Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 16:35

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorile Iaşului, în perioada 07 – 15 octombrie 2019, mai multe echipaje de jandarmi ieşeni se vor afla în serviciu, pentru asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cultural-artistice și religioase, la care organizatorii așteaptă participarea unui public numeros. Totodată, structurile de logistică vor asigura suportul necesar desfășurării acestor misiuni.

Se au în vedere următoarele manifestări:

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 15:37

În această săptămână, polițiștii de imigrări vor desfășura o serie de activități în cadrul campaniei de informare a angajatorilor cu privire la condițiile în care pot angaja/detașa cetățeni străini pe teritoriul României. Campania are ca scop prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor și conștientizarea riscurilor la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 13:04

Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 19:42

În perioada 27-30 septembrie 2019, mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor desfăşura activităţi de asigurare a ordinii la un număr de 20 manifestări care vor avea loc în spaţiul public şi la care organizatorii așteaptă participarea unui număr mare de persoane.

La toate manifestările publice, jandarmii ieșeni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a acestora, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale. 

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 14:04

DIICOT a anunțat miercuri că a transmis o cerere în SUA, respectiv către FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului Luizei Melencu, deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România. Procurorii cer FBI și sprijin pentru realizarea profilului psihologic al lui Gheorghe Dincă.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 13:30

Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a declarat că sute de copii au dispărut de acasă, de la 1 septembrie. Multe dintre plecări au fost voluntare, iar majoritatea dispăruților au fost găsiți în doar câteva ore.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 20:00

Un detaşament de militari din Forţele Aeriene şi Forţele Terestre participă la exerciţiul combinat de conducere cu forţe şi mijloace în teren ForFirEx 2019, a anunţat, luni, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, exerciţiul, condus de IGSU, se va desfăşura, în perioada 23 - 27 septembrie, în zonele Cinciş-Cerna din judeţul Hunedoara, Oţelu Roşu-Ruşcova şi Poiana Mărului din judeţul Caraş Severin şi are ca obiectiv coordonarea activităţii structurilor de conducere şi intervenţiei integrate în cazul producerii unui incendiu în fondul forestier.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 14:36

Jandarmii bucureșteni vor asigura măsurile de ordine publică în Piața Constituției, la evenimentul intitulat „Zilele Bucureștiului”, în perioada 20-22 septembrie, în intervalul orar 10.00-23.00, unde intrarea este liberă.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor, Jandarmeria Capitalei face participanților următoarele recomandări:

- să se informeze cu privire la obiectele interzise de organizator, altele decât cele prevăzute de lege;

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 15:00

Patru persoane au murit miercuri în urma prăbușirii unei aeronave aparținând forțelor aeriene spaniole în laguna Mar Menor, din regiunea Murcia, în timpul unui zbor de instruire, potrivit cotidianului El Pais.

Este vorba despre o aeronavă Tamiz care aparține Academiei Generale a Aerului (AGA) și este utilizată pentru instruirea primară a noilor piloți.

În accident au murit doi militari, un instructor și o elevă, care lua parte la cel de-al treilea curs de instruire din cadrul Academiei.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 15:05

Inspectoratul General pentru Imigrări organizează, în etapa a treia, concursuri pentru ocuparea a 26 de posturi vacante, prin încadrare directă și trecere în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 19:46

Salvatorii au făcut o cursă contracronometru pentru salvarea unei fete care a sunat la Telefonul Copilului și a amenințat că se sinucide. 

Totul s-a petrecut joi seară.

Tânăra de 17 ani a stat la telefon cu operatorul și i-a spus că nu mai suportă abuzurile tatălui vitreg. Operatorul, care este psiholog, și-a dat seama că este o situație gravă și, în timp ce vorbea cu fata, a transmis informații și către poliție.

Direcția pentru Operațiuni Speciale a reușit să o localizeze pe tânără.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 19:21

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA), general maior Viorel Pană, a participat, vineri, la ceremonia de certificare a detaşamentului Forţelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF) pentru misiunea de Poliţie Aeriană, la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, alături de Comandantul Diviziei 1 (RCAF), generalul Alain Pelletier.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 14:00

Delegaţia Statului Major al Apărării, condusă de generalul Nicolae Ciucă, va participa vineri, 14 septembrie, la Conferinţa Comitetului Militar NATO, ce se va desfăşura la Ljubljana, Slovenia.

Pe agenda conferinţei se regăsesc subiecte precum: operaţiile, misiunile şi activităţile NATO, determinarea şi apărarea zonei euro-atlantice şi conceptul NATO privind folosirea forţelor armate.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 11:25

Sâmbătă, 14 septembrie, între orele 8.30 şi 15.00, în Baza 90 Transport Aerian va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

Cu acest prilej, vizitatorii vor putea viziona, în expoziţie statică, tehnică de aviaţie şi apărare antiaeriană: aeronave AN-26, AN-30, C-27J Spartan, IAR-330 Medevac, IAR-330 Socat, sistemul antiaerian HAWK şi radarul TPS-79R şi vor fi organizate demonstraţii tactice şi zboruri cu aeronavele din dotarea Forţelor Aeriene Române.

De asemenea, vor fi organizate şi standuri cu tehnică din dotarea altor categorii de forţe ale Armatei României.

 

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 14:14

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, va efectua, în zilele de 11 şi 12 septembrie, o vizită în Republica Macedonia de Nord, prilej cu care va avea o întrevedere cu omologul său, Radmila Sekerinska-Jankovska.

Vizita oficialului român în statul partener este prima de la semnarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord din 6 februarie 2019, ţara noastră fiind printre primele state aliate care au ratificat documentul.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:58

În perioada 09 - 20 septembrie, 85 infanterişti din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire "Platinum Eagle 19.2", parte a exerciţiului multinaţional "Black Sea Rotational Force" 19 (BSRF 19).

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 12:12

Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Informaţii suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anun?area familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru moartea militarului român şi este alături de familia îndoliată.

 

Miercuri, 28 August, 2019 - 09:08

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va participa, în zilele de 28 şi 29 august, la Helsinki, Finlanda, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE.

Reuniunea va fi prezidată de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, iar la lucrări au fost invitaţi să participe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi Secretarul General adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Marţi, 27 August, 2019 - 19:04

Autoritățile verifică un centru de 'reeducare'  din județul Maramureș unde sunt suspiciuni că un ONG maltratează copii.

Sunt percheziții cu mascați și zona este survolată de elicoptere MAI pe fondul acuzațiilor de exploatare și ținere în sclavie a copiilor.

Toți copiii sunt străini, majoritatea germani, potrivit sursei citate. Centrul este realizat din fonduri europene.

Vineri, 23 August, 2019 - 19:22

Statele Unite au anunțat oficial că vor disloca în țările europene de pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în România, un efectiv militar impresionant, probabil cel mai amplu de după încheierea “Războiului Rece”.

Forțele Terestre ale SUA (US Army) vor demara această procedură pentru a realiza o nouă rotație a efectivelor militare care participă, în Europa, la Operațiunea „Atlantic Resolve”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, acum câteva zile, de US Army, noile trupe vor ajunge efectiv pe Flancul Estic al NATO la mijlocul lunii octombrie 2019.

Miercuri, 21 August, 2019 - 17:00

Cinci state UE au fost de acord să primească migranți de pe nava ONG-ului spaniol Open Arms, au spus miercuri autoritățile UE, relatează Reuters.

Aproximativ 100 de migranți, majoritatea africani, au fost forțați să rămână pe vas după ce guvernul italian a refuzat să permită acostarea, în conformitate cu o politică de închidere a porturilor adoptată anul trecut.

Miercuri, 21 August, 2019 - 15:01

Premierul Viorica Dăncilă a decis eliberarea, la cerere, a lui Viorel Mocanu din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Decizia a fost publicată, miercuri, 21 august, în Monitorul Oficial.

Luni, 19 August, 2019 - 15:45

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost angrenate, în acest sfârșit de săptămână, în misiuni care au avut drept scop menținerea gradului de siguranță al cetățenilor la un nivel ridicat și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.

Luni, 19 August, 2019 - 08:37

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor participa la ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului "Carpathian Pumas", care va avea loc luni, 19 august, începând cu ora 14.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Cei aproximativ 120 de membri ai detaşamentul românesc, cu patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM, îşi vor începe misiunea la mijlocul lunii octombrie.

Joi, 8 August, 2019 - 14:42

Peste 230 de minori au fost dați dispăruți în acest an, în București, iar 43 dintre aceștia încă nu au fost găsiți, precizează Poliția Capitalei. Poliția încă încearcă să identifice și 24 de copii dispăruți de anul trecut.

În primele şase luni ale anului 2019, au fost înregistrate 236 cazuri de plecări/dispariții de minori, 43 de cazuri încă fiind în lucru, informează reprezentanții Poliției Capitalei.

Miercuri, 7 August, 2019 - 15:18

Sâmbătă, 10 august 2019, începând cu orele 15:30, Poliția Locală Sector 6 va acţiona pentru menţinerea ordinii și siguranței publice, în limita competențelor, cu ocazia desfășurării în incinta bazei sportive a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu” “Sportul Studețensc” (Str. Larisa nr.2, Sector 6) a meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Rapid şi C.S. Concordia Chiajna.

Marţi, 6 August, 2019 - 19:40

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, marți că implementarea sistemului AML, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, costă sub un milion de euro, și nu aproape 30 de milioane de euro așa cum se vehicula în spațiul public.

Este fals total (sistemul AML costă 28 milioane de euro, n.r.) E o sumă avansată de colegii de la STS pe costurile de bază pentru a face acest lucru. Dar pot să-i spun cui a zis acest lucru, că este chiar sub un milion de euro și e vorba de servere”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show, conform Mediafax.

Marţi, 6 August, 2019 - 18:19

Colonelul Sebastian Cucoș, prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, va reveni la conducerea Jandarmeriei Capitalei. Sebastian Cucoș era șef al Jandarmeriei Române în 10 august, când jandarmii au intervenit în forță pentru dispersarea manifestanților, sute de persoane fiind rănite și a fost pus sub acuzare de procurori în dosarul 10 august.

Surse din Ministerul de Interne au precizat că Sebastian Cucoș revine la conducerea Jandarmeriei București, acesta fiind mutat din funcția de prim-adjunct al Jandarmeriei Române.

Marţi, 6 August, 2019 - 16:38

Directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, care a spus despre fata plină de sânge că a fost „o întâmplare nefericită” și că a avut „un act sexual consimțit” a demisionat.

Demisia survine în contextul în care directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, a avut mai multe declarații care au stârnit indignarea cetățenilor despre fata de 14 ani, plină de sânge și

Marţi, 6 August, 2019 - 14:42

Luni, 5 august a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a  avut loc cea de a patra Ședință extraordinară a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112.

Subscribe to Aparare