Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 21:27

Christopher Wylie, data scientist al Cambridge Analytica, analizează cum a acționat această ”instituție”, despre microtarghetarea oamenilor (”După ce strângeam datele tale ştiam la ce mesaje vei reacţiona, fie că e vorba de reclame, teme de discuţie, de tonalitate. Aşadar, ştiam la ce reacţionezi şi cum vei folosi, cum vei consuma această reacţie. Şi de câte ori trebuie să fii atins cu aceste mesaje ca să-ţi schimbi percepţia vizavi de cum gândeşti în legătură cu un lucru.”).

Dar cel mai bine e să citiți și să înțelegeți de ce ni se întâmplă ”lucruri”. Nenorocirea este că n-avem nicio scăpare și ”lucrurile” se vor întâmpla în continuare, fiindcă ei se adresează unor mase mari de oameni.

Emoția și teama, astea vor conta și ”ei” deja știu cum să ni le insufle insidios.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:50

Poliţia Română, în parteneriat cu EUCPN (Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii), EUROPOL şi alte 12 state din Europa, lansează, astăzi, 19 iunie, prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă.

Pentru că furtul din locuinţă este infracţiune în toate statele europene, autorităţile de aplicare a legii, reunite în cadrul EUCPN şi EUROPOL, au lansat, astăzi, 19 iunie 2019, o iniţiativă ce are drept scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care îşi pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:43

Prima parte a Forumului – Poveștile care au schimbat România -  a demarat cu o sesiune plenară dedicată Competitivității, în care speakeri din cinci domenii economice cheie au răspuns, cu date exacte, clișeelor și provocărilor economice actuale: 
•    România: țară low-cost, best-cost sau value-added? 
•    Cum crește competitivatea economiei românești? 
•    Ce investiții au fost și sunt în continuare necesare?

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:37

Asociaţia Pro Consumatori împreună cu Alianţa Părinţilor organizează, pe data de 20 iunie 2019, începând cu ora 19.00, la Curtea Brâncovenească din Constanța, Str. Vasile Lupu nr. 43, conferinţa cu tema „Tehnologia 5G. Comunicaţiile fără fir, efecte asupra sănătăţii, pericol sau prosperitate?”

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:25

Update: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 19 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă comună cu Preşedintele Republicii Arabe Egipt, domnul Abdel Fattah El-Sisi.

Vă prezentăm în continuare declaraţia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis:

"Bună ziua!
Domnule Preşedinte, 
Onoraţi membri ai delegaţiilor, 
Doamnelor şi domnilor,

Este o deosebită plăcere pentru mine să îl primesc astăzi în vizită oficială în România pe domnul Abdel Fattah El-Sisi, Preşedintele Republicii Arabe Egipt. 

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 12:48

Numărul persoanelor strămutate la nivel global depăşeşte 70 milioane, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi recomandă o mai mare solidaritate ca răspuns

Numărul persoanelor care fug de război, persecuţie şi conflicte a depăşit 70 milioane în anul 2018. Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată de UNHCR, Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, în ultimii aproape 70 de ani.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 12:45

În ajunul Zilei Mondiale a Refugiatului organizaţii şi universităţi din 14 state membre UE lansează primul instrument european de evaluare a sistemelor naţionale de integrare a refugiaţilor împreună cu o analiză comparativă a mecanismelor naţionale de integrare.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 11:59

Institutul francez din România ajunge la Sibiu în perioada 19-24 iunie, pentru a fi mai aproape de publicul său şi de invitaţii francezi din cadrul celei de-a 26-a ediţii a FITS - Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Este un an cu o însemnătate aparte, Sezonul România-Franţa 2019 aducând în prim plan o prezenţă franceză importantă: 17 companii de teatru de renume şi peste 70 de momente cheie francofone dedicate artelor spectacolului.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 11:01

Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul”, organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) și comitetul român al Consilierilor de Comerț Exterior ai Franței (CCEF), reunește pentru o zi, la București, 46 de lideri români și francezi din domenii economice cheie, care vor confrunta stereotipurile inter-culturale prin retrospectiva ultimilor 30 de ani de cooperare franco-română și perspectiva economiei viitorului bazată pe inovație, tehnologie și cooperare trans-frontalieră. 

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 10:30

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că investiţiile franceze în România sunt dovada că ţara noastră e un loc propice pentru mediul de afaceri.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 20:12

Peste 3.000 de spectatori au participat la a doua ediţie a Festivalului de Film Românesc intitulat "Reinventing Realism - New Cinema from Romania", desfăşurat în perioada 1-16 iunie 2019, în Washington, D.C. 

Organizat de Ambasada României în SUA, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la New York şi prestigioasa instituţie culturală americană National Gallery of Art, Festivalul de Film Românesc din capitala americană a devenit unul dintre cele mai mari evenimente de promovare a cinematografiei naţionale derulat în spaţiul nord-american.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:42

Ambasada României în Republica Portugheză, Institutul Cultural Român de la Lisabona şi Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman" din Buzău organizează duminică, 23 iunie 2019, începând cu ora 15.00, la sediul Ambasadei (Rua de Sao Caetano a  Lapa, nr 5), un eveniment special dedicat Zilei Universale a Iei, piesă emblematică a portului tradiţional românesc.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:19

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, va participa, în perioada 20-21 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:34
Au lipsit doar 31 de voturi pentru ca Orban să-și vadă visul cu ochii

Update: Viorica Dăncilă a declarat, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură, că rezultatul i-a întărit convingerea că PSD-ALDE este o alianţă puternică. 

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:28

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 împreună cu Asociația Obștească Unirea ODIP din Chișinău, precum și cu alte asociații de pe ambele maluri ale Prutului, organizează sâmbătă, 22 iunie, ora 14:00, o manifestație de comemorare a soldaților români din cel de-Al Doilea Război Mondial, care au luptat pentru eliberarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord. Comemorarea va avea loc la Cimitirul de Onoare Românesc „Țiganca” din raionul Cantemir, Republica Moldova.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:18

Astăzi sărbătorim una dintre cele mai îndrăgite activități din sezonul cald: picnicul. Cu această ocazie, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți propune zece preparate culinare din diferite bucătării ale lumii pe care să le încerci la următoarea ta ieșire la picnic. 
1.    Inspirată de bucătaria franțuzească, Quiche cu ton este o tartă sărată, ușoară și gustoasă, preparată cu ton, roșii, țelină, ouă, cremă proaspătă și brânză emmental, ideală pentru un prânz de vară în aer liber. O poți comanda de la restaurantul French Bakery din București. 

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune cu prilejul primirii echipei Special Olympics România.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Dragi sportivi,

Vă urez bun venit, aici, la Palatul Cotroceni şi mă bucur că suntem astăzi, aici, împreună, în Sala Unirii!

Voi aţi reuşit, datorită muncii şi dăruirii cu care abordaţi fiecare competiţie, să atingeţi excelenţa în activitatea voastră sportivă.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 15:55

Companiile româneşti din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor urmăresc să-şi sporească exporturile de produse și servicii IT&C pe pieţele externe în cadrul târgului internaţional ConnecTechAsia - Singapore 2019, care se desfăşoară în perioada 18-20 iunie a.c.

Cele opt firme participante vor beneficia de o triplă expunere şi de şansa de a consolida brandul sectorial pe plan internațional, în cadrul evenimentelor specializate organizate în marja târgului: BroadcastAsia, CommunicAsia și NXTAsia.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 14:50
Update:  Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă a fost respinsă

Update: Viorica Dăncilă a declarat, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură, că rezultatul i-a întărit convingerea că PSD-ALDE este o alianţă puternică. 

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 14:39

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 18 iunie 2019, la deschiderea conferinţei internaţionale "Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea şi lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului de ură".

Conferinţa, organizată în cooperare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Congresul Mondial Evreiesc, este cel de-al treilea eveniment internaţional de nivel înalt dedicat combaterii antisemitismului, care are loc sub egida Preşedinţiei române la Consiliul UE.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 14:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Procurorul General al SUA, William Barr, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România, în contextul participării la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 10:17

Nu se poate face o apreciere corectă a tradiţiilor şi obiceiurilor populare ale poporului kazakh, dacă nu am trece în revistă geneza acestui popor, începând cu strămoşul lor, marele luptător şi conducător al dinastiei Ginghis Han, care, cu o inteligenţă şi o dibăcie uluitoare, aparte, a reuşit ceea ce nimeni nu a mai reuşit pe acest glob şi anume, cucerirea şi apoi formarea celui mai mare imperiu, pe uscat şi continuu, însumând nici mai mult nici mai putin decât colosala suprafaţă de 33 milioane de km2, întinzându- se de la Marea Chinei şi ajungând până în Europa de Est şi Sud-Est.

Luni, 17 Iunie, 2019 - 10:43

Nu sunt un cunoscător pasionat într-ale politicii externe. Dar cînd se mișcă ceva, întorc privirea asupra subiectului și mă străduiesc să înțeleg. Vineri la amiază, știam deja că la 17,30 la Chișinău se așază microfoanele pentru o conferință de presă care putea să însemne anunțarea demisiei guvernului Plahotniuc.

Luni, 17 Iunie, 2019 - 08:32

„Suporterii Partidului Democrat din Moldova, împreună cu liderul lor, oligarhul Vladimir Plahotniuc [nume aparent ucrainean – n.n.], tocmai au fugit din ţară, după demisia guvernului lui Pavel Filip. Media din Moldova a scris despre aceasta, observând că oamenii de afaceri şi politicienii şi-au luat zborul în jeturi private. Conform unor relatări, Ilan Shor, care e suspectat că ar fi amestecat în scandalul fraudării miliardului de euro din bănci, a părăsit şi el ţara, împreună cu familia [...].

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:42

Reprezentantul Comisiei Europene, Isabel Grilo, a declarat, vineri, că oficialii europeni sunt îngrijoraţi de modificările aduse în sistemul de pensii din România.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 09:53

Cu prilejul vizitei oficiale la Bucureşti a ministrului afacerilor externe şi al cooperării internaţionale al EAU, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, împreună cu oficialul emiratez au plantat astăzi, 13 iunie 2019, un stejar în parcul Unirii din Bucureşti. 

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:54

Cea de-a XI-a reuniune a Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg V-A România-Bulgaria a avut loc, pe 11 iunie 2019, la Varna (Bulgaria). În cadrul evenimentului, a fost aprobat Raportul Anual de Implementare pentru anul 2018 şi au fost luate decizii importante pentru implementarea Programului Interreg V-A România - Bulgaria.

Principalele rezultate obţinute în cursul anului 2018 sunt legate de progresul înregistrat de program în ceea ce priveşte implementarea a peste 150 de proiecte, finalizarea a 40 de proiecte şi atingerea următoarelor rezultate:

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 13:59

Secretarul de stat Gabriela Mihaela Voicilă a participat, împreună cu delegația economică a României, la ediția a V-a a Expoziției pentru  Comerț și Investiții, în formatul de cooperare 17+1, care s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie, la Ningbo, Republica Populară Chineză. Expoziția a fost dedicată prezentării produselor specifice țărilor Europei Centrale și de Est consumatorilor chinezi. 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 12:33

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea a decis să voteze moțiunea de cenzură, pentru a sancţiona „incapacitatea administrativă și politică a Guvernului în cazul Valea Uzului”, conform www.stiripesurse.ro.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 12:17

Tunisia a fost aleasă vineri, 07 iunie 2019, de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la New York, membru nepermanent al Consiliului de Securitate pentru mandatul 2020-2021, cu 191 de de voturi dintr-un total de 193 de ţări membre ale organizaţiei onusiene.

Subscribe to Politica internationala