Vineri, 14 Iunie, 2019 - 19:21

Noile serii de plăci de bază ROG, ROG Strix, Prime, Pro și TUF Gaming vin cu circuite de alimentare actualizate, o soluție de răcire superioară, optimizări de performanță și numeroase facilități.
• Gama ROG Crosshair VIII include modelele Crosshair VIII Formula, Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) și Crosshair VIII Impact, iar în seria ROG Strix Gaming regăsim plăcile de bază Strix X570-E, Strix X570-F și Strix X570-I. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 11:18

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, lansează, în luna octombrie a acestui an, un nou program de masterat în colaborare cu Departamentul de Autovehicule Rutiere și Transporturi, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). Programul, intitulat „Sisteme de management și control ale autovehiculelor”, este iniţiat de către Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi este dedicat pregătirii pentru o carieră în industria auto, punând accent pe relațiile dintre cauză și efect și pe ințelegerea de ansamblu a sistemelor automotive.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 09:31

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează în România noua gamă de produse pentru cei care își doresc case inteligente, KASA Smart. Cu peste 2,8 milioane de utilizatori la nivel global KASA Smart, brand TP-Link, este lider în aducerea la realitate a conceptului de smart home.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 11:49

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni, 17 iunie, zi liberă legală.    

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-    De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 11:28

Enel deschide astăzi magazinul concept din București, parte a unei rețele de peste 80 de magazine la nivel național.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 12:47

Dezvoltarea rapidă și entuziasmul pentru 5G au determinat Ericsson (NASDAQ: ERIC) să anticipeze încă 400 milioane de abonamente mobile îmbunătățite în bandă largă, la nivel global, până la sfârșitul anului 2024. Ediția din iunie 2019 a Ericsson Mobility Report estimează 1,9 miliarde de abonamente 5G - în creștere față de cele 1,5 miliarde anticipate în ediția din noiembrie 2018 - o creștere de aproape 27%.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 12:44

Anticiparea comportamentului de consum al clienților a fost permanent una dintre marile provocări ale companiilor, în procesele de inovare,  dezvoltare și de îmbunătățire. În prezent, capacitatea de a înțelege cât mai corect nevoile și așteptările clienților a devenit o prioritate și mai mare, care poate face diferența între a rămâne pe piață și a da faliment – cheia fiind interpretarea datelor colectate de companii  în urma interacțiunii cu clienții.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 16:33

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Marti, 11.06.2019

În București 
Între orele 08:00 – 12:00 în următoarele zone:
•    str. Postalionului

Între orele 09:00 – 15:00 în următoarele zone:
•    Soseaua Fundeni, Aleea Lacului, str. Cuprului
•    str. Constantin Tanase, Ruschita, Sica Alexandrescu

Luni, 10 Iunie, 2019 - 13:03

Utilizatorii Sodexo vor avea acces la serviciul inovator Apple Pay pentru toate plățile făcute folosind tichetele de masă digitale, de vacanță și chiar și pentru noile produse, tichetele cadou și culturale.

Aceștia vor putea plăti utilizând direct telefonul sau smartwatch-ul Apple, fără a mai scoate cardul Sodexo. Sistemul de plată oferit de Apple Pay este securizat cu Face ID, Touch ID sau codul de deblocare al telefonului. Tehnologia funcționează pe Apple Watch, iPhone 6 și toate modelele apărute ulterior.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 11:40
Conectivitatea inteligenta, printre cele mai apreciate optiuni la „upgrade”

 Cele mai ridicate rate de inlocuire sunt inregistrate in orasele din nord-vestul tarii: Baia Mare, Satu Mare sau Bistrita; Gestionarea caldurii prin solutii de conectivitate inteligenta (smart connectivity) este una dintre optiunile cele mai apreciate de consumatori; Parcul total de centrale termice la nivel national va continua sa creasca pana la 2,6 milioane de unitati in acest an, conform estimarilor Ariston Thermo Romania.

Duminică, 9 Iunie, 2019 - 16:23

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au serviciul de roaming activat, că pot ajunge în situația de a utiliza involuntar acest serviciu în apropierea granițelor țării. Roaming-ul involuntar apare atunci când telefonul sau tableta se conectează automat la o rețea dintr-o țară vecină, iar utilizatorii, deși se află pe teritoriul României, folosesc serviciile de comunicații în roaming.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 15:42

ANCOM a finalizat vineri, in cadrul Consiliului Consultativ, documentul de pozitie privind acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil in benzile de frecvente de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz si 3400-3800 MHz. „Am stabilit astazi conditiile si procedura pentru acordarea spectrului radio in benzile vizate sa sustina implementarea tehnologiei 5G.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:36

Compania E.ON Software Development (ESD), parte a grupului german E.ON, a demarat un ambiţios plan de dezvoltare a activităţii din România, care va atrage triplarea numărului de angajaţi, de la 100 de persoane în prezent la 400 în următorii doi ani.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:25

Vineri, 6 iunie 2019, sub Președinția României, Consiliul TTE (Transporturi, Telecomunicații și Energie) organizat la Luxemburg a adoptat Directiva privind datele deschise și reutilizarea datelor din sectorul public. Această măsură va dezvolta economia datelor în UE, va contribui la dezvoltarea unei societăți centrată pe date și va stimula creșterea și crearea de locuri de muncă în toate sectoarele economiei.
 

Joi, 6 Iunie, 2019 - 13:41

Cele mai recente versiuni de Kaspersky EDR și Kaspersky Anti Targeted Attack includ noi funcții care simplifică procesul de investigare și cresc eficiența. O bază de date recent adăugată de Indicatori de Atac (IoA), menținută și alimentată de către specialiștii Kaspersky, ajută la furnizarea unui context suplimentar în timpul investigării infracțiunilor cibernetice. În plus, indicatorii de atac sunt acum incluși în baza de date MITER ATT & CK pentru analiza ulterioară a tacticilor, tehnicilor și a procedurilor adversarilor.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 10:48

Mercedes-Benz România anunță prima apariție locală a noului model Clasa V, la ediția din 2019 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Lansată oficial la începutul acestui an, noua Clasă V are programată prima călătorie în cel de-al doilea weekend al TIFF, ca VIP shuttle pentru invitații Mercedes-Benz, asigurând și mai multe experiențe conduse de emoție și inteligență, conceptul care stă la baza parteneriatului Mercedes-Benz – TIFF de anul acesta.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 10:46

QNAP Systems anunță o ofertă specială limitată pentru ediția McAfee Antivirus pentru sistemele QNAP NAS. Cu abonamentul McAfee Antivirus, utilizatorii își pot proteja informațiile împotriva virușilor, pot devirusa fișierele infectate și pot preveni răspândirea codurilor malițioase în fișierele partajate, primind cele mai noi semnături de viruși pentru a combate amenințările actuale și viitoare. 

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 13:54

Schneider Electric, liderul transformării digitale a managementului energiei și automatizării, s-a implicat în construcția AWE – un prototip funcțional al spațiului de lucru al viitorului, construit în centrul Bucureștiului.
AWE se remarcă prin capacitatea de a integra într-un design premium experiența generată de utilizarea tehnologiei digitale.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 13:26

Timp de peste două decenii, Kaspersky Lab a pus la dispoziția clienților cele mai bune soluții de securitate, urmându-și misiunea de a salva lumea. Pe măsură ce aceasta a devenit tot mai digitalizată și globalizată, am ieșit din laboratorul antivirus pentru a deveni un lider în tehnologie, cu un portofoliul complex și cuprinzător de soluții de securitate și servicii, care includ produse și tehnologii inovatoare, servicii cloud și informații despre amenințările cibernetice.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 19:33

Ca urmare a sesizarilor primite de ANCOM, Autoritatea aduce in atentia utilizatorilor faptul ca anularea portarii numarului de telefon se face doar de catre solicitant, la furnizorul la care a intentionat sa se porteze, cel tarziu cu 24 de ore inainte de momentul initial stabilit pentru realizarea portarii.

Anularea portarii

Luni, 3 Iunie, 2019 - 13:40

LG Electronics (LG) anunță astăzi punerea în vânzare a primului televizor OLED 8K din lume (modelul 88Z9), precomenzile pentru TV-ul de 88 de inch începând din această săptămână în Coreea de Sud. Disponibilitatea pe piețele-cheie din America de Nord și Europa va începe din al treilea trimestru al anului. 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 12:37

E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat, companiile de distribuție a energiei electrice din România din cadrul grupului Enel, pionier în tehnologia pentru contorizare inteligentă, vor instala în acest an peste 171.000 de contoare inteligente pentru clienții din zonele lor de activitate, în cadrul unor proiecte de investiții în valoare de peste 53 de milioane de lei. Astfel, până la finalul anului 2019, peste 671.000 de clienți ai E-Distribuție vor beneficia de sisteme de contorizare inteligentă.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 11:25

Ţi s-a întâmplat vreodată să îţi rătăceşti factura de gaz sau electricitate şi să nu ştii cât ai de plătit? Sau poate că ai plătit deja factura, dar ai nevoie de o confirmare urgentă a plăţii? Ori poate vrei să transmiţi rapid indexul contorului, ca să nu ratezi perioada în care eşti programat pentru această operaţiune? Nu fi îngrijorat, avem la îndemână o nouă soluţie, simplă şi eficientă, care te scoate imediat din încurcătură şi te ajută să economiseşti timp.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 11:11

 
QNAP Systems, lider în domeniul soluțiilor de stocare și de rețea, a lansat adaptorul QNA-UC5G1T USB 3.0 la 5GbE, permițându-le utilizatorilor să adauge la serverele NAS și la computerele lor conectivitatea 5GbE/2.5GbE/1GbE/100MbE prin intermediul USB 3.0. Utilizatorii pot actualiza cu ușurință viteza rețelei cu QNA-UC5G1T utilizând un cablu CAT 5e existent pentru a crește atât vitezele de transfer, cât și eficiența activității.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 19:00

Aplicaţia de consiliere privind votul euandi2019, dezvoltată de Institutul Universitar European (IUE) şi de Universitatea din Lucerna, a fost folosită în acest an de 1,28 de milioane de utilizatori, care au completat chestionarul aferent înainte de alegerile europene, informează vineri un comunicat al IUE.

Pentru a treia oară consecutiv după alegerile europene din 2009 şi 2014, aplicaţia de la nivel european i-a ajutat pe cetăţeni să afle ce partid li se potriveşte cel mai bine preferinţelor atât în ţara lor, cât şi în Europa.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 15:13

 

QNAP Systems anunță că serverul NAS Enterprise TS-1677X a câștigat premiul pentru "Cel Mai Bun Dispozitiv NAS" în cadrul competiției European Hardware Awards 2019, depășind prin performanțe numeroase produse de stocare competitoare.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:14

Incepand cu 1 iunie 2019, Telekom Romania include un nou canal in grila sa de programe TV. Noul canal de divertisment pentru copii Minimax va fi disponibil in pachetul de baza Telekom TV prin tehnologiile satelit, IPTV si cablu digital.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 11:01

Schneider Electric îmbină infrastructura fizică și soluțiile Cisco HyperFlex™ Edge pentru a le oferi micro centrelor de date mai multe opțiuni 
Oferta aduce mai multă flexibilitate și o implementare mai rapidă în medii edge

Schneider Electric, liderul transformării digitale a managementului energiei și automatizării, a introdus noi soluții pentru micro centre de date, care îmbină infrastructura fizică APC by Schneider Electric cu soluțiile Cisco HyperFlex Edge, hyperconverged infrastructure (HCI), pentru o implementare rapidă și eficientă în mediile edge.

Joi, 30 Mai, 2019 - 15:50
În timp ce plățile pe mobil câștigă încredere, Mastercard pune securitatea pe primul loc

74% din consumatorii din Europa Centrală și de Est (CEE) au indicat telefonul mobil ca metoda alternativă preferată de plată, arată un nou studiu Mastercard cu privire la folosirea serviciilor digitale în rândul populației. Studiul, realizat în 13 țări din CEE, printre care România, Austria, Croația, Polonia sau Ungaria, relevă că utilizarea smartphone-ului a atins un nivel de peste 90%, lăsând în urmă folosirea tabletei sau a laptopului. E-mail-ul, internetul și social media sunt, de asemenea, în creștere cu 17% față de anul 2016.

Joi, 30 Mai, 2019 - 14:14

Aproape o treime (31%) dintre copiii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au petrecut mai puțin timp cu familia, prietenii sau făcând lucruri pentru școală pentru a sta pe internet, iar 28% dintre copii declară că au încercat, fără să reușească, să petreacă mai puțin timp pe Internet, arată cel mai recent studiu  realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net.

Subscribe to Tehnologie (IT)