Duminică, 16 Iunie, 2019 - 13:07
9 urși în Breaza, Telega, Buşteni şi Azuga

Nouă urşi au ajuns, în ultimele 24 de ore, în mai multe localităţi din judeţul Prahova, jandarmii fiind chemaţi de turişti şi localnici pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Prahova, sâmbătă, jandarmii au fost solicitaţi de nouă ori în zone unde a fost semnalată apariţia urşilor.

Aceştia au coborât în mai multe localităţi, respectiv în Breaza, Telega, Buşteni şi Azuga.

Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

Duminică, 16 Iunie, 2019 - 12:05
33 grade în Capitală

Aproape toata țara este sub cod galben de poli torenațiale și vijelii, până duminică seara, la ora 22.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 19:17
Între localitățile Racoș și Topolovăț din Timiș

Patru trenuri de călători au staționat în trei gări din județul Timiș, sâmbătă, după ce circulația feroviară a fost oprită între localitățile Racoș și Topolovăț din cauza unui tren de marfă care a rupt linia de contact. 

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, sâmbătă că patru trenuri de călători sunt oprite temporar, de la ora 15.00, în trei gări din județul Timiș. Asta după ce circulația feroviară a fost oprită între localitățile Racoș și Topolovăț, din județul Timiș, din cauza unui tren de marfă care a rupt linia de contact în zonă.

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 10:53

A fost emisă, sâmbătă, o atenționare cod galben de ploi torențiale, în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte.

Administrația Naționale de Meteorologie (ANM),  că în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 20:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Luni, 17.06.2019

 

 

 

În județul Giurgiu

 

Între orele 08:30 – 16:00 în următoarele zone:

  • Giurgiu – Str. Portului

 

Între orele 09:00 – 16:00 în următoarele zone:

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 19:21

Noile serii de plăci de bază ROG, ROG Strix, Prime, Pro și TUF Gaming vin cu circuite de alimentare actualizate, o soluție de răcire superioară, optimizări de performanță și numeroase facilități.
• Gama ROG Crosshair VIII include modelele Crosshair VIII Formula, Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) și Crosshair VIII Impact, iar în seria ROG Strix Gaming regăsim plăcile de bază Strix X570-E, Strix X570-F și Strix X570-I. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 19:00

Programul de certificări profesionale Cisco reunește specialiștii în rețelistică și dezvoltatorii software într-o singură comunitate pentru a forma echipa IT a viitorului. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:39

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, vineri, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în zonele afectate de calamități în noaptea de 12-13 iunie, în județul Bistrița - Năsăud. Din delegație au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș – Tisa, Ioana Diaconescu și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița – Năsăud, Ștefan Rus. Din partea autorităților locale, delegația a fost însoțită de prefectul județului Bistrița – Năsăud, Ovidiu-Victor Frenț.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:00

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Arad, că lucrări de modernizare a Gării de Nord din Bucureşti vor fi executate înainte de începerea Campionatului European de Fotbal de anul viitor, iar ulterior, obiectivul va fi supus unor lucrări mai ample.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 15:33

Meteorologii au actualizat, vineri, o informare anterioară, anunțând disconfort termic și instabilitate atmosferică până duminică la ora 23.00. Indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic.

Potrivit ANM, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice.

În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 15:15

Copiii sunt în vacanță, părintii au început sejurul de Rusalii, vremea e perfectă pentru plajă, așa că aglomerația s-a mutat din orașe, direct pe șosele. S-au format cozi uriașe în drumul către mare, pe Autostrada Soarelui.

Restricțiile de circulație din cauza lucrărilor pe autostradă între kilometri 86 - 97 au fost ridicate. Se păstrează însă restricția de viteză 80 km la oră în zonele cu denivelări.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:37
Virate de la Uniunea Europeană în data de 5 iunie

În data de 05 iunie 2019, României i-au fost virate de la Uniunea Europeană 88 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), ajungându-se astfel la suma de 1,7 miliarde euro, intrată de la începutul acestui an în contul plăților directe efectuate de APIA. Aceste fonduri au ajutat fermierii să își execute la timp lucrările agricole, să se doteze corespunzător, astfel încât să poată realiza investiții viabile, moderne, la standarde europene.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:21

Mastercard instalează POS-uri în Piața Cibin din Sibiu, făcând posibilă plata cu cardul la producătorii agricoli

  • Asociația Administratorilor de Piețe din România își propune ca inițiativa să fie extinsă și în alte orașe

Mastercard continuă să fie principala voce în materie de inițiative inovatoare de promovare a plăților electronice și, în colaborare cu Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și Patria Bank, beneficiind de susținerea Primăriei Sibiu, lansează astăzi plata cu cardul în Piața Cibin.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:42

Reprezentantul Comisiei Europene, Isabel Grilo, a declarat, vineri, că oficialii europeni sunt îngrijoraţi de modificările aduse în sistemul de pensii din România.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 11:40

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța vă informează că începând cu data de 18 iunie 2019, se redeschid zborurile pe ruta Satu Mare – Constanța – Satu Mare, cursă operată de compania națională Tarom. Zborurile pe această rută se vor desfășura în perioada 18.06 – 20.09.19, cu 2 frecvențe pe săptămână, în zilele de marți și vineri, conform programului următor: 
                                   Orar de zbor
Plecare Satu - Mare -09:10 
Sosire Constanța - 10:50/ Plecare -11:15 
Sosire Satu - Mare - 12:55

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 11:18

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, lansează, în luna octombrie a acestui an, un nou program de masterat în colaborare cu Departamentul de Autovehicule Rutiere și Transporturi, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). Programul, intitulat „Sisteme de management și control ale autovehiculelor”, este iniţiat de către Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi este dedicat pregătirii pentru o carieră în industria auto, punând accent pe relațiile dintre cauză și efect și pe ințelegerea de ansamblu a sistemelor automotive.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:52

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în primul trimestru al anului au cheltuit în medie 2.912,9 lei/persoană, informează INS.

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2019 a fost de 443,7 mii, cheltuielile acestora însumând 1292,6 milioane lei. Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 60,7% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2019, cheltuielile acestora reprezentând 64,4% din total.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 09:41

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a prezidat joi, 13 iunie 2019, dezbaterile reuniunii formale a Consiliului Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Consumatori - secţiunea ocupare şi afaceri sociale (EPSCO) desfăşurată la Luxemburg. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 09:31

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează în România noua gamă de produse pentru cei care își doresc case inteligente, KASA Smart. Cu peste 2,8 milioane de utilizatori la nivel global KASA Smart, brand TP-Link, este lider în aducerea la realitate a conceptului de smart home.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 09:10

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă pe DN15 (E60) Târgu Mureş – Reghin,în zona oraşului Gorneşti, judeţul Mureş,a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului, o persoană a fost rănită uşor.

Se estimează ca înaproximativ 30-45 de minute traficul să fie reluat.

 

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:17

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Vineri, 14.06.2019

În București 

Între orele 00:00 – 06:00 în următoarele zone(scurte intreruperi):
•    Perimetrul delimitat de strazile Stirbei Voda, Calea Plevnei, Sfantul Constantin, Schitu Magureanu, Regina Elisabeta, Mihail Kogalniceanu

În județul Ilfov

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:00

Ziua Silvicultorului a fost marcată de Regia Națională a Pădurilor și Asociația Administratorilor de Păduri printr-un eveniment comun organizat joi, 13 iunie, la Băile Herculane.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 18:38

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, i-a cerut, directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea - Litoral, Hristu Uzun, să efectueze o ultimă verificare a plajelor înaintea începerii minivacanței de Rusalii.

Având în vedere faptul că operatorii economici care au închiriat sectoarele de plaje se vor confrunta pentru prima dată, în acest an, cu un flux mare de turiști, inspectorii bazinali de apă trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile legale și cele contractuale.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:39

Sărbătoarea de Sânziene, sau Drăgaica, se spune din moși-strămoși că e una magică, iar acesta e motivul pentru care Grădina cu Artiști o va sărbători de două ori anul acesta, pe 15 – 16 iunie în Parcul Kiseleff și pe 22 – 23 iunie în Grădina Icoanei. Plănuim să avem de două ori mai multe nopți în care toate minunile sunt posibile și cerul se deschide și de două ori mai multe zile în care zânele dansează și sărbătoresc  soarele, dragostea și pofta de viață.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:31

În luna iunie, au continuat fenomenele meteorologice extreme în aproape toată țară. S-au înregistrat  cantități mari de precipitații căzute în intervale de timp relativ scurt, precipitații cu caracter de averse torențiale, ce au condus la activarea torenților, scurgeri importante de pe versanți, viituri rapide pe unele râuri mici cu efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:18

Pentru al șaptelea an consecutiv, GEFCO, lider global în soluții complexe pentru lanțurile de aprovizionare și lider european pe piața de logistică a automobilelor subliniază importanța angajamentelor CSR, o componentă cheie pentru dezvoltarea sustenabilă.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 16:17

În legătură cu zborul companiei Wizz Air W93775 din data de 12.06.2019, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța face următoarele precizări:

Aeronava care efectua cursa regulată de la Londra - Luton a aterizat la ora 20:18 cu 212 pasageri la bord. Comandantul a anunțat că a lovit o pasăre la aterizare și a solicitat o echipa tehnică pentru verificări.

Pasagerilor li s-a comunicat ca operatorul Wizz Air a reprogramat zborul de întoarcere Constanța – Londra (Luton) pentru astăzi, 13.06. la ora 11:10 și li s-au oferit gustări si apă.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 16:00
Apa, ca esenta a vietii, si solutii de irigatii profesioniste!

Un mediu prielnic vieții implică o serie de componente specifice, dintre care apa, mai presus de toate, reprezintă elementul universal necesar apariției, dezvoltării și susținerii acesteia. De la microrganisme și până la oameni, cu toții avem nevoie de apă pentru a trăi, iar toate studiile științifice, mai vechi sau mai noi, au ajuns la aceeași concluzie: fără apă, nu poate exista viață. În plus, pentru o viată cât mai sănătoasă, mai contează și alte aspecte ce țin de apă, precum calitatea acesteia, cantitatea consumată într-o unitate de timp și uniformitatea cu care este ea consumată.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 15:38

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a arătat nemulțumit, joi, de lotul doi al autostrăzii Sebeș-Turda, declarând că va rezilia contractul cu firma care se ocupă de construcție, dacă până la sfârșitul lunii iunie nu vine cu contractele de subcontractare sau cu dovada utilajelor în șantier.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 15:17

Inundațiile fac prăpăd în Italia, în regiunea Lombardia.

Din cauza ploilor torențiale, apele râurilor s-au umflat și au inundat localități întregi. Torente de apă și noroi au închis mai multe drumuri, iar așezări mai mici au fost izolate.

Autorităţile bulgare au decretat starea de urgenţă în nord-estul ţării din cauza inundațiilor.

Din cauza ploilor torenţiale câmpurile au fost inundate și fermierii se tem că, dacă vor mai fi precipitații, culturile vor fi compromise.

Subscribe to Economie