Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 17:00

Producătorii români nu vor mai plăti acele taxe ascunse către marile magazine, iar termenele în care îşi vor primi banii vor fi reduse, odată cu adoptarea în Parlament a unei directive europene privind practicile comerciale neloiale, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o conferinţă online.

El a răspuns unor întrebări legate de modul în care autorităţile ajută producătorii români să-şi vândă produsele în marile magazine.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 12:21

Comerțul Coreei de Nord cu China a scăzut cu peste 70% în primele nouă luni ale anului din cauza închiderii frontierei nord coreene cu aliatul său de la nord.

 

Exporturile și importurile dintre cele două țări au ajuns la cifra de 530 milioane de dolari în perioada ianuarie-septembrie, în scădere cu 73% față de un an mai devreme, potrivit raportului Asociației Internaționale a Comerțului din Coreea de Sud (KITA).

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 15:44

Inspecţia Economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe unităţi administrativ teritoriale şi primării, iar primul raport a fost deja trimis la DNA, a susţinut, marţi, ministrul de resort, Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 09:21

Având în vedere informaţiile apărute recent în spaţiul public, referitoare la cheltuielile suportate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cu ocazia deplasărilor interne, externe şi indemnizaţiile aferente demnitarilor care au condus Autoritatea în perioada 2017-2019, şi în interesul transparenţei legate de cheltuirea fondurilor din bugetul Autorităţii, Serviciul de Comunicare şi Logistică Documentară este abilitat să aducă următoarele precizări:

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 12:37

Asociația Pro Consumatori, înființată în anul 1990, organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate publică, urmare a unor informări venite din partea consumatorilor cu privire la reducerile false care se aplică în unele structuri comerciale de tip hipermarket, a activat echipa de clienți misterioși și a procedat la verificarea promoțiilor practicate de aceste magazine. Prima practica comercială înșelătoare a fost descoperită în hipermarketul Kaufland unde s-a identificat o reducere falsă la înghețata de vanilie Cremola, ambalată în caserolă de 500 ml.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 15:15

Industria berii continuă să aibă o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică și socială din România prin locurile de muncă pe care le creează și contribuțiile constante la bugetele de stat și locale, prin sprijinirea fermierilor locali de orz și hamei și prin promovarea unor inițiative sustenabile de protecție a mediului, afirmă reprezentanții Asociației Berarii României, reuniți alături de principalii factorii de decizie în cadrul unei dezbateri online care a avut loc miercuri, 21 octombrie.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 15:28

Aplicația „Electro-Credit” este un concept nou lansat de Flanco, prin intermediul căruia retailerul facilitează achiziționarea de produse electronice și electrocasnice, în rate. Prin această aplicație, clientul va primi oferte personalizate de credit de consum, în funcție de nevoile și veniturile sale. Acest tip de credit se poate accesa pe loc, în oricare dintre magazinele Flanco din țară, fără deplasări la mai multe oficii bancare. Scopul principal pentru care Flanco a creat această aplicație a fost eficientizarea și accelerarea procesului de creditare, în beneficiul clientului.

Joi, 27 August, 2020 - 17:17

Firmele mici și mijlocii din domeniul HoReCa, precum pensiunile și hotelurile de dimensiuni reduse, vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru a-și instala panouri solare de producere a energiei regenerabile și stații de alimentare a mașinilor electrice, printr-un nou program guvernamental lansat joi în dezbatere publică.

Marţi, 18 August, 2020 - 17:39

A fost extinsă lista judeţelor în care sunt instituite restricţii orare de funcţionare pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum şi pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, anunță Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Vineri, 7 August, 2020 - 16:25

​​​​​​Ziua internaţională a berii este celebrată de iubitorii acestei băuturi, în fiecare an, în prima zi de vineri a lunii august. În 2020, ziua este marcată la data de 7 august.

Ea a fost marcată pentru prima dată în anul 2008.

De la o sărbătoare iniţial restrânsă, organizată în oraşul american Santa Cruz, din statul California, evenimentul a ajuns în prezent să fie marcat în peste 200 de oraşe la nivel mondial, potrivit www.internationalbeerday.com.

Miercuri, 5 August, 2020 - 18:19

Poliţiştii constănţeni au făcut miercuri, o acţiune de amploare la un en-gros de legume-fructe din municipiu, iar cu această ocazie au fost date amenzi în valoare de peste 60.000 de lei şi au fost confiscate 4,6 tone de legume, în valoare de 12.000 de lei.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 17:47

Piața Reșița din București a fost închisă de autorități din cauza că nu se respectau măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Primăria sectorului 4 a retras autorizația de funcționare după un control făcut acolo la finalul săptămânii trecute.

Autoritățile locale au anunțat că în incinta erau încălcate și cele mai elementare reguli anticovid.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 18:43

Grupul Safir din Vaslui, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică, a oprit pentru două săptămâni activitatea din abator, după ce 59 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit reprezentanţilor companiei.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 17:39

Un număr de 28 de amenzi, în valoare de peste 542.000 de lei au fost date, în perioada 13-20 iulie, operatorilor care au închiriat sectoare de plajă pe litoral, pentru nerespectarea clauzelor contractuale, a informat marţi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 16:25

Președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, alături de 40 de antreprenori din domenii diverse au fost prezenți în cadrul dezbaterii Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) cu tema "Prevenție vs. Sancțiune! Consiliere vs. Control". În cadrul întâlnirii moderate de Președintele COAL, Sebastian Buși au fost prezenți și președinții COAL ai fiecărui sector: Mihai Popovici (sector 1), Vasile Cornel (sector 3), Bogdan Dragnea (sector 4), Leonard Zamfirescu (sector 5), Cristi Pascu (sector 6). Evenimentul a atras peste 10.000 de vizitatori în mediul online din toată țara.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 16:03

Conectarea caselor de marcat electronice la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pare a intra în linie dreaptă, după adoptarea celui mai recent Ordin comun al Ministerului Finanțelor și ANAF care prevede procedura și termenele până la care contribuabilii sunt obligați să se conecteze. În același timp, se dorește și schimbarea tratamentului fiscal pentru costurile cu casele de marcat electronice, pe care contribuabilii au fost obligați să le achiziționeze încă din 2018.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 17:00

Platforma pentru comenzi şi livrare de la restaurante, magazine și producători locali mobilPay Delivery a fost lansată oficial de procesatorul român de plăți electronice NETOPIA Payments. Ce restaurante se pot înscrie în aplicaţie şi care sunt comisioanele.

În platformă au fost înrolate în perioada pilot peste 20 de restaurante din București, printre care La Mama, Speed Pizza, Sushi House sau Burger Van. Până la finalul acestui an, compania estimează listarea a peste 100 de restaurante partenere.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 18:00

Piaţa Progresul a fost inaugurată miercuri, după ce a fost renovată şi a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu.

Joi, 28 Mai, 2020 - 14:17

Terasele se vor deschide la 1 iunie, a declarat  la TVR ministrul economiei, Virgil Popescu, în direct prin telefon. iar patronii fac pregătiri pentru o redeschidere în condiții de siguranță.

Ținând cont și de evoluția pandemiei, observăm că totuși suntem pe o pantă descrescătoare am promis că în data de 1 iunie vom deschide terasele și ne vom ține de această promisiune, a declarat la TVR, ministrul  Economiei, Virgil Popescu.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 18:23

Inspectorii DSVSA București au verificat duminică seara unități de alimentație publică din parcul Herăstrău pentru respectarea condițiilor prevăzute privind regimul de funcționare al unităților de alimentație publică pe perioada stării de alertă, precum și respectarea normelor de igienă.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 16:06

Jandarmii bucureşteni şi Poliţia au restricţionat accesul prin punctele de intrare în incinta Pieţei Obor din Capitală, ca urmare a numărului mare de persoane prezente la cumpărături.

"Împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei, Poliţiei locale şi ai firmei de pază a pieţei, jandarmii au restricţionat accesul prin punctele de intrare în incinta spaţiului comercial. În acest moment, accesul în piaţă se face gradual, iar jandarmii verifică documentele reglementate prin ordonanţele militare în vigoare", informează oficiali ai Jandarmeriei Capitalei.

Subscribe to Comert