Duminică, 16 Iunie, 2019 - 13:07
9 urși în Breaza, Telega, Buşteni şi Azuga

Nouă urşi au ajuns, în ultimele 24 de ore, în mai multe localităţi din judeţul Prahova, jandarmii fiind chemaţi de turişti şi localnici pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Prahova, sâmbătă, jandarmii au fost solicitaţi de nouă ori în zone unde a fost semnalată apariţia urşilor.

Aceştia au coborât în mai multe localităţi, respectiv în Breaza, Telega, Buşteni şi Azuga.

Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

Duminică, 16 Iunie, 2019 - 12:05
33 grade în Capitală

Aproape toata țara este sub cod galben de poli torenațiale și vijelii, până duminică seara, la ora 22.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 10:53

A fost emisă, sâmbătă, o atenționare cod galben de ploi torențiale, în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte.

Administrația Naționale de Meteorologie (ANM),  că în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:39

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, vineri, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în zonele afectate de calamități în noaptea de 12-13 iunie, în județul Bistrița - Năsăud. Din delegație au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș – Tisa, Ioana Diaconescu și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița – Năsăud, Ștefan Rus. Din partea autorităților locale, delegația a fost însoțită de prefectul județului Bistrița – Năsăud, Ovidiu-Victor Frenț.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 15:33

Meteorologii au actualizat, vineri, o informare anterioară, anunțând disconfort termic și instabilitate atmosferică până duminică la ora 23.00. Indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic.

Potrivit ANM, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice.

În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:00

Ziua Silvicultorului a fost marcată de Regia Națională a Pădurilor și Asociația Administratorilor de Păduri printr-un eveniment comun organizat joi, 13 iunie, la Băile Herculane.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:31

În luna iunie, au continuat fenomenele meteorologice extreme în aproape toată țară. S-au înregistrat  cantități mari de precipitații căzute în intervale de timp relativ scurt, precipitații cu caracter de averse torențiale, ce au condus la activarea torenților, scurgeri importante de pe versanți, viituri rapide pe unele râuri mici cu efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 15:17

Inundațiile fac prăpăd în Italia, în regiunea Lombardia.

Din cauza ploilor torențiale, apele râurilor s-au umflat și au inundat localități întregi. Torente de apă și noroi au închis mai multe drumuri, iar așezări mai mici au fost izolate.

Autorităţile bulgare au decretat starea de urgenţă în nord-estul ţării din cauza inundațiilor.

Din cauza ploilor torenţiale câmpurile au fost inundate și fermierii se tem că, dacă vor mai fi precipitații, culturile vor fi compromise.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 18:19

În plină vară, drumarii au de muncă cu deszăpezirea.

Pe Transfăgărășan stratul de omăt are și 5 metri.  Asta în condițiile în care mai sunt câteva zile până la deschiderea oficială a celui mai frumos drum din România.

În acest moment, se degajează o bandă pe de Transfăgărăşan, pentru ca ulterior să se poată interveni cu mai multe utilaje.

Drumul ar urma să fie redeschis, dacă condițiile atmosferice vor permite, la 1 iulie.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 16:21

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

 

Joi, 13.06.2019

 

 

 

În București

Între orele 08:30 – 15:30 în următoarele zone:

  • Str. Iacob Andrei, Baciului, Vistea Gheorghe, Livezilor, Tunsu Petre

 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de disconfort termic şi manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, valabilă de miercuri de la ora 10.00 până vineri la ora 23.00.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice şi sud-estice şi pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 11:00

Debitul Dunării a atins valoarea cea mai mare din acest an: aproape 11.500 de metri cubi pe secundă. La stația din Gruia, judeţul Mehedinţi, fluviul depăşise cu 80 de cm cota de atenţie şi a fost la doar 10 cm de atingerea cotei de inundaţie. În satul Cozia, apele Dunării s-au revărsat şi au acoperit 20 de hectare de păşune. Autorităţile le recomandă ciobanilor care-şi pasc oile în apropierea fluviului şi pescarilor să se retragă în zone mai puțin periculoase.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 10:19

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil luni, de la ora 12.00 până la ora 23.00, în trei sferturi din țară. 

În sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp. 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 17:18

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

 

Sambata, 08.06.2019

 

 

 

În București

 

Între orele 08:00 – 16:00 în următoarele zone:

  • Str. Ecaterina Teodoroiu, Semicercului

În județul Ilfov

 

Joi, 6 Iunie, 2019 - 18:42

În marja deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Apelor și Pădurilor a organizat în perioada 5-6 iunie 2019, la Gura Humorului, în județul Suceava, Reuniunea directorilor generali din UE în domeniul pădurilor. Evenimentul a pus accent pe adaptarea la schimbările climatice și exploatarea durabilă a pădurilor, în context național și internațional și a reunit 100 de participanți din 19 state membre ale Uniunii Europene, precum și din instituții internaționale, europene și naționale.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 17:37

În perioada 5-6 iunie 2019, a avut loc la București, cea de-a doua întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului DANUBE FLOODPLAIN marcând un an de la începerea implementării acestuia. În cadrul întâlnirii la care a participat și reprezentantul Programului Transnațional pentru Dunăre, a fost evaluat stadiului de implementare a proiectului în vederea realizării obiectivelor și au fost trecute în revistă rezultatele obținute după primul an de implementare.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 16:42

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de dezmembrări auto din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, primele informații arătând că ard cel puțin 5 hale. Doi muncitori au suferit arsuri.

Incendiul a izbucnit joi după-amiază la un depozit de dezmembrări auto din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita.

Primele informații arată că arderea se manifestă generalizat pe suprafața a 5 - 6 hale.

Doi muncitori care au suferit arsuri și au fost preluați de echipaje SMURD și SAJ Harghita.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 19:41

Hidrologii au emis, miercuri, noi atenționări cod portocaliu de inundații pe Dunăre, sector aval Gruia, valabile timp de o săptămână. O avertizare cod galben vizează și sectorul Porțile de Fier - Delta Dunării.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 18:40

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, și ministrul agriculturii, silviculturii și gospodăririi apelor din Republica Serbia, Branislav Nedimovic, au semnat miercuri, un nou Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul gospodăririi durabile a apelor transfrontaliere. La ceremonia de semnare, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, din partea României au mai participat și secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, directorul general al D.G.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 17:27

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Joi, 06.06.2019

În București 

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 16:34

Miercuri,  5 iunie cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului,  InfoCons în parteneriat cu Ministerul Mediului în baza protocolului de colaborare numărul  2010 GLG/22.04.2019 lansează Campania Națională “Închide!Stinge!Reciclează! – Fii Un Exemplu!. Campania se va desfășura în perioada 5 iunie 2019 – 5 iunie 2020 – Proiectul Pilot  și va fi continuată în perioada 5 iunie 2020 – 5 iunie 2024.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 15:35

Miercuri, 5 iunie, de Ziua Mondiala a Mediului, Asociatia Environ da startul competitiei “Leapsa Reciclarii”, parte din programul de responsabilitate sociala pentru companii Recycle Mit! -  Provocare la reciclare implementat in parteneriat cu AHK Romania - Camera de Comert si Industrie Romano-Germana.

“Leapsa Reciclarii” are loc in perioada 5-19 iunie si vizeaza stimularea competitivitatii intre companiile din mediul de afaceri local, pentru incurajarea predarii si reciclarii de deseuri electrice si a bateriilor uzate.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 17:40

Prima echipă de intervenție rapidă destinată gestionării conflictelor om-animale sălbatice din sud-estul Munților Făgăraș s-a antrenat săptămâna trecută, între 30-31 mai, la Centrul pentru Reabilitare a Faunei Sălbatice din Lepșa, județul Vrancea. Acolo a avut loc avut loc primul curs de instruire a peste 20 de specialiști care vor face parte din această echipă.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 17:00

Ministrul Apelor și Pădurilor s-a aflat marți în județul Galați, pentru a evalua pagubele produse de inundațiile din ultimele zile.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 18:00

Valorile termice vor ajunge la 31 de grade Celsius in urmatoarele doua saptamani, in zona Banatului, in timp ce aversele vor continua sa fie prezente aproape zilnic in majoritatea regiunilor, reiese din estimarile ANM valabile pentru perioada 3 - 16 iunie.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 17:00

În urma controlului dispus de ministrul mediului la Rafinăria Vega ROMPETROL din Ploiești, în urma prejudiciilor aduse mediului și populației prin poluare cu reziduuri petroliere, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au stabilit următoarele sancțiuni și măsuri:

- Amendă în valoare de 100.000 lei,  pentru lipsa notificării în termen a poluării accidentale.

- Amendă de 100.000 lei pentru nerealizarea măsurii stabilite, printr-o notă de constatare anterioară, ca Rompetrol Vega să își asume un plan de intervenție eficient, prin care să evite apariția poluărilor accidentale.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 16:23

Aceasta a fost o concluzie importantă a reuniunii “European Maritime Day in Romania”, organizată de Senatul României în colaborare cu Eurolink, Casa Europei şi sub egida Comisiei Europene, DG Mare, la data de 31 mai 2019. Reuniunea a scos în evidenţă diverse aspecte ale dezvoltării integrate şi inclusive a zonei fluviale dunărene la confluenţa cu zona maritimă dobrogeană şi a adoptat o foaie de parcurs cu direcţii şi iniţiative de dezvoltare durabilă a zonei.

Duminică, 2 Iunie, 2019 - 12:49

Peste 200 de oameni au fost salvati sau evacuati din calea viiturilor, in aceste zile, iar zeci de localitati din 25 de judete au fost afectate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, aproape 11.000 de pompieri, politisti si jandarmi "au actionat in cursul noptii trecute pentru evacuarea populatiei din zone care prezentau risc de inundatii, salvarea celor aflati in pericol si limitarea efectelor fenomenelor meteorologice si hidrologice".

Duminică, 2 Iunie, 2019 - 12:43

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben valabil duminică, de la ora 14.00 la 21.00 în zonele montane și în sudul țării, dar și avertizări cod galben și portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică pentru aproximativ jumătate din țară, valabile de duminică seară până luni la prânz. 

Sâmbătă, 1 Iunie, 2019 - 13:07

Meteorologii au actualizat sâmbătă prognoza pentru municipiul Bucureşti, avertizând că în următoarele zile se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, temperaturile minime situându-se între 15 - 17 grade Celsius, iar cele maxime între 24 şi 28 de grade Celsius.

Subscribe to Habitat (mediu)