Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 14:42
FUMIGENE DE LUNI (20)

DNA dă dovadă zilele astea de oportunism politic cras. În contextul desființării Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SSIJ), DNA, intrată în ultimul timp într-un con de umbră, ar dori să se întoarcă la atribuțiile și privilegiile de pe vremea Codruței Koveși, atât în materie de “colaborare” cu Serviciile, cât și de cercetare (și intimidare) a judecătorilor STOP Prin urmare, DNA face frumos. Pentru a intra în grațiile noii puteri, Direcția a pus pe tavă două capete: Dragnea și Tăriceanu.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:08
FUMIGENE DE WEEKEND (174)

Târguiala din Obor-ul coaliției și Vacciniada sunt temele momentului. Pe de o parte se vorbește de tăieri de pensii speciale și plafonări de salarii, pe de alta se înmulțesc, ca ciupercile, pozițiile (plătite) de “demnitate” publică. În cel mai nedemn mod cu putință, pe baza unui algoritm pe lângă care al CDR era mic copil: în funcție de “scorurile” obținute la alegeri, organizațiilor județene ale partidelor din coaliție le “revine” un anumit număr de secretari de stat, șefi de agenții etc.

Duminică, 10 Ianuarie, 2021 - 18:15
FUMIGENE DE LUNI (19)

Lumea încearcă să digere aparenta “mineriadă” de la Capitoliu, din ce în ce mai mulți întrebăndu-se “cum a fost posibil”?

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 09:54
FUMIGENE DE WEEKEND (173)

Nici SUA nu mai sunt ce au fost și nici americanii nu par mai breji ca alții, după intrarea protestatarilor în Congres, ca minerii în Parlamentul României, în 1991 - ca în brânză, cum s-ar zice.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 09:24
FUMIGENE DE LUNI (18)

“Încet de tot, încet de tot,/ Melcul cu M mare pleacă la plimbare“, era o poezioară scrisă cândva de un băiețel leneș, dar isteț. “Hai, că iar nu prindem Revelionul”, îi zice nevasta bărbatului mocăit și pe jumătate adormit STOP Hai, că până face Prezidentul al doilea pas, mai pică un guvern. Al șaptelea. Croitorașul cel viteaz. Șapte dintr-un pas. Șapte guverne în șapte ani de președinție a marelui Klaus. Dintre care trei ale lui.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 17:58
FUMIGENE DE WEEKEND (172)

“Fuse și se duse”. N-ar mai fi fost 2020... Care ne-a adus Covid, “dictatură sanitară” și “progresism” și ne-a luat drepturi și libertăți pe care, probabil, nu le vom mai recupera vreodată STOP “2021 depinde de ce mănâncă chinezii zilele astea”. Liliecii ăia mari și comestibili, popularizați în filmele cu Dracula, n-au nicio legătură cu noi, fiind foarte populari în diverse insule din Oceanul Indian, ca de pildă Seychelles STOP Doi bătrâni, de 91 de ani, au murit săptămâna trecută. Dumnezeu să-i odihnească!

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 00:30
FUMIGENE DE LUNI (17)

Covidiada, care se desfășoară în aceste zile pe toate canalele, a pus în umbră orice altceva, inclusiv omagierea autorului Țiganiadei, Ioan Budai-Deleanu, la 200 de ani de la moarte. Țiganiada, sau Tabăra țiganilor - cu nume incorect politic, după standardele de astăzi -, rămâne singura epopee românească- cum altfel decât “eroi-comică”?-, având ca temă “lumea pe dos”STOP Cine-o fi de vină? ”Pfizer a explicat de ce vaccinul anticoronavirus nu a ajuns în România cu avionul”.

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 18:42
FUMIGENE DE WEEKEND (171)

Un asteroid de mărimea unui autobuz londonez a trecut acum la circa 400 de km de Pământ. Din cauză de Covid, a trecut aproape neobservat STOP Au trecut 30 de ani de la Revoluție și din viețile noastre, la fel ca meteoritul. Pentru că lumea a fost ocupată în aceasta perioadă cu “cîțâiala”: negocierile pentru formarea unui guvern ce se prefigurează a fi de foarte scurtă durată STOP Cei din urmă vor fi cei dintâi?

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 10:39
FUMIGENE DE LUNI (16)

“După alegeri, a început marea lingușeală! Toată lumea a votat cu cine a ieșit!” STOP În urma ultimului scrutin eșuat, pe scena politică au rămas doar două partide: PSD și PNL.

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 11:33
FUMIGENE DE WEEKEND (170)

La stânga-mprejur! Rezultatul alegerilor a fost mai la stânga. Cu toate astea, Iohannis s-a încăpățânat să ceară o coaliție de dreapta, insistând să bage în ea pluseriștii neomarxiști. Un “hăis!” și doi “cea!” au blocat osia din prima, motiv pentru care, și dacă, printr-o minune, se urnește, carul se va împiedica la primul hop, dărâmând șandramaua atât de greu încropită STOP “Nifiliștii” șantajiști de la USR-Plus n-au în cap decât contre și misecuvineli.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 00:30
FUMIGENE DE LUNI (15)

“Și când te gândești că au trecut 30 de ani și nu se schimbă nimic...”Acesta este ultimul mesaj pe care mi l-a scris, miercuri dimineață, din spital,  Octavian Andronic, după ce îi transmisesem cât de actuală este tema editorialului “Poporul”, postat la rubrica “Remember, presa acum 30 de ani”STOP “Unul dintre cele mai acute pericole care pândesc o societate trecută prin infernul ideologic, cum este societatea noastră, este uitarea.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 09:00
FUMIGENE DE WEEKEND (169)

“Santa Klaus, Santa Klaus,/ Scapă-ne de Mickey Mouse”, a fost unul dintre  sloganele lui 2014, înainte ca actualul Președinte să câștige primul mandat.

Duminică, 8 Noiembrie, 2020 - 12:08

Noul val al campaniei „Contrabanda este crimă organizată!” a debutat  în această săptămână pe panotaj stradal în județele de frontieră Timiș, Arad, Suceava, Neamț, Iași, Mehedinți, Dolj, Olt și în București, pe postul public de televiziune, canalele regionale TVR Iași și Cluj, precum și în online.

 

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 12:11

Ultimele date ale companiei de cercetare Novel Research arată un nivel al pieței negre a țigaretelor de 7,7% din totalul consumului, în scădere față de 12,1%, cât s-a înregistrat la începutul anului, înainte de declararea pandemiei.

 

Duminică, 28 Iunie, 2020 - 20:01
Scăderea cu 40% a taxelor plătite la buget de sectorul tutunului, pierdere în PIB de 8 miliarde lei

Inițiativa pentru Competitivitate (INACO) și Academia de Studii Economice (ASE) au realizat o analiză de impact a propunerii legislative înregistrată la Camera Deputaților cu nr. PL-x 587/2019 pentru modificarea unor acte normative în domeniul reglementării produselor din tutun. Propunerea a fost redactată de reprezentanți ai societății civile, într-o „formă radicală”, așa cum a declarat public însuși inițiatorul care a preluat-o și depus-o în Parlament, fără a fi însoțită de o analiză de impact. 

Duminică, 28 Iunie, 2020 - 14:50
Exemple din Canada, Scoția, Marea Britanie

World Tax Payers Association, organizație care reunește grupuri de protecție a contribuabililor din peste 60 de țări, atrage atenția Parlamentului printr-o scrisoare oficială transmisă recent, că prevederile Propunerii Legislative anti-tutun, aflată în dezbaterea Camerei Deputaților (PL 587/2019) vor duce la cresterea pietei negre și decimarea comertului, fără ca incidența fumatului să scadă. În materie de reglementări, ca și în materie de tratament, “rețetele” prescrise trebuie să țină cont de efectele secundare, adesea periculoase, care nu pot fi neglijate.

 

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 20:12
Vor să interzică sponsorizarea activităților culturale de către companiile de tutun

Artisti, scriitori, muzicieni, critici, jurnalisti si manageri culturali au cerut Parlamentului sa respinga initiativa, proiectul primind anul trecut raport negativ comun de la trei comisii ale Senatului. Comisia pentru cultura a Camerei Deputatilor, care urmeaza sa dezbata proiectul in aceasta saptamana, a primit aceeasi solicitare inca de asta toamna, printr-o scrisoare deschisa semnata de peste 70 de personalitati publice.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 16:53

JTI Romania a virat ieri la bugetul statului suma de 318 milioane de lei, reprezentând accizele și TVA pentru produsele puse pe piață în luna martie.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 17:38
Piața neagră a țigaretelor înregistrează 12,1% din totalul consumului în ianuarie 2020, față de 12,3% în noiembrie 2019, conform studiului companiei Novel Research.

„În ianuarie, în majoritatea regiunilor țării nivelul comerțului ilicit cu țigarete rămâne relativ constant. Doar în regiunea nord-vest contrabanda crește cu 2,4 p.p., iar în sud-vest scade cu 2,9 p.p., față de noiembrie 2019.  Nord-est continuă să fie și în ianuarie 2020 cea mai afectată de piața neagră, cu un procent de 29,6%. Din punct de vedere al provenienței produselor de pe piața neagră,  ponderea „cheap whites” crește cu 2,1 p.p. până la 32,1%, iar Moldova se află în creștere abruptă cu peste 11 p.p. până la 28,2%. Ponderea produselor din Ucraina scade cu 4,4 p.p.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 18:22

Ministerul Sănătății recomandă Parlamentului să nu interzică expunerea țigărilor în magazine, reclamele la țigări, acțiunile de promovare și distribuirea gratuită de mostre de produse din tutun, precum și sponsorizarea de evenimente de către companiile producătoare de tutun, așa cum prevede un proiect de lege inițiat anul trecut și aflat în procedură parlamentară, se arată într-un document obținut de HotNews.ro.

Duminică, 22 Decembrie, 2019 - 12:41
De 1,8 puncte procentuale, până la 12,3%, faţă de 10,5% în septembrie

Piaţa neagră a ţigaretelor a înregistrat în luna noiembrie prima creştere din acest an, de 1,8 puncte procentuale, până la 12,3%, faţă de 10,5% în septembrie, arată un studiu publicat duminică de Novel Research, potrivit căruia regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată de contrabanda cu ţigări.

Sectorul tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după cel petrolier.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 15:51
Propunere legislativă respinsă de Comisii, dar trecută tacit!

București, 1 7 octombrie 2019 Săptămâna aceasta, Senatul României ar fi trebuit să voteze
Raportul de respingere a Proiectului de lege care urmărește suprareglementarea comerțului cu produse
din tutun și implică, printre altele, restricționarea totală a comunicării pentru produsele de vapat cu
potențial de risc redus, diminuând astfel șansele de reușită pentru peste 350.000 de fumători adulți
care își doresc să renunțe la fumatul tigaretelor cu ajutorul lor.
Propunere alegislativă a fost respinsă de către Comisiile de specialitate a le Senatului, dar

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 23:04
JTI cere Senatului să voteze Raportul negativ la Inițiativa anti-tutun

Într-un punct de vedere trimis vineri Senatului, JTI atrage atenția cu privire la modul în care Legiuitorul este indus în eroare de activiști și avertizează că propunerea legislativă inițiată de lobiștii anti-tutun poate aduce și în România problemele grave generate de demersuri similare în alte țări. 

 

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 19:17
Și afectarea gravă a peste 70.000 de operatori economici

București, 23 septembrie 2019 –Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării consideră că proiectul de hiper-reglementare în domeniul tutunului (L443/2019) înseamnă afectarea gravă a peste 70.000 de operatori economici, interzicerea oricărei comunicări legate de produsele cu potențial de risc redus, pachete de țigări mai scumpe și pierderi cumulate de peste 1,1 miliarde de euro anual pentru bugetul de stat.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 14:58
E pregătit statul să suplinească deficitul de finanțare?

Mari nume din artele spectacolului, organizatori de festivaluri și evenimente, actori, coregrafi, muzicieni, manageri culturali, critici de artă, publiciști, realizatori de emisiuni culturale, reprezentanți de asociații artistice sau caritabile, au cerut Comisiilor pentru cultură din Parlament respingerea inițiativei legislative (L 443/ 2019) prin care, printre alte prevederi radicale, ar urma să fie interzise sponsorizările acordate de companiile de tutun.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 20:50

Piața neagră a țigaretelor a scăzut în iulie la 13,7%  din totalul consumului, cu 1,2 p.p. mai puțin față de mai și cu 3,6 p.p. comparativ cu ianuarie 2019. Un nivel al contrabandei de sub 14% nu s-a mai înregistrat de șase ani.

 

Miercuri, 28 August, 2019 - 19:42

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că miercuri a început perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale din acest an şi precizează că, pentru prima dată la un scrutin prezidenţial, campania electorală va fi finanţată de la bugetul de stat.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informeaz, într-un comunicat remis News.ro, că astăzi, 28 august 2019, începe perioada electorală pentru alegerea Preşedintelui României, aceasta urmând a se încheia după publicarea rezultatului scrutinului în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Duminică, 14 Iulie, 2019 - 11:13
„Cheap whites”, cel mai mare nivel din ultimii zece ani

Piața neagră a țigaretelor a scăzut în mai la 14,9%  din totalul consumului cu 0,3 p.p. mai puțin față de martie și cu 2,4 p.p. comparativ cu ianuarie 2019. Un nivel de sub 15% al contrabandei nu s-a mai înregistrat de trei ani.

 

Luni, 17 Iunie, 2019 - 15:07
Avertizează Coaliția pentru Libertatea Comețului și a Comunicării

Coaliția pentru Libertatea Comețului și a Comunicării (CLCC) consideră că inițiativa de hiper-reglementare în domeniul tutunului promovată de câțiva membri ai Parlamentului lovește un întreg sector economic și 4 milioane de români, având un singur câștigător – paternalismul. Propunerea este înaintată în condițiile în care România se află deja pe locul al șaptelea în clasamentul european privind restricțiile în domeniul tutunului[1].

Duminică, 9 Iunie, 2019 - 10:16
Zice un deputat USR - Tudor Pop, aflat probabil sub influența altor arome

A doua saptamana dupa ce au obtinut un scor istoric in alegeri alaturi de PLUS, cei de la USR s-au gasit in mijlocul unei furtuni politice. Motivul: un proiect de lege anti-tutun, care prevede ca reclamele la tigari si sponsorizarea produselor din tutun sa fie interzise.

Subscribe to Tutun