Luni, 15 Iulie, 2019 - 20:20
Măsuri care s-ar putea numi „taxă de solidaritate”

 Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 15:39
La fel de calificată pentru ambele mandate

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, susține că Teodor Meleșcanu și-a făcut foarte bine treaba la MAE, în timpul alegerilor, dar pentru că există o anumită percepție publică au decis să-i retragă sprijinul politic. Vosganian a spus că în locul lui Meleșcanu va fi propusă Ramona Mănescu.

”Am stabilit cu toții că domnul Meleșcanu și-a făcut datoria la MAE, mai mult decât prin sporirea numărului de secții în diaspora cred că a făcut demersuri serioase pentru a preveni aglomerația în secțiile de votate.

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 18:48

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Călăraşi, că s-a făcut evaluarea a opt miniştri, iar luni, la Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va decide remanierea guvernamentală.

„S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles la propunerea primului ministru”.

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 12:05
De ce lipsesc nume de membri ai Executivului din sondaj?

Viorica Dăncilă calcă pe urmele Elenei Udrea, pe când aceasta, proaspăt ministru al Dezvoltării, făcea turnee de popularizare cu alaiul de jurnaliști după ea. Secvențele de la Sulina au rămas în memoriaobservatorilor. Sâmbătă premierul a avut două momente în care a renunțat la stilul obișnuit și, înconjurată de ziariști, a ieșit din programul oficial. A jucat ping pong cu ministrul de Finanțe  care l-a amenințat în glumă că îl remaniază dacă o învinge, după care s-a plimbat desculță pe plajă în Sulina..

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 11:46

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, referitor la modificările făcute deja la OUG 114, că guvernul e dispus și la alte amendări ale ”ordonanței lăcomiei”.

„Am spus de prima dată că vom da dovadă de flexibilitate pe ordonanţa 114. Pe diferite domenii care au fost incluse în această ordonanţă am făcut modificări acolo unde lucrurile nu funcţionează bine, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu partenerii sociali. Suntem deschişi să facem noi modificări în alte domenii”.

Sâmbătă, 6 Iulie, 2019 - 14:11
„Specialistul” care a falimentat Fondul Român de Contragarantare

Cristian Socol, șeful departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, anunță, printr-o postare pe Facebook, că se retrage după 14 ani de implicare în activitate politică, subliniind că a început, din 2 iulie, un nou capitol.

„The end. 14 ani. Contributie Programe guvernare 2008, 2012, 2016. Programe prezidentiale 2009, 2014. Programe europarlamentare 2009, 2014, 2019. Sute de propuneri de politici publice fundamentate. Viziune pentru dezvoltare. Succes, esec, lectii. Stânga a ridicat România. Din 2 iulie, un nou capitol”, a scris Cristian Socol pe Facebook.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 19:43

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 3 iulie 2019

 

 

 1. PROIECTE DE LEGI
 1. PROIECT DE LEGE pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/07/LEGE.pdf

Luni, 1 Iulie, 2019 - 11:11
Cine greșește trebuie să plătească

Premierul Viorica Dăncilă spune că Guvernul nu va mai da nicio ordonanţă pe Justiţie, iar acest lucru înseamnă că nu va da ordonanţă nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor (SIIJ). Dăncilă a precizat că dacă cineva greşeşte, inclusiv în justiţie, trebuie să plătească. “Aici sunt persoane care se contrazic. Salută un referendum ca guvernul să nu mai dea ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Acum tot acele persoanele ne cer ordonanţă de urgenţă să desfiinţăm secţia specială. Deci trebuie să se hotărască, ori vor să mai dăm, ori nu vor să mai dăm.

Sâmbătă, 29 Iunie, 2019 - 09:22
După Giurgiu și Calafat, urmează Zimnicea

Miniştrii Transporturilor din Bulgaria, Rossen Zhelyazkov, şi România, Răzvan Cuc, au convenit că cele două ţări vor elabora un acord interguvernamental privind construcţia unui al treilea pod peste Dunăre, între oraşele Svishtov şi Zimnicea, informează BTA.

Cei doi oficiali au fost de acord să vină cu o variantă preliminară a acordului până la finele lunii iulie şi să o propună spre ratificare Parlamentelor naţionale, după adoptarea sa de către guvernele celor două ţări.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 08:38

 Noul ministru al Justiției și-a luat foarte în serios  rolul de veghetor în lanul de secară al normelor și reglementărilor care trec prin filtrul acestui for. Ea a declarat cu emfază într-una dintre recentele ședințe de Guvern că se consideră „ultima redută a legalității”. Adică, dincolo de ea nimic și nimeni nu mai poate garanta faptul că ceea ce produce mașinăria birocratică a Executivului este ok.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 20:00

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 25 iunie 2019

 

 1. PROIECTE DE LEGI
 1. PROIECT DE LEGE privind modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală 

 

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 18:17

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat elementele restructurării financiare în cadrul unei mese rotunde organizate astăzi, 25 iunie a.c., la Palatul Parlamentului, de Intact Media Group. La dezbatere au participat reprezentanți ai Academiei Române, Academiei de Studii Economice, mediului de afaceri și societății civile.
 

Luni, 24 Iunie, 2019 - 11:18

Premierul Ddăncilă pare a fi găsit soluția pentru desemnarea candidatului PSD la președinție: un sondaj de opinie care să evidențieze șansele de reușită a celor care se înscriu în competiție pe bază de notorietate, competență și dedicație față de doctrină. Cam acestea ar putea fi criteriile, dacă nu vor apărea și altele. Un fel de spitzenkcandidatură românească, în care se afirmă lideri ai diferitelor grupări din interiorul partidului, unde dominante au fost în „epoca Dragnea” cele care vizau criteriul județean.

Duminică, 23 Iunie, 2019 - 23:04

Duminică seară, Viorica Dăncilă a fost prezentă în emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu. Premierul a făcut declarații atât despre cazul Sorinei, fetița de 8 ani adoptată din Baia de Aramă, cât și despre viitorul PSD.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 16:30

Liderii județeni de la toate partidele au cerut și cer transferul de puteri de la ministere către județe. Argumentul suprem al acestora este că cetățenii vor avea de câștigat pentru că funcționarii de la București nu știu care sunt realitățile din fiecare județ și că procedurile durează prea mult, ba chiar sunt blocate inutil la ministere.

Din cele 8 ministere implicate în procesul de descentralizare, doar 5 ministere au finalizat analizele de impact privind oportunitatea descentralizării competențelor și doar două ministere au scris legile prin care se transferă competențele.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 21:04

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 20 iunie 2019

 

 

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 15:01
 10 – 14 iunie 2019

Activitatea președinției române la Consiliul Uniunii Europene

   10 – 14 iunie 2019

Politica în domeniul migrației: Consiliul convine asupra unei poziții parțiale de negociere referitoare la Directiva privind returnarea. 3

UE depune eforturi pentru ca normele privind returnarea migranților aflați în situație neregulamentară să devină mai eficace. 3

Finanțarea pentru politicile din domeniile migrației, frontierelor și securității: Consiliul își stabilește poziția  5

UE extinde domeniul de aplicare al sprijinului pe care îl oferă pentru măsuri în domeniile migrației, gestionării frontierelor și securității, pentru a contribui la abordarea provocărilor din ce în ce mai mari. 5

Conferința la nivel înalt privind bolile transfrontaliere la animale. 6

În data de 10 iunie 2019 s-a desfășurat la Palatul Parlamentului Conferința la nivel înalt privind bolile transfrontaliere la animale, eveniment organizat în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. 6

Reuniunea informală a miniştrilor responsabili cu dezvoltarea urbană. 7

În contextul exercitării, de către România, a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice organizează vineri, 14 iunie 2019, la Palatul Parlamentului din București, reuniunea informală a miniștrilor responsabili cu dezvoltarea urbană. 7

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, Gent Cakaj 8

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 10 iunie 2019, o întrevedere cu Gent Cakaj, ministru în exercițiu pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, aflat în vizită în România. 8

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la masa rotundă „The Europe Next Project – A New Political Ambition for Europe”. 9

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la data de 11 iunie, la masa rotundă „The Europe Next Project – A New Political Ambition for Europe”, eveniment organizat în cooperare cu Institutul Aspen România și cu German Marshall Fund București, sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. 9

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:50

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat joi, la finalul CExN, că patru grupuri de lucru vor fi implicate în organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 iunie.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 20:45

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit azi, 12 iunie 2019, delegația condusă de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman, Sayyid Badr Bin Hamad Al Busaidi.

Convorbirile au evidențiat dorința comună de aprofundare a cooperării între cele două state, atât pe palier politic, cât și economic. Șeful Executivului român a evidențiat potențialul de dezvoltare al relațiilor comerciale româno-omaneze, context în care a punctat necesitatea identificării unor mecanisme flexibile de cooperare, în vederea stimulării mediilor de afaceri român și omanez.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 16:18
Cu participarea ministrului Petre Daea

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 11 iunie 2019, o întrevedere cu Vytenis Andriukaitis, comisar european pentru sănătate și siguranța alimentelor. La întrevedere a participat, de asemenea, Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Duminică, 9 Iunie, 2019 - 09:49
„Orice instigare la dezbinare între cetățenii români, așa cum din păcate am văzut în aceste zile, este intolerabilă”

Premierul Viorica Dăncilă solicită ferm respectarea simbolurilor statale ale României și normele de ordine publică și face apel la responsabilitate în ceea ce privește acțiunile și declarațiile politice referitoare la situația din Valea Uzului.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 22:33
Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 19:06
A dat cu bâta în baltă vorbind despre reducerea aparatului bugetar

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe consilierul său economic, Remus Borza, după declaraţiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari şi de ministere.

Acesta a avansat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanţe care să modifice celebrele OUG 114/2018 şi oug 19/2019.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 14:48

Update 16,00- Mirela Călugăreanu a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), conform deciziilor prim-ministrului publicate luni în Monitorul Oficial.

Șefa ANAF, Mihaela  Triculescu, a fost demisă din funcție de către premierul Viorica Dăncilă. Demiterea lui Triculescu face parte din schimbările care au loc în PSD și în structura Guvernului după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoarea în dosarul DGASPC Teleorman.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 01:10

 

 1. PROIECTE DE LEGE
 1. PROIECT DE LEGE pentru aprobarea plăţii cotizaţiei anuale în vederea participării Poliţiei Române la Reţeaua Poliţiilor Rutiere din Europa - TISPOL, precum şi pentru completarea anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile interguvernamentale la care România este parte
 2. PROIECT DE LEGE privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
 3. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi pentru dispunerea altor măsuri de transpunere a Directivei (UE) 2017/1371 a Parlamentului European şi a Consiliului din 5 iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal
 4. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi pentru stabilirea unor măsuri financiare
 5. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea şi funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local
 6. PROIECTUL LEGII Resurselor Hidrominerale
Joi, 23 Mai, 2019 - 07:20

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 23 mai 2019

 

 1. PROIECTE DE LEGE
 1. PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului de parteneriat strategic dintre Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Japonia pe de altă parte, semnat la 17 iulie 2018, Tokyo

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/LEGE.pdf

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 21:13

Purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat că în şedinţa de Guvern au fost adoptate două acte normative privind organizarea celor două scrutine din 26 mai, iar în baza acestora nu se schimbă cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 21:03
Valoarea totală este de peste 111 milioane de lei, iar durata este estimată la 30 de luni.

Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, lucrările urmând să fie făcute de Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a acestora este de peste 111 milioane de lei, iar durata este estimată la 30 de luni.

Guvernul României a reaprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, anunţă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Subscribe to Guvern