Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:11

În contextul vizitei de lucru efectuate în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-19 octombrie 2018, prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Abu Dhabi - Wahat Al Karama, monument dedicat soldaţilor din Emiratele Arabe Unite şi cetăţenilor emiratezi care s-au jertfit pentru crezul naţiunii.

De asemenea, prim-ministrul României a vizitat Moscheea Şeic Zayed din Abu Dhabi, cel mai mare lăcaş de cult din Emiratele Arabe Unite, care poate găzdui mai mult de 41.000 de credincioşi.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:05

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat miercuri, 17 octombrie, modificarea Programului Operațional Regional (POR) pentru România. Modificările vizează adaptarea la contextul socio-economic actual și răspund necesității de simplificare a programului.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:00

Ultima zi a vizitei de stat a Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Italiană s-a desfăşurat în oraşul Napoli.

Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu primarul oraşului Napoli, domnul Luigi De Magistris, axată pe prezenţa unei largi comunităţi româneşti în zona oraşului Napoli şi în toată regiunea Campania.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 09:05

A treia zi a vizitei de stat a Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Italiană a inclus o întrevedere cu Preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului Italian, domnul Roberto Fico, urmată de depunerea unei coroane de flori la monumentul Altarul Patriei şi ceremonia de rămas bun de la Preşedintele Italiei, domnul Sergio Mattarella.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:35
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Ecologiştii sunt incontestabil marii câştigǎtori ai alegerilor locale şi regionale care au avut loc în Belgia duminicǎ, dar şi partidul extremist PTB reuşeşte o performanţǎ prin câştigarea de locuri în diferite comune. În Flandra, putem nota totodatǎ victoria importantǎ a N-VA şi a liderului sǎu, Bart De Wever, la Anvers. Pe de altǎ parte, extremiştii flamanzi de la Vlaams Belang revin pe scena politicǎ în nordul ţǎrii.

 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:47

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 16 octombrie a.c., o alocuţiune în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Confederaţiei patronatelor italiene, la sediul Confindustria:

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Domnule Preşedinte al Confindustria,

Domnule Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

Distinşi reprezentanţi ai mediului de afaceri italian şi român,

Stimaţi invitaţi,

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:44

Ministerul Afacerilor Externe informează că începând de luni, 15 octombrie 2018, Consulatul General al României la Miami din Statele Unite ale Americii a fost deschis cetăţenilor români, solicitanţi de servicii consulare. Astfel, în prezent, România are operaţionalizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cinci reprezentanţe diplomatice şi consulare care oferă servicii, asistenţă şi protecţie consulară.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 08:43

Secretarul de stat Dan Neculăescu, a participat, la 15 octombrie 2018, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), alături de miniştrii de externe europeni şi omologii din statele partenere Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Cu acest prilej, a evidenţiat că PaE se află printre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE. De asemenea, a punctat necesitatea continuării reformelor şi proceselor de modernizare din statele partenere, reiterând disponibilitatea ţării noastre de a împărtăşi expertiza în acest sens.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 20:25

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară  astăzi, 15 octombrie, la Ankara, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Rifat Hisarciklioğlu, președintele Uniunii camerelor de comerț, industrie și burselor din Turcia. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 19:36
Schimbǎri în eşicherul politic din aceste ţǎri

Luxemburg

Creștini-socialii prim-ministrului Xavier Bettel sunt în frunte dupǎ alegerile legislative care au avut loc duminicǎ în Luxembourg, dar soarta sa în fruntea executivului este, pentru moment, incertǎ.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:11

Este nedrept ca statele membre să pună pe seama Comisiei Europene anumite neîmpliniri, pentru că Bruxelles-ul nu se poate substitui autorităţilor naţionale, a atras atenţia comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:18

Luni, a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe o expoziţie cu documente de arhivă, reliefând cele mai importante momente din istoria relaţiilor bilaterale româno-ruse, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-ruse.

La eveniment a participat secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, Maria Magdalena Grigore, care a inaugurat oficial expoziţia.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 15:18

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, luni, că modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţa de urgenţa adoptată de Guvern au fost operate ca urmare a observaţiilor incluse în raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 22:15

Șoferii din toată Europa pot identifica, începând de astăzi, combustibilii pentru autovehicule de orice tip printr-un nou set de etichete armonizate. Aceste etichete vor oferi automobiliștii  o mai bună informare cu privire la caracterul adecvat al combustibilului pentru vehiculul lor, oriunde în UE, ceea ce îi va ajuta să evite realimenteze cu combustibil inadecvate, și le permite să cunoască mai bine impactul asupra mediului al combustibilului pe care îl aleg.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 20:38

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit vineri, 12 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegație a Comisiei Europene din care au făcut parte domnul Martin Selmayr, Secretarul General, și doamna Clara Martinez Alberola, șef de cabinet al Președintelui Comisiei, domnul Jean-Claude Juncker.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe subiectul viitoarei Președinții a României la Consiliul Uniunii Europene. Au fost abordate teme legate de viitorul Uniunii Europene, procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune şi viitorul buget al Uniunii post-2020.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 23:59
Un ex-PMP despre PPA

„Este imposibil ca România să ia o asemenea decizie”, a spus, vineri, Petre Daea, când a fost întrebat ce crede despre declarațiile iresponsabile făcute de europarlamentarul PNL (fost PMP) Siegfried Mureșan. Acesta afirmase fără nici o dovadă că România ar fi votat, în Consiliul Uniunii Europene, o reducere a propriilor fonduri europene alocate pentru combaterea pestei porcine africane (PPA), pentru anul viitor.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 11:15

Comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, social-democratul lituanian Vytenis Andriukaitis a acordat un interviu unei agentii de presa din Romania în care a menționat faptul că Guvernul României a întreprins măsurile de combatere și prevenire a bolii, cerute de Comisie. 

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 17:48
La întâlnirea cu Martin Selmayr, SGG al Comisiei și Clara Martinez Alberola, secretara lui Juncker - oficiali ai Comisiei Europene

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a primit joi, 11 octombrie 2018, la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, Secretarul General al Comisiei Europene și pe Clara Martinez Alberola, șef de cabinet al Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 20:09

Luni, urmărind Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, reunit într-o şedinţă extraordinară pe tema situaţiei din România, și apoi miercuri, în timpul dezbaterii din plenul Parlamentului European, am asistat la o execuție a României, la un simulacru de dezbatere care aduce aminte de procesele de acum 70 de ani, prin care Tribunalul Poporului executa, printr-o procedură sumară și rapidă, dușmanii poporului.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 10:21

Lucrările primei zile a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO au fost dedicate unei sesiuni de discuții în cadrul Comisiei NATO-Georgia, prilej cu care au fost analizate aspecte vizând implementarea Pachetului substanțial NATO-Georgia, participarea partenerului georgian la operații și exerciții și evaluarea propunerilor părții georgiene vizând asocierea la eforturile NATO de consolidare a securității la Marea Neagră.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 10:10

În Parlamentul European s-au făcut auzite și voci lucide, care s-au pronunțat în sprijinul Vioricăi Dăncilă:

Steven Woolfe, eurodeputat britanic: „Să nu aveţi nicio îndoială, astăzi sunteţi aici pentru a fi unul dintre acei premieri care trebuie atacat, hărţuit şi abuzat de acei oameni din primul rând. Şi asta pentru că aţi făcut un singur lucru, aţi avut îndrăzneala să le ţineţi piept lor şi metodelor lor antidemocratice. Vă atacă pe dumneavoastră, pe unguri, pe români”.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 07:32

Aberațiile comisarului Timmermans nu fac decât să confirme corectitudinea măsurilor luate la București pentru asanarea justiției și apărarea ordinii constituționale.

 

De-a lungul anilor, hegemonii euro-atlantici au creat în România structuri de putere subterane care au parazitat și au paralizat statul național român. Este firesc deci, ca atunci când sistemul imunitar al României reacționează și produce anticorpi, paraziții să urle și să se zvârcolească. După cum este normal ca în zvârcolirea lor să ne sporească pentru o vreme suferința.

 

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 18:22
„ Nu pot accepta ca Jandarmeria să fie acuzată pentru acţiuni practicate peste tot în Europa”

Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că  i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:56

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut miercuri, 3 octombrie 2018, la Strasbourg, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de pregătirea și exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:09
Pentru Monica Macovei: E o lipsă de respect faţă de poporul român!

"Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare. Nu îi acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele dezinformării. Vreau un dialog constructiv pentru România şi UE. Doamna Macovei, ştiu despre dezinformăruile dumneavoastră. Acest guvern pe care îl criticaţi a dus la o creştere a nivelului de trai. Nu vă face cinste să aduceţi politica internă în PE.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:03
Fenomenul nu a fost băgat în seamă în rapoartele MCV

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că este nevoie de o investigaţie asupra protocoalelor secrete încheiate în ţară între SRI şi structuri din justiţie şi care au stat la baza multor anchete penale. Această declarație vine după ce europarlamentari români i-au atras atenția că Comisia nu a avut nici o reacție fașă de abuzurile justiției, care nu s-au regăsit în niciunul dintre rapoartele MCV.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 12:35
Monica Macovei: „Românii ESTE un popor viu!”

Norica Nicolai, replică la discursul lui Frans Timmermans din PE: De ce nu am avut o analiză a corupţiei în toate statele membre UE? Vă plac doar acestea trei?

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a acuzat, miercuri, europarlamentarii că nu au făcut o analiză asupra corupţiei în toate statele membre ale Uniunii Europene, acuzându-i pe aceştia de dublu standard.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 12:33

Fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, este de părere că imaginile de luni seara din şedinţa Comitetului LIBE al Parlamentului European ne-au prezentat niște grupuri de presiune din România, care, spune universitarul clujean, au mers să ceară ‚’dreptate’’, fiecare pentru sine, de la politicienii europeni.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 10:16
Dezbaterea constituie o „prefață” a noului Raport MCV pentru 2017. Același ca cele de până acum

Statul de drept, legile justiției, modificarea codurilor penale și violențele de la protestul din 10 august sunt dezbătute astăzi, începând cu ora 10.00, în plenul Parlamentului European. Discuțiile de la Strasbourg au fost precedate de dezbaterile aprinse din Comisia LIBE, prilej pentru prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să lanseze un avertisment dur la adresa autorităților de la București.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 22:49
S-a discutat, într-o „atmosferă constructivă” și despre protocoalele pe care le ignora vicepreședintele Comisiei

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marți, 2 octombrie, cu prilejul vizitei sale la Strasbourg, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

La întrevedere au participat miniștrii Rovana Plumb și Tudorel Toader, precum și Dan Nica, europarlamentar.

Subscribe to Uniunea Europeana