Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 18:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de ger, valabilă până la începutul săptămânii viitoare în întreaga ţară.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 16 ianuarie, ora 2:00 - 20 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopţilor şi al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est şi centru, apoi şi în celelalte regiuni.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 17:39

Anul 2020 încheie cel mai cald deceniu (2011-2020) de la începerea măsurătorilor, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale.

Anul acesta poate fi unul dintre cei mai fierbinți trei ani înregistrați, putând rivaliza cu 2016, care este cel mai cald an înregistrat.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 15:10

Premierul Florin Cîțu a dispus distribuirea de alimente și alte bunuri necesare familiilor sinistrate în urma incendiului din data de 7 ianuarie, din Miercurea Ciuc.

Produsele acordate ca ajutor umanitar de urgență constau în alimente (ulei, zahăr, făină, conserve) și materiale de strictă necesitate (paturi, saltele, pături, saci de dormit etc.), sunt în valoare de peste 300.000 de lei și au fost scoase din rezervele de stat.

Decizia prim-ministrului va fi transpusă printr-o Hotărâre ce urmează să fie aprobată de Guvern.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 14:25

Ninsorile și vântul puternic afectează mare parte din țară. În toate porturile, operaţiunile au fost suspendate. Zăpada vine însă după ore bune de ploaie, cum s-a întâmplat și în București, și a provocat pagube importante.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 18:00

Regimul termic prognozat pentru Bucureşti se va schimba radical în următoarele zile, comparativ cu intervalul anterior, se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar maxima nu va mai depăşi zero grade Celsius, conform datelor publicate, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 18:41

Vremea se va răci accentuat în Bucureşti, începând de joi seara, iar temperaturile maxime nu vor mai trece de 3 grade Celsius, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 18:00

Salvamontiștii prahoveni atrag atenția asupra faptului că în Munții Bucegi, Baiului şi Ciucaș se înregistrează un risc mare de producere a avalanșelor la altitudini de peste 1.800 de metri, turiștii fiind sfătuiți să nu abordeze traseele închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt.

Potrivit datelor postate, joi, pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în zonele menţionate riscul de avalanşă este de gradul 4, meteorologii anunţând că, în zilele următoare, va ninge abundent la munte.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 15:50

Amenzi de până la 50 de mii de lei pentru cine nu va respecta noile regulile de navigare pe lacurile Tarnița și Fântânele. Reglementările au fost publicate de curând, iar locuitorii sunt invitați să dezbată public noul regulament pentru cele două acumulări de apă din județ. La finalul lunii, Consiliul Județean Cluj va vota regulamentul în forma finală.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 17:38

Toate pârtiile din staţiunea Sinaia sunt închise din cauza riscului ridicat de producere a unor avalanşe pe domeniul schiabil, a anunţat, marţi seară, Primăria Sinaia.

Potrivit sursei citate, riscul de producere a unor avalanşe între Cota 1400 şi Cota 2000 este de gradul IV, notează Agerpres.

„Conform informărilor primite în această seară, mâine, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanşe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilităţii stratului de zăpadă. Toate pârtiile sunt închise”, au anunţat autorităţile locale.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 17:00

Reprezentanţii Administraţiei Apele Române anunţă că riscul de inundaţii s-a diminuat semnificativ în bazinele hidrografice Olt şi Jiu, dar în schimb a crescut în bazinul hidrografic Banat.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 14:23

Meteorologii prognozează o vreme schimbătoare pentru Capitală în următoarele patru zile, cu temperaturi peste cele normale ale perioadei, miercuri şi joi, respectiv cu o răcire accentuată a regimului termic, vineri şi sâmbătă. ANM a emis și un Cod galben de ninsori și vânt pentru zona montană din 10 județe.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 14:23

Meteorologii prognozează o vreme schimbătoare pentru Capitală în următoarele patru zile, cu temperaturi peste cele normale ale perioadei, miercuri şi joi, respectiv cu o răcire accentuată a regimului termic, vineri şi sâmbătă. ANM a emis și un Cod galben de ninsori și vânt pentru zona montană din 10 județe.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 17:00

A fost viscol puternic în stațiunea Rânca, din Gorj. De altfel, zona de munte a județului s-a aflat sub avertizare Cod Roșu de vânt puternic.

În timpul nopții, drumarii au acționat la foc continuu pe drumul național care leagă orașul Novaci de stațiunea Râncă, pentru ca șoseaua să rămână deschisă.

Intervențiile de deszăpezire au continuat și astăzi, pentru că în zonă a nins fără oprire și s-a depus un strat consistent de zăpadă. În stațiune sunt foarte mulți turiști care își petrec vacanța până la sfârșitul acestei săptămâni.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 18:15

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Operator de Program pentru Programul RO-Mediu finanţat în cadrul Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 anunţă lansarea apelului pentru schema de granturi mici (SGS-1) 'Elaborarea planurilor de atenuare şi adaptare la schimbările climatice în municipalităţi'.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 17:11

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima săptămână din ianuarie, în majoritatea regiunilor, însă ulterior va intra într-un proces de răcire, devenind normală din punct de vedere termic, în timp ce probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 4 - 17 ianuarie 2021.

Sâmbătă, 2 Ianuarie, 2021 - 17:36

Meteorologii anunță că în masivele Făgăraș și Bucegi riscul de avalanșă este însemnat duminică și luni, în timp ce în Munții Parâng-Șureanu, Țarcu-Godeanu, Iezer și Călimani-Bistriței-Ceahlău riscul este moderat. 

Sâmbătă, 2 Ianuarie, 2021 - 10:55

Astăzi, la ora 05:00:50 (ora locală a României) s-a produs în Banat, județul Timiș, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 5km. Seismul s-a produs la 35 km Est de Timisoara, 58 km Sud-Est de Arad, 132 km Sud-Est de Szeged, 140 km Nord-Est de Belgrad, 140 km Nord-Est de Zemun, 147 km Sud de Oradea, 153 km Est de Novi Sad, 187 km Sud-Vest de Cluj-Napoca, 192 km Vest de Sibiu, 200 km Sud de Debrecen.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 19:00

Decembrie 2020 este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani. Zilele următoare vor confirma acest lucru, pentru că temperaturile vor continua să fie deosebit de ridicate.

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat că temperaturile din acest decembrie au depășit recordul din decembrie 1982.

"Înregistram o abatere termică pozitivă de 3,5 grade față de normalul climatologic al unei luni decembrie în țara noastră, în 1982 am înregistrat 3,4 grade. Această abatere va mai crește având în vedere ce se va întâmpla până la finele acestei luni.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 17:19

Bucureștiul și zonele limitrofe au înregistrat, din nou, cote alarmante ale indicatorilor de poluare. Marți seară, în mai multe zone indicele calității aerului a depășit 100.

De exemplu, pe o strada din Sectorul 4 măsurătorile arătau un indice de 110.

Și în zonele limitrofe ariei de nord-vest a Capitalei, precum Rudeni și Șoseaua Odăi, senzorii au indicat valori de 100.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 15:05

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este vizat de o avertizare cod galben de gheață și zăpadă. De aceea, Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie pentru românii care se află sau intenționează să ajungă în Marea Britanie.

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 14:45

Grosimea stratului de zăpadă depăşeşte 80 de centimetri în zona înaltă a Masivului Făgăraş şi există risc însemnat de avalanşă, toate traseele montane din zona de creastă fiind închise, a anunţat, marţi, Salvamont Argeş.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 16:38

Hidrologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu pentru râul Teleajen, în judeţul Prahova, râu pe care un dig a cedat, sâmbătă seară, pe o lungime de 30 de metri, în apropierea unei rampe de gunoi. Zeci de pompieri lucrează pentru realizarea unui dig din saci de nisip, iar avertizarea conform căreia apele râului vor creşte din nou a fost făcută în condiţiile în care nivelul apei începuse să scadă.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 14:45

Administrația Națională de Meteorologie a realizat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, specialiștii anunțând o vreme deosebit de caldă până pe data de 8 ianuarie. Va ploua mult, cu precădere în perioada 29- 31 decembrie.

BANAT

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 16:26

Vremea va fi caldă în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce vor ajunge, local, şi la 13 grade, o scădere a valorilor termice urmând să se înregistreze în perioada 26 - 28 decembrie, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicate luni.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 18:00

Salvamontiştii recomandă schiorilor şi practicanţilor de snowboard să fie dotaţi cu un echipament de protecţie suplimentară, dacă aleg zona Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din România, de peste jumătate de metru, şi este risc moderat de producere a avalanşelor, informează un comunicat de presă al Salvamont Sibiu remis, miercuri.

Practicanţii sporturilor de iarnă trebuie să ştie că la Bâlea Lac nu există pârtii amenajate şi aici au avut deja loc avalanşe în această iarnă.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 17:00

Hidrologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu pentru râul Teleajen, în judeţul Prahova, râu pe care un dig a cedat, sâmbătă seară, pe o lungime de 30 de metri, în apropierea unei rampe de gunoi. Zeci de pompieri lucrează pentru realizarea unui dig din saci de nisip, iar avertizarea conform căreia apele râului vor creşte din nou a fost făcută în condiţiile în care nivelul apei începuse să scadă.

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 14:30

Temperaturile vor depăși normalul lunii decembrie, în următoarele două săptămâni și vor oscila între 8 și 4 grade. De Crăciun vin câteva zile friguroase. Precipitații și burniță se anunță după 21 decembrie.

Meteorologii au publicat luni prognoza pentru perioada 14 - 27 decembrie. Iată cum va evolua vremea în fiecare regiune a țării.

BANAT

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 19:00

Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, ce vizează în orele următoare localităţi din şapte judeţe.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), ceaţa va persista, iar vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, până la ora 15:00 în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, până la ora 16:00 în judeţul Ialomiţa, respectiv până la ora 17:00 în zone din judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea şi, din nou, Iaşi şi Suceava.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 15:00

Alertă în județul Buzău: câteva zeci de localnici din două sate au rămas izolați după ce o viitură puternică pe răul Slănic a rupt un pod pe tuburi, singura legătură cu restul comunei.

Satele Săreni și Chireni-Vârteju sunt situate pe malul drept al Slănicului și la fiecare ploaie puternică rămân izolate. De două zile plouă continuu în zonă, iar topirea zăpezii a umflat apele răului.

Autoritățile spun că nu pot interveni până la oprirea ploii, deoarece debitul este foarte mare și utilajele nu fac față.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 14:42

Meteorologii au emis vineri o atenționare Cod galben de ploi puternice în zece județe, de sâmbătă până duminică. La munte va ninge, iar rafalele de vânt vor ajunge la 80 de kilometri pe oră. Atenționarea Cod galben intră în vigoare sâmbătă la ora 8.00 și expiră duminică la ora 10.00.

Alerta anunță în județele Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 de metri, ploi. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Subscribe to Habitat (mediu)