Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:16

Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, organizează joi și vineri, 18 și 19 octombrie, începând cu ora 09.00, turneul militar de fotbal „Împreună pentru România – Centenar”, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport din Craiova (fost stadion „Aripile”).

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 19:00

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică cu ocazia evenimentelor Crosul Copiilor şi Maratonul Internaţional, care vor avea loc în Bucureşti, în zilele de sâmbătă, 13 octombrie, respectiv duminică, 14 octombrie a.c., în intervalul orar 08.30-15.30, respectiv 08.00-15.30.

Startul pentru cele două evenimente sportive se va da din Piaţa Constituţiei, iar organizatorii au estimat participarea a aproximativ 6.000 de persoane, respectiv 11.000 de persoane. 

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 11:44

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorile Iaşului, Jandarmeria Iaşi în cooperare cu celelalte forţe de ordine va lua măsuri pentru desfăşurarea evenimentelor într-un climat liniştit şi sigur pentru cetăţeni.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 04:07

Joi, 11 octombrie, în Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic (BAIFPA) din localitatea Boboc, judeţul Buzău, căpitanul Andreea Oana Ardeleanu va executa, de la ora 10.00 zborul de evaluare pentru obţinerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forţele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacţie.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 13:44

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a participat miercuri, 10 octombrie, la Bucharest Forum 2018, organizat la Palatul Cercului Militar Național, în cadrul unui panel moderat de analistul politico-militar Radu Tudor.  Tematica panelului s-a axat pe abordările diplomatice și militare ale României în contextul principalelor provocări la adresa securității și stabilității din  regiunea Mării Negre.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 10:17

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătorile Iaşului, Jandarmeria Iaşi în cooperare cu celelalte forţe de ordine va lua măsuri pentru desfăşurarea evenimentelor într-un climat liniştit şi sigur pentru cetăţeni.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 15:15

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut luni, 8 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu noul ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 16:26

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat joi, 4 octombrie, la Ziua Distinşilor Vizitatori în cadrul exerciţiului multinaţional CETATEA 2018, la Centrul 48 Comunicaţii şi Informaţii Strategice, din Bucureşti.

CETATEA 2018 este un exerciţiu tehnic de comunicaţii şi informatică (CISEX) care se desfăşoară în perioada 24 septembrie – 7 octombrie, cu participarea a peste 1500 de militari, români şi străini.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 16:21
Fostul Sanatoriu Militar „Regele Ferdinand”, cu readucerea faţadei clădirii la înfăţişarea iniţială.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va efectua vineri, 5 octombrie, începând cu ora 11.00, o vizită în localitatea Băile Herculane, județul Caraș Severin, în vederea evaluării situației fostului Sanatoriu Militar „Regele Ferdinand”, ale cărui lucrări de reabilitare urmează a fi demarate în perioada imediat următoare.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 14:24

Precizăm că în declarația făcută în cadrul videoconferinței cu prefecții care a avut loc astăzi, 4 octombrie a.c., la sediul MAI, ministrul afacerilor interne a făcut o referire la suma suplimentară alocată Instituției Prefectului București. În mod eronat a fost menționată suma de 516 milioane de lei. Suma corectă este 516.000 lei.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 11:34

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, participă, în zilele de 3 și 4 octombrie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale Alianței Nord-Atlantice, care se desfășoară la Bruxelles.

Activitatea din capitala Belgiei constituie o primă oportunitate în vederea evaluării rezultatelor recentului Summit al NATO, care a avut loc în luna iulie, și pentru demonstrarea angajamentului aliaților în vederea implementarea deciziilor adoptate cu acest prilej.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 12:55

Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie, în urma unei fluctuații de tensiune care a afectat serverele, în prezent fiind nefuncțional, informează Poliția Română. Până la remedierea situației, cetățenii nu pot obține certificate de cazier judiciar. 

”O echipă de specialiști lucrează pentru repornirea sistemului și rezolvarea problemei în cel mai scurt timp”, afirmă sursa citată.

De asemenea, pe durata defecțiunii, se pot depune cereri pentru eliberarea cazierului judiciar, documentele urmând a fi eliberate după rezolvarea avariei.  

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 19:45

Două avioane militare nigeriene au fost implicate într-un accident în timpul repetițiilor pentru un spectacol aviatic, au transmis vineri reprezentanții forțelor aeriene din Nigeria, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită, relatează Reuters.

”Confirmăm un incident aviatic în care au fost implicate două aeronave ale Forțelor Aeriene Nigeriene. Incidentul a avut loc în timpul repetițiilor pentru Ziua Independenței. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită”, a declarat Ibikunle Daramola, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 19:40
Pentru corvetele ce urmează să fie, și ele, achiziționate

România intenţionează să achiziţioneze un sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre, licitaţia urmând să fie lansată luni, a declarat ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, cu ocazia vizitei în Statele Unite, informează Politico.com.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 17:47

Luni, 1 octombrie, în instituţiile militare de învăţământ superior vor avea loc festivităţi de deschidere a anului universitar, la care alături de studenţi, cursanţi şi membri de familie ai acestora, vor fi prezenţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major al Apărării și categoriilor de forțe ale armatei, personalul didactic, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă.

Activităţile sunt programate după cum urmează:

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 16:06

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, s-a întâlnit joi, 27 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 12:34

Șase startup-uri inovatoare au fost selectate de către un juriu format dintr-un grup internațional de experți pentru a trece mai departe în finala competiției dedicate startup-urilor InnoStars Awards, organizată de EIT Health. Atât Italia,  cât și Lituania vor avea câte o echipă în finală, iar Polonia și Ungaria vor participa la competiție cu câte două echipe fiecare. Echipele selectate vor participa în finala de pe 16 noiembrie, la Budapesta, pentru a-și prezenta produsele.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 17:39

Miercuri, 26 septembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc prima ședință a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018. Ședința a fost condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, în calitate de președinte al Comisiei.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 15:05

Torționarul Ion Ficior a murit la spitalul Penitenciarului Jilava, unde executa o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, transmite Digi 24. Torționarul avea 90 de ani.

În martie anul trecut, Ficior fusese condamnat de Înalta Curte la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 04:39
Beneficiarii procentului de 2% din PIB-ul țării fără școli și spitale

Întâlniri ale ministrului apărării naționale cu reprezentanți ai principalelor companii din industria de apărare americană

În cadrul vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai companiilor Bell Helicopter, Boeing, Raytheon și Lockeed Martin, la sediile lor din Washington D.C.

Oficialul român a fost însoțit de către secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 18:19

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției  jandarmilor la protestul din 10 august va fi numit membru în  Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi discutat la Ședința Consiliului General din 17 septembrie. Cazan este în prezent urmărit penal pentru modul în care a coordonat intervenția subordonaților săi din 10 august, de la protestul diaspora.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 17:12

După ce PSD a blocat de trei ori audierea ministrului Carmen Dan în Comisia de Apărare din Senat, pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, aceasta urmează să fie totuşi audiată marţi, 25 septembrie, de la ora 9.30.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 16:07

Statul Major al Apărării organizează concursuri pentru ocuparea unor funcţii prevăzute cu grad de ofiţer si subofiţer.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile stabilite de Instrucţiunile privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, al maiştrilor militari sau al subofiţerilor, în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.124/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 09:51

În perioada 24-28 septembrie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, efectuează o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea o întâlnire oficială la Pentagon, cu omologul american, secretarul apărării James Mattis.

Ministrul Fifor este însoțit, în vizita oficială, de secretarul de stat și șeful Departamentului pentru armamente, Andrei Ignat, și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 16:11

"Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului Ro-Alert. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție! Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov". Așa arată mesajul primit pe telefoane vineri de mulți bucureșteni. Explicația? Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a început vineri testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, în Capitală şi în judeţul Ilfov.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 14:33
Două elicoptere au aterizat la Spitalul Militar Central

Două elicoptere din dotarea Bazei 90 Transport Aerian au executat astazi antrenamente cu aterizare la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” , în scopul antrenării chipajelor pentru aterizarea în mediu urban limitat pentru intervenția la acțiuni de evacuare medicală sau umanitare.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 17:17

În zilele de 18 și 19 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale şi la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti s-a desfăşurat Conferinţa anuală de coordonare a Iniţiativei consolidate de instruire întrunită (Combined Joint Enhanced Training - CJET), subsumată prezenţei aliate înaintate adaptate în regiunea Mării Negre (tFP).

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 12:56

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor participa joi, 20 septembrie, începând cu ora 09.00, la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”, eveniment care va avea loc la sediul batalionului, din Câmpulung-Muscel.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 19:00

Luni, 17 septembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de dialog social pentru discutarea propunerilor MAI de modificare a legislației privind asigurarea despăgubirilor de viață, sănătate și bunuri ale polițiștilor.

Reprezentanții Corpului Național al Polițiștilor și ai organizațiilor sindicale reprezentative ale oamenilor legii și-au exprimat susținerea față de proiectele de acte normative elaborate la nivelul MAI pentru consolidarea drepturilor polițiștilor răniți în timpul sau în legătură cu exercitarea serviciului.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 20:05

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că jandarmii au fost îndreptăţiţi să depună "o sesizare" la Parchet în cazul evenimentelor din 10 august pentru că ei au avut un rol important şi determinant în gestionarea evenimentelor. "Este mai degrabă un proces-verbal, aşa cum aveau de altfel datoria să facă, depus către organul competent de Parchet", a precizat ministrul. 

Subscribe to Aparare