Miercuri, 8 Mai, 2019 - 21:13

Purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat că în şedinţa de Guvern au fost adoptate două acte normative privind organizarea celor două scrutine din 26 mai, iar în baza acestora nu se schimbă cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 21:03
Valoarea totală este de peste 111 milioane de lei, iar durata este estimată la 30 de luni.

Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, lucrările urmând să fie făcute de Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a acestora este de peste 111 milioane de lei, iar durata este estimată la 30 de luni.

Guvernul României a reaprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, anunţă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:55

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 8 mai 2019

 

  1. PROIECTE DE LEGI
  1. PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului de parteneriat şi cooperare dintre Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi  Republica Singapore, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 19 octombrie 2018

 

Joi, 2 Mai, 2019 - 12:21
10 miliarde de euro alocate comunităților locale

Președintele PSD, Liviu Dragnea anunță că de astăzi este în vigoare Fondul de Dezvoltare și Investiții, 10 miliarde de euro fiind alocate comunităților locale pentru investiții, conform unei mențiuni pe facebook.

Miercuri, 1 Mai, 2019 - 18:32

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autoritățile locale, au desfășurat misiuni de evaluare a pagubelor produse în localitățile din comuna Dragalina, județul Călărași, în data de 30.04.2019. 

Evaluarea s-a efectuat sub coordonarea Instituției Prefectului din respectivul județ. 

Astfel, au fost identificate 18 locuințe și anexe gospodărești ale căror acoperișuri au fost avariate în proporții de la 30% pana la 100%.

Din informațiile rezultate în urma verificărilor, doar două dintre gospodăriile afectate au asigurare valabilă. 

Miercuri, 1 Mai, 2019 - 18:25
Unde s-a lăudat cu realizările președinției române a Consiliului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a participat astăzi, la Varșovia, la  reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004.

La Conferință au fost prezenți, de asemenea, șefii Guvernelor și înalți reprezentanți ai acestora din Republica Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Cipru, Republica Croația, Republica Estonia, Republica Lituania, Letonia, Malta, Slovenia, Ungaria, precum și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 20:38
Împreună cu ambasadorul Israelului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va efectua, în perioada 1-2 mai 2019, o vizită în Republica Polonă, care va avea două momente principale.

Astfel, în data de 1 mai, premierul Viorica Dăncilă va participa la Conferința șefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, organizată la Varșovia.

La Conferință vor fi prezenți prim-miniștri din Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Ungaria.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 09:02
Dragnea vrea remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului

 Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că există o majoritate confortabilă în Parlament şi premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu îşi permite să forţeze premierul, dacă nu vrea varianta menţionată.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 19:25

Acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 24 aprilie 2019

I.     PROIECTE DE LEGI

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 15:38

Coplata serviciilor medicale private se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi. Proiectul de Ordonanță de Urgență ce prevede introducerea unei contribuții personale pentru serviciile medicale private se află, pentru a doua oară, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 23:42

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 24 aprilie 2019

 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 19:16

Premierul Viorica Dăncilă îi transmite președintelui Klaus Iohannis, în această seară, propunerile de ministri interimari după ce șeful statului a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD. 

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 10:09

Termenul ultimativ a expirat. Dacă ne prostim și luăm în calcul zilele nelucrătoare, mai expiră o dată. Luni. Iar președintele Klaus Iohannis nu dă niciun semn că se conformează. Dimpotrivă. Nu va numi niciun ministru. Și va trage cât poate de timp. Remanierea de primăvară se tranformă într-o puternică furtună. Cu grindină și vijelie.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 15:08
Și primește mulțumirile lui Bogdan Trif în 2019

PSD anunţă că a salvat Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, județul Sibiu. "Guvernul PSD a adoptat o hotărâre de guvern, la inițiativa Ministerului Agriculturii, prin care singurul Institut de Montanologie din România va fi reorganizat și astfel la Cristian vor fi demarate proiecte importante de cercetare în zootehnie, silvicultură, pratologie și industrie alimentară.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 20:17

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum cu privire la realizarea  Podului peste Dunăre între Zimnicea - Svishtov, un proiect discutat la nivelul celor doi prim-miniștri și în cadrul reuniunii cvadrilaterale din 29 martie, de la Snagov.

Acest proiect de anvergură este necesar în condițiile în care traficul între România şi Bulgaria s-a intensificat, urmare a dezvoltării schimburilor comerciale şi a circulaţiei de tranzit, iar în condiţiile actuale de infrastructură transfrontalieră, traversarea fluviului Dunărea se desfăşoară cu dificultate.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 20:13

Proiecte de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 18 aprilie 2019

 

  1. PROIECTE DE LEGI
  1. PROIECT DE LEGE privind activitatea de emitere de monedă electronică
  2. PROIECT DE LEGE privind serviciile de plată şi pentru modificarea unor acte normative
  3. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice

 

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 19:39

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat miercuri seara bilanțul primelor 100 de zile de exercitare a mandatului Președinției rotative a Consiliului UE, afirmând că s-a reușirt finalizarea unui număr de 90 de dosare legislative, toate confirmate în Consiliu și în mare parte și de PE.

”În fiecare din cele 100 de zile de mandat, Guvernul României a dovedit eficiență, determinare și capacitatea de a găsi soluții bune pentru cetățenii europeni.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 16:58

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 18 aprilie 2019

 

 

  1. PROIECTE DE LEGI
  1. PROIECT DE LEGE privind activitatea de emitere de monedă electronică

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/04/LG-3.pdf

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 15:57

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat oficial numele noilor miniștri din cabinetul Dăncilă. După ce au primit votul CEX, cei trei trebuie să primească și acceptul președintelui Klaus Iohannis.

"Oana Florea, votată pentru a fi ministru al Fondurilor Europene este o colegă care are experiență, a lucrat la Bruxelles, are experiență în ceea ce privește fondurile europene.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 18:39
Dăncilă: În ciuda eforturilor unor politicieni români de la Bruxelles care au vrut să împiedice finanțarea

Premierul Viorica Dăncilă a participat la ceremonia de semnare a 3 contracte pentru realizarea de proiecte de investiții în infrastructură, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Este vorba despre autostrada spre Sibiu, Centura Bucureștiului și metroul din Drumul Taberei.

Sâmbătă, 13 Aprilie, 2019 - 09:28
Premierul a exprimat interesul pentru deschiderea unui centru de medicină tradițională chineză în România

Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere bilaterală cu Premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze, domnul Li Keqiang, în marja Summit-ului Șefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală și de Est – R. P. Chineză de la Dubrovnik.

Cu acest prilej, au fost abordate teme de interes ale agendei bilaterale, în contextul aniversarii, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză, și a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 09:26

În perioada 8-9 aprilie a avut loc, la București, EU SPORT FORUM 2019, eveniment organizat de Comisia Europeană, prin Departamentul de Educație, Tineret, Sport și Cultură, sub egida Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene.

Aceasta este platforma principală pentru un dialog structurat între Comisie și organizațiile cu interese în materie, iar scopul forumului a fost de a analiza progresul realizat în implementarea agendei Uniunii Europene în sport și discutarea viziunii celor interesați asupra activităților curente și viitoare.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 13:52

In cursul participării sale la deschiderea oficială a Bursei de Pește de la Tulcea, premierul Dăncilă a anunțat iniuțierea unui nou set de programe guvernamentale:

„Avem o viziune integrată cu privire la dezvoltarea acestei zone. Mă bucur să anunț astăzi, la Tulcea, un nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor. Programul guvernamental va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultură şi pentru susținerea industriei alimentare de profil. 

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 09:51
„Am locuit în Deltă și iubesc Delta. Știu problemele cu care se confruntă oamenii săi”

Premierul Viorica Dăncilă a participat luni la inaugurarea Bursei de Pește de la Tulcea. Cu acest prilej a susținut o alocuțiune:

„Doamnelor și domnilor,

Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la inaugurarea oficială a Bursei de pește de la Tulcea, proiect pe care pescarii din Deltă îl așteaptă de mai bine de zece ani.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 06:33

Executivul a adoptat, miercuri, un memorandum privind Codul de conduită al membrilor Guvernului, care prevede, printre altele, că aceștia trebuie să respecte statul de drept, să aibă o ținută decentă, să nu jignească și să nu folosească imaginea și bunurile Guvernului în scop personal.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 18:00
Sper că în Colegiul Comisarilor comisarul român a susținut de această dată România

În ședința de Guvern de miercuri, Viorica Dăncilă a dat  o replică tăioasă liderilor europeni și ambasadelor, după avertismentele lansate de aceștia privind justiția și cazul Kovesi.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 09:38

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din  3 aprilie 2019:

 

 

  1. PROIECTE DE LEGI
  1. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/04/LG.pdf

Subscribe to Guvern