Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 21:40

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au fost si in anul 2019 alaturi de familiile defavorizate! Campania “Caravana Bucuriei” a poposit anul trecut la copii, batrani si persoane cu probleme de sanatate din centrele sociale si din spitalele din Bucuresti, dar si din alte judete. Voluntarii le-au oferit acestora alimente, haine, mobilier, produse de curatenie, electro-casnice si jucarii. Fiecare oprire a caravanei a fost pigmentata si cu momente artistice care au adus bucurie pe chipurile oamenilor.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 21:39

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa de medici de la Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” București (IOB) au efectuat, in anul 2019, 13 activitati in cadrul Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". In total, 288 de femei au fost supuse testului Babes - Papanicolau, iar 169 dintre acestea au beneficiat si de un examen clinic la sâni. Programul Ministerului Sanatatii se adreseaza tuturor femeilor, chiar si a celor neasigurate, cu vârste cuprinse între 25-64 de ani. 

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 10:25

Campania de "Preventie si educatie pentru sanatate", derulata de catre Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a ajuns la 15.100 de beneficiari, in cei 3 ani de activitate. Campania are ca scop reducerea cazurilor de imbolnavire si cresterea calitatii vietii beneficiarilor prin educatie. Doar anul trecut, voluntarii i-au invatat pe 3.720 de elevi cum sa-si gestioneaze corect emotiile si ce inseamna fenomenul de bullying, sa-si ingrijeasca dantura, sa aiba o pozitie corecta a corpului, cum sa se alimenteze sanatos si sa respecte riguros normele de igiena.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 00:00

Calendar ortodox: Sfintii Mucenici Ermil si Stratonic - Ap. Efeseni IV, 7-13Ev. Matei IV, 12-17glas 8, voscr. 11
Calendar catolic: † BOTEZUL DOMNULUI
Sf. Ilarie, ep. înv.

 

Sâmbătă, 11 Ianuarie, 2020 - 14:31
Bilant

1020 de persoane au beneficiat, in cursul anului 2019, de consultatii gratuite si consiliere medicala in cadrul campaniei "Sanatate pentru sate", derulata de catre Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Voluntarii au organizat in anul 2019, 10 actiuni in judetele Ilfov, Prahova, Calarasi si Giurgiu. Printre beneficiarii campaniei se află persoane din mediul rural care nu sunt asigurate medical sau care din diverse motive nu isi permit sa-si evalueze periodic starea de sanatate.

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 08:53

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri pentru gestionarea manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului, în data de 6 ianuarie a.c.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 08:35

Pe data de 6 ianuarie, crestinii ortodocsi praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza. Aceasta sarbatoare reprezinta botezul in apa Iordanului a Mantuitorului Iisus Hristos de catre Sfantul Ioan Botezatorul. In ajunul si in ziua de Boboteaza, in toate bisericile ortodoxe, cu puterea Duhului Sfant, la rugaciunile arhiereilor si preotilor se sfinteste aghiasma cea mare.
 

Boboteaza - Epifania

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 16:13

Luni, 6 ianuarie 2020, la sărbătoarea Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfinţirea cea Mare a apei (Slujba Agheasmei 
Mari) în faţa Reşedinţei patriarhale (după ora 11.30).

În curtea Catedralei patriarhale vor fi amplasate 24 de vase mari, cu o 
capacitate de 500 de litri de apă fiecare de la izvorul din Parcul 
«Grădina Maicii Domnului» al Reședinței Patriarhale.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 08:45

Moș Crăciun şi voluntarii de la Paraclisul Mantuirii Neamului au revenit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Singureni, județul Giurgiu, unde au împărţit pachete cu dulciuri și fructe atât celor 20 de copii înscriși în programul „Rămâneți, în școală”, cât și altor tineri din comună. Oaspeţii au fost intampinati de gazde cu colinde și pricesne.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 08:05

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului si cativa reprezentanti de la Spitalul Penitenciarului Rahova au venit în sprijinul celor 16 persoane cu diferite tipuri de handicap sever de la Fundația „Sfânta Maria”, din comuna Singureni, județul Giurgiu. Darurile au constat în produse alimentare, de îngrijire personală și de curățenie, fructe, legume, produse bio, precum și pachete cu dulciuri. Voluntarii au pregătit și o surpriză muzicală.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 11:03

Mos Craciun si voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat cei 70 de copii de la sectiile de Pediatrie Oncologica de la Spitalul Clinic Fundeni, carora le-au dus cadouri. De asemenea, Corul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” al Parohiei Pantelimon 3 i-a incantat pe micutii pacienti cu colinde.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 10:02

Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru si voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, de Crăciun, persoanele internate la Institutul Oncologic Bucuresti carora le-au adus o mangaiere, pachete cu produse bio si icoane. Actiunea a venit in sprijinul a 300 de beneficiari. Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru a trecut pe la saloanele pacientilor, i-a binecuvantat si incurajat.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 08:03

Ajunul Craciunului este ultima zi de post din Postul Nasterii Domnului. Acest post, care incepe in ziua de 15 noiembrie si se incheie in ziua de 24 decembrie, ne aduce aminte de patriarhii si dreptii Vechiului Testament, care au petrecut timp indelungat, in post si rugaciune, asteptand venirea lui Mesia, Mantuitorul lumii.

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 10:33

80 de copii de la scolile din Sectorul 4 al Capitalei, cu posibilitati materiale reduse sau tineri implicati in diferite activitati ale Centrului European Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” au primit, joi seara, jucarii, haine si dulciuri de la Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si de la alti sponsori. De asemenea, organizatorii au pregatit o piesa de teatru si un concert de colinde incununat de reprezentatia corului Magic.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 08:00

Pentru al treilea an concecutiv, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat serbarea de Craciun in colaborare cu Parohia din Pleasa pentru 350 de copii din localitate. Evident, voluntarii l-au adus si pe Mos Craciun care le-a daruit celor mici cadouri. Intalnirea a fost feerica pentru ca voluntarii au adus cu ei artisti foarte talentati care i-au incantat pe cei mici. 

 

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 08:27

În ziua de 16 decembrie 2019, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, sub presedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia a fost aprobat documentul care include toate modificările Statutului pentru organizarea si funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române adoptate de Sfântul Sinod în perioada 2008-2019.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 18:00

70 de copii si adulti din localitatea ilfoveana Nuci au beneficiat, sambata, de controale gratuite amanuntite pe specialitatile: cardiologie, ORL, gastroenterologie, diabet si boli de nutritie, oncologie si pediatrie, în cadrul campaniei “Sanatate pentru sate”. De asemenea, toti pacientii au beneficiat de investigatii EKG si ecograf. Aceasta a fost cea de-a 69-a ediţie a programului social filantropic derulat de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si ultima din acest an.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 17:01

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat vineri, 13 decembrie, prima actiune din cadrul campaniei “Caravana Bucuriei” desfasurata in perioada premergatoare Nasterii Domnului. Beneficiarii au fost 28 de copii care locuiesc in apartamentele rezidentiale de tip familial „Sfanta Maria” aflati, in evidenta DGASPC Sector 5. Actiunea s-a desfasurat la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, unde cei 28 de copii au primit daruri si au ascultat colinde interpretate de membrii grupului psaltic Anastasis.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 00:12

Copiii aflati in grija Centrului Social Provita din Parohia Valea Plopului, condus de Parintele Nicolae Tanase, au primit, duminica, 8 decembrie, peste 360 de perechi de ghete imblanite de iarna, sosete termice si caciuli! Produsele au fost oferite de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, coordonati de Pr. Arhimandrit Ciprian Gradinaru, si de catre sponsorul principal Decathlon Romania. 

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 00:12

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat, miercuri, în Capitală, un spectacol pentru cateva zeci de copii cu dizabilități sau din familii defavorizate. Pe scenă a urcat Trupa de teatru „Spiridușii” care le-a prezentat celor mici și părinților, care i-au insotit, două piese de teatru și un concert de colinde. 

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 00:07

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat ultima acțiune din cadrul campaniei de "Prevenție și educație pentru sănătate", din acest an, în localitatea Moara Vlăsiei. Specialistii-voluntari le-au prezentat celor 240 de elevi ai Şcoalii Gimnaziale numărul 2 din Moara Vlăsiei noțiuni de menținere a igienei personale, tehnici de corectare a poziției coloanei vertebrale, informați despre folosirea corectă a dispozitivelor electronice și, de asemenea, le-au fost prezentate noțiuni despre fenomenul de bulying și despre modul prin care poate fi combătut.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 00:00

20 de copii cu posibilitati materiale reduse, cu risc de excluziune sau de parasire timpurie a scolii, enoriasi ai parohiei Singureni, din judetul Giurgiu, au primit, sambata, din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului rechizite, ghiozdane, incaltaminte si haine pentru anotimpul rece. Evenimentul face parte din programul “Ramaneti in scoala” si a avut loc in biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, din comuna Singureni. 

 

Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 15:33

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a premiat voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului cu Diploma omagială şi Medalia comemorativă a anului 2019 pentru derularea programelor social filantropice in mediul rural. Premierea a avut loc de ziua Sfantului Andrei, ziua nationala a unitatii in credinta.

 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 00:00

Calendar ortodox: Sfantul Stelian
Calendar catolic: Ss. Siriciu, pp.; Leonard, pr. LN

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 16:42

100 de copii din orasul Pantelimon, județul Ilfov, de la Scoala Gimnaziala nr. 1, au invatat cum să vina în sprijinul victimelor aflate în situatii de urgenta, in caz de traumatisme ale aparatului locomotor, in caz de inec sau în cazul persoanelor cu stop cardio respirator. Este vorba despre o noua editie a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", derulata de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Duminică, 3 Noiembrie, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:49

Întrucât în data de 30 octombrie 2019 se împlinesc 4 ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza săvârşirea unei slujbe de pomenire, miercuri, 30 octombrie 2019, la biserica Sfântul Nicolae - Broşteni din Bucureşti. Programul liturgic prilejuit de acest eveniment este următorul:

ora 8,30 - Slujba Sfintei Liturghii, care va fi săvârşită în biserica parohiei Sfântul Nicolae - Broşteni;

Subscribe to Religie