Duminică, 16 Iunie, 2019 - 13:17
Ciorovăială pe tema tandemului „președinte - premier”: Cioloș și Barna - care pe care

Vineri seară a fost o nouă rundă de negocieri între echipele USR –PLUS pentru încheierea unei alianțe pe termen lung, care să cuprindă prezidențialele, localele și parlamentarele din 2020. Nu a fost prima dată când discuțiile s-ar fi încheiat prematur, potrivit unor surse, iar Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masă în timpul discuțiilor și ar fi plecat. A fost a două oară când liderul PLUS ar fi părăsit negocierile în timpul dezbaterilor.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 20:36
Omul lui Dragnea fusese propus ministru

Viorica Dăncilă vrea audit financiar intern la PSD pentru a verifica felul în care au fost cheltuiţi banii de către partid. Într-una dintre şedinţele PSD, Mircea Drăghici a prezentat, înainte să demisioneze din funcţia de trezorier al partidului, o listă a cheltuielilor pe organizaţii din acest an inclusiv cele din campania electorală. Tot atunci, Viorica Dăncilă a spus că vrea să fie informată cu privire la cheltuielile care se fac în PSD.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 20:16
„Domnule ministru, stimate Petre”

Recent încheiata reuniune informală AGRIFISH care a adus la București miniștrii agriculturii din comunitatea europeană, sub președinția ministrului Petre Daea, s-a bucurat de un binemeritat succes, grație pregătirilor minuțioase făcute de gazde și agendei de discuții care a adus în atenția participanților câteva dintre aspectele de impact ale dosarelor închise de președinția română și perspectivele deschise discuțiilor pe tema următoarei runde de politică agricolă comună.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 16:38

Comisia Europeană recomandă României să investească în infrastructură. Potrivit oficialilor europeni, România are cel mai mic scor din Uniunea Europeană privind infrastructura rutieră și feroviară.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:47

Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău organizează, luni 17 iunie 2019, ora 18.00,  la  Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" din Chișinău,  un Spectacol festiv de muzică și poezie   pentru comemorarea celor 130 de ani de la trecerea în eternitate  a poetului naţional Mihai Eminescu. Spectacolul va cuprinde versuri de Mihai Eminescu, traduceri realizate de Poetul Național din poeții europeni, citate din publicistica sa despre marii scriitori și oameni de cultură ai Europei. Partea muzicală va cuprinde opere din mari compozitori români și europeni ai vremii:

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:42

Reprezentantul Comisiei Europene, Isabel Grilo, a declarat, vineri, că oficialii europeni sunt îngrijoraţi de modificările aduse în sistemul de pensii din România.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta urmând să fie numit la CCR.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:58

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 195.300 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 90.100 pe sensul de intrare şi 105.200 pe cel de ieşire din ţară şi peste 49.100 mijloace de transport, dintre care 22.800 pe sensul de intrare şi 26.300 pe sensul de ieşire din ţară.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:55

Consilierul Prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua vineri, 14 iunie a.c., o vizită de lucru la Chişinău.

Vizita are loc în contextul evoluţiilor politice recente din Republica Moldova.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:10

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică pactul politic propus de preşedinte şi semnat de Opoziţie.

"Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 09:53

Cu prilejul vizitei oficiale la Bucureşti a ministrului afacerilor externe şi al cooperării internaţionale al EAU, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, împreună cu oficialul emiratez au plantat astăzi, 13 iunie 2019, un stejar în parcul Unirii din Bucureşti. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 00:00

[]

Joi, 13 Iunie, 2019 - 20:06

Klaus Iohannis a declarat, la semnarea de către PNL, USR, PMP și Pro România a acordului politic național care vizează consolidarea parcursului european al României, că lista semnatarilor rămâne deschisă. El a precizat că „e posibil ca pe parcurs și alții să revină la gânduri mai bune.”

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:50

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat joi, la finalul CExN, că patru grupuri de lucru vor fi implicate în organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 iunie.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:38

Guvernul României este preocupat să aibă o cât mai mare deschidere față de societatea civilă, a afirmat Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, la Reuniunea informală a Grupului de lucru pentru Afaceri Generale, organizată astăzi la Palatul Victoria, în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:55

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit joi, 13 iunie 2019, pe ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale din Emiratele Arabe Unite, Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 17:40

Senatorul PSD, Şerban Nicolae şi-a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv de joi, dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale, au declarat surse din partid.

Referitor la prezidenţiabil, Codrin Ştefănescu a anunţat că Olguţa Vasilescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Gabriela Firea sunt printre numele vehiculate în interiorul PSD. Candidatul partidului la prezidenţiale va ajunge în turul doi, a precizat fostul secretar general al PSD.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 15:01

Liderii PSD au stabilit, joi, in sedinta CEX de la Parlament, calea de urmat pentru Congres:

Joi, 13 Iunie, 2019 - 13:59

Curtea Constituţională a României (CCR) arată, în motivarea deciziei prin care a admis excepţiile de neconstituţionalitate invocate în cazul legii reorganizării ANAF, că nu a fost respectat bicameralismul.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 13:41

La început de vară, AVON dă startul experiențelor de festival și invită toate pasionatele de beauty și fashion să transforme zilele de vineri în sesiuni de pregătire pentru cele mai cool evenimente ale anului. AVON încurajează femeile să înlocuiască ținuta Casual Friday cu una Festival Friday, iar make-up artiștii le vor completa lookul de festival cu produse de machiaj din gama mark., în locații special amenajate în 6 orașe din România.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 13:17

Finanţarea corespunzătoare a Politicii Agricole Comune şi a celei de Coeziune trebuie să se numere printre priorităţile Grupului Partidului Popular European (PPE) în noul mandat al Parlamentului European (PE), susţine deputatul european al UDMR Iuliu Winkler. Conform europarlamentarului, în acest fel Grupul PPE ar putea împlini aşteptările cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est care îşi doresc continuarea dezvoltării şi progresului.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 13:00

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat joi că nu este de acord cu o eventuală amânare a şedinţei Congresului PSD.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:54

Cea de-a XI-a reuniune a Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg V-A România-Bulgaria a avut loc, pe 11 iunie 2019, la Varna (Bulgaria). În cadrul evenimentului, a fost aprobat Raportul Anual de Implementare pentru anul 2018 şi au fost luate decizii importante pentru implementarea Programului Interreg V-A România - Bulgaria.

Principalele rezultate obţinute în cursul anului 2018 sunt legate de progresul înregistrat de program în ceea ce priveşte implementarea a peste 150 de proiecte, finalizarea a 40 de proiecte şi atingerea următoarelor rezultate:

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:48

Lucrările de consolidare a podului Străuleşti au fost finalizate, iar în prezent întreaga lucrare ce presupune consolidarea şi reabilitarea podului este realizată în proporţie de 70%.

În acest moment Compania Străzi, Poduri şi Pasaje lucrează la infrastructură podului, se fac pregătiri pentru ridicarea tablierului în vederea schimbării aparatelor de reazem şi se confecţionează eşafodajul pentru relocarea conductei Transgaz.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:46

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv PSD, că numărul de ministere şi numărul de angajaţi din Guvern trebuie reduse.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 11:03

Klaus Iohannis merge ca drezina pe linia strîmbă. Joi, la Cotroceni, la ora 16 trecute fix, se semnează un ”acord politic național”. Performanță unică! E un acord în plin dezacord cu cealaltă jumătate. Este ca într-o reprezentație de circ, necerută de spectatori. La consultările de la Cotroceni, PSD și ALDE au propus aspecte suplimentare. Au dispărut, semn că președintele a fost surd. Sau că n-au fost decît niște îngăimări de consultări. Drezina a trecut pe lîngă părerile celorlalți ca trenul pe lîngă cantonul părăsit.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 09:39

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, reacționează vehement la adresa Metrorex

Într-o postare pe Facebook, Gabriel Mutu avertizează:

“Ne-am săturat de termene!

Vorbesc în numele locuitorilor cartierului Drumul Taberei și ai Sectorului 6: ne-am săturat de termenele anunțate de Metrorex pentru Magistrala 5!

Vrem fapte, nu vorbe! Vrem deschiderea liniei de metrou Drumul Taberei - Eroilor!

Joi, 13 Iunie, 2019 - 00:00

[]

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 20:40
Semestrul european 2019 – Pachetul de primăvară

Comisia Europeană a prezentat pe  5 iunie recomandările specifice fiecărei țări pentru 2019, în care definește orientările de politică economică adresate tuturor statelor membre ale UE pentru următoarele 12-18 luni. De asemenea, Comisia a adresat un avertisment României cu privire la abaterea semnificativă constatată în 2018 și sugerează Consiliului să recomande corectarea acesteia.

 

Recomandările specifice României

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 19:42

Moțiunea de cenzură promisă de Opoziție după alegerile europarlamentare a fost depusă miercuri. Liberalii susțin că ar avea și șanse ca demersul lor să fie dus la capăt, adică să primească voturile necesare. 

Subscribe to Politica