Vineri, 21 Iunie, 2019 - 10:25

În postură de antemergător al domnului George Maior, fost șef al serviciului Român de Informații și încă, pentru scurt timp, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Washington DC, un personaj despre care s-a scris mai puțin, Remus Ioan Ștefuriac se întoarce acasă. Pentru a-i pregăti terenul. În vederea alegerilor prezidențiale. Din partea Pro România. Unde finul Victor Ponta i-a pregătit covorul roșu.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 07:57

Încă o decorație pentru Codruța Kovesi! De data aceasta, Cavaler al Legiunii de Onoare, acordată de Franța. Decorația franceză este cunoscută drept un mijloc politic al Franței de a recompensa prieteni și aliați. Decorația celebră promovează, recompensează, susține. Să nu-i uităm pe Miki Șpagă și Sorin Oprescu, decorați și ei cu aceeași Legiune. Au ei merite strălucite în vreun domeniu? Sau companiile franceze le sunt în așa hal datoare încât statul francez a folosit distincțiile sale de onoare pentru a-i recompensa și lustrui?

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 10:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis „poartă cea mai mare parte din vină”, în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, pentru eşecul înregistrat în obţinerea locului de membru nepermanent al României în Consiliul de Securitate al ONU.

Șansele României de a câștiga votul au fost însă afectate de încercările guvernului Dăncilă de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, intenție dezavuată public de unele state arabe, care au votat împotriva țării noastre.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 19:31
Ziua Națională a Italiei a reunit miercuri seara la sediul ambasadei aproape o mie de invitați

Ca în fiecare an, Ambasada Italiei a rezervat oaspeților săi români, împreună cu care a dorit să sărbătorească  Ziua Națională, un cadru sărbătoresc pe gazonul grădinii interioare, agrementat cu delicii culinare și băuturi specifice. Ambasadorul Marco Giungi a pregătit un salut din care nu au lipsit reperele esențiale ale relațiilor bilaterale:

 

„A trecut un an de cand am sarbatorit Ziua Nationala italiana la Bucuresti. Un an care a fost cu siguranta intens pentru toti, dar mai ales - sa zicem - pentru Romania: initial cu celebrarea centenarului Marii Uniuni si apoi cu primul semestru de presedintie al Consiliului UE si in cele din urma cu vizita recenta a lui Sfințenia Papei Francesco.

În toate aceste ocazii, România a făcut - și face - o treabă excelentă!

A fost un an intens și pentru relațiile bilaterale: vizita de stat a președintelui Iohannis în Italia în octombrie anul trecut a reconfirmat "caracterul special al relațiilor bilaterale". A fost prima vizită de stat în Italia de la revoluția din 1989; prima vizită a unui șef de stat ales în mod democratic din România. Etichetarea ca fiind "istoric", prin urmare, nu este o supraestimare.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 15:55

În premieră, Ambasada Franței în România își deschide grădinile publicului larg, în cadrul evenimentului « Rendez-vous au jardin », sâmbătă, 8 iunie 2019.

Publicul larg este invitat la o plimbare prin grădinile Ambasadei pentru a descoperi arta amenajării peisagistice, în compania doamnei Ileana Cristache, inginer horticol.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 17:00

În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” pentru a le onora pe femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social, asumându-şi adesea mari riscuri personale.

Sâmbătă, 25 Mai, 2019 - 12:22

În aceste vremuri, se observă în interiorul Statelor Unite tendința de a imputa Republicii Populare Democrate Coreene culpabilitatea asupra eșecului Summit-ului SUA - R.P.D. Coreeană , desfășurat la Hanoi.

În acest sens, la data de 24 mai, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al R.P.D.C. a dat următorul răspuns Agenției Centrale de Presa a Coreei (KCNA):

 

Luni, 13 Mai, 2019 - 18:39

Ambasada Olandei se implică în creșterea calității aerului în marile orașe prin inițiativa Urban Landscapes Romania: Dutch-Romanian Partnership for Greener Cities care are la bază parteneriate public-private pentru înverzirea zonelor urbane. Opt companii olandeze pun bazele unui consorțiu care, alături de firme românești, susține amenajarea și extinderea spațiilor verzi.

Joi, 9 Mai, 2019 - 20:10

Imediat după ce lumea întreagă s-a oprit pentru câteva minute pentru a afla vestea naşterii fiului ducilor de Sussex, au început să apară întrebările cu privire la titlul nobiliar pe care îl va avea Archie Harrison Mountbatten-Windsor, relatează online ziarul La Vanguardia.

Întrebarea privind titlul nobiliar pe care îl va purta fiul lui Meghan şi al prinţului Harry a fost una dintre cele mai frecvente, alături de cea legată de numele său, ţinând cont de complicatul protocol al casei regale britanice.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 20:46

Liderul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Jong-un, a sosit astăzi cu trenul său blindat în orașul rus Jasan, unde a fost primit de Guvernatorul regiunii Primorye, Oleg Kezhemiako.

 

Kim Jong Un a fost, de asemenea, întâmpinat pe peronul gării din acest oraș al Extremului Orient de Ministrul rus al Dezvoltării pentru regiunea Orientului Îndepărtat și Arcticii, Alexander Kozlov și de adjunctul Ministrului de Externe rus, Igor Margulov, vizitând apoi Casa Prieteniei ruso-coreene, unde, în 1986 a fost și bunicul sau, Kim Il Sung.

 

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 17:56
A fost semnat Acordul privind cooperarea dintre Academia Română și Academia Croată de Științe și Arte

În perioada 17-19 aprilie 2019, Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române a efectuat o vizită în Republica Croația la invitația Președintelui Academiei Croate de Științe și Arte Velimir Neidhardt.

În cadrul convorbirilor a fost salutat cursul ascendent al relațiilor dintre România și Croația în toate domeniile, exprimându-se dorința amplificării cooperării între cele mai înalte Foruri de știință și cultură din cele două țări.

Cu ocazia vizitei a fost semnat Acordul privind cooperarea dintre Academia Română și Academia Croată de Științe și Arte.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 14:42
„ Maior a făcut un extrem de mare deserviciu României şi românilor”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a referit, marţi seara, în „noua” emisiune de la ora 7 a lui Cristache, pe TVR 1,la ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, acuzânndu-l că nu declanşează rechemarea lui George Maior din postul de ambasador în SUA. „Maior a monopolizat relaţia cu SUA, ocupându-se de două componente: apărare şi servicii de informaţii. există o colaborare bună între serviciile de info româneşti şi americane, dar nu din timpul lui Maior, pe linia de apărare e această relaţie strategică, dar între dopuă ţări nu există numai aceste componente.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 19:35
Cu o misiune economică formată din turiști români

Ambasadorul George Cristian Maior se află în Salt Lake City cu prilejul unei misiuni economice desfăşurate în statul Utah de numeroase companii româneşti

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 15:01

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, despre ambasadorul României la Washington, George Maior, că nu ştie pe cine reprezintă acesta în SUA:  statul paralel, pe Kovesi sau pe Coldea?

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 09:09

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la conferința cu titlul ”10ème anniversaire du Partenariat oriental. Bilan et perspectives”, organizată de Ambasada României în Luxemburg în marja Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene

Joi, 28 Martie, 2019 - 12:04
La noi - în scop medical, la ei - recreațional!

Ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, a declarat joi, referitor la folosirea marijuanei în scopuri medicale, că experiențele olandezilor în acest domeniu au fost unele pozitive.

"Luând în considerare că avem experiență cu marijuana folosită în scopuri medicale, experiențele noastre au fost pozitive. Binențeles, depinde mereu de contextul domestic, dar știu, din niște exemple personale, că poate ușura soarta unui pacient", a declarat ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 14:06

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă au participat în aceste zile la Forumul Regional pentru Dezvoltare Durabilă de la Geneva, dar și la mai multe evenimente conexe. De asemenea, Consilierul de stat László Borbély a avut o serie de întâlniri bilaterale cu lideri ai unor instituții internaționale.

Luni, 18 Martie, 2019 - 09:31

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează marți, 19 martie a.c., începând cu ora 16:30, dezbaterea cu tema „Doi ani de politică externă americană sub administrația Trump – unde suntem și ce urmează?”

Invitați speciali:

Mircea GEOANĂ, Președintele Aspen Institute România 

col. Ion PETRESCU, analist militar

Luni, 18 Martie, 2019 - 07:37

"Statele Unite au pierdut o ocazie de aur la recenta întâlnire la cel mai înalt nivel de la Hanoi, iar pentru moment nu exista cai pentru alte negocieri", a declarat Choe Son Hui, Adjunct al Ministrului Afacerilor Externe al Coreei de Nord și responsabila de relația tarii sale cu Washingtonul.

Demnitarul a semnalat acest lucru într-un cadru oficial, în fața întregului corp diplomatic acreditat la Phenian și a corespondenților de presa străini, convocați vinerea trecuta la Palatul Culturii din Capitala coreeana.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 10:29

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează marți, 5 martie a.c., începând cu ora 16:30, dezbaterea cu tema Tratatul de la Aachen sau visul unei Europe în variantă premium.

Invitați speciali: Adrian SEVERIN și Alex COITA, politolog.

Moderator: prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE, președintele Fundației Europene Titulescu.

Evenimentul va avea loc la Casa TitulescuȘos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Subscribe to Diplomație