Duminică, 10 Ianuarie, 2021 - 17:02

S-a deschis pârtia de săniuș din Poiana Brașov, a anunțat Primăria Brașov, citată de cotidianul "Bună ziua Brașov".

„Având în vedere temperaturile negative din ultimele zile, cele două tunuri de producere a zăpezii artificiale din dotarea pârtiei de săniuș au funcționat în continuu, astfel încât s-a putut asigura zăpada artificală necesară pentru înzăpezirea celor patru piste de tubing și a pârtiei de săniuș. La aceasta s-a adaugat și ninsorile din ultimele zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 19:30
Britanicul Charlie Ottley şi-a terminat de renovat casa din munţi şi ne-o prezintă drept „un nou capitol, o nouă viaţă”

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania, a devenit unul dintre cei mai asidui ambasadori neoficiali ai ţării noastre, alături de Prinţul Charles al Marii Britanii, relatează ziarul “Bună ziua Brașov”

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 17:49

Fostul jucător al lui Dinamo şi al echipei naţionale, Ioan Andone, care a antrenat, la începutul carierei sale şi la FC Braşov, a investit un milion de euro în restaurantul unde au cinat Nikita Sergheevici Hruşciov şi Nicolae Ceauşescu.
Restaurantul Corvinul a fost celebru de la începutul anilor 60 şi asta în special pentru cina la care au participat Nikita Hruşciov, Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu.
De altfel, Andone a investit şi în Braşov din banii câştigaţi din fotbal, cumpărând un penthouse de peste 450 de metri pătraţi în Tâmpa Gardens. (Bună ziua Brașov)

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 16:40
Circulație blocată total 2 ore

Ocolitoarea Brașovului a fost poligon de încercări pentru șoferii care au avut drum miercuri dimineață pe aici. Începând cu ora 07.00, tamponările s-au ținut lanț, din cauza ceții și a carosabilului umed, pentru ca, în jurul orelor 08.30, drumul să fie total blocat în zona intersecției cu DJ 103, drumul spre Sânpetru, notează cotidianul "Bună ziua Brașov".

Sâmbătă, 2 Ianuarie, 2021 - 21:43

Salvamontiştii din Buşteni şi cei ai Serviciului Judeţean Prahova intervin, în această seară, pentru recuperarea unei femei care a căzut de la înălţime din Brâna Mare a Morarului.

Conform datelor furnizate de coordonatorul Salvamont Buşteni, Laurenţiu Paraschiv, un bărbat a semnalat faptul că o femeie a căzut dintr-una dintre cele mai dificile zone din Bucegi.

Sâmbătă, 2 Ianuarie, 2021 - 17:17

Poliţia Capitalei solicită sprijinul cetățenilor în vederea depistării unui femei care, la data de 1 ianuarie a.c., a plecat de la adresa de domiciliu din sectorul 6 şi nu a mai revenit.

Persoana dispărută se numeşte VICOLOV ECATERINA, este în vârstă de 73 de ani şi are următoarele semnalmente:
- Înălţime 1,65 m, constituţie normală, ochi căprui, ten alb.
- La data dispariţiei purta pantaloni de culoare gri-negru în carouri, geacă roşie.

Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii, sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Vineri, 1 Ianuarie, 2021 - 13:17
Peste 480 de copii se vor naște în România pe 1 ianuarie 2021

482 de bebeluși se vor naște în România în ziua de Anul Nou, arată estimările UNICEF.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 08:33

 Toți știm ce înseamnă NESIMȚIREA. Numai nesimțiții se prefac a nu ști.
 Cazul de mai jos pare a fi unul banal, insignifiant. Dar nu e. Mai ales acum în plină pandemie. Când nu știm ce măsuri igienico-sanitare să mai luăm, pentru a ocoli microbii, mizeria, purtătoare de COVID-19.

Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 19:45
Zece pacienti intubati au decedat

Un incendiu a izbucnit sambata seara, 14 noiembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt. Sapte pacienti intubati au decedat.

Din primele informatii, incendiul s-a manifestat foarte puternic la sectia de Terapie Intensiva, unde se afla internate mai multe persoane.

Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 10:54

Astăzi, 10 octombrie are parte de o „formulă matematică irepetabilă. Iat-o: 10 10 20 20!

Sâmbătă, 3 Octombrie, 2020 - 00:00
A.D. Xenopol îl considera drept cel mai bogat om din România acelei vremi

Cosmin Mihailovici, director Direcția Arhivă a Camerei Notarilor București, semnează în ultimul număr (71) al publicației BULETINUL DE BUCUREȘTI, editată de Camera Notarilor București, un amplu documentar dedicat unui celebru filantrop

„Numai speranța mea că voi putea participa
la prosperitate și măreția patriei mele mă face să mor liniștit!”
Evloghie Gheorghiev

Luni, 8 Iunie, 2020 - 00:00

De o tinerețe frumoasă au parte mulți, însă de o bătrânețe frumoasă – prea puțini. Zilele trecute, o ființă tânără m-a întrebat cum e să fiu bătrână. Recunosc că m-am pierdut puțin cu firea, deoarece eu nu mă consideram a fi bătrână. Văzându-mi reacția, ființa s-a zăpăcit, de aceea i-am spus că întrebarea ei este interesantă, că mă voi gândi la ea și că în curând îi voi răspunde.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:27
Într-un accident de mașină în care ea nu se afla!

S-ar putea crede că Ana Birchall este o persoană mai mult decât importantă dacă forțele răului se coalizează să-i vină de hac prin cele mai odioase metode. Una dintre acestea ar fi prin acidentul de mașină suspect din urmă cu un an care o face să creadă că este vânată de persoane din mediul politic, dar și din zona privată.

Fostul ministru al Justiției din perioada guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă a  povestit la Realitatea PLUS că mașina sa, în care se aflau soțul și fiul ei, a fost accidentată anul trecut:

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 10:43
Ba chiar și să consume bere!

După mai bine de două luni de post negru (la propriu și la figurat), autoritățile, în marea lor înțelepciune, s-au gândit că și pescarii merită o alinare. Asa că au hotărât sa le dea liber pe bălți, menținând câteva restricții: să nu stea mai aproape unii de alții cu mai puțin de 100 metri, să nu socializeze chiar și, în aceste condiții, să nu bea bere și să nu facă grătar! Bieții oameni, împătimiți cum sunt, au acceptat acest poate cel mai absurd și mai ridicol set de interdicții, în nădejdea că suferințele le vor fi alinat de prada din cârlige.

Duminică, 31 Mai, 2020 - 00:00
Fără nici o legătură cu politicile guvernamentale salvatoare

În mijlocul unei clase, la o universitate, unul dintre studenți l-a întrebat pe neașteptate pe profesor:
- Ştiti cum sunt capturaţi porcii sălbatici?
Profesorul a crezut că este o glumă și se aștepta la un răspuns amuzant.
Tânărul i-a răspuns că nu e de glumă, și și-a început serios dizertația:
- Pentru a captura porcii sălbatici, mai întâi se caută un loc în pădure unde merg de obicei porcii sălbatici, iar acolo se pune zilnic puțin porumb pe pământ.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 19:05
„În mod artificial, i-am numit romi prin 1991”

„Uite, cred că şi aici, s-a dovedit o dată în plus că bunătatea şi toleranţa românilor până la urmă ajung să le aducă prejudicii, Pentru că, în mod artificial, i-am numit romi prin 1991 (..). Acuma tot ce vedeţi aici să ştiţi că se petrece şi in străinătate, iar acolo se vorbeşte despre români. Această minoritate a făcut o imagine deplorabilă poporului român. Este timpul să o spunem şi, până la urmă, să renunţăm şi la această fantasmagorică denumire de romi.

Sâmbătă, 16 Mai, 2020 - 08:37
Noi proteste au fost anunțate pentru sâmbătă și duminică

Poliția a intervenit în forță, vineri seara, după ce mai multe persoane au făcut o proiecție pe sediul MAI, unde au scris ”JOS aRAHAT, Infractorul delegat”. Cristian Dide, care și-a făcut „reputația” prin felul în care instigă poliția și jandarmeria, a refuzat să se legitimeze și a fost încătușat și dus la secție de către polițiști. Mai multe femei au încercat să îl apere, iar apoi s-au plâns că au fost bruscate de către forțele de ordine.

Duminică, 5 Aprilie, 2020 - 10:00

Iyanna 'Yaya' Mayweather, fiica campionului de box Floyd Mayweather Jr, se află în custodia poliției din Houston, după ce a înjunghiat o femeie.

Iyanna Mayweather, în vârstă de 19 ani, a fost arestată pentru agresiune agravată și dusă la închisoarea județului Harris din Houston, la primele ore ale zilei de sâmbătă dimineața, transmite presa americană (TMZ) . 

Sâmbătă, 14 Martie, 2020 - 11:35

„A fost în multe rânduri ciumă în ţară, dar analele nu pomenesc de o boală mai grozavă decât «ciuma lui Caragea»“, descria istoricul George Potra. Epidemia dintre anii 1812 şi 1813 a izbucnit în a doua zi de domnie a lui Ioan Vodă Caragea  şi a decimat, în următoarele luni, jumătate din locuitorii Bucureştiului.

Duminică, 1 Martie, 2020 - 15:47
Strict autentic

Responsabilitatea cetățenească se manifestă prompt. La un bloc de locuințe a fost postat un apel care le cere locatarilor sa nu mai închirieze la italieni și chineji, pentru că aceștia vin cu coronavirusul după ei.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 15:28
I-a sărit flexul din mână și l-a tăiat grav - a fost nevoie de cusături chirurgicale

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a avut vineri un accident în atelierul auto de la Penitenciarul Rahova. Potrivit Antena3, el s-ar fi rănit la mână în timp ce repara o mașină. Informația a fost confirmată de avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, care a dat și detalii.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 10:31
Arabia Saudită se desparte încet de legile medievale

Bărbații și femeile străine au trebuit întotdeauna să demonstreze că sunt înrudite dacă doreau să se locuiască împreună în hoteluri din Arabia Saudită . Femeilor singure din Arabia Saudită le era interzis, de asemenea, să închirieze camere de hotel în regat.

Totul s-a schimbat acum.

Subscribe to Fapt divers