Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:35

Cultura organizațională, accesul la cele mai noi tehnologii medicale și echilibrul între viața personală și cea profesională sunt principalii factori care influențează alegerea locului de muncă în rândul tinerilor medici români, conform raportului Future Health Index 2020 publicat de Philips. Cea de-a cincea ediție a studiului global propune în premieră un profil al medicilor români din noua generație, realizat din perspectiva a trei aspecte-cheie ale vieții lor profesionale: nivelul de pregătire, accesul la tehnologie de vârf și calitatea mediului de lucru.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 14:00

Luni, 21 septembrie 2020, Universitatea Politehnica Timişoara a organizat, online, festivitatea de deschidere a anului academic 2020-2021. Circa 6.500 de studenţi şi cadre didactice din UPT au participat, începând cu ora 9:00, la deschiderea festivă organizată la nivel de universitate, după care au urmat deschiderile organizate de fiecare dintre zece facultăţi, unde au fost oferite studenţilor toate detaliile pentru începerea activităţilor, în cele mai bune şi sigure condiţii.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 13:03

Grupul de lucru CFO pentru ODD-uri, creat de Pactul Global al Națiunilor Unite, în cadrul căruia Pirelli este membru fondator, a lansat recent, în contextul celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU, „Principiile CFO pentru investiții și finanțe integrate a ODD-urilor", ce au ca scop susținerea alinierii practicilor financiare și de investiții la Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD), prin implementarea celor mai bune practici. 

 

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 12:56

În perioada 23-27 septembrie 2020 va avea loc cea de-a XIX-a ediție a festivalului literar „I DIALOGHI DI TRANI", un festival literar care se desfășoară în Puglia, la Trani și în localitățile limitrofe și cuprinde dialoguri, prelegeri și prezentări de carte, iar tema ediției din acest an este „Vremea întrebărilor". Din 2017 festivalului literar „I DIALOGHI DI TRANI" este partener al Salonul Internațional de Carte de la Torino.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 12:49

Enel a fost reconfirmată companie Global Compact LEAD, titulatură pe care Grupul o deține din 2011. Recunoașterea Global Compact LEAD evidențiază companiile cu cel mai mare angajament față de inițiativele Compactului Global al Națiunilor Unite (UNGC - United Nations Global Compact), precum și pe cele dedicate implementării celor zece principii ale Compactului Global și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în activitățile lor de business.

 

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:35

Logitech anunță lansarea mouse-ului wireless MX Anywhere 3 și a MX Anywhere 3 pentru Mac, conceput pentru utilizatorii avansați, dezvoltatori și oricine caută performanță, confort și precizie oriunde s-ar afla. Mouse-ul a fost gândit să se adapteze tuturor suprafețelor de lucru, inclusiv pe sticlă, și să se potrivească oricărui spațiu de acasă sau de la birou.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:19

Telekom Romania a inaugurat două data centers, o investiție de 3,5 milioane de euro, după cele patru din București și două din Brașov, devenind astfel operatorul român cu cea mai extinsă rețea de centre pentru oferirea de servicii de găzduire a datelor (HDC).

Telekom Romania continuă să își îmbunătățească rețeaua, pentru a le oferi clienților business soluții cât mai extinse pentru găzduirea datelor în deplină siguranță, dar și într-un mediu complet automatizat și controlat.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:14

Un studiu amplu realizat pe 14.500 de adulți din 16 țări din Europa și Africa de Nord a arătat că italienii sunt cei mai susceptibii să ia în considerare augmentarea umana (81%) iar britanicii cel mai puțin (33%). Unii respondenți și-au exprimat chiar dorința de a conecta smartphone-urile la corpul lor.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 10:55

Suntem în plină efervescență digitală. Nu trăiești o zi fără să apelezi la telefonul mobil, la computer, la alte instrumente. Trecerea de la redarea analogică a lumii, la redarea cifrică, pe care Leibniz o anticipa este astăzi mai mult decât mediul vieții.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:25

 Fiecare kilometru parcurs pe Via Transilvanica aduce clienţilor care au optat pentru E.ON Green Home o reducere la factura de energie;

* Compania îşi propune, până la finalul anului viitor, extinderea acestui drum cu alţi 100 kilometri, implicând şi clienţii în acest demers;

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 12:54

Electronic Arts România, una dintre cele mai mari companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din România, aniversează 15 ani de activitate.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 11:51

Enel se numără printre companiile care au impresionat cel mai mult investitorii, în acest an dificil, conform clasamentului "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat de către Institutional Investor, unul dintre cei mai importanți publisheri de informații financiare și comerciale din Europa. Topul "Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat anual și ajuns în 2020 la cea de-a 16-a ediție, a solicitat investitorilor și analiștilor să evalueze directorii executivi din regiune, precum și programele de relații cu investitorii.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 11:11

Tinerii găsesc la companiile din Grupul E.ON în România condiții favorabile pentru dezvoltarea unei cariere de succes, prin parteneriatele încheiate cu instituțiile de învățământ superior, programele dedicate și cursurile de pregătire și perfecționare profesională, potrivit Raportului de Sustenabilitate al E.ON pentru anul 2019, lansat în premieră în România.

 

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:29
din Indicele “Refinitiv

Enel ocupă prima poziție în categoria industrială „Utilități Electrice și Producători Independenți de Energie” a Indicelui Refinitiv pentru Diversitate și Incluziune, clasându-se pe locul 17 în Top 100 al indicelui dezvoltat de furnizorul global de date financiare Refinitiv. Indicele evaluează peste 7.000 de companii pentru performanțele obținute în domeniul diversității și incluziunii, în baza informațiilor disponibile public și colectate de Refinitiv din rapoartele instituționale ale companiilor și din media.

 

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 12:18

Tremend compania românească cu cea mai rapidă creștere în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA a dezvoltat platforma digitală “Yarn World Tour” pentru Südwolle Group producător de fire din lână pură și amestecuri pentru țesături și tricotaje. Platforma digitală susține activitatea Grupului Südwolle în perioada pandemiei generată de COVID-19. 

 

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 11:09

“Salutăm inițiativa Ursulei von der Leyen de a reduce emisiile de seră de la nivelul Uniunii Europene cu 55% până în 2030. Europa își demonstrează astfel rolul său de lider în cadrul comunității internaționale și se angajează în mod clar să respecte Acordul de la Paris din 2015.” Cu aceste cuvinte și-a declarat susținerea Johannes Teyssen, CEO al companiei energetice E.ON, cu sediul la Essen, față de planurile Comisiei Europene de a înăspri obiectivele Uniunii în materie de climă.

 

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 13:53

Atelierele de programare CoderDojo București se pregătesc să întâmpine o nouă serie de participanți în anul școlar 2020-2021. Peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani vor învăța despre programare în cadrul atelierelor susținute de Telekom Romania, Fundația Telekom Romania și Asociația Coder Dojo București. Acestea sunt gratuite și se vor desfășura online pe toată perioada în care vor exista restricții impuse în contextul pandemiei de Covid-19, urmând ca datele, frecvența și durata fiecărui atelier să fie stabilite de către mentori, împreună cu participanții.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 13:49

Vodafone lansează Vodafone TV, un serviciu inovator, care aduce utilizatorilor din România o experiență complet nouă de televiziune și divertisment, în linie cu tendințele actuale și cu noile obiceiuri de consum. De asemenea, Vodafone România lansează astăzi noi oferte de servicii convergente fix-mobil, sub umbrela Vodafone ONE.

 

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 12:40

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, lansează TechTalent Growth, proiect cu finanțare europeană, care propune cursuri gratuite de tehnologie, cu scopul creșterii nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din companiile mici și mijlocii din domeniul IT&C.

 

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 12:21

 

 

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus în funcțiune două noi stații de încărcare a vehiculelor, una în Dumbrăvița, lângă Timișoara, și una în reședința de județ, pe Bulevardul 16 Decembrie 1989. Rețeaua de puncte de încărcare dezvoltate de companie în România a ajuns astfel la 38 de unități, majoritatea fiind amplasate în prezent în București.

 

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 17:58

București, 14 septembrie 2020 – Huawei a anunțat actualizările aduse la nivelul ecosistemului Huawei Mobile Services (HMS), în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference 2020 (Together). Noile capabilități puse la dispoziția dezvoltatorilor globali le oferă acestora sprijinul necesar pentru a aduce inovația în viața consumatorilor.

 

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 12:54

Gaming Video Awards, competiția care îi premiază pe creatorii care oferă comunităților lor conținut de gaming de calitate, a fost lansat oficial în timpul Gaming Marathon, pe 12 septembrie, eveniment la care au participat peste 350.000 de gameri din toață țara.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 12:46

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020, un eveniment gândit pentru sănătatea și bucuria participanților, se anulează anul acesta, tocmai din motive care țin de siguranța participanților, a partenerilor, a voluntarilor, a publicului și a organizatorilor.  Ediția a 10-a a evenimentului, inițial programată pentru luna aprilie 2020, iar apoi amânată pentru 7-8 noiembrie, va avea loc, în varianta sa fizică, în aprilie 2021 (la o dată ce urmează să fie comunicată).

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 12:17

Aproximativ 500.000 de companii din România pot beneficia de democratizarea transformării digitale în marketing și vânzări, noua tendință a pieței. Dacă până acum doar companiile mari, care dispuneau de bugete gigant, își puteau permite acest tip de soluții de automatizare, în prezent și întreprinderile mici și mijlocii au acces la produse de digitalizare prin care pot aloca de două ori mai puține resurse și obține rezultate de trei ori mai mari.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 12:07

Pentru că noul an școlar aduce scenarii online și hibrid de funcționare a predării la clasă, cadrele didactice din România se specializează activ zilele acestea în abilități de predare online avansate, în cadrul programului Profesor în Online, dezvoltat de Digital Nation.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 11:53

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, anunță dezvoltarea unui modul destinat platformei de e-commerce Magento 2 pentru Innoship, soluție de tip SaaS (Software as a Service) care permite business-urilor din retail și e-commerce să administreze eficient propriile contracte de curierat și multiplele opțiuni de livrare. Lansarea modulului va permite magazinelor online care utilizează Magento 2 o integrare facilă cu platforma Innoship și o adopție rapidă a serviciilor companiei.

 

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 11:44

Peste 30.000 de elevi, profesori și părinți încep anul școlar 2020-2021 în platforma gratuită Digitaliada „Învățare și testare online”, sistem de management școlar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate. În plus, peste 6000 de elevi, din cele 50 de școli din mediul rural incluse în program, învață în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete și alte 120 de echipamente IT.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:49

Valul de „cereri” DDOS din partea unor servere neidentificate spre site-ul Agenției AMOS News a continuat în ultimele 24 ore cu peste 218.000 „cereri”, dintre care 120.687 „uncached”. Au rezultat 5525 vizitatori unici care au apelat la informațiile Agenției.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:40
S-a înregistrat un „val” de 218.410 „cereri”

Atacurile cibernetice DDOS la adresa site-ului Agenției AMOS News au continuat în ultimele 24 ore cu o stranie concurență între hackeri americani și ruși 32.610 „cereri” necash-uite dinspre Statele Unite față de 24.756 din Rusia. Webmasterii agenției au avut de a face față unui volum excesiv de „cereri” - 218.410, dintre care 97.713 cached și 120.667 uncached. Au rezultat un număr de 5525 de vizitatori unici ai site-ului care au avut acces la flux și la arhive. Până în prezent nu a rezultat o explicație clară a acestor atacuri, în afară de unele supoziții.

Subscribe to Tehnologie (IT)