Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 15:44

În perioada 19–21 aprilie 2019, mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor desfăşura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări organizate în spaţiul public şi la care participă un număr mare de persoane.

Evenimentele la care se va asigura ordinea publică urmează să se desfășoare atât în municipiul Iași, cât și în alte localități din județ.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:37

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii arădeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării  manifestărilor religioase, prilejuite de sărbătoarea ,,Floriilor” și Paștele Catolic, în zona lăcașelor de cult din municipiul Arad și din localitățile Lipova, Chișineu Criș, Pecica, Ineu și Sebiș.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 19:00

La trei zile după incendiul de la Notre Dame, a fost dejucată o tentativă de incendiere a catedralei Sfântul Patrick din New York.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 13:11

Tutun pentru narghilea, ascuns în bagajele unui cetățean bulgar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu inspectorii vamali au descoperit, în bagajele unui cetățean bulgar, 35 kg de tutun aromat pentru narghilea.

La sfărșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la intrarea în ţară, cetățeanul bulgar Z.V., în vârstă de 33 de ani, conducând un microbuz marca Fiat, înmatriculat în Bulgaria.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 10:24

Poliţiştii din Câmpulung Muscel efectuează, luni dimineaţa, 13 percheziţii domiciliare în municipiu şi în comunele învecinate, într-un dosar de furt calificat cu un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, descinderile, la care participă luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi agenţi din cadrul secţiilor de poliţie rurală arondate, au loc în localităţile Câmpulung Muscel, Dragoslavele, Valea Mare Pravăţ, Stâlpeni, Ţiţeşti şi Coşeşti.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 17:17

În urma unor acțiuni de prevenire și combatere a activităților ilicite de comerț, desfășurate zilele trecute de jandarmi în zona pieței din orașul Pecica, au fost depistați  doi bărbați care ofereau spre comercializare articole de încălțăminte și  îmbrăcăminte inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, asemănătoare ca și aspect cu cele originale.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 17:05

Polițiștii de frontieră vasluieni, independent şi împreună cu inspectorii vamali, au descoperit în ultimele 24 de ore, bunuri accizabile (țigări și băuturi alcoolice) în valoare totală de peste 14.000 lei, pe care cinci bărbați au încercat să le introducă ilegal în țară în scopul comercializării lor pe piața neagră de desfacere.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 14:25
Pentru falsificare de deconturi europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Petru Luhan. A fost timp  europarlamentar (2009 -2014), „copil de suflet” al  liderului PDL Gheorghe Flutur, care l-a și promovat pe lista de partid, timp în care a făcut pe „play-boy”-ul pe la cafenelele Parlamentului din Bruxelles.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 15:18

Autoturism BMW X6, căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW 320D, căutat de autoritățile din Marea Britanie în vederea confiscării.

Duminică, 7 Aprilie, 2019 - 20:15
Pachetele sunt căutate de polițiști cu câini de urmă pe...apă!

Pachete cu droguri au fost găsite, duminică, în a doua zi a operaţiunii de amploare desfăşurată de Poliţia Română, DIICOT şi Jandarmerie, pe plajele din Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi Constanţa. Unele pachete erau ascunse în veste de salvare.

După ce în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost găsite astfel de pachete în zona Agigea, duminică, alte colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa. Ulterior, au mai fost găsite în Constanţa şi Mangalia. Între acestea, în două cazuri, stupefiantele fuseseră ascunse în veste de salvare.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 20:26

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, procurorii de Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au făcut vineri opt percheziții în București, Iași și în comuna ieșeană Probota, într-un dosar în care mai multe persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

 

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 18:50

Douăzeci şi cinci de percheziţii au fost făcute, joi, de poliţişti şi procurori DIICOT în judeţele Olt şi Argeş, la sediile unor persoane fizice, dar şi juridice, într-un dosar de contrabandă. Treizeci de persoane vor fi duse la audieri.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 15:36

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Olt au făcut, miercuri, peste treizeci de percheziţii pe raza municipiului Caracal şi a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din judeţul Olt, la persoane suspectate de proxenetism şi cămătărie. Peste 120 de persoane au fost duse la audieri.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 15:25

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit două cartușe de vânătoare, într-un autoturism condus de  un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova.

În data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei S.M., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autovehicul marca Toyota Land Cruiser, înmatriculat în România.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 14:40

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a anunţat că întreaga captură de aproape o tonă de cocaină urma să fie triplată, întrucât are puritate de 90% ce permite combinarea cu diferite substanţe, iar valoarea totală, pe piaţa drogurilor, putea ajunge la peste 300 milioane euro. Cocaina provine din America de Sud şi a fost adusă pe cale maritimă. Potrivit DIICOT, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc.

Luni, 25 Martie, 2019 - 18:38

Noi audieri în cazul falsului chirurg estetician Matteo Politi, care se prezenta drept "Matthew Mode". Patru angajate de la Direcţia de Sănătate Publică au fost duse la poliţie pentru a da declaraţii.

Sunt persoanele implicate în eliberarea ilegală a parafei de medic, spune conducerea DSP, care a deschis o anchetă disciplinară imediat după demascarea impostorului italian.

Între timp, DSP a decis să o mute definitiv la alt departament pe funcţionara care a declarat că i-a dat "din milă" codul de parafă lui Politi.

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 14:22
De instigare și de spălare de bani

Judecătorii de la Înalta Curte au decis că faptele de care este acuzată Ioana Băsescu nu s-au prescris. Fiica fostului preşedinte rămâne acuzată, alături de Elena Udrea, de instigare și spălare de bani.

Joi, 21 Martie, 2019 - 19:40

Miercuri, 20 Martie a.c., jandarmii arădeni au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a activităților ilicite de comerț, în zona unei piețe din orașul Pecica, unde au depistat  un bărbat care oferea spre comercializare,  articole de încălțăminte inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, asemănătoare ca și aspect cu cele originale.

Joi, 21 Martie, 2019 - 15:55

Au fost găsiți vinovații pentru dezastrul ecologic de pe câmpurile și fondurile de vânătoare din județul Arad, unde săptămâna trecută au fost descoperite cadavrele a zeci de căprioare și alte animale sălbatice.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 20:00

Un imigrant african a incendiat un autobuz şcolar, miercuri, la periferia oraşului italian Milano, în semn de protest faţă de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană, mai mulţi elevi fiind intoxicaţi cu fum, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene.

Un bărbat originar din Senegal în vârstă de 47 de ani, cetăţean italian, a oprit autobuzul şcolar pe care îl conducea, a dat jos 51 de elevi cu vârste între 11 şi 14 ani şi doi adulţi şi a incendiat vehiculul.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 14:58
În dotarea Poliției de Frontieră, din partea JTI România

Poliția de Frontieră va beneficia de noi echipamente necesare pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat în vederea eficientizării acţiunilor pentru combaterea contrabandei cu ţigarete, ca urmare a unei donații a companiei Japan Tobacco International-România, realizată în baza unui parteneriat de cooperare între cele două organizații.

 

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:24

Orașul olandez Utrecht este în doliu, după atacul din tramvai în care au murit 3 oameni și 5 au fost răniți. Suspectul este interogat de poliție. Numele lui este Gokmen Tanis, are 37 de ani și este născut în Turcia. Încă nu a dezvăluit motivele care au stat în spatele atacului.

Au fost necesare câteva ore pentru prinderea suspectului. Poliția l-a căutat prin aeroporturi, gări, moschei și alte obiective vulnerabile la atacuri.

Anchetatorii încă nu au aflat dacă a existat o motivație teroristă sau este vorba despre o afacere personală.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 16:56

Prejudiciu de 12.000 de lei şi drepturi salariale necuvenite, plăţi nejustificate pentru cheltuieli de deplasare, acoperirea posturilor fără concurs, prin detaşare de personal şi promovări fără examene, sunt nereguli constatate la ICR, potrivit raportului Curţii de Conturi a României pe anul 2017.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 16:34

Proprietara unei clinici dentare din Suceava a fost reclamată la Colegiul Medicilor și la Poliție pentru că ar fi profesat ca medic, deși nu a terminat facultatea de stomatologie. Mai mult, ea ar fi făcut tratamente stomatologice chiar și unor copii.

Mama unui copil de patru ani este cea care a făcut plângere după ce a mers cu el la clinica din Suceava.

Acesta a povestit că băiețelul avea o carie și a fost tratat chiar de proprietara clinicii.

La câteva zile după tratament, măseaua s-a infectat.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 14:38

Luni, 18 Martie a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat într-o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol, în colaborare cu lucrători din cadrul A.N.P.A. Timișoara, au depistat pe malul râului Mureș, în zona localității Felnac, un  bărbat ce pescuia ilegal, folosind trei plase din fir textil tip ,,crâsnic ridicător” și o plasă tip ,,vârșă”.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 15:21

Polițiștii au pornit pe urmele unui șofer care a refuzat să oprească.  La un moment dat, pe o străduță, fugarul a lovit 5 autoturisme, două în mers și trei parcate.

În cele din urmă, a oprit și a încercat să scape de poliție intrând într-o curte. A fost somat să stea pe loc și pentru că nu s-a conformat, polițiștii au tras un foc de armă în aer.

Nimeni nu a fost rănit, iar șoferul a fost reținut.

Polițiștii au constatat că fugarul nu are permis de conducere, iar numerele de înmatriculare ale mașinii erau expirate din noiembrie anul trecut.

Joi, 14 Martie, 2019 - 18:43

Falsul ortoped demascat cu ajutorul Ştirilor TVR a fost reţinut din nou. Ionuţ Marian Grigore fusese plasat sub control judiciar, săptămâna trecută, după ce a contestat măsura arestului şi a avut câştig de cauză.

După apelul public al anchetatorilor, alte cinci persoane au depus plângeri la secţia 11 de Poliţie. Sunt pacienţi care au plătit bani pentru consultaţii  şi şedinţe de recuperare.

Joi, 14 Martie, 2019 - 18:00

Dumitru Popa, referent superior în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 4.700 de lei mită, a informat, joi, DNA.

Joi, 14 Martie, 2019 - 16:38

Miercuri, 13 Martie a.c., în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a depistat pe malul râului Mureș, în zona localității Milova, o femeie și un bărbat ce pescuiau ilegal, folosind trei plase din fir textil tip setcă și monofilament, cu lungimea totală de 120 metri.

Joi, 14 Martie, 2019 - 14:34

10 persoane au murit și 20 au fost rănite la Sao Paolo, în Brazilia, într-un atac armat. Doi bărbați au pătruns într-un colegiu din oraș și au făcut un adevarat masacru, apoi s-au sinucis.

Printre victime se afla cinci studenți și doi profesori. Atacatorii au folosit arme de foc și pumnale.

Era pauză. După câteva minute am auzit explozii puternice. Inițial am crezut că sunt artificii și nu ne-a păsat. Apoi oamenii au început să fugă din clădire. Țipând că cineva asasinează. Unul dintre prietenii mei avea două gloanțe în piept, povestește un elev al școlii.

Subscribe to Infractionalitate