Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 15:00

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), continuă, şi în acest an şcolar, implementarea cu succes, la nivel naţional, a proiectului „Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 si 14 ani, cunoscut ca proiectul EU-DAP ,,UNPLUGGED”.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 09:30

În zilele noastre, a fi educat din punct de vedere financiar este la fel de important ca a avea grijă de sănătate.

            Trăim într-o lume în care totul este într-o continuă și rapidă schimbare: tentațiile ne strigă din toate direcțiile, campaniile promoționale sunt omniprezente, cardurile de credit ne ademenesc, cumpărăturile sunt la un click distantă, dorința copilului de a avea ultimul model de “ceva” se face mereu auzită.

            Ce putem face? Cum ne putem pregăti copiii?

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 15:45

Pe 10 octombrie, de la 18:30, la Hotel Internațional, tații și viitorii tați sunt așteptați la o nouă ediție Modern Dad’s Challenges, pentru a povesti despre Cum asigurăm copilului un stil de viață sănătos?

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 07:13

Mesaj primit de la un român rezident în Canada:

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 16:39
Sediul Asociației, strada Făinari nr. 45A, sector 2

Acest nou proiect inițiat de către Asociația “Ține de Noi” are drept obiectiv crearea unei comunități a specialiștilor în politici publice din domeniul educațional, experți independenți care să contribuie la eventuale viitoare strategii de dezvoltare și reformă a sistemului de învățământ din România. În consecință, această primă sesiune de training se adresează în principiu celor care doresc să își dezvolte o carieră în educație și tuturor celor care iși doresc să își însușească elementele fundamentale ale construirii unei politici publice.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 16:49

Pe 30 iulie sărbătorim Ziua Internațională a prieteniei. Această zi a fost adoptată oficial de ONU în 2011, iar scopul acestei inițiative a fost de a transmite mesajul prieteniei între țări, popoare, culturi, indivizi și de pace generală în lume.

Ziua internaţională a prieteniei se bazează pe recunoaşterea relevanţei şi importanţa prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume. Este ziua în care, indiferent de etnie sau de sex, se leagă conexiuni și empatii.

Sâmbătă, 28 Iulie, 2018 - 11:00
Judeţul cu rata de promovare cea mai mare este Argeş (88,8%)

MEN a transmis un comunicat către presă potrivit căruia  procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2018), după soluţionarea contestaţiilor, este de 79,59%, în creştere cu aproape 4 procente comparativ cu rezultatele iniţiale - 75,75%. 
Au depus contestaţii 1.175 de candidaţi. Dintre aceştia, 284 au obţinut medii peste 8 în urma soluţionării acestora şi, implicit, statutul de promovat. La proba scrisă 169 de candidaţi au obţinut nota 10, arată sursa citată.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 16:36

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au încheiat un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF).

Joi, 19 Iulie, 2018 - 13:00

Câți oameni din jurul nostru își încep ziua făcând lucruri mai puțin importante, nesemnificative sau chiar inutile? Câți se trezesc la finalul zilei că exact ce era mai important nu au rezolvat și, fie dau din colț în colț, fie stau până noaptea târziu să rezolve, fie pur și simplu amână pentru mâine, că poate poimâine nu mai e nevoie?

Există mai multe principii foarte utile pentru fiecare dintre noi, care pot fi aplicate atât în Yoga, în viaţa personală, cât şi în afaceri. Unul dintre el poartă numele de principiul Pareto.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 14:43

Universitatea din București, în parteneriat cu Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), organizează, sub egida Comunității Educație pentru Științe, prima ediție a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele.

Destinate atât elevilor de liceu, cât și cadrelor didactice care predau discipline STEM în învățământul secundar gimnazial și liceal, cursurile se vor desfășura în perioada 27 august – 3 septembrie 2018 și vor fi organizate în două secțiuni.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 10:52

Duminică la Cluj-Napoca, are loc ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică.
Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3 - 14 iulie, reprezintă cea mai veche şi mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959.  

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 19:43

Ministerul Educaţiei Naţionale a precizat că proiectul ,,Strategia pentru Educaţie Parentală” a fost retras şi că instituţia nu-şi asumă actuala formă a documentului, după reacţiile violente provocate.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 12:42
Poziția Academiei Române față de proiectul de Strategie națională de educație parentală

​​Academia Română publică o poziție de o virulență fără precedent, față de proiectul de Strategie națională de educație parentală. “Proiectul Ministerului Educaţiei Naţionale, de legiferare a unui sistem de educaţie parentală fără nici un specific românesc, cu implicaţii enunţate explicit împotriva familiei tradiţionale, ca nucleu al vieţii sociale, culturale, morale şi creştine, milenare a românilor, presupune o educaţie uniformă a copiilor, fără diferenţe de sex, de particularităţi antropologice şi psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic”, susține Academia.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 15:28

Peste 1.300 de locuri îi așteaptă pe micuții cu domiciliul pe raza Sectorului 6 la zeci de cursuri gratuite de dans, teatru, karate şi multe altele.  

Cu ajutorul educației nonformale, prichindeii vor afla cât de distractivă poate fi matematica, vor fi îndrumați în arta dansului, pictatului, teatrului sau cântecului și vor putea învăța engleza prin joc și voie bună. Ca noutate, în acest an, cei mici au ocazia să participe la un curs de discurs liber, dar și la ore de muzicoterapie.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 17:11

140 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, proveniţi din medii sociale defavorizate, au participat deja la ”Taberele de Cartier”, organizate de către Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială Sector 6. Alături de ei au fost în permanență 40 de voluntari, care s-au ocupat de programul lor de distracție.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 12:04

Proiectul educațional pilot Să mâncăm sănătos a implicat, în anul școlar 2017-2018, peste 1.000 de elevi de gimnaziu din 16 școli din Cluj-Napoca în activități practice, jocuri, simulări de rol, dezbateri și discuții libere, ajutându-i să înțeleagă importanța realizării unor alegeri informate și a adoptării unor obiceiuri alimentare potrivite.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 08:03
Admitere Liceu 2018: înscrierile încep în 29 iunie, iar în 9 iulie are loc repartizarea computerizată

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate, sâmbătă, 23 iunie, la centrele de examen şi vor fi făcute public pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestaţii la probele de la evaluarea naţională, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală. Calendar Admitere Liceu 2018: înscrierile încep în 29 iunie, iar în 9 iulie are loc repartizarea computerizată.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă

Joi, 14 Iunie, 2018 - 18:42

Joi, 14 iunie 2018, la sediul Penitenciarului Ploiești, în curtea de plimbare interioară, un grup format din artiști prahoveni şi reprezentanţi ai asociaţiilor sportive „Florin Ghiță Academy” și „Zumba” cu Ancuța Vlad, cu sprijinul personalului Serviciului Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar și a Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială au susținut un program muzical și demonstrativ  la care au participat persoanele private de libertate clasificate custodiate în regim semideschis.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 15:05
650 de copii vor fi inițiați în lucrul cu calculatorul și vor participa la excursii tematice

Primăria Sectorului 1 oferă, și în această vară, o alternativă la bone pentru părinții care au copii cu vârsta de grădiniță. Consiliul Local Sector 1 a hotărât, în ședința de astăzi, ca opt grădinițe cu nouă locații să rămână deschise și în perioada vacanței de vară. Programul "Grădinița de Vacanță" din Sectorul 1 se va derula în perioada 02 iulie – 31 august 2018, de el putând beneficia maxim 650 de preșcolari.         

Joi, 7 Iunie, 2018 - 17:50

Comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, a dialogat miercuri, 6 iunie 2018, cu toți cei interesați de viitorul educației, culturii și al spațiului european, în cadrul unui eveniment organizat de Comisia Europeană și Europuls și sprijinit de Universitatea din București.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 15:20

Un număr de 86 de grădiniţe din toate cele şase sectoare ale Capitalei vor fi deschise în perioada vacanţei de vară, potrivit unei centralizări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Astfel, în sectorul 1 vor fi deschise 15 grădiniţe pe diferite perioade: unele între 18 - 22 iunie, altele între 18 - 29 iunie, 1 iulie - 31 august, 1 iulie - 25 august şi 18 iunie - 31 august.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:21

Asociaţia Părinţilor Isteţi şi Itsy Bitsy FM, inițiatori ai campaniei de prevenire a bullying-ului încă din 2017, au găsit în deputații Andrei Pop și Petre – Florin Manole doi aliați dedicați acestei cauze. Aceștia au depus, marți, 22 mai, în Parlament, două propuneri legislative care vizează reglementarea bullying-ul prin definirea lui ca violență psihologică.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 19:25

Institutul Național de Administrație a organizat în data de 22 mai 2018 conferința de lansare a Ofertei programelor de formare continuă pentru anul 2018.

Luni, 21 Mai, 2018 - 18:21

Începând de luni, 21 mai 2018, încep înscrierile la grădinițele de stat pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 6 ani care nu au frecventat în anul precedent o unitate de învățământ.

Pentru aceștia, în anul școlar 2018-2019, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziție 19 grădinițe care funcționează în 36 de locații. Acestea sunt clădiri moderne și sigure, dotate cu locuri de joacă și dormitoare curate și generoase ca spațiu, care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat.

Joi, 10 Mai, 2018 - 19:00

Joi, la sediul ANFP, președintele Vasile – Felix COZMA a avut o întâlnire cu Christophe GIGAUDAUT, consilier de cooperare, și Stéphane CESARI, consilier adjunct, reprezentanți ai Ambasadei Franței în România.

Scopul întâlnirii a fost acela de a restabili coordonatele colaborării dintre cele două organizații și de a găsi paliere noi de acțiune, prin prisma atribuțiilor actuale ale Agenției.

Joi, 10 Mai, 2018 - 14:38

În această dimineață, la Școala Gimnazială nr. 117 din Sectorul 6, Cartier Militari, a avut loc evenimentul “Unitate în Diversitate.

Elevii din 37 de clase ale ciclului primar – în total 1.100 de școlari – au participat la această manifestare. Ei au îmbrăcat costumele tradiționale ale celor 28 de state care compun Uniunea Europeană și, spre încântarea celor prezenți, cadre didactice, părinți, elevi și invitați, au prezentat cântece şi dansuri tradiţionale ale fiecărei ţări.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 19:35

Hollywood Multiplex, cinematograful care la finalul săptămânii trecute a fost în centrul unui scandal privind discriminarea, a lansat noi pachete „family”.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 14:19

Incident grav, într-un liceu din Harghita. Un elev de clasa a noua a intrat în şcoală cu şase cuţite asupra lui, iar apoi s-a închis într-una dintre toalete, de unde a ameninţat că va da foc școlii. Grav este că liceul nu are nici măcar un paznic. După ce au încercat în zadar să negocieze cu băiatul, câţiva elevi au spart uşa şi l-au dat pe mâna autorităţilor. Băiatul le-a spus poliţiştilor că a recurs la acest gest extrem pentru că nu s-a adaptat trecerii de la gimnaziu la liceu.

Însoţit de diriginte, adolescentul a fost trimis la spital pentru a fi consultat de un medic.

Luni, 7 Mai, 2018 - 18:40

Peste un milion de capace de PET-uri au fost colectate de copiii din judeţul Satu Mare în vederea realizării unui tablou care ar putea ajunge în Cartea Recordurilor, a declarat, luni, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy, în carul unei întâlniri cu profesorii implicaţi.

Programul "Milioane de capace, milioane de zâmbete" a început în luna decembrie a anului trecut, fiind implicate în total 95 de şcoli şi grădiniţe.

Luni, 7 Mai, 2018 - 18:00

În Marea Britanie şcolile renunţă la ceasurile tradiţionale, în sistem analog, pentru că mulţi elevi nu mai ştiu să citească ora. E evident că tot mai mulţi adolescenţi şi copii folosesc acum telefoanele mobile şi computere atunci când vor să ştie cât e ceasul. Schimbările ar putea ajunge şi în România, cu un decalaj. E normal, susțin sociologii, ba e îngrijorător, cred unii profesori.

Elevii britanici s-au plâns că în timpul testelor nu reuşesc să citească ceasul corect. Iar profesorii nu au vrut să-i suspună unui stres suplimentar.

Subscribe to Educație