Miercuri, 27 Mai, 2020 - 13:26
însă 70% dintre părinţi spun că îşi vor trimite copiii să dea Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională

Mai puţin de o treime dintre copiii din programele World Vision România vor merge la şcoală în perioada 2 - 12 iunie, la pregătirea pentru examenele naţionale. Cu toate acestea, conform informaţiilor oferite de părinţi, 70% dintre aceştia spun că îşi vor trimite copiii pentru a da examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

Cei 75% dintre copiii care au spus că nu vor merge la şcoală în cele zece zile de pregătire au invocat motive legate de siguranţă a lor şi a familiei, cel mai des întâlnite fiind:

Marţi, 26 Mai, 2020 - 09:45

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) organizează programul de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă "Resurse educaţionale şi digitale pentru instruire online", dedicat formării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi axat pe desfăşurarea activităţilor de predare-învăţare-evaluare în regim online.

Luni, 25 Mai, 2020 - 10:14

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat - 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Luni, 25 Mai, 2020 - 09:00

O echipă de cadre didactice de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, sub coordonarea prof. univ. dr. Răzvan Bologa, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, a elaborat şi depus la Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare documentaţia tehnică necesară pentru avizare pentru un echipament medical printat 3D, util în lupta împotriva Covid 19.

Avizarea este necesară pentru omologarea producerii acestui echipament de protecţie respiratorie, realizat în tehnologia 3D, spre a fi distribuit în spitalele româneşti.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 19:00

​Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, marţi, că în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 17:37
Peste 19.000 de locuri propuse de cele 19 facultăți ale UB pentru studii de licență și master candidaților la admiterea 2020

Universitatea din București se adaptează situației actuale generate de evoluția COVID-19 și a decis unele schimbări la admiterea 2020 la programele de studiu ale celor 19 facultăți.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 11:08

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, 21 mai, Memorandumul între Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Educaţiei din Republica Populară Chineză privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor şi certificatelor din învăţământul superior.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 10:55

În urmă cu 100 de ani, la 23-24 mai 1920, în Palatul Lloyd, în actuala Sală a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, a fost organizată prima expoziţie filatelică din România Mare. Din catalogul expoziţiei reiese că aceasta a fost patronată de Stan Vidrighin, pe atunci primar, iar ulterior rector al Politehnicii timişorene.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 09:55

Către:

Ministerul Educaţiei Naţionale
Ministerul Sănătăţii
Consiliul Naţional al Rectorilor

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR), structura naţională care reuneşte 8 organizaţii studenţeşti şi reprezintă în total peste 4.000 de studenţi ai facultăţilor de farmacie, subliniază necesitatea reevaluării şi actualizării bibliografiei Examenului de Rezidenţiat.

Joi, 21 Mai, 2020 - 15:42

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un memorandum privind aprobarea unui acord între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior. Memorandumul este inițiat de Monica Anisie, ministrul Educației.

Ce ar trebui să stabilească acordul
 

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 16:46

Universitatea Cambridge din Marea Britanie a anunţat că îşi va desfăşura cursurile online pe întreaga durată a următorului an academic, renunţând la cele organizate în format tradiţional pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit DPA.

Universitatea britanică susţine că se aşteaptă ca măsurile de distanţare socială să rămână în vigoare la nivel naţional pentru o anumită perioadă de timp, a raportat agenţia PA marţi.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 00:16

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava organizează cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale DEVELOPMENT AND APPLICATION SYSTEMS, în perioada 21 - 22 mai 2020.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 10:39

Pentru sesiunea iulie 2020, înscrierea şi examenul de admitere la programele de studiu ale Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara (FAUT) din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, specializarea Arhitectură (licenţă cu master integrat, 6 ani), respectiv Mobilier şi Amenajări de Interior (licenţă, 3 ani) se vor desfăşura în format online.

Luni, 18 Mai, 2020 - 18:41

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au depus, luni, la Curtea de Apel Iaşi o acțiune prin care solicită revocarea Ordinului Ministerului Educaţiei și al Ministerului Sănătăţii privind pregătirea în școli a elevilor din anii terminali.

Ordinul face referire la condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare cursurile de pregătire din perioada 2 -12 iunie, cu elevii care susţin examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

Luni, 18 Mai, 2020 - 16:00

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă ferm noua ordonanță de urgență care elimină dreptul elevilor de a beneficia de reduceri la transportul județean și atrag atenția privind modul în care Guvernul României încearcă să câștige capital politic pe spatele elevilor.

Luni, 18 Mai, 2020 - 09:22

Anul acesta, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează admiterea în mediul online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.
Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă cuprinde două etape: preînscrierea online şi admiterea.

Preînscrierea online se desfăşoară în perioada 18 mai - 16 iunie 2020, pentru toate facultăţile din cadrul SNSPA.

Luni, 18 Mai, 2020 - 08:16

Parcul Sportiv Universitar "Iuliu Haţieganu", Grădina Botanică "Alexandru Borza", precum şi cantinele şi cafeteriile UBB vor fi redeschise începând de săptămâna viitoare, cu aplicarea unor măsuri suplimentare de protecţie şi prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a decis reluarea accesului public în Parcul Sportiv Universitar "Iuliu Haţieganu" şi în Grădina Botanică "Alexandru Borza" începând de marţi, 19 mai 2020.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 13:55
eliberate anterior datei aderării la Uniunea Europeană

Comisia Europeană a publicat în data de 11 mai 2020 raportul prin care diplomele de asistent medical generalist emise de instituțiile de învățământ din România, eliberate anterior datei aderării la Uniunea Europeană, vor beneficia de recunoaștere automată în statele membre ale Uniunii Europene odată cu modificarea Directivei 2005/36/CE.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 10:47

La propunerea Ministerului Educației și Cercetării, în cadrul ședinței Guvernului României, a fost aprobat Memorandumul privind utilizarea instrumentului Policy Support Facility (PSF) pentru evaluarea sistemului național de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, în scopul creșterii fondurilor atrase din programele comunitare de finanțare a cercetării și inovării.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 10:06

Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, privind modificarea şi completarea Calendarului şi a metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Principalele modificări/completări vizează aspecte procedurale şi de calendar, după cum urmează:

Vineri, 15 Mai, 2020 - 08:30

Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri în domeniul educaţiei, aplicabile începând cu intrarea în vigoare a prezentului act normativ.

I. Transport gratuit pentru elevii din România

Toţi elevii din România vor beneficia de transport public gratuit. Conform ordonanţei, operatorii de transport au obligaţia de a asigura transportul gratuit al elevilor şi al altor categorii de persoane care beneficiază de facilităţi specifice de transport, sub sancţiunea:

Joi, 14 Mai, 2020 - 19:16

Elevii claselor a XII-a nu vor mai susține în acest an probele orale ale examenului de Bacalaureat. Guvernul a modificat joi legislația din educație, astfel încât examenele de competențe nu se vor susține, ci se vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice.

Conform unor decizii adoptate joi de guvern, examenele de competențe la bacalaureat nu se vor susține, ci se vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice.

Joi, 14 Mai, 2020 - 09:00

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 26.800 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 19.200 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 13.100 persoane cu 9.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 13.700 persoane cu 9.400 mijloace de transport.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 20:00

Școlile se vor redeschide în condiții de siguranță! Este promisiunea autorităţilor care trebuie să pregătească totul până pe 2 iunie, când cei care termină clasele a VIII-a şi a XII-a revin în clase. Apoi au examene importante. Tot ce trebuie să se întâmple în şcoli este scris într-un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății.

De la intrarea în școală și până la terminarea cursurilor, elevii vor fi supravegheați de profesori.

La toate intrările vor fi covorașe dezinfectante și dezinfectant.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 12:36

Acum exact 439 ani, la 12 mai 1581, suveranul Ştefan Bathory, regele Uniunii Polono-Lituaniene - unul din cele mai mari state europene la acea vreme - şi principele Transilvaniei, fonda, prin Diplomă regală, Academia Claudiopolitana, în Cluj (Claudiopolis), pe "Uliţa Lupilor" (unde este şi astăzi sediul central al UBB).

Marţi, 12 Mai, 2020 - 08:47

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" reprezintă un reper constant şi valoros în peisajul serviciilor educaţionale, medicale şi al cercetării ştiinţifice din România şi Europa Centrală şi de Sud-Est. Poziţia de vârf pe care universitatea noastră a obţinut-o pe plan naţional prin eforturile tuturor membrilor comunităţii academice, creează premisele strategiei de dezvoltare a universităţii pentru perioada următoare.

Luni, 11 Mai, 2020 - 19:24

Examenele de semestru, de an, de finalizare a studiilor şi de admitere trebuie susţinute preponderent online, iar acolo unde totuşi nu se poate din motive obiective va trebui acordată "o atenţie foarte mare" pentru respectarea tuturor regulilor de distanţare socială, a declarat sâmbătă, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Luni, 11 Mai, 2020 - 16:06

Unităţile de învăţământ vor organiza examenele naţionale şi de certificare a competenţelor profesionale prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al Sănătăţii, în baza hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 17:18

Testul grilă de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică, programat în data de 21 mai 2020 ca primă etapă pentru admiterea în colegiile naţionale militare, nu se va mai susţine în acest an, potrivit paginilor de Facebook ale Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia şi al Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 13:56

Consiliul Naţional al Elevilor reacţionează la declaraţia ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, privind susţinerea competenţelor digitale în mediul online. Considerăm că această măsură nu este optimă, întrucât mii de elevi din România nu dispun de infrastructura necesară pentru a susţine aceste probe ale examenului de Bacalaureat.

Subscribe to Invatamant