Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:47

Ministrul Energiei Anton Anton a participat, în perioada 17-19 septembrie 2018, în Austria (Linz), la Consiliul Informal Energie şi la Conferinţa la nivel înalt 'Charge for Change: Innovative Technologies for Energy-Intensive Industries'.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:41

Prezent la București doar pentru a reitera, inclusiv în prezența ministrului de externe german, poziția potrivit căreia securitatea energetică a statelor situate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică poate fi garantată numai prin diversificarea surselor de aprovizionare, iar nu prin asocierea monopolului rusesc asupra vânzării cu un monopol germano-rus asupra distribuției, așa cum preconizează proiectul Nord Stream II, Președintele Poloniei, co-inițiatorul Trimarium, a părăsit Summitul acestuia după sesiunea inaugurală pentru a zbura direct la Washington.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:21

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a primit o delegaţie a Instituţiei Supreme de Audit a Republicii Albania, condusă de omologul său, Bujar Leskaj.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 09:25

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, ieri, cu domnul Paolo Savona, ministrul italian al Afacerilor Europene şi cu doamna Barbară Lezzi, ministrul pentru Regiunile din Sudul Italiei, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:25

Tehnologia informației, puntea puțin explorată a României cu Africa de Sud!

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 12:51

Președintele Senatului României Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit azi, 20 septembrie 2018 pe E.S. Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România, în vizită de rămas bun, cu ocazia încheierii misiunii în România. Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pentru mandatul încheiat cu succes și pentru aportul personal al acestuia la întărirea relației bilaterale. A evidențiat, de asemenea, contribuția deosebită a E.S. Kisaburo Ishii la realizarea vizitei istorice în România a dlui Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 08:28

Despre incompatibilitatea viziunilor americană și germană cu privire la organizarea statelor membre ale UE din Mittel Europa, am vorbit. Din acest punct de vedere, teza potrivit căreia dimensiunea europeană și cea transatlantică a Inițiativei celor trei mări ar fi inseparabile este cu totul inexactă. Ea este o ipocrizie adoptată ca alibi pentru promovarea celei dintâi în detrimentul celei din urmă.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 09:00

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a participat marţi, 18 septembrie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (art.50) în format UE27, organizată ca urmare a declanşării procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Pe agenda reuniunii a figurat prezentarea stadiului actual al negocierilor cu Marea Britanie şi pregătirea Consiliului European (art.50) din 18-19 octombrie, în cadrul căruia liderii europeni vor evalua progresele înregistrate.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 20:09
La Camera Deputaților, la întâlnire a fost prezent și Hans Klemm

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi pe Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, cei doi discutând despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA, dar şi despre resursele de gaz din platoul continental românesc al Mării Negre. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i-a primit, marţi, în biroul său din Parlament, pe ambasadorul american Hans Klemm şi pe secretarul pentru energie al SUA, Rick Perry.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 16:45

O echipă numeroasă, reprezentând administrația locală din Ilfov, s-a aflat în delegație oficială în Raionul Ialoveni, Republica Moldova, cu ocazia Centenarului Marii Uniri

DECLARAȚIE DE UNIRE

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 14:03
Organizat „pe datorie”, summit-ul ar fi avut „rezultate excelente” - consideră Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Palatul Cotroceni, că „am avut un summit excelent” și a anunțat că a fost adoptată o declarație comună. Președintele nu a ratat ocazia să atace voalat guvernarea PSD, făcând aluzie la bugetul alocat de Guvern summitului(care ar fi fost organizat „pe datorie”).

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:40

Al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări reflectă hotărârea de a avea o Uniune europeană pe deplin integrată economic, a punctat preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar Kitarovic, în a doua zi a summitului acestui for.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:08
având planuri ambițioase pentru anul viitor

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și-a extins operațiunile din Europa și Asia Centrală cu angajamente privind investițiile de 2,9 miliarde USD care să ajute la impulsionarea diversificării economiilor din regiune, să promoveze accesarea fondurilor de către micile întreprinderi și să gestioneze schimbările climatice.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 12:07

Miercuri, 19 septembrie, începând cu ora 14,00, în Aula Carol I din sediul istoric al Camerei bucureștene (Str. Ion  Ghica nr. 4 etaj 2), va avea loc Forumul de afaceri România-India, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în parteneriat cu Ambasada Indiei în România şi Confederatia Indiană a Industriilor, cu sprijinul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 12:40

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu doamna Shen Yueyue, vicepreședinte al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze și Președintele Federației Femeilor din Întreaga Chină.

Doamna Shen desfășoară o vizită de lucru în România, prilej de consolidare a agendei bilaterale, a realizării de schimburi de experiență la nivel guvernamental și parlamentar, ca dovadă a dorinței reciproce a României și R.P. Chineze de menținere a unei relații  dinamice.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 10:12
Pledând pentru „progresul în sprijinirea diversificării energetice prin construcția de infrastructură pentru gazoducte”

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, în calitate de gazdă a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, un mesaj adresat participanților la Summitul de la București:

„Le transmit salutări participanților la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări 2018.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 09:17

Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, în perioada 17-18 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, cel de-al treilea Summit al Inițiativei celor Trei Mări.

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 10:29

Într-o scrisoare trimisă publicației Q Magazine, Președinția României face, cu ipocrizie, afirmația că „Inițiativa celor trei mări” ar avea un dublu caracter – european și transatlantic – caracterizat printr-o unitate „inseparabilă”. În pregătirea Summitului Inițiativei de la București, care urmează a avea loc în aceste zile, Președintele român, dl Klaus Iohannis, substituindu-se ministrului de externe, ar fi lucrat pentru întărirea acestei unități. În realitate, forțând unitatea contrariilor, cu bună știință, el a compromis proiectul.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 14:30

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a susţinut, la 13 septembrie 2018, în deschiderea Forumului maritim internaţional de la Batumi, Georgia, o alocuţiune în care au fost evidenţiate priorităţile României privind cooperarea în regiunea Mării Negre.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 18:11

Uniunea Europeană a extins joi, cu șase luni, sancțiunile împotriva indivizilor ruși și ucraineni care au subminat independența Ucrainei, a anunțat Consiliul UE printr-un comunicat, relatează Reuters, conform Mediafax.

Măsurile constau în înghețarea activelor și restricții de călătorie pentru 155 de persoane și 44 de companii.

"O evaluare a situației nu a justificat o schimbare a regimului de sancțiuni", se arată în comunicat.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 12:50

”Aniversarea celor șapte ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii, la 13 septembrie 2011, la Washington, ne oferă ocazia unei reflecții aprofundate asupra beneficiilor care au decurs în urma adoptării acestui document deosebit de important și a etapelor parcurse în implementarea parteneriatului nostru, precum și a nivelului la care ne dorim să ajungă relațiile bilaterale România-SUA în viitor”, a transmis viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 10:19

În contextul marcării a șapte ani de la adoptarea „Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii”, care a avut loc la Washington D.C., pe 13 septembrie 2011, prim-ministrul Viorica Dăncilă a salutat nivelul excelent al relațiilor dintre cele două țări.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 10:00

Update: Minstrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că discuţiile cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, cu care s-a întâlnit joi dimineaţă, au vizat modificarea codurilor penale.
 

O delegaţie a Comisie de la Veneţia va avea, joi, întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei pentru discuții pe tema modificărilor Codurilor penale.   

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 19:47

Comisarul european Phil HOGAN, responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală, se va afla în București și Cluj Napoca, între 13-14 septembrie. 

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 09:15

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a emis o proclamaţie de felicitare a României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire. În document este menţionată "prietenia adâncă şi de lungă durată" dintre România şi Statele Unite ale Americii, "construită în jurul aceloraşi valori democratice, legături istorice, şi a angajamentului comun pe calea asigurării securităţii transatlantice şi a prosperităţii reciproce".

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 18:35

Vladimir Putin a asigurat marţi că Moscova şi Beijing vor să folosească din ce în ce mai mult monedele lor naţionale, şi nu dolarul, pentru schimburile comerciale pe calea ferată pentru a ajunge la un nivel record, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi ţările occidentale, scrie AFP.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 14:00

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că România luptă efectiv şi cu rezultate împotriva corupţiei.

"Nu vreau să dau sfaturi altora cum să rezolve problema corupţiei, dar pot să spun că în România lupta împotriva corupţiei este în plină desfăşurare. (...) Eu sunt un adept ferm al luptei împotriva corupţiei. România se află pe o cale dificilă şi corectă. Luptăm efectiv şi cu rezultate împotriva acestui flagel", a spus Iohannis, la conferinţa comună cu premierul slovac, Peter Pellegrini.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 13:04

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a primit marţi, 11 septembrie a.c., pe miniştrii afacerilor externe din Republica Polonă, Czaputowicz, şi Republica Turcia, Mevlut Cavuşoglu, însoţiţi de omologul lor român, Teodor Meleşcanu, cu prilejul participării acestora la lucrările Trilateralei informale pe teme de securitate România- Polonia-Turcia, organizate în cursul acestei zile, la Bucureşti.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 12:12

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a primit marţi, 11 septembrie, vizita unei delegaţii conduse de Mevlut Cavuşoglu, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia. Cei doi oficiali au abordat subiecte care vizează o cooperare mai strânsă în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea în regiunea Mării Negre.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 09:16

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Anului Nou Evreiesc 5779:

Subscribe to Politica internationala