Vineri, 14 Iunie, 2019 - 20:16
„Domnule ministru, stimate Petre”

Recent încheiata reuniune informală AGRIFISH care a adus la București miniștrii agriculturii din comunitatea europeană, sub președinția ministrului Petre Daea, s-a bucurat de un binemeritat succes, grație pregătirilor minuțioase făcute de gazde și agendei de discuții care a adus în atenția participanților câteva dintre aspectele de impact ale dosarelor închise de președinția română și perspectivele deschise discuțiilor pe tema următoarei runde de politică agricolă comună.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 16:38

Comisia Europeană recomandă României să investească în infrastructură. Potrivit oficialilor europeni, România are cel mai mic scor din Uniunea Europeană privind infrastructura rutieră și feroviară.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:42

Reprezentantul Comisiei Europene, Isabel Grilo, a declarat, vineri, că oficialii europeni sunt îngrijoraţi de modificările aduse în sistemul de pensii din România.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:54

Cea de-a XI-a reuniune a Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg V-A România-Bulgaria a avut loc, pe 11 iunie 2019, la Varna (Bulgaria). În cadrul evenimentului, a fost aprobat Raportul Anual de Implementare pentru anul 2018 şi au fost luate decizii importante pentru implementarea Programului Interreg V-A România - Bulgaria.

Principalele rezultate obţinute în cursul anului 2018 sunt legate de progresul înregistrat de program în ceea ce priveşte implementarea a peste 150 de proiecte, finalizarea a 40 de proiecte şi atingerea următoarelor rezultate:

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 20:40
Semestrul european 2019 – Pachetul de primăvară

Comisia Europeană a prezentat pe  5 iunie recomandările specifice fiecărei țări pentru 2019, în care definește orientările de politică economică adresate tuturor statelor membre ale UE pentru următoarele 12-18 luni. De asemenea, Comisia a adresat un avertisment României cu privire la abaterea semnificativă constatată în 2018 și sugerează Consiliului să recomande corectarea acesteia.

 

Recomandările specifice României

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 13:59

Secretarul de stat Gabriela Mihaela Voicilă a participat, împreună cu delegația economică a României, la ediția a V-a a Expoziției pentru  Comerț și Investiții, în formatul de cooperare 17+1, care s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie, la Ningbo, Republica Populară Chineză. Expoziția a fost dedicată prezentării produselor specifice țărilor Europei Centrale și de Est consumatorilor chinezi. 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 12:39

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, va prezida joi, 13 iunie 2019, la Luxemburg, cea de-a doua reuniune formală a Consiliului Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Consumatori – secțiunea ocupare și afaceri sociale formală (EPSCO). Este pentru a treia oară, de la preluarea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, când oficialul român prezidează un astfel de eveniment, după reuniunea EPSCO informală din 10-11 aprilie, de la București, și prima reuniune formală care a avut loc în 15 martie, la Bruxelles.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 12:33

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea a decis să voteze moțiunea de cenzură, pentru a sancţiona „incapacitatea administrativă și politică a Guvernului în cazul Valea Uzului”, conform www.stiripesurse.ro.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 11:50

Update:

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii şi transcrierea intervenţiilor Preşedintelui României:

"Mie dialogul cu dumneavoastră mi se pare de-a dreptul normal.
Stimaţi membri ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României,
Dragi întreprinzători şi reprezentanţi ai mediului de afaceri,
Excelenţe,
Doamnelor şi domnilor,

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 15:19

De marti, 11 iunie, începe să se aplice Directiva privind garanțiile speciale pentru copii, ultima din setul de șase directive ale UE care garantează drepturi procedurale pentru cetățenii de pe tot teritoriul UE, întregindu-se astfel setul de drepturi de care beneficiază aceștia.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 09:36

Traian Băsescu îl critică, marţi, pe prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, pentru că "se face că nu vede" situaţia din Republica Moldova.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 08:57

Şeful statului, Igor Dodon, ar putea anula marţi decretele semnate la 9 iunie de Pavel Filip, care se referă la dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor anticipate.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 08:12

În legătură cu elementele apărute în spaţiul public conform cărora "România nu recunoaşte Guvernul Maia Sandu", Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

- Paragraful citat reprezintă o secţiune scoasă din ansamblul declaraţiilor de presă şi un răspuns la o întrebare specifică adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu: (Reporter: Domnule ministru, în acest moment România recunoaşte noul guvern condus de Maia Sandu)

Luni, 10 Iunie, 2019 - 18:49

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat luni, referitor la incidentele din Valea Uzului, de Ziua Eroilor, că forţele de ordine şi-au făcut datoria, chiar dacă a existat o evidentă activitate de mobilizare a ultraşilor de ambele părţi.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 16:10

Timp de 3 zile, București devine Capitala europeană a Sănătății digitale.

În perioada 11-13 iunie 2019, Ministerul Sănătății organizează evenimentele Săptămânii Sănătății Digitale, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Dezbaterile se desfășoară la Palatul Parlamentului și se bucură de participarea a peste 200 de participanți experți în sănătate digitală și oficiali din Statele Membre ale UE. Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene și a Biroului Regional al OMS-Europa.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 15:29

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că principala problemă legată de modul de desfăşurare a alegerilor din 26 mai la secţiile din diaspora a fost că, în loc de un singur scrutin, au fost două, şi că s-a prelungit timpul de vot.

"Principala problemă a fost că, în loc de un scrutin referitor la alegerile parlamentare, am avut două scrutinuri. În afară de un buletin de vot, am avut trei buletine de vot. Lucrul acesta, în mod firesc, a grevat foarte mult timpul de vot pentru fiecare cetăţean", a spus Meleşcanu, la o conferinţă de presă.
 

Duminică, 9 Iunie, 2019 - 20:23
Răspunsurile fostului negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş

Rep: Domnule profesor, care ar fi, în opinia dumneavoastră,semnalul dat de români în urma scrutinului din 26 mai?

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:41
Semestrul european 2019 – Pachetul de primăvară: Comisia adresează un avertisment României cu privire la abaterea din 2018

Comisia Europeană prezintă astăzi, 5 iunie, recomandările specifice fiecărei țări pentru 2019, în care definește orientările de politică economică adresate tuturor statelor membre ale UE pentru următoarele 12-18 luni. De asemenea, Comisia a adresat un avertisment României cu privire la abaterea semnificativă constatată în 2018 și sugerează Consiliului să recomande corectarea acesteia.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:30

Legat de apropiata aniversare a 75 de ani de la eliberarea Europei Centrale şi de Est de la nazism şi fascism Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură şi Ambasada Rusiei la Bucureşti anunţă un concurs literar-istoric pentru cel mai bun eseu (compunere) referitor la ultima etapă celui de al Doilea Război Mondial în Europa, inclusiv Procesul de la Nurnberg.

La concurs sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc, de la elevi din clasele mai mari, până la ziarişti profesionişti şi oameni de ştiinţă.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:26

Ambasada britanică a sărbătorit ieri, la Bucureşti, Ziua Naţională, printr-o recepţie care a marcat 67 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, cea mai lungă din istoria britanică, şi totodată, prietenia strânsă dintre Marea Britanie şi România.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:08

20 de companii vor pleca în misiune economică de promovare a produselor românești din domeniul IT&C în SUA. Delegația României este condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu. Firmele românești vor participa la două evenimente de marcă, SelectUSA Investment Summit, ce va avea loc la Washington DC în perioada 10-12 iunie a.c., și SelectUSA Spin-off, ce se va desfășura la San Francisco în zilele de 13 și 14 iunie a.c.

Cu această ocazie, la Baltimore, vor fi organizate întâlniri cu reprezentantul US Commercial Service și companii din zonă.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:30

Cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, rostit în deschiderea Conferinţei Internaţionale privind relaţiile dintre Stat şi denominaţiunile religioase în Uniunea Europeană, Palatul Patriarhiei, vineri, 7 iunie 2019.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 10:25

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, la alegerile de pe 26 mai, la secţiile din diaspora "au existat acţiuni coordonate de aducere la vot a unui număr mare de cetăţeni".

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 09:25

Participarea electorală şi educaţia pentru democraţie sunt interconectate şi stimulează implicarea civică, funcţionând pe principiul vaselor comunicante şi având ca obiectiv consolidarea democraţiei. Aceasta este principala concluzie care s-a desprins, după cele două zile de dezbateri din cadrul Conferinţei internaţionale cu tema "Participarea electorală şi educaţia pentru democraţie", organizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în parteneriat cu Reţeaua de competenţe electorale francofone (RECEF).

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:39

Aflat la Haga în perioada 3-5 iunie, ministrul Ştefan-Radu Oprea a convenit cu omologii olandezi şi cu preşedintele Dutch-Romanian Network organizarea, în parteneriat, a unui forum economic dedicat României şi a unei misiuni economice româneşti în Olanda, în luna octombrie. Acţiunea pleacă de la constatarea că firmele românești au o prezență redusă pe piața din Olanda, precum şi de la nevoia echilibrării relației comerciale. Prin acţiunea agreată, se urmăresc informarea corectă, facilitarea contactelor directe între mediile de afaceri şi iniţierea de noi cooperări bilaterale.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:25

Vineri, 6 iunie 2019, sub Președinția României, Consiliul TTE (Transporturi, Telecomunicații și Energie) organizat la Luxemburg a adoptat Directiva privind datele deschise și reutilizarea datelor din sectorul public. Această măsură va dezvolta economia datelor în UE, va contribui la dezvoltarea unei societăți centrată pe date și va stimula creșterea și crearea de locuri de muncă în toate sectoarele economiei.
 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:03

La slăvitul praznic al Înălțării Domnului, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Eroilor și Duminica Tuturor Sfinților Români din satul Stoianovca, unde se află cimitirul Eroilor români de la Țiganca.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 14:45

Comisia Europeană a declanșat trei proceduri de infringement împotriva României: în domeniul Mediului privind obligația de a aplica legislația europeană de reciclare a navelor și două pe domeniul Pieței Interne, pentru îmbunătățirea ghișeelor unice și facturarea electronică la achizițiile publice.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 13:10

Ca urmare a solicitărilor formulate de reprezentanţi ai mass media şi având în vedere interesul public major suscitat de tematica solicitărilor respective, pentru o corectă informare a opiniei publice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Joi, 6 Iunie, 2019 - 11:59

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, va prezida vineri, 7 iunie 2019, la Luxembourg, sub auspiciile Președinției României la Consiliul UE (PRES RO), reuniunea formală a Consiliului TTE (Transporturi, Telecomunicații și Energie) – componenta Telecomunicații, Societate Informațională și Servicii Poștale.

Subscribe to Uniunea Europeana