Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:50

          Pe 1 decembrie, mai mulți membri ai Rețelei Europene de Solidaritate cu Venezuela și ai organizațiilor care o compun, au înmânat o petiție Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE):

          „Uniunea Europeană trebuie să respecte rezultatul alegerilor legislative din Venezuela”.

 

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:46

Aliaţii din NATO susţin cu fermitate integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova, a dat asigurări marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:39

Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului - a atras atenția purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la recomandarea CE referitoare la slujbele de Crăciun.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 08:54

România a alocat în anul 2018 pentru sănătate doar 580 de euro pe cap de locuitor (5,6% din PIB), aceasta fiind cea mai mică sumă înregistrată în rândul satelor membre ale Uniunii Europene, atrage atenția miercuri de Eurostat.

La polul opus, statele membre cu cele mai mari cheltuieli cu sănătatea pe cap de locuitor au fost Danemarca (5.260 de euro), Luxemburg (5.220 de euro) şi Suedia (5.040 de euro). Media la nivelul UE este de 2.982 euro pe cap de locuitor.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:28

Angel Tîlvăr, după încheierea primei zile de dezbateri COSAC de la Berlin: "Preşedinţia germană a Consiliului UE a fost echilibrată şi adaptată la contextul actual".

Ieri, 30 noiembrie şi astăzi, 1 decembrie 2020, au loc, în sistem de videoconferinţă, lucrările celei de-a 64-a reuniuni plenare a COSAC - Conferinţa organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene - organizate de Preşedinţia germană a Consiliului UE.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 12:34

Comunitatea românilor şi a originarilor din România din spaţiul german este una din cele mai ample (peste 700.000 de cetăţeni înregistraţi oficial la nivelul anului 2020), în timp ce estimările neoficiale menţionează peste un milion de cetăţeni, foarte mulţi cetăţenii etnici germani originari din România care s-au repatriat în Germania sau generaţiile succesive ale descendenţilor nefiind înregistrare în statisticile oficiale în virtutea faptului că nu mai deţin cetăţenia română.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 10:28

Ambasada României în Italia vă invită marţi, 1 decembrie 2020, la ora 16.00 (ora Italiei) pe pagina instituţională de Facebook şi pe site pentru a sărbători împreună, printr-un eveniment online, Ziua Naţională a României.

Cu acest prilej, va fi prezentat mesajul ambasadorului României în Republica Italiană, Malta şi San Marino, George Bologan, precum şi mesajul ministrului italian al afacerilor europene, Vincenzo Amendola.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 09:27

Secretarul de stat Iulia Matei va participa marţi, 1 decembrie 2020, la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, care se va desfăşura în format videoconferinţă.

O primă sesiune de lucru va include o prezentare de către Preşedinţia germană a Consiliului UE a stadiului pregătirilor pentru Conferinţa privind viitorul Europei, urmată de discuţii referitoare la viitorul Europei cu un grup de tineri europeni, membri ai "European Youth Parliament".

Cea de-a doua sesiune de lucru va aborda coordonarea, la nivel UE, în contextul pandemiei de COVID-19.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:33
Material de opinie de Radu Kubinschi, Director Consultanță, Deloitte România

Economia mondială se află într-una dintre cele mai grave crize economice de la Marea Criză (1929-1933), previziunile specialiștilor în economie plasând impactul acesteia chiar dincolo de magnitudinea celui înregistrat în timpul Marii Crize. Economia românească nu putea să nu fie afectată și ea de acest impact, având în vedere dependența sa de mecanismele economice globale și integrarea ei în lanțuri de valoare europene și globale.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:27

Inspectoratul General pentru Imigrări informează cu privire la punerea în aplicare, începând cu data de 01 decembrie a.c., a Ordonanţei de Urgenţă nr.204/2020 privind stabilirea unor măsuri de aplicare a Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (denumit în continuare Acordul de retragere), în materie de reglementare a dreptului de intrare şi şedere pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1132 din 25 noiembrie 2020.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 09:10

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va prezida vineri, 27 noiembrie 2020, cea de-a 42-a reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe (CMAE) din statele membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), găzduită de Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, în format video-conferinţă.

Evenimentul marchează încheierea mandatului României de Preşedinţie-în-Exerciţiu la OCEMN, derulat pe parcursul anului 2020, şi preluarea simbolică de către Republica Albania a mandatului pentru semestrul I al anului 2021.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 05:29
Polonia și Ungaria - consecvente în opoziția față de „diktat”: UE "va servi la crearea unei suprematii a majoritatii, nu a dreptului"

Premierii ungar si polonez, Viktor Orban si Mateusz Morawiecki, au confirmat joi la Budapesta ca tarile lor isi vor mentine veto-ul asupra bugetului multianual al UE in cazul unei conditionari a accesarii fondurilor europene de evaluari privind situatia statului de drept si au estimat ca introducerea unei asemenea conditionalitati se poate face numai prin modificarea tratatelor UE in urma unei conferinte interguvernamentale.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:25

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 09:18

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a adresat un mesaj cu prilejul marcării aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice româno-britanice. Mesajul a fost transmis astăzi, 25 noiembrie a.c., în cadrul unui eveniment virtual organizat de către Ambasada României la Londra, în colaborare cu Foreign Commonwealth and Development Office şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 17:38
Ungaria și Polonia își pun la punct strategia de înfruntare a diktatului european

Prim-ministrul ungarcse va întâlni cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, joi, la Budapesta, pentru „a coordona poziţia” celor două ţări, angajate într-o dispută cu Bruxellesul privind bugetul multianual al UE, relatează AFP. 

Polonia, prin vocea purtătorului de cuvânt al guvernului Piotr Müller, a anunţat că întrevederea va avea ca temă în principal „negocierile bugetare în curs în Uniunea Europeană’.

„Polonia şi Ungaria au intenţia de a-şi coordona poziţiile”, a precizat pe Twitter reprezentanta permanentă a Poloniei la Bruxelles.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:08

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 06:32

Parlamentul European a aprobat un document intitulat „Rezoluția privind impactul măsurilor legate de COVID-19 asupra democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale” (*).pandemii.

Textul este înfășurat în limbajul împietrit al juriștilor, despre statul de drept și alte entelechii, dar pentru o bună înțelegere ... După cum arată experiența istorică și am repetat aici în alte posturi, când există o pandemie, medicii dispar și legionarii ajung .

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:03

ă informăm că pe pagina de internet a Agenției Nationale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, la rubrica Transparență decizională, a fost publicat un proiect de ordin al președintelui ANAF, conform Legii 52/20003, privind  transparenţa decizională în administraţia publică.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 12:30

Guvernul a suplimentat, prin rectificarea bugetară aprobată luni, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului, a spus, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, care a susţinut o declaraţie de presă.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 11:01
România a devenit, peste noapte, din campioana „statului paralel”, o performeră a „statului de drept”, în viziunea unor lideri din UE

 Ludovic Orban, i-a criticat pe omologii săi din Ungarria şi Polonia pentru blocarea bugetului şi a fondului pentru redresare după pandemia de coronavirus ale Uniunii Europene, avertizând că poziţia lor pune în pericol asistenţa economică de care continentul are o atât de mare nevoie.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 09:49

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 08:47

La 23 noiembrie 2020, Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluţia bienală intitulată "Cooperarea dintre Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră". Proiectul rezoluţiei a fost introdus, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale, de către România, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 00:15

Faimosul buget de miliarde al UE este blocat. Cauza oficială ar fi refuzul Poloniei, Ungariei și al Sloveniei de a-l vota. Dar tot cauză poate fi considerată și ambiția celeilalte părți - „oligarhia europeană”, cum se exprima premierul polonez -  de a condiționa alocările bugetare de criteriul politic al statului de drept, pe care fiecare-l înțelege cum vrea.

Până acum nu se știe care dintre părți va arăta celeilalte plăcuța suedeză.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 15:23

​​​​​​​Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, schema de ajutor a României de 21,3 milioane de lei (aproximativ 4,4 milioane de euro) în vederea compensării operatorilor aeroporturilor regionale pentru pagubele suferite din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19), se arată într-un comunicat publicat luni de Executivul comunitar.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:05

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 10:53

UE nu își poate permite să facă compromisuri cu privire la noile dispoziții de stat de drept pe care le va aplica fondurilor pe care le alocă statelor membre, potrivit George Soros. Consiliul European va trebui să decidă în curând să asigure finanțarea pentru următoarea perioadă bugetară.

Subscribe to Uniunea Europeana