Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 13:10

Până astăzi, 20 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 700.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

635.871 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 13:47

A început implementarea proiectului POIM:

"Asigurarea unui statut favorabil de conservare pentru salvarea de la extincţie a populaţiei de nurcă europeană - Mustela lutreola (specie de interes comunitar, critic periclitată) - din România - SAVE E-MINK-RO (2017-2020)"

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 13:37

Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba este instituţia publică de cultură care are rolul de a gestiona documente şi baze de date specifice, în scop de informare, cercetare, educaţie sau recreere. Pentru a-şi îndeplini misiunea, biblioteca publică trebuie să poată să ofere aceste servicii tuturor beneficiarilor, fără nici un fel de îngrădiri sau criterii de diferenţiere.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 12:15

Opera Braşov, în parteneriat cu Filarmonica Braşov, vă oferă, de Ziua Culturii Naţionale, Recitalul vocal-instrumental "Pe-o gură de rai", un recital 100% românesc, atât prin creaţiile muzicale propuse şi versurile ce stau la baza acestora, cât şi, de ce nu, prin interpreţii care vi le vor oferi - tineri artişti ai celor două instituţii amintite.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 12:06

Persoanele fără adăpost de pe raza Sectorului 1 pot fi găzduite, pe toată perioada în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 11:30

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă luni că s-a reluat furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură pentru blocurile din Sectoarele 2 şi 3 afectate de cele două avarii produse duminică la Magistrala I - CET Sud.

Lucrările pentru remedierea avariilor au fost finalizate în cursul serii de duminică, sistemul a fost încărcat în cursul nopţii, iar în prezent, echipele de lucru ale companiei sunt în teren pentru verificarea punctelor termice şi execuţia ultimelor manevre de echilibrare a sistemului.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 13:47

Am trecut printr-un an 2020 extrem de greu, iar anul acesta se anunţă unul complicat şi cu multe provocări, cu atât mai mult cu cât efectele pandemiei nu sunt încă pe deplin cunoscute sau resimţite. Cu toate acestea, odată cu noul vaccin avem o rază de speranţă şi un orizont de aşteptare pentru revenirea cât mai rapid la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii.

Această normalitate nu înseamnă doar ridicarea restricţiilor, ci şi o revenire la statutul de prioritate a unor mai vechi probleme, printre care şi cea a parcărilor.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 11:06

Pe fondul instabilităţii atmosferice, ploilor abundente şi creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă au fost înregistrate efecte în 35 de localităţi din 11 judeţe (CS, DB, DJ, GJ, HD, MH, PH, SB, SJ, TM şi VL), unde pompierii militari, împreună cu autorităţile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din 65 case, 32 beciuri, 78 curţi şi 98 de anexe gospodăreşti, precum şi de la 1 operator economic.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 10:54

ANUNŢ prelungire termen consultare publică

Se aduce la cunoştinţă publică prelungirea termenului înlăuntrul căruia se pot trimite observaţii, sugestii, contestaţii, până la data de 15.01.2021 (inclusiv) la proiectul de hotărâre privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici (persoane fizice) fără contracte de prestări de salubrizare şi pentru aprobarea Regulamentului privind implementarea, determinarea cuantumului, încasarea şi administrarea acesteia pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 13:09

Primăria Municipiului Ploieşti continuă programul de curăţenie generală a oraşului.

Astfel, încă din această dimineaţă, 328 lucrători ai operatorului de salubritate şi 28 de persoane beneficiare ale venitului minim garantat au început activitatea în zonele: cartier Malu Roşu, cartier Ienăchiţă Văcărescu, Bulevardul Independenţei.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 13:11

Municipalitatea ploieşteană va desfăşura, astăzi, activităţi de salubrizare pe domeniul public, în zona străzii Inoteşti, cartier Bariera Bucureşti, Centrul Civic.

Programul "Curăţenie generală", decis de actualul executiv ploieştean, implică activităţi de curăţenie şi igienizare, după cum urmează: măturarea străzilor, aleilor şi parcărilor, curăţarea mecanizată sau manuală a arterelor de circulaţie rutieră, a staţiilor operatorului de transport public urban, precum şi a rigolelor, lucrări de mentenanţă a spaţiilor verzi, colectare deşeuri.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 12:50

Parcul Elisabeta Rizea situat pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piaţa Presei Libere, îşi va redeschide porţile pentru public astăzi, 31 decembrie 2020. La eveniment vor participa primarul Clotilde Armand, consilieri locali ai Sectorului 1 şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

În condiţiile în care Bucureştiul se află în topul celor mai poluate oraşe din Europa, orice spaţiu verde este vital pentru sănătatea comunităţii. De aceea, conducerea primăriei a decis ca acest spaţiu să fie redat circuitului public şi reamenajat.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 12:03

Şcoala Regele Ferdinand va fi extinsă şi va avea o sală de sport!

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 09:28

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Oradea că adresa de e-mail a instituţiei este [email protected].

Vă reamintim faptul că vechea adresă de e-mail, [email protected] nu mai este activă, prin urmare e-mailuri-le trimise pe aceea adresă nu vor putea fi vizualizate şi în consecinţă nu vor putea fi prelucrate de către instituţie.

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 09:39

Economat Sector 5 SRL a emis mai multe facturi către Administraţia Pieţelor în valoare totală de 932.504 lei (aproximativ 190.306 euro). Problema este că marfa care apare în facturi nu a fost livrată niciodată. Mai mulţi angajaţi ai Administraţiei Pieţelor au dat note explicative prin care vorbesc despre ameninţările primite de la fostul director pentru a semna mai multe contracte. În caz contrar, oamenilor li se spunea că îşi vor pierde locurile de muncă.

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 12:48

Anul 2020 a fost anul în care a fost nevoie mai mult decât oricând să dăm dovadă de solidaritate socială.

Cu gândul la solidaritate faţă de cadrele medicale aflate în primă linie a luptei împotriva Covid-19, dar şi faţă de bătrânii şi familiile vulnerabile din comunitate, acum 9 luni şi 22 zile a luat naştere 'Solidar Social', un proiect de succes şi un parteneriat important dintre o asociaţe umanitară şi o instituţie publică.

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 10:45

Luni, a avut loc, prin videoconferinţă, ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Ilfov din acest an, pe ordinea de zi fiind cuprinse 12 proiecte de hotărâri ce au fost supuse votului consilierilor judeţeni.

Sănătatea cetăţenilor şi lupta împotriva noului coronavirus sunt prioritare pentru Consiliul Judeţean Ilfov: "Niciun efort nu este prea mare când vine vorba de sănătatea ilfovenilor. În actualul context pandemic trebuie să luăm decizii rapide, să ne organizăm şi să fim eficienţi." - Hubert Petru Ştefan Thuma, preşedintele CJI.

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 10:25

CJ Sibiu a semnat contractul pentru asistenţă tehnică şi verificare a documentaţiilor tehnice aferente construirii noului spital judeţean

Consiliul Judeţean Sibiu a semnat luni, 21 decembrie 2020, contractul privind Servicii de verificare tehnică de calitate a proiectului de autorizarea a construcţiei (PAC), a proiectului tehnic (PT) şi al detaliilor de execuţie pentru obiectivul de investiţii Construire Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Valoarea contractului este de 445.000 lei fără TVA, cu aproximativ 35% mai puţin faţă de valoarea estimată - 678.090 fără TVA.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 12:00

În urma numeroaselor sesizări primite de la ieşeni cu privire la arborii uscaţi de la marginea străzilor, dar şi la cei dintre blocurile din cartiere, echipele Servicii Publice SA fac intervenţii punctuale pentru toaletarea sau, acolo situaţia o impune, pentru înlăturarea copacilor care au devenit un pericol iminent pentru pietoni şi autovehicule.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 10:00

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba scoate la concurs 4 posturi, prin încadrare directă din sursă externă. De asemenea, recrutează candidaţi pentru concursul organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru ocuparea a două posturi de ofiţer de poliţie (medic veterinar). Înscrierile se fac on-line, până pe 28 decembrie 2020.

Sâmbătă, 19 Decembrie, 2020 - 12:49

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU, a dispus publicarea rapoartelor Curţii de Conturi întocmite ca urmare a verificărilor efectuate la Centrul Cultural şi de Tineret "Ştefan Iordache" în perioada 09.11-18.12.2020. În urma verificărilor care au avut ca obiectiv "Auditul financiar asupra situaţiilor financiare întocmite la data de 31.12.2019", echipa de audit a constatat mai multe abateri. Printre acestea se numără:

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 12:56

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a decis joi, 17 decembrie, încetarea atribuţiilor de manager al Spitalului Filantropia Bucureşti ale domnului Sîmpălean Dan Ştefan.

Decizia a fost luată în urma rapoartelor Curţii de Conturi şi Corpului de Control al Primarului General, care indică nereguli în activitatea conducerii spitalului.
 

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 10:43

Astăzi, 16.12.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în continuarea cercetărilor într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală săvârşite în forma sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor prin evidenţierea contabilă şi declararea de cheltuieli fictive, în domeniul construcţiilor, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere emise pe numel

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 10:03

PREMIERĂ! PRIMĂRIA SECTORULUI 4, PRIMA PRIMĂRIE DIN ROMÂNIA CARE CONSTRUIEŞTE METROU!

Costurile se ridică la peste 50 de milioane de euro şi vor fi finanţate cu fonduri europene nerambursabile

Marţi, 15 Decembrie, 2020 - 13:02

Având în vedere informațiile prezentate în mass-media privind situaţia generată de cantitatea foarte mare de deșeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar și constările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020.

Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populației, dar şi a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 București, referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din Bucureşti. 

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 13:25

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan a convocat, astăzi, 14 decembrie a.c., o primă întâlnire online cu toţi cei şase primari de sectoare din Bucureşti, pentru a analiza împreună o serie de probleme urgente, dar şi pentru a stabili o agendă de dialog constantă.

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 12:21

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut în scris prestatorului serviciului de salubritate refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă. Solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate în Nota de raport nr. 37031/04.12.2020 a Poliţiei Locale Sector 1.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 20:35

Asociaţia pentru Salvare, Recuperare şi Ajutor Umanitar Galaţi, alături de Poliţia Locala Galaţi şi Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi, şi cu susţinerea Damen Shipyards, dă startul Campaniei "Împreună pentru oamenii străzii din Galaţi". Campania se va desfăşura în perioada Decembrie 2020-Martie 2021, şi constă în strangerea de donaţii în produse pentru adulţii fără adăpost, sau cu adăpost limitat, sau care trăiesc la limita subzistenţei de pe raza municipiului Galaţi.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 18:54

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare, informează cetăţenii că, începând cu luna decembrie 2020, plafonul maxim al veniturilor până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinţei suportat din bugetul de stat, a crescut la 800 lei/ membru de familie, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 208/ 27.11.2020 pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Subscribe to Politica locala