Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 16:10

Canada a devenit oficial cea mai mare piaţă de cannabis din lume, odată cu legalizarea acestui drog.

De altfel, ţara are o lungă istorie legată de marijuana, a cărui consum în scop medicinal a fost legalizat în anul 2001.

Acum, şi cea recreaţională este tolerată de lege, iar astfel, autorităţile speră să taie din cota pieţei negre.

Deja, unii vânzători au deschis magazine unde vând legal cannabis.

După cum era de aşteptat, există şi câteva temeri, în special legate de sănătatea oamenilor, dar şi de siguranţă în general.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:47

Cei mai mulți români mănâncă prânzul în grabă, pe tastatura de la birou, sau sar peste această masă. Consecințele nu sunt deloc de neglijat! În primul rând, așa se explică obezitatea și faptul că nu dăm randament la serviciu. De anul acesta, România va deveni a zecea țară care promovează, prin cel mai mare proiect european, obiceiurile nutriționale sănătoase la locul de muncă.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:33

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, ca neîntemeiate, contestaţiile privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a referendumului pentru redefinirea familiei organizat în 6 - 7 octombrie, potrivit unor surse judiciare.

Contestaţiile fuseseră depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă, care reprezintă şi Platforma civică "Împreună".

La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate, pe 8 octombrie, de Biroul Electoral Central.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:16

Din donații și sponsorizări de la persoane fizice și companii, Asociația Dăruiește Viață construieşte primul spital care se face în România în ultimii peste 30 de ani - un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ieri, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, cele două co-fondatoare ale asociației, au deschis porţile şantierului din curtea Spitalului de Copii „Marie Curie" din Bucureşti tuturor susţinătorilor proiectului de construcţie a Spitalului de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:45

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au respins, miercuri, cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, sentința nefiind însă definitivă.

Potrivit reprezentanților Tribunalui Dâmbovița, judecătorii instanței au respins “ca neîntemeiată cererea formulată de petentul Omar Hayssam, deţinut în Penitenciarul Mărgineni, având ca obiect întrerupere executare pedeapsă”.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:18

După extraordinarul succes de acum câteva zile de la Moscova și Sankt Petersburg, Cvartetul Solartis este protagonistul volumului cu numărul 3 al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României. Concertul va avea loc luni 22 octombrie 2018, de la ora 17,30, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:08

Poliţiştii din Aiud au ridicat bani, aur şi certificate de depozit şi au indisponibilizat 28 de autoturisme, în urma unei percheziţii efectuată la un bărbat din Aiud care este bănuit de camătă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului şi a eventualilor complici precum şi pentru identificarea tuturor victimelor sale.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:05
la Strasbourg, Republica Franceză

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 23 octombrie a.c., la Strasbourg, Republica Franceză, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene.

Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul Uniunii Europene.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:03
la Universitatea Politehnica din Bucureşti

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a deschis astăzi porţile celei de-a 31-a ediţii a Adunării Generale a CESAER - una dintre cele mai importante asociaţii universitare la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul reuneşte reprezentanţii a peste 50 de universităţi europene, din 26 de ţări cărora li se alătură personalităţi din lumea cercetării ştiinţifice şi a învăţământului tehnic superior.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:00

Secţia de procurori din CSM a recomandat ca prevederile din OUG pe legile justiţiei să se aplice pentru viitor, conform vicepreşedintelui Consiliului, Codruţ Olaru.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:00

Centrul European Cybercrime, din cadrul EUROPOL (EC3) şi Federaţia Europeană a Băncilor şi partenerii din sectoarele public şi privat lansează astăzi Campania de prevenire #CyberScams - Fraudele informatice, în cadrul European Cyber Security Month - Luna Europeană a Securităţii Cibernetice, serie de manifestări care se derulează anual în fiecare lună octombrie.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:56

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referitor la declararea a 64 de articole neconstituţionale din Codul de Procedură Penală de către CCR, că trebuie văzut dacă articolele au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:55

În ziua de 17 octombrie 2018, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţie şi al art.46 şi art.47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere contestaţiile privind respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, contestaţii formulate de Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ prin avocat Sbârnă Sever-Alexandru, de domnul Sbârnă Sever-Alexandru şi, respectiv, de doamna Nedelea Liliana-Elena.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:44

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că prin adoptarea OUG care modifică legile justiţiei, Tudorel Toader a desfiinţat activitatea DNA. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:34

Evoluţiile economice înregistrate peste tot în lume sugerează că - deşi în prezent numărul persoanelor care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă este mai mic - aproape jumătate din populaţia lumii (adică 3,4 miliarde de persoane) se străduieşte să-şi asigure nevoile de bază, conform unui studiu al Băncii Mondiale. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:32

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, participă în perioada 16 – 17 octombrie a.c., la Belgrad, la  cea de-a treia Reuniune a miniștrilor de Transport din China și țările din Centrul și Estul Europei, în cadrul Formatului de cooperare “16+1”.

Tema principală a reuniunii este colaborarea pentru dezvoltarea proiectelor de investiții pentru modernizarea și construcția infrastructurii de transport regional – în cadrul țărilor membre ale acestui format.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:08

După trei ani de la prima vizită în România, cei peste 85 de membri ai ansamblului Red Guard Choir se reîntâlnesc cu publicul din țara noastră în cadrul unui nou spectacol fascinant, ce va fi  susținut joia aceasta, la Sala Palatului din București, începând cu ora 20:00. Persoanele care doresc să nu rateze prilejul de a se bucura de performanța artiștilor ruși își mai pot cumpăra biletele rămase disponibile atât prin intermediul platformelor de ticketing online cât și de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:45

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat în deschiderea Consfătuirii profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Bucureştilor, Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, miercuri, 17 octombrie 2018:

Predarea Religiei în contextul social de azi necesită permanentă pregătire, conştiinţă misionară şi multă dăruire de sine

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:43

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la o nouă dezbatere Idei în Agora, organizată de această dată sub forma unui Colocviu cu tema „Ideile României Mari”. Evenimentul va avea loc pe data de 20 octombrie, între orele 13.00 – 20.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:32

În seara de 28 octombrie, de la ora 19, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, se va juca spectacolul Dragostea celor trei portocale după o schiţă de Carlo Gozzi, în regia lui Michele Modesto Casarin, producţie a Primăriei municipiului Bucureşti prin Teatrul Stela Popescu. Textul piesei, inspirat din celebrul basm antic scris de Carlo Gozzi în 1761, este dramatizat pentru această producţie de Carlotta Pansa și Michele Modesto Casarin, tradus de Oana Boșca Mălin și Matei Stoenescu. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:30

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă intitulată „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, prin care PNL a cerut demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu.

Moţiunea simplă a avut 147 de voturi contra, 88 de voturi împotrivă şi 14 abţineri.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:20

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit ascunse în pereţii unui microbuz, condus de un cetăţean român, peste 1.800 pachete de ţigări de contrabandă.

De asemenea, la frontiera verde au fost descoperite alte 12.000 de pachete cu ţigări care au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 16 octombrie, în jurul orei 19.40, pe sensul de intrare în ţară la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat cetăţeanul român R.P. în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:01

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a lansat HUAWEI Mate 20, una dintre cele mai așteptate serii de smartphone-uri ale acestui an. Noua serie HUAWEI Mate 20 reprezintă o etapă importantă în istoria seriei HUAWEI Mate, un vârf de inovație. Dotate cu cea mai puternică și complexă tehnologie de pe piață, cele mai recente flagship-uri Huawei setează standardele industriei în ceea ce privește performanța.
 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:52

Institutul Cultural Român de la Madrid, Consulatul General al României la Barcelona și Reprezentanța Ministerului Apărării spaniol din Barcelona organizează expoziția „România în Primul Război Mondial”, în perioada 17 octombrie – 4 noiembrie 2018, la sediul Comandamentului Militar din Barcelona.
Expoziția continuă seria proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri și prezintă pas cu pas istoria războiului și unificarea națiunii române. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:43

”Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio ”RadiRo” - ediția a IV-a – eveniment produs și organizat de Radio România - are o semnificație specială în acest an, fiind dedicat deopotrivă aniversării a 90 de ani de existență a postului public de radio și marcării Centenarului României. Ansamblurile invitate, reprezentând radiodifuziuni de prestigiu din Europa, vin la București cu programe extrem de atractive, alături soliști și dirijori ce se află la apogeul carierei lor internaționale, onorând astfel prestigiul festivalului.”

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:41

Orchestra Română de Tineret, alături de Cvartetul Wave condus de Bogdan Băcanu, concertează, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, în Sala Mare a Musikverein din Viena, în data de 19 octombrie, de la ora 19.30. Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri este organizat de Jeunesse Austria cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi în colaborare cu Ambasada României în Republica Austria. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:32

UniRank a publicat, recent, un top 80 cu cele mai importante instituţii de învăţământ superior de stat şi particulare din România. În acest clasament, Universitatea Spiru Haret se poziționează pe locul 15, fiind singura instituție de învățământ superior particular din România situată în această zonă a ierarhiei - https://www.4icu.org/ro/ . Într-un top la nivel internațional redat tot de cei de la UniRank, Universitatea Sipiru Haret se clasează pe locul 3903. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:24

În perioada 14-19 octombrie 2018, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) găzduieşte un seminar internaţional organizat de Asociaţia Internaţională a Universităţilor (IAU), dedicat factorilor de decizie şi profesioniştilor din învăţământul superior.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:20
la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Festivalului Național de Teatru (FNT)

Celebrul scriitor și dramaturg Eric-Emmanuel Schmitt se va afla la București, în perioada 24–26 octombrie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Festivalului Național de Teatru (FNT), cu prilejul premierei spectacolului Copilul lui Noe (adaptare a romanului omonim, acum într-o nouă ediție, în traducerea Ilenei Cantuniari) și a lansării celui mai recent roman al său, Omul care vedea dincolo de chipuri, în traducerea Lilianei Donose-Samuelsson.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:16

Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, organizează joi și vineri, 18 și 19 octombrie, începând cu ora 09.00, turneul militar de fotbal „Împreună pentru România – Centenar”, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport din Craiova (fost stadion „Aripile”).

Subscribe to Societate