Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:11

În contextul vizitei de lucru efectuate în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-19 octombrie 2018, prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Abu Dhabi - Wahat Al Karama, monument dedicat soldaţilor din Emiratele Arabe Unite şi cetăţenilor emiratezi care s-au jertfit pentru crezul naţiunii.

De asemenea, prim-ministrul României a vizitat Moscheea Şeic Zayed din Abu Dhabi, cel mai mare lăcaş de cult din Emiratele Arabe Unite, care poate găzdui mai mult de 41.000 de credincioşi.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:05

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat miercuri, 17 octombrie, modificarea Programului Operațional Regional (POR) pentru România. Modificările vizează adaptarea la contextul socio-economic actual și răspund necesității de simplificare a programului.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:56

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referitor la declararea a 64 de articole neconstituţionale din Codul de Procedură Penală de către CCR, că trebuie văzut dacă articolele au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:55

În ziua de 17 octombrie 2018, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţie şi al art.46 şi art.47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere contestaţiile privind respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, contestaţii formulate de Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ prin avocat Sbârnă Sever-Alexandru, de domnul Sbârnă Sever-Alexandru şi, respectiv, de doamna Nedelea Liliana-Elena.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:17

In legatura cu informatiile care circula in spatiul public, conform carora in proiectul de rectificare bugetara care va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de joi, 18 octombrie, “se taie bani de la strazi si se dau la biserici si recreere", Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

Prin proiectul de rectificare bugetara nu se aloca niciun ban pentru lacasurile de cult sau pentru activitati recreative, asadar interpretarea data de anumite persoane este complet eronata.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:00

Ultima zi a vizitei de stat a Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Italiană s-a desfăşurat în oraşul Napoli.

Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu primarul oraşului Napoli, domnul Luigi De Magistris, axată pe prezenţa unei largi comunităţi româneşti în zona oraşului Napoli şi în toată regiunea Campania.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:45

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat în deschiderea Consfătuirii profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Bucureştilor, Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, miercuri, 17 octombrie 2018:

Predarea Religiei în contextul social de azi necesită permanentă pregătire, conştiinţă misionară şi multă dăruire de sine

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:41

Ce îi lipseşte politicii româneşti faţă de Ungaria ca să devină şi mai ineficientă? În ultima vreme, din ce în ce mai puţine lucruri. Iar după lipsa de reacţie la ultima vizită a lui Vladimir Putin la Budapesta din 28 august 2017, aproape nimic.

Nu e vorba despre vizita în sine a preşedintelui rus sau diverse evenimente politice izolate, ci despre faptul că această vizită (a şaptea întâlnire din 2010 încoace!), plus alte evoluţii, indică două lucruri fundamentale.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:30

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă intitulată „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, prin care PNL a cerut demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu.

Moţiunea simplă a avut 147 de voturi contra, 88 de voturi împotrivă şi 14 abţineri.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:15

S-a mai prăbușit un mit. Mitul conform căruia cei mai mulți români consideră că apartenența la Uniunea Europeană le aduce beneficii. Se dovedește acum că politicenii care afirmă că atașamentul necondiționat al cetățenilor acestei țări de valorile europene se înșală. Sau ne înșală. În realitate, mai puțin de jumătate dintre români cred că UE ne face bine. Cum s-a ajuns aici?

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:01
Cu prilejul sarbătoririi a 140 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre România si Rusia

Miercuri au fost dezvelite, la Ambasada Federatiei Ruse, busturile lui Titulescu si Litvinov, cei care, in 1934, au restabilit relatiile diplomatice intre cele două tari. Manifestarea a avut loc in contextul sarbătoririi a 140 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre România si Rusia. Bustul lui Titulescu, realizat de sculptorul Doru Drăgusin, a fost donat de Fundatia Europeană Titulescu, condusă de Adrian Năstase.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 09:55
Să mai zică ceva de Dăncilă...

Klaus Iohannis a făcut o gafă și la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi, după ce la întrevederea de luni cu premierul Giuseppe Conte s-a încurcat în protocol. 

În timp ce gorniştii îi anunţau sosirea la sediul Primăriei Romei, preşedintele Klaus Iohannis nu s-a oprit să salute, conform ceremonialului, şi a vrut să urce pe scări spre intrarea în clădire. Atenţionat de o persoană din mulţimea care a întâmpinat cuplul prezidenţial, Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, s-au oprit şi au dat onorul.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 09:05

A treia zi a vizitei de stat a Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Italiană a inclus o întrevedere cu Preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului Italian, domnul Roberto Fico, urmată de depunerea unei coroane de flori la monumentul Altarul Patriei şi ceremonia de rămas bun de la Preşedintele Italiei, domnul Sergio Mattarella.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 00:00

[IJ, DIICOT, PG, DNA, CSM, ICCJ]

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:35
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Ecologiştii sunt incontestabil marii câştigǎtori ai alegerilor locale şi regionale care au avut loc în Belgia duminicǎ, dar şi partidul extremist PTB reuşeşte o performanţǎ prin câştigarea de locuri în diferite comune. În Flandra, putem nota totodatǎ victoria importantǎ a N-VA şi a liderului sǎu, Bart De Wever, la Anvers. Pe de altǎ parte, extremiştii flamanzi de la Vlaams Belang revin pe scena politicǎ în nordul ţǎrii.

 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:17

Familia jurnalistului saudit Jamal Khasohggi a cerut "înființarea unei comisii internaționale independente și imparțiale" pentru a efectua o investigație asupra dispariției sale la consulatul saudit de la Istanbul, potrivit mai multor canale de televiziune din SUA.

 

Copiii lui Jamal Khashoogi au emis o declarație privind dispariția tatălui lor, un critic proeminent al Riyadhului, după ce a intrat în consulatul saudit acum două săptămâni.

 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:47

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 16 octombrie a.c., o alocuţiune în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Confederaţiei patronatelor italiene, la sediul Confindustria:

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Domnule Preşedinte al Confindustria,

Domnule Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

Distinşi reprezentanţi ai mediului de afaceri italian şi român,

Stimaţi invitaţi,

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:44

Ministerul Afacerilor Externe informează că începând de luni, 15 octombrie 2018, Consulatul General al României la Miami din Statele Unite ale Americii a fost deschis cetăţenilor români, solicitanţi de servicii consulare. Astfel, în prezent, România are operaţionalizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cinci reprezentanţe diplomatice şi consulare care oferă servicii, asistenţă şi protecţie consulară.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:28
A decorat-o pe fiica președintelui Matarella!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat următoarele decrete de decorare, cu ocazia vizitei de stat în Italia:

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi prietenie româno-italiene, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce doamnei Laura Mattarella şi domnului Ugo Zampetti, secretar general al Preşedinţiei Republicii.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:14

Organizaţia 'Salvaţi Copiii' le-a solicitat marţi ţărilor membre ale Uniunii Europene să pună capăt expulzării copiilor afgani către ţara de origine, unde ei riscă să cadă victime atacurilor.

Organizaţia a analizat cazurile a 57 de copii afgani retrimişi din Europa în Afganistan şi a ajuns la concluzia că aproape trei sferturi dintre ei 'nu se simt în siguranţă în timpul repatrierii'.

Mulţi alţi copii au afirmat că sunt victime ale discriminării şi insecurităţii ori sunt cuprinşi de anxietate.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 12:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și dr. Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Republica Turcia au semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:10

Pentru a doua oară, primul-ministru israelian, Benjamin Netanyahu ne comunică faptul că nu-și poate onora promisiunea de a veni în România pentru a particpa la o ședință a Executivului de la București. Este un refuz cu tâlc. Pe care mulți analiști îl pun pe seama obstinației cu care președintele Klaus Iohannis respinge proiectul mutării ambasadei noastre de la Tel Aviv la Ierusalim. Am câteva argumente prin care îmi pot permite să susțin că există un alt motiv.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 08:43

Secretarul de stat Dan Neculăescu, a participat, la 15 octombrie 2018, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), alături de miniştrii de externe europeni şi omologii din statele partenere Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Cu acest prilej, a evidenţiat că PaE se află printre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE. De asemenea, a punctat necesitatea continuării reformelor şi proceselor de modernizare din statele partenere, reiterând disponibilitatea ţării noastre de a împărtăşi expertiza în acest sens.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 00:00

[-S-au depistat focare de pestă umană! Cum procedăm să nu se răspândească!]

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 20:25

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară  astăzi, 15 octombrie, la Ankara, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Rifat Hisarciklioğlu, președintele Uniunii camerelor de comerț, industrie și burselor din Turcia. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 19:36
Schimbǎri în eşicherul politic din aceste ţǎri

Luxemburg

Creștini-socialii prim-ministrului Xavier Bettel sunt în frunte dupǎ alegerile legislative care au avut loc duminicǎ în Luxembourg, dar soarta sa în fruntea executivului este, pentru moment, incertǎ.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:48

Conducerea PNL a decis, luni, iniţierea unui proiect de hotărâre privind demiterea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a spust preşedintele PNL Ludovic Orban.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:11

Este nedrept ca statele membre să pună pe seama Comisiei Europene anumite neîmpliniri, pentru că Bruxelles-ul nu se poate substitui autorităţilor naţionale, a atras atenţia comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:18

Luni, a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe o expoziţie cu documente de arhivă, reliefând cele mai importante momente din istoria relaţiilor bilaterale româno-ruse, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-ruse.

La eveniment a participat secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, Maria Magdalena Grigore, care a inaugurat oficial expoziţia.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 16:50

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 15 octombrie 2018:

I.    PROIECTE DE LEGI
1.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018

Subscribe to Politica