Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 00:00

[-S-au depistat focare de pestă umană! Cum procedăm să nu se răspândească!]

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 20:25

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară  astăzi, 15 octombrie, la Ankara, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Rifat Hisarciklioğlu, președintele Uniunii camerelor de comerț, industrie și burselor din Turcia. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:48

Conducerea PNL a decis, luni, iniţierea unui proiect de hotărâre privind demiterea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a spust preşedintele PNL Ludovic Orban.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:11

Este nedrept ca statele membre să pună pe seama Comisiei Europene anumite neîmpliniri, pentru că Bruxelles-ul nu se poate substitui autorităţilor naţionale, a atras atenţia comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 16:50

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 15 octombrie 2018:

I.    PROIECTE DE LEGI
1.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 15:18

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, luni, că modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţa de urgenţa adoptată de Guvern au fost operate ca urmare a observaţiilor incluse în raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 11:55

Ordonanța de Urgență a Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial și intră imediat în vigoare. Întreg pachetul legislativ privind Legile Justiției, completat prin Ordonanța de Urgență care a fost agreată și de Comisia de la Veneția, devine astfel aplicabil. Ceea ce poate fi observat la prima vedere, dincolo de faptul că crește semnificativ responsabilitatea procurorilor și judecătorilor, este că președintelui României i s-au mai tăiat din aripi.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 09:50

Sâmbătă, 06 octombrie 2018, anul centenarului, am fost martorul unui eveniment cu totul deosebit, organizat nu departe de Bucureşti, la 30 km. depărtare, în comuna Comana, judeţul Giurgiu,  în Mănăstirea care poartă acelaşi nume, construită peste sanctuarul multora din eroii naţiunii noastre care şi-au dat viaţa pentru reîntregirea neamului românesc. Istoria de necontestat a acestei Mănăstiri depăşeşte cu mult sărbătoarea centenarului Marii Uniri, motiv pentru care, fără să insist prea mult, am să prezint pe scurt, istoria de secole a acestui aşezământ.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 09:33

I.            PROIECTE DE LEGI

1.     PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018

Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul ședinței Guvernului României.

 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 08:29

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 14-17 octombrie a.c., o vizită de stat în Republica Italiană.

Prima zi a inclus o vizită la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și o întrevedere cu reprezentanții cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic. Cu acest prilej, Președintele României l-a felicitat pe Preasfințitul Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru activitatea desfãșurată. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 00:00

[Referendum]

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Avortul Referendumului naște frenezia convenției civile / 2. Culmea sfidării: Juncker își trimite secretara în inspecție la București / 3. Corina Crețu face crize de nervi gândindu-se la lista europarlamentară / 4. Fapte bune din bugetul Apărării: Fifor resuscitează Institutul Cantacuzino / 5. Tudorel în dificultate: Adina Florea respinsă de CSM 

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 17:00
Pentru că trebuie să ascultăm de recomandările Comisiei de la Veneția

Guvernul urmează să dea încă o ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției. Executivul se va întruni în ședință luni dimineață ca să schimbe condițiile de pensionare a magistraților.

Noua lege, abia promulgată, ar fi putut crea un deficit de personal și, automat, un blocaj în judecarea dosarelor aflate pe rol.

O altă modificare îi privește pe membrii CSM.

Ei vor fi revocați din funcție după aceeași procedură prin care au fost numiți în posturile respective.

 

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 12:33

Varujan Vosganian, a doua personalitate din ALDE – dintre personalitățile la vedere – a rostit o frază cheie. Vorbind despre campania electorală, el a spus răspicat că ALDE trebuie să devină fanionul Dreptei și nu să rămână un codaș al Stângii. Prin urmare, sub aspect doctrinar, drumurile se despart. PSD merge într-o direcție, ALDE în direcția diametral opusă. Dacă asta se întâmplă la europarlamentare, ce urmează să se petreacă în celelalte runde de alegeri? Nu cumva avem pretextul și, imediat, semnalul politic al ruperii coaliției?

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 00:00

[-După mine Viorica Dăncilă e prima, în ordine analfabetică!]

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 17:10

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 11 octombrie a.c., următoarele decrete:

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 11:58

Parlamentarul Liviu Pleșoianu a săpat în trecut. Ca un adevărat arheolog al domeniului legislativ. Și a descoperit o operație de o gravitate extremă. Și care stă la baza insistenței cu care tandemul Tăriceanu-Vosganian încearcă să favorizeze în detrimentul statului român societățile care urmează să extragă gaze din Marea Neagră. Care este mărul otrăvit din Legea offshore?

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 09:00

Membrii COTAR din toată țara așteaptă întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a lua o decizie în privința viitoarelor proteste. Niciun membru COTAR nu va ieși mâine la protestul anunțat, considerând că cetățenii României care beneficiază de transportul rutier de persoane nu trebuie să sufere din cauza încercărilor ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital românesc. Decizia referitoare la stabilirea acțiunilor ulterioare va fi luată după răspunsul pe care-l va da premierul Viorica Dăncilă.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 00:00

[-Ştii cee cred eu! Că familia tradiţională e aia în care n-ai mamă n-ai tată!]

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 17:35
Sau invers: sa nu mai fie nevoie sa asigure statul utilitațile elementare

Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia, în acest an şcolar, de pachete de rechizite şi ghiozdane, fiind un sprijin pentru copiii din familiile cu venituri reduse, a anunţat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.

Obiectivul acestui proiect este prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, prin facilitarea accesului egal la învăţământ obligatoriu, pentru copiii proveniţi din familiile cele mai defavorizate, a mai spus Dăncilă. 

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 17:12

Ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. Astfel, numărul de posturi nu va mai fi redus, așa cum era prevăzut inițial, ci va crește. "Vor fi suplimentate posturi în 11 județe și în Municipiul București. Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi", a spus Dăncilă.

Aceasta a precizat că nu vor exista disponibilizări în învăţământ.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 16:10

Senatul a respins, în şedinţa de miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, ce prevede că folosirea ţigărilor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi, în consecinţă, este interzisă în spaţiile publice închise. Raportul de respingere a adunat 74 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 5 abţineri. 

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 15:47

​Operatorii vor fi obligații să înștiințeze persoanele care sunt interceptate de acest fapt, la cerere, în maximum 60 de zile calendaristice, prevede un proiect privind protecția datelor cu caracter personal al senatorului PSD Șerban Nicolae, adoptat de Camera Deputaților, for decizional. 

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 15:03

Proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 10 octombrie 2018:

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor programului naţional de dezvoltare rurală cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 11:08

Tema, dezbătută și în Comisia parlamentară specială care analizează practicile Serviciului de Protecție și Pază, este cât se poate de serioasă. Și, până la urmă, inedită din punctul de vedere al agendei publice. Demnitarii de rang înalt beneficiază de protecție asigurată de SPP. În acest scop, acest serviciu secret dispune de fonduri financiare uriașe și de o infrastructură de invidiat. Autoturismele utilizate de SPP nu sunt dintre cele obișnuite. Sunt alese dintre cele mai scumpe și costisitoare mărci.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 00:00

[Familia tradiţională]

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 15:45

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăricean, a declarat marţi, că a invitat la Bucureşti experţi polonezi în gestionarea Fondului Suveran şi că a purtat o discuţie telefonică pe această temă, în cursul zilei, cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 13:18

Guvernul României, prin consilierul de stat Dana Varga, și Asociația Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România au organizat astăzi, la Cracovia, Polonia, un eveniment de comemorare și omagiere a memoriei victimelor Holocaustului din România și din întreaga lume.

         Cu ocazia zilei comemorative naționale de 9 octombrie, Guvernul României își  exprimă solidaritatea față de victimele  tragicelor evenimente din timpul celui de-al doilea război mondial din lagărele de concentrare.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 11:43

La această întrebare, care îl vizează pe cel mai important om din statul român, au datoria de mai mult timp să răspundă procurorii Parchetului General. În legătură cu mult discutatul imobil, despre care Justiția a stabilit în mod definitv și irevocabil că a fost preluat în condiții frauduloase de către soții Iohannis, care știau că la baza acestei preluări existau documente falsificate, s-a depus la DNA o plângere penală.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 00:00

[RO, CE, MCV]

Subscribe to Politica nationala