Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 19:39

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică îi premiază în fiecare an pe oamenii, grupurile şi organizaţiile care, în urma interacţiunilor cu administraţia publică, au determinat schimbări concrete pentru comunităţile din care fac parte.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 19:52
”Viața fiecărui om este o poveste

Viața fiecărui om este o poveste. Poveștile oamenilor au scris istoria. Istoria secolului de Unire își are încă eroii printre noi”

Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, i-a sărbătorit pe Generalul locotenent ION DOBRAN și pe alți 4 Seniori care au împlinit 100 de ani sau mai mult

VIEȚI CENTENARE – proiectul Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București continuă să se deruleze cu mare succes!

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 14:42

Competiția “Startupperul Anului susținut de Total”, ediția 2018-2019 și-a ales finaliștii. Următorii 16 candidați, prezentați în ordine alfabetică, vor merge mai departe în ultima etapă:

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 14:45
PAUL GEORGESCU - „Regele Maratoanelor Acvatice”, primul român care va înota mâine peste 1.5 km în apa înghețată!

Prima distanţă de 1 milă (1609 metri) în apă îngheţată (0 – 50C)* înotată de un sportiv român!

· Sâmbătă 2 februarie 2019, ora 13.00** la DAIMON CLUB, Calea Piscului nr. 10, București (vis-a-vis de Sala Polivalentă), Piscina exterioară

· Observator: Ger Kennedy - The International Ice Swimming Association (IISA) https://www.internationaliceswimming.com  

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 19:41
Comparându-și adversarii politici cu naziștii!

Într-o manieră devenită fixație, președintele Iohannis folosește orice eveniment festiv pentru a-și ataca „inamicii” politici pe care reușește performanța - remarcabilă pentru ereditatea sa - de a-i compara cu ...naziștii! A făcut-o și la festivitatea de comemorare a Holocaustului:

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 14:45

Grand Chess Tour este comparabil cu Liga Campionilor la fotbal sau cu Formula 1 în automobilism, adică o competiţie internaţională a giganţilor rar accesibilă publicului din România.

Până acum, pasionaţii "sportului minţii" au putut vedea doar la televizor sau pe internet duelurile oficiale pentru supremaţie dintre maeştri precum norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial în exerciţiu, Fabiano Caruana, finalistul ediţiei precedente, sau foştii lideri mondiali, Viswanathan Anand si Vladimir Kramnik.

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 14:51

În zilele de 26 și 27 ianuarie are loc la București primul atelier “Emoții, kilograme și imaginea de sine” din anul 2019. Acest program unic dedicat relației dintre corp, emoții și imaginea de sine comprimă un set de exerciții din arii diverse, de la yoga, până la art-terapie, menite să conducă la o imagine de sine sănătoasă și la mult-doritul succes pe termen lung al unei diete.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 19:45

În contextul aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române, la ora 12:00 la Cercul Militar din Focșani, a avut loc şedinţa solemnă a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova.

Ședința comună reprezintă o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, în perspectiva viitorului european al Republicii Moldova și avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanță strategică.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 00:00
28 de „agenți de influență” în acțiune

Desigur nu întâmplător ministrul Agriculturii este o figură recunoscută și apreciată la Comisia Europeană, pe care a frecventat-o  intens în perioada pregătitoare a reuniunii de transfer a președinției rotative a Consiliului. Așa se face că la primirea delegației comisarilor condusă de Juncker, de cele mai multe îmbrățișări și strângeri de mână călduroase s-a bucurat diriguitorul agriculturii, deocamdată singurul domeniu în care ne putem măsura cu „cei mari”.

Luni, 7 Ianuarie, 2019 - 14:12
Pentru perioada președinției rotative

România exercită, timp de șase luni, începând cu data de 1 ianuarie 2019, Președinția Rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Manifestările culturale organizate cu această ocazie vor urmări promovarea bogăției moștenirii culturale, țările Uniunii Europene fiind legate atât de o istorie cât și de un sentiment de apartenență la un spațiu cultural comun.

Duminică, 6 Ianuarie, 2019 - 11:53
La Catedrala Mântuirii Neamului

La Catedrala Mântuirii Neamului, unde Patriarhul Daniel urma să țină slujba de sfinţire a apei de Bobotează, credincioșii s-au așezat la coadă de la ora 4 dimineaţa, nădăjduind să ia apă cât mai repede.

Boboteaza sau Botezul Domnului, cunoscută şi sub denumirile "Arătarea Domnului" şi "Epifania", este celebrată de creştini pe 6 ianuarie, iar, pe lângă sfinţirea apei, include şi o serie de obiceiuri şi tradiţii - fetele îşi visează ursitul, iar bărbaţii scot crucea din apă.

Duminică, 6 Ianuarie, 2019 - 00:00

Sarbatoarea Botezului Domnului, numita si Epifania sau Teofania, este praznuita pe 6 ianuarie. Este ziua in care Hristos primeste botezul in raul Iordan de la Sfantul Ioan Botezatorul. Se numeste Epifania pentru ca este momentul in care Hristos S-a aratat poporului, iar Teofanie, pentru ca la Botezul Sau S-au aratat si celelalte doua Persoane ale Sfintei Treimi: Tatal martursind ca Hristos este Fiul Sau vesnic si Duhul, in chip de porumbel, adeverind cuvintele Tatalui. Asadar, la Botezul Domnului S-a arata Dumnezeu Cel in Treime.

Miercuri, 2 Ianuarie, 2019 - 13:35

Majoritatea destinațiilor turistice de top din China, inclusiv Beijing, Xi'an, Chengdu, Guilin, Shanghai și multe altele, pot fi accesate prin trenuri de mare viteză.

Călătoria pe un tren din China a fost ideea multora la sfârșitul sărbătorii de trei zile a zilei de Anul Nou. S-au așteptat aproximativ 11,5 milioane de călătorii marți, când călătorii s-au întors la muncă și școală, în timp ce sărbătoarea s-a încheiat. Pentru a face față creșterii cererii, China Railway Corp a adăugat 318 de trenuri temporare.

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 13:16

Astăzi, cetățenii Cubei marchează cea de-a 60-a aniversare a revoluției care a răsturnat regimul Batista. Anii care s-au scurs nu au fost ușori din punct de vedere economic pentru poporul cubanez, însă marea majoritate a cubanezilor rămâne fermă în convingerea că liderii țării s-au descurcat foarte bine în condiții extrem de dificile, iar Fidel Castro rămâne în continuare o importanta personalitate în inimile și mentalul colectiv al cubanezilor și nu nu mai al lor.

Marţi, 25 Decembrie, 2018 - 18:53

După șirul de minivacanțe decise de Guvern în 2018, care au culminat cu aceste 10 zile  (în două etape) de la sfârșitul anului, să vedem ce ne așteaptă în 2019.

Calendar zile libere legale 2019

Marţi, 25 Decembrie, 2018 - 13:03

Cel puţin o persoană a murit într-un ataccare a avut loc marţi în sediului Ministerului de Externe al Libiei, informează AFP şi Reuters.

Focuri de armă şi mai multe explozii au fost auzite marţi dimineaţa în clădirea Ministerului Afacerilor Externe din Tripoli, capitala libiană, potrivit unor martori şi mass-media, printre care postul de televiziune oficial al Guvernului de Uniune Naţională.

Potrivit postului TV, care citează surse de informaţie anonime din cadrul ministerelor de Externe şi de Interne libiene, atacul a fost întreprins de mai mulţi „atacatori terorişti”.

Marţi, 25 Decembrie, 2018 - 11:33

Papa Francisc a condamnat, luni seara, în cadrul tradiţionalei slujbe din Ajun de Crăciun, "voracitatea consumeristă" a oamenilor, cerându-le să reflecteze asupra sensului spiritual al vieţii lor şi să împartă cu cei mai săraci, relatează AFP. 

"Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni", a spus liderul a 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, în faţa a aproximativ 10.000 de credincioşi adunaţi ca în fiecare an în Bazilica Sfântul Petru din Roma

Marţi, 25 Decembrie, 2018 - 00:07

Această aniversare a Revoluţiei Române a fost, iată, mai puţin agitată decît au sperat unii sau decât s-au temut alţii. Până acum, fiecare sfârşit de an marca, aproape dramatic, creşterea tensiunilor sociale şi politice până la un punct de fierbere ce ameninţa să repete, cu consecinţe neclare, experienţa din '89. Motivul principal: revendicarea moştenirii Revoluţiei române.

Luni, 24 Decembrie, 2018 - 13:40

În urmă cu exact 29 ani, tot de Crăciun se instala primul guvern democratic. Ales în Piaţa Universităţii, unde mulţimea dezlănţuită l-a trecut în opoziţie veşnică pe Ceauşescu. Tribunalul volant n-a făcut decât să confere o brumă de legitimitate acestei sentinţe populare. Românii au întâmpinat  cu speranţe noul Executiv condus de băiatul în pulover care tocmai declarase că numele partidului din care aveau să se tragă aliaţii de mai tîrziu "suna ca dracu'".

Duminică, 23 Decembrie, 2018 - 10:26

Se implinesc 29 de ani de la Revolutia Romană, din decembrie 1989, un  act de demnitate al poporului român, care iși va păstra semnificația în timp, indiferent de manipulările mediatice și politice, indiferent de ceea ce spun și vor spune detractorii ei.

O revoluție este în acelaș timp un eșec, și o victorie. Un eșec al vechiului sistem politic, incapabil de dialog cu cetățenii, incapabili să mai administreze o țară și, nu în cele din urmă, rupt de realitate și surd la vocea poporului. O Revoluție este o victorie a voinței populare, a nevoii de schimbare.

Duminică, 23 Decembrie, 2018 - 09:32

 

De sărbători, unități comerciale și servicii publice vor funcționa după următorul program

Bucuresti Mall - Vitan

Bucuresti Mall-Vitan va functiona dupa un program special in perioada sarbatorilor de iarna, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Duminica, pe 23 decembrie, magazinele, cafenelele si restaurantele vor fi deschise intre 10:00 si 23:00.

Luni, pe 24 decembrie, magazinele, restaurantele si cafenelele vor fi disponibile publicului intre 10:00 si 20:00.

Duminică, 23 Decembrie, 2018 - 09:17

Au trecut atâția ani de când s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Atunci am înţeles un lucru: că s-a terminat cu DICTATURA. Prea puţini au fost cei care s-au gândit - sau au îndrăznit să gândească - la faptul că s-a terminat şi cu COMUNISMUL. Părea ca o boală, cronică şi ereditară, de care se scapă doar prin nefiinţă. O boală care poate fi doar uşurată, în care pacientului i se pot face doar zilele mai suportabile. Era o victorie stranie, într-o luptă aproape fără adversar. Ei plecaseră şi toţi cei rămaşi păreau că fac parte din aceeaşi familie izbăvită de suferinţe. Era doar o părere.

Sâmbătă, 22 Decembrie, 2018 - 10:08
Rechizitoriul Parchetului General transmis Curții Supreme de Justiție

La fel ca și în acest an, când Parchetul Militar a omagiat Revoluția trimițându-l în judecată pentru „crime împotriva umanității” pe Ion Iliescu, în urmă cu 25 de ani, în 1993, același Parchet dădea publicității rezultatul investigației efectuate în cazul tragediei de la Otopeni, în care, la Revoluție, și-au pierdut viața cateva zeci de militari și civili. Atunci vinovați au fost considerați alții, nu cei de astăzi. Raportul a fost publicat în exclusivitate de ziarul LIBERTATEA, încă „primul ziar liber al Revoluției Române”

„În ziua de 22 decembrie 1989, după ce Nicolae şi Elena Ceauşescu au părăsit sediul fostului C. C. al P.C.R., unităţile Ministerului Apărării Nationale au primit ordin de a prelua comanda inspectoratelor judeţene ale Ministerului de Interne.

Acest ordin al Marelui Stat Major a fost transmis de către comandantul Aviaţiei Militare şi U.M. 01913 Bucureşti de sub comanda generalului Drăghin Dumitru (pe atunci colonel), care era şi comandant al micro-garnizoanei Otopeni. În continuare, generalul Drăghin Dumitru a transmis ordinul respectiv la U.M. 01874 Bucureşti, comandată de lt. col. Răchită Vasile - care constituia principala forţă de pază a Aeroportului Otopeni.

Sâmbătă, 22 Decembrie, 2018 - 09:14

A fost şansa noastră - extraordinară şi unică - de a trăi acel moment de referinţă pe care orice ziarist şi l-ar dori în propria sa biografie: scoaterea unui ziar - altul decât oricare model cunoscut până atunci. Un ziar LIBER, izvorât ca un strigăt, ca strigătul zecilor de mii de bucureşteni, din adâncul fiinţelor lor umilite de frică, foame şi frig. LI-BER-TA-TE a fost strigătul acelei mulţimi şi el s-a aşezat firesc, parcă de la sine, în capul paginii mirosind a cerneală tipografică, în care ne aşternusem gândurile şi speranţele trezite de experienţa fantastică a acelor zile.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 17:17

EIT (Institutul European de Inovare și Tehnologie) a schimbat viața echipelor care lucrează la proiecte inovatoare ce ne vor face viitorul mai bun. Peste 200 de echipe au aplicat pentru programe de accelerare EIT din domeniul sănătății, al materiilor prime și al alimentației și au primit granturi de peste 200.000 de euro prin programele de formare care sprijină companiile sau echipele inovatoare în lansarea propriilor afaceri și le ghidează în procesul de dezvoltare a afacerilor, intrare pe piața externă și cursuri de formare.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 18:08

Ca în fiecare an Serviciul de Astronomie al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui publică lista cu cele mai importante fenomene astronomice. Aceste evenimente sunt grupate în 3 categorii: fenomene astronomice vizibile pe glob, fenomene astronomice vizibile din ţara noastră şi a treia categorie se referă la acele fenomene astronomice cu un impact mai mare în rândul celor pasionaţi de astronomie.

Fenomene astronomice pe glob – nu sunt vizibile din România

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 16:45

"Cine uita e complice" este deviza sub care s-a desfășurat duminică seara la Timișoara "Marșul Eroilor". Este modul în care timișoreni îi comemorează, an de an, pe cei care au plătit cu viața pentru libertate. Peste 300 de oameni s-au rugat, au aprins lumânări și au depus coroane la mormintele celor căzuți in Revoluția din '89. 17 decembrie 1989 este ziua în care trupele de securitate și armata au deschis focul împotriva manifestanților la Timișoara.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 15:47

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., alături de Ministrul Afacerilor Externe și Expatriaților din Palestina, E.S. Riad Malki, Programul de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina. 

Cu acest prilej, cele două părți au reiterat angajamentul de a menține și de a consolida relațiile bilaterale și perspectivele de cooperare culturală dintre România și Palestina, prin implementarea de programe și activități comune. 

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 20:10

Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), în calitate de Operator de Program, a organizat miercuri, 12 decembrie a.c., primul seminar de informare în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.

RO-CULTURA este cel mai important program de finanțare a sectorului cultural din România, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 17:17

Sambata, 8 decembrie 2018, a avut loc a Bucuresti Conferința „Consiliului Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate dintre Popoarele Român și Cubanez” din România. Au participat reprezentanți ai asociațiilor, fundațiilor și grupurilor care promovează prietenia și solidaritatea cu Republica Cuba și demnul său popor, supus unui embargou dur și inuman, de peste o jumătate de secol, din partea celei mai mari puteri economice și militare de pe planetă, Statele Unite ale Americii-SUA.

Subscribe to Evenimente