Vineri, 14 Iunie, 2019 - 08:57

Ca urmare a derulării procedurii de licitație deschisă în vederea asigurării manualelor școlare, în anul școlar 2019 – 2020, pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, Centrul Național de Evaluare și Examinare, în calitate de autoritate contractantă, a comunicat ofertanților astăzi, 13 iunie 2019, rezultatele evaluării calității științifice a proiectelor depuse.

Astfel, au fost admise 104 proiecte de manuale școlare și respinse 72. Din cele 72 de proiecte, 17 au fost respinse ca fiind „neconforme” și 55 au fost respinse, având mai puțin de 95 puncte.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 16:40

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA Argeș), în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România (ANFPSDR), a organizat o conferința de presă cu ocazia semnării Protocolului de Colaborare dintre cele două instituții. 

Semnarea acestui protocol este urmare a acordului dintre Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și ANFPSD, care prevede înființarea a opt birouri regionale, în sprijinul promovării învățământului dual în mediul de afaceri. 

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:55

Absolvenţii care iau nota 10 la Bacalaureat primesc un abonament gratuit pentru cele patru zile ale Festivalului Untold, iar elevii care se înscriu la examenul de Bacalaureat vor putea cumpăra abonamente la preţuri speciale, pentru Untold şi pentru Festivalul Neversea.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 09:23

Executivul a aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 12 iunie 2019, o hotărâre ce va permite ca elevii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din învățământul special care, pe perioada școlarizării locuiesc în internatul unității de învățământ, să primească alocația zilnică de hrană pe toată durata cursurilor școlare, inclusiv pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 09:07

Conform situației centralizatoare, la data prezentă, toate inspectoratele școlare județene/al municipiului București au publicat pe site-urile proprii broșura privind oferta de admitere în învățământul liceal, prin urmare toate unitățile de învățământ sunt în posesia informațiilor cu privire la rețeaua școlară.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 18:19

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ioanel Sinescu, a anunţat că miercuri va fi semnat protocolul de colaborare între Academia Română, UMF şi comunitatea locală de la Mogoşoaia, pentru construcţia noului campus al instituţiei de învăţământ superior.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 14:43

Academia Forţelor Terestre va fi, în perioada 12-15 iunie, gazda Seminarului comandanţilor academiilor militare europene (EUROPEAN UNION MILITARY ACADEMIES COMMANDANTS' SEMINAR" - EUMACS 2019), eveniment la care vor participa reprezentanţii a 27 de instituţii de învăţământ militar superior din 16 ţări (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Suedia şi Ungaria).

Luni, 10 Iunie, 2019 - 13:43

Peste 300 de studenţi din cinci universităţi diferite prezente la Ziua Studentului; Oportunități de carieră și dezvoltarea profesională a angajaților; Satisfacția angajaților – o prioritate pentru Bosch

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 16:19
Fără diminuarea salariului

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care norma de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic de predare şi instruire practică, cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului. 

Actul normativ vizează modificarea art. 262 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 10:27

Studenţii Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu s-au clasat pe locul 5 la Campionatul European de Robotică - EUROBOT OPEN 2019, care s-a desfăşurat în perioada 30 mai - 1 iunie 2019, în localitatea La Roche sur Yon, Franţa.

ULBS a participat cu două echipe din cadrul Facultăţii de Inginerie - CyberTech şi PowerBot - alături de alte 31 de echipe din Algeria, Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Rusia, România, Serbia, Spania, Taiwan şi Tunisia.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 12:45

Lotul olimpic de fizică al României și-a trecut în palmares patru medalii (trei medalii de argint și o medalie de bronz), precum și o mențiune de onoare la a III-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO), care s-a desfășurat la Riga (Letonia), în perioada 31 mai - 4 iunie 2019.

Medaliile de argint au fost adjudecate de elevii Ștefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa și Iosif Theodor.

Medalia de bronz a fost obținută de elevul Vasile Mihai, iar eleva Sabina Drăgoi a primit mențiunea de onoare.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 11:51

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Învățătorului
5 iunie 2019
”Învățătorul  are o misiune nobilă și poartă cu sine o responsabilitate imensă, prin contribuția în dezvoltarea aptitudinilor și competențelor fiecărui copil. 
Prin dăruire și vocație, învățătorul lasă o parte din sine fiecărei generații pe care o primește la vârstă fragedă și o îndrumă spre un moment-cheie al parcursului academic.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:58

Luni, 3 iunie 2019, Autoritatea Naţională Pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) a participat la întâlnirea de lucru organizată de Compania Naţională ROMARM, principalul producător şi exportator direct de produse militare din România, la sediul filialei din Braşov, tematica discuţiilor fiind identificarea oportunităţilor de a crea forţă de muncă adecvat calificată, în domeniul industriei de apărare.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 11:43

Conform situației centralizate, din totalul celor 147 de candidați care au susținut sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat din acest an, 125 de elevi au promovat, rezultând o rată de reușită de 85,03%.

Pe tranșe de medii situația arată astfel: 39 de medii între 9 și 9.99, 33 între 8 și 8.99, 32 între 7 și 7.99, respectiv 20 între 6 și 6.99.

La această sesiune, un singur candidat a promovat cu media 10.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 19:21

Pe 5 iunie se sărbătorește Ziua învățătorului, prevede structura anului școlar 2018-2019. Ministerul Educației a anunțat că școlile vor organiza “manifestări specifice”, însă numai cele care nu au prevăzută ca zi liberă această dată în contractul colectiv de muncă. În București, copiii de grădiniță și elevii sunt așteptați la clase, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Edupedu.ro. În județul Prahova, școlile vor fi închise miercuri, scrie Observatorul Prahovean.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 18:40

Gala Absolvenţilor UNATC 2019 – LICENȚĂ și MASTER s-a încheiat duminică, 2 iunie. Au fost două săptămâni pline de spectacole, proiecții de filme, ateliere, expoziții, ce au sintetizat munca studenților de la Facultăţile de Teatru şi Film. Tinerii artiști sunt pregătiți să treacă la Next Level: alţi ani de școală  - pentru absolvenții studiilor de Licență - sau primul pas în cariera profesionistă - pentru absolvenții studiilor de Master. Tuturor le urăm succes! 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 09:47

Conform situației centralizate, 135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare*) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat 2019 în prima sesiune, care începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). 

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie).

Luni, 3 Iunie, 2019 - 08:00
Dănuţ Prună: Noi aici nu am simtit ca am trecut granita, am simtit ca am trecut doar Prutul!

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au incheiat vineri activitatile desfasurate in Republica Moldova prin participarea la festivitatea de incheiere a anului scolar de la Liceul tehnologic “Mihai Eminescu” din raionul Cahul. Elevii de aici s-au bucurat si de prezenta si binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Episcop Veniamin.

Sâmbătă, 1 Iunie, 2019 - 00:00

Aproximativ 1000 de elevi din Republica Moldova au fost, saptamana aceasta, beneficiarii campaniei de "Preventie si educatie pentru sanatate", desfasurata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Ultimele doua activitati, din aceasta saptamana, au fost organizate la Scoala Gimnaziala "Alexandru Ioan Cuza", din localitatea Rosu si la Liceul „Mihai Eminescu”, din orasul Cahul.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:39

De la toamnă, elevii și profesorii liceelor tehnologice ”Barbu A. Stirbey”, și ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea, județul Ilfov, vor putea merge la schimb de experiență în provincia chineză Jiangsu. Reprezentanții liceelor au semnat declarații de intenție, împreună cu reprezentanții Institutului de Schimburi și Comerț din Suzhou.

Potrivit documentelor, părțile vor face demersuri pentru acțiuni precum schimburi de experiență și acțiuni comune, cu un caracter educativ, social, cultural sau sportiv.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 08:36

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 30 mai, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900 mii lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. 

Această sumă a fost alocată în bugetul Ministerului Educaței Naționale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unități ale administrației publice, încă din luna februarie a anului 2019.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 08:00

300 de elevi din satul Larga Noua si din localitatea Doina din Republica Moldova au fost beneficiarii campaniei de "Preventie si educatie pentru sanatate", desfasurata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Actiunile au fost organizate la Scoala Gimnaziala "Alexandru cel Bun" si la Scoala Gimnaziala "Ion Luca Caragiale", din raionul Cahul. La finalul activitatii toti elevii au primit produse de igiena personala din partea voluntarilor.

Joi, 30 Mai, 2019 - 20:00

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6 împreună cu Centrul Comercial Drumul Taberelor și Inspectoratul Școlar Sector 6, au prezentat astăzi, 30 mai 2019, avantajele învățământului profesional și dual din Sectorul 6.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 16:00

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației,  Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, bulversând zeci de mii de elevi, care urmează să se înscrie la liceu sau școli profesionale, părinți și cadre didactice. În plus, sunt colegi de-ai noștri, din cadrul liceelor, afectați direct, pentru că vor fi obligați să intre în restrângere de activitate, ceea ce înseamnă că, cel puțin unii dintre ei, vor rămâne fără posturi. 

Marţi, 28 Mai, 2019 - 12:08

Unităţile de învăţământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs şi pentru joi cu aprobarea consiliilor de administraţie, în contextul vizitei Sanctităţii Sale, Papa Francisc, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Luni, 27 Mai, 2019 - 17:19

Cazare și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” pentru candidații la admiterea 2019 la UniBuc

Universitatea din București pune la dispoziția absolvenților de liceu, licență și master, la admiterea din acest an, un număr de peste 7.600 de locuri la buget.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 19:00

Absolvenții de clasa a XII-a se pot înscrie pentru susținerea examenului începând de luni, 27 mai, și până vineri 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. 

Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat arată că prima sesiune a examenul național de Bacalaureat 2019 se va desfăşura în lunile iunie-iulie. 

Calendar Bacalaureat 2019 - evaluarea competenţelor:

3 iunie - evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) 

Vineri, 24 Mai, 2019 - 16:18

Academia de Studii București și Ministerul Educației reiau demersurile pentru construirea unei clădiri cu o înălțime de 7 etaje și fațadă de sticlă în centrul Bucureștiului, la Piața Romană.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 15:19

Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță faptul că trei unități de învățământ au solicitat suspendarea cursurilor, vineri după-amiază și luni dimineață, în vederea organizării alegerilor europarlamentare care au loc duminică, 26 mai.

Este vorba de Școala Herăstrău, Școala Nr. 84 și Școala „Federico Garcia Lorca”.

Celelalte școli din Capitală își vor adapta programul după cum vor stabili consiliile de administrație proprii.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 14:21

Vineri, 31 mai, ziua în care Papa Francisc va veni în vizită in țara noastra, cursurile vor fi suspendate în unitățile de învățământ din București. Școlile vor funcționa după un program special joi, când în Capitala se vor face ultimele pregătiri și vor sosi deja mulți pelerini, din țară și din străinătate.

Primul general al Bucureștiului a declarat unele instituții de învățământ își vor suspenda cursurile în perioada în care Papa Francisc se află la București.

Subscribe to Invatamant