Marţi, 20 August, 2019 - 12:43

Primăria Sectorului 3, împreună cu Metropolis Film, organizează, în perioada 20 august - 15 septembrie, cea de-a VII-a ediţie a evenimentului "Cinema în aer liber". Cinema în aer liber vine anul acesta cu o selecţie de 20 de filme, dintre care 10 filme noi în selecţia oficială, apreciate la nivel global de către public şi criticii de film.

Marţi, 20 August, 2019 - 12:13

Campionatul Mondial de Alergare de 50KM care are loc la Brașov în data de 1 septembrie 2019 va aduce modificări importante traficului rutier
Turiştii care plănuiesc să viziteze municipiul Braşov în 1 septembrie se vor putea bucura de un campionat mondial de atletism, un eveniment unic pentru Braşov şi pentru România!
Campionatul Mondial de Alergare de 50KM va avea loc în inima Braşovului, iar ultraatleţii vor putea fi încurajaţi de toţi locuitorii şi turiştii care vizitează Braşovul în această perioadă. 

Marţi, 20 August, 2019 - 11:11

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a fost dotat cu şapte ambulanţe noi, după ce alte 15 maşini cu echipamente medicale de ultimă generaţie au fost distribuite în ultimii doi ani către Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Marţi, 20 August, 2019 - 10:52

Primăria Sibiu continuă acţiunea de eliberare a domeniului public de autovehiculele abandonate în locuri de parcare, pe terenuri virane sau chiar pe spaţii verzi. Legislaţia prevede proceduri de durată în cazul acestor autovehicule care includ identificarea şi somarea proprietarului, demersurile pentru intrarea în proprietatea municipiului, expertizarea în vederea valorificării şi vânzarea acestor autovehicule abandonate ca fier vechi.

Luni, 19 August, 2019 - 12:21
în care se organizează sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Începând de miercuri, 21.08.2019 și până marți, 03.09.2019, perioadă în care se desfăşoară sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 se vor implica activ în menţinerea ordinii şi siguranţei publice la toate unităţile de învăţământ la care vor fi organizate teste. 

Cu precădere, vor fi monitorizate momentele sosirii şi plecării candidaţilor şi a însoţitorilor acestora.

Vineri, 16 August, 2019 - 18:16

Senatorul PNL Cristian Chirteş a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că au fost cinci cazuri în care instanţa a anulat ordinele prefectului, ultimul fiind cel prin care a fost constatată încetarea mandatului de primar al municipiului Reghin al Mariei Precup, emis după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a confirmat decizia de incompatibilitate şi de conflict de interese dată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în 23 noiembrie 2015.

Vineri, 16 August, 2019 - 09:03

Începând de cu data de 14 august 2019, toţi cei care vizitează Parcul Drumul Taberei, cel mai frumos parc din Bucureşti, reabilitat integral de autoritatea locală a Sectorului 6, au la dispoziţie noi modalităţi de petrecere a timpului liber.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a dat startul plimbărilor cu hidrobicicleta pe lacul din Parcul Drumul Taberei, acolo unde a fost amenajat cel mai mare ponton plutitor din ţară.

Miercuri, 14 August, 2019 - 12:12

Vrei să se joace în aer liber copilul tău? Vino la sfârșit de săptămână în cele patru parcuri din Sectorul 6, unde au loc activitățile distractive din cadrul evenimentului “Jocurile Vacanței”. 
Evenimentul se desfășoară până în luna septembrie și este organizat de către Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6. 
    Copiii vin la fiecare sfârșit de săptămână în număr mare pentru a participa la activitățile special organizate pentru ei. 
    
Program  “Jocurile Vacanței” :

Miercuri, 14 August, 2019 - 11:33

Primăria Sectorului 2 aduce la cunoștința cetățenilor organizarea unei dezbateri publice pe tema proiectului de hotărâre pentru aprobarea unor tarife privind activităţi specifice ale serviciului de salubrizare în Sectorul 2, iniţiat de Toader Mugur Mihai, Primarul Sectorului 2, ce urmează a fi supus aprobării Consiliului Local Sector 2.

Miercuri, 14 August, 2019 - 11:30

Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, a organizat în lunile iulie şi august, tabere la munte şi la mare pentru copiii din cadrul centrelor de zi şi cei care beneficiază de măsură de protecţie specială în sistem rezidenţial şi familial.

Vacanţa de vară a însemnat pentru copiii din sistemul de protecţie al DGASPC Sector 2 mai multe tabere la munte şi la mare, prilej cu care cei mici au profitat de frumuseţea naturii, aerul curat de munte sau briza mării, s-au relaxat şi au petrecut clipe frumoase alături de prieteni.

Marţi, 13 August, 2019 - 09:00

În legătură cu aşa-zisele dezvăluiri ale unui consilier general PNL, care face referire la un "spot publicitar" al Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Capitalei face următoarele

PRECIZĂRI

Clipul la care se face referire nu este un clip de promovare, ci un clip de CONŞTIENTIZARE a opiniei publice, care este difuzat de mai multe posturi TV.

Luni, 12 August, 2019 - 13:14

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Luni, 12 August, 2019 - 11:04

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi-FONTIS, structura care implementează Programul "Iaşi - Capitala Tineretului din România 2019-2020" organizează cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului o serie de evenimente în 7 cartiere ieşene, începând cu data de 12 august:

1. Conferinţa "Viitorul Iaşului văzut din România"

Vineri, 9 August, 2019 - 19:22

Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi, la Primăria Capitalei, o întâlnire cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România, asociaţie care organizează manifestaţia din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Vineri, 9 August, 2019 - 16:22

În urma apariţiei în spaţiul de social media a unui film privind Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, preluat de mai multe publicaţii, care prezintă o situaţie scoasă din context şi al cărui conţinut pune într-o lumină falsă activitatea de ansamblu a unităţii sanitare şi condiţiile oferite pacienţilor, facem o serie de precizări din dorinţa de a informa corect opinia publică şi a transmite situaţia reală privind activitatea şi condiţiile existente în cadrul celei mai mari unităţi sanitare a judeţului Sibiu:

Vineri, 9 August, 2019 - 15:21

Primarul General, Gabriela Firea: "Un consilier PNL ridicol şi frustrat a lansat azi acuzaţia că fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în Bucureşti sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunţ public pe acel consilier PNL incompetent şi chiulangiu care a lipsit la o treime din şedinţele Consiliului General şi ale comisiilor de specialitate, că nu fug nici pe Marte şi nici pe altă planetă.

Vineri, 9 August, 2019 - 13:30

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A., a finalizat lucrările de modernizare şi integrare în Sistemul de Management al Traficului Bucureşti (BTMS) pe una dintre cele mai importante artere din Bucureşti: Şoseaua Colentina. Au fost efectuate lucrări la 13 intersecţii semaforizate, de la intersecţia cu Aleea Câmpul Moşilor, până la capătul liniei de tramvai numărul 21.

Vineri, 9 August, 2019 - 11:40

În luna iulie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat o serie de amenzi persoanelor care nu păstrează curățenia trotuarelor, arterelor de circulatie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice.
•    Au fost legitimate 1.588 de persoane, aplicate 373 de sancțiuni contravenționale și au fost confiscate bunuri comercializate ilegal.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate  a fost de 132.200 lei, iar suma bunurilor confoscate se ridică la 4877 lei. 

Vineri, 9 August, 2019 - 11:30

Vară, vacanță și râsete de copii. Patru parcuri din Sectorul 6 găzduiesc activitățile de sfârșit de săptămână unde cei mici pot participa la activitățile educativ - distractive organizate în cea de-a șasea săptămână.
Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă și în luna august ”Jocurile Vacanței”, eveniment tradiție pentru copiii aflați în vacanța de vară. 
     
     Programul pentru 10 - 11 august 2019:

Vineri, 9 August, 2019 - 10:51

Ambulatoriul Spitalului "Victor Babeş" prinde contur! Până la sfârşitul anului, Bucureştiul va avea încă o unitate medicală ultramodernă, care va putea primi 400 de pacienţi zilnic!

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat şantierul Ambulatoriului Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Victor Babeş', pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiţii.

Joi, 8 August, 2019 - 12:48

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniul Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a demarat o amplă campanie de „înverzire” a sectorului. Astfel, grădinile din jurul blocurilor de locuinţe vor avea un nou aspect, graţie unei colaborări pe care ADPDU Sector 6 a încheiat-o cu asociaţiile de proprietari. Practic, în cadrul acestei colaborări, ADPDU va distribui GRATUIT seminţe de gazon asociaţiilor de proprietari care le vor semăna în grădinile din jurul blocurilor de locuinţe.

Joi, 8 August, 2019 - 10:33

Noul prefect al Capitalei, Cristian Marius Ghincea, a depus joi jurământul de învestire în funcție.

„Aveti in fata un om care stie sa-si asume. (...) S-a intalat la functionari frica de a-si asuma responsabilitati”, a declarat Ghincea. 

Instalarea lui Ghincea vine inainte de mitingul de sâmbătă, 10 august, organizat la un an distanță față de manifestările violente din Piața Victoriei care au dus la schimbarea fostului prefect de la acea vreme, Speranța Cliseru.

Miercuri, 7 August, 2019 - 13:27

Primăria Capitalei: Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecţia Pantelimon-Vergului. Acest obiectiv reprezintă atât restul de execuţie al proiectului "Reabilitare sistem rutier cu linii de tramvai pe şos. Pantelimon şi şos. Iancului" cât şi realizarea parcării de tip park & ride-un nod intermodal care cuprinde: bucla întoarcere tramvai, peroane, sala aşteptare, zona food, zona maxi taxi, culoar până la viitoarea staţie de metrou şi pasaj pietonal care va înlocui trecerile de pietoni.

Vineri, 2 August, 2019 - 12:16

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă și în luna august ”Jocurile Vacanței”, eveniment de tradiție pentru copiii aflați în vacanța de vară. 
    Activitățile au loc la fiecare sfârșit de săptămână, în patru parcuri din Sectorul 6 - Parcul ANL Brâncuşi și în Parcul Tudor Vladimirescu (între orele 10.00 și 12.00), în Parcul Crângaşi (între orele 18.00 și 21.00) și în Parcul Marin Preda, fost Giulești, (între orele 17.00 și 20.00). Evenimentul se va desfășura până în luna septembrie.

Joi, 1 August, 2019 - 14:14

În perioada 01 - 04 august 2019, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările cultural artistice dedicate centenarului municipiului Timişoara.

Joi, 1 August, 2019 - 14:00

În ultima săptămână, filialele de sector ale PLUS București, însumând 3.184 de membri, și-au ales conducerile și candidatul la Primăria Generală prin votul democratic al tuturor membrilor cu drept de vot din București. 

Cei 6 președinți ai filialelor de sector sunt: 

PLUS Sector 1 - Diana Buzoianu;
PLUS Sector 2 - Silviu Șerban; 
PLUS Sector 3 - Lucian Judele; 
PLUS Sector 4 - Simona Spătaru;
PLUS Sector 5 - Iustin Roșca;
PLUS Sector 6 - Alin Stoica.

Joi, 1 August, 2019 - 13:56

Peste 850 de copii din Sectorul 6 s-au înscris deja la cursurile gratuite organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și derulate în cadrul Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant. Învățarea eficientă, muzicoterapia, discursul liber, spaniola și dezvoltarea personală sunt cursurile la care nu mai sunt locuri libere, după o lună de înscrieri! 

Joi, 1 August, 2019 - 13:39

Proiectul „Oedipe Redux“ , o „re-imaginare“ contemporană, în cheie de jazz,  a capodoperei enesciene, realizat de artistul român Lucian Ban şi de violonistul american Mat Maneri, va fi intepretat în cadrul Festivalului Internațional de Arte EUROPALIA, într-un turneu ce cuprinde cinci concerte în Belgia, Franța, Olanda, în perioada 19-29 noiembrie 2019.

Joi, 1 August, 2019 - 11:01

Parcul Cosmos, situat în cartierul Pantelimon, este noul parc reabilitat de Primăria Sectorului 2 prin Administrația Domeniului Public Sector 2 în cadrul programului de regenerare a zonelor verzi.
     Pentru confortul bucureștenilor care doresc să se relaxeze într-un loc plăcut, au fost reabilitate integral aleile parcului, au fost plantate flori produse în serele ADP Sector 2, precum și gazon cu instalația de irigare aferentă necesară întreținerii.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 13:54

La solicitarea riveranilor, începând cu data de 02.08.2019, se va circula într-un sigur sens pe strada Petofi Sandor, dinspre strada Barbu Ștefănescu Delavrancea spre Strada Docenților. 

    Introducerea sensului unic pe această arteră se face în baza avizului tehnic nr.3999/07.03.2019, emis de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București. 

Subscribe to Politica locala