Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 16:10

Compania germană de livrări prin aplicație Delivery Hero, prezentă în România prin serviciul Foodpanda, a atras finanțări de peste 1,2 miliarde de euro din piață, prin vânzare de acțiuni.

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 16:41

În luna noiembrie au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 60.183 de imobile, cu 23.492 mai puţine faţă de luna octombrie a acestui an, informează luni Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Potrivit unui comunicat transmis, numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, în luna noiembrie a acestui an este însă cu 11.823 mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 17:00

Producătorii români nu vor mai plăti acele taxe ascunse către marile magazine, iar termenele în care îşi vor primi banii vor fi reduse, odată cu adoptarea în Parlament a unei directive europene privind practicile comerciale neloiale, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o conferinţă online.

El a răspuns unor întrebări legate de modul în care autorităţile ajută producătorii români să-şi vândă produsele în marile magazine.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 14:19

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, a organizat vineri, 20 noiembrie 2020, cea de-a VIII-a Convenţie Naţională a CNIPMMR.

Reuniunea are loc o dată la patru ani și stabilește componența structurii de conducere a CNIPMMR. Astfel, pentru perioada 2020-2024, structura de conducere a CNIPMMR va fi următoarea:   

 

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 11:24

Anca Vlad, președintele Fildas Group, a vorbit la Forbes reINVENT Summit, ediția a III-a, despre coeziunea echipei pe care o conduce și provocările pe care le-au trăit oamenii de la Catena și Fildas în timpul pandemiei.

Despre business

 „Trăim într-o criză fără precedent și efectele acesteia sunt puternice în toată societatea. Frica este un sentiment descurajator și pregnant la nivelul societății. Antreprenorii reprezintă categoria cea mai inventivă. Este o perioadă în care și lor li se cere imposibilul, de a găsi cele mai bune soluții.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 15:22
Pfizer a conspirat pentru a evita un proces pentru crimă în Africa

Cea mai mare multinațională farmaceutică, grupul american Pfizer, a negociat, în aprilie 2009, cu guvernul nigerian un acord pentru a evita un proces pentru moartea a 11 copii din țara africană și consecințele resimțite de alte câteva zeci de copilași implicați  în studiul clinic al unui medicament numit Trovan. Aproximativ 200 de familii din Kano, în nordul Nigeriei, au susținut că țara lor a fost un experiment în 1996 pentru a testa Trovanul, folosind copilași nigerieni pe post de cobai umani. 

Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 00:00

:Chiar dacă în ultima vreme afacerile nu i-au mai mers ca altădată (pandemia, de...) poetul Mircea dinescu nu e un om sărac. Ba din contră...Printre activele sale se numără:

1. Restaurantul „Lacrimi și sfinți” din Centrul Vechi al Capitalei...

2. Restaurantul „Politică și Delicatețuri” din spatele Halei Traian din Capitală...

3. Restaurantul „Politică și Delicatețuri - La Dinescu” din Pitești, bulevardul Brătianu, nr. 34...

4. Conac cu cramă, restaurant și camere de dormit la malul Dunării, în comuna doljeană Cetatea...

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 12:43

Managerul companiei multinaționale farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, și-a vândut 62 la sută din acțiuni pe piața de valori în aceeași zi în care au fost dezvăluite rezultatele vaccinului.

Vaccinurile sunt ca pandemia: economia politică pură. Nu sunt inventate pentru a salva vieți, ci pentru a specula pe piața de valori.

Nu există așa ceva ca „nici geanta, nici viața”. De aceea, mass-media anunță descoperirea vaccinurilor și a medicamentelor cu mare fanfară.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 11:10

30 de milioane de șomeri au dispărut din statisticile oficiale * 14 miliarde de dolari din consumul lunar se pierd *„Cheltuielile sociale” vor fi afectate în mod special

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 17:29
Prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G

Compania Huawei a contestat la Comisia Europeană semnarea de către România şi Polonia a unor memorandumuri cu Statele Unite prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, arată un document oficial obţinut de site-ul Politico.eu.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 19:59

București, 28 octombrie, 2020 - Huawei Consumer Business Group anunță rezultatele financiare pentru primele trei trimestre al anului 2020. În acest interval, Huawei a generat venituri de 671,3 miliarde CNY, înregistrând o creștere de 9,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Marja de profit net a companiei în această perioadă a fost de 8,0%[i], astfel că rezultatele financiare ale Huawei au îndeplinit așteptările companiei.

 

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 22:40
Bogdan Drăgoi: Va deveni, in timp, unul dintre proiectele de referinta de care se va bucura Capitala

Platforma IMGB, fosta glorie a industriei locale din perioada comunista, a fost oficial cumparata de SIF Banat de la firma sud-coreeana Doosan Heavy Industries. Tranzactia a fost incheiata dupa ce a fost autorizata si aprobata de Consiliul Concurentei.

Terenul, cu o suprafata de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafata de teren tranzactionata in Capitala.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 15:45

Începând de luna aceasta, Urgent Cargus recrutează peste 1.000 de persoane la nivel naţional, compania având deja o comunitate de peste 5.000 de angajați și colaboratori, reprezentată de curieri și personal în hub-urile si depozitele din întreaga țară.

 

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 15:33

În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) a fost prezentat Programul de Guvernare al mediului de afaceri pentru 2021-2024, gândit astfel încât România să devină un hub antreprenorial și de tehnologie.

 

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 12:33

Alegerea pantofilor pentru primii pași și perioada de dezvoltare a copilului nu este deloc ușoară. Mulți părinți tind să se orienteze după personajele din desene animate aplicate pe pantofi, imprimeuri amuzante sau culori aprinse. Este adevărat că oferta de sneakers cu monștri, sandale cu forme cool sau ghete din cauciuc cu super eroi este foarte tentantă, însă trebuie să te asiguri că aceste modele sunt și adaptate pentru dezvoltarea mersului și susținerea piciorului.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 10:45

Averea totală a miliardarilor din întreaga lume a crescut cu un sfert de la începutul pandemiei, depășind 10 miliarde pentru prima dată în istorie, relatează un raport anual publicat miercuri de banca elvețiană UBS și de consultanța multinațională PwC.

Potrivit documentului, veniturile acelui grup select de oameni au crescut la cel mai rapid ritm în ultimul deceniu. Astfel, între aprilie anul trecut - când averea lor era echivalentă cu aproximativ 8 miliarde de dolari - și iulie, această cifră a crescut cu 27%.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 16:21

Sodexo Romania, leader in extra-salary benefits in Romania, announces the appointment of Manuel Fernandez Amezaga as CEO of the company, starting with November 2020. He will replace Sven Marinus, the leader who coordinated the process of digitalization of the extra-salary benefit vouchers offered by the company in Romania.

Sâmbătă, 26 Septembrie, 2020 - 14:05

De aproape un an de zile povestea licitației pentru licența 5G este tergiversată în România. În octombrie 2019, Sorin Grindeanu, președintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) – autoritate ce ar trebui să organizeze licitația –  a anunțat că licitația se amână pentru prima parte a anului 2020, însă cu toate că ne îndreptăm spre împlinirea unui an de la acest anunț, nimic nu s-a schimbat.(...)

Sâmbătă, 26 Septembrie, 2020 - 11:06

NN Group anunță că Anna Grzelonska, în prezent director general al NN Asigurări de Viaţă, va fi numită Chief Executive Officer al NN în Turcia începând cu 1 decembrie 2020, mandatul său urmând să fie aprobat de autoritatea de reglementare din Turcia. Ca urmare a acestei numiri, Gerke Witteveen, în prezent Chief Financial Officer al NN Asigurări de Viaţă, va prelua mandatul de CEO interimar al companiei în România, începând cu 1 octombrie 2020.

 

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 17:39

Mullen și TELUS International au început colaborarea în România cu o campanie de employer branding lansată în toamna aceasta. Campania este construită pe atributele prin care TELUS International se diferențiază de ceilalți angajatori din industria de customer experience. Hashtag-ul #ItsDifferentHere este punctul central al campaniei integrate care vorbește despre membrii reali ai echipei TELUS International și despre avantajele și oportunitățile pe care aceștia le descoperă aici.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 15:28

Aplicația „Electro-Credit” este un concept nou lansat de Flanco, prin intermediul căruia retailerul facilitează achiziționarea de produse electronice și electrocasnice, în rate. Prin această aplicație, clientul va primi oferte personalizate de credit de consum, în funcție de nevoile și veniturile sale. Acest tip de credit se poate accesa pe loc, în oricare dintre magazinele Flanco din țară, fără deplasări la mai multe oficii bancare. Scopul principal pentru care Flanco a creat această aplicație a fost eficientizarea și accelerarea procesului de creditare, în beneficiul clientului.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 18:27

Americanii de la Black Sea Oil & Gas și compania românească Grup Servicii Petroliere (GSP) au lansat, joi începerea lucrărilor de instalare a conductei de peste 120 de km, care va aduce gazele din perimetrul Midia la țărm.Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia - MGD prevede o staţie de tratare a gazelor - la 2 km de ţărm, 4,3 km de conducte terestre, 121 km de conducte offshore, platforma de producţie ANA, cu 4 sonde (70 metri adâncimea apei), 18 km conducte conectoare între zăcămintele ANA şi Doina, sonda Doina (85 m adâncimea apei).

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 23:08

Ce înseamnă „Big Pharma” ? Înseamnă industria farmaceutică sau, mai precis, primele 5 sau 10 (depinde de natura clasamentului) cele mai mari companii farmaceutice mondiale, producători de medicamente adică. Aceste mari companii (sau laboratoare) sunt organizate într-un lobbying farmaceutic la care participă organisme de reglementare, politicieni din toată lumea, finanţaţi din miliardele coloşilor Pharma, ONG-uri, foarte mulţi medici sponsorizaţi, cumpăraţi.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 15:59
Nu este nevoie ca Statul român să ofere terenul de la ROMEXPO gratuit

București, 3 septembrie 2020 - Grupul NEPI Rockcastle își exprimă interesul de a oferi un preț Statului român pentru terenul de la ROMEXPO sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată, în considerarea dezvoltării unui proiect comercial.

 

Compania își manifestă astfel interesul de a participa la o licitație publică de selecție a investitorului pentru dezvoltarea proiectului.   

 

Luni, 31 August, 2020 - 16:42

Sanjeev Gupta, miliardarul indian cu cetăţenie britanică, proprietarul Sidex Galaţi, a devenit proprietar cu acte în regulă şi al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), pe care a cumpărat-o de la Dorin Umbrărescu.

Gupta deține 99,5869% din capitalul băncii.

Capitalul social al băncii a fost majorat în luna iunie 2020 cu 35 mil. lei (7,24 mil. euro), ajungând la peste 98 mil. lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

La sfârşitul anului 2019, BRCI avea un capital social de 62,9 mil. lei.

Joi, 27 August, 2020 - 17:17

Firmele mici și mijlocii din domeniul HoReCa, precum pensiunile și hotelurile de dimensiuni reduse, vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru a-și instala panouri solare de producere a energiei regenerabile și stații de alimentare a mașinilor electrice, printr-un nou program guvernamental lansat joi în dezbatere publică.

Joi, 27 August, 2020 - 12:02

Cotidianul rus Izveztia a informat, pe 24.08.2020, citând surse din cadrul Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară (FSVTS), că, în scurt timp, partea rusă va încheia contracte cu o serie de state pentru livrarea noilor complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M.

Luni, 17 August, 2020 - 20:24

Gault&Millau – primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția I, un proiect sub umbrela inițiativei #maideparte a ghidului internațional. Barometrul Restaurantelor este una dintre manierele prin care Gault&Millau sprijină restaurantele și echipele lor – de data aceasta facilitând o voce comună și puternică despre provocările și așteptările acestora.

Vineri, 14 August, 2020 - 10:58

Dacă aveți un loc de muncă și compania dvs. încă funcționează, trebuie să fiți foarte recunoscător.

DE CE?

Vineri, 7 August, 2020 - 15:05

Grupul NEPI Rockcastle („NEPI Rockcastle") anunță finalizarea tranzacției cu AFI Europe în privința vânzării portofoliului de clădiri de birouri clasa A din România, Floreasca Business Park, Lakeview și Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timișoara, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 de metri pătrați. Valoarea totală a tranzacției se ridică la 307 de milioane euro  cu un preț decontat în cash după ajustările specifice de 290 de milioane euro.

Subscribe to Business