Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:01

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a lansat HUAWEI Mate 20, una dintre cele mai așteptate serii de smartphone-uri ale acestui an. Noua serie HUAWEI Mate 20 reprezintă o etapă importantă în istoria seriei HUAWEI Mate, un vârf de inovație. Dotate cu cea mai puternică și complexă tehnologie de pe piață, cele mai recente flagship-uri Huawei setează standardele industriei în ceea ce privește performanța.
 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 12:00

Până la finele anului viitor, ANCOM va finaliza tot ceea ce ţine de spectru şi licitaţiile pentru 5G, a declarat, marţi, Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în cadrul conferinţei anuale "Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică', organizată de CERT-RO - Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:30
asupra unor entități diplomatice din Asia Centrală

Cercetătorii Kaspersky Lab au descoperit un val de atacuri de spionaj cibernetic care vizează organizații diplomatice din Asia Centrală. Troianul, denumit Octopus, pretinde a fi o versiune a unui popular serviciu de mesagerie online și a atras utilizatorii, în contextul știrilor despre interzicerea Telegram în regiune. Odată instalat, Octopus le oferea atacatorilor acces de la distanță la computerele victimelor. 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:07

Forumul Atomic Roman („ROMATOM”), salută elaborarea proiectului de Strategie Energetică a României 2018-2030, cu perspectiva anului 2050  și isi exprima satisfacția asupra modului în care documentul propus face obiectul unui proces transparent de consultare publica și schimb de opinii cu industria, asociațiile industriale, organizațiile ONG-urile și media. 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:03

SN Nuclearelectrica SA ('SNN') anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcţionează la putere nominală, lucrările de reparaţie la rezervorul aferent grupului turbogenerator (partea clasică a centralei) fiind finalizate. 

Reamintim că lucrările de reparaţie se puteau efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unităţii 2.

Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor s-au efectuat în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei. 

Cosmin Ghiţă
Director General
Comunicat de presă - Nuclearelectrica

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 20:00

Oamenii și calitățile lor joacă un rol-cheie în domeniul tehnologiei, în distribuția de produse și soluții IT. Evoluția tehnologiei creează un nou mediu, tot timpul în schimbare, în care calitățile umane și parteneriatele stabilite devin din ce în ce mai importante în asigurarea succesului.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 12:00

Companiile românești Trencadis și Mondly sunt prezente în ediția din 2018 a clasamentului Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală și de Est, la categoria principală, Technology Fast 50, respectiv la categoria Rising Stars. Peste 20 de business-uri din România au intrat în competiția din acest an care recunoaște cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 09:40

Funcționarea unor domenii de internet, în special din domeniul .com ar putea avea probleme în următoarele 48 de ore ca urmare a unei majore schimbări în algoritmii de securitate, începută dimineață la 7.00, ora Romaniei. Este prima schimbare de acest fel pe care ICANN, organizația internațională care gestionează registrul global al domeniilor de internet o face în ultimii 8 ani.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 09:00

Microsoft România, împreună cu partenerii săi, organizează pe 18 octombrie, la Willbrook Platinum Business & Convention Center, Microsoft Tech Day, cel mai important eveniment dedicat developerilor și specialiștilor IT din România. Evenimentul este gratuit pentru participanți.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 15:22

Locuitorii din județul Alba au acces la serviciul de plată a facturilor de apă potabilă și canalizare emise de SC APA CTTA SA prin platforma pentru plată online cu cardul, disponibilă pe site-ul www.contulmeu.apaalba.ro, dezvoltată de o agenție de web design în parteneriat cu NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 13:00

Inițiativa Meet and Code, coordonată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România, a triplat anul acesta numărul de evenimente sprijinite în România cu ocazia Europe Code Week, în perioada 6 - 21 octombrie 2018.

70 de evenimente de tehnologie și programare au fost finanțate din fondul de 21.000 EURO, fond creat cu susținerea companiei SAP, prin coordonarea Haus des Stiftens GmbH și Asociației Techsoup, în România.  

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 17:00

George Vodislav, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a primit la sediul Camerei bucureștene misiunea economică organizată de Camera de Comerț Hong Kong în China (HKCCC), condusă de dl. Warren Law, director executiv al COV Capital Group, companie de investiții având reprezentanțe în Beijing, Hong Kong, Taipei și Silicon Valley (SUA), precum și de dna. Amy Siu, președinta HKCCC.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 11:33

Bucharest Promo Robots este primul start-up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii. Compania a fost inițiată în cadrul programului Start-up Nation, la care s-a adăugat și investiția fondatorilor, și oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția în România a acestora.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 16:25

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM), sub coordonarea Ministerului Comunicațiilor, a încheiat un acord cadru pe patru ani cu Societatea Română de Televiziune (SRTv), pentru prestarea serviciilor de preluare, transport și difuzare a programelor publice de televiziune, pe cale terestră în format digital, a anunțat marți Ministerul. Ministrul Comunicațiilor, Petru Cojocaru, a declarat că valoarea acordului cadru pentru cei 4 ani este de aproximativ 350 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Comunicatul Ministerului Comunicațiilor:

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 12:16

Honor Play este device-ul care dă start-ul unei noi experiențe de joc și care te ajută să câștigi. Astăzi, jocurile video de pe mobil domină spațiul de gaming, iar în ultimii 10 ani a crescut tot mai mult cererea pentru o capacitate mai bună de procesare grafică a smartphone-urilor. Jocurile multiplayer online battle arena (MOBA) depind de o capacitate de procesare grafică ultra-rapidă.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 12:08

Supravegherea video a spațiilor extinse poate reprezenta de multe ori o provocare, căci acoperirea tuturor unghiurilor se poate dovedi o misiune dificilă, iar soluțiile potrivite diferă de la un caz la altul. De regulă, se optează pentru montarea unor camere de supraveghere video cu obiective focale ce pot cuprinde unghiuri largi, iar, în anumite situații specifice, se preferă utilizarea modelelor PTZ. Chiar și așa, există însă și scenarii de utilizare în care se impune acoperirea simultană a tuturor unghiurilor, precum spațiile foarte largi de genul piețelor publice sau a depozitelor.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 17:00

Dispozitivele conectate au devenit esențiale pentru a menține legătura cu ceilalți, dar pentru mulți sunt și o plasă de siguranță în numeroase situații sociale, atunci când nu vor să interacționeze cu alte persoane. Un studiu Kaspersky Lab a confirmat această tendință de comportament, după ce trei sferturi dintre persoane (75%) au recunoscut că folosesc un dispozitiv pentru a se preface ocupați atunci când nu vor să vorbească cu cineva.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 09:27

2018 ne-a oferit o vară capricioasă din punct de vedere al vremii pentru domeniul agricol, cu perioade de umiditate sporită, dar și perioade de secetă. Pentru unele plante a fost favorabilă, pentru altele mai puțin. Dar pentru ca roadele toamnei să răsplătească pe deplin munca, procesul de depozitare și distribuire a legumelor și fructelor în cele mai bune condiții este foarte important în economia unui agricultor. Aici intervin ambalajele care pot să păstreze valoarea produselor pentru ca atunci când ajung pe masă sau în conserve să își mențină nutrienții pentru care le cultivăm.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 17:39

450 de copii s-au înscris la atelierele CoderDojo București Nord susținute de Fundația Telekom Romania și Asociația Coder Dojo.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 16:55

Casa viitorului va fi una inteligentă. Asta va însemna facturi mai mici la energie şi îmbunătăţirea amprentei de carbon a proprietarilor de locuinţe, permiţând în acelaşi timp, în general, un nivel mai ridicat de libertate şi creşterea calităţii vieţii de zi cu zi. Această viziune devine acum realitate, iar E.ON, în colaborare cu Microsoft, poate face acest lucru posibil. Cele două companii au demarat o colaborare care se bazează pe o soluţie software pentru locuinţe, soluţie care impune noi standarde. E.ON urmează să lanseze prima versiune a acestui nou produs la începutul anului 2019.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 09:20

Companiile din sectorul bancar, din industria de petrol și gaze, din retail și dezvoltatorii de clădiri comerciale de tip mall și de birouri sunt principalii investitori din România în tehnologii IoT.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 18:49

Parlamentul European a aprobat de curand o serie de schimbari la Legea Copyright-ului care vor avea un impact semnificativ asupra Internetului.

"Suntem extrem de dezamagiti ca europarlamentarii nu ne-au ascultat ingrijorarile", a spus David O'Brien, analist la Electronic Frontier Foundation, citat de Ars Technica, publicatie care a trecut in revista cele mai importante modificari propuse in pachetul legislativ.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 18:37

Grupul industrial german Siemens a anunţat că va renunţa la aproximativ 2.900 de angajaţi în Germania, ca parte a unui program mai amplu de măsuri destinat reducerii costurilor cu 500 de milioane de euro, transmite Reuters.

Măsurile sunt destinate să sporească competitivitatea diviziilor Power & Gas (PG) şi Process Industries and Drives (PD), a precizat Siemens.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 17:17

Kevin Systrom şi Mike Krieger, şi-au anunţat luni demisiile din funcţiile de director executiv şi respectiv director tehnic din cadrul aplicaţiei de photo-sharing deţinute de Facebook Inc, oferind puţine explicaţii despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 15:32

Asociația E-Civis, cu sprijinul Microsoft, a lansat RoboHub, un spațiu dedicat cursurilor de robotică si programare care își propune să deschidă drumul spre tehnologie și spre o gândire analitică copiilor din familiile dezavantajate din București și zonele adiacente.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 13:50

În prezent, oamenii fac zilnic un compromis între a fi în permanență conectați sau a-și păstra intimitatea. Cu cât serviciile de Internet sunt mai folosite, cu atât este mai dificil să își păstreze informațiile personale confidențiale. În plus, utilizatorii simt că trebuie să fie disponibili oricând și oriunde, pentru că, într-o anumită măsură, conexiunile lor sociale, starea de bine și chiar echilibrul lor emoțional depind de acest lucru. Soluțiile Kaspersky Lab le permit oamenilor să își protejeze viața privată chiar și atunci când sunt mereu online.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 13:00

Orange România lansează cea de-a șasea ediție a #SuperCoders, program care își propune să contribuie la educația digitală a tinerei generații.

Dezvoltat de Orange împreună cu Simplon România, programul #SuperCoders are trei componente: 

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 12:09

Cu peste 300 de proiecte realizate pană in prezent, care cuprind lucrări ample de infrastructură rutieră si de cale ferată, Iridex Group Plastic a fost partener al celei de-a XV-a editii a Congresului National de Drumuri si Poduri din Romania ce a avut loc in perioada 19-22 septembrie la Iasi.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 11:20

eMAG lansează o nouă campanie de brand și un nou slogan, reafirmându-și poziționarea de retailer multi-categorii cu o mare diversitate de produse. Noul slogan, eMAG. Găsești mai mult decât crezi, înglobează atât abundența de articole și categorii oferite clienților, cât și diversitatea de emoții care se creează în jurul produselor.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 19:49
Compania a arătat cum inteligența artificială, IoT-ul și edge computing-ul au devenit centrale pentru siguranța, productivitatea și inteligența companiilor

În cadrul Ignite 2018, evenimentul IT anual al Microsoft Corp., compania a subliniat necesitatea creșterii securității IT și a lansat o serie de programe și produse de securitate. Printre acestea se numără Microsoft Secure Score, un raport dinamic care evaluează mediile Microsoft 365 ale clienților și face recomandări ce pot reduce de până la treizeci de ori posibilitatea de a avea o breșă de securitate, cât și Microsoft Authenticator, care facilitează autentificarea sigură a angajaților într-un mod mult mai ușor, prin funcții cum ar fi autentificarea fără parolă.

Subscribe to Tehnologie (IT)