Sâmbătă, 5 Decembrie, 2020 - 00:00

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 14:10

Cercetările de piață indică o prezență la vot de 37%. Acest procent poate varia în sus, după necesități. PSD va fi puțin tras în sus. PNL va fi puțin tras în jos. Astfel încât să ocupe poziția a doua. USR va fi tras în sus. Klaus Iohannis îl va desemna candidat de premier pe Siegfried Mureșan. Va fi alcătuit un Guvern PNL-USR-UDMR. Și, eventual, și PMP. Descalificat prin vot și prin nenominalizare, Ludovic Orban va fi debarcat de la șefia PNL. Locul lui va fi luat de Rareș Bogdan. Acesta este planul. Dar de ce e așa?

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 10:25

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a semnat astăzi, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Ludovic Orban, contractele de finanţare pentru implementarea proiectelor de apă şi canalizare din judeţele Bacău şi Brăila, finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 10:14

Programul Electric Up dedicat IMM-urilor şi domeniului HoReCa este deschis înscrierilor începând de vineri, 4 decembrie, de la ora 10:00 pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, a anunțat Ministerul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina de Facebook.

Informaţiile necesare accesării fondurilor puse la dispoziţie prin Electric Up se găsesc în Ghidul de finanţare disponibil pe energie.gov.ro/electricup.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 10:00

Ministerul Afacerilor Externe a lansat harta interactivă a secţiilor de votare în străinătate şi un call center dedicat alegătorilor români din afara ţării pentru alegerile parlamentare din acest an

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 09:36

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) va propune, în primă lectură, în şedinţa de Guvern care va avea loc vineri, 4 decembrie, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală şi pentru instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală etapa I.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 00:00

[]

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 17:21

Din ce în ce mai mulți oameni de bine mă sfătuiesc amabil, dar insistent, să nu-mi mai exprim pe platourile televiziunilor de știri nedumeririle legate de STS. Pentru că, vezi Doamne, îmi descurajez compatrioții. Și ei nu se vor mai duce în număr mare la vot. Și, în aceste condiții, democrația nu va mai triumfa. Nu mă supun acestor prețioase indicații. Și nici nu cred că numărul românilor care se vor exprima la acest scrutin electoral depinde de atitudinea mea. Voi explica de ce.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 13:33

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 09:49

Consumul a continuat să crească în luna octombrie, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, iar economia îşi revine după perioada grea din martie şi aprilie, apreciază ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 09:35

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, referitor la recomandarea Comisiei Europene, care a supărat credincioșii, că în România slujbele religioase se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 00:00

[]

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:55

Cu mare insistență, ni se comunică o importantă victorie obținută de președintele Klaus Iohannis. În cadrul programului SURE, Comisia Europeană a livrat României 3 miliarde de euro. Este o sumă considerabilă. Dar niciuna dintre înaltele autorități ale statului nu ne spune în ce condiții primește România acești bani. Și când. Și ce reprezintă, ei în raport cu sumele care urmează să fie accesate de alte state. Este de fapt vorba de un împrumut. Iar în cadrul programului, din nou, România e pusă la coadă. Niciun succes.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:30

La 30 noiembrie 2020, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.393 milioane euro, față de 33.795 milioane euro la 31 octombrie 2020.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:28

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că numărul de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2 a scăzut semnificativ în ultima perioadă şi că la sfârşitul acestei săptămâni vor fi redeschise pieţele.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:47

Membrii Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) au semnat un Pact de solidaritate privind asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru facilitarea accesului pacienților români la vaccinul anti-COVID-19 pentru a veni în sprijinul autorităților în implementarea strategiei și a planului de acțiuni privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:45

Joi este ultimul termen până la care plicurile cu votul românilor din străinătate trebuie să ajungă la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular.

Un număr de 39.244 de români stabiliţi în peste 100 de ţări au optat pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:40

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus miercuri că în ultimele zile a existat o "situaţie mai grea" a sistemului de termoficare, din cauza scăderii bruşte a temperaturii.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:39

Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului - a atras atenția purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la recomandarea CE referitoare la slujbele de Crăciun.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:08

Asociația Acasă în Banat anunță lansarea proiectului „La masă în Banat”, o amplă inițiativă de documentare și promovare a patrimoniului gastronomic din zona Banatului.

În ultimele luni, voluntarii asociației au luat la pas mai multe localități din județul Timiș pentru a descoperi ce rețete se mai gătesc în gospodăriile localnicilor și care au  potențialul de a fi  valorificate de către comunitățile locale.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 08:54

România a alocat în anul 2018 pentru sănătate doar 580 de euro pe cap de locuitor (5,6% din PIB), aceasta fiind cea mai mică sumă înregistrată în rândul satelor membre ale Uniunii Europene, atrage atenția miercuri de Eurostat.

La polul opus, statele membre cu cele mai mari cheltuieli cu sănătatea pe cap de locuitor au fost Danemarca (5.260 de euro), Luxemburg (5.220 de euro) şi Suedia (5.040 de euro). Media la nivelul UE este de 2.982 euro pe cap de locuitor.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 00:00

[]

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:14

 Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:00

Umaniștii au onorat Ziua Națională a României cu o paradă surprinzătoare în fața Palatului Parlamentului.

           
Respectând regulile sanitare de prevenție stabilite de autorități, membrii PPU (social-liberal) au defilat în costume populare și cu steaguri tricolore în Piața Constituției, arătându-și respectul pentru Ziua Națională și demonstrând Credință în România.

Defilarea a fost deschisă de un cal de paradă, calul fiind simbolul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), semnificând Demnitatea, Onoarea și Curajul.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 11:47

Discursul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, susţinut în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 1 decembrie a.c., un discurs în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Vă prezentăm în continuare textul discursului:

Dragi români,

În această piaţă, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puţini ca de obicei.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 11:44

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României, în care arată că această sărbătoare ne responsabilizează.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 10:16

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României
1 Decembrie

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 08:48

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, marţi, începând cu ora 11,00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată de Ziua Naţională a României, în Piaţa Arcul de Triumf. Potrivit MApN, pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Subscribe to Politica nationala