Marţi, 19 Ianuarie, 2021 - 15:55

Patronii unor facilități turistice din Zakopanie, Polonia, sfidează regulile de securitate sanitară impuse de guvern.

Ei și-au redeschis afacerile, cu riscul de a fi sancționați. Restaurante, hoteluri, camere de oaspeți și-au reluat activitatea, în special în zonele frecventate de turiști.

Oamenii de afaceri din industria turismului spun că sunt la limita falimentului, că nu mai au venituri și din ce să trăiască.

Proprietarii de cluburi de fitness și telecabine au anunțat și ei că-și vor redeschide afacerile.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 10:20

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit joi, 7 ianuarie a.c., în urma unui apel la 112, pe un drum forestier din Munţii Bucegi pentru a sprijini mai multe persoane aflate în dificultate.

Cei trei turişti din Bucureşti, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, se aflau la Cascada 7 Izvoare şi intenţionau să se întoarcă la locul de cazare, însă au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 11:03

Organizația Patronală HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, ce are misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi, pe plan național și internațional.

Duminică, 3 Ianuarie, 2021 - 21:07

Pentru că sezonul turistic de iarnă este în plină derulare, Salvamont România este prezent în stațiunile turistice, unde, zilnic, circa 500 de salvamontiști sunt la datorie în peste 90 de baze si posturi Salvamont.

Pentru cei care se îndreaptă către zonele turistice în care se află domenii de practicarea sporturilor de iarnă, Salvamont recomandă:

1. Alegeți un echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și al reglajului legăturilor, greutății corporale și nivelului Dvs. de pregătire.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 10:05

 

 

 

Sfaturi și ponturi de la consultanții în turism

 

Cum ne vom organiza vacanțele în 2021. Previziuni privind cele mai populare destinații ale românilor

 

 

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 16:10

Pensiunile și hotelurile de pe Valea Prahovei sunt rezervate în proporție de 80-90 la sută de Revelion, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT).

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 13:11

Coronavirus-ul încă există, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de vară și de concediu în siguranță. Singura condiție este să respectăm cu strictețe măsurile de siguranță, de distanțare socială și de igienă. ”Dacă 2020 a fost anul incertitudinilor din punct de vedere al călătoriilor, pentru 2021 avem speranțe mari. De ce? Pentru că avem deja un istoric, știm cum să ne protejăm și pentru că vrem să trăim iar emoția alegerii vacanței!”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

 

 

 

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 13:19

Interesul românilor pentru vacanța de iarnă pe plaje exotice a crescut cu 200% anul acesta, conform solicitărilor primite de agențiile de turism. Pentru că nu există restricții și sunt destinații sigure în care se poate ajunge, în premieră, prin zbor direct, mii de români vor să-și petreacă vacanța dintre ani și începutul lui 2021 în Maldive și Republica Dominicană.

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 13:08

Jandarmii montani, de la posturile Zănoaga şi Peştera, mereu aproape de turişti

Dacă v-aţi hotărât să vă petreceţi sfârşitul de săptămână în Munţii Bucegi, este bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

- înainte de a pleca la munte, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

- să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 14:47

În această săptămână, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) au adoptat Liniile directoare pentru testarea COVID-19 și carantina călătorilor cu avionul. Scopul este de a sprijini statele membre în stabilirea unei abordări coordonate pentru a reduce riscurile legate de circulația persoanelor în și între țările UE / SEE și Marea Britanie în contextul pandemiei COVID-19.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 12:41

Mai putin de trei săptămâni ne despart de Crăciun, iar proprietarii de pensiuni şi hoteluri s-au pregătit deja să primească turişti. Numărul rezervărilor este însă mult mai mic faţă de alţi ani din cauza crizei sanitare. Şi opţiunile de distracţii sunt mai puţine din cauza restricţiilor. Aşa că hotelierii vor să compenseze cu surprize şi activităţi în aer liber.

Hotelierii din Poiana Brașov sunt pregătiți să primească oaspeți de sărbători. Au deja rezervări chiar dacă de Crăciun și de Revelion nu vor mai fi petrecerile de odinioară.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 19:00

Pentru anul 2021 nu se instituie taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de marţi a Consiliului General al Capitalei.

"Pentru anul 2021 nu se instituie taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti", prevede proiectul.

Duminică, 6 Decembrie, 2020 - 15:20

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică a fost, în primele nouă luni din 2020, cu 31% mai mică faţă de perioada similară din 2019, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 18:00

Zeci de mii de vizitatori sunt aşteptaţi să ajungă în staţiunile de pe Valea Prahovei în minivacanţa prilejuită de 1 Decembrie şi de sărbătoarea Sfântului Andrei, turiştii putând merge în drumeţii pe munte, în parcul de distracţii de la baza domeniului Kalinderu din Buşteni sau pe pârtiile de începători de la Azuga.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:54

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit marţi, 24 noiembrie, în urma unui apel telefonic la 112, pe un drum forestier din Munţii Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Turiştii, un bărbat şi o femeie, în vărstă de 38, respectiv 53 de ani, din Bucureşti se deplasau cu maşina pe un drum forestier şi intenţionau să ajungă la Cascada 7 Izvoare. La un moment dat în zona Scropoasa au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii şi a necunoaşterii traseului practicat.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 09:15

Pentru prevenirea incidentelor în Munţii Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera recomandă turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

- înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

- să aveţi autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.);

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 17:00
Se deschid noi rute din Mexic către destinațiile cubaneze Havana, Santa Clara și Holguín

Linia aeriană venezueleană Conviasa va deschide noi rute între Mexic și Cuba începând cu ultima zi a lunii noiembrie, cu frecvențe zilnice între Havana și Cancun, dus-întors.

Pe de altă parte, compania aeriană va efectua zboruri de două ori pe săptămână pe rutele Mérida-Havana-Mérida, Cancún-Santa Clara-Cancún și Cancún-Holguín-Cancún, pentru care biletele de avion vor fi puse în vânzare în zilele următoare.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 19:09

Ca și cum ar fi făcut parte din scenariu, ploaia s-a oprit chiar atunci când aeronava Airbus A 320 a atins pista  aeroportului internațional Juan Gualberto Gómez, din provincia cubaneză Matanzas, avandu-i la bord pe primii clienți canadieni care au sosit în faimoasa stațiune  Varadero în aproape opt luni.

Vacance Air Canada va zbura spre Varadero vinerea din Montreal și sâmbăta din Toronto. 

Vineri, 6 noiembrie, la 12:47 pm, Airbusul Vacances Air Canada se oprea la terminal, udată de două jeturi uriașe de apă, primind protocolul de rigoare..

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 13:19

De la începutul pandemiei de coronavirus industria ospitalităţii a fost puternic lovită. De atunci au trecut mai bine de 9 luni, iar în România, în afară de măsurile generale de care a beneficiat întreaga economie, până în acest moment nicio acţiune specifică de ajutor nu a fost implementată.

Valul doi al pandemiei a dat şi ultima lovitură industriei: restaurantele au fost închise, evenimentele interzise, mobilitatea redusă la aproape zero.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 18:39

Cu două luni înainte de Revelion, românii își fac planuri pentru noaptea dintre ani, fără să țină cont de pandemie. Chiar dacă autoritățile spun că nu poate fi vorba de petreceri și că distracția va trebui adaptată noilor realități, pensiunile și restaurantele sunt asaltate de cereri de rezervări. Proprietarii se pregătesc cum pot și recunosc că nu prea știu cum va fi până la urmă Revelionul.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 17:00

România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor de turişti străini din Uniunea Europeană, înregistrând o diminuare de 90% a nopţilor petrecute de străini în unităţile de cazare în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Eurostat.

Multe dintre ţările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinaţii turistice, abordând diverse strategii de promovare.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 09:44

Industria LGBTQ de turism și din turism are mai mult de 1 trilion  putere de cumpărare numai în Statele Unite.

În 1992, doi prieteni, Thomas Roth și David Paisley, specialiști în marketing și științe sociale - și membri ai comunității LGBTQ - au avut o idee. Au vrut să ajute companiile și mărcile să înțeleagă comunitatea LGBTQ emergentă și să o includă ca un segment de piață viabil.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:15

► ANAT transmite Guvernului 5 propuneri cruciale pentru supraviețuirea agențiilor de turism

 

            ► Este nevoie de o schemă de ajutor dedicată agențiilor de turism pe modelul adoptat de multe alte state din cadrul UE

 

► Numai 10 dintre agențiile de turism cu volume mari, care operează pe piața din România, au achitat în anul 2019 un volum total de impozite în valoare de peste 40 de milioane de lei

 

 

 

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 16:26

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva va fi oprită luni, 12 octombrie, pentru efectuarea reviziei tehnice, turiştii care doresc să viziteze monumentul istoric având posibilitatea să ajungă acolo pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate cu indicatoare, au informat reprezentanţii primăriei.

Cele trei trasee au diferite grade de dificultate, iar parcurgerea lor durează între o jumătate de oră şi 45 de minute, cu plecare de la poalele Dealului Cetăţii până la Poarta 1.

Monumentul istoric poate fi vizitat zilnic, între orele 8,00-20,00.

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 18:15

Asociația de turism din SUA (US TRAVEL) a anunțat astăzi că IPW , târgul său anual internațional de turism, va fi un eveniment live, în persoană, desfășurat în Las Vegas în perioada 18-22 septembrie 2021.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 09:10

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Dan Dragoş Drăgan, a participat luni, 28 septembrie, la o nouă întâlnire informală a miniştrilor responsabili de turism din Statele Membre UE, organizată în sistem de videoconferinţă de către Preşedinţia Germană a Consiliului Uniunii Europene. Reuniunea a oferit cadrul de dezbateri cu privire la implicaţiile pandemiei COVID-19 asupra sectorului turismului, precum şi pentru deciziile necesar a fi adoptate pentru viitor.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 18:33

Thailanda se pregătește să primească primii turiști din China și să reconstruiască treptat sectorul turistic, lovit puternic de restricțiile de zbor din cauza Covidului, potrivit mediilor locale.

Se așteaptă ca primul zbor din Guangzhou, China, să sosească la începutul lunii octombrie. Aproximativ 120 de turiști intenționează să se relaxeze pe insula stațiune Phuket.

Economia țării a fost puternic lovită de interdicția pentru turiștii străini din aprilie. Potrivit experților, PIB-ul țării, în 2020, va scădea cu 8,5%.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 16:48

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) propune garantarea în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ministerul a prezentat, în şedinţa de Guvern de joi, 24 septembrie, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanţii şi sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 12:12

IRI Travel, principalul turoperator pe destinația Bulgaria dar și promoter al vacanțelor în România, a implementat un sistem de siguranță pentru turiștii care achiziționează pachete turistice pentru vacanța de iarnă.

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 15:45

Primăria municipiului Făgăraş a anunţat, marţi, că au început lucrările de construcţie a podului de stejar de pe latura de nord a Cetăţii, primul dintre cele două din obiectivul turistic, şi care ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului.

Subscribe to Turism