Marţi, 14 Iulie, 2020 - 13:40

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat marţi, 14 iulie, la Festivitatea de absolvire a Promoţiei "General Ioan Emanoil Florescu" a Universităţii Naţionale de Apărare (UNAp) "Carol I".

Luni, 13 Iulie, 2020 - 16:11

Poliţiştii de la Brigada de Poliţie Transport Public au aplicat, în perioada 6-12 iulie, 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.360 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, în staţiile şi garniturile de metrou.

Marţi, 7 Iulie, 2020 - 15:05

Poliţiştii şi jandarmi au aplicat, în ultimele 24 de ore, 453 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, luni, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 17:19

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a anunţat, vineri dimineaţă, organizarea de acţini de control cu efective mărite în întreaga ţară, în special în zonele aglomerate ca centre comerticiale, pieţe sau târguri, pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei. O atenţie specială va fi acordată staţiunilor de pe litoral şi celor de la munte. ”Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar vom lua toate măsurile necesare”, a afirmat Despescu.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 16:18

Poliţia Română a anunţat joi că începe implementarea unui proiect care are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră prin modelarea comportamentului cetăţenilor şi responsabilizarea lor.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 18:42

Pompieri şi poliţişti din toată ţara au fost detaşaţi la malul mării pentru acest sezon estival. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a stat de vorbă cu o parte din forțele de ordine care trebuie să aibă grijă ca turiștii să respecte măsurile impuse de epidemie, dar și să asigure ordinea și paza.

Reprezentanții tuturor armelor - ai poliției, jandarmerie, ai poliției de frontieră, ai pompierilor scafandrii  - au fost prezenți pe faleza de la Cazinoul Constanța. Ei au purtat măști și au respectat măsurile de distanțare.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 17:18

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat notă de raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la prevenirea şi combaterea traficului de persoane în 2019 şi lucrează permanent pentru reducerea traficului de persoane, astfel ca evaluarea pe acest an să fie pozitivă, a declarat, vineri, ministrul Marcel Vela.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 17:00

Primul lot de 36 de transportoare blindate Piranha V va fi livrat către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), ultima etapă a testării acestor vehicule militare fiind programată marţi.

Potrivit unui comunicat al MApN, Direcţia generală pentru armamente, împreună cu Statul Major al Forţelor Terestre, va desfăşura începând de marţi, la sediul Uzinei Mecanice Bucureşti SA, ultima etapă din cadrul activităţilor de testare - evaluare de acceptanţă a produselor Piranha V aferente programului "Transportor blindat pentru trupe 8x8".

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 15:00

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 468 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 179.850 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit sursei citate, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, joi, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 08:20

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu, însoţiţi de membri ai Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor, au efectuat marţi, 23 iunie, o vizită de lucru la sediul Comandamentului multinaţional de divizie Sud-Est (MND-SE).

Luni, 22 Iunie, 2020 - 16:18

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind trecerea în rezervă a general-maiorului - cu două stele Ovidiu-Liviu Uifăleanu din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 iunie, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Uifăleanu a predat anul trecut comanda Statului Major al Forţelor Terestre. Ulterior, generalul-maiorul Ovidiu-Liviu Uifăleanu a preluat funcţia de consilier coordonator domeniu în Compartimentul Consilieri militari din Grupul consilierilor ministrului Apărării Naţionale.

Joi, 18 Iunie, 2020 - 18:01

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus, joi, suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţele Caraş-Severin şi Timiş pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi al autorităţilor locale, în contextul avertizărilor hidrologice cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş.

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 08:33

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale Simona Cojocaru a participat marţi, 16 iunie, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în format al miniştrilor apărării din statele membre ale UE, desfăşurată în format videoconferinţă.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 18:47

Baza 95 Aeriană "Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" din Bacău a marcat, marţi, 100 de ani de la înfiinţare, ea fiind prima realizată în regiunea Moldovei, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Apărării Naţionale.

Cu această ocazie, Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, ca apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 12:41

Forţele Navale Române au predat luni, 15 iunie 2020, comanda Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), în cadrul unei ceremonial desfăşurat în premieră prin videoteleconferinţă (VTC), ca măsură preventivă în contextul epidemiologic internaţional dat de pandemia cu COVID-19.

Joi, 11 Iunie, 2020 - 11:08

În Colegiile Naţionale Militare "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, "Dimitrie Cantemir" din Breaza, "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, "Tudor Vladimirescu" din Craiova şi "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa vor avea loc joi, 11 iunie, în format restrâns, festivităţi şcolare de absolvire a studiilor liceale militare, cu ocazia finalizării anului şcolar 2019-2020, de elevii promoţiei General Ioan Emanoil Florescu.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 17:24

Au început lucrările pentru amplasarea monumentului de for public "În memoria poliţiştilor rutieri căzuţi la datorie", anunţă Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Amplasarea se realizează în Calea Victoriei nr.19, lângă sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), anunţă PMB prin intermediul unui comunicat.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 10:23

Avocatul Poporului a fost sesizat de 8 organizații neguvernamentale cu privire la situația creată în Municipiul Baia Mare, prin conduita edilului localității. Concret, sunt semnalate posibile încălcări ale drepturilor persoanelor fără adăpost, ocazie cu care ni s-a solicitat intervenția.

Față de situația semnalată, vom demara propria investigație, urmând să întreprindem demersuri în sensul clarificării aspectelor sesizate. 
 

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 18:34

Poliţia Română va primi, până la finalul lunii septembrie, peste 6.700 de autovehicule produse de Dacia Renault, fiind vorba în mare parte de autovehicule Logan şi Duster. Ministerul Afacerilor Interne şi reprezentanţii Dacia Renault au semnat, vineri, contactul în valoare de peste 483 de milioane de lei.

Ceremonia de semnare a contractului a avut loc, vineri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, contractul fiind semnat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi reprezentanţii companiei.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 09:00

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" a plecat marţi, 2 iunie, din Portul Militar Mangalia, pentru a executa, în această săptămână, o serie de exerciţii în comun, în apele internaţionale ale Mării Negre, cu nava de patrulare ucraineană "Starobilsk".

Marinarii militari români şi ucraineni participă la exerciţii comune de monitorizare a traficului naval, precum şi de respingere a unui atac aerian, alături de două aeronave ale Forţelor Aeriene Ucrainene.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 13:27

În fiecare an, la 29 mai, se aniversează Ziua Internaţională a Forţelor ONU de menţinere a Păcii (International Day of UN Peacekeepers), cunoscută şi ca Ziua Internaţională a Căştilor Albastre.

România a sprijinit şi continuă să sprijine eforturile ONU de menţinere a păcii afirmându-se, de-a lungul timpului, drept un contributor important la misiunile şi operaţiile desfăşurate sub egida acestei organizaţii internaţionale.

Joi, 28 Mai, 2020 - 09:44

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa joi, 28 mai, începând cu ora 16.00, la ceremonia de depunere de coroane de flori de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, care va avea loc cu ocazia Zilei Eroilor.

Ceremonii similare vor fi organizate, în format restrâns, şi la locurile de înhumare şi operele comemorative de război din Bucureşti şi din ţară, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 16:38

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat numirea generalului-maior Ionel-Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în urma unei propuneri făcute de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, general-maior Ionel-Sorin Bălan şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, "parcurgând toate etapele evoluţiei profesionale şi militare".

În prezent, el deţine funcţia de prim-adjunct al directorului STS.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:50

Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului continuă, în perioada stării de alertă, activităţile de sprijin umanitar al veteranilor şi văduvelor de război din judeţele Călăraşi şi Olt, prin distribuirea a 70 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, oferite de S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L. şi S.C. MASPEX ROMANIA S.R.L.

Luni, 25 Mai, 2020 - 08:33

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN (1), va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 18:19

Opt puncte de trecere a frontierei sunt operaţionale la frontiera de vest, pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare, informează IGPF.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 17:17

Peste 200 de sancţiuni pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier au fost aplicate, în două zile, de poliţiştii rutieri, în urma verificării respectării legislaţiei din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane la nivel naţional.

"Echipele de control au verificat 14.140 de autovehicule, fiind aplicate 4.394 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 54 de infracţiuni, dintre care 43 la regimul rutier", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Marţi, 19 Mai, 2020 - 15:37

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I se menţine aglomerat, marţi dimineaţa, când se aşteaptă circa patru ore pentru parcurgerea formalităţilor de intrare în România, însă în ultimele 24 de ore au fost înregistraţi mai puţini călători. Haosul de la Nădlac a început în weekend, când sâmbătă și duminică sute de persoane au așteptat ore întregi la coadă și au declanșat o adevărată revoltă la punctul de trecere a frontierei.

Luni, 18 Mai, 2020 - 18:19

Poliţia de Frontieră Română va participa la operaţiunea comună "POSEIDON 2020", organizată de Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră FRONTEX, cu nava maritimă de patrulare MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă, detaşată în Marea Egee timp de 3 luni. 

Luni, 18 Mai, 2020 - 15:38

După două luni în care Bazilica Sfântul Petru a fost închisă din cauza măsurilor de restricţie împotriva Covid-19, Vaticanul redeschide luni muzeul şi catedrala pentru vizitatori.

În tot acest timp toate catedralele şi bisericile din Roma au fost închise, credincioşii neavând voie să participe la slujbe. Dar începând de luni Italia a redeschis magazinele, restaurantele şi terasele.

Subscribe to Aparare