Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, vineri, în comuna Budeşti, din judeţul Călaraşi, ediţia cu numărul 58 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”. În cadrul acestei Campanii, voluntarii au oferit pentru prima dată servicii medicale locuitorilor din aceast oraş, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate. Initiativa voluntarilor a avut parte de sustinerea preotilor si a  oficialitatilor locale si de suportul echipei medicale a clinicii Polimed si a companiei Medist.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:50

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au sarbatorit Ziua Voluntarilor o data cu implinirea a 7 ani de emisiune Bucuria Poveștilor, Radio TRINITAS. În acest an, voluntarii au mers la Radio TRINITAS împreună cu Grupul Psaltic Anastasis care au incantat audienta interpretand frumoase colinde. Voluntarii au oferit cadouri celor 40 de copiii prezenti la eveniment.

 

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 12:00

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mânuirii Neamului, împreună cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Grigorie Ghica Voievod, i-au colindat și le-au împodobit bradul de Crăciun copiilor internați la Institutul Oncologic București. De asemenea, micuții pacienți au primit din partea musafirilor produse alimentare bio și jucării.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 09:44

Ziua de 25 noiembrie 2018 este înscrisă în cartea de aur a istoriei Bisericii și neamului românesc datorită consacrării noii Catedrale Patriarhale, singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite. Slujba de sfințire a Catedralei Naționale, cu hra­mu­rile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei”, a fost săvârșită ieri de Patriar­hul Ecumenic al Constantino­polului împreună cu Patriarhul României și Mitropolitul de Patra, înconjurați de un sobor de arhierei români și străini.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 08:58

Creștinii ortodoxi îl sărbătoresc, joi, pe Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. 

Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, săracilor, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept. Sfantul Nicolae mai este sărbătorit astazi si de biserica Romano-catolică.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 08:35

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 2 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, la Tempul Coral din Bucureşti.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 11:16

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ocazia sărbătoririi zilei Sfântului Apostol Andrei:

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 09:12

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Apostol Andrei in fiecare an pe 30 noiembrie. Acesta este considerat si ocrotitorul Romaniei. S-a nascut in Betsaida Galileia, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Tarii Sfinte. Din Sfanta Scriptura aflam ca era fratele lui Simon Petru. Amandoi au fost pescari, alaturi de tatal lor. Avand in vedere ca Andrei era evreu, nu stim cu certitudine daca numele Andrei era numele sau real (acesta fiind de origine greceasca). Potrivit cercetatorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei, inca din perioada sec.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 17:20

Duminică, 25 noiembrie, a avut loc la Bucureşti sfinţirea Catedralei Naţionale cu hramul Sfântului Andrei de către Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, de către Prea-Fericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române Daniel şi de un mare sobor de mitropoliţi, arhiepiscopi şi episcopi ai Patriarhiei Ecumenice, ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Mitropoliei Greciei.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 10:40

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat, sambata, cea de a 11-a actiune din cadrul Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". 50 de femei cu varste cuprinse intre 25-64 ani din orasul ilfovean Pantelimon au fost examinate gratuit de medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti. Voluntarii si medicii au revenit in aceasta localitate la solicitarea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei ilfovene.

Sâmbătă, 24 Noiembrie, 2018 - 19:00

Catedrala Mântuirii Neamului a fost inaugurată, sâmbătă, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a oficiat o frumoasă slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc. De altfel, patriarhul a punctat că acest lăcaş de cult "a fost dintru început închinat cinstirii după cuviinţă a eroilor care s-au jertfit, de-a lungul întregii noastre istorii, pentru apărarea credinţei, pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român".

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 10:42

Catedrala Naţională, unul dintre marile proiecte ale României, va fi sfinţită, duminică, 25 noiembrie 2018, în contextul celebrării a 100 ani de la Marea Unire din 1918. Catedrala Naţională va avea hramul principal Înălţarea Domnului, zi în care sunt pomeniţi eroii români din toate timpurile, întrucât avem responsabilitatea de a omagia eroii neamului.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 09:42

Da, astăzi - 21.11.2018, dacă ar mai trăit în această lume, vremelnică şi pământească, Părintele Profesor Constantin Galeriu ar fi împlinit rotunda şi venerabila vârstă de 100 de ani, în cap!...
Mâine - 22.11.2018 Părintele Profesor Nicolae Bordaşiu ar fi împlinit frumoasa şi binecuvântata vârstă de 94 de ani şi jumătate!...
Primul a plecat, în lumea drepţilor, în urmă cu cincisprezece ani, la 10.08.2003 iar cel de-al doilea în urmă cu, nici, două săptămâni, la 09.11.2018!...

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 10:00

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte, marti, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului. Racla în care se păstrează un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur se află la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și a fost scoasă și așezată pe un baldachin, în pridvorul lăcașului de cult, semn că sfântul a ieșit în întâmpinarea celor care îl vor vizita pe parcursul zilei și că este nerăbdător să le asculte rugaciunile pentru a mijloci la Imparatia Cerurilor.

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 09:02
Peste 1,3 milioane de români își sărbătoresc azi onomastica

Credincioșii creștin ortodocși îi sărbătoresc, joi, pe Sfinții Mihail și Gavriil, iar sărbătoarea poartă numele de Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. De asemenea, tot la această dată sunt prăzmuite toate cetele îngereşti care nu s-au despărţit de Dumnezeu.

Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil in fiecare an pe 8 noiembrie. Tot atunci, este sarbatorit si soborul lui Mihail si Gavriil.

Sâmbătă, 3 Noiembrie, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 15:01

Editia 52 a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" a avut loc, miercuri, in localitatea Boteni din judetul Arges. O echipa de 7 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului a plecat inca de la ora 5 dimineata din Bucuresti pentru a aduce bucurie si informatii utile celor 250 de persoane, beneficiare ale acestei editii. Copiilor le-au fost prezentate notiuni fundamentale privind o nutritie sanatoasa, reguli de aur pentru o igiena exemplara, tehnica corecta a periajului, postura corecta, dar si cum poate fi combatut fenomenul de bulying.

Sâmbătă, 27 Octombrie, 2018 - 15:00
şi prezentare a ofertei educaţionale în domeniul aviaţiei militare

Elevii de la Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii si de la Asezamantul Social Patriarh Iustinian Marina au beneficiat de o vizita ghidata si de o prezentare a ofertei educationale in domeniul aviatiei militare, la Muzeul Național al Aviaţiei Române, cu ocazia Zilei Armatei României. Activitatea a fost organizata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si a facut parte din programul “Ramaneti in Scoala”, care are ca scop incurajarea elevilor cu aptitudini si rezultate bune la invatatura pentru continuarea pregatirii educationale. 

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 09:05

Creştinii îl sărbătoresc, vineri, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este patronul Tesalonicului, alături de Sfântul Apostol Pavel şi de Sfântul Grigorie Palama. În tradiţia populară, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir este patronul păstorilor şi vestitorul iernii.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:45

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat în deschiderea Consfătuirii profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Bucureştilor, Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, miercuri, 17 octombrie 2018:

Predarea Religiei în contextul social de azi necesită permanentă pregătire, conştiinţă misionară şi multă dăruire de sine

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:32

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat in comuna Mozaceni din judetul Arges unde au derulat a doua etapa a editiei cu nr.55 a Campaniei "Sanatate pentru sate", dupa ce, in urma cu doua zile, cu sprijinul Centrului Medical Polimed si a companiei Medist, localnicii neasigurati din localitate au beneficiat de analize de sange gratuite.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:57

Ca in fiecare an, in a doua sambata din luna octombrie este sarbatorita Ziua internationala a ingrijirilor paliative! 70 de tari marcheaza aceasta zi organizand diferite evenimente pentru a atrage atentia asupra situatiei dificile asupra persoanelor care necesita ingrijiri paleative. Cu aceasta ocazie o echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au sustinut un program artistic pentru beneficiarii Centrului de ingrijiri paleative Sfantul Nectarie  din Bucuresti.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 18:31

1991, după independenţa Ucrainei şi prăbuşirea Uniunii Sovietice, fostul ierarh al Patriarhiei Moscovei Filaret Denisenko, a înfiinţat o Biserică Ucraineană, autoproclamându-se patriarh, ceea ce a dus la excomunicarea lui de către Moscova. Acuma Constantinopolul a decis să-l "restabilească în funcţia sa ierarhică“. Acuma Biserica sa, este cea mai importantă din Ucraina, tot mai multi se identifică drept enoriaşi ai Patriarhiei Kievului.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 11:33

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Glina si orașul Pantelimon, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 13:32
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Moara Vlasiei si orașul Bragadiru, precum şi celor de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 13:41

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au revenit, sâmbătă, în localitatea Sotrile,din judetul Prahova, unde medicii specialişti au interpretat şi completat analizele medicale efectuate anterior de către reprezentanţii clinicii Polimed. La ediţia cu nr. 53 a campaniei “Sanatate pentru Sate” au participat 21 voluntari cu urmatoarele specializari: cardiologie, neurologie, pediatrie, diabet si nutritie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala si psihologie. De asemenea, fiecare pacient a fost investigat ecograf şi EKG.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 10:24

Actrita Monica Davidescu, prezentatoarea semimaratonului „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, invită cetățenii să se înscrie la competiția caritabilă propusă de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 14:08

În ziua de 11 septembrie 2018, la Reședința mitropolitană din Iași s-a întrunit, în şedinţă de lucru, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Au participat: IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al  Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 23:06

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au lansat un apel la înscrieri pentru semimaratonul caritabil "Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil", care va avea loc pe data de 29 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.), din Bucureşti. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Duminică, 26 August, 2018 - 16:15

Cea de-a 52-a editie a Campaniei "Sanatate pentru Sate" desfasurata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului s-a desfasurat sambata, 25 august 2018, in localitatea Carbunesti, judetul Prahova. De aceasta actiune a voluntarilor au beneficiat peste 100 de localnici care au primit asistenta medicala gratuita. Echipa de voluntari a fost formata din medici specialişti în cardiologie, medicina interna, diabet si nutritie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala, chirurgie plastica, psihologie și medicina de familie.

Subscribe to Religie