Joi, 19 Septembrie, 2019 - 22:22
Dacă acuzațiile care planează asupra lui Kovesi se dovedesc adevărate

„A fost opinia altor state membre, repet, punctul meu de vedere, că legea trebuie respectată, în faţa legii toţi trebuie să fim egali şi că este important ca înainte de a ocupa un post să poţi să clarifici toate Dacă cu siguranţă imaginea României ar avea de suferit”, persoanei tale. Mă întreb, dacă doamna Codruţa Kovesi ajunge procuror general şi dacă din aceste afirmaţii sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzaţii, atunci cine va avea de suferit?

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 10:12

Cu două luni înaintea publicării ratingului de țară, agenția de evaluare financiară Fitch Ratings îl trage de urechi pe Klaus Iohannis și dă de pământ cu Opoziția: nu schimbați Guvernul Dăncilă! Pentru analiștii de la Fitch, calculele sunt simple: dacă președintele și acoliții săi forțează moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD, România intră în haos – crește incertitudinea politică (cu numai câteva luni rămase până la alegerile locale de anul viitor), iar menținerea sub control a deficitului bugetar (deja în creștere) devine o misiune imposibilă.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 20:02
Guvernul nu va ceda în faţa blocajului guvernamental creat de Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că prin refuzul de a numi miniştri, preşedintele Klaus Iohannis se poziţionează împotriva românilor, prin continuarea abuzului de putere. Şeful Executivului a adăugat că va continua să lupte împotriva blocajului guvernamental.

„Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 20:36

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 9 septembrie 2019

 

Duminică, 8 Septembrie, 2019 - 20:41

Mai multi oameni politici si analisti au lansat, in ultimile zile,  o diversiune si anume ca, in lipsa ministrilor ALDE, nu se pot tine sedinte de guvern.

Nu vad temeiul (altul decat cel politic-electoral) pentru o astfel de afirmatie. Nici din punctul de vedere al rostului guvernului de a administra, in timp real, problemele tarii si nici din punct de vedere strict legal.

Astfel, in art.38 din Codul administrativ, se precizeaza:

Duminică, 8 Septembrie, 2019 - 03:42
Adică, deocamdată, nu le cere să treacă la PSD

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a dat asigurări că nu li se va cere celor din ALDE să se înscrie în PSD drept condiție pentru continuarea colaborării. Astfel îi încurajează practic pe toți reprezentanții ALDE cu funcții obținute politic și pe care nu vor să le piardă să preia modelul Teodor Meleșcanu, prin care rămân nominal membri ai partidului lui Tăriceanu, dar rămân totodată și la putere, contrar deciziei conducerii ALDE.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 05:10
Încercarea lui Iohannis de a-i speria pe oameni și a crea panică în societate este de un cinism incalificabil.

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat pe facebook după ce președintele Klaus Iohannis  a transmis că nu va semna decretele pentru a desemna interimari pentru portofoliile eliberate de miniștrii ALDE. 

„Din nefericire, Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul președinte. Îi transmit domnului Klaus Iohannis că cetățenii încă așteaptă explicații cu privire la motivul pentru care încalcă repetat Constituția.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 18:36

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că respinge ”în mod categoric” propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru miniștrii interimari. Șeful statului a explicat că prim-minstrul are obligația să meargă în Parlament pentru a primi un vot de validare a guvernului după ieșirea ALDE din coaliție.

 

Principalele declarații :

Joi, 29 August, 2019 - 18:37
O surpriză pentru Iohannis

”Categoric nu voi pleca”, a declarat joi Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată de ziariști dacă va demisiona în cazul în care guvernul nu va trece de votul de încredere din Parlament cerut de Constituție în cazul schimbării structurii politice a executivului.

”Dacă nu primim votul de încredere, Guvernul rămâne la forma inițială și vom găsi o altă formulă”, a mai spus Dăncilă într-o conferință de presă la Pitești.

Miercuri, 28 August, 2019 - 20:41

După respingerea propunerilor de remaniere de către președintele Iohannis, premierul Dăncilă a dat o replică dură:

Marţi, 27 August, 2019 - 19:10

Pproiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 27 august 2019

 

PROIECTE DE CARE GUVERNUL A LUAT ACT – ANALIZE

  1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (PRIMĂ LECTURĂ)

 

PROIECTE APROBATE

Luni, 26 August, 2019 - 21:24

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis luni miniștrilor ALDE, după ce formațiunea lui Calin Popescu Tariceanu a decis să iasă de la guvernare, ca daca nu vor demisiona din Guvern atunci PSD ii va tine in functie.

Luni, 26 August, 2019 - 17:26

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 27 august 2019

 

 

Vineri, 23 August, 2019 - 14:46
Nu s-a suflat nici uncuvânt despre miniștrii ALDE

Liderii PSD au stabilit, vineri, în CEX, o remaniere guvernamentală cu schimbări la 5 ministere.

Senatorul Mihai Fifor merge ministru plin la Interne

Senatorul Șerban Valeca ia Educația. Valeca a mai fost ministru al cercetării si inovării

Judecătoarea Dana Gârbovan va fi propusă la Justiție.

Ana Birchall - vicepremier pe parteneriate strategice

Deputatul Iulian Iancu - vicepremier pe probleme economice

Joi, 22 August, 2019 - 20:56

Ministerul Finanțelor Publice propune printr-un proiect de act normativ modificarea Programului „Prima casã” și redenumirea acestuia în Programul "O familie, o casã", astfel încât acest program guvernamental sã fie mai bine orientat spre caracterul social.  

Miercuri, 21 August, 2019 - 21:56

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai Confederației Patronatului Român. Întrevederea a avut loc la inițiativa premierului și a avut ca principal obiectiv relansarea și îmbunătățirea dialogului dintre Executiv și mediul de afaceri.

Premierul a subliniat deschiderea Guvernului României pentru un parteneriat cu reprezentanții patronatelor, în vederea stimulării investițiilor și pentru asigurarea unui mediu economic dinamic, concurențial, care să aducă bunăstare românilor.

Duminică, 18 August, 2019 - 17:38
Suma reprezinta aproximativ 20.000 de prime de casare

"Incepand de luni, 19 august, ora 10:00, Programul Rabla Clasic va fi din nou disponibil, Cei care doresc sa scape de masina vechie, poluanta si sa o inlocuiasca cu una noua, mai prietenoasa cu mediul, se pot adresa direct dealerilor auto inscrisi in program", a transmis Ministerul Mediului.

Sursa citata precizeaza ca bugetul Programului Rabla Clasic a fost suplimentat cu 135 milioane lei, suma care reprezinta aproximativ 20.000 de prime de casare.

Marţi, 13 August, 2019 - 07:05
La 1 septembrie se va veni cu un program de guvernare ajustat.

Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că PSD nu acceptă un ultimatum din partea ALDE, precizând însă că social democraţii iau în calcul "o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi ajustarea programului de guvernare".

Luni, 12 August, 2019 - 18:00

Asociația Orașelor din România (AOR) atrage încă o dată atenția Guvernului României că falimentul previzibil spre care se îndreaptă unităţile administrativ-teritoriale cu statut de oraş poate fi evitat numai dacă ordonanța privind rectificarea de buget pentru anul 2019 pe care Executivul vrea să o adopte în această săptămână va ține cont de măsurile pe care AOR le-a solicitat, argumentat, în discuțiile cu Ministerul Finanțelor  Publice:

 

Duminică, 11 August, 2019 - 19:38
Șoferii nu vor mai avea voie să țină nimic în mână!

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni proiectul de Ordonanţă de Guvern pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Măsurile îi vizează pe şoferii care folosesc sau pur şi simplu ţin în mână telefonul sau dispozitivul mobil cu funcţii de înregistrare sau redare text, foto sau video (precum tabletele, camerele foto sau video) în timp ce conduc pe drumurile publice.

Duminică, 11 August, 2019 - 18:52

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 12 august 2019

 

 

Vineri, 9 August, 2019 - 07:07

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat  act în ședința din 8 august 2019

 

 

PROIECTE DE CARE GUVERNUL A LUAT ACT - ANALIZE

 

Miercuri, 7 August, 2019 - 19:42
Sistemul RO-ALERT va putea fi folosit în cazul răpirii unui minor.

Legea privind căutarea persoanelor dispărute va fi discutată în primă lectură în ședința de guvern de joi. Potrivit proiectului inițiat de MAI, ​polițiștii vor putea utiliza mijloace și metode de localizare, intercepta comunicații și accesa sisteme informatice doar cu autorizare de la procuror, în caz de pericol grav în care se află o persoană dispărută. De asemenea, sistemul RO-ALERT poate fi folosit în cazul răpirii unui minor.

Luni, 5 August, 2019 - 22:18

Daniel-Dumitru Chirilă a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă publicată luni în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului, Gheorghe Nucu Marin a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Totodată, premierul a decis numirea lui Pandelea Pelmuş în funcţia de secretar general al MAI în locul lui Bogdan-Mihai Ivănescu.

Luni, 5 August, 2019 - 19:27
Constantin Florea îl înlocuiește pe Cătălin Sindile

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a anunțat, luni, că a decis schimbarea din funcție a șefului Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuț Sindile, înlocuitorul acestuia fiind șeful Jandarmeriei Dolj, Constantin Florea. Sindile era împuternicit la comanda Jandarmeriei din 15 august 2018, după violențele de la mitingul din 10 august, când jandarmii au intervenit în forță împotriva manifestanților.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:34
Iohannis amenință că va crea o nouă majoritate guvernamentală după alegerile prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, printr-o postare pe Facebook, că declarația președintelui Iohannis privind crimele de la Caracal reprezintă un discurs de campanie, lipsit de empatie pentru suferința familiilor victimelor. Potrivit premierului, Guvernul va adopta, ”cu sau fără sprijinul domnului  Iohannis”, măsurile promise pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 16:57

Acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 24 iulie 2019

I.               PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea şi funcționarea Poliției de Frontieră Române

 

II.            ORDONANŢE

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 18:37

Reuniunea Grupului de lucru interministerial mixt România – Republica Moldova, cu participarea miniștrilor desemnați de cele două părți, s-a desfășurat astăzi, 23 iulie 2019, la Palatul Victoria.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 19:15
Carnivorele mari protejate au invadat perimetrele locuite unde fac ravagii

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, luni, la Braşov, că a trimis către Monitorul Oficial, spre publicare, un ordin prin care se aprobă o cotă de intervenţie pentru 140 de urşi, afirmând că turiştii care hrănesc urşii pe marginea drumului vor putea fi amendaţi.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că este „dezamăgită” şi priveşte „stupefiată” când vede la televizor imagini cu oameni care hrănesc urşii pe maginea drumului.

Duminică, 21 Iulie, 2019 - 20:35
S-a renunțat la parteneriatul public-privat

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că Autostrada Comarnic-Braşov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima şedinţă CSAT de importanţă naţională şi va fi construită din fonduri guvernamentale.

Subscribe to Guvern