Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 14:39

Aproape 7000 de companii sunt focusate, în aceste zile, să producă și să vândă cozonaci și alte tipuri de prăjituri pentru masa de Paște a românilor. Este un business extrem de profitabil, cu o marjă de profit ridicată, care exploatează tradițiile și obiceiurile de consum specifice românilor.

Un cozonac costă, în medie, între 10 și 150 lei, în funcție de gramaj, calitate, ingridientele folosite (ciocolată, nucă, rahat, stafide, fructe confiate, rom, creme speciale etc.), de brand și de locul unde este comercializat.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:45

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Sâmbătă, 13 Aprilie, 2019 - 09:11
Georgios Argentopoulos preia funcția de Director General de la Mark Hilton

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, listat la Bursa de Valori București, a anunțat astăzi faptul că Mark Hilton, Directorul General al Grupului, își va înceta mandatul în 30 aprilie 2019. Mark Hilton a condus echipa de management care a intermediat listarea la Bursă a companiei, în noiembrie 2017, și a ocupat rolul de Director General din acel moment până în prezent. El va continua să susțină Grupul, în poziția de consultant strategic în vederea asigurării unei tranziții ușoare a rolului de management către succesorul său.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 19:21

București, 9 aprilie 2019: Asociația Berarii României anunță evoluția pieței berii pe parcursul anului trecut:

 • Piaţa berii a înregistrat o creștere de 3%, ajungând la un volum de 16,6 milioane Hl
 • Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 litri
 • Segmentul berilor fără alcool, în creștere cu 30%
 • Ambalajul de sticlă, în creștere cu 3,65 pp în ultimii patru ani
 • Ambalajul PET, în scădere cu 5,83 pp în ultimii patru ani  

 

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 16:38

Componentă esențială a strategiei Alianței GFG de susținere a companiilor pentru a beneficia de noile oportunități de a face comerț pe piețele emergente și pe cele din Commonwealth

  Noua bancă va fi redenumită ‘the Commonwealth Trade Bank’’ (CTB) și va funcționa ca entitate independentă

  Achiziția urmează aprobării de către Autoritatea pentru Reglementare Prudențială (PRA) a 'părții adecvate' în ceea ce privește preluarea de către Gupta

  Vineri, 29 Martie, 2019 - 10:03
  Reputatul manager s-a întâlnit cu studenții de la Agronomie

  Ieri nu a fost o simpla zi ploioasa de marti.Ieri am avut una dintre cele mai frumoasa intalniri din ultimul timp. Am stat fata in fata cu tinerii studenti de la Facultatea de Agronomie si am realizat, din nou, ca nimic nu te poate implini mai mult decat sa dai inapoi tot ceea ce ai acumulat, investind din experienta ta in noua generatie.

  Luni, 25 Martie, 2019 - 15:45

  Incubatorul de afaceri Ilfov Business Hub are, de acum, administrator. Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache și Rodica Lupu, reprezentanta S.C. Loop Operations SRL, au semnat un contract de administrare pe trei ani, în valoare de 1,4 milioane de lei. Evenimentul a avut loc la Universitatea Politehnica București, în prezența rectorului Mihnea Costoiu și a administratorului public al județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu. Printre participanți  s-au numărat și reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși studenți.

  Luni, 11 Martie, 2019 - 15:00

  „Am ales Italia, partener economic foarte important al țării noastre, pentru că avem relații de cooperare tradiționale, potențate de apartenența celor două țări la Uniunea Europenă, precum și de existența unei comunități românești foarte puternice în Peninsulă. Evenimentul de astăzi vizează, pe lângă prezentarea unor informații valoroase despre potențialul economic al celor două țări, și identificarea unor companii românești interesate să participe la misiunea economică pe care CCIB dorește să o organizeze la sfârșitul acestui semestru în Italia”, a declarat prof. univ. dr. ing.

  Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:05

  Şaptesprezece firme româneşti din domeniul tehnologiei participă în perioada 25-28 februarie 2019, la o nouă ediţie a târgului internaţional Mobile World Congress Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente IT din Europa.

  Companiile vor expune produsele sau serviciile în cadrul pavilionului național, pe o suprafață de 157,5 mp.

  Companiile care vor reprezenta România la Barcelona cu cele mai noi produse și servicii sunt din:

  Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 10:55

  Marţi, 5 februarie 2019, în intervalul orar 12.00-15.00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a organizat o dezbatere publică pe proiectul de OUG referitor la modificarea cuantumului amenzilor din principalele acte normative din domeniul protecţiei consumatorilor. În acest proiect de act normativ se propune aplicarea unor amenzi de până la 5% din cifra de afaceri a băncilor care folosesc clauze abuzive în contracte.

  Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 17:25
  Singurul obiectiv al ordonanţei pare a fi trecerea de la un sistem clasic de amenzi contravenţionale (sumă fixă proporţională cu contravenţia) la unul discreţionar

  Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind protecţia consumatorilor va afecta întregul mediu economic şi reprezintă un regres de la principiile şi directivele UE în domeniu, consideră reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia (CPC).

  Potrivit acestora, în forma actuală documentul nu urmăreşte prevenţia sau îmbunătăţirea practicilor comerciale neconforme, spre beneficiul consumatorilor, singurul element fiind introducerea arbitrariului în stabilirea amenzilor, creând premisele unor interpretări abuzive şi ale litigiilor naţionale şi internaţionale ulterioare.

  Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 15:47

  Operatorii economici vor fi mai orientați către sustenabilitatea afacerii și ar putea include sau extinde diverse forme de colaborare, tipice economiei circulare, în 2019. Concluzia analiştilor CHEP România, subsidiara liderului mondial în servicii de închiriere a paleţilor şi parte a grupului Brambles survine în contextul economic şi legislativ local şi european, care influenţează sectorul bunurilor de larg consum (FMCG) şi modul de funcţionare din supply chain.

  Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 14:22

  În colaborare cu Primăria Sectorului 2, Analize Imobiliare și Imobiliare.ro a lansat, miercuri, 23 ianuarie 2019, un raport de piață privind atât numărul vânzărilor de imobile consemnate în 2018, cât și evoluția prețurilor de tranzacționare. Studiul vizează toate tipurile de proprietăți care au făcut obiectul unor asemenea contracte: apartamente, case, terenuri, dar și locuri de parcare sau garaje.

  Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 18:00

  În cadrul seminarului ”Consorții de export - Pledoarie pentru alianțe între exportatori cu obiective comune” organizat de USH Pro Business și Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX) în data de 21 ianuarie 2019 la sediul USH Pro Business, firmele prezente, reprezentând domenii precum agricultura ecologica, cosmetice ecologice și materiale de construcții, au fost extrem de deschise la ideea inițierii unui consorțiu de export.

  Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 17:36

      

  București, 21 ianuarie 2019

       În anul 2018, Centrul European al Consumatorilor din România – ECC Romania – proiect cofinanțat de Comisia Europeană și Guvernul României, care funcționează ca directie a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), începând cu 1.01.2018 - a primit 2.707 solicitări, după cum urmează:

  Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 16:06

  Un incident grav a avut loc, joi seară, în mall-ul Grand Arena din București. Plăcile de marmură de pe un stâlp s-a desprins și au căzut pe scările rulante, martorii declarând că mai multe persoane au fost la un pas să fie rănite.

  Un martor la întreaga scenă a declarat că bucăți mari de marmură s-au desprins de pe un stâlp și au căzut pe scările rulante de la intrarea în centrul comercial, în momentul în care câteva persoane urcau din parcare.

  Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 16:35

  Profero anunță câștigarea pitchului pentru coordonarea comunicării în mediul digital a brandurilor Mirinda, Lemon Lemon, Prigat, 7UP și Gatorade din portofoliul PepsiCo. Agenția va gestiona strategiile și campaniile digitale, dar și conturile de social media, pentru promovarea produselor și proiectelor aflate în derulare.

  Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 13:00

  Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

  Luni, 31 Decembrie, 2018 - 08:27
  Unele chiar până la ora 20!

  Pe 31 decembrie, majoritatea mall-urilor din România își deschid ușile la ora 10.00 și le închid între ora 18.00 și ora 20.00, iar cele mai multe, mai ales în București le redeschid în prima zi a anului viitor, între ora 14.00 și ora 22.00, după care își reiau programul normal.

  Excepție fac, fiind închise pe 1 ianuarie: Sun Plaza și Mega Mall în București; Vivo din Cluj-Napoca; Shopping City Timișoara, unde este deschis doar cinematograful.

  Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 15:19

  BestJobs anunță Top cei mai buni angajatori în 2018, un clasament anual realizat în baza evaluărilor a peste 100.000 de angajați ai companiilor listate pe portalul de recrutare. Topul BestJobs clasează angajatorii în funcție de evaluările propriilor angajați.

  Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 14:34

  În Ședința Guvernului din 29 noiembrie 2018, desfășurată la Alba Iulia, a fost aprobată înființarea Casei Române de Comerț Agroalimentar “UNIREA”, în contextul aniversării centenare a Marii Uniri a României.

  Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 13:23

  Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
   

  Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 19:31

  Ca o dovadă a aprecierii producțiilor sale de media și publicitate, agenția Tonica Group a primit Premiul Special Radar de Media pentru eficiență și creativitate, în cadrul Ceremoniei de decernare a trofeelor Radar de Media 2018, desfășurate joi, 22 noiembrie 2018.

  Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 13:09

  Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
   

  Luni, 29 Octombrie, 2018 - 17:49

  Investitorul și dezvoltatorul paneuropean de proprietăți logistice P3 Logistic Parks a semnat noi contracte cu Agricover, Banafruit Distribution și Interbrands pentru peste 11.000 m2 în parcul P3 Bucharest.

  Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 15:50

  Compania Fildas Trading SRL a fost desemnată liderul pieței de distribuție a medicamentelor, in cadrul primei editii a Galei Companii de Elită, organizată marți, 16 octombrie 2018, de revista Capital.

   

  Premiile au fost acordate celor mai performante companii din mai multe domenii de activitate ce apar în TOP 300 Companii, anuarul lansat de Capital cu ocazia Galei. Criteriile de selecţie au fost demersurile jurnalistice combinate cu expertiza specialiştilor în consultanță, bazate pe cifra de afaceri, profitul net și numărul de angajaţi al fiecărei companii.

   

  Joi, 18 Octombrie, 2018 - 08:30

  Consiliul de Administrație al BNR a adoptat astăzi, 17 octombrie a.c., Regulamentul pentru modificarea și completarea Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 17/2012 privind unele condiții de creditare, cu modificările și completările ulterioare. Conform noilor prevederi, nivelul maxim al gradului de îndatorare va fi de 40% din venitul net la creditele în lei și 20% la cele în valută. Gradul total de îndatorare se determină ca pondere a obligaţiilor totale lunare de plată raportate la venitul net lunar.

  Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 17:00

  George Vodislav, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a primit la sediul Camerei bucureștene misiunea economică organizată de Camera de Comerț Hong Kong în China (HKCCC), condusă de dl. Warren Law, director executiv al COV Capital Group, companie de investiții având reprezentanțe în Beijing, Hong Kong, Taipei și Silicon Valley (SUA), precum și de dna. Amy Siu, președinta HKCCC.

  Joi, 4 Octombrie, 2018 - 14:45
  Și a preluat numele celui mai cunoscut produs al său, Metigla

  După ce a trecut recent printr-un amplu proces de rebranding, schimbându-și denumirea din Coilprofil în Metigla, compania belgiană specializată în producția de învelitori și sisteme metalice a finalizat prima etapă a unui program de investiții în valoare de peste 6 milioane Euro.

  Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 09:38

  OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, anunta participarea sa la editia de anul acesta a Romanian Security Fair - principala platforma locala de discutii pentru companiile care deservesc piata si industria de securitate - in perioada 18-20 octombrie, si va invita la standul 23 pentru a afla ultimele noutati lansate de companie.

  Subscribe to Business