Luni, 26 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Luni, 26 August, 2019 - 00:00

Un roman fantasy straniu, care aduce ceva nou în lumea cărților cu vampiri, în sensul că e mai mult basm decât proză fantasy. Foarte pe scufrty, o poveste de iubire, care sfârșește ca toate poveștile de iubire. Doar că protagoniștii sunt ființe fantastice.

Duminică, 25 August, 2019 - 10:51
Corespondență din Brașov de la Dumitru Bujdoiu

i a fost și seara a treia, de gală, a Festivalului Internațional “ Cerbul de Aur “-2019. O seară fantastică, ( să nu ne ferim de epitete, când “ se merită “ ).
Au plecat Cerbii. Doi, spre Nord, în Lituania și Letonia, aproape de renii lui Moș Crăciun,
în Laponia, altul, mai aproape de Carpați, în Austria, și cel mai încoronat, cel de aur,spre Sud, în Italia. Să nu fim triști, că mai vin asemenea serbări și pentru cântăreții noștri. Sau, cum bine

Duminică, 25 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Duminică, 25 August, 2019 - 00:00

Lucrarea de față, coordonată de Gabriela Goudenhooft, Alina-Carmen Brihan, Ioan Iorga și la care participă cu texte 25 de cercetători din Românai și Republica Moldova, a fost elaborată în cadrul proiectului Modul Jean Monnet „A Social Europe for Youth. Education to employment”, finanțat de Comisia Europeană, Agenția Europeană pentru Educație și Cultură EACEEA, Programul Erasmus+. Reprezintă un proiect interdisciplinar și transdisciplinar.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 18:20

Mai sunt câteva ore și unul dintre cei 12 finaliști , selectați dintre 71 de interpreți din 21 de țări , care au luat la ochi Cerbul de Aur de la Brașov , va “ împușca “ cerbul și
cei 25000 euro , valoarea trofeului. Prin culise se cam știe cine e fericitul  “ vânător “ , dar , să nu stricăm surpriza. Anul trecut , cerbul a fost subtilizat de puștoaica de 17 ani,
Ianis Neziri și dus în Tirana ( Albania ). Acum , un simpatic pensionar brașovean , Eugen Oprea , care se laudă că e încă SEXagenar și că a fost și la prima ediție a Cerbului , din

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 10:22

Cînd lucrurile merg prost, fiecare eveniment și chiar întîmplare devin un examen. Și din fiecare se vede putregaiul lucrurilor. Și prostia conducătorilor. Și din cazul Caracal, și din Săpoca, și din vizita vopsită a lui Klaus Iohannis la Washington. Chiar și din numirea unei caricaturi de politician la Justiție. Mă refer la scurta și regretabila carieră a Anei Birchall. Din păcate, inexplicabil, ea mai continuă să rămînă în Guvern. Dar nu despre dînsa este vorba. În cele cîteva vorbe am rezumat deja prezența și prestația ei chinuită.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 00:00

În urmă cu aproape un an prezentam în această rubrică primul volum al acestei serii despre procese și „viața la Curtea” tribunalelor, care însemna și debutul Elizei Ene-Corbeanu. Prezentat eloghios, atunci, de criticul literar Alex Ștefănescu. Volumul de față este prefațat de Florian Bichir care susține că a îndrăznit „să-și aroge un pic patrenitatea acestui proiect editorial”.

Vineri, 23 August, 2019 - 20:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, două decrete privind eliberarea din funcţie a unor magistraţi, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Astfel, preşedintele a semnat un decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Bucureşti a Florentinei Vasilăţeanu prin pensionare, la data de 1 septembrie.

Vineri, 23 August, 2019 - 19:22

Statele Unite au anunțat oficial că vor disloca în țările europene de pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în România, un efectiv militar impresionant, probabil cel mai amplu de după încheierea “Războiului Rece”.

Forțele Terestre ale SUA (US Army) vor demara această procedură pentru a realiza o nouă rotație a efectivelor militare care participă, în Europa, la Operațiunea „Atlantic Resolve”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, acum câteva zile, de US Army, noile trupe vor ajunge efectiv pe Flancul Estic al NATO la mijlocul lunii octombrie 2019.

Vineri, 23 August, 2019 - 19:00

Vaccinarea ar putea preveni 92% din cancerele legate de virusul papilloma uman (HPV), au afirmat joi autoritățile sanitare americane, care fac o prioritate din acest program, scrie AFP. 

"Un viitor fără cancere legate de HPV este la îndemâna noastră, dar este necesar să acționăm rapid pentru a îmbunătăți rata de vaccinare", a declarat Brett Giroir, ministru adjunct al Sănătății, care dorește o acoperire vaccinală în SUA de 80% împotriva HPV. 

Vineri, 23 August, 2019 - 18:21

Dana Gârbovan, nominalizată în sedința de vineri a Comitetului Executiv al PSD pentru funcția de ministru al Justiției, este de profesie judecător, este fost membru CSM și fondatoarea Uniunii Naționale a Judecătorilor - un ONG despre care ea nu a putut preciza niciodată câți membri are sau reprezintă. Gârbovan a fost, în ultimii 2 ani și jumătate, o susținătoare vocală a controversatelor modificări aduse legilor justiției, care au scos sute de mii de români în stradă. UNJR a fost singurul ONG acceptat la dezbaterile "comisiei speciale" din Parlament, conduse de Florin Iordache.

Vineri, 23 August, 2019 - 18:08
De la corespondentul nostru din Brașov, Dumitru Bujdoiu

După ce ne-am răcorit cu două-trei (șpe) bericele,pe canicula-asta,după ce,noi, ăștia mai “săriți”,ne vom aminti,unii și cu ceva nostalgie,oricum,toți cu nostalgia tinereții,de 23 Augustul de altădată, ne vom uita și pe programul celei de a doua seri a Festivalului-concurs “Cerbul de Aur”.
O manifestare cultural-artistică de mare amploare și ținută,un Brand pentru Brașov și pentru România.

Vineri, 23 August, 2019 - 17:42

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru conflict de interese în dosarul "Sportul", a fost eliberat condiţionat în urma unei decizii date de Tribunalul Galaţi.

Vineri, 23 August, 2019 - 17:19

Va fi spectacol, sâmbătă, pe cerul Capitalei. Așii aviației din țară și străinătate fac ultimele repetiții pentru acrobațiile și demonstrațiile aeriene de la ediția BIAS din acest an.

Show-ul începe sâmbătă dimineață, la 9.00 și va dura 12 ore, fără pauză.

Ceea ce reprezintă o premieră. Spectacolul aerian este garantat de piloții Aeroclubului României - Hawks of Romania, White Wings, alături de parașutiștii formației Blue Wings.

Vineri, 23 August, 2019 - 17:00

Mai bine de 10 ani a durat până când Bogdan Drăghici să treacă din postura de apărător al taților și al copiilor în poziția de inculpat pentru violarea  și agresarea sexuală a fetelor sale. Nimic din comportamentul lui nu a trădat în afara casei că el ar fi un agresor sexual de copii. Nimeni nu a știut ce face și mulți tați i-au cerut ajutorul pentru a obține custodia copiilor lor, după divorțuri.

Vineri, 23 August, 2019 - 16:40

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă într-un caz de suspiciune de antrax, după ce un bărbat a primit prin poştă un plic cu praf alb.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul de 37 de ani din Botoşani ar fi deschis plicul, care avea un timbru de Lituania, iar în interiorul lui ar fi găsit, pe lângă praf, şi un bilet pe care scria: „Antrax. Sună la 112!”.

Vineri, 23 August, 2019 - 15:39

Premierul Viorica Dăncilă și-ar dori schimbarea ministrului Justiției. Surse politice au declarat că judecătoarea Dana Gîrbovan a fost propusă pentru a prelua portofoliul de la Ana Birchall.

Vineri, 23 August, 2019 - 15:18

Doi tineri, de 16 și 19 ani, au amenințat, vineri, cu un pistol airsoft și un cuțit un bărbat, căruia i-au furat mașina. Polițiștii constănțeni au instituit filtre pe drumurile din zonă și într-o jumătate de oră i-au prins pe cei doi adolescenți.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul 112 că în localitatea Mihai Viteazu un bărbat, de 45 de ani, ar fi fost amenințat cu un pistol airsoft și un cuțit de către doi tineri, care i-ar fi sustras acestuia autoturismul și au plecat.

Vineri, 23 August, 2019 - 15:00

Fanii Concursului internațional Cerbul de Aur, care are loc la Brașov, își pot vota favoriții online, vineri seară, potrivit unui comunicat remis de TVR.

Startul votului va fi dat de prezentatori după ultima interpretare din concurs, publicul putându-şi exprima preferințele până la finalul recitalului/concertului serii, pe facebook.com/CerbulDeAur.ro.

Vineri, 23 August, 2019 - 14:24

Marți, 27 august, ora 14:00,  în sala multifuncțională a centrului CINETic, va avea loc conferința de lansare a proiectului STAD Social Transmission of Cognitive and Emotional States in the Care of Alzheimer’s Disease Patients”. Proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Operator de Program, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Promotor al proiectului: Universitatea Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale București

Vineri, 23 August, 2019 - 14:04

Tomorrow Unlocked, revista online de cultură digitală creată de Kaspersky, a publicat un documentar, în patru părți, care spune povestea faimosului grup APT Carbanak și a jafului său de 1 miliard de dolari. Acest film marchează lansarea unei serii de cazuri reale de infracțiuni cibernetice, numită "hacker:HUNTER".

Vineri, 23 August, 2019 - 13:44

Luni, 26 august 2019, dăm startul celei de-a doua ediții a Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele. Peste 50 de elevi și alți 50 de profesori și consilieri școlari sunt așteptați să treacă pragul institutelor de cercetare de pe platformă.

Deschiderea oficială a Școlii de Vară, secțiunea dedicată elevilor, va avea loc luni, 26 august 2019, în sala de festivități a IFIN-HH, începând cu ora 09:00. 

Vineri, 23 August, 2019 - 13:14

Un bărbat care a vrut să intre ilegal în România traversând râul Prut, reţinut de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești au depistat un bărbat care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut. 

Vineri, 23 August, 2019 - 13:00

Noaptea Internaţională a Liliecilor este un eveniment educaţional realizat în peste 30 de ţări începând cu anul 1997, iar în București este organizat la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” de Asociația Wilderness Research and Conservation.

Vineri, 23 August, 2019 - 12:41

De la 150.000 la 500.000, aceasta este creșterea pe care proiectul Orașul cântă și-o dorește pentru publicul dornic de muzică din București.

Vineri, 23 August, 2019 - 11:21

Supercupa este momentul revanșei pentru CSM București, iar Crina Pintea dezvăluie cum e văzut meciul din tabăra ”tigroaicelor”:

”Parcă este finala Ligii Campionilor”

Meciul SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, din Supercupă, este duelul de cinci stele care deschide noul sezon la handbal feminin și le aduce față în față pe ambele noastre reprezentante în cea mai tare competiție intercluburi de pe continent, Liga Campionilor.

Vineri, 23 August, 2019 - 10:40

Serializarea reprezintă „marcarea” produselor medicamentoase cu anumite elemente de siguranță (coduri), care sunt emise de producători pe ambalajele produselor și verificate pe întreg lanțul de distribuție, astfel încât să se prevină introducerea pe piață a medicamentelor falsificate și protejarea sănătății pacientului.

Deşi este un demers lăudabil, implementat la nivel european, în România aplicarea sa forţată poate lăsa pacienţii fără medicamentele necesare.

Vineri, 23 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Subscribe to Societate