Vineri, 14 August, 2020 - 10:59

E.ON Energie România a pus în funcţiune, în această săptămână, o nouă staţie de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în perimetrul Vivo Mall din Constanța (b-dul Aurel Vlaicu, nr. 220), fiind astfel continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanța – București - Timișoara.

Vineri, 14 August, 2020 - 10:58

Dacă aveți un loc de muncă și compania dvs. încă funcționează, trebuie să fiți foarte recunoscător.

DE CE?

Vineri, 14 August, 2020 - 10:45

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

Joi, 13 August, 2020 - 20:00
Rectificarea bugetară a luat în calcul contextul economic global al recesiunii

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, anunţă că rectificarea bugetară a luat în calcul contextul economic global al recesiunii. ”Noi am suplimentat resursele la Ministerul Transporturilor şi bugetul este unul record. La Sănătate, un domeniu prioritar în acest an, am alocat mai multe resurse. Sumele au crescut cu aproximativ 45%, faţă de bugetul iniţial”, spune Cîţu.

Rectificarea de astăzi reprezintă un angajament al Guvernului Orban şi o primă decizie de alocare de resurse suplimentare după prezentarea planului de reclădire a României”, a afirmat Cîţu.

Joi, 13 August, 2020 - 13:59

BETANO.com, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, a fost premiat pentru inovație în Jocul Responsabil la nivel de industrie, pe plan internațional. Compania a primit trei distincții internaționale în cadrul EGR Marketing & Innovation Awards 2020, care certifică atributele de bază ale BETANO: responsabilitate, tehnologie, creativitate, comunicare de calitate și impact social ridicat.

Joi, 13 August, 2020 - 12:21

La sfârșitul primăverii, tehnologiile de detectare automată ale Kaspersky împiedicau un atac țintit asupra unei companii sud-coreene. O analiză mai atentă releva faptul că acest atac a folosit un set complet necunoscut anterior, de două exploatări Ziua-0: una de execuție a codului de la distanță pentru Internet Explorer 11 și una de privilegii (EoP) pentru Windows. Cea din urmă vizează cele mai recente versiuni ale Windows 10.

 

Joi, 13 August, 2020 - 11:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN6 (E70) Bucureşti - Alexandria, la kilometrul 80, între localităţile Văceni şi Vităneşti, judeţul Teleorman, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. O persoană a fost rănită. Traficul este întrerupt pe ambele sensuri.

Joi, 13 August, 2020 - 10:49

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Joi, 13 August, 2020 - 10:12

Vânzările pentru litoralul bulgăresc au crescut foarte mult în ultimele zile, în special cu ocazia perioadei de Sf. Maria și nu numai. Au fost cazuri când hotelurile au primit sute de rezervări zilnic și au dublat gradele de ocupare de la o zi la alta. Motivul este acela că turiștii s-au relaxat după decizia guvernului de la Sofia, adoptată începând cu 1 august.

Joi, 13 August, 2020 - 09:49

Precizări de presă privind extinderea listei "zonelor de risc" stabilită de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19

În continuarea precizărilor din data de 8 august 2020, privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de 12 august a.c., autorităţile Republicii Federale Germania au actualizat lista "zonelor de risc" din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19.

Joi, 13 August, 2020 - 09:14

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau din cauza vreunui eveniment rutier.

Miercuri, 12 August, 2020 - 18:06

Tradiţionalele curse pe Dunăre între Brăila şi Galaţi vor fi reluate în luna septembrie, după o pauză de 30 de ani, cu o şalupă achiziţionată cu fonduri europene de Primăria Brăila, a anunţat, miercuri, edilul municipiului, Marian Dragomir.

Miercuri, 12 August, 2020 - 17:33

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA a fost amendată, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 11.000 de lei pentru discriminare directă prin care s-a încălcat dreptul la egalitate de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă.

Miercuri, 12 August, 2020 - 16:03

Ponderea tinerilor între 25 și 34 de ani care anul trecut locuiau cu părinții lor a variat în statele membre ale UE de la sub 10% în Danemarca, Finlanda și Suedia până la peste 50% în Slovacia, Grecia și Croația. În România, femeile au plecat de acasă la 25,7 ani, iar bărbații numai la 30.3.

Potrivit datelor Eurostat, tinerii care pleacă din casa părintească cel mai devreme sunt cei din Suedia, Luxemburg, Danemarca și Finlanda.

Miercuri, 12 August, 2020 - 15:44
• Senzori EKG și FPG integrați: Urmăriți timpul de tranzit al pulsului (PTT), ritmul cardiac, pulsul O2, indicele de armonie corporală, somnul, activitatea și nivelul de stres.
• ASUS HealthConnect: Aplicația companion permite urmărirea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, a perioadei, memento-uri pentru medicamente și partajarea datelor de sănătate.
• Sfaturi de sănătate personalizate: Tehnologia ASUS HealthAI oferă sfaturi personalizate pentru sănătate bazate pe măsurători și pe obiceiurile personale.
Miercuri, 12 August, 2020 - 15:04

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Ministerul Culturii dorește să clarifice situația finanțării Administrației Fondului Cultural Național, pentru o informare corectă și completă. 

Miercuri, 12 August, 2020 - 14:43

Împreună cu câștigătoarea a 5 premii GRAMMY, Billie Eilish,  Deutsche Telekom își propune să transmită un mesaj de optimism în mediul digital într-o lume afectată de criza COVID-19. Prin noua sa campanie #WHATWEDONEXT, Deutsche Telekom va arăta modul inspirațional prin care prima generație cu adevărat digital nativă, utilizează tehnologia conectată nu numai pentru beneficiul propriei generații, ci și pentru al societății în ansamblu.

Telekom Romania salută inițiativa Deutsche Telekom și îi susține pe tinerii din Romania care își aduc contribuția în societate

Miercuri, 12 August, 2020 - 13:55

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a atins un nou reper semnificativ în domeniul rețelelor prin asigurarea celui de-al 100-lea acord comercial 5G al companiei realizat cu furnizori unici de servicii de comunicații. Acest număr include 58 de contracte anunțate public și 56 de rețele 5G live, care acoperă cinci continente.

Miercuri, 12 August, 2020 - 10:46

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, până la ora 16:00, circulaţia este restricţionată pe a doua bandă, pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, între kilometrii 108 şi 109 (mun. Piteşti, jud. Argeş), pentru efectuarea lucrărilor de curăţare rigole şi camere canal.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie.

Miercuri, 12 August, 2020 - 10:10

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Miercuri, 12 August, 2020 - 09:55

Am aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și al FDSN,  om politic de înaltă ținută morală,  om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieșite din comunismul ceaușist.

Marţi, 11 August, 2020 - 17:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, atenţionări Cod galben de viituri, valabile în următoarele ore pe râuri din trei judeţe.

Marţi, 11 August, 2020 - 15:10

Grecia a decretat luni închiderea pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor în unele dintre principalele sale destinaţii turistice, după înregistrarea a numeroase cazuri de infectări cu noul coronavirus, relatează AFP.

O purtătoare de cuvânt a guvernului elen a anunţat, de asemenea, noi restricţii pentru călătorii din Balcani şi zborurile din mai multe ţări UE.

Marţi, 11 August, 2020 - 13:59

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat și a pus în funcțiune o rețea de 34 de puncte de încărcare în București și în zonele limitrofe, ca parte a planului său de a dezvolta o infrastructură extinsă de încărcare pentru vehiculele electrice din toată România.

Marţi, 11 August, 2020 - 13:43

Raportul Kaspersky privind atacurile DDoS din T2 2020 a scos în evidență faptul că numărul atacurilor DDoS din al doilea trimestru al anului 2020 s-a triplat față de T2 2019. Valoarea este aproape aceeași ca numărul atacurilor DDoS din T1 2020. Experții Kaspersky suspectează că această creștere a atacurilor cibernetice poate fi atribuită impactului COVID-19, întrucât atât atacatorii, cât și țintele lor au fost nevoiți să-și reconsidere planurile pentru această vară.

Marţi, 11 August, 2020 - 11:00

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 11 August, 2020 - 10:54

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile egiptene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care vor intra în vigoare la data de 15 august 2020.

Marţi, 11 August, 2020 - 10:36

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în conformitate cu informaţiile comunicate public de autorităţile olandeze, România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepţia celor strict necesare. Autorităţile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, aşadar inclusiv cetăţenilor care se deplasează din România.

Marţi, 11 August, 2020 - 09:50

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia feroviară pe magistrala de cale ferată 900 este oprită la kilometrul feroviar 289, în staţia CF Igiroasa, judeţul Mehedinţi, după ce din vana unui vagon al marfarului GFR 80494 (ce se deplasează pe relaţia Capul Midia, CT - Glogovăţ, AR) au fost semnalate scurgeri de gaz petrolier lichefiat.

Marţi, 11 August, 2020 - 09:40

Pentru a veni în sprijinul operatorilor din turism, puternic afectaţi de măsurile anti COVID-19, în perioada 04-07 august 2020, Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării împreună cu Consiliul Judeţean Tulcea au organizat un press-trip prin care au readus în atenţia turiştilor români, cea mai sigură destinaţie turistică în perioadă pandemică - Delta Dunării, cu accent pe ecoturism, trasee de caiac/canoe sau canotci şi gastronomie deltaică.

Subscribe to Economie