Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:55

În contextul unui deficit acut de forță de muncă calificată, ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Rețele S.R.L. şi ENGIE Servicii S.R.L, investește 5.000.000 de lei pentru calificarea a aproximativ 120 de tineri profesioniști din București și Brașov, prin programul Energia pentru meseria mea.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 10:17

Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, totul este în schimbare, iar de cele mai multe ori ne confruntăm cu situaţii noi care ne scot din zona de confort. Impactul se vede imediat în gânduri şi în tot corpul. 

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 10:00

Legea care mărește durata învățământului obligatoriu de la 11 la 16 ani până în 2030 a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis. Este vorba despre Legea pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Proiectul de lege a fost inițiat de un grup de 19 parlamentari UDMR în frunte cu Szabo Odon și șapte parlamentari PSD.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 15:00

Păsări Călătoare / Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de Cristina Gallego va avea premiera în cinematografele din România pe 15 martie. Filmul poate fi văzut în avanpremieră începând de miercuri, 13 martie. Din 15 martie, Păsări Călătoare va rula în 38 de cinematografe din 25 de orașe.

Duminică, 10 Martie, 2019 - 08:30
Există o lege propusă chiar de ea

„Aş vrea să vă spun că noi avem din 2007 legea 35, a cărei iniţiatoare am fost, care stabileşte, printre alte măsuri de asigurare a siguranţei elevilor şi profesorilor în şcoli, purtarea unui semn distinctiv, în aşa fel încât autorităţile care sunt responsabile cu paza şi securitatea să îi reunoască uşor pe elevii care sunt în acea şcoală. Deci o lege avem”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu într-o emisiune TV.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 11:44
Generalul Dumbravă (SRI) rămâne fără titlul de doctor

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor fostului generalul SRI Dumitru Dumbravă, care a plagiat aproape în întregime în teza de doctorat susținută la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", scrie jurnalista Emilia Șercan în PressOne.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 18:19

Asociația SAMAS lansează proiectul social ”Școala Mamei SAMAS” Cluj-Napoca, prin care părinți și viitori părinți beneficiază de cursuri gratuite de educație perinatală. Programul este realizat cu sprijinul Secom®, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, cu experiență de 15 ani în comercializarea și promovarea de produse naturale inovatoare pentru sănătate și frumusețe.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 16:00

Cea mai mare grădiniţă din România a fost inaugurată joi în Sectorul 4 din Capitală, ea urmând să funcţioneze, începând cu data de 1 martie, în centrul comercial Grand Arena, situat pe Bulevardul Metalurgiei.

Noua grădiniţă va avea o capacitate de peste 500 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, şi este amenajată pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, aici copiii vor beneficia de condiţii deosebite de studiu şi siguranţă.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 14:43

Odată cu al doilea semestru al anului școlar MNAR lansează programul educativ „Învățăm... dintr-o privire!”, conceput special pentru a sprijini învățământul formal și activitățile din săptămâna „Școala altfel”.

După succesul înregistrat în perioada 6-9 februarie 2019 de programul Vacanța... ARTfel , dedicat copiilor între 7 și 12 ani, MNAR revine cu o ofertă educativă care se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 19:34

Camera Deputatilor a votat, miercuri, un proiect referitor la "Programului pentru scoli al Romaniei pentru anul scolar 2018-2019", prin care sumele de la nivel judetean alocate achizitiei de fructe si legume proaspete pentru elevi vor fi repartizate la consiliile locale ale comunelor si oraselor.

În calitate de for decizional, Camera Deputatilor a votat cu 250 "pentru", 3 "impotriva" si 5 "abtineri" proiectul.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 16:42

35% din respondenți consideră că schimbarea poate porni și de la instituțiile statului, 26% atribuie acest lucru persoanelor publice și artiștilor, 24% organizatiilor non-profit și numai 17% bisericii sau politicienilor, relevă un studiu realizat de Reveal Marketing Research pentru Ashoka România.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 15:14

Jocul 'Kids - o afacere de succes' lansat de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie (APPE) în parteneriat cu Alpha Bank România şi dezvoltatorul Tara Interactive a fost omologat de Ministerul Educaţiei Naţionale, potrivit unui comunicat al băncii.

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 15:00

Modelele de subiecte pentru titularizare 2019 - examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală - au fost publicate miercuri de Ministerul Educației. Examenul de titularizare va avea loc în 17 iulie 2019.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 17:26

551 de postere au fost înscrise în Concursul național de postere pentru elevi „Fii inspirat” organizat de către UNOPA în perioada noiembrie – decembrie 2018, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 17:06

Proiectul a fost dus la bun sfârșit de artiști stradali, care cred în educația prin artă. Fiecare școală a fost pictată, în funcție de profilul pe care îl are. Rezultatul i-a încântat pe elevi și profesori.

Pe un frig înțepător de decembrie, doi tineri talentați, cățărați pe o schelă, finisează portretul lui "Johann Wolfgang von Goethe" pe fațada liceului care îi poartă numele. Lucrarea impresionantă îi adună pe elevi, în fiecare pauză, în curtea școlii. Chiar și părinții au fost impresionați.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 16:24

Prima ediție a Concursului Național Minecraft pentru Educație (Edu Minecraft) a provocat 89 de echipe de elevi de gimnaziu și liceu din toată țara să conceapă structura exterioară și interioară a cetății Alba Carolina, din Alba Iulia.  Concurenții au pus în joc, la propriu competențele Minecraft, folosind Microsoft MakeCode și algoritmi de construcție repetitivă pentru a reconstitui virtual cetatea.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 17:45

În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile. Acasă nu au cărți, iar părinții nu sunt conștienți nici măcar cât de important este să vorbească cu copiii lor, cu atât mai puțin să le citească.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 16:45

În perioada 27 – 29 noiembrie a.c., Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Serviciul Reducerea Cererii de Droguri, a organizat sesiunea naţională de intervizare-formare în domeniul drogurilor a specialiştilor Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

Ţinând cont de faptul că domeniul prevenirii consumului de droguri în şcoală este într-o dinamică continuă, obiectivul general al sesiunii l-a reprezentat formarea specialiştilor în metode şi tehnici interactive de lucru în prevenirea consumului de droguri în mediul şcolar.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 19:33

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a patra ediție a programului de responsabilitate socială Permis pentru viitor. Prin acest program, MOL România și Fundația Pentru Comunitate acoperă costurile generate de obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate; Data limită pentru înscriere este 25 ianuarie 2019, iar fondurile alocate în cadrul acestei ediții sunt de 75.000 de lei;

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 19:16

1.600 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani care nu sunt la școală, nu urmează o formă de pregătire și nici nu muncesc (NEET) vor participa la proiect în perioada 2018-2021;

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 18:34

Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților în parteneriat cu Asociația HoltIS și UNICEF în România au organizat marți, 27 noiembrie, dezbaterea “Școală, familie, comunitate – paradigma succesului educațional”, axată pe importanța colaborării dintre școală, familie și comunitate și pe felul în care educația parentală poate susține participarea și reușita școlară a tuturor copiilor.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 14:17
Doar 6% dintre copiii vulnerabili din orașele mari au acces la servicii gratuite de sprijin educațional

România pierde pe drumul spre școală, în fiecare an, aproape 30.000 de copii înainte de a termina gimnaziul, copii care nu se mai regăsesc ulterior, decât în număr infim, în programe speciale de reincluziune educațională. Astfel, copiii care provin din familii aflate în sărăcie relativă (sub 60% din mediana veniturilor, odată ce abandonează școala, sunt abandonați de întreg sistemul social, pentru că reintegrarea lor presupune o rețea funcțională de servicii publice și programe focusate pe beneficiar, pe care România nu o are.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 15:00

Academicianul Marius Andruh, reputat profesor și cercetător al Universității din București, va susține luni, 26 noiembrie, conferința „Spectacolul chimiei” la Teatrul Apollo 111. Evenimentul inaugurează seria conferințelor Știința pe înțelesul tuturor, serie organizată de Universitatea din București și dedicată publicului larg.

Duminică, 11 Noiembrie, 2018 - 11:17
Programe încărcate și școli fără dotări necesare desfășurării unui învățământ modern

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a realizat un sondaj de opinie on-line, privind starea sistemului de învățământ. Concluziile acestui sondaj arată următoarele: unitățile de învățământ au nevoie de dotări, iar programele școlare trebuie schimbate, întrucât nu sunt corelate cu cerințele de pe piața muncii și nici cu nevoile sociale. Temele elevilor constituie un factor de stres pentru aceștia, iar mulți consideră că ar trebui înlocuite cu activități practice.   

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 15:35

Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit Viitorul (ACTIV) lansează proiectul-pilot al campaniei educaționale “Fii tu! Fii Original!“, care își propune să informeze și să educe tânăra generație în vederea schimbării atitudinii cu privire la produsele de contrabandă și contrafăcute. Acesta este primul pas dintr-o campanie națională ce se va derula în liceele din București și din țară, până la sfârșitul anului 2019.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 15:00

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), continuă, şi în acest an şcolar, implementarea cu succes, la nivel naţional, a proiectului „Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 si 14 ani, cunoscut ca proiectul EU-DAP ,,UNPLUGGED”.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 09:30

În zilele noastre, a fi educat din punct de vedere financiar este la fel de important ca a avea grijă de sănătate.

            Trăim într-o lume în care totul este într-o continuă și rapidă schimbare: tentațiile ne strigă din toate direcțiile, campaniile promoționale sunt omniprezente, cardurile de credit ne ademenesc, cumpărăturile sunt la un click distantă, dorința copilului de a avea ultimul model de “ceva” se face mereu auzită.

            Ce putem face? Cum ne putem pregăti copiii?

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 15:45

Pe 10 octombrie, de la 18:30, la Hotel Internațional, tații și viitorii tați sunt așteptați la o nouă ediție Modern Dad’s Challenges, pentru a povesti despre Cum asigurăm copilului un stil de viață sănătos?

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 07:13

Mesaj primit de la un român rezident în Canada:

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 16:39
Sediul Asociației, strada Făinari nr. 45A, sector 2

Acest nou proiect inițiat de către Asociația “Ține de Noi” are drept obiectiv crearea unei comunități a specialiștilor în politici publice din domeniul educațional, experți independenți care să contribuie la eventuale viitoare strategii de dezvoltare și reformă a sistemului de învățământ din România. În consecință, această primă sesiune de training se adresează în principiu celor care doresc să își dezvolte o carieră în educație și tuturor celor care iși doresc să își însușească elementele fundamentale ale construirii unei politici publice.

Subscribe to Educație