Duminică, 12 Iulie, 2020 - 05:10

Autorităţile elene discută posibilitatea introducerii obligativităţii prezentării unui test COVID-19 negativ şi pentru turiştii care vin în Grecia cu chartere, a declarat sâmbătă Manolis Kallionakis, membru în Consiliul regional al Cretei.

"Sunt discuţii la nivel guvernamental în sensul de a introduce şi pe aeroport regula asta, să vină cu testul făcut", a menţionat el, într-o întâlnire cu jurnalişti români.

Kallionakis a admis că turiştii ar putea fi descurajaţi de această cerinţă, mai ales că testul presupune şi un cost suplimentar pentru aceştia.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 19:00

Turismul este greu încercat în Franța în această vară. Anulările se țîn lanț iar unii turiști din afara Franței, care formau o categorie importantă, au restricții de circulație din cauza epidemiei de coronavirus. Singură speranță care ar putea salva acest sezon este legată de opțiunea francezilor pentru o vacanță în Hexagon.

Normandia este una dintre regiunile preferate de turiști. De departe, americanii sunt cei care aleg nordul Franței, mai ales cei care iubesc istoria și vor să vadă unde a avut loc marea debarcare.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 16:18

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetățean român aflat în Insula Thassos și un alt cetățean român aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 14:43

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări.

Orice persoană care sosește în Austria venind din România, Bulgaria sau Republica Moldova trebuie să între în carantină timp de 2 săptămâni sau să facă dovadă unui test negativ COVID 19.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 17:10

Pentru prima dată în ultimii 40 de ani se vor putea vizita, începând din 1 august, două turnuri din centrul istoric al Sibiului, Turnul Olarilor şi cel al Dulgherilor, accesul urmând să fie gratuit, informează un comunicat de presă al Primăriei.

Duminică, 5 Iulie, 2020 - 05:44

MAE, precizeaza, referitor la situatia de la punctul de frontiera dintre Bulgaria si Republica Elena (Kulata - Promachonas), ca in prezent coada de masini are 3 kilometri, timpul de asteptare este de 3 ore si ca pe parcursul zilei reprezentanti diplomatici romani au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii si a femeilor insarcinate sau a altor cazuri speciale.

Duminică, 5 Iulie, 2020 - 05:38
Printr-o turistă cazată într-un hotel din Creta

Primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizitează insula Creta a fost identificat sâmbătă, fiind vorba de o femeie din România, relatează keeptalkinggreece.com, .Cazul vine la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie.

Autoritățile de sănătate și Protecția civilă au localizat femeia pentru a o anunța asupra rezultatelor testelor, relatează presa locală.

Femeia se afla într-unul dintre hotelurile din Hersonissos.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 18:00

Haris Theoharis, ministrul grec al Turismului, anunță că în curând autoritățile din Grecia vor permite un mai mare flux al turiștilor și, implicit, vor deschide mai multe puncte de tranzit.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 11:38

Turoperatorul IRI Travel a realizat studiul „Turism la tine acasă” în care puteți descoperi cele mai bune oferte de pe litoralul românesc, în luna iulie.

Pentru a acoperi o gamă cât mai largă de clienți s-au luat în calcul trei categorii de turiști: cuplu, familie cu un copil și familie cu doi copii. Toate ofertele sunt pentru un sejur de 7 nopți. Ofertele prezentate în acest studiu sunt valabile pentru perioade cuprinse între 5 și 19 iulie.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 18:42

Pompieri şi poliţişti din toată ţara au fost detaşaţi la malul mării pentru acest sezon estival. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a stat de vorbă cu o parte din forțele de ordine care trebuie să aibă grijă ca turiștii să respecte măsurile impuse de epidemie, dar și să asigure ordinea și paza.

Reprezentanții tuturor armelor - ai poliției, jandarmerie, ai poliției de frontieră, ai pompierilor scafandrii  - au fost prezenți pe faleza de la Cazinoul Constanța. Ei au purtat măști și au respectat măsurile de distanțare.

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 09:06

Ministrul turc al Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a convocat o întâlnire cu ambasadorii țărilor de top ale surselor de turism și cu media internațională din Antalya, pentru a le informa despre lansarea noilor norme din programul „ReTurkey” și despre oportunitățile de a experimenta Practicile „Turismului sigur” din Turcia.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 15:21

Începând cu 1 iulie, grecii intră în valul 2 de relaxare, dau acces către insule și reiau cursele aeriene. Cei care merg acolo au de completat un formular online cu mai multe date, apoi se va emite un cod  QR care va reprezenta dovada faptului că ai completat acest chestionar.

Grecia se teme de creşterea numărului de persoane infectate, însă nu renunţă la noua etapă de relaxare.

Cei care pleacă în Grecia, din 1 iulie vor fi fi monitorizați printr-un formular online.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 18:00

După mai bine de 3 luni Turnul Eiffel poate fi din nou vizitat, însă doar până la etajul al doilea şi se pot folosi doar scările. Şi alte monumente ale Parisului revin încet la viaţă. Muzeul d'Orsay şi-a început programul, iar Luvru se pregăteşte pentru redeschiderea de pe 6 iulie.

Turnul Eiffel sau « Doamna de Fier » primește din nou vizitatori după trei luni de pauză, cea mai lungă perioadă în care celebrul monument a fost închis după cel de-al doilea război mondial. Un adevărat eveniment, primit cu bucurie de puțini turiști față de ce era altădată.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 15:39

Complexul balnear Băile Figa, inaugurat în urmă cu 10 ani, de administraţia oraşului Beclean (judeţul Bistriţa-Năsăud), în urma implementării unui proiect cu fonduri europene, a dat startul, joi, unui nou sezon estival, venind cu o noutate în premieră naţională: o construcţie de aerosoli salini în aer liber, care va putea fi folosită şi în această perioadă de stare de alertă.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 17:30

Jumătate dintre români (50%) plănuiesc să-şi petreacă vacanţa din următoarea perioadă în România, în contextul pandemiei de COVID-19, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, publicat marţi.

Cercetarea realizată de Hospitality Culture Institute şi firma de cercetare de piaţă Exact Business Solutions, evidenţiază faptul că 52% dintre persoanele care preferă să călătorească de obicei în ţară au educaţie ridicată, iar 48% au educaţie medie.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 15:05

Mai mulți hotelieri de pe litoralul românesc se unesc în campania „Mare pentru cei mici”, prin care oferă o serie de gratuități copiilor cu vârsta până 14 ani, de la pat suplimentar în cameră până la trei mese pe zi gratuite.

Totodată, prestatori de servicii de agrement din sudul litoralului au intrat și ei în campania „Mare pentru cei mici”, oferind intrări libere în parcul de aventuri din Neptun „Parc Aventura”, precum și acces în parcul acvatic Galaxy Water Park Jupiter, pe bază de tombolă.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 10:42

Tichetele de masă, cadourile, vacanțele, transportul și pensiile private sunt beneficiile cele mai accesate în luna iunie de către angajații români care primesc beneficii extrasalariale în sistem flexibil în platforma BenefitOnline.ro.

Pe durata întregii luni, BenefitOnline.ro activează, la cererea companiilor, o categorie dedicată, Cadouri pentru evenimente speciale de 1 iunie, unde angajații pot achiziționa beneficii cu taxe 0%, prin intermediul cardurilor cadou și tichetelor cadou listate în platformă, in limita a 150 de lei.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 15:42

Ministrul cubanez al turismului, Juan Carlos García, a dat asigurări că autoritățile acestei țări lucrează pentru ca insula sa ramana, în continuare, o destinatie foarte sigură.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 09:15
"Rămânem vulnerabili!” - a avertizat însă premierul spaniol

"Ramanem vulnerabili. Trebuie sa ramanem vigilenti si sa respectam cu strictete masurile de igiena si protectie", a spus Pedro Sanchez intr-o alocutiune televizata, cu cîteva ore înainte de a anunța deschiderea granițelor pentru turiștii care nu vor mai fi carantinați.

"Fiecare dintre noi poate fi un zid in fata virusului sau o cale de contagiune, depinde de noi", a insistat el, in timp ce Spania, una dintre tarile cel mai grav lovite de pandemie, cu peste 28.000 de morti, iese din masurile severe de izolare dupa 14 saptamani.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 10:15

Turoperatorul IRI Travel anunță reluarea charter-ului cu autocarul pe litoralul Bulgariei, care se va desfășura din iunie și până în data de 21 septembrie 2020. 
„Până la finele lunii iunie plecările vor fi bisăptămânale, iar din luna iulie și până la finalul sezonului vom crește la trei curse pe săptămână. Din păcate, a trebuit să majorăm cu 15-20% tarifele pentru a acoperi toate măsurile de siguranță impuse de către autorități”, a declarat CEO IRI Travel, Lucian Bădîrcea. 

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 10:43

Industria hotelieră continuă să fie atractivă pentru dezvoltatorii și investitorii imobiliari, în ciuda incertitudinilor din perioada următoare. Puternic afectați de criza generată de coronavirus, mulți operatori hotelieri mizează pe redeschiderea în lunile de vacanță pentru a debloca activitatea și a începe să recupereze teren.

Sâmbătă, 13 Iunie, 2020 - 13:19

Slovenia va deschide granița cu Italia și Muntenegru pentru liberă circulație a cetățenilor pe 15 iunie, relatează agenția STA .

Se raportează că guvernul sloven a inclus Italia și Muntenegru în lista țărilor ai căror cetățeni pot intra în țară începând cu 15 iunie, fără a fi nevoiți să se conformeze carantinei. Această listă a fost întocmită de Institutul Național de Sănătate Publică (NIJZ) și include, în prezent, un număr de 19 state.

În mai, guvernul sloven a decis ridicarea interdicției de a trece frontiera slovenă dinspre Austria , Italia și Ungaria .

Joi, 11 Iunie, 2020 - 20:34

Atena are mari speranțe pentru întoarcerea turiștilor străini în țară începând cu 15 iunie. Hotelierii și ghizii greci de turism se așteaptă ca fluxul de călători, mai întâi din câteva țări și, apoi, pe măsură ce lista aeroporturilor de plecare se extinde, din întreaga lume, va contribui la rectificarea situației economice din țară.

 

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 08:47

Delta Dunării a fost destinaţia preferată de turiştii români în perioada minivacanţei de Rusalii, dovadă fiind gradul de ocupare al unităţilor de cazare, situat între 87-100%. În acest sens, estimăm că Delta Dunării va rămâne una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice din România în anul 2020.

Luni, 8 Iunie, 2020 - 11:22

Zanzibarul, faimoasa destinatie turistica exotica din arhipelagul Tanzaniei, a fost redeschis. Surse oficiale au confirmat astăzi ca întreaga țară se deschide pentru turism și călătoriile internaționale de orice fel.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 20:41
Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România dechide porțile celui mai nou resort de 4* din stațiunea turistică Olimp.

Novum by the Sea este noul proiect marca Invest Group, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, cu o experienţă de 12 ani pe piaţa românească.

Resortul a fost conceput pentru a oferi intimitate și relaxare totală oaspeților care caută o locație privată cu servicii exclusive, distingându-se prin boemitatea binecunoscutei stațiuni Olimp care a fost, nu până de mult, Perla Mării Negre.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 10:44

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2020 au scăzut cu 98,1% faţă de cele din perioada similară a anului trecut, până la 16.900, turiştii străini reprezentând 8,3% din totalul sosirilor, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Conform INS, în ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (71,4% din total turişti străini), iar dintre aceştia 50% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 10:28

România a încetat Starea de Urgență din data de 15 mai 2020, Bulgaria cu două zile mai devreme. În contextul stării internaționale de sănătate, oficialii ai autorităților de turism din regiune tratează modul de traversare a granițelor vizând atât confortul turiștilor, dar mai ales sănătatea acestora.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 18:21

Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, responsabil al Direcţiei de Turism, a declarat, joi, la Constanţa, că vor fi elaborate norme pentru turişti şi hotelieri, care să confere acestora siguranţa sanitară necesară după deschiderea sezonului estival.

Conform sursei citate, autorităţile elaborează norme în consonanţă cu reglementările stabilite de celelalte ţări europene pentru ca turistul român sau străin să regăsească acelaşi nivel de siguranţă, oriunde s-ar duce să-şi petreacă vacanţa.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 14:17

Grecia va primi turişti din România, Bulgaria şi statele UE cu un profil epidemiologic similar cu cel al Greciei, începând din 15 iunie, fără niciun fel de măsuri de carantină, informează un comunicat de presă al Ambasadei Greciei în România.

Potrivit sursei citate, restaurantele şi cafenele din Grecia au fost redeschise încă din 25 mai, cu păstrarea distanţei sociale prin rearanjarea locurilor. Începând din 1 iunie vor fi redeschise şi camping-urile şi hotelurile, urmate din 15 iunie de toate spaţiile de cazare a turiştilor.

Subscribe to Turism