Luni, 17 Decembrie, 2018 - 12:00

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la şedinţa CN al partidului, că Guvernul trebuie să le ceară băncilor şi multinaţionalelor din România ca ”din profiturile uriaşe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în parardisuri fiscale”,

Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 17:53

15 decembrie, zi de test major pentru mişcarea Vestelor galbene în Franţa, confirmă încă de la 10 dimineaţa că avem de-a face cu o revoluţie, o insurecţie socială nemaivăzută în ultimele decenii, şi nu doar cu o răscoală a săracilor. Suta de euro a lui Macron, care de fapt nici măcar nu e o sută întreagă, asurzitoarea propagandă a mediei oficiale care a instrumentalizat atacul terorist de la Strasbourg nu au schimbat nimic.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:59

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., un Memorandum de Înţelegere cu instituţia Comisarului Prezidenţial al Republicii Cipru, cu privire la cooperarea în domeniul diasporei.

Partea cipriotă a fost reprezentată de Comisarul prezidenţial Photis Photiou. La întâlnire a participat şi Excelenţa Sa domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:25
la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M)

Vineri, 14 decembrie a.c., sub coordonarea viceprim-ministrului Ana Birchall, a avut loc prima reuniune a Grupului de lucru pentru monitorizarea și coordonarea implementării proiectelor aprobate la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M) de la București. 
Pe agenda reuniunii s-au aflat discuţii referitoare la avansarea proiectelor adoptate în cadrul Summit-ului I3M, pe cele trei axe prioritare (energie, transporturi, digital), și evoluţiile înregistrate privind înfiinţarea Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:37

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, 14 decembrie 2018, pe Riad Malki, ministrul afacerilor externe și expatriaților al Palestinei, aflat în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 15:55

Parlamentul European a aprobat marți o rezoluție prin care se cere admiterea fără întârziere a României și Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari.

"Țările au îndeplinit deja condițiile, Comisia a spus acest lucru, experții au spus acest lucru", a declarat raportorul Parlamentului European, socialistul bulgar Serghei Stanișev, în cursul unei dezbateri care a avut loc luni noapte la Strasbourg.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 11:05

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 decembrie a.c., la Viena, la Forumul la nivel înalt Africa-Europa, la invitaţia Cancelarului Federal al Republicii Austria, domnul Sebastian Kurz, şi a Preşedintelui Republicii Rwanda, domnul Paul Kagame, în calitate de înalţi reprezentanţi ai ţărilor care deţin Preşedinţia Consiliului UE, respectiv Preşedinţia Uniunii Africane.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 14:48

Premierul Theresa May va propune amânarea votului pe tema proiectului de acord Brexit, de teamă că va fi respins de Camera Comunelor, afirmă luni surse politice de la Londra.

Theresa May va propune amânarea votului parlamentar pe tema Acordului Brexit

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 16:28

Al Patrulea Reich se prăbușește. Chiar acum!

Sub ochii noștri, se face praf al Patrulea Reich. Un imperiu construit exclusiv în baza unui război economic și politic. Dominat, așa cum s-a întâmplat și în situațiile precedente, de către Germania. Evident, cu ajutorul unor aliați. Al Patrulea Reich a durat mai mult decât al Treilea Reich. Dar mai puțin decât precedentele. Europa celui de-al Patrulea Reich va arăta în curând complet diferit. Dar cum?

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 14:21

Preşedintele organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb, a fost aleasă în cadrul forumului de conducere al Partidului Socialiștilor Europeni (PESPresidency), conform deciziilor luate la Congresul PES 2018, desfășurat la Lisabona, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 19:32
După ce a invadat Europa cu migranți, Merkel predă ștafeta de partid

Annegret Kramp-Karrenbauer a câştigat vineri cursa pentru succesiunea Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), relatează agenţiile Reuters şi dpa.

În al doilea tur de scrutin desfăşurat la Congresul partidului, ce are loc la Hamburg, Annegret Kramp-Karrenbauer a concurat cu Friedrich Merz, care s-a retras din politică cu zece ani în urmă după ce pierduse o competiţie similară în faţa Angelei Merkel. Annegret Kramp-Karrenbauer a obţinut 517 voturi, iar Friedrich Merz 482.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 17:17

Partidul Creștin-Democrat german alege pe succesorul sau succesoarea Angelei Merkel, în cadrul convenției federale a CDU, de la Hamburg. După 18 ani la șefia partidului, Merkel a anunțat, la începutul lunii noiembrie, că nu va mai candida. În prezent există trei candidați oficiali: Annegret Kramp-Karrenbauer (56 ani), Friedrich Merz (64 ani) și Jens Spahn (38 ani). La începutul congresului, delegații pot face și alte propuneri de candidați. Alegerile sunt secrete, prin urmare fiecare dintre cei 1.001 de delegați are o mini-cabină de vot, la pupitru.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 16:44

Vicepremierul sârb şi ministru de externe Ivica Dacic a făcut cunoscut că Republica Madagascar a informat Ministerul de Externe al Serbiei că şi-a retras decizia de recunoaştere a independenţei Kosovo, relatează vineri agenţia Tanjug.

''Am primit o notă din partea Ministerului de Externe al Madagascarului în care ne informează că, pe 5 decembrie, Republica Madagascar a luat decizia de a revoca recunoaşterea Kosovo'', a declarat Dacic pentru Tanjug. 

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:52

„Nimeni nu este hărăzit să fie prietenul permanent sau dușmanul permanent al Angliei; Anglia are numai interese permanente.” – spunea lordul Palmerston în secolul XIX. O cugetare care se potrivește și României în secolul XXI.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:42
9 din 10 români consideră că poporul român ar fi trebuit consultat despre acceptarea unor populaţii străine în România

Asociaţia Pro Consumatori a realizat în perioada 23 noiembrie – 5 decembrie 2018 un sondaj de opinie pe Facebook pentru a afla părerea consumatorilor români despre intenţia Guvernului României de a semna Pactul global de migraţie de la Marrakech din 10 decembrie 2018. În urma prelucrării răspunsurilor la cele 2 întrebări care au făcut obiectul sondajului, s-au obţinut următoarele rezultate:

Considerați că poporul român ar fi trebuit consultat prin referendum despre aducerea unor populații străine în România în vederea stabilirii acestora în țara noastră?

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:14

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președintelui Vladimir Putin, a confirmat la o întâlnire cu jurnaliștii că ar fi primit, în ianuarie 2016, două e-mailuri din partea lui Michael Cohen, fostul avocat privat al Președintelui Donald Trump, prin care era rugat să aranjeze o întâlnire cu șeful administrației prezindențiale ruse, Serghei Ivanov, ca să discute posibilitatea ridicării unui Turn Trump la Moscova. Cu câteva zile înainte, dl Cohen își recunoscuse vina de a fi mințit Congresul în legătură cu această afacere, pe care o urmărise în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:58

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut marţi, 4 decembrie, o declaraţie în cadrul reuniunii ONU la nivel înalt privind "Succesele şi provocările în implementarea Agendei 2030 pentru ţările cu venituri medii".

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 10:44

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, participă, în perioada 4-5 decembrie 2018, la Bruxelles, la lucrările reuniunii miniştrilor afacerilor externe NATO. Reuniunea ministerială oferă cadrul pentru o discuţie aprofundată asupra evoluţiilor de securitate la nivel euro-atlantic şi răspunsul Alianţei la acestea, fiind prima întâlnire a miniştrilor de externe NATO după Summit-ul Alianţei de la Bruxelles (iulie 2018).

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 09:52
pentru Planul de acțiune privind schimbările climatice

Grupul Băncii Mondiale a anunțat astăzi un nou set major de obiective climatice pentru perioada 2021-2025, dublând investițiile actuale pe o perioadă de 5 ani la aproximativ 200 de miliarde de dolari, pentru a sprijini statele să întreprindă acțiuni ambițioase privind schimbările climatice. Noul plan sporește în mod semnificativ sprijinul pentru obiective de adaptare și reziliență, recunoscând impactul din ce în ce mai puternic al schimbărilor climatice asupra vieții și mijloacelor de trai, în special în cele mai sărace țări din lume.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 13:39

Poliţia Română a participat, alături de agenţii de aplicare a legii din alte 28 de state, la o acţiune comună de luptă împotriva criminalităţii informatice, desfăşurată sub egida Europol. De asemenea, astăzi se lansează la nivel internaţional campania de conştientizare a riscurilor pe care le implică activitatea "cărăuşilor de bani" #DontBeAMule.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 12:37

Relațiile Uniunii Europene cu China au fost atent  radiografiate la o întâlnire  recentă a forumului Europa-China organizată la Bruxelles în data de 28 noiembrie 2018, cu participarea unor înalți funcționari ai Comisiei Europene, ai ambasadei Chinei la  Bruxelles și a numeroși experți  și medii academice europene și chineze.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 08:35

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 2 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, la Tempul Coral din Bucureşti.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 16:24

În SUA, Casa Albă, Senatul şi sute de mii de funcţionari de stat au un preşedinte, Donald Trump, învinuit de populism, protecţionism, naţionalism etc. Îl acuză opoziţia democrată, presa mainstream, Hollywood-ul şi, în general, toată planeta pretins progresistă, iluministă.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 10:04
George W. Bush a rămas orfan

Cel de al 41-lea presedinte al Statelor Unite, care a ocupat functia intre 1989 si 1993, George H.W. Bush, a murit sambata la varsta de 94 de ani.

Decesul sau a fost anuntat printr-un mesaj postat pe Twitter de purtatorul sau de cuvant, Jim McGrath. Cauza mortii nu a fost inca facuta publica.

In anul 2012, acesta a anuntat ca sufera de o forma a bolii Parkinson. Sotia fostului presedinte republican, Barbara Bush, a murit pe 17 aprilie anul acesta.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 19:19
Update: întâlnirea celor doi lideri a fost anulată datorită evenimentelor din Crimeea

Președintele american Donald Trump va avea o întâlnire bilaterală cu omologul său rus Vladimir Putin, în data de 1 decembrie, în cadrul summitului G20 din Argentina, coform unui document de la Kremlin, citat de Reuters.

Oficialii de la Kremlin au transmis miercuri că scopul principal al întâlnirii celor doi lideri este de a depăși „impasul” din relațiile diplomatice ale celor două țări.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 09:56

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat miercuri, 28 noeimbrie a.c., la recepția oferită de Ambasada României la Washington, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri. La eveniment a participat și doamna Jackie Walorski, membru al Congresului Statelor Unite.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 11:57

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit miercuri, 28 noiembrie a.c., pe E.S. Osman Koray Ertaș, ambasadorul Republicii Turcia în România, în vizită de rămas bun, cu ocazia încheierii misiunii sale.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 13:48

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, astăzi, 27 noiembrie a.c., cu Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, în contextul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 08:36

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a efectuat, la data de 26 noiembrie 2018, o vizită oficială în Republica India. Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii India, Sushma Swaraj.
Cei doi miniştri de externe au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, remarcând cursul ascendent al dialogului politico-diplomatic, cooperarea foarte bună în cadrul forurilor internaţionale, precum şi tendinţa vizibilă de revigorare a schimburilor comerciale bilaterale.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 22:22

Ministrul Afacerilor Externe al Indiei, Sushma Swaraj, s-a întâlnit astăzi, în Capitala Indiei cu omologul său din România, Teodor Melescanu, care întreprinde o vizită de patru zile în țară din Asia de Sud.

Purtătorul de cuvânt al diplomației indiene, Raveesh Kumar, semnala astăzi pe tweeter că, în timpul șederii sale în India, Meleșcanu se va întâlni, de asemenea, și cu Consilierul pentru probleme de securitate națională, Ajit Doval.

India și România sărbătoresc 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice în acest an, potrivit portalului All India.

Subscribe to Politica internationala