Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 13:38

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

 

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 13:25

Până astăzi, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 13:18

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), denunță „excesele de comportament și de limbaj” ale lui Cristian Tudor Popescu și denunță prigoana la adresa credinței.

Liderul PPU (social-liberal) îi îndeamnă pe români să își apere sufletul românesc și să lupte împotriva abuzului, fără frică, respectând istoria națională în care Biserica a avut un rol fundamental.

Redăm, mai jos, mesajul integral transmis de Daniel Ionașcu:

„Până aici! Românii nu sunt vite!

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 13:14

Alianta USR Plus inregistreaza o crestere de 3 puncte procentuale in sondajul realizat in octombie de IMAS la comanda Europa FM. 20,4% ar fi scorul aliantei, daca duminica ar avea loc alegeri parlamentare.

Practic, USR Plus are acum un scor mai bun decat avea PSD luna trecuta.

PNL scade 2 puncte procentuale si e creditat cu 32,6% din voturi, fata de 34,7 % in septembrie.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 13:00

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că Guvernul nu va pune "bariere de tip fiscal" pentru companii.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 12:54

'Programul Electric Up, prin care firmele pot accesa granturi pentru instalarea de panouri fotovoltaice, va începe în două săptămâni", a anunţat, vineri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, prezent la cea de-a 28-a ediţie a evenimentului "Topul National al Firmelor Private din Romania", eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 12:14

Fără falsă modestie, precizez de la bun început că sunt primul analist care a făcut o afirmație gravă. Și anume că Uniunea Salvați România va refuza cu obstinație un următor Guvern Orban și că va încerca să-și impună propriul premier. Până în acest moment, predicția se confirmă. USR își semnalizează ferm intențiile post-alegeri. Ceea ce nu înseamnă că PNL stă cu brațele încrucișate. PNL Orban are propriile scenarii. Pe care le transformă în variante de lucru. Și totul se întâmplă în timp ce PSD stă cu brațele încrucișate. Un partid paralizat.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 11:25

Decret semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti (PL-x 11/05.02.2020).

Departamentul Comunicare Publică

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 11:17

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Marie Brigitte Armand, a fost învestit în funcţie joi, 29 octombrie 2020, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 în cadrul căreia atât noul edil, cât şi consilierii locali validaţi de instanţă au depus jurământul, potrivit legislaţiei în vigoare.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 11:11

Întreprinderile mici şi mijlocii şi mediul de afaceri trebuie să fie "un partener serios al Guvernului", implicat în susţinerea fundamentărilor care să ducă la decizii care au efect în economia românească, a avertizat, vineri, prim-ministrul Ludovic Orban.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 09:28

Am trecut de 6.400! Nu mai este de glumă. Cine are chef s-o țină cu scenarii, diversiuni și proteste, n-are decît. Contaminații sunt cărați cu microbuzul după ce așteaptă ore întregi să vină o salvare. După 6-7-8 ore de chin și groază, nu le mai arde de nici o glumă. Le piere optimismul definitiv. Iar cînd mai sunt repartizați la Mangalia sau la Orșova, îi apucă plînsul.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 08:47

Consultări politice la nivel de secretar de stat între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Relaţiilor Externe al Republicii Federative a Braziliei

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă a avut joi, 29 octombrie 2020, consultări politice, în sistem videoconferinţă, cu secretarul de stat pentru negocieri bilaterale în Orientul Mijlociu, Europa şi Africa al Ministerului Relaţiilor Externe al Republicii Federative a Braziliei, Kenneth Felix Haczynski da Nobrega.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 00:00

[]

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 19:16

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni înaintea videoconferinţei cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19.

"Vom avea periodic astfel de reuniuni pentru a analiza evoluția răspunsului UE la pandemie", a arătat președintele în declarația de presă.

"Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei", a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a anunţat miercuri că va face această declaraţie de presă.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 18:50

Guvernul francez va preciza joi modalităţile de implementare a unui nou lockdown - telemuncă generalizată oriunde este posibil, măşti obligatorii pentru toţi rezidenţii cu vârste de peste 6 ani şi deplasări limitate -, care va intra în vigoare vineri pentru cel puţin o lună, informează AFP.

"Am anticipat al doilea val", a declarat joi dimineaţă, în faţa deputaţilor francezi, prim-ministrul Jean Castex, care prevede un vârf al spitalizărilor în noiembrie - "mai mare decât cel din aprilie".

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 18:14

Vaticanul a anunţat joi că papa Francisc şi-a anulat din nou audienţele generale de miercuri în prezenţa credincioşilor, din cauza unei intensificări generalizate a epidemiei de COVID-19 în Italia, informează AFP.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 16:24

După mai bine de o lună de la alegerile locale Nicuşor Dan și-a preluat mandatul de primar general al Capitalei. Criza sanitară, situația financiară a primăriei și problemele cu încălzirea și apa caldă au fost temele abordate de noul primar al Bucurestiului în primul său discurs în calitate de edil.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 13:43

Postul TVR MOLDOVA este lider în reflectarea echidistantă a activităţii candidaţilor la preşedinţia Republicii Moldova, conform Barometrului Electoral 2020 - ediţia de octombrie.

Sondajul a fost realizat de Date Inteligente (IData) în perioada 20-24 octombrie, cu paticiparea a 22 dintre cei 33 de experţi invitaţi.

Experţii au răspuns la întrebări ce vizează principalele evenimente politice şi sociale din ultima perioadă, iar chestionarele au fost completate prin două metode: metoda CATI şi prin auto-completare (anexat, rezultatul sondajului).

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 13:10

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 12:32

Liviu Pleșoianu a dat publicității acum două  zile un document politic care merită luat în seamă, mai ales în contextul acestei perioade preelectorale. După ce săracu^ Ciolacu l-a rejectat din PSD la indicațiile sistemului, Liviu Pleșoianu s-a înscris în Partidul Ecologist, alături de alți indezirabili pentru șeful PSD, și va candida la București pe lista de deputați a PER. Pleșoianu nu prezintă, însă, prin textul publicat, un program electoral propriu-zis.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 12:14

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte prin aplicarea unei formule de calcul clare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 privind Normele de aplicare ale Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.
Prin urmare, ultima indexare a valorii tichetelor de masă, cu un ban, a rezultat în urma calculelor făcute în baza formulei şi indicatorilor economici prevăzuţi de lege.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 12:13

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, printr-o Hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 297.500 lei pentru sprijinirea a 88 familii şi persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau accidente, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, astfel:
- 43.000 lei pentru 7 familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Iaşi, Neamţ şi Olt care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii;

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 12:10

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus joi că proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ şi va fi trimis la promulgare până în data de 6 noiembrie.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 12:03

Sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale joi, 29 octombrie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 29 octombrie 2020

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 11:23

Omenirea începe să-și piardă răbdarea în fața politicilor absurde și abuzive de „ocrotire” a sănătății publice, adoptate de guverne cu tentații totalitare. Statul își asumă pentru prima dată în istorie rolul de sanitar total, printr-o atitudine de forță care excede limitele normalității, rol care îi conferă drepturi depline asupra evaluării sănătății persoanelor, putând lua orice  decizii, cu sau fără voia lor.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 10:45

Ieri, 28 octombrie 2020, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a lansat in consultare publică:

* Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea bugetului rectificat de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, instituţie publică aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei: https://bit.ly/2G7Z4bY

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 09:04

Armata azeră bombardează, din nou, orașul Stepanakert, Capitala Artsakhului.

Corespondenții locali din Stepanakert spun că aproximativ 6 sau 7 rachete au lovit orașul, activandu-se sirenele de atac aerian. Mediile locale raportează că bombardamentul azer ar fi vizat maternitatea din Stepanakert.

Un reporter al ANNA News de la fața locului a publicat un videoclip care arăta exploziile. „O lovitură aeriană a fost lansată în centrul Stepanakert în urmă cu câteva clipe. Bombele au căzut în centru a declarat reporterul.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 08:59

Secretarul de stat al SUA va călători la Hanoi pentru intrevederi cu omologii vietnamezi și pentru a reafirma parteneriatului cuprinzător dintre cele doua tari.

 

Secretarul de stat american, Michael Pompeo, va vizita Vietnamul săptămâna aceasta în cadrul unui turneu în mai multe țări asiatice, potrivit șefului serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Morgan Ortegus.

 

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 08:56

Aproape 80% dintre chilieni au votat, în cadrul unui referendum, pe 25 octombrie, pentru o nouă constituție care să înlocuiască legea de bază aprobată în 1980, sub dictatura militară a generalului Augusto Pinochet

 

50,9% dintre alegători au participat la votul istoric - mai mult decât la ultimele alegeri prezidențiale din 2017.

 

Subscribe to Politica