Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:43

Primăria Sectorului 2 anunţă că a elaborat proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în formă intermediară, actualizat după desfăşurarea procedurii de dezbatere publică în şedinţele din data de 29.01.2019 şi 05.02.2019.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 18:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Vineri, 15.02.2019

 

 

 

În județul Giurgiu

 

Între orele 08:30 – 16:30 în următoarele zone:

  • Localitatea Izvoru, Strada Principala si strazile adiacente
  • Localitatea Giurgiu, Strada Sloboziei

 

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 19:08

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, s-a deplasat miercuri  în județul Constanța pentru  o ședință de lucru cu autoritățile locale pe problematici care țin de domeniile ape și păduri.

Demnitarul a fost însoțit de secretarul de stat pentru Păduri, Daniel Coroamă, de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, și directorul Direcției Păduri și Dezvoltare Forestieră din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP), Dan Achim

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 17:19

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală marți, când sunt așteptate ploi slabe și vânt moderat, urmând ca vremea să se răcească, iar în cursul nopții, ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare. Este posibil să se depună un strat de zăpadă de 2-5 cm, avertizează ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că vremea va continua să fie rece și închisă marți. Temporar va ploua, iar în cursul nopții, treptat ploaia se va transforma în ninsoare și este posibil să se depună strat de zăpadă de până la 2…5 cm.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 16:39

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 s-a produs marţi la 35 kilometri nord-nord-est de Agrihan, în zona Insulelor Mariane de Nord, relatează agenţia Xinhua citând Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Seismul a avut loc la ora 12:34 GMT. Epicentrul cutremurului a fost stabilit la o adâncime de 129,98 kilometri.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 15:00

Proiectul Watman – Sistem Informațional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I este un proiect a cărui implementare a început în anul 2013 – POS Mediu, odată cu semnarea contractului de finanțare din fonduri externe nerambursabile.

La sfârșitul anului 2017, s-a semnat contractul de fazare a proiectului pe fonduri externe nerambursabile prin POIM 2014 – 2020.

Implementarea proiectului are ca scop reducerea pagubelor asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 19:00

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală de luni până miercuri, când sunt aşteptate ploi slabe şi vânt moderat. În noaptea de marţi spre miercuri, ANM anunţă că ploaia se va transforma în ninsoare, urmând să se depună strat de zăpadă de 5 centimetri.

Meteorologii anunţă cer noros pentru luni seară, iar în a doua parte a nopţii, va ploua slab şi vântul va deveni moderat cu rafale de până la 35 de kilometri/oră. Temperatura va fi situată între 2 şi 4 grade.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 16:33

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

 

Marti, 12.02.2019

 

 

 

În Bucureşti

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

  • str. Tarnaveni

 

Între orele 09:00 – 15:00 în următoarele zone:

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 10:55

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru următoarele zile o vreme în general frumoasă, cu temperaturi maxime care pot depăși pe alocuri 11 grade Celsius. În Capitală, vremea va urmări același tipar, fiind anunțate zile însorite cu temperaturi de până la 9 grade Celsius.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 00:39

Participarea delegației României, în calitate de Președinție a Consiliului UE, la lucrările reuniunilor părților la Convenția de la Espoo și la Protocolul privind evaluarea strategică de mediu

Geneva, 07 februarie 2019

Joi, 7 Februarie, 2019 - 20:40
Primăria Târgu Mureș a efectuat mai multe amenajări, inclusiv în zona grădinii zoologice, cu afectarea fondului forestier național

Control inopinat efectuat de ministrul apelor și pădurilor la Ocolul Silvic Târgu Mureș

 

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, joi, o verificare în teren a modului în care s-a respectat legislația silvică în ceea ce privește întocmirea, recepționarea și avizarea amenajamentului silvic al municipiului Târgu Mureș. Acest fond forestier, situat pe Platoul Cornești, are suprafața de 849,9 de hectare, este proprietate a primăriei și este administrat de Ocolul Silvic Târgu Mureș.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 18:13
 Workshop-ul „Managementul durabil al resurselor de apă și agricultură”

 Workshop-ul „Managementul durabil al resurselor de apă și agricultură”, organizat de Președinția României la Consiliul UE împreună cu Comisia Europeană, a adus în prim plan importanța unei abordări intersectoriale în domeniul managementului apei și al agriculturii

Luni, 4 Februarie, 2019 - 18:06

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, anunţă că analizele efectuate în data de 28 ianuarie de la staţia Crivina arată că amoniu în apă era de 0,796 mg/l, ceea ce înseamnă că se încadrează în limitele legii, precizând că Apa Nova trebuia să anunţe în scris acest lucru, dar au anunţat telefonic.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 17:38

Pompierii intervin, la ora transmiterii ştirii, pentru a stinge un incendiu produs la un depozit dezafectat, situate pe Şoseaua de Centură, între comunele Bragadiru şi Domneşti, informează ISU Bucureşti-Ilfov, care mai precizează că nu sunt persoane rănite.

Un depozit dezafectat, situat pe Şoseaua de Centură, între comunele Bragadiru şi Domneşti din judeţul Ilfov, a fost cuprins de flăcări. Depozitul are o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 11:42

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă în 15 judeţe şi de vânt puternic într-un judeţ. Poliţiştii rutieri atrag atenţia că vizibilitatea este redusă de ceaţă pe mai multe drumuri din Moldova.

Judeţul Caraş-Severin este sub avertizare cod galben de vânt puternic, emisă de ANM până sâmbătă la ora 13.00. În zona de munte, dar şi în mai multe localităţi ale judeţului, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi 75 - 90 de kilometri pe oră.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 22:16

 

 

 

În această dimineață, cârtița din Pennsylvania, Punxsutawney Phil, a prezis o primăvară devreme după ce nu și-a văzut umbra, o predicție atât de rară încât s-a întâmplat de 19 ori doar în istoria de 133 de ani a Zilei Groundhog.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 12:47
Locuitorii din Alba Iulia, avertizați să nu iasă din casă!

Un puternic incendiu a izbucnit, sambata dimineata, la o fabrica de condimente din Alba Iulia, care se afla in Parcul Industrial al orasului. Pompieri din mai multe judete intervin pentru stingerea flacarilor, iar populatia din zona a fost avertizata, prin sistemul RO-Alert, de prezenta fumului dens si a fost sfatuita sa tina geamurile inchise si sa nu iasa din casa..

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in aceasta dimineata, in jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hala de productie de condimente din Alba Iulia.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 12:40

Vremea se încălzeşte semnificativ în următoarele zile, astfel că în vestul şi centrul ţării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade Celsius. Aerul cald din Africa va aduce şi particule de praf saharian care, potrivit specialiștilor ANM, nu va avea efecte asupra ţării noaste.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 18:21

Sute de şcoli din Marea Britanie au fost închise temporar şi mai multe curse aeriene au fost anulate din cauza condiţiilor severe de vreme, au anunţat autorităţile, care au emis două coduri portocalii pentru gheaţă şi zăpadă în mai multe regiune, relatează site-ul postului BBC.

Aproximativ 200 de şcoli sunt închise în Berkshire, 250 în Wiltshire şi 200 în Buckinghamshire.

Peste 35 de curse aeriene au fost anulate în Heathrow, iar Aeroportul din Bristol este închis.

Multe zboruri au fost anulate până la ora 12.00 GMT, când zăpada va fi curăţată de pe piste.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 16:18

Conducerea Apa Nova sustine, dupa publicarea de catre MS a corespondentei DSP cu societatea, privind calitatea apei din Bucuresti, ca cele doua institutii nu au avut un comunicat comun din cauza ca rezultatul analizelor efectuate a fost diferit.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 15:35

Vremea se încălzește semnificativ în următoarele zile, astfel că în vestul şi centrul țării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade celsius. Aerul cald din Africa va aduce şi particule de praf saharian care, potrivit ANM, nu va avea efecte asupra ţării noaste.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 15:07

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a semnat vineri, 1 februarie, contractul de finanţare al proiectului „Reabilitarea termică a pavilionului 31 – Învăţământ din cazarma 329-Boboc”, cod SMIS 118344.

Astfel, până la 31 octombrie 2020 va fi reabilitată termic clădirea Școlii de aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, în vederea creşterii eficienţei energetice a clădirii şi utilizării energiei din surse regenerabile.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 17:57
Înregistrată în zona barajului Crivina

În dimineața zilei de 30 ianuarie 2019, Administrația Națională „Apele Române” (A.N.A.R.) prin Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (A.B.A.) a fost înștiințată telefonic de către reprezentanții societății S.C. APA NOVA S.A. București că în secțiunea barajului Crivina, pe râul Argeș (de la punctul de captare), s-a înregistrat o creștere a indicatorului Amoniu până la valoarea de 1.3 mg/l (maximul prevazut de lege fiind de 1.5 mg/l). Această creștere a fost înregistrată la data de 28 ianuarie 2019, ora 20:00.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 17:30
În valoare de  aproximativ 1,4 miliarde euro (fără TVA)

Valoarea totală a celor 30 de proiecte propuse de Ministerul Apelor si Pădurilor pentru finanțare prin POIM (2014-2020) este de  aproximativ 1,4 miliarde euro (fără TVA), a afirmat ministrul Ioan Deneș

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 15:56

29 IAN 2019: O ploaie însoțită de o violentă tornadă a lovit în partea de est a capitalei Cubei noaptea duminică, răsturnând copacii, îndoind stâlpii de putere și aruncând bucăți de acoperiș metalic prin aer. Furtuna, estimată la 320 km / h, a tăiat o cale de distrugeri în cartierele din estul Havanei. Oficialii au numit-o cea mai puternică tornadă care a lovit Cuba în aproape 80 de ani.

Guanabacoa, San Miguel de Padron și 10 de Octubre sunt trei din cele 15 municipalități ale orașului care au suferit unele dintre cele mai mari daune. 

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 21:47

Ministerul Apelor și Pădurilor a organizat luni, 28 ianuarie 2018, la Hotel Marshal Garden din București, conferința de deschidere a Proiectului “Implementarea și dezvoltarea de sisteme și standarde comune pentru optimizarea proceselor decizionale în domeniul apelor și pădurilor, aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi în Ministerul Apelor și Pădurilor pentru sistematizarea și simplificarea legislației din domeniul apelor și realizarea unor proceduri simplificate pentru reducerea poverii administrative pentru mediul de afaceri în domeniul silviculturii”, cod SIPOCA 395 /

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 19:24

București, 28 ianuarie 2018. Comisia Europeană a aprobat, la data de 24 ianuarie 2019, clasarea a două proceduri de infringement din domeniul protecției mediului, declanșate împotriva României în anii 2017 și 2018. Este vorba despre:

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 16:15

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, vineri, atenționarea cod galben de ploi, polei și ninsori la munte până sâmbătă, la ora 14.00, extinzând și numărul județelor afectate de aceste fenomene.

Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 15:14

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, va supune la vot în ședința Consiliului Local de luni, 28 ianuarie 2019, înființarea unei companii publice care să administreze activitatea de sortarea deșeurilor, printr-o stație proprie. Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali, numele entității nou înființate ar urma să fie De Verde -  Compania de Salubritate S1.

 

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 09:05

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineață, o atenționare cod portocaliu de depuneri semnificative de polei, pentru opt județe din țară, valabilă în următoarele ore.

Județele vizate de atenționare sunt Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Vrancea, Galați și Călăraşi, iar atenționarea expiră la ora 11.00.

Subscribe to Habitat (mediu)