Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 12:23

Ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a spus marţi că Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca "lider la nivel regional şi european".

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 11:57

Pandemia de coronavirus a dus la un nivel record numărul oamenilor care au nevoie de asistenţă umanitară ca să supravieţuiască, a avertizat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează AFP, Reuters şi dpa. De altfel, ONU a lansat în consecinţă un apel umanitar record la donaţii de 35 de miliarde de dolari pentru 2021.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:11

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie, în onoarea Zilei Naţionale a României, datorită demersurilor făcute pe lângă Niagara Parks Commission de Ambasada României la Ottawa şi emisiunea TV Noi Românii difuzată în Canada, informează http://accentmontreal.com.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 12:27

Eliminarea, în Iran, a doctorului Mohsen Fakhrizadeh, clasificat de Israel drept „părintele bombei nucleare iraniene”, lasă în urmă mai multe mesaje care trebuiesc interpretate cu atenție de către diverșii actori regionali.

În primul rând, chiar de către Iran. Atribuind atacul Mossadului - ceva care nu a fost negat de Israel - guvernul iranian remarcă din nou brațul lung al serviciilor israeliene pentru a combate insistent planul său nuclear și alte imixtiuni, chiar pe teritoriul iranian.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 12:17

 India a cunoscut săptămâna care se încheie astăzi cu o grevă a 250 de milioane de muncitori și fermieri, grupuri studențești, femei și reprezentanți ai societății civile împotriva noilor legi ale muncii și agriculturii și în opoziție fata de privatizari.

 

Lucrătorii din principalele sectoare industriale, precum oțelul, cărbunele, telecomunicațiile, ingineria, transporturile, porturile și docurile, plantațiile, producția de apărare și unitățile financiare s-au alăturat grevei de joi, potrivit portalului Peoples Dispatch.

 

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:23

„Într-un moment în care lumea se concentrează pe transformarea digitală, suntem mândri să înființăm o organizație de colaborare digitală pentru a realiza un viitor digital pentru toți”, a declarat ministrul saudit al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Abdullah al-Svaha, pe contul său de Twitter.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:17

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe din Muntenegru a anunțat declararea drept “persona non grata” a Ambasadorului sârb la Podgorica, Vladimir Bozovic.

Ministerul sârb al Afacerilor Externe l-a declarat sâmbătă pe Ambasadorul muntenegrean la Belgrad, Tarzan Milosevic, “persona non grata” ca răspuns la o acțiune similară a guvernului de la Podgorica.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:06

Cea de-a 32-a sesiune a Adunării Generale a ONU din 1977 a decis să stabilească  data de 29 noiembrie, în fiecare an, drept ziua solidarității cu palestinienii la scară mondială. Cu ocazia acestei zile, în multe țări sunt organizate o varietate de evenimente de solidaritate în sprijinul justei lor cauze.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:01

Acțiunea de protest împotriva legii „Securitatii globale” a început pe 28 noiembrie la Paris, potrivit sindicatelor locale.

Coloana protestatarilor a părăsit Place de la République către Place de la Bastille. Protestatarii au strigat lozinci antiguvernamentale, purtand bannere in cursul dupa-amiezii si serii.

Printre manifestanți se numără reprezentanți ai partidelor de opoziție, alături de sindicatele din Hexagon.

După cum a raportat canalul TV BFM , acțiuni similare au loc în Bordeaux, Lyon, Strasbourg, Marsilia, Grenoble și alte orașe.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 23:57

Poliția britanică a reținut 155 de persoane în centrul Londrei după un protest de amploare împotriva carantinei țării.

De asemenea, poliția rutieră a oprit mai multe autobuze cu oameni care se îndreptau spre Londra pentru a participa la proteste.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 20:05

Inspirată, radicală organică Vandana Shiva s-a pronunțat în mod curajos împotriva insidiosului „Great Reset” pus în circulație de Klaus Schwab, Bill Gates și restul elitei capitaliste globale.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 19:59

Potrivit ultimelor rapoarte, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un face unele măsuri drastice, cum ar fi închiderea capitalei Pyongyang și interzicerea pescuitului, pentru a opri răspândirea COVID-19 în statul său pustnic.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 12:11

„Nu te lăsa păcălit când vorbește despre progres,
pentru că devii slab și el se îngrașă 
(Cântecul lui Alí Primera, Iartă-mă, unchiul Juan)

În 21 și 22 noiembrie 2020 a avut loc Summitul țărilor G20 (Germania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Statele Unite, Franța, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Regatul Unit, Rusia, Africa de Sud, Turcia) și Uniunea Europeană.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 12:56

Ce se întâmplă cu noi ? Dar ce se întâmplă cu lumea, mai ales cu cea din care facem parte şi noi, mai pe la margine, UE, NATO şi, în primul rând, America ? Nu înţelegem mare lucru şi pe plaiurile noastre sunt prea puţini cei care ne luminează. Parcă toţi scriitorii noştri, istoricii, filosofii, ziariştii-vedete din ultimii 30 de ani, atât de guralivi, de sofisticaţi, de narcisici până mai ieri, par să fi trecut de partea propagandei totalitare şi nici nu se mai văd, nici nu se mai aud. Unde sunt soroşiştii noştri consacraţi – Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, C.T.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:27

Inspectoratul General pentru Imigrări informează cu privire la punerea în aplicare, începând cu data de 01 decembrie a.c., a Ordonanţei de Urgenţă nr.204/2020 privind stabilirea unor măsuri de aplicare a Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (denumit în continuare Acordul de retragere), în materie de reglementare a dreptului de intrare şi şedere pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1132 din 25 noiembrie 2020.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:38

Grecia a anunţat joi prelungirea "lockdown"-ului până la 7 decembrie pentru a combate al doilea val de COVID-19, întrucât "povara epidemiologică rămâne ridicată", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, citat de AFP.

"Există semne incipiente de reducere a numărului de cazuri de coronavirus. Dacă acest ritm descrescător continuă, presiunea asupra sistemului public de sănătate va scădea şi putem lua în considerare un plan de revenire la o anumită normalitate", a adăugat Stelios Petsas.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:25

Expertul ONU, Călin Georgescu, invitat de Horia Alexandrescu, la Canal 33, a dezvăluit mecanismele secrete ale Forumului Economic Mondial de la DAVOS, locul în care miliardarii lumii pregătesc MAREA RESETARE a LUMII.

Cunoscutul diplomat a îndemnat telespectatorii să caute pe site-ul de la DAVOS planul Schwab de RESETARE A LUMII.

Promotorul inițiativei MAREA RESETARE este Klaus Schwab, în vârstă de 82 de ani, cu zece ani mai tânăr decât mentorul său, George Soros.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:00

Un tribunal turc a condamnat joi 337 de persoane, printre care ofiţeri şi piloţi, la închisoare pe viaţă, la finalul principalului proces asupra tentativei de lovitură de stat eşuate care l-a vizat în 2016 pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan, informează joi AFP.

Aceste persoane au fost declarate vinovate de "tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale", de "tentativă de asasinare a preşedintelui" şi de "omucideri voluntare", conform unui rezumat al sentinţei judecătoreşti obţinut de France Presse.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 14:28

Măştile, devenite obligatorii prin toate părțile lumii, dau prilej fabricanților să se ia la întrecere. Portughezii mizează pe tehnologie de ultima oră, iar japonezii s-au hotărât să se orienteze spre creaţii de lux.

Portughezii fabrică măști ultra-tehnologizate, care nu doar protejează de coronavirus, ci măsoară umiditatea, saturația de oxigen, monitorizează ritmul de respirație al utilizatorului și chiar identifica modificări de la standardele de protecție

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:25

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:20

Senatul francez a cerut guvernului, intr-un text votat miercuri, "recunoasterea Republicii Nagorno-Karabah", regiune separatista a Azerbaidjanului populata majoritar de armeni si scena unui conflict sangeros in aceasta toamna, informeaza joi AFP.

Premierul armean Nikol Pasinian a salutat o "decizie istorica".

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 10:00

Ambasada României la Tunis împreună cu Centrul de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis, Lectoratul de limba română şi Asociaţia culturală tunisiano-română vor sărbători Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie 2020, în mediul virtual, printr-o serie de evenimente în premieră.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 18:38

O cunoscută companie germană lucrează la implementarea unui sistem care să dea încredere călătorilor să revină în aeroporturi, fără teamă de a se infecta.

Sistemul aflat în teste în aeroportul din Frankfurt asigură călătorului un traseu fără să atingă nimic, de la intrarea în aeroport până la urcarea în avion.

Sistemul de scanare permite accesul chiar şi cu masca pe faţă, ceea ce reprezintă un plus de siguranță pentru călători și pentru personalul aeroportului. După finalizarea testelor, sistemul va fi extins în aeroporturile din Frankfurt şi Munchen.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 18:05

de James Corbett

Cei care pledează pentru blocaje au văzut distrugerea și moartea pe care acele politici le-au realizat anul acesta și le trăim chiar acum.

Nu numai că oamenii sunt privați de mijloacele lor de trai și sunt forțați să măcine sărăcia ca rezultat direct al acestor opriri, dar acum adevărul incontestabil este că, dacă pledați pentru blocări, pledați pentru ca o parte din populație să fie condamnată la moarte .

Acest lucru nu mai este discutabil. Este chiar admis în mod deschis - deși luni prea târziu de Organizația Mondială a Sănătății.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 17:46

Autoritățile din Irlanda anunță relaxarea restricţiilor antiepidemice de Crăciun, însă avertizează că restricțiile vor fi înăsprite din nou dacă vor crește infectările cu SARS_CoV-2. Se deschid sălile de sport, comerțul cu amănuntul și saloanele de frizerie/coafură.

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a vorbit despre relaxarea restricțiilor „în etape”, spunând că redeschiderea completă, de săptămâna trecută, nu este o măsură „sigură”.

Pentru început, se deschid sălile de sport, comerțul cu amănuntul și saloanele de frizerie/coafură.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 15:01

Ridicarea Chinei este, deja, un fapt banal. Tot mai multă lume privește spre Oceanul Pacific spre a vedea spectacolul luptei pentru supremație dintre China și SUA. Mai puțini observă, însă, și existența unui front european al confruntării dintre cele două puteri. Or, victoria în Europa poate fi esențială pentru soarta bătăliei Pacificului.

PACEA EUROPEI ARE NEVOIE DE GARANȚII PARAEUROPENE

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:08

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:22
Ungaria solicită anularea cotelor obligatorii de imigranți

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a evocat joi existenţa unei "relaţii de cauzalitate" între migraţia ilegală, ameninţarea în creştere a terorismului şi violenţa bazată pe extremism religios în Europa, transmite MTI.

Comentând în legătură cu reuniunea miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Szijjarto a afirmat pe Facebook că a propus ca şefii diplomaţiilor din Uniune să discute modalităţi de a opri migraţia în afara graniţelor blocului, cât mai curând posibil.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 18:45

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Administraţia Superioară a Asociaţiilor Funcţionarilor Publici a anunţat intrarea în grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului aerian, feroviar şi maritim.

Potrivit unui comunicat al MAE este vorba despre:

* în data de 25 noiembrie, între orele 6,00 - 12,00, controlorii de trafic aerian, precum şi alte categorii de personal aeroportuar vor înceta activitatea, cu repercusiuni asupra orarului de zbor, intern şi internaţional;

Subscribe to International