Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 17:55

Cu ocazia Zilei Forțelor Terestre ale Armatei României transmit gândurile mele bune, recunoștința și admirația tuturor militarilor care, prin devotament și sacrificiu, își dedică viața apărării cetățenilor.

De asemenea, adresez mulțumiri militarilor noștri care se află în teatrele de operaţii, unde, alături de partenerii din NATO şi Uniunea Europeană, contribuie la efortul de menținere a păcii. Dăruirea și profesionalismul militarilor români fac cinste României și demonstrează, în fiecare zi, că țara noastră este un aliat de nădejde al partenerilor noștri.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 14:55
Si trei circuite propuse de peste 30 de entități din comunitățile creative bucureștene

Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, va avea loc în București în perioada 17-26 mai 2019.

Din dorința de a aduce în prim plan comunitățile creative ale orașului, anul acesta festivalul propune publicului trei circuite care integrează peste 30 de entități din comunitățile și hub-urile creative Industria Bumbacului, Creative Tribe și ÎnCotroceni.

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 18:42

Videoclipul fostului arhitect al Bâtiments de France republicat: edificator, pentru final!

- Focul nu a început la locul de muncă!

- Este imposibil ca un incendiu să se împrăștie și să se răspândească la o viteză similară cu grinzi de stejar vechi.

- A existat un sistem de securitate foarte eficient care monitoriza mansarda, cu o persoană permanent supravegheată de PC (24 / 24h!)

 

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 09:44
Compot și dezinformare în scopul luării puterii din mâinile regimului legitim!

Procurorii militari care au întocmit rechizitoriul în dosarul „Revoluţiei” susţin că, din 22 decembrie 1989, la nivelul întregii ţări, a fost declanşată o amplă şi complexă acţiune de inducere în eroare - dezinformare şi diversiune - care a dus la instaurarea unei psihoze a terorismului, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor pierderi de vieţi omeneşti.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 16:17
In locul celui inaugurat în 2005 și distrus în urmă cu cinci luni de un camionagiu neatent

Un monument dedicat lui Nicolae Titulescu a fost inaugurat joi pe bulevardul Ataturk din Ankara în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Faruk Kaymakci, informează Ambasada României în Republica Turcia într-un comunicat de presă.

Monumentul ''Nicolae Titulescu'' a fost realizat de către artistul turc Sultan Burcu Demir din cadrul Facultăţii de Arte Frumoase a Universităţii Hacetteppe şi cu sprijinul Primăriei Generale Ankara.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 16:00

Capacitatea de producție zilnică a fabricii Olympus de la Hălchiu este de 550 tone de lapte de consum, 170 tone de iaurt şi 120 tone de brânzeturi

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate de pe piața locală, a aniversat zece ani de la primele produse pe rafturile din România.  În prezent, portofoliul Olympus include peste 140 de sku-uri: lapte de consum și UHT, smântână, iaurturi (grecesc, natur, de băut), telemea (de vacă, oaie și capră) și multe altele, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și stilurilor alimentare diferite ale consumatorilor.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 15:00

Un designer din Satu Mare va crea veşmântul liturgic pe care Papa Francisc îl va purta la ceremonia de la Şumuleu Ciuc, din 1 iunie, din timpul vizitei sale apostolice în România.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 18:39

Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Județean Vrancea, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Garnizoana Focșani și Protoieria II Focșani organizează evenimentul ”Omagiu la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Artilerie, Monument Istoric cod LMI VN-III-m-B-06574”, cu scopul de a marca finalizarea lucrărilor de strămutare și restaurare a Monumentului Eroilor Regimentului 11 Artilerie, a Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor, dar și a Zilei Forțelor Terestre.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 16:36

Piața neagră a țigaretelor a scăzut în martie 2019 la 15,2% din totalul consumului (cu 2,1 p.p. mai puțin față de ianuarie 2019), un nivel care nu s-a mai înregistrat de acum un an și jumătate.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 17:16
„Ar trebui să nu se mai folosească niciodată în viaţa lui de tragedii pentru a trage foloase politice”

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, afirmă că a rămas că un gust amar după comunicatul lui Klaus Iohannis, prin care preşedintele solicita mobilizarea tuturor partidelor pentru asigurarea standardelor de siguranţă sanitară în toate şcolile, pornind de la cazul copilului din Iaşi care a murit după ce a căzut într-o fosă septică la şcoală.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 12:37

Prima inimă umană vascularizată realizată cu ajutorul unei imprimante 3D pornind de la materialul biologic și propriile celule ale pacientului a fost prezentată, luni, de o echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, potrivit The Jerusalem Post.

Până de curând, specialiștii au reușit să creeze cu ajutorul imprimantelor 3D doar țesuturi simple, fără vase de sânge.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 11:13

Celebra Notre Dame este bijuteria arhitectonică din inima capitalei franceze - unul dintre cele mai bune exemple de construcție gotică franceză și gazda pentru opere de artă și artefacte inestimabile.

Catedrala, care datează din secolul al XII- lea și a durat mai mult de un secol, este un sit al patrimoniului mondial UNESCO care atrage anual între 12 și 14 milioane de turiști.

Vizitatorii sunt atrasi să admire ferestrele sale vitrate, contraforturile zburătoare, sculpturile impresionante și gargoyles de piatră sculptată.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 11:04

Cel mai vizitat punct de atracție turistică din Paris - iconica  Notre Dame - a luat foc luni după-amiază. Până în seara trecută, bijuteria de arhitectură gotică de 850 de ani s-a transformat într-un infern de foc.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 22:48

Fumul și focul pot fi văzute ieșind din acoperișul Notre Dame, catedrala iconică din Paris. Videoclipurile înregistrate de oameni arată că focul înconjoară turnul dintre clopotnițe.

Incendiul a izbucnit în catedrală luni după amiază, iar o operațiune majoră pentru combaterea incendiului este în plină desfășurare.

Cauzele incidentului rămân necunoscute până acum.

Catedrala medievală este una dintre atracțiile principale ale capitalei franceze, cu 12 milioane de turiști pe an.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 13:26

Coca-Cola România anunță extinderea portofoliului prin lansarea unei noi băuturi energizante, Coca-Cola Energy.

Compania Coca-Cola plănuiește să extindă lansarea Coca-Cola Energy pe mai multe piețe la nivel global în 2019, concentrându-se inițial pe piețele europene. Produsul este prezent în România din 15 aprilie.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 17:46

În dimineaţa zilei de 12 aprilie 1961, la ora 08.07, ora României, nava Vostok 1 a fost lansată pe orbita pământului de pe Cosmodromul Baykonur. Misiunea era una deosebit de periculoasă, în condiţiile în care, zborurile anterioare, din cadrul programului Sputnik, cu câini la bord, se terminaseră tragic în aproape jumătate din cazuri.

Cosmonautul sovietic Iuri Gagarin, în vârstă de 27 de ani, efectua primul zbor orbital în jurul Pământului. În timpul zborului, la o altitudine ce a variat între 175 şi 380 de kilometri, Gagarin a efectuat prima transmisiune televizată din spațiu.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 20:00

E.ON România împreună cu instituţiile partenere au organizat a V-a ediţie a Energy Challenge, competiţie de proiecte din domeniul energiei aflată în acest an sub semnul unor teme de mare actualitate: Eficienţă Energetică&Optimizare Reţea, Energie Verde, Digital&Smart şi Produse/Servicii Clienţi

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 18:00

Peste 2.000 de elevi vor învăța despre Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică, Manufactură și Design (STEM2D) prin intermediul unor lecții interactive care să le stimuleze interesul de a se orienta către locuri de muncă din aceste domenii.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 16:38

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ambasada Republicii Tunisia în România, a organizat joi, 11 aprilie a.c., Forumul de Afaceri România – Tunisia, în vederea întăririi relațiilor economice bilaterale dintre cele două state. Delegația oamenilor de afaceri tunisieni a fost condusă de Dl. Hatem Ferjani, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Republica Tunisia. 

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 18:36

 

 

 

Concursul de grafică cu tema „România în NATO-15 ani.70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice” va fi lansat loc joi, 11 aprilie, începând cu ora 10.00, la Galeria UNIVERSITAS a Universităţii Naționale de Arte "George Enescu", din Iași.

 Acesta este cel de-al doilea eveniment public al campaniei „#WeAreNATO: România - 15 ani în NATO.70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice”.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 17:00

Un mediu de afaceri echitabil, competitiv și sustenabil, care încurajează întreprinderile să inoveze, să crească investițiile și comerțul – acestea sunt cerințele reprezentanților oamenilor de afaceri români și europeni.

Participanții evenimentului European Entrepreneurship Forum, care a avut loc la București, cu sprijinul Administrației Prezidențiale, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Romaniei, au convenit că este timpul pentru o recunoaștere politică a IMM-urilor, prin trecerea de la abordarea "gândiți-vă mai întâi la scară mică" la "să acționăm mai întâi la scară mică".   

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 18:00

Prezent la Forumul Summit-ului Mondial pentru Societate Informationala, care are loc in perioada 8 – 12 aprilie la Geneva, presedintele Sorin Grindeanu i-a inmanat secretarului general al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), Houlin Zhao, scrisoarea oficiala prin care Romania isi anunta intentia de a organiza Conferinta Plenipotentiarilor UIT din 2022. Tara gazda a Conferintei Plenipotentiarilor U

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 18:14

La începutul secolului trecut, România a pătruns prin civilizația automobilului în universul de civilizație și cultură al Europei și al lumii. În 5 aprilie 1904 a luat ființă Automobil Clubul Român, țara noastră înscriindu-se printre primele 10 țări din Europa și printre întîiele 14 țări din lume în care se crease un club automobilistic. Inițiatorul acestui eveniment de referință pe plan mondial a fost Prințul George Valentin Bibescu, care a onorat timp de 20 de ani și funcția de președinte al ACR.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 09:40

Din 18 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, desfășoară, în premieră pentru o instituție culturală din România, o campanie unică: ,,Scrisoare pentru copilul meu”. Părinții care doresc să-și aștearnă gândurile de azi pentru tinerii în care se vor transforma copiii lor peste ani, o pot face într-o scrisoare pe care Opera Comică pentru Copii o va păstra, sigilată, până în momentul în care copiii vor împlini vârsta de 14 ani.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 09:19

Ziua de 2 aprilie aduce, an de an, in atentia societatii nevoia de acceptare si integrare a zecilor de mii de copii romani afectati de tulburarea de spectru autist.

De 9 ani, asociatia Help Autism se alatura manifestarilor internationale si marcheaza aceasta zi prin evenimente de constientizare si strangere de fonduri pentru cei 500 de copii cu autism, pe care ii sustine in programe de terapie.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 15:05

Gala de excelenta "INVATATORII SENIORI - SARBATORITI IN AN CENTENAR", un proiect al Primariei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Joi, 28 Martie, 2019 - 18:00

Echipa Special Olympics România, formată din 34 de sportivi a participat, în perioada 15-21 martie, la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale, Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019.

Sportivii români au participat la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă și au câștigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz).

Luni, 25 Martie, 2019 - 20:05

Ambasadorul Italiei în România, la Cluj: un milion 200 de mii români formează cea mai numeroasă comunitate de imigranți din Italia

Antonio Patané, președinte Asociația Italiană de Afaceri din Cluj (IBC): ”Apropierea dintre români și italieni produce mult suflet, pe lângă relații economice durabile”

Joi, 21 Martie, 2019 - 15:34

Ziua Internațională a Pădurilor a fost marcată joi, 21 martie, la Biblioteca Academiei Române, printr-un simpozion internațional dedicat pădurilor și educației forestiere, organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Federația Sindicatelor din Silvicultură ”Silva”, Confederația ”Consilva” și Confederația Sindicală Națională ”Meridian”.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 16:04

El a cucerit prima medalie din istorie pentru România la o astfel de competitie; a participat şi la proba Regină, de 1000 de metri şi s-a clasat pe un excelent loc 5 din 110 concurenţi.

 

PAUL GEORGESCU va susţine joi, 21 martie 2019 o CONFERINŢĂ de PRESĂ unde va vorbi despre cele două mari performanţe ale începutului de an, dar şi despre proiectele sale viitoare.

Cu această ocazie, sportivul va dezvălui în exclusivitate un nou proiect extrem, o altă premieră pentru România!

 

Subscribe to Evenimente