Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 11:45

Globalworth, liderul pieței de birouri din Europa Centrală și de Est, a semnat un contract de închiriere pentru 2.200 mp în clădirea Tower 1 din Globalworth Campus cu Star Storage, furnizor de produse şi servicii IT “made in Romania”. Compania va utiliza noul spaţiu, situat la etajul V al Tower 1, pentru desfășurarea operațiunilor comerciale și a celor de Cercetare şi Dezvoltare IT, marcând un punct cheie în angajamentul de construire a unei companii globale pentru accelerarea transformării digitale a organizaţiilor.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 17:55
Odată cu extinderea contractului dintre Ericsson și Orange privind soluțiile de gestiune a serviciilor oferite

Ericsson Operations Engine va fi folosit în cinci țări europene, odată cu extinderea contractului dintre Ericsson și Orange privind soluțiile de gestiune a serviciilor oferite

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 16:18

Mai mult de jumătate (55%) dintre conexiunile la Internet mobil înregistrate în România, la jumătatea anului 2019, sunt 4G, iar două treimi dintre utilizatori nu îşi limitează navigarea pe internetul mobil, arată datele statistice publicate, marţi, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Conform reglementatorului pieţei locale telecom, la finele primului semestru al anului în curs, numărul conexiunilor la internet mobil era de 19,6 milioane, în scădere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 14:47

Vodafone se angajează să reducă toate materialele plastice neesențiale din magazinele și spațiile sale de birouri până în aprilie 2020. Noile accesorii ecologice “Roșul iubește Verdele” vor fi disponibile în magazine începând cu Crăciunul 2019

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 13:07

Utilizatorii WhatsApp care încearcă să ofere sau să solicite ajutor în urma unui dezastru natural vor putea face acest lucru mult mai ușor, datorită unui instrument de răspuns la criză nou introdus în opțiunile aplicației, potrivit Mashable.

În trecut, reacțiile la solicitările de pe paginile de răspuns la criză puteau fi trimise doar cu Facebook Messenger.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 17:00

Konica Minolta marchează un pas important pe piața sistemelor de supraveghere video, prin lansarea unei noi platforme de soluții inteligente - MOBOTIX 7 - și a camerei M73 IoT, cu Inteligență Artificială și Deep Learning. Noua generație de soluții de analiză video smart MOBOTIX prezintă numeroase avantaje și funcții inovatoare, prin accesarea a peste 15 aplicații mobile preinstalate și posibilitatea de dezvoltare a unui număr nelimitat de aplicații customizabile, în funcție de nevoile specifice.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 16:37

Un număr mare de șoferi ar prefera să-și pornească autovehiculul cu ajutorul smartphone-ului

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 15:41

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a agreat, in cadrul Consiliului Consultativ desfasurat in data de 3 decembrie 2019, decizia care stabileste conditiile tehnice referitoare la utilizarea retelelor publice mobile de comunicatii electronice si conectarea acestora cu sistemul RO-ALERT in vederea transmiterii mesajelor de alertare a populatiei.

Obligatiile furnizorilor de telefonie mobila cu privire la conectarea cu Sistemul RO-ALERT

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 15:34

Personalul cu experiență, ajutat de instrumente digitale de nouă generație, contribuie la reducerea erorilor umane și la creșterea disponibilității echipamentelor. Management pe tot ciclul de viață al echipamentelor IT,  pentru economii de cheltuieli - atât de capital, cât și operaționale

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 12:04

În premieră, clienții Vodafone au posibilitatea de a dona pentru patru cauze sociale susținute de Fundația Vodafone România. Sute de copii beneficiari ai programelor derulate de Fundație vor primi bunuri care le vor îmbunătăți calitatea vieții.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 16:44
Scoaterea chinezilor din piață

Această chestiune a fost abordată de unii dintre participanți la discuție și devine din ce în ce mai clar că trebuie să legăm abordarea tehnologiei 5G și din punct de vedere al securității naționale, deci, implicit și din punctul de vedere al securității NATO. Este un proces care nu este finalizat prin decizie, dar faptul că mereu se reia discuția arată că această preocupare există și ea este una reală. Odată ce introducem 5G, această chestiune devine vitală, fiindcă 5G nu înseamnă o telefonie mai performantă sau un smartphone mai performant.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 16:39

Operatorii de telefonie mobilă care activează pe piaţa din România vor percepe un tarif maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile de 0,76 eurocenţi/minut, în scădere cu 10% faţă de 0,84 eurocenţi/minut, cât este în prezent, începând cu 1 ianuarie 2020, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Această măsură de reglementare a fost deja consultată cu industria din România şi a primit acum şi avizul Comisiei Europene.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 15:43

6 luni de servicii de telefonie mobilă gratuite pentru antreprenori, la achiziția unui abonament cu internet 4G, minute și SMS-uri naționale, toate nelimitate. Prețul abonamentului după cele 6 luni de gratuitate va fi de 5 euro/lună fără TVA;

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 16:39

4.000 de elevi de gimnaziu din 43 de școli din 12 județe  au participat la o competiție organizată de Junior Achievement, cu susținerea Telekom Romania.

Competiția a urmărit încurajarea inițiativelor ce au ca obiectiv orientarea profesională și prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor, prin utilizarea tehnologiei și a resurselor educaționale disponibile în format digital interactiv. 

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 12:22

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, anunță fuzionarea a două dintre birourile din Capitală – RE/MAX Magnum și RE/MAX Estates. Broker/ Ownerii Adrian Alexandrov și Andrei Marinescu au luat această decizie cu scopul de a-și consolida prezența pe piața de consultanță imobiliară din Capitală prin stabilirea unui obiectiv comun, respectiv integrarea agenților de top și a strategiilor de dezvoltare sub aceeași umbrelă.

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 13:07

Cercetarea Kaspersky asupra campaniei RevengeHotels, ce vizează industria ospitalității, a confirmat că peste 20 de hoteluri din America Latină, Europa și Asia au căzut victime ale unor atacuri malware direcționate. Este posibil ca un număr mai mare de hoteluri să fie afectate pe tot globul. Datele cardurilor turiștilor, stocate într-un sistem de administrare hotelieră, inclusiv cele primite de la agenții online de turism (OTA), riscă să fie furate și vândute infractorilor din întreaga lume.

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 12:29

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, anunta consolidarea echipei din Romania prin extinderea acesteia cu o pozitie de Inside Sales Account Manager, care va fi ocupata de Mircea Tudosie, specialist in management si vanzari, caracterizat de un inalt nivel de profesionalism, motivare si entuziasm.

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 11:47

ELKO a desemnat un nou director general al ELKO Romania, Carmen Stanciu, care a preluat functia la data de 28 noiembrie 2019.
Incepand din data de 28 noiembrie 2019, consiliul de administratie al ELKO Grupa AS a numit-o pe Carmen Stanciu in functia de director general al ELKO Romania.
Carmen Stanciu ii succeda in functia de director general Gabrielei Gheorghe, care s-a alaturat companiei in 2011. Noul director general va avea rolul de a continua directia de dezvoltare strategica si de crestere economica a ELKO Romania.

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 09:02

Enel, prin filiala sa de producere a energiei regenerabile Enel Green Power México (EGPM), a început operațiunile la noua sa instalație de panouri solare Magdalena II, cu o capacitate de 220 MW, reprezentând primul proiect de energie regenerabilă din statul mexican Tlaxcala. Lucrările de construcție a proiectului au presupus o investiție de aproximativ 165 de milioane de dolari SUA. La ceremonia de inaugurare a centralei au participat guvernatorul Tlaxcala, Marco Antonio Mena Rodríguez, ambasadorul Italiei în Mexic, Luigi de Chiara, și Paolo Romanacci, șeful Enel Green Power Mexico.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 18:23

Mai mult de patru din zece alerte de securitate (44%) cu care se confruntă o companie nu sunt cercetate, relevă o analiză realizată de Kaspersky, pe baza datelor agregate pe portalul Kaspersky Threat Intelligence.

Experţii au analizat, astfel, statisticile anonimizate din cererile trimise către Kaspersky Threat Intelligence Portal, un serviciu web ce funcţionează permanent, cu acces la mai mulţi petabytes de date de informaţii globale de securitate şi care este actualizat aproape în timp real.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 16:00

ATEN, lider mondial în soluții de conectivitate și sisteme complete de administrare, inaugurează biroul regional din România, care va reprezenta principala interfață de comunicare și coordonare a activității din Europa de Est.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 15:45

ANCOM lanseaza in consultare publica proiectul de decizie privind desemnarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) ca furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale, pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2024, in vederea furnizarii de catre aceasta a tuturor serviciilor din sfera serviciului universal, pe intregul teritoriu national.

Procedura de desemnare a furnizorului de serviciu universal

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 15:10

Brandul britanic Gazer anunță actualizarea gamei de televizoare Smart TV disponibile în România. Astfel, portofoliul de produse Gazer ce conține modele de până la 55” au acum specificații și caracteristici îmbunătățite, conform tendințelor de piață și cererilor venite din partea clienților.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 10:44

Enel SpA a primit pentru prima dată ratingul "AAA", în creștere de la "AA" în 2018, din partea MSCI ESG Research Ltd., unul dintre cei mai importanți furnizori de cercetare de date care analizează performanțele companiilor în funcție de protecția mediului, cauze sociale și guvernanță (Environmental, Social and Governance - ESG). Concret, Enel se află printre primele zece companii de utilitățile incluse în acest indice.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 15:57

Noul sistem pentru case inteligente (smart home) care gestionează încălzirea, iluminatul și securitatea domiciliului este disponibil în magazinele online Amazon și prin canalele de vânzare Enel X și Endesa Energia.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 11:57

Electronic Arts România, una dintre cele mai mari companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din România, își propune extinderea diviziei EA SPORTS din București cu zeci de experți în tehnologie. Rolurile disponibile variază de la programare până la roluri de leadership, artă și design, fiind incluse, printre altele, poziții de C++ Software Engineer, Java Software Engineer, Technical Interface Designer, Development Director, Producer, Game Designer, Technical Artist și UX Designer. 

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 10:12

Microsoft România invită tinerele de liceu să participe, în data de 14 și 15 decembrie, la Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon - primul eveniment AI care își propune să ofere elevelor din România resursele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru profesiile viitorului. 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 12:19

Modelul integrat de afaceri al Enel și încorporarea sustenabilității în strategia sa au permis Grupului să devină cel mai mare operator privat de energie și rețele regenerabile la nivel mondial, cu cel mai mare portofoliu de clienți. Decizia strategică din 2015 de a trece la un model de afaceri sustenabil și integrat a poziționat Grupul ca lider în tranziția energetică, permițând acum Enel să beneficieze de oportunitățile extinse oferite de accelerarea acestei tranziții.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 11:19

În perioada de vânzări ocazionate de Black Friday și de sărbătorile de iarnă, infractorii cibernetici vizează clienții site-urilor de comerț electronic - în special cele de îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri, jucării și bijuterii. Utilizatorii care caută oferte în aceste domenii în următoarele săptămâni sunt sfătuiți să fie atenți atunci când fac cumpărături online.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 12:54

Iniţiatorii strategiei implementării tehnologiilor 5G în România nu au cerut puncte de vedere de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, deşi prima şi cea mai importantă problemă este cea reprezentată de afectarea sănătăţii, avertizează reprezentanţii Asociaţiei Pro Consumatori, prezenţi la dezbaterea "5G - Tehnologie pentru Viitor", organizată, joi, la Palatul Parlamentului.

Subscribe to Tehnologie (IT)