Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 19:59

București, 28 octombrie, 2020 - Huawei Consumer Business Group anunță rezultatele financiare pentru primele trei trimestre al anului 2020. În acest interval, Huawei a generat venituri de 671,3 miliarde CNY, înregistrând o creștere de 9,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Marja de profit net a companiei în această perioadă a fost de 8,0%[i], astfel că rezultatele financiare ale Huawei au îndeplinit așteptările companiei.

 

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 22:40
Bogdan Drăgoi: Va deveni, in timp, unul dintre proiectele de referinta de care se va bucura Capitala

Platforma IMGB, fosta glorie a industriei locale din perioada comunista, a fost oficial cumparata de SIF Banat de la firma sud-coreeana Doosan Heavy Industries. Tranzactia a fost incheiata dupa ce a fost autorizata si aprobata de Consiliul Concurentei.

Terenul, cu o suprafata de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafata de teren tranzactionata in Capitala.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 15:45

Începând de luna aceasta, Urgent Cargus recrutează peste 1.000 de persoane la nivel naţional, compania având deja o comunitate de peste 5.000 de angajați și colaboratori, reprezentată de curieri și personal în hub-urile si depozitele din întreaga țară.

 

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 15:33

În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) a fost prezentat Programul de Guvernare al mediului de afaceri pentru 2021-2024, gândit astfel încât România să devină un hub antreprenorial și de tehnologie.

 

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 12:33

Alegerea pantofilor pentru primii pași și perioada de dezvoltare a copilului nu este deloc ușoară. Mulți părinți tind să se orienteze după personajele din desene animate aplicate pe pantofi, imprimeuri amuzante sau culori aprinse. Este adevărat că oferta de sneakers cu monștri, sandale cu forme cool sau ghete din cauciuc cu super eroi este foarte tentantă, însă trebuie să te asiguri că aceste modele sunt și adaptate pentru dezvoltarea mersului și susținerea piciorului.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 10:45

Averea totală a miliardarilor din întreaga lume a crescut cu un sfert de la începutul pandemiei, depășind 10 miliarde pentru prima dată în istorie, relatează un raport anual publicat miercuri de banca elvețiană UBS și de consultanța multinațională PwC.

Potrivit documentului, veniturile acelui grup select de oameni au crescut la cel mai rapid ritm în ultimul deceniu. Astfel, între aprilie anul trecut - când averea lor era echivalentă cu aproximativ 8 miliarde de dolari - și iulie, această cifră a crescut cu 27%.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 16:21

Sodexo Romania, leader in extra-salary benefits in Romania, announces the appointment of Manuel Fernandez Amezaga as CEO of the company, starting with November 2020. He will replace Sven Marinus, the leader who coordinated the process of digitalization of the extra-salary benefit vouchers offered by the company in Romania.

Sâmbătă, 26 Septembrie, 2020 - 14:05

De aproape un an de zile povestea licitației pentru licența 5G este tergiversată în România. În octombrie 2019, Sorin Grindeanu, președintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) – autoritate ce ar trebui să organizeze licitația –  a anunțat că licitația se amână pentru prima parte a anului 2020, însă cu toate că ne îndreptăm spre împlinirea unui an de la acest anunț, nimic nu s-a schimbat.(...)

Sâmbătă, 26 Septembrie, 2020 - 11:06

NN Group anunță că Anna Grzelonska, în prezent director general al NN Asigurări de Viaţă, va fi numită Chief Executive Officer al NN în Turcia începând cu 1 decembrie 2020, mandatul său urmând să fie aprobat de autoritatea de reglementare din Turcia. Ca urmare a acestei numiri, Gerke Witteveen, în prezent Chief Financial Officer al NN Asigurări de Viaţă, va prelua mandatul de CEO interimar al companiei în România, începând cu 1 octombrie 2020.

 

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 17:39

Mullen și TELUS International au început colaborarea în România cu o campanie de employer branding lansată în toamna aceasta. Campania este construită pe atributele prin care TELUS International se diferențiază de ceilalți angajatori din industria de customer experience. Hashtag-ul #ItsDifferentHere este punctul central al campaniei integrate care vorbește despre membrii reali ai echipei TELUS International și despre avantajele și oportunitățile pe care aceștia le descoperă aici.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 15:28

Aplicația „Electro-Credit” este un concept nou lansat de Flanco, prin intermediul căruia retailerul facilitează achiziționarea de produse electronice și electrocasnice, în rate. Prin această aplicație, clientul va primi oferte personalizate de credit de consum, în funcție de nevoile și veniturile sale. Acest tip de credit se poate accesa pe loc, în oricare dintre magazinele Flanco din țară, fără deplasări la mai multe oficii bancare. Scopul principal pentru care Flanco a creat această aplicație a fost eficientizarea și accelerarea procesului de creditare, în beneficiul clientului.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 18:27

Americanii de la Black Sea Oil & Gas și compania românească Grup Servicii Petroliere (GSP) au lansat, joi începerea lucrărilor de instalare a conductei de peste 120 de km, care va aduce gazele din perimetrul Midia la țărm.Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia - MGD prevede o staţie de tratare a gazelor - la 2 km de ţărm, 4,3 km de conducte terestre, 121 km de conducte offshore, platforma de producţie ANA, cu 4 sonde (70 metri adâncimea apei), 18 km conducte conectoare între zăcămintele ANA şi Doina, sonda Doina (85 m adâncimea apei).

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 23:08

Ce înseamnă „Big Pharma” ? Înseamnă industria farmaceutică sau, mai precis, primele 5 sau 10 (depinde de natura clasamentului) cele mai mari companii farmaceutice mondiale, producători de medicamente adică. Aceste mari companii (sau laboratoare) sunt organizate într-un lobbying farmaceutic la care participă organisme de reglementare, politicieni din toată lumea, finanţaţi din miliardele coloşilor Pharma, ONG-uri, foarte mulţi medici sponsorizaţi, cumpăraţi.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 15:59
Nu este nevoie ca Statul român să ofere terenul de la ROMEXPO gratuit

București, 3 septembrie 2020 - Grupul NEPI Rockcastle își exprimă interesul de a oferi un preț Statului român pentru terenul de la ROMEXPO sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată, în considerarea dezvoltării unui proiect comercial.

 

Compania își manifestă astfel interesul de a participa la o licitație publică de selecție a investitorului pentru dezvoltarea proiectului.   

 

Luni, 31 August, 2020 - 16:42

Sanjeev Gupta, miliardarul indian cu cetăţenie britanică, proprietarul Sidex Galaţi, a devenit proprietar cu acte în regulă şi al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), pe care a cumpărat-o de la Dorin Umbrărescu.

Gupta deține 99,5869% din capitalul băncii.

Capitalul social al băncii a fost majorat în luna iunie 2020 cu 35 mil. lei (7,24 mil. euro), ajungând la peste 98 mil. lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

La sfârşitul anului 2019, BRCI avea un capital social de 62,9 mil. lei.

Joi, 27 August, 2020 - 17:17

Firmele mici și mijlocii din domeniul HoReCa, precum pensiunile și hotelurile de dimensiuni reduse, vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru a-și instala panouri solare de producere a energiei regenerabile și stații de alimentare a mașinilor electrice, printr-un nou program guvernamental lansat joi în dezbatere publică.

Joi, 27 August, 2020 - 12:02

Cotidianul rus Izveztia a informat, pe 24.08.2020, citând surse din cadrul Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară (FSVTS), că, în scurt timp, partea rusă va încheia contracte cu o serie de state pentru livrarea noilor complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M.

Luni, 17 August, 2020 - 20:24

Gault&Millau – primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția I, un proiect sub umbrela inițiativei #maideparte a ghidului internațional. Barometrul Restaurantelor este una dintre manierele prin care Gault&Millau sprijină restaurantele și echipele lor – de data aceasta facilitând o voce comună și puternică despre provocările și așteptările acestora.

Vineri, 14 August, 2020 - 10:58

Dacă aveți un loc de muncă și compania dvs. încă funcționează, trebuie să fiți foarte recunoscător.

DE CE?

Vineri, 7 August, 2020 - 15:05

Grupul NEPI Rockcastle („NEPI Rockcastle") anunță finalizarea tranzacției cu AFI Europe în privința vânzării portofoliului de clădiri de birouri clasa A din România, Floreasca Business Park, Lakeview și Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timișoara, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 de metri pătrați. Valoarea totală a tranzacției se ridică la 307 de milioane euro  cu un preț decontat în cash după ajustările specifice de 290 de milioane euro.

Duminică, 2 August, 2020 - 16:09

București, 2 august 2020 - Fondul Proprietatea (denumit în continuare „Fondul”) își exprimă dezamăgirea pentru lipsa continuă a implementării legislației privind guvernanța corporativă în companiile de stat și îndeamnă Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să ia măsuri imediate pentru a asigura aplicarea corectă și eficientă a OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă în companiile la care sunt acționare.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 15:07

Aurul a urcat vineri la al trilea maxim istoric din această săptămână, la BNR, atingînd 259,1273lei/gram, după valorile atinse miercuri, de 258,8486 lei/gram şi luni, de 257,3676 lei/gram.

Preţul aurului a crescut şi pe pieţele internaţionale la niveluri maxime, în această săptămână, pe fondul tensiunilor dintre China şi Statele Unite, al scăderii dolarului şi ratele ultra-scăzute ale dobânzilor, la preţuri foarte apropiate de pragul de 2.000 de dolari uncia. Vineri preţul spot al aurului era în creştere cu 0,83%, la 1.975,58 dolari pe uncie.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 16:00

Brandul internațional Sotheby’s s-a lansat marți, 28 iulie, în România sub numele Romania Sotheby’s International Realty, compania românească devenind cel mai nou membru al celebrei rețele globale. Astfel, Sotheby’s International Realty Affiliates LLC pătrunde pe piața românească prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie ce a aparținut grupului Artmark - cea mai mare platformă de promovare culturală din piața românească de artă, istorie și bunuri simbolice.

Luni, 27 Iulie, 2020 - 20:32

București, 27 iulie 2020 - Franklin Templeton Investment Management Ltd UK Sucursala București, în calitate de manager de investiții și administrator unic („Administratorul Fondului”) al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul”), prin prezenta, anunță investitorii că dna. Vivian Nicoli a decis să se retragă din funcțiile deținute în cadrul Comitetului Reprezentanților (“Comitetul”) și în Comitetele Consultative ale Fondului, pentru că își va asuma alte angajamente. Data intrării în vigoare a demisiei este 1 septembrie 2020.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 05:15

București, 23 iulie 2020: Compania de asigurări SIGNAL IDUNA România, lider pe segmentul asigurărilor de sănătate aferente activității de asigurări de viață, în funcție de volum, îl numește pe Nicolae Trofin în calitate de nou membru în Directoratul companiei. Acesta va fi responsabil de coordonarea activității Diviziei care include departamentele Client Service, Vânzări și Marketing. Alături de Nicolae Trofin, din Directoratul SIGNAL IDUNA România mai fac parte Tiberiu Maier (Președinte al Directoratului) și Mihaela Drugă (Membru al Directoratului).

Joi, 23 Iulie, 2020 - 20:47
Noul spațiu premium este cel de-al douăzecilea magazin propriu operat de L’Oréal România

București, 23 iulie 2020  YSL Beauty boutique oferă acces la produse și servicii exclusive, care nu sunt comercializate în alt magazin pe teritoriul țării, precum colecția de parfumerie Le Vestiaire Des Parfums sau cea pentru îngrijirea excepțională a pielii – Or Rouge. Pentru o experiență YSL completă,  tehnologia ModiFace va integra componente de realitate augmentată și inteligență artificială, care vor ajuta consumatorii să aleagă cele mai potrivite produse de machiaj.

 

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 17:18

GEFCO Franța, subsidiară a GEFCO Group, lider mondial în soluții multimodale pentru lanțurile de aprovizionare și lider european în logistica automobilelor, a fost aleasă, de Ford, pentru a asigura transporturile de mașini noi către dealerii autorizați din Franța.

Duminică, 19 Iulie, 2020 - 10:07

Cifra de afaceri înregistrată de JTI în 2019 pentru cele două entități cu care își desfășoară activitatea în România, JTI Trading și JTI Manufacturing, depășește 5,4 miliarde lei (1,1 miliarde euro), în creștere cu 12,5% față de anul precedent. 78% din cifra de afaceri, și anume 4,2 miliarde lei reprezintă sume virate la stat: accize, TVA și alte taxe, în creștere cu 27% față de 2018.  

Profitul celor două entități JTI în 2019 este de peste 543 milioane lei, în creștere față de 2018 cu 13,5%.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 10:14
Prin care operațiunile sale vor deveni neutre din punctul de vedere al emisiei de carbon în următorii zece ani

Compania Procter & Gamble anunță un nou angajament prin care operațiunile sale vor deveni neutre din punctul de vedere al emisiei de carbon în următorii zece ani, printr-o serie de intervenții menite să protejeze, să îmbunătățească și să regenereze natura. Apreciind că următorul deceniu reprezintă o perioadă esențială în care omenirea poate accelera progresul în ceea ce privește schimbările climatice, P&G va depăși obiectivul asumat pe baza datelor științifice, de a reduce cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 16:03

Conectarea caselor de marcat electronice la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pare a intra în linie dreaptă, după adoptarea celui mai recent Ordin comun al Ministerului Finanțelor și ANAF care prevede procedura și termenele până la care contribuabilii sunt obligați să se conecteze. În același timp, se dorește și schimbarea tratamentului fiscal pentru costurile cu casele de marcat electronice, pe care contribuabilii au fost obligați să le achiziționeze încă din 2018.

Subscribe to Business