Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 15:10

Călătorii care au abonamente valabile la trenuri Regio vor putea circula şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de kilometri, iar oferta este valabilă din 15 decembrie, informează joi CFR Călători.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 13:45

Lime, furnizorul inovator de mobilitate urbana, intentioneaza sa asigure in timpul iernii o flota cu un numar flexibil de trotinete pe strazile din Bucuresti astfel incat comunitatea de utilizatori sa se bucure, in continuare, de avantajele micro mobilitatii. Cu toate acestea, pe durata conditiilor meteorologice dificile, accesul la trotinete poate fi blocat periodic, situatie care va fi notificata in aplicatia de telefon. De asemenea, in perioada sarbatorilor trotinetele Lime intra in vacanta in zilele de 25 si 26 decembrie si in intervalul 31 decembrie si 1 ianuarie.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 13:21

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), dr. ing. Costică T. Mustață, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Sufyan Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hashemit al Iordaniei în România, aflat la începutul mandatului său în țara noastră. La întâlnire a participat, de asemenea, Akad Al-Kasawnih, secretar I în cadrul Ambasadei amintite și Dan Dragomir, vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea (CCI Vâlcea).

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 11:21

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) va continua, anul viitor, acţiunile de populare a complexului Razim-Sinoe cu icre embrionate de şalău, chiar dacă populaţia piscicolă din zonă este afectată de un parazit, cunoscut sub numele de "viermele sârmă".

Acţiunea de populare începe, în general, în această perioadă cu selectarea reproducătorilor, iar guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac, a declarat că urmează licitaţia pentru continuarea singurului program de populare din Deltă.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 10:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Vineri 13.12.2019

 

 

 

În București

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

  • str. Doamna Oltea, Barbu Vacarescu (intre str. Doamna Oltea si str. Eugen Botez), Eugen Botez
  • str. Raspantiilor

 

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 08:57
Bode: Este necesar un ajutor de salvare de 47 de milioane de euro si aproximativ 110 milioane de euro ajutor de restructurare

 

Tarom va inchide cu pierderi de 190 de milioane de lei in acest an, dar vom solicita un ajutor de salvare de 47 milioane de euro si unul de restructurare de aproximativ 110 milioane de euro, pentru ca ne dorim sa salvam aceasta companie, a declarat, joi seara, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 16:00

Incendiu de proporţii la o hală industrială din Câmpia Turzii, județul Cluj. Au fost trimise mai multe echipaje de pompieri pentru că suprafaţa care arde este destul de mare.

Fumul poate fi văzut de la câţiva kilometri distanţă, iar oamenii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT.

Totodată, poliţiştii rutieri au închis un fir de circulaţie pe Drumul Naţional 15 pentru a putea dirija autospecialele pompierilor.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 15:34

Cursurile pietei valutare din data de 12 decembrie 2019

VALUTA
COD
RON

Dolarul australian
AUD
2,9552

Leva bulgareasca
BGN
2,4435

Dolarul canadian
CAD
3,2598

Francul elvetian
CHF
4,3703

Coroana ceha
CZK
0,1873

Coroana daneza
DKK
0,6395

Lira egipteana
EGP
0,2660

Euro
EUR
4,7791

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 14:22

Incepând cu 1 iulie 2019, colectarea selectiva a deseurilor este obligatorie pe tot teritoriul Romaniei. Astfel, conform OUG 74, toti romanii vor trebui sa adune deseurile selectiv, pe patru fractii, plastic, sticla, hartie si metal, la care se adauga fractia umeda, respectiv gunoiul menajer.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 14:00

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi invită publicul, miercuri, 18 decembrie, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei lui Adrian Preda, intitulată „Distanţă şi durată, proiect curatoriat de Ioana Marinescu. Artistul expune o serie de picturi și lucrări de grafică, alături de instalația de sunet Reflexii atmosferice, parte a proiectului Moduler, realizat de sound - designerul Dinu Ivancu.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 13:39

Şaisprezece trenuri cu plecare/sosire la Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia, din 15 decembrie, anunţă CFR Călători. Durata unei călătorii este de aproximativ 20 de minute, iar preţul unui bilet începe de la 3,9 lei.

CFR Călători informează că, începând din 15 decembrie, pentru programul de circulaţie 2019-2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul Bucureşti şi Mogoşoaia.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 13:18

Centrul expozițional Romexpo, administrat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), și-a finalizat planul de dezvoltare, în parteneriat cu antreprenorul ieșean Iulian Dascălu, plan care prevede un complex multifuncțional de anvergură cu locuințe, mall, birouri, hoteluri, piețe, spații expoziționale, muzee și grădini publice, gândit să fie ridicat pe un teren de 33 de hectare aflat în proprietatea statului român.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 12:42

Angajaţii Uzinei de Reparaţii pentru metrou i-au în calcul intrarea în grevă generală, a declarat miercuri preşedintele sindicatului de la uzina care efectuează lucrările de reparaţii pentru ramele de metrou, Cristian Budu. o altfel de decizie ar duce la închiderea metroului în Bucureşti, avertizează preşedintele Unităţii - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 12:22

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită Guvernului României să adauge în proiectul de lege de angajare a răspunderii de către guvernanţi corectarea unor prevederi contradictorii, astfel încât decontarea transportului elevilor navetişti să fie deblocată.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 12:00

Fostul şef al Transelectrica, Marius Caraşol a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, el fiind acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ocupa funcţia de conducere în companie.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 11:18

Unul dintre statele considerate de către publicațiile internaționale New York Times și Lonely Planet în top 10 destinații turistice – Republica Moldova – a pregătit pentru sezonul de iarnă 2019-2020 o ofertă axată pe turismul rural, oenoturism și experiențe culinare de neuitat.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 11:00

O companie canadiană din Richmond a testat primul avion comercial electric. Este, de fapt, un de Havilland Beaver, care poate transporta șase pasageri.

Este dotat cu un sistem de propulsie electric, ce poate dezvolta 750 de cai putere. Aeronava a fost pilotată de președintele și fondatorul companiei, Greg McDougall.

Zborul, care a decurs perfect, a fost considerat un succes și un prim pas în certificarea primului avion propulsat integral electric.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 09:50

La ministerul Agriculturii a continuat seria întâlnirilor de lucru cu membrii celor mai reprezentative asociații și federații. Miercuri, 11 decembrie 2019, s-au desfășurat reuniuni cu reprezentanți din sectorul apicol, avicol, de creștere a suinelor și ovinelor pentru discuții asupra principalelor probleme cu care se confruntă fermierii.Au participat directorii direcțiilor tehnice de specialitate, alături de experți din cadrul MADR și ai instituțiilor din subordine.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 17:00

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic care prevede, între altele, acordarea de despăgubiri victimelor atacurilor urşilor şi mistreţilor.

Proiectul prevede modificarea noţiunii de "vânătoare" şi "vânător", instituirea în sarcina administratorului faunei cinegetice a obligaţiei de a stabili modelul-cadru al acordului de colaborare între gestionarul fondului cinegetic şi unităţile administrativ-teritoriale.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 15:34

Cercetătorii de la Măgurele încep mai multe experimente revoluționare, inclusiv în domeniul medical, pentru diagnosticarea cancerului. Tot la Institutul de la Măgurele vor fi testate și echipamente NASA, înainte de a fi trimise în spațiu. Cea mai mare problemă rămâne însă lipsa personalului calificat.

Cancerul, cea mai de temut boală, ar urma să fie diagnosticat la Măgurele printr-o metodă revoluționară, cu ajutorul fizicii nucleare.

Laserul de la Măgurele, o investiție de peste 300 de milioane de euro, din bani europeni și de la buget, devine operațional din ianuarie.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 15:21

București. Autovehiculele Mercedes-Benz sunt un reper în ceea de privește inovația, performanța, designul și siguranța, anticipând nevoile și exigențele clienților pentru a le oferi o experiență de condus la cele mai înalte standarde. Preocuparea pentru confortul și siguranța clienților Mercedes-Benz a determinat înființarea programului „Centru de Excelență Mercedes-Benz în Tinichigerie & Vopsitorie”, care are ca obiectiv profesionalizarea activității atelierelor T&V și efectuarea de reparații la standardele stricte consacrate ale Mercedes-Benz.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:52

În data de 10 decembrie 2019, a avut loc Conferinţa Naţională cu tema “Ferma de familie în centrul viziunii agricole post 2020”. Evenimentul, desfăşurat la Sinaia, face parte dintr-o serie de trei conferințe naționale organizate de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) din cadrul Autorității de Management pentru PNDR.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:50

Meteorologii anunță ninsori importante și strat consistent de zăpadă în zona montană, de joi până sâmbătă. Zăpada va fi însoțită de viscol.

Începând de joi de la ora 2.00 până sâmbătă la ora 10.00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...80 km/h.

Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:46

Finalul acestui an aduce schimbări importante în echipa de management a PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale din România. Compania care gestionează asigurările obligatorii de locuință are un nou Director Financiar - Ionuț BACIU și un nou Director de Dezvoltare – Cosmin TUDOR.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:31

Indemnizaţia lunară pentru persoanele refugiate, strămutate în altă localitate sau care au făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, dar şi pentru soţii celor care au fost deportaţi în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate a fost majorată la 350 de lei, conform unui proiect de hotărâre adoptat în unanimitate de Camera Deputaţilor.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 13:47

Cursurile pietei valutare din data de 11 decembrie 2019

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 12:06
  • Indicii au recunoscut rolul principal al Enel în promovarea unui model de afaceri sustenabil prin integrarea problemelor ESG în strategia și practicile de afaceri
  • Filialele Enel, Endesa, Enel Américas și Enel Chile, au fost, de asemenea, recunoscute în seria de indici FTSE4Good. Endesa a fost confirmată și în indicii Euronext Vigeo-Eiris la nivel global, european și din Zona Euro
Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 11:45

Globalworth, liderul pieței de birouri din Europa Centrală și de Est, a semnat un contract de închiriere pentru 2.200 mp în clădirea Tower 1 din Globalworth Campus cu Star Storage, furnizor de produse şi servicii IT “made in Romania”. Compania va utiliza noul spaţiu, situat la etajul V al Tower 1, pentru desfășurarea operațiunilor comerciale și a celor de Cercetare şi Dezvoltare IT, marcând un punct cheie în angajamentul de construire a unei companii globale pentru accelerarea transformării digitale a organizaţiilor.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 11:23

Deficitul comercial s-a majorat în primele zece luni ale anului cu 18,4%, la 14,02 miliarde euro, după un avans de 4,6% al importurilor şi de 1,7% al exporturilor, arată datele anunţate astăzi de INS.

 În total, România a importat produse de 72,2 miliarde euro şi a exportat de 58,1 miliarde euro. În perioada ianuarie-octombrie, deficitul comercial a crescut cu 2,1 miliarde euro.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 17:55
Odată cu extinderea contractului dintre Ericsson și Orange privind soluțiile de gestiune a serviciilor oferite

Ericsson Operations Engine va fi folosit în cinci țări europene, odată cu extinderea contractului dintre Ericsson și Orange privind soluțiile de gestiune a serviciilor oferite

Subscribe to Economie