Sâmbătă, 9 Noiembrie, 2019 - 21:48

Premierul Ludovic Orban se apropie de eliberarea din funcție și încetarea activității pentru 90 de oameni-cheie din fosta guvernare PSD. Vineri seară a mai semnat decizii pentru un nou lot de secretari de stat, înalți funcționari publici și consilieri, actele fiind publicate in Monitorul Oficial.

 

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 19:11
Guvernul susține întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanților din Cong

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, și Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii  în România.

Cele două părți au convenit aprofundarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii în toate dimensiunile sale, cu accent asupra cooperării în domeniile militar și securitate.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 12:24

„Încă din primele trei zile ale acestei guvernări vedem cum se confirmă, din păcate, toate avertismentele PSD. Guvernul lui Iohannis nici nu s-a instalat bine la Palatul Victoria şi anunţă deja tăieri de salarii în Sănătate, scumpirea medicamentelor, închiderea magazinelor cu mâncare românească ieftină, sistarea căldurii şi a apei calde în prag de iarnă, concedieri în masă şi noi taxe. Acesta este, dragi români, noul Guvern al României. Echipa de majorete a lui Klaus Iohannis, oameni puşi acolo ca să răspundă la comenzi şi să îi mai asigure un mandat.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 12:11

Potrivit unor decizii ale premierului, publicate în Monitorul Oficial, Lidia Barac a fost numită secretar de stat la Ministerul Justiţiei, Horaţiu Moldovan - la Ministerul Sănătăţii şi Carmen Moraru - secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Premierul a semnat mai multe decizii de eliberare din funcţie în cazul mai multor secretari de stat, consilieri şi secretari generali adjuncţi.

Au fost eliberaţi din funcţie la cerere:

* Rodica Nassar şi Dan Dumitrescu - secretari de stat la Ministerul Sănătăţii

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 14:26

Noul guvern Ludovic Orban își începe activitatea prin schimbări în ministere, agenții, autorități și departamente. Apar structuri cu totul noi, altele se desființează, o parte își schimbă „stăpânul” (documentul integral aici). Printre principalii beneficiari ai schimbarilor se numara premierul, ministrii de la finante si economie si secretarul general al guvernului.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 12:03
Ionel Dancă și Gabriel Andronache la SGG

Premierul Ludovic Orban se instalează, astăzi, la Palatul Victoria și  în cel mai scurt timp își va numi în funcție și oamenii care lucrează cel mai îndeaproape cu premierul: șeful Secretariatului General al Guvernului și șeful Cancelariei Prim-Ministrului.

La Secretariatul General al Guvernului va fi numit Ionel Dancă, în prezent purtător de cuvânt al PNL. Dancă este un om foarte apropiat de Ludovic Orban și unul dintre confidenții actualului premier.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 11:46
Veterinarul Oros a corespondat cu echipa prin bilețele

 „Mă tem de ce vor găsi miniștrii mei pe la ministere” - a spus Iohannis după investirea „Guvernului său”. Și-a luat însă inima în dinți și a decis să onoreze cu masiva sa prezență ministerele-cheie prin care se va exercita puterea: Internele, Externele și Justiția. Pe celelalte le-a lăsat în grija unor liberali liberi de contract.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 19:05
Au jurat inclusiv miniștrii declarați repetenți la audieri

Guvernul Orban a depus in aceasta seara juramantul de investitura in fata presedintelui Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc de la ora 19.
Seful statului a semnat deja decretul pentru numirea noului Executiv, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 17:33
Au votat 240 de senatori și deputați liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților

Guvernul Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. Pentru cabinetul condus de liderul PNL au votat 240 de senatori și deputați liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților și câțiva dintre parlamentarii PSD și Pro România. În total, au fost 240 de voturi „pentru”.

Anunț oficial: 240 de parlamentari prezenti, 240 voturi exprimate, din care 240 de voturi pentru învestirea Guvernului Orban.

„Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței parlamentului.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 15:59

Ludovic Orban are nevoie de cel puțin 8 voturi din afara partidelor care au anunțat că susțin formal guvernul său. Parlamentarilor PSD, ex-PSD și Pro România au venit la Parlament, în ciuda boicotului anunțat de cele două partide de stânga.

8 parlamentari Pro România: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea, Liviu Iona Balint și Mihai Niță.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 10:11
Primul pas depinde de cvorum

Aproape toate partidele cred că în cazul unui eșec în Parlament pentru echipa Orban se va intra într-o criză politică prelungită.

Dacă astăzi nu se atinge cvorumul de prezență, ședința o să fie reprogramată între cele două tururi ale prezidențialelor (variantă PNL) sau după al doilea tur al alegerilor (varianta Pro România)

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:44
Cîțu a primit aviz negativ la Comisie și reclamă „votul politic”

Senatorul Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor în guvernul Ludovic Orban, a primit marți, în Parlament, după o audiere tensionată în comisiile de specialitate, un aviz negativ.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:38
A făcut-o: a transmis propunerea lui Victor Negrescu!

Premierul demis Viorica Dăncilă a decis să procedeze la fel ca Iohannis, neținînd cont de cutume, trimițând o nouă propunere de comisar european la Bruxelles. Se pare că decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate cu oficialii europeni, care nu mai sunt dispuși să aștepte clarificările politice de la București care blochează funcționarea Comisiei

Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că atributul numirii unui comisar european va reveni viitorului Guvern și a făcut apel la Dăncilă să nu trimită nicio propunere.

Duminică, 27 Octombrie, 2019 - 19:11

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 28 octombrie 2019

 

 

  1. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

 

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 08:02
Priorități: Proiectul de Buget, Rezidențiatul, desemnarea titularilor Parchetelor

Rectificarea bugetară, elaborarea proiectului de buget pentru anul viitor, organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții de medicină, avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și inițierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor, sunt printre cele 12 măsuri urgente pe care PNL și le asumă prin programul de Guvernare.

Între obiectivele specifice în domeniul economic, PNL își propune corectarea problemelor generate de OUG 114, eliminarea supraccizei la carburanți și a taxării part-time.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 18:43
Deși România oferă condiții mult mai bune

Viorica Dăncilă a declarat că România este în vizorul gigantului producător de mașini Volkswagen dar există piedici de la Bruxelles. Concret, este vorba despre grupul politic PPE, din care face parte și PNL. Se pare că aceștia susțin Bulgaria pentru construirea unei noi fabrici Volkswagen:

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 18:33
Fostul președinte al Senatului era acuzat că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Viorica Dăncilă a declarat că a fost o greșeală protejarea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prin respingerea Senatului a cererii DNA pentru începerea urmăririi penale.

Întrebată dacă protejarea lui Călin Popescu Tăriceanu, în cazul începerii urmăririi penale a liderului ALDE, a fost o greșeală a PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: "Cred că da. Eu nu am fost parlamentar, deci nu am votat".

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 19:39

Un veritabil  maraton a susținut Petre Daea la final de mandat  la cârma Ministerului  Agriculturii. Timp de trei ore jurnaliștii prezenți au ascultat răbdători bilanțul la 34 de luni de serviciu, în care Petre Daea a marcat cu rigurozitate realizările și performanțele obținute, așa cum a ținut să precizeze, cu sprijinul echipei sale, „cea mai bună pe care și-ar fi putut-o dori”...

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 08:33
În termen de 10 zile de la desemnare, acesta va cere votul de (ne)încredere al Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban să formeze noul guvern al României. Ce se întâmplă în continuare?

Începe o procedură care durează maxim 10 zile și este posibil ca la finalul săptămânii viitoare să avem un vot în Parlament pentru învestirea noului Guvern. Conform unor surse politice, votul pentru guvernul Orban ar putea fi dat în Parlament săptămâna viitoare joi sau vineri.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 17:44

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în cadrul ședinței din 14 octombrie 2019

 

 

  1. HOTĂRÂRI

 

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 08:14
O ultimă zvâcnire de populism?

Guvernul se reuneşte luni în şedinţă pentru a aproba alocarea către primării a fondurilor din cadrul PNDL. Şedinţa de Guvern este programată de la ora 11:00.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat încă de vineri că Guvernul va adopta, luni, hotărârea privind alocarea către primării a fondurilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), hotărâre care nu a intrat în dezbaterea Executivului în şedinţa de vineri.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 23:00

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 14 octombrie 2019

 

 

  1. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

 

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 17:51

 

Schimbarea unui guvern prin moțiune de cenzură e un lucru banal în democrație. În Italia se schimbă și câte două-trei pe an. Dar moțiunea care a scos PSD de la guvernare a fost importantă mai ales prin defilarea de caractere pe care a prilejuit-o și prin developarea modului de gândire și a nivelului de pregătire al multora dintre liderii politici a zilei. Spectacolul a fost total!

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 08:00
Care i-a sabotat vizita în State

Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, la România TV, că Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, nu a fost alături de ea în ultima perioadă de guvernare, insinuând că a sabotat mai multe acțiuni ale premierului, inclusiv vizita ratată din SUA, când Dăncilă nu a reușit să obțină nicio întâlnire importantă. Viorica Dăncilă a declarat că Ramona Mănescu și-a dorit postul de comisar european și s-a supărat pentru că nu a fost nominalizată.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 07:44
Miniștri - deocamdată - fără portofolii

Nou guvern de tranziție ar urma să fie unul mai suplu. Vor fi între 15 și 18 ministere și încă se discută de unul sau doi vicepremieri cu portofoliu sau nu. Guvernul PNL 2019-2020 să arăta cam așa:

Premier: Ludovic Orban (este deja desemnat de partid, dar președintele Iohannis va decide dacă merge pe mâna lui sau ținând cont de obiecțiile Pro România și nu numai să meargă pe mâna unei alte persoane)

Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice: Robert Sighiartău (secretarul-general al PNL)

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 21:41
PNL vrea să repare în regim de urgență „greaua moștenire”

Liberalii vor să tranșeze foarte rapid situația noului guvern care să fie unul de tranziție, fie până la anticipate, fie până la alegerile parlamentare organizate la termen. Programul de guvernare schițat de liderii PNL pentru mandatul limitat constă, în general, pe repararea unor probleme generate de guvernele PSD.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 21:13

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 11 octombrie 2019.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Braşov-Târgu Mureş - Cluj - Oradea"

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 17:45

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului au avut astăzi, la Palatul Victoria, o serie de discuții cu o echipă de experți ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cu privire punerea în practică a Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 14:09

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis luni parlamentarilor care se gandesc sa voteze motiunea de cenzura ca vor avea de dat explicatii cetatenilor care i-au votat daca pica Guvernul si primarii nu mai primesc bani pentru proiectele de dezvoltare locala:Despre oferirea de functii si bani pentru parlamentari: „Cine face astfel de afirmatii este iresponsabil. Sa spui ca premierul promite bani, functii, mi se pare deosebit de grav care arata numai ura. Afirmatiile acestea sunt preluate si de alte state membre si nu ne face bine ca si imagine.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 18:57

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, vineri, președintelui Klaus Iohannis, alte patru propuneri de interimari.

Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu este propunerea PSD pentru funcția de ministru interimar la Justiție.

Subscribe to Guvern