Marţi, 20 August, 2019 - 13:56

Situaţia actualizată a înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro ale alegătorilor români aflaţi în afara ţării, precum şi precizări legate de exercitarea votului prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că numărul cetăţenilor români care s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate, până luni, 19 august, ora 23:00, a depăşit 20.000, peste 10.000 dintre aceştia accesând ca opţiune votul prin corespondenţă.

Marţi, 20 August, 2019 - 12:25

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român și oficialul european l-au inițiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c..
          Prim-ministrul României i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european și de a răspunde provocărilor actuale.

Marţi, 20 August, 2019 - 09:27

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi ar putea discuta atât despre portofoliul care va reveni României în cadrul Colegiului Comisarilor.

Vineri, 16 August, 2019 - 18:29

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri - după ceremonia de rămas bun organizată joi seara de Bundeswehr că acum se va bate "cu toată puterea" pentru Europa, informează dpa.

"Acum mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa, pentru valorile sale de pace, drepturile omului, democraţii puternice şi o planetă sănătoasă", a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.

Vineri, 16 August, 2019 - 16:14

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat vineri, la o întâlnire cu români plecaţi la muncă în străinătate, că la CEC se lucrează la un produs prin care se vor putea trimite bani acasă fără niciun fel de comision.

Vineri, 16 August, 2019 - 10:40

Din data de 16 august până pe 16 septembrie, în România se vor putea vota cele şase cântece care vor reprezenta România în prima carte de cântece a Uniunii Europene. Până în prezent 65.000 de persoane din 26 state şi-au votat favoritele. România este a 27-a ţară a Uniunii Europene care votează. Toţi românii sunt invitaţi să voteze.

Marţi, 13 August, 2019 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, marţi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Luni, 12 August, 2019 - 13:14

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Luni, 12 August, 2019 - 12:24

Ca un dezacord , Brexit-ul dur devine din ce în ce mai probabil, declanșarea creșterii unității a fost transformată în „11”,deoarece se pare că nu au prea mult niciun control asupra procesului - indiferent ce cred ei - acum, când Johnson (și cabinetul său) sunt la conducere.

Vineri, 9 August, 2019 - 19:22

Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi, la Primăria Capitalei, o întâlnire cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România, asociaţie care organizează manifestaţia din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Vineri, 9 August, 2019 - 14:47

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles scrisoarea cu propunerile României de comisar european, acestea fiind Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice și guvernamentale. 

Miercuri, 7 August, 2019 - 16:38

Noul președinte al Parlamentului European, David-Maria Sassoli, a distribuit miercuri, pe pagina sa de Facebook, o știre cu înregistrările audio ale conversațiilor Alexandrei cu autoritățile. „Auziti vocea Alexandrei, care in zadar cere ajutorul nu doar al României, ci al întregii Europe”, zice presedintele Parlamentului European.

El face apel pentru punerea în aplicare a unor politici mai eficiente şi mai eficiente împotriva violenţei asupra femeilor si ca femeile trebuie să fie din ce în ce mai mult în centrul acţiunii politice şi instituţionale europene.

 

Luni, 5 August, 2019 - 16:00

România se află pe locul doi, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce priveşte imaginea pozitivă faţă de UE, conform unui nou sondaj Eurobarometru dat luni publicităţii.

Vineri, 2 August, 2019 - 13:55

DECLARAŢIA SECRETARULUI DE STAT AL SUA MICHAEL R. POMPEO
                               
RETRAGEREA SUA DIN TRATATUL INF

Pe 2 februarie 2019, Statele Unite au anunţat că peste şase luni se vor retrage din Tratatul privind Forţele Nucleare cu Rază Intermediară de Acţiune (INF) ca urmare a continuării încălcării prevederilor tratatului de către Federaţia Rusă.

Vineri, 2 August, 2019 - 13:00

Ministerul Afacerilor Externe aduce, astăzi, 2 august 2019, un pios omagiu tuturor victimelor de etnie romă care au suferit pe întreaga perioadă a celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate orice act cu caracter rasist şi îndeamnă la asumarea responsabilităţii comune de a înlătura prejudecăţile şi de a lupta împotriva discriminării şi acţiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist.

Joi, 1 August, 2019 - 13:41

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit, miercuri, 31 iulie, cu doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România, și cu un grup de investitori francezi, în contextul dialogului constant cu reprezentanții mediului de afaceri.

Principalele teme ale dialogului au fost îmbunătățirea climatului economic din România, creșterea gradului de atractivitate pentru investiții și aprofundarea cooperării dintre cele două economii.

Joi, 1 August, 2019 - 12:39

Având în vedere rolul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a răspunde nevoilor identificate la nivelul agriculturii României privind sprijinul pentru finanțarea investițiilor cheie în agricultură și dezvoltare rurală, interesul manifestat de partenerii sociali implicați în procesul de elaborare a Planului Național Strategic 2021-2027, numeroasele solicitări din partea acestora de a prelungi termenul de transmitere a chestionarului și pentru a permite unui număr cât mai mare de parteneri sociali să își exprime poziția cu privire la prioritățile PNS 2021-2027, MADR anunță prelun

Joi, 1 August, 2019 - 12:07
Scrisoare deschisă

Organizațiile civice semnatare vă fac cunoscută scrisoarea deschisă lansată astăzi pentru a solicita reacție urgentă  autorităților responsabile în cazul crimelor de la Caracal.
 
SCRISOARE DESCHISĂ ORGANIZAȚII CIVICE
 
Domnului Mihai Fifor, Ministrul interimar al Afacerilor Interne
Domnului Alexandru Petrescu, Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale
Domnului Felix Bănilă,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT),

Joi, 1 August, 2019 - 10:15

Miercuri 31 iulie 2019, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit o delegație a Republicii Populare Chineze condusă de E.S. Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România. La întâlnire a participat, de asemenea, Roxana Zarma, directorul general al direcției generale afaceri europene și relații internaționale.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 14:30

Argentina a prezentat oficial candidatura Ambasadorului Rafael Grossi pentru funcţia de Director General al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (IAEA).

În data de 22 iulie a.c. a decedat Yukiya Amano, Directorul General al AIEA din ultimii 10 ani, şi se aşteaptă ca în luna septembrie Consiliul Guvernatorilor - format din 35 de ţări - să aleagă un nou Director General.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 12:54
n doar cinci regiuni italiene, dintre care 729 de naţionalitate română

Cu ocazia Zilei mondiale împotriva traficului de persoane, 30 iulie, asociaţiile Ebano şi ADRI îşi reafirmă hotărârea de a acţiona împotriva acestui teribil şi grav fenomen infracţional.

Recentul raport "Micuţii sclavi 2019" al Salvaţi copiii - Italia prezintă în sfârşit în mod explicit şi mai descriptiv metoda loverboy, împotriva căreia ne luptăm de ceva timp, ţinând cont şi de prevederile punctului 61 din Rezoluţia Europeană din 12.05.2016 referitoare la prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane şi protecţia victimelor din perspectiva de gen.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 13:11

Ca recunoaştere a Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, 30 iulie, Ambasada Statelor Unite ale Americii condamnă traficul de persoane în toate formele sale. SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane. 

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 12:50

La mai bine de un an de la intrarea în vigoare a Regulamentului nr. 679/2016 privind protecția datelor cu caracter personal situația aplicării #GDPR începe să se contureze prin informațiile date publicității de Statele Membre în ceea ce privește amenzile, cuantumul acestora și companiile sancționate.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 08:11

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 29 iulie, o convorbire telefonică cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene şi a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului. 

De asemenea, a subliniat faptul că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a Uniunii Europene.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 13:45

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat că România vizează un portofoliu de comisar european legat de Transporturi, Energie sau Mediu şi că autorităţile de la Bucureşti vor transmite două propuneri - o femeie şi un bărbat.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 08:34

Cu ocazia învestirii în funcţie, ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut astăzi, 25 iulie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul turc al afacerilor externe, Mevlüt Çavuşoglu.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 08:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că, urmare protestelor precedente, unele chiar degenerând în confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine, este probabilă continuarea, în săptămânile următoare, a unor acţiuni similare, care vor afecta circulaţia rutieră şi pietonală, precum şi reţeaua de transport public subteran.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 16:17

Comisia Europeană a anunțat joi, 25 iulie, Pachetul de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor din luna iulie. Deciziile pentru România, mai jos:

 

  1. Calitatea aerului: Comisia solicită României și Croației să abordeze eșecul sistemic în ceea ce privește monitorizarea poluării

 

Joi, 25 Iulie, 2019 - 11:00

La nivel european, nu se doreşte punerea pe agendă a subiectului forţei de muncă, pentru că sunt interesele statelor care au încă nevoie de angajaţi din România, Croaţia, Polonia, iar marea familie europeană înseamnă de fapt că fiecare este pentru el, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 12:40

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a spus, miercuri, că aproximativ 9.700.000 de români sunt plecaţi în afara graniţelor, din cauza corupţiei şi sărăciei.

Subscribe to Uniunea Europeana