Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 16:05

Un obișnuit al evenimentelor de inventică și cu peste o sută de premii internaționale în palmares, hunedoreanul Corneliu Birtok Băneasă a organizat prima ediție a salonului de inventică InventCor 2020. Manifestarea organizată online a reunit aproape două sute cincizeci de invenții din 14 țări ale lumii.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:14

Astăzi începe INOVALIMENT primul târg din România, dedicat exclusiv cercetării alimentare. Timp de 5 zile vor avea loc prezentările lucrărilor ştiinţifice, susţinute de cei peste 45 de cercetători şi specialişti care s-au înscris la eveniment.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 15:46

Europa se pregătește pentru sărbătorile de iarnă sub amenințarea pandemiei de coronavirus. Multe țări au adoptat restricții severe sau totale. Și, totuși, oamenii încearcă să mai simtă ceva din feeria Crăciunului.

Austriece nu vor să creadă că anul acesta sărbătorile de iarnă vor fi mai triste ca până acum din cauza pandemiei. Au ieșit, în stradă, pentru a vedea luminile amplasate deja de municipalitatea din Viena. Dar, în ciuda efortului de a păstra o impresie de normalitate, atmosfera este tristă. Cu atât mai mult cu cât Târgurile de Crăciun vor rămâne închise.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 15:00
Sâmbătă, de la ora 19.00

Noaptea Muzeelor la Antipa se va desfășura în acest an online, sâmbătă, de la ora 19.00. Vizitatorii virtuali vor putea urmăriri pe pagina de Facebook a instituției prezentările făcute de specialiștii muzeului.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Noaptea Muzeelor se va desfășura anul acesta online pe pagina de facebook a instituției, unde, sâmbătă, între orele 19.00 și 23.00, vizitatorii virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiștii muzeului.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 14:21

Deși traversăm o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial, peste 60 de muzee și operatori culturali din toată țara s-au înscris și anul acesta pentru a sărbători, pe 14 noiembrie, a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 12:51

Vinurile Chardonnay, 2019, sec, Crama Viișoara (categoria vinuri albe), Fetească Neagră, 2019, sec, Crama Alira (categoria vinuri rose) și Fetească Neagră + Cabernet Sauvignon, 2017, sec, Crama Dan Corbuț (categoria vinuri roșii) au fost marile câștigătoare ale concursului „Poveşti cu vinuri româneşti”, ajuns anul acesta la a cincea ediție și organizat de BASF.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 13:46

Inconfundabilele automobile românești care au scris istorie, Dacia, Oltcit și ARO, pot fi admirate, în perioada 6-22 noiembrie, la Mega Mall, în cadrul expoziției „Mașini de Altădată”. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, la nivelul 0 și 1 al mall-ului, 10 modele de mașini retro românești și chiar și un exemplar al celebrei motociclete Carpați, din colecțiile unor pasionați de mașini vintage. Mai mult, va fi organizată și o serie de tururi ghidate de către bloggerul și jurnalistul auto Alin-Alexandru Ionescu

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 15:46

Târgul de Crăciun din Sibiu nu va mai avea loc, iarna aceasta, din cauza riscului creșterii numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, au anunțat, luni, organizatorii. Proiecțiile pe clădirile din centrul orașului vor întreține, însă, atmosfera feerică de sărbătoare.

Organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu au anunțat, luni, că au luat decizia să suspende, iarna aceasta, organizarea Târgulu, pentru a elimina riscul infectării cu SARS-CoV-2.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:42

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă, începând de vineri, 23, până duminică, 25 octombrie 2020, între orele 10 şi 18, la Târgul de Sânmedru - de antichităţi ţărăneşti, la care vor participa aproximativ 40 de colecţionari din toată ţara cu lucruri vechi, de colecţie. Puse unele lângă celelalte, obiectele prezentate la târg formează o poveste frumoasă şi impresionantă din viaţa rurală, din vremuri care încep cu "a fost odată ca niciodată".

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 15:07

Peste 32.000 de persoane au vizitat, în perioada 11 - 27 septembrie, Art Safari Bucureşti, eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept şi structură, informează organizatorii.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 12:34

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanţa), după o intrerupere de 7 luni, cauzată de restricţiile impuse de autorităţi, în condiţiile epidemiei cu noul Coronavirus, organizează, în perioada 30 septembrie - 04 octombrie 2020, ediţia de toamnă a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte - Încălţăminte TINIMTEX, cel mai mare eveniment de profil din ţară în domeniul industriei uşoare, cu tradiţie pentru zona Dobrogea.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 11:49

Universitatea Bucureşti se implică în protejarea şi valorificarea patrimoniului naţional imaterial. Cea mai nouă iniţiativă, Proiectul "Please touch the intangible cultural heritage", este o platformă menită să ofere sprijin şi expertiză tuturor celor care lucrează pentru valorificarea tradiţiilor şi elementelor din folclor. La final, va fi realizat un Catalog de bune practici pentru specialiştii din România şi Republica Moldova.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 19:00

Demonstraţii meşteşugăreşti, ateliere pentru copii şi pentru adulţi vor avea loc timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la prima ediţie a evenimentului „Un colţ de Bucureşti” găzduit de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Evenimentul îşi propune să promoveze arta meşterilor populari şi artiştilor plastici din Bucureşti.

În cele două zile, în curţile gospodăriilor din muzeu, vor avea loc şi demonstraţii meşteşugăreşti, ateliere pentru copii şi pentru adulţi.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 12:56

Kreskova Vodka cu 40% alcool, un brand strategic al portofoliului Alexandrion Group, a demonstrat din nou, ȋn această vară, că are toate atributele necesare pentru a se distinge printre băuturi din categoria sa, din întreaga lume, câştigând Medalia Master, cea mai importantă şi ȋnaltă distincţie a prestigioasei competiţii internaţionale The Vodka Masters 2020, desfăşurată ȋn Marea Britanie.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 15:00

Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'' organizează, sâmbătă şi duminică, Târgul de Sfânta Maria, un eveniment care îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc, în preajma sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Marţi, 25 August, 2020 - 12:17

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 5 - 6 septembrie 2020 "Târgul de Sfânta Maria". Evenimentul îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc în preajma sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Vineri, 7 August, 2020 - 16:04

O expoziţie dedicată apărării şi promovării drepturilor omului, care prezintă numeroase benzi desenate realizate de artiştii din spaţiul franco-belgian, este deschisă la Palatul Suţu până la finalul acestei luni.

Joi, 6 August, 2020 - 14:22

Începând de joi, expoziția „De ce ne rabdă Pământul?” propune vizitatorilor Muzeului Național de Istoria Naturală Grigore Antipa o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care și-au lăsat amprenta în știința, economia și arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen. Expoziția recuperează, în mod inedit, concepte și viziuni originale dezvoltate de cei trei, a căror intuiție în ceea ce privește dezvoltarea durabilă îi plasează (chiar și) astăzi în avangardă. 

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 18:21

Palatul Elisabeta va fi deschis pentru vizitatori, începând de joi, Principesa Sofia afirmând că, odată cu întoarcerea Regelui Mihai, acest spaţiu a devenit "locul regalităţii de pe harta României de astăzi".

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 15:30

Potrivit unui comunicat al Muzeului Satului, transmis marţi, la eveniment, pe scena Dumitra, vor fi prezenţi: Ansamblul de datini şi obiceiuri Vatra Hărmanului (Hărman, jud.Braşov), Gelu Voicu şi Taraful Lăutarii din Teleorman, Ansamblul folcloric Ţara Vrancei ( Focşani, jud.Vrancea).

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 18:42

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ''Grigore Antipa'' anunţă revenirea la programul normal de vizitare începând de luni 15 iunie.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 18:00

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat, astăzi, la redeschiderea către public a Muzeului Național „Peleș”, Sinaia, unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. La evenimentul de reluare a activității cu publicul au mai participat: Raluca Turcan, Vicepremier, Narcis Dorin Ion, Manager al Muzeului Național ‚‚Peleș’’ și Ion Tucă, Director al Casei Regale a României.

Joi, 14 Mai, 2020 - 14:44

Deschiderea muzeelor, anunțată printre primele măsuri de relaxare, se va face, începând de săptămâna viitoare, unde se va putea. Vor începe să primească vizitatori doar muzeele care vor îndeplini criteriile de siguranță și protecție. Favorizate sunt instituțiile în aer liber ca Muzeul Satului sau Astra din Sibiu.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 14:18

Muzeul Antipa rămâne închis după terminarea stării de urgență. Reprezentanții muzeului anunță că așteaptă normele de securitate biologică ce urmează să fie publicate.

„Mult a fost, puțin a rămas! Vă anunțăm că Muzeul Antipa NU se va deschide pentru public din data de 15 mai 2020. Personalul instituției va lucra însă ca muzeul, un loc extrem de vizitat, fermecător și dorit de public, să devină un mediu sigur pentru sănătatea noastră, angajați și vizitatori, deopotrivă!”, este anunțul Muzeului Antipa.

Luni, 23 Martie, 2020 - 11:03

Perioada dificilă în care ne aflăm din cauza declanșării la nivel global a pandemiei de Coronavirus aduce cu sine o serie de schimbări majore în zona industriei de evenimente, iar afectate sunt, fără doar și poate, inclusiv nunțile. Participarea fizică la târguri specifice pentru alegerea produselor și a serviciilor pe care ni le dorim în cadrul evenimentului nostru este suspendată pe perioadă nedeterminată, până la o altă decizie a autorităților. 

Sâmbătă, 29 Februarie, 2020 - 09:01
În cadrul programului ROMANIAN ANNUAL FASHION SHOWCASE

Primul eveniment al programului permanent lansat de reprezentanța ICR la New York dedicat industriilor creative, ROMANIAN ANNUAL FASHION SHOWCASE, debutează cu un prim eveniment inspirat de tradiţiile românești, vineri, 6 martie 2020, ora 18.30.

Sediul ICR New York din Manhattan va găzdui viziunea contemporană originală a trei apreciaţi designeri români, recunoscuți pentru abordările inovative și a brandurilor lor reprezentative: Alexandra Popescu-York, Corina Leca (DeCorina Hats) și Alina Marica (Maressia).

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:25

Biblioteca Metropolitană București (BMB) invită publicul marţi, 3 martie, începând cu ora 18.00, la Artoteca BMB, la vernisajul expoziției de artă vizuală „@rdoare” a directorului de imagine Mircea Bunescu.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:05

Startul petrecerii îl dăm împreună la FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE ce își deschide porțile în Piața Unirii din Focșani, în weekend-ul acesta, de vineri 28 februarie până duminică 1 martie, un eveniment savuros ce va încânta gusturile celor mai pretențioși oaspeți!

O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la "FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE" din Piața Unirii din Focșani, un festin gastronomic la care toți focșănenii sunt invitaţi, de vineri până duminică, pentru că sloganul evenimentului este " La Plăcinte Înainte!"

Luni, 24 Februarie, 2020 - 18:02

Cel mai mare diamant, ce a ieșit vreodată la vânzare în România, este scos la licitație. Briliantul de circa 8,59 carate este estimat între 45.000 și 65.000 de euro și este expus la Palatul Cesianu-Racoviță.

Prețiosului diamant i se adaugă și alte aproximativ 200 de bijuterii de colecție care depășesc valoarea totală de 2 milioane de euro.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 08:58
Emil-Răzvan Pîrjol: Târgul de Turism al României este o manifestare expoziţională descrisă de emoţii, senzaţii şi experienţe

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Emil-Răzvan Pîrjol, a deschis ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, împreună cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Nicolae Demetriade.

Subscribe to Targuri si expozitii