Joi, 13 August, 2020 - 09:59

Vizita în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, care ar fi trebuit să aibă loc mâine, a fost amânată

Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID - 19.

Vineri, 7 August, 2020 - 13:15

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 6 August, 2020 - 11:36

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a participat miercuri la dezbaterea Pactul Ecologic European: implementare și perspective pentru România. La sfârșitul lunii aprilie, Costel Alexe a fost mandatat de Guvern să semneze, în numele României, declarația comună a statelor membre privind utilizarea investițiilor din Pactul Ecologic European, ca element cheie în planul de redresare a Uniunii Europene, după pandemia COVID-19. Demnitarul a deschis prima sesiune a  dezbaterii de astăzi: Europa, continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Joi, 6 August, 2020 - 09:00

Save the Children avertizează că intervenţia umanitară în Beirut trebuie să fie promptă şi solidară, astfel încât copiii să fie puşi la adăpost şi să primească îngrijire medicală şi suport psihologic. Imaginile şi poveştile apărute peste noapte din Beirut au şocat lumea întreagă. Spitalele din Beirut raportează că nu mai pot trata victime, deoarece sute de paturi s-au umplut imediat în urma exploziei, iar unele spitale au fost în întregime decimate în deflagraţie.

Marţi, 4 August, 2020 - 13:04

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Luni, 3 August, 2020 - 13:25

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Luni, 3 August, 2020 - 09:15

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cehia, în funcţie de statele de provenienţă, acestea fiind clasificate pe două categorii: verde (risc scăzut de infectare) şi roşu (risc înalt de infectare), iar România va fi inclusă, începând cu data de 3 august 2020, ora 00:00, pe lista roşie. Clasificarea statelor în cele două categorii face obiectul unei reevaluări permanente, bazată pe evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare stat.

Duminică, 2 August, 2020 - 14:22

Potrivit liderului american, Washingtonul lucrează acum cu Moscova la acest document

"Acum lucrăm cu Rusia la un acord privind neproliferarea nucleară. Dacă am rezolva ceva de genul acesta, ar fi grozav", a spus liderul american. Șeful Statului american a vorbit despre aceasta tema, printre  altele, în apropiere de Tampa, la o întâlnire cu oficialii din Florida pentru a aborda modalitățile de răspuns ale autorităților locale la apropiatul sezon de uragane.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 18:00

Comisia Europeană a deschis 38 de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor (infringement) împotriva României, în 2019, conform raportului anual privind monitorizarea punerii în aplicare a dreptului UE, publicat vineri de executivul comunitar.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 09:39

...sau Acrobatiile nocturne pentru salvarea  solidaritàtii.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 12:58

Banca Naţională a României a anunţat, Joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 11:55

DS Smith, o companie de top din domeniul ambalajelor sustenabile, a primit marți, 28 iulie, 2020, vizita Ambasadorului britanic în România, Andrew Noble, la unitățile de producție din Zărnești și Ghimbav, județul Brașov. În cadrul evenimentului, Excelența Sa a luat parte la un tur ghidat al celor două fabrici, oferit de către reprezentanții companiei și s-a putut familiariza cu activitatea desfășurată în fiecare dintre aceste locații.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 13:05

Banca Naţională a României a anunţat, Miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 09:00

În 2020, în urma impactului socioeconomic al pandemiei de COVID-19, alte 6,7 milioane de copii sub 5 ani ar putea suferi de malnutriţie severă, a avertizat astăzi UNICEF.

Potrivit unei analize publicate în revista medicală The Lancet, 80% dintre aceşti copii ar putea proveni din Africa Subsahariană şi din Asia de Sud. Peste jumătate ar fi numai din Asia de Sud.

Sâmbătă, 25 Iulie, 2020 - 14:00

„Banii dați României de UE” zilele acestea, la Consiliul European de la Bruxelles, fac obiectul unor nesurprinzătoare dispute. Președintele Iohannis flutură servieta cu care s-a dus la lăudatul pom european și ne spune că, întrucât nu mai avem probleme cu statul de drept, s-a întors cu ea plină de bani. Aliații dlui Iohannis de la USR&CO.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 05:17

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat triumfător că se întoarce la Bucureşti cu nu mai puţin de 79,9 miliarde de euro. În servietă. Cei care i-au scris acest speech scurt, simplu şi gogonat nu au vrut să-l facă încă o dată de râs, dar au reuşit. Din cele 79,9 miliarde de euro, 46,3 miliarde sunt fonduri nerambursabile din bugetul multianual 2021-2017. Adică 46,3 miliarde împărţiţi pe şapte ani. Pe proiecte aprobate de UE, probabil. Pentru aceeaşi perioadă, România va achita către UE 24 de miliarde de euro. Direct, fără proiecte UE aprobate de România.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 11:38

Precizări de presă privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Cipru în contextul pandemiei de COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Cipru, noile măsuri intrând în vigoare la data de 23 iulie a.c.

Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile cipriote, condiţiile aplicabile cetăţenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcţie de statele de provenienţă, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 17:40

Președintele României arăta fericit la sfîrșitul celor patru zile de discuții și negocieri de la Bruxelles. Probabil că el s-o fi așteptat la mese și plimbări, la cîntece și dansuri. Discuțiile și negocierile (grele sau ușoare) sunt toată munca unui politician. Deci, după vacanța și navete la Sibiu, patru zile de muncă nu sunt un capăt de țară.

Prima sa afirmație, făcută după ce a scăpat de la discuții și negocieri, a fost una corectă:

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 12:25

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, a crescut atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană în primul trimestru din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, pe fondul introducerii măsurilor de izolare de către statele membre, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Astfel, în zona euro deficitul guvernamental a crescut de la 0,7% din PIB în trimestrul patru din 2019 până la 2,2% din PIB în primul trimestru din acest an, iar în Uniunea Europeană deficitul guvernamental a urcat de la 0,7% din PIB la 2,3% din PIB. 

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 07:02
Victor Negrescu: Am pierdut la negocierile din weekend 5 miliarde

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că în urma Consiliului European suma care va reveni României este de 79,9 miliarde de euro, bani care vor fi utilizați pentru relansare economică, dar și pentru marile proiecte de infrastructură. A fost apoi aplaudat frenetic de „partidul său” pentru ”măiestria de care a dat dovadă” în cadrul negocierilor de la Bruxelles.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 06:56
României i s-au redus fondurile nerambursabile de la 21 miliarde euro la 12 miliarde euro

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a transmis marți, într-un comunicat de presă, că România nu a fost luată deloc în calcul la o serie de alocări privind politica de coeziune și politica agricolă comună, așa cum reiese din concluziile finale ale Consiliului European. La o simplă căutare a referirilor explicite la România în documentul concluziilor Consiliului European se poate constata faptul că această referință nu există, precizează eurodeputatul român.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 19:00

Parlamentul European va adopta o rezoluție în care va cere înăsprirea mecanismului de corelare a finanțărilor europene de respectarea statului de drept, a declarat vineri europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 14:00

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a participat, în data de 20 iulie 2020, la seminarul online cu tema Organismele electorale în faţa provocărilor COVID-19: experienţe din Africa şi Asia de Vest, organizat de Institutul pentru Iniţiative de Dezvoltarea Economică Avansată (International IDEA).

Evenimentul a reunit specialişti din domeniul electoral din state din Africa şi Asia de Vest, dezbaterea fiind centrată pe experienţele administraţiilor electorale în organizarea de procese electorale în contextul pandemiei COVID-19.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 12:44

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că, dacă ar fi să se dea crezare anunţului preşedintelui Klaus Iohannis după Consiliul European de la Bruxelles, conform căruia România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, Guvernul PNL "trebuie" să dubleze alocaţiile pentru copii şi să crească pensiile cu 40%.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 11:59

Coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, domnul Angel Tîlvăr, a reprezentat România la cea de-a 20-a Conferinţă a “Alianţei împotriva traficului de persoane”, organizată de OSCE, de la Viena, în format de videoconferință.

Dezbaterea din acest an se concentrează asupra modului în care cadrul legal şi instituţional poate fi adaptat, în aşa fel încât investigarea și urmărirea penală eficientă să fie realizate cu scopul de a proteja si a face dreptate victimelor traficului de persoane, prin pedepsirea vinovaților, conform legii.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 10:28

Președintele României lasă impresia că a făcut marele anunț. Despre o victorie obținută de domnia sa la Bruxelles. După zile și nopți de negocieri, ne spune că România ar fi obținut din fondurile destinate combaterii efectelor pandemiei 79,9 miliarde de euro. Și, înainte de a se aplauda singur, mai precizează că acești bani smulși Consiliului European vor fi utilizați pentru relansarea economică și pentru marile proiecte de infrastructură. De aici începe confuzia. Cât putem traduce și în ce fel din spusele președintelui?

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 10:26

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat astăzi, 20 iulie 2020, la evenimentul dedicat marcării a 85 de ani de stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Statele Unite Mexicane. Evenimentul a fost organizat de Universitatea din Bucureşti şi Ambasada Mexicului în România în format videoconferinţă, cu participarea secretarului de stat mexican Julian Ventura Valero, precum şi a unor reputaţi profesori şi cercetători din cele două state.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 10:21

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au decis, pentru prima dată, condiţionarea acordării fondurilor europene de respectarea principiilor democratice şi a statului de drept, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la finalul unui summit extraordinar la Bruxelles, conform AFP.

''Este prima dată în istoria Europei când bugetul este legat de obiective climatice şi de respectarea statului de drept pentru acordarea finanţărilor'', a spus Charles Michel în conferinţa de presă.
 

Subscribe to Uniunea Europeana