Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 18:41

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a intrat în carantină după ce unul din bodyguarzii săi a fost depistat ca purtător de coronavirus, a anunţat miercuri ministerul de externe de la Berlin, într-un comunicat preluat de DPA.

Conform sursei citate, ministrul a fost testat la rândul său, iar rezultatul a fost negativ.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:17

Rusia urmează să îşi consolideze poziţia de forţă pe piaţa mondială a grâului, în condiţiile în care în acest sezon ar urma să fie responsabilă pentru o cincime din comerţul mondial, transmite Bloomberg.

În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o ţară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale, graţie solului fertil care produce recolte mari la preţuri atractive.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:10

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:23

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a participat, la 22 septembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:11

Inspectoratul General pentru Imigrări prelungește programul de lucru cu publicul, în preziua și ziua alegerilor, venind în sprijinul cetățenilor Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenței în vederea participării la vot, pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Înregistrarea rezidenței, un prim pas în exercitarea dreptului de vot a cetățenilor uniunii europene.

 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 09:59

Preşedintele Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden vor discuta timp de 90 de minute despre Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării şi ”rase şi violenţă în oraşele noastre”, în prima lor dezbatere electorală faţă în faţă, programată pe 29 septembrie, transmite Reuters.

Trump şi Biden vor aborda fiecare dintre aceste patru subiecte, pe lângă economie şi rezultatele personale, pe parcursul a şase segmente, fiecare de câte 15 minute, a anunţat Comisia pentru Dezbaterile Prezidenţiale.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 14:45

Zeci de artiști din Atena au protestat zgomotos, dar melodios, în strada față de închiderea sălilor de spectacol.

Din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID, autoritățile elene au înăsprit restricțiile și printre acestea figurează interzicerea reprezentațiilor artistice.

Actorii și interpreții spun că nu mai au niciun venit.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 13:18

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 10:17

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu Reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest, Miroslav Lajcak

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 21 septembrie 2020, în marja Consiliului Afaceri Externe, desfăşurat la Bruxelles, o întrevedere cu Miroslav Lajcak, Reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 09:26

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 21 septembrie, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

Înaintea reuniunii, a avut loc, la invitaţia Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Josep Borrell, un mic dejun informal cu Svetlana Tihanovskaia, reprezentant de marcă al opoziţiei din Belarus. Cu această ocazie, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat îngrijorarea părţii române cu privire la încălcarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale de către autorităţi.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 18:21

Anul acesta, este mai clar ca niciodată că nu suntem dușmani între noi. Mai degrabă, inamicul nostru comun este un virus neoboșit care ne amenință sănătatea, securitatea și modul de viață. COVID-19 ne-a afectat întreaga lue și ne-a amintit că ceea ce se întâmplă într-o parte a planetei poate avea impact asupra oamenilor de pretutindeni.

În martie, secretarul general al ONU, António Guterres, a cerut tuturor părților aflate în diferite conflicte să depună armele și să se concentreze asupra luptei împotriva acestei pandemii fără precedent.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 14:43

Noi restricții din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus au intrat în vigoare în Austria şi în mai multe regiuni din Spania. La Madrid au avut loc proteste în cartiere mai sărace, unde rata de contaminare este ridicată. Iar Germania a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID- 19 din luna aprilie, cu aproape 2300 de noi infectări.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:20

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

 

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 12:15

Trecerea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă înseamnă că firmele din România se află la un click distanţă de miliardele de euro care vor să fie investiţi, a spus, luni, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Bursa de Valori Bucureşti.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 11:03

Declaraţia Preşedinţilor Lituaniei, Poloniei şi României: Propunere pentru un Belarus Democratic

21 septembrie 2020

Noi, Preşedinţii Lituaniei, Poloniei şi României, ca state membre ale Uniunii Europene:

* susţinând ferm libertatea şi promovarea principiilor democratice,

* evidenţiind că alegerile libere, corecte şi transparente sunt un drept democratic fundamental al oricărei naţiuni,

Duminică, 20 Septembrie, 2020 - 13:56

Partidul guvernamental PiS din Polonia spune că coaliția se poate despărți, declanșând alegeri, după ce aliații săi au refuzat să susțină un proiect de lege privind drepturile animalelor. Legislația ar interzice cultivarea blănurilor și producția de carne cușer și halal pentru export.

Proiectul de lege a fost adoptat într-un vot târziu cu sprijinul parlamentarilor din opoziție. Partidul guvernamental PiS a declarat că aliații săi ultra-conservatori și moderați și-au pus coaliția în pericol, nereușind să o susțină.

Duminică, 20 Septembrie, 2020 - 00:00

Despre această țară se vorbește foarte puțin la știri. Cel mai probabil, pentru ca să nu apară prea multe întrebări …

Turkmenia, sau Turkmenistan – este o țară din Asia mijlocie, la care nici nu v-ați gândit, iar alții nici măcar nu au auzit. Însă ar merita să cunoaștem mai mult această țară și să preluăm de la ei o parte din reguli.

Iată câteva curiozități:

1 Este o republică prezidențială, în Asia Mijlocie.

2 Este a 4-a țară din lume, după rezervele de gaze naturale.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 17:00

Odată cu sezonul rece, începerea școlilor și terminarea concediilor, numărul cazurilor de coronavirus a explodat. Din păcate, acest lucru va avea și consecințe mai puțin fericite. Autoritățile sunt obligate să ia decizii foarte stricte.

Astfel, primarul Londrei a decis să anuleze focul de artificii de Anul Nou. Acesta consideră că pandemia de coronavirus împiedică adunarea unui număr atât de mare de spectatori.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:51

În luna septembrie, în mod tradiţional, sărbătorim Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne şi externe ale Uniunii Europene. Dacă, în anii precedenţi, am adus aceste evenimente festive atât în România (Timişoara, Reşiţa, Dr.Tr. Severin, Oraviţa), cât şi în Serbia (Vârşeţ, Veliko Gradiste, Kikinda şi Zrenjanin), anul acesta comunităţile noastre se vor întâlni, în premieră, online.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 10:10
Dar cu Huawei cum rămâne?

Discursul Ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, la inaugurarea conductei Black Sea Oil & Gas, localitatea Vadu, Corbu, judeţul Constanţa

17 septembrie, 2020

D-le Prim-Ministru Orban,
D-le Ministru Popescu,

Mark Beacom,

Doamnelor şi domnilor,

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 14:24

Veteranii din organizația teroristă a Armatei de Eliberare Kosovo (KLA) sunt siguri că, deoarece au fost susținuți și sunt susținuți de SUA și Europa de Vest în campania lor de separare violentă a Kosovo de Serbia, ei sunt imuni la urmărirea penală și cred că crimele lor pot rămâne ascunse . Cu toate acestea, Milovan Drecun, președintele Grupului de lucru al Comitetului Adunării pentru Kosovo și Metohija, va lansa în curând o acțiune destinată publicului internațional pentru a evidenția crimele brutale comise de KLA în timpul războiului din Kosovo din 1998-1999 și le va

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 14:07

Alaltăieri, președintele sârb Vucic a fost ridiculizat prin semnarea unui acord la Casa Albă, fără să știe măcar ce conține acest acord . A fost o zi întunecată în istoria unuia dintre cele mai eroice popoare din Balcani și din întreaga Europă și constituie, de asemenea, un avertisment foarte serios pentru toate națiunile balcanice.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:40

În continuarea precizărilor din data de 10 septembrie 2020, privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 16 septembrie 2020.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 12:19

Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potențialul de productivitate a unui adult complet educat și sănătos, potrivit celei mai recente actualizări a Indexului Capitalului Uman (HCI) al Băncii Mondiale, care măsoară nivelul de dezvoltare al capitalului uman în perioada pre-pandemică, la nivel global.

 

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 18:33

Mai puţin de 100 de instituţii şcolare sunt închise, în prezent, în Franţa, din cauza contaminării cu noul coronavirus - reprezentând 0,13% din totalul şcolilor - a anunţat miercuri ministrul francez al Educaţiei Jean-Michel Blanquer, apreciind că anul şcolar a început în condiţii bune, relatează Reuters.

”În momentul în care vă vorbesc, sunt închise 81 de şcoli şi instituţii (şcolare), deci sunt mai puţin de 2.100 de clase închise şi avem aproape 1.200 de cazuri noi de covid-19 în rândul elevilor, în plus faţă de săptămâna trecută”, a precizat el, la postul LCI.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 17:27

Spania a început prima testare pe oameni a unui vaccin anti-COVID. Două spitale din Madrid execută procedura pe 150 de voluntari. Vaccinul este produs de compania Janssen, din cadrul Johnson & Johnson.

Spitalele La Paz şi La Princesa din Madrid au început să administreze vaccinul la care lucrează compania Janssen. 150 de voluntari participă la testarea vaccinului care se află în faza a doua, după ce a fost verificat cu succes în SUA şi Belgia.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 13:58

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 09:41

Belarusul va primi un împrumut de 1,5 miliarde de dolari din partea Rusiei - o parte din acești bani vor merge pentru a refinanta datoriile vechi, semnalează serviciul de presa al Kremlinul în urma întâlniri liderilor celor două țări la Sochi. Minskul datorează Moscovei 270 de milioane de dolari numai pentru gaz. "Rusia a acordat sprijin masiv și va continua să sprijine economia din Belarus", a subliniat Dmitri Peskov, secretarul de presă al liderului rus. Asistența financiară va contribui, de asemenea, la consolidarea comerțului dintre cele două țări.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 00:00

Există întotdeauna o scuză pentru a pune restricții totalitare asupra publicului. Există întotdeauna un motiv. Și, adesea, aceste motive sunt concepute pentru a părea logice și practice în acel moment. În Germania, după Primul Război Mondial și până la începutul anilor 1930, militanții bolșevici și Partidul Comunist German (KPD) s-au angajat în sabotaj economic agresiv, violență pe stradă și chiar asasinate. Această situație, alături de Marea Depresiune, a determinat clasa de mijloc germană să susțină Partidul Național Socialist și cel de-al Treilea Reich (fascism). O mare parte din poveste se concentrează pe ororile naziștilor, dar mulți oameni nu sunt conștienți de amenințarea extremă a revoluției comuniste în Europa în acest moment, o amenințare care a fost folosită de naziști ca o justificare perfectă pentru construirea un stat de poliție. Fără existența unui comunism dur, fasciștii nu ar fi avut niciodată sprijinul public necesar pentru a se ridica la putere. În Rusia, după revoluția bolșevică, poliția secretă Cheka a fost creată în numele prevenirii „contrarevoluției”. Acesta este un aspect interesant comun comunismului în special; se agață disperat de narațiunea că ELI sunt „revoluționarii” chiar și atunci când au toată puterea. Deci revoluția nu se oprește niciodată pentru că există întotdeauna oameni care nu sunt de acord cu comunismul. Oricine refuză să respecte mandatele marxiste devine un dușman imperialist și un bogeyman și este prezentat ca un exemplu de ce revoluția trebuie să continue pentru totdeauna. Statul polițienesc trebuie să existe pentru totdeauna pentru a eradica clasele malefice care se ascund în umbră. În timpul epidemiei de gripă spaniolă din 1918, un virus cu o rată a mortalității mult mai mare în rândul tinerilor americani decât coronavirusul de astăzi, marile orașe americane precum New Orleans au introdus legislația marțialismul și închiderea economiei; au închis școli, biserici, mijloace de transport în comun și locuri de recreere. Desigur, în ciuda acuzațiilor făcute în urma Covid, aceste măsuri au contribuit cu greu pentru a opri răspândirea virusului și publicul a fost frustrat de incapacitatea sa de a funcționa în economia de zi cu zi (sună familiar). Oamenii au început să se răzvrătească împotriva restricțiilor care duceau la deteriorarea situației financiare și guvernele puteau face puțin în acest sens. Am observat că mass-media obișnuită a încercat, în ultimele șase luni, să rescrie istoria gripei spaniole ca și cum măsurile legii marțiale ar fi fost un succes, chiar dacă, în cele din urmă, gripa a făcut-o. și-a urmat cursul natural în majoritatea orașelor americane. Infecțiile și decesele au continuat fără întrerupere până când virusul a ars și a dispărut (nu s-a produs niciodată un vaccin eficient, deși multe încercări nu au avut succes, din cauza presupunerii că boala a fost bacteriană). Acțiunile legii marțiale au servit doar pentru a trage cronologia virusului. Ai putea spune că acum o sută de ani, guvernele nu aveau aceleași instrumente ca și astăzi. Dar suntem cu adevărat atât de departe? Virologii au lucrat la un vaccin SARS eficient de aproape două decenii, fără prea mult succes ; ideea că pot dezvolta un vaccin eficient împotriva Covid în termen de un an (așa cum sugerează multe guverne) pare absurdă. Istoria ne arată că atunci când vaccinurile sunt produse în grabă de autorități, se întâmplă lucruri foarte rele. Indiferent de măsurile de izolare, ratele de infecție continuă să crească în multe țări, justificând blocaje chiar mai lungi sau mai frecvente. Acest lucru creează un ciclu nesfârșit de instabilitate economică pe care publicul nu îl poate suporta, iar mulți oameni încep să se întrebe care este utilizarea restricțiilor pandemice? Acest lucru nu este evident pentru a încetini virusul și pentru a salva vieți, deoarece este puțin probabil ca un vaccin eficient să fie dezvoltat la timp pentru ca măsurile de izolare să fie importante. Dar dacă doriți să construiți rapid un sistem totalitar, atunci utilizarea unei amenințări globale pentru sănătate ca justificare ar putea fi calea de urmat.

Subscribe to International