Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 15:47

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., alături de Ministrul Afacerilor Externe și Expatriaților din Palestina, E.S. Riad Malki, Programul de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina. 

Cu acest prilej, cele două părți au reiterat angajamentul de a menține și de a consolida relațiile bilaterale și perspectivele de cooperare culturală dintre România și Palestina, prin implementarea de programe și activități comune. 

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 20:10

Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), în calitate de Operator de Program, a organizat miercuri, 12 decembrie a.c., primul seminar de informare în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.

RO-CULTURA este cel mai important program de finanțare a sectorului cultural din România, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 17:17

Sambata, 8 decembrie 2018, a avut loc a Bucuresti Conferința „Consiliului Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate dintre Popoarele Român și Cubanez” din România. Au participat reprezentanți ai asociațiilor, fundațiilor și grupurilor care promovează prietenia și solidaritatea cu Republica Cuba și demnul său popor, supus unui embargou dur și inuman, de peste o jumătate de secol, din partea celei mai mari puteri economice și militare de pe planetă, Statele Unite ale Americii-SUA.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 17:22

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru recordul parcurgerii Dunării înot, fără costum de neopren, a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis cu ordinul național ”Steaua României” în grad de Cavaler. 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 11:00
Alocuțiunea președintelui ANPA, Nicolae Dimulescu

 I00 ANI DE PESCARIE ROMÂNEASCĂ

 

Stimate domnule ministru,

Stimaţi invitaţi,

Doamnelor şi domnilor,

Dragi colegi,

 

Este o mare bucurie pentru mine să fim împreună astăzi, la  Constanţa, pe ţărmul Mării Negre, pentru a omagia cu această ocazie munca şi sacrificiul multor pescari, piscicultori, procesatori, tehnicieni, ingineri, cercetători şi profesori universitari  care şi-au dedicat viaţa şi activitatea pescăriei româneşti.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 17:00

Joi, 13 decembrie 2018, Universitatea din București va decerna distincția de Doctor Honoris Causa economistului Jeroen Dijsselbloem, președinte al Eurogrupului în perioada ianuarie 2013 - ianuarie 2018 și al Boardului Guvernatorilor Mecanismului European de Stabilitate (ESM), pentru întreaga sa activitatea în domeniul financiar.

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 10:51
Deși acestea au folosit, la fel ca la București, forța și gazele! Ce părere are Parlamentul European?

În urma unei noi ediții de proteste violente care au avut loc sâmbătă în Franţa, la care au participat aproximativ 125.000 de persoane, au fost reţinuți 1385 de participanți, dintre care 974 au fost luaţi în „custodie”, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner, potrivit cotidianului Le Figaro.

Ministrul a prezentat aceste date într-o intervenţie sâmbătă, la ora locală 19:30 (ora României 20:30).

"În acest moment, situaţia este sub control", a mai declarat oficialul francez.

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 11:11

Parisul arată din nou ca sub asediu  cu zeci de mii de politisti pe strada, scosi ca sa încerce să prevină distrugerile provocate în ceea ce autoritatile se tem ca ar putea fi o noua zi de violente.

Protestatarii din centrul capitalei Frantei numesc manifestația "Actul al IV-lea", deoarece va declanșa a patra saptamana de proteste.

Fortele de ordine au retinut deja peste 300 de persoane  in decursul diminetii, dintre care vreo 30 înarmate cu prastii si ciocane .

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 18:07

  Nu puteau lipsi de la parada și manifestările Centenarului nici Junii din Șcheii Brașovului.Traditia se păstrează.Bunicii lor au fost prezenți in număr mare și la istoricul eveniment de la Albă Iulia,din 1918. Recent s-a descoperit și un steag cu care brașovenii au mers la marea Adunare a Unirii.
Piața Sfatului, îmbrăcată in straiele sărbătorilor de iarna,a fost neîncăpătoare ,
localnici și turiști au ținut sa serbeze Centenarul Unirii și sa admire debutul serbărilor de sfârșit de an.

   D.Bujdoiu

Uniunea Ziariștilor Profesioniști, Filiala Brașov
 

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 10:30
Revendicările protestatarilor sunt justificate

Cel puţin 110 persoane au fost rănite, iar peste 270 au fost reţinute sâmbătă, în centrul Parisului, în cursul protestelor faţă de preţurile mari la carburanţi şi faţă de scăderea nivelului de trai.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 18:56

17 km. la nord de Brasov. 1240 anul primei atestării , dar veche de pe vremea romanilor.Dovada denumirea moștenită de Castrum Sancte Mariae
(Cetatea Mariei).Teutonii ii ziceau Marienburg. Foldvar (Cetatea de pământ) au denumit-o ungurii,când au găsit aici o cetate de apărare și o așezare de buni și primitori gospodari.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 16:39

„Urarea din acest an este una specială, pentru că ea se adresează României Întregite, adică acelei Românii care ne-a reunit acum un secol pe aproape toți românii. Dorindu-i României numai de bine, ne îngrijim de edificiul nostru național, de casa noastră comună, adică de noi înșine. Azi nu mai suntem la fel de uniți ca odinioară, dar avem privilegiul să urmăm exemplul generației Marii Uniri și să pregătim țara pentru Bicentenar. La mulți ani, România!”, a fost mesajul lui Pop, pe Facebook.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 16:30

De Centenar, peste 10.000 de români din toate colțurile țării și diaspora au mărșăluit pe străzile din Alba Iulia cerând unirea cu Republica Moldova. La Marșul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012,  au fost prezenți și basarabeni, nord-bucovineni, români din mai multe state europene și din județe ale României, inclusiv din Covasna, Harghita și Mureș.

 

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 11:22

Deși inițial anunțaseră că nu vor pareticipa nici la parada militară, după ce declinaseră invitațiile la recepția de la Cotroceni, Dragnea și Tăriceanu au ajuns totuși la Arcul de Triumf, unde au fost plasați de protocol îrimul rând, în dreapta președintelui. Iohannis nu numai că nu le-a strâns mâinile la venire, dar a și stat cu spatele la ei pe parcursul întregii ceremonii, subliniind astfel sinceritatea apewlului său la cooperare interinstituțională.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 10:00
Piața Arcului de Triumf - 1 DECEMBRIE 2018

09.55. Anul acesta, se împlinesc 100 de ani de la Unirea tuturor românilor într-un singur stat. Sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, care şi anul acesta se desfăşoară la Arcul de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei.În urmă cu 100 de ani, prin hotărârea Marii Adunări Naţionale întrunită la Alba Iulia, se înfăptuia statul naţional unitar român.
1 DECEMBRIE 1918 se înscrie, de-atunci, ca un moment hotărâtor în istoria neamului nostru, care a împlinit, pentru totdeauna, năzuinţa românilor de a trăi liberi, uniţi, demni şi în bună înţelegere cu vecinii lor. Marea Unire a fost și rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei românești. Măreția momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 este dată de faptul că desăvârșirea unității naționale a fost rezultatul întregii națiuni române.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 09:53
Mesaj adresat utilizatorilor facebook

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu bătaie lungă, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 22:18

Din Israel graficianul Andi Ceaușu ne transmite un mesaj grafic de Centenar. Îl recepționăm cu plăcere și satisfacție, de la un om care nu și-a uitat rădăcinile și care nu ezită să-și întărească legăturile cu fiecare prilej care se ivește. În această vară Andi Ceaușu a fost învitat să-și prezinte o selecție a lucrărilor sale într-o expoziție găzduită de Teatrul de Comedie, unde s-a bucurat de un deosebit succes.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 19:19

Google a lansat noi imagini Street View şi galerii Google Earth dedicate României, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire.

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi colecţiile lui sunt deschise vizitatorilor virtuali prin intermediul imaginilor Street View captate în interiorul acestuia.

Alături de acestea, Google a publicat o colecţie Google Earth dedicată României.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 16:56
Pentru redobândirea demnităţii naţionale

Academia Română cere instituţiilor statului, într-un mesaj transmis cu ocazia Centenarului, să aibă un dialog lucid şi sincer pentru buna funcţionare a societăţii româneşti.

În mesajul transmis joi, membrii forului atrag atenţia asupra importanţei preluării preşedinţiei Consiliului European, care „presupune un efort naţional fără precedent în cadrul Uniunii Europene pentru următoarele şase luni”, şi, în acest context, unirea românilor de la 1918 trebuie să devină un reper pentru contemporani.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 20:35

Dragi români,

Acum exact 100 de ani se înfăptuia Unirea Bucovinei cu România. Urmându-i declarației Sfatului Țării de la Chișinău din 27 Martie 1918, prin care se proclama Unirea Basarabiei cu România, Moțiunea adoptată de Congresul Național al Bucovinei făcea al doilea pas pe calea realizării Marii Uniri, care avea să se împlinească la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 17:00

Oraşul Cluj Napoca a fost ales să găzduiască Forumul The Duke of Edinburgh’s International Award în 2021. Forumul are loc o dată la 3 ani şi aduce împreună susţinători şi lideri globali din domeniul tineretului şi educaţiei. 

În acest an, Forumul a avut loc în Accra, Ghana,  Africa de Vest şi a găzduit peste 200  de participanţi din 130 ţări, constând în miniştri ai tineretului şi educaţiei, directori ai programului Award din toată lumea, persoane din managementul global al programului, precum şi Alteţa Sa Regală Principele Edward al Marii Britanii, Conte de Wessex.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 15:00
Odata cu aprinderea luminiţelor de sărbători 

Primăria Capitalei anunţă că vineri, 30 noiembrie, se vor aprinde luminiţele de Crăciun în Bucureşti, de la ora 19.00. În aceeaşi zi se va deschide şi Târgul de Crăciun, amenajat în Piaţa Constituţiei.

„Municipiului Bucureşti organizează „Târgul de Crăciun Oficial al Capitalei, între 30 noiembrie – 26 decembrie 2018, în Piaţa Constituţiei, cel mai mare târg de Crăciun din România, care atrage anual peste 1 milion de vizitatori din ţară şi din străinătate. Târgul este deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00”, transmite Primăria Capitalei.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 18:37

Călin Popescu Tăriceanu a participat, duminică, la Marele Premiu de Formula 1 care a avut loc la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Acolo, preşedintele Senatului s-a întâlnit cu fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, şi cu fostul mare fotbalist Zinedine Zidane. Au atras atenţia, însă, pantalonii politicianului, care au dat naştere la o mulţime de comentarii . Intre acestea au prevalat cele care au făcut o legătură între garderoba președintelui Senatului și culoarea la care reacționează - cu furie - taurii din patria fostului rege spaniol.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:52

Catedrala Mânturii Neamului, a cărei construcție nu este finalizată și pentru care s-au cheltuit până acum cel puțin 110 milioane de euro, a fost sfințită. Mii de oameni au asistat la eveniment, urmărind slujba pe ecrane montate afară. La finalul slujbei de sfințire, Patriarhul Daniel le-a mulțumit celor care au contribuit financiar pentru ridicarea edificului și celor care vor contribui în continuare, el spunând că, așa cum se vede, lucrările nu sunt gata.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:36

Un preot și-a dat foc în fața locașului de cult, chiar în timpul slujbei de sfințire. Preotul susține că este nemulțumit de faptul că a fost caterisit în mod injust după ce ar fi fost victima unui accident de mașină.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au precizat că bărbatul și-a scos geaca, sutana, și și-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. Bărbatul a fost condus la o secție de poliție, unde a ajuns și un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital.

Sâmbătă, 24 Noiembrie, 2018 - 10:09

Românii sărbătoresc Sfântul Andrei şi 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Potrivit Codului muncii, zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt sărbători legale în care nu se lucrează.

Angajaţii vor beneficia de un weekend prelungit, deoarece sărbătoarea Sfântului Andrei şi Ziua Naţională a României pică într-o zi vineri şi una de sâmbătă.

Pentru aceste zile, salariaţii care lucrează trebuie să primească compensaţii din partea angajatorilor sau să recupereze zilele libere lucrate.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 20:00

​Sportiva Simona Halep, numărul unu mondial în tenis, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” din partea Universităţii de Vest din Timişoara. La finalul ceremoniei, Simona a vorbit despre finalele de la Roland Garros și le-a transmis tinerilor să nu renunțe la ceea ce își doresc cu adevărat.

Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara a fost neîncăpătoare, vineri, la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” sportivei Simona Halep.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 18:21

Pentru al doilea an consecutiv, Neamțul și-a recunoscut și sărbătorit valorile în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Ambasadorilor Nemțeni. Nu succesul, nu faima, ci acele principii și pe acei oameni care ne fac o comunitate specială și apreciată peste tot în lume. O seară specială, încărcată de emoție, la reușita căreia a contribuit și spectacolul susținut de Cenaclul Flacăra, moment menit să ne amintească de un mare român, iubitor de neam și țară, Adrian Păunescu, informează președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 17:50

Evenimentul, organizat de Institutul Aspen România cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, va avea loc luni, 26 noiembrie 2018, între orele 11:30 – 14:00, la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr nr. 31, sector 2, București).

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 18:41
500 militari straini participă la paradă

 

 

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Subscribe to Evenimente