Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:03
la Universitatea Politehnica din Bucureşti

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a deschis astăzi porţile celei de-a 31-a ediţii a Adunării Generale a CESAER - una dintre cele mai importante asociaţii universitare la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul reuneşte reprezentanţii a peste 50 de universităţi europene, din 26 de ţări cărora li se alătură personalităţi din lumea cercetării ştiinţifice şi a învăţământului tehnic superior.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:45

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat în deschiderea Consfătuirii profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Bucureştilor, Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, miercuri, 17 octombrie 2018:

Predarea Religiei în contextul social de azi necesită permanentă pregătire, conştiinţă misionară şi multă dăruire de sine

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:32

UniRank a publicat, recent, un top 80 cu cele mai importante instituţii de învăţământ superior de stat şi particulare din România. În acest clasament, Universitatea Spiru Haret se poziționează pe locul 15, fiind singura instituție de învățământ superior particular din România situată în această zonă a ierarhiei - https://www.4icu.org/ro/ . Într-un top la nivel internațional redat tot de cei de la UniRank, Universitatea Sipiru Haret se clasează pe locul 3903. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:24

În perioada 14-19 octombrie 2018, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) găzduieşte un seminar internaţional organizat de Asociaţia Internaţională a Universităţilor (IAU), dedicat factorilor de decizie şi profesioniştilor din învăţământul superior.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 12:50

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Headmasters' and Headmistress' Conference (Conferința Directorilor și Directoarelor de Licee din Marea Britanie) anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 17:00
“În anul Centenarului, am rămas cu restanţe în faţa Educaţiei”

"Educaţia înseamnă evoluţie. Educaţia însemnă valori. Educaţia înseamnă speranţa într-un viitor pe care cu greu îl putem descifra în vremuri tulburi. Educaţia înseamnă să vrei, să faci, să dai mai departe.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 11:10

Președintele României,  Klaus Iohannis, a transmis vineri, 5 octombrie a.c., un mesaj în cadrul evenimentului „Contribuția educației la dezvoltarea României moderne”, organizat de către Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Mesajul a fost prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat - Departamentul Educație și Cercetare.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 09:18

Vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei este zi liberă în Bucureşti pentru elevi, prin contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ. 

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 13:09

Comisia de disciplină a Liceului "Petru Maior" din Reghin analizează cazul a doi elevi din clasa a X-a, care au intrat în şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind descoperiţi într-o sală de clasă aproape în comă alcoolică de către profesorul de serviciu. 

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a declarat joi, că cei doi elevi au ajuns la spital, unul dintre ei la cel din Reghin, iar altul la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş, după ce a ameninţat că se sinucide. 

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 10:39

În acest an şcolar, Ministerul Educaţiei a modificat conţinutul carnetului de elev, astfel încât pe prima filă a acestuia să poată fi înscris codul numeric personal al elevului, au spus oficialii Ministerului de resort. Înscrierea CNP-ului în carnetul de elev este obligatorie pentru cei care vor să beneficieze de călătoriile gratuite, respectiv de cele reduse la jumătate de preţ, oferite de Guvern. 

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 16:43
Sindicatul a obținut o victorie si dascălii vor avea mai repede ce trebuia să se întâmple în 2022

Sindicatele s-au înțeles cu Guvernul și urmează să fie semnată o nouă mare înțelegere privitoare la salarii. Potrivit surselor Bugetul.ro, după intense negocieri, Executivul a acceptat propunerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), ca salariile profesorilor să crească în anul 2020 până la grila din 2022.

Conform informațiilor intrate în posesia noastră, anunțul ar fi fost făcut chiar de către președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, într-o ședință ce a avut loc la finele săptămânii trecute, la sediul FSLI Sector 1.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 14:18

La Universitatea Dunărea de Jos din Galați, anul universitar nu a început doar pentru tinerii studenți, ci și pentru 200 de pensionari. Este vorba despre persoanele care s-au înscris la cursurile Universității Vârstei a Treia programate să se desfășoare pe parcursul unui an.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 14:11

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul de desemnare a Rovanei Plumb în funcția de ministru interimar al Educației, în urma vacantării postului odată cu demisia lui Valentin Popa. 

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 14:39
UNESCO a stabilit ca Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului să fie sărbătorită în 5 octombrie

Elevii din Capitală nu vor merge la școală pe 5 octombrie, zi în care este celebrată Ziua Mondială a Educației. Decizia ca 5 octombrie să fie zi liberă a fost luată invocând contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

 

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 14:06

Ministrul demisionar al Educaţiei, Valentin Popa, a anunţat, luni, cu prilejul deschiderii anului universitar la Iaşi, modificarea procedurilor de susţinere a tezei de doctorat.

El a declarat că niciun student doctorand nu va putea susţine o teză dacă nu a publicat un număr minim de lucrări ştiinţifice, reglementare care reprezintă o premieră în România.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 13:35

Presedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la deschiderea anului universitar 2018-2019, la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, unde le-a vorbit studentilor si profesorilor despre nevoia unei infrastructuri care sa transforme orasul intr-unul "important european", dar si despre faptul ca facem pasi inapoi in domeniul Cercetarii.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 18:27

Pe 1 octombrie încep ceremoniile de deschidere a anului universitar în facultățile Universității din București.

Universitatea din București deschide luni, 1 octombrie 2018, anul universitar 2018-2019, prin ceremonii care aduc în fața studenților diplomați, personalități din diverse domenii, precum și profesori renumiți ai UniBuc, dar și de la universități din spațiul academic internațional.

Fiecare facultate din cadrul Universității din București organizează ceremonia de deschidere a anului universitar după un program propriu.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 19:37

Peste 1.200 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul UMF "Carol Davila", promoţia "Theodor Burghele", au rostit jurământul, joi, în cadrul unei festivităţi care a avut loc în incinta pavilionului central al Complexului Romexpo din Bucureşti.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 18:18

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia asupra faptului că prin demisia ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, sistemul naţional de învăţământ nu trebuie să fie destabilizat. Considerăm că educaţia din România are nevoie de stabilitate şi de coerenţă în măsurile care vor fi întreprinse în perioada următoare. O reformă reală în sistemul de învăţământ nu poate fi făcută cu schimbări de la o zi la alta şi cu oameni care nu pot continua proiectele care au fost deja discutate cu partenerii sociali.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 17:34

Valentin Popa și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației, iar locul său ar putea fi preluat de Ecaterina Andronescu

Andronescu a declarat că nu i-a dat, încă, un răspuns lui Dragnea.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 14:17

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a demisionat joi, din Guvern, în urma unei discuţii avute cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Demisia vine în contextul în care preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Parlament, că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD este în vigoare dar formaţiunea maghiară nu deschide „niciun subiect” până când Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanţei simple privind predarea limbii române.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 12:48

Studenţii Academiei Navale 'Mircea cel Bătrân' vor participa la festivitatea de deschidere a noului an universitar de învăţământ, organizată luni, 1 octombrie, la ora 11.00, de Primăria Municipiului Constanţa în Piaţa Ovidiu, împreună cu colegii lor de la universităţile civile, publice şi particulare, din municipiul de la malul mării.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 09:42

Universitatea de Medicină şi Farmacie ŤIuliu Haţieganuť din Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizaţiile studenţesti EMSA (English Medical Student Association) şi CMC (Corpo Médicale Cluj), cu Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Cluj-Napoca organizează în perioada 26-28 septembrie 2018 a patra ediţie a Seminarului de integrare a studenţilor internaţionali de la secţiile engleză şi franceză.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 17:25

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a declarat că vrea să schimbe procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial. Concret, oficialul a afirmat că elevii care anul acesta au terminat clasa a V-a vor susţine la sfârşitul gimnaziului Evaluarea Naţională şi la o limbă străină, la informatică, la competenţe civice şi sociale, cât şi la ştiinţe, după cum prevede Legea Educaţiei din 2011.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 13:50

În data de 28 septembrie, începând cu ora 16,00, Sibiul va celebra pentru al cincelea an consecutiv, ştiinţa, în cadrul proiectului european "Noaptea Cercetătorilor" 2018 .

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 19:45

Dorin Cristea, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, va fi repus în funcţie, în urma unei decizii pronunţate, marţi, de Curtea de Apel Galaţi. 

"Admite cererea de suspendare formulată de reclamantul Cristea Dorin şi în consecinţă: Constată suspendată de drept executarea Ordinului MEN nr. 3544/11.04.2018. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare", se arată în hotărârea instanţei. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 10:27

După ce recent a câștigat trei proiecte europene în valoare de 8 milioane de euro, Universitatea de Vest din Timișoara anunță un nou succes în atragerea de finanțări, de această dată într-o competiție națională. UVT va derula din octombrie 2018 un proiect de dezvoltare instituțională finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării, în cadrul Planului național de cercetare-dezvoltare și inovare, subprogramul dedicat performanței și excelenței instituționale. Bugetul este estimat la 5 milioane de lei.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 11:26

Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) a lansat un compendium cu poveștile de succes ale absolvenților învățământului profesional și tehnic. Exemplele prezentate demonstrează capacitatea învățământului profesional și tehnic de a oferi elevilor o carieră de succes și evidențiază drumul deschis de acest tip de învățământ spre împlinirea unor aspirații profesionale dintre cele mai variate.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 09:03

O explozie a avut loc, miercuri dimineaţă, la şcoala din Voiniceni, judeţul Mureş, în urma căreia o femeie şi un copil au ajuns cu arsuri la spital.

Se pare că explozia s-ar fi produs după ce a femeia de serviciu a încercat să aprindă focul într-o teracotă şi a avut loc o acumulare de gaze. În urma exploziei, femeia a suferit arsuri, dar şi un elev. Aceștia au fost transportaţi de ambulanţe la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş unde primesc îngrijiri medicale. Autoritățile au evacuat din şcoală elevii și profesorii.
 

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:43

Punctul de vedere al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România cu privire la manualele şcolare publicate de Editura Didactică şi Pedagogică:

Subscribe to Invatamant