Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 17:00

George Vodislav, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a primit la sediul Camerei bucureștene misiunea economică organizată de Camera de Comerț Hong Kong în China (HKCCC), condusă de dl. Warren Law, director executiv al COV Capital Group, companie de investiții având reprezentanțe în Beijing, Hong Kong, Taipei și Silicon Valley (SUA), precum și de dna. Amy Siu, președinta HKCCC.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 14:45
Și a preluat numele celui mai cunoscut produs al său, Metigla

După ce a trecut recent printr-un amplu proces de rebranding, schimbându-și denumirea din Coilprofil în Metigla, compania belgiană specializată în producția de învelitori și sisteme metalice a finalizat prima etapă a unui program de investiții în valoare de peste 6 milioane Euro.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 09:38

OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, anunta participarea sa la editia de anul acesta a Romanian Security Fair - principala platforma locala de discutii pentru companiile care deservesc piata si industria de securitate - in perioada 18-20 octombrie, si va invita la standul 23 pentru a afla ultimele noutati lansate de companie.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 15:00

TBI Credit, parte a TBI Bank, a depășit 150 de magazine online pe piața din România care utilizează platforma sa de creditare 100% digitală, dezvoltată împreună cu FintechOS, o companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 18:20

Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a vândut compania românească de curierat, la 5 ani de la achiziţie, către un alt fond de investiţii, Mid Europa Partners. Urgent Cargus, al doilea jucător de pe piața de curierat din România, in funcţie de venituri şi dimensiunea companiei.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 13:27

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 16:38

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a modificat schema de finanțare Start-Up Nation, ediția 2017, pe finalul perioadei de implementare, pentru decontarea unor cheltuieli, potrivit unui ordin de ministru publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 17:40

Vânzarea casei de modă italiene Versace ar putea fi anunţată în scurt timp, a anunţat cotidianul Corriere della Sera, potrivit Reuters. Ziarul italian a adăugat că brandul ar putea fi evaluat la 2 miliarde de dolari.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, cumpărătorul ar putea fi grupul american de fashion Michael Kors Holding. Michael Kors ar putea anunţa un acord chiar în această săptămână, potrivit surselor citate. Familia Versace va juca în continuare un rol în cadrul companiei, au adăugat acestea. 

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 19:54
Iohannis a cuvântat în deschiderea Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 17 septembrie a.c., la Romexpo, o alocuțiune în cadrul deschiderii oficiale a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Domnule Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

Doamnă Preşedinte Kolinda Grabar-Kitarović,

Domnule Preşedinte Andrzej Duda,

Domnule Preşedinte Alexander Van der Bellen,

Doamnă comisar Corina Creţu,

Doamnelor și domnilor miniştri,

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 15:47

După un deceniu de la lansarea mărcii Brikston, producătorul de materiale pentru zidărie şi finisaje Brikston Construction Solution SA estimează că va atinge pragul de 20 de milioane de euro ca cifră de afaceri în 2018. În ultimii 10 ani, secțiile au funcționat la capacități maxime, iar producția de cărămidă a fost dublată. Totodată, compania și-a propus să crescă valoarea exporturilor către Republica Moldova și Ucraina până la 2 milioane de euro.

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 08:00

FORZA ROSSA HOLDING este reprezentantul exclusiv al Ferrari in Romania si în Regiune si
prin compania British Motors EEC detine reprezentanta oficială a ASTON MARTIN în Romania
si în alte 6 tări din Regiune.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 19:11

Vineri a avut loc ceremonia de încheiere a Programului Oficial de Internship al Guvernului României - ediția 2018, la care au participat cei 200 de studenți și absolvenți care au urmat stagiul de practică în Guvern, în perioada 16 iulie - 14 septembrie.

La ceremonia de la Ministerul Culturii și Identității Naționale, desfășurată în prezența vicepremierului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, au luat parte reprezentanții tuturor instituțiilor participante la program.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 15:09

Ray Iunius, Business Development Director la Lausanne Hospitality Consulting, este Presedintele
Juriului la Romanian Hospitality Awards.
Romanian Hospitality Awards, https://awards.hospitalityculture.ro/, proiect organizat de
Hospitality Culture Institute, premiaza pasiunea, serviciile de calitate, atentia la detalii, dorinta de a
explora noi teritorii si rezultatul la care aspira toti, multumirea desavarsita a clientului. In cadrul acestui

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 13:19

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 10:31

Antoine Doucerain pleacă de la conducerea Automobile Dacia şi interimatul funcţiei de director general va fi preluat de Jerome Olive, fost director al companiei. Plecarea lui Antoine Doucerain are loc la mai puţin de 6 luni de la preluarea funcţiei.
Automobile Dacia S.A. este cel mai mare producător român de automobile, care din septembrie 1999 aparține grupului francez Renault. Obiectul de activitate al societății îl constituie producerea și comercializarea de automobile, piese auto, mașini unelte și instalații pentru industria de automobile.

 

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 17:41

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 04.09.2018-03.09.2021, distribuie dividende pentru acţionarii BIOFARM S.A. (simbol BIO). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2017, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,019 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 17.08.2018.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 11:55
Cota de 50 la sută din gazul din Marea Neagră se va comercializa pe piaţa din România

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că nu are de gând să cedeze şi să pună umărul la pierderea resurselor României, alături de cei care insistă ca legea să fie modoficată.

Legea offshore nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-a transmis către guvern, iar chestiunile importante, legate de impozitul pe venituri suplimentare şi de faptul ca 50 la sută din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România, vor rămâne neschimbate.

Joi, 30 August, 2018 - 17:41

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 31.08.2018 – 31.08.2021, distribuie dividende pentru acţionarii TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRĂ S.A. (simbol EFO). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2017, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,00145 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 23.08.2018.

Joi, 30 August, 2018 - 15:52
Ce motive ascunse are?

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat joi că este pentru prima oară în mandatul său de reprezentant al Statelor Unite la București când  Guvernul român organizează un asemenea eveniment.

Miercuri, 29 August, 2018 - 20:00

În contextul transformării şi al evoluţiei de la o companie de real estate la un dezvoltator de proiecte cu funcţiuni mixte, conducerea Ceetrus evoluează.

Luni, 27 August, 2018 - 17:10

Digi | RCS & RDS lansează prima campanie de imagine a grupului, prin care aduce în atenția publicului povestea companiei și evoluția acesteia, în paralel cu transformarea societății românești.

Marţi, 21 August, 2018 - 19:55
Pentru bursele acordate de L’Oréal și UNESCO

Mai sunt trei săptămâni în care tinerele cercetătoare se pot înscrie în competiția „Pentru femeile din știință” pentru a câștiga una dintre cele patru burse private în valoare de câte 42.000 lei, acordate de L’Oréal și UNESCO.

Programul de burse naționale se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România.

Nouă ediții „Pentru femeile din știință”

Vineri, 17 August, 2018 - 18:18

Vineri, 17 august 2018, la sediul USH Pro Business ne-a vizitat pentru o comunicare științifică profesorul Shingo Takahashi de la Universitatea Hiroshima, domnia sa fiind specializat în domeniul economiei muncii și a economiei personalului care lucrează în mediul de business.

Luni, 13 August, 2018 - 17:26

System Innovation România şi compania daneză Boyum IT Solutions au semnat o înțelegere comercială pentru integrarea în proiectele locale a unui pachet de aplicaţii complementare SAP Business One. Astfel, companiile românești care utilizează sistemul ERP SAP Business One îşi vor putea adapta şi extinde mai ușor soluţiile de business pentru a atinge un nivel mai ridicat de productivitate și o amortizare mai rapidă.

Miercuri, 8 August, 2018 - 17:43

Pizza Hut Delivery continuă să se extindă la nivel naţional şi anunţă deschiderea unei noi locaţii într-un oraş din provincie.

Aceasta este cea de-a doua unitate deschisă în Cluj, fiind situată în incinta Centrului Comercial Cora, aflat pe B-dul 1 Decembrie 1918, Nr 142. Astfel, brandul ajunge să numere 19 locaţii la nivel naţional.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:00

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat o evoluție de circa 35% a încasărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 09:00

Dacă vorbim despre argint, India este cu siguranță locul de unde trebuie să pornim. Referindu-ne la tradiție și obiceiuri, India a fost și este locul în care oamenii pun foarte mare preț pe metalele prețioase cum sunt aurul și argintul. Dintre toate metalele prețioase, argintul - datorită faptului că este mult mai accesibil - a fost alegerea de top a majorității pentru bijuterii, ornamente și lingouri.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 16:11

În urmă cu patru ani, compania Jidvei, cel mai mare producător român de vinuri, a lansat campania „Vin de casă din must de la Jidvei”, o inițiativă menită să contribuie la promovarea și transmiterea tradițiilor naționale de producere a vinurilor de casă, parte a unei moșteniri culturale de secole. Ediția de anul acesta a campaniei aduce mai multe elemente de noutate, printre care adăugarea celui de-al treilea sortiment de must, mustul roze.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 15:25

Se anunță lansarea versiunii în limba română a lucrării ,,Carta Albă a IMM-urilor din România”, ediţia a-XVI-a, realizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România-CNIPMMR, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Evenimentul va avea loc joi, 19 iulie 2018, începând cu ora 10.00, în sala de spectacole a Complexului-Restaurant Elisabeta (Bucuresti, bdul Regina Elisabeta nr. 45).

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 20:00

Consiliul Concurenţei a confirmat că a autorizat tranzacția prin care Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite, deținută de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, a preluat compania Agricost SA Brăila, controlată de Constantin Duluțe. Prețul tranzacției se cifrează undeva în jurul a 200 milioane de euro. Agricost SA activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei până în anul 2032.

Subscribe to Business