Joi, 12 Decembrie, 2019 - 14:45
A fost președintele Mișcării Populare a lui Băsescu

Miercuri, 11 decembrie 2019, profesorul Marian Preda a fost ales rector al Universității din București pentru mandatul 2019-2023, cu 637 de voturi, reprezentând 57,75% din numărul celor cu drept de vot.

La alegeri au avut drept de vot 1.310 membri ai comunității academice ai Universității din București, dintre care 1.191 sunt cadre didactice și cercetători angajați pe perioadă nedeterminată, iar 119, studenți membri ai Senatului universitar și ai consiliilor facultăților.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 16:16

Comisia de specialitate din Parlament a fost de acord ca părinții care au copii sub vârsta de 12 ani să poată sta acasă în toată perioada în care autoritățile suspendă orele în școli și grădinițe.

Prevederile ar urma să se aplice atât angajaților de la stat, cât și celor din privat.

Zilele libere sunt plătite.

Dacă ambii părinți solicită să își ia liber, atunci unuia dintre ei i se vor scădea zilele acordate din concediul de odihnă.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 14:58
Punctul de vedere al Academiei Române privind unele aspecte ale învățământului preuniversitar din România

Recentele constatări date publicității, referitoare la procentajul ridicat al elevilor români afectați de analfabetismul funcțional, dar și îngrijorarea produsă de analfabetismul primar (cauzat de neputința școlarizării tuturor copiilor de vârstă școlară) și de abandonul școlar, determină Academia Română să propună un set de măsuri, reieșite din experiența celui mai înalt for de consacrare a valorilor intelectuale și de cercetare din România.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 16:41

O materie opţională - educaţie antreprenorială - va fi introdusă de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu, după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat un acord de parteneriat cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze (FPPG).

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 20:35
Scrisoare deschisă a unui profesor al Facultății de Științe Politice

Ca membru al unei comunități academice fondate pe libertate de expresie, integritate și drept la demnitate, precum și în calitate de cercetător al evoluției relației dintre spațiul politic și cel academic în special în fostele state comuniste, mă simt datoare să ofer colegilor din mediul universitar și publicului interesat o perspectivă alternativă celei preluate recent despre situația din Facultatea de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) pe care o cunosc îndeaproape de peste două decenii și care se află actualmente în centrul dezbaterilor publice privind alegerea viitoru

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 09:09

Profesorul Laurențiu Vlad, actual prorector al Universității București și fost decan al Facultății de Științe Politice, a câștigat miercuri primul tur al alegerilor pentru postul de rector al universității.  El a obținut 488 de voturi, fiind urmat de Marian Preda (președintele Senatului UB, cu 477 de voturi) și Florin Achim (42 de voturi). 20 de voturi au fost anulate.

 

 

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 00:07

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat ultima acțiune din cadrul campaniei de "Prevenție și educație pentru sănătate", din acest an, în localitatea Moara Vlăsiei. Specialistii-voluntari le-au prezentat celor 240 de elevi ai Şcoalii Gimnaziale numărul 2 din Moara Vlăsiei noțiuni de menținere a igienei personale, tehnici de corectare a poziției coloanei vertebrale, informați despre folosirea corectă a dispozitivelor electronice și, de asemenea, le-au fost prezentate noțiuni despre fenomenul de bulying și despre modul prin care poate fi combătut.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 12:27

Bătaie de o violență extremă la Liceul Tehnologic din orașul dâmboviţean Pucioasa, la o clasă a XI-a. Un elev care mai crease probleme și-a bătut cu cruzime un coleg, iar altul a filmat scena și a postat-o pe internet. Bătăușul și cel care a postat imaginile au fost exmatriculați.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 11:24

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că va solicita profesorilor să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze comentarii.

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 00:00

20 de copii cu posibilitati materiale reduse, cu risc de excluziune sau de parasire timpurie a scolii, enoriasi ai parohiei Singureni, din judetul Giurgiu, au primit, sambata, din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului rechizite, ghiozdane, incaltaminte si haine pentru anotimpul rece. Evenimentul face parte din programul “Ramaneti in scoala” si a avut loc in biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, din comuna Singureni. 

 

Sâmbătă, 30 Noiembrie, 2019 - 15:33

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a premiat voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului cu Diploma omagială şi Medalia comemorativă a anului 2019 pentru derularea programelor social filantropice in mediul rural. Premierea a avut loc de ziua Sfantului Andrei, ziua nationala a unitatii in credinta.

 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 19:21

Ministerul Educației precizează că cei 2 miliarde de lei banii tăiați la rectificarea bugetară provin de la proiectul „România modernă, România digitală”, care era cuprins în bugetul Educației și care nu a fost scris. MEN precizează că pentru acest proiect nu a fost redactată și aprobată cererea de finanțare.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 08:56

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a postat în consultare publică, potrivit principiului transparenței decizionale (Legea 52/2003), proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării.

Având în vedere preluarea Ministerului Cercetării și Inovării, cât și preluarea în cadrul MEC a personalului aferent Organismelor Intermediare (O.I.), care până în prezent au activat în cadrul inspectoratelor școlare județene, a rezultat un număr maxim de 770 de posturi.

Acestea reprezintă:

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 16:00

Nouă școli din București își suspendă cursurile, vineri și luni, iar 92 vor avea program scurt, pentru pregătirea sălilor unde vor avea loc alegeri, potrivit unei informări transmise de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 18:00

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București organizează joi, 21.11.2019, începând cu ora 9.30, la cea de-a treia ediție a Congresului Internațional:

,,Provocări și oportunități pentru sistemul de învățământ privind adaptarea copiilor cu cerințe educaționale speciale în școlile din România”  - Metode active de lucru cu elevii cu cerințe educaționale speciale – abordări inovative.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 16:04

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

Potrivit Legii, prevederile privind reducerea numărului de ore „intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021”.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 08:46

Aceasta este convingerea exprimată de domnul David Royaux, delegat general Wallonie-Bruxelles la Bucureşti, care a participat, în zilele de 7-8 noiembrie, la colocviul despre receptarea şi traducerea în limba română a literaturii belgiene, organizat de Centrul de Studii Belgiene de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 09:44

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită ministrului educației naționale, Cristina-Monica Anisie, să recunoască pretențiile ridicate în procesul pentru suspendarea prevederii ce trimite elevii care nu au reușit să obțină media de admitere peste 5,00 în școlile profesionale, în cadrul Curții de Apel Constanța. 

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 18:33

După Gala Politehnica 100% performanţă, care a marcat intrarea în anul 100 al UPT şi în cadrul căruia 100 de elevi merituoşi au fost recompensaţi cu câte 1000 de euro fiecare, seria evenimentelor aniversare continuă, în 12 noiembrie 2019, cu o altă tradiţie instituită în Universitatea Politehnica Timişoara.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 16:42

100 de copii din orasul Pantelimon, județul Ilfov, de la Scoala Gimnaziala nr. 1, au invatat cum să vina în sprijinul victimelor aflate în situatii de urgenta, in caz de traumatisme ale aparatului locomotor, in caz de inec sau în cazul persoanelor cu stop cardio respirator. Este vorba despre o noua editie a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", derulata de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 15:00

Elevii vor avea un program mai scurt azi și luni în școlile care duminică vor fi secții de votare. Orarul a fost modificat pentru pregătirea solilor pentru amenajarea secțiilor.

Adică instalarea urnelor, mobilierului și verificarea camerelor de supraveghere.

În Capitala, 418 unități de învățământ se transformă în secții de votare. Părinții copiilor care învață în aceste școli au fost anunțați din timp că programul va fi scurtat.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 19:00

Structura anului școlar se modifică din nou. Noul ministru al Educației, Monica Anisie, spune că în forma actuală, profesorii n-au timp să-i evalueze pe elevi în primul semestru, iar copiii sunt debusolați. Anul acesta, semestrul întâi a fost scurtat la 14 săptămâni. Iar al doilea începe pe 13 ianuarie, după vacanta de iarna și va avea 21 de săptămâni.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 13:23

Aniversarea a 100 de ani de existenţă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca reprezintă un moment semnificativ în viaţa academică şi culturală naţională întrucât este, pe de o parte, un prilej de apreciere a generaţiilor de profesori care au onorat această instituţie de învăţământ, cercetare şi cultură, iar, pe de altă parte, o ocazie de a reafirma vocaţia şi valoarea Universităţii în contextul societăţii contemporane.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 13:31

Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a sărbătorit vineri, 1 noiembrie, 123 de ani de la înfiinţare.

Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a fost înfiinţată, prin Înaltul Decret nr. 1093, la data de 26 februarie 1896, şi a început să funcţioneze la data de 1 noiembrie, la Galaţi, sub conducerea maiorului Constantin Bălescu. Înfiinţarea acesteia a fost necesară pentru dezvoltarea cunoştinţelor sublocotenenţilor proveniţi din "Şcoala de Ofiţeri de Artilerie şi Geniu".

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 18:45

O fetiţă în vârstă de 11 ani a încercat să se sinucidă într-o şcoală din București, cartierul Militari.

Micuța ar fi încercat să se arunce pe geam, dar a fost prinsă de către îngrijitoarele din școală. Inspectoratul Școalar nu a fost anunțat. 

Revenim cu mai multe detalii.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:38

În perioada 6-9 noiembrie, Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) organizează cea de-a patra ediţie a Forumului Naţional al Studenţilor la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (FNSSPRI) "Smart States" eveniment ce se va desfăşura, în mod tradiţional deja, sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Senatului şi a Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:38

Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a dat raport favorabil proiectului care prevede ca numărul locurilor pentru rezidențiat să fie egale cu numărul absolvenților facultăților de Medicină. Totodată, potrivit unui amendament, examenul de rezidențiat va avea loc pe 8 decembrie. Proiectul urmează să fie dezbătut și votat, în plenul Camerei Deputaților.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:09

Peste 250 de elevi, cadre didactice și nedidactice de la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 3, vor participa mâine, miercuri, 30 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, la simularea unui cutremur major, exercițiu organizat de Primăria Sectorului 2. 
    Potrivit scenariului, la ora producerii seismului se va alarma întreaga unitate de învățământ, se vor evacua și adăposti elevii, iar persoanelor rănite li se va acorda primul ajutor și vor fi transportate cu prioritate către unitățile medicale.  

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 10:31

40 de copii din Parohia Pleasa si de la Scoala Generala nr.1 Gradistea au vizitat joi Muzeul Aviatiei Romane din Bucuresti. Tinerii au avut ocazia sa afle cum este viata de pilot chiar de la cei care piloteaza de mai bine de 10 ani doua dintre cele mai cunoscute avioane. Evenimentul a fost organizat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si face parte din programul “Ramaneti in scoala”

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 15:00

Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii intră astăzi în vacanţă şi se vor întoarce la şcoală şi grădiniţă pe 4 noiembrie!

Semestrul I se va încheia pe 20 decembrie, iar semestrul al II-lea se va desfăşura între 13 ianuarie şi 12 iunie 2020.

Pe 29 mai 2020, se vor încheia cursurile pentru clasa a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, iar pe 5 iunie - pentru clasa a VIII-a.

Probele scrise şi testele de citire din cadrul Evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 11 - 28 mai 2020.

Subscribe to Invatamant