Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 20:22

Economica.net a prezentat unele dintre cele mai importante revendicări ale "vestelor galbene", potrivit informaţiilor publicate de cnews.fr şi lelibrepenseur.org:

Despre muncă şi salarii

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 16:59

Gelos nevoie mare că numai lui Emmanuel Macron gazetarii de la,,Le Figaro’’ i-au decernat titlul de ,,campion decăzut al cauzei europene’’ ce și-a zis domnul Dacian Cioloș?! Cum vine treaba asta, adică nu suntem amândoi fabricați în laboratoarele specializate ale neoliberalismului și ale globalizării a tot biruitoare?Bașca faptul că ne tragem, și unul și altul, din aceeași gintă latină.De ce,atunci, numai unul să fie căftănit cu așa un titlu, iar celălalt să rămână pe afară?

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 19:00

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care vor fi alocate mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanță majoră pentru România, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii.

Concret, prin această decizie, rata de cofinanțare europeană crește de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), a celei de metrou, precum și a celor de transport multimodal.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:59

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., un Memorandum de Înţelegere cu instituţia Comisarului Prezidenţial al Republicii Cipru, cu privire la cooperarea în domeniul diasporei.

Partea cipriotă a fost reprezentată de Comisarul prezidenţial Photis Photiou. La întâlnire a participat şi Excelenţa Sa domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:25
la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M)

Vineri, 14 decembrie a.c., sub coordonarea viceprim-ministrului Ana Birchall, a avut loc prima reuniune a Grupului de lucru pentru monitorizarea și coordonarea implementării proiectelor aprobate la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări (I3M) de la București. 
Pe agenda reuniunii s-au aflat discuţii referitoare la avansarea proiectelor adoptate în cadrul Summit-ului I3M, pe cele trei axe prioritare (energie, transporturi, digital), și evoluţiile înregistrate privind înfiinţarea Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:37

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, 14 decembrie 2018, pe Riad Malki, ministrul afacerilor externe și expatriaților al Palestinei, aflat în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 18:58

Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut joi, 13 decembrie a.c., o întrevedere cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 17:00

Fonduri europene în valoare de 71 milioane de euro, din cadrul politicii de coeziune, vor asigura cofinanțarea unui proiect major în Bulgaria ce vizează eficientizarea serviciilor de asistență medicală de urgență și facilitarea accesului la acestea. Prin intermediul acestui proiect, toate cele 237 de unități spitalicești de urgență din Bulgaria vor beneficia de o infrastructură de servicii medicale mai bună, precum și de săli de primire de urgență dotate cu echipamente medicale de ultimă generație.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:44

Plenul Parlamentului European a votat miercuri Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019. Bugetul cuprinde și solicitarea deputatului european Siegfried Mureșan de a aloca 28 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană (PPA) și gripa aviară.

Cele 28 de milioane de euro vor fi alocate către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană și gripa aviară din România și din celelalte state membre ale UE.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:08

Filosoful francez Emmanuel Todd, în lucrarea intitulată “Inventarea Europei”, aprecia că viitorului federalizării europene va depinde de modul în care fiecare european se va raporta la celălalt, în condițiile în care, sub influența geografiei, mentalitățile naționale circumscriind atât planul religios, cât și planul ideologic, sunt diferite. Pornind de la această observație, Todd își exprima scepticismul cu privire la viitorul UE.

 

Evenimentele dramatice din Franța m-au făcut să îmi reamintesc această teorie.

 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 09:50

Cea de-a VII-a sesiune a Comisiei interguvernamentale mixte româno-ucrainene privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale a avut loc la 11 decembrie 2018, la Bucureşti.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 08:58

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial astăzi, 11 decembrie 2018, mandatul de Preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 12:57

La 11 decembrie 2018, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit pe președintele Parlamentului din Muntenegru, Ivan Brajović, aflat în vizită oficială la București.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au remarcat că vizita președintelui Parlamentului muntenegrean la București constituie un bun prilej pentru dezvoltarea dialogului purtat cu ocazia vizitei prim-ministrului român la Podgorița (25 – 26 iulie 2018) și au exprimat satisfacția pentru nivelul foarte bun al relației bilaterale.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 11:05

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 decembrie a.c., la Viena, la Forumul la nivel înalt Africa-Europa, la invitaţia Cancelarului Federal al Republicii Austria, domnul Sebastian Kurz, şi a Preşedintelui Republicii Rwanda, domnul Paul Kagame, în calitate de înalţi reprezentanţi ai ţărilor care deţin Preşedinţia Consiliului UE, respectiv Preşedinţia Uniunii Africane.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 08:43
Acestea nu îi vizează doar pe români

Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni (MRP) urmăreşte cu atenţie şi este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe în vederea monitorizării evoluţiei modificărilor legislative introduse în legislaţia rutieră italiană prin Decretul-lege nr.113/2018.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 16:18

Cea mai tare scenă difuzată de televiziunile franceze ieri, 8 decembrie 2018, mi s-a părut a fi cea cu o adunare de câteva zeci de alsacieni (un fel de transilvăneni ai Franţei) purtând „gilets jaunes” („veste galbene”) semnalizatoare care-şi aruncau într-un foc improvizat, revoluţionar şi purificator cărţile de alegător. Democraţia reprezentativă a votului universal e asimilată cu o escrocherie pur şi simplu.

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 11:19
Are însă șanse mici în fața lui Weber, candidatul...Angelei Merkel

Partidul Socialistilor Europeni (PES) isi aproba, sambata, candidatul cap de lista pentru alegerile europene din 2019, olandezul Frans Timmermans, in prezent prim-vicepresedinte ale Comisiei Europene, in cadrul uni congres care are loc la Lisabona, in Portugalia.
Timmermans speră sa ii succeada in functie actualului presedinte al CE, Jean-Claude Juncker, dupa alegerile care vor avea loc in luna mai, relateaza DPA.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 18:12

Comisia Europeană a anunțat municipalitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EUCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 16:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a preluat de la omologul austriac Beate Hartinger-Klein mandatul președinției rotative a Consiliului UE.

"Începând cu 1 ianuarie  2019 vom avea responsabilitatea coordonarii uneia dintre cele mai importante instituții, Consiliul Uniunii Europene (EPSCO). Pe domeniul Sănătății suntem pregătiți să acționăm onest si neutru pentru dezvoltarea si consolidarea proiectului european", a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 12:26

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat, alături de comisarii europeni Julian King și Dimitris Avramopoulos, la Forumul UE Internet, desfășurat zilele acestea la Bruxelles. 

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 12:21

În cursul zilelor de 5 şi 6 decembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Augustin Lazăr, a participat la evenimentul organizat de Institutul internaţional de justiţie penală şi drepturile omului din Siracusa, respectiv Dialogul strategic regional la nivel înalt privind comerţul ilicit din Europa de sud-est.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 18:30

În perioada 6-7 decembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se află într-o vizită oficială la Lisabona, în Portugalia.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:44

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut în această dimineaţă o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki.

Discuţia a scos în evidenţă  relațiile bilaterale foarte bune dintre România și Polonia, care se dezvoltă continuu și produc efecte pozitive, atât pentru cele două țări, cât și pentru regiunea Europei Centrale și de Est.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:42
9 din 10 români consideră că poporul român ar fi trebuit consultat despre acceptarea unor populaţii străine în România

Asociaţia Pro Consumatori a realizat în perioada 23 noiembrie – 5 decembrie 2018 un sondaj de opinie pe Facebook pentru a afla părerea consumatorilor români despre intenţia Guvernului României de a semna Pactul global de migraţie de la Marrakech din 10 decembrie 2018. În urma prelucrării răspunsurilor la cele 2 întrebări care au făcut obiectul sondajului, s-au obţinut următoarele rezultate:

Considerați că poporul român ar fi trebuit consultat prin referendum despre aducerea unor populații străine în România în vederea stabilirii acestora în țara noastră?

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:18

În cadrul vizitei oficiale efectuate la Bruxelles, în perioada 4-5 decembrie 2018, împreună cu membrii Guvernului, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit cu Tibor Navracsis, comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret, sport.

Cu acest prilej, ministrul român al Educaţiei a prezentat priorităţile Preşedinţiei României în domeniul educaţiei şi formării profesionale, priorităţi care vizează trei dimensiuni majore: mobilitatea, incluziunea şi excelenţa.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:58

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut marţi, 4 decembrie, o declaraţie în cadrul reuniunii ONU la nivel înalt privind "Succesele şi provocările în implementarea Agendei 2030 pentru ţările cu venituri medii".

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:34

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 5 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul deschiderii celei de-a doua ediţii a ,,International Medical Students' Congress of Bucharest". Mesajul a fost prezentat de către doamna Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat - Departamentul Sănătate Publică.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Distinşi profesori şi medici,
Dragi studenţi,

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:33
Ministrul Agriculturii a reiterat importanța colaborării la nivel politic și de experți tehnici pentru a obține rezultate comune în cadrul președinției României

Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a aflat, în intervalul 4-5 decembrie, în delegația condusă  de prim-ministrul României, Viorica DĂNCILĂ, alături de membrii Guvernului României, într-o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene.

 

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 21:23

Ca Membru al Colegiului Comisarilor și Comisar European pentru politică regională nominalizat de România, a fost o onoare și o plăcere să particip astăzi la reuniunea comună a Colegiului Comisarilor cu Guvernul României, un moment premergător preluării Președinției Consiliului UE de către România. A fost un moment istoric pentru mine!

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 19:18

Reuniunea comună a Guvernului României și a colegiului Comisarilor, organizată în mod tradițional înaintea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către un stat membru, a avut loc astăzi la Bruxelles.

Principalul obiectiv al întrevederii a fost acela de a prezenta liniile majore ale Programului de priorități în perspectiva Președinției române a Consiliului UE . În același timp, reuniunea a oferit ocazia realizării unui schimb de opinii cu membrii colegiului pe principalele tematici europene.

Subscribe to Uniunea Europeana