Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 16:04

Cetăţenii români vor putea călători în state din Uniunea Europeană după data de 3 august 2021 cu paşaport valabil, cu carte electronică de identitate emisă după 3 august, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:21

Ghidat de interviuri și discuții de grupuri focus cu un grup de lucru format din zeci de expozanți din SUA, cumpărători internaționali și părți interesate de la mass-media, US Travel realizează numeroase îmbunătățiri pozitive pentru lansarea IPW 2020 la Las Vegas.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 00:00

U.S. Travel Association’s IPW is the leading international inbound travel trade show, driving$5.5 billion in future travel to the United States, and securing America’s position as a foremost global travel destination. Held in a different U.S. city each year, IPW will be Bringing the World to AmericaTM in LasVegas, May 30-June 3, 2020.

More than 1,000 U.S. travel organizations attend from every region of the U.S., representing all industry segments.

More than 1,300 international and domestic buyers attend from over 70 countries.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 19:28

Sibiul a fost nominalizat să concureze în acest an pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană, după ce în 2007 a fost primul oraş din România cu statutul de Capitală Culturală Europeană şi în 2019 a fost prima regiune gastronomică europeană de la noi din ţară, potrivit unui comunicat de presă.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 12:43

Pe lângă Israel, touroperatorul Meshek Wings o să aducă turiști în România și din alte țări ► Meidan Butnaru a adus, până în prezent, în poziţia actuală de director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings, peste 200.000 de turişti israelieni în România, care au cheltuit peste 180 de milioane de dolari ► România este o destinație foarte bună pentru familişti ► Se prelungește sezonul de Litoral pentru piața românească

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 00:00
Benefiting the U.S. economy with $21.8 billion in total economic impact

As the destination marketing organization for the United States, Brand USA's mission is to increase incremental international visitation, spend, and market share to fuel the nation’s economy and enhance the image of the USA worldwide.

Established by the Travel Promotion Act of 2009 as the nation's first public-private partnership to spearhead a globally coordinated marketing effort to promote the United States as a premier travel destination and to communicate U.S. visa and entry policies, Brand USA began operations in May 2011.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 18:33

Administrația Trump extinde interdicțiile de călătorie, pentru a include mai multe țări.

Potrivit rapoartelor încă șapte țări - cele mai multe cu populații cu majoritate musulmană - vor fi adăugate , deși detalii cu privire la acestea au fost redactate într - un raport  văzut de către Associated Press .

Într - un an electoral administrația este , din nou , atingând în temerile legate de imigrația pentru a asigura o al doilea mandat.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 12:56

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Filipine că Institutul local de seismologie şi vulcanologie (PHIVOLCS) a anunţat că activitatea freatică a vulcanului Taal situat în Batangas (66 km de capitala Manila), care a început la data de 12 ianuarie 2020, a progresat într-o erupţie magmatică în dimineaţa zilei de luni, 13 ianuarie 2020.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 11:18
Insulă care a devenit populară pentru turismul nașterilor

Wall Street Journal raportează că o femeie japoneză, în vârstă de 25 de ani, a fost solicitată să facă un test de pregananță înainte de a putea urca cu un avion pe teritoriul american Saipan, o insulă din Pacific.

 

Duminică, 12 Ianuarie, 2020 - 18:56

U.S. Travel Association's IPW 2020 will be held Saturday, May 30, through Wednesday, June 3, at the Las Vegas Convention Center in Las Vegas, Nevada. IPW will have more than 1,300 exhibitor booths held by U.S. suppliers of USA travel products and destinations and more than 6,200 attendees, including 1,300 international and domestic travel buyers and 500 journalists representing more than 70 countries.

Sâmbătă, 11 Ianuarie, 2020 - 15:08

Au fost peste 170.000 de intrării în prima duminică a muzeelor ​​gratuite sponsorizate de Ministerul Patrimoniului Cultural și Activităților (MiBAC) din Italia . Această inițiativă oferă acces gratuit la muzeele de stat în prima duminică a fiecărei luni.

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 19:08

The countdown to IPW 2020 in Las Vegas has officially begun in our Fall Preview issue of IPW Daily. This issue focuses on technology and innovation in the travel industry, highlighting what's new, exciting and tech-fueled throughout IPW, Las Vegas and beyond.

In the Fall Preview issue:

  • See what's new in Vegas in 2020
  • Get inspired to enhance your booth on the trade show floor
  • Learn about the future of airplane Wi-Fi
  • Check out how Brand USA is using drone footage in its marketing campaigns
Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 10:47

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Puerto Rico asupra faptului că, în urma recentelor cutremure de pământ din regiune, precum şi a posibilităţii înregistrării unor replici ale acestora, autorităţile locale au instaurat planul de urgenţă, sugerând populaţiei din zonă să se pregătească pentru evacuare.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 20:00

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Centrul de Coordonare în cazul Dezastrelor din Istanbul, Turcia, a emis un avertisment pentru marţi şi miercuri privind perturbări în funcţionarea serviciilor de transport aerian, maritim şi transport în comun, cauzate de posibile furtuni şi intensificări considerabile ale vântului pe direcţia vest-est cu intensităţi la rafale ce pot periclita activitatea curentă a populaţiei (dislocări de acoperiş, căderi de copaci).

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 16:20

 Am vizitat Republica Populară Democratică Coreeană de trei ori, în delegaţii de prietenie organizate şi aş dori ca, în cele ce urmează, să fac o scurtă prezentare a acestei ţări pentru toţi conaţionalii care se gândesc să viziteze Coreea de Nord sau care pur şi simplu doresc să îşi lărgească orizonturile de cunoaştere în privinţa spatiului atat de plastic denumit “Ţara Dimineţilor Liniştite”.

 

RPD Coreeană este vizitată în fiecare an de circa 3000 de turişti străini, incluzând aici şi cetăţenii chinezi, iar numărul românilor care vizitează Phenianul este între 5 şi 10 pe an.

În pofida propagandei internationale care ii descrie drept inchistati, am constatat in cele trei voiaje ca, dimpotriva, sunt un popor foarte primitor si, mai ales tinerii, sunt dornici de contacte cu strainii.

La Phenian, cel mai vechi oraş al ţării, datând din secolul 1 Î.Hr, oraş care realizează astăzi circa ¼ din producţia industrială a RPD Coreene, se poate ajunge cu cel mai uzitat mijloc de transport, avionul, zborul fiind operat atât de către compania naţională nord coreeană, AIR KORYO, cât şi de către Air China, dar si cu trenul, tot de la Beijing.

 Din Capitala chineza (804 km, respectiv circa 2 ore de zbor) există 4 zboruri săptamânale, joia şi sâmbăta dimineaţa (JS 151 şi 152), deservite alternativ cu moderna aeronava Tupolev TU 204, precum şi două zboruri după-amiaza, JS 251 şi 252.

O dată ajunsi în Phenian, ne îndreptăm spre impunătorul Monument de pe Colina Mansu, locul pe care îl vizitează mai întâi de toate, marea majoritate a delegaţiilor indiferent de componenţa şi profilul acestora. Dupa trecerea in nefiinta a lui Kim Jong Il (cel pe care coreenii il numesc “liderul iubit” Suryong), exista astazi si o impunatoare statuie a acestuia, alaturi de imensa statuie de bronz a celui pe care coreenii il considera Presedintele Etern al natiunii, “Suryong” Kim Il Sung (frecvent vehiculat in publicatiile romanesti drept Kim Ir Sen). Monumentul a fost inaugurat în aprilie 1972, atunci când Kim Il Sung a împlinit 60 de ani şi cuprinde statuia din bronz a Preşedintelui, înaltă de 22,8 metri, având în lateral grupuri statuare înfăţişând lupta pentru eliberarea de sub ocupaţia japoneză, iar în spate Muzeul Revoluţiei Coreene şi un mozaic imens reprezentand Muntele Paektusan, locul unde a început lupta antijaponeză. Perioada de ocupaţie japoneză şi lupta pentru eliberare este încă prezentă în mentalul colectiv al coreenilor. Japonia şi-a instaurat un aşa-zis Protectorat asupra Peninsulei Coreene în 1895, o dată cu încheierea Tratatului de la Shimonoseki care a pus capăt războiului sino-japonez, Japonia anexând astfel Coreea în 1910. Lupta pentru eliberare, în special sub forma unui război de guerillă a început imediat după anexare, dar s-a desfăşurat cu precădere după 1925, când formaţiunile de luptă au primit sprijin chinez şi a durat până în august 1945 când Coreea a fost eliberată.

 

Referitor la amintirile din perioada de ocupaţie, poate că merită să fac o scurtă referire la faptul că, atât din surse nord coreene, cât şi din surse internaţionale se cunoaşte că japonezii au ucis peste un million de coreeni, circa 8,4 milioane au fost obligaţi să lupte pe front sau să construiască drumuri şi să lucreze ca sclavii în teritorii străine aflate sub ocupaţie japoneză şi circa 200 de mii de femei au fost forţate să practice prostituţia. Toate aceste aspecte rămân încă o rană deschisă în relaţia Japoniei cu ambele Coreei, iar în mentalul colectiv al coreenilor, Japonia este percepută cam de 10 ori mai rău (aş spune eu) decât percep românii din Transilvania perioada Austro-Ungară, lucru pe care mai ales nord coreenii nu se sfiesc să-l facă auzit pentru toti străinii care îi vizitează astăzi.

 

Traversând bulevardul central al Capitalei coreene, trecem pe lângă Statuia înfăţişând calul înaripat CHOLIMA, un fel de Pegas în mitologia coreeană. Inaugurată pe 15 aprilie 1951, evident tot o dată cu o aniversare a lui Kim, statuia are o înălţime de 46 de metri şi este lucrată din peste 2 milioane 500 de mii de blocuri de granit, având 360 de forme şi mărimi diferite. Legendele coreene spun că acest cal legendar era capabil să parcurgă la galop peste 400 de km pe zi şi este astăzi asemuit cu voinţa de fier a poporului coreean.

 

Facem un scurt popas la Arcul de Triumf, asemănător cu monumentul bucureştean, atât ca formă, cât şi ca mărime. Inaugurat pe 14 aprilie 1982, la poalele Colinei Moran, din inima Capitalei coreene, Arcul de Triumf al Phenianului are o înălţime de 60 de metri şi o lăţime de 52,5 metri, fiind construit din 10 500 de blocuri separate de granit şi 4 plăci mari, afişând 24 de figuri umane ce ne introduc în scenele Războiului anti-japonez. Deasupra arcului există un balcon, a cărui faţadă, lungă de 24 de metri şi înaltă de 5 metri, este încrustată cu motive florale.

 

Tot în inima Capitalei, dar pe partea stângă a râului Daedong se află Turnul Ideilor Ciuce, inaugurat pe 15 aprilie 1982, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la naşterea lui Kim Il Sung. Monumentul constă dintr-un obelisc înalt de 150 de metri, construit în întregime din piatră şi care se termină cu flacăra Ideilor Ciuce, care are şi ea 20 de metri înălţime şi o greutate de 50 de tone. O serie de lumini în mişcare sunt aprinse aici în unele nopţi, fapt care face ca Turnul Ideilor Ciuce să fie vizibil chiar de la mare depărtare- La intrarea principală în turn gasim 600 de plăci de piatră provenite din 90 de ţări ale lumii, de la grupuri pentru studiul ideilor ciuce sau asociaţii de prietenie cu Coreea de Nord, însa, din păcate, România lipseşte.

 

 

Pe de altă parte, ţara noastră este bine reprezentată la expoziţia existentă în Palatul Memorial Kumsusan, unde se află şi Mausoleul lui Kim Il Sung. Acolo, nord coreenii au păstrat cele 3 scrisori şi medalii dăruite de Nicolae Ceausescu lui Kim Il Sung cu ocazia unor aniversări şi cu ocazia unei vizite întreprinse la Bucureşti.

 

În imediata apropiere a Palatului Kumsusan se află colina Taesong, cu Cimitirul Martirilor Revoluţionari. De pe această colină situată în partea de vest a Capitalei se poate admira o splendidă panoramă, putându-se repera centrul si cartierul Munhengdong, unde se află Ambasada României. Cimitirul conţine 266 de busturi de cupru şi morminte ale eroilor din perioada de luptă antijaponeză şi a fost inaugurat în 1975, fiind extins apoi 10 ani mai târziu pe o zonă de 30 de hectare. Pe partea stângă a cimitirului există un monument pe a cărui piatră este încrustată o poezie. Găsesc că locul are şi o încărcatură uşor romantică, prin cadrul său natural, întregul deal din spatele mormintelor fiind tronat de brazi şi pini de toate mărimile şi unde eu am perceput un aer auster şi melancolic.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 16:00

Raportat la numarul de locuitori, Romania are de recuperate un decalaj major fata de alte tari din regiune in ceea ce priveste numarul de camere de hotel si numarul de turisti. In anul 2019, din totalul de 227.315 spatii de cazare (camere in hoteluri, pensiuni, apartamente in regim hotelier, hosteluri, etc) doar 107.711 reprezinta camere de hotel clasificate la 1-5 stele, adica aproximativ 47%.  

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 15:01

 

  • 70% dintre turistii (romani si straini) din 2019 au preferat cazarea in structure de primire turistica tip hotel/aparthotel
  • In Romania, doar 47% din totalul spatiilor de cazare sunt camere de hotel/apart-hotel
  • Regiunea Centru a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de turisti in 2019 fata de 2018
  • 68% din camerele de hotel/aparthotel din Romania sunt clasificate la  1-3 stele

 

Romania in context regional

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 10:30

IRI Travel, principalul tour-operator pe destinația Bulgaria, a realizat un studiu legat de serviciile all inclusive pe care le oferă hotelierii din România, Bulgaria, Turcia și Grecia. Alături de cele peste 1000 de agenții partenere, consultanții în turism IRI Travel au adunat informații despre tipurile de mâncăruri și costurile medii pentru serviciile pe care hotelierii din aceste patru țări le oferă în funcție de numărul de stele. 
ROMÂNIA

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 08:03

Hotelierii bulgari fac ultimele pregătiri pentru oaspeții români care le vor călca pragul de Revelion 2019 – 2020 și își așteaptă invitații la petrecerile pe care le fac cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă. 
Bucate alese, muzică românescă și bulgărească, băuturi tocmai bune să încălzească sufletul în perioada de frig și veselie cât mai multă, acestea sunt doar câteva dintre răsfățurile de care se vor bucura românii care ajung fie pe litoralul bulgăresc, și în stațiunile montane ale Bulgariei. 

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 20:05
Prin aplicarea cotei de 2% la venitul din cazare pentru fiecre zi de sejur a unui turist

Asociatia Incoming Romania (AIR) isi exprima ingrijorarea si dezacordul fata
de Hotarirea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr 723 / 18.12.2019
prin care se instituie taxa speciala de pentru promovarea turistica a
municipiului Bucuresti pentru anul 2020, prin aplicarea cotei de 2% la venitul
din cazare pentru fiecre zi de sejur a unui turist in Bucuresti .
Dublarea acestei taxe locale de la 1% la 2 %, anuntata cu putin timp iniante
de inceperea anului, este o lovitura data turismului organizat prin intermediul

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 10:05

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în primele nouă luni din 2019 a fost de circa 2,106 milioane persoane, iar cheltuielile acestora au depăşit 5,485 miliarde lei, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 54,6% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în perioada menţionată, cheltuielile acestora reprezentând 57,7% din total (3,164 miliarde lei).

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 12:45

Românii care merg în străinătate de Revelion vor la plajă. Cel mai scump pachet de Revelion vândut de agențiile DERTOUR pentru acest an, 8 nopți în Maldive, a costat 40.000 de euro
Turiștii români care vor să petreacă Revelionul în afara țării aleg din ce în ce mai mult destinațiile calde precum Maldive, Thailanda, Zanzibar, Dubai, Republica Dominicană, Mexic sau Egipt.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 17:45

Se circulă cu dificultate, în condiții de aglomerație, luni, pe DN 1 București – Brașov, spre stațiunile montane, iar în Comarnic și Bușteni s-au format coloane de mașini, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul IGPR.

Sâmbătă, 14 Decembrie, 2019 - 19:57

Coreea de Nord a deschis un nou centru turistic în munți, in zona de
nord a tarii, in provincia Samjyon, aproape de lacul Samji si de
varful Paektusan, un vulcan stins si cel mai inalt varf al Peninsulei,
cu cei 2900 de metrii ai sai, in contextul in care țara încearcă să
atragă mai mulți turiști străini pentru a atenua efectul sancțiunilor
internaționale.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 11:18

Unul dintre statele considerate de către publicațiile internaționale New York Times și Lonely Planet în top 10 destinații turistice – Republica Moldova – a pregătit pentru sezonul de iarnă 2019-2020 o ofertă axată pe turismul rural, oenoturism și experiențe culinare de neuitat.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 17:05

Coreea de Nord anunța deschiderea programului pentru turismul de
sănătate pentru 2020

Republica Populară Democrată Coreeană va începe derularea unui program
de turism de sănătate în 2020, în specialitățile oftalmologie,
stomatologie și oncologie, a informat astazi ziarul local Rodong
Sinmun.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 14:00

Atunci când ne referim la vacanțe de peste 5 zile, România conduce detașat în clasamentul preferințelor românilor, arată primul val al studiului cantitativ „Traveler’s Persona Study”, (eșantion reprezentativ la nivel urban de 1083 respondenți, utilizatori de internet, +18 ani, care au plecat în cel puțin o vacanță în ultimele 6 luni), realizat de EXACT Business Solutions în noiembrie 2019.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 18:44

Instalaţiile de producere a zăpezii artificiale vor fi pornite în acest weekend la Poiana Braşov, în partea superioară a Masivului Postăvarul fiind anunţate temperaturi de minus 7 grade Celsius, a informat biroul de presă al Primăriei Braşov.

Conform sursei citate, în cazul în care vremea va permite, la începutul săptămânii viitoare se vor face depozite de zăpadă astfel încât să se poată începe amenajarea pârtiilor din staţiune.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 17:00

Diaspora reprezintă o clientelă foarte importantă pentru agenţiile de turism din România, întrucât românii din străinătate îşi permit să cumpere, având un salariu mai mare, şi vacanţe un pic mai scumpe, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 09:45

Trei agenții de turism din România au decis să își extindă serviciile pe fondul creșterii numărului de turiști care aleg să își petreacă vacanțele în Bulgaria, Turcia și Grecia. Pentru vara anului 2020 se preconizeaza ca Bulgaria va fi din nou destinația campioană în ceea ce privește numărul de turiști români.  

Subscribe to Turism