Sâmbătă, 24 August, 2019 - 10:14
Și 15 ani de la aderarea la NATO

Ediţia cu numărul 19 a reprezentaţiei aeriene Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition - BIAS 2019 are loc sâmbătă pe Aeroportul Băneasa din Capitală.

Evenimentul este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Romaero, Forţele Aeriene Române, Aeroclubul României, Romatsa şi Şcoala Superioară de Aviaţiei Civilă.

Vineri, 23 August, 2019 - 09:37
Se reunesc cadre didactice din România și din jurul granițelor țării

Peste 120 de cadre didactice din România și comunitățile istorice românești din jurul granițelor se reunesc la Iași pentru a discuta despre unitatea lingvistică și istoria comună a românilor de pretutindeni. Evenimentul care se va derula în perioada 31 august-1 septembrie sub genericul „Congresul Profesorilor de Istorie și Limba Română” și în contextul Zilei Limbii Române este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Institutul Frații Golescu pentru relația cu românii din afara granițelor .

Joi, 22 August, 2019 - 19:13

  S-au produs câteva schimbări în programul festivalului-concurs de interpretare Cerbul de Aur. Astfel,cei 12 concurenți ( de ce gramatica română nu permite acordul la feminin - concurente-,pentru că sunt mai multe fete,decât băieți ?! O fi și-n lingvistică ceva misoginism ? ) vor intra în luptă - a se citi în scenă-chiar de azi,după ora 21.

Marţi, 20 August, 2019 - 22:30

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, la Casa Albă, la ora locală 14,00 (21,00 ora României).

 

 Discuțiile tete-a-tete, care erau prevăzut pentru o jumătate de oră, s-au încheiat după aproximativ o oră.
 

 

 „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”, a declarat Donald Trump, în Biroul Ovală, alături de Klaus Iohannis, despre care a spus că are „respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România”.

Duminică, 18 August, 2019 - 17:43

Obsesia jurnaliștilor pentru detalii legate de crimele de la Caracal rivalizează cu trecerea pe sub lupă practicată de investigatorii profesioniști. Din păcate, amatorismul și subiectivismul celor care au deschis dosarul Caracal ar putea să îngroape adevărul pentru totdeauna. Sau să-l ridiculizeze. Altceva pare să rămînă de neatins. Este vorba de decăderea instituțiilor, de comportamentul uman viciat în legături de tip mafiot, de afacerile dincolo de limita legii practicate în zonă, duse pînă la absurd și grotesc și extinse pînă în capitala României.

Joi, 15 August, 2019 - 18:37
Adnotat de „unchiul” Alexandrei

Principalele idei din raportul Parchetului general, publicat în cazul disparițiilor de la Caracal: Procurorii au aflat de cazul dispariţiei Alexandrei Măceşeanu de la televizor, nu de la Poliţie, aşa cum era normal. Astfel, pe 25 iulie, în jurul orelor 12:00, procurorul Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova a văzut la televizor că o minoră ar fi dispărut în Caracal. A sunat la Poliţia Caracal şi i s-a confirmat.

Joi, 15 August, 2019 - 17:47

Președintele Klaus Iohannis a participat la festivitățile de Ziua Marinei, de la Constanța și a ținut un discurs care a provocat leșinul unui militar american.

Pe imaginile înregistrate se observă că militarul american îşi pierde cunoştinţa şi cade pe spate, fiind prins de către alţi soldaţi. Cum nu îşi revine, unul dintre colegi fuge prin spatele preşedintelui după targă. În acest timp, şeful statului îşi continuă discursul.

După încheierea alocuţiunii şefului statului, acesta pleacă, fără să privească în partea dreaptă, acolo unde este militarul leşinat. 

 

Joi, 15 August, 2019 - 11:38

Contribuția este inspirată de viziunea Mastercard, de a crea un viitor mai bun, în România

Anunțul a fost făcut pe 14 august, în ziua concertului desfășurat pe Arena Națională din București

 

Joi, 15 August, 2019 - 08:57

Mii de persoane sunt aşteptate să asiste, astăzi, la manifestările de Ziua Marinei organizate pe faleza din Constanţa, oamenii urmând să vadă exerciţii complexe ale militarilor din cadrul Forţelor Navale. La eveniment vor fi prezenţi şi militari americani şi italieni. La manifestări şi-au anunţat participarea numeroase oficialităţi, printre care preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Miercuri, 14 August, 2019 - 05:59

În fiecare an, pe 13 august, ne amintim de Fidel Castro, importantă personalitate al poporului cubanez și celebru luptător antiimperialist.

 

Fidel Castro a pus bazele sistemului socialist pentru prima dată în emisfera occidentală și și-a dedicat întreaga viață prosperității insulei și poporului cubanez.

 

Sub conducerea comandantului său, Fidel Castro, poporul cubanez a construit statul socialist și a pus capăt analfabetismului, în ciuda agresiunii brutale, a ingerintelor SUA și a blocadei care încă afectează țara.

 

Marţi, 13 August, 2019 - 12:50

Joi, 15 august, de la ora 21:00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Strada I.L.Caragiale 32), va fi proiectat filmul Logodnica piratului (A Very Curious Girl), regizat de Nelly Kaplan, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA. Accesul la proiecție este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Duminică, 11 August, 2019 - 09:11

Patru protestatari din Piața Victoriei au fost duși la secțiile de poliție, doi dintre aceștia având arme albe, unul materiale pirotehnice și cel de-al patrulea a fost amendat cu 300 de lei pentru că a adresat injurii forțelor de ordine, a anunțat Georgian Enache, din partea Jandarmeriei Române.

Duminică, 11 August, 2019 - 08:58
Cosette Chichirău, proaspătă candidată la prezidențiale n-a lipsit

Mihail Neamţu a fost apostrofat, în timp ce strângea semnături pentru candidatura sa la prezidenţialele din toamnă.

"Vă mulţumim că rezistaţi de doi ani şi jumătate” - i-a felicitat primul vice Rareș Bogdan pe liberalii care îl însoțeau.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii din guvernarea Cioloş a fost şi el prezent, conform paginii personale de Facebook.

Florin Cîţu, senator PNL; a făcut un live pe Facebook: "Am trecut printr-o mulţime de jandarmi şi niciodată nu m-am simţit atât de nesigur!”. Mai nesigur ca la parlament?.

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 22:04
Jandarmii s-au pregătit pentru câți participanți anunțase acesta - un sfert de milion

În Piața Victoriei, la orele 21, se aflau circa 15.000 de participanți, au declarat surse oficiale. Tommy Tomescu, organizatorul protestului,  estima însă la 200.000.

"160.000- 200.000 de oameni sunt prezenți. Vom depăși numărul din 10 august 2018. Victorie!", a spus plin de optimism Tommy Tomescu, organizatorul mitingului.

Acesta  anunțase că sunt așteptați 250.000 de oameni.

Jandarmii au anunțat că măsurile speciale luate în Capitală au fost raportate la numărul de protestatari menționat de organizator.

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 15:02

Surse din presa internațională relatează că Federația Rusă ar putea acoperi un dezastru nuclear de amploare după ce personalul medical care deservește ambulanțele a fost văzut cu echipament special de protecție, în general rezervat accidentelor nucleare, după misterioasa explozie de joi, dintr-o locație de testare a armelor de lângă localitatea Nyonoksa, din zona sub-arctică Arkhangelsk. Vehiculele de urgență au tratat șase victime, care ar fi suferit toate intoxicații cu radiații, potrivit informațiilor apărute pe fluxul mai multor agenții de presă.

 

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 13:32

Organizatorii protestului - programat și aprobat pentru sâmbătă, 10 august 2019, în Piaţa Victoriei aşteaptă aproape un sfert de milion de oameni să participe. Jandarmii au făcut apel la protestatari să manifesteze paşnic. Traficul din zona Guvernului va fi restricţionat.

Grupul Diaspora Pentru România a transmis că are 75 de revendicări la protestul de sâmbătă, din Piaţa Victoriei. Printre acestea, se numără:

Luni, 5 August, 2019 - 17:41

Lotul olimpic al României a obținut o medalie de bronz la a XVII-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată în Coreea de Sud (Yongin), în perioada 29 iulie - 2 august.

Reușita îi aparține lui Matei Costin Banu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), distins și în 2017 tot cu medalie de bronz, la Dublin.

Duminică, 4 August, 2019 - 16:28

ai multe persoane au fost ucise și o persoană este în arest după ce un tip înarmat a intrat astăzi Mall-ul Cielo Vista situat la granița cu Texas, vizavi de Juarez, Mexic, în El Paso, care are aproximativ 680.000 de rezidenți.

Poliția a răspunsprin  trăgători activi din mall, și sgt. Enrique Carrillo, un purtător de cuvânt al poliției, a declarat că un suspect este în arest și că nu mai există pericol pentru public.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 20:20

Mama Luizei a făcut o dezvăluire pe care anchetatorii nu au confirmat-o. Luiza ar fi încercat să fugă din încăperea în care fusese sechestrată dar a fost atacată de unul dintre câinii lui Dincă și trântită. În cădere s-ar fi lovit la cap de un corp dur și a decedat. Este explicatia pe care Dincă ar fi dat-o anchetatorilor prin care vrea să acrediteze ideea unui accident, la fel ca și în cazul Alexandrei, despre care a spus că a lovit-o când a găsit-o cu telefonul în mână, iar aceasta a căzut și s-a lovit la cap, decedând.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 14:35

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că principalul suspect în cazul Caracal nu își amintește culoarea părului Luizei, însă clientul lui a susținut în fața anchetatorilor că fata a mers de bună voie cu el și nu a violat-o. Dincă nu a spus că ar fi ars și trupul Luizei.

„Anchetatorii continuă acum percheziția și caută probe. Vor să vadă dacă s-au mai comis și alte infracțiuni și ce probe există în legătură c ceea ce existî în momentul de față, cu cele două omoruri pe care le-a recunoscut”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena3.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 09:30

Pe 29 iulie este marcată Ziua Imnului Național al României, simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului. În Capitală, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Naţional, de pe Calea Victoriei, are loc luni o ceremonie militară.

Traficul va fi restricționat. Pentru e evita blocajele, polițiștii rutieri recomandă mai multe rute ocolitoare.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 13:03
Acesta își uitase mobilul în garajul unde se afla fata violată și legată

Bărbatul își lăsase mobilul în garajul în care o legase pe fata de 15 ani. Aceasta a reușit să ajungă la telefon și să apeleze de 3 ori la numărul unic de urgență.

Alexandra a apucat să sune joi de trei ori la 112. Ultimele cuvinte au fost „Vine, vine”, iar apoi apelul s-a întrerupt brusc, a confirmat chiar Ioan Buda, șeful Poliției Române, demis seara trecută din cauza modului defectuos în care s-a acționat la Caracal.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 15:38

Coca-Cola HBC România a fost desemnată cea mai sustenabilă companie de pe piața locală de către Romania CSR Index 2019, pentru al patrulea an consecutiv. Studiul este realizat de agenția independentă de consultanță The Azores și analizează performanța și nivelul de transparență privind Sustenabilitatea Corporativă în rândul companiilor din România.

Informațiile analizate se referă atât la guvernanța corporativă și la aspecte privind diversitatea, cât și la aspecte care reflectă impactul economic, de mediu și social al companiei evaluate.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 18:39

Preşedintele american Richard Nixon a donat celor 135 de ţări ale lumii care existau în anii 1970 şi celor 50 de state americane fragmente din rocile lunare aduse pe Terra de astronauţii care au participat la misiunile Apollo 11 şi Apollo 17. Multe dintre aceste mostre sunt în prezent dispărute, relatează AFP, iar misiunea unui fost agent special al NASA, supranumit „Vânătorul de roci lunare”, este aceea de a le recupera.

Joi, 18 Iulie, 2019 - 18:55

Testările sunt programate după cum urmează:

18.07.2018 în intervalul orar 10:00-12:00 – sectorul 6 şi oraşul Otopeni;

19.07.2019 în intervalul 10:00-12:00 – Bucureşti: sectoarele 4 şi 5, Ilfov: Cornetu, Măgurele, Dărăşti;

22.07.2019 în intervalul 10:00-12:00 –Ilfov: Glina, Popeşti Leordeni, Berceni, Vidra, 1 Decembrie, Jilava, Dărăşti, Măgurele, Cornetu, Bragadiru, Clinceni, Domneşti, Ciorogârla, Copăceni, Baloteşti, Chiajna, Dragomireşti-Vale, Chitila, Mogoşoaia, Corbeanca;

Joi, 18 Iulie, 2019 - 16:04

 

Coca-Cola HBC – unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai Coca-Cola din lume – intenționează să lanseze Costa Coffee în cel puțin 10 dintre cele 28 de piețe unde este prezentă, incluzând România, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Polonia, Rusia și Elveția. Lansarea se va adresa unei categorii variate de consumatori și de clienți, precum și nevoilor acestora de consum, într-o multitudine de canale comerciale, în concordanță cu viziunea Coca-Cola HBC de a fi partenerul pentru băuturi 24/7.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 16:01

Peste 50 de piloţi din 13 ţări ale lumii participă, în perioada 18-27 iulie, la Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul care va avea loc pe Aerodromul Deva, deschiderea oficială fiind programată miercuri după amiază cu o paradă la care vor lua parte concurenţii înscrişi în concurs.

Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul este organizat de Aeroclubul României şi Federaţia Aeronautică Română. România este pentru prima oară gazdă a unui asemenea concurs care se desfăşoară pe două clase - Unlimited, care se află la ediţia a 27-a, şi Advanced, la ediţia a 10-a.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 15:00

Dorna și Salvați Copiii România au finalizat dotarea a 10 maternități cu echipament necesar copiilor născuți prematur, în cadrul ediției cu numărul 7 a campaniei Grijă pentru Copii - „Strigăt de viață”, susținută, încă din anul 2015, de Simona Halep. Cu echipamentele donate în acest an, numărul instituțiilor de sănătate care au beneficiat de aceste dotări a ajuns la 66 iar valoarea totală a echipamentelor depășește 800.000 de Euro.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 15:15

Revista Euromoney recunoaste contributia adusa de Andreas Treichl la dezvoltarea sectorului bancar din Europa Centrala si de Est; Subsidiarele Erste din Austria, Romania si Slovacia au primit distinctiile de „Cea mai buna banca”.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 19:42

Dorna si Salvati Copiii organizeaza, vineri, 12 iulie, incepand cu ora 11:00, la Spitalul Judetean Targoviste, o conferinta de presa in cadrul careia vor fi anuntate rezultatele celei de-a saptea editii a campaniei Grija pentru copii.

Campania, lansată de Dorna împreună cu Salvați Copiii România și susținută de Simona Halep, contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din țară, dar și la o informare corectă asupra problematicii nașterilor premature din România.
 

   

 

Subscribe to Evenimente