Joi, 13 August, 2020 - 13:59

BETANO.com, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, a fost premiat pentru inovație în Jocul Responsabil la nivel de industrie, pe plan internațional. Compania a primit trei distincții internaționale în cadrul EGR Marketing & Innovation Awards 2020, care certifică atributele de bază ale BETANO: responsabilitate, tehnologie, creativitate, comunicare de calitate și impact social ridicat.

Joi, 13 August, 2020 - 12:21

La sfârșitul primăverii, tehnologiile de detectare automată ale Kaspersky împiedicau un atac țintit asupra unei companii sud-coreene. O analiză mai atentă releva faptul că acest atac a folosit un set complet necunoscut anterior, de două exploatări Ziua-0: una de execuție a codului de la distanță pentru Internet Explorer 11 și una de privilegii (EoP) pentru Windows. Cea din urmă vizează cele mai recente versiuni ale Windows 10.

 

Miercuri, 12 August, 2020 - 15:44
• Senzori EKG și FPG integrați: Urmăriți timpul de tranzit al pulsului (PTT), ritmul cardiac, pulsul O2, indicele de armonie corporală, somnul, activitatea și nivelul de stres.
• ASUS HealthConnect: Aplicația companion permite urmărirea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, a perioadei, memento-uri pentru medicamente și partajarea datelor de sănătate.
• Sfaturi de sănătate personalizate: Tehnologia ASUS HealthAI oferă sfaturi personalizate pentru sănătate bazate pe măsurători și pe obiceiurile personale.
Miercuri, 12 August, 2020 - 14:43

Împreună cu câștigătoarea a 5 premii GRAMMY, Billie Eilish,  Deutsche Telekom își propune să transmită un mesaj de optimism în mediul digital într-o lume afectată de criza COVID-19. Prin noua sa campanie #WHATWEDONEXT, Deutsche Telekom va arăta modul inspirațional prin care prima generație cu adevărat digital nativă, utilizează tehnologia conectată nu numai pentru beneficiul propriei generații, ci și pentru al societății în ansamblu.

Telekom Romania salută inițiativa Deutsche Telekom și îi susține pe tinerii din Romania care își aduc contribuția în societate

Miercuri, 12 August, 2020 - 13:55

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a atins un nou reper semnificativ în domeniul rețelelor prin asigurarea celui de-al 100-lea acord comercial 5G al companiei realizat cu furnizori unici de servicii de comunicații. Acest număr include 58 de contracte anunțate public și 56 de rețele 5G live, care acoperă cinci continente.

Marţi, 11 August, 2020 - 13:59

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat și a pus în funcțiune o rețea de 34 de puncte de încărcare în București și în zonele limitrofe, ca parte a planului său de a dezvolta o infrastructură extinsă de încărcare pentru vehiculele electrice din toată România.

Marţi, 11 August, 2020 - 13:43

Raportul Kaspersky privind atacurile DDoS din T2 2020 a scos în evidență faptul că numărul atacurilor DDoS din al doilea trimestru al anului 2020 s-a triplat față de T2 2019. Valoarea este aproape aceeași ca numărul atacurilor DDoS din T1 2020. Experții Kaspersky suspectează că această creștere a atacurilor cibernetice poate fi atribuită impactului COVID-19, întrucât atât atacatorii, cât și țintele lor au fost nevoiți să-și reconsidere planurile pentru această vară.

Sâmbătă, 8 August, 2020 - 00:00

Compania Samsung și-a dezvăluit planurile cu privire la tehnologia 6G, evidentiind viziunea pe care o are vizavi de “gemenii digitali” ai sinelui nostru fizic.
Intr-un articol de cercetare publicat miercuri, gigant-ul sud coreean de smartphone-uri a declarat ca vor fi trei servicii cheie ale tehnologiei 6G: realitatea imersiva extinsa (XR), holograme mobile de înaltă fidelitate si replici digitale.
“Cu ajutorul unor senzori avansați, a inteligenței artificiale si a tehnologiilor de comunicare, va fi posibil sa replicăm entitati fizice, inclusiv oameni, dispozitive, obiecte, si chiar locuri, într-o lume virtuala” , se arata in articol.
“Intr-un mediu 6G, prin intermediul gemenilor digitali, utilizatorii vor putea sa exploreze si sa monitorizeze realitatea intr-o lume virtuala, fara constrangeri de ordin temporal sau spatial. Utilizatorii vor putea sa observe chiar schimbari sau sa detecteze probleme, in special prin reprezentatiile oferite de gemenii digitali.”
Aceste progrese ar putea veni în sprijinul oamenilor care lucreaza din ce in ce mai mult si socializeaza mai mult de la distanta, in sensul in care apelurile video vor putea fi inlocuite cu comunicarea cu realitate imersiva, oferita de dispozitivele de ultima generatie, cu realitate virtuala (VR) si holograme.
Samsung sustine ca oamenii nu vor fi doar capabili sa observe ci sa si interacționeze cu hologramele. De exemplu, un utilizator ar putea sa lucreze in cealalta parte a lumii prin intermediul geamanului său digital, care va fi o reprezentare a unui set de senzori si actuatori controlati de la distanta. Pentru a reusi acest lucru, tehnologia 6G va trebui sa detina o rata de transferuri de date extrem de rapida precum si o latenta ultra scazuta atunci cand controleaza dispozitivele de la distanta. Tehnologia 6G va avea o rata de 1000 Gbps, ceea ce înseamnă de 50 de ori mai mult decat rata tehnologiei 5G.
Dar principalul utilizator al tehnologiei 6G, vor fi de fapt dispozitivele. Samsung citează estimări de 500 de miliarde de dispozitive conectate în lume până în 2030 – de 59 de ori mai mult decât totalul populației mondială așteptată până atunci.
“Pe măsură ce numărul de mașini conectate crește exponențial, aceste dispozitive vor deveni utilizatorii dominanți ai comunicațiilor 6G ”, se mai arată în document.
„Privind înapoi la istoria comunicațiilor fără fir, tehnologiile au fost dezvoltate asumând servicii pentru oameni ca fiind principalii utilizatori ai acestora … Ne așteptăm să fie dezvoltate noi tehnologii 6G pentru a conecta sute de miliarde de dispozitive ținând acum cont și de ceea ce este necesar pentru acestea.”
Un alt folos al tehnologiei 6G va include un radar personal precum si harti de interior generate de smartphone, conform cercetatorilor de la Universitatea din Bologna si Comisiei franceze de Energie Atomică și Alternativă.

Vineri, 7 August, 2020 - 11:19

Vodafone România lansează propria platformă cu conținut actual și original despre cele mai recente tendințe și lansări din domeniul tehnologiei. Începând cu luna august, oamenii vor avea ocazia să descopere recenziile smartphone-urilor nou lansate disponibile în portofoliul Vodafone, cele mai noi știri legate de tehnologie și, de asemenea, tips & tricks despre cum pot utiliza tehnologia la potențialul său maxim.

 

Joi, 6 August, 2020 - 17:42

Mai mult de jumătate (54,7%) dintre copii consideră utilizarea excesivă a tehnologiei un risc major întâmpinat în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România”, realizat pe un eșantion de 5.000 de copii. Printre celelalte riscuri identificate în analiza Organizației Salvați Copiii România se numără informaţiile false (39,5%) și bullying-ul online (25,8%).

Joi, 6 August, 2020 - 10:58

Vodafone România a dat drumul precomenzilor pentru Samsung Galaxy Note20, cea mai nouă serie de smartphone-uri a producătorului sud-coreean. Noile versiuni, Galaxy Note20 și Galaxy Note20 Ultra, au fost lansate oficial ieri în cadrul evenimentului virtual Galaxy Unpacked transmis live din Coreea. Noile dispozitive reprezintă cea mai puternică serie Note de până acum și reprezintă, conform producătorului, un partener de încredere care va susține productivitatea utilizatorilor cu ajutorul performanțelor de top.

 

Marţi, 4 August, 2020 - 17:10

Pandemia COVID-19 a favorizat creşterea numărului atacurilor cibernetice în circa 50 de ţări, ţinte tot mai frecvente devenind guvernele şi instituţiile sanitare, a avertizat marţi Interpol, potrivit AFP.

Agenţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie a detectat între lunile ianuarie şi aprilie circa 907.000 de spamuri, 737 incidente provocate de programe malware şi aproximativ 48.000 de adrese URL cu viruşi informatici, ''toate legate de coronavirus''.

Marţi, 4 August, 2020 - 16:27

Ringhel, principalul furnizor de software din România ce se adresează companiilor care activează în industria de energie electrică și gaze s-a clasat pe locul 1 la cea de-a cincea ediție a CEE Startup Challenge, o competiție organizată de platforma internațională Vestbee.com, prin care investitorii și corporațiile se pot conecta cu startup-uri remarcabile din Europa Centrală și de Est.

Din sutele de startupuri europene care s-au înscris în competiție, Ringhel a câștigat locul 1 în categoria Best Impact Startup.

Luni, 3 August, 2020 - 11:28

Veeam Software, lider în soluțiile de backup care furnizează Cloud Data Management, a anunțat o creștere a veniturilor recurente anuale (ARR) de 20% în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut – acesta fiind cel mai bun trimestru II din istoria de 14 ani a companiei.

Luni, 3 August, 2020 - 11:10

Xerox a lansat Xerox Adaptive CMYK+ Kit pentru Xerox Versant, primul kit de tehnologie adaptiv de pe piața de imprimare care adaugă șapte culori speciale unei prese de producție existente, permițând îmbunătățiri intantanee în imprimarea digitală.

Luni, 3 August, 2020 - 10:36

Din luna august, clienții Vodafone se pot bucura de show-uri de comedie la cea mai bună calitate, deoarece Comedy Central HD este disponibil în grila digitală.

 

În fiecare zi, oamenii au oportunitatea de a descoperi programe de comedie de cea mai bună calitate, care îi vor face să râdă, de la momente de stand-up, la show-uri TV premiate la nivel internațional.

 

Luni, 3 August, 2020 - 09:44

Persoanele care au lucrat in regim de telemunca pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achizitionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea si prin intermediul angajatorului. Totodata, Guvernul ar putea sprijini salariul celor carora li s-a redus timpul de lucru platit.

Conditia pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectiva sa fi lucrat cel putin 15 zile lucratoare in regim de telemunca, pe perioada Starii de Urgenta, mai arata sursa citata.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 14:23

Vânzările din publicitate ale companiei Google s-au recuperat după ce înregistraseră un declin semnificativ în luna martie, a declarat compania-mamă Alphabet, ştergând grijile cu privire la prima scădere a cifrei de afaceri din ultimii 16 ani, potrivit Reuters.

Google a devenit companie publică pe 19 august 2004, acţiunile urmând să crească într-un ritm extrem de rapid în anii care au urmat.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 13:03

Enel X Japonia, cel mai mare agregator independent de servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie al țării, își extinde acoperirea geografică în acest an, pentru a oferi servicii întregii Japonii. Compania va furniza servicii de echilibrare a rețelei și centrale electrice virtuale în regiuni noi din țară, acumulând și mai mult necesar de energie pentru a furniza servicii critice către rețeaua de electricitate a țării.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 12:47

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a anunțat lansarea noului radar AXIS D2110-VE, un dispozitiv de securitate inteligent care utilizează o tehnologie radar avansată pentru acoperirea unei arii extinse și pentru furnizarea poziției exacte și a vitezei obiectului urmărit. Dispozitivul este ideal pentru protejarea în afara orelor de program a spațiilor din cadrul unei varietăți de instalări la exterior, precum zonele industriale sau pentru monitorizarea parcărilor și a docurilor de încărcare.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 12:18

Grupul italian Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanți producători la nivel global de echipamente destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră, aniversează anul acesta 90 de ani de la înființare. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1930 când antreprenorul Aristide Merloni a fondat compania Merloni Industries, predecesoarea grupului, în orașul Fabriano. Au urmat nouă decenii dedicate misiunii de a face lumea un loc mai confortabil, cu inovații  remarcabile în materie de tehnologie și design, expansiune ambițioasă și achiziții pe mai multe continente.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 11:21

Ultimele luni au fost un test de adaptare a vieții noastre, a modului de a lucra, de a învăța, de a comunica și chiar de a socializa. Totul este acum, mai mult ca oricând, legat de tehnologie și conexiuni.

 

Din păcate, unul din trei elevi nu a beneficiat de acces la resurse educaționale în timpul pandemiei. Acest acces inegal la educație cauzat de lipsa de instrumente și cunoștințe digitale, duce la decalaje semnificative între diferite părți ale țării și între diverse categorii sociale, cu un număr mare de copii și profesori rămași în urmă.

 

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 12:46

ANCOM a dezbătut, în cadrul unei şedinţe online a Consiliului Consultativ, reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe. Astfel, începând cu data de 1 noiembrie 2020, noul tarif maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe va fi de 0,098 eurocenţi/minut. Noul tarif a fost determinat în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculaţie a costurilor de tip LRIC pur, metodă utilizată pentru stabilirea tarifului actual, precum şi a costului capitalului.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 12:23

Logitech G, brand din portofoliul Logitech și lider inovator în tehnologiile și echipamentul de gaming, anunță lansarea căștilor de gaming wireless Logitech G PRO X  LIGHTSPEED. Noile căști din gama PRO aduc tehnologia wireless performantă LIGHTSPEED pro-grade și renumitul design multi premiat, creat după recomandările elitei mondiale esports.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 09:12

Station Europe lansează prima academie de vlogging pentru copiii din mediul rural şi din oraşele mici din România.

Sub denumirea de Vlogging Academy, Station Europe pune astfel la dispoziţia copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 16 ani, care îşi doresc să dezvolte competenţe digitale, un spaţiu-platformă, unde se pot întâlni, relaxa, învăţa şi crea împreună. Dezvoltat pentru copiii care doresc să devină creatori de conţinut, proiectul îşi propune să sprijine o generaţie a creatorilor pentru schimbare.

Luni, 27 Iulie, 2020 - 20:38

Un sistem de recunoaștere facială artificial bazat pe inteligență artificială care poate identifica persoanele care poartă măști a fost implementat de agențiile de ordine și de informații de pe glob.

Dezvoltată de Corsight AI, o filială a companiei Cortica, Tel Aviv, cu viziune pe calculator, tehnologia poate recunoaște, de asemenea, indivizii în condiții extreme de lumină scăzută.

Luni, 27 Iulie, 2020 - 09:58

VTEX este platforma eCommerce cu cea mai rapidă creștere din lume, potrivit raportului IDC Worldwide Digital Commerce 2019 Market Share, publicat la finalul lunii iunie. Performanța VTEX este o dovadă a orientării companiilor către soluții moderne de comerț care reduc timpii de implementare, livrează rapid venituri, diminuează costurile totale și ajută la creșterea loialității clienților.

 

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 12:33

Vodafone Romania anunta principalii indicatori financiari pentru anul trimestrul incheiat la 30 iunie 2020, potrivit rezultatelor raportate astazi de Vodafone Group Plc.

 

Vodafone Romania continua sa inregistreze performante bune, in ciuda contextului dificil.

 

Veniturile din servicii se afla la valoarea de 189,7 milioane de euro si continua sa fie stabile pe evolutia trimestriala. In comparatie cu perioada similara a anului trecut, veniturile din servicii raportate au inregistrat o scadere de 1.2%.

 

Joi, 23 Iulie, 2020 - 13:50

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, s-a alăturat programului de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie al companiei Taiwan Power Company (TPC), destinat să sprijine rețeaua electrică a țării. Enel X, ale cărui birouri locale au sediul în Taipei, s-a asociat cu un grup divers de clienți pentru serviciile de echilibrare a rețelei prin managementul consumului, din domenii precum depozitele frigorifice, prelucrarea alimentelor, producție și instalații industriale.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 13:18

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei și AVEVA, liderul global în domeniul ingineriei și software-ului industrial, și-au anunțat astăzi parteneriatul extins pentru a oferi soluții inovatoare pentru piața centrelor de date.

 

Subscribe to Tehnologie (IT)