Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:56

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Proiectul de Lege a fost adoptat cu 165 voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă şi trei abţineri.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 13:57

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut marţi, 23 aprilie a.c., o întrevedere cu Zhang Qingli, vicepreşedintele Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, cu ocazia vizitei oficiale în România.

Preşedintele Senatului a exprimat satisfacţia pentru relaţiile excelente dintre România şi Republica Populară Chineză, evocând în acest sens calitatea dialogului politic la nivel înalt din ultimii ani.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:05

PSD anunță, pe pagina oficială de Facebook, că în urma insistenței europarlamentarior social-democrați, în Parlamentul European s-a adoptat sancționarea producătorilor care livrează marfă cu dublu standard de calitate, în funcție de țara Uniunii Europene.

”Astăzi am câștigat o luptă importantă în războiul nostru cu privire la standardele duble din UE!

Cu sprijinul major al PSD, Parlamentul European a aprobat astăzi amendamente care permit sancționarea producătorilor care distribuie aceleași mărci cu diferite ingrediente și calitate între Europa de Vest și cea de Est.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 14:38

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui nou sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București. Cercetarea este făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

Potrivit cercetării efectuate în perioada 29 martie - 15 aprilie dacă duminică ar fi organizate alegerile europarlamentare PSD ar fi votat de 27% (un punct în plus față de studiul din februarie și o scădere de 5 procente față de studiul din noiembrie.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 10:11
După 24 de luni de la data intrării în vigoare va fi transpus în legislația națională.

La Strasbourg, la ultima sesiune plenară a actualului PE, deputații europeni au aprobat așa-numitul pachet "nou mecanism comercial pentru consumatori", care recunoaște ca practică comercială neloială furnizarea de alimente de la una şi aceeași marcă, dar cu diferite ingrediente și de calitate diferită. Documentul a fost aprobat de 474 de voturi, 163 voturi împotrivă și 14 abțineri, potrivit Sega și Rador.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 17:00

România a ajuns din nou în vizorul Parlamentului European. Eurodeputații dezbat azi la Strasbourg situația statului de drept de la noi.

Discuțiile nu au consecințe directe și imediate pentru că nu se va vota o rezoluție. Discuția este importantă în contextul în care România este sub lupa instituțiilor europene.

Prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat un avertisment cu privire la ceea ce Comisia la Bruxelles consideră un asalt al Guvernului, puterii asupra instituțiilor care fac Justiția în România.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:03

Directiva privind modernizarea legislației pentru protecția consumatorilor este un succes incontestabil al Președinției României, aducând beneficii nete pentru cetățenii Uniunii Europene, inclusiv pentru cetățenii romani. Directiva oferă mecanisme întărite de supraveghere a pieței și protejare a consumatorilor, inclusiv în cazul cumpărăturilor online. 

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:00

În cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European din cadrul acestui ciclu instituțional, europarlamentarii au aprobat înțelegerea comună negociată cu Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană asupra Fondului European de Apărare. 

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 09:13

Ministrul Culturii si Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a participat joi, 18 aprilie, la evenimentele de lansare a Sezonului Cultural România - Franţa în ţara noastră.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 00:42

 Miniștrii agriculturii din Uniunea Europeană care au participat la Consiliul AgriFish din Luxemburg au avut o plăcută surpriză  găsind pe pupitrele din sala de conferințe câte un coșuleț cu trei ouă încondeiate după modelele din zonele folclorice ale României. A fost mesajul  pe care ministrul român al agriculturii Petre Daea a dorit să îl transmită din calitatea sa de președinte al sesiunii colegilor săi pentru sărbătorile pascale. Primitorii au fost impresionați nu doar de eleganța gestului ci și de arta și îndemânarea creatorilor populari din România.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:41
adjunct al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, joi, 18 aprilie 2019, o întrevedere cu Matthew Boyse, adjunct al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 11:23

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit miercuri, 17 aprilie 2019, pe adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru Europa Centrală, Matthew Boyse.

Cu această ocazie, demnitarul român a salutat intensificarea dialogului bilateral la nivel politic şi a reiterat importanţa pe care ţara noastră o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, subliniind interesul pentru consultare şi coordonare pe toate temele de interes comun.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 11:11

Participarea ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentat al Consiliului UE, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat miercuri, 17 aprilie 2019, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European în cadrul acestei legislaturi, asigurând reprezentarea Consiliului UE la o serie de activităţi desfăşurate în acest context.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 17:45

Kaspersky Lab dorește să-și informeze clienții, partenerii și publicul larg cu privire la confirmarea oficială din partea Comisiei Europene că „nu deține nicio dovadă privind posibile probleme legate de utilizarea produselor Kaspersky Lab".

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 15:03

La 17 aprilie 2019, în marja plenului Parlamentului European de la Strasbourg, ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, reprezentantul Preşedinţiei române la Consiliul UE, a avut o întâlnire politică informală cu preşedinta Comisiei pentru afaceri constituţionale/AFCO, Danuta Hubner (PPE, PL) şi raportorul PE, Ramon Jauregui Atondo (S&D, ES), pentru a discuta stadiul şi perspectivele de avansare a dosarului privind dreptul de anchetă al PE. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai viitoarei Preşedinţii finlandeze a Consiliului UE.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:11
Cu 0,02% din această sumă făceam toalete în toate școlile...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 17 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul conferinţei internaţionale "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Domnule ministru,

Mr. Deputy Assistant Secretary Boyse,

Mr. President Doran,

Doamnelor şi domnilor parlamentari,

General Hodges,

Excelenţe,

Doamnelor şi domnilor,

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 18:29

Aproximativ 300 de persoane din peste 40 de state au participat, astăzi, la Conferința internațională Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă, care a avut loc la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă  împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și s-a desfășurat sub egida Președinției României la UE. 

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 18:01

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în data de 16 aprilie 2019, a avut loc reuniunea informală a miniștrilor culturii, la Palatul Parlamentului, București.
Evenimentul a reunit miniștrii din statele membre ale Uniunii Europene și a fost  prezidat de ministrul român al Culturii şi Identităţii Naţionale,Valer Daniel Breaz.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 14:59

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marţi, 16 aprilie 2019, o întrevedere bilaterală cu Secretarul Executiv al UNECE (Comisia Economică ONU pentru Europa), Olga Algayerova, în contextul vizitei pe care aceasta o efectuează la Bucureşti pentru a participa la Conferinţa Internaţională cu tema "Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă", eveniment organizat în programul PRES RO.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 10:26

Desfășurată la Luxemburg, sub președinția ministrului român al Agriculturii, Petre Daea, cea de-a treia ediție a Consiliului Agrifish din cadrul președinției rotative a abordat o serie de probleme esențiale ale viitoarei politici agricole.

Pachetul de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2020

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 18:27

În perioada 14-15 aprilie 2019, Ministerul Sănătății a organizat Reuniunea Informală a miniștrilor Sănătății din Statele Membre ale UE. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și a fost prezidat de către ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea. La dezbateri au participat peste 140 de delegați din Statele Membre ale Uniunii Europene. 

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 15:36
Se analizează Pachetul de reformă a PAC post 2020

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se află la Luxemburg, unde are loc Consiliuli AgriFish.ale cărui lucrări le va conducepentru a treia oară de la  preluarea  Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

Trimisul special al Agenției Amos News a consemnat câteva secvențe grafice ale pregătitrilor sesiunii .

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 09:45

„De regulă la astfel de dezbateri, că ele nu durează mult, vorbesc liderii grupurilor politice, adică vine Comisia şi face o declaraţie şi răspund liderii grupurilor politice. Cineva trebuie să fie şi din partea Guvernului României acolo, că avem Preşedinţia Consiliului UE. Nu cred că se va duce premierul Viorica Dăncilă”, a explicat, joi, Renate Weber.

Ea a precizat că această declaraţie a Comisiei Europene vine în urma unei solicitări a grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE), aprobată, joi, în Conferinţa Preşedinţilor a Parlamentului European.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 14:54
Principala temă aflată pe agenda reuniunii vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  participă luni, 15 aprilie 2019, la Luxemburg, la Consiliului AgriFish.ale cărui lucrări le va conduce. Este cel de-al treilea Consiliu prezidat de România de la preluarea  Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

Sâmbătă, 13 Aprilie, 2019 - 12:53
  Sănătatea: noua categorie din anul acesta pentru premiile RegioStars

Sistemele de sănătate evoluează către un nivel mai ridicat de educație, de promovare a sănătății și de prevenire a bolilor, iar asistența acordată în spitale și în cadrul sistemului instituțional devine mai puțin aleasă de pacienți, care încep să prefere îngrijirea acordată la nivelul comunității și integrarea asistenței medicale și sociale.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 19:13
Se respinge obiecția de neconstituționalitate formulată de PNL și USR.

Decizia prin care s-a instituit Mecanismul de Cooperare și Verificare este lipsită de „relevanță constituțională” și, în aceste condiții, „cu atât mai puțin” poate fi reținută relevanța constituțională a rapoartelor MCV, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituțională a respins obiecția de neconstituționalitate PNL și USR pentru ordonanța de urgență privind operaționalizarea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor magistraților.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 18:39
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Aprofundarea procesului de reflecție privind viitorul universului muncii și modul în care pot fi abordate provocările și pot fi înțelese oportunitățile pe care le presupune existența acestui pilon au fost temele abordate în cadrul conferinţei „Viitorul muncii: Astăzi. Mâine. Pentru toți”, care a avut loc la Bruxelles.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 14:02

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a participat astăzi, 12 aprilie 2019, la inaugurarea Forumului Economic și Comercial, care se desfășoară la Dubrovnik, în marja Summit-ului Șefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală și de Est – R. P. Chineză.

Au participat la Forum, alături de prim-ministrul Viorica Dăncilă, viceprim-ministrul Viorel Ștefan, coordonatorul Comitetului interministerial pentru proiectele de cooperare economică cu R.P. Chineză și ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 08:33

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate pe tema "Rolului femeilor în misiunile ONU de menţinere a păcii"

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a intervenit la data de 11 aprilie 2019 în cadrul dezbaterii pe tema rolului femeilor în misiunile ONU de menţinere a păcii organizată de preşedinţia germană a Consiliului de Securitate ONU.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 19:19

Vineri, 12 aprilie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va lua parte la reuniunea informală a miniștrilor UE responsabili pentru politica de coeziune, eveniment ce se desfășoară în capitala României, București. Discuțiile se vor concentra pe prioritățile acestei politici în cadrul următorului buget european - atât în ceea ce privește cadrul general, cât și la nivelul programelor  naționale și regionale -,  precum și pe contribuția politicii de coeziune în contextul pregătirii agendei strategice a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2024.

Subscribe to Uniunea Europeana