Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 12:00

18 copii din comuna ilfoveana Nuci au vizitat pentru prima data Muzeul National al Aviatiei Romane, la invitatia voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. In cele doua cladiri de tip hangar ale muzeului si la expozitia in aer liber, copiii au admirat inventiile celor trei pionieri pa care Romania i-a dat lumii: Traian Vuia, Aurel Vlaicu si Henry Coanda. Actiunea face parte din programul “Ramaneti in scoala”.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 08:15

Cantautorul de muzica folk Victor Socaciu le-a adus o bucurie prin cantec pacientilor de la Centrul de ingrijiri paliative ”Sfantul Nectarie”, din Bucuresti. Artistul a fost invitat la intalnirea cu pacientii de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, care le-au oferit beneficiarilor centrului iconite si 38 de pachete cu produse bio.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 11:20

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au donat un lumânărar Fortului 13 Jilava, declarat de Ministerul Culturii in 2016 monument istoric, care poate fi vizitat de public. Fortul 13 Jilava, una dintre cele mai cumplite puscarii comuniste, aflata la marginea Bucurestiului, a fost locul în care au fost schingiuiti si umiliti intelectualii care au avut curajul sa se ridice impotriva dictaturii.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:43

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, în perioada 8 - 11 septembrie a.c., s-a desfăşurat la Mănăstirile Putna şi Dragomirna ediţia a XXIII-a a Simpozionului internaţional de istorie Colocviile Putnei.

Ediţia s-a deschis în ziua de duminică, cu slujba Te Deum-ului oficiată în biserica voievodală de Stareţul Mănăstirii Putna, Arhimandritul Melchisedec Velnic, dimpreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:25

Consfătuirea din anul acesta (2019) cu profesorii de Religie din Arhiepiscopia Bucurestilor, intitulată: "Consfătuire la început de an scolar privind predarea Religiei", doreste să evidenţieze necesitatea intensificării cooperării factorilor responsabili în transmiterea valorilor educaţionale crestine de ordin spiritual, moral si cultural în societatea de azi.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:00

18 copii din localitatea ilfoveana Nuci au primit, la inceput de an scolar, ghiozdane cu rechizite din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Actiunea se inscrie in cadrul programului “Ramaneti in scoala” prin care voluntarii isi propun diminuarea abandonului scolar in comunitatile rurale.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 12:59

Calendar ortodox: Sfantul Stelian
Calendar catolic: Ss. Siriciu, pp.; Leonard, pr. LN

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 09:20

În ziua de 13 septembrie a.c., între orele 17.00 - 22.00, Arhiepiscopia Bucureştilor Protoieria I Capitală - Biserica Sf. Vasile - Victoria va organiza o procesiune religioasă cu denumirea "Calea Sfintei Cruci, Scară Către Cer", după următorul program:

- între orele 17.00 - 19.00, afluirea participanţilor la Biserica Sf. Vasile cel Mare;

- între orele 19.00 - 19.30, procesiune religioasă pe traseul: Calea Victoriei de la Biserica Sf. Vasile cel Mare până în Parcul Nicolae Iorga;

- între orele 19.30 - 21.00, activităţi religioase în Parcul Nicolae Iorga;

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 12:12

De peste 15 ani, Muzeul Național al Țăranului Român celebrează, alături de cele mai importante sărbători ale calendarului țărănesc, Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci. Timp de trei zile, în jurul zilei de 14 septembrie, Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri va oferi publicului noi întâlniri cu artiști și meșteri iconari.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:22

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa de medici si asistente de la Institutul Oncologic Bucuresti au desfasurat, sambata, o noua actiune in cadrul campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin", in localitatea ilfoveana Domnesti. In cadrul acestei activitati, persoanele interesate au putut beneficia gratuit de testul Babes-Papanicolau, dar si de un control mamar de rutina.

Miercuri, 21 August, 2019 - 10:51

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Mănăstirea Putna organizează în perioada 22-25 august a.c. a treisprezecea ediţie a colocviului închinat Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga - Maica Benedicta.

Tema colocviului din acest an este "Credinţă. Cultură. Transmitere" şi a fost dată de necesitatea continuării transmiterii către generaţiile următoare a valorilor culturii şi spiritualităţii româneşti.

Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 22 august 2019, la ora 16.00, cu slujba Te Deum-ului.

Vineri, 16 August, 2019 - 11:43

Primăria Municipiului Mangalia organizează, sâmbătă 17 august, Ziua Moscheii EsmaHan Sultan, eveniment dedicat comunităţii musulmane din Mangalia.

Cu acest prilej, începând cu ora 12.00, toţi cei interesaţi de istoria unuia dintre cele mai vechi şi frumoase lăcaşuri de cult musulman din România pot participa la deschiderea evenimentului, care va avea loc în incinta geamiei. Printre oficialităţile invitate la eveniment se numără E.S. domnul Sulhi Turan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, muftiul Iusuf Murat, dar şi primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Vineri, 16 August, 2019 - 09:57

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la solicitarea Părintelui Sergiu Vlad, Parohul comunității ortodoxe române din Istanbul, Turcia, Patriarhia Română a oferit acestei comunităţi o raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.
Racla, confecționată la Atelierele Patriarhiei Române, a fost depusă miercuri, 14 august 2019, în biserica „Sfânta Muceniță Paraschevi” din Istanbul, ctitorită de Sfântul Domnitor român Constantin Brâncoveanu în anul 1692. 

Miercuri, 14 August, 2019 - 12:40

Peste 21.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri vor acționa zilnic, în perioada 15 – 18 august 2019, pentru menținerea unui climat normal de ordine publică, gestionarea în bune condiții a evenimentelor cu număr mare de participanți, intensificarea măsurilor în zona frontierei, dar și eficientizarea capacității de intervenție în situații de urgență.

Marţi, 13 August, 2019 - 13:31

În acest an istoric pentru Biserica Greco-Catolică din România, 2019 - anul beatificării Episcopilor martiri pentru credinţă de către Papa Francisc la Blaj -, cu ocazia Pelerinajului tradiţional la Nicula, prezenţa spirituală a Arhiereului Iuliu Hossu la Nicula va fi arătată şi printr-un semn fizic: o părticică din moaştele Fericitului episcop martir va fi purtată în acest pelerinaj, de către urmaşul său pe tronul episcopal, PS Florentin Crihălmeanu episcop de Cluj-Gherla.

Luni, 12 August, 2019 - 10:57

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2019 ca An omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi An comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti. Prin această iniţiativă, s-a dorit evidenţierea faptului că satul este şi spaţiul în care s-au format şi păstrat, de-a lungul timpului, multe dintre valorile spirituale, culturale şi identitare transmise până în zilele noastre. 

Luni, 12 August, 2019 - 10:30

Campania "Sanatate pentru Sate" a ajuns, sambata, in comuna Provita de Jos, din judetul Prahova. Medicii-voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului- specialisti in diabet si nutritie, cardiologie, medicina interna, gastroenterologie si psihologie au oferit consultatii gratuite pentru 70 de persoane. Pacientii au fost cu precadere persoane varstnice, au beneficiat de testarea glicemiei si au mai fost supusi unor investigatii cu un aparat EKG si doua aparate ecografe.
 

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 13:04
În România trăiesc peste 30.000 de musulmani

Comunitatea musulmană din România celebrează duminică, 11 august 2019, Kurban Bayram -Sărbătoarea Sacrificiului- Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna Zilhigge, ultima lună din calendarul islamic. Specific acestei sărbători este și pelerinajul la locurile sfinte de la Mecca, acesta fiind unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului care are loc în perioada premergătoare Kurban Bayram-ului.

Marţi, 6 August, 2019 - 13:03

În perioada 5 august - 30 septembrie 2019, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează un nou proiect socio-educativ pentru 48 de copii şi tineri cu vârstă cuprinsă între 14 şi 18 ani din judeţele Alba şi Mureş, protejaţi în şase case de tip familial coordonate de Asociaţie: Casa de tip familial "Sfântul Mucenic Ciprian" din Ocna Mureş, Casa de tip familial "Sfântul Gheorghe" din Sebeş, Casa de tip familial "Sfântul Nicolae" din Târsa, Casa de tip familial "Sfântul Vasile cel Mare" din Alba Iulia, Casa de tip familial "Maria I" din Reghin şi Casa de tip familial "Maria II" din Reghi

Luni, 5 August, 2019 - 11:25

Ministrul Justiţiei a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiţiei nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019.

Luni, 5 August, 2019 - 09:40

O noua editie a Campanie "Sanatate pentru sate" a Patriarhiei Romane s-a desfasurat sambata, 3 august, in comuna Lipanesti, din judetul Prahova. Medici specialisti in diabet si nutritie, cardiologie, medicina interna, gastroenterologie, recuperare medicala si psihologie au oferit consultatii gratuite celor 200 de persoane invitate la actiune. Pacientii au fost in general persoane varstnice, acestia au beneficiat de teste de glicemie, fiind de asemenea investigati EKG si ecograf. 

 

Luni, 22 Iulie, 2019 - 00:03

O echipa mixta de 20 de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului a desfasurat sambata, cea de a 64-a actiune din cadrul campaniei “Sanatate pentru sate”, in orasul Comarnic, din judetul Prahova. Medici specialisti in diabet si nutritie, cardiologie, medicina interna, gastroenterologie si oncologie au oferit consultatii gratuite celor aproximativ 100 de persoane prezente. Pacientii au fost preponderent persoane varstnice, care au beneficiat de teste de glicemie si investigatii EKG si ecograf.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 08:21

Secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, politici de dezvoltare şi umanitare, Maria Magdalena Grigore, a participat joi, 18 iulie 2019, la Washington, la cea de a doua ediţie a reuniunii "Ministerial to Advance Religious Freedom", organizată de Departamentul de Stat al SUA. Conferinţa a reunit peste 100 de miniştrii de externe şi înalţi funcţionari guvernamentali din toate regiunile lumii. Participanţii au discutat despre provocările actuale ale libertăţii religioase şi au analizat şi identificat modalităţi concrete de combatere a persecuţiei religioase.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 13:41

Mănăstirea Sf. Nicolae-Sitaru în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov a organizat duminică, 14 iulie, ora 13:00, evenimentul intitulat „Credință, Artă, Tradiție....Lumini peste veacuri!” cu scopul de a sărbători anul omagial al satului romanesc și de a  prezenta proiectul de finanțare europeană din cadrul POR 5, AXA 5.1, privind conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural din ansamblul de monumente al mănăstirii Sf. Nicolae-Sitaru (Balmuci) din județul Ilfov. 

Luni, 15 Iulie, 2019 - 00:08

O noua editie a Campaniei de "Prevenire si depistare a cancerului de col uterin" a avut loc, sambata, in comuna Nuci. Ca la fiecare editie a campaniei, derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu un grup de medici si asistente medicale de la Institutul Oncologic Bucuresti, pacientele au beneficiat gratuit de testul Babes Papanicolau, dar si de un examen clinic pentru cancerul de san. 

Luni, 15 Iulie, 2019 - 00:05

Institutul Oncologic Bucuresti a sarbatorit joi, viata, generozitatea si speranta! Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Nationale au daruit copiilor internati la institut dulciuri bio, jucarii, rechizite, dar si zambete si imbratisari. Este vorba despre o implicare a voluntarilor CMN in evenimentul “Macii rosii”, organizat de membrii Asociatiei “Pavel”.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 12:40

În perioada 11-12 iulie 2019, Mănăstirea „Tuturor Sfinţilor“ Bucium din Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, organizează o serie de evenimente închinate Maicii Domnului, cu numele „Zilele Prodromiţei“. 
Manifestarea va debuta la așezământul monahal din Dealul Bucium cu o sesiune de comunicări ‒ Colocviul „Zilele Prodromiţei“, în data de 11 iulie 2019. Aici, între orele 9:00-13:00, vor conferenția Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie, părinţi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi şi alţi invitaţi. 

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 10:00

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat sambata, 6 iulie, o campanie de depistare a diabetului in localitatile Pleasa, Urlati si Mizil, din judetul Prahova. Actiunea, desfasurata in parteneriat cu Spitalul Witting, a fost una de anvergura, implicand 30 de voluntari, medici, asistenti medicali si personal auxiliar. Persoanele prezente au beneficiat de un control al glicemiei si de asistenta de specialitate din partea medicilor diabetologi. In localitatile Pleasa si Urlati, pacientii au beneficiat si de un consult cardiologic.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 12:33

Privind cu veneraţie spre trecutul său, dar atentă la nevoile semenilor şi la aşteptările lumii de azi, Parohia Ortodoxă "Sfânta Treime" din Cluj-Napoca, din strada Bisericii Ortodoxe nr. 10, va inaugura luni, 1 iulie 2019, de la ora 12.00, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit ANDREI două proiecte sociale de mare importanţă: Cantina socială "Sfântul Ioan cel Milostiv" şi Casa de oaspeţi "Sfântul Ilie".

Luni, 24 Iunie, 2019 - 12:00

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat o noua actiune in cadrul campaniei “Caravana Bucuriei”, la Spitalul Clinic Fundeni, unde 30 de copilaşi internati au primit in dar pachete cu produse bio. 

Subscribe to Religie