Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 08:57

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi-a asumat, prin platforma UBB Goes Green, "paradigma verde şi de dezvoltare durabilă" ca direcţie strategică şi va ţine cont de aceasta şi în cazul construcţiilor noi pe care le va realiza, inclusiv a noului cămin studenţesc propus a fi realizat în Campusul Haşdeu.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 09:07

Prin prisma importanței reprezentate de corecta informare privind vaccinarea în scopul creșterii siguranței sanitare în școli, universitățile de medicină și farmacie și universitățile care au în structură facultăți de medicină și farmacie își declară disponibilitatea de organizare și participare în webinarii și sesiuni de informare destinate personalului din sistemul național de educație.

 

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 17:06

Asociația Industrii Creative din Iași lansează la sfârșitul săptămânii proiectul educațional PRESENT, finanțat de Kaufland România, implementat în parteneriat cu DGASPC Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 16:46

Elevii români s-au remarcat din nou pe scena competițiilor internaționale, de această dată la CEE Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathon, ediția regională a Imagine Cup Junior Hackathon, un concurs derulat de Microsoft la nivel global, la care România a avut nenumărate succese până acum.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 19:00

Cadrele didactice care vor face ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună per elev, a precizat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, deși duminică acesta spunea că această sumă ar putea ajunge la 500 de lei pe lună per elev.

Potrivit ministrului, există două surse de finanțare pentru plata orelor de recuperare, întrucât una dintre acestea acoperă doar elevii până la 16 ani.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 13:55

Un studiu UNICEF confirmă amploarea zguduitoare a abuzului fizic, sexual şi emoţional la care sunt supuşi copiii în toată lumea. Unele dintre cele mai importante concluzii ale acestui raport arată că încă de la vârste fragede copiii din întreaga lume sunt supuşi la: disciplinare prin violenţă, sunt victime ale intimidării şi bullyingului sau ale violenţei sexuale.

Sensibilizarea faţă de fenomenul violenţei şcolare ar trebui, firesc, să ducă la creşterea eforturilor depuse pentru ameliorarea situaţiei prezente.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 11:11

Cei mai mulți dintre părinți (78,4%) și profesori  (73,1%) consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii, unde e nevoie de o regândire a programei școlare (80,9%) și de măsuri de educație remedială (43,7%). În ceea ce-i privește pe copii, 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii școlilor, potrivit unui sondaj de opinie derulat de Organizația Salvați Copiii pe parcursul lunii decembrie.

În privința revenirii la școală, datele complete ale anchetei online relevă că:

 

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 08:54

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a aprobat oferta de studii pentru admiterea 2021, precum şi condiţiile de înscriere a candidaţilor. La studii de licenţă, oferta de admitere cuprinde 78 de specializări, în timp ce pentru master candidaţii vor avea de ales dintre cele 122 de programe de studii.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 16:36

Elevii vor începe, cel mai probabil, școala în format clasic odată cu semestrul al doilea, pe data de 8 februarie 2021, iar prima vacanță programată, potrivit structurii anului școlar, va fi luată în data de 2 aprilie, înainte de Paștele catolic.

Structura anului școlar în semestrul al doilea:

Vacanţa intersemestrială - sâmbătă, 30 ianuarie 2021 – duminică, 7 februarie 2021.

Semestrul al II-lea are 17 săptămâni de cursuri dispuse în perioada 8 februarie 2021 - 18 iunie 2021, astfel:
 

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 15:24

Federația Coaliția pentru Educație și Asociația pentru Valori în educație (AVE)  își manifestă îngrijorarea față de ceea ce considerăm a fi o vulnerabilizare suplimentară a sistemului de educație într-un moment critic. Împlinirea duratei de 4 ani pentru contractele de management ale directorilor de unități de învățământ în ianuarie 2021 nu trebuie să reprezinte, în niciun fel, o oportunitate pentru luarea de decizii pripite de schimbare, așa cum indică unele semnale din teritoriu.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 09:24

Joi, 07 ianuarie, pentru continuarea şi completarea consultărilor din cadrul Proiectului "România Educată", ministrul Educaţiei Sorin Mihai Câmpeanu a avut o serie de 4 întâlniri succesive cu partenerii de dialog social: Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater", apoi cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, apoi cu Consiliul Naţional al Elevilor, apoi cu Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunea Studenţilor din România şi Uniunea Naţională a Studenţilor din R

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 15:35

Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a lansat licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru construirea unui nou cămin studenţesc, cu o capacitate de 275 de locuri.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 15:10

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până în 15 ianuarie la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor.

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 09:43

Ministerul Educaţiei doreşte redeschiderea cât mai grabnica a şcolilor, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a campaniei de vaccinare.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 13:19

„Este esențială o radiografie reală a momentului în sistemul de învățământ, precum și o informare corectă și completă din perspectiva educației pentru sănătate/campaniei de vaccinare”

 

I. În perspectiva încheierii semestrului I, Ministerul Educației dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, următoarele:

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 11:38

Agenția Națională a Funcționarilor Publici participă, în calitate de partener, la implementarea proiectului Student activ – Profesionist de succes – PRO-ACTIV 2020! - POCU/626/6/13/130823.

Beneficiarul direct al proiectului este Universitatea din Bucureşti, care este şi liderul parteneriatului alcătuit din reprezentanţi ai mediului privat şi ANFP.

 

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 14:46

Ministerul Educației a deschis selecția pentru completarea corpului de experți în management educațional. Este “titlul” pe care trebuie să îl aibă cei care vor să ocupe funcții de conducere, inclusiv postul de director de școală. Corpul de experți a fost înființat în 2011. De atunci, din județul Timiș, au intrat în registrul național aproape 900 de cadre didactice.

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 12:03

Ioana Lazăr va exercita, pentru o perioadă de şase luni, prin detaşare, funcţia publică de secretar general al Ministerului Educaţiei.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 15:25

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru Ministerul Educației. Acesta a declarat că redeschiderea școlilor se va face imediat ce situația epidemiologică va permite acest lucru fără a pune în pericol sănătatea publică.

Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educație nu se poate face fără finanțare, fără cadre didactice pregătite. Este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educației din România, a declarat, la finalul audierilor în comisii, Sorin Cimpeanu.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 15:06

Aproximativ 45 de elevi, care provin din medii defavorizate, vor beneficia de pregătire suplimentară gratuită care să-i ajute să promoveze probele examenului de Bacalaureat la informatică, matematică, fizică sau chimie.

De altfel, pe lângă pregătirea pentru examene, tinerii vor fi ajutați și în procesul de studii pentru admiterea la facultățile cu profil științific sau tehnologic. Totul este posibil printr-un proiect al Asociației Școala de Valori.

Sâmbătă, 26 Decembrie, 2020 - 17:41

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Headmasters' and Headmistress' Conference anunță prelungirea perioadei de înscrieri în concursul pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie. 

Noul termen limită pentru înscrieri este 24 ianuarie! 

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 14:47

Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava derulează proiectul transfrontalier Cross-Border Cooperation Smart Energy - CBC SmartEnergy, care este în curs de implementare începând cu 12 aprilie 2020, în cadrul Joint Operational Programme Romania - Ukraine, ENI CBC - 2SOFT/1.2/52.

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 10:10

Comunitatea ONedu România şi Asociaţia Mereu pentru Educaţie au desfăşurat un demers paşnic pentru elevii, profesorii şi părinţii care au fost afectaţi de şcoala online şi care şi-au pus dorinţele către Moş Crăciun şi instituţiile statului.

În data de 23 decembrie, cele două organizaţii au oferit simbolic un cadou Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Guvernului României, acesta constând în peste 30 de scrisori scrise cu tristeţe şi speranţă spre schimbare.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 15:00

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru Ministerul Educației. Acesta a declarat că redeschiderea școlilor se va face imediat ce situația epidemiologică va permite acest lucru fără a pune în pericol sănătatea publică.

Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educație nu se poate face fără finanțare, fără cadre didactice pregătite. Este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educației din România, a declarat, la finalul audierilor în comisii, Sorin Cimpeanu.

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 18:00

Peste jumătate (56,3%) dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", la care au răspuns 13.356 de cadre didactice. Același sondaj arată că peste 43% ar dori revenirea la cursurile față în față.

Sâmbătă, 19 Decembrie, 2020 - 15:43

Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027 - SMART-Edu, lansată în consultare publică până în data de 15 februarie 2021

 

Ministerul Educației și Cercetării a lansat astăzi, 18 decembrie, în consultare publică, Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027- SMART-Edu, într-un timp record: 54 de zile de la data lansării procesului de consultare publică pe tema elaborării (26 octombrie 2020).

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 08:00

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava organizează cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei internaţionale Student in Bucovina. Evenimentul, care va avea loc pe 18 decembrie 2020, în format on-line, se va desfăşura sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 13:30

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, în colaborare cu firma EGGER România, continuă, pentru al treilea an consecutiv, susţinerea cursului facultativ de limba germană pentru aproximativ 30 de studenţi din cadrul facultăţii.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 11:48

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca doreşte să încheie anul 2020 într-o notă optimistă, printr-un eveniment special intitulat "Sărbători de iarnă la UBB".

Evenimentul va fi deschis cu un calup de colinde interpretate de corul Ligii Studenţilor UBB, urmat de prezentarea cu tema "Psihologia în pandemie: cum să avem sărbători fericite în pandemie?", susţinută de rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, iar finalul va fi marcat printr-un nou calup de colinde.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 11:20

Sub genericul #EducațiaContinuă, Ministerul Educației și Cercetării și Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române organizează o serie de întâlniri online dedicate prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba și literatura română și a modalității de aplicare acesteia, în perspectiva examenului ce va fi susținut, în anul 2021, de elevii clasei a VIII-a. Noua programă a fost aprobată prin ordinul de ministru nr. 3.472/10.03.2020.

Subscribe to Invatamant