Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 07:43
Bădălău a stat cu fundul în ambele bărci

Au votat în CExN pentru demiterea lui Dragnea: Gabriela Firea, Marian Neacsu, Paul Stanescu, Rodica Nassar, Calin Dobra (Timis), Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Robert Negoita, Ion Mocioalca (Caras), Dan Tudorache (Sectorul 1 Bucuresti) si Adrian Tutuianu.

De pe lista de fata lipseste Niculae Badalau. Fostul presedinte executiv al PSD a semnat scrisoarea anti-Dragnea insa cu o zi inainte de CEx a parut ca isi nuanteaza declaratiile, inclinand balanta inspre tabara pro-Dragnea.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 07:34
Adio, dar rămânem împreună!

Conducerea lărgită a PSD a dezbătut, vineri, "Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat". De fapt, scrisoarea grupării de la Giurgiu, care însă nu mei cerea, în mod expres, demisiile lui Dragnea.

Documentul propunea inițial 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 17:08

Gabriela Firea a fost primul lider PSD care a cerut explict ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate. Discursul Gabrielei Firea vine la mai bine de trei ore de la încerea şedinţei.

Alţi lideri, printre care Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, au vorbit despre problemele de comunicare din partid şi alte probleme care ar trebui rezolvate.

Discuţii se desfăşoară pe un ton civilizat, potrivit unor surse din cadrul şedinţei.

Liviu Dragnea le-a transmis participanților la ședință că nu renunță la legile justiției și la Codurile penale.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:57
referitoare la exporturile de gaze naturale din România

Comisia Europeană invită părțile interesate să transmită observații privind angajamentele comunicate de Transgaz ca răspuns la preocupările în materie de concurență legate de fluxul liber de gaze naturale din România. Scopul angajamentelor ar fi de a permite exporturile de gaze naturale din România către alte state membre, în special către Ungaria și Bulgaria.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:50

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat în perioada 17-19 septembrie 2018, la Consiliului Informal Energie, în Linz, Austria. Reuniunea informală a celor 28 de state membre a dat prilejul declaraţiilor ţărilor europene privind Pachetul European Climă Energie, cu focus pe mecanismele de capacitate în contextul adoptării unui nou model de piaţă integrată de electricitate.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:47

Ministrul Energiei Anton Anton a participat, în perioada 17-19 septembrie 2018, în Austria (Linz), la Consiliul Informal Energie şi la Conferinţa la nivel înalt 'Charge for Change: Innovative Technologies for Energy-Intensive Industries'.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:41

Prezent la București doar pentru a reitera, inclusiv în prezența ministrului de externe german, poziția potrivit căreia securitatea energetică a statelor situate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică poate fi garantată numai prin diversificarea surselor de aprovizionare, iar nu prin asocierea monopolului rusesc asupra vânzării cu un monopol germano-rus asupra distribuției, așa cum preconizează proiectul Nord Stream II, Președintele Poloniei, co-inițiatorul Trimarium, a părăsit Summitul acestuia după sesiunea inaugurală pentru a zbura direct la Washington.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:40

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale continuă seria întâlnirilor cu oficiali europeni, în contextul preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, de către România, începând cu 1 ianuarie 2019.

Astfel, Lia-Olguţa Vasilescu s-a întâlnit, vineri, la sediul MMJS, cu directorul general al Direcţiei Generale Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene, Joost Korte.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:20

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, zonurile conform cărora se va propune să fie excluşi din partid cei care l-au contestat.

"Categoric, nu!", a răspuns Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă va propune excluderea din partid a celor care l-au contestat.

 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:43

Institutul Cultural Român Bruxelles şi Ambasada României în Regatul Belgiei continuă seria de manifestări dedicate Centenarului Primului Război Mondial, prin prezentarea expoziţiei itinerante Românii şi Marele Război la Primăria orașului Ath, din provincia Hainaut din Valonia.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:35

Paul Stănescu a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv, că nu va pleca nimeni din partid, chiar dacă se vor cere excluderi.

"Nimeni nu va pleca din partid, chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Problema este ce spunea doamna primar general de management al partidului. Nu discutăm de aritmetică. Noi suntem nemulţumiţi de managementul politic pe care domnul Dragnea îl face în acest partid",a spus Paul Stănescu.
 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:24

Grupul de puciști, cum zic unii, sau de contestatari, cum zic alții, condus de Gabriela Firea, chiar dacă pierde azi, de fapt nu pierde nimic. Iar Liviu Dragnea, chiar dacă va câștiga, nu câștigă în realitate nimic. Este un meci politic cu o miză uriașă, dar condamnat, cel puțin pentru moment, să se finalizeze printr-un rezultat de nulitate. Cine va învinge nu va culege roadele victoriei. Cine câștigă nu va primi vreo cunună de lauri. Iar acestă situație anunță noi cutremure în PSD.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:21

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a primit o delegaţie a Instituţiei Supreme de Audit a Republicii Albania, condusă de omologul său, Bujar Leskaj.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:15

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat vineri, înainte de şedinţa PSD, că probabil se va cere excluderea sa din PSD.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:01

Traian Băsescu a declarat, referitor la votul din CExN al PSD de vineri, că Liviu Dragnea va câştiga, dar că PSD va ieşi şubrezit.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 11:20

Serviciul Parcări din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) efectuează, în această perioadă, prima inventariere din ultimii ani a locurilor de parcare de reședință.
Dacă până acum contractul de închiriere a locului de parcare de reședință se reînnoia automat, doar în baza achitării taxei de parcare la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 6, primarul Gabriel Mutu a dispus ca ADPDU Sector 6 să inventarieze toate locurile de parcare de reședință și să actualizeze baza de date din sector.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 11:11

Deputatul social-democrat Doina Pană a spus vineri că majoritatea organizaţiilor judeţene ale partidului din Transilvania şi-au exprimat susţinerea faţă de preşedintele Liviu Dragnea.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 10:07

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou sfârșit de săptămână plin de distracție și voie bună în Parcul Drumul Taberei. Organizat special pentru cei mici pe toată perioada vacanței de vară, evenimentul “Jocurile Vacanței” a ajuns la cel de-al unsprezecelea weekend. 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 09:25

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, ieri, cu domnul Paolo Savona, ministrul italian al Afacerilor Europene şi cu doamna Barbară Lezzi, ministrul pentru Regiunile din Sudul Italiei, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma. 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 00:00

[DNA, SRI, Statul de drept]

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 20:01

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a desemnat, joi, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care fac parte din Biroul Electoral Central (BEC) la referendumul din 6 – 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 16:42

Membrii Coaliției pentru Familie precizează, joi, că inițiativa lor de revizuire a Constituției nu are nicio legătură cu vreo formațiune politică, precizând că resping confiscarea politică a demersului lor.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:50

În perioada 15-20 septembrie a avut loc ediţia a VII-a a Şcolii de Vară Fenomenul Piteşti, organizată de Memorialul Închisoarea Pitești şi Centrul de Studii în Istorie Contemporană, parteneri ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:46

PNL va depune două iniţiative legislative: introducerea controlului constituţional pentru Ordonanţele de Urgenţă înainte de a intra în vigoare şi introducerea votului electronic pentru românii din străinătate.

În ultimii 29 de ani, toate guvernele României au abuzat de Ordonanţe de Urgenţă. Practic, una din trei legi în vigoare este o Ordonanţă sau Ordonanţă de Urgenţă.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:40

În perioada 24 - 28 septembrie, în funcţie de condiţiile meteo, se va desfăşura cea de-a treia acţiune de dezinsecţie împotriva căpuşelor în municipiul Sibiu din acest an. Pulverizarea substanţelor active se va face de către firma contractată de Primăria Sibiu în zilele indicate, în intervalul orar 22 - 4. Tratamentele vor viza zonele verzi care fac parte din domeniul public al municipiului şi constau în pulverizarea substanţei active sub formă de ceaţă rece/caldă.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:30

Cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru referendumul privind revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie au fost desemnaţi, joi, prin tragere la sorţi.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:25

Tehnologia informației, puntea puțin explorată a României cu Africa de Sud!

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 12:51

Președintele Senatului României Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit azi, 20 septembrie 2018 pe E.S. Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România, în vizită de rămas bun, cu ocazia încheierii misiunii în România. Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pentru mandatul încheiat cu succes și pentru aportul personal al acestuia la întărirea relației bilaterale. A evidențiat, de asemenea, contribuția deosebită a E.S. Kisaburo Ishii la realizarea vizitei istorice în România a dlui Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 12:11

Un calcul rece, dacă vreți chiar cinic, elimină răspunsul la întrebarea cine are și cine nu are dreptate în PSD. Și în acest fel poate fi exclusă orice acuzație de manipulare. Acest calcul făcut la rece pleacă de la premiza că s-a ajuns la un nivel ireconciliabil al conflictului dintre Liviu Dragnea și contestatarii săi. Iar aceștia dispun de o masă critică. Prin urmare, PSD ori se resetează, ori se autodistruge. Dacă se resetează, Dragnea este cel care pierde. Iar în acestă bătălie există o armă secretă.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 11:56
La Reuniunea informală a Consiliului European

Declarația de presă susținută de Președintele României înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 20 septembrie a.c., la Salzburg, Republica Austria, o declarație de presă înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună dimineața! Avem un Summit informal început aseară. Se continuă astăzi.

Subscribe to Politica