Joi, 14 Februarie, 2019 - 09:48

Primăria Sectorului 2 a elaborat proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în formă intermediară, actualizat după desfăşurarea procedurii de dezbatere publică în şedinţele din data de 29.01.2019 şi 05.02.2019.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 11:54

Primarul General, Gabriela Firea: "Primaria Capitalei va acorda si anul acesta alocatiile sociale promise! Aceste programe sunt destinate sa incurajeze natalitatea, sa sustina educatia copiilor si sa imbunatateasca viata celor care fac parte din categorii sociale vulnerabile"
Primarul General, Gabriela Firea, ii asigura pe toti beneficiarii alocatiilor acordate de Primaria Capitalei, prin Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, ca programele aflate in derulare de catre Primaria Capitalei vor continua si anul acesta.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 13:01

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au depistat un cetăţean român care transporta peste 18.700 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 12:33

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită joi, 14 februarie 2019, de la orele 18.00, la evenimentul ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR LA CASA ARTELOR “DINU LIPATTI”, prilejluit de sărbătoarea Sfantului Valentin și a iubirii.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 12:22

Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 08:50

Primăria Municipiului Sibiu lansează o secţiune specială a site-ul www.sibiu.ro, dedicată programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 (SRGE 2019).

"În 12 februarie Sibiul şi Egeea de Sud preiau titlul de Regiune Gastronomică Europeană de la Brabantul de Nord şi Galway.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 14:55

De cele mai multe ori, atunci când intervin semne în starea de sănătate şi simptome ce afectează calitatea vieţii apare întrebarea: cărui medic ne adresăm pentru un control?

Primul care ne poate lămuri în această privinţă este medicul de familie, iar în cele mai multe cazuri, acesta recomandă ca investigaţiile să pornească de la medicul de medicină internă.

Medicina internă este specialitatea căreia trebuie să ne adresăm nu numai atunci când apar probleme de sănătate, dar şi anual, pentru un control general de rutină.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 12:44
să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a invitat, joi, pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să declanşeze un referendum pentru ca bucureştenii să decidă cum trebuie alocat bugetul local.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 09:55

Primarul general, Gabriela Firea, care reprezintă primarii de municipii din Asociaţia Municipiilor din România (AMR), participă la o nouă rundă de negocieri, joi dimineaţă, la sediul Ministerului de Finanţe, cu ministrul Eugen Teodorovici.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 09:34

Alertați de competenţele transmise la nivel local și îngrijorați de noile propuneri ale guvernului, primarii orașelor mici și mijocii se vor întâlni pentru a-și decide poziția față de Proiectul de lege privind bugetul de stat pentru anul 2019
·        „ Sufocaţi de atribuirea unor competențe către administrația locală, în cele mai multe cazuri fără alocare de surse financiare suficiente, şi de nevoia asigurării funcţionării unor servicii publice care, pe lângă locuitorii propriilor orașelor, deservesc şi locuitorii comunelor învecinate, 

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 15:35
prin crearea unei rețele de ecosisteme acvatice benefice pentru societate

A doua întâlnire a factorilor interesați (stakeholderilor) la nivel național și local pentru proiectul DANUBE FLOODPLAIN , a avut loc în cadrul  Workshop-ului cu tema „Reducerea riscului de inundații prin reabilitarea luncii Dunării în zona pilot Bistreț”, din data de 5 februarie 2019, de la Port Cultural Cetate, județul Dolj.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 13:48

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, după ce a fost audiat luni la Parchetul General, că declaraţia sa potrivit căreia a minţit procurorii în cazul anchetei privind protestul din 10 august a fost o metaforă.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 13:25

Primarul general Gabriela Firea a scris luni, pe pagina sa de Facebook, că îl invită pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la o dezbatere pe tema bugetului, pe motiv că acesta a tăiat 180 de milioane de euro din bugetul Primăriei Capitalei.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 08:38

Declaraţie de presă a viceprimarului general al Capitalei Aurelian Bădulescu:

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 11:12

Răspunsul corect la această întrebare extrem de provocantă este și afirmativ și negativ. În mod paradoxal, în același timp. Depinde doar din ce perspectivă privim lucrurile. Doctorul Sorin Oprescu a candidat și a câștigat Primăria Generală a Capitalei din poziția de independent. Și, tot ca independent, a candidat și la prezidențiale. A fost dislocat de către DNA, în urma unei anchete falsificate, pentru că sistemul dorea să-i pregătească terenul lui Cristian Bușoi. Nu a fost să fie. Dar Gabriela Firea? Va face aproximativ aceeași pași?

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 12:29

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă așteaptă la un nou eveniment pentru copii. „Kids Club”, aflat la cea de-a cincea ediție, este un proiect artistic amplu şi complex, dedicat celor mici, ce se va desfășura în fiecare weekend, între 2 februarie și 14 aprilie 2019, în Rotonda Plaza România.
La fel ca în fiecare an, prichindeii vor participa la ateliere în cadrul cărora își vor putea descoperi pasiunile și talentele artistice. Pe întreg parcursul evenimentului, locuitorii Sectorului 6 vor fi implicați în surprize atent alese pentru ei. 

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 12:09

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri publice de la PMB că va propune în Consiliul General un proiect care presupune ca activităţile comerciale pentru unele supermarketuri să fie închise în weekend.
                                     

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 12:03

Gabriela Firea a declarat, joi în şedinţa CGMB, că a dat o dispoziţie ca reprezentanţii Corpului de Control al primarului general să verifice situaţia de la Apa Nova creată de deversarea amoniului.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 13:24

Cursurile nu vor fi suspendate în nicio unitate de învăţământ din judeţul Sibiu, ca urmare a declarării epidemiei de gripă la nivel naţional. La solicitarea prefectului Adela Muntean, inspectorul şcolar general şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică au explicat, în şedinţa Colegiului Prefectural, că situaţia îmbolnăvirilor cu virusul gripal nu este îngrijorătoare în judeţul Sibiu.

De asemenea, prefectul judeţului a cerut o informare asupra situaţiei hidro-meteorologice la zi, precum şi a stării drumurilor naţionale. 

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 10:40

Primăria Capitalei dezminte ferm informațiile eronate privitoare la o eventuală blocare a proiectului privind construcția Spitalului Metropolitan, lansate în spațiul public de către politicieni din Opoziție preocupați doar de propria imagine și preluate în presa online fără o minimă verificare.

În ciuda zvonurilor alarmiste, realizarea acestui obiectiv de investitii, esential pentru cetatenii din regiunea Bucuresti Ilfov, se desfasoara conform graficului, nu exista blocaje sau intarzieri in ceea ce priveste realizarea acestui obiectiv de investitii,

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 08:35

Zi importantă pentru locuitorii comunei Fîntînele din judeţul Mureş. La sediul ADR Centru din Alba Iulia a fost semnat contractul de finanţare în valoare totală de peste trei milioane lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu în şcoala din satul Călimăneşti.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 13:56

Poliţia Capitalei solicită sprijin în vederea depistării unei femei care, la data de 21 ianuarie a.c., a plecat de la locul de muncă şi nu a revenit până în prezent la domiciliul din sectorul 4.

Persoana dispărută se numeşte BĂLĂU ZAMFIRA, este în vârstă de 42 de ani şi are următoarele semnalmente:

- Înălţime: înălţime:1,60 m, greutate 55 kg , faţa ovală, ochi căprui, păr roşcat, lung, bărbie ascuţită, nas drept, ten deschis.

- La data dispariţiei purta geacă maro, căciulă gri, pantaloni de trening gri,cizme albastre.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 13:49

Primarul general Gabriela Firea a declarat că nu a avut acces la proiectul de buget pe 2019, dar că informaţiile obţinute pe surse arată că şi anul acesta fondurile pentru proiectele de dezvoltare vor fi diminuate.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 12:16

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Fulop Laszlo Zsolt, primarul oraşului Sovata, şi domnul Scumpu Lucian Gligor, primarul comunei Bazna, au semnat, împreună cu domnul Simion Creţu, director general ADR Centru, două contracte de finanţare în cadrul Axei Prioritare 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care vor fi alocate sume totale cumulate de peste 23,5 milioane lei pentru investiţii dedicate dezvoltării durabile a turismului.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 11:55

Primarul General, Gabriela Firea, va fi prezenta astazi, alaturi de presedintele AMR si primarul sectorului 3 Robert Negoita, dar si de primarii municipiilor din tara, la ora 13.00, la reuniunea Asociatiei Municipiilor din Romania care se va desfasura la sediul Asociatiei din str. Matei Basarab nr 63. Tema sedintei sunt alocarile bugetare din administratia publica locala.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 09:23

Indicele de percepţie a corupţiei (IPC) 2018, publicat astăzi 29 ianuarie 2019 de Transparency International, arată că eşecul constant al majorităţii ţărilor de a controla în mod semnificativ corupţia contribuie la o criză a democraţiei în întreaga lume. 

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 17:16
În ciuda „tentativelor de dezbinare promovate prin declarații cu iz de mahala”

Echipa Partidului Social Democrat Dâmbovița rămâne unită în ciuda eforturilor disperate și ale atacurilor neprincipiale comise de unii politicieni cu pretenții de lideri. Toate tentativele de dezbinare promovate prin declarații cu iz de mahala au rămas fără ecou în rândul primarilor, al consilierilor și al parlamentarilor PSD din Dâmbovița. Așa cum a fost în toate momentele dificile, familia social-democrată se dovedește a fi unită și preocupată de problemele cetățenilor.

 

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 11:59

Departamentele Primăriei Sectorului 1 au fost în alertă în acest sfârșit de săptămână și au intervenit, în cel mai scurt timp posibil, pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenul de ploaie înghețată. Conform situației centralizate de Poliția Locală Sector 1, în intervalul 25-27 ianuarie 2019, dintr-un total de 438 de sesizări venite din partea cetățenilor, din care 395 vizează căderi de crengi/copaci/cabluri și 43 de avarii auto, până ieri fuseseră rezolvate 330 de sesizări, rămânând în curs de soluționare 108. 

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 09:48

Primăria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti mai multe proiecte pentru declararea de utilitate publică. Este vorba de poduri pietonale peste râul Dâmboviţa, parcaje subterane în zona Sălii Palatului, precum şi amenajarea unor spaţii urbane. De asemenea, PMB vrea declararea de utilitate publică a proiectelor care prevăd amenajarea lângă Sala Palatului a unor parcări subterane, pe trei niveluri, cu un total de 1.000 de locuri, precum şi amenajarea la suprafaţă a unor spaţii urbane.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 19:00

Consiliul Județean Vrancea invită la manifestările prilejuite de celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, care vor avea loc joi, 24 Ianuarie

Programul manifestărilor 24 Ianuarie 2019

Ora 11.00 -

Simpozion „Întâlnire cu ISTORIA: 160 de ani de la Unirea Principatelor Române 24 Ianuarie 1859- 24 Ianuarie 2019”,  la Muzeul Unirii din Focșani

 

Subscribe to Politica locala