Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:57
referitoare la exporturile de gaze naturale din România

Comisia Europeană invită părțile interesate să transmită observații privind angajamentele comunicate de Transgaz ca răspuns la preocupările în materie de concurență legate de fluxul liber de gaze naturale din România. Scopul angajamentelor ar fi de a permite exporturile de gaze naturale din România către alte state membre, în special către Ungaria și Bulgaria.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:47

Ministrul Energiei Anton Anton a participat, în perioada 17-19 septembrie 2018, în Austria (Linz), la Consiliul Informal Energie şi la Conferinţa la nivel înalt 'Charge for Change: Innovative Technologies for Energy-Intensive Industries'.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:40

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale continuă seria întâlnirilor cu oficiali europeni, în contextul preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, de către România, începând cu 1 ianuarie 2019.

Astfel, Lia-Olguţa Vasilescu s-a întâlnit, vineri, la sediul MMJS, cu directorul general al Direcţiei Generale Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene, Joost Korte.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:21

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a primit o delegaţie a Instituţiei Supreme de Audit a Republicii Albania, condusă de omologul său, Bujar Leskaj.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 09:25

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, ieri, cu domnul Paolo Savona, ministrul italian al Afacerilor Europene şi cu doamna Barbară Lezzi, ministrul pentru Regiunile din Sudul Italiei, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:25

Tehnologia informației, puntea puțin explorată a României cu Africa de Sud!

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 12:51

Președintele Senatului României Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit azi, 20 septembrie 2018 pe E.S. Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România, în vizită de rămas bun, cu ocazia încheierii misiunii în România. Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pentru mandatul încheiat cu succes și pentru aportul personal al acestuia la întărirea relației bilaterale. A evidențiat, de asemenea, contribuția deosebită a E.S. Kisaburo Ishii la realizarea vizitei istorice în România a dlui Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 11:56
La Reuniunea informală a Consiliului European

Declarația de presă susținută de Președintele României înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 20 septembrie a.c., la Salzburg, Republica Austria, o declarație de presă înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună dimineața! Avem un Summit informal început aseară. Se continuă astăzi.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 09:00

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a participat marţi, 18 septembrie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (art.50) în format UE27, organizată ca urmare a declanşării procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Pe agenda reuniunii a figurat prezentarea stadiului actual al negocierilor cu Marea Britanie şi pregătirea Consiliului European (art.50) din 18-19 octombrie, în cadrul căruia liderii europeni vor evalua progresele înregistrate.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 20:10

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a participat, în data de 18 septembrie 2018, la prima ediție a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), care se desfășoară la București. Cu această ocazie, demnitarul român a susținut o alocuțiune, în calitate de vorbitor principal, în cadrul panelului de dezbateri dedicat potențialului de cooperare cu statele vecine regiunii definite de statele membre ale I3M.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:57

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aflat în vizită în România pentru a participa la Summit-ul Inițiativei celor trei mări.

Cei doi oficiali au avut o discuție cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene. Șeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetățeni și asigurarea unității și coeziunii între statele membre.
 

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:40

Al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări reflectă hotărârea de a avea o Uniune europeană pe deplin integrată economic, a punctat preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar Kitarovic, în a doua zi a summitului acestui for.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:08
având planuri ambițioase pentru anul viitor

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și-a extins operațiunile din Europa și Asia Centrală cu angajamente privind investițiile de 2,9 miliarde USD care să ajute la impulsionarea diversificării economiilor din regiune, să promoveze accesarea fondurilor de către micile întreprinderi și să gestioneze schimbările climatice.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 12:29

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi, la sesiunea plenară a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări de la Cotroceni, că investiţiile nu au sens fără un stat de drept.

„Respectarea statului de drept este esenţială. Investiţiile nu au niciun sens în absenţa respectării statului de drept”, a declarat, marţi, la Cotroceni, preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul discursului său.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 20:05

Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 20:00

Consiliul Județean Brașov, în colaborare cu Consiliul Europei și în parteneriat cu Fundația Mihai Eminescu Trust, Primăria Municipiului Făgăraș, Radio România Actualități și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, va organiza între 18 și 19 septembrie 2018 la Făgăraș, în județul Brașov, conferința de promovare a principiilor Convenției de la Faro cu titlul: „Patrimoniul cultural și natural, o resursă pentru dezvoltarea durabilă a societății”. Conferința va fi moderată de domnul Gabriel Basarabescu, realizator Radio România Actualități. 

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 19:45
Alocuțiunea lui Klaus Iohannis în cadrul sesiunii plenare  „The Three Seas Initiative in a Challenging International Context”

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul sesiunii plenare  „The Three Seas Initiative in a Challenging International Context”:

„Doamnă şi domnilor Preşedinţi,

Doamnă comisar,

Doamnelor și domnilor,

 

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 09:17

Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, în perioada 17-18 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, cel de-al treilea Summit al Inițiativei celor Trei Mări.

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 18:16
Participă noua sefi de stat, doi presedinti de Parlamente nationale, un prim-ministru si un ministru de Externe

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noua sefi de stat, doi presedinti de Parlamente nationale, un prim-ministru si un ministru al Afacerilor Externe vor lua parte, in perioada 17-18 septembrie, la Bucuresti, la cel de-al treilea Summit al Initiativei celor Trei Mari, gazduit de presedintele Klaus Iohannis.

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 17:46

Circa 18.000 de migranţi ilegali au sosit în Europa pe cale terestră în acest an, de şapte ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri ONU, adăugând că ruta cel mai des folosită de migranţi este cea din Turcia către Grecia, relatează AFP.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), peste o cincime dintre migranţii ilegali care ajung în Europa sosesc pe uscat.

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 19:10

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a spus, sambata, la Alba Iulia, ca in propunerea Comisiei pentru perioada 2021-2027 se afla o crestere de peste 10% pentru Romania, fata de fondurile de acum.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 19:22

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va participa pentru prima dată la Summitul Inițiativei celor Trei Mări(link is external), luni și marți, 17 - 18 septembrie, la București.

 

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 16:19

Preşedintele Klaus Iohannis va găzdui, luni şi marţi, la Palatul Cotroceni, cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, summitul de la Bucureşti va reprezenta oportunitatea politică de a valida liniile directoare strategice care stau la baza dezvoltării viitoare a Iniţiativei celor Trei Mări. 

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 14:30

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a susţinut, la 13 septembrie 2018, în deschiderea Forumului maritim internaţional de la Batumi, Georgia, o alocuţiune în care au fost evidenţiate priorităţile României privind cooperarea în regiunea Mării Negre.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 12:10

Joi, 13 septembrie a.c., senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, a prezidat întrevederea comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene și agricultură ale Senatului și Camerei Deputaților cu Phil Hogan, Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 11:33

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a făcut apel la Ministerul Transporturilor să depună proiecte mature pentru finanţare europeană.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 08:53

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi Lucia Puttrich, ministrul landului federal Hessa pentru Afaceri Federale şi Europene, au semnat joi, la Wiesbaden, Declaraţia de intenţie pentru crearea Comisiei Mixte Guvernamentale. 

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 14:00

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru construcţie şi modernizare agro-pensiuni, alte investiţii în activităţi non-agricole au fost epuizate.

În cadrul sesiunilor de primire a cererilor de finanţare din acest an, pe zona acoperită de mecanismul financiar ITI s-au depus 86 de proiecte în valoare totală nerambursabilă de peste 9 milioane de euro.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 12:36

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, a dat asigurări că va sprijini România în lupta sa împotriva pestei porcine africane.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 10:00

Update: Minstrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că discuţiile cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, cu care s-a întâlnit joi dimineaţă, au vizat modificarea codurilor penale.
 

O delegaţie a Comisie de la Veneţia va avea, joi, întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei pentru discuții pe tema modificărilor Codurilor penale.   

Subscribe to Uniunea Europeana