Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:47

"Întotdeauna, toate şedinţele de guvern le-am ţinut cu respectarea regulamentului, inclusiv a articolului 39", a declarat Toni Greblă, pentru stiripesurse.ro. Reactia secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, vine în urma solicitarii președintelui României, Klaus Iohannis, către Guvern să îi fie prezentată agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern.

"Potrivit secretarului general al Guvernului, interesul preşedintelui se poate manifesta în domeniile apărării, ordinii publice şi politicii externe", mai scrie sursa citată.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:20

Un stat slab se lasă cu ușurință invadat de serviciile secrete. Care tind să se extindă, acaparând în primul rând lumea politicii și lumea afacerilor. Și, în continuare, un stat slab se lasă acaparat și de rezerviștii acestor servicii. Care, de câte ori li se permite, accesează poziții cheie în marea politică și în marile afaceri. Iar cordonul ombilical dintre servicii și rezerviști funcționează. Aceștia din urmă devin șefi de partide, se instalează la vârful corporațiilor și, în cel mai rău caz, lucrează din umbră în calitate de consultanți. De ce e imoral? De ce nu e legal?

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 00:00
"Avem corupţia de putere legalizată prin Ordonanţa Cioloş-Prună"

Declaraţia integrală a liderului PSD:

 "S-a încercat dezbinarea noastră, sfâşierea acestui partid. Vorbim de un atac furibund la adresa Guvernului"

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 00:00

[Curtea Constituțională, Presedinție, Guvern]

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 20:46
Avertismentul președintelui PSD pentru procurorul Jean Uncheșelu

 Liviu Dragnea a declarat duminică, în ședința Consiliului Național PSD, că are cunoștință de noi dosare penale pe numele său și al lui Călin Popescu Tăriceanu. În ceea ce îl privește,ar fi vorba de vizita pe care a făcut-o în SUA în ianuarie 20117, la învestirea lui Donald Trump. 
În discursul de o oră și jumătate, a relatat că pe numele său a mai fost întocmit un dosar penal, care “ajunge” la un ambasador. Care n-ar putea fi altcineva decât George Maior.

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 20:22

Economica.net a prezentat unele dintre cele mai importante revendicări ale "vestelor galbene", potrivit informaţiilor publicate de cnews.fr şi lelibrepenseur.org:

Despre muncă şi salarii

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 16:59

Gelos nevoie mare că numai lui Emmanuel Macron gazetarii de la,,Le Figaro’’ i-au decernat titlul de ,,campion decăzut al cauzei europene’’ ce și-a zis domnul Dacian Cioloș?! Cum vine treaba asta, adică nu suntem amândoi fabricați în laboratoarele specializate ale neoliberalismului și ale globalizării a tot biruitoare?Bașca faptul că ne tragem, și unul și altul, din aceeași gintă latină.De ce,atunci, numai unul să fie căftănit cu așa un titlu, iar celălalt să rămână pe afară?

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 16:46
... în schimbul unui loc călduț la Bruxelles!

Participă la Consiliul Național al PSD, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu le-a promis că vor menține coaliția și în 2019, iar apoi a lansat un atac extrem de dur la adresa liderilor europeni.

”În ultimii ani am trecut împreună prin momente grele și mi-ați arătat că am parteneri de încredere în coaliție și mai ales prieteni. Mă uit spre viitor și observ

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 15:57

60 de femei cu varste cuprinse intre 25-64 ani din comuna ilfoveana Afumati au fost examinate gratuit, sambata, de medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti, in cadrul celei de a 12-a editii a Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". 

 

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Iohannis la Consiliul European: consolatorul Theresei May / 2. Suspendarea CSAT trimite Bugetul la anul / 3. O moțiune „test” - rămâne cum s-a stabilit! / 4. Raportul PE pentru Schengen - ca autostrada votată în Parlament / 5. Interesul național redivivus! Oprea resuscitează UNPR

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 10:30
Fifor, ales preşedintele al Consiliului Naţional - un Guvern din umbră

Liderii PSD se reunesc, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al partidului, la Palatul Parlamentului. Reuniunea social-democraţilor are ca scop alegerea preşedintelelui Consiliului Naţional prin vot, conform procedurilor. De asemenea, se vor constitui departamentele de specialitate.

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 10:01
MRÎ se rebranduiește ca PLUS și nu se știe care vor fi efectele

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (noiembrie-decembrie). Sondajul a fost realizat în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 17:53

15 decembrie, zi de test major pentru mişcarea Vestelor galbene în Franţa, confirmă încă de la 10 dimineaţa că avem de-a face cu o revoluţie, o insurecţie socială nemaivăzută în ultimele decenii, şi nu doar cu o răscoală a săracilor. Suta de euro a lui Macron, care de fapt nici măcar nu e o sută întreagă, asurzitoarea propagandă a mediei oficiale care a instrumentalizat atacul terorist de la Strasbourg nu au schimbat nimic.

Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 17:48
Noul partid a fost înregistrat, preventiv de niște...anonimi!

 Dacian Cioloş a anunţat la Cluj Napoca, sâmbătă că, din cauza faptului că cererea de înregistrare a Mişcării România Împreună trenează în justiţie, colegi de-ai săi, ”oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul MRÎ - Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS).

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 19:00

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care vor fi alocate mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanță majoră pentru România, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii.

Concret, prin această decizie, rata de cofinanțare europeană crește de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), a celei de metrou, precum și a celor de transport multimodal.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 17:16

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” va fi citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca în şedinţa de joi să fie dezbătută şi votată de parlamentari - potrivit deciziei membrilor Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Legislativului.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 14:52

Premierul Viorica Dăncilă a avut la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Uniunii Salvați România (USR), condusă de președintele acestei formațiuni politice, Dan Barna, în cadrul căreia au fost discutate unele teme de actualitate.

Întrevederea a avut loc în spiritul și ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politică, dialog și consens, pe perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:59

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., un Memorandum de Înţelegere cu instituţia Comisarului Prezidenţial al Republicii Cipru, cu privire la cooperarea în domeniul diasporei.

Partea cipriotă a fost reprezentată de Comisarul prezidenţial Photis Photiou. La întâlnire a participat şi Excelenţa Sa domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:50

Joi, 13 decembrie 2018, peste 100 de persoane au beneficiat  de consultații gratuite la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.
    Cele mai căutate specialități medicale au fost: gastroenterologia, ginecologia și medicina internă.
    Cu ocazia aniversării unui an de existență, Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” a organizat Ziua Porților Deschise, iar cetățenii interesați au sunat la 031.9593 pentru a obține programări la consultații gratuite.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:47

În perioada 13-14 decembrie 2018, au fost recepţionate trei noi obiective de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii locale, realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (etapele I şi II), coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este vorba de: 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:35

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării, peste 2kg substanţe vegetale, peste 3.000 de pachete cu ţigări, diverse sume de bani, articole electronice şi a fost indisponibilizat un autoturism.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:25
la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M)

Vineri, 14 decembrie a.c., sub coordonarea viceprim-ministrului Ana Birchall, a avut loc prima reuniune a Grupului de lucru pentru monitorizarea și coordonarea implementării proiectelor aprobate la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M) de la București. 
Pe agenda reuniunii s-au aflat discuţii referitoare la avansarea proiectelor adoptate în cadrul Summit-ului I3M, pe cele trei axe prioritare (energie, transporturi, digital), și evoluţiile înregistrate privind înfiinţarea Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:09

Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, în colaborare cu Asociația pentru Educație „Teofor”, vă invită în data de 18 decembrie 2018, ora 16.00, la premiera filmului documentar „Destinul European al României”. Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Român, din strada Aleea Alexandru, nr. 38, Sector 1. 
„Destinul European al României” este un film documentar care prezintă principalele contribuţii ale ţării noastre la istoria acestui continent, mai ales în ultimii 100 de ani. Filmul se constituie, aşadar, şi într-o celebrare a Centenarului Marii Uniri a românilor. 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:37

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, 14 decembrie 2018, pe Riad Malki, ministrul afacerilor externe și expatriaților al Palestinei, aflat în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:25

În acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008 şi ale Hotărârii nr. 2/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Colegiul C.N.S.A.S. a dezbătut, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, 13.12.2018, următoarele teme:

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:14

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 14 decembrie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declaraţii de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiilor de presă:

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:40

Partidele de Opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură la Parlament, documentul fiind semnat de 163 de parlamentari. 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:26

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că moţiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziţiei în Parlament şi că acest demers este un test important.
„Moţiunea de cenzură este principalul instrument al opoziţiei în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunţe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moţiune de cenzură şi o vor face. Este un test important şi pentru Opoziţie şi pentru Putere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European.
 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:00

Este aruncată în aer poziția de procuror general. De șef DNA. Și mai sunt patru poziții din conducerea marilor Parchete în aceeași situație. Demiterile și numirile s-au împotmolit la Președinție. Fie prin semnătura, fie prin absența semnăturii lui Klaus Iohannis, aceste trei importante instituții – Parchetul General, DNA și DIICOT – stau sub semnul provizoratului. Iar și mai grav este că președintele a proiectat o suspiciune extrem de gravă asupra a nu mai puțin de cinci reprezentanți importanți ai Parchetelor.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 00:00

[]

Subscribe to Politica