Luni, 8 Octombrie, 2018 - 09:59

  După ce v-am prezentat succint şi, probabil, uşor subiectiv, frumosul oraş Constanţa şi Staţiunea Mamaia – perla Mării Negre, am fost un pic prin Cadrilater – Basarbia şi Bucovina, foste teritorii româneşti, furate şi despărţite de patria-mamă după al doilea război mondial, la întâlnirea de a Ialta, dintre Stalin, Roosevelt şi Churchill, acum am să vă prezint câte ceva din frumoasa şi incredibila ţară Olanda, o perlă incontestabilă a Mării Nordului şi a Europei de Vest.

            Este o ţară incredibilă prin forţa mesajului pe care îl trimite lumii!

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 10:45

Nu mai putin de 50.000 de vize sunt puse la dispozitie pentru romanii care doresc sa emigreze in SUA in cadrul programului anual al Departamentului de Stat "Diversity Visa", pentru anul fiscal 2020.

Cand incepe perioada de inregistrare pentru DV-2020

Inregistrarea electronica in Programul Diversity Visa al Statelor Unite incepe miercuri 3 octombrie 2018 la 19:00 (ora Romaniei) si ea va ramane disponibila pana marti 6 noiembrie 2018 la 19:00 (ora Romaniei), mai informeaza sursa citata.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 17:39

Castelul Károlyi din Carei, cunoscut și ca Peleșul Transilvaniei, a redevenit o atracție turistică locală în urma reabilitării acestuia cu ajutorul fondurilor europene. Castelul cu o istorie de peste 500 de ani primește acum în jur de 40.000 de turiști pe an, atât din țară, cât și de peste hotare. 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 10:16
Gheorghe Fodoreanu: Potențialul turistic al României ne permite să primim 20 de milioane de turiști străini pe an și să avem încasări de 10-12 miliarde de euro

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, președintele Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming (exportul de servicii turistice), potențialul turistic al României – care există și nu este pus în valoare - ne poate permite să primim anual de 10 ori mai mulți turiști străini, mai precis 20 de milioane, în loc de circa 2,5 milioane, atât câți sunt înregistrați, anual, în prezent.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 19:16

Ambarcaţiunile din principalele porturi ale Greciei au rămas ancorate joi, pentru a doua zi consecutiv, din cauza unor rafale de vânt şi a unui front atmosferic rece şi de joasă presiune, "fenomene neobişnuite pentru acest sezon", au anunţat Poliţia portuară şi Serviciul de meteorologie, citate de AFP.

Majoritatea legăturilor dintre continent şi insulele din Marea Egee nu vor fi efectuate din cauza vânturilor care bat cu viteze de până la 85 de kilometri pe oră, provocate de frontul rece Xenophon, a precizat Serviciul de meteorologie grec.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 16:16

Transportatorul aerian de stat Tarom va vinde pachete de vacanţă în fiecare agenţie, nu numai bilete de avion, urmând ”să revitalizeze” agenţia de turism, Tarom Tours, a declarat într-un interviu directorul general al Tarom, Werner Wolff.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 15:35

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că, începând de miercuri, 19 septembrie 2018, ora 5.00, serviciul local de meteorologie a emis o alertă de vânt puternic, cod portocaliu, pentru regiunile: Cavan, Monaghan, Donegal, Dublin, Kildare, Louth, Meath, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare şi Kerry. 

Alerta este în vigoare până la ora locală 13.00. 

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 18:18

Ordonanţa de Urgenţă nr.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 19:11

Executivul a adoptat, la propunerea ministrului Turismului, Bogdan Trif, o hotărâre de guvern privind modificarea HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, înființarea birourilor de promovare externă a României.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 12:12

În sezonul estival, inspectorii sanitari de stat au aplicat 539 de sancțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate la nivel național în unităţi de turism, unități de alimentație publică și tabere școlare

Din 1 iunie  și până în 15 august 2018, în cadrul unor acţiuni de control au fost verificate 58 de tabere şcolare şi 2829 de unităţi de turism (578 unităţi de cazare hotelieră, 688 pensiuni turistice, 1442 unităţi de alimentaţie publică, 51 unităţi de alimentaţie colectivă, 33 unităţi de catering, 37 campinguri).

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 12:35

Conform datelor înregistrate de Vola.ro și Revolut în perioada iunie - august 2018, numărul românilor care aleg să își petreacă vacanța de vară în străinătate este în creștere de la an la an. Vola.ro, liderul pieței de rezervări bilete de avion online din România, a înregistrat vara aceasta peste 100.000 bilete de avion vândute către destinații din afara țării. 

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 15:53

„Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei”, conform unui comunicat al Ministerului Turismului.

Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri a determinat ministerul să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019.

Vineri, 31 August, 2018 - 13:07

Ministerul Turismului şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) lucrează împreună pentru ca trecerea la noul sistem de garantare să nu afecteze mediul de afaceri din turism, dar să asigure protecţia integrală a turiştilor români. 

Mecanismele analizate urmăresc să asigure o protecţie efectivă a turiştilor români şi, în acelaşi timp, să nu pericliteze activitatea agenţiilor de turism. 

Vineri, 31 August, 2018 - 11:25

Ministerul Turismului a promovat, alături de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, o Hotărâre de Guvern care introduce încă şapte noi localităţi în lista zonelor cu potenţial turistic ridicat. Prin urmare, unităţile administrativ-teritoriale cuprinse în această listă vor avea prioritate la obţinerea finanţării nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice.

Vineri, 31 August, 2018 - 08:55

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Centrul de Control şi Prevenţie din cadrul Ministerului grec al Sănătăţii a emis o alertă privind riscul contractării virusului West Nile pentru perioada următoare. Se recomandă folosirea substanţelor de protecţie şi să se poarte îmbrăcăminte care să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului. Zonele cele mai afectate în prezent sunt: Attica şi Peloponez (Corint).

Marţi, 28 August, 2018 - 12:15

Patru evenimente importante promovează Tulcea ca destinație turistică de top, la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) participă ca partener sau ca invitat la toate cele patru evenimente, pentru a susține activ promovarea turismului în Delta Dunării și în Dobrogea de nord. 

Luni, 27 August, 2018 - 16:17

Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită pentru revizie tehnică, după ce săptămâna trecută s-a blocat de două ori, cu turiști. La Cetatea Deva se poate ajunge, în acest moment, doar pe jos.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Deva, telecabina care facilitează accesul turiștilor în Cetatea Devei s-a blocat la urcare, duminică, din cauza unei erori de comunicație radio între punctul de comandă și cabină.

Luni, 27 August, 2018 - 12:33

După ce v-am plimbat prin fostul ţinut românesc Bucovina şi v-am făcut cunoştinţă cu viaţa românilor ca minoritate în Ucraina, am mers într-un alt ţinut fost românesc, Basarabia, unde actualmente se află Republica Moldova, ţară soră cu România, acolo unde limba naţională e româna şi unde încă vibrează sentimentul reîntregirii neamului.

            O ţară creată în detrimentul populaţiei locale, în proporţie de 60% română, cu teritoriu care, la rândul lui, a fost divizat în două prin crearea unui stat nerecunoscut decât de Rusia în lume, Transnistria.

Duminică, 26 August, 2018 - 23:49
Bulgaria tourist bus plunges 66ft after crash killing 16

At least 16 people have been killed and 27 people injured in a road crash in Bulgaria involving a bus carrying tourists.

Police said the bus was carrying tourists on a weekend trip to a nearby resort when it overturned and then plunged down a side road 66ft (20m) below the main route it had been travelling on.

The accident happened at 5.10pm local time on Saturday, 12 miles north of the capital Sofia.

Health officials said some of those injured are in a critical condition.

There was no immediate information about the nationality of the passengers.

Duminică, 26 August, 2018 - 11:03
Gheorghe Fodoreanu: Menținerea acordării voucherelor de vacanță pe termen lung ar reprezenta cel mai mare sprijin pe care Ministerul Turismului l-a oferit vreodată exportului de servicii

Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming, a înregistrat, pentru primele șase luni ale anului, o creștere de 28% a cifrei de afaceri, generată doar de aducerea de turiști străini, deci de exportul de servicii.

 

Joi, 23 August, 2018 - 14:50

Anul acesta, numărul turiștilor care au vizitat județul Tulcea a crescut semnificativ, în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar estimările arată că până la finalul sezonului am putea avea cel puțin o dublare a numărului de înnoptări, față de anul 2017.

Miercuri, 22 August, 2018 - 19:19

Scara care urcă spre Vârful Toaca, din masivul Ceahlău, a fost reconstruită după o investiţie de peste 500.000 de lei a Consiliului Judeţean Neamţ. Peste cinci sute de trepte şi 60 de tronsoane a câte trei metri lungime înlesnesc accesul turiştilor pe unul dintre cele mai frumoase trasee montane.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ au declarat, vineri, că a fost necesară înlocuirea scării, din cauza uzurii şi a riscului producerii de accidente.

Marţi, 21 August, 2018 - 15:55

O scurtă cădere de tensiune, urmată de un şoc electric este cauza care a dus la blocarea telecabinei care cobora cu turiști, luni, de la Cetatea Devei. A fost nevoie de intervenția pompierilor alpiniști, care i-au coborât pe turiști cu ajutorul unui dispozitiv special de salvare.

19 persoane, 8 copii și 11 adulți, au rămas, luni după-amiază, în telecabina care îi cobora de la Cetatea Devei.

O defecțiune a oprit instalația chiar în mijlocul pădurii, la jumătatea distanței.

Sâmbătă, 18 August, 2018 - 08:54
Over 6 million Russian tourists expected to visit Turkey in 2018

This year, Turkey is deemed to be the most popular tourist destination for Russian tourists who want the whole package but don’t want to travel too far. Compared to the first half of 2017, there is a 50 percent increase in Russian visitors, and booking show most prefer to spend their holidays in the Mediterranean region .

Minister of Culture and Tourism Mehmet Ersoy stated that over six million Russian tourists will be staying in Turkey, setting a new record this year.

Vineri, 17 August, 2018 - 16:42

Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime” S.A. și Primăria Municipiului Constanța au pus în desfășurare proiectul “Civitas Portis”. Prin intermediul acestui proiect, oficialii au reușit conectarea stațiunii Mamaia cu Portul Tomis și orașul Constanța.

Vineri, 17 August, 2018 - 12:35

"Încă de dimineață, s-a arborat steagul roșu în tot sudul litoralului. Turiștii noștri parcă își doresc evenimente tragice. Până în prezent, în sudul litoralului nu am avut niciun deces și e un lucru exceptional. Facem apel la toți turiștii: valul nu te aduce, te duce. Aceste nenorociri de saltele nu au ce să caute pe mare. Niciodată pe mare nu ai voie cu salteaua! Vă rog, faceți tot efortul să nu mai treceți de geamanduri", a declarat, într-o intervenție telefonică, vineri, 17 august, Gheorghe Lipoveanu.

Vineri, 17 August, 2018 - 10:45

Pentru ca distracţia de să se îmbine cu siguranţa, la plajă, în plimbare sau la evenimente publice, Poliţia Română vă recomandă să fiţi precauţi şi să aveţi grijă de copiii care vă însoţesc.

Joi, 16 August, 2018 - 13:51

Modul în care călătorim își lasă amprenta în mod semnificativ asupra mediului înconjurător. Dar, de cele mai multe ori, protejarea mediului nu se află pe lista noastră de priorități când vine vorba de pregătirea vacanțelor. Fie că este vorba de mijloacele de transport pentru care optezi, hotelul sau restaurantele pe care le alegi, este important să ai în vedere latura lor sustentabilă. 

Dacă vrei să fii eco-friendly când călătorești, există câteva schimbări simple, dar de impact, de care ar trebui să ții cont înainte de a-ți planifica următoarea vacanță.

Marţi, 14 August, 2018 - 17:43

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat, marţi, că plajele de pe litorarul românesc arată bine, singurele probleme fiind cele cauzate de algele aduse la ţărm de marea agitată. Deneş a prezizat că plaja din Costineşti, unde faleza a fost distrusă de eroziune, va închisă din nou.

Joi, 9 August, 2018 - 12:35

'Am primit în ultimele săptămâni tot felul de semnale de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism referitoare la deserviciile pe care le-ar aduce agenţiilor de turism transpunerea directivei europene care vizează garantarea 100% a pachetelor turistice. Mai nou, ANAT reacţionează la declaraţiile pe care le-am făcut şi mă acuză că am jignit reprezentanţii agenţiilor de turism, că aş fi dezinformat publicul din România şi pentru aceste lucruri ar trebui să-mi cer scuze. 

Subscribe to Turism