Marţi, 20 August, 2019 - 13:56

Situaţia actualizată a înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro ale alegătorilor români aflaţi în afara ţării, precum şi precizări legate de exercitarea votului prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că numărul cetăţenilor români care s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate, până luni, 19 august, ora 23:00, a depăşit 20.000, peste 10.000 dintre aceştia accesând ca opţiune votul prin corespondenţă.

Marţi, 20 August, 2019 - 12:25

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român și oficialul european l-au inițiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c..
          Prim-ministrul României i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european și de a răspunde provocărilor actuale.

Marţi, 20 August, 2019 - 09:35
Este a doua întrevedere oficială dintre cei doi lideri

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii.

Astfel, marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii.

Luni, 19 August, 2019 - 17:17

Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) a avertizat luni că prima economie a Europei ar putea să intre în recesiune în trimestrul al treilea, ca urmare a unei contracţii semnificative a producţiei industriale, afectată de tensiunile comerciale internaţionale, informează Reuters.

"Economia ar putea să se contracte din nou în trimestrul al treilea", a apreciat Bundesbank în raportul său lunar. Perioada iulie-septembrie ar fi al doilea trimestru consecutiv de contracţie a economiei germane, definiţia obişnuită a recesiunii, după un declin de 0,1% în perioada aprilie-iunie 2019.

Luni, 19 August, 2019 - 14:21

Strategia Kazakhstan- 2050- a fost concepută în doi timpi, şi anume o strategie Kazakhstan 2030 şi continuă cu următoarea strategie Kazakhstan 2050.

Duminică, 18 August, 2019 - 19:27
Abrogarea Actului din 1972 va intra în vigoare pe data de 31 octombrie

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, duminică, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană.

"Vom părăsi UE pe 31 octombrie. Semnarea acestui document înseamnă că vom recăpăta controlul asupra legilor noastre în ziua Brexit", a afirmă premierul britanic pe Twitter.

Marţi, 13 August, 2019 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, marţi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Luni, 12 August, 2019 - 17:46

 Sistemul de educație din Kazahstan, care include o serie de niveluri distincte, a avut un rol esențial în a ajuta acest fost membru al Uniunii Sovietice defunct să realizeze un succes economic și politic. În următorul articol voi prezenta în detaliu sistemul de educație al țării, descriind elementele de bază asociate cu fiecare dintre nivelurile menționate mai sus.

Luni, 12 August, 2019 - 13:14

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Duminică, 11 August, 2019 - 18:55

Pakistanul a avertizat că ar putea izbucni  un război cu India, după ce vecinul său și-a anunțat săptămâna trecută planurile de revocare a statutului de autonomie al regiunii disputate de ambele State, Jammu/Kashmir.

 

Vineri, 9 August, 2019 - 19:22

Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi, la Primăria Capitalei, o întâlnire cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România, asociaţie care organizează manifestaţia din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Miercuri, 7 August, 2019 - 19:41

Ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord sunt un "avertisment" pentru Statele Unite și Coreea de Sud. Declarația a fost făcută de liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Agenția oficială de presă de la Phenian arată că liderul nord-coreean a asistat personal la testarea de marți a rachetelor.

Cele două proiectile ar fi rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Lansarea acestora a avut loc după ce forțele americane și cele sud-coreene au început o serie de manevre militare comune.

Phenianul spune că aceste manevre compromit negocierile cu Statele Unite.

Miercuri, 7 August, 2019 - 18:19

România va continua să susţină activ aspiraţiile Georgiei către Uniunea Europeană şi către Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic, arată un mesaj al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) publicat, miercuri, pe Twitter, când sunt comemoraţi 11 ani de la începerea conflictului ruso-georgian.

"România reafirmă cu putere nevoia ca integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei să fie respectate în întregime. Vom continua să susţinem activ aspiraţiile Georgiei către UE şi NATO", este mesajul MAE, redactat în engleză, pe platforma de socializare.

Miercuri, 7 August, 2019 - 12:48

În perioada 4-11 august 2019, Școala Internațională din cadrul Muzeului Yad Vashem din Ierusalim organizează un seminar de vară pe tema predării Holocaustului în învățământul gimnazial și liceal la care participă, cu sprijinul Ministerului Educației din România, un grup de  profesori de istorie români. Pe parcursul seminarului, aceștia au ședințe de instruire și informare cu specialiști din domeniul Holocaustului, precum și evenimente conexe pe această temă. 

Miercuri, 7 August, 2019 - 08:16
Trump îl cheamă să dea seamă pentru politica energetică a Guvernului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitaţia Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump.

Marţi, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Vineri, 2 August, 2019 - 15:42

Statele Unite şi Rusia au anunţat aproape în acelaşi timp retragerea din Tratatul de dezarmare nucleară.

Părţile s-au acuzat una pe alta de încălcarea documentului. Anunţul nu este o surpriză. Preşedintele Donald Trump anunţase în februarie acţiunea, după un ultimatum dat Moscovei să respecte Tratatul.

Vineri, 2 August, 2019 - 13:55

DECLARAŢIA SECRETARULUI DE STAT AL SUA MICHAEL R. POMPEO
                               
RETRAGEREA SUA DIN TRATATUL INF

Pe 2 februarie 2019, Statele Unite au anunţat că peste şase luni se vor retrage din Tratatul privind Forţele Nucleare cu Rază Intermediară de Acţiune (INF) ca urmare a continuării încălcării prevederilor tratatului de către Federaţia Rusă.

Vineri, 2 August, 2019 - 13:00

Ministerul Afacerilor Externe aduce, astăzi, 2 august 2019, un pios omagiu tuturor victimelor de etnie romă care au suferit pe întreaga perioadă a celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate orice act cu caracter rasist şi îndeamnă la asumarea responsabilităţii comune de a înlătura prejudecăţile şi de a lupta împotriva discriminării şi acţiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist.

Joi, 1 August, 2019 - 13:41

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit, miercuri, 31 iulie, cu doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România, și cu un grup de investitori francezi, în contextul dialogului constant cu reprezentanții mediului de afaceri.

Principalele teme ale dialogului au fost îmbunătățirea climatului economic din România, creșterea gradului de atractivitate pentru investiții și aprofundarea cooperării dintre cele două economii.

Joi, 1 August, 2019 - 12:39

Având în vedere rolul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a răspunde nevoilor identificate la nivelul agriculturii României privind sprijinul pentru finanțarea investițiilor cheie în agricultură și dezvoltare rurală, interesul manifestat de partenerii sociali implicați în procesul de elaborare a Planului Național Strategic 2021-2027, numeroasele solicitări din partea acestora de a prelungi termenul de transmitere a chestionarului și pentru a permite unui număr cât mai mare de parteneri sociali să își exprime poziția cu privire la prioritățile PNS 2021-2027, MADR anunță prelun

Joi, 1 August, 2019 - 12:07
Scrisoare deschisă

Organizațiile civice semnatare vă fac cunoscută scrisoarea deschisă lansată astăzi pentru a solicita reacție urgentă  autorităților responsabile în cazul crimelor de la Caracal.
 
SCRISOARE DESCHISĂ ORGANIZAȚII CIVICE
 
Domnului Mihai Fifor, Ministrul interimar al Afacerilor Interne
Domnului Alexandru Petrescu, Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale
Domnului Felix Bănilă,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT),

Joi, 1 August, 2019 - 10:15

Miercuri 31 iulie 2019, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit o delegație a Republicii Populare Chineze condusă de E.S. Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România. La întâlnire a participat, de asemenea, Roxana Zarma, directorul general al direcției generale afaceri europene și relații internaționale.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 18:00

Parlamentul Republicii Moldova a decis anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la sistemul electoral proporţional pe liste de partid. Proiectul care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 57 de deputaţi.

Proiectul a fost înaintat de un grup de deputaţi care au argumentat necesitatea anulării sistemului electoral mixt prin faptul că acesta a fost adoptat contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 14:30

Argentina a prezentat oficial candidatura Ambasadorului Rafael Grossi pentru funcţia de Director General al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (IAEA).

În data de 22 iulie a.c. a decedat Yukiya Amano, Directorul General al AIEA din ultimii 10 ani, şi se aşteaptă ca în luna septembrie Consiliul Guvernatorilor - format din 35 de ţări - să aleagă un nou Director General.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 12:54
n doar cinci regiuni italiene, dintre care 729 de naţionalitate română

Cu ocazia Zilei mondiale împotriva traficului de persoane, 30 iulie, asociaţiile Ebano şi ADRI îşi reafirmă hotărârea de a acţiona împotriva acestui teribil şi grav fenomen infracţional.

Recentul raport "Micuţii sclavi 2019" al Salvaţi copiii - Italia prezintă în sfârşit în mod explicit şi mai descriptiv metoda loverboy, împotriva căreia ne luptăm de ceva timp, ţinând cont şi de prevederile punctului 61 din Rezoluţia Europeană din 12.05.2016 referitoare la prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane şi protecţia victimelor din perspectiva de gen.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 13:11

Ca recunoaştere a Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, 30 iulie, Ambasada Statelor Unite ale Americii condamnă traficul de persoane în toate formele sale. SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane. 

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 12:50

La mai bine de un an de la intrarea în vigoare a Regulamentului nr. 679/2016 privind protecția datelor cu caracter personal situația aplicării #GDPR începe să se contureze prin informațiile date publicității de Statele Membre în ceea ce privește amenzile, cuantumul acestora și companiile sancționate.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 14:50

Cinci state, printre care și România, ar fi interesate de portofoliul Energiei în cadrul Comisiei Europene, potrivit unui document care prezintă posibilii comisari europeni. Luminița Odobescu, actual ambasador al României la UE, ar putea fi propunerea Bucureștiului pentru acest portofoliu.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:14

 5.  Cele trei profetii .  Ce “principii vitale” stau la baza evolutiilor din viitorul apropiat a “sistemului european” (prin care de regulà se intelege acela al UE)? Tema de dezbatere degajatà de o asemenea intrebare a mobilizat analisti geostrategici, scriitori (unii de science fiction), oameni politici, publicisti etc.Nu lipsesc supozitii ce penduleazà intre imaginatia catastroficà si sperantele mirobolante. Un ràspuns la intrebare a incercat sà configureze si  profesorul emerit Giulio Tremonti (n.

Duminică, 28 Iulie, 2019 - 13:42

De mai bine de doi ani, SUA trăieşte pe scena mondială o teribilă psihodramă legată de un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi de o coluziune a preşedintelui ales, Donald Trump, şi a echipei sale de campanie cu interese şi organizaţii ruseşti.

Subscribe to Politica internationala