Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 19:31

Într-un comunicat de presa, Ministerul de Externe de la Caracas își exprimă respingerea puternică fata de decizia luata de către unele guverne din Europa, care s-au pliat, în mod oficial strategiei administrației SUA, de a răsturna guvernul legitim și constituțional al Președintelui Nicolas Maduro, ales de poporul venezuelean într-un mod suveran, liber și democratic.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:11

O reuniune inter-coreeană considerată istorică a avut loc astăzi, finalizându-se cu aprobarea unui apel adresat celor 80 de milioane de locuitori din Peninsula Coreeana, pentru a consolida solidaritatea și unitatea în pofida diferențelor ideologice.

Textul a fost aprobat de către președinții așa-numitul Comitetul Național mixt (Nord-Sud) și urmărește să accelereze punerea în aplicare a declarațiilor de la Panmunjom și Phenian, documentele semnate în 2018 de către liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un și liderul din Sud, Moon Jae In.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:07

Klaus Iohannis a participat la cea de-a 55-a Conferință pentru Securitate de la München, în cadrul căreia a susținut o alocuțiune:

„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez unui auditoriu atât de distins, sub prestigioasele auspicii ale Conferinței de Securitate de la München, într-un moment în care țara mea, România, deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Într-adevăr, Securitatea în Europa și Apărarea Europei sunt cu siguranță subiecte esențiale și de actualitate.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 10:27
"Este o capcană acest asa-zis ajutor umanitar, ei fac un spectacol cu mâncare putrezită și contaminată"

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, a criticat, vineri, Statele Unite pentru "furtul" miliardelor de dolari, oferind în schimb "ajutoarele umanitare"

"Este o capcană acest asa-zis ajutor umanitar, ei fac un spectacol cu mâncare putrezită și contaminată", a spus Maduro, vorbind la un eveniment din orașul sud-estic, Ciudad Bolivar.

"Au furat 30 de miliarde de dolari și oferă în schimb câteva cutii cu mâncare putredă", a adăugat liderul socialist al țării, referindu-se la Statele Unite.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 09:38

De la sediul ONU din New York, Șeful diplomației venezuelene anunță începutul unui proces de organizare a unor demersuri, în mai multe State membre,  pentru a apăra, prin prisma Cartei și a principiilor Organizației Națiunilor Unite, revendicările unilaterale care ne afectează pe toți, în apararea drepturilor noastre ca popoarele să coexiste în mod pașnic, în conformitate cu principiile dreptului internațional.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:33

Cuba condamnă escaladarea presiunilor și acțiunilor Guvernului SUA în pregătirea pentru o aventurare militară deghizată sub forma unei intervenții umanitare în Republica Bolivariană Venezuela și face apel la comunitatea internațională să se mobilizeze pentru a preveni consumarea acesteia.

 

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:45

Președintele american Donald Trump intenționează să declare stare de urgență în SUA, pentru a face rost de fonduri pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul, a anunțat Casa Albă, citată de BBC News.

Măsura controversată îi va permite lui Trump să nu mai aibă nevoie de aprobarea Congresului, care a refuzat să aloce bani pentru construirea zidului promis de Trump în campania electorală.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 19:18

Washingtonul nu are nici un "sentiment de rușine" în răspunsul său la criza venezueleană, a spus ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

El a criticat, de asemenea, opoziția susținută de SUA pentru negocierile de cu președintele Nicolas Maduro în vederea rezolvării diferendelor.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 10:17

În prezent, o serie de servicii (abonamente de telefonie fixa sau mobila, achizitie de autoturisme, pachete servicii turistice, etc.) sunt ofertate în moneda euro, iar consumatorul achita valoarea acestora in RON, conversia realizându-se la cursul BNR, ceea ce determină ca fiecare consumator să se informeze constant asupra cursului valutar. De exemplu, serviciile de telefonie mobila au un anumit tarif la incheierea contractului, insa pe parcursul desfasurarii acestuia preturile se schimba datorita fluctuatiilor cursului euro.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 08:37

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat luni, 11 februarie 2019, la deschiderea lucrărilor celei de a 57-a sesiuni a Comisiei pentru Dezvoltare Socială (CSocD).

Duminică, 10 Februarie, 2019 - 13:54

În a 13-a sâmbătă de manifestaţii a Vestelor galbene – trei luni de proteste deci –, 240 000 de francezi au fost din nou pe străzi, pe bulevarde, în pieţe, în deja miticele ronds-points (intersecţii de autostradă). Cifra e dată de sindicatul France Police-Policiers en colère. Cifrele date de Ministerul de Interne, condus de cel mai hulit cetăţean francez, după Emmanuel Macron, desigur, ministrul Christophe Castaner, nu mai merită citate nici cu titlu de inventar, atât de stupid manipulatoare şi mincinoase sunt. Parcă ar fi date de un guvern neocomunist de la Bucureşti.

Duminică, 10 Februarie, 2019 - 12:39

„România il recunoaste pe presedintele interimar al Venezuelei, Juan Guaido” a anuntat vineri Administratia prezidentială.

Fără să iau apărarea regimului Maduro, mă intreb insă dacă acest gen de decizii nu va genera precedente periculoase. Asa cum s-a intâmplat cu recunoasterea statalitătii provinciei Kosovo (vezi apoi Crimeia, Abhazia, etc). Poate că, in viitor, Maduro ar putea recunoaste drept presedinte interimar al Frantei pe unul din liderii „vestelor galbene”. Nu vreau să continui cu astfel de ipoteze.

Duminică, 10 Februarie, 2019 - 12:26

În acest moment, nu mai există nici cea mai mică îndoială. Președintele Klaus Iohannis a trădat România. În interesul Rusiei și Germaniei. În timp ce întreg Guvernul și majoritatea parlamentară, susținuți de partenerul nostru startegic, Statele Unite, și de majoritata covârșitoare a membrilor Uniunii Eurpene se opun proiectului gazoductului ruso-german numit Nord Stream 2, Klaus Iohannis merge în contrasens. Pe mâna Rusiei și a Germaniei. O combinație criminală la care – nu știu de ce nu mă mir – au aderat promt Austia și Olanda. În această situație ne aflăm. Drumurile politice se despart.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 14:00

În contextul desfășurării la București a reuniunii informale a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Interne a organizat vineri, 8 februarie a.c., o vizită a delegațiilor străine la Centrul de Comandă şi Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. 

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 11:33

Vicepremierul Ana Birchall a avut, joi, 7 februarie 2019, o întrevedere cu Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic al Casei Albe, urmată de o convorbire la Departamentul pentru Energie condus de Secretarul Rick Perry.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 11:30

Preşedintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al ţării în plan extern, în conformitate cu prevederile constituţionale, a decis recunoaşterea lui Juan Guaido în calitatea de preşedinte interimar al Venezuelei, a informat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 19:40

Juan Guaidó a fost până acum câteva săptămâni un absolut necunoscut poporului venezuelan și restului lumii. Dar, nu și la Washington.

Guaidó este produsul a mai mult de un deceniu de pregătire asiduă din partea "laboratorului de schimbare de regimuri", cu sediul la Langley, in Statul Virginia... Împreună cu un grup de activiști studenți de dreapta, Guaidó a fost cultivat pentru a submina guvernul socialist al Venezuelei, pentru a destabiliza țara și, într-o bună zi, pentru preluarea puterii.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 08:36
Importantă realizare a diplomației române! Să vedeți acuma cooperare!

La sediul Misiunii Permanente a Statelor Federate ale Microneziei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite din New York, a avut loc, la data de 05 Februarie 2019, ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Statele Federate ale Microneziei, la nivel ambasadorial.

Documentul a fost semnat, din partea României, de Reprezentantul Permanent la ONU, ambasador Ion Jinga, iar din partea Statelor Federate ale Microneziei de Reprezentantul Permanent al Statelor Federate ale Microneziei la ONU, ambasador Jane J. Chigiyal.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 21:40

Viceprim-ministrul Ana Birchall reprezintă România la reuniunea Coaliției globale anti-ISIL/Daesh. Evenimentul, în cadrul căruia invitat de onoare este preşedintele SUA, Donald Trump, este găzduit, miercuri, 6 februarie 2019, la Washington D.C., de către Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 17:38

Aflată la Bruxelles, Viorica Dăncilă a avut mai multe întrevederi cu reprezentanții unor organizații evreiești.

Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu  secretarul general al Organizației Mondiale pentru Restituirea Proprietăților Evreiești

 

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 15:45

În ziua de 6 februarie 2019, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul Manuel Larrotcha, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Spaniei în România.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 20:00

Germania a anunţat, luni, că îl recunoaşte pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, drept preşedinte interimar al Venezeuelei, informează site-ul de ştiri TagesSchau.de.

"Până duminică nu au fost convocate alegeri prezidenţiale anticipate în Venezuela. De aceea, de acum înainte, Juan Guaido este persoana cu care vom discuta despre acest lucru şi ne apşteptăm să iniţieze rapid procesul electoral", a declarat luni cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 13:39

Luni, 04 ianuarie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a primit vizita reprezentanţilor Naval Support Facility Deveselu şi ai Bazei Militare 99 Deveselu.

Întâlnirea a constituit vizita de rămas bun la încheierea mandatului actualului comandant al Facilităţii SUA, căpitan(N) Charlos Washington şi prilejul de a-l cunoaşte pe noul comandant, căpitan (N) Jackie Knick, în vederea consolidării relaţiilor de cooperare interinstituţionale.

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 17:48

Toată planeta a salutat şi încă se bucură de prezenţa la Casa Albă a neobişnuitului preşedinte Donald Trump. Nu numai Rusia, învinuită de amestec în alegeri, ci şi China, Iranul, Turcia, India, Israelul etc. Se bucură până şi fostele ţări comuniste din Estul Europei, azi teoretic capitaliste, membre UE şi NATO, printre care România, pentru că presiunea imperială americană (prin NATO, prin armată, prin CIA, NSA şi alte servicii speciale) a scăzut până aproape de zero. Războiul politic şi economic intern americano-american se înteţeşte şi se înăspreşte.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 16:12

Președintele Boliviei, Evo Morales, și-a exprimat astăzi sprijinul complet pentru omologul său venezuelean, Nicolás Maduro, promovând dialogul cu această națiune prietena în fața acțiunilor intervenționiste ale SUA și semnalând comunității internaționale  voința Boliviei de sprijin pentru regimul constituțional de la Caracas spre a evita confruntările violente.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 12:15

Aproape 2.000 de fani ai fotbalului nigerian care au sosit în Rusia pentru Cupa Mondială de la FIFA 2018 sunt încă în țară, reprezentând cel mai mare număr dintre cei peste 5.000 de suporteri care au rămas ilegal.

S-a raportat săptămâna trecută că mai mult de 12 000 de fani ai Cupei Mondiale erau încă în Rusia la data de 31 decembrie - data la care sa încheiat oficial sistemul FAN ID.

Sistemul a permis fanilor să primească bilete la Cupa Mondială pentru a intra în Rusia în timpul turneului fără viză, atâta timp cât au deținut un document FAN ID.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 12:02

Parlamentul European i-a dat lui Juan Guaido statutul de "Președinte interimar" al Venezuelei. Mexicul și Uruguay-ul pledează pentru un dialog politic.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 11:56

Într-un context intern exploziv și o abordare înternațională controversată, câteva realități ale Venezuelei tind să fie ignorate:

Toate instanţele internaţionale, de la Uniunea Europeană la Statele Unite ale Americii, trecând prin Uniunea Statelor sud-americane şi din centru, au fost unanime în a recunoaşte transparenţa scrutinelor.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 20:47

Italia nu îl recunoaște pe "autoproclamatul" președinte Guaido, opinând că Venezuela este un stat suveran.

Guvernul italian se declară împotriva oricărei strategii care să ducă spre confruntări războinice în Venezuela, Roma susține principiul neintervenției și nu dorește "o altă Libie" în America de Sud.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 18:45

Acordul de parteneriat economic (APE) între UE și Japonia intră în vigoare la 1 februarie 2019. Întreprinderile și consumatorii din întreaga Europă și din Japonia pot profita acum de cea mai mare zonă de comerț deschis din lume. În România

Subscribe to Politica internationala