Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 14:00
Incident cu tort pe aeroport

Această zi, "International Civil Aviation Day" a fost stabilită în 1994 de către Adunarea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civilie (ICAO), pentru a marca o jumatate de secol de la crearea acestei organizaţii (7 decembrie 1944). În urma unei iniţiative a ICAO, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a recunoscut această dată ca „Zi Internaţională a Aviaţiei Civile”, devenind astfel zi oficială în calendarul Naţiunilor Unite.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 00:00
De la 15 decembrie

Odată cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, pe 15 decembrie, CFR Călători va introduce o facilitate pentru navetiști și pentru corporatiștii din Băneasa. De noua facilitate vor putea beneficia cei care lucrează în marile orașe și locuiesc în localitățile din apropierea lor. Dar și cei care locuiesc și lucrează în același oraș, cum este cazul Bucureștiului.

Concret, CFR Călători a anunțat vineri că lansează un nou program pilot pentru sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 15:30

În trenul de pe Magistrala 1, în interiorul căruia călătorii au anunțat o degajare mare de fum, s-a înregistrat, de fapt, potrivit Metrorex, o degajare de praf introdusă prin sistemul de ventilație, la stația Eroilor, acolo unde se execută lucrări.

Un călător a apăsat vineri, la ora 08:39, butonul de alarmă pentru a anunța o degajare de fum în salonul trenului ce mergea în direcția Preciziei, pe Magistrala 1 de metrou.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 13:41

Patru cetățeni români au decedat, iar alți doi au fost răniți, în urma a două accidente rutiere produse miercuri în Spania, la decurs de câteva ore, relatează presa locală.

Primul accident s-a produs în dimineața zilei de miercuri în apropierea aeroportului Castellón din estul Spaniei, relatează publicația El Pais.

Doi cetățeni români, în vârstă de 48 de ani și 22 de ani, au decedat în urma coliziunii frontale cu un autovehicul condus de un cetățean francez care, de asemenea, și-a pierdut viața.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 14:38

Bucureştenii care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei, precum şi cei care tranzitează zona intrând în Bucureşti dinspre Autostrada A1, vor putea scăpa de "coşmarul" timpului petrecut în trafic. Şi asta pentru că Primăria Sectorului 6 a început amenajarea unei benzi unice de transport public pe o porţiune foarte aglomerată din Bd. Iuliu Maniu. În Bucureşti funcţionează deja mai multe benzi unice STB (RATB) care îşi dovedesc utilitatea, reducând semnificativ timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun. 

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 14:14

Şaisprezece trenuri cu plecare/sosire la Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia, din 15 decembrie, anunţă CFR Călători. Durata unei călătorii este de aproximativ 20 de minute, iar preţul unui bilet începe de la 3,9 lei.

CFR Călători informează că, începând din 15 decembrie, pentru programul de circulaţie 2019-2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul Bucureşti şi Mogoşoaia.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 15:05
Aceasta se axează pe promovarea caracterului ecologic și pe creșterea nivelului de siguranță pe timp de iarnă

Noua etichetă UE pentru anvelope este utilă în special pentru categoria de anvelope de iarnă, deoarece cuprinde informații referitoare la aderența pe zăpadă și gheață. Până în prezent, marcajele legate de proprietățile necesare în condițiile grele de iarnă lipseau. Scopul etichetei anvelopelor este de a îndruma șoferii către anvelope mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, mai sigure și mai silențioase. Noua etichetă va intra în vigoare în luna mai a anului 2021.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 12:37

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că lucrările de reparații și consolidare la podul de cale ferată situat pe magistrala feroviară București - Constanța, la km 4+327 (Pod Constanța) nu au fost întrerupte, contractul este în derulare, până în prezent fiind efectuate lucrările de intervențiile de primă urgență, conform ordinului de începere a lucrărilor, până la aprobarea proiectului tehnic.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 13:45

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că în ziua de 5 decembrie 2019, dar şi după această dată, este anunţată o grevă a Regiei Autonome a Transporturilor Pariziene (RATP), a companiei naţionale de căi ferate (SNCF), a sindicatelor FO-Transports et logistique (sindicat al şoferilor) şi FO-Air France (sindicat al personalului la sol), care vor duce la perturbări ale circulaţiei feroviare, urbane şi interurbane, precum şi în reţeaua rutieră şi în orarul zborurilor companiilor aeriene.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 11:02
și continuă împreună drumul spre Tokyo 2020

Sportivii români din zece federații sportive, aflați în programul de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, se pot deplasa mai ușor la antrenamente, în condiții de confort și siguranță, în cele zece automobile Toyota Proace Verso  cu o capacitate de 7+1 locuri, puse la dispoziție de Toyota România.  
Toyota România și Comitetul Olimpic si Sportiv Român (COSR) se bucură astfel de rezultatele colaborării începute în urmă cu un an. 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 16:19

Porsche Finance Group (PFG) lansează un nou serviciu de mobilitate destinat persoanelor fizice. Centrat pe nevoile individuale de utilizare a maşinii, produsul de tip leasing operaţional facilitează clienţilor privaţi accesul la finanţare şi la cele mai noi modele de maşini.

Prin acest serviciu, persoanele fizice pot folosi o maşină nouă pe care o configurează conform preferinţelor personale, contra unei chirii lunare fixe ce reflectă gradul de utilizare al maşinii. La finalul perioadei contractuale de minim un an, maşina este returnată iar clientii pot alege un nou autovehicul.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 09:23

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 08:40

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, determinând scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri, pe arterele rutiere din mai multe judeţe ale ţării, respectiv Botoşani, Suceava, Alba, Braşov, Sibiu şi Harghita.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele dinainte şi să folosească corespunzător luminile.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 09:14

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 18:21

Premierul Ludovic Orban a verificat, vineri dimineață, stadiul lucrărilor la Magistrala 5 de Metrou, Secțiunea Râul Doamnei-Eroilor. Premierul a fost  însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 15:42

Drumarii din județul Gorj intervin, vineri dimineața, cu patru utilaje și împrăștie material antiderapant pentru a îndepărta zăpada depusă pe Drumul Naţional 67 C, spre Rânca. Stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri.

Potrivit reprezentanților Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, circulaţia rutieră spre staţiunea Rânca se desfăşoară în condiții de iarnă.

În zonă se intervine cu patru utilaje.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 09:55

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 143.600 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 68.200 pe sensul de intrare şi 75.400 pe cel de ieşire din ţară şi peste 43.600 mijloace de transport, dintre care aproximativ 20.600 pe sensul de intrare şi 23.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 09:41

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 08:27

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca, la aceasta ora, în judetul Constanta, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în porturile Constanta Nord, Constanta Sud-Agigea, Mangalia si Midia.
 

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 17:29

​Consiliul de Administraţie al CFR Marfă l-a numit joi, în funcţia de director interimar pe Traian Preoteasa, inginer de profesie, fost director general adjunct tehnic în CFR SA, informază Mediafax. Compania de stat avea 32.000 de angajați în 1998, 17.000 de angajați în 2009, a ajuns la sub 9.000 în 2013 și are aproximativ 6.000 de oameni în prezent.

Traian Preoteasa, de profesie inginer are o experienţă profesională de aproape 30 de ani în domeniu şi a ocupat până în prezent funcţia de director general adjunct Tehnic în cadrul CNCF CFR SA.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 10:41

Precipitaţiile influenţează desfăşurarea traficului rutier din Capitală.

Trebuie să aveţi în vedere câteva aspecte importante:

- prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile;

- înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire;

- evitaţi frânările şi accelerările bruşte;

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 09:09

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 17:19

Traficul feroviar este întrerupt în judeţul Arad, la intrare în stația Bârzava, după ce locomotiva unui tren cu 19 călători a deraiat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, circulația trenurilor este închisă la intrare în stația Bârzava, județul Arad, din cauza deraierii de o osie a locomotivei unui tren care circula pe ruta Brașov - Curtici.

„Personalul de specialitate este deja la fața locului pentru a lua măsurile necesare, astfel incât în scurt timp să fie asigurată continuitate în traficul feroviar”, anunță sursa citată.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 17:05

Noul Mers al Trenurilor care intră în vigoare în decembrie nu va aduce prea mult vești bune în afară de faptul că timpii de mers vor scădea cu o jumătate de oră pe București - Suceava. Restricțiile de pe Brașov - Sighișoara și șantierele de pe Deva - Arad vor menține viteze medii de 50 km/h în zonă, iar pe Sighișoara - Simeria timpii nu s-au scurtat. Parcursul va fi și mai lung către Timișoara, magistrala 900 având foarte multe probleme. În articol puteți vedea câteva exemple de parcurs și comparația cu mersul actual.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 08:51

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 20:00

Traficul rutier va fi restricţionat, sâmbătă şi duminică, în vederea efectuării unei filmări, pe Splaiul Independenţei, Şoseaua Grozăveşti, Strada Orhideelor, Podul Grozăveşti, Bulevardul Regiei, Pod Calea Plevnei, Strada Alexandru Borneanu şi Bulevardul Vasile Milea, a informat, vineri, Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, amenajarea zonei se va face sâmbătă, începând cu ora 04,00, urmând să fie amplasate două macarale de mare tonaj pe Splaiul Independenţei pe benzile II şi III de circulaţie, ambele sensuri.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 19:45

Grupul auto german Volkswagen a anunţat vineri că în următorii cinci ani va investi 60 de miliarde de euro, cu 16 miliarde euro mai mult decât estima anul trecut, pentru a dezvolta automobile electrice şi hibride, transmite AFP.

Din suma totală, partea alocată investiţiilor în gama de automobile complet electrice este de 33 de miliarde euro, adică 40% din investiţiile grupului, în creştere faţă de 30% cât a anunţat anul trecut.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 17:18

Traficul rutier este restricționat pe străzile din jurul Arenei Naționale, din cauza meciului dintre echipele reprezentative ale României şi Suediei, din cadrul preliminariilor de calificare ale Euro 2020.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 16:42

Un nou termen pentru metroul din Drumul Taberei, la care lucrările au început în 2011, a fost avansat joi de noul director general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

”Noi ne dorim să finalizăm lucrările și voi face și o vizită pe șantier. În momentul de față ele sunt finalizate în proporție de 87%. La contractul de automatizare trebuie realizată mai întâi proiectarea și apoi lucrările propriu zise. Eu estimez că la sfârșitul semestrului 1, începutul semestrului 2 se va putea circula”, a declarat Mariana Miclăuș.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 08:58

În perioada 14.11.2019 - 23.11.2019, se va desfăşura un transport cu depăşiri pe traseul :

Recea ( jud. Mureş) - DN15 - A3 - DN1 - Turda - DN1 - Cluj (V.CE) - DN1C - DEJ - DN17 - Bistriţa (V.BN) - DN17 - Vatra Dornei - D17 - Câmpulung Moldovenesc - DN17 - Gura Humorului - DN17 - Suceava (VO2P) - DN2 - Siret PTF

Vehiculul transportă o piesă metalică.

Subscribe to Transporturi