Joi, 14 Februarie, 2019 - 15:41
Cu ocazia tragerii la sorți ce va avea loc la Dublin

Meciurile organizate în București vor contribui mult la dezvoltarea turistică a Capitalei, atât ca imagine, cât și ca infrastructură, precum și la promovarea turistică a României

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 21:29

Murad Mohammad, unul dintre cei mai importanți investitori din domeniul turismului, a salutat pe facebook inaugurarea ultimului „produs” al grupului său:

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 18:20

 Am plecat în călătorie spre Almaty cu noaptea în cap. O ceaţă rebelă ne-a întârziat cu o oră şi jumătate îmbarcarea planificată. După un zbor liniştit de o oră şi 50 de minute am aterizat în fosta capitală a Kazakhstanului până în 1977, când a fost „detronată” de Astana, păstrându-şi doar statutul de capitală economică.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 13:37
Tendințele vacanțelor pentru 2019 se învârt în jurul destinațiilor exotice

Tendințele vacanțelor pentru 2019 se învârt în jurul destinațiilor exotice. Odată cu creșterea bugetelor alocate pentru sejururi și a nevoii de noi experiențe, cererea pentru aceste destinații se află în continuă expansiune. O altă noutate, în ceea ce privește tendințele noului sezon, o reprezintă croazierele. Acestea sunt din ce în ce mai căutate datorită itinerariilor impresionante, dar și datorită luxului și confortului oferit la bordul navelor.

Sâmbătă, 19 Ianuarie, 2019 - 12:54

Ținând seama de atragerea oamenilor de origine africană pentru a vizita continentul lor de origine, președintele Ghanei Nana Akufo-Addo a desemnat anul 2019 drept "Anul de întoarcere" pentru a comemora rezistența africanilor forțați în sclavie și pentru a încuraja urmașii lor să vină acasă .

 

"Știm despre realizările și contribuțiile extraordinare ale africanilor din diaspora pentru viața americanilor și este important ca acest an simbolic, 400 de ani mai târziu, să le comemorăm existența și sacrificiile lor", a declarat președintele Nana mai devreme în septembrie an.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 13:22
IPJ Sibiu: Atenţie la drum!

Judeţul Sibiu se află încă sub atenţionarea de COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie şi valabilă până la ora 20,00 a acestei zile. Meteorologii anunţă că în toată zona montană vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65 - 80 km/h si, temporar, va ninge.

Vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 - 120 km/h, în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 10:28
agențiilor de turism e cadrul legislativ confuz, care ar trebui îmbunătățit

Touring Europabus Romania și Nova Travel, două dintre firmele de turism amendate de Consiliul Concurenței în urma investigației pe această piață, afirmă că principalul motiv care a condus la anumite practici fără impact real pentru turiști, dar considerate neconcurențiale, este cadrul legislativ confuz și o piață a turismului insuficient reglementată. Din acest motiv, cele două companii solicită statului îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul turismului.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 20:35

Mi-am început călătoria din România spre Kazakhstan cu propria maşină, de la Bucureşti la Chişinău, capitala Republicii Moldova, parcurgând un drum de 690 de km. într-un final de toamnă geros şi, evident, deloc prietenos. La Chişinău m-a aşteptat un prieten vechi şi bun, de care mă leagă nenumărate amintiri frumoase. Este nimeni altul decât domnul Vasile BATCU, până nu demult Preşedinte al IPA Secţia Moldova, omul care avea să-mi fie alături în lungul nostru preiplu, de 14 zile, până în îndepărtata Asie Centrală.

Vineri, 11 Ianuarie, 2019 - 10:27

Pentru prevenirea incidentelor în Munţii Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga recomandă turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

- înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

- să aveţi autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.);

Luni, 7 Ianuarie, 2019 - 08:33

Institutul Naţional de Statistică a anunţat cifre record ale creşterii numărului de turişti în 2018. Cea mai spectaculoasă evoluţie o înregistrează judeţul Tulcea, cu o creştere de 77% în primele zece luni ale anului 2018, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017, în timp ce creşterile înregistrate la nivel de ţară sunt de 6%. 

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 09:19

În luna noiembrie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creştere cu 10,4% iar înnoptările au înregistrat creştere cu 10,8%, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.
•    Comparativ cu luna noiembrie 2017, în luna noiembrie 2018 la punctele de frontieră s-a înregistrat creștere la sosirile vizitatorilor străini cu 7,9 % iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români o scădere cu 1,2 %.

Miercuri, 2 Ianuarie, 2019 - 15:56

Angkor este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia de Sud-Est situate în provincia Cambodgia din nordul orașului Siem Reap. Întins peste 400 km2, inclusiv zona împădurită, Parcul arheologic Angkor conține rămășițele magnifice ale diferitelor capitale ale Imperiului Khmer, din secolele al IX-lea până în secolul al XV-lea. Acestea includ faimosul Templu al Angkor Wat și, la Angkor Thom, Templul Bayon cu nenumăratele decorațiuni sculpturale. UNESCO a stabilit un program amplu pentru a proteja acest sit simbolic și împrejurimile sale.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 23:33
Romanian tourism booming in Israel

Romania has become the main country in Eastern Europe as a source of tourists for Israel, surpassing even Poland, a country that has constantly topped the rankings during the past years.

The Romanians’ interest in Israel continues to grow, as the number of tourists this year has already exceeded the target of 100,000 set as an objective for the end of this year.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 23:09

  Zilele trecute m-am întors dintr-o ţară care m-a fascinat cu adevărat!

            M-am aventurat în această frumoasă călătorie într-o perioadă de timp mai mult câinoasă decât plăcută în stepa Asiei Centrale, unde vânturile nu contenesc, dublate de temperaturi cu valori negative, cu multe grade minus.

            Ca să înţelegeţi de ce m-a uimit această ţară – Kazahstan – ar trebui să vă dau câteva repere din conţinutul geografic şi istoric al ei.

Miercuri, 26 Decembrie, 2018 - 09:48

O demonstrație a autobuzelor turistice a avut loc într-una din zonele strategice de trafic din Roma, Piazza Venezia.

Aproximativ 200 de vehicule parcate sub Campidoglio au blocat centrul Romei pentru a protesta față de noua restricție a planului  care interzice accesul la centrul istoric începând cu 1 ianuarie 2019.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 09:15

În perioada 1.I-30.IX.2018, turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2367,7 lei/persoană, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.
•    Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective *) în trimestrul III 2018 a fost de 938,3 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2168,8 milioane lei.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 11:00

În luna octombrie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creştere cu 11,7% iar înnoptările au înregistrat creştere cu 10,6%, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică. 
•    Comparativ cu luna octombrie 2017, în luna octombrie 2018 la punctele de frontieră s-a înregistrat creștere la sosirile vizitatorilor străini cu 5,9 % iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români o creştere cu 3,3 %.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 18:38

Zece persoane au fost evacuate luni dintr-un hotel din Vatra Dornei, după ce un incendiu a cuprins mansarda clădirii, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Potrivit sursei citate, pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru lichidarea incendiului izbucnit în hotelul ''Codrin'', situat în proximitatea telescaunului din Vatra Dornei. 

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 09:37

Salvamontiştii din Vatra Dornei recomandă turiştilor responsabilitate pe Munţii Călimani, Giumalău, Bistriţei şi Suhard deoarece pe creste există acumulări mari de zăpadă. 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 12:53

Ministrul Puterii Populare pentru Turism, Stella Lugo, a avut o reuniune de lucru cu ambasadorul Republicii Turcia în Venezuela, Sevki Mutevellioglu, cu scopul de a consolida relațiile de cooperare în domeniul turismului, pentru beneficiul ambelor națiuni. Informația a fost furnizată pe contul oficial de Twitter al Ministerului de Turism.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 12:07

Luna octombrie a adus pentru cea mai mare agenție de turism online din România, www.Vola.ro, atingerea unui nou record în ceea ce privește numărul biletelor de avion emise. Astfel, 40.000 de bilete de avion au fost emise în luna octombrie, 2018, în creștere cu 10% față de luna septembrie, 2018 și cu 42% față de luna octombrie, 2017.

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 19:25

Cuba se prezintă românilor

Cu premiza că este una dintre cele mai sigure destinații din lume, Cuba a prezentat operatorilor de turism din România o serie de produse pentru a promova turismul din această țară, în contextul Târgului de Turism desfășurat la Romexpo de vineri pana duminică, 18 noiembrie.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 11:35
What are the top 5 safest places around the world for LGBTQ travelers?

What are the top 5 safest places around the world for LGBTQ travelers?

The first-ever neighborhood-level LGBTQ Safety ratings category on a smartphone app was launched today. LGBTQ travelers will—for the first time—have unlimited access to real-time safety ratings on more than 30,000 neighborhoods worldwide.

 

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 09:44

'Este foarte important acest demers al Ministerului Turismului, întrucât autorităţile locale pot accesa cu mai multă uşurinţă fonduri prin care să dezvolte aceste localităţi din punct de vedere turistic şi nu numai. Oportunitatea economică este esenţială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunităţi.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 13:03

Pe 27 martie 2018, în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, autorităţile locale din Sectorul 6 şi Raionul Hînceşti din Republica Moldova au semnat un acord de înfrăţire şi colaborare.
Întâlnirile între reprezentanții celor două comunități au continuat pe parcursul anului, cea mai recentă fiind chiar în Republica Moldova unde, la propunerea domnului Ghenadie BUZA, președintele Consiliului Raional Hîncești, primarul Sectorului 6, Gabriel MUTU, a primit titlul de ”Cetățean de onoare”. 

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 15:29
Soluția: dezvoltarea incoming-ului

►    Gheorghe Fodoreanu: România are suficiente camere în structurile de cazare pentru a primi, anual, 20 de milioane de turiști străini. La ora actuală, gradul de ocupare deținut de turiștii străini din totalul de locuri-zile este de doar 6%

O analiză Invitation România, în premieră, a capacității de cazare și a gradului de ocupare din țara noastră

Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2018 - 10:42

Cuba  ajunge pe 10 noiembrie la patru milioane de turiști și se așteaptă să încheie anul cu un plus de 750 000 de persoane, potrivit datelor Ministerului Turismului de la Havana. De asemenea, în cadrul planului de dezvoltare și al procesului de investiții în sectorul turistic, în acest an vor fi finalizate aproximativ cinci mii de camere noi, inclusiv cele ale recent inauguratului Hotelul Internațional Packard  din binecunoscuta stațiune maritimă Varadero, hotel care se va deschide în curând.

Miercuri, 7 Noiembrie, 2018 - 14:35

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, președintele Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming, fost președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), standul Ministerului român al Turismului de la World Travel Market din Londra, cel mai important târg de turism business to business din lume, reprezintă un mare succes comercial.

Marţi, 23 Octombrie, 2018 - 11:46

Ministerul Turismului, asociațiile profesionale și patronatele din turism, Guvernul, toți trebuie să înțeleagă importanța incoming-ului, care reprezintă industria de export de servicii a României precum și motivația existenței Ministerului de resort, consideră omul de turism Gheorghe Fodoreanu

Marţi, 23 Octombrie, 2018 - 11:34

Roma, Milano și Alghero (Sardinia) sunt cele mai căutate destinații turistice de city break de către români, în această toamnă, potrivit unei analize a agenției de turism online Fly Go. Cele trei orașe care conduc în topul preferințelor turiștilor sunt toate din Italia. 
„Datorită conexiunilor aeriene foarte bune din România, Italia oferă unele dintre cele mai accesibile destinații de city break pentru români. Dacă Roma și Milano sunt favoritele turiștilor de ani de zile, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Sardiniei, Alghero, este nou intrat în preferințele acestora. 

Subscribe to Turism