Duminică, 17 Februarie, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Duminică, 17 Februarie, 2019 - 00:00

Născut în 1966 la Barcelorna, Antonio Hill eset unul dintre cei mai populari scriitori ai Spaniei. Cartea de față este romanul său de debut, apărut în 2011, imediat tradus în limba engleză. S-a bucurat de mare succes. A continuat să publice romane de suspans în care personajul principal a fost (ca și în cel de față) inspectorul Hector Salgado. În toate acțiunea se petrece la Barcelona.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:30

După cum s-a anunțat, procurorii SIIJ au început urmărirea penală față de Laura Codruța Kovesi, pentru trei fapte de corupție de o deosebită gravitate:luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Procurorii o acuză pe Kovesi că, în 2011, când aceasta era procuror general al României, a primit 268.689,36 lei de la Sebastian Ghiță pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, aflat la vremea respectivă în Jakarta, Indonezia.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 14:33
Ministrul Justiţiei face lista de propuneri, după o selecţie făcută de o comisie

Tudorel Toader vrea să stabilească prin ordonanţă de urgenţă procedura de desemnare a procurorului european din partea României, potrivit unui proiect transmis la Consiliul Superior al Magistraturii. Documentul prevede că ministrul Justiţiei face lista de propuneri, după o selecţie făcută de o comisie.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 10:39

Simona Halep  şi-a aflat, vineri seară, adversara din finala turneului de la Doha (Qatar). Sâmbătă, fostul lider mondial va sta faţă în faţă cu belgianca Elise Mertens (23 de ani, 21 WTA), cea care a învins-o în trei seturi pe Angelique Kerber.

În drumul său spre finală Elise Mertens a trecut de Katerina Siniakova (6-4, 6-2), Krystina Pliskova (6-2, 6-7),Kiki Bertens (6-4, 6-3) și  Angelique Kerber (6-4, 2-6, 6-1).

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 10:17

Vorbeam ieri de cele mai recente două antologii, lansate de Michael Haulică la Târgul de Carte Gaudeamus, una de proză polițistă, alta de proză science-fiction. Pe aceasta din urmă o vom prezenta astăzi, a 12-a antologie pe care o alcătuiește Haulică în mai bine de un deceniu.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 10:12
Surprinzător, dată fiind gravitatea acuzațiilor, nu a fost nici pusă sub control judiciar și nici nu i s-a interzis să părăsească țara

După ce a fost audiată o oră la DNA, unde a stat pe scaunul rezervat altădată învinuiților, fosta șefă a DNA a ieșit din clădire (fără cătușe) ca suspectă într-un dosar de corupție în care i se aduc mai multe acuzații grave. La ieșire, ca deobicei, nu a recunoscut nimic, lansând ideea că este victima răzbunării unor corupți, anunțând că a recuzat procurorii care o investighează și pe șefii lor, trăgând nădejdea că Lazăr o va scăpa de cei pe care ea îi considera ca nefiind imparțiali, înlocuindu-i cu unii binevoitori.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 09:46
Invitații speciali ai simpozionului sunt sculptorii Jiang Chu, din China, și Kevin Roscoe, din SUA.  

 Festivitatea anuală de inaugurare oficială a complexului de gheață de la Bâlea Lac, ce include Hotelul de Gheaţă, Restaurantul „Ferdinand I al României”, Biserica de Gheață, satelitul de igluuri și Winter Parkul Bâlea Lac, va avea loc luni, 18 februarie, începând cu ora 12:00. Momentul marchează, în fiecare sezon, finalizarea tuturor lucrărilor la construcțiile de gheață, dar, în acest an marchează și deschiderea Simpozionului de sculptură în gheață de la Bâlea Lac, primul de acest fel din România.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 00:00

Michael Haulică nu se dezminte și demonstrează (nu mai era nevoie, dar el oricum o face, din pasiune) că este cel mai priceput, mai bun și mai tenace antologator pe care îl avem. La recentul Târg de Carte Gaudeamus, desfășurat în toamna trecută, a lansat două antologii (a 11-a și a 12-a realizate de el!), una de proză românească polițistă și de mistere, o a doua a prozei românești science-fiction, ambele la aceeași editură Paralela 45. Le vom prezenta pe rând.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 20:00

Guvernul a aprobat, vineri, o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 19:42

Scafandrii ISU Bucureşti au recuperat, luni, din Lacul Pantelimon o armă de vânătoare şi două pistoale sustrase de hoţi în timpul unei spargeri într-o locuinţă din localitatea Colibaşi, judeţul Giurgiu. Pe lângă armele furate şi aruncate apoi în lac, hoţii au sustras şi bijuterii şi bani.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 19:21

Elevii Şcolii 51 din Sectorul 2 al Capitalei vor uita orele de sport improvizate în sălile de clasă. Unitatea de învăţământ va avea, peste aproximativ un an, un adevărat complex sportiv cu patinoar şi sală de sport multifuncţională unde elevii vor putea practica toate sporturile pe care le doresc în timpul orelor de educaţie fizică şi nu numai. 

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 19:09

Peste 17.000 de produse de parfumerie și cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute, au fost găsite de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Județeană Ilfov într-un depozit. Marfa a fost confiscată, valoarea acesteia fiind estimată la 1,5 milioane de lei.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 19:04
Speculații publice, formulate într-o modalitate continuă și agresivă, cu depășirea limitelor admisibile ale discursului public

Lia Savonea, preşedintele CSM, ia atitudine faţă de discursul clasei politice și al unor lideri de opinie în legătură cu activitatea de urmărire penală derulată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în urma citării Laurei Codruţa Kovesi în calitate de suspect într-un dosar penal. Lia Savonea consideră că sunt depăşite limitele admisibile ale discursului public şi se afectează în mod grav independenţa procurorilor de la SIIJ.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:56
Și le blochează pe cele în care se vorbește despre extinderea anchetei

Biroul de presă al Procurorului general al al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmite, dupa aparitia informatiilor privind extinderea anchetei in cazul Kovesi si in ceea ce il priveste, pentru emiterea unui comunicat de presa in 2017, privind plangerea lui Sebastian Ghita,că orice insinuare privind incalcarea legii este neavenita.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:00

Netta Barzilai, laureata Eurovision 2018, va susţine un recital live, pentru prima dată în România, în finala Selecţiei Naţionale, duminică, de la ora 20.30, show-ul fiind transmis la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+.

"Invitaţia de a cânta la Selecţia Naţională mă onorează. Aştept cu nerăbdare recitalul de la Bucureşti şi sărbătoarea alături de toţi oamenii incredibili care mă aşteaptă acolo. Va fi o seară incendiară!", a spus artista.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 17:44

Poliţiştii şi procurorii din Galaţi fac cercetări într-un dosar penal deschis in rem pentru fals în înscrisuri oficiale după ce au fost sesizaţi de angajaţii unui birou de traduceri că o femeie încearcă să traducă şi să legalizeze o diplomă de licenţă şi o adeverinţă de la Colegiul Medicilor, care ar fi false.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 17:26
Pentru un dubios comunicat de presă semnat de procurorul general

Secția pentru anchetarea magistraților a extins cercetările în dosarul Laurei Codruța Kovesi și efectuează cercetări in rem în privința unui comunicat de presă din 9 ianuarie 2017 al PÎCCJ privind extrădarea lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului și fals în declarații. Vizat în acest caz este procurorul general Augustin Lazăr.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 16:36

Aproximativ 6 mii de profesori din județele Timiș și Arad au fost în grevă japoneză. Au purtat banderole albe pe brațe în semn de protest față de unul dintre proiectele Ministerului Educației Naționale, care presupune mutarea orelor de sport la clasele pregătitoare, I și a II-a, de la profesorii de educație fizică la învățători.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 16:06

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Andrei Mihai Tănase, a afirmat că propunera asociaţiei a fost acceptată de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, astfel că anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie. Primul semestru va avea 15 săptămâni, iar cel de-al doilea, 20 de săptămâni.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:45

Laura Codruța Kovesi a declarat vineri, după ce a fost fost audiată de secția de anchetare a magistraților, că această anchetă îi va afecta „cu siguranță” candidatura la funcția de Procuror european, dar va „merge mai departe”.

„Cu siguranță va exista o afectare a candidaturii mele (...) Eu voi merge mai departe. Mă voi prezenta la audieri în 26 februarie în Parlamentul European”, a spus Kovesi, la întrebările ziariștilor și printre scandările câtorva zeci de susținători ai săi, care strigau „Kovesi” și „Nu ceda!”.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 14:46

Polițiștii din Prahova fac cercetări pentru exercitarea fără drept a unei profesii după ce un tânăr a acuzat că un medic, despre care spune că este fals, i-a făcut lucrări dentare la o clinică privată din Vălenii de Munte.

Tânărul din Prahova spune că, la o clinică privată din Vălenii de Munte, un medic fals i-a făcut lucrări și vineri va depune plângere penală.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 13:56

La solicitarea ASOCIAȚIEI ROMÂNE A PRODUCĂTORILOR INTERNAȚIONALI DE MEDICAMENTE - ARPIM, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează marți, 19 februarie 2019, ora 13.30, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin privind modificarea și completarea anexei Ordinului ministrului sănătății nr. 85/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art. 703 alin. (1) şi (2) din Legea nr.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 13:38
A dat curs abia celei de a treia invitații

Carmen Iohannis, a fost audiată la începutul săptămânii la Parchetul General, unde a fost citată după o plângere vizând casele deţinute, anunță Antena 3, care citează surse judiciare. Carmen Iohannis ar fi intrat cu un batic pe cap, astfel încât să nu fie recunoscută. Potrivit sursei citate, audierea a durat foarte puțin.

Carmen Iohannis a fost citată de două ori la Parchetul General, în urma unei plângeri vizând casele deţinute împreună cu soţul său. De fiecare dată, soţia preşedintelui a transmis procurorilor, prin intermediul avocatului, că nu poate ajunge.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 13:23

Joi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - B.T. Vâlcea, au efectuat o percheziţie în judeţul Neamţ, la locuinţa unui bărbat, de 25 de ani, bănuit de pornografie infantilă.

Din cercetări a reieşit că acesta ar fi distribuit materiale cu conţinut pornografic, cu minori, prin intermediul chat-ului aferent unei aplicaţii de socializare în mediul online.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 13:13

Referitor la prima anchetă dintre cele aproape 20, care o vizează pe Laura Codruța Kovesi, e interesant de observat din capul locului existența unor situații de tip paradoxal. Dintre care voi dezvolta doar două. Și anume statutul ei de suspect, care se poate transforma cu rapiditate în statut de inculpat, și tipurile de reacție în plan intern și în plan extern, care însoțesc investigațiile Secției speciale care îi anchetează pe procurorii care au săvârșit derapaje grave

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 13:04

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 13:01

Marți, 19 februarie, la Ateneul Român, în Sala mică este programat un recital special și interesant. În luna februarie, lună a anului care celebrează iubirea, ce poate fi mai nimerit decât un recital romantic? (se) întreabă retoric flautista Ioana Balaşa și pianist Adela – Irina Lörincz. Pentru un răspuns concret, flautul și pianul își propun să se îmbine melodios și armonios, în lucrări ale unor compozitori reprezentanți de seamă ai curentuluii romantic: Schumann și Schubert. Cele Trei Romanțe op.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 12:48

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a finalizat analiza înscrierilor planurilor de afaceri în programul Start-Up Nation, ediţia 2018.

Subscribe to Societate