Luni, 14 Octombrie, 2019 - 13:38

Piaţa de gaze naturale va fi complet liberalizată la 1 aprilie 2021, iar cea de energie electrică la 1 iulie 2021 şi preţurile reglementate vor fi eliminate inclusiv la consumatorii casnici, pentru a exista concurenţă în piaţă, a anunţat, luni, Zoltan Nagy-Bege.

"Va fi o liberalizare completă la 1 aprilie 2021 la gaze şi la 1 iulie 2021 la energie electrică, atât pe piaţa angro, cât şi pe cea de retail, adică şi la consumatorii finali", a afirmat oficialul ANRE, într-o conferinţă de specialitate.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 12:00

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la reţeaua de distribuţie, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale, marţi, 15 octombrie, începând cu ora 10.00 în localităţile Rediu şi Breazu, din judeţeul Iaşi.

Reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale se va efectua treptat, imediat după finalizarea acestor lucrări, cel mai probabil începând cu ora 13.00.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 23:04
JTI cere Senatului să voteze Raportul negativ la Inițiativa anti-tutun

Într-un punct de vedere trimis vineri Senatului, JTI atrage atenția cu privire la modul în care Legiuitorul este indus în eroare de activiști și avertizează că propunerea legislativă inițiată de lobiștii anti-tutun poate aduce și în România problemele grave generate de demersuri similare în alte țări. 

 

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 13:37

EIT InnoEnergy, motorul de inovare pentru energie durabilă din Europa, susținut de EIT, a lansat un raport in care sunt prezentate principalele caracteristici pe care le au in comun antreprenorii de succes. Acesta a fost prezentat in cadrul evenimentului The Business Booster care a avut loc la Paris.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 13:00

Enel Finance International N.V. a plasat o emisiune de obligațiuni legate de realizarea a două Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU, ODD 7 și ODD 13, în condiții similare obligațiunilor asociate ODD-urilor emise în luna septembrie

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 13:06

Ministrul de Externe Ramona Mănescu dă asigurări că partea română face tot posibilul ca gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău să fie totat funcţional până în primăvara anului 2020, conform TVR Moldova.

Declaraţii în acest sens a făcut în cadrul unui briefing de presă susţinut la Chişinău alături de omologul său din Republica Moldova, Nicu Popescu.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 10:38
Configurațiile predefinite ale dispozitivelor, accesoriilor, software-ului și serviciilor simplifică achiziționarea și reduc termenele de livrare către clienți

Getac a anunțat lansarea noului program Getac SelectTM, care oferă o abordare mai rapidă și mai eficientă pentru extinderea vânzărilor în mai multe industrii, precum: producție industrială, utilități, transport și logistică, resurse naturale, energie și siguranță publică. Programul Getac SelectTM îmbină componente hardware, software, accesorii și servicii profesionale pre-configurate cu grijă într-o gamă de soluții optimizate pentru aplicații specifice și grupuri de utilizatori.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 10:00

OMV Petrom a descoperit noi resurse de hidrocarburi în regiunea Oltenia, în apropierea zăcământului Totea (Gorj), aflat în producție, potrivit unui comunicat al companiei.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 13:37

In data de 3 octombrie 2019, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a organizat, in parteneriat cu Comitetul Electrotehnic Roman, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, a IX-a editie a Seminarului de Istoria Electrotehnicii Romanesti.

Seminarul a reprezentat un bun prilej pentru diseminarea si promovarea cercetarilor stiintifice, cunoasterea realizarilor din domeniul tematic abordat si, nu in ultimul rand, identificarea unor solutii la problemele actuale cu care se confrunta societatea.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 13:16

În cadrul unei reuniuni a clusterului Danube Furniture, eveniment ce a avut loc în data de 28 septembrie ac, la primăria orașului Breaza, județul Prahova, firmele membre ale acestuia au prezentat oferta de servicii a clusterului către firmele interesate și au analizat posibilitățile de cooperare în domeniul design și al interconectării activității producătorilor cu școlile de design. De asemenea, a fost analizat aportul industriilor creative la activitățile clusterului prin implicarea unor centre de inovare precum USH Pro Business.

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 15:00

Saint-Gobain România prelungește durata de viață a liniei sale de producție a sticlei float, un proces complex menit să îi crească performanțele industriale și să genereze o scădere a consumului de energie.

Acest proces de retehnologizare va conduce la o creștere a capacității de producție și la o reducere a consumului de energie cu circa 20%.

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 14:00

Enel SpA („Enel”) a semnat cu UniCredit SpA („UniCredit”) prima sa linie de credit de tip revolving asociată de realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, un contract de împrumut „asociat de îndeplinirea ODD” în valoare de 1 miliard de euro, cu termen 5 ani.

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 10:17
Și va produce patru milioane de anvelope anual în noul centru de producție

Nokian Tyres a marcat ieri deschiderea oficială a fabricii sale de producție din America de Nord, Dayton, Tennessee. Unitatea de 830.000 de metri pătrați este una dintre cele mai performante și complexe fabrici din industrie.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 15:46

Parte a tranzacţiei de achiziţionare şi integrare a innogy, E.ON a transferat astăzi activitatea de regenerabile către RWE. Pentru E.ON, renunţarea la E.ON Climate & Renewables marchează finalul unei poveşti extraordinare de succes.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 12:14
Investiția se ridică la 150 de milioane de euro

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, anunță că prima fabrică din România ce funcționează după principiile Industry 4.0 este 100% operațională și marchează astfel o etapă importantă în dezvoltarea companiei și a grupului Arçelik. Compania mai deține și operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa Continental, locul unde s-au produs până acum peste 34 de milioane de aparate frigorifice, ce au fost exportate în peste 85 de țări.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 18:41

Comisia Europeană a acordat României o amânare până la finele anului pentru conformarea la legislaţia din sectorul gazelor, după ce autorităţile române au propus un nou calendar de liberalizare a pieţei, care se va finaliza la 1 aprilie 2021.

Afirmaţia îi aparţine lui Claudiu Dumbrăveanu, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), care a participat, vineri, la conferinţa "Evoluţia preţului gazelor naturale prin restructurarea sectorului", organizată de publicaţia Financial Intelligence.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 17:37

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  Draghiceanu
 
Duminica, 29.09.2019

În București

Între orele 10:00 – 18:00 în următoarele zone:
•    str. Sebastian, N.Dobrin, Garofeanu, Drumul Sarii

Luni, 30.09.2019

În București

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 15:05

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, anunță deschiderea primului centru național de distribuție, în parcul industrial Eli Park 1, situat în Chitila. Cu o suprafață de 20.000 m2, depozitul „Hakan Türkkan” al Arctic a fost deschis în contextul creșterii afacerilor companiei dar și a gamei de produse.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 10:25

Prin deținerea a 12,5% din joint venture-ul Hubject, Enel X își poate extinde rețeaua de puncte de încărcare accesibile clienților săi la nivelul întregii rețele Hubject. Enel X va contribui cu expertiza sa tehnologică la extinderea și consolidarea Hubject, cu scopul de a încuraja răspândirea mobilității electrice la nivel global.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 16:36

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  
Miercuri, 25.09.2019

În București

Între orele 05:00 – 07:00 în următoarele zone:
•    Perimetru: Str.Vasile Bacila-Str.Radovanu-Str.Suveica-Str.Laicerului-Sos.Andronache-Str.Litoralului-Str.Fabrica de Gheata

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 19:17
Și afectarea gravă a peste 70.000 de operatori economici

București, 23 septembrie 2019 –Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării consideră că proiectul de hiper-reglementare în domeniul tutunului (L443/2019) înseamnă afectarea gravă a peste 70.000 de operatori economici, interzicerea oricărei comunicări legate de produsele cu potențial de risc redus, pachete de țigări mai scumpe și pierderi cumulate de peste 1,1 miliarde de euro anual pentru bugetul de stat.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 19:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Marti, 24.09.2019

În București

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:
•    sector 1 cartier Straulesti strazile:Bucuresti-Targoviste, sos.Sisesti, Cotnari, Dealul Negru, Tribunei, Lemnarilor, Nades si strazi adiacente

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 15:05

O tranziție energetică sustenabilă și justă, finanțarea măsurilor climatice, infrastructura și orașele sunt printre principalele teme ale Summit-ului ONU pentru combaterea schimbărilor climatice din acest an

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 14:58
E pregătit statul să suplinească deficitul de finanțare?

Mari nume din artele spectacolului, organizatori de festivaluri și evenimente, actori, coregrafi, muzicieni, manageri culturali, critici de artă, publiciști, realizatori de emisiuni culturale, reprezentanți de asociații artistice sau caritabile, au cerut Comisiilor pentru cultură din Parlament respingerea inițiativei legislative (L 443/ 2019) prin care, printre alte prevederi radicale, ar urma să fie interzise sponsorizările acordate de companiile de tutun.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 14:44

Iridex Group Plastic vă invită la Palatul Parlamentului, Sala I.C. Bratianu, standul expozițional 81 pentru a afla mai multe detalii despre compostarea nămolurilor provenite  din stațiile de epurare, în cadrul EXPOAPA 2019. Evenimentul are loc în perioada 23-25 septembrie 2019.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 16:06

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Luni, 23.09.2019

 

 

 

În județul Ilfov

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 17:13

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Vineri, 20.09.2019

 

 

 

În București

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 15:18

​Marius Dănuț Carașol, șeful Directoratului Transelectrica, a fost revocat joi dimineață din funcție de către Consiliul de Supraveghere al companiei, au spus surse din Transelectrica. Reamintim că acesta și-a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, obținută în 2005. Însă, diploma ar fi falsă, fapt confirmat și de Facultatea de Electrotehnică, în cadrul Universității Politehnica București.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 15:00

Pe primele 8 luni din 2019, nivelul producţiei de vehicule la uzina Dacia de la Mioveni a atins valoarea de 228.180 unităţi, în creştere cu 7,7% faţă de perioada similară din 2018, informează ACAROM.

În perioada iulie-august 2019, producţia uzinei Dacia a fost de 36.404 vehicule, o creştere de 1,2% comparativ cu perioada similară din 2018.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 19:19

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Joi, 19.09.2019

În București

Între orele 09:00 – 15:00 în următoarele zone:
•    Str. Baba Novac nr.25
•    Str.Dumitru Papazoglu

Între orele 09:00 – 14:00 în următoarele zone:
•    str Antiaeriana nr 6

Subscribe to Industrie