Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:00

Gala Premiilor UNITER străbate anul acesta 444 km și ajunge la Cluj-Napoca. Un oraș tânăr în spirit, dar totodată, un important loc al istoriei treatrale, în care am ales să prezentăm teatrul românesc de azi. Acum, în 2019, anul în care oamenii de teatru din România sărbătoresc un moment istoric și cultural deosebit – 100 de ani de la nașterea Teatrului Național Cluj-Napoca, 100 de ani de la inaugurarea, în Piața Avram Iancu, a celei mai importante instituții teatrale din Transilvania. 

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 19:25

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea de 1,27 milioane de lei, şi au reţinut de la comercializare peste 6,11 tone de produse alimentare neconforme şi 72.280 de ouă nemarcate corespunzător, în urma controalelor efectuate în luna aprilie la 4.990 de obiective din sectorul alimentar, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, au fost emise 16 ordonanţe privind suspendarea activităţii şi 68 de ordonanţe privind interzicerea desfăşurării activităţii unor unităţi.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 19:13

Un deţinut în vârstă de 25 de ani, încarcerat la Penitenciarul Focşani după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a evadat joi, la prânz, în timp ce se afla la muncă pe raza localităţii Dumbrăviţa, potrivit instituţiei.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 18:34

Atmosferă plină de bucurie la Castelul Peleș. Mai bine de o sută de copii din toată țara au participat la marea căutare de ouă de Paște, un eveniment care deja a devenit tradiție. 500 de ouă au fost ascunse în parcul ce înconjoară castelul. Copiii spun că întrecerea nu a fost chiar ușoară.

Vânătoarea de ouă de Paşte a început la amiază. Copiii au avut la dispoziție doar o jumătate de ora ca sa gaseasca ouale ascunse pe terasele domeniului regal.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 17:55

În Joia Mare se prăznuieşte spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitor, Cina cea de Taină, rugăciunea din grădina Ghetsimani şi vinderea Domnului de către Iuda. În seara acestei zile, creştinii merg la Denia celor 12 Evanghelii. Tradițional, Joia Mare este ziua în care se vopsesc ouăle în roşu.

Joi, este rânduit să prăznuim patru evenimente din Săptămâna Patimilor, primele două ziua, iar celelalte două, în noaptea de joi spre vineri.

Spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitor, dând prin aceasta, lor şi nouă, o pildă de smerenie.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 17:35

Cei doi militari răniți în data de 13 aprilie 2019, în Afganistan, care se aflau internați în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit în țară în data de 24 aprilie, și au fost internați în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti (SUUMC).

Pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 16:40

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 27 aprilie 2019, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special.

„Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 15:17

În perioada 26 aprilie -01 mai 2019, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la un număr de 39 manifestări religioase, cultural artistice şi sportive. Totodată cu prilejul Sărbătorilor Pascale vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona a 15 lăcaşuri de cult ortodoxe, din municipiile Timişoara şi Lugoj dar şi oraşele Sânnicolau Mare, Deta şi Făget.

Pentru prevenirea producerii unor evenimente nedorite, jandarmii fac următoarele recomandări:

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:58

Actorul american Ken Kercheval, care a jucat rolul rivalului lui JR Ewing, Cliff Barnes, în serialul Dallas, a murit la vârsta de 83 de ani.

Deşi nu se cunoaşte încă cauza morţii, în trecut, Kercheval, a fost diagnosticat cu cancer de plămâni.

 

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:47

Concert extraordinar la Muzeul Naţional George Enescu cu laureaţii Concursului Internaţional de Canto "Georges Enesco" din Paris

* Concertul de la Bucureşti are loc luni, 6 mai, de la ora 19.00, în Aula Palatului Cantacuzino şi este parte din turneul "Voci pentru Europa", organizat de Asociaţia Noesis-Enesco şi partenerii săi în cadrul Sezonului Franţa-România 2019

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:40

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singura masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

Fiecare consumator pune pe masă cu ocazia sărbătorilor pascale multa mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată, dar totodată și pentru alimentele preparate au fost utilizate ingrediente la care poate nu ne-am gândit.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:29

Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei prezintă, sub genericul "Bucureşti: un portret Novecento", o expoziţie de fotografie care va fi organizată la Chişinău în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:19

Miercuri, 24 aprilie 2019, de la ora 12:00, Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa a găzduit, în sala C 2.4, prezentarea cărţii Dezmembrarea Iugoslaviei în context internaţional, în prezenţa autorului, prof. Nicolae Magiar. De asemenea, un punct de vedere asupra celor nemijlocit trăite în ţara vecină şi a modului în care evenimentele ultimelor decenii au fost resimţite şi percepute acolo de populaţie au fost redate de un tânăr student al universităţii reşiţene, membru al comunităţii românilor din Banatul Sârbesc.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:16

ICR Stockholm, în colaborare cu Biblioteca de Muzică şi Film din cadrul Casei de Cultură a oraşului (Kulturhuset Stadsteatern), prezintă premiera la Stockholm a celui mai recent film al Adinei Pintilie, TOUCH ME NOT / Nu mă atinge-mă (România, Germania, Cehia, Bulgaria, Franţa, 2018), premiat cu Ursul de Aur pentru Regie la Festivalul de la Berlin în 2018, o explorare curajoasă şi tulburătoare a noţiunilor convenţionale de frumuseţe, atracţie şi intimitate.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:15

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul. Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:13

În legătură cu speculaţiile apărute în spaţiul public cu privire la circulara transmisă tuturor ordonatorilor principali de credite, Ministerul Finanţelor Publice face următoarele precizări: 

În acest an, prin Legea bugetului de stat nr.50/2019, au fost asigurate sumele necesare plăţii drepturilor salariale în sectorul bugetar, stabilite conform legislaţiei în vigoare, respectiv Legea cadru 153/2017 şi OUG 114/2018. 

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat repartizarea pe trimestre a sumelor astfel adoptate de Parlament prin Legea bugetului de stat nr. 50/2019. 

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:09

Acționarii Electrica SA au aprobat un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,73 RON, data plății fiind 24 iunie 2019
Bugetul de venituri și cheltuieli aferent exercițiului financiar 2019 și situațiile financiare anuale pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2018, atât la nivel consolidat, cât și la nivel individual, au fost aprobate în cadrul AGOA

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:57

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureş anunţă o nouă reprezentaţie cu spectacolul Ivanov de A. P. Cehov în regia lui Claudiu Goga şi scenografia Liei Dogaru.

Reprezentaţia va avea loc duminică 5 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare!

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:44

Având în vedere că, în perioada următoare, credincioşii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului şi Ziua Internaţională a Muncii, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:41

Ediţii speciale Universul credinţei în Săptămâna Mare, documentare în premieră filmate la Ierusalim, precum şi Slujba de Înviere a Domnului - în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, sâmbătă, 27 aprilie

* Iuliana Tudor ne invită La masa de Paşti, alături de generaţia de aur a folclorului românesc - A nouăsprezecea ediţie La masa de Paşti - duminică, 28 aprilie

* Spectacole şi concerte inedite: Lăutarii, altfel (duminică, 28 aprilie, ora 21.10) şi Bere Gratis, concert anivesar 20 de ani - (luni, 29 aprilie, ora 23.30)

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:39

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează noul format al platformei online a Muzeului Românilor de Pretutindeni (link), care conţine şi o secţiune dedicată realizărilor conaţionalilor aflaţi în afara graniţelor României.

Prin noua secţiune, MRP doreşte să promoveze românii de succes de pretutindeni, adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţii româneşti peste hotare.

Muzeul pentru Românii de Pretutindeni s-a concretizat la 1 octombrie 2018, sub forma unei platforme online, accesibile românilor de pe toate meridianele lumii.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:29

16 persoane cu diferite forme de handicap sever din comuna Singureni, judetul Giurgiu, au primit in Miercurea Mare daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si a personalului Spitalului Penitenciar Rahova.
Actiunea social-filantropica s-a desfasurat la centrul de ingrijire si recuperare din localitate si face parte din campania „Caravana Bucuriei”. Impreuna cu personalul Spitalului Penitenciar Rahova, voluntarii au oferit beneficiarilor acestui centru alimente, produse de curatenie, dar si mobilier pentru amenajarea a doua dormitoare.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:15

Update: Decret semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, pentru organizarea unui referendum naţional

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 25 aprilie a.c., decretul pentru organizarea unui referendum naţional.

Vă prezentăm în continuare textul decretului:

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:06

"Vânătoarea de angajați", un business profitabil. Piața locală de servicii de resurse umane, avans de peste 430%
Criza de pe piața forței de muncă s-a transformat într-un business extrem de profitabil pentru firmele care recrutează angajați. Afacerile acestora au crescut cu peste 430% din 2007 și până în prezent, la peste 4 miliarde de lei, arată concluziile unui studiu realizat de KeysFin. Pe fondul cererii în creștere de servicii HR, business-ul din acest sector s-a extins exponențial, în ton cu diversificarea ofertelor de angajare.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 11:50

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat, joi, pe site-ul ministerului Justiţiei, un raport al activităţii în cele 26 de luni de mandat.

Intraţi aici pentru raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader....
 

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 11:47

Fostul şef al Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, candidat al ALDE pentru alegerile europarlamentare, a spus că nu a oprit niciun control la niciunul dintre partidele politice pe durata mandatului său la AEP.

"Nu am stopat, oprit, blocat niciun fel de control la niciunul dintre partidele politice pe durata mandatului meu ca preşedinte al AEP. (...) Faptele sunt evocate, după părerea mea, parţial şi în bună măsură distorsionat de către DNA", a spus Barbu, într-o conferinţă de presă.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 11:23

Cea de-a şasea ediţie a crosului veteranilor de război - VeteRUN - se va desfăşura pe 5 mai, în Capitală, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Crosul dedicat veteranilor de război se va desfăşura în Bucureşti, între orele 10,00 şi 13,00, pe traseul Parcul Herăstrău (parcarea Pavilionul H), şoseaua Kiseleff - Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Constantin Prezan - Şoseaua Kiseleff.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 11:11

Va invitam pe 3 mai la Hard Rock Cafe la proiectul omagiu muzical dedicat trupei britanice Queen, "My Queen", creat de Dan Helciug (in 2017) si sustinut de o echipa formidabila de profesionisti :Emil Chican, Lyuben Gordievski , Mihai Manzar, Andrei Ilie, Logofatu Marcel, Daniel Nicolae! La 4 bilete FARA LOC cumparate, unul este gratuit! Pune 4 bilete in cos si platesti doar 3!

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 10:43

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 24 aprilie 2019, Ordonanţa de urgență pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Actul normativ reprezintă o completare necesară a legislației pentru buna funcționare a întregii activități medicale, precum și pentru utilizarea eficientă a fondurilor publice.

Documentul asigură măsuri de protecție pentru pacientul care accesează serviciile medicale furnizate de clinicile private.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 10:28

Simona Halep se menţine pe locul 2, cu 5.782 puncte, în clasamentul WTA, ierarhia fiind condusă în continuare de Naomi Osaka (5.967 de puncte). 

Subscribe to Societate