Luni, 12 August, 2019 - 11:43

Cele mai importante edituri din România vor aduce la Chișinău, între 28 august și 1 septembrie, cele mai bune cărți ale anului, dar și foarte multe materiale educaționale;
- O librărie Cărturești se va deschide, în premieră, la Chișinău, chiar în preajma Bookfest;
- Din gândurile organizatorilor în avanpremiera celei de-a patra ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău: 
•    ”Cel mai important salon de carte din spațiul românesc”, punctează Liliana Nicolaescu–Onofrei, ministrul Educației și Culturii de la Chișinău

Vineri, 9 August, 2019 - 19:54

În perioada 12-24 august 2019, la Ierusalim, va avea loc ediţia cu numărul XLIV a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri. Evenimentul, organizat de Primăria din Ierusalim, se va desfăşura la Amfiteatrul "Merrill Hassenfeld" din "Sultan's Pool" şi la Centrul de arte şi meşteşuguri "Khutsot Hayotser".

Joi, 8 August, 2019 - 18:19

Pe 14 și 15 septembrie, vinul, muzica și cultura moldovenească se reîntâlnesc în spațiul natural oferit de Lagoo-Snagov, la cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului Moldovei, organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), care reunește toate cramele din Republica Moldova sub brandul de țară Vinul Moldovei. O legendă vie.

Joi, 1 August, 2019 - 11:07

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu E.S. Sarayoot Kalayanamit, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Thailandei în România. La întrevedere au participat, de asemenea, Sirimit Siripala, ministru consilier și adjunct al șefului misiunii, și Kanisapol Sithtichoti, secretar 1 (consul) în cadrul aceleiași ambasade.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 16:00

Grădina Botanică este vizitată, primăvara și vara, de aproape 35.000 de persoane pe lună. În condiţiile date, Universitatea București a inițiat o procedură de prospectare a pieței în vederea introducerii unei soluții de tip self ticketing și de tip kioșk pentru a facilita accesul în Grădina Botanică. 

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 18:39

Muzeul Municipiului București organizează vernisajul expoziției tematice „Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie”, eveniment care va avea loc pe data de 23 iulie, ora 19.00, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). Noul proiect expozițional este asociat Festivalului Internațional George Enescu, Ediția 2019.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 14:00

Peste 6000 de turiști sunt așteptați să facă parte din comunitatea sașilor la Săptămâna Haferland 2019, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania, care se va desfășura în perioada imediat următoare, între 25 și 29 iulie 2019.

Sâmbătă, 20 Iulie, 2019 - 14:30
Ceremonia militară și religioasă de la la Monumentul Eroilor Aerului

O ceremonie militară şi religioasă dedicată Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene s-adesfășurat la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor timp de o oră începând cu 10:00.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 18:39

Preparate japoneze, chinezeşti, coreene, turceşti, thailandeze, indiene, libaneze şi siriene şi un mix de muzică live, DJ, spectacole de dans, ateliere de inspiraţie asiatică şi demonstraţii de gătit sunt oferta primei ediţii a Asian Food Fest, care va avea loc de vineri până duminică în Parcul Titan din Bucureşti, informează un comunicat al organizatorilor.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 15:37

Vernisajul expozițiilor de artă contemporană intitulat “Love Letters for Europe. Signed Romania”, organizat de Institutul Cultural Român, a avut loc pe 18 iulie 2019, în fabulosul decor al Castelului Beloeil, Belgia. Evenimentul a reprezentat avanpremiera participării României ca țară invitată la Festivalul de Arte EUROPALIA 2019 și constituie un bun prilej de a cunoaște valorile culturale actuale ale țării noastre.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 13:55

Creatorii români revin şi la ediţia din acest an a salonului internaţional de design vestimentar, accesorii de modă şi bijuterii de la Londra, desfăşurat în perioada 21-23 iulie, pentru a propune publicului noi colecţii ale brandurilor deja recunoscute şi apreciate pe pieţele europene.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 15:17

„Viață de parazit – traiul pe cârca altuia”, un modul al Școlii de Vară de la Antipa destinat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, care se va desfășura în perioada 22-26 iulie 2019 în Sala Atelier de la etajul Muzeului.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 16:55

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în colaborare cu Institutul Francez din București, Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris și Centrul Romano de Studii și Dezvoltare Socială (CRSDS), anunță deschiderea expoziției „Noi și ceilalți. De la prejudecată la rasism”.

Prin intermediul acestui eveniment, instituțiile partenere își propun să aducă în atenția publicului una dintre marile probleme sociale ale lumii contemporane - rasismul.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 18:17

Înscrierile la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional al Tomatelor şi al Biodiversităţii, organizat de Primăria municipiului Buzău în colaborare cu Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău, au demarat, fiind aşteptaţi legumicultori din ţară şi din străinătate.

Academicianul Costel Vânătoru de la Staţiunea de Cercetări Legumicole Buzău, iniţiatorul acestui proiect, a declarat că "deja şi-au anunţat prezenţa legumicultori din Ungaria, Franţa şi Republica Moldova, dar şi de la Sibiu, Alba Iulia şi Izbiceni".

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 13:26

Sâmbătă, 29 iunie 2019, între orele 09.00-14.00, filiala București a Asociației Internaționale a Polițiștilor, în parteneriat cu Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, va organiza Târgul Internațional al Colecționarilor din Ministerele de Interne "IPA ROCOP-2019". La acest eveniment și-au anunțat participarea colecționari de documente și obiecte din cadrul ministerelor de interne ale statelor afiliate IPA.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 16:06

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şiBRD–Groupe Société Générale lansează MyAntipa, un proiect care propune o formulă inedită pentru educația modernă interdisciplinară, în care știința, arta, lectura și dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învățare. MyAntipa este realizat în colaborare cu scriitoarea și managerul cultural Svetlana Cârstean, cunoscută pentru multiple proiecte culturale și educative.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 13:10

Vă invităm la târg! Între 28 şi 30 iunie 2019 va avea loc tradiţionalul Târg de Sfinţii Apostoli "Petru şi Pavel". Evenimentul face parte din seria acţiunilor dedicate "Anului omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari", aşa cum este declarat de Patriarhia Română.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 17:25

„Născuți aici” este povestea unei expoziții cu și despre fluturi, adusă din 26 iunie la Muzeul Antipa, care își invită vizitatorii să admire frumusețea și bogăția de culori ale unor vietăți cu un ciclu de viața fascinant. În sera din curtea muzeului își vor întinde aripile „Împăratul” (Morpho peleides Kollar), „Fluturele coada rândunicii de smarald” (Papilio palinurus Fabricius), precum și fluturi cap-de-bufniță (Caligo atreus Kollar și C. memnon C. & R.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 19:19

În legătură cu situația prezentată în articolul „Guvernul vrea să construiască o clădire prin exproprierea Muzeului Antipa“, apărut pe site-ul Adevărul, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ (MNINGA) este în măsură să comunice următoarele:

Muzeul a primit, din partea autorității finanțatoare, Ministerul Culturii și Identității Naționale, solicitarea de a răspunde unei adrese venite dinspre Secretariatul General al Guvernului, privind cedarea a 5.300 de metri pătrați din parcul Muzeului în vederea realizării unei alte construcții.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 11:40

Un număr de peste 20 de mii de vizitatori au trecut pragul Casei Hansen – fostul spital de leproși din Ierusalim, transformat într-un centru cultural  israelian de anvergură –, care găzduiește ediția din acest an a Jerusalem Design Week. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în data de 13 iunie 2019, beneficiind de prezența unui public format atât din profesioniști în domeniul design-ului, cât și din iubitori de artă contemporană.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:39

Sărbătoarea de Sânziene, sau Drăgaica, se spune din moși-strămoși că e una magică, iar acesta e motivul pentru care Grădina cu Artiști o va sărbători de două ori anul acesta, pe 15 – 16 iunie în Parcul Kiseleff și pe 22 – 23 iunie în Grădina Icoanei. Plănuim să avem de două ori mai multe nopți în care toate minunile sunt posibile și cerul se deschide și de două ori mai multe zile în care zânele dansează și sărbătoresc  soarele, dragostea și pofta de viață.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 13:59

Secretarul de stat Gabriela Mihaela Voicilă a participat, împreună cu delegația economică a României, la ediția a V-a a Expoziției pentru  Comerț și Investiții, în formatul de cooperare 17+1, care s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie, la Ningbo, Republica Populară Chineză. Expoziția a fost dedicată prezentării produselor specifice țărilor Europei Centrale și de Est consumatorilor chinezi. 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 10:19

Vineri, 14 iunie, începe o nouă ediție a Street Food In The Park Summer Edition. Timp de trei zile, la ParkLake Shopping Center, sărbătorim împreună vara într-o atmosferă relaxată și colorată, cu muzică live de calitate a unora dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului și cu mâncare stradală delicioasă, savurată alături de prieteni, pe iarbă sau pe terasă, cât e ziua de lungă. 

Food Trucks In The Park  

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 15:00

Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, organizează în perioada 20-23 iunie 2019 cea de-a 29-a ediție a Târgului Anticarilor, eveniment care se va desfășura în Parcul Obor din București.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 09:21

În luna septembrie a.c., importatori și distribuitori de vinuri cehi vor vizita județul Prahova pentru finalizarea discuțiilor începute în timpul misiunii de promovare a vinurilor autohtone în Republica Slovacă și Republica Cehă, desfășurată în perioada 4-9 iunie.

Opt producători români au participat la misiune şi au avut oportunitatea să își prezinte vinurile în fața somelierilor și a unei numeroase asistențe de specialitate, atât la Bratislava, cât și la Praga și la Usti Nad Labem.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 15:46

Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, organizează în perioada 20-23 iunie 2019 cea de-a 29-a ediție a Târgului Anticarilor, eveniment care se va desfășura în Parcul Obor din București. 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 10:48

Organizația Japoneză pentru Comerţ Exterior (JETRO), în colaborare cu organizatorii Techsylvania şi firma parteneră Risky Business, organizează un eveniment B2B în cadrul Techsylvania 2019. 
(www.techsylvania.com)

Evenimentul va avea loc Luni, 10 Iunie 2019, 11:00 – 18:00, la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca.  

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 10:13

Opt producători și exportatori români de vinuri participă, în perioada 4-9 iunie 2019, la o misiune economică în Republica Slovacă și Republica Cehă, cu scopul de a identifica noi clienți și de a-și majora exporturile pe aceste piețe.

Perspectivele exportatorilor români sunt pozitive, având în vedere tendința de creștere constantă a consumului și importurilor de vin pe cele două piețe, numărul important de turiști, precum și apariția unei noi clase de consumatori locali din rândul tinerilor, care asociază vinul cu evenimentele sociale.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 15:44

Apocalipsa || Florin Mihai | expoziție de pictură și desen || curator : Constantin Prut || vernisaj 4 iunie 2019, ora 19.00 || Centrul Artelor Vizuale - Căminul Artei, parter || expoziția este deschisă în perioada 1 - 14 iunie 2019 || 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 14:19

Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează expoziția “TRANSPARENȚE TRANS-APARENȚE”, la Galeria Simeza, în perioada 4-15 iunie 2019.

Artiști expozanți: Ionuț - Theodor Barbu, Anca Boeriu, Ilie Chioibaș, Mariea Petcu Chioibaș, Florin Mocanu, Lisandru Neamțu.

Vernisajul va avea loc marți 5 iunie, ora 18.00.

Subscribe to Targuri si expozitii