Duminică, 24 Martie, 2019 - 19:01

Romania isi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim - a declarat Viorica Dăncilă la Washington:

Duminică, 24 Martie, 2019 - 18:21

Aflată în vizită de lucru la Washington, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, duminica, 24 martie, la sesiunea inaugurală a Conferinței Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), la invitația organizatorilor. Este pentru prima data când un premier roman sustine o alocutiune inaugurala in cadrul acestui important forum politic international.

Duminică, 24 Martie, 2019 - 13:19

Aflată în Statele Unite la invitația AIPAC, premierul Viorica Dăncilă a avut, sâmbătă, la Washington, o întrevedere cu reprezentanţii companiilor americane care au investit în România. Discuţiile s-au axat pe modificările aduse Parteneriatului Public Privat. De asemenea, companiile americane au anunţat că vor vizita România în luna iunie.Dăncilă, întrevedere cu companiile americane care au investit în România.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 10:15

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va întreprinde o vizită în SUA în perioada 23-26martie 2019 pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Vizita are loc ca urmare a invitației pe care Președintele AIPAC, Morton Fridman, și Directorul Executiv AIPAC, Howard Kohr, au adresat-o Prim-ministrului României.

Vizita reflectă intensificarea dialogului bilateral și se încadrează în eforturile susținute ale Guvernului României de a consolida și dezvolta parteneriatele pe care România le are cu Statele Unite și Israel.

 

Marţi, 19 Martie, 2019 - 18:21
Vor putea fi cumpărate autoturisme noi clasice cu sistem de propulsie termic, hibrid, electric hibrid și full-electric

”Guvernul a adoptat astăzi în ședință modificări și completări aduse programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. Este vorba despre programul aprobat prin OUG 66/2014. Programul are ca obiectiv principal facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziționarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a precizat că pot fi cumpărate autoturisme noi clasice cu sistem de propulsie termic, hibrid, electric hibrid și full-electric. 

Luni, 18 Martie, 2019 - 15:58

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 19 martie 2019

 

  1. PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ
  1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi

Proiectul poate fi consultat la adresa:https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/03/OUG-2.pdf

Duminică, 17 Martie, 2019 - 20:53
calea pentru o prezență substanțială a companiilor emirateze în țara noastră

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 17 martie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 15:40
245 voturi „pentru”, 115 voturi „împotrivă” și două abțineri.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit miercuri pentru a discuta din nou, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, bugetul de stat pe 2019. Bugetul a trecut cu 245 voturi „pentru”, 115 voturi „împotrivă” și două abțineri.

Sâmbătă, 9 Martie, 2019 - 15:21

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 11 martie 2019

              I. PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1.     PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi

Sâmbătă, 9 Martie, 2019 - 10:06

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit pe președintele Curții Europene a Drepturilor Omului,  Guido Raimondi.

Printre temele discutate de cei doi oficiali s-au numărat dialogul Curţii cu judecătorii pentru implementarea dispozițiilor convenționale, reforma CEDO în vederea eficientizării sale, precum și situația  diferitelor cauze care vizează România, aflate în jurisdicția CEDO.

Subscribe to Guvern