Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:56

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Proiectul de Lege a fost adoptat cu 165 voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă şi trei abţineri.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:51

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că aşteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să stabilească dacă vrea să vină cu remanierea Guvernului în Parlament.

"Am avut o discuţie luni (...) Am stabilit ca doamna premier să decidă dacă merge pe această variantă sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri când preşedintele a ieşit şi ne-a spus că nu este de acord cu ţinuta unora nu mai era timp să vină în Parlament astăzi. Premierul să decidă de sărbători dacă vrea să vină în Parlament", a spus Liviu Dragnea.
 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:25

Cu sprijinul Primăriei Sectorul 6, copiii care frecventează săptămânal cursul de informatică desfăşurat la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul "Golescu Grant" au avut parte de o surpriză. Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, profesorul lor a organizat o oră de curs inedită, adaptată acestei perioade.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:03

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectele pentru modificarea Codului penal şi celui de procedură penală. 

Proiectul legislativ care prevede modificarea Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi pentru 81 împotrivă şi două abţineri.

De asemenea, proiectul legislativ pentru modificarea Codului procedură penală a fost adoptat cu 181 „pentru”, 83 „împotrivă” şi o abţinere.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:00

Sărbătorile de Paşti constituie un prilej de mare bucurie pentru fiecare dintre noi şi trebuie petrecute conform tradiţiilor moştenite de la bunicii noştri. Ouăle roşii, mielul, cozonacul, pasca şi vinul sunt doar câteva dintre bucatele tradiţionale, care se vor afla pe masa noastră. În euforia sărbătorii, nu trebuie totuşi să uităm consecinţele provocate de alimentaţia în exces, mai ales după perioada mai lungă sau mai scurtă de post, prin care am trecut majoritatea dintre noi. Alimentaţia din aceste zile trebuie să fie echilibrată, iar cuvântul de ordine este "moderaţie".

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 11:50

Planul de remunerare de tipul Stock Option Plan, ce presupune oferirea de acțiuni în cadrul companiei angajatoare salariaților-cheie, în anumite condiții, este mai favorabil fiscal comparativ cu ale altor state din regiunea Europei Centrale și de Est, rezultă dintr-o analiză Deloitte România. Analiza include țara noastră și alte opt state din regiune, și anume Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Croația, Serbia și Letonia.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 10:36

Zilele de 26 aprilie - Vinerea Mare, 28 şi 29 aprilie - prima şi a doua zi a Paştelui ortodox, precum şi ziua de 1 Mai - Ziua Muncii sunt declarate prin Codul Muncii zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, iar ziua de 30 aprilie a fost stabilită prin hotărâre de Guvern ca zi liberă.

În acest context serviciile Primăriei Municipiului Sibiu, dar şi serviciile publice subordonate Consiliului Local nu vor avea activitate în perioada menţionată, cu excepţia compartimentului de Stare Civilă, a Cimitirului Municipal şi a Grădinii Zoologice Sibiu.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 09:53

Avocatul Dan Chitic lansează o veritabilă provocare. Dacă ar fi bine sau ar fi rău ca pe teritoriul României să fie dislocat armament nuclear american. Întrebarea are sens. Devine din ce în ce mai previzibilă o relocare a celor 60 de bombe nucleare de la Incirlik, mai ales în conjunctura actuală când, după puciul eșuat împotriva regimului lui Erdogan, Turcia trece printr-o perioadă de instabilitate și de îndepărtare față de valorile Occidentului. Dacă SUA iau decizia strategică de a reloca această bază militară, pentru strategii de la Washington locul ideal e România.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 08:22

Primăria Capitalei anunţa că Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia companiei Vesta făcută împotriva procedurii de achiziţii de vopseluri şi indicatoare rutiere iniţiată de Compania Municipală Managementului Traficului.

Procedura a fost demarată pentru realizarea pistelor de biciclete de pe raza Municipiului Bucureşti.

Compania Municipală Managementul Traficului (CMMTB) are un contract cu Primăria Capitalei pentru proiectarea şi execuţia a 39 de km de piste de biciclete în Municipiul Bucureşti.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 00:00

[]

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 20:00

Prima întâlnire Kim Jong Un - Vladimir Putin va avea loc până la sfârşitul acestei luni. Informaţia a fost confirmată de televiziunea de stat nord-coreeană şi de purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Cel mai probabil, summit-ul va avea loc în oraşul Vladivostok din estul Rusiei. Această primă întâlnire Kim-Putin are loc într-un moment crucial pentru Coreea de Nord, mai ales după eşecul celei de-a doua întâlniri Kim-Trump, din februarie, de la Hanoi.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 18:25

Regina Elisabeta a Marii Britanii a confirmat că preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia sa de a o vizita la Palatul Buckingham, în perioada 3-5 iunie.

Vizita va avea loc la aproape un an de la ultima sa vizită oficială în Marea Britanie. Atunci el şi prima doamnă Melania s-au întâlnit cu regina la Castelul Windsor, petrecând în jur de 45 de minute împreună, cu 15 mai mult decât era programat.

Trump a descris-o ulterior pe regină ca fiind „o femeie extraordinară” care „nu a făcut niciodată o greşeală”.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 14:00

Primăria Sectorului 2 continuă, miercuri, 24 aprilie 2019, de la ora 11.00, proiectul pilot pentru Capitală de spălare mecanizată a străzilor şi de parcare alternativă a autovehiculelor pe un sens de mers, în vederea curăţării eficiente a carosabilului.

Şoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Bulevardul Ferdinand I spre Pasajul Obor, este al doilea tronson care va fi eliberat în totalitate de autovehicule şi apoi spălat (trotuar, rigolă şi stâlpii regiilor furnizoare de utilităţi).

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 13:58

Bugetul general centralizat al Sectorului 1 pentru anul 2019, adoptat în şedinţa de ieri a Consiliului Local, este de 1.595.774,11 mii lei

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 13:57

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut marţi, 23 aprilie a.c., o întrevedere cu Zhang Qingli, vicepreşedintele Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, cu ocazia vizitei oficiale în România.

Preşedintele Senatului a exprimat satisfacţia pentru relaţiile excelente dintre România şi Republica Populară Chineză, evocând în acest sens calitatea dialogului politic la nivel înalt din ultimii ani.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 13:01

Educaţia este o prioritate a Guvernului PSD - ALDE, alături de Sănătate, a declarat marţi premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare a unei iniţiative de creştere a calităţii sistemului de învăţământ.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:42

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis marţi, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Armata României sărbătoreşte, pe 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, prilej de a evidenţia activitatea şi profesionalismul celor care fac parte din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei.

Forţele Terestre continuă să asigure o participare foarte consistentă la misiunile asumate de către România în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 00:00

[]

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:30

Asta nu-i campanie electorală! Asta nu-i competiție! Asta nu-i dezbatere! Este doar o formă de circ! O ploaie de înjurături de la tribună, un potop de minciuni de la microfon, o basculă de ocări la adresa adversarilor, o căruță de minciuni pentru poporul care visează un alt fel de viață.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:05

PSD anunță, pe pagina oficială de Facebook, că în urma insistenței europarlamentarior social-democrați, în Parlamentul European s-a adoptat sancționarea producătorilor care livrează marfă cu dublu standard de calitate, în funcție de țara Uniunii Europene.

”Astăzi am câștigat o luptă importantă în războiul nostru cu privire la standardele duble din UE!

Cu sprijinul major al PSD, Parlamentul European a aprobat astăzi amendamente care permit sancționarea producătorilor care distribuie aceleași mărci cu diferite ingrediente și calitate între Europa de Vest și cea de Est.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 13:09

Iată că minoritățile, altele decât cea maghiară, vin cu o surpriză de proporții pentru Liviu Dragnea... Varujan Pambuccian, reprezentantul acestora, face un dublu anunț. Că nu există nicio înțelegere politică cu PSD în sensul votării unei restructurări a Guvernului cu ocazia remanierii prin Parlament și, în al doilea rând, că cei pe care îi reprezintă au opinii diferite, unii dintre aceștia nefiind deloc înclinați să voteze în favoarea PSD. Ceea ce înseamnă că întreg demersul ar putea fi aruncat în aer.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:20

Kazakhstan a propus, în anul 2012, ca “Drumul mătăsii” să intre în patrimonial UNESCO, de atunci a evoluat foarte mult până în zilele noastre. Termenul de drum al mătăsii este folosit pentru a descrie o vastă reţea de comunicaţii terestre şi maritime, şi mai nou feroviare, care să conecteze Orientul Îndepărtat, respectiv China, Asia Centrală, India, Persia şi Turcia până în zona Mării Mediterane.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 00:00

[-A trebuit să ia foc Notre Dame ca sș nu demisioneze Macron! Cu ce îți seamănă chestia asta?]

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Pildă biblică: „Lazăre, ridică-te și mergi!”. La pensie... /  2. Răsplata jertfei patriotice Iohannis face cadou o pensie-record /  3. Seism în GDS. fondatorii se leapădă de satana... anticomunistă /  4. Dar din dar: Lazăr îi transferă distincția sa victimei  /  5. Bilanț la unu-zero-zero” zile de președinție europeană

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 08:02

După protestul-maraton al Vestelor galbene din Franţa (a început pe 17 noiembrie 2018) a venit marele, teribilul incendiu de la Notre-Dame de Paris. Cum a fost posibil ? A fost un accident, cum s-au precipitat să anunţe autorităţile ? A fost o mână criminală, cum insinuează la tot pasul Internetul şi reţelele sociale din Franţa şi de pretutindeni ? Lemnul de stejar al şarpantei, pietrificat după 850 de ani, nu putea arde singur de la o scânteie aşa cum s-a vazut pe toate televiziunile. Dar nu există probe, iar ancheta e încă la început. Avem însă coincidenţe peste coincidenţe.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 14:38

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui nou sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București. Cercetarea este făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

Potrivit cercetării efectuate în perioada 29 martie - 15 aprilie dacă duminică ar fi organizate alegerile europarlamentare PSD ar fi votat de 27% (un punct în plus față de studiul din februarie și o scădere de 5 procente față de studiul din noiembrie.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 14:28

Cu exact 25 de ani în urmă, Ion Iliescu făcea o vizită oficială de trei zile în Franța, la invitația președintelui Francois Mitterrand. Iată cum descria presa franceză acest episod:

"MITTERRAND SALUTĂ "ÎNŢELEPCIUNEA" PREŞEDINTELUI ILIESCU"

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 10:11
După 24 de luni de la data intrării în vigoare va fi transpus în legislația națională.

La Strasbourg, la ultima sesiune plenară a actualului PE, deputații europeni au aprobat așa-numitul pachet "nou mecanism comercial pentru consumatori", care recunoaște ca practică comercială neloială furnizarea de alimente de la una şi aceeași marcă, dar cu diferite ingrediente și de calitate diferită. Documentul a fost aprobat de 474 de voturi, 163 voturi împotrivă și 14 abțineri, potrivit Sega și Rador.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

De la o zi la alta

"Mitterrand salută "înţelepciunea" preşedintelui Iliescu"

Un ministru de interne... totalitar sau autoritar?

Vizita regală de Paşte - incertă!

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 19:00

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri la Botoșani că Guvernul va aproba ”cât de curând”, prin OUG, un program de sprijin punctual pentru nord-estul țării prin acordarea a 20,000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire în mediul rural.

Subscribe to Politica