Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 17:02

Veniturile Bulgariei din turism au urcat cu 6% anul trecut, la 8,4 miliarde de leva (aproximativ 4,29 miliarde de euro), a anunţat marţi ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite Novinite.

În perioada 2015-2018, veniturile de pe urma vizitatorilor străini au urcat cu 34%, a adăugat oficialul bulgar.

Declaraţia a fost făcută la deschiderea la Sofia a celei de-a şase reuniuni a Consiliului Naţional de Turism (NBC), având drept motto "2019 - Anul turismului intern, al investiţiilor şi al inovaţiilor".

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:51

Femeia de 40 de ani și fiul ei de 3 ani, rătăciți în pădurea din apropierea satului Zizin, județul Brașov, au fost găsiți, luni, de polițiști și jandarmi. Cei doi sunt teferi, dar slăbiți, după o noapte petrecută în pădure.

Femeia și fiul ei, care s-au rătăcit în apropierea pădurii din Zizin, au fost găsiți.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Brașov, cele două persoane au fost găsite și nu necesită îngrijiri medicale.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 19:22

Parcul acvatic de la Călimăneşti, cunoscut şi ca "Mirajul Oltului", va fi deschis săptămâna viitoare, în Joia Mare, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 16:00

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis aseară, într-un discurs televizat, că Notre-Dame, catedrala emblematică a Parisului, va fi reconstruită în cinci ani.

O reconstrucţie în cinci ani ar permite ca Notre-Dame să fie gata înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris în 2024.

"Incendiul de la Notre-Dame ne aminteşte că istoria noastră nu se opreşte niciodată şi că vom avea întotdeauna de depăşit încercări", a spus preşedintele Macron.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 14:02

Cu o prezență constantă de 20 de ani pe piața de turism din România, Accent Travel & Events deschide prima agenție în regim de franciză la Râmnicu Vâlcea, în centrul orașului, pe Strada Carol I, nr. 1 (lângă River Plaza Mall).

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 08:30
Din cauza grevelor

Atenţionare de călătorie în Spania. Ministerul român de Externe atenţioneză că urmează o perioadă de greve în transporturile aeriene, feroviare şi portuare.

Mişcările de protest vor dura până la sfârşitul lunii.

Astfel, a fost declanşată deja o grevă a personalului de securitate de pe Aeroportul Barajas din Madrid.

Greva se va extinde, în unele zile la toate aeroporturile din Spania.

De asemenea, de mâine intră în grevă sindicatele din infrastructura feroviară şi lucrătorii din porturi.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 18:26
Înregistrează o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent

Potrivit Institutului național de statistică al Franței (INSEE), numărul de nopți petrecute în străinătate de către turiștii străini în hoteluri, campinguri și cămine de tineret a ajuns la 438,2 milioane, marcând o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent.

Nici în magazinele cu incendiu și nici în gazele de la Champs Elysées în timpul lunilor de proteste împotriva Vestului Galben ar putea fi privată Franța de faptul că rămân țara cea mai vizitată de turiști, marcând încă un record în 2018.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 13:54

Ministerul Turismului şi-a propus să atragă cât mai mulţi turişti din întreaga lume, clipul de promovare a României, lansat joi, find vorbit în 16 limbi, dintre care şi latina. Clipul a fost tradus cu sprijinul Universităţii Bucureşti. 

Joi, 28 Martie, 2019 - 20:00

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat joi, la Constanţa, că şi în 2019 vor fi acordate tichete de vacanţă tuturor beneficiarilor prevăzuţi de lege, fiind alocate deja sumele necesare în bugetele ministerelor.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 16:16

S-KARP anunță proiectul de responsabilitate socială „Fii Mai Bun!” – un îndemn la performanță sportivă și autodepășire alături de S-KARP, dar mai ales la empatie pentru cauzele prin care facem societatea mai bună. Proiectul are o dublă miză: de a proteja natura și de a crește șansele persoanelor defavorizate să ducă o viață mai bună, cu ajutorul comunității brand-ului.

Joi, 21 Martie, 2019 - 13:40
de vacanţă Sodexo

Peste un milion de români au folosit carduri şi vouchere de vacanţă Turist Pass de la Sodexo în anul 2018, pentru vacanţe în România.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 18:00

"Under", primul restaurant subacvatic din Europa, a fost inaugurat în sudul Norvegiei şi, până în prezent, au fost făcute peste 7.000 de rezervări, relatează Reuters.

Clădirea a fost realizată de firma de arhitectură Snoehetta, care şi-a mai pus amprenta pe Opera din Oslo şi pe muzeul dedicat atacurilor de la 11 septembrie 2001 din New York.

Luni, 18 Martie, 2019 - 20:00

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, anunta reluarea activitatii Punctului de Informare Turistica, amenajat in Pasajul Universitatii.

Bucurestenii si turistii sunt bineveniti sa redescopere farmecul Bucurestiului de odinioara si sa afle noutati despre Capitala Romaniei, intr-o atmosfera calda, alaturi de personalul care va oferi informatii
profesioniste la orice intrebare legata de aspectul turistic al orasului. 

Luni, 18 Martie, 2019 - 18:00

Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României ca destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an, care cuprinde imagini reprezentative pentru toate formele de turism din ţară.

Luni, 18 Martie, 2019 - 08:42

Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României ca destinaţie ideală pentru 365 de zile de vacanţă pe an!
Filmul cuprinde imagini reprezentative pentru toate formele de turism din ţara noastră.

Clipul pune accent pe senzaţiile şi experienţele trăite de turiştii care acceptă invitaţia de a vizita România. Prin intermediul unor obiective simbolice pentru ţara noastră, potenţialii turişti au ocazia să experimenteze trăiri inedite şi autentice oferite de destinaţia turistică România.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 13:37

Cea de-a VII-a ediţie a Târgului de Turism Vacanţa Iaşi va avea loc în perioada 15 - 17 martie, la Palas Mall, zona Atrium, şi va reuni agenţii de turism, hotelieri şi destinaţii turistice din România, Bulgaria, Republica Moldova, care îşi vor prezenta ofertele de vacanţă la tarife reduse pe toată perioada târgului.

Joi, 7 Martie, 2019 - 18:14
La Târgul de turism ITB Berlin, standul României a fost vizitat de către partenerii tradiționali. Nu se simte o creștere consistentă a cererii

Ieri s-a deschis, la Berlin, ITB Berlin, cel mai mare și important târg de turism din Europa, organizat de Messe Berlin, care se desfășoară în perioada 6-10 martie. Standul României – aflat în sala 7.2b, alături de standul Republicii Cehe - ocupă jumătate dintr-un pavilion.

 

Joi, 7 Martie, 2019 - 17:34

Faleza care leagă Mangalia de staţiunea Saturn va fi modernizată cu fonduri europene, în cadrul unui proiect cu o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei, ce prevede un punct de belvedere, un spaţiu verde şi alei de acces.

Joi, 7 Martie, 2019 - 16:47

Salina Turda primește o nouă recunoaștere internațională. A fost inclusă în Ghidul Verde Michelin, care cuprinde obiective turistice recomandate vizitatorilor din întreaga lume.

Ghidul Michelin reapare în România după opt ani, are peste 500 de pagini cu o mulțime de informații turistice și se vinde în peste 1 milion de exemplare în 38 de țări.

Autorii ghidului au fost impresionați de Salina Turda, pe care o consideră modernă și surprinzătoare.

Și turiștii sunt fascinați de ceea ce găsesc la peste 80 de metri sub pământ.

Joi, 7 Martie, 2019 - 12:14

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, împreună cu celebrul sportiv Ilie Năstase şi cu maestrul naiului, Nicolae Voiculeţ, ambasadori ai turismului românesc, au deschis Seara Românească, eveniment organizat de Ministerul Turismului, la standul României de la ITB Berlin, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 20:00

Trei zile de vacanţă, pentru două persoane, pe banii consiliului local. Este răsplata inedită a Primăriei Cavnic, judeţul Maramureş, pentru contribuabilii care îşi plătesc taxele la timp. Localnicii care îşi plătesc integral impozitele până la finalul lunii pot câştiga, la tombolă, o excursie de trei zile în Polonia. Iar premiul pare să-i atragă pe oameni ca un magnet: numai în primele două luni ale acestui an în conturile primăriei Cavnic au intrat cu peste 250 de mii de lei mai mult decât în 2018.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 19:42
Se aşteaptă avizul ISCIR

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva a fost reparată de o echipă de specialişti veniţi din Austria, pentru punerea în funcţiune a echipamentului fiind nevoie acum de o verificare şi de avizul ISCIR pentru ca autorităţile să fie sigure că nu vor fi probleme de siguranţă în exploatare.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 19:45

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a emis, pentru vineri şi sâmbătă, un cod portocaliu de furtuni puternice, vânt cu intensitate de 9 - 10 pe scara Beaufort (viteză de aproximativ 90 - 105 km/h şi valuri violente, înalte de aproximativ 12 metri) în largul Mării Egee şi căderi locale de ninsoare, cu depunerea unui strat de zăpadă, în zonele de munte.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 09:01

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a deschis cel mai important eveniment pentru industria de turism din ţara noastră, Târgul de Turism al României (TTR). Alături de ministrul turismului a fost şi vicepremierul României, Viorel Ştefan. Cu această ocazie, cei doi oficiali au vorbit despre măsurile guvernamentale care vizează dezvoltarea turismului şi despre campaniile de promovare a României ca destinaţie turistică importantă la nivel european. 

Joi, 21 Februarie, 2019 - 15:25

Imaginea Romaniei a fost jalnic promovata de catre Ministerul Turismului la Targul de Turism de la Los Angeles. Standul tapetat cu panza neagra si fara suficiente pete de culoare ar fi fost potrivit pentru o expozitie dark/horror, dar nu si pentru un targ de turism unde experienta este cel mai important lucru, iar imaginea chiar spune mai mult decat 1000 de cuvinte.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 09:08
din cadrul Consiliului Competitivitate

Am fost în faţa europarlamentarilor de la Bruxelles şi am reprezentat toate statele membre ale UE, în contextul mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE. Înainte de toate le-am spus tuturor câteva cuvinte despre ţara noastră şi mai ales cât de multe are de oferit ca destinaţie turistică. În acelaşi timp le-am vorbit despre însemnătatea turismului european şi despre necesitatea prioritizării sectorului turistic în rândul obiectivelor Uniunii Europene.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 15:41
Cu ocazia tragerii la sorți ce va avea loc la Dublin

Meciurile organizate în București vor contribui mult la dezvoltarea turistică a Capitalei, atât ca imagine, cât și ca infrastructură, precum și la promovarea turistică a României

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 21:29

Murad Mohammad, unul dintre cei mai importanți investitori din domeniul turismului, a salutat pe facebook inaugurarea ultimului „produs” al grupului său:

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 18:20

 Am plecat în călătorie spre Almaty cu noaptea în cap. O ceaţă rebelă ne-a întârziat cu o oră şi jumătate îmbarcarea planificată. După un zbor liniştit de o oră şi 50 de minute am aterizat în fosta capitală a Kazakhstanului până în 1977, când a fost „detronată” de Astana, păstrându-şi doar statutul de capitală economică.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 13:37
Tendințele vacanțelor pentru 2019 se învârt în jurul destinațiilor exotice

Tendințele vacanțelor pentru 2019 se învârt în jurul destinațiilor exotice. Odată cu creșterea bugetelor alocate pentru sejururi și a nevoii de noi experiențe, cererea pentru aceste destinații se află în continuă expansiune. O altă noutate, în ceea ce privește tendințele noului sezon, o reprezintă croazierele. Acestea sunt din ce în ce mai căutate datorită itinerariilor impresionante, dar și datorită luxului și confortului oferit la bordul navelor.

Subscribe to Turism