Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 11:27

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori locali privați de servicii medicale, anunță finalizarea procesului de extindere a Spitalului Pelican din Oradea. Acesta a devenit cel mai mare centru spitalicesc privat din vestul României, din punct de vedere al internărilor, cu o capacitate de 244 de paturi și alte 18 pentru spitalizarea de zi. Proiectul a fost posibil în urma unei investiții de 60,6 milioane lei, care a presupus dezvoltarea unei noi aripi cu o capacitate de 118 paturi.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 00:00

Rezumat: Transsexualul este o persoană ale cărei trăiri spirituale (cu sufletul, cu inima şi cu mintea) sunt pentru un sex diferit de sexul corpului său fizic, pe care nu îl mai suportă. Transsexualul simte că o altă persoană fizică, de alt sex, trăieşte în corpul său spiritual şi numai în condiţiile în care sexul corpului fizic va fi pus de acord cu sexul corpului spiritual, numai atunci se va bucura de fericire şi de o sănătatea deplină, care sunt date de armonia dintre corpul fizic cu corpul spiritual. Un transsexual sime că: (1) corpul său fizic este de un sex diferit (opus) trăirilor sale spirituale şi că (2) sexul corpului spiritual trebuie să iasă la suprafaţă, să se reflecte şi în corpul fizic, cu care să se şi înfăţişeze, care să fie văzut.

 

Cuvinte şi concepte cheie: transsexualul; nebunie; boală mintală / psihică; transgenderi;  accident biologic; gen; sexul corpului fizic; sexul corpului spiritual; incongruență de gen; un bărbat într-o femeie, o bărbată; operația de schimbare de sex.

 

1. Caracteristicile transsexualităţii

 

Transsexualismul, denumit și transsexualitate, se caracterizează prin faptul că o persoană de un anumit gen (feminin sau masculin) trăieşte permanent cu sentimentul puternic şi mărturisit, că ea aparţine, se identifică cu celălalt gen.

Persoanele care trăiesc cu propriul sentiment de transsexualitate consideră că:

1) sunt victime ale unui accident biologic,

2) trăiesc într-un corp, într-o înfăţişare de gen diferit faţă de cel în care se simt cu adevărat, pe care îl trăiesc efectiv,

3) trăirile spirituale (cu sufletul, cu inima şi cu mintea) şi sexuale sunt opuse sexului biologic cu care s-au născut, pe care nu îl mai suportă.

Altfel spus, persoanele care trăiesc spiritual cu „dragoste faţă de celălalt gen” consideră că sunt închise într-un corp care nu se potrivește genului lor adevărat, cu care trăiesc efectiv, adică nu exprimă identitatea lor de gen adevărată.[1]

Un transsexual trăieşte permanent cu sentimentul puternic şi mărturisit că înăuntrul corpului său fizic, născut cu un anumit sex, există o fiinţă spirituală de un sex opus acestuia, care, odată şi odată, trebuie să iasă la suprafaţă, care trebuie să se reflecte (sexual) şi în corpul său fizic, cu care să se şi înfăţişeze, care să fie şi văzut.

Transsexualii sunt persoane transgenderi care, spiritual, trăiesc sau își doresc să trăiască permanent cu trăirile sexului opus celui cu care s-au născut (biologic).

Termenul de transsexualitate a intrat însă în uzanța profesioniștilor și a publicului în anii ’50, definind o persoană la care sexul corpului fizic este diferit de sexul corpului spiritual, fapt pentru care persoana respectivă revendică faptul că are dreptul la identitatea personală conformă cu genul său spiritual, cu care trăieşte permanent cu sufletul, cu inima şi cu mintea.

Greşit în dicţionare se defineşte „transsexualul” ca fiind „o persoană care are organele de reproducere ale ambelor sexe; hermafrodit, androgin, bisexual”.

 

2. Primul transsexual din istoria umanităţii

 

Pictorul danez „domnul Einar Wegener”, care a dorit să devină „doamna Lili Elbe”, a devenit primul transsexual din istoria umanităţii după ce i s-au făcut patru operaţii chirurgicale, foarte dificile, de schimbare a sexului.[2]

În ciuda căsniciei perfecte şi a aprecierii de care se bucura, Einar nu era cu adevărat fericit. Simţea că înăuntrul său există o altă fiinţă, care trebuie odată şi odată să iasă la suprafaţă. „Simţeam femeia din mine, simţeam că altcineva trăieşte în corpul meu şi că vrea să fie văzută. Aşa am decis să o accept pe Lili şi să o arăt tuturor” avea să scrie în cartea sa Einar Wagener, devenit Lili Elbe, „Un bărbat într-o femeie”.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 13:07
Au fost raportate 83 decese

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 12:03

Centrul Oncologic Sanador aniversează 2 ani de existență, ani în care s-a impus pe piața serviciilor medicale oncologice ca principala alternativă în domeniu din sistemul de sănătate privat din România.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 10:42

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018, precum si pentru stabilirea unor măsuri în domeniul programelor naţionale de sănătate, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-Cov - 2

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 10:40

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărâre privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora, precum şi a Listei unităţilor sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 13:17

Începând de săptămâna viitoare se modifică fluxul informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS CoV- 2, prin actualizarea platformei informatice de colectare a datelor.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 13:13

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordin privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.513 / 2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, de către unităţile sanitare, precum şi de către serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi de medicii de familie a măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 13:11

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 10:56

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti continuă dezvoltarea proceselor de digitalizare şi modernizare tehnologică în plan educaţional şi operaţional realizând noi platforme şi structuri inovative ce au ca principal obiectiv punerea la dispoziţia studenţilor săi a unor plaje informaţionale extinse, superpozabile instituţiilor de învăţământ superior medical occidentale.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 10:55

Societatea Naţională de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) constată cu indignare că există o noua "tradiţie", cel puţin imorală dacă nu şi ilegală, cea a emiterii de acte normative care privesc sistemul medical (medici şi pacienţi) fără consultare cu practicienii sau cu reprezentanţii pacienţilor.

În acest context se încadrează şi recenta OUG 180 /2020 care prevede că bolnavii COVID19 asimptomatici sau cu forme uşoare de boală rămân la domiciliu, fără o evaluare iniţială prin investigaţii de laborator sau imagistice.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 10:35

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că au fost probleme în Bucureşti cu locurile la terapie intensivă şi unii pacienţi au fost mutaţi în alte spitale, dar că s-au luat măsuri de creştere constantă a capacităţii de tratare.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 12:21

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de urgenţă prin care se asigură accesul la îngrijiri şi concedii medicale pentru persoanele asigurate care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19 şi infectate cu COVID-19, indiferent de locul de acordare a îngrijirilor medicale.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 11:27

Guvernul a aprobat prelungirea contractelor personalului din domeniul sanitar angajat pe perioadă determinată de şase luni în timpul stării de urgenţă şi stării de alertă.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 11:11

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, Hotărârea de Guvern privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Prin acest act normativ se alocă, suplimentar, Ministerului Sănătăţii, suma de 570.000 mii lei, fondurile fiind repartizate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 11:01

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi HOTĂRÂREA GUVERNULUI privind aprobarea cuantumului indemnizației lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză tratate în ambulatoriu.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 10:37

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi monitorizaţi medical de către medicii de familie.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 13:19

Asociaţia Pacienţilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România lansează două ghiduri pentru pacienţii cu poliatrită reumatoidă şi spondilită anchilozantă. Ghidurile au fost realizate în cadrul campaniei de informare "Da! Şi eu pot avea o viaţă activă!".

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 11:34

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative (APAN România) organizează, în perioada 30-31 octombrie 2020, cea de a patra ediţie a Conferinţei Naţionale a Tinerilor cu Scleroză Multiplă #CNTSM2020. Evenimentul, organizat în acest an online, se adresează persoanelor între 18 - 40 ani şi noilor diagnosticaţi cu această afecţiune.

În România numărul persoanelor nou diagnosticate cu scleroză multiplă (SM) este în medie de 850 persoane pe an (media ultimilor trei ani conform Institutului Naţional de Sănătate Publică), dintre acestea 70% fiind femei.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 08:51

La finalul săptămânii au avut loc alegerile pentru Biroul Executiv al C.M.M.B şi reprezentanţii Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (C.M.M.B) la Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România pentru mandatul 2020-2024.

Prima şedinţă a Consiliului Municipal al C.M.M.B a avut ca obiect, alegerea Biroului Executiv al C.M.M.B la care au participat şi votat cei 23 de medici aleşi în urmă cu două săptămâni.

În urma votului membrilor Consiliului Municipal al C.M.M.B, în Biroul Executiv al C.M.M.B au fost aleşi:

Preşedinte Prof. Dr. Cătălina Poiană

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 17:00

Deficiențe grave au fost găsite de Corpul de Control al premierului la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB). Potrivit raportului, fostul director nu a organizat concursuri pentru șefii de secție, unii aveau funcții de conducere și lucrau în privat. Și achiziția de măști ridică probleme.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:40

O nouă tranşă de 500 000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcţiile de sănătate publică.

Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:39

Unul dintre cele mai ample evenimente studenţeşti dedicate chirurgiei, SURGICON- The International Surgical Congress for Students îşi va deschide porţile, exclusiv în mediul virtual, joi, 22 octombrie , reunind anul acesta, la cea de a doua ediţie, 2032 de studenţi, din 50 de ţări, manifestarea ştiinţifică fiind organizată de Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) - filiala Bucureşti .

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:27

 

Zentiva România dă tonul cu OROcalmin, un produs pentru tratamentul durerii în gât

 

 

București, 19 octombrie 2020

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 12:55

PACIENŢII CU BOLI REUMATICE INFLAMATOARE ŞI COVID - 19

- Doar 3% dintre pacienţi au întrerupt tratamentul pentru boala reumatică în timpul pandemiei de COVID-19 şi tot acelaşi procent au întâmpinat greutăţi în a contacta medicul curant;

- Medicii specialişti recomandă ca pacienţii să menţină legătura cu medicul curant şi să îşi urmeze tratamentul, pentru a evita complicaţiile şi pentru a ţine sub control boala reumatică.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 13:45
75 decese, toate la persoane cu comorbidități

 Până astăzi, 16 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

127.076 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.026 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 13:03

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că a discutat cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România să fie reluate studii clinice pentru a putea aduce pe piaţă molecule noi.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 12:35

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că, în perioada 15 septembrie - 15 octombrie, s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe aproximativ 255.000 de pacienţi.

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 11:36

Plenul a votat mărirea ISR de la 500 de lei la 1.200. Combatem pandemia și criza economică prin beneficii mai mari pentru șomeri, familii sărace, persoane cu dizabilități și cu ajutoare de încălzire mai substanțiale

 

Luni, 12 Octombrie, 2020 - 13:05

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, solicită Guvernului României să nu distrugă acest important domeniu, adoptând măsuri extreme, precum închiderea totală a instituţiilor de cultură din cauza pandemiei.

Subscribe to Medicina