este situat în apropierea orașului Ghimbav, iar anunțul privind investiția a fost făcut în martie 2018.

Marţi, 6 August, 2019 - 15:57

JTI consideră că proiectul de Ordonanță de urgență publicat astăzi, prin care sunt prevăzute creșteri ale accizei la țigarete în mai puțin de o lună, va afecta profund piața legală și va pune în pericol veniturile suplimentare pe care Guvernul speră să le obțină.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 11:27

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a lansat prin Direcția Silvică Bistrița Năsăud un produs nou și unic pe piața din România - trăsura tip fast-food, completând astfel oferta singurului atelier de confecționat trăsuri și sănii din țară.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 13:55
Acesta a fost cel mai bun semestru al Grupului în România

Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a avut, în primele șase luni ale anului, cel mai bun semestru al său în România, pe fondul managementului eficient al portofoliului de credite și eficienței operaționale.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 09:20
susţinut de cel mai bun rezultat operaţional din ultimii cinci ani

Erste Group raportează un profit net solid de 732 mil. EUR în primul semestru, susţinut de cel mai bun rezultat operaţional din ultimii cinci ani

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 22:16
Între interese și prejudecăți

Toata Europa este plina de bani rusesti. In afara de noi, toata lumea face afaceri cu Federatia Rusa.....si asta in pofida asa ziselor sanctiuni...... cei care au impus sanctiunile sunt primii la afaceri cu rusii...... Noi romanii nu cumparam gaze direct de la rusi pt ca suntem nealcosi. Cumparam prin intermediari gen a treia/patra/cincea mana de la francezi-GDF, nemti-EON......etc

Luni, 8 Iulie, 2019 - 14:00

 În cadrul unei conferințe ce a avut loc în data de 2 iulie ac cu ocazia închiderii Programului de Cooperare Elvețiano-Român, Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România, un proiect de succes care a introdus în România cultura pregătirii minuțioase pentru a face export (sistem Passport to export), putem afirma că nu există în prezent o abordare coerentă a continuării lui.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 20:00

Omul de afaceri Ion Țiriac a lansat primele detalii ale mega proiectului imobiliar pe care vrea să îl dezvolte în nordul Bucureştiului. Complexul prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo. 

Planul Urbanistic Zonal prezentat de grupul lui Ion Țiriac nu a uitat de componenta auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 18:50

  În urma incendiului virulent de acum doi ani, Global Archive Management a făcut investiții de peste 400 de mii de euro în sisteme performante de protecție, atât în aparatură de stingere cu gaz, cât și în echipamente de iluminat. 350 de mii de euro este  investiția pentru sistemul de anihilare a incendiului cu gaz nobil care este, în momentul de față, cel mai performant din lume, și 30 de mii de euro  reprezintă valoarea sistemelor de iluminat cu led, la care se adaugă sisteme de  detectare a fumului prin laser.
     

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 20:26
„Rușii ne consideră cei mai buni din lume”

Producătorul de mobilier de lux SIMEX, propune prin directorul comercial Gabriel Lavrincic: recâștigarea de către România a pieței din Rusia, reînființarea școlilor profesionale, interzicerea exportului de lemn masiv și stoparea tăierii pădurilor în mod abuziv – toate acestea trebuie să reprezinte priorități pe plan național!  

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 12:38
Aduce în companie o experiență unică, obținută în cei 25 de ani de carieră la Ericsson

București, 18 iunie 2019 – Fostul manager al diviziei Product Portfolio and R&D for Digital Services al Ericsson vine la conducerea Enea. Din postura sa de CEO, Jan Häglund va continua strategia de creștere a Enea și întărirea poziției companiei drept un furnizor independent și inovator de rețele software. În ultimii trei ani, compania a achiziționat Qosmos, Openwave Mobility și, recent, o unitate de business a Atos.

 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 15:37

LEROY MERLIN introduce o gamă variată de obiecte coordonate cromatic în raionul decorațiuni. Astfel clienții vor putea realiza un decor armonios din punct de vedere vizual atunci când decid să își reamenajeze căminul.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 17:19

București, 10 iunie 2019: Asociația Berarii României anunță că 76% din berile aflate în portofoliile membrilor săi au menționată pe etichetă, fie în varianta ei fizică, fie în varianta ei online[1], valoarea energetică corespunzătoare pentru 100 ml de produs.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 19:51

 FORUMUL ANTREPRENORILOR ÎN ADMINISTRAȚIA INTELIGENTĂ – ediția a III a, este organizat în perioada 20 - 22 iunie 2019, de Societatea liberală și ISP România, alături de partenerii săi Martens Centre for European Studies și Fundația Hanns Seidel. Cazarea participanților și o parte dintre sesiunile evenimentului vor avea loc la Hotel Richmond din Mamaia, urmând ca restul activităților să se desfășoare la Primăria Mangalia și în alte locații din județul Constanța unde sunt implementate soluții de administrație inteligentă.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 16:24

Vizita istorică în România a Papei Francisc s-a încheiat la Sibiu. Peste 2,000 de persoane, alături de Președintele Klaus Iohannis și Prima doamnă, l-au așteptat pe Papa Francisc la Aeroportul Internațional pentru acest ultim eveniment. 

A fost un privilegiu pentru noi, ca scaunele din colectia Cleopatra made by SIMEX să facă parte din decorul gazdă amenajat elegant de organizatori și sperăm la o revedere a Sanctității Sale într-un viitor cât mai apropiat. (Foto atasat).

Sâmbătă, 25 Mai, 2019 - 12:43
În cadrul Galei Capital - Top 100 Femei de succes 2019

Cele mai influente și de succes femei din diverse domenii de activitate au fost premiate în cadrul Galei Capital - Top 100 Femei de succes 2019, o manifestare care recunoaște ambiția și meritele celor mai puternice doamne din țara noastră.

Cu această ocazie, Anca Vlad, președinta Fildas-Catena, a fost desemnată „Cea mai puternică femeie de afaceri” din România. Premiul a fost înmânat de directorul executiv al grupului Capital-Evenimentul Zilei, Virgil Munteanu, directorului general Catena, Alina Marinescu, prezentă la gală alături de Otilia Ostroțki, director general Tonica Group, Daniel Marin, director financiar Fildas-Catena şi Sorin Chirculescu, director marketing Catena.

După înmânarea premiului, Alina Marinescu a citit un mesaj din partea președintei Fildas-Catena, Anca Vlad: „Felicit toate doamnele câştigătoare din această seară, cred în businessul şi în antreprenoriatul feminin românesc, repere şi componente de bază în dezvoltarea României. Mă bucură enorm această recunoaştere a meritelor noastre, suntem mândri şi onoraţi pentru acest premiu, transmit din tot sufletul mulţumirile echipei pentru performanţele obţinute în cei 20 de ani în care farmaciile Catena au devenit brandul numărul 1, 100% românesc, care este mereu alături de români, în acţiunile de promovare a stilului de viaţă sănătos şi în campaniile de caritate şi sociale. Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes în continuare!”.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 16:33
Omul de afaceri a pierdut mai mult de un miliard de dolari între 1985 și 1994.

Potrivit New York Times, care se bazează pe documente fiscale, omul de afaceri a pierdut mai mult de un miliard de dolari între 1985 și 1994.

Dacă Donald Trump a fost ales la Casa Albă, este în parte datorită succesului său în afaceri și capacitatea sa de a depăși obstacole. Președintele SUA a acordat prima serie de eșecuri și eșecuri în recesiune 1990, dar zece ani de informații fiscale obținute de către New York Times vopsea o imagine diferită, mult mai întunecată, abilitățile sale de negociere și situația financiară.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 19:56

Scrisoare deschisa catre:

Dl. Klaus Iohannis – presedintele Romaniei

D-na Viorica Dancila – prim-ministrul Romaniei

Ma numesc Gabriel Antoniu Lavrincic, reprezint si promovez industria romaneasca de mobila si textila in Rusia, republicile ex-URSS, Europa, Asia si America. In calitate de director comercial, aduc bani grei in Romania prin exportuile pe care le fac impreuna cu colegii mei.

 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 14:39

Aproape 7000 de companii sunt focusate, în aceste zile, să producă și să vândă cozonaci și alte tipuri de prăjituri pentru masa de Paște a românilor. Este un business extrem de profitabil, cu o marjă de profit ridicată, care exploatează tradițiile și obiceiurile de consum specifice românilor.

Un cozonac costă, în medie, între 10 și 150 lei, în funcție de gramaj, calitate, ingridientele folosite (ciocolată, nucă, rahat, stafide, fructe confiate, rom, creme speciale etc.), de brand și de locul unde este comercializat.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:45

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Sâmbătă, 13 Aprilie, 2019 - 09:11
Georgios Argentopoulos preia funcția de Director General de la Mark Hilton

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, listat la Bursa de Valori București, a anunțat astăzi faptul că Mark Hilton, Directorul General al Grupului, își va înceta mandatul în 30 aprilie 2019. Mark Hilton a condus echipa de management care a intermediat listarea la Bursă a companiei, în noiembrie 2017, și a ocupat rolul de Director General din acel moment până în prezent. El va continua să susțină Grupul, în poziția de consultant strategic în vederea asigurării unei tranziții ușoare a rolului de management către succesorul său.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 19:21

București, 9 aprilie 2019: Asociația Berarii României anunță evoluția pieței berii pe parcursul anului trecut:

 • Piaţa berii a înregistrat o creștere de 3%, ajungând la un volum de 16,6 milioane Hl
 • Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 litri
 • Segmentul berilor fără alcool, în creștere cu 30%
 • Ambalajul de sticlă, în creștere cu 3,65 pp în ultimii patru ani
 • Ambalajul PET, în scădere cu 5,83 pp în ultimii patru ani  

 

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 16:38

Componentă esențială a strategiei Alianței GFG de susținere a companiilor pentru a beneficia de noile oportunități de a face comerț pe piețele emergente și pe cele din Commonwealth

  Noua bancă va fi redenumită ‘the Commonwealth Trade Bank’’ (CTB) și va funcționa ca entitate independentă

  Achiziția urmează aprobării de către Autoritatea pentru Reglementare Prudențială (PRA) a 'părții adecvate' în ceea ce privește preluarea de către Gupta

  Vineri, 29 Martie, 2019 - 10:03
  Reputatul manager s-a întâlnit cu studenții de la Agronomie

  Ieri nu a fost o simpla zi ploioasa de marti.Ieri am avut una dintre cele mai frumoasa intalniri din ultimul timp. Am stat fata in fata cu tinerii studenti de la Facultatea de Agronomie si am realizat, din nou, ca nimic nu te poate implini mai mult decat sa dai inapoi tot ceea ce ai acumulat, investind din experienta ta in noua generatie.

  Luni, 25 Martie, 2019 - 15:45

  Incubatorul de afaceri Ilfov Business Hub are, de acum, administrator. Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache și Rodica Lupu, reprezentanta S.C. Loop Operations SRL, au semnat un contract de administrare pe trei ani, în valoare de 1,4 milioane de lei. Evenimentul a avut loc la Universitatea Politehnica București, în prezența rectorului Mihnea Costoiu și a administratorului public al județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu. Printre participanți  s-au numărat și reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși studenți.

  Luni, 11 Martie, 2019 - 15:00

  „Am ales Italia, partener economic foarte important al țării noastre, pentru că avem relații de cooperare tradiționale, potențate de apartenența celor două țări la Uniunea Europenă, precum și de existența unei comunități românești foarte puternice în Peninsulă. Evenimentul de astăzi vizează, pe lângă prezentarea unor informații valoroase despre potențialul economic al celor două țări, și identificarea unor companii românești interesate să participe la misiunea economică pe care CCIB dorește să o organizeze la sfârșitul acestui semestru în Italia”, a declarat prof. univ. dr. ing.

  Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:05

  Şaptesprezece firme româneşti din domeniul tehnologiei participă în perioada 25-28 februarie 2019, la o nouă ediţie a târgului internaţional Mobile World Congress Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente IT din Europa.

  Companiile vor expune produsele sau serviciile în cadrul pavilionului național, pe o suprafață de 157,5 mp.

  Companiile care vor reprezenta România la Barcelona cu cele mai noi produse și servicii sunt din:

  Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 10:55

  Marţi, 5 februarie 2019, în intervalul orar 12.00-15.00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a organizat o dezbatere publică pe proiectul de OUG referitor la modificarea cuantumului amenzilor din principalele acte normative din domeniul protecţiei consumatorilor. În acest proiect de act normativ se propune aplicarea unor amenzi de până la 5% din cifra de afaceri a băncilor care folosesc clauze abuzive în contracte.

  Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 17:25
  Singurul obiectiv al ordonanţei pare a fi trecerea de la un sistem clasic de amenzi contravenţionale (sumă fixă proporţională cu contravenţia) la unul discreţionar

  Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind protecţia consumatorilor va afecta întregul mediu economic şi reprezintă un regres de la principiile şi directivele UE în domeniu, consideră reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia (CPC).

  Potrivit acestora, în forma actuală documentul nu urmăreşte prevenţia sau îmbunătăţirea practicilor comerciale neconforme, spre beneficiul consumatorilor, singurul element fiind introducerea arbitrariului în stabilirea amenzilor, creând premisele unor interpretări abuzive şi ale litigiilor naţionale şi internaţionale ulterioare.

  Subscribe to Business