Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 17:55

Cu ocazia Zilei Forțelor Terestre ale Armatei României transmit gândurile mele bune, recunoștința și admirația tuturor militarilor care, prin devotament și sacrificiu, își dedică viața apărării cetățenilor.

De asemenea, adresez mulțumiri militarilor noștri care se află în teatrele de operaţii, unde, alături de partenerii din NATO şi Uniunea Europeană, contribuie la efortul de menținere a păcii. Dăruirea și profesionalismul militarilor români fac cinste României și demonstrează, în fiecare zi, că țara noastră este un aliat de nădejde al partenerilor noștri.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 12:29

Miercuri, începând cu ora 10:30, la "Monumentul Ostaşului Român " din Baia Mare se vor desfăşura activităţile comemorative organizate cu ocazia celebrării Zilei Veteranilor de Război.

Pe timpul acestei manifestări măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate de către jandarmii maramureşeni care cu această ocazie vor constitui un pluton de onor şi asistenţă. 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:42

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis marţi, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Armata României sărbătoreşte, pe 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, prilej de a evidenţia activitatea şi profesionalismul celor care fac parte din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei.

Forţele Terestre continuă să asigure o participare foarte consistentă la misiunile asumate de către România în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 15:15

Statul Major al Forțelor Aeriene și Componenta Operațională Aeriană au evocat personalitatea generalului Paul Teodorescu, unul dintre făuritorii așezământului creștin de la Frâncești - Manastirea Dintr-un Lemn. Generalul Paul Teodorescu a fost pomenit, joi, la asezamantul monahal din judetul Valcea. 

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 18:38

Mai multe ceremonii militare dedicate împlinirii a o sută de ani de la eliberarea judeţelor Satu Mare şi Bihor de către Armata Română şi instaurarea administraţiei româneşti vor avea loc pe 19 şi 20 aprilie în cele două judeţe, a informat joi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:11
Cu 0,02% din această sumă făceam toalete în toate școlile...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 17 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul conferinţei internaţionale "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Domnule ministru,

Mr. Deputy Assistant Secretary Boyse,

Mr. President Doran,

Doamnelor şi domnilor parlamentari,

General Hodges,

Excelenţe,

Doamnelor şi domnilor,

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 08:43

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a efectuat, marţi, 16 aprilie, o vizită de informare în unităţi ale Statului Major al Forţelor Navale din garnizoanele Constanţa şi Mangalia.

Seria de întâlniri a fost deschisă la comandamentul Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare din Constanţa, unde ministrul a fost informat despre misiunile şi obiectivele unităţii şi i-au fost prezentate principalele echipamente şi elemente de infrastructură specializată din dotarea brigăzii şi unităţilor subordonate.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 13:47

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a participat marti, 16 aprilie a.c., la ședința cu structurile specializate ale MAI în domeniul atragerii fondurilor externe nerambursabile.

Acest tip de fonduri sunt foarte importante pentru Ministerul Afacerilor Interne, sumele atrase reprezentând surse de finanțare pentru aproximativ 80% din valoarea investițiilor realizate la nivelul MAI în ultimii cinci ani.

Sâmbătă, 13 Aprilie, 2019 - 19:14
Sunt conştienţi şi în stare stabilă.

Patru militari români au fost răniţi, sâmbătă, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate de soldaţii aflaţi în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN. Cei patru militari răniţi sunt conştienţi şi în stare stabilă.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a precizat printr-un mesaj postat pe Facebook, că informaţiile despre starea de sănătate a celor patru militari români răniţi sâmbătă în Afganistan sunt încurajatoare şi că este în permanenţă informat cu privire la evoluţia acestora.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 15:43

În perioada 13-14 aprilie 2019, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la un număr de 10 manifestări sportive, cultural artistice, religioase şi promoţionale ce se vor desfăşura pe raza judeţului Timiş.

Pentru prevenirea producerii de incidente nedorite, jandarmii fac următoarele recomandări:

- cei care participă la manifestările sportive, cultural artistice, religioase şi promoţionale, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 15:40

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul în apele de frontieră, Poliția de Frontieră Română îi informează pe aceştia asupra următoarelor aspecte de natură legislativă:

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 15:25

Ţigări de contrabandă, ascunse în podeaua și plafonul unui autoturism

 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier a descoperit 97.600 de ţigarete, de proveniență duty-free, pe care un cetățean din R. Moldova a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în podeaua și plafonul autoturismului pe care îl conducea.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 19:12

Participă 14 nave militare românești și 6 din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 17:38

Începând de vineri, colonelul în rezervă Lucian Diniță este încadrat în funcția de consilier al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan.

Lucian Diniță a lucrat timp de 25 de ani în Poliția Română, iar în perioada 2009-2014 a condus Direcția Poliție Rutieră.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 17:00

În perioada 05-07 aprilie 2019, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la un număr de 9 manifestări cultural artistice, religioase şi de protest ce se vor desfăşura pe raza judeţului Timiş.

Pentru prevenirea producerii de incidente nedorite, jandarmii fac următoarele recomandări:

- cei care participă la manifestările cultural artistice, religioase şi de protest, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 12:10

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, se desfăşoară în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activităţi care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu "Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră).

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 19:48

Miercuri, 3 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au avut loc manifestări omagiale dedicate împlinirii a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. 

Manifestările au debutat la ora 09:00 cu intonarea Imnului Național al României, iar pentru activitatea desfășurată și pentru rezultate deosebite obținute, 5 subofițeri au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:58

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va lua parte, în zilele de 4 şi 5 aprilie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale Iniţiativei B9, care va avea loc la Varşovia.

La activitate, co-organizată de Ministerul Apărării Naţionale din Polonia şi Ministerul Apărării Naţionale din România, vor participa miniştrii apărării din statele membre ale iniţiativei (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ungaria), oficiali ai NATO, precum şi reprezentanţi ai Departamentului american al apărării.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 19:03

Starc4sys SRL București a câștigat contractul pentru a furniza Poliției Române 1.200 de camere video, de tip bodycam, care vor fi montate pe uniforma polițiștilor, scopul prezentat al demersului fiind “creșterea eficienței muncii polițienești în contact cu cetățenii”, “eliminarea posibilităților de comitere a infracțiunii de luare/dare de mită” și “consolidarea materialului probatoriu în sfera contravențională, penală și disciplinară, la nivelul structurilor de ordine publică și de la nivelul Brigăzii Rutiere din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București”.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 20:20

Aproximativ 100 de studenti de la Academia de Politie au donat sange in cadrul campaniei "Vino Sa Donezi Sange, Salveaza O Viata", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si Centrul de Transfuzie Sanguina al MApN, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila".

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 14:34

La acest scrutin va fi folosit Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV).

Marti, 2 aprilie a.c., la sediul MAI, a avut loc prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 17:00

UE depune eforturi pentru a îmbunătăți gradul de protecție a frontierelor externe, ca parte a abordării sale globale referitoare la migrație. Luni, ambasadorii la UE au confirmat, în numele Consiliului, acordul informal la care s-a ajuns între reprezentanții Parlamentului European și președinția română a Consiliului cu privire la un regulament privind poliția de frontieră și garda de coastă la nivel european. În continuare, noile norme trebuie să fie adoptate în mod formal de către Parlamentul European și Consiliu.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 19:00

În perioada 29-31 martie 2019, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la un număr de 15 manifestări cultural artistice, sportive şi de protest ce se vor desfăşura pe raza judeţului Timiş.

Pentru prevenirea producerii de incidente nedorite, jandarmii fac următoarele recomandări:

- cei care participă la manifestările cultural artistice, sportive şi de protest, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

Vineri, 29 Martie, 2019 - 18:39

Nava de patrulare MAI 1101, din structura Poliţiei de Frontieră, a părăsit vineri Portul Constanţa şi va patrula, timp de trei luni, la frontierele UE din Marea Egee, sub autoritatea FRONTEX, informează Garda de Coastă.

Conform sursei citate, în perioada 1 aprilie - 30 iunie, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de ţara noastră ca stat membru al UE, la misiunea "POSEIDON 2019", organizată sub egida FRONTEX, cu nava maritimă de patrulare MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă. 

Vineri, 29 Martie, 2019 - 16:06

La data de 29 martie 2019, Carmen Daniela DAN, ministrul afacerilor interne, a avut o serie de discuții bilaterale cu omologul său bulgar, Mladen MARINOV, în marja celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Cooperare la nivel înalt între România și Republica Bulgaria.

Discuțiile au fost unele deosebit de fructuoase și au abordat teme comune de interes legate de coordonarea pe dosarele europene aflate pe rol, securizarea frontierei comune și implicit a frontierei externe a UE, prevenirea și combaterea migrației ilegale, cooperarea polițienească.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 15:05

Curtea de Apel a decis că generalul Nicolae Ciucă este şeful Statului Major al Apărării şi a obligat MApN să îi plătească 900 de lei cheltuieli de judecată.Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în 15 zile.

MApN a atacat în instanţă decretul prin care preşedintele Iohannis îi prelungea mandatul lui Ciucă la şefia Armatei, după ce a respins ca nelegală o propunere a ministrului Apărării.

Luni, 25 Martie, 2019 - 15:33

Cu acest prilej a avut loc și ședința de evaluare a activității Poliției Române pentru anul 2018, în prezența ministrului afacerilor interne, Carmen Dan.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 19:42

Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a aniversat 104 ani de existență, eveniment marcat la sediul central al instituție prin evenimente culturale și simbolice menite să sublinieze importanța istorică și socială a acestei structuri, inclusiv prin prezentarea proiectelor viitoare ale acesteia.

Astfel, în contextul aniversării, la sediul central al instituției, un specialist din cadrul Arhivelor Naționale a prezentat comunicarea Decorații românești conferite polițiștilor în Primul Război Mondial.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 16:19

România este mult mai bine pregătită din punct de vedere militar faţă de acum 15 ani, când ţara noastră a aderat la NATO, a declarat vineri ministrul Apărării, Gabriel Leş.

"Este mult mai bine pregătită decât acum 15 ani şi partea frumoasă este că suntem NATO, noi suntem NATO şi un atac îndreptat împotriva unui aliat este un atac îndreptat împotriva tuturor'', a spus ministrul Apărării, vineri, întrebat de presă dacă România este pregătită, la 15 ani de la aderarea la NATO, să facă faţă unui posibil atac.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 14:22

La invitația Direcției Silvice Iași, jandarmii ieșeni au participat în zilele de 18 și 20 martie 2019 la două activități de sădire arbori pe raza Ocolului Silvic Iași – zona C.A. Rosetti și Ocolului Silvic Podu Iloaiei.

Astfel, jandarmii ieșeni s-au alăturat Programului național ”Luna plantării arborilor” activitatea de sădire desfășurându-se  sub coordonarea lucrătorilor silvici.

Subscribe to Aparare