Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 17:17

Utilizatorii de smartphone au la dispoziție o nou instrument de reciclare: ,,Unde Reciclăm?”, harta interactivă care integrează punctele naționale de colectare a bateriilor uzate și deșeurilor electrice. Toți cei care s-au întrebat vreodată ,,Unde reciclez bateriile uzate?” sau ,,Unde reciclez televizorul vechi?” pot găsi acum răspuns în aplicația pentru smartphone și tabletă, „Unde reciclăm?”, colectarea selectivă a deșeurilor în locuri special amenajate devenind astfel o soluție la îndemâna oricui.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 17:00

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate se înregistrează la Serviciul Ajutor Social, cu sediul din Str. Floare Roşie nr. 7A, Cartier Militari, pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 de exemplu.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi informează pe cetăţenii interesaţi că este necesar să depună, pe lângă cererea şi declaraţia pe propria răspundere, şi următoarele acte doveditoare:

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:00

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

  1. Reglementare

Pachetul legislativ principal pentru aplicarea Legii nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări:

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:35

În ciuda faptului că nivelul sărăciei extreme a înregistrat un declin, miliarde de persoane se luptă în continuare să-şi asigure nevoile de bază.

Evoluţiile economice înregistrate peste tot în lume sugerează că - deşi în prezent numărul persoanelor care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă este mai mic - aproape jumătate din populaţia lumii (adică 3,4 miliarde de persoane) se străduieşte să-şi asigure nevoile de bază, conform unui studiu al Băncii Mondiale.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:28

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că pe 16.10.2018, ora 00:01, a demarat Campania de plăţi în avans pentru fermierii care au depus Cereri Unice de Plată în anul 2018.

Pentru prima zi au fost calculaţi un număr de 102.077 fermieri cu suma totală de 28.671.777 euro.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:54

În perioada 18.10.2018 - 22.10.2018 se va efectua un transport cu depăşiri pe ruta: Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac - Autostrada A1 - Margina - DN 68A - Săcămaş - DN 7 - Deva - DJ 687 - Hunedoara.

Lăţimea maximă a vehiculului este de 3.85 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:01

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a lansat HUAWEI Mate 20, una dintre cele mai așteptate serii de smartphone-uri ale acestui an. Noua serie HUAWEI Mate 20 reprezintă o etapă importantă în istoria seriei HUAWEI Mate, un vârf de inovație. Dotate cu cea mai puternică și complexă tehnologie de pe piață, cele mai recente flagship-uri Huawei setează standardele industriei în ceea ce privește performanța.
 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 09:44

După lansarea modelelor TS-328 (cu procesor Realtek) și TS-332X (cu procesor AnnapurnaLabs), QNAP Systems își completează linia de servere NAS cu 3 sertare prin introducerea modelului high-end TS-351. Acesta este echipat cu un procesor Intel Celeron J1800, oferind o gamă largă de funcții pentru streaming media, partajare instantanee, ieșire HDMI și auto-tiering pentru îmbunătățirea eficienței stocării. QNAP TS-351 oferă un excelent management de fișiere și un adevărat centru de divertisment multimedia pentru utilizatorii individuali și birourile mici.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 09:26

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER 

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:00

Apele încep să se retragă în sudul Franței după inundațiile care au făcut prăpăd în doar câteva ore. Codul roșu de inundații se menține însă în departamentul Aude.

Alte opt departamente sunt în alertă Cod portocaliu. Oamenii și-au petrecut noaptea în locurile puse la dispoziție de autoritățile locale iar de dimineață au început să se organizeze în așteptarea ajutoarelor.

Unii au rămas fără adăpost după ce apele le-au luat tot - case, mașini și bunuri.

Circulația trenurilor este întreruptă în zonă, iar școlile sunt închise.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 19:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

 

Miercuri, 17.10.2018

 

 

 

În Bucureşti

Între orele 08:00 – 16:00 în următoarele zone:

  • Str. Constantin Aricescu, Banul Antonache

 

În județul Ilfov

 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 18:10

Meteorologii prognozează că următoarele două săptămâni vor fi diferite atât din punct de vedere climatologic, cât şi al precipitaţiilor, cu valori termice maxime de 23 - 24 grade Celsius, în primul interval, respectiv mai scăzute şi cu până la 10 grade în unele regiuni, în cel de-al doilea, reiese din prognoza de specialitate pentru intervalul 15 - 28 octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Începând din 21 octombrie se vor semnala ploi.

BANAT

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 18:00

Mai mulţi castani de pe Bulevardul Castanilor din Ploieşti au înflorit, la jumătatea lunii octombrie.

Specialiştii atrag atenţia că temperaturile ridicate din această perioadă au determinat natura să revină la viaţă.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 17:17

Acţionarii Banca Transilvania au aprobat fuziunea prin absorbţie cu Bancpost, conform conditiilor din proiectul de fuziune, care menţionează că data efectivă a fuziunii va fi 31 decembrie 2018, în funcţie de aprobarea BNR.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 16:17
Acesta o sancţionase şi i-a interzis să mai ocupe o funcţie executivă pe piaţa de capital pentru că şi-a avertizat membrii că guvernul discută schimbări la Pilonul II de pensii, care i-ar putea afecta

Raluca Ţintoiu, fostul şef al NN Pensii, cel mai mare administrator al Pilonului II de pensii, a câştigat procesul împotriva ASF, autoritatea de reglementare a pieţei de capital, care a sancţionat-o financiar şi i-a interzis să ocupe o funcţie executivă în urma scandalului legat de Pilonul II de pensii de anul trecut.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:37

Forumul Atomic Roman („ROMATOM”), salută elaborarea proiectului de Strategie Energetică a României 2018-2030, cu perspectiva anului 2050 și isi exprima satisfacția asupra modului în care documentul propus face obiectul unui proces transparent de consultare publica și schimb de opinii cu industria, asociațiile industriale, organizațiile ONG-urile și media.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 13:27

Banca Națională a României a anunțat, marţi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 12:00

Până la finele anului viitor, ANCOM va finaliza tot ceea ce ţine de spectru şi licitaţiile pentru 5G, a declarat, marţi, Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în cadrul conferinţei anuale "Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică', organizată de CERT-RO - Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:30
asupra unor entități diplomatice din Asia Centrală

Cercetătorii Kaspersky Lab au descoperit un val de atacuri de spionaj cibernetic care vizează organizații diplomatice din Asia Centrală. Troianul, denumit Octopus, pretinde a fi o versiune a unui popular serviciu de mesagerie online și a atras utilizatorii, în contextul știrilor despre interzicerea Telegram în regiune. Odată instalat, Octopus le oferea atacatorilor acces de la distanță la computerele victimelor. 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:07

Forumul Atomic Roman („ROMATOM”), salută elaborarea proiectului de Strategie Energetică a României 2018-2030, cu perspectiva anului 2050  și isi exprima satisfacția asupra modului în care documentul propus face obiectul unui proces transparent de consultare publica și schimb de opinii cu industria, asociațiile industriale, organizațiile ONG-urile și media. 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:03

SN Nuclearelectrica SA ('SNN') anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcţionează la putere nominală, lucrările de reparaţie la rezervorul aferent grupului turbogenerator (partea clasică a centralei) fiind finalizate. 

Reamintim că lucrările de reparaţie se puteau efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unităţii 2.

Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor s-au efectuat în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei. 

Cosmin Ghiţă
Director General
Comunicat de presă - Nuclearelectrica

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 10:10

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale în lanțul de aprovizionare și lider european pe piața logisticii auto, a anunțat rezultate financiare favorabile pentru prima jumătate a anului 2018. 

Creșterea veniturilor cu 6.2% determinată de vânzări de soluții logistice integrate

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 09:10

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Sibiu;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu şi Str. Lânăriei;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Sos. Virtuţii - zona Lukoil;

- Splaiul Unirii - Şos. Mihai Bravu;

- statuie Kogălniceanu (bretea);

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 08:59

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în prezent nu sunt restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale sau pe autostrăzile ţării din cauza vreunui eveniment rutier şi nici probleme semnificative de fluenţă a traficului pe arterele principale. 

Pe DN 1, pe o distanţă de aproximativ doi kilometri la intrarea în Predeal, pe sensul de mers Bucureşti - Braşov, se execută lucrări de reparaţii asupra părţii carosabile, traficul rutier fiind dirijat prin semafoare.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 08:25

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 19:25

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă epuizarea fondurilor europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru dezvoltarea fermelor mici, înainte de data închiderii sesiunii. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:46

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă, din cauza unui incendiu de vegetaţie produs în apropierea suprafeţei carosabile, la  kilometrul 54, în zona localităţii Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 15:47
iar eliminarea acestora ar putea lua zeci de ani, potrivit unui studiu care a cules date din 17 țări

Femeile care lucrează în domeniul agricol, atât în țările dezvoltate, cât și în cele aflate în curs de dezvoltare, spun că discriminarea sexuală atât de răspândită persistă punând piedici în calea abilităților acestora de a contribui la procesul de hrănire a lumii, potrivit unui nou studiu realizat de Corteva AgriscienceTM, Divizia de Agricultură a DowDuPont. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 15:41

Un grup de fermieri irlandezi condus de John Kennedy, consultant agricol, s-a aflat recent în România, în perioada 8-14 Octombrie 2018. USH Pro Business, împreună cu  unul dintre partenerii centrului, Cooperativa Bio Carpathia, a organizat  în data de 12 Octombrie 2018 o vizită a acestui grup la fermele agricole ecologice din  judeţul Braşov. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 14:30

Compania TAROM anunţă lansarea aplicaţiei mobile TAROM app, pe Apple IOS. De astăzi, pasagerii noştri îşi pot achiziţiona bilete de pe terminalul mobil, atât pe platforma Apple cât şi Android. 

Aplicaţia TAROM, prima din istoria companiei, oferă pasagerilor o experienţă prietenoasă pornind de la căutarea celor mai bune oferte pentru rutele dorite şi până la formalităţile de check-in sau facturare. 

Subscribe to Economie