Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 17:37

O simulare a specialiştilor la Măgurele pentru un seism major arată că zona de nord a Bucureștiului ar fi cea care va prelua cel mai puternic şocul. Zece ani a durat întocmirea hărţii și a fost luat în calcul seismul maxim posibil ca magnitudine - peste 7,5 - produs în zona Vrancea. Un seism cu magnitudinea 7,5 pe Richter stă și la baza exercițiului SEISM 2018 pe care autoritățile îl desfășoară începând de sâmbătă în București și în mai multe mari orașe din țară.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 17:17

Utilizatorii de smartphone au la dispoziție o nou instrument de reciclare: ,,Unde Reciclăm?”, harta interactivă care integrează punctele naționale de colectare a bateriilor uzate și deșeurilor electrice. Toți cei care s-au întrebat vreodată ,,Unde reciclez bateriile uzate?” sau ,,Unde reciclez televizorul vechi?” pot găsi acum răspuns în aplicația pentru smartphone și tabletă, „Unde reciclăm?”, colectarea selectivă a deșeurilor în locuri special amenajate devenind astfel o soluție la îndemâna oricui.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 17:00

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate se înregistrează la Serviciul Ajutor Social, cu sediul din Str. Floare Roşie nr. 7A, Cartier Militari, pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 de exemplu.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi informează pe cetăţenii interesaţi că este necesar să depună, pe lângă cererea şi declaraţia pe propria răspundere, şi următoarele acte doveditoare:

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:00

Apele încep să se retragă în sudul Franței după inundațiile care au făcut prăpăd în doar câteva ore. Codul roșu de inundații se menține însă în departamentul Aude.

Alte opt departamente sunt în alertă Cod portocaliu. Oamenii și-au petrecut noaptea în locurile puse la dispoziție de autoritățile locale iar de dimineață au început să se organizeze în așteptarea ajutoarelor.

Unii au rămas fără adăpost după ce apele le-au luat tot - case, mașini și bunuri.

Circulația trenurilor este întreruptă în zonă, iar școlile sunt închise.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 18:10

Meteorologii prognozează că următoarele două săptămâni vor fi diferite atât din punct de vedere climatologic, cât şi al precipitaţiilor, cu valori termice maxime de 23 - 24 grade Celsius, în primul interval, respectiv mai scăzute şi cu până la 10 grade în unele regiuni, în cel de-al doilea, reiese din prognoza de specialitate pentru intervalul 15 - 28 octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Începând din 21 octombrie se vor semnala ploi.

BANAT

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 18:00

Mai mulţi castani de pe Bulevardul Castanilor din Ploieşti au înflorit, la jumătatea lunii octombrie.

Specialiştii atrag atenţia că temperaturile ridicate din această perioadă au determinat natura să revină la viaţă.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 14:37

Pe traseul feroviar dintre Frankfurt și Köln, vineri, un tren de mare viteză a luat foc. Este vorba mai ales de ultimele vagoane ale unui ICE, care transporta peste 500 de călători. Focul a izbucnit în dreptul localității Dierdorf, la orele dimineții, când trenul era plin și de navetiști. Motivul incendiului este până acum neclar.  

 Pompierii au reușit să stingă focul, ultimul vagon a fost însă complet ars și distrus, după cum a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Poliției Federale din Koblenz. Incendiul s-a propagat și la penultimul vagon.  

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 10:45

În vederea protejării a patru localități din județul Brașov, respectiv a locuinţelor şi obiectivelor socio-economice, Ministerul Apelor și Pădurilor a aprobat derularea unor investiții în valoare de 3,28 milioane de lei.

Aceste obiective sunt: „Reabilitare dig apărare râu Olt la Comana”, „Reabilitare și îndiguire pârâu Bârsa la Bod”’, „Reabilitare pârâu Târlung la Teliu” și „Apărare mal Timișul Sec în Brașov”’. Lucrările au fost finanțate din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului și au fost aprobate în regim de urgență prin HG 582/2018.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 16:38

Implementarea politicilor europene din domeniul managementului resurselor de apă este unul dintre obiectivele României în perioada Președinției Consiliului UE”, le-a spus ministrul Ioan Deneș participanților la cea de-a 8-a Reuniune a Părților la Convenția privind protecția și utilizarea cursurilor de apă transfrontieră și a lacurilor internaționale, organizată de UNECE, la Astana (Kazahstan).

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 04:02

Mama Natură oferă beneficii uimitoare. O plimbare în aerul proaspăt vă va liniști gândurile, vă va relaxa corpul, pentru ca, astfel, să vă simțiți mai bine. Aceste lucruri sunt dovedite științific, medicii din Scoția încurajându-și pacienți să petreacă timp în aer liber, folosind ca remediu pentru afecțiunile lor elementele naturii.

 

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 03:58
Pornind de la propunerea României

București, 10  octombrie 2018.  După mai bine de 13 ore de negocieri, Consiliul miniștrilor Mediului din Uniunea Europeană a aprobat marți, 09 octombrie 2018, noua formă a Regulamentului privind standardele de emisii CO2 pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare. Astfel, a fost menținută propunerea Comisiei Europene pentru obiectivele de reducere a emisiilor cu 15% pentru anul 2025, pentru ambele segmente de vehicule.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 13:03

Raportul “Provocarea aerului curat” identifică soluții inovatoare în privința crizei în creștere din sănătate și economie.

Rezultatele unor cercetări anunțate de către InnoEnergy, motorul de energie durabilă al Europei sponsorizat de către EIT, arată că locuitorii Uniunii Europene pot economisi până la 183 miliarde de euro în următorii 7 ani prin aplicarea tehnologiilor noi de eliminare a reziduurilor din aer.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 11:19

Romania va prelua presedintia Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii la 1 noiembrie 2018, pentru o perioada de un an, a declarat, marti, Doru Dorobantu, consilier la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), intr-o conferinta pe aceasta tema.

"Ne aflam intr-o conjunctura deosebita anul acesta si cel viitor, intrucat Romania va prelua de la 1 ianuarie 2019 si presedintia UE, astfel ca mandatele se vor suprapune si va fi o mare prioritate", a aratat Dorobantu.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 20:16
România a susținut propunerile ambițioase de reducere a emisiilor de CO2, dar solicită acces extins la nivelul societății pentru vehiculele ecologice

Luxembourg, 09  octombrie 2018  În cadrul lucrărilor Consiliului miniștrilor Mediului din Uniunea Europeană, reprezentații statelor membre au dezbătut propunerile pentru perioada următoare. Propunerea inițială a Comisiei Europene, din noiembrie 2017, prevede reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 pentru autoturismele și autoutilitarele noi până în 2030, cu un obiectiv intermediar vizând reducerea cu 15% până în 2025.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 16:35

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

 

Miercuri, 10.10.2018

 

 

 

În judetul Ilfov

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 10:40

Un incendiu a izbucnit, luni dimineață, la un vagon al unui tren încărcat cu cărbuni, oprit în gara Gugești din județul Vrancea. Traficul feroviar nu este oprit.

Potrivit ISU Vrancea, incendiul a fost anunțat la 8.20.

Incendiul se manifestă fără flacără la un vagon încărcat cu cărbuni, al unui tren care a fost oprit în gara Gugești.

La fața locului intervin două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În cooperare acționează și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gugești.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 12:47

Premierul Viorica Dăncilă a verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Regularizare albie râu Slănic – în zona localităților Târgu Ocna și Slănic Moldova, județul Bacău”.

Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova, iar la fața locului directorul general adjunct al A.N „Apele Române”, Dorel Dume, a prezentat stadiul execuției, caracteristicile tehnice, scopul și alte detalii referitoare la acest obiectiv.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 14:16

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), instituție aflată sub coordonarea Ministerului Apelor și Pădurilor, a demarat, prin Administrația Bazinală de Apă Siret(ABA), lucrările de refacere a infrastructurii hidrotehnice afectată de inundațiile care au avut loc în această vară, în localitățile Roznov, Cazaci, Borca și Ceahlău, pe cursurile de apă Cracău, Tarcău, Borca, Sabasa și Schit. Lucrările sunt finanțate din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, iar sumele necesare au fost alocate prin două hotărâri de guvern, HG 516/2018 și HG 582/2018.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 12:49
și aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 (republicată) privind transparența decizională în  administrația publică, Ministerul Mediului și Agenția Națională pentru Arii Naționale Protejate (ANANP) supun dezbaterii publice proiectul de  HG privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 997/2016 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și privind modificarea și completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 11:17

Temperaturile vor oscila in perioada urmatoare si vremea se va schimba rapid, in perioada 1-14 octombrie, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

Banat

In prima saptamana temperaturile vor varia de la o zi la alta (18 si 22 de grade) . Pe 8 octombrie, se racoreste (16...17 grade), iar apoi se incalzeste astfel incat, intre 11 si 14 octombrie vor fi 21 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa, iar cel mai probabil ploi pe arii restranse si in general slabe cantitativ se vor semnala in jurul datei de 7 octombrie.

Crisana

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 10:16

RADET Bucureşti este pregătită să furnizeze căldură, la cerere, spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care doresc începerea furnizării agentului termic pentru încălzire.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 11:15

Un număr de 1.200 de deţinuţi au evadat din trei închisori din Indonezia, profitând de haosul creat după seismul care a lovit vineri insula Sulawesi, a anunţat luni guvernul de la Jakarta, potrivit AFP.

O reprezentantă a Ministerului Justiţiei indonezian, Sri Puguh Utami, a precizat că un număr mare de deţinuţi au reuşit să părăsească închisorile suprapopulate din oraşele Palu şi Dongala, situate în vestul insulei Sulawesi.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 10:45

Incalzirea locuintei in sistem centralizat risca sa-i coste mai mult pe romani, incepand chiar din aceasta toamna.

Motivul: CET-urile - adica "fabricile de agent termic" detinute de stat sau de primarii - au avut in acest an cheltuieli mai mari decat in 2017.

In aceste conditii, ca sa se asigure ca ele pot functiona in continuare, statul vrea sa le dea subventii mai mari. Singura problema este ca aceasta majorare a sprijinului financiar va fi facuta cu banii oamenilor.

Sâmbătă, 29 Septembrie, 2018 - 13:26

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de vânt puternic şi ploi în şase judeţe, până la ora 17.00.

Avertizarea vizează judeţele Vaslui, Galaţi, Iaşi şi zonele joase din judeţele Bacău, Vrancea şi Neamţ.

Se vor înregistra ploi, iar vântul va sufla puternic, atingând la rafală viteze de 55-65 de kilometri la oră şi trecător 70 de kilometri la oră.

 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 19:19

Un seism puternic, de magnitudinea 7,5, a zguduit vineri Insulele Sulawesi, în centrul Indoneziei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, iar informaţii despre eventuale victime nu erau disponibile imediat, relatează AFP.

Cutremurul a afectat centrul insulei, la o adâncime de zece kilometri, la câteva ore după un prim seism, mai slab, care a ucis cel puţin o persoană în aceeaşi regiune.

La doar câteva ore după aceste două cutremure, un tsunami puternic a lovit arhipelagul.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 17:33

Întâlnirea pentru lansarea proiectului DANUBE FLOODPLAIN stabilește cadrul pentru o intensă cooperare transfrontalieră pe o perioadă de 30 de luni, între țările aflate de-a lungul bazinului Dunării. Lansarea Proiectului DANUBE FLOODPLAIN (Reducerea riscului de inundații prin reabilitarea luncii de-a lungul fluviului Dunărea și a afluenților) a avut loc în perioada 27-28 septembrie 2018, la Hotelul Capital Plaza, București, România, cu ocazia primei întâlniri a partenerilor de proiect.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 16:48

O furtună puternică și neobişnuită este pe cale să lovească estul Mării Mediterane în acest sfârşit de săptămână, furtuna hibridă, denumită "Medicane", are caracteristici similare cu uraganele și taifunele, informează CNN.

Potrivit unui studiu publicat în 2011, doar aproximativ două astfel de fenomene apar pe an. Aceste furtuni puternice au loc de obicei în lunile septembrie și octombrie, când temperaturile la suprafața apei din Marea Mediterană sunt încă destul de calde, deși pot apărea în orice moment al anului.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 15:25
Unul cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter, dupa cel de 6,1

Institutul American de Geofizică (USGS) a transmis vineri că un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter, s-a produs în insula Sulawesi din Indonezia, la doar câteva ore după un cutremur mai mic, de 6.1 grade pe scara Richter, relatează Reuters.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 13:27

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 19:50

A fost cea mai rece dimineaţă de 27 septembrie de când se fac măsurători meteorologice. La Miercurea Ciuc a fost ger de-a dreptul: termometrele au arătat minus 8 grade. Dar şi la periferia Capitalei, temperaturile au coborât pentru scurt timp sub zero grade. Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, la Galaţi, Dunărea pare că fierbe.

La Miercurea Ciuc a fost ger ca in miezul iernii. Spre dimineaţă, temperaturile au scăzut până la minus 8,2 grade. De altfel, vremea a dat peste cap măsurătorile specialiştilor.

Subscribe to Habitat (mediu)