Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 11:08
Vor primi, precum sportivii de performanță, o alocație de hrană

„Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în

Duminică, 18 Noiembrie, 2018 - 10:15
A fost șef de cabinet la Năstase și Tăriceanu

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu era ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică.

A deținut în diverse guverne pozițiile de director al Cancelariei Primului ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat și director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.

Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2018 - 15:22
N-a fi vorba de economii - zice Teodorovici

Peste 4.143 de posturi din administratia publica vor fi desfiintate, se arata intr-un proiect de hotarare publicat pe siteul ministerului de Finante.

Este vorba de posturile vacante de la ministere si alte institutii, iar aproape 80% dintre posturile desfiintate vor fi la ANAF (3.276 din 4.143 de posturi in total) . In ce priveste ministerele, cele mai multe posturi vor fi desfiintate la Ministerul Finantelor (102) si cele mai putine la Ministerul Afacerilor Externe (10).

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 16:24

Muzeul Național al Literaturii Române anunță cu deosebită tristețe stingerea din viață, duminică, 7 octombrie 2018, la vârsta de 94 de ani, a reputatului istoric, critic literar și teoretician Paul Cornea. Ne alăturăm, astfel, tuturor celor care deplâng dispariția celui care a fost profesorul Paul Cornea.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 16:16

Începând de luni 01 octombrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru cele două şcoli de subofiţeri ale Jandarmeriei Române, la care sunt alocate 700 de locuri pentru sesiunea de examen din luna ianuarie 2018.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 07:52

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut un anunţ-surpriză în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului de vineri anunţând că Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, va prelua funcţia de secretar general al Guvernului. Decizia nu a fost supusă la vot, ci doar anunţată. Viorica Dăncilă urmează să semneze săptămâna viitoare numirea.

Ioana Andreea Lambru, actualul secretar general, va trece în funcţia de secretar general adjunct.

Luni, 27 August, 2018 - 15:17

TBI Bank anunță numirea lui George Galtchin în poziția de Digital Transformation Manager. Cu peste 25 de ani de experiență în domeniul IT, el va contribui la dezvoltarea, managementul și implementarea strategiei tech privind viitorul digital al băncii în România și Bulgaria.

Joi, 23 August, 2018 - 20:00

Conglomeratul german Siemens ar putea renunța la 20.000 de angajați pe plan mondial, ca parte a unui plan global de reducere a cheltuielilor, scrie revista germană Manager Magazin, citată de Reuters.

Luni, 6 August, 2018 - 19:54

Indra Nooyi, CEO PepsiCo, una dintre cele mai influente femei din lumea afacerilor internaţionale, aflată pe locul 11 în lista Fobers a celor mai puternice femei, va părăsi conducerea companiei din 3 octombrie, după ce a condus-o timp de 12 ani, informează BBC.

Acţiunile companiei au urcat cu 78% în perioada în care Indra Nooyi s-a aflat la conducerea Pepsi, din 2006. Ea lucrează în companie de 24 de ani.

Actualul preşedinte al boardului Pepsi, Ramon Laguarta, va prelua conducerea executivă a companei.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 13:06

După o mai lungă perioadă de tăcere, actualul consilier local din partea USR la Sectorul 1, Clotilde Armand, prind glas și publică o listă a copiilor liderilor de lideri politici, angajați în funcții bine plătite la stat - Guvern, Parlament sau ambasade.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 18:00

Această numire concentrează eforturile Honeywell de creștere continuă în Europa Centrală și de Est.

  • Honeywell oferă tehnologii conectate inovatoare generate din IoT, sprijinind creșterea industriilor și a economiilor din regiune.

Honeywell (NYSE: HON) a anunțat numirea lui Ronald Binkofski în funcția de președinte pentru Europa Centrală și de Est. Ronald Binkofski este un lider de business cu peste 25 de ani de experiență în managementul afacerilor și transformării digitale.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 14:00

Începând cu luna iulie 2018, în cadrul Proiectului Șansa – Sprijin pentru autocunoaștere și autodepășire a situației de vulnerabilitate” sunt organizate cursuri gratuite de calificare profesională destinate persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile.

Programul este derulat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi se adresează femeilor, persoanelor cu dizabilităţi sau de etnie romă, tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie socială, persoanelor cu mulţi copii sau care îşi cresc singure copilul.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 10:37
Pe a noastră am exportat-o...

Guvernul vrea să suplimenteze cu 5.200 numărul maxim al străinilor din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, care pot fi aduşi la muncă în ţara noastră, în 2018. La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis că piaţa muncii are nevoie în 2018 de cel mult 7.000 de noi lucrători din spaţiul extracomunitar. Guvernul recunoaşte că se adânceşte criza forţei de muncă şi spune că lucrătorii extracomunitari ne vor ajuta să o deblocăm, informează economica.net.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 16:44

Simona Constantinescu, Director de dezvoltare și advocacy la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, va servi în perioada 2018-2021 ca membru al Consiliului Experților în Dreptul ONG. Acesta este parte a Conferinței organizațiilor internaționale neguvernamentale, cel de-al patrulea pilon al Consiliului Europei. Astfel, Simona Constantinescu își va extinde mandatul din FDSC și la nivel european, acela de a asigura un cadru propice de dezvoltare a societății civile, previzibil, deschis și pluralist.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 10:28
Dumnezeu să o odihnească!

Prietenii Liliana și Victor Drăgan, Constanța și Cristian Aldea, Mariana și Octavian Andronic sunt alături de Alexandru (Niki) Ruși în greaua pierdere suferită de trecerea prematură în neființă a celei care a fost Cleopatra Ruși. Dumnezeu să o odihnească! (Ceremonia funerară are loc sâmbătă, 30 iunie, ora 14, la Cimitirul Reînvierea)

Joi, 14 Iunie, 2018 - 17:35

Afla Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, anunță numirea lui Cristian Gabriel Pavel în funcția de Director General. Din această funcție, Pavel va gestiona planurile privind dezvoltarea companiei la nivel național și creșterea acesteia pe termen lung.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 07:28

Astàzi colaboratorul nostru, scriitorul, criticul de artà si omul de culturà Grigore Arbore implineste 75 de ani.  de artà.  Nàscut la 11 iunie 1943, in Pietrosita, Dambovita, intr-o familie de mosneni munteni, Grigore Arbore (pseudonimul literar al lui Grigore Popescu) a fàcut  studii universitare la Cluj si Bucuresti  finalizandu-le cu diplome in istoria lumii antice si arheologie (1965) si istoria artei (1970).

Marţi, 29 Mai, 2018 - 14:28

Cu tristețe am primit vestea morții celei care a fost Hildegard Puwak, ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase și economist cu o profundă înțelegere a fenomenului economic, om de stânga și un om de echipă. Am apreciat, în toți anii în care am colaborat, seriozitatea demersului ei politic și intelectual, responsabilitatea sa și angajamentul neabătut în slujirea interesului public.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 18:56

A încetat din viață la vârsta de 91 ani Dinu C. Giurescu. Fiul lui Constantin C. Giurescu (n. 1901 Focșani - d. 1977) și nepotul lui Constantin Giurescu (n. 1875 Chiojdu, Buzău - d.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 20:26

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, comisarul șef de poliție profesor universitar doctor Iacob Adrian a fost numit în funcția de rector al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, începând cu data de 20 aprilie a.c.

Ofițerul ocupă funcția de rector al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" după ce a fost ales, prin vot, de către cadrele didactice ale universității și, ulterior, confirmat de către Ministrul Educației Naționale, conform legii.

 

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 08:06
La 70 de ani, după o internare de o lună, la Elias

Ionela Prodan s-a născut la 6 octombrie 1947, la Dăbuleni.

A absolvit Liceul Teoretic 'Constantin Brâncuşi' din Dăbuleni. A urmat apoi facultăţile de Filosofie şi de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova, potrivit paginii sale de facebook.

Artista a avut numeroase colaborări artistice cu artişti ai muzicii populare româneşti, între care s-a remarcat cea cu Ion Dolănescu.

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 16:26

Peste 7.500 de candidaţi şi 120 de companii se vor afla la Sala Polivalentă din Cluj în intervalul 17-20 aprilie, în cadrul celei de-a 24-a ediţie a Târgului de Cariere Cluj.

Pentru că România a devenit o ţară a IT-iştilor, cu peste 100.000 de angajaţi în acest sector, evenimentul de recrutare va fi împărţit în două secţiuni, una generalistă şi una dedicată sectorului IT.

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 09:36
Crește numărul căsătoriilor, dar și al divorțurilor

Datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că populaţia României a continuat să scadă,  iar declinul s-a accentuat în februarie, când s-au pierdut 10.137 de locuitori, mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie fiind generată în principal de o reducere a natalităţii

În februarie 2017, sporul natural negativ a fost de 9.693 de persoane.

Duminică, 8 Aprilie, 2018 - 12:06
Avea 89 ani

Istoricul si academicianul Serban Papacostea a murit vineri la 89 de ani. Nascut la 25 iunie 1928 in Bucuresti, Serban Papacosetea a fost un istoric extrem de apreciat pe plan national si international si membru titular al Academiei Romane.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 17:08

Ioan Aurel Pop este noul preşedinte al Academiei Române. Pop a fost ales, joi, de Adunarea Generală a Academiei Române, cu 86 de voturi. Contracandidatul său din al doilea tur - Victor Voicu - a obţinut 56 de voturi.

 Adunarea Generală este constituită dacă se asigură cvorumul de jumătate plus unul dintre membrii activi - titulari, corespondenţi şi de onoare. În prezent, Academia Română are 202 membri activi.

Preşedintele este ales fie cu două treimi din voturi în primul tur de scrutin, fie prin majoritate simplă în al doilea.

Joi, 29 Martie, 2018 - 14:43

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind reglementarea activităţii de telemuncă. În februarie, Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect în calitate de for decizional.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 18:35

Adobe România a primit pentru al 4–lea  an consecutiv premiul Best Employer, în urma studiului realizat anual de Aon Romania. Studiul a fost realizat printr-un sondaj anonim la care au răspuns peste 25.0000 angajati ai celor 41 companii participante la studiu.  

Vineri, 23 Martie, 2018 - 10:39

Membru marcant al comunității de business, o voce limpede și autorizată a societății civile și un suporter dedicat și competent al artelor și artiștilor, ANCA VLAD își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Agenția AMOS NEWS și colaboratorii săi se adaugă celor care îi adresează tradiționala urare „La mulți ani!” însoțită de cele mai bune gînduri!

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 18:10

Tichetele de masă, cadourile, decontarea transportului, vacanţele în România şi pensiile private au fost cele mai căutate beneficii extrasalariale anul trecut, pentru angajaţii din România, potrivit unui studiu publicat miercuri de platforma BenefitOnline.ro.

Anul trecut, cele mai accesate beneficii au fost din categoria celor deductibile. Pe primul loc sunt tichetele de masă – 52% din bugetele cheltuite în platforma BenefitOnline.ro au fost direcţionate către acest tip de beneficiu.

Luni, 12 Martie, 2018 - 14:53

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, organizează campania „Descoperă Bosch Cluj”, care se adresează persoanelor ce doresc să lucreze în cadrul fabricii din Cluj, şi celor care vor să interacţioneze cu tehnologia automotive. Astfel, persoanele interesate pot participa la unul din cele două evenimente organizate în luna martie, la campusul fabricii Bosch din Jucu, judeţul Cluj. Aici, Bosch produce din 2013 unităţi electronice de control pentru clienţi globali din industria auto, din domenii cum ar fi asistență la condus și siguranţă şi confort.

Subscribe to HR ( Human resources)