Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:17

In legatura cu informatiile care circula in spatiul public, conform carora in proiectul de rectificare bugetara care va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de joi, 18 octombrie, “se taie bani de la strazi si se dau la biserici si recreere", Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

Prin proiectul de rectificare bugetara nu se aloca niciun ban pentru lacasurile de cult sau pentru activitati recreative, asadar interpretarea data de anumite persoane este complet eronata.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 12:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și dr. Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Republica Turcia au semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 16:03

În fiecare an, în Europa, peste 435.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer colorectal. Aproximativ jumătate dintre acești pacienți mor, cancerul colorectal devenind astfel a doua cauză principală a deceselor provocate de cancer.
În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2018, Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” derulează campania „Cancerul de colon ucide! Testează-te!”, campanie de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se supun dacă își neglijează sănătatea.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 13:13

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat astazi, in cadrul sedintei de consiliu, infiintarea Retelei metropolitane de crese si gradinite, cu 46 de voturi "pentru" (PSD, ALDE, PMP, PNL, USR) si 3 abtineri (1 vot PNL si 2 voturi USR).

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 11:43

Preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu (PSD), a spus în timpul dezbaterilor pe proiectul legii Offshore că a stabilit, în urma discuţiei purtate cu Liviu Dragnea, amânarea adoptării pentru săptămâna viitoare.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:15

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat vineri, înainte de şedinţa PSD, că probabil se va cere excluderea sa din PSD.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 11:20

Serviciul Parcări din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) efectuează, în această perioadă, prima inventariere din ultimii ani a locurilor de parcare de reședință.
Dacă până acum contractul de închiriere a locului de parcare de reședință se reînnoia automat, doar în baza achitării taxei de parcare la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 6, primarul Gabriel Mutu a dispus ca ADPDU Sector 6 să inventarieze toate locurile de parcare de reședință și să actualizeze baza de date din sector.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 10:07

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou sfârșit de săptămână plin de distracție și voie bună în Parcul Drumul Taberei. Organizat special pentru cei mici pe toată perioada vacanței de vară, evenimentul “Jocurile Vacanței” a ajuns la cel de-al unsprezecelea weekend. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:50

În perioada 15-20 septembrie a avut loc ediţia a VII-a a Şcolii de Vară Fenomenul Piteşti, organizată de Memorialul Închisoarea Pitești şi Centrul de Studii în Istorie Contemporană, parteneri ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:40

În perioada 24 - 28 septembrie, în funcţie de condiţiile meteo, se va desfăşura cea de-a treia acţiune de dezinsecţie împotriva căpuşelor în municipiul Sibiu din acest an. Pulverizarea substanţelor active se va face de către firma contractată de Primăria Sibiu în zilele indicate, în intervalul orar 22 - 4. Tratamentele vor viza zonele verzi care fac parte din domeniul public al municipiului şi constau în pulverizarea substanţei active sub formă de ceaţă rece/caldă.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 10:00

Un nou reper urban pentru Bucureștiul secolului 21: Fântânile din Piața Unirii se redeschid pe 20 septembrie 2018 cu spectacol multimedia si un un concert extraordinar al Orchestrei Simfonice Bucuresti

Primăria Capitalei si Apa Nova marcheaza inaugurarea unui nou punct de atractie turistica a Bucurestiului - redeschiderea fantanilor din Piata Unirii, printr-o reprezentație memorabilă a Orchestrei Simfonice București și un spectacol multimedia de excepție ce va avea loc pe 20 septembrie. Accesul este gratuit.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 11:15

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită, în cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival, la concertul formației VUNK, urmat de proiecția documentarului VUNK - Jur să spun adevărul (Regia Silviu Munteanu, 2018). 
Evenimentul are loc mâine, 15 septembrie, de la ora 19.00, în parcarea Plaza România (Bd. Timișoara 26) și se va desfășura în cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival. 

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 11:00

Gabriela Firea: Fluidizarea traficului rutier in Capitala necesita masuri clare administrative si investitionale! Modernizam transportul public in comun, derulam proiecte de infrastructura rutiera importante, insa implicarea autoritatilor centrale este esentiala! In acest sens am trimis o scrisoare Guvernului Romaniei in care solicitam transferarea soselei de centura in administrarea Primariei Capitalei, astfel incat sa modernizam aceasta artera care are un impact negativ in prezent asupra traficului rutier!

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 13:38

Primăria Sectorului 1 premiază elevii de la Clubul Copiilor Sector 1 care au înregistrat rezultate deosebite în anul școlar 2017-2018, precum și pe profesorii acestora. 

 La propunerea Primarului Dan Tudorache, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința de ieri, acordarea de stimulente financiare în valoare totală de 199.000 lei pentru 181 de elevi și șase profesori coordonatori.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 11:58

Primarul General, Gabriela Firea: "Astazi s-a realizat un pas esential pentru modernizarea transportului public: Regia Autonoma de Transport Bucuresti SA a devenit Societatea de Transport Bucuresti - STB SA. Aceasta modificare este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de catre autoritatea publica locala"

Incepand de astazi, Regia Autonoma de Transport Bucuresti - SA devine Societatea de Transport Bucuresti - STB SA, prin schimbarea formei juridice din regie autonoma in societate pe actiuni.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 12:00

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Baneasa Shopping City si Centrul de Transfuzie Sanguina, organizeaza in perioada 10-14 Septembrie – campania ”Un strop de sange, o sansa la viata!”. Persoanele care pot si doresc sa doneze sange sunt asteptate, in intervalul orar 10:00-16:00, in parcarea exterioara a Baneasa Shopping City din zona food court. 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: 

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 11:46

PMB finanțează proiecte în domeniul social. Termenul limită de depunere este 8 octombrie, bugetul total de 576.000 lei, iar valoarea totală eligibilă a unui proiect – între 9.000 și 90.000 lei

Primăria Municipiului București a lansat un apel de proiecte care pot primi finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului București, prin bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, pentru activități nonprofit de interes local, potrivit Legii nr. 350/2005.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 14:01

Avand in vedere ca in aceste zile, o serie de personaje gasesc de cuviinta sa ia o asa-zisa atitudine legata de activitatea Primarului General si a Primariei Capitalei, referitoare la subventiile acordate RADET si RATB, Primarul General, Gabriela Firea ii asigura pe bucuresteni ca aceste masuri sociale, deosebit de importante, vor fi mentinute!

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 11:08

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou sfârșit de săptămână plin de distracție, alături de personaje de poveste, ateliere pentru copii, sesiuni de face painting și modelare baloane.
Organizat special pentru cei mici pe toată perioada vacanței de vară, evenimentul “Jocurile Vacanței” a ajuns la cel de-al nouălea weekend. Locuitorii Sectorului 6 sunt așteptați să participe, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, la spectacolele din cele patru parcuri. 

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 10:25
Mai sunt aproape 100 de locuri libere

Dacă eşti interesat de o alternativă educaţională, pentru a lărgi perspectivele de dezvoltare ale copilului tău, te aşteptăm la Conacul Golescu Grant!
O serie de cursuri atractive, care pun în practică metode nonformale, îi aşteaptă pe copiii şi adolescenţii din Sectorul 6.
Cu sprijinul autorităţilor locale a Sectorului 6, cursurile sunt oferite în mod gratuit, în cadrul unui program flexibil şi atractiv.
Instructorii stăpânesc materia de curs, metodele de predare sunt interactive, nu există teme pentru acasă și nici catalog.  

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 12:00

"Decizia PMB de a supune la vot regulamentul cadru de organizare și executare a activității de taxi în Municipiul București expune România unui risc major de a intra în procedura de infringement. Comisia Europeană a fost sesizată încă din luna decembrie 2017 cu privire la inițiativa Primăriei de a interzice accesul liber la aplicațiile de tip agregator", scrie intr-un comunicat de presă al Clever Taxi.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 09:38

Prin acest proiect vom deconta suma de 250 de lei pentru achizitia unei perechi de ochelari de vedere, fiecărui pensionar domiciliat în București. Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), demarează proiectul ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”, dedicat pensionarilor bucureșteni cu venituri reduse. Dosarele vor putea fi depuse la punctul de lucru al CSMB din Drumul Taberei, incepand cu data de luni, 17 septembrie 2018.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 12:02

Primarul Gabriela Firea a declarat că a observat o ameliorare a relaţiei Primărie-Guvern de când Viorica Dăncilă este premier.
 

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 14:12

Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale anunţă faptul că 30 septembrie este termenul limită până la care toţi posesorii de locuri de parcare de reşedinţă trebuie să îndeplinească toate condiţiile din noul regulament.

Reamintim faptul că Regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare din parcările de reşedinţă libere de pe raza Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti a fost aprobat prin H.C.L. Sector 3 nr. 16/29.01.2018.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 12:59

Primăria Sectorului 2 prin Centrul Cultural “Mihai Eminescu” organizează în Parcul Obor, în perioada 6 - 9 septembrie 2018, o nouă ediţie a Târgului Anticarilor, eveniment mult aşteptat de către bucureştenii de toate vârstele.
 Timp de patru zile, peste 70 de participanți din Capitală şi din ţară îşi vor expune spre vânzare colecţiile valoroase de antichităţi şi vor realiza schimburi de obiecte de artă care stau mărturie vremurilor apuse.  

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 11:11

Primăria Capitalei ar putea să interzică circulația maşinilor, dar şi vehiculele cu motor pentru o zi. 22 septembrie, între orele 10:00 – 18:00 este ziua în care mașinile și celelalte vehicule cu motor ar putea fi interzise în București pentru marcarea ”Săptămânii Europene a Mobilității”, conform observator.tv.

Vineri, 31 August, 2018 - 11:33

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou sfârșit de săptămână plin de distracție și voie bună. Organizat special pentru cei mici pe toată perioada vacanței de vară, evenimentul “Jocurile Vacanței” a ajuns la cel de-al optulea weekend. 
Sute de prichindei s-au bucurat deja, în zilele de sâmbătă și duminică ale lunilor iulie și august, de spectacole organizate special pentru ei, iar parcurile mari ale sectorului au răsunat de muzică, râsete, glasuri vesele și zglobii. Evenimentele vor continua până pe 16 septembrie. 

Vineri, 31 August, 2018 - 10:54

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, îi invită pe bucureșteni și pe turiștii prezenți în Capitală, sâmbătă, 1 septembrie și duminică, 2 septembrie, să străbată, la pas, una dintre cele mai frumoase străzi din centrul orașului, Calea Victoriei!

Pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, în intervalul orar 10:00 – 21:00, Calea Victoriei va redeveni pietonală și va reda, printr-un traseu animat de activități stradale, atmosfera Bucureștiului interbelic.

Miercuri, 29 August, 2018 - 10:51

Referitor la informaţiile care au apărut în mediul online şi spaţiul public, cu privire la taberele pentru seniori organizate de Primaria Capitalei, pentru o corecta informare publica, solicitam redactiilor care au preluat acuzatiile la adresa PMB sa redea si sa redea si punctul de vedere al institutiei, care se regaseste in urmatoarele

PRECIZARI

Tabere pentru seniori: Primaria Capitalei a cerut parerea participantilor si a primit evaluari pozitive. Persoana care si-ar fi exprimat online nemultumirea nu este pe lista beneficiarilor reali

Marţi, 28 August, 2018 - 10:44

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri. Concertul aniversar “Muzica de altădată – Artiști români de pretutindeni, din nou acasă” va avea loc pe 1 septembrie 2018, în Parcul Crângași, începând cu orele 20:00.
            

Subscribe to Politica locala