Sâmbătă, 22 Iunie, 2019 - 14:43
O confruntare cu scântei

Două manifestări sunt organizate, în cursul zilei de sâmbătă, Marşul Normalităţii, respectiv Bucharest Pride - cu scopuri diferite în privinţa comunităţii LGBT, însă punct de întâlnire comun, în Piaţa Victoriei. Jandarmeria anunţă că are forţe de ordine în teren pentru a asigura ordinea.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 21:40
Sunt vizate Internele și Munca - în cazul fetiței din Mehedinți bruscată

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat vineri că a fost demarată o anchetă în cazul fetei luate cu mascații pentru a fi dată spre adopție și că a cerut detalii tuturor ministerelor implicate în caz. Totodată, aceasta a spus că fata va fi consiliată psihologic. De asemenea, Dăncilă a spus că situația fetiței va cântări și la remaniere, dacă va reieși că a greșit vreun minister.

Duminică, 16 Iunie, 2019 - 17:32
Celebra urare pentru Băsescu, reluată în varianta Iohannis: „Ieși afară...”

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică, la Palatul Cotroceni şi cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi eliberarea din închisoare a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, pe care-l consideră deţinut politic. ”Ieşi afară, javră ordinară” şi ”Iohannis, nu uita, Rahova e casa ta” scandează protestatarii.

Potrivit organizatorilor, la protest au fost chemaţi doar ”patrioţii adevăraţi”.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:28
Un proiect de informare si implicare in colectare selectiva si reciclare

Fiecare dintre noi poate contribui la un mediu mai curat, cu un obicei simplu, în fiecare zi: colectarea selectivă a deșeurilor – acesta este mesajul proiectului ”Azi pentru Mâine”, menit să informeze și să implice românii în acțiuni de colectare selectivă și reciclare. Inițiat de Asociatia CSR Nest și finanțat de Fundația Coca-Cola, proiectul ”Azi pentru Mâine” ia startul pe litoral și va continua toamna aceasta în școli din București și 5 județe din sudul țării.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 19:00
Compania susține educația copiilor pentru a valorifica în siguranță oportunitățile mediului digital – cu ajutorul mascotei sale, ursul Midori Kuma, transformat în personaj de poveste

Conform raportului anual Kaspersky despre siguranța copiilor, aceștia devin utilizatori tot mai activi ai site-urilor de comerț online: interesul lor pentru online shopping s-a triplat în ultimele 12 luni, comparativ cu anul trecut – de la 2%, la 9%. Raportul este bazat pe statistici anonimizate din produsele Kaspersky care au funcționalitate de control parental.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 18:19

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, FIJET, va decerna oraşului Oradea trofeul „Mărul de Aur”. Preşedintele FIJET, Tijani Haddad, va oferi trofeul „Mărul de Aur” autorităţilor locale, în cadrul unei ceremonii care este programată sâmbătă, 15 iunie, la ora 12.00, în Cetatea Oradea, sala cu Grifoni. La ceremonia acordării trofeului vor asista jurnalişti membri FIJET din Bulgaria, Croația, Franța, Italia, Serbia, Tunisia și România.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 17:43

AdeZ și Glaceau Smartwater, două dintre cele mai noi produse lansate de Coca-Cola România, au reușit să câștige deja aprecierea românilor, cele două branduri fiind votate recent „Produsul Anului 2019”, în cadrul studiului „Votat Produsul Anului – Consumatorii Premiază Inovația”.

Titlulurile au fost oferite în cadrul categoriilor„Băuturi vegetale”, respectiv „Apă”, în baza studiului realizat pe baza preferințelor consumatorilor.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 17:23

În fiecare an, la data de 12 iunie, este marcată Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor. Instituită în 2002, la iniţiativa Organizaţiei Internaţionale a Muncii, această zi are scopul de a atrage atenţia asupra fenomenului exploatării prin muncă a copiilor şi asupra măsurilor care se impun a fi luate pentru diminuarea acestei practici.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 16:36

De Ziua Copilului, Asociatia Help Autism a invitat, inca o data, iubitorii de ciclism din Bucuresti si din imprejurimi la o zi de aventura pe doua roti pe traseul competitiei Rocket Bike Fest, din Padurea Cernica. In ciuda conditiilor meteo care au pus la incercare traseul forestier, peste 250 de pasionati de sportul pe doua roti, de toate varstele, au raspuns apelului si au infruntat noroiul pentru o portie de adrenalina si un sprijin pentru copiii din centrul Help Autism Malin.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 19:00

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a participat joi, 06.06.2019, la conferința de presă care a anunțat programul Ediţiei a 27-a a Festivalului EUROPALIA, în cadrul căreia România are, în premieră, statut de invitat de onoare.

EUROPALIA ROMÂNIA va reuni o serie de manifestări culturale și artistice extrem de diverse, de la creativitatea și expresia artistică a timpurilor străvechi la arta contemporană și modernă, oferind o privire de ansamblu asupra culturii, artei și istoriei românești.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 14:31

Într-o perioadă în care oamenii încearcă să iasă din tipare și îmbrățișează noutățile, păstrând în același timp fascinația și nostalgia pentru trecut, Coca-Cola lansează,          exclusiv în Romania, Coca-Cola Specialty: o băutură care surprinde perfect esența acestor vremuri.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 14:43
25.000 de voturi pentru cele peste 200 de proiecte înscrise în competiție 

ELLE Decoration Romanian Design Awards a anunțat câștigătorii celei de-a cincea ediții a competiției de design interior și de obiect recunoscută la nivel internațional în cadrul galei care a avut loc în showroom-ul ClassIN din București. Peste 200 de proiecte au fost înscrise la cele patru categorii (Cea mai bună amenajare a unei locuințe private, Cea mai bună amenajare a unui spațiu public, Cel mai bun obiect de design al anului, Premiul publicului), un număr dublu față de ediția precedentă. 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 11:55

De cum am auzit de organizarea acestui Forum, cu o veche tradiţie, fiind a XVI-a reuniune mondială în Kazakhstan, ţară despre care de câteva luni bune scriu o carte, mi-am zis că, în calitate de Directorul General al Revistei “Monitorul Drepturilor Omului”, oficiosul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, cu o prezenţa continuă în România de 20 de ani încoace, trebuie să ajung şi eu să văd şi să asist la ce preocupări are media internaţională în condiţiile unei posibile crize, provocată în mare parte de reţelele de socializare, de rapiditatea schimbărilor din industria IT, dar şi

Sâmbătă, 1 Iunie, 2019 - 19:27
„Mă simt acasă între voi!”

 

Discursul integral al Papei, susținut în fața a 150.000 credincioși, la Iași: 
 

Vineri, 31 Mai, 2019 - 17:18

În data de 31 mai 2019, cu ocazia marcării Zilei Maritime Europene în România, a avut loc la Palatul Parlamentului – Sediul Senatului României, evenimentul intitulat „Stimularea cooperării transnaționale prin Hub-ul Macroregional Dunăre – Marea Neagră”, cu participarea la nivel înalt a stakeholderilor, a reprezentanților Guvernului României și a Coordonatorului Național SUERD – Ministerul Afacerilor Externe.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 15:33

Papa Francisc a fost primit cu onoruri militare vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe Platoul Marinescu.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 14:38

În fiecare an, pe 28 mai, sărbătorim unul dintre cele mai îndrăgite preparate culinare la nivel mondial: bugerul. Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, burgerul a înregistrat în ultimii ani o creștere semnificativă în preferințele clienților, devenind unul dintre cele mai comandate preparate, prezent în circa 18% dintre comenzi.

Luni, 27 Mai, 2019 - 16:16

Principele Radu va reface, marţi, drumul parcurs în urmă cu 100 de ani, în Ţara Moţilor, de către Regele Ferdinand împreună cu Regina Maria.

"Marţi, 28 mai 2019, Alteţa Sa Regală Principele Radu va vizita judeţul Alba, oraşele Baia de Arieş, Câmpeni, Abrud şi comunele Avram Iancu şi Lupşa, cu ocazia evenimentului "Apusenii şi Moţii la Centenar Regal". Alteţa Sa Regală va reface drumul parcurs, în urmă cu exact o sută de ani, de Regele Ferdinand şi Regina Maria în Ţara Moţilor", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Joi, 23 Mai, 2019 - 16:10
49% din brandurile declarate Superbrands provin din industria FMCG

BDR Associates anunță primele rezultate ale programului Superbrands România, ediția 2019, după jurizarea asigurată de 27 de experți din domenii reprezentative și respectiv cercetarea de piață derulată în parteneriat cu Ipsos, care au fost finalizate recent. Analiza rezultatelor jurizării și cercetării de piață arată că 49% din brandurile declarate eligibile pentru statutul Superbrands în România provin din industria bunurilor de larg consum (FMCG), evidențiindu-se următoarele categorii: produse de îngrijire personală; dulciuri și gustări; lapte, produse lactate și înghețată; produse de îngr

Marţi, 21 Mai, 2019 - 16:24
Firma a investit 1 milion de euro în dezvoltarea produsului

Zitec, lider pe piața de IT din România, specializat în dezvoltarea de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate, a lansat Mirro.io în cadrul Bucharest Tech Week 2019, o aplicație dedicată echipelor și companiilor de succes. Aplicația pune accent pe performanța individuală și de echipă, urmărește eficiența colaborării, și acoperă într-un mod cât mai prietenos aspectele zilnice ale relației dintre persoană și organizație.

Luni, 20 Mai, 2019 - 19:14

La Plage Rose (Crama Rasova) și Diamond (Domeniile Averești) au câștigat premiile pentru cele mai bune vinuri rose românești din recolta 2018, în cadrul Concursului de Vinuri Rose, organizat de trei membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, specialiști și comunicatori din domeniu – Răzvan Stoenescu, Iulian Grigorescu și Laurențiu Horodnic - și susținut de Carrefour România. Evenimentul a avut loc joi, 16 mai, în prezența a peste 21 de specialiști, critici și comunicatori, somelieri și comercianți de vinuri.

Luni, 20 Mai, 2019 - 18:55

Ca urmare încredințării de către Coordonatorul Național/Biroul SUERD din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a mandatului de asigurare, prin rotație, a Secretariatului executiv al Consiliului Consultativ SUERD, USH Pro Business a participat la conferința ”Zilele participării naționale în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD)”, care a avut loc în perioada 15-16 Mai 2019.

Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 08:16
Aceștia înveleau în saci de gunoi crucile românilor

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați la Cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți și fugăriți de extremiști maghiari. George Simion s-a deplasat la Valea Uzului pentru că în această dimineață așa-ziși ”activiști anonimi” maghiari au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor.  

Vineri, 17 Mai, 2019 - 08:21

Un avion de luptă F-16 complet înarmat s-a prăbușit la o baza Aeriană de rezervă din  Riverside, California, avariind un depozit din apropiere. Pilotul s-a ejectat în siguranță.

Pompierii din Riverside County, la est de Los Angeles, au cerut o echipă de intervenție în situații periculoase, deoarece avionul a fost încărcat cu arme și rezervoare pline de combustibil.

Joi, 16 Mai, 2019 - 20:11

Guvernul a anunţat joi, lansarea programului ”30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989” pe 6 iunie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a precizat că va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc pe 20 mai.

Joi, 16 Mai, 2019 - 17:13

Celebrul turn Eiffel din Paris și-a sărbătorit cei 130 de ani printr-un spectacol inedit de sunet și lumină. Muzica, explozie de culoare, efecte luminoase și lasere au reconstituit istoria celebrului monument iubit de parizieni dar și de turiștii din întreaga lume.

Proiecțiile spectaculoase durează aproximativ 12 minute și se repetă de trei ori până la miezul nopții. Cei care sunt la Paris se mai pot bucura de feeria de sunet și lumina joi și vineri.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 18:19

Creative Quarter Design Festival, primul mare festival al cartierului din jurul parcului Cişmigiu, inspirat de UniCredit Bank, are loc în perioada 18-26 mai 2019.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 16:18

Echipa din cadrul Centrului Educațional Româno-Danez pentru Starea de Bine a Copilului organizează vineri, 17 mai 2019, conferința de presă „Despre educație cu stare de bine, după o rețetă româno-daneză”.

Dialogul cu presa va avea loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, în amfiteatrul Damaschin, începând cu ora 12:00.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 15:24

Festivalul prezintă în perioada 17-26 mai unele dintre cele mai valoroase proiecte de design și arhitectură românești.

Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, va avea loc în București în perioada 17-26 mai.

Luni, 13 Mai, 2019 - 17:23

Telekom Electronic Beats anunță că următorul său festival va avea loc în București, în perioada 13 – 16 iunie. Evenimentul va fi organizat la clubul Expirat și va reuni peste 20 de artiști din zone muzicale variate, de la avant-pop la techno.

Subscribe to Evenimente