Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:47

"Întotdeauna, toate şedinţele de guvern le-am ţinut cu respectarea regulamentului, inclusiv a articolului 39", a declarat Toni Greblă, pentru stiripesurse.ro. Reactia secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, vine în urma solicitarii președintelui României, Klaus Iohannis, către Guvern să îi fie prezentată agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern.

"Potrivit secretarului general al Guvernului, interesul preşedintelui se poate manifesta în domeniile apărării, ordinii publice şi politicii externe", mai scrie sursa citată.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:20

Un stat slab se lasă cu ușurință invadat de serviciile secrete. Care tind să se extindă, acaparând în primul rând lumea politicii și lumea afacerilor. Și, în continuare, un stat slab se lasă acaparat și de rezerviștii acestor servicii. Care, de câte ori li se permite, accesează poziții cheie în marea politică și în marile afaceri. Iar cordonul ombilical dintre servicii și rezerviști funcționează. Aceștia din urmă devin șefi de partide, se instalează la vârful corporațiilor și, în cel mai rău caz, lucrează din umbră în calitate de consultanți. De ce e imoral? De ce nu e legal?

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 00:00

[Curtea Constituțională, Presedinție, Guvern]

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 20:46
Avertismentul președintelui PSD pentru procurorul Jean Uncheșelu

 Liviu Dragnea a declarat duminică, în ședința Consiliului Național PSD, că are cunoștință de noi dosare penale pe numele său și al lui Călin Popescu Tăriceanu. În ceea ce îl privește,ar fi vorba de vizita pe care a făcut-o în SUA în ianuarie 20117, la învestirea lui Donald Trump. 
În discursul de o oră și jumătate, a relatat că pe numele său a mai fost întocmit un dosar penal, care “ajunge” la un ambasador. Care n-ar putea fi altcineva decât George Maior.

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 16:46
... în schimbul unui loc călduț la Bruxelles!

Participă la Consiliul Național al PSD, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu le-a promis că vor menține coaliția și în 2019, iar apoi a lansat un atac extrem de dur la adresa liderilor europeni.

”În ultimii ani am trecut împreună prin momente grele și mi-ați arătat că am parteneri de încredere în coaliție și mai ales prieteni. Mă uit spre viitor și observ

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 15:57

60 de femei cu varste cuprinse intre 25-64 ani din comuna ilfoveana Afumati au fost examinate gratuit, sambata, de medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti, in cadrul celei de a 12-a editii a Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". 

 

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Iohannis la Consiliul European: consolatorul Theresei May / 2. Suspendarea CSAT trimite Bugetul la anul / 3. O moțiune „test” - rămâne cum s-a stabilit! / 4. Raportul PE pentru Schengen - ca autostrada votată în Parlament / 5. Interesul național redivivus! Oprea resuscitează UNPR

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 17:16

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” va fi citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca în şedinţa de joi să fie dezbătută şi votată de parlamentari - potrivit deciziei membrilor Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Legislativului.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 14:52

Premierul Viorica Dăncilă a avut la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Uniunii Salvați România (USR), condusă de președintele acestei formațiuni politice, Dan Barna, în cadrul căreia au fost discutate unele teme de actualitate.

Întrevederea a avut loc în spiritul și ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politică, dialog și consens, pe perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:59

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., un Memorandum de Înţelegere cu instituţia Comisarului Prezidenţial al Republicii Cipru, cu privire la cooperarea în domeniul diasporei.

Partea cipriotă a fost reprezentată de Comisarul prezidenţial Photis Photiou. La întâlnire a participat şi Excelenţa Sa domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:25

În acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008 şi ale Hotărârii nr. 2/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Colegiul C.N.S.A.S. a dezbătut, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, 13.12.2018, următoarele teme:

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:14

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 14 decembrie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declaraţii de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiilor de presă:

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:40

Partidele de Opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură la Parlament, documentul fiind semnat de 163 de parlamentari. 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:26

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că moţiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziţiei în Parlament şi că acest demers este un test important.
„Moţiunea de cenzură este principalul instrument al opoziţiei în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunţe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moţiune de cenzură şi o vor face. Este un test important şi pentru Opoziţie şi pentru Putere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European.
 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:00

Este aruncată în aer poziția de procuror general. De șef DNA. Și mai sunt patru poziții din conducerea marilor Parchete în aceeași situație. Demiterile și numirile s-au împotmolit la Președinție. Fie prin semnătura, fie prin absența semnăturii lui Klaus Iohannis, aceste trei importante instituții – Parchetul General, DNA și DIICOT – stau sub semnul provizoratului. Iar și mai grav este că președintele a proiectat o suspiciune extrem de gravă asupra a nu mai puțin de cinci reprezentanți importanți ai Parchetelor.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 00:00

[]

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 13:06

Moțiunea de cenzură a PNL, introdusă și susținută tembel, nu face decât să-i ridice majorității PSD plus ALDE mingea la fileu. În același timp, președintelui Klaus Iohannis i s-au oferit de către Guvernul majorității o nouă șansă de a-și arăta mușchii, provocând amânarea pentru anul viitor a Legii bugetului. Iar la Marrakech, Dăncilă și Iohannis se țin strâns de mână, aplaudând migrația. Aceste mișcări pe tabla de șah stabilizează PSD prin stingerea conflictelor interne și-l consolidează pe Klaus Iohannis în poziția de lider absolut al opoziției.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 12:10

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 decembrie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Felicia Constantinescu - pensionare, la data de 15 decembrie 2018;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Argeş a doamnei Ioana Pârvu - pensionare, la data de 15 decembrie 2018;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Călăraşi a domnului Ionel Dincă - pensionare, la data de 24 decembrie 2018;

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 11:11

Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 13 decembrie 2018

 

I.               PROIECTE DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ

1.    PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

 

II.            PROIECTE DE HOTĂRÂRI

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 10:56

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale joi, 13 decembrie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 13 decembrie 2018

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 00:00

[-E noul model de limuzină prezidențială! Are doar frână!]

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 15:25
Este reales președinte UNPR, deși partidul său a fuzionat cu PMP!!!

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, trimis în judecată pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, anunţă că a redevenit preşedinte al UNPR, partid din care s-a retras în vara lui 2016.

Gabriel Oprea a făcut acest anunț pe Facebook, spunând că a fost reales la conducerea UNPR la Conferința Națională Extraordinară a partidului care a avut loc miercuri.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:41

În ciuda presiunilor la care a fost supus, ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader nu a considerat necesar ca, în acest an, Guvernul din care face parte să emită o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Este de presupus că, în urma multiplelor contacte pe care le-a avut la nivelul Uniunii Europene, el a ajuns la concluzia că, deși un asemena act normativ este necesar, el nu este oportun din punct de vedere politic.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:11

Premierul Viorica Dăncilă prezintă miercuri, prioritățile președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul unei ședințe comune a Camerei Deputaților și Senatului:

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:46

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu incidenţă în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi al protecţiei civile.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:10

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că legea bugetului pentru anul 2019 va fi adoptată în decembrie, dacă se va rezolva impasul de la CSAT.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 11:27

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a adresat miercuri, 12 decembrie a.c., un mesaj de condoleanţe Preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în urma tragicului atac armat care a avut loc la Strasbourg.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 08:58

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial astăzi, 11 decembrie 2018, mandatul de Preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 00:00

[]

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 12:02

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale marţi, 11 decembrie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 11 decembrie 2018

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Subscribe to Politica nationala