Joi, 17 Octombrie, 2019 - 18:41

Regina-mamă Elena a României se întoarce acasă. Ceremoniile dedicate repatrierii rămăşiţelor sale pământeşti sunt organizate în zilele de 18 şi 19 octombrie 2019. În calitate de host broadcaster, Televiziunea Română asigură producţia TV a ceremoniilor funerare şi pune la dispoziţie semnal TV tuturor instituţiilor media interesate.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 16:40

În cadrul Galei Acorns - 15 ani de excelență în educația timpurie, președinta Fildas-Catena, Anca Vlad, a primit Trofeul pentru Susținerea Conferinței de Educație Timpurie. În cadrul Galei au fost oferite distincții „Excellence in Education” susținătorilor, dar și proiectelor care contribuie la dezvoltarea societății românești prin educație.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 08:17

România, alături de statele europene, dar și de țări de pe alte continente, sărbătorește  Ziua Internațională a Alimentației, pe 16 octombrie.

Ca în fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) propune o tema și în 2019 recomandă cu acest prilej organizarea de acțiuni care să orienteze populația spre programe alimentare echilibrate nutrițional, ușor de urmat pe perioadă indelungată si care să fie accesibile tuturor categoriilor de populație.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 10:04

Într-o lume în reașezare, oficiali de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic, experți și jurnaliști din Europa, Asia, Africa și America se reunesc pentru a opta oară la București în cadrul conferinţei Bucharest Forum 2019, cel mai amplu eveniment public internațional pe tematică geopolitică și geoeconomică găzduit anual de România, ce va avea loc la București, între 16-17 octombrie.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 17:45

O acrobație aeriană, prilejuită de Ziua Națională a Spaniei, a avut un final neașteptat, chiar sub ochii cuplului regal spaniol.

La începutul paradei militare, un parașutist, care purta drapelul Spaniei, a calculat greșit aterizarea și a ajuns pe un stâlp de iluminat.

În pofida acestei aterizări nereușite, parașutistul nu și-a pierdut cumpătul și, încurcat printre fire, a reușit totuși să țină strâns steagul Spaniei. Regele Felipe și Regina Leticia l-au aplaudat cu eleganţă.

 

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 12:06

Miercuri, 9 octombrie a.c., începând cu ora 17.00, la Sala de marmură a Cercului Militar Naţional va avea loc ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central, eveniment aflat anul acesta la cea de-a IX-a ediţie.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 12:50

Savanții James Peebles, Michel Mayor și Didier Queloz au fost recompensaţi, marți, cu premiul Nobel pentru fizică pe 2019, informează site-ul oficial al acestor distincţii prestigioase.

Premiul Nobel pentru fizică de anul acesta a revenit unor savanți cu contribuții la înțelegerea evoluției Universului și a locului ocupat de Pământ în cosmos.

James Peebles a fost premiat pentru formulări teoretice privind cosmologia fizică, iar Michel Mayor împreună cu Didier Queloz, pentru descoperirea unei exoplanete ce orbitează o stea de tipul Soarelui.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 08:49
Un autotren a intrat într-un microbuz

Zece persoane au murit şi alte șapte au fost rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Iniţial erau 9 persoane decedate, însă ulterior, a murit şi unul dintre răniţi, aflat în stare gravă. Răniţii au fost duşi la spitale din Slobozia şi din Bucureşti.

 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că în accidentul rutier, produs pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, au fost implicate un microbuz şi un tir.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 15:07

Deloitte România și FintechOS au încheiat un parteneriat strategic prin care oferă instituțiilor financiare soluții inovatoare de accelerare a transformării digitale și de automatizare a proceselor de business.

FintechOS este o tehnologie de tip TaaS (Technology as a Service) care permite băncilor și companiilor de asigurări să redefinească experiența de client oferindu-i o călătorie digitală completă prin automatizarea inteligentă a proceselor digitale, creând astfel produse și experiențe hiper-personalizate pentru fiecare client în parte.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 19:21

Câteva mii de persoane au participat, vineri, la deschiderea Sărbătorii Castanelor, considerat principalul eveniment socio-cultural al anului în municipiul Baia Mare.

Parada sărbătorii a traversat centrul nou al urbei pentru a se opri în Piaţa Millenium, centru vechi al oraşului, aproape de locul în care se mai păstrează un fragment din zidul oraşului, vechi de câteva sute de ani.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:21

Salariul nu mai este singurul criteriu în funcție de care un angajat alege sau nu să rămână într-o companie. Flexibilitatea acesteia, precum și preocuparea angajatorului pentru starea de bine a personalului ocupă un loc fruntaș în lista beneficiilor căutate la un job, conform unui studiu realizat de platforma ejobs. Astfel, pentru că românii își doresc mai mult timp liber, precum și posibilitatea de a se relaxa la serviciu, o nouă tendință în corporații este amenajarea unor spații de relaxare sau chiar organizarea de evenimente, după program, pentru angajați.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:12

În perioada 27 septembrie 2019 – 6 octombrie 2019, se va desfășura la București, cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi, un eveniment artistic care pune în valoare DUO-ul pianistic și care, anul acesta, comemorează 90 de ani de la nașterea reputatului artist şi pedagog român al cărui nume îl poartă. 

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 13:53

București, 27 septembrie 2019. Plecând de la declarația jignitoare a Viceprimarului Capitalei A. Bădulescu la adresa utilizatorilor mijloacelor alternative de transport, PNL București răspunde cu o acțiune de protest pe bicicletă, prin intermediul căreia cere imperativ demisia acestuia. Concomitent, PNL București inițiază o petiție pentru strângerea de semnături care să pună presiune asupra Primăriei în vederea construirii pistelor de bicicletă. 0 piste de bicicletă au fost construite în mandatul Primarului PSD Gabriela Firea. A promis minim 48 de km.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 11:28

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la ultimul weekend de distracție din cadrul evenimentului ”Jocurile Vacanței”. 
    Acesta a avut loc la fiecare sfârșit de săptămână, în patru parcuri din Sectorul 6, începând cu luna iulie. Mii de copii s-au bucurat de reprezentațiile pregătite, mulți fiind obișnuiți să-și petreacă vacanța de vară în compania animatorilor evenimentului.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 11:11

București, 27 septembrie 2019 — Editura Cartea Copiilor lansează „Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi”, o carte semnată de scriitoarea de origine tunisiană Irène Cohen-Janca şi ilustrată de italianul Maurizio A. C. Quarello. Aceasta este povestea adevărată a doctorului Janusz Korczak, omul ale cărui idei au inspirat profund Convenția internațională a ONU cu privire la drepturile copilului. Cartea spune o poveste despre curaj, hotărâre și dragoste de viață și, mai presus de toate, despre respectul față de copii și copilărie.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 10:28

WatchShop.ro aniversează 10 ani și anunță extinderea în offline și dezvoltarea business-ului de distribuție

• Prețul mediu de achiziție a unui ceas s-a dublat în ultimii 10 ani 
• WatchShop.ro are o cotă de peste 20% din piața online de ceasuri

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 10:20

Arad/București, 27 septembrie 2019 – fARAD 6 anunță programul filmelor și al evenimentelor speciale, care vor transforma timp de o săptămână Aradul în locul de întâlnire al pasionaților de film documentar.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 08:52

Conferinta Anuala a PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare, aflata la a treia editie, se defasoara in perioada 26-27 septembrie 2019, la Hotel Iaki din Mamaia, avand ca principal subiect "Solutii pentru dezvoltarea pietei de asigurari din Romania". Afla care au fost principalele declaratii, transmise live!

PRBAR si-a propus sa aduca impreuna, in cadrul dezbaterilor, aproximativ 150 de specialisti ai pietei de asigurari, reprezentanti ai ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, ai asociatiilor profesionale din domeniu si jurnalisti financiari.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:32

Corpul ca o operă de artă. Trupul uman transformat de vestimentaţie, lumină, societate este subiectul expoziţiei de fotografie „Celălalt corp / The Other Body”, a artistei austriece Tina Lechner, o stea în puternică ascensiune pe scena artei contemporane europene. Evenimentul este organizat de galeria Mobius şi de Forumul Cultural Austriac, în parteneriat cu Expo Arte, și este curatoriat de Călin Stegerean.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:25

Cum vedem noi un cercetător? Cu ochelari mari, bineînțeles, cu părul alb, vâlvoi de la atâta știință, puțin aiurit și cu care vorbești greu, căci numai el înțelege ce spune, cu fraze complicate și cuvinte imposibil de pronunțat.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:05

Marți, 1 octombrie, ora 17.00, noul sediu al Goethe-Institut Bukarest (Calea Dorobanți 32, Pavilion 32) va găzdui o seară literară româno-germană dedicată împlinirii a 30 de ani de la Căderea Zidului.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 09:54

În acest an, la Cannes, zbuciumul și durerea de pe ecran au adus glorie cinematografiei spaniole: Dolor y Gloria, filmul lui Pedro Almodóvar, a primit trofeul pentru cel mai bun actor graţie interpretării magistrale a lui Antonio Banderas, Fire Will Come (O Que Arde) al lui Olivier Laxe, Premiul juriului Un Certain Regard și provocatorul Liberté, regizat de Albert Serra, a luat Premiul Special al Juriului în aceeași secțiune. 

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 09:04

Apelul lansat pentru cea de-a patra ediție a Film +, programul alternativ de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, s-a încheiat cu 16 proiecte selectate din cele 73 înscrise: 7 lungmetraje, 5 producții de scurtmetraj și 4 documentare.

 

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 08:29

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020 a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 09:11

Băneasa Shopping City anunță ediția a II-a de Triathlon Arena, un concurs care va avea loc la MaxFun și va reuni profesioniștii și amatorii pasionați de Fifa, biliard și bowling, împreună cu echipa de la matinalul Virgin Radio. Evenimentul, aflat la a doua ediție, va avea loc pe 4 octombrie, începând cu ora 19:00, iar un participant va trece prin toate cele 3 probele.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 12:54

Prima etapă a proiectului Patrimoniu100, finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial, s-a coagulat în jurul unei campanii naționale de conștientizare și educare privind necesitatea protejării patrimoniului cultural național și a combaterii vandalismului asupra monumentelor istorice.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 12:45

Universul fantastic al filmelor de animație premiate recent la cele mai importante festivaluri din întreaga lume cucerește marile ecrane la cea de-a 14-a ediție Animest. Selecția de filme proiectate între 4 și 13 octombrie în premieră în România va depăși toate așteptările, oferind publicului zece zile fantastice, animate de mister, aventură, povești memorabile și personaje complexe.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 12:17

"Spectacol impresionant weekend-ul acesta în Parcul Naţional din Capitală !!"
De joi 26 septembrie, până duminică 29 septembrie, petrecem cu show-uri gastronomice inedite, CEAUNUL fiind REGELE ACESTUI WEEKEND, iar preparate care mai de care mai gustoase şi aromate se vor odihni weekend-ul acesta în  PESTE 50 DE CEAUNE demne de admirat şi bineînţeles de gustat din fiecare!

 

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 10:12
28-29 septembrie  în Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, București

Peste 200 de pisici din toate colțurile lumii vor putea fi admirate la SofistiCAT – Salonul Internațional Felin București, care va avea loc în zilele de 28-29 septembrie  în Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, București.

 

Deschis în ambele zile, între orele 10-17, Salonul Internațional Felin integrează cele mai importante două organizații mondiale ale crescătorilor de feline: Fédération Internationale Féline (FIFe) și The International Cat Association (TICA).

 

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 08:47

Jucători pe piaţa berii sunt aşteptaţi, marţi, la o conferinţă de specialitate, care va avea ca subiecte piaţa berii în ultimii 15 ani, mijloacele de creştere a acesteia, dar şi impactul pozitiv avut asupra altor sectoare (locuri de muncă, valoare adăugată, contribuţii la buget).

Subscribe to Evenimente