Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 14:15

Peste 250 de pisici din toate colturile lumii vor putea fi admirate in acest weekend la SofistiCAT - Salonul International Felin Bucuresti, care are loc la Romexpo,  in Pavilionul C6, sambata si duminica, intre orele 10:00 si 17:00.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 13:19

Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie atenția ne este îndreptată spre momentul în care pașim în toamna astronomicăAcesta este momentul echinocțiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 18:58
Întâlnire profesională omagială, 11 - 14 octombrie

În perioada 11-14 octombrie a.c., Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Camera Notarilor Publici Alba Iulia organizează la Alba Iulia întâlnirea profesională și omagială a Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici și a Colegiilor Directoare ale Camerelor Notarilor Publici din România sub titulatura „Profesia de notar în an centenar”. Printre activitățile tematice dedicate evenimentului de la 1 Decembrie 1918 se numără lansarea lucrării „Notarii și Unirea”.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:43
Vinovat ar putea fi „factorul uman” invocat de Petre Daea

O telegramă transmisă către Ministerul de Externe de către ambasada României din Bruxelles, informează că în Belgia a fost depistat un focar de pestă porcină africană, la o fermă din nordul țării. Autoritățile locale nu-și pot explica proveniența virusului, dat fiind că Belgia nu se află în vecinătatea vreunei țări în care se manifestă maladia. Singura explicație ar putea fi aceea - avansată și de ministrul Agriculturii, Petre Daea - că factorul uman este cel care contribuie în mod direct la extinderea bolii. 

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 10:48
Sâmbătă, între orele 10 și 19

Militari ai Armatei Romaniei participa, sambata, la AeroNautic Show Lacul Morii 2018, care se va desfasura in Parcul Crangasi si pe Lacul Morii din Bucuresti.

Show-ul se va desfasura intre orele 10:00-19:00.

In parcul Crangasi vor concerta Muzica Militara a Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" si  Ansamblul Artistic al Armatei.

În zonele special amenajate, se vor prezenta diverse structuri ale armatei:

- standul Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I" cu echipamente militare aflate in faza experimentala de cercetare sau proiect;

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 17:21

Ministerul Apărării Naționale organizează, între 14 și 16 septembrie, la Bușteni, județul Prahova, o serie de manifestări dedicate comemorării Primului Război Mondial, a celebrării Marii Uniri şi a împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman.

Duminică, 9 Septembrie, 2018 - 09:19

Cercetările cu privire la incendiul din sectorul 5 sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.
"Cu privire la incendiul produs pe raza sectorului 5, cercetările sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere". 

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 17:34
- Ediția aniversară ”România 100” -

Inspectoratul General al Poliției Române, prin Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) organizează în perioada 10 -14 septembrie, la București, ”Cupa Structurilor de Intervenție 2018”.

Competiția, ajunsă la cea de-a 5-a ediție, va fi organizată cu sprijinul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și al Asociaței Internaționale a Polițiștilor – (IPA) Secția Română - Regiunea 2 București.

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 11:52
Ca urmare a desfasurarii evenimentului sportiv "The Color Run Romania 2018".

Sambata, intre 17:00 si 22:30, se restrictioneaza traficul rutier pe traseul: Biblioteca Nationala, Bd. Mircea Voda, Bd. Unirii, Piata Alba Iulia, Bd. Unirii, cu intoarcere inainte de Piata Unirii, Bd. Unirii, Bd. Mircea Voda, parcarea Bibliotecii Nationale, anunta RATB pe Facebook.

RATB anunta ca circulatia mijloacelor de transport in comun se modifica astfel:

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 11:10

Autoritățile bulgare au anunțat că au depistat primul focar de pestă porcină africană din această țară, la o fermă aflată în apropierea frontierei cu România, informează site-ul Euronews.

Șapte animale infectate au fost depistate la o fermă din satul Tutrakantsi, din nord-estul Bulgaria, iar testele au confirmat prezența virusului, a anunțat Agenția bulgară de Siguranță Alimentară.

Autoritățile au precizat că toți cei 23 de porci din sat vor fi eutanasiați, iar în jurul localității va fi instituită o zonă de carantină.

Luni, 27 August, 2018 - 19:18

Academia Aspire Teacher anunţă că, în perioada 26–31 august, la Poiana Braşov, se dă startul celei de-a treia ediţii a modulului pedagogic intensiv la care vor participa 45 de profesori, 20 de alumni şi peste 30 de traineri, tema acestui an fiind Inteligenţa Socială.

Sâmbătă, 25 August, 2018 - 20:10

Aproximativ 300 de persoane, potrivit organizatorilor, s-au aflat  sâmbătă în fața Parchetului General, participând la o manifestație de suținere a Jandarmeriei. 

Sâmbătă, 25 August, 2018 - 11:03
A doua ca mărime din Europa - la Gropeni, Brăila

Pesta porcină africană a fost confirmată, sâmbătă, la cea mai mare fermă de porci din România și a doua ca mărime din Europa, complexul din localitatea Gropeni, județul Brăila, care adăpostește aproape 140.000 de porci. Toate animalele din fermă vor fi eutanasiate.

Inițial, existența pestei porcine africane a fost confirmată de un laborator veterinar din Brăila, dar pentru confirmarea oficială a virusului a fost nevoie și de o confirmare a Laboratorului Național de Referință din București.

Joi, 23 August, 2018 - 15:45
Notarii publici întâmpină și marchează Centenarul printr-o suită de activități

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România marchează aniversarea Centenarului Marii Uniri prin organizarea unei pleiade de activități dedicate actului istoric al constituirii statului național unitar român. Notariatul român, reprezentat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, a demarat, încă de anul trecut, pregătirile în vederea sărbătoririi împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Luni, 20 August, 2018 - 10:15

Un bărbat din Teleorman a decedat în urma unor probleme grave de sănătare. Acesta a fost prezent la mitingul din 10 august în Piața Victoriei.

Bărbatul a decedat în urma unei hemoragii digestive superioare, potrivit medicilor, la o săptămână după ce a participat la mitingul din Piața Victoriei,.

Duminică, 19 August, 2018 - 20:23

Virusul pestei porcine africane a confirmat la 15 porci dintr-o anexă gospodărească a unei stâne, la 4 km de localitatea Tunari, din județul Ilfov, a anunțat duminică Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA).

 

Duminică, 19 August, 2018 - 20:15

Carmen Dan a prezentat, duminică, mai multe informaţii despre miting pe care le-a catalogat drept manipulări.

Ministrul Carmen Dan a prezentat topul manipulărilor de după protestul din 10 august: Femeia prezentată ieşind din spital e o colegă a jandarmeriţei rănite

Duminică, 19 August, 2018 - 08:31

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românul care iniţial fusese declarat mort, în urma prăbuşirii podului din apropiere de Genova, dar care de fapt fusese internat în comă profundă de gradul IV într-un spital italian, a decedat sâmbătă.

Miercuri, 15 August, 2018 - 12:02
„Actualul context este unul volatil și cu un potențial ridicat de conflictualitate”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 15 august a.c., la Constanța, o alocuțiune în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Marinei Române.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Bună ziua tuturor! Și o zi frumoasă vă doresc!

Excelențe,

Onorată asistență,

Vă mărturisesc că, pentru mine, întâlnirea cu dumneavoastră aici, la Constanța, are o încărcătură sufletească specială în această zi în care sărbătorim Marina Română și Adormirea Maicii Domnului.

Miercuri, 15 August, 2018 - 09:04
Update: Încă un român printre răniți

Update: Presa italiană relatează faptul că încă un român se află printre cei răniți, în urma prăbușirii podului rutier din Genova, Italia.

Se pare că românul este rănit grav la umăr, dar după ce a primit îngrijiri medicale a explicat că își dorește să revină cât mai repede în România, informează Antena 3.

Miercuri, 15 August, 2018 - 08:59

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române a declarat, într-un interviu, că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei şi că până în jurul orei 23.00, Brigada specială nu a intervenit deloc.Cătălin Paraschiv spune că prima intervenţie nu a fost pentru evacuarea Pieţei, ci punctuală, pentru extragere, însă ulterior manifestaţia nu a mai fost una paşnică.

Miercuri, 15 August, 2018 - 08:05
Sunt posibile manifestari de protest la adresa președintelui

Update: Sunt probleme la festivitățile de Ziua Marinei, acolo unde participă președintele Klaus Iohannis, dar și mai mulți miniștri ai Guvernului Dăncilă, în frunte cu ministrul Apărării.

Imediat după ce oficialii au urcat în loje, din public au început să se audă fluierături puternice.

 

Miercuri, 15 August, 2018 - 07:52

Nu vreau să pun în discuție acum guvernarea, calitatea ei și nici conținutul protestelor formulate zilele acestea. Putem avea păreri diferite pe aceste chestiuni. Sau dacă asistăm la o operațiune „Colectiv 2” pentru schimbarea guvernului. Eventual la un episod de campanie electorală pentru prezidențiale.

Candidatul Iohannis afirma, însă, în seara asta, citind cu intonație de pe prompter, că „protestele sunt legitime”. Posibil, deși nu știu cum a reușit să le examineze atât de repede în recentele sale drumeții montane.

Marţi, 14 August, 2018 - 07:59

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul care ar fi furat arma jandarmeriței agresate, acesta fiind reținut de procurori în cursul nopții, pe baza informațiilor furnizate de un cetățean. Polițiștii continuă să caute arma.

Duminică, 12 August, 2018 - 20:43
Căteva mnii de demonstranți s-au adunat și duminică seara în Piața Victoriei

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus, duminică seară, arestarea pentru 30 de zile a celor doi protestatari acuzaţi de ultraj şi tulburarea liniştii publice, Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai.

Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, au fost reţinuţi de către procurori sâmbătă noaptea, sub acuzaţiile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Faptele ar fi fost săvârşite la mitingul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Ambii bărbaţi sunt din Capitală.

Duminică, 12 August, 2018 - 11:51
Orban, în Piață, cu o nouă mască!

Nu au lipsit incidentele violente nici la mitingul „curat” de sâmbătă: un protestatar care a forţat dispozitivul de jandarmi a fost ridicat de către forţele de ordine, pentru a fi condus la secţie şi identificat.

Duminică, 12 August, 2018 - 11:30

Două persoane au fost reţinute pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma violenţelor care au avut loc vineri seară la protestul diasporei din Piaţa Victorie.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în urma audierilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele a doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 30 de ani, ambii din Bucureşti, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.  

Sâmbătă, 11 August, 2018 - 21:53
Jurnalist revoltat că șefii au trimis-o în misiune.Nu de sălbăticia agresorilor

 Trei dintre bărbaţii care au încercat să linşeze o femeie jandarm, vineri seara, în Piaţa Victoriei, au fost prinşi de poliţişti, anunţă Antena 3. Unul dintre cei trei tocmai încerca să fugă din ţară.

Acesta a fost luat de acasă de poliţişti, unul s-a predat, iar un altul a fost oprit când revenea spre Piaţa Victoriei. Alţi cinci agresori au fost idetificaţi, urmând să fie vizitaţi de oamenii legii.

Sâmbătă, 11 August, 2018 - 21:27

Iată cum îl vede graficianul agenției AMOS News pe artizanul din umbră al „protestului pașnic” reprimat violent de la așazisul „miting al diasporei”.

Sâmbătă, 11 August, 2018 - 21:08
Circa 3000 de oameni la ora 21

Circulaţia a fost restricţionată, sâmbătă seară în zona Piaţa Victoriei, anunţă Brigada Rutieră, măsura fiind dispusă din cauza protestatarilor care au început să se strângă pentru un nou miting. Mii de oameni s-au strâns, potrivit organizatorilor, pentru un nou protest, iar mulţi au venit echipaţi cu măşti de protecţie în cazul în care forţele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare. În piaţă se află şi liderul PNL, Ludovic Orban, care şi-a adus, de asemenea, o mască.

Aproximativ 3.000 de oameni s-au strâns, potrivit organizatorilor, în Piaţa Victoriei.

Subscribe to Evenimente