Duminică, 6 Octombrie, 2019 - 11:20
Semnalele date de ministrul Daea au fost receptate

Despre pericolul pe care îl reprezintă cormoranii pentru domeniul piscicol  şi impactul acestora asupra pisciculturii a atras atenția în repetate rânduri, ministrul Agriculturii Petre Daea.

Un grup de parlamentari social-democrați a inițiat un proiect legislativ, aratând că directivele europene privind conservarea păsărilor sălbatice au condus la ”o exagerată creştere a populaţiilor de cormorani în România, care au invadat zone din afara ariilor de creştere tradiţionale (Delta Dunării şi cursul Dunării), ajungând în regiuni unde nu erau întâlnite anterior”.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 18:18

Noul Program "Casa Verde", destinat instalării de panouri fotovoltaice, începe luni, 9 septembrie şi se va adresa persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, şi producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prezentate recent de către fostul ministru de resort, Graţiela Gavrilescu, prin bugetul alocat pentru acest program vor putea fi finanţate proiecte pentru circa 33.000 de unităţi locative.

Joi, 16 Mai, 2019 - 20:01

Seceta severă care afectează Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) până în prezent, este similară cu ceea ce s-a întâmplat aici în 1982, a informat presa locală.

Potrivit unui meteorolog intervievat de Agenția centrală de știri din Coreea (KCNA), precipitațiile medii din R.P.D.C. din ianuarie și până în prezent sunt de 54,4 mm, echivalentul a 42,3% din media anuală pentru aceasta etapă, în partea de nord a peninsulei coreene.

Sâmbătă, 24 Noiembrie, 2018 - 14:42

În perioada 19-23 noiembrie 2018, la Geneva, Elveția, s-a desfășurat cea de-a doua Conferință a Părților la Convenția de la Minamata privind mercurul. România a fost reprezentată de delegaţia Ministerului Mediului,  condusă de  doamna Elena Dumitru, ministru plenipotenţiar la Misiunea Permanentă a României la ONU, Geneva și formată din Claudia Dumitru, Ioana-Maria Vasiliu, Gabriela Isac, Octavian Colțoi, Silvana Bunea, Georgiana Dumitru, Alina Garofil.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 08:24
Se vor introduce garanţii pentru ambalajele reutilizabile, în valoare de 0,5 lei/bucată.

În locul unei Ordonanțe având ca temă amnistia - cum se așteptau, cu sufletul la gură, opoziția parlamentară și cea stradală,Executivul a aprobat, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă privind gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje. Una dintre măsurile prevăzute este aplicarea, de la 31 martie 2019, a unei garanţii pentru ambalajele reutilizabile, în valoare de 0,5 lei/bucată.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 19:15

Scăldatul în Lacul Sfânta Ana nu mai este permis din această vară, acest lucru fiind prevăzut în Planul de Management al rezervaţiei, intrat în vigoare de curând, pentru a proteja calitatea apei.

Panourile prin care turiştii sunt avertizaţi că scăldatul în lac este interzis au fost amplasate în aceste zile, reprezentanţii administraţiei rezervaţiei susţinând că decizia a fost luată pentru a se evita poluarea apei de către cei care se scăldau după ce foloseau loţiuni de protecţie solară.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 14:22

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, a lansat marți, 20 martie, concursul naţional pentru selecţia participanţilor la cea de-a XII-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi – „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!". Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului și Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 16:00

Politicile verzi și Economia Circulară au fost principalele teme puse în discuție de Grupul IRIDEX la Forumul “Tranziție Inteligentă către un Sector Energetic Digitalizat și Sustenabil”, care a avut loc astăzi la Palatul Parlamentului, o ediție dedicată producției de energie alternativă și implementării principiilor eficienței energetice. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea reprezentanților Statului Român din ministerele de resort și autoritățile de reglementare, printre care dl. Anton Anton, Ministrului Energiei, dl.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 14:19
Dar si lista magazinelor participante in acest proiect

Primaria Bucuresti a publicat lista beneficiarilor celor 25.000 de vouchere suplimentare pentru proiectul ,,Biciclisti in Bucuresti" pe site-ul pmb.ro, la sectiunea "Biciclisti in Bucuresti", fiecare beneficiar identificandu-se dupa initiale, nume, prenume si numar de inregistrare in proiect. Astfel, ca urmare a finalizarii procesului de actualizare a datelor, un numar de 18.323 de cetateni urmeaza sa intre in posesia unui voucher, anunta municipalitatea intr-un comunicat de presa.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 09:45
£450m lost over failed green power programme

Minister who backed plan now works in sector

Green subsidies for wood pellets were championed by Chris Huhne when he was energy and climate change secretary. Mr Huhne, 62, was jailed in 2013 for perverting the course of justice.

Britain is wasting hundreds of millions of pounds subsidising power stations to burn American wood pellets that do more harm to the climate than the coal they replaced, a study has found.

Marţi, 7 Februarie, 2017 - 13:40

Banca Națională a României a anunțat, marţi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 3 Februarie, 2017 - 16:01
Romsilva, suspectată că a mascat tăierile ilegale prin aprobări de derogare

.Raportul publicat recent de Curtea de Conturi se referă și la problemele deosebite create de slaba gospodărire a fondului forestier.

Sâmbătă, 28 Ianuarie, 2017 - 11:52

Execuția bugetului general consolidat pe baza datelor operative de execuţie pe anul 2016 s-a încheiat cu un deficit de 18,3 miliarde de lei, respectiv 2,41% din PIB, sub ținta anuală stabilită de 2,75% din PIB.

1. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 223,7 miliarde de lei, reprezentând 29,5% din PIB, au fost cu 4,3% mai mici în termeni nominali față de anul precedent, prezentând un grad de realizare a prevederilor bugetare anuale de 95,1%.

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 10:18

În luna noiembrie 2016, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3005 lei, cu 3,0% mai mare decât în luna octombrie 2016, informează Institutul Național de Statistică. 

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2172 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 64 lei    (+3,0%).

Miercuri, 28 Decembrie, 2016 - 11:10

CEC Bank şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti au încheiat un acord de finanţare în valoare de aproape 97 mil. lei. Împrumutul este  destinat refinanţării unor credite de investiţii din care au fost finanţate in anul 2009 proiecte de investiţii precum reabilitarea  sistemului rutier, amenajarea de parcări sau extinderea reţelei de apă si canalizare.

Subscribe to Ecologie