Duminică, 17 Februarie, 2019 - 14:00

1. „Icoana” sfărâmată a Anticorupției: Codruța inculpată! / 2. Vot cu strigături în Parlament la Bugetul 2019 / 3. 2018, record de creștere economică: 4,1% / 4. Renunțarea Olguței, bucuria lui Klaus / 5. Reacție furibundă la Cotroceni față de un gest istoric: tăierea bugetelor serviciilor!

Duminică, 17 Februarie, 2019 - 12:47

QMagazine, publicația Florianei Jucan, face o nouă dezvăluire. Și anume că agentul guvernamental al României la CEDO, timp de mai bine de șase ani, a funcționat ilegal. Se numește Catrinel Brumar. Constatându-se ilegalitatea, primul ministru a retras-o din post. Și a numit o altă persoană. Numai că lucrurile nu sunt deloc atât de simple cum par. Cine este de fapt această doamnă, Catrinel Brumar, trimisă în misiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului? Îi putem da jos masca?

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 19:31

Într-un comunicat de presa, Ministerul de Externe de la Caracas își exprimă respingerea puternică fata de decizia luata de către unele guverne din Europa, care s-au pliat, în mod oficial strategiei administrației SUA, de a răsturna guvernul legitim și constituțional al Președintelui Nicolas Maduro, ales de poporul venezuelean într-un mod suveran, liber și democratic.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:21

Proiectul european trece printr-o criză pentru că a trădat valorile liberale, iar „protipendada bruxelleză” a închis ochii la gravele abuzuri din domeniul justiției în România - a afirmat Tăriceanu la o manifestare politică de la Sinaia.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:11

O reuniune inter-coreeană considerată istorică a avut loc astăzi, finalizându-se cu aprobarea unui apel adresat celor 80 de milioane de locuitori din Peninsula Coreeana, pentru a consolida solidaritatea și unitatea în pofida diferențelor ideologice.

Textul a fost aprobat de către președinții așa-numitul Comitetul Național mixt (Nord-Sud) și urmărește să accelereze punerea în aplicare a declarațiilor de la Panmunjom și Phenian, documentele semnate în 2018 de către liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un și liderul din Sud, Moon Jae In.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:07

Klaus Iohannis a participat la cea de-a 55-a Conferință pentru Securitate de la München, în cadrul căreia a susținut o alocuțiune:

„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez unui auditoriu atât de distins, sub prestigioasele auspicii ale Conferinței de Securitate de la München, într-un moment în care țara mea, România, deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Într-adevăr, Securitatea în Europa și Apărarea Europei sunt cu siguranță subiecte esențiale și de actualitate.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 10:27
"Este o capcană acest asa-zis ajutor umanitar, ei fac un spectacol cu mâncare putrezită și contaminată"

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, a criticat, vineri, Statele Unite pentru "furtul" miliardelor de dolari, oferind în schimb "ajutoarele umanitare"

"Este o capcană acest asa-zis ajutor umanitar, ei fac un spectacol cu mâncare putrezită și contaminată", a spus Maduro, vorbind la un eveniment din orașul sud-estic, Ciudad Bolivar.

"Au furat 30 de miliarde de dolari și oferă în schimb câteva cutii cu mâncare putredă", a adăugat liderul socialist al țării, referindu-se la Statele Unite.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 09:38

De la sediul ONU din New York, Șeful diplomației venezuelene anunță începutul unui proces de organizare a unor demersuri, în mai multe State membre,  pentru a apăra, prin prisma Cartei și a principiilor Organizației Națiunilor Unite, revendicările unilaterale care ne afectează pe toți, în apararea drepturilor noastre ca popoarele să coexiste în mod pașnic, în conformitate cu principiile dreptului internațional.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:33

Cuba condamnă escaladarea presiunilor și acțiunilor Guvernului SUA în pregătirea pentru o aventurare militară deghizată sub forma unei intervenții umanitare în Republica Bolivariană Venezuela și face apel la comunitatea internațională să se mobilizeze pentru a preveni consumarea acesteia.

 

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:45

Președintele american Donald Trump intenționează să declare stare de urgență în SUA, pentru a face rost de fonduri pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul, a anunțat Casa Albă, citată de BBC News.

Măsura controversată îi va permite lui Trump să nu mai aibă nevoie de aprobarea Congresului, care a refuzat să aloce bani pentru construirea zidului promis de Trump în campania electorală.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 14:28

Laura Codruța Kovesi are cele mai mari șanse să devină în următoarele săptămâni noul șef al Parchetului European. Aceasta a fost una dintre concluziile reieșite după ediția din această săptămână a emisiunii „Cafeneaua politică” moderată de jurnalistul Horia Alexandrescu la Canal 33.

Conform opiniei exprimate de Mircea Toader, fost deputat PDL și ulterior PNL, decizia ar fi fost deja luată la nivelul majorității politice, reprezentată de Partidul Popular European (PPE), principala forță politică din actuala structură a Parlamentului European.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 12:55

Parlamentul a adoptat, vineri în plen reunit, bugetul pentru anul 2019 cu 275 de voturi „pentru”, 122 „împotrivă” şi două abţineri.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 12:48

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a finalizat analiza înscrierilor planurilor de afaceri în programul Start-Up Nation, ediţia 2018.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 12:36
România are posibilitatea să ocupe o poziție dominantă pe piața ovinelor

Comisia Europeană anunţă că statele membre vor putea beneficia de condiţii mult mai facile de export pentru carnea de oaie şi vită pe piaţa din Iran, de la începutul anului viitor. Iranul simplifică condiţiile la importurile de carne de oaie şi vită din statele membre ale UE, astfel că, începând cu prima jumătate a anului viitor, se va aplica un sistem unic de certificare a sănătăţii, informează Comisia Europeană.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 10:18

Justiția e dreaptă. Dacă ai încredere în Justiție, ți se va face întotdeauna dreptate. Mai devreme sau mai târziu. Totul e să nu te îndoiești. Să colaborezi cu Justiția și să-ți probezi nevinovăția. Statul de drept funcționează. Iar lupta anticorupție trebuie susținută cu fervoare. Toate acestea și multe altele sunt expresii pe care le-am auzit insistent în ultimii ani. Sunt de fapt fetișuri ale statului polițienesc. Iar astăzi, mai precis mâine, zeița luptei anticorupție va începe să demonstreze că, pentru ea, propozițiile pe care tocmai le-am enunțat nu sunt vorbe goale.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 10:01

UE introduce noi reguli pentru a oferi comercianților un mediu de tranzacționare on-line mult mai transparent, echitabil și predictibil precum și un sistem eficient pentru soluționarea plângerilor. Reprezentanții Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (UE) au ajuns astăzi la un acord de principiu cu Parlamentul European pe propunerea de regulament referitoare la relația dintre platformele on-line și comercianții care își desfășoară activitatea prin intermediul acestora. Acordul va fi înaintat statelor membre pentru acordul final în Comitetul Reprezentanților Permanenți.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 09:07

Plenul comun al Parlamentului a aprobat amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019 care prevede majorarea alocaţiilor copiilor de la 1 martie 2019. Prin urmare, de la 1 martie 2019, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primeau în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum. Amendamentul a fost revotat, joi, în plentul Parlamentului, după ce a fost schimbată sursa de finanţare.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 09:00

Ministerul Afacerilor Externe organizează la Bucureşti, în perioada 14-15 februarie 2019, sub patronajul Preşedinţiei României la Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunării, reuniunea Coordonatorilor Naţionali SUERD, cu sprijinul tehnic al Secretariatului regional SUERD. Scopul reuniunii este agrearea Foii de parcurs şi a Calendarului pentru revizuirea Planului de Acţiune al Strategiei.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 00:00

[-ÎCCJ, -La ăștia nu s-a aflat că trebuie trași la sorți!]

Joi, 14 Februarie, 2019 - 17:00

Comisarul european Corina Crețu a aprobat modificarea programului de cooperare transfrontalieră România - Republica Serbia. Astfel, aproape 10 milioane de euro din fonduri europene au fost realocate în cadrul programului pentru a sprijini cetățenii care locuiesc de o parte și de alta a frontierei să își găsească un loc de muncă, precum și creșterea economică favorabilă incluziunii și mobilității durabile. De această decizie vor beneficia aproape 2,4 milioane de locuitori din  județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, precum și din județele vecine din Republica Serbia.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:30
Emisarii comisarului Andriukaitis au promis că vor propune suplimentarea fondurilor destinate combaterii pestei porcine

La solicitarea ministrului Agriculturii Petre DAEA, adresată comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis, în perioada 11-13 februarie a.c., o echipă de experți ai Comisiei Europene a venit la București. Aceștia, împreună cu experți de la ANSVSA s-au deplasat în țară, examinând la fața locului situații diferite, în vederea stabilirii celor mai potrivite măsuri pentru eradicarea bolii și reducerea pierderilor economice.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:21
Pescuit: Comisia Europeană salută acordul politic provizoriu privind noile măsuri tehnice de conservare

Petre DAEA: ”Aseară am consemnat încă o reușită a Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, în domeniul agriculturii: echipa noastră a fost felicitată de comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, pentru obținerea unui nou acord între Consiliu și Parlamentul European privind noile măsuri tehnice de conservare. Până în acest moment, am reușit să finalizăm cu succes negocierile cu Parlamentul European și Comisia Europeană pe 9 dosare din domeniul agricultură și pescuit, din care cinci în ceea ce privește pescuitul”.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 12:46

Preşedinţia României la Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu în ceea ce priveşte Propunerea de regulament de instituire a Autorităţii Europene a Muncii (European Labour Authority - ELA), o structură care va contribui la asigurarea unei mobilităţi echitabile a forţei de muncă în cadrul Pieţei Interne.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 11:46

În 1910 Alexandru Vlahuță dedica operei lui Nicolae Grigorescu prima monografie. Pe parcursul prieteniei dintre scriitor și artist, Grigorescu îi va zugrăvi lui Vlahuță două portrete importante, al tatălui său, starețul Nectarie, și un portret al fiicei mezine, Anișoara. Același Vlahuță avea să adauge în colecția sa opera Țărăncuță, prezentă în Licitația de Artă de Mărțișor din 28 februarie, ce pleacă de la un preț de pornire de doar 25.000 euro. 

Joi, 14 Februarie, 2019 - 10:32

PSD a făcut un apel, joi, către liderii partidelor să nu politizeze ”punerea sub acuzare a doamnei Kovesi”.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 09:58
Medicii vor face apel la judecata lor profesională în prescrierea medicamentelor pe bază de canabis

Europarlamentarii au adoptat o rezoluţie privind utilizarea canabisului în scopuri medicale şi fac apel la autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene să profite de potenţialul acestor tipuri de medicamente. Deputații europeni fac apel la statele membre să le permită medicilor să utilizeze judecata lor profesională în ceea ce privește prescrierea medicamentelor pe bază de canabis. Ei spun că, atunci când sunt eficiente, aceste medicamente trebuie să fie acoperite de sistemele de asigurări de sănătate, la fel ca alte tipuri de medicamente.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 09:48

Primăria Sectorului 2 a elaborat proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în formă intermediară, actualizat după desfăşurarea procedurii de dezbatere publică în şedinţele din data de 29.01.2019 şi 05.02.2019.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 08:35

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat miercuri, 13 februarie 2019, la cea de-a doua zi a lucrărilor sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, în cadrul cărora a susţinut o serie de intervenţii, în calitate de reprezentant al Presedinţiei României la Consiliul UE.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 19:18

Washingtonul nu are nici un "sentiment de rușine" în răspunsul său la criza venezueleană, a spus ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

El a criticat, de asemenea, opoziția susținută de SUA pentru negocierile de cu președintele Nicolas Maduro în vederea rezolvării diferendelor.

Subscribe to Politica