Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:25

Cu sprijinul Primăriei Sectorul 6, copiii care frecventează săptămânal cursul de informatică desfăşurat la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul "Golescu Grant" au avut parte de o surpriză. Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, profesorul lor a organizat o oră de curs inedită, adaptată acestei perioade.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 10:36

Zilele de 26 aprilie - Vinerea Mare, 28 şi 29 aprilie - prima şi a doua zi a Paştelui ortodox, precum şi ziua de 1 Mai - Ziua Muncii sunt declarate prin Codul Muncii zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, iar ziua de 30 aprilie a fost stabilită prin hotărâre de Guvern ca zi liberă.

În acest context serviciile Primăriei Municipiului Sibiu, dar şi serviciile publice subordonate Consiliului Local nu vor avea activitate în perioada menţionată, cu excepţia compartimentului de Stare Civilă, a Cimitirului Municipal şi a Grădinii Zoologice Sibiu.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 08:22

Primăria Capitalei anunţa că Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia companiei Vesta făcută împotriva procedurii de achiziţii de vopseluri şi indicatoare rutiere iniţiată de Compania Municipală Managementului Traficului.

Procedura a fost demarată pentru realizarea pistelor de biciclete de pe raza Municipiului Bucureşti.

Compania Municipală Managementul Traficului (CMMTB) are un contract cu Primăria Capitalei pentru proiectarea şi execuţia a 39 de km de piste de biciclete în Municipiul Bucureşti.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 14:00

Primăria Sectorului 2 continuă, miercuri, 24 aprilie 2019, de la ora 11.00, proiectul pilot pentru Capitală de spălare mecanizată a străzilor şi de parcare alternativă a autovehiculelor pe un sens de mers, în vederea curăţării eficiente a carosabilului.

Şoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Bulevardul Ferdinand I spre Pasajul Obor, este al doilea tronson care va fi eliberat în totalitate de autovehicule şi apoi spălat (trotuar, rigolă şi stâlpii regiilor furnizoare de utilităţi).

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 13:58

Bugetul general centralizat al Sectorului 1 pentru anul 2019, adoptat în şedinţa de ieri a Consiliului Local, este de 1.595.774,11 mii lei

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 10:10

Contrar afirmaţiilor false emise în spaţiul public de persoane sau organizaţii care caută pretexte aşa-zis documentate pentru a-şi justifica acţiunile de protest prin care se promovează, Primăria Capitalei a făcut toate demersurile către autorităţile centrale astfel încât autobuzele STB să poată beneficia de măsură delimitării cailor de rulare a tramvaielor (proiect cu beneficii imediate pentru transportul public). Cu toate acestea, propunerile Primăriei Capitalei au rămas fără răspuns.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 14:51

În perioada 15.04-15.05.2019, cadre ale Poliţiei Locale Sector 2 şi ale Brigăzii Rutiere Bucureşti vor acţiona pe Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon - perimetrul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi capătul liniei de tramvai 14 (Cora Pantelimon), pe ambele sensuri de mers, în vederea prevenirii opririlor şi staţionărilor neregulamentare, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere în vigoare.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 13:11

Primarul Robert Negoiţă a propus, la ultima întâlnire a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), implementarea unei platforme digitale comune pentru Direcţiile Generale de Taxe şi Impozite şi Poliţiile Locale din toată ţara. Un sistem integrat care să ofere acces direct la bazele de date ale acestor instituţii în întreaga ţară ar permite eliminarea greşelilor, a neconcordanţelor sau a anumitor întârzieri la încasarea amenzilor contravenţionale sau taxelor, de exemplu, a subliniat edilul Sectorului 3.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 13:45

Copiii au din nou ocazia de a-și exersa abilitățile creative la Plaza România. Kids Club continuă și weekendurile din luna aceasta, pe 6-7 aprilie, și pe 13-14 aprilie, în intervalul orar 17.00-20.00. 
Atelierele din aprilie includ realizarea de ursuleți panda, vederi, dinozauri, dar și iepurași și coșulețe de Paște. Animatorii costumați în diverse personaje de poveste precum și jocurile interactive vor fi nelipsite și de data aceasta. 

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:16

Fundația Comunitară București, împreună cu IKEA România, ING Bank și Lidl România, lansează Bucureștiul Pregătit, fondul pentru cutremur și alte dezastre majore. Prima rundă de finanțare, în valoare de 475.000 lei, se lansează pe 4 aprilie 2019. Programul vizează organizații non-profit și grupuri de inițiativă care construiesc proiecte de informare și pregătire a bucureștenilor în caz de cutremur. Finanțările vor fi acordate pe o perioadă de maxim 12 luni.  

Joi, 28 Martie, 2019 - 12:52

Copilul dumneavoastră are manifestări de timiditate, anxietate, introversiune, tristeţe sau scăderea stimei de sine?  

Poate fi vorba despre bullying la şcoală sau în grupul de prieteni din cartier, un fenomen tot mai frecvent, care face obiectul unui program de combatere iniţiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS).

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 11:19

Primăria Sectorului 2 a redeschis fântânile de mare adâncime amplasate în mai multe cartiere după ce a obţinut buletinele de analiză de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, care atestă că apa este de cea mai bună calitate şi poate fi consumată în siguranţă. 
   Astfel, bucureştenii se pot aproviziona, gratis, cu apă din cele 15 fântâni de mare adâncime amplasate în următoarele zone:
1. Parcul Obor – Primăria Sectorului 2;
2. Parcul Tolbuhin;
3. Parcul Lunca Florilor;
4. Parcul Motodrom;
5. Parcul Fabrica de Gheață;

Marţi, 26 Martie, 2019 - 13:37

Miercuri, 27 martie 2019, începând cu ora 15.00, va avea loc în parcul Plumbuita1 un eveniment organizat de viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, la care vor lua parte Nicolae al României, oameni de afaceri de succes din capitală, locuitori ai sectorului 2 și reprezentanți ai autorităților locale.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 13:20

Contribuabilii persoane fizice beneficiază de bonificație de 10% la plata integrală a impozitului inclusiv luni,  1 aprilie

Bucureștenii din Sectorul 1 mai au la dispoziție câteva zile pentru a-și achita, cu reducere, impozitele și taxele locale. Având în vedere faptul că data de 31 martie cade într-o zi de duminică, contribuabilii, persoane fizice, care își achită integral, cu anticipație, obligațiile fiscale beneficiază de o bonificație de 10%, până luni, 1 aprilie, inclusiv.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 10:51

Primarul Mihai Mugur Toader vine în sprijinul locuitorilor sectorului 2 care doresc să-și facă curățenie în case și îi anunță că, sâmbătă,  30 martie 2019, pot depozita deșeuri voluminoase și DEE-uri în fața imobilelor de domiciliu de unde vor fi ridicate gratuit de către S.C. Supercom S.A. între orele 09.00 – 14.00.   

Joi, 21 Martie, 2019 - 09:47

Primăria Sectorului 2 a dat startul înscrierilor pentru cea de-a doua ediție a celui mai mare program educațional din România, "Academia Copiilor Sector 2", care oferă CURSURI GRATUITE preșcolarilor şi școlarilor din unitățile de învățământ.
     În urma feedback-ului foarte bun primit în prima lună de la startul acestui program de care beneficiază peste 17.000 de copii, s-a decis continuarea acestuia în anul școlar 2019-2020. 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 12:23

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, a dispus un control în zona Acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud, în urma unor informații apărute în spațiul public referitoare la posibile deversări de apă menajeră în apa lacului. În urma acțiunii de control desfășurată de reprezentanții Biroului Corp de control al ANAR, împreună cu inspectori de gospodărire a apelor detașați în regim de urgență din teritoriu, suntem în măsură să precizăm următoarele:

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 09:41

Primăria Capitalei și Societatea de Transport Bucureşti - STB SA îi invită pe bucureşteni, joi, 21 martie, la o plimbare cu „Tramvaiul poeziei”, unde vor putea petrece clipe minunate alături de elevi şi liceeni care au pregătit momente de muzică şi poezie.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, tramvaiul galben va circula între orele 12.00-15.00, pe traseul Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moşilor, Piaţa Sfântu Gheorghe şi retur.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 13:56

Primăria Sectorului 4 compensează, prin stimulente financiare, cuantumul burselor de performanţă şi de merit pe care patru elevi ar fi trebuit să le primească pentru participarea la olimpiade naţionale şi judeţene. Olimpicii au fost privaţi, însă, de aceste sume, din cauza unor erori ale directorilor unităţilor de învăţământ.

Stimulentele, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei, sunt acordate prin Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ (D.A.U.I), în baza unei Hotărâri, adoptată în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 4, care a avut loc luni, 18 martie 2019.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:55

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă așteaptă la un nou sfârșit de săptămână plin de distracție și veselie. În cadrul evenimentului pentru copii ”Kids Club”, cei mici, alături de părinți sau bunici, vor fi creativi, jucăuși, vor viziona piese de teatru, vor cânta și vor dansa.
    Organizat cu sprijinul primarului Gabriel Mutu, „Kids Club” este un proiect artistic amplu şi complex, dedicat copiilor, ce se va desfășura în fiecare weekend, până pe 14 aprilie 2019. 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:31

La iniţiativa primarului Gabriel Mutu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a început un dialog cu asociațiile de studenți dornice să susţină activitățile derulate în sprijinul beneficiarilor de servicii sociale. La apelul nostru au răspuns Liga Studenților și Absolvenților din Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Societatea Studenților în Medicină, Asociația Studenților în Drept și Asociația Studenților din Filosofie.

Joi, 14 Martie, 2019 - 11:51

Update:
Declaraţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la începutul Biroului Executiv al PNL - 14 martie 2019

Bună dimineaţa!

Joi, 14 Martie, 2019 - 09:50

Primaria Municipiului Bucuresti: Regulamentul Programului Bucharest Start-up City, prin care 200 de noi afaceri vor primi finantare in valoare de 50.000 de euro, a fost pus in dezbatere publica

Primaria Municipiului Bucuresti a definitivat si a pus in dezbatere publica Regulamentul Programului Bucharest Start-up City. Dupa finalizarea perioadei de dezbatere publica si aprobarea documentului de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, bucurestenii vor putea sa depuna planurile de afaceri, in vederea finantarii acestora.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 12:00

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că în Bucureşti au fost identificate 800 de gropi la final de iarnă.

Luni, 11 Martie, 2019 - 23:21
Culmea demagogiei: Când guvernezi, o faci în primul rând pentru țară, nu pentru tine!

Cu tupeul său devenit proverbial președintele - „frână” aruncă responsabilitatea gesturilor sale de frondă indecentă asupra adversarilor politici. După ce a promulgat de nevoie (era ultima zi) legea bugetului asigurărilor sociale, a retrimis la parlament Bugetul 2019, deși știa foarte bine că este un gest inutil, menit doar să ațâțe spiritele și așa încinse de eternele sale tergiversări. Iată cum își motivează „politica”:

„Românii au tot dreptul să știe cum stau lucrurile în realitate cu bugetul țării.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 13:52

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, rămâne un aliat al cetățenilor Sectorului 1, și nu numai, în lupta acestora pentru închiderea Gropii de gunoi Iridex și pentru asigurarea unui “Aer curat, Bun de respirat” în Capitală și zonele limitrofe. Totodată, edilul a anunțat că, în prezent, cea mai bună opțiune pe care o au locuitorii Sectorului 1 este ca deșeurile din această zonă administrativă să fie depozitate la Depozitul Ecologic Vidra, în condițiile în care Contractul nr.955/1999, încheiat, pe 20 de ani, între Municipiul București și S.C.

Joi, 7 Martie, 2019 - 10:23

Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural "Mihai Eminescu", în parteneriat cu Protoieria Sectorului 2 Capitală, realizează în perioada 11-17 martie 2019 proiectul cultural-religios "Duminica Ortodoxiei".   

Programul acestui eveniment, care îmbină sărbătoarea ortodoxă a cinstirii sfintelor icoane, cu evenimente dedicate spiritualității naționale, este variat, fiind adresat tuturor categoriilor de vârstă:

-      Luni, 11 martie, ora 17:00, Galeria “2 ART” de la Primăria Sectorului 2 - vernisaj expoziție de icoane pictate de copii 

Joi, 7 Martie, 2019 - 10:08

Primăria Municipiului București, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADTPBI), anunță intenția de a reorganiza rețeaua de tramvaie din Municipiul București, ale STB SA.

În proiectul propus, modificările vizează creșterea eficienței liniilor de tramvai și, totodată, sporirea încrederii și interesului populației pentru acest mijloc de transport nepoluant.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 12:20

Dacă vrei să devii asistent maternal profesionist, acum este şansa ta! Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îşi dezvoltă reţeaua de asistenţi maternali şi face o selecţie în vederea atestării şi angajării persoanelor interesate.

Asistentul maternal profesionist este o persoană fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea copilului pe care îl primeşte în plasament.

Condiţiile pe care persoanele interesate trebuie să le îndeplinească sunt următoarele:

Marţi, 5 Martie, 2019 - 14:03

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, împreună cu reprezentantul Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, Tatiana Proskuriakova, un memorandum de asistență tehnică între Municipiul București și Banca Mondială.

Subscribe to Politica locala