Luni, 17 Decembrie, 2018 - 08:46

Autorităţile din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situaţii de urgenţă, suspendarea integrală a cursurilor şcolare pentru ziua de luni, 17 decembrie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă şi pentru data de 18 decembrie.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 15:11

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat joi seară că intenționează ca din semestrul II să introducă ”ore remediale” pentru elevii care, în urma evaluărilor naționale de la clasele a II-a, IV-a și a VI-a, dovedesc că au pierdut ritmul. De asemenea, Andronescu a spus că procedura de achiziție a manualelor va fi schimbată, în sensul că într-o primă etapă vor fi analizate elementele de conținut și corectitudine științifică, iar apoi va fi stabilit prețul.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 12:37

Facultatea Management în Producţie şi Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează cea de-a doua ediţie a acţiunii caritabile "Anul acesta, fii şi tu Moş Crăciun!", tema de acum fiind "Educaţia în mediul rural".

Acţiunea din acest an este gândită sub forma unei caravane a Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi (Caravana MPT), care va colinda pe la şcolile şi grădiniţele judeţului Caraş-Severin.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:09

Lotul de juniori al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Botswana (Gaborone).

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 10:33

Peste 500 de elevi din Făgăraş, Mediaş, Orăştie, Alba Iulia, Târnăveni şi Crişcior (jud. Hunedoara) au fost consiliaţi în modul de alegere a profesiei, în cadrul proiectului "ULBS în dialog cu elevi, studenţi şi angajatori", derulat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 18:00

Şcolile din Bucureşti ar putea să nu mai aibă program de studiu în trei schimburi, se arată într-un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Propunerea prevede cumpărarea unor sedii noi în care să se deschidă noi şcoli.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:37

În data de 9 decembrie 2018 încep înscrierile pentru cea de-a V-a ediţie a RoboTEC (Robot Engineering Contest), un proiect internaţional de anvergură, organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) cu sprijinul Universităţii Politehnica Timişoara.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:18

În cadrul vizitei oficiale efectuate la Bruxelles, în perioada 4-5 decembrie 2018, împreună cu membrii Guvernului, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit cu Tibor Navracsis, comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret, sport.

Cu acest prilej, ministrul român al Educaţiei a prezentat priorităţile Preşedinţiei României în domeniul educaţiei şi formării profesionale, priorităţi care vizează trei dimensiuni majore: mobilitatea, incluziunea şi excelenţa.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 12:27

Celebrarea Zilei Naționale constituie un moment semnificativ în afirmarea identității naționale, sentiment care cultivă respectul față de patrimoniul spiritual și material al României, integrat în valorile perene ale întregii lumi.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 11:01

Centrul de Consiliere Psihologică, Educațională și Profesională din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a lansat proiectul „Incluziunea Socială în UMFCD”. 

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 08:34

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se arată profund îngrijorată de propunerea venită din partea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care presupune prescrierea acuzaţiilor de plagiat ale tezelor de doctorat mai vechi de un anumit număr de ani.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 13:28

Miercuri, 28 noiembrie 2018, primarul Daniel Florea a convocat o întâlnire cu directorii, administratorii și contabilii unităților de învățământ din Sectorul 5, la care au participat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISUBIF), scopul fiind acela de a determina cu exactitate stadiul efectuării procedurilor de autorizare pentru securitate la incendiu. 

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 13:11

In Romania numarul elevilor a scazut cu peste 30% de la Revolutie incoace, 19% (adica 50,000 copii anual) renuntand la studii, alti 38% intentionand acest lucru si mai putin de 50% absolvind examenul de bacalaureat. Practic, astazi 42% dintre elevii romani sunt analfabeti functional si social fata de media europeană de doar 20%.

Cine ii indruma pe acesti tineri, care in curand devin parinti, angajati, functionari publici?

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 12:06

Echipele de seniori și juniori ale României au obţinut șapte medalii la ediția a X-a a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria: trei medalii de argint și patru medalii de bronz.
Medaliile de argint au fost cucerite de Maria-Alexa Tudose (clasa a X-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești), Theodor - Pierre Moroianu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 09:43

Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (LSG) organizează, în contextul celebrării Centenarului Unirii Bucovinei cu România (29 noiembrie), dezbaterea „Bucovina, la granița intereselor geopolitice” în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 17:33

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunțat, vineri, că vor fi declanșate procedurile pentru executare silită în vederea recuperării banilor câștigați în instanță de către profesori. FSLI spune că în proiectul privind rectificarea bugetară nu au fost incluși și banii care trebuie plătiți profesorilor în urma sentințelor judecătorești, Guvernul încălcându-și promisiunea.

Potrivit FSLI, în proiectul de Ordonanță de Urgență privind rectificarea bugetară nu au fost incluse sumele pentru plata sumelor câștigate prin sentinţe judecătoreşti, aşa cum prevede legea.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 10:34

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că în Proiectul  de OUG privind rectificarea bugetară, nu au fost incluse sumele pentru plata sentințelor judecătorești, așa cum prevede legea. Această atitudine față de colegii noștri care au sentințe judecătorești din anii trecuți și care nu sunt puse în executare, va crea o stare justificată de profundă nemulțumire, iar Guvernul României trebuie să se aștepte, în perioada următoare, la demararea procedurilor pentru executarea silită a acestor sentințe judecătorești", se arată într-un comunicat de presă al FSLI. 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 09:24

Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov, ai Inspectoratul Școlar Județean și ai Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual au discutat cu agenții economici din Ilfov despre implicarea în învățământul profesional dual. Acesta a fost scopul dezbaterii organizate ieri, 22 noiembrie 2018, de Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, dezbatere la care au participat și reprezentanți ai primăriilor și ai organizațiilor neguvernamentale, precum și directorii tuturor liceelor din Ilfov.

Marţi, 20 Noiembrie, 2018 - 16:40

​Noul ministru desemnat pentru Educaţie, Ecaterina Andronescu, a declarat că manualul unic nu este o decizie tocmai fericită şi prin competiţie ar creşte calitatea manualelor. Declaraţia vine la puţin timp după ce Ecaterina Andronescu a fost numită ministru pe postul lăsat vacant de fostul ministru Valentin Popa. 

Introdus în urmă cu un an, manualul unic are toate şansele să fie scos de pe piaţă. 

Marţi, 20 Noiembrie, 2018 - 11:33

Proiectul pilot al Primăriei Sectorului 2 de-a instala în şcoli sisteme moderne de conectare a  memory stick-urilor, card-urilor sd sau laptop-urilor pentru predarea lecțiilor, se bucură de mare succes, motiv pentru care proiectul se va extinde la toate unităţile de învăţământ.

Profesorii sau elevii şcolilor sectorului 2 pot veni la ore cu sisteme moderne de stocare a informaţiilor şi le pot conecta la ecranele de proiecție din clase pentru prezentarea proiectelor sau a altor materiale didactice interactive.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 15:25

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov au făcut luni patru percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa şi au adus la sediul poliţiei pentru audieri, 39 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune, într-un dosar în care cadre didactice au cumpărat documente false, care să le ateste participarea la cursuri şi simpozioane, în vederea obţinerii gradaţiilor de merit.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 09:05

Cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional "Global and Regional Environmental Protection" - GLOREP 2018, o manifestare de anvergură în domeniul protecţiei mediului, a debutat, în data de 15 noiembrie 2018, în Auditoriumul Centrului de Conferinţe al UPT, care este gazdă şi organizator al manifestării, alături de Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara "Mihai I al României", Universitatea din Petroşani, cu sprijinul Asociaţiei Balcanice de Mediu (Balkan Environmental Association - BENA) şi al Fundaţiei Politehnica Timişoa

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 10:39
Peste 3.200 de candidaţii vor susţine examenul în 51 de Săli din Bucureşti

Concursul de admitere în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, va fi organizat în 2018 de către Ministerul Sănătăţii , duminică, 18 noiembrie. Acesta urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, iar pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 8.420 de candidaţi, aproximativ 40% - 3.250 de concurenţi urmând să susţină examenul în centrul universitar Bucureşti.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 20:10

4.730 de elevi din Sectorul 4 vor primi burse în valoare totală de 3.729.200 de lei.

Bursele de performanță, cele de merit și de studiu, dar și bursele de ajutor social care vor fi achitate sunt aferente semestrului I al anului școlar 2018 – 2019.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptată la începutul lunii noiembrie, indiferent de forma de învățământ - primar, gimnazial sau liceal - elevii cu rezultate bune la învățătură vor fi premiați cu sume cuprinse între 100 și 400 de lei pe lună.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 13:38

Elevii care au obținut rezultate deosebite, în sesiunea iunie-iulie 2018, la Examenul Național de Bacalaureat, la Evaluarea Națională, precum și la Olimpiadele Internaționale au fost premiați miercuri, 14 noiembrie 2018, de către Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul instituției din Bd. Banu Manta nr. 9.

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 13:55

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, va premia miercuri, 14 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, elevii care au obținut rezultate deosebite la Examenul Național de Bacalaureat, la Evaluarea Națională (sesiunea iunie-iulie 2018) și la olimpiadele internaționale. 
    

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 12:44

Ecaterina Andronescu va fi propusă la Ministerul Educaţiei de PSD, a spus Gabriela Firea, la ieşirea de la şedinţa PSD.

"Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educaţiei este foarte important să dîm un mesaj în toata ţara, să avem un profesionist", a spus Firea.
 

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 07:21

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Headmasters' and Headmistress' Conference (Conferința Directorilor și Directoarelor de Licee din Marea Britanie) anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 14:00

Concursul de admitere în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, va fi organizat în 2018 de către Ministerul Sănătăţii , duminică, 18 noiembrie. Acesta urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, iar pentru cele 4.357 de locuri scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 8.420 de candidaţi, aproximativ 40% - 3.251 de concurenţi urmând să susţină examenul în centrul universitar Bucureşti.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 11:41

Studiile doctorale creează legătura dintre sistemul de educație și cel de cercetare autonomă reprezentând o modalitate de bază prin care se derulează cercetarea în România.

Subscribe to Invatamant