Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 09:11

Keno Verseck a publicat în der Spiegel un comentariu acid despre „Eroul care a eșuat – și care totuși va învinge. Președintele României, Johannis, înainte de alegeri”. 

România alege un nou președinte. Favoritul dintre cei 14 candidati din cea mai mare țară din sud-estul Europei este contribuabilul Klaus Johannis – bilanțul fostului purtator de sperante este dezamăgitor.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:41

De cînd se aşază ca un căţel răzgîiat în preajma lui Klaus Iohannis, Rareş Bogdan pare să contamineze. Lui, penibil om politic român, îi apartin frazele de mai jos:

„Prima dată când sunt nevoit să o fac pur și simplu PROASTA pământului. Nu am văzut asa ceva în viața mea! Ruşine maximă pentru PSD și pesedişti că au ajuns să fie conduşi de o astfel de creatură“.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:20

Principalul motiv pentru care Werner n-are ce căuta la Cotroceni este gândirea sa rudimentară, exprimată sintetic prin unicul obiectiv concret pe care l-a declarat în această campanie electorală – desființarea unui partid politic. Așa ceva este posibil numai în regimurile totalitare, modelul de referință fiind cel al Germaniei hitleriste,  unde Goebbels, ministrul Propagandei din acei ani, a lansat sloganul „ciuma roșie” cu trimitere tot la social-democrații timpului.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:00

O analiză a site-ului președinției relevă o realitate tulburătoare, relatează Știripesurse.ro. Președintele în funcție a avut mai puține zile în care a lucrat decât cele în care nu a muncit. În medie, Klaus Iohannis a muncit mai puțin de 3 zile pe săptămână.

Astfel, dacă adunăm zilele nelucrate din 2015, 2016, 2017 și 2018 cu zilele în care n-a făcut mare lucru (semnând doar decrete), rezultă 570 de zile din totalul de 1.041 de zile lucrătoare.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 15:30

În unele dintre cercurile de oameni cu care eu am contact, Klaus Iohannis este antipatizat. Și taxat în fel și chip. Din ce în ce mai frecvent, aud o acuzație foarte gravă. Cum că ar fi nazist. Așa că am decis să iau taurul de coarne. Și să atac acest subiect extrem de delicat. Îi avertizez însă pe cititori. Din capul locului, eu unul nu admit teza conform căreia Iohannis e nazist.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:43

Am văzut-o pe Viorica Dăncilă mergînd cu bicicleta spre o realizare a guvernului său. N-am reținut denumirea și importanța obiectivului. Am reținut doar mersul cu bicicleta, așa cum n-am reținut motivul pentru care Klaus Iohannis a călărit o bicicletă pentru a juca un rol într-o întîlnire întîmplătoare cu ziariștii în preajma Arcului de Triumf, regizată grosier de niște mediocri. Este aceeași bicicletă, chiar dacă una a fost de damă, cealaltă pentru bărbați.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:23
Dar alternativa deocamdată nu există, iar Comisia nu mai este dispusă să aștepte

Iohannis reacționează la preluarea metodelor sale de ignorare a prevederilor legale de către premier, în condițiile lipsei alternativei: guvernul liberal nu există și nu se știe cînd va exista!

„Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României.

Sâmbătă, 26 Octombrie, 2019 - 00:00
Dedicație - Turul 1 al prezidențialelor

Profesorul universitar Ștefan Cazimir are un solid background politic: a fost președinte al Partidului Liber Schimbist, pe ale cărui liste a candidat la alegerile parlamentare din 1990 devenind și primul (și ultimul) parlamentar al aceste formațiuni. Și-a continuat traseul parlamentar „emigrând” la PDSR remarcându-se prin spiritul iconoclast pe care intervențiile sale l-au adus în aula Parlamentului și prin inițiativele sale profund originale. În ultima perioadă studiile sale din domeniul istoriei literaturii l-au ținut mai la distanță de actualitatea politică, pe care însă nu a ignorat-o. Ba din contră. Dovadă, poezia pe care a dedicat-o apropiatelor alegeri parlamentare și pe care a încredințat-o Agenției AMOS News, pentru a o prezenta publicului interesat de o abordare civilizată și spirituală a evenimentului.

Pronostic

 Duminică mă duc și eu la curse -

 E programat un derby epocal

 Și vreau ca din modestele-mi resurse

Să-mi pun și eu nădejdea într-un cal.

 

 

Duminică, 20 Octombrie, 2019 - 07:52

Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Deşi PSD l-ar fi putut demite pe Klaus Iohannis de mai multe ori pentru încălcarea grosolană a Constituţiei României şi pentru alte destule nefăcute, până la urmă, Klaus Iohannis, împreună cu partidul şi orbanul său, e cel care a demis prin moţiune de cenzură guvernul PSD Viorica Dăncilă chiar în buza campaniei electorale, cu doar o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohannis a manevrat pentru demiterea principalului său contracandidat, Viorica Dăncilă, candidata PSD.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:27

„Moarte PSD!” Acesta este strigătul de luptă care s-a auzit prin piețe în ultimii ani; la concurență cu „DNA să vină să vă ia!”, care nu era decât una dintre metodele indicate pentru punerea în practică a îndemnului dintâi – atotcuprinzător, absolut și definitiv.

CONCURENT ȘI DUȘMAN  NU ESTE ACELAȘI LUCRU

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:11
Se conturează un guvern rotativ „în jurul PNL”

După ce s-a jucat vreo trei zile cu nervii românilor, candidatul Iohannis a făcut „deîndată” dezvăluirea senzațională așteptată de popor. Sarcina de a prelua „greaua moștenire ” pesedistă cade pe umerii plăpânzi ai unui liberal de nădejde. Nimeni altul decât Ludovic Orban! Iată cum și-a prefațat și prezentat anunțul:

„Bună ziua!

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 08:25

Președintele a devenit artist. Improvizează după starea sa sufletească și după nevoi. A ieșit voios la camere și a zis că el este adeptul anticipatelor. A doua zi tot el s-a prezentat la rampă să ne explice cît de dificile sunt, deși secretara și portarul primăriei din Sibiu ne-ar fi explicat și mai bine și mai clar și ar fi încheiat cu
– Știți Dumneavoastră tare bine!

Sâmbătă, 12 Octombrie, 2019 - 15:25

În prima zi a campaniei electorale pentru prezidențiale, Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura pentru Cotroceni, la Romexpo, în prezența câtorva mii de pesediști cărora le-a vorbit despre "forțele care vor distrugerea PSD" și pentru care moțiunea de cenzură "a fost doar primul pas dintr-un plan elaborat și meschin".

Sâmbătă, 12 Octombrie, 2019 - 14:59
„NU VOI NEGOCIA DEMOCRAȚIA, LA NIVEL NAȚIONAL, EUROPEAN SAU INTERNAȚIONAL!”

„Președinția României a fost prea mult timp un turn de fildeș în care aleșii s-au ascuns de popor. A fost un buncăr al intereselor obscure și al jocurile de culise. Îmi doresc să transform instituția Președintelui și Administrația prezidențială într-un simbol al transparenței și bunei-credințe. Am zece principii de la care nu mă voi dezice, care vor sta pe masa dialogului atât cu partenerii interni, cât și cu cei internaționali. Sunt parte a viziunii mele pentru România și alcătuiesc credința mea”, a declarat Candidata Viorica Dăncilă.

LISTA CELOR 10 PRINCIPII

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 15:16

Președintele Klaus Iohannis a anunțat după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, de la care PSD a lipsit, că luni sau cel târziu marți va desemna un prim-ministru, el spunând că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, și că este destul de clar că ne îndreptăm spre guvern PNL sau în jurul PNL. Șeful statului a mai spus că, personal, sprijină varianta alegerilor anticipate, dar acestea sunt foarte greu de realizat constituțional, iar acum este nevoie de un guvern instalat rapid.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 21:02
Acum are nevoie urgentă de guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca mâine partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 13:56

Șefa PSD Viorica Dăncilă a declarat luni  ca o demisie din fruntea partidului va aparea doar daca va obtine la alegerile prezidentiale un scor mai mic decat cel de la europarlamentare.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 15:41
Morții să trăiască!

Președintele Klaus Iohannis a acuzat guvernarea PSD de ”nepăsare criminală” în ceea ce privește infrastructura rutieră a României, lucru care a condus inclusiv la tragedii precum accidentul care a avut loc în această dimineață pe șoseaua dintre Slobozia și Urziceni, care a dus la moartea a zece persoane.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 08:07
Iohannis ține ocupată și propria sa catedra de la liceul Brukenthal din Sibiu

PSD anunță, prin vocea purtătorul de cuvânt al partidului, Valeriu Steriu, că vor fi consultări cu juriștii pentru a găsi „o cale legală” ca să stopeze „abuzul” președintelui Klaus Iohannis. Steriu susține că membrii PSD sunt mai uniți decât opoziția și că nu se va repeta „eroarea” de la votul de miercuri din Parlament.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:41

Nu mai avem nici procuror șef la DIICOT. L-a păpat Iohannis. Nu mai avem nici procuror șef la DNA. Nu pentru că a scoborît-o pe Luluța din înaltele-i sfere: nu vrea Iohannis un alt procuor șef la DNA care să nu vină din decizia lui.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 20:49

Klaus Iohannis a cerut, luni seara, de la Palatul Cotroceni, demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă. El i-a reproşat acestuia modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal. Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Duminică, 29 Septembrie, 2019 - 17:38

A avut loc o ciudată tragere la sorți. Și, în paralel, ies de unde au fost ascunse schelete prezidențiale. Ne-am pricopsit cu 14 candidați. 8 dintre aceștia vor avea probabil dosare penale pentru prezentarea unor liste false de semnături reclamate la Parchet de Biroul Electoral Central, dar, până una alta, omologate prin decizii ale Curții Constituționale. La tragerea la sorți, din 14, cine credeți că a fost marele norocos? Însuși Klaus Iohannis. Iar ceea ce urmează va fi spectacolul scheletelor scoase din dulap. Rând pe rând.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 10:25

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o scurtă întrevedere la New York cu Igor Dodon şi i-a transmis acestuia că integrarea europeană a Republicii Moldova este o prioritate pentru el.

Întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova a avut loc, miercuri, în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 10:16
„Din punctul meu de vedere, da, am studii superioare şi cu mult superioare celor pe care unii se laudă”

Alexandru Cumpănaşu, candidat la alegerile prezidenţiale, nu numai că nu are studii superioare, dar nu are nici măcar diplomă de Bacalaureat.  Realitatea TV spune că, potrivit unor surse, Daniel Breaz, fost ministru al Educaţiei, ar fi recunoscut situaţia.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 19:45

Biroul Electoral Central a validat înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale, însă a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă. Florentin Pandele s-a retras pe motiv că soția sa o susține pe Viorica Dăncilă.Primul înscris - Viorel Cataramă a prezentat peste 80.000nsemnături dubioase.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 11:03
94.000 dintre cele 231.000 de semnături de susținere ridicau semne de întrebare asupra autenticității

Biroul Electoral Central a anunțat că a respins înscrierea candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale din partea partidului Dreapta Liberală. BEC a constatat că existau dubii asupra autenticității a circa 94.000 dintre cele 231.000 de semnături de susținere a candidaturii sale.

Din listele cu susținători, în cazul a circa 700 informațiile erau incomplete. Problemele au apărut în ce privește similaritățile semnăturilor ”care înlătura prezumția simplă de validitate a acestora”, după cum se spune în decizia BEC.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 10:56
Cumpănaşu, Bruynseels, Ivan şi alţi independenţi îşi depun candidaturile

Alexandru Cumpănaşu, Ramona Bruynseels, Cătălin Ivan şi alţi independenţi îşi depun, duminică, la Biroul Electoral Central, candidaturile pentru alegerile prezidenţiale.

Alternativa pentru Demnitate Naţională va depune duminică, la ora 12.00, la Biroul Electoral Central, semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Ivan la alegerile prezidenţiale.

Tot duminică, la ora 18:00, la Biroul Electoral Central este aşteptată şi Ramona Bruynseels pentru a-şi depune candidatura la prezidenţiale.

Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 08:24
După Dăncilă, Paleologu, Barna și Iohannis

UDMR înregistrează, sâmbătă dimineaţă, semnăturile de susţinere pentru alegerile prezidenţiale. Kelemen Hunor a anunţat, joi, că a adunat semnăturile necesare şi a făcut astfel primul pas spre Cotroceni.

"Am adunat semnăturile de susţinere necesare - în total 270 de mii. Am făcut primul pas spre Cotroceni. Respekt!", a afirmat Kelemen.

El este aşteptat să susţină o declaraţie de presă, în jurul orei 11.30, în faţa clădirii Biroului Electoral Central (BEC) din Bucureşti.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 12:43
Președintele și-a depus candidatura pe acordurile unui pamflet anti-PSD

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la sediul BEC, unde si-a depus candidatura pentru al doilea mandat, ca in primul mandat a prevenit „stricaciunile” planificate de PSD, iar in al doilea mandat vrea cu un Guvern PNL sa reconstruiasca Romania:

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 18:00

După ce a luat cunoștință (cu evidentă neplăcere) de faptul că a comis un abuz neconstituțional prin refuzul său de a valida remanierea, Iohannis a dat o declarație confuză pregătită de consilieri în ideea că orice se întâmplă, tot el are dreptate:

Subscribe to Președinție