Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:52

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în primul trimestru al anului au cheltuit în medie 2.912,9 lei/persoană, informează INS.

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2019 a fost de 443,7 mii, cheltuielile acestora însumând 1292,6 milioane lei. Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 60,7% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2019, cheltuielile acestora reprezentând 64,4% din total.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 18:38

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, i-a cerut, directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea - Litoral, Hristu Uzun, să efectueze o ultimă verificare a plajelor înaintea începerii minivacanței de Rusalii.

Având în vedere faptul că operatorii economici care au închiriat sectoarele de plaje se vor confrunta pentru prima dată, în acest an, cu un flux mare de turiști, inspectorii bazinali de apă trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile legale și cele contractuale.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 16:21

Cea de-a șaptea ediție a Săptămanii Haferland, cel mai mare eveniment local care are ca scop revitalizarea zonei săsești din Transilvania, va avea loc în perioada 25-29 iulie 2019.

Ediția din acest an este dedicată comunității, formate atât din locuitorii de odinioară ai satelor săsești, întorși acasă, cât și din turiști români și străini.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 23:30

IPW gathers travel professionals—including U.S. destinations, hotels, attractions, sports teams and transportation companies, and international tour operators, buyers and wholesalers from around the world—to meet in one place to help bring the world to America.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 13:50

Numărul vizitatorilor străini care au ajuns în România, în aprilie, a crescut 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul românilor care au plecat în afara ţării a scăzut cu 1,3%, informează Ministerului Turismului, într-un comunicat de presă.

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:30

Guvernul a aprobat joi instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru finanțarea Programului de investiţii, modernizare şi dezvoltare a infrastructurii în staţiunile balneare sau balneoclimatice.

Programul guvernamental are scopul să stimuleze și să încurajeze investițiile în unităţile medico-balneare şi de recuperare, să contribuie la crearea sau modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică, la crearea de noi locuri de muncă, precum și calificarea și profesionalizarea personalului ce activează în domeniu.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 15:21

Grupul de Lucru pe Turism al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că Legea Turismului, în forma aprobată de Guvern, nu aduce nicio soluţie relevantă pentru viitorul turismului românesc şi solicită modificarea substanţială a acesteia, în Parlament.

În contextul etapei decizionale legislative, din Camera Deputaţilor, în care se află proiectul Legii Turismului, Grupul de Lucru pe Turism al CDR observă următoarele:

Luni, 27 Mai, 2019 - 17:09

Iată câteva castele din România care își deschid porțile grele oricărui turist cu aspirații regale.

Castelul Mikes Zabola

Vineri, 17 Mai, 2019 - 19:38

Investiția de aproximativ 40 de milioane de euro este importantă pentru oraș, dar și pentru Delta Dunării.

Marți, 14 mai 2019, ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, și ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel -Breaz, s-au aflat într-o vizită de lucru la Tulcea, fiind primiți de președintele Consiliu-lui Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și de vicepreședinții Dumitru -Mergeani și Petre Badea.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 18:02

Autoritățile thailandeze vor menține închis pentru doi ani și jumătate Golful Maya. Măsura este necesară pentru asanarea zonei și pentru refacerea coralilor. Golful este o uriașă atracție turistică și a fost platoul de filmare pentru pelicule celebre.

În golful Maya s-a turnat ultima oară filmul "Plaja" în care a jucat vedeta americană Leonardo di Caprio. Un motiv în plus pentru a atrage numeroși turiști. Zilnic, veneau să se bucure de apa turcoaz și nisipul alb, fin, 4000 de turiști, la bordul a 200 de ambarcațiuni.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 12:56
Summit-ul turismului american atrage peste 6000 de participanți

US Travel Association IPW 2019 are loc de  sâmbătă, 1 iunie, până miercuri, 5 iunie , la Centrul de Convenții Anaheim din Anaheim, California. IPW va avea mai mult de 1.300 de cabine de expozanți deținute de furnizorii americani de produse și destinații de călătorie în SUA și mai mult de 6.200 de participanți, inclusiv 1.300 de cumpărători de călătorii internaționali și internaționali și 500 de jurnaliști reprezentând peste 70 de țări.

Luni, 13 Mai, 2019 - 14:53

Republica Kazakhstan reprezintă locul în care vechiul întâlneşte noul şi unde semnele de civilizaţie occidentale se îmbină armonios cu vechile tradiţii.

            Bucătăria tradiţională a Kazakhstanului, specifică unui popor nomad, este axată pe preparate din carne de cal şi de oaie, precum şi diferite produse lactate de la aceleaşi animale. De sute de ani kazakhii au fost păstori care au crescut în special cai, cămile şi oi, animale folosite pentru transport, confecţionarea de haine şi asigurarea hranei.

Luni, 13 Mai, 2019 - 14:50
Si 15 ani de aparitie a revistei Vacanțe la țară

Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (A.N.T.R.E.C.) organizeaza miercuri, 15 mai 2019, începând cu ora 13.00 evenimentul de aniversare a celor 25 de ani de activitate ai ANTREC România și 15 ani ai revistei Vacanțe la țară.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 17:39

În paragină de prea multa vreme, la adresa Cazinoului din Constanța a mai sosit o promisiune: va străluci din nou și în mai puțin de 3 ani! Compania Națională de Investiții ar urma să se ocupe de lucrări, care vor depăși 110 milioane de lei.

De ani de zile, Cazinoul din Constanța e într-o continuă degradare, sub privirile autorităților a ajuns și adăpost pentru păsări. De iarna trecută, i s-a mai dat o șansă. Monumentul Art Nouveau a fost pus la adăpost de intemperii când ministerul Dezvoltării a anunțat că îi va reda strălucirea.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 19:51

Un bărbat a supraviețuit în mod miraculos unei căderi de peste 20 de metri într-unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Turistul a căzut în craterul vulcanului miercuri, după ce a trecut de barierele de securitate instalate în Parcul Național al Vucanilor din Hawaii, scrie The New York Times.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 19:09
Propunere de evaluare a performanței Ministerului Turismului pe 3 criterii lansată de Gheorghe Fodoreanu

”Faptul că a fost adoptată Legea Turismului reprezintă un element pozitiv. Un vapor în derivă este mai periculos decât un vapor condus prost”, subliniază Gheorghe Fodoreanu, președintele Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming și vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

 

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 18:15

Serele regale de la Bruxelles și-au deschis porțile pentru toți iubitorii de plante, în cadrul unei tradiții care marchează venirea primăverii. Timp de trei săptămâni, vizitatorii au ocazia să se plimbe pe aceleași alei pe care se plimbă în restul anului membrii familiei regale și să admire combinația spectaculoasă de plante și construcții din sticlă.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 16:56

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunţă 40.000 de locuri în hoteluri pe litoral pregătite pentru turiştii care vor petrece la malul Mării Negre minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. Preţurile variază între 40 lei într-un hotel de două stele în sudul litoralului şi 1.500 lei/noapte/cameră în nordul staţiunii Mamaia.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 17:02

Veniturile Bulgariei din turism au urcat cu 6% anul trecut, la 8,4 miliarde de leva (aproximativ 4,29 miliarde de euro), a anunţat marţi ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite Novinite.

În perioada 2015-2018, veniturile de pe urma vizitatorilor străini au urcat cu 34%, a adăugat oficialul bulgar.

Declaraţia a fost făcută la deschiderea la Sofia a celei de-a şase reuniuni a Consiliului Naţional de Turism (NBC), având drept motto "2019 - Anul turismului intern, al investiţiilor şi al inovaţiilor".

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:51

Femeia de 40 de ani și fiul ei de 3 ani, rătăciți în pădurea din apropierea satului Zizin, județul Brașov, au fost găsiți, luni, de polițiști și jandarmi. Cei doi sunt teferi, dar slăbiți, după o noapte petrecută în pădure.

Femeia și fiul ei, care s-au rătăcit în apropierea pădurii din Zizin, au fost găsiți.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Brașov, cele două persoane au fost găsite și nu necesită îngrijiri medicale.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 19:22

Parcul acvatic de la Călimăneşti, cunoscut şi ca "Mirajul Oltului", va fi deschis săptămâna viitoare, în Joia Mare, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 16:00

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis aseară, într-un discurs televizat, că Notre-Dame, catedrala emblematică a Parisului, va fi reconstruită în cinci ani.

O reconstrucţie în cinci ani ar permite ca Notre-Dame să fie gata înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris în 2024.

"Incendiul de la Notre-Dame ne aminteşte că istoria noastră nu se opreşte niciodată şi că vom avea întotdeauna de depăşit încercări", a spus preşedintele Macron.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 14:02

Cu o prezență constantă de 20 de ani pe piața de turism din România, Accent Travel & Events deschide prima agenție în regim de franciză la Râmnicu Vâlcea, în centrul orașului, pe Strada Carol I, nr. 1 (lângă River Plaza Mall).

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 08:30
Din cauza grevelor

Atenţionare de călătorie în Spania. Ministerul român de Externe atenţioneză că urmează o perioadă de greve în transporturile aeriene, feroviare şi portuare.

Mişcările de protest vor dura până la sfârşitul lunii.

Astfel, a fost declanşată deja o grevă a personalului de securitate de pe Aeroportul Barajas din Madrid.

Greva se va extinde, în unele zile la toate aeroporturile din Spania.

De asemenea, de mâine intră în grevă sindicatele din infrastructura feroviară şi lucrătorii din porturi.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 18:26
Înregistrează o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent

Potrivit Institutului național de statistică al Franței (INSEE), numărul de nopți petrecute în străinătate de către turiștii străini în hoteluri, campinguri și cămine de tineret a ajuns la 438,2 milioane, marcând o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent.

Nici în magazinele cu incendiu și nici în gazele de la Champs Elysées în timpul lunilor de proteste împotriva Vestului Galben ar putea fi privată Franța de faptul că rămân țara cea mai vizitată de turiști, marcând încă un record în 2018.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 13:54

Ministerul Turismului şi-a propus să atragă cât mai mulţi turişti din întreaga lume, clipul de promovare a României, lansat joi, find vorbit în 16 limbi, dintre care şi latina. Clipul a fost tradus cu sprijinul Universităţii Bucureşti. 

Joi, 28 Martie, 2019 - 20:00

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat joi, la Constanţa, că şi în 2019 vor fi acordate tichete de vacanţă tuturor beneficiarilor prevăzuţi de lege, fiind alocate deja sumele necesare în bugetele ministerelor.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 16:16

S-KARP anunță proiectul de responsabilitate socială „Fii Mai Bun!” – un îndemn la performanță sportivă și autodepășire alături de S-KARP, dar mai ales la empatie pentru cauzele prin care facem societatea mai bună. Proiectul are o dublă miză: de a proteja natura și de a crește șansele persoanelor defavorizate să ducă o viață mai bună, cu ajutorul comunității brand-ului.

Joi, 21 Martie, 2019 - 13:40
de vacanţă Sodexo

Peste un milion de români au folosit carduri şi vouchere de vacanţă Turist Pass de la Sodexo în anul 2018, pentru vacanţe în România.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 18:00

"Under", primul restaurant subacvatic din Europa, a fost inaugurat în sudul Norvegiei şi, până în prezent, au fost făcute peste 7.000 de rezervări, relatează Reuters.

Clădirea a fost realizată de firma de arhitectură Snoehetta, care şi-a mai pus amprenta pe Opera din Oslo şi pe muzeul dedicat atacurilor de la 11 septembrie 2001 din New York.

Subscribe to Turism