Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 08:24
După Dăncilă, Paleologu, Barna și Iohannis

UDMR înregistrează, sâmbătă dimineaţă, semnăturile de susţinere pentru alegerile prezidenţiale. Kelemen Hunor a anunţat, joi, că a adunat semnăturile necesare şi a făcut astfel primul pas spre Cotroceni.

"Am adunat semnăturile de susţinere necesare - în total 270 de mii. Am făcut primul pas spre Cotroceni. Respekt!", a afirmat Kelemen.

El este aşteptat să susţină o declaraţie de presă, în jurul orei 11.30, în faţa clădirii Biroului Electoral Central (BEC) din Bucureşti.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 12:43
Președintele și-a depus candidatura pe acordurile unui pamflet anti-PSD

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la sediul BEC, unde si-a depus candidatura pentru al doilea mandat, ca in primul mandat a prevenit „stricaciunile” planificate de PSD, iar in al doilea mandat vrea cu un Guvern PNL sa reconstruiasca Romania:

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 18:00

După ce a luat cunoștință (cu evidentă neplăcere) de faptul că a comis un abuz neconstituțional prin refuzul său de a valida remanierea, Iohannis a dat o declarație confuză pregătită de consilieri în ideea că orice se întâmplă, tot el are dreptate:

Sâmbătă, 7 Septembrie, 2019 - 10:23
O măsură fără precedent față de un aliat strategic al Statelor Unite

Inițierea unei „liste negre” a persoanelor suspectate de corupție cărora li se interzice accesul pe teritoriul Statelor Unite este fără precedent față de un aliat strategic al Americii. Nici măcar familia lui Osama bin Laden nu a „beneficiat” de un astfel de tratament, membrii săi trăind liniștiți în America în virtutea calității lor de cetățeni ai Arabiei Saudite, aliat  de primă mână al Statelor Unite. Iar unicul caz cunoscut este acela al Rusiei, sancționată în acest mod sub pretextul anexării Crimeei.

 Anunțul  Departamentului de Stat prin care lui Liviu Dragnea și membrilor familiei sale li se interzice accesul pe teritoriul Statelor Unite datorită unor suspiciuni de corupție a survenit la scurt timp după vizita-fulger la Casa Albă a președintelui Iohannis și a discuțiilor purtate cu Donald Trump. Surse din serviciile secrete și din anturajul de la Cotroceni susțin că o astfel de sugestie a fost făcută chiar de Iohannis care, în acest fel încearcă să își securizeze cel de-al doilea mandat de influențele negative ce ar putea surveni din partea principalului său adversar, PSD, atâta timp cât acesta mai dispune de pârghii  prin care ar ptea să fie incriminat din perspectivă juridică, putându-i-se afecta candidatura. Totodată, această listă este și o „pisică”de arătat altror amatori de șicane la adresa principalului prezidențiabil, și de descurajare a politicienilor care insistă să rămână în siajul politicilor lui Dragnea.
Indiferent dacă aceste suspiciuni sunt sau nu reale, gestul în sine al americanilor dezvăluie profundul dispreț la adresa clasei politice române, în egală măsură afectată de un tratament rezervat, de regulă, celor din lumea a treia sau „partenerilor” pe care nu se pune preț.

Sâmbătă, 7 Septembrie, 2019 - 05:15

„Pe domnul Diaconu nu aveam altă soluţie practic, trebuia să avem un candidat, lucrurile erau deja foarte aproape de, suntem în perioada de precampanie deja electorală, dacă preşedintele nu a mai dorit să candideze am fost puşi în situaţia să găsim o altă soluţie şi atunci au fost nişte discuţii nu le cunosc, nu am participat la ele, cu Pro România cu un candidat comun independent, astea au fost până la urmă deciziile şi lucrurile s-au întâmplat în continuare aşa”, a afirmat Teodor Meleşcanu, vineri seara la Digi 24.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 10:54

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan, ucis într-un atentat în Kabul. Şeful statului i-a acordat militarului român Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 05:56

29 de militari români au fost uciși și 180 răniți, în Afganistan sau Irak, în misiunile militare la care participă România. Lor li se adaugă personalul diplomatic rănit zilele astea la Kabul, plus cei răniți pe alte fronturi, mai puțin sîngeroase. România nu a ajuns mai aproape de programul Visa Waiver în toți acești ani- recent am aflat că îmi trebuie viză să merg și în Canada, unde am primit un premiu, crezînd și eu ca toată lumea că nu mai era nevoie, că așa s-a raportat, mare succes al României, cine are viză americană nu mai are nevoie de viză în Canada. E fals.

Sâmbătă, 31 August, 2019 - 18:36

Liderul PSD Viorica Dancila a declarat sambata, dupa sedinta CEX PSD, că partidul il va actiona in judecata pe seful statului pentru afirmatia acestuia ca Guvernul este „corupt”.

„Legat de afirmatia presedintelui ca este guvern corupt, il vom actiona in judecata pentru ca este usor de lipit etichete, dar trebuie sa aiba fundament. Nu am avut probleme de coruptie, am luptat pentru statul de drept”, a zis Dancila.

Premierul a zis ca inca nu stie care este incadrarea juridica a faptei presedintelui. „Vedem care e incadrarea, ne vedem maine cu avocatii si vedem”, a indicat ea.

Miercuri, 28 August, 2019 - 19:40
Și lasă operațiunea pe mâna Parlamentului

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 28 august a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă în care a anunțat că respinge remanierea guvernamentală „în integralitatea ei”!.

 

„Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetățeanului și de guvernarea acestei țări pentru oameni.

Duminică, 25 August, 2019 - 16:05

Nimeni nu a înţeles în România de ce a fost invitat de urgenţă Klaus Iohannis la Washington, la Donald Trump, pe 20 august 2019. Mai sunt doar vreo trei luni până la alegerile prezidenţiale, iar vizita lui Klaus Iohannis a părut să fie un amestec american grosolan în alegerile româneşti din noiembrie 2019. Nu e clar nici dacă Administraţia prezidenţială română şi Klaus Iohannis însuşi au înţeles cu adevărat ce a căutat preşedintele român pe sfârşit de mandat la Casa Albă.

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 13:19

Președintele Klaus Iohannis a ieșit în Piața Universității din București, sâmbătă, la startul campaniei de strângere de semnături pentru prezidențiale însoțit de Ludovic Orban și  Rareș Bogdan, alături de mai mulți membri și simpatizanți liberali.

Joi, 8 August, 2019 - 22:53

Oda bucuriei politice a întrecut celebra Odă a bucuriei a lui Beetho‎ven. O scenă demnă de o Aidă liberală, de Oedip președinte. Valuri de vorbe goale, ropote de aplauze, cuvîntare citită cu puncte și cu virgule, ca la celebrele congrese, căciuleli ale șefilor liberali, în care toți cuvîntătorii se străduiau să își arate dragostea și sustinerea. Unii vorbeau pe uscat, în lipsa eroului de la Cotroceni, altii se ridicau în picioare, împinși de arcurile recunoștinței.

Joi, 8 August, 2019 - 19:42
PSD „trebuie” să plece! - decide președintele. Dar dacă nu vrea?

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor ca PSD să plece de la guvernare și a anunțat că va desemna un nou guvern, format după ce el va forma o nouă majoritate guvernamentală în urma alegerilor fie ele și anticipate, dar care să corespundă anumitor criterii.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 18:40

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că statul român trebuie resetat şi le-a cerut partidelor de la Putere şi din Opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:39
Are soluții punctuale pe care să le ia alții

„Încep această declarație prin a-mi exprima regretul profund față de tragedia de la Caracal, în care instituțiile nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile celor două tinere, curmate brutal. Sunt alături de familiile îndurerate și mă alătur românilor care și-au manifestat solidaritatea cu acestea în momentele grele prin care trec.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 07:52

În cazul fetei răpite și ucise la Caracal șeful statului solicită demisii şi schimbări profunde de abordare. Acesta anunţă că a cerut un raport de la ministrul de Interne şi de la şeful STS.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 18:23
„eu nu am intrebat cetatenii daca aceasta interdictie trebuie instituita in Legea fundamentala”

Presedintele Klaus Iohannis a precizat, marti, in cadrul unei alocutiuni prezentate la Palatul Cotroceni, ca el nu a intrebat cetatenii la referendumul din 26 mai daca interzicerea amnistiei si gratierii ar trebui sa fie introdusa in Constitutie, asa ca este rolul partidelor sa gaseasca acum cea mai buna solutie pentru implementarea rezultatelor.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 16:37

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea în materie electorală prin care votul în diaspora pentru alegerile prezidenţiale este extins la 3 zile. Anunțul a fost făcut chiar de șeful statului, la Palatul Cotroceni. Legea introduce votul prin corespondență și votul electronic. Actul normativ va fi aplicat începând cu alegerile prezidențiale din toamnă.

Sâmbătă, 29 Iunie, 2019 - 15:59
„Vreau să rămân Președintele României!”

Președintele Klaus Iohannis face dezvăluiri după ce s-a „zvonit” că ar putea întineze nobilele idealuri naționale pentru a deveni președinte al Consiliului European. Iohannis a spus la Sibiu că vrea să rămână președinte al României și va candida pentru al doilea mandat.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 18:37
Și nu scoate o vorbă despre succesul moțiunii!

Cu aplombul dirigintelui care somează „loazele” clasei să se apuce să învețe după notițele luate la cursul său, președintele Klaus Iohannis cere modificări substanțiale ale legislației electorale, printre care vot anticipat timp de 8 zile la alegerile prezidențiale, crearea unui sistem în care listele suplimentare să fie generate în mod electronic la secțiile din străinătate, creșterea numărului de secții de vot, a cabinelor de vot și ștampilelor. În caz contrat va pedepsi parlamentarii cu o sesiune specială care le va reduce substanțial vacanța.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:48

Dl Iohannis s-a arătat din nou ofuscat pentru că Senatul a votat împotriva urmăririi penale a lui Călin Popescu
Tăriceanu. Supărarea domniei sale este de înțeles, întrucât l-ar fi vrut și pe Tăriceanu hărțuit pe la
procuratură și scos definitiv de pe tabloul contracandidaților săi la prezidențiale. Este tactica preluată de la
Băsescu pentru eliminarea adversarilor politici – procesele lungi și dese, cheia marilor succese!
Este evident că, pe dl Iohannis, votul dat de senatori nu l-a supărat pentru vreun principiu, ci l-a ofticat pentru

Luni, 3 Iunie, 2019 - 18:34
Câte un milion de „NU”-uri la cele 2 sau 3 întrebări

Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicității, luni, la o săptămână după referendumul pe justiție de pe 26 mai, rezultatele finale ale scrutinului, peste 6 milioane de alegători votând „Da” la ambele întrebări de pe buletinele de vot. Referendumul a fost validat.

Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

Duminică, 26 Mai, 2019 - 22:09
„Rușine PSD!”

„Bună seara, dragi români! Sunteți fantastici! Vă felicit! Ați participat astăzi în număr mare la alegerile europarlamentare și la referendum.

Participarea este senzațională! Avem în jur de 50% prezență la europarlamentare și în jur de 40% prezență la referendum.

Dragi români, vă mulțumesc! Ați dat un vot clar, un vot ferm, un vot care nu poate ignorat de niciun politician în România.

Referendumul a trecut cu brio.

Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 23:00
„Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului”

Administrația Prezidențială a solicitat vineri, 17 mai a.c., în numele Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Consiliului Național al Audiovizualului să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deși Legea audiovizualului nr.

Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 14:32
Noi toți vom plăti pentru această guvernare PSD-istă eșuată!

Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 18 mai a.c., la București, o alocuțiune violentă la mitingul electoral al Partidului Național Liberal:

„Ați venit astăzi, la această întâlnire, dragii mei, dragi români, din toată țara! Și atunci vă spun: Bună ziua, România!”

Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare și avem un referendum. Dar, înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot, dați-mi voie să apreciez întreaga echipă care este în spatele meu. Cea mai tare echipă!

Marţi, 14 Mai, 2019 - 13:46
„30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. Acest eveniment va marca debutul seriei de activități care fac parte din programul Președintelui României, care se va desfășura pe durata anului 2019.

Luni, 13 Mai, 2019 - 18:54

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în preferinţele românilor în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamna acestui an, potrivit Barometrului de Opinie Publică lansat luni de Academia Română.

Conform studiului, şeful statului întruneşte 45,8% dintre preferinţe, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - 18%, Liviu Dragnea (PSD) - 14,3%, Dacian Cioloş (USR şi PLUS) - 9,9%.

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 20:13
„Această carte a apărut fiindcă am constat un interes crescut în rândul românilor pentru afaceri europene”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat sâmbătă, 11 mai a.c., la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”.

Vă prezentăm în continuare transcrierea intervențiilor Președintelui României:

 

Moderator: Bine ați venit la această dezbatere pe marginea volumului „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, autor Klaus Iohannis, Președintele României.

Joi, 9 Mai, 2019 - 16:55

Klaus Iohannis, a susținut joi, 9 mai a.c., la Sibiu, declarații de presă, la începutul Summitului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Vă prezentăm în continuare transcrierea unor declarații de presă:

Jurnalist: Domnule Președinte, puteți în discuțiile informale, ridica și o problemă care ne doare pe noi, în România, cea a Spațiului Schengen? Știm foarte bine cât am muncit pentru a fi parte din Spațiul Schengen.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:31
Procedura ANI - „o aiureală la momentul respectiv”

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Biroului Executiv al Partidului Național Liberal:

Iohannis: Românii au șansa să își exprime opțiunea la aceste alegeri, au șansa să își exprime opțiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată și pentru România. Suntem după doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD.

Au vorbit pesediștii despre autostrăzi, spitale, școli, grădinițe. Ce s-a realizat? Nimic.

Subscribe to Președinție