Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:50

Joi, 13 decembrie 2018, peste 100 de persoane au beneficiat  de consultații gratuite la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.
    Cele mai căutate specialități medicale au fost: gastroenterologia, ginecologia și medicina internă.
    Cu ocazia aniversării unui an de existență, Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” a organizat Ziua Porților Deschise, iar cetățenii interesați au sunat la 031.9593 pentru a obține programări la consultații gratuite.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:47

În perioada 13-14 decembrie 2018, au fost recepţionate trei noi obiective de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii locale, realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (etapele I şi II), coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este vorba de: 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:35

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării, peste 2kg substanţe vegetale, peste 3.000 de pachete cu ţigări, diverse sume de bani, articole electronice şi a fost indisponibilizat un autoturism.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:09

Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, în colaborare cu Asociația pentru Educație „Teofor”, vă invită în data de 18 decembrie 2018, ora 16.00, la premiera filmului documentar „Destinul European al României”. Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Român, din strada Aleea Alexandru, nr. 38, Sector 1. 
„Destinul European al României” este un film documentar care prezintă principalele contribuţii ale ţării noastre la istoria acestui continent, mai ales în ultimii 100 de ani. Filmul se constituie, aşadar, şi într-o celebrare a Centenarului Marii Uniri a românilor. 

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 10:37

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în cadrul şedinţei de consiliu de ieri, 12 decembrie 2018, consilierii generali au aprobat două proiecte de hotărâre prin care elevii şi însoţitorii persoanelor vârstnice să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport public în comun.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 12:31

Marţi, 11 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Primăria Generală a Municipiului București (PMB) au lansat oficial “Bucharest Start-Up City”.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 09:58

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, referitoare la „lipsa de masuri privind imbunatatirea calitatii aerului in Capitala", Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele:

Masurile privind imbunatatirea calitatii aerului si protejarea sanatatii populatiei si a mediului ambiant pot fi implementate cu succes si pot aduce rezultatele scontate, intr-un interval de timp rezonabil, doar prin concentrarea eforturilor tuturor autoritatilor cu responsabilitati in domeniu.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 12:00

În perioada sărbătorilor de iarnă, din dispoziţia primarului Gabriel Mutu, poliţiştii locali vor intensifica patrulările pe raza Sectorului 6. Măsura vizează atât prevenirea faptelor antisociale care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor, cât şi intervenţia operativă a echipajelor de poliţie locală pentru prinderea eventualilor agresori.
 
Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 vă recomandă:
·        evitaţi persoanele agresive sau în stare de ebrietate;

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 12:00

"Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a cerut prefectului Capitalei schimbarea din funcție a șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius", informează www.stiripesurse.ro.

"În solicitarea către prefect se arată că șeful Poliției Capitalei va fi pus sub cercetare, conform Statutului Polițistului", informează www.stiripesurse.ro, care citează National.
 

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 11:45

Primăria Sectorului 6 vine și în această iarnă în sprijinul cetăţenilor, oferind gratuit asociaţiilor de proprietari saci cu material antiderapant pentru a îndepărta gheaţa şi poleiul de pe aleile de acces şi trotuarele din jurul blocurilor.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 11:23

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Radio ZU, organizeaza, in perioada 15 - 21 decembrie, in Piata Universitatii din Capitala (pe esplanada cu statui), cea de-a treia editie a campaniei umanitare – Orasul Faptelor Bune. In cadrul evenimentului, devenit deja traditie, oameni de radio, reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti si artisti indragiti vor lucra impreuna pentru a aduce magia sarbatorilor de iarna in cat mai multe case din Romania.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:33

Cu toate că are numai 25.000 de locuitori, Sebeș a devenit unul dintre cele mai de succes modele economice din România, având cea mai mică rată de șomaj din țară. Totodată, orașul din inima Transilvaniei este recunoscut pentru investiții masive în domeniul auto (Mercedes a deschis o fabrică de componente auto, în care a investit 400 de milioane de Euro).
În același timp, datorită faptului că are 3 intrări la Autostrada A1, iar în curând se va uni cu municipiul Cluj-Napoca prin Autostrada A10, Sebeș a devenit rapid și o atracție pentru multi tineri interesati de un trai mai bun. 

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:36

Primarul General, Gabriela Firea, va supune aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, la urmatoarea sedinta, suplimentarea proiectului ,,O șansă pentru cuplurile infertile-FIV1” derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:40

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperit în P.T.F. comun Silistra - Ostrov aproximativ 600 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur şi fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

În data de 05.12.2018, în jurul orei 05.30, la P.T.F. comun Silistra - Ostrov, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc P.E., în vârstă de 52 de ani, care conducea un camion, înmatriculat în România.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:30
De Mos Nicolae se aprind luminile de sarbatori si la Gradina Zoologica din Capitala

 Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Gradina Zoologica, organizeaza, in perioada 6-16 decembrie, "Serbarile iernii la Zoo!", un eveniment dedicat, in special, celor mici.
In aceasta perioada, copiii vor avea parte de plimbari la Zoo alaturi de elfi si spiridusi, vor asculta Povestea Serii - Legenda lui Mos Nicolae si vor lua parte la spectacolul interactiv pentru copii – "Aventurile lui Mos Craciun la Zoo!".  Atmosfera de sarbatoare va fi completata de traditii si mestesuguri romanesti, colinde, surprize si cadouri pentru cei mici.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 08:52

Ministerul Afacerilor Externe lansează programul "InternshipRO2019EU" - componenta Bruxelles, dedicat exclusiv derulării activităţilor implicate de preluarea şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 12:14

Cei 100 de ani care s-au scurs de la înfăptuirea Marii Uniri au fost celebrați și de iubitorii sportului minții din Sectorul 6. 
În cadrul unui eveniment care reprezintă o punte între generații, copii, adolescenți și persoane vârstnice din comunitate s-au întâlnit în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, din Aleea Țibleș nr. 64, pentru a se înfrunta în fața tablelor de șah. 

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 13:33
Când se face și pentru "pierderile de apă" care le sunt imputate nedrept consumatorilor?

RADET anunţa că la sediul instituţiei, a avut loc comandamentul comun RADET - ELCEN - PMB, organizat în scopul reducerii şi rezolvării reclamaţiilor apărute în ultima perioadă în rândul consumatorilor cu privire la slabă calitate a agentului termic pentru încălzire.

În cadrul discuţiilor, au fost analizate cauzele care au dus la apariţia acestor neajunsuri şi au fost luate măsuri concrete de normalizare a situaţiei.

Având în vedere perioada ce urmează, care s-a anunţat a fi cu temperaturi deosebit de coborâte, au fost stabilite următoarele măsuri:

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 10:30

În perioada 30 noiembrie-2 decembrie 2018, Primăria Municipiului București organizează evenimentul București 100, un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri.

Timp de trei zile un număr de patru clădiri reprezentative ale Capitalei vor deveni suport pentru proiecții spectaculoase realizate de artiști internaționali (Bulgaria, Austria, Germania). Clădirile selectate în cadrul proiectului sunt: Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Palatul CEC și Palatul de Justiție.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 10:15

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a prezentat astăzi Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 12:49
sâmbătă, în centrul Bucureștiului

Cu ocazia Centenarului Zilei Naționale a României, STB SA reînvie vremurile de altădată, oferindu-le bucureștenilor o Paradă a tramvaielor de epocă. Vehiculele vor străbate centrul Bucureștiului, având printre călători personaje îmbrăcate în costume din vremurile respective.

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șos. Ștefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe și retur, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 10:50

Au fost cântece, dansuri, jocuri, scenete și multe zâmbete într-un loc de poveste din Sectorul 6. Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant” a fost vizitat de zeci de copii și seniori, beneficiari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care au pus în scenă un spectacol dedicat Marii Unirii. 

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 09:57

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, evenimentul “Povești de iarnă”. Cei mici, însoțiți de bunici sau părinți se vor distra între 30 noiembrie și 2 decembrie, 7 și 9 decembrie și 14 și 23 decembrie 2018 la spectacolele inedite, pregătite special pentru ei în Rotonda din Plaza România (Bd. Timişoara nr. 26Z).

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 09:30

Primarul General, Gabriela Firea, a efectuat zilele acestea o vizita de lucru la autobaza STB Militari, pentru a inspecta noile autobuze achizitionate de Primaria Capitalei, pe care STB le va scoate pe traseu incepand cu 1 decembrie.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 13:28

Miercuri, 28 noiembrie 2018, primarul Daniel Florea a convocat o întâlnire cu directorii, administratorii și contabilii unităților de învățământ din Sectorul 5, la care au participat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISUBIF), scopul fiind acela de a determina cu exactitate stadiul efectuării procedurilor de autorizare pentru securitate la incendiu. 

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 09:27
În ciuda sentinței Curții de Apel

Primarul General, Gabriela Firea: "Societatile municipale functioneaza potrivit legislatiei in vigoare! Demersurile opozitiei nu urmaresc dreptatea ci doar capitalizarea de imagine politica, indiferent de adevar si interesul cetateanului"

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 13:38

Poliţia Locală Sector 2 împreună cu reprezentanții “Grow Up România”  a organizat o acțiune matinală denumită “Strânge după câinele tău”, prin care bucureştenii din zona centrală, deţinători de animale de companie, au fost informați despre obligativitatea pe care o au de-a aduna de pe trotuare și spații verzi excrementele lăsate de proprii câini.
    Cu această ocazie au fost oferit flyere informative “Grow Up România” și pungi pentru colectarea excrementelor. 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 14:03

Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, organizează, în perioada 23-25 noiembrie 2018, în Piața George Enescu (în apropierea Ateneului Român), un eveniment dedicat Centenarului Unirii Bucovinei cu Patria Mamă, precum și românilor din nordul Bucovinei, un eveniment de suflet și simțire românească, închinat legăturii indestructibile a românilor din  nordul Bucovinei cu Țara Mamă. 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 12:49

Consilierul general din partea PNL, Ciprian Ciucu, a declarat, vineri, că Guvernul trebuie să o demită pe Speranţa Cliseru din funcţia de prefect al Capitalei.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 13:49

148 de imobile din Sectoarele 1,3,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas, joi, fără apă caldă şi căldură, din cauza unor avarii în reţeaua de termoficare, anunţă RADET. 
RADET anunţă că avaria ar urma să fie reparată până joi, la ora 16.00, fiind afectaţi consumatorii din cartierele Drumul Taberei şi Militari.

Subscribe to Politica locala