Luni, 19 August, 2019 - 15:45

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost angrenate, în acest sfârșit de săptămână, în misiuni care au avut drept scop menținerea gradului de siguranță al cetățenilor la un nivel ridicat și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.

Luni, 19 August, 2019 - 08:37

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor participa la ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului "Carpathian Pumas", care va avea loc luni, 19 august, începând cu ora 14.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Cei aproximativ 120 de membri ai detaşamentul românesc, cu patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM, îşi vor începe misiunea la mijlocul lunii octombrie.

Joi, 8 August, 2019 - 14:42

Peste 230 de minori au fost dați dispăruți în acest an, în București, iar 43 dintre aceștia încă nu au fost găsiți, precizează Poliția Capitalei. Poliția încă încearcă să identifice și 24 de copii dispăruți de anul trecut.

În primele şase luni ale anului 2019, au fost înregistrate 236 cazuri de plecări/dispariții de minori, 43 de cazuri încă fiind în lucru, informează reprezentanții Poliției Capitalei.

Miercuri, 7 August, 2019 - 15:18

Sâmbătă, 10 august 2019, începând cu orele 15:30, Poliția Locală Sector 6 va acţiona pentru menţinerea ordinii și siguranței publice, în limita competențelor, cu ocazia desfășurării în incinta bazei sportive a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu” “Sportul Studețensc” (Str. Larisa nr.2, Sector 6) a meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Rapid şi C.S. Concordia Chiajna.

Marţi, 6 August, 2019 - 19:40

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, marți că implementarea sistemului AML, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, costă sub un milion de euro, și nu aproape 30 de milioane de euro așa cum se vehicula în spațiul public.

Este fals total (sistemul AML costă 28 milioane de euro, n.r.) E o sumă avansată de colegii de la STS pe costurile de bază pentru a face acest lucru. Dar pot să-i spun cui a zis acest lucru, că este chiar sub un milion de euro și e vorba de servere”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show, conform Mediafax.

Marţi, 6 August, 2019 - 18:19

Colonelul Sebastian Cucoș, prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, va reveni la conducerea Jandarmeriei Capitalei. Sebastian Cucoș era șef al Jandarmeriei Române în 10 august, când jandarmii au intervenit în forță pentru dispersarea manifestanților, sute de persoane fiind rănite și a fost pus sub acuzare de procurori în dosarul 10 august.

Surse din Ministerul de Interne au precizat că Sebastian Cucoș revine la conducerea Jandarmeriei București, acesta fiind mutat din funcția de prim-adjunct al Jandarmeriei Române.

Marţi, 6 August, 2019 - 16:38

Directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, care a spus despre fata plină de sânge că a fost „o întâmplare nefericită” și că a avut „un act sexual consimțit” a demisionat.

Demisia survine în contextul în care directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, a avut mai multe declarații care au stârnit indignarea cetățenilor despre fata de 14 ani, plină de sânge și

Marţi, 6 August, 2019 - 14:42

Luni, 5 august a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a  avut loc cea de a patra Ședință extraordinară a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112.

Marţi, 6 August, 2019 - 12:23
Procurorul Gheorghe Ivan, eliberat din funcţie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 6 august a.c., următoarele decrete:

* Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti a doamnei Lidia Paris, delegată în funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman - pensionare;

* Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Gheorghe Ivan - pensionare.
 

Luni, 5 August, 2019 - 14:40

După cazul de la Caracal, peste 120 de mii de români au descărcat aplicaţia „Apel 112”. Până când să apară în presă informaţiile despre acest caz, au fost înregistrate sub o mie de descărcări în câteva zile.

Apoi, în ultima săptămână a lunii iulie, numărul descărcărilor a crescut masiv şi a ajuns la 122 de mii.

În acelaşi timp, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale mai anunţă că numărul apelurilor non-urgente la 112 a scăzut, în acest an, sub 50%.

Vineri, 2 August, 2019 - 16:36

Un fost militar de la Deveselu a făcut dezvăluiri incredibile despre locurile din apropierea casei lui Gheorghe Dincă. Un buncăr anti-atomic se află foarte aproape de Casa Groazei.

Vineri, 2 August, 2019 - 15:22

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind căutarea persoanelor dispărute, care prevede posibilitatea utilizării unor mijloace şi metode de localizare pentru găsirea unei persoane dispărute aflate într-o situaţie de vulnerabilitate. Potrivit unui comunicat al MAI, prin acest proiect se vor modificări esenţiale pentru a îmbunătăţi modul în care sunt căutate persoanele dispărute şi felul în care se intervine pentru localizarea acestora, în special a celor despre care există informaţii că sunt în pericol iminent.

Joi, 1 August, 2019 - 16:45

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut achiziţii de aproximativ 19 milioane de lei în ultima săptămână. Printre achiziţii se numără telefoane, cartuşe de imprimante şi echipamente de recunoaştere optică. STS a cumpărat în luna mai şi maşini de teren şi utilitare de 7,5 milioane lei.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 16:00

Între 1 și 23 august, Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României, a precizat Ministerul Apărării Naţionale (M.Ap.N.), într-un comunicat de presa.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 12:21

Gruparea navală NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), din care face parte şi dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" (DM 29), a părăsit luni, 29 iulie, portul Eregli din Turcia şi a reînceput exerciţiile în Marea Neagră. Comandantului grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone (Italia), s-a îmbarcat la bordul navei militare româneşti, iar operaţiunile SNMCMG-2 au fost coordonate de la bordul DM 29.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 18:20

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) - Direcţia Migraţie au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul României celor peste 100.000 de persoane aflate în evidenţele instituţiei, străini din state terţe şi cetăţeni ai UE/SEE/CH în primul semestru al anului 2019.

"Au fost depistaţi 1.554 de străini cu şedere ilegală, emise 1.126 de decizii de returnare, instituite peste 300 de consemne privind interdicţia intrării în România şi aplicate 3.950 de sancţiuni contravenţionale", informează un comunicat al IGI.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 14:05

În urma consultării cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, s-a deplasat la Caracal încă de vineri 26 iulie a.c., dată la care a dispus și un control la Inspectoratul Județean de Poliție Olt.

De asemenea, ministrul afacerilor interne și premierul au decis eliberarea din funcție a inspectorului general al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan BUDA.

Totodată, ministrul afacerilor interne va înainta Guvernului propunerile de
schimbare din funcții a prefectului și subprefectului județului Olt.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 11:45

Forţele Aeriene Române vor participa la prima misiune sub egida ONU, în Africa. În octombrie, România va trimite în această ţară, măcinată de război şi de atacuri teroriste, patru elicoptere şi 120 de militari. 

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 18:00

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunţat vineri că mai este un dosar la DIICOT al unei fete dispărute şi se analizează dacă acesta va fi reunit cu dosarul fetei de la Caracal.

"Mai este un caz al unei fete dispărute, fiind un dosar constituit la DIICOT, şi, în momentul de faţă, analizăm acel dosar, precum şi oportunitatea ca aceste două cauze să fie reunite", a declarat Bogdan Licu.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 17:00

In perioada 27–29 iulie 2019, mai multe echipaje jandarmi vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii publice la o serie de evenimente, la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 14:21

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face apel la populație să nu sune la 112 pentru a semnala eventuale deficiențe în cadrul testării sistemului RO-ALERT și atrage atenția că dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor nu este recomandată.

În cursul acestei dimineți, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone din țară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât și de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului), anunță IGSU.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 19:00

Semnarea la 24 iulie 1864 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza a Decretului 892 a devenit un moment istoric important pentru Poliția de Frontieră, fiind data de recunoaștere a identității instituționale și temelia organizării moderne de astăzi.

Pentru a sărbători această zi de o importanţă deosebită pentru fiecare poliţist de frontieră, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi a structurilor subordonate a fost organizată o suită de activităţi.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 16:54

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a organizat Conferința de închidere a proiectului  ROFSIP2016OS5A10P01 „Traficul de persoane – o abordare centratã pe victime”, precum și cea de-a 5-a Reuniune a Comitetului Director, în data de 16 iulie 2019, în București, la Hotelul Yesterday.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului
Public Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ministerului Muncii și Justiției
Sociale, precum şi alți actori relevanţi implicaţi în lupta împotriva traficului de
persoane.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 11:39

Institutul Cantacuzino a început pregătirea personalului pentru producţia de vaccin gripal, iar procesul de instruire continuă „până la atingerea nivelului de performanţă”.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate pentru producerea vaccinului gripal.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 08:47

Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Vor fi verificaţi cu atenţie toţi şoferii de microbuze aflaţi în trafic pe durata întregii acţiuni.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 16:38

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre Dinamo București – CSU Craiova, ce se va disputa duminică, 21 iulie  a.c., pe stadionul „Arena Națională” din Capitală, începând cu ora 21:00.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.00, doar pe bază de bilete şi invitaţii.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 15:02

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc o carieră în Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina de Facebook și pe site-ul oficial a fost postat un clip video în care sunt prezentate modificările aduse traseului aplicativ care reprezintă  proba sportivă la examenele de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI sau la celelalte concursuri care presupun și proba fizică.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 14:45

În zilele de 20 și 21 iulie 2019, mai multe echipaje jandarmi vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii publice la o serie de evenimente, la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

Jandarmii ieșeni vor asigura ordinea publică la manifestările organizate cu prilejul zilelor comunelor Aroneanu, Schitu Duca, Trifești și a satului Deleni (comuna Ciortești), iar la Pașcani vor fi luate măsuri cu ocazia sărbătoririi zilelor municipiului.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 17:00

Domnul general Nicolae-Ionel Ciucă, Şeful Statului Major al Apărării, a fost distins cu Ordinul Național al Meritului în grad de Comandor, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 16 iulie 2019, la Reședința Franței.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 19:41

Marti, 16 iulie 2019, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne printr-o festivitate menită să pună în valoare și să recompenseze faptele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și piloților salvatori.

Subscribe to Aparare