Miercuri, 27 Mai, 2020 - 12:05

Kingston Digital, Inc., producător afiliat Kingston Technology Company, Inc., lider pe piața mondială de soluții de memorie și tehnologie, a anunțat disponibilitatea SSD-urilor cu capacitate de stocare de 7.68TB*, pe interfață SATA, proiectate pentru utilizarea în centre de date –  Data Center 500R (DC500R) și 450R (DC450R). Modelul DC1000M, cu capacitate de stocare de 7.68TB, pe interfață U.2 NVMe, va fi disponibil începând cu luna iunie.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:44

•    Oferta este destinată clienților casnici;
•    Activarea automată a facturii electronice este unul dintre avantaje și permite plata simplă și rapidă;

Începând cu această săptămână, E.ON pune la dispoziția clienților casnici un nou produs de electricitate, E.ON Green Home, care constă în energie electrică provenind în totalitate din surse regenerabile: eoliană, solară și hidro. 

Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:24
de la 30.000.000 în Februarie, la aproape 100.000.000 în Martie 26 mai 2020

Cu milioane de angajați nevoiți să lucreze de acasă, utilizarea instrumentelor de acces de la distanță a crescut exponențial. Mai mult decât atât, pe lângă această tranziție, s-a materializat o altă tendință în multe regiuni afectate de izolare, inclusiv în majoritatea marilor țări europene: o creștere masivă a numărului de atacuri de tip forță brută împotriva RDP-ului – unul dintre cele mai populare instrumente de acces de la distanță pentru stațiile de lucru sau servere.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 11:51

În această săptămână, Vodafone și OPPO au anunțat un parteneriat pentru comercializarea unei game extinse de produse OPPO în țările europene în care operează Vodafone. Primele țări în care vor fi disponibile smartphone-urile OPPO sunt România, Germania, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Olanda și Turcia.  

Vodafone România a dat drumul precomenzilor pentru OPPO Reno 3 Pro 5G. Clienții care înregistrează o precomandă între 22 mai și 5 iunie vor primi cadou un set de căști wireless OPPO Enco W31.

Joi, 21 Mai, 2020 - 14:18

În cadrul Huawei Analyst Summit 2020, organizat la Shenzhen săptămâna aceasta, reprezentanți ai Huawei Consumer Business Group au avut parte de discuții cu analiștii prezenți la eveniment despre cele mai recente tendințe ale industriei, tehnologii inovatoare și dezvoltarea ecosistemelor. Tema summit-ului din acest an a fost „Seamless AI Life, iar discuția s-a concentrat pe direcția dezvoltării viitoare a companiei.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 16:10

Huawei Consumer Business Group a anunțat disponibilitatea smartphone-ului Huawei Y6p, parte din Seria Y, pe piața din România. Smartphone-ul se remarcă printr-o autonomie ridicată a bateriei, un spațiu de stocare generos și un ecran Dewdrop de 6,3 inci. Telefonul este disponibil pentru precomandă la un preț special de 599 lei, prețul recomandat fiind de 799 lei. Oferta de lansare este valabilă  la partenerii autorizați ai HUAWEI, până pe data de 24 mai.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 11:33

Enel Green Power Chile (EGPC), filială a Enel Chile, a început construcția noului său parc solar fotovoltaic Azabache, situat la aproximativ 10 kilometri de orașul Calama, în regiunea Antofagasta. Construcția parcului fotovoltaic, care va avea o capacitate instalată de 60,9 MW, va implica o investiție de aproximativ 49 de milioane de dolari.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 09:50
un dispozitiv accesibil și extrem de util pentru studiu

Huawei Consumer Business Group anunță disponibilitatea tabletei Huawei MatePad T8 pe piața din România, cu oferte speciale de lansare, disponibile la partenerii autorizați. Prețul special pentru versiunea Wi-Fi a tabletei este de 489 lei, în timp ce prețul recomandat este de 649 lei. Versiunea LTE a tabletei este și ea disponibilă la un preț special, de 599 lei, prețul recomandat fiind de 749 lei. Campania promoțională este valabilă începând cu data de 19 mai și se va desfășura timp de 2 saptămâni.

Joi, 14 Mai, 2020 - 18:17

Compania Municipală Termoenergetica începe lucrările de reparaţii şi înlocuire a porţiunilor de conductă deteriorată, urmare a încheierii sezonului de încălzire, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 23:35
Dispozitivele și accesoriile Surface sunt concepute pentru a ajuta utilizării să lucreze, să învețe și să se conecteze de oriunde

 

 Pe măsură ce Microsoft extinde familia Surface, scopul companiei este să proiecteze dispozitive Surface pentru fiecare persoană, fiecare stil de lucru și fiecare locație, de la cele mai portabile la cele mai performante. Să ofere dispozitive care pot funcționa în diferite contexte, de la mediul de lucru la jocuri și orice altceva. Astăzi anunțăm patru produse și accesorii noi.

Surface Go 2 pentru business

Marţi, 12 Mai, 2020 - 11:55

Bucharest Robots continuă eforturile de a ajuta lupta împotriva COVID-19 cu ajutorul roboților. Astăzi, 12 mai 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a primit sub formă de donație un robot complet autonom de dezinfecție cu lumină UVC.
Această donație a fost posibilă datorită implicării sponsorilor: Asociația Notarilor Pontus Euxin din Constața și a ING Tech. 

Vineri, 8 Mai, 2020 - 18:00

În vreme de pandemie societatea civilă şi organizaţiile neguvernamentale îşi dau mâna pentru a-i ajută pe cei în nevoi. Centrul de Resurse Juridice strânge telefoane şi tablete pentru persoanele cu dizabilităţi. În România sunt aproximativ 50.000 de copii şi adulți care ar avea nevoie de astfel de instrumente.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 13:32

În contextul pandemiei de COVID-19 şi pe fondul distanţării sociale şi a intensificării utilizării serviciilor de comunicaţii electronice, amplificatoarele de semnal 2G/3G/4G, echipamente radio care cresc nivelul semnalului recepţionat de telefonul mobil, ar putea să fie tot mai utilizate. În acest context, ANCOM atrage atenţia utilizatorilor că acest tip de echipament radio poate fi pus în funcţiune doar cu acordul operatorilor de telefonie mobilă şi trebuie să aibă aplicat marcajul CE.

Ce sunt amplificatoarele de semnal GSM?

Vineri, 8 Mai, 2020 - 10:59

Cazul emoționant al Gabrielei, o elevă din localitatea vasluiană Șuletea, s-a viralizat rapid în ultimele două zile, după ce primarul comunei a decis să-l facă public pe o platformă social media. Ea i-a scris acestuia pentru a-l ruga să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate, cu mențiunea că “nu vă voi dezamăgi”. Tot ce își dorea, ”cu toată ființa” ei, era să poată urma ”școala online” alături de colegii de clasă. Până acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frați minori și e greu să îl împartă toți, atât cât au nevoie.

Joi, 7 Mai, 2020 - 16:25

Prima etapă de calificare pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică 2020 (ECSC) de la Viena va fi organizată exclusiv online, în acest weekend, iar cei clasaţi pe primele 15 locuri atât la categoria junior, cât şi seniori, vor face parte din lotul preliminar al României pentru competiţia internaţională, informează joi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Joi, 7 Mai, 2020 - 13:17

Conform raportului Kaspersky DDoS pentru T1 2020, numărul total al atacurilor a crescut în primele trei luni ale anului, în special al celor asupra site-urilor municipale și educaționale. Acest lucru se poate datora faptului că atacatorii cibernetici profită de situația actuală, când oamenii sunt blocați în casele lor și depind foarte mult de resursele digitale. 

Joi, 7 Mai, 2020 - 12:09

Cu începere din 9 mai, timp de 10 săptămâni, vor avea loc degustări online dedicate vinurilor din Republica Moldova, provenind de la 30 de crame de top, un proiect desfășurat sub titulatura „Wine of Moldova Stories by Diana Pavelescu”. Proiectul este inițiat de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, alături de Diana Pavelescu - Secretar General al Asociației Degustărilor Autorizați din România, jurat la numeroase competiții internaționale din domeniul vinificației, dar și unul dintre cei mai cunoscuți influenceri din România în această sferă de activitate. 

Joi, 7 Mai, 2020 - 12:05

Huawei Consumer Business Group anunță disponibilitatea tabletei vârf de gamă Huawei MatePad Pro pe piața din România. Noul dispozitiv lansat de HUAWEI reprezintă un progres în materie de design, tehnologie și funcționalitate, stabilind noi repere în categoria tabletelor și oferind experiențe inedite utilizatorilor. Prețul de achiziționare recomandat pentru Huawei MatePad Pro Wi-Fi este de 2.499 lei, iar pentru modelul Huawei MatePad Pro LTE, 2.699 lei. Versiunea LTE va fi disponibilă pe piața din România începând cu data de 11 mai.

Joi, 7 Mai, 2020 - 11:09

Fundația Vodafone România lansează aplicația Bright Sky Ro, un instrument digital gratuit care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute astfel de cazuri. Aplicația a fost dezvoltată inițial  de către Fundația Vodafone Grup și ulterior adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Bright Sky Ro este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 11:30

Konica Minolta, furnizor de soluții și servicii IT, anunță extinderea parteneriatului cu M-Files pe piața din România, după succesul înregistrat la nivel global. Prin intermediul acestui parteneriat, clienții și partenerii Konica Minolta România vor putea beneficia de o nouă soluție de management inteligent al informației, cu instrumente eficiente de editare, căutare, organizare și partajare a informației și automatizare a fluxurilor de lucru.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 11:20

VTEX, furnizor global al platformei unificate de comerț pentru companii mari, cu operațiuni în 39 de țări, și una dintre cele mai importante platforme eCommerce din lume, potrivit IDC MarketScape și Gartner, intră în parteneriat cu F64 și Frisbo, pentru implementarea unei soluții eCommerce complete. Parteneriatul are loc în contextul în care un număr foarte mare de companii cu operațiuni în offline sunt interesate să intre în online, fiind nevoite, în contextul actual, să facă această schimbare.
 

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 08:21

Imagini realizate la Observatorul Astronomic şi în taberele de astronomie, între anii 2015 - 2020

Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad, vă propune o expoziţie unică, cu imagini din arhiva Observatorului Astronomic, realizate pe parcursul anilor 2015 - 2020. Acestea au fost obţinute prin intermediul instrumentelor optice şi a echipamentelor aflate în dotarea Observatorului Astronomic, dar şi imagini realizate în taberele de astronomie din afara oraşului Bârlad.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 14:18

Camera excelentă, bateria puternică și design-ul atractiv sunt doar câteva dintre caracteristicile de top ale noilor telefoane - Huawei Y5p și Huawei Y6p

Ofertă de precomandă pentru seria Y și tableta T8, accesorii ideale pentru întreaga familie

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 12:08

Pe 28 aprilie 2020 a avut loc Channel Trends+Visions, târgul virtual ALSO pentru industria IT. După marele succes al noii versiuni digitale a CTV din Germania, Austria și Elveția, aceasta a fost lansată la nivel internațional. Evenimentul s-a desfășurat concomitent pe șapte platforme în 20 de țări în care grupul ALSO este prezent. În mai puțin de o lună, echipa a contactat furnizorii, a invitat resellerii și a comunicat cu presa.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 12:00

Fundația Orange oferă spre folosință cele 1.500 de tablete utilizate în cadrul programului Digitaliada, elevilor cu situații dificile, din cele 50 de școli în care se desfășoară programul. Decizia vine în contextul în care participarea elevilor la cursurile online a devenit obligatorie, conform ordinului emis de Ministerul Educației și Cercetării în data de 21 aprilie 2020. 

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 12:51

Începând din aprilie 2020, ALSO Technology demarează un parteneriat local cu Logitech și deține în  stocul din București toată gama de produse a prestigioasei companii elvețiene, de la tastaturi, mouse-uri, microfoane, căști, sisteme de boxe, inclusiv wireless până la accesorii pentru notebook, camere web și vârfuri de gamă din categoria dedicată gaming-ului. În consecință, rețeaua din România de peste 2000 de parteneri a ALSO Technology are deja acces la toate aceste produse, care se remarcă prin gradul lor de inovație și conformarea cu înalte standarde de calitate. 

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 18:46

Philips plănuiește să crească producția de ventilatoare medicale la 4.000 de unități pe săptămână în trimestrul 3 al acestui an și introduce noul ventilator Philips Respironics E30, cu o producție imediată de 15.000 de unități pe săptămână

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 14:23

Huawei Consumer Business Group anunță o serie de servicii noi, special concepute pentru ca utilizatorii de produse HUAWEI să se bucure de prețuri de service avantajoase și pentru a-i încuraja să evite cât mai mult deplasările care au ca scop menținerea dispozitivelor în cele mai bune condiții. În contextul actual, în care siguranța consumatorilor este pe primul plan, compania lansează oferte speciale pentru serviciul door-to-door, garanțiile în curs de expirare sau serviciile de înlocuiri piese.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 08:18

În luna ianuarie, Microsoft a lansat inițiativa privind reducerea emisiilor de carbon, cu obiectivul de a le reduce la zero până la sfârșitul acestui deceniu. Deși, între timp COVID-19 ne-a schimbat complet viața, problemele de sustenabilitate au rămas la fel de urgente și de importante. De aceea, Microsoft anunță cel de-al doilea pas în eforturile companiei de sustenabilitate pentru 2020, concentrându-se pe păstrarea și protejarea biodiversității și a sănătății ecosistemelor lumii.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 20:00

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că abordarea tehnologiei 5G trebuie să se facă şi din punct de vedere al securităţii naţionale, dar şi al securităţii NATO.

Subscribe to Tehnologie (IT)