Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 12:46

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române efectuează astăzi, 7 aprilie, un zbor pe ruta Bucureşti - Timişoara - Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici şi asistenţi medicali români.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acţiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 08:37

În intervalul 5 aprilie ora 16.00 - 6 aprilie ora 16.00, un număr de 2.029 militari şi 422 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 414 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 08:23

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat luni, 6 aprilie, la videoconferinţa informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Pe parcursul videoconferinţei a fost dezbătut rolul forţelor armate în sprijinirea răspunsului la criză şi impactul COVID-19 asupra misiunilor şi operaţiilor desfăşurate în cadrul Politicii de Securitate şi Apărare Comună.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 08:26

Duminică, 5 aprilie, cu ocazia aniversării Zilei NATO, la sediile unităţilor militare din Brigada 81 Mecanizată 'General GRIGORE BĂLAN' au fost înălţate pe catarg Drapelul Naţional al României şi Drapelul Alianţei Nord-Atlantice. Prin ceremoniile organizate în format restrâns s-a marcat aniversarea celor 16 ani de la momentul aderării României la NATO.

În anul 2020, manifestarea dedicată Zilei NATO a fost un prilej de a reafirma angajamentul nostru de militari responsabili, pentru sprijinul autorităţilor publice în situaţia actuală de criză umanitară.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 18:35

Inspectoratul General pentru Imigrări informează angajatorii și beneficiarii prestării de servicii că obligațiile ce le revin, în conformitate cu art. 34 din OG nr.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor în România se mențin în perioada stării de urgență. De asemenea, cetățenii străini, cărora le-au încetat contractele de muncă au posibilitatea de a rămâne pe teritoriul țării noastre în vederea identificării unui nou angajator și pot beneficia de măsuri de protecție socială în condițiile legii.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 12:34

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti, vor distribui, în perioada 3-5 aprilie, aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare şi 1.000 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din judeţul Suceava şi din localităţi greu accesibile din zona Dâmbovicioara, judeţul Argeş. Prima oprire a militarilor, de astăzi, 3 aprilie, va fi în judeţul Argeş.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 08:58

În intervalul 31 martie ora 16.00 - 1 aprilie ora 16.00, un număr de 1.743 militari şi 501 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 352 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Giurgiuleşti (Galaţi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Borş şi Oradea (Bihor), Petea şi Halmeu (Satu Mare), patrulare şi s

Luni, 30 Martie, 2020 - 08:53

În intervalul 28 martie ora 16.00 - 29 martie ora 16.00, un număr de 1131 militari şi 360 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 177 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albiţa (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1 şi 2, Vărşand (Arad), Halmeu şi Petea (Satu Mare), Borş şi Oradea (Bihor), patrulare în comun cu forţele MAI în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport echipamente medica

Vineri, 27 Martie, 2020 - 19:19

Primul lot de 15 de izolete de concepție și producție românească a fost recepționat vineri, 27 martie, în prezența Primului ministru al României, Ludovic Orban, ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și a ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil-Daniel Popescu.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:25

Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecţie. În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 09:01

În intervalul 25 martie ora 12.00 - 26 martie ora 16.00, aproximativ 660 militari şi 230 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 95 de misiuni de patrulare în comun cu forţele MAI, întărire a prezenţei la frontieră, transport echipamente medicale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic, amenajări genistice la locaţia de instalare a spitalului ROL 2 şi transport persoane.

Joi, 26 Martie, 2020 - 18:00

Încă 20 de angajați ai Spitalului Militar Focșani din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale.

"În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență 'Dr. Alexandru Popescu' Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv", a transmis ministerul.

Joi, 26 Martie, 2020 - 16:26

Încă 20 de angajați ai Spitalului Militar Focșani din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale.

"În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență 'Dr. Alexandru Popescu' Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv", a transmis ministerul.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 12:49

Marţi, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă 'Dr. Alexandru Popescu' Focşani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar.

În urma acestei situaţii, s-a dispus externarea tuturor pacienţilor şi efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 22:04
Persoanele peste 65 de ani vor circula doar în intervalul 11.00-13.00, cu unele exceptii

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut, la ora 22.00, o declarație de presă la sediul MAI.

Au prezentat ordonanța militara numărul 3, care înăspreste sensibil restricțiile de circulație, pentru a preveni propagarea epidemiei de coronavirus.

Luni, 23 Martie, 2020 - 20:00

PMP îi cere premierului Ludovic Orban, printr-o scrisoare, să mobilizeze Armata pentru a veni în sprijinul efectivelor de Poliţie care se ocupă de implementarea măsurilor prevăzute în cele două ordonanţe militare emise în contextul epidemiei COVID-19.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:38

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile necesare pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar în vederea încadrării cât mai rapide a acestora, în conformitate cu prevederile Decretului 195, din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, conform unui comunicat al MApN.

Joi, 19 Martie, 2020 - 18:15

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru montarea formaţiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" Otopeni. Primele operaţiuni vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor şi echipamentelor.

Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale şi racordarea la utilităţi.

Joi, 19 Martie, 2020 - 09:50

Ministerul Chinez al Apărării Naționale (MND) a anunțat la 18 martie că un vaccin pentru coronavirusul COVID-19, dezvoltat de Academia de Științe Medicale Militare a Armatei Populare de Eliberare (PLA), a fost aprobat pentru studii clinice.

Se pare că vaccinul subunității a fost aprobat pentru testare în condiții de siguranță la om de către o terță parte nevăzută (și, prin urmare, neverificată).

Pregătirile pentru producerea în masă a vaccinului sunt de asemenea în curs, a declarat MND.

Joi, 19 Martie, 2020 - 08:27

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru montarea formaţiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan' Otopeni.

Primele operaţiuni care se vor executa la faţa locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor şi echipamentelor. Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale şi racordarea la utilităţi.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 13:15

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timişoara şi Topliţa.

Astfel, numărul spitalelor civile şi militare din ţară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 18:39

Un deţinut condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis a părăsit un punct de lucru aparţinând Penitenciarului Bucureşti-Rahova.

Potrivit unui comunicat al unităţii, miercuri, în jurul orei 14.10, s-a constatat că deţinutul Marinel Anghel, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi o lună de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior, aparţinând Penitenciarului Bucureşti-Rahova „GAZ Bragadiru”.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 12:05

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marţi, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la graniţa de sud, vest şi nord-vest a României.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 09:05

Luni, 2 martie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale a avut loc ceremonia de înaintare în gradul următor şi de trecere în rezervă, la termen, a generalului-locotenent Liviu-Marilen Lungulescu, şeful Direcţiei generale management resurse umane, a generalului-maior Bogdan Călimănescu, locţiitorul şefului Direcţiei generale management resurse umane, şi a generalului-maior ing. Costică Postolache, comandantul Comandamentului Apărării Cibernetice.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 08:46

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a primit luni, 2 martie, la sediul instituţiei, vizita Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, aflată pentru prima dată la MApN.

Însoţită de Alteţa Sa Regală, Principele Radu, MS Margareta a avut ocazia să vadă Sala Eroilor precum şi spaţiile MApN unde se află exponate, sculpturi şi picturi care surprind momente importante din istoria militară a României.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 14:10

Cu ocazia venirii primăverii, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași și Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani vor organiza  duminică, 01 martie 2020, ora 11.00 acțiunea intitulată ”Mărțișor în siguranță”.

Manifestarea se adresează copiilor și cuprinde mai multe momente artistice, exerciții demonstrative, prezentarea tehnicii, expunerea unor informații cu caracter preventiv și punctarea unor recomandări ale Jandarmeriei privind evitarea victimizării și implicării în materializarea unor fapte antisociale.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 12:29

Update: Alocuţiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinută în cadrul evenimentului de prezentare a raportului privind activitatea desfăşurată de Ministerul Apărării Naţionale în anul 2019 şi a principalelor obiective pentru anul 2020

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 25 februarie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o alocuţiune în cadrul evenimentului de prezentare a raportului privind activitatea desfăşurată de Ministerul Apărării Naţionale în anul 2019 şi a principalelor obiective pentru anul 2020.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:21

Militarii detaşamentului Carpathian Pumas din Mali s-au alăturat duminică, 23 februarie, iniţiativei militarilor belgieni din Baza Camp Castor şi au luat parte la o competiţie de alergare în teren variat, cu formaţia, pe distanţa de 3 km, îmbrăcaţi în ţinută şi purtând cu ei tricolorul. Iniţiativa militarilor belgieni a reprezentat un semn de solidaritate cu colegii lor, răniţi în luna ianuarie în atacuri cu dispozitive explozive improvizate (ultimul având loc cu exact o lună în urmă).

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 14:45

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, că Guvernul susţine activitatea structurilor componente ale DSU şi a afirmat că alocarea bugetară a crescut de la 0,27% din PIB în 2019 la 0,32% din PIB în 2020.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 09:09

La sediul Ministerului Apărării Naţionale s-a desfăşurat astăzi, 20 februarie, şedinţa de autoevaluare a Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale (DPAPRI) pe anul 2019.

În cadrul analizei de bilanţ, condusă de secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, au fost prezentate principalele activităţi desfăşurate pe perioada anului trecut şi au fost conturate concluziile pentru dezvoltarea principalelor obiective pentru anul 2020.

Subscribe to Aparare