Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 11:42

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

-           De luni până vineri, programul de funcţionare este de la ora 9 la ora 17 în municipiul Bucureşti şi de la ora 8 la ora 16 în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 09:20

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA a obţinut 2 medalii de argint în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, Elveţia, ce s-a desfăşurat în perioada 10-14 aprilie 2019.

Invenţiile premiate au fost: Material compozit pe bază de răşini epoxidice cu conţinut de metale grele pentru elemente de structură la vehicule spaţiale şi Geometrie transversală utilizată pentru maşini electrice cu magneţi permanenţi şi întrefier axial.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 18:41

Guvernul se pregătește să adopte, prin ordonanță de urgență, implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT.

Principalele prevederi din proiect:

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:10

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) informează și invită la dialog oamenii de afaceri pe tema implementării Acordului de Parteneriat Economic UE-Japonia (APE), cel mai cuprinzător acord economic încheiat până acum de UE sau Japonia.

CCIR a lansat, în premieră în România, o platformă online de informare și dialog unde antreprenorii români nu numai că pot găsi informații utile pe această temă, dar și au posibilitatea de a adresa întrebări.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 14:21
Televizoarele OLED cu tehnologie Deep Learning întăresc poziția companiei de lider în domeniul televizoarelor premium

LG Electronics (LG) a anunțat faptul că gama sa de televizoare premium pentru 2019, incluzând televizoare cu tehnologii avansate OLED și NanoCell, va începe să fie distribuită începând cu această lună în România. 

În acest an, la nivel global, modelele OLED vor constitui 20% din portofoliul de televizoare vârf de gamă; având în vedere așteptările de creștere a cererii pentru televizoare OLED la 3.600.000 de unități în acest an, la 7.000.000 de unități în 2020 și 10.000.000 în 2021, LG anticipează o creștere a avansului său ca lider pe segmentul televizoarelor premium.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:51

Xerox a anunțat recent lansarea unor optimizări de securitate pentru gama de echipamente multifuncționale de imprimare Xerox AltaLink® (MFP-uri), care le oferă manager-ilor IT, administratorilor de rețea și ofițerilor de securitate un nivel suplimentar de protecție și posibilitatea de a implementa o abordare proactivă privind amenințările de rețea.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 11:14
folosită de un grup infracțional necunoscut

Tehnologiile automate ale Kaspersky Lab au detectat o vulnerabilitate necunoscută anterior în sistemul de operare Microsoft Windows. A fost folosită de un grup infracțional neidentificat, în încercarea de a obține controlul complet asupra unui dispozitiv vizat. Atacul a vizat centrul sistemului – kernel-ul - printr-un backdoor construit dintr-un element esențial al sistemului de operare Windows.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:14

Audi a prezentat la Salonul Internațional Auto de la Shanghai 2019 un concept auto adaptat tendințelor globale în dezvoltarea urbană. Producătorul german a luat în calcul un viitor cu infrastructură urbană adaptată condusului autonom, în care experiența și siguranța pasagerilor vor fi amplificate prin soluții de inteligență artificială. Audi AI:ME este al treilea model dintr-o serie de concepte auto prin care marca transmite viziunea sa privind viitorul mobilității. În 2017 Audi a prezentat public Aicon, un concept pentru călătorii business pe distanțe lungi.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 12:52

Monitorizarea, supravegherea sau securizarea eficienta a unui perimetru presupune printre altele alegerea unor camere video adecvate mediului in care urmeaza a fi utilizate. Instalarea lor trebuie sa permita acoperirea tuturor unghiurilor si a spatiilor existente. Proiectantii si integratorii de sisteme de securitate si supraveghere video vor tine insa intotdeauna cont si de costurile unei instalari, precum si de bugetul beneficiarului. Iar, din acest punct de vedere, suplimentarea numarului de camere reprezinta o crestere a costurilor.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 09:53

Facultatea de Energetică din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi Crystal System au dezvoltat un proiect comun ce are la bază un nou model formativ complementar gratuit pentru studenţii interesaţi să-şi dezvolte competenţele în domeniul IT/ tehnologie.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 16:52

Trei panouri de sticlă securizată, fumurie, cu grosimea de 4mm, carcasă din aluminiu și panou de iluminare Aura Sync RGB integrat.  Capac multifuncțional cu prinderi integrate pentru GPU, carcasă pentru sursă din două piese, capac translucid pe spate ce permite managementul facil al cablurilor. Suportă plăci de bază cu dimensiunea maximă EATX, cu spațiu mare pentru radiatoare frontale de 420mm și de 360mm în zona superioară, plus pompă de apă și rezervor.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 16:52

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, a extins seria de echipamente ATEN disponibile în ofertă prin adăugarea modelului CM1284 - un nou switch KVMP conceput pentru activități multi-view.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 14:03
după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu  recent Kaspersky Lab.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:52

Noul Mercedes-Benz Clasa V este disponibil în România pentru comenzi 
•    Stilul și eleganța marchează Clasa V, un reper pentru segmentul MPV.
•    Elementele cheie sunt reprezentate de un design nou, distinct al grilei frontale, de introducerea generaţiei de motoare diesel cu patru cilindri OM 654 și de transmisia automată 9G-TRONIC, ca dotare opțională.
•    În România, prețurile încep de la 32.929 Euro + TVA pentru Clasa V 220d VKR/K.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:48

Beko, liderul pieței europene de electrocasnice, lansează începând cu luna aprilie, în parteneriat cu FCB Bucharest și Bright Agency, campania Alege-ți universul Beko Built-in, o platformă online care aduce bucătăria în centrul atenției și, în același timp, un tool complet și folositor în procesul de achiziție a aparaturii electrocasnice.   

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 14:41

Noi investiţii cu finanţare europeană în judeţul Arad - peste 5 milioane de euro pentru servicii de sănătate moderne şi infrastructura velo

Trei noi contracte de finanţare prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de peste 5 milioane de euro, au fost semnate astăzi, 15 aprilie 2019, de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Consiliul Judeţean Arad şi Primăria Oraşului Sântana.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 11:42

VERACOMP, în calitate de distribuitor unic Red Hat în România, a încheiat recent un acord de colaborare cu Microsoft Romania. Acordul de colaborare are scopul de a facilita accesul partenerilor Microsoft și Red Hat la poiecte educaționale comune și de a înlesni astfel aderența la cele mai noi tehnologii. 

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 10:04

Între 12 și 13 aprilie 2019, PropTech România, platforma românescă de inovație dedicată domeniului real estate, a găzduit în București primul hackathon de real estate din Europa.

Evenimentul a reunit peste 200 de specialiști din domeniile tech și real estate, iar pe parcursul celor două zile de hackathon, cele peste 30 de echipe locale și internaționale înscrise în competiție, au gândit și dezvoltat soluții și platforme de inovație adaptate celor 6 categorii din concurs specifice diferitor segmente ale industriei de real estate.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 11:39
Și îngrijirea copiilor din Europa Centrală și de Est

În cadrul Forumului Economic și Comercial dintre China și Țările Central și Est Europene (CEE) desfășurat luni în Croația, HUAWEI a anunțat lansarea programului de responsabilitate socială "O mie de visuri".

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 11:00

Incepand cu 15 mai 2019, tarifele pentru apeluri fixe si mobile catre orice tara din interiorul Spatiului Economic European (statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda si Liechtenstein) nu vor depasi 0,19 euro (fara TVA) pe minut si 0,06 euro pentru un SMS.

Apelurile internationale in SEE

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 14:16

ASUS a câștigat 22 de premii iF Product Design Awards, dintre care 12 pentru produsele ROG. Printre produsele premiate se numără plăci de bază, notebookuri, desktopuri, monitoare, routere, tastaturi, dispozitive de întreținere a sănătății, roboți, componente și accesorii. Produsele câștigătoare s-au remarcat dintre 6.375 de nominalizări din 52 de țări.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 12:20

Un rol important în ceea ce priveşte siguranţa sistemului de distribuţie îl are activitatea de detectare a potenţialelor scăpări de gaz. Pentru ca această activitate să se desfăşoare în condiţii optime, anul trecut compania a achiziţionat trei autolaboratoare de detectare a gazelor naturale, care au fost alocate zonelor Tîrgu Mureş, Iaşi şi Cluj, precum şi 21 de aparate de detectare cu tehnologie laser, investiţia totală fiind de aproape 3 milioane de lei. 

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 11:26

Naveta spaţială israeliană Beresheet s-a prăbuşit în cursul operaţiunii de aselenizare, din cauza unor defecţiuni tehnice la motorul principal, a anunţat postul BBC News.

"Nu am reuşit, dar în mod clar am încercat", spus Morris Kahn, unul din iniţiatorii şi finanţatorii proiectului.

Vehiculul Beresheet a fost construit de SpaceIL, o organizaţie non-profit din cadrul Universităţii Tel Aviv.

 

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 20:12

Românii vor achiziționa cu 20% mai multe stații de încărcare electrice în 2019, estimează Dan Tudose, manager și acționar majoritar E-acumulatori.ro, unul din cele mai vechi magazine online de produse electrice din România. 

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 15:22

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, a fost certificat drept brandul de electrocasnice ce oferă cel mai bun raport calitate-preț de către International Certification Association (ICERTIAS), demonstrând că este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri românești. Certificarea a fost primită în urma votului românilor și este parte a studiului ICERTIAS Best Buy Award 2019/2020.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 12:21

Cercetătorii Kaspersky Lab au descoperit o infrastructură complexă de spionaj cibernetic, activă cel puțin din 2013 și care nu pare să aibă legătură cu niciun grup cunoscut de atacatori. Platforma, pe care cercetătorii au numit-o TajMahal, conține în jur de 80 de module malware și funcționalități care nu au mai fost văzute niciodată la un grup APT, cum ar fi abilitatea de a fura informații din lista de așteptare a imprimantei și fișiere de pe un dispozitiv USB data viitoare când USB-ul este conectat la computer.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 14:46

Kaspersky Lab a publicat rezultatele unei investigații asupra Genesis - un magazin online care tranzacționează peste 60.000 de identități digitale legitime, furate, făcând fraudarea cu succes a cardurilor mult mai ușor de realizat. Această piață de desfacere, precum și alte instrumente ilegale, folosesc în mod abuziv abordarea antifraudă bazată pe învățarea automatizată a „măștilor digitale": un profil de client unic, creat în funcție de caracteristici cunoscute ale dispozitivului și de comportament.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 14:36

HUAWEI P30 Pro, flagship-ul lansat luna trecută de Huawei, a fost recunoscut de către Adunarea Generală a TIPA (Asociația Publicațiilor Tehnice de Fotografie) drept unul dintre cele mai bune dispozitive ale anului 2019, fiindu-i acordată distincția „Best Photo Smartphone”. Este pentru al treilea an consecutiv când prestigiosul premiu este acordat unui flagship al seriei HUAWEI P, dovedind astfel angajamentul Huawei de a schimba lumea fotografiei realizate cu telefonul mobil prin îmbunătățirea permanentă a calității, performanțelor și designului dispozitivelor mobile.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 18:36

HUAWEI, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții IT&C din lume, aduce și anul acesta, la București, progresele tehnologice din domeniul 5G. Tehnologiile de vârf prezentate de către HUAWEI sunt reunite într-un cadru special, în interiorul unui camion personalizat, parte a expoziției HUAWEI Roadshow 2019.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 16:19

PropTech România, prima platformă românească de inovație dedicată domeniului real estate, va organiza în București, între 12 și 13 aprilie 2019, primul hackathon de real estate din Europa. Evenimentul va avea ca temă principală transformarea digitală în cadrul unor segmente importante ale industriei imobiliare, precum comercial, office, industrial și rezidențial, integrând în același timp și conceptul de smart-cities.

Subscribe to Tehnologie (IT)