Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 11:19

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

 

Marti, 15.10.2019

 

 

 

 

În Bucuresti

 

Între orele 08:00 – 15:00 în următoarele zone:

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 14:37

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva invită organizațiile de mediu și persoanele interesate de tăierile neautorizate în fondul forestier de stat să participe la verificări în teren

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 15:37

Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic şi în general frumoasã. Cerul va fi variabil şi mai mult senin, cu excepţia Carpaţilor Orientali unde va avea înnorãri, însã probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri uşoare în regiunile estice şi la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade.

Sambata, Presiunea atmosferică va avea o tendinţã de scădere la începutul zilei, iar ulterior nu se va modifica semnificativ.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 15:26

Cel mai mare exercițiu de simulare a intervenției în caz de cutremur se desfășoară joi dimineața, în Capitală, potrivit unui anunț al ISU București – Ilfov. Acțiunile se vor desfășura în cadrul unui sediu al unei companii unde zilnic lucrează 2.500 de persoane.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cel mai amplu exercițiu din anul 2019, pentru verificarea modului de răspuns în cazul unui seism se va desfășura joi, de la ora 10.00.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 13:51

O rulotă în care se prepara mâncare din zona Buzești din Capitală a luat foc, joi, oamenii aflați în aceasta reușind să se evacueze, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov au anunțat că, în zona Buzești din Capitală, o rulotă în care se prepara mâncare a luat foc.

Personalul din rulotă s-a autoevacuat, nefiind înregistrate victime.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare și o ambulanță.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 16:00

Iridex Group Plastic a prezentat soluțiile de reducere a cantităților de deșeuri depozitate în cadrul conferinței naționale “Soluții privind reducerea cantităților de deșeuri depozitate”, organizate de revista InfoMediu în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) la RAMADA Parc,  unde Iridex Group Plastic este partener oficial.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 08:55
România e singura țară afectată care nu a solicitat până acum derogări de la Comisie

Întrebat, luni, la Sibiu, ce părere are despre iniţiativa legislativă privind vânătoarea cormoranilor, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a spus că este o problemă importantă la nivelul Uniunii Europene şi că mai mulţi miniştri din statele UE sunt îngrijoraţi.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 17:18

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 7 octombrie – 4 noiembrie 2019. Prima parte a acestei săptămâni va fi marcată de ploi și temperaturi scăzute, urmând ca valorile termice să crească ulterior și să depășească media normală pentru această perioadă.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 13:34
Concurs național de desen lansat de MAP

Ministerul Apelor şi Pădurilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, lansează luni, 7 octombrie 2019, Concursul Național de desen „Supereroii lui Picurici”.

 

Competiția este deschisă tuturor elevilor din clasele pregătitoare și gimnaziu. Se vor premia cele mai bune 10 desene realizate de copii, pe temele propuse de organizatori, cât și cele mai active 10 școli gimnaziale în efortul de educare a celor mici în direcţia protejării apelor.

 

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 11:18

În baza atribuțiilor legale prevăzute în Legea 95/2016, Art. 2 (e), prin care Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) asigură suportul tehnic necesar pentru fundamentarea actelor normative, a strategiilor și politicilor privind ariile naturale protejate, precum și armonizarea cu acquis-ul comunitar, reprezentanții ANANP au efectuat în data de 25 septembrie 2019 o vizită de lucru în situl de importanță comunitară ROSCI0177 Pădurea Topana, amplasata geografic pe Platforma Cotmeana, pe raza localitatilor Fagetelu, Topana si Uda, din zona de nord a județului Olt.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 10:31
Iarna care urnează va fi mai grea decât cea din 2018

Meteorologii au emis prima prognoză pentru iarna acestui an. Prima ninsoare este așteptată peste doar câteva săptămâni. Iarna va începe să își intre cu adevărat în drepturi abia din 2020.

Potrivit meteorologilor  iarna pare să vină devreme decât ne-am fi așteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se înregistrează la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă.

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 12:39

După temperaturi de vară, toamna revine acasă. Sfârșitul săptămânii va fi marcat de răcirea accentuată a vremii. Cu cât scad temperaturile, aflăm de la Meda Andrei, meteorolog ANM.

În București, astăzi vor fi 29-30 de grade, iar maxima de mâine se va situa în jurul valorilor de 13-14 grade.

Vor fi zone în care temperaturile vor scădea cu 10-15 grade Celsius.

La nivelul întregii țări va fi frig. Se vor înregistra temperaturi de la 11 -12 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 18-19 grade prin Oltenia.

Acum plouă în vest, nord-vest, doar izolat în rest.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 12:34

Un incendiu a izbucnit marți în centrul Capitalei, în spatele sediului Ministerului de Finanțe. În zonă se află instituții precum ANAF sau Ministerul Justiției.

Potrivit ISU,  incendiul a izbucnit la o clădire părăsită, parțial demolată, în strada Apolodor nr. 15. Focul este extins pe o suprafața de aproximativ 200 mp.

ISU informează că au fost luate măsuri pentru limitarea accesului de persoane în zonă, având în vedere că se produc explozii ale unor recipiente sub presiune.

Duminică, 29 Septembrie, 2019 - 08:37
Temperaturile vor scădea chiar şi cu 20 de grade Celsius

După temperaturile de 32 grade Celsius care se vor înregistra în România, zilele următoare,România va fi lovită de un val de aer polar. Temperaturile vor scădea chiar şi cu 20 de grade Celsius. Scăderea va fi, de la o zi la alta, chiar şi cu 15 - 20 de grade Celsius.

Dacă marţi, în sudul ţării se vor înregistra maxime de 32 grade Celsius, joi, valorile în termometre nu vor arăta mai mult de 18 de grade Celsius.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 20:00

Mâine va fi vreme bună şi destul de caldă. Ploi scurte vor apărea în jumătatea nordică a ţării. Duminică va fi soare. Temperaturile ajung la 30 de grade şi atmosfera se anunţă plăcută peste tot.

Luni temperaturile scad în vest şi în nord-vest dar în rest vremea va fi caldă, mai ales în sud şi în est. Se anunță averse care pot fi însoţite şi de fenomene electrice în vest, centru şi nord.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 19:00

Fumătorii ruşi vor rămâne fără un spaţiu clasic de fumat, după ce Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că fumatul pe balcoanele blocurilor va fi interzis în conformitate cu noile reglementări privind incendiile, informează BBC.

Potrivit noilor reguli, "aprinderea focului" este interzisă pe balcoanele apartamentelor, precum şi în zonele de living ale căminelor şi hotelurilor.

Aprinderea chibritelor şi fumatul intră şi ele în această categorie, conform oficialilor.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 15:44

Un număr de 34 de persoane au fost rănite, alte zeci, evacuate şi 14 şcoli au fost închise din motive de siguranţă în Istanbul, a precizat vineri vicepreşedintele Fuat Oktay, menţionând aproape 200 de replici înregistrate în urma cutremurului puternic produs joi, informează DPA.

Un seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs joi la Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, provocând panică în localitatea cu 15 milioane de rezidenţi.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 18:40

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  Draghiceanu

 

Vineri, 27.09.2019

 

 

 

În București

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

  • Str Neagoe Voda, Nr. 28, Bl. 3/1, Sc. A

 

În județul Ilfov

 

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 18:00

Echipajele aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene. Planta care provoacă alergii a fost depistată pe 30 din cei 450 de kilometri de drumuri județene din Ilfov.

Răspundem mai jos celor mai frecvente întrebări legate de ambrozie:

Ce este ambrozia?

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 19:00

Senatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativă pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 prin care ursul a fost inclus, pentru o perioadă de 5 ani, pe lista animalelor sălbatice pentru care vânarea este permisă în anumite perioade ale anului.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari de la PSD, a fost aprobată de Senat cu 68 de voturi 'pentru' şi 13 abţineri.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 17:05

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la o fabrică de mobilă din cartierul piteştean Prundu, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Din primele informaţii, incendiul se manifestă violent la nivelul acoperişului, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

"Intervin patru echipaje cu patru autospeciale de stingere, un echipaj cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi un echipaj SMURD de prim ajutor calificat", precizează ISU Argeş.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 16:45

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de ploi valabilă la nivelul întregii ţări până vineri dimineaţa.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 12:06

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată marți la sistemul energetic, la ora 21.31, după finalizarea lucrărilor de remediere, informează Nuclearelectrica.

Unitatea 1 a fost oprită controlat acum o săptămână, în vederea efectuării unor lucrări de reparație a unor neetanșeități, după o scurgere minoră de agent de răcire din sistemul primar de transfer al căldurii.

Conform procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu unitatea în stare oprită.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 10:10

55% din consumul energetic al unui imobil este folosit pentru încălzire, diferenţa fiind împărţită pentru iluminat, apă caldă şi electrocasnice;

35% din pierderile de căldură dintr-un imobil sunt prin pereţii neizolaţi, 15% prin pardoseala fără proteţie termică, 25 % prin ferestre şi uşi neetanşe, iar 25% prin poduri fără izolaţie termică; 

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 16:55

Primul sistem de curățare automată a râurilor DRAVIR model 1 a fost prezentat Marți, 24 Septembrie, ora 12.00, pe malul drept al cantonul din comuna Girișul de Criș, pe Crișul Repede, Oradea, jud. Bihor, unde acesta este amplasat.

Sistemul de curățare a fost lansat cu succes și va opera în mod automat 24/7.

Inițiativa este sprijinită de ABA Crșuri Oradea cât și de WeSupply.xyz - fondată de 2 tineri orădeni (Dragoș Rus și Virgil Ghic).

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 15:11

Prima ninsoare din acest sezon a avut loc în Munţii Giumalău, în partea de Vest a masivului Rarău-Giumalău, momentul fiind filmat şi postat pe Facebook.

Momentul apariţiei primilor fulgi de zăpadă a fost filmat, joi, în zona unei cabane şi postat pe Facebook. Cabana se află la o altitudine de 1641 de metri, în partea de vest a masivului Rarău-Giumalău.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 16:04

Acțiunea de ecologizare, organizată, sâmbătă 21 septembrie, de Ministerul Apelor și Pădurilor, în colaborare cu Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!, s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea  voluntarilor, pe tot cuprinsul țării.

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, de Ziua Curățeniei Naționale s-a alăturat celor care au ecologizat zona Văii Bileagului, din județul Bistrița-Năsăud.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 09:42

Cel mai mare exercițiu din România de conducere și de răspuns în cazul unor incendii de pădure, numit  ForFirEx 2019, este organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în perioada 23 – 27 septembrie a.c., în județele Caraș – Severin și Hunedoara.

La acest exercițiu participă specialiști ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 09:36
Durata zilei va continua să scadă până la solstițiul de iarnă

Echinocţiul de toamnă, momentul care marchează începutul toamnei astronomice, când noaptea este egală cu ziua, se va produce în acest an luni,  23 septembrie, la ora 10.50 (ora României, n.r.), informează site-ul Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.

Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 08:31

Meteorologii anunţă vreme răcoroasă în toată ţara. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat în estul, sud-est ţării şi pe crestele montane.Maximele zilei se vor încadra între 14 şi 24 de grade.

Sâmbătă noaptea vremea va fi rece, cu temperaturi minime cuprinse între 2 şi 12 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vom avea -4 grade. Izolat în depresiuni şi se va produce brumă şi ceaţă.

Subscribe to Habitat (mediu)