Sâmbătă, 24 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 00:00

În urmă cu aproape un an prezentam în această rubrică primul volum al acestei serii despre procese și „viața la Curtea” tribunalelor, care însemna și debutul Elizei Ene-Corbeanu. Prezentat eloghios, atunci, de criticul literar Alex Ștefănescu. Volumul de față este prefațat de Florian Bichir care susține că a îndrăznit „să-și aroge un pic patrenitatea acestui proiect editorial”.

Vineri, 23 August, 2019 - 14:24

Marți, 27 august, ora 14:00,  în sala multifuncțională a centrului CINETic, va avea loc conferința de lansare a proiectului STAD Social Transmission of Cognitive and Emotional States in the Care of Alzheimer’s Disease Patients”. Proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Operator de Program, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Promotor al proiectului: Universitatea Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale București

Vineri, 23 August, 2019 - 14:04

Tomorrow Unlocked, revista online de cultură digitală creată de Kaspersky, a publicat un documentar, în patru părți, care spune povestea faimosului grup APT Carbanak și a jafului său de 1 miliard de dolari. Acest film marchează lansarea unei serii de cazuri reale de infracțiuni cibernetice, numită "hacker:HUNTER".

Vineri, 23 August, 2019 - 13:00

Noaptea Internaţională a Liliecilor este un eveniment educaţional realizat în peste 30 de ţări începând cu anul 1997, iar în București este organizat la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” de Asociația Wilderness Research and Conservation.

Vineri, 23 August, 2019 - 12:41

De la 150.000 la 500.000, aceasta este creșterea pe care proiectul Orașul cântă și-o dorește pentru publicul dornic de muzică din București.

Vineri, 23 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Vineri, 23 August, 2019 - 00:00

Cartea pe care o prezentăm astăzi stă sub semnul unui motto din Ion Luca Caragiale: „Pentru tot românul care știe citi cel mai greu lucru e să nu scrie.” Un gând care i se potrivește mănușă Anamariei Smigelschi. Foarte cunoscută artist plastic, dedicată o viață artei grafice (ilustrații și coperte de carte, grafică de șevalet, gravură, acuarelă, paginație artistică de reviste, afiș ș.a.), autoare a opt cărți pentru copii (text și desene), multipremiată, Anamaria Smigelschi e o personalitate uimitoare, care, în ultimii ani, a fost copleșită de patima scrisului. Cu o ușurință incredibilă.

Joi, 22 August, 2019 - 17:00

Ajuns la cea de-a 12-a ediție, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România va avea loc anul acesta în perioada 23-30 august, la Muzeul Țăranului Român.

Timp de 8 zile, spectatorii vor avea șansa de a participa la peste 30 de spectacole de teatru contemporan, performanceuri, spectacole de dans, spectacole unu la unu, o scenă de poezie și un concert Moonlight Breakfast.

Joi, 22 August, 2019 - 16:37

Târgul Internațional de Carte de la Beijing, organizat de Institutul Cultural Român, reprezentanţa sa din capitala Chinei şi Centrul Cărţii, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, la care România este țară invitată de onoare în perioada 21-25 august 2019, a continuat cu o serie de manifestări editoriale la care au participat oficialități din partea română și chineză.

Joi, 22 August, 2019 - 13:57

Ajuns la cea de-a 12-a ediţie, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România va avea loc anul acesta în perioada 23-30 august, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea şansa de a participa la peste 30 de spectacole de teatru contemporan, performanceuri, spectacole de dans, concerte şi experienţe artistice unice.

Joi, 22 August, 2019 - 10:48

Festivalul Enescu de la Sibiu este reprezentat de un PARTENERIAT ÎN ARMONIE dintre Asociaţia Culturală Play şi Filarmonica de Stat Sibiu. Organizatorul marelui festival, Artexim prin directorul executiv, Domnul Mihai Constantinescu salută această iniţiativă unică în România, apreciind faptul că la Sibiu sunt găzduite cele mai multe concerte ale Festivalului Internaţional "George Enescu" în ţară.

Joi, 22 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
  

Joi, 22 August, 2019 - 00:00

În 2015, editura britanică Hogarth a lansat inițiativa de a elabora o serie ce propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către scriitori contemporani de faimă internațională, care le reimaginează pentru secolul XXI. Jeanette Winterson a revăzut „Poveste de iarnă” („O paranteză în timp”), Howard Jacobson „Neguțătorul din Veneția” („Shylock este numele meu”), Anne Tyler „Împblânzirea scorpiei” („Scorpia”), Margaret Atwood „Furtuna” („Puide cotoroanță”), Tracy Chevalie „Otheloo” („Băiatul cel nou”), Gillian Flynn „Hamlet” , Edward St. Aubyn „Regele Lear”.

Miercuri, 21 August, 2019 - 17:21

 In Martie 1968 se lansa prima ediție a festivalului la Teatrul Dramatic din Brașov.
Parcă ne mai aducem aminte,după o juma de secol.Inițiativa înființării acestei manifestări de amploare,ne mai întâlnite până atunci în România,i-a aparținut,
paradoxal,lui Nicolae Ceaușescu.De ce paradoxal ? Pentru că nu venea dintr-un imbold
dat de simțul estetic,ci din ambiția de a arăta muribunzilor de capitaliști că România socialistă,făurită și condusă de el,este o țară liberă (și era),deschisă artei și culturii.

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:44

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 organizează, pentru al treilea an consecutiv, “Cinema sub stele”, eveniment ce va avea loc în Parcul Crângași din Sectorul 6. 
    În perioada 23 august - 8 septembrie2019, în Parcul Crângași iubitorii de film vor avea ocazia să vizioneze cele mai cunoscute lung metraje, proiecțiile de film în aer liber fiind o modalitate plăcută de petrecere a serilor în aer liber.

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:09

În perioada 19-25 august 2019, studenţii UBB organizează tabăra studenţească MINDSPARK. Aflată la prima ediţie, această tabără de vară, organizată de Asociaţia StudPAC, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, aduce împreună 30 de studenţi de la zece universităţi din România, într-un proiect de dezvoltare a unor modele de bune practici în mediul universitar.

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:08

Târgul Internaţional de Carte de la Beijing (BIBF), ediţia a XXVI-a, s-a deschis miercuri, 21 august, cu o serie de evenimente la standul României, ţară invitată de onoare.

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:06

La peste un sfert dintre furturile din locuinţă, un puternic factor favorizant este neatenţia, neglijenţa proprietarilor, încrederea lor în buna credinţă a celorlalţi. Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează constant, activităţi de informare/conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa comportamentului preventiv.

Iată, pe scurt, câteva reguli simple ce pot face diferenţa:

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:04

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să participaţi la o nouă întâlnire din seria prelegerilor care se desfăşoară sub genericul "Arta pe înţelesul tuturor", cu tema "Mary Cassatt. Prima femeie-pictor americancă din grupul impresioniştilor francezi", care va fi susţinută de Oana Maria Ciontu, masterand în anul I la "Istoria artei şi filosofia culturii", din cadrul Universităţii din Bucureşti. Evenimentul va avea loc la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck (strada Vasile Alecsandri, nr. 16), sâmbătă 24 august 2019, ora 11.00.

Miercuri, 21 August, 2019 - 12:55

Concertul de la Sala Palatului, din data de 4 septembrie, va începe de la 19.30 nu de la 20.00

Concertul Orchestrei Radiodifuziunii din Berlin care va prezenta în premieră lucrarea lui Richard Strauss "Femeia fără umbră" - "Die Frau Ohne Schatten" va începe pe data de 4 septembrie la ora 19,30 şi nu la ora 20.00 cum fusese iniţial programat.

Maestrul Vladimir Jurowski a solicitat această schimbare de program având în vedere dimensiunea amplă a operei, care durează aproximativ 3,5 ore.

Miercuri, 21 August, 2019 - 12:20

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la o nouă întâlnire din seria prelegerilor care se desfășoară sub genericul ”Arta pe înțelesul tuturor”, cu tema „Mary Cassatt. Prima femeie-pictor americancă din grupul impresioniștilor francezi”, care va fi susținută de Oana Maria Ciontu, masterand în anul I la „Istoria artei și filosofia culturii”, din cadrul Universității din București. Evenimentul va avea loc la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (strada Vasile Alecsandri, nr. 16), sâmbătă 24 august 2019, ora 11.00.

Miercuri, 21 August, 2019 - 10:51

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Mănăstirea Putna organizează în perioada 22-25 august a.c. a treisprezecea ediţie a colocviului închinat Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga - Maica Benedicta.

Tema colocviului din acest an este "Credinţă. Cultură. Transmitere" şi a fost dată de necesitatea continuării transmiterii către generaţiile următoare a valorilor culturii şi spiritualităţii româneşti.

Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 22 august 2019, la ora 16.00, cu slujba Te Deum-ului.

Miercuri, 21 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
  

Miercuri, 21 August, 2019 - 00:00

De aproape un an Editura Integral și neobositul ei manager Costel Postolache au lansat o admirabilă colecție, „China Integral”, în 12 volume, din care au apărut până acum jumătate dintre titluri, cărți de popularizare în general, foarte utile, priviri succinte asupra economiei, istoriei, literaturii, chiar și un roman celebru. Era, firește, nevoie și de o carte care să fie o privire de ansamblu asupra culturii și civilizației chineze – volumul de față. Editura Integral are ca parteneri în acest demers important și intelginet Foreign Languages Teaching and Research Publishing Co.

Marţi, 20 August, 2019 - 12:00

Cea de-a XVII-a ediție a „ProEtnica - Festival Intercultural Sighişoara”, ce se va desfășura în perioada 21 - 25 august 2019, va avea un program artistic bogat, cu invitați speciali și noi secțiuni menite să dezvolte acest proiect dedicat dialogului intercultural. Organizat de Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret (ibz) Sighişoara, împreună cu Organizaţiile Minorităţilor Naţionale, Festivalul ProEtnica este sprijinit și de Institutul Cultural Român.

Marţi, 20 August, 2019 - 10:49

Cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la naşterea actorului TOMA CARAGIU, cel ce timp de 12 ani a condus instituţia care, astăzi, îi poartă numele, vor fi organizate o serie de activităţi care se doresc a fi o adâncă reverenţă în memoria marelui actor.

Cu acest prilej, Primăria municipiului Ploieşti şi Teatrul "Toma Caragiu" vă invită miercuri, 21 august, începând cu ora 10.00, să aducem un omagiu la statuia actorului situată în scuarul din imediata vecinătate a teatrului.

Marţi, 20 August, 2019 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
  

Marţi, 20 August, 2019 - 00:00

„Protagonistul acestui roman este un copil cu totul deosebit. Pe nume Guillermo, alintat Guille, trăiește doar cu tatăl său, Manuel,
întrucât mama, de profesie stewardesă, a plecat la muncă în Dubai.
Tocmai a ajuns la o școală nouă, iar singura lui prietenă este Nazia, o
fată pakistaneză. Pare un copil fericit, un copil anormal de fericit,
după opinia dirigintei sale, Sonia. Când aceasta îl întreabă <<Ce vrei să
fii când ai să te faci mare?>>, Guille răspunde că vrea să fie Mary

Luni, 19 August, 2019 - 16:04

Primăria Sectorului 3, împreună cu Metropolis Film, organizează, în perioada 20 august - 15 septembrie, cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Cinema în aer liber”. Cinema în aer liber vine anul
acesta cu o selecție de 20 de filme, dintre care  10 filme noi în selecția oficială, apreciate la nivel global de către public și criticii de film.

Subscribe to Cultura si arta