Miercuri, 12 August, 2020 - 18:06

Tradiţionalele curse pe Dunăre între Brăila şi Galaţi vor fi reluate în luna septembrie, după o pauză de 30 de ani, cu o şalupă achiziţionată cu fonduri europene de Primăria Brăila, a anunţat, miercuri, edilul municipiului, Marian Dragomir.

Miercuri, 12 August, 2020 - 17:33

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA a fost amendată, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 11.000 de lei pentru discriminare directă prin care s-a încălcat dreptul la egalitate de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă.

Miercuri, 12 August, 2020 - 10:46

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, până la ora 16:00, circulaţia este restricţionată pe a doua bandă, pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, între kilometrii 108 şi 109 (mun. Piteşti, jud. Argeş), pentru efectuarea lucrărilor de curăţare rigole şi camere canal.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie.

Miercuri, 12 August, 2020 - 10:10

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 11 August, 2020 - 11:00

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 11 August, 2020 - 10:54

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile egiptene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care vor intra în vigoare la data de 15 august 2020.

Marţi, 11 August, 2020 - 10:36

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în conformitate cu informaţiile comunicate public de autorităţile olandeze, România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepţia celor strict necesare. Autorităţile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, aşadar inclusiv cetăţenilor care se deplasează din România.

Marţi, 11 August, 2020 - 09:50

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia feroviară pe magistrala de cale ferată 900 este oprită la kilometrul feroviar 289, în staţia CF Igiroasa, judeţul Mehedinţi, după ce din vana unui vagon al marfarului GFR 80494 (ce se deplasează pe relaţia Capul Midia, CT - Glogovăţ, AR) au fost semnalate scurgeri de gaz petrolier lichefiat.

Marţi, 11 August, 2020 - 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, circulaţia pe DN 1 (E60) a revenit la normal. Din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un tir şi un autoturism, traficul fusese întrerupt total la kilometrul 146+700 de metri, între Predeal şi Timişul de Sus.

Luni, 10 August, 2020 - 18:00

Compania aeriană Tarom începe restructurarea în termen de două săptămâni. Aceasta va fi avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).

Compania nu a avut încasările la care se aştepta în această perioadă din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pe fondul crizei de coronavirus.

Dintr-un document publicat anterior în Monitorul Oficial reiese că vor fi restructurate până la 700 de posturi.

Tarom a primit anul trecut un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro.

Luni, 10 August, 2020 - 17:00

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat lucrări pentru realizarea, pe Bulevardul Iuliu Maniu, a uneia dintre cele mai lungi piste pentru biciclişti din ţară, însă OPTAR a precizat că va cere desfiinţarea pistelor, în cazul în care acestea vor fi amenajate pe trotuare.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 6, costul proiectului este de 1.636.964 lei fără TVA, iar, conform contractului, termenul de execuţie a lucrărilor este de două luni, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Luni, 10 August, 2020 - 10:40

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Luni, 10 August, 2020 - 09:52

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti se circulă în condiţii de aglomeraţie, formându-se coloană în mişcare din zona kilometrului 21(localitatea Bolintin, judeţul Giurgiu) şi până la ieşirea de pe autostradă. Intrarea în capitală.

Vineri, 7 August, 2020 - 18:43

Drumarii au început lucrările de reamenajare a sensului giratoriu de la Veştem, judeţul Sibiu, la intersecţia DN 1 cu DN 7, informează un comunicat de presă transmis vineri.

"Lucrările vizează lărgirea inelului de giraţie la trei benzi, dar şi a bretelelor de acces către sens, precum şi înfiinţarea unor benzi de accelerare. În cadrul proiectului va fi refăcută şi toată semnalizarea rutieră, atât verticală, cât şi orizontală. Lucrările vor dura aproximativ două luni", se precizează în comunicatul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Vineri, 7 August, 2020 - 15:24

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite, vineri, că traficul rutier este blocat pe Şoseaua de centură a Capitalei, în sensul giratoriu Mogoşoaia, din cauza unei autoutilitare care a luat foc.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului nu au rezultat victime.

Traficul va fi reluat, în condiţii normale, în circa 30 de minute.

Vineri, 7 August, 2020 - 14:43

Ministerul Finanțelor a întocmit o listă cu 15 proiecte feroviare prioritare care sunt în curs de execuție sau pentru care se intenționează alocarea de finanțare în perioada următoare. Printre ele se află însă și proiecte deja finalizate, cum ar fi modernizarea Magistralei 800 București-Constanța. Altele, cum ar fi construcția liniei de cale ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea par mai degrabă un vis frumos.

Vineri, 7 August, 2020 - 13:31

În perioada 07.08.2020 - 08.08.2020, se va desfăşura un transport cu depăşiri pe traseul: Nădlac II PTF - A1 - A11 - DN7 - Centura Arad - DN7 - A1 - Centura Sibiu - DN1 - Centura Braşov - DN1A - Centura Ploieşti - DN1B - DN1D - Urziceni - DN2A - Slobozia - DN2A - Mihail Kogălniceanu.

Vehiculul transportă echipament industrial.

Vineri, 7 August, 2020 - 12:23

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, 7 august, în intervalul orar 10:00 - 15:00, circulaţia este restricţionată pe a doua bandă pe sensul către Capitală al autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti, la kilometrul 14, localitatea Stefaneştii de Jos, jud. Ilfov, întrucât se efectuează lucrări de înlocuire a parapetului median.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

Vineri, 7 August, 2020 - 12:16

Până în data de 14.09.2020, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 16.00 - 22.00, se restricţionează circulaţia autovehiculelor în perimetrele delimitate de următoarele străzi din Municipiul Bucureşti, după cum urmează:

- Zona 1: - Str. Polona (de la Bd. Dacia) - Str. A.D. Xenopol - Str. Dionisie Lupu - Str. C.A. Rosetti - Str. J.L. Calderon (de la Str. C.A. Rosetti) - Str. I.L. Caragiale - Str. Icoanei - Str. A. Vlaicu;

- Zona 2: Calea Victoriei (de la Bd. Regina Elisabeta) - Str. Domniţa Anastasia - Str. Ing. A Saligny - Splai Independenţei;

Vineri, 7 August, 2020 - 10:50

Metrorex informează că astăzi, 07.08.2020, de la ora 8:36, pe distanţa Berceni - Pipera de pe Magistrala 2, din motive tehnice, circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat pentru aproximativ 30 de minute la intervale de 10 minute.

Echipele Metrorex au intervenit operativ, astfel încât de la ora 9:05, circulaţia trenurilor s-a reluat în condiţii normale.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Vineri, 7 August, 2020 - 10:26

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Joi, 6 August, 2020 - 17:00

yeParking, aplicație gratuită de parksharing și furnizor IT de soluții pentru eficientizarea spațiilor de parcare dezvoltată la Cluj, se lansează în alte două oraşe, Oradea şi Iaşi.

Aplicaţia era disponibilă până acum doar pentru şoferii din Cluj şi Braşov.

Cum funcţionează

yeParking este o aplicație gratuită (pentru Android și iOS) care adună o comunitate cu mii de conducători auto, dispuși să își distribuie locurile de parcare atunci când nu le folosesc. La rândul lor pot parca gratuit pe sute de locuri disponibile în yeParking.

Joi, 6 August, 2020 - 10:27

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Joi, 6 August, 2020 - 09:42

Precizări de presă privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene şi al Principatului Liechtenstein în contextul pandemiei de COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 5 august 2020, autorităţile federale elveţiene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, măsuri care se aplică şi pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein. Noile prevederi vor intra în vigoare la data de 8 august 2020, ora 00:00.

Miercuri, 5 August, 2020 - 12:47

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Miercuri, 5 August, 2020 - 12:08

În perioada 06.08.2020 - 08.08.2020 se va desfăşura Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, ediţia a XIII-a, iar circulaţia participanţilor la eveniment se va face pe partea dreaptă a drumului, cât mai aproape de partea carosabilă, pe următoarele segmente de drum:

Joi, 06.08.2020, orele 11:00
DN 13 - Sf. Gheorghe (km 30+275) - Reci (km 39+112) - Covasna (km 60+050)
DN 11C - Tg. Secuiesc (km 1+670) - Turia (km 3+885 - Balvanyos (km 18+130)
DN 12 - Bixad (km 39+190) - Micfalău (km 32+053)
DN13E - Vâlcele (km 12+864) - Sf. Gheorghe (kn 23+362)

Miercuri, 5 August, 2020 - 11:58

Luni, 03.08.2020, C.N.A.I.R. S.A. a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurilor de atribuire a contractelor având ca obiect "Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centură Bucureşti, km 0+000 - km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600" şi "Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centură Bucureşti, km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000 - km 52+770, Lot 4: km 47+600 - km 52+070" către toţi ofertanţii.

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:51

În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de călătorie în Republica Cipru, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrare în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

Astfel, România rămâne inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Bulgaria, Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Serbia şi Suedia.

Marţi, 4 August, 2020 - 14:45

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea, finalizat cu o întârziere de aproape doi ani, a fost inaugurat marţi, într-un proiect integrat în valoare de aproape 26 milioane de lei.

Marţi, 4 August, 2020 - 11:16

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 33,6% în trimestrul II 2020 faţă de trimestrul II 2019, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul II 2020, comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2019, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat scăderi la toate categoriile astfel: la categoria autobuze şi microbuze cu 78,7%, la categoria autoturisme cu 33,6% şi la categoria mopede şi motociclete cu 19,6%.

Subscribe to Transporturi