Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:21

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, luni, o vizită de lucru în județul Gorj. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, de directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, de directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu Craiova (ABA), Marin Talău, de șeful S.G.A Gorj, Ion Călinoiu și de directorul Direcției Silvice, Ovidiu Cârstoc.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 10:05

Duminică, de Florii, și pe tot parcursul weekendului, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului și, temporar, va ploua pe arii restrânse. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, înainte de Paștele ortodox.

În acest sfârșit de săptămână, vor fi înnorări în cea mai mare a intervalului, și temporar, va ploua pe arii restrânse ziua și local noaptea în regiunile nordice, nord-vestice, la deal și la munte, și pe spații mai mici, cu o probabilitate mai mare în regiunile centrale și sudice.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 19:42

Vremea se va menţine instabilă în următoarele 48 de ore în majoritatea regiunilor şi cu toate că valorile termice diurne vor ajunge până la 22 de grade Celsius, înnorările şi ploile nu vor lipsi, a declarat, vineri, Oana Catrina, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 20:09

Ministerul Mediului sprijină operatorii economici prin lansarea de instrumente suplimentare care vor facilita îndeplinirea obiectivelor de  reciclare/valorificare a deșeurilor de ambalaje

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 15:21

Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, va participa vineri, 19 aprilie 2019, la Festivalul Ariilor Naturale Protejate – Ediţia I. Evenimentul este organizat de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) și este dedicat comunităților locale situate în arii naturale protejate.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 19:52
Care vor asigura peste 60% din producția României din 2030

Peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze s-ar afla în Marea Neagră, susține Sorin Gal, director în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM). Sorin Gal a mai avansat această cifră și în urmă cu un an. Reprezentantul ANRM crede că din 2030, peste 60% din producţia de gaze a României va asigurată de zăcămintele din Marea Neagră. 

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 09:24

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, atenţionări cod galben de vânt pentru şase judeţe din zona Moldovei, valabile până la ora 15.00.

Potrivit ANM, atenţionările cod galben de vânt vizează judeţele Suceava, Vaslui, Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ.

În aceste judeţe vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală ce vor depăşi local 55 - 65 km/h.

Atenţionările sunt valabile până la ora 15.00

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 18:17

Mii de locuitori ai Capitalei au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii a reţelei de termoficare.

RADET anunţă că sunt afectate peste 200 de blocuri, mai ales din Sectorul 6, dar şi din sectoarele 4 şi 5.

Potrivit estimărilor companiei, furnizarea agentului termic ar urma să fie reluată după-amiază sau cel târziu la noapte.

În lunile de iarnă au avut loc numeroase avarii ale reţelei, din cauza vechimii acesteia.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 19:45

În perioada 08 - 09 aprilie 2019, Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a organizat “Reuniunea Directorilor privind Biodiversitatea”, care s-a desfășurat la Hotel Kronwell, în Municipiul Brașov.

Reuniunea a fost deschisă de alocuțiunile domnului Eugen Constantin Uricec, Secretar de Stat al Ministerului Mediului, ale prefectului Marian Iulian Rasaliu, urmate de discursurile președintelui Consiliului Județean Brașov, Veştea Adrian-Ioan și al primarului municipiului Brașov, George Scripcaru.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 18:34

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Județean Ilfov a monitorizat și monitorizează permanent apariția și dezvoltarea insectelor de disconfort. Începând din luna martie, angajații serviciului au prelevat probe din toate lacurile din județ. Rezultatul analizelor microscopice a arătat că în lacuri nu s-au dezvoltat larve de tânțari. Încălzirea vremii aduce însă în atenție un alt fenomen: urmează ca femelele de țânțari, care au rezistat peste iarnă, să depună ouăle. 

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 17:55

25 de mii consumatori de energie din judeţele Bacău şi Iaşi au fost afectaţi în urma unor incendii de vegetaţie. Incendiile necontrolate de vegetaţie afectează atât funcţionarea sistemului de distribuţie, cât şi integritatea acestuia, având un impact negativ asupra consumatorilor.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 16:19

Vineri se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. În vest şi nord-vest se mai adună norii şi e posibil să picure trecător, dar în celelalte regiuni vom avea vreme frumoasă. 

În weekend va fi vreme în general frumoasă.

Precipitații vor fi astăzi și mâine, pe arii restrânse, slabe cantitativ.

Va predomina vremea frumoasă în mare parte a zilei. În sud-vest va mai bate vântul, mai ales în sudul Banatului, în Munții Banatului, dar și pe crestele Carpaților Meridionali.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 14:16

Delegația condusă de ministrul apelor și pădurilor și-a continuat vizita de lucru, vineri, cu județul Maramureș.

Alături de directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, de președintele C.J. Maramureș, Gabriel Valer Zetea și de prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, la acțiunea de plantare au mai participat, ca voluntari, elevi ai liceului Teoretic „Ioan Buteanu”, angajați ai ABA Someș Tisa, jandarmi, primarii din Șomcuta Mare și Mireșul Mare și localnici.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 18:35

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat joi o vizită de lucru în județul Satu Mare, alături de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 17:17

În județul Valcea, arde o pădure din zona comunei Brezoi, care aparține unui ocol silvic privat. Zeci de pompieri au intervenit încă de marți și au reuşit să limiteze focarele la trei hectare.

Potrivit ISU Vâlcea, condițiile de intervenție sunt dificile, din cauza terenului accidentat, și nu este exclus sa solicite un elicopter care să arunce apă peste focare.

Este al doilea incendiu în ultimele două săptămâni, în Vâlcea.

Ultimul a fost într-o pădure din comuna Malaia, stins după câteva zile.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 16:54

În data de 8 Aprilie 2019, USH Pro Business, în urma preluării Secretariatului pentru Consiliul Consultativ SUERD, organizează evenimentul “Invitaţie la consultări în Consiliul Consultativ SUERD pentru reviziurea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”. Evenimentul îşi propune să ofere susţinere structurii de guvernanţă naţională SUERD şi a ministerelor responsabile pentru Ariile Prioritare, prin consultarea societăţii civile privind modul de revizuire a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

 

AGENDA

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 13:49
Au plantat la pădurea Pustnicu peste 1000 de puieți

În cadrul ”Lunii plantării arborilor” (15 martie – 15 aprilie), sâmbătă, 14 aprilie 2018, notarii din Camera București au participat la o nouă acțiune de plantare din Pădurea Pustnicu, în județul Ilfov.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 10:00

Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale.

ÎN BUCUREŞTI

Vremea se va rãci accentuat şi va deveni rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul zilei, când şi vântul va mai prezenta unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 1...2 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã, unde vor fi condiţii de brumã.

ÎN ŢARĂ

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 16:37

Atacuri ale urşilor au fost înregistrate în ultimele zile în mai multe comune din judeţul Buzău, animalele sălbatice ucigând până acum oi, capre şi un porc de 250 de kilograme. Oamenii intră în case la lăsarea întunericului, pentru că se tem să nu se întâlnească cu urşii, în timp ce autorităţile buzoiene aşteaptă un aviz de la Ministerul Mediului pentru a putea lua măsuri împotriva animalelor care coboară din pădure şi intră în gospodării.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 16:09

De luni, fiecare cumpărător va trebui să plătească garanţia de 0,5 lei/ambalaj refolosibil, conform OUG nr. 74/2018, publicată deja în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 630 din 19 iulie 2018.

Această garanţie va putea fi recuperată de la operatorul economic în baza bonului fiscal şi a ambalajului care trebuie să fie returnat în stare sa iniţială şi să nu fie deteriorat.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 14:45

ANM anunţă că luna aprilie va debuta cu o săptămână cu temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei şi cu un deficit de precipitaţii. Ulterior, temperaturile vor creşte şi se vor apropia de cele normale, dar deficitul de precipitaţii va continua. În cea de-a treia săptămână a lunii sunt prognozate mai multe ploi, în unele zone ajungându-se mai un mic excedent, potrivit prognozei meteo.

Sâmbătă, 30 Martie, 2019 - 12:40

Grup de lucru comun pentru diminuarea importului de mașini vechi; mecanism comun de monitorizare a importurilor de vehicule uzate; Memorandum pentru protecția Dunării și Mării Negre împotriva poluării cu plastic

București, 30 martie 2019

Sâmbătă, 30 Martie, 2019 - 11:58

În ultima duminică a lunii martie, pe 31, se va trece de la ora de iarnă la cea de vară, adică ceasurile se vor da înainte cu o oră, 3:00 devenind 4:00. Ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment în toate ţările Uniunii Europene.

În noaptea de 30 martie spre 31 martie 2019, toate ceasurile din România vor fi date cu o oră înainte. Ora 03:00 va deveni, astfel, ora 04:00. 31 martie va avea doar 23 de ore, în loc de 24 de ore fiind cea mai scurtă zi din an.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 18:19

În Ședința de Guvern de vineri a fost adoptată, la inițiativa Ministerului Apelor și Pădurilor, Hotărârea privind aprobarea obiectivului de investiţii „Amenajare complexă râu Bârzava și afluenți pe sectorul Bocșa-Gătaia-Denta, județul Caraș-Severin și județul Timiș”, precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestuia.

Joi, 28 Martie, 2019 - 18:39

Regimul termic va fi destul de oscilant în următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi în scădere atât pe timpul zilelor, cât şi al nopţilor, iar ploile vor reveni în majoritatea regiunilor în ultimele zile ale lunii în curs, precum şi după data de 3 aprilie, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 7 aprilie.

BANAT

Joi, 28 Martie, 2019 - 15:05

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează, joi 28 martie, o vizită de lucru în județul Sibiu.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 17:11

Viceprim-ministru, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a prezentat Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice, la invitația ministrului român al Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, în cadrul lucrărilor Reuniunii Informale a Miniștrilor Transporturilor, organizată de Președinția României la Consiliul UE, în perioada 26-27 martie 2019, la București.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 16:45

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi viscol, la altitudini mari, valabilă în 15 judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia, începând de miercuri dimineaţa.

Conform prognozei, miercuri, 27 martie, în intervalul orar 6:00 - 20:00, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55 - 75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80 - 100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 14:21

Vremea s-a răcit în toată țara, iar la munte a început să ningă. În Predeal, pe DNA1 și pe DN73A, zona Râşnov, drumarii intervin cu mai multe utilaje de deszăpezire și împrăștie material antiderapant.

Stratul de zăpadă depus pe carosabil este de 2-3 centimetri.

Temperatura a scăzut până aproape de limita înghețului.

Potrivit meteorologilor, în zonă, va ninge până diseară.

Miercuri, va fi o zi cu nori și soare, și nu este așteptată nicio ninsoare.

 

Luni, 25 Martie, 2019 - 19:19

Intervenţie de amploare în punctul Padina din Munţii Lotrului, judeţul Vâlcea, acolo unde 12 hectare de pădure ard necontenit de ieri. La faţa locului acţionează zeci de pompieri şi un elicopter militar de la Ministerul de Interne trimis în ajutor.

Este o intervenţie dificilă, din cauza locului unde se manifestă incendiul. Vorbim despre o altitudine de 1200-1400 de metri, teren extrem de înclinat şi niciun drum de acces.

Subscribe to Habitat (mediu)