Joi, 13 August, 2020 - 19:00

Alianța USR PLUS spune că a adunat 100.000 de semnături online pentru susținerea candidaților săi la alegeri, în mai puțin de o lună de la publicarea în Monitoriul Oficial a hotărârii care reglementează mecanismul de colectare a semnăturilor de susținere online.

Joi, 13 August, 2020 - 18:10

Galicia devine prima regiune din Spania care aplică norme stricte pentru fumători în spaţiile publice. Avertismentele experţilor spun că fumul poate transporta particule cu COVID-19.

Fumătorii sunt vizaţi de autorităţile spaniole ca posibili vectori de transmitere a noului coronavirus.

Astfel, aceştia nu mai au voie să fumeze la terase şi nici pe străzile pe care sunt prea multe persoane şi nu se poate păstra distanţarea socială.

Joi, 13 August, 2020 - 16:55

Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista „zonelor de risc”, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Măsura intră în vigoare de miercuri seara. Cele 10 județe și Capitala se alătură celorlalte șapte deja declarate „zone de risc” din 7 august.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul serii de miercuri, autoritățile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul epidemiei de COVID-19.

Joi, 13 August, 2020 - 15:58

Am auzit și nu mi-a venit să cred. După ce nenumărați reprezentanți PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, ne-au atenționat la nesfârșit că partidul va introduce o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban doi și jumătate, iată că, pe ultima sută de metri, asistăm la ezitări periculoase. Care au în vedere o amânare. Să nu fi primit Ciolacu semnalul corespunzător din partea statului subteran?

Joi, 13 August, 2020 - 13:20

În perioada ianuarie - iunie 2020p, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 3 497 milioane euro, comparativ cu 4 373 milioane euro în perioada ianuarie-iunie 2019; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1 127 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 376 milioane euro, balanța veniturilor primare a adus o contribuție pozitivă de 1 123 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare

Joi, 13 August, 2020 - 13:13

Banca Naţională a României a anunţat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.
 

Joi, 13 August, 2020 - 12:58

Pentru prima dată de la crearea sistemului informatic de gestiune a funcției publice, în 2010, ANFP pune la dispoziția oricărei persoane interesate de situația funcțiilor publice date deschise despre posturile vacante sau ocupate la nivelul administrației publice din România.

Această decizie cu impact major asupra transparenței funcției publice a fost luată în contextul eforturilor Guvernului de a crește încrederea cetățenilor în activitatea administrației și în funcționarii publici, prin valorificarea potențialului open data.

Joi, 13 August, 2020 - 12:33

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi că România se află într-o perioadă în care va trebui să prelungească starea de alertă.

"Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale sau nu ce va, eu ştiu, accentua această manifestare pandemică la sfârşitul acestui an", a declarat Tătaru la Academia Română.

Joi, 13 August, 2020 - 10:58

Guvernul va aproba vineri o Ordonanţă de Urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Joi, 13 August, 2020 - 10:25

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual pentru persoanele fizice: identificarea vizuală online, care este operațională  din 11 august a.c.

Joi, 13 August, 2020 - 09:59

Vizita în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, care ar fi trebuit să aibă loc mâine, a fost amânată

Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID - 19.

Joi, 13 August, 2020 - 09:15

Având în vedere anumite informaţii vehiculate în spaţiul public privind înregistrarea candidaturilor la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020, Autoritatea Electorală Permanentă precizează următoarele:

Joi, 13 August, 2020 - 09:09

Scopul inițial al mișcării LGBT din anii 1950 a fost toleranța – adică ceea ce Dale Jennings de la Societatea Mattachine a numit „dreptul de a fi lăsat in pace”.

Însă exact în urmă cu 50 de ani, în revoltele de la Stonewall, s-a născut homofascismul – când mișcarea și-a propus înlocuirea societății centrate pe familie cu anarhia sexuală. Agenda detaliată a activiștilor a fost publicată curând după aceea, ca „Platforma pentru drepturile gay din 1972”, aceștia lansând apoi o campanie națională unică pentru ca „libertatea sexuală” să fie recunoscută ca drept constituțional.

Ca răspuns, a apărut mișcarea pro-familie în timpul administrației Reagan din anii 1980 pentru a apăra căsătoria și familia naturală. În 1986, judecătoarea supremă Byron White (numită în funcție de J.F. Kennedy) a aplicat o lovitură fatală strategiei LGBT de promovare a „libertății sexuale”, prin aderarea la opinia majorității din cazul „Bowers c. Hardwick”, recunoscând în mod expres dreptul statelor de a reglementa toate comportamentele sexuale în interesul public, dar în mod particular sodomia homosexuală.

Fară să descurajeze, „gays” au lansat la sfârșitul anilor 1980 o nouă strategie, caracterizând așa-numita „orientare sexuală” ca o condiție dată, imuabilă, a persoanei și pentru a se clasifica drept “minoritate” îndreptățită la drepturi civile specifice. Au promovat și impus argumentul „născut așa” drept element central al narațiunii lor de propagandă și apoi au deturnat mișcarea drepturilor civile ale populatiei de culoare  pentru a-și pune în aplicare agenda politică, sustrăgând, de fapt, „Coaliția Rainbow-Push” a lui Jesse Jackson pentru ei înșiși și adoptând steagul curcubeului ca banner.

În toată America, activiștii LGBT și-au folosit influența în creștere în interiorul Partidului Democrat pentru a crea „Comisii pentru drepturile omului” la nivel local și de stat, care, la rândul lor, au insistat pentru adoptarea de legi „anti-discriminare” în care „orientarea sexuală” era asociată instituțiilor civile consacrate drepturilor minorităților. Oriunde rezistența la normalizarea homosexualității a fost puternică, a fost urmat un proces în doi pași, „orientarea sexuală” fiind adăugată mai târziu, de obicei după o campanie media concentrată pe raportarea „infracțiunilor de ură” (majoritatea neverificate și aproape sigur frauduloase). În toate cazurile, pașii comisiilor pentru drepturile omului au fost conduși de „gays”, deși rareori asumați în mod deschis.

Ca răspuns, Alianța Cetățenilor din Oregon (unde am fost director de comunicații) a făcut pionierat prin implementarea în 1992 a Legii „Fără Drepturi Speciale” pentru a interzice includerea „orientărilor sexuale” în legile anti-discriminare. O versiune a legii noastre „Fără Drepturi Speciale” a fost adoptată în Colorado ca Amendamentul 2, devenind temeiul cauzei de „Romer v. Evans” de pe rolul Curții Supreme din 1996.

Romer a fost primul dintre cele patru cazuri majore prin care judecătorul „balama” (adică cel care nu are o orientare conservatoare sau progresivistă limpede, înclinând majoritatea înspre una sau alta dintre tabere de la caz la caz – n.n.) Anthony Kennedy (cel mai rău dușman al familiei din istoria instanței supreme) a stabilit „Supremația Gay” în America.

Mișcarea noastră pro-familie câștigase, în esență, „războiul cultural” prin Amendamentul 2, deoarece testul bine stabilit pentru identificarea unei „categorii suspecte” (minoritatea calificată la drepturi civile) în dreptul constituțional a inclus două elemente pe care „gays” nu le puteau îndeplini: lipsa accesului la instrumentele politice și o stare dată, imuabilă, cum ar fi culoarea pielii.

Miercuri, 12 August, 2020 - 18:45

Finlanda vrea să impună izolarea obligatorie de 14 zile pentru orice persoană care vine din țările cu risc. Și România vă fi inclusă pe această listă, potrivit autorităților de la Helsinki. Vor fi obligatorii și testele făcute la intrarea în țară. La acest moment sunt doar recomandate.

90 din 100 de români care au ajuns pe aeroportul din Helsinki cu o cursă Blue Air au fost de acord să fie testați.

Miercuri, 12 August, 2020 - 18:26

Mai multe regiuni din Italia vor impune carantina călătorilor care se întorc din anumite ţări europene considerate un risc pentru răspândirea coronavirusului, a informat miercuri presa italiană, citată de AFP.

Carantina este de acum obligatorie în regiunile Puglia (sud) şi Campania (sud) pentru cetăţenii care se întorc din Spania, Grecia şi Malta.

Miercuri, 12 August, 2020 - 13:18

IMM-urile afectate de criză primesc, la cerere, un ajutor total de 350 de milioane de euro, din care 265 de milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. Numărul maxim de beneficiari este de 100.000.

Miercuri, 12 August, 2020 - 13:00

                                                                                                                                  

 

BULETIN DE PRESĂ 

12 august 2020, ora 13.00

        

 

Până astăzi, 12 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 65.177 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 31.048 pacienți au fost declarați vindecați și 7.026 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

 

Miercuri, 12 August, 2020 - 12:56

Banca Naţională a României a anunţat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.
 

Miercuri, 12 August, 2020 - 12:54

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astăzi, 12 august 2020, la o masă rotundă virtuală cu tema Managementul secţiilor de votare în contextul pandemiei de COVID-19, eveniment organizat în sistem de videoconferinţă de Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare (ICPS).

Sesiunea online reuneşte specialişti şi practicieni în domeniul electoral şi are ca scop facilitarea dialogului şi a schimbului de bune practici referitoare la organizarea şi desfăşurarea proceselor electorale în timpul pandemiei de COVID-19.

Miercuri, 12 August, 2020 - 11:11

În vederea creşterii nivelului de transparentizare şi de prevenire a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese, Agenţia Naţională de Integritate a lansat pe propria pagină de Internet secţiunea dedicată alegerilor locale programate pentru luna septembrie 2020.

Miercuri, 12 August, 2020 - 10:18

Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au diminuat cu 14,1%, în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2019, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie - 30 iunie, au fost semnalate scăderi în industria bunurilor de capital (-17,4%), industria bunurilor de uz curent (-12,6%) şi în industria bunurilor intermediare (-10,4%). Singurul segment unde s-a înregistrat creştere a comenzilor noi a fost în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, de 14,3%.

Miercuri, 12 August, 2020 - 09:58

Credeați că ați scăpat de Traian Băsescu după al doilea mandat prezidențial? E ca și cum ai spune că scapi de rîie sau că va dispare COVID -19 pentru că s-a plictisit să bulverseze populația! De-aia și-a făcut fundația care să pregătească partidul, de-aia s-a dus în Parlamentul European! Să joace politică și să se apere de consecințele învîrtelilor pe care le-a lăsat în urma sa.

Miercuri, 12 August, 2020 - 09:54

Este din ce în ce mai clar. Așa cum a preconizat și el, așa cum am preconizat și noi, Traian Băsescu a decis irevocabil să candideze pentru poziția de primar general al Capitalei. Iar Eugen Tomac, liderul formal al PMP, anunță o performanță. Într-o singură zi, fostul președinte a strâns numărul necesar de semnături de la bucureșteni. Se duce în cursa electorală ca un buldozer. Și lansează o bombă colosală. Vrea înapoi numele Partidului Democrat Liberal. PDL. O dovadă în plus că, oricât de rapid decolează, nu poate divorța de Petrov.

Miercuri, 12 August, 2020 - 09:54

Este din ce în ce mai clar. Așa cum a preconizat și el, așa cum am preconizat și noi, Traian Băsescu a decis irevocabil să candideze pentru poziția de primar general al Capitalei. Iar Eugen Tomac, liderul formal al PMP, anunță o performanță. Într-o singură zi, fostul președinte a strâns numărul necesar de semnături de la bucureșteni. Se duce în cursa electorală ca un buldozer. Și lansează o bombă colosală. Vrea înapoi numele Partidului Democrat Liberal. PDL. O dovadă în plus că, oricât de rapid decolează, nu poate divorța de Petrov.

Miercuri, 12 August, 2020 - 09:10

Rata anuală a inflaţiei a crescut la 2,8% în luna iulie a acestui an, de la 2,6% în iunie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,57%, serviciile cu 3% iar mărfurile nealimentare cu 0,88%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Miercuri, 12 August, 2020 - 01:00

[]

Marţi, 11 August, 2020 - 14:10

Pentru poziția de primar general al Capitalei s-a înscris în cursă o singură femeie. Gabriela Firea. Ea intră în competiție cu șapte bărbați. Nicușor Dan, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Viorel Cataramă, Ioan Sârbu, Ilan Laufer și Alexandru Coita. În 2016, Gabriela Firea a câștigat competiția cu un procent de 42,97% din numărul cetățenilor care au votat, dar cu o prezență la urne de numai 33,22%. Ceea ce, în final, i-a dat o legitimitate de circa 15%. Și, din acest motiv, adversarii acesteia i-au contestat timp de patru ani autoritatea.

Marţi, 11 August, 2020 - 13:50

Prima jumătate a „anului pandemic” a fost cea mai dificilă pentru jucătorii din retail, având în vedere blocajul din perioada stării de urgență, însă revenirea din ultimele luni a fost peste așteptările inițiale ale celor mai mulți jucători din piață, potrivit raportului de piață al Colliers International pentru primul semestru din 2020.

Marţi, 11 August, 2020 - 13:35

Primăria municipiului Ploieşti, prin Serviciul Public Finanţe Locale, informează contribuabilii ploieşteni că, la data de 5 august 2020, Consiliul Local al municipiului Ploieşti a aprobat Hotărârea de Consiliu Local nr. 242, privind acordarea unor facilităţi fiscale pentru persone fizice sau juridice, ale căror activităţi au fost întrerupte pe perioada stării de urgenţă, în contextual crizei generate de SARS-COV2.

Termenul limită pentru depunerea cererii de acordare a facilităţii, însoţită de documentele aferente, este data de 15 septembrie 2020, inclusiv.

Subscribe to Politica