Vineri, 27 Martie, 2020 - 12:26

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 26 martie 2020, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Joi, 26 Martie, 2020 - 08:33
Protestele au izbucnit când Fly Dubai a anulat patru curse de întoarcere în țară

Protestele au izbucnit astăzi pe Aeroportul Internațional din Dubai . Protestele au fost organizate de cei circa o mie de turiști ruși blocați în Emiratele Arabe Unite, după ce autoritățile din Dubai au refuzat intrarea într-un zbor de evacuare trimis de compania aeriană rusă Pobeda low cost pentru a ridica aproximativ 190 de turiști.

 

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 11:00
Bucătarul bucureștean José Andrés și-a transformat restaurantele din Washington DC în „bucătării comunitare”

Fără turiști rămași în Paris, camerele hotelului stau goale. Într-un interviu acordat miercuri pentru Le Parisien, ministrul francez al locuințelor, Julien Denormandie, a anunțat că orașul va închiria camere pentru a-i aduce pe cei fără adăpost pe străzi și într-un spațiu sigur.

Se estimează că între 140.000 și 250.000 de oameni trăiesc pe străzile din Paris. Comenzile de auto-carantină și de ședere la domiciliu sunt lipsite de sens pentru cei care nu au propria casă.

Joi, 19 Martie, 2020 - 09:38
Coronavirus va costa sectorul turistic din SUA 4,6 milioane de locuri de muncă

Efectele de impact, pregătite pentru US Travel Association de către autoritatea pentru Economia Turismulu, au fost prezentate de președintele și CEO-ul Asociației, Roger Dow, la o întâlnire de marți de la Casa Albă cu președintele Trump, vicepreședintele Pence, secretarul comerțului, Wilbur Ross și alți lideri de turism.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 23:30
Cum se poate compensa COVID-19?

Astăzi, președintele SUA Trump a spus că costul închiderii industriei turistice și a turismului din SUA (hoteluri, restaurante, companii aeriene) este de aproximativ 30 de miliarde de dolari pe lună, iar guvernul se pregătește să compenseze pierderea. Președintele a subliniat că nu este vina unui proprietar de hotel sau restaurant, că oaspeții nu mai apar. „Guvernul a oprit-o”, a menționat președintele Trump.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 20:08
Industria aeronautică va fi în regulă

Președintele american Trump a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că dorește să vină puternic în sprijinul  industriei de turism , referindu-se în special la companiile aeriene. El a dat asigurări că industria aeronautică americană a constituit o temă importantă la întâlnirile pe care le-a avut cu toți transportatorii majori, precum United Airlines, American Airlines, Delta.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:42

Rusia a anunțat că tuturor vizitatorilor străini li se va interzice intrarea în țară începând de miercuri, 18 martie 2020. Potrivit serviciului de presă al guvernului rus, măsura va rămâne în vigoare până la 1 mai.

 

Decizia de a restricționa temporar intrarea străinilor în țară a fost luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Rusia.

Prim-ministrul rus Mikhail Mishustin a susținut o serie de conversații telefonice duminică și luni pentru a explica măsura liderilor statelor vecine.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:37
Turismul în Statele Unite este mort

Turismul din Hawaii, călătoriile din Florida și excursiile rutiere din California rămân o activitate distractivă din trecut. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat astăzi că americanii sunt puternic descurajați de călătoriile discreționare, călătoriile de afaceri, călătoriile și vacanțele, inclusiv călătoriile interne și internaționale. Acest lucru ar putea foarte bine acum să închidă complet industria de turism și turism din Statele Unite.

Joi, 12 Martie, 2020 - 09:37
Răspunsul US Travel Association la interdicția de călătorie a SUA cu Europa

Președintele și CEO-ul Asociației de turism din SUA , Roger Dow, a emis următoarea declarație privind suspendarea anunțată a majorității călătoriilor aeriene către și dinspre Europa:

Luni, 2 Martie, 2020 - 10:43

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2020 au crescut cu 5% faţă de cele din luna ianuarie 2019, până la 796.300, cele ale turiştilor străini reprezentând 16%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:33

Unul dintre primele oraşe în care se va implementa conceptul "Oraş de Bun-Simţ Turistic" este, alături de Braşov, oraşul Constanţa!

În cadrul festivităţii de deschidere a Târgului de Turism al României, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa şi Cristiana Predoiu, iniţiatorul proiectului, au vorbit despre acţiunile care vor avea loc începând din această primăvară la Constanţa, acţiuni menite să readucă în prim-plan Bunul-Simţ Turistic, acel bun-simţ specific nouă, românilor de pretutindeni.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 10:19
„Into America s Wild” a fost prezentat la București în premieră internațională

La IMAX Theatre de la AFI Cotroceni a avut loc miercuri seară o vizionare de gală de filme documentare, organizată de Ambasada Statelor Unite.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 08:35

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, va participa împreună cu secretarul de stat, Emil-Răzvan Pîrjol, la deschiderea oficială a Târgului de Turism al României - cel mai important eveniment pentru industria de turism din ţara noastră, care va avea loc joi, 20 februarie, ora 11.00. Ediţia de primăvară din acest an se va desfăşura în Pavilionul B2 al Centrului Expoziţional ROMEXPO.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 18:28

Trei superbe case romane din situl arheologic de la Pompei, din apropiere de Napoli, au fost redeschise publicului marți, în cadrul unui plan ambiţios de restaurare, finanţat în proporţie de 75% de Uniunea Europeană, transmite publicația Le Figaro.

Lucrările au constat în consolidarea structurilor, protejarea clădirilor de intemperii, în repararea fundaţiilor unor edificii.

Specialiştii au refăcut reparaţiile din anii 1970 şi 1980.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 14:44

Bisericile din lemn, dar şi cele opt biserici rurale aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO au fost introduse în circuitul turistic estival al acestui an, alături de alte obiective culturale, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 09:35

Croaziera viații a devenit un coșmar pentru 355 de călători americani, când Coronavirus a izbucnit la bordul vasului la începutul lunii februarie. Autoritățile japoneze au obligat pasagerii să rămână în cabine. Astăzi, guvernul SUA a venit în ajutor, iar pasagerii au putut să plece cu zboruri charter înapoi în Statele Unite. 

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 13:38

Timp de 4 zile, în perioada 20-23 februarie 2020, Primăria Municipiului Constanţa prezintă la Bucureşti o experienţă turistică integrată în care istoria, cultura, diversitatea gastronomică şi savoarea locală completează viziunea provocatoare a generaţiei Z, pentru a oferi tuturor celor care ne vizitează o experienţă unică.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 09:41

Potrivit celui mai recent raport al „European Trends and Prospects” al European Travel Commission (ETC), Europa s-a bucurat de o creștere sănătoasă cu 4% a sosirilor de turiști în 2019 față de 2018. În timp ce rata de extindere a fost mai lentă decât anii precedenți pentru anumite persoane.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 17:36

Grupul  Hilton se pregătește pentru un impact îndelungat asupra activității sale din cauza focarului de coronavirus.

Într-un apel către beneficiari, CEO-ul Chris Nassetta a dezvăluit că 150 de hoteluri din China au fost nevoite să închidă.

Aceasta reprezintă aproximativ 39.000 de camere generatoare de venituri.

Deși este prea devreme pentru a spune cu certitudine, ar putea afecta afacerea până la un an, pe baza experienței trecute cu epidemia de Sars.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 10:01

Continuarea creșterii numarului de turisti, principala provocare pentru acest sector din Cuba, potrivit Ministrului cubanez al Turismului Ministrul Turismului de la Havana, Juan García, a declarat astăzi că principala provocare a acestui sector în Cuba este să continue să crească numarul de turisti și să fie mai bun în fiecare zi pentru a continua să contribuie la rolul economic pe care il are în dezvoltarea țării.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 12:21

Tot mai mulți români aleg Turcia ca destinație turistică, România ocupând locul 14 mondial cu 763.320 de turiști români care au vizitat această țară în 2019, cu 113% mai mulți față de anul 2016, potrivit unui raport al Ministerului Culturii și Turismului din Turcia. 

Luni, 10 Februarie, 2020 - 19:58

Royal Caribbean Cruises Ltd și Norwegian Cruise Lines au luat o acțiune îndrăzneață pentru a-i interzice pe toți cetățenii din China Mare, chiar și pe cei care nu au mai fost în China recent.

În timp ce majoritatea celorlalte linii împiedică călătorii chinezi să navigheze dacă au fost rezidenți sau au călătorit prin China în ultimele două săptămâni, liniile fac un pas extraordinar în impunerea unei interdicții de categorie.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 19:47
Organizat de Consiliul IMM-urilor din România (CNIPMMR) și Groupama Asigurări.

București, 10 februarie 2020 – 57% dintre antreprenorii din turism consideră promovarea ca cea mai importantă nevoie de politică publică, iar procentul celor care își gestionează riscurile prin asigurări a crescut cu 15%, dezvăluie a doua ediție a barometrului turismului, „Carta Albă a Turismului din România”, realizată de Consiliul IMM-urilor din România (CNIPMMR) și Groupama Asigurări.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 18:00

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a declarat, luni, că la Castelul Huniade din Timişoara, în care ar trebui să funcţioneze Muzeul Naţional al Banatului, ar putea începe în acest an lucrările de reabilitare care să permită deschiderea parţială a acestuia pentru anul Capitalei Culturale Europene 2021, în acest moment aşteptându-se documentaţia de la Institutul Naţional de Patrimoniu (INP).

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 12:27

Vacanțele la litoralul Mării Negre vor fi cu până la 10% mai ieftine decât cele din 2019, pe fondul falimentului cele mai vechi companii de turism din lume, Thomas Cook. Rămași fără turiștii vestici încă din vara anului trecut hotelierii bulgari s-au adaptat cererii și au scăzut prețurile pentru acest an. 
În schimb, dacă vorbim de litoralul din România, ofertele mai mici se găsesc în extrasezon, în timp ce pentru ofertele din lunile de vară, românii vor trebui să plătească mai mult cu maximum 5%. 

Joi, 6 Februarie, 2020 - 16:21

Turişti blocaţi la Cota 1400, la Sinaia 35 de copii și cinci adulți au rămas blocaţi la Cota 1400 din Sinaia din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil. O șenilată şi o autospecială a ISU Prahova au fost trimise la faţa locului.

Hotelul nu are curent electric, iar copiii cu vârste între 5 şi 12 ani aflaţi în tabăra de schi din zonă nu au probleme medicale. Reprezentanții ISU, angajații Primăriei, pădurari salvamontişti şi voluntari intervin pentru deblocarea Drumului către cota 1.400.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 08:16

Din 15 ianuarie şi până în 5 februarie Sibiul a participat în competiţia pentru cele mai bune destinaţii turistice europene ale anului 2020, o oportunitate pentru oraşul nostru de a fi promovat şi de a deveni mai vizibil prin întreaga campanie de comunicare organizată de Asociaţia European Best Destinations, dar şi de Primăria Municipiului Sibiu.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 19:41

Două noi ratracuri, în valoare de circa 4 milioane de lei, vor fi utilizate, începând din acest weekend, pentru amenajarea pârtiilor din Poiana Braşov, acestea fiind achiziţionate de către municipalitate.

Cu un număr total de 6 ratracuri, domeniul schiabil din Poiana Braşov devine singurul din România care dispune de un număr atât de mare de astfel de utilaje pentru bătut zăpada.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 19:19

Lucrările vor dura aproape 2 ani. Iar la finalul lor, construcția va arăta că în perioada de glorie de acum câteva sute de ani. În spațiile renovate vor fi amenajate săli muzeale și ateliere meșteșugărești. Va rămâne totuși deschisă grădina cetății, unde vor fi organizate evenimentele culturale.

Sâmbătă, 1 Februarie, 2020 - 09:26
Roger T. Dow: Călătoria internă robustă și sigură în SUA este esențială pentru obiectivele administrației pentru creșterea economică

Administrația Trump a anunțat  că va limita capacitatea imigranților de a călători în Statele Unite din șase țări.

Guvernul american va reduce capacitatea cetățenilor din Nigeria, Myanmar, Eritrea, Kârgâzstan, Sudan și Tanzania de a obține anumite vize de imigrare, potrivit oficialilor de la Departamentul de Securitate Interioară și Departamentul de Stat, dar nu este o interdicție de călătorie .

Subscribe to Turism