Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 16:17

Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă, precizează, miercuri, CNAS într-un comunicat remis presei.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 15:17

Toate celebrările liturgice ale Săptămânii Sfinte la Vatican se vor desfășura în bazilica Sfântul Petru și vor fi transmise în direct pe canalul YouTube Vaticannews.

Pentru credincioșii catolici este o Săptămână Sfântă neobișnuită, dar cu speranță. “Este un moment greu, pentru mulți chiar foarte greu. În tăcerea orașelor noastre, va răsuna Evanghelia Paștelui”, recunoaște Papa Francisc și ne îndeamnă să pregătim vremuri mai bune, fiind noi înșine mai buni.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 15:00

Extinderea pandemiei cauzate de SARS-CoV-2 în România vulnerabilizează o dată în plus pe cei 1.300.000 de copii care trăiesc în condiții de sărăcie și excluziune socială și ale căror drepturi la educație, sănătate și siguranță trebuie garantate cu prioritate.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:42

4.150.000 de măști achiziționate în urma donațiilor efectuate de către oameni și companii pe platforma Donează pentru linia întâi sunt pe drum către cei care au grijă de sănătatea și siguranța noastră în aceste zile în care se luptă cu virusul COVID-19.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:22

Ieri a fost emis Ordinul comandantului acțiunii Secretar de stat, șef al departamentului pentru Situații de Urgență 74553/7.04.2020, care modifică ordinul 74527/ 23.03.2020 în sensul limitării agresive a situațiilor medicale care pot fi considerate urgențe, și astfel pot beneficia de tratament, pe perioada stării de urgență. Reiterăm, în acest context, avertismentul că, în lipsa unor protocoale clare și a unor măsuri luate imediat, pacienții oncologici sunt condamnați la moarte.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 8 aprilie a.c., o declaraţie de presă la finalul vizitei la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă: Bună ziua! Suntem în afara Bucureştiului, la Centrul Naţional de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă. Am făcut o vizită, însoţit fiind de Prim-ministrul Ludovic Orban, de Ministrul de Interne Marcel Vela, evident de domnul Secretar de Stat Raed Arafat, care astăzi ne-a condus prin acest centru.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 14:01
pentru artiştii independenţi din industria cinematografică

Asociaţia Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc (ADFR) vine în ajutorul artiştilor independenţi din industria cinematografică, afectaţi de starea de urgenţă instituită în România pe fondul pandemiei COVID-19, lansând pe 10 aprilie o sesiune de acordare a micro-granturilor #ADFRSurvival, în valoare totală de 3000 de Euro.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:57

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să vă invite la proiectul "Cei trei fantastici", o întâlnire cu totul specială între artişti şi spectatori, în contextul crizei provocate de noul coronavirus. Întâlnirea îşi propune să anuleze distanţele şi să creeze senzaţia de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:55

Izolarea la domiciliu şi distanţarea socială, impuse de criza coronavirusului, pun persoanele vârstnice în dificultatea de a-şi procura bunuri de strictă necesitate, dar şi de a interacţiona cu alte persoane pentru păstrarea echilibrului psihic. În acest context, Telefonul Vârstnicului, singura linie telefonică naţională, gratuită şi confidenţială dedicată seniorilor din România, a înregistrat un număr dublu de apeluri zilnice din partea persoanelor vârstnice şi 384 de beneficiari noi.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:52

La data de 07.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 38 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de pornografie infantilă în formă continuată şi viol în formă continuată.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:46

Un bărbat în vârstă de 90 de ani, cu multiple comorbidităţi, din judeţul Alba, a fost internat în data de 6 aprilie, pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:14

Utilizatorii de telefoane inteligente din România sunt încurajaţi să folosească aplicaţia gratuită DreamLab, şi să contribuie, astfel, la accelerarea studiilor pentru găsirea unor tratamente împotriva virusului COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al Vodafone România.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:03

Preşedintele principalei organizaţii ştiinţifice a Uniunii Europene, Mauro Ferrari, a demisionat din postul pe care abia îl preluase în ianuarie, a anunţat miercuri Comisia Europeană. Motivul renunţării este că oficialul nu a fost mulţumit de răspunsul blocului comunitar la pandemia de coronavirus, anunţă Reuters.

Ferrari a transmis o declaraţie cotidianului Financial Times. "Am fost extrem de dezamăgit de răspunsul european" la pandemie, a spus oficialul.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:50

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 60 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:49

Zilnic, mureau peste 300 de bucureșteni. Se întâmpla în Țara Românească, în 1813, când „Ciuma lui Caragea” a secerat peste 90.000 de oameni. Singura salvare a românilor a fost Sfântul Haralambie, cunoscut în tradiția poporului român ca izbăvitorul epidemiei de ciumă, căruia i-au fost înălțate zi și noapte rugăciuni întru salvare. Acatistul închinat lui zice: „Bucură-te, izbăvitorule de ciumă și de foamete!”. 

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:42

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituţiile şi organizaţiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situaţii în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artişti români şi cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:30

La data de 06.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor P.L.G. şi B.B.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept şi fals în declaraţii.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:22

Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut săptămâna trecută sprijin în dotări destinate Secţiei Oncologie din Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Este vorba de un cort de înaltă calitate, pentru triajul epidemiologic al pacienţilor oncologici care au nevoie să vină în spital pentru tratamente şi internare de zi. În condiţiile în care riscul de complicaţii în SARS-COV-2 pentru pacienţii oncologici este unul crescut, înlăturarea posibilelor surse de infectare este cu atât mai importantă.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:19
Concurenţii se pot înscrie până la 1 mai 2020

Câştigătorii Concursului Internaţional George Enescu 2020 de la secţiunile vioară, violoncel şi pian vor beneficia de un premiu special, nou introdus în pachetul competiţiei: un concert împreună cu Orchestra Filarmonică Bohuslav Martinu în noiembrie 2020, la Musikverein Golden Hall din Viena.

Cei trei laureaţi ai Concursului Enescu vor interpreta Triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian de Ludwig van Beethoven, în contextul marcării la nivel mondial a 250 de ani de la naşterea marelui compozitor.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:12

Deces 206 - Bărbat, 67 de ani din judeţul Hunedoara. Debut pe 01.04.2020, prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Brad şi internat apoi, în 02.04.2020, în Spitalul Municipal Orăştie. Pe data de 06.04.2020 a fost transferat în Spitalul Judeţean Deva - Secţia Boli Infecţioase - ATI, cu diagnosticul metaplazie mieloidă, diabet zaharat, insuficienţă respiratorie. Confirmat pe 05.04.2020 în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Data decesului: 07.04.2020.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:02

Reprezentanții CJ Ilfov sunt în legătură cu celelalte autorități din județ, după ce un incendiu a izbucnit în localitatea Periș.

Marian Petrache, despre poluarea din Periș:

”Am vorbit cu șeful inspectoratului județean de poliție, cu domnul Iacubuș. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei/persoanelor care au dat foc, dar ar fi bine să facă cercetări și pe numele firmei care are în proprietate acele terenuri care iau foc. Am vorbit cu cei de la ISU care spun că e teren accidentat și că abia pot pătrunde, dar că speră să lichideze focul în vreo două-trei ore.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:50

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:40
în cadrul concursului de proiecte 'Protecţia biodiversităţii forestiere'

Câştigătorii concursului de proiecte 'Protecţia biodiversităţii forestiere' sunt 'Asociaţia Administraţiilor Ariilor Naturale Protejate' cu un proiect despre restabilirea echilibrului ecologic în habitatul forestier din Parcul Naţional Piatra Craiului şi 'Societatea Ornitologică Română' care se va ocupa de protecţia biodiversităţii ornitologice din pădurea Parcului Natural Comana.

Institutul Francez şi Ambasada Franţei vor sprijini fiecare dintre cele două organizaţii nonguvernamentale cu sume de până la 5000 de euro!

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:28

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) salută eforturile depuse de către Comisia pentru sănătate şi familie alături de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor pentru rezolvarea crizei medicamentelor din România şi pentru asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:11

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti distribuie, în zilele de 8 şi 9 aprilie, aproximativ 500 de pachete cu produse alimentare şi 500 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din judeţul Suceava - Salcea, Midocu Dragomirnei, Pătrăuţi şi Bosanci.

Aceasta este a doua acţiune pe care militarii din Capitală o efectuează în decurs de o săptămână în beneficiul populaţiei din localităţi aflate în zona de carantină din judeţul Suceava.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 11:00

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.500 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 15.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane cu 8.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.400 persoane cu 7.700 mijloace de transport.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 10:40

Evoluţia norului de fum din zona Periş, judeţul Ilfov, va fi de relativă staţionare şi dispersie, apoi de deplasare uşoară către vest-sud-vest, pe parcursul zilei de miercuri, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 10:28

Gruparea din Liga a II-a - FC Argeş a anunţat marţi că a decis suspendarea tuturor contractelor angajaţilor pe perioada stării de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19, iar sportivii şi personalul angajat vor primi 75% din salariul mediu brut pe economie, conform ordonanţei 32 a Guvernului.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 10:15

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, achiziționează prima secție de terapie intensivă mobilă din țara noastră, în valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu SARS–CoV–2.

Subscribe to Societate