Vineri, 15 Februarie, 2019 - 12:36
România are posibilitatea să ocupe o poziție dominantă pe piața ovinelor

Comisia Europeană anunţă că statele membre vor putea beneficia de condiţii mult mai facile de export pentru carnea de oaie şi vită pe piaţa din Iran, de la începutul anului viitor. Iranul simplifică condiţiile la importurile de carne de oaie şi vită din statele membre ale UE, astfel că, începând cu prima jumătate a anului viitor, se va aplica un sistem unic de certificare a sănătăţii, informează Comisia Europeană.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 10:01

UE introduce noi reguli pentru a oferi comercianților un mediu de tranzacționare on-line mult mai transparent, echitabil și predictibil precum și un sistem eficient pentru soluționarea plângerilor. Reprezentanții Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (UE) au ajuns astăzi la un acord de principiu cu Parlamentul European pe propunerea de regulament referitoare la relația dintre platformele on-line și comercianții care își desfășoară activitatea prin intermediul acestora. Acordul va fi înaintat statelor membre pentru acordul final în Comitetul Reprezentanților Permanenți.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 17:00

Comisarul european Corina Crețu a aprobat modificarea programului de cooperare transfrontalieră România - Republica Serbia. Astfel, aproape 10 milioane de euro din fonduri europene au fost realocate în cadrul programului pentru a sprijini cetățenii care locuiesc de o parte și de alta a frontierei să își găsească un loc de muncă, precum și creșterea economică favorabilă incluziunii și mobilității durabile. De această decizie vor beneficia aproape 2,4 milioane de locuitori din  județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, precum și din județele vecine din Republica Serbia.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:30
Emisarii comisarului Andriukaitis au promis că vor propune suplimentarea fondurilor destinate combaterii pestei porcine

La solicitarea ministrului Agriculturii Petre DAEA, adresată comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis, în perioada 11-13 februarie a.c., o echipă de experți ai Comisiei Europene a venit la București. Aceștia, împreună cu experți de la ANSVSA s-au deplasat în țară, examinând la fața locului situații diferite, în vederea stabilirii celor mai potrivite măsuri pentru eradicarea bolii și reducerea pierderilor economice.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:21
Pescuit: Comisia Europeană salută acordul politic provizoriu privind noile măsuri tehnice de conservare

Petre DAEA: ”Aseară am consemnat încă o reușită a Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, în domeniul agriculturii: echipa noastră a fost felicitată de comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, pentru obținerea unui nou acord între Consiliu și Parlamentul European privind noile măsuri tehnice de conservare. Până în acest moment, am reușit să finalizăm cu succes negocierile cu Parlamentul European și Comisia Europeană pe 9 dosare din domeniul agricultură și pescuit, din care cinci în ceea ce privește pescuitul”.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 09:58
Medicii vor face apel la judecata lor profesională în prescrierea medicamentelor pe bază de canabis

Europarlamentarii au adoptat o rezoluţie privind utilizarea canabisului în scopuri medicale şi fac apel la autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene să profite de potenţialul acestor tipuri de medicamente. Deputații europeni fac apel la statele membre să le permită medicilor să utilizeze judecata lor profesională în ceea ce privește prescrierea medicamentelor pe bază de canabis. Ei spun că, atunci când sunt eficiente, aceste medicamente trebuie să fie acoperite de sistemele de asigurări de sănătate, la fel ca alte tipuri de medicamente.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 08:35

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat miercuri, 13 februarie 2019, la cea de-a doua zi a lucrărilor sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, în cadrul cărora a susţinut o serie de intervenţii, în calitate de reprezentant al Presedinţiei României la Consiliul UE.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 19:14
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Aeroport fǎrǎ avioane şi pasageri, gǎri goale, peroanele de metro fǎrǎ cǎlǎtori, şosele şi strǎzi liniştite, magazine închise şi lucrǎtori forţaţi sǎ rămână acasa din lipsǎ de mijloace de transport necesare. Aşa aratǎ Belgia de azi-dimineaţǎ, din cauza grevei generale care afecteazǎ toate domeniile.

Regulamentul în vigoare prevede ca un tren din douǎ sǎ circule, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a-i convinge pe cei îndrăzneți care ai fi vrut sǎ nu stea acasǎ, ei nefiind siguri cǎ vor avea cu ce sǎ revinǎ la finalul zilei.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 18:59

O Uniune Europeană cu mai puţină austeritate şi mai în ton cu aşteptările populare de creştere economică, diviziune și contraste în Uniunea Europeanǎ, migraţie, încredere în Alianța Nord-Atlantică, dar şi un dialog susținut cu Rusia și China, sunt câteva dintre temele abordate de prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, prezent la sesiunea plenarǎ a Parlamentului European în cadrul dezbaterilor privind viitorul Europei, într-un discurs care a durat peste 30 de  minute.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 13:29
O decizie de campanie electorală?

Comisarul european Corina Crețu a aprobat miercuri, 13 februarie, alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul major „Construcția liniei de metro 6 (1 Mai-Tokyo)”, ce a fost inclus de autoritățile române în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. 

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 10:17

În prezent, o serie de servicii (abonamente de telefonie fixa sau mobila, achizitie de autoturisme, pachete servicii turistice, etc.) sunt ofertate în moneda euro, iar consumatorul achita valoarea acestora in RON, conversia realizându-se la cursul BNR, ceea ce determină ca fiecare consumator să se informeze constant asupra cursului valutar. De exemplu, serviciile de telefonie mobila au un anumit tarif la incheierea contractului, insa pe parcursul desfasurarii acestuia preturile se schimba datorita fluctuatiilor cursului euro.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:31

Campaniile pentru reducerea numǎrului de fumǎtori la nivel european şi, implicit, a bolilor generate de fumat, primeşte un nou impuls din partea cetaţenilor europeni, care solicitǎ Comisiei Europene o nouǎ reglementare în materie de țigarete electronice.

Astfel, Comisia Europeană a decis marţi să accepte şi sǎ înregistreze o inițiativă cetățenească europeană intitulată „Să cerem o reglementare mai inteligentă în materie de țigarete electronice!”.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:27

Premierul italian Giuseppe Conte se intalneşte marţi la Strasbourg, cu deputaţii europeni, în cadrul dezbaterii privind viitorul Europei.

Conte a afirmat înainte de a sosi la Strasbourg, că guvernul său anti-sistem vrea să 'zguduie' Europa, relatează dpa.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:00

Luni a avut loc la Bruxelles prima întâlnire din 2019 a Grupului de lucru pentru Agenda 2030 de la nivelul Consiliului UE. Aceasta a fost prezidată de Csilla Lőrincz, șef de birou în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, care a expus reprezentanților statelor membre programul de lucru, dar și prioritățile pentru următoarele luni.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 11:21

Comunitatea academică a SNSPA condamnă discursul public anti-european şi anti-democratic, promovat tot mai des în spaţiul public de către reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare. Xenofobia, naţionalismul retrograd şi discursul bazat pe ură nu sunt valori ale păcii, ale democraţiei şi ale spaţiului european din care societatea românească face parte. Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri şi prejudecăţi, dinamitează fundamentele democraţiei româneşti şi stimulează atitudinile euro-sceptice, afectând unitatea şi stabilitatea Uniunii Europene.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 08:46
în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană

Ministerul Afacerilor Externe a găzduit pe 11 februarie 2019 , un eveniment de informare adresat mediului de afaceri din România, în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Obiectivul evenimentului intitulat "Cum ne pregătim pentru Brexit?" a vizat cu precădere asigurarea unei platforme care să faciliteze interacţiunea directă a întreprinderilor care ar putea fi afectate de procesul Brexit cu reprezentanţi ai instituţiilor publice.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 19:11

Falsificarea medicamentelor este de prea mult timp o amenințare gravă pentru sănătatea publică în Uniunea Europeanǎ. Este motivul pentru care Uniunea a introdus, din aceastǎ săptămână, mǎsuri noi privind elementele de siguranță pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă care sunt vândute în UE, respectiv va exista un cod de bare suplimentar pe cutiile de medicamente.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 10:25

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc, în România, pe data de 26 mai. Cu mai puțin de patru luni până la ziua votării, cadrul legislativ este marcat de incertitudine, în așteptarea unei decizii a Curții Constituționale (mai multe detalii la caseta de la final). În acest context, Autoritatea Electorală Permanentă a propus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență care să pună în practică unele din prevederile blocate în procesul legislativ.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 13:25
Măsurile intră în vigoare din 9 februarie

Falsificarea medicamentelor este de prea mult timp o amenințare gravă pentru sănătatea publică în UE. Se vor aplica noi norme privind elementele de siguranță pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă care sunt vândute în UE.

08/02/2019

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 19:17

Din data de 9 februarie 2019 intră în vigoare sistemul DMF pentru prevenirea introducerii de medicamente falsificate în lanțul legal de aprovizionare prin care medicamentele ajung la pacienți. 

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 19:08
Nordstream 2 - obiectul diferendului americano-german

Renate Weber a declarat că planul Angelei Merkel de a aduce gazul rusesc în Europa a înfuriat Statele Unite. După refuzul primit din partea premierului Viorica Dăncilă, europarlamentarul susține că ar fi fost nevioe de poziția președintelui pe o temă atât de importantă.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 18:51

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a înregistrat astăzi un progres remarcabil obținând mandatul pentru inițierea negocierilor cu Parlamentul European pe unul dintre cele mai sensibile și mai importante dosare legislative ale agendei europene – revizuirea Directivei privind Gazele Naturale. Demersul inițiat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a beneficiat de o largă susținere din partea statelor membre.

 

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 14:00

În contextul desfășurării la București a reuniunii informale a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Interne a organizat vineri, 8 februarie a.c., o vizită a delegațiilor străine la Centrul de Comandă şi Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. 

Joi, 7 Februarie, 2019 - 19:32
Corespondență specială de la Carmen Dinu

Conferințǎ internațională la Bruxelles dedicată combaterii antisemitismului

 

Joi, 7 Februarie, 2019 - 13:00

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a deschis joi, la Bruxelles, lucrările Conferinței ”Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecție a comunităților evreiești din Europa- de la politici la acțiuni”. 

Evenimentul este organizat de către România sub egida Președinției române a Consiliului UE și are ca obiectiv promovarea de dezbateri între membrii comunităților evreiești din Europa și reprezentanții instituțiilor europene pe tema combaterii antisemitismului. 

Joi, 7 Februarie, 2019 - 12:08

Premierul român Viorica Dancila participa joi, la Bruxelles, la Parlamentul European, la conferinţa "Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti din Europa - de la politici la acţiuni", eveniment la nivel înalt al preşedinţiei române a Consiliului UE.

Revenim cu informatii.
 

Joi, 7 Februarie, 2019 - 10:27

Joi și vineri are loc, la București, la Palatul Parlamentului, reuniunea informală a miniștrilor justiției și afacerilor interne. Evenimentul va fi prezidat de ministrul Carmen Dan, pentru secțiunea de afaceri interne, respectiv de ministrul Tudorel Toader, pentru secțiunea de justiție. 

Joi, 7 Februarie, 2019 - 09:00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că l-a sunat marţi pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i cere un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, iar preşedintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 08:48
generează un impact pozitiv pentru cetăţenii UE în sectorul digital

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informale, Alexandru Petrescu, anunţă că, la 6 februarie 2019, Coreper a confirmat Acordul provizoriu dintre Preşedinţia României a Consiliului UE şi Parlamentul European privind reutilizarea pe scară mai largă a datelor finanţate din fonduri publice având un impact benefic asupra tuturor cetăţenilor şi agenţilor economici din spaţiul european. 

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 17:07

Comisia Europeană a numit un nou director al Directoratului General pentru Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri (DG GROW), Timo Pesonen, un finlandez.

Acesta va prelua postul începînd cu 1 martie 2019, a anunțat, miercuri, executivul european, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. Timo Pesonen o va înlocui astfel în funcție pe britanica Lowri Evans, care iese la pensie.

Timo Pesonen conduce în prezent Directoratul General Comuncare al Comisiei.

Subscribe to Uniunea Europeana