Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 13:16

La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA este abilitat să transmită următoarele: 

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:14
Acuzații de abuz în serviciu

Avocații fostului președinte Ion Iliescu  vor depune o plângere la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Vizați de acuzațiile de abuz în serviciu sunt atât procurorul general Augustin Lazăr, cel care coordonează activitatea procurorilor de la Parchetul General, cât și procurorii care au instrumentat dosarul Revoluției, .

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus au fost trimiși la începutul lunii în judecată, în Dosarul Revoluției, pentru săvârșirea de crime împotrivă umanității. 

 

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 20:40
Cine sunt „colegii” - se poate doar bănui deocamdată, fiind probabil deplin conspirați...

Actualul procuror general Augustin Lazăr a transmis „colegilor”, de la Timișoara, să își asume răspunderea de a candida pentru mandatul de procuror general, fără a spune însă clar dacă renunță să își depună candidatura pentru a doua oară pentru funcția de la PG, deși la această oră se știe că și-a depus dosarul de pensionare.

Joi, 28 Martie, 2019 - 20:54
Nici ca să meargă la Bruxelles

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției de anchetare a magistraților. Fosta șefă DNA are calitatea de inculpat, fiind pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa.

Printre interdicții este și aceea de a nu părăsi țara, chiar dacă candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Lui Kovesi i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești. 

Joi, 28 Martie, 2019 - 15:46

Este ultima zi de înscrieri pentru postul de Procuror General, iar pe listă sunt doar doi candidaţi.

Pe lângă Augustin Lazăr, cel care deţine în prezent funcţia, surse judiciare mai menţionează numele lui Marian Drilea, procuror DIICOT.

Magistratul este cel care a instrumentat dosarul „Motorina", în care Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanță.

Termenul de înscriere pentru postul de conducere din Ministerul Public expiră în această seară.

Joi, 7 Martie, 2019 - 19:12

 În ziua în care Parlamentul European a anunțat că o susține pentru șefia Parchetului European, Kovesi a fost pusă, oficial, sub urmărire penală în al doilea dosar, potrivit unor surse judiciare care precizează că Laura Codruţa Kovesi a fost denunţată de Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti. România TV transmite că şi Lucian Onea, fostul şef DNA Ploieşti, ar fi scris un denunţ împotriva lui Kovesi,informație care nu a putut fi confirmată.

Subscribe to Parchet