Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 15:51

În perioada 11 -17 ianuarie 2021, jandarmii ieșeni au continuat misiunile de ordine publică, însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin, dar și cele de informare, prevenire și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. (Poliție și Poliție de Frontieră), sub coordonarea Instituției Prefectului, în raza de competență - jud. Iași.

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 14:23

Peste 12.000 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri, 16 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 4.600 de operatori economici și aproximativ 90.000 de persoane, se arată într-un comunicat de presă emis de Direcția Informare si Relatii Publice din cadrul Centrului de Presa al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.)

Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 16:40

Peste 13.000 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri, 15 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 4.600 de operatori economici și aproximativ 90.000 de persoane, se arată într-un comunicat emis de Direcția Informare și Relații Publice din cadrul Centrului de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 15:34

Polițiștii au început protestelei. Nemulțumiți de măsura de înghețare a salariilor la nivelul lunii decembrie a anului trecut, ei au hotărât întreruperea activității în fiecare zi timp de o oră și asigurarea doar a activităților urgențe, prin apelurile 112. De asemenea, polițiștii au anunțat că vor refuza să muncească în plus.

Liderii organizațiilor sindicale din cadrul Ministerului de Interne au semnat un protocol de colaborare referitor la graficul protestelor.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 12:43

Ministerul Apărării Naţionale a donat Ministerului Apărării al Republicii Moldova materiale de protecţie sanitară, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. Astfel, reprezentanţii MApN au predat miercuri, 6 ianuarie, omologilor din Republica Moldova echipamente de protecţie sanitară (combinezoane, măşti tip FFP2, măşti chirurgicale şi viziere), precum şi alte bunuri de uz sanitar.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 17:22

A doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 09:21

Un detaşament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper şi aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Militarii americani vor executa misiuni de informaţii, supraveghere şi cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene "General Emanoil Ionescu", vor asigura sprijinul tehnic, operaţional şi logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

Duminică, 3 Ianuarie, 2021 - 13:13

Astăzi, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, la sediul MAI.

Potrivit sursei citate, „în a doua zi a anului, la nivel național, au acționat aproximativ 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în special pentru menținerea ordinii publice și asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Sâmbătă, 2 Ianuarie, 2021 - 13:08

Astăzi, 2 ianuarie, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, la sediul MAI:

„Ne regăsim la începutul acestui an fără evenimente deosebite și mulțumim cetățenilor pentru responsabilitatea cu care au înțeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani, ținând cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 17:39

Infracţiunile cu violenţă au înregistrat o scădere cu 40% în perioada sărbătorilor de Crăciun, faţă de acelaşi interval al anului trecut, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 13:35

Miercuri, 23 decembrie, 2.034 soldaţi profesionişti, din mai multe garnizoane din ţară, vor depune legământul de credinţă faţă de ţară, astfel:

În şcoli militare de instruire, unităţi şi mari unităţi aparţinând Statului Major al Forţelor Terestre vor depune jurământul militar un număr de 1.622 soldaţi profesionişti.

Din cadrul Forţelor Navale Române, 134 militari vor depune jurământul militar la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia şi la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 16:32

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat duminică, 20 decembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Iaşi - Munchen, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient care a suferit arsuri.

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD şi Ministerului Apărării Naţionale.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 09:49

Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 15:00

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri, că MAI și-a îndeplinit toate responsabilitățile pentru asigurarea în cele mai bune condiții a procesului electoral. În ziua alegerilor au fost sesizate 223 de evenimente, au fost constatate 34 de contravenții și 59 de infracțiuni, în care sunt cercetate, în prezent, 48 de persoane, a adăugat Marcel Vela.

Declarații ale ministrului de Interne, Marcel Vela:

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 09:04

În contextul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în data de 30 noiembrie, începând cu ora 12.00 - Ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, Ministerul Apărării Naţionale organizează ceremonialul militar şi religios de Resfinţire a Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial pe platoul din apropierea Vârfului Caraiman din Munţii Bucegi.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 16:04

Aproape 7.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în urma unei acţiuni, efectuate în perioada 2 - 22 noiembrie, pentru reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:42

Ministerul Apărării Naţionale se alătură şi în acest an instituţiilor publice şi organizaţiilor din întreaga lume care sărbătoresc "Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor", marcând evenimentul miercuri, 25 noiembrie, prin iluminarea sediului central din Bucureşti, începând cu ora 20.00, în culoarea portocaliu - culoare dedicată luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 19:01
Rachetele americane HIMARS ne fac inexpugnabili pe „flancul de Est”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a apreciat joi, la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, determinarea României de a-şi consolida capacitatea de apărare prin achiziţionarea tehnicii moderne pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de aliaţi şi pentru asigurarea suveranităţii naţionale şi securităţii pe flancul de est al NATO.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 09:38

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor fi prezenţi joi, 19 noiembrie, la exerciţiul comun româno-american RAPID FALCON, care se va desfăşura în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl.bg. Ion Bungescu" de la Capu Midia.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 15:55

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, va susţine o declaraţie de presă, miercuri, începând cu ora 16,30, la sediul MAI.

Pentru asigurarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, accesul la activitate va fi permis doar cameramanilor, începând cu ora 16,00.

Declaraţia va fi transmisă integral pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. 

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 15:41

În urma Zilei Z, așa cum a fost numită de autorități ziua cu cele mai multe percheziții în țară, Marcel Vela a declarat, joi, că au fost audiate 465 de persoane, 98 de persoane au fost reținute în arest 24 de ore și 27 de persoane au fost plasate sub control judiciar.

De asemenea, au fost prinse și duse în arest sau în penitenciar 19 persoane care aveau diferite mandate.

Au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri, opt mașini de lux, 4,5 kilograme de aur și trei tone de alcool. Au mai fost confiscate 317 telefoane, 14 arme deținute ilegal și câteva sute de cartușe.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 11:26

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 12-14 noiembrie, în format online (webinar), Conferinţa ştiinţifică Gândirea Militară Românească cu tema Coordonate ale strategiei militare în condiţiile unei abordări sinergice a rezilienţei în domeniul securităţii.

Evenimentul se încadrează în programul activităţilor dedicate împlinirii a 161 de ani de la înfiinţarea Statului Major al Apărării şi al decernării Premiilor revistei Gândirea Militară Românească, ediţia a XXII-a.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 10:20

Secretarul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite, s-a întâlnit miercuri, 11 noiembrie, cu ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi cu şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu la sediul MApN, în cadrul vizitei pe care oficialul american o efectuează în România, în perioada 11-12 noiembrie.

Discuţiile desfăşurate la sediul MApN au vizat cooperarea bilaterală, proiectele comune ale Forţelor Navale, situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi teme curente aflate pe agenda NATO.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 18:40

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat că analizează posibilitatea ca, „în perioada imediat următoare”, să fie achiziţionată încă o escadrilă de avioane, care trebuie să fie interoperabile cu cele pe care Armata le are deja.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 13:03

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat joi, 5 noiembrie, la videoconferinţa Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC), în formatul şefilor Apărării din UE.

La reuniunea prezidată de preşedintele EUMC, generalul Claudio Graziano, a luat parte şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Josep Borrell.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 10:31

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, au participat, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, la activităţile de verificare funcţională a sistemelor de armament şi a turelei telecomandate ale transportoarelor blindate pentru trupe TBT 8x8 PIRANHA V, efectuate în Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica", din zona Cincu.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 10:19

Ministerul Apărării Naţionale a organizat joi, 5 noiembrie, conferinţa internaţională de promovare a dimensiunii de gen cu tema "Egalitatea de gen la 20 de ani de la adoptarea Rezoluţiei Consiliului de securitate al ONU 1325 privind Femeile, Pacea şi Securitatea. Impactul acesteia asupra sectorului securităţii şi apărării".

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 13:08

Ministrul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că investiţiile în domeniul Apărării în economia naţională s-au ridicat, în ultimul an, la 3,9 miliarde lei.

"Investiţiile în economia naţională până în acest moment se ridică la 3,9 miliarde lei. Sunt bani care au fost întrebuinţaţi atât în investiţii directe în economia naţională, investiţii indirecte prin offset, cât şi cheltuielile cu bunuri şi servicii", a afirmat ministrul Apărării, într-o conferinţă de presă.

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 09:23

Secretarul de stat Simona Cojocaru a participat miercuri, 4 noiembrie, la ceremonia de atribuire a denumirii onorifice "Smaranda Brăescu" sălii de conferinţe a Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul MApN.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 13:11

Evenimentul de business B2B al anului, GoTech World 2020 va avea loc in 2 saptamani vin acum cu noutatile legate de solutiile pe care participantii le pot gasi in Expo Area sau pe parcursul sesiunilor, in cele doua zile de eveniment 11-12 noiembrie.

Astfel ca, vom avea peste 1.500 de solutii digitale de business pentru industriile de retail, IT, cybersecurity si marketing, solutii care vor fi prezentate in fata unei audiente de peste 16.000 de profesionisti.

 

Solutiile de business prezentate in comunicatul de presa atasat sunt:

Subscribe to Aparare