Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:32

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat in comuna Mozaceni din judetul Arges unde au derulat a doua etapa a editiei cu nr.55 a Campaniei "Sanatate pentru sate", dupa ce, in urma cu doua zile, cu sprijinul Centrului Medical Polimed si a companiei Medist, localnicii neasigurati din localitate au beneficiat de analize de sange gratuite.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:57

Ca in fiecare an, in a doua sambata din luna octombrie este sarbatorita Ziua internationala a ingrijirilor paliative! 70 de tari marcheaza aceasta zi organizand diferite evenimente pentru a atrage atentia asupra situatiei dificile asupra persoanelor care necesita ingrijiri paleative. Cu aceasta ocazie o echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au sustinut un program artistic pentru beneficiarii Centrului de ingrijiri paleative Sfantul Nectarie  din Bucuresti.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 18:31

1991, după independenţa Ucrainei şi prăbuşirea Uniunii Sovietice, fostul ierarh al Patriarhiei Moscovei Filaret Denisenko, a înfiinţat o Biserică Ucraineană, autoproclamându-se patriarh, ceea ce a dus la excomunicarea lui de către Moscova. Acuma Constantinopolul a decis să-l "restabilească în funcţia sa ierarhică“. Acuma Biserica sa, este cea mai importantă din Ucraina, tot mai multi se identifică drept enoriaşi ai Patriarhiei Kievului.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 11:33

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Glina si orașul Pantelimon, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 13:32
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Moara Vlasiei si orașul Bragadiru, precum şi celor de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 13:41

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au revenit, sâmbătă, în localitatea Sotrile,din judetul Prahova, unde medicii specialişti au interpretat şi completat analizele medicale efectuate anterior de către reprezentanţii clinicii Polimed. La ediţia cu nr. 53 a campaniei “Sanatate pentru Sate” au participat 21 voluntari cu urmatoarele specializari: cardiologie, neurologie, pediatrie, diabet si nutritie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala si psihologie. De asemenea, fiecare pacient a fost investigat ecograf şi EKG.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 10:24

Actrita Monica Davidescu, prezentatoarea semimaratonului „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, invită cetățenii să se înscrie la competiția caritabilă propusă de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 14:08

În ziua de 11 septembrie 2018, la Reședința mitropolitană din Iași s-a întrunit, în şedinţă de lucru, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Au participat: IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al  Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 23:06

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au lansat un apel la înscrieri pentru semimaratonul caritabil "Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil", care va avea loc pe data de 29 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.), din Bucureşti. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Duminică, 26 August, 2018 - 16:15

Cea de-a 52-a editie a Campaniei "Sanatate pentru Sate" desfasurata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului s-a desfasurat sambata, 25 august 2018, in localitatea Carbunesti, judetul Prahova. De aceasta actiune a voluntarilor au beneficiat peste 100 de localnici care au primit asistenta medicala gratuita. Echipa de voluntari a fost formata din medici specialişti în cardiologie, medicina interna, diabet si nutritie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala, chirurgie plastica, psihologie și medicina de familie.

Duminică, 26 August, 2018 - 12:00
de la Institutul Oncologic București

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au bucurat, vineri, din nou, copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucuresti cu un nou program artistic interactiv, la final oferindu-le daruri.

Duminică, 26 August, 2018 - 07:22

Un grup de 10 detinuti de la Penitenciarul Ploiesti au vizitat vineri, 24 august 2018, Catedrala Nationala si Paraclisul Mantuirii Neamului. Grupul a fost ghidat de Preotul Catalan Constantin Radulescu de la Penitenciarul Ploiesti.  Detinutii s-au inchinat la icoana Maicii Domnului Prodromita si la sfintele moste ale Sfantului Ioan Gura de Aur din Paraclisul Catdralei Mantuirii Neamului unde Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru le-a vorbit despre istoricul Catedralei Nationale si le-a oferit in dar obiecte religioase.

Vineri, 24 August, 2018 - 10:10

Începând de vineri, 24 august, până duminică, 26 august 2018, jandarmii ieșeni se vor afla în misiune pentru asigurarea ordinii publice, la manifestările prilejuite de Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, eveniment la care este anunțată participarea unui număr important de persoane și care este organizat în mun. Iași.

    Duminică, 26 august 2018, se vor lua măsuri de ordine publică cu prilejul desfășurării manifestării ”Celebrarea Centenarului Marii Uniri”, eveniment care se va avea loc în com. Belcești.  

Luni, 20 August, 2018 - 16:11

Vineri, 17 august 2018, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat din nou in mijlocul copiilor de la Centrul Social de zi ”Sf. Nicolae”, din Bucuresti. Aici a fost organizat un atelier de muzică, poezie și cântece religioase pentru copiii care frecventeaza centrul, la care au participat voluntarii, copii, părinții acestora, precum si instructorii centrului.

 

Joi, 16 August, 2018 - 15:13

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat în data de 15 august 2018 un spectacol artistic de pricesne și poezii ortodoxe inchinate Adormirii Maicii Domnului pentru pacienții internați la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucuresti. A fost o actiune de succes a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in cadrul careia tinerii au interpretat pentru pacientii internati si personalul medical cantari specifice sarbatorii Maicii Domnului, au recitat poezii, au daruit icoane si ciocolata tuturor participantilor.

Joi, 16 August, 2018 - 11:50

În perioada 24-26 august 2018 Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, și Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Iași, vor organiza prima ediție a „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova” (ITOM).

Miercuri, 1 August, 2018 - 09:25

Împlinirea a o sută de ani de la naşterea sa pământească şi vremelnică şi a cincisprezece ani de la naşterea în viaţa cea cerească şi veşnică a Părintelui Profesor Constantin Galeriu de la Biserica „Sfântul Silvestru” din Bucureşti…

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:40
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor, din localitatea Gruiu și orașul Otopeni, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 09:28

Ediția cu numărul 51 a campaniei de "Prevenție și Educație pentru Sănătate", derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc, la căminul cultural din Loloiasca, județul Prahova. Cei 100 de copii din satul Loloiasca au primit cu mult interes voluntarii PCMN. Temele abordate de către specialiști, la întâlnirea cu micuții au fost: fenomenul de bullying, igiena orală, corporală şi elemente de nutriţie.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 15:30

"Pedalam pentru aproapele" este motto-ul primei ediții a unei noi campanii inițiate de Parohia Pleasa cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Beneficiarii acestei acțiuni au fost 4 copii din doua familii, rămași orfani de mame, care au primit ajutor financiar din partea voluntarilor și a comunității. Evenimentul de la Parohia Pleasa a început cu o plimbare cu bicicletele la care au participat numerosi copii, tineri și bătrâni din localitate, precum și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:00

Au început înscrierile la Festivalul de pricesne «Blândul Păstor» care va avea loc duminică, 3 iunie 2018, de la orele 16.00, în cerdacul Parohiei Apărătorii Patriei II, situată lângă Piața Sudului. 
Se pot înscrie copii, tineri și adulți cu vârsta cuprinsă între 6 si 75 de ani. Fișa de înscriere se găseşte pe www.sfantulambrozie.ro, sau la sediul parohiei din str. Lunca Bârzești nr.3.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, marți, ediţia cu numărul 49 a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Tomșani, județul Prahova. Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un nutriţionist le-au predat celor 150 de copii ai școlii din Tomșani lecții necesare pentru sănătate și conduită. La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor multe dulciuri, pastă și periuță de dinți din partea Colgate România.

Joi, 17 Mai, 2018 - 09:31
Hristos S-a Înălțat!

In fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste praznicul Inaltarii Domnului. Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 00:05

33 de paciente din localitatea Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov, au fost examinate, sâmbătă, de către o echipă de medici de la Institutul Oncologic Bucureşti, în cadrul campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin". Campania iniţiată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este dedicată femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani, care provin din zone rurale dezavantajate socio-economic.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 13:27

Familia, tinerii, educaţia, misiunile, migranţii, martirii credinţei au fost câteva dintre temele abordate de episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România în cadrul sesiunii plenare a Conferinţei Episcopilor din România (CER). Lucrările au avut loc la Blaj în zilele de 30 aprilie - 02 mai 2018, la sediul Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. La Sf.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 16:16

100 de pachete cu alimente de baza au fost oferite, astazi, de 1 mai, de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului mai multor familii nevoiaşe din comunele Crângeni şi Călmățuiu de Sus, județul Teleorman.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 15:03

Campania de "Prevenție și Educație pentru Sănătate" a debutat, vineri, în județul Dâmbovița! 147 elevi ai școlii gimnaziale Jugureni au primit cu entuziasm vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care le-au predat informații valoroase pe teme majore, precum: fenomenul de bullying, igiena corporală, posturală şi elemente de nutriţie.

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 15:00

A cincea ediție a campaniei de "Prevenire și Depistare a Cancerului de Col Uterin", derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română, a avut loc, sâmbătă, în orașul Bragadiru. Zeci de paciente cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 12:05

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Duminica Mironosiţelor (22 aprilie 2018):

Femeile mironosiţe - modele de mărturisire a credinţei în Hristos Cel înviat

Hristos a înviat!

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 20:31

Un frigider de tip bancă de sânge, model BBR 270W, în valoare de 15.000 lei, a fost donat Centrului de transfuzii al Spitalului Militar de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerinţe stricte pentru stocarea sângelui şi a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Subscribe to Religie