Sâmbătă, 29 Iunie, 2019 - 15:59
„Vreau să rămân Președintele României!”

Președintele Klaus Iohannis face dezvăluiri după ce s-a „zvonit” că ar putea întineze nobilele idealuri naționale pentru a deveni președinte al Consiliului European. Iohannis a spus la Sibiu că vrea să rămână președinte al României și va candida pentru al doilea mandat.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 18:37
Și nu scoate o vorbă despre succesul moțiunii!

Cu aplombul dirigintelui care somează „loazele” clasei să se apuce să învețe după notițele luate la cursul său, președintele Klaus Iohannis cere modificări substanțiale ale legislației electorale, printre care vot anticipat timp de 8 zile la alegerile prezidențiale, crearea unui sistem în care listele suplimentare să fie generate în mod electronic la secțiile din străinătate, creșterea numărului de secții de vot, a cabinelor de vot și ștampilelor. În caz contrat va pedepsi parlamentarii cu o sesiune specială care le va reduce substanțial vacanța.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:48

Dl Iohannis s-a arătat din nou ofuscat pentru că Senatul a votat împotriva urmăririi penale a lui Călin Popescu
Tăriceanu. Supărarea domniei sale este de înțeles, întrucât l-ar fi vrut și pe Tăriceanu hărțuit pe la
procuratură și scos definitiv de pe tabloul contracandidaților săi la prezidențiale. Este tactica preluată de la
Băsescu pentru eliminarea adversarilor politici – procesele lungi și dese, cheia marilor succese!
Este evident că, pe dl Iohannis, votul dat de senatori nu l-a supărat pentru vreun principiu, ci l-a ofticat pentru

Luni, 3 Iunie, 2019 - 18:34
Câte un milion de „NU”-uri la cele 2 sau 3 întrebări

Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicității, luni, la o săptămână după referendumul pe justiție de pe 26 mai, rezultatele finale ale scrutinului, peste 6 milioane de alegători votând „Da” la ambele întrebări de pe buletinele de vot. Referendumul a fost validat.

Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

Duminică, 26 Mai, 2019 - 22:09
„Rușine PSD!”

„Bună seara, dragi români! Sunteți fantastici! Vă felicit! Ați participat astăzi în număr mare la alegerile europarlamentare și la referendum.

Participarea este senzațională! Avem în jur de 50% prezență la europarlamentare și în jur de 40% prezență la referendum.

Dragi români, vă mulțumesc! Ați dat un vot clar, un vot ferm, un vot care nu poate ignorat de niciun politician în România.

Referendumul a trecut cu brio.

Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 23:00
„Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului”

Administrația Prezidențială a solicitat vineri, 17 mai a.c., în numele Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Consiliului Național al Audiovizualului să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deși Legea audiovizualului nr.

Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 14:32
Noi toți vom plăti pentru această guvernare PSD-istă eșuată!

Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 18 mai a.c., la București, o alocuțiune violentă la mitingul electoral al Partidului Național Liberal:

„Ați venit astăzi, la această întâlnire, dragii mei, dragi români, din toată țara! Și atunci vă spun: Bună ziua, România!”

Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare și avem un referendum. Dar, înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot, dați-mi voie să apreciez întreaga echipă care este în spatele meu. Cea mai tare echipă!

Marţi, 14 Mai, 2019 - 13:46
„30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. Acest eveniment va marca debutul seriei de activități care fac parte din programul Președintelui României, care se va desfășura pe durata anului 2019.

Luni, 13 Mai, 2019 - 18:54

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în preferinţele românilor în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamna acestui an, potrivit Barometrului de Opinie Publică lansat luni de Academia Română.

Conform studiului, şeful statului întruneşte 45,8% dintre preferinţe, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - 18%, Liviu Dragnea (PSD) - 14,3%, Dacian Cioloş (USR şi PLUS) - 9,9%.

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 20:13
„Această carte a apărut fiindcă am constat un interes crescut în rândul românilor pentru afaceri europene”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat sâmbătă, 11 mai a.c., la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”.

Vă prezentăm în continuare transcrierea intervențiilor Președintelui României:

 

Moderator: Bine ați venit la această dezbatere pe marginea volumului „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, autor Klaus Iohannis, Președintele României.

Joi, 9 Mai, 2019 - 16:55

Klaus Iohannis, a susținut joi, 9 mai a.c., la Sibiu, declarații de presă, la începutul Summitului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Vă prezentăm în continuare transcrierea unor declarații de presă:

Jurnalist: Domnule Președinte, puteți în discuțiile informale, ridica și o problemă care ne doare pe noi, în România, cea a Spațiului Schengen? Știm foarte bine cât am muncit pentru a fi parte din Spațiul Schengen.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:31
Procedura ANI - „o aiureală la momentul respectiv”

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Biroului Executiv al Partidului Național Liberal:

Iohannis: Românii au șansa să își exprime opțiunea la aceste alegeri, au șansa să își exprime opțiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată și pentru România. Suntem după doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD.

Au vorbit pesediștii despre autostrăzi, spitale, școli, grădinițe. Ce s-a realizat? Nimic.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:20
Undeva, cândva...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 8 mai a.c., la Sibiu, declarații de presă după participarea la deschiderea conferinței „Viitorul Europei: Perspectivele Evoluțiilor Contemporane”.

 

Joi, 2 Mai, 2019 - 21:08

Frumoasă fotografie mai are Klaus Iohannis în montajul de pe Facebook. Cheamă poporul la vot cu o sobrietate care face din imaginea de mai sus un anunț și un apel de începerea războiului. Singur, fără Doamna Sa, președintele îndeamnă populația să decidă pentru viitorul său. Adică al fostului primar, nu al poporului. Pleonasm politic. Totdeauna cînd votează, electoratul alege pentru viitorul său. Adică, susțineți politicianul sau gruparea care sunt mai aproape de nevoile sale.

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 20:45

 

Klaus Iohannis, va participa vineri, 3 mai a.c., în calitate de invitat de onoare, la Conferința „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florența, Republica Italiană.

Duminică, 28 Aprilie, 2019 - 10:54
Al lui a fost săptămâna trecută

Președintele Klaus Iohannis a considerat suficient să posteze pe p contul său de Facebook un ”mesaj” (noua sa formă de comunicare”) de Paște în care le urează românilor ”sărbători luminate cu liniște și pace în suflet”. Președintele nu a precizat dacă urarea se adresează și membrilor PSD.

Mesajul lui Iohannis, care a sărbătorit Paștele evanghelic săptămâna trecută, este:: ”Hristos a înviat! Dragi români, vă doresc sărbători luminate cu liniște și pace în suflet alături de cei dragi!”

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 10:55
Puciul lui Iohannis: „Știu care sunt soluțiile, cum să le pun în practică”

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut „românilor” joi seară să participe în număr mare (mai mult de 30%)la referendumul pe justiție pe care l-a convocat pentru 26 mai și le-a cerut să voteze împotriva modului în care PSD a acționat în justiție (cel puțin 25%).

”După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și ofensiva PSD împotriva justiției”, a spus Iohannis, legând direct referendumul de PSD.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 10:29

În sfîrșit, avem celebrele întrebări. Celebre ca și autorii lor. Mie îmi sună exact ca niște propoziții de Klaus Iohannis! Scrîșnite în măsele, insinuante, ca o strîmbă în figura PSD-ului.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 19:52
„Voi fi acuzat că fac campanie, dar este normal”

Mesajul public adresat de Președintele României, Klaus Iohannis:

„Bună seara! Dragi români, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi decretul și am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aștept la vot, la referendum și la europarlamentare!

La referendum avem două întrebări.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 09:07

Nu mi-am imaginat niciodată că primarul Iohannis ar putea deveni un asemenea președinte. Ciufut, încruntat, închis la orice sugestie din afară, răzbunător și atît de primitiv în felul în care înțelege disputa politică.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 19:51
Lansat la Curtea Veche

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat miercuri, 17 aprilie, la Teatrul Naţional, a treia sa carte, intitulată "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa". În cadrul evenimentului, Iohannis a fost solicitat să explice motivele pentru care euroscepticismul se răspândeşte în Uniunea Europeană. Preşedintele a dat vina pe presa care dă în principal ştiri negative şi pe politicienii (de la putere) care caută să dea vina pe alţii (opoziție și președinție) pentru propriile lor nerealizări.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 17:25
„Situația în care se găsesc încă multe școli din țară este o rușine națională pentru România europeană a anului 2019”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că tragedia recentă din județul Iași, în care un copil de 3 ani și-a pierdut viața după ce a căzut în fosa septică din curtea unei școli, este dureroasă și revoltătoare.

Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, arată că, în continuare, în multe școli din România siguranța spațiului educațional nu este garantată și nici nu reprezintă o prioritate.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 18:28
Iohannis i-a primit cu bucurie pe foștii deținuți politici delegați de PSD

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 12 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, la finalul consultărilor cu partidele și formațiunile politice:.

Bună ziua! Astăzi am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegați de la PSD, am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală. Cred că nu este o surpriză pentru nimeni dacă spun că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite despre aceste chestiuni.

Luni, 25 Martie, 2019 - 11:23

Personal, cred că activitatea noastră, a comentatorilor, ar trebui să aibă ca prim obiectiv şi evidenţierea cu prioritate a derapajelor celor mai înalţi politicieni, îndeosebi atunci când ele se repetă şi, mai ales, au o dimensiune deosebită, totul devenind alarmant, ceea ce impune o reacţie adecvată şi necesarele corecturi din partea lor.

Duminică, 24 Martie, 2019 - 22:44

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens.

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 21:27

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs, la Sinaia, din care rezultă că „este neapărat nevoie să fie organizat un referendum pe justiție prin care oamenii să arate că așa nu se mai poate”: 

Subscribe to Președinție