Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:42

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă, începând de vineri, 23, până duminică, 25 octombrie 2020, între orele 10 şi 18, la Târgul de Sânmedru - de antichităţi ţărăneşti, la care vor participa aproximativ 40 de colecţionari din toată ţara cu lucruri vechi, de colecţie. Puse unele lângă celelalte, obiectele prezentate la târg formează o poveste frumoasă şi impresionantă din viaţa rurală, din vremuri care încep cu "a fost odată ca niciodată".

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 15:07

Peste 32.000 de persoane au vizitat, în perioada 11 - 27 septembrie, Art Safari Bucureşti, eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept şi structură, informează organizatorii.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 12:34

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanţa), după o intrerupere de 7 luni, cauzată de restricţiile impuse de autorităţi, în condiţiile epidemiei cu noul Coronavirus, organizează, în perioada 30 septembrie - 04 octombrie 2020, ediţia de toamnă a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte - Încălţăminte TINIMTEX, cel mai mare eveniment de profil din ţară în domeniul industriei uşoare, cu tradiţie pentru zona Dobrogea.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 11:49

Universitatea Bucureşti se implică în protejarea şi valorificarea patrimoniului naţional imaterial. Cea mai nouă iniţiativă, Proiectul "Please touch the intangible cultural heritage", este o platformă menită să ofere sprijin şi expertiză tuturor celor care lucrează pentru valorificarea tradiţiilor şi elementelor din folclor. La final, va fi realizat un Catalog de bune practici pentru specialiştii din România şi Republica Moldova.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 19:00

Demonstraţii meşteşugăreşti, ateliere pentru copii şi pentru adulţi vor avea loc timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la prima ediţie a evenimentului „Un colţ de Bucureşti” găzduit de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Evenimentul îşi propune să promoveze arta meşterilor populari şi artiştilor plastici din Bucureşti.

În cele două zile, în curţile gospodăriilor din muzeu, vor avea loc şi demonstraţii meşteşugăreşti, ateliere pentru copii şi pentru adulţi.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 12:56

Kreskova Vodka cu 40% alcool, un brand strategic al portofoliului Alexandrion Group, a demonstrat din nou, ȋn această vară, că are toate atributele necesare pentru a se distinge printre băuturi din categoria sa, din întreaga lume, câştigând Medalia Master, cea mai importantă şi ȋnaltă distincţie a prestigioasei competiţii internaţionale The Vodka Masters 2020, desfăşurată ȋn Marea Britanie.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 15:00

Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'' organizează, sâmbătă şi duminică, Târgul de Sfânta Maria, un eveniment care îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc, în preajma sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Marţi, 25 August, 2020 - 12:17

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 5 - 6 septembrie 2020 "Târgul de Sfânta Maria". Evenimentul îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc în preajma sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Vineri, 7 August, 2020 - 16:04

O expoziţie dedicată apărării şi promovării drepturilor omului, care prezintă numeroase benzi desenate realizate de artiştii din spaţiul franco-belgian, este deschisă la Palatul Suţu până la finalul acestei luni.

Joi, 6 August, 2020 - 14:22

Începând de joi, expoziția „De ce ne rabdă Pământul?” propune vizitatorilor Muzeului Național de Istoria Naturală Grigore Antipa o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care și-au lăsat amprenta în știința, economia și arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen. Expoziția recuperează, în mod inedit, concepte și viziuni originale dezvoltate de cei trei, a căror intuiție în ceea ce privește dezvoltarea durabilă îi plasează (chiar și) astăzi în avangardă. 

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 18:21

Palatul Elisabeta va fi deschis pentru vizitatori, începând de joi, Principesa Sofia afirmând că, odată cu întoarcerea Regelui Mihai, acest spaţiu a devenit "locul regalităţii de pe harta României de astăzi".

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 15:30

Potrivit unui comunicat al Muzeului Satului, transmis marţi, la eveniment, pe scena Dumitra, vor fi prezenţi: Ansamblul de datini şi obiceiuri Vatra Hărmanului (Hărman, jud.Braşov), Gelu Voicu şi Taraful Lăutarii din Teleorman, Ansamblul folcloric Ţara Vrancei ( Focşani, jud.Vrancea).

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 18:42

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ''Grigore Antipa'' anunţă revenirea la programul normal de vizitare începând de luni 15 iunie.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 18:00

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat, astăzi, la redeschiderea către public a Muzeului Național „Peleș”, Sinaia, unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. La evenimentul de reluare a activității cu publicul au mai participat: Raluca Turcan, Vicepremier, Narcis Dorin Ion, Manager al Muzeului Național ‚‚Peleș’’ și Ion Tucă, Director al Casei Regale a României.

Joi, 14 Mai, 2020 - 14:44

Deschiderea muzeelor, anunțată printre primele măsuri de relaxare, se va face, începând de săptămâna viitoare, unde se va putea. Vor începe să primească vizitatori doar muzeele care vor îndeplini criteriile de siguranță și protecție. Favorizate sunt instituțiile în aer liber ca Muzeul Satului sau Astra din Sibiu.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 14:18

Muzeul Antipa rămâne închis după terminarea stării de urgență. Reprezentanții muzeului anunță că așteaptă normele de securitate biologică ce urmează să fie publicate.

„Mult a fost, puțin a rămas! Vă anunțăm că Muzeul Antipa NU se va deschide pentru public din data de 15 mai 2020. Personalul instituției va lucra însă ca muzeul, un loc extrem de vizitat, fermecător și dorit de public, să devină un mediu sigur pentru sănătatea noastră, angajați și vizitatori, deopotrivă!”, este anunțul Muzeului Antipa.

Luni, 23 Martie, 2020 - 11:03

Perioada dificilă în care ne aflăm din cauza declanșării la nivel global a pandemiei de Coronavirus aduce cu sine o serie de schimbări majore în zona industriei de evenimente, iar afectate sunt, fără doar și poate, inclusiv nunțile. Participarea fizică la târguri specifice pentru alegerea produselor și a serviciilor pe care ni le dorim în cadrul evenimentului nostru este suspendată pe perioadă nedeterminată, până la o altă decizie a autorităților. 

Sâmbătă, 29 Februarie, 2020 - 09:01
În cadrul programului ROMANIAN ANNUAL FASHION SHOWCASE

Primul eveniment al programului permanent lansat de reprezentanța ICR la New York dedicat industriilor creative, ROMANIAN ANNUAL FASHION SHOWCASE, debutează cu un prim eveniment inspirat de tradiţiile românești, vineri, 6 martie 2020, ora 18.30.

Sediul ICR New York din Manhattan va găzdui viziunea contemporană originală a trei apreciaţi designeri români, recunoscuți pentru abordările inovative și a brandurilor lor reprezentative: Alexandra Popescu-York, Corina Leca (DeCorina Hats) și Alina Marica (Maressia).

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:25

Biblioteca Metropolitană București (BMB) invită publicul marţi, 3 martie, începând cu ora 18.00, la Artoteca BMB, la vernisajul expoziției de artă vizuală „@rdoare” a directorului de imagine Mircea Bunescu.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:05

Startul petrecerii îl dăm împreună la FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE ce își deschide porțile în Piața Unirii din Focșani, în weekend-ul acesta, de vineri 28 februarie până duminică 1 martie, un eveniment savuros ce va încânta gusturile celor mai pretențioși oaspeți!

O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la "FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE" din Piața Unirii din Focșani, un festin gastronomic la care toți focșănenii sunt invitaţi, de vineri până duminică, pentru că sloganul evenimentului este " La Plăcinte Înainte!"

Luni, 24 Februarie, 2020 - 18:02

Cel mai mare diamant, ce a ieșit vreodată la vânzare în România, este scos la licitație. Briliantul de circa 8,59 carate este estimat între 45.000 și 65.000 de euro și este expus la Palatul Cesianu-Racoviță.

Prețiosului diamant i se adaugă și alte aproximativ 200 de bijuterii de colecție care depășesc valoarea totală de 2 milioane de euro.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 08:58
Emil-Răzvan Pîrjol: Târgul de Turism al României este o manifestare expoziţională descrisă de emoţii, senzaţii şi experienţe

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Emil-Răzvan Pîrjol, a deschis ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, împreună cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Nicolae Demetriade.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 11:15

În perioada 20-23 februarie, la Pavilionul Expozițional ROMEXPO, Republica Moldova participa la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR) în carul căreia va prezenta oferta turistica a țării vecine, dar și cele mai noi proiecte care urmează să fie finalizate în martie. Unul dintre acestea este Drumul Vinului care cuprinde, așa cum indică și denumirea, destinații oenologice. Drumul Vinului este format din 3 rute care acoperă 3 zone viticole cu indicații geografice protejate: Valul lui Traian, Ștefan Vodă și Codru. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 16:10

Organizatorii Salonului auto din Beijing au anunţat amânarea evenimentului, care ar fi trebuit să aibă loc în aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus. Evenimentul se desfăşura la fiecare al doilea an şi a atras, anul trecut, 820.000 de oameni din 14 ţări.

Potrivit Reuters, Salonul urma să aibă loc între 21 şi 30 aprilie.

Aceasta este cel mai recent dintr-o serie de evenimente care au fost victime ale răspândirii virusului, atât în China cât şi în străinătate.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 13:11

Cine se încumetă să dea gata CÂRNATUL DE 100 DE METRI tăiat cu barda de
măcelari, aromat cu condimente şi perpelit la foc mic pe grătar? Dacă vă
plouă deja în gură, vă aşteptăm de joi 20 februarie şi până duminică 23
februarie în PARCUL NAŢIONAL din Capitală.

Pregătim un OSPĂŢ cum rar vă e dat să întâlniţi cu SLANĂ ŞI CÂRNAŢI.
Vedeta va fi
Cârnatul de 100 de metri pe care-l scoatem la concurs! Da da! Facem
CONCURS DE MÂNCAT CÂRNAŢI cu premii surpriză pentru câştigător!

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 13:38

Timp de 4 zile, în perioada 20-23 februarie 2020, Primăria Municipiului Constanţa prezintă la Bucureşti o experienţă turistică integrată în care istoria, cultura, diversitatea gastronomică şi savoarea locală completează viziunea provocatoare a generaţiei Z, pentru a oferi tuturor celor care ne vizitează o experienţă unică.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 19:00

Directorul Muzeului de Istorie din Sighişoara, Nicolae Teşculă, a declarat luni că instituţia a înregistrat anul trecut 227.000 de vizitatori, acesta fiind cel mai mare număr de turişti de la deschiderea muzeului în anul 1899.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 18:00

Prima expoziţie permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului, o expoziţie inedită şi unică în România, va fi inaugurată miercuri, 22 ianuarie, la Muzeul oraşului Oradea (MoO), potrivit muzeografului Cristina Puşcaş.

Orădenii sunt invitaţi la vernisajul acestei expoziţii numite "Discoteca anilor '70-'80", ce va fi urmat şi de o petrecere cu muzica specifică perioadei, la care participanţii sunt îndemnaţi să se îmbrace adecvat pentru a dansa pe muzica celor de la ABBA, Queen sau The Beatles.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 13:19

În perioada 17 ianuarie – 17 aprilie va avea loc în premieră în România expoziția Interactive Science 2020, concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi. „ După ce sute de mii de vizitatori i-au trecut pragul în Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Bulgaria, publicul va avea ocazia să interacționeze cu 25 de mașinării, ce combină experimentul cu joaca și vor pune la încercare inteligența și abilitățile copiilor și adulților de toate vârstele, la AFI COTROCENI (etajul 1, lângă locul de joacă)”, anunță organizatorul Events.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 12:00

A devenit deja o tradiţie ca, la începutul lunii ianuarie, studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara să organizeze, în holul central al Bibliotecii UPT, o expoziţie de scaune creative, originale, atipice, în cele mai diverse forme, culori şi materiale.

Anul acesta, în data de 9 ianuarie 2020, la ora 14:00, în holul Bibliotecii UPT va avea loc vernisajul celei de-a III-a ediţii a expoziţiei "Sit with me", care va reuni circa 50 de creaţii ale studenţilor-arhitecţi.

Subscribe to Targuri si expozitii