Vineri, 15 Februarie, 2019 - 19:21

Elevii Şcolii 51 din Sectorul 2 al Capitalei vor uita orele de sport improvizate în sălile de clasă. Unitatea de învăţământ va avea, peste aproximativ un an, un adevărat complex sportiv cu patinoar şi sală de sport multifuncţională unde elevii vor putea practica toate sporturile pe care le doresc în timpul orelor de educaţie fizică şi nu numai. 

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 16:36

Aproximativ 6 mii de profesori din județele Timiș și Arad au fost în grevă japoneză. Au purtat banderole albe pe brațe în semn de protest față de unul dintre proiectele Ministerului Educației Naționale, care presupune mutarea orelor de sport la clasele pregătitoare, I și a II-a, de la profesorii de educație fizică la învățători.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 16:06

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Andrei Mihai Tănase, a afirmat că propunera asociaţiei a fost acceptată de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, astfel că anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie. Primul semestru va avea 15 săptămâni, iar cel de-al doilea, 20 de săptămâni.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 19:00

O profesoară care predă limba engleză la şcoala din comuna Sălişte, judeţul Alba, este acuzată pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un elev în vârstă de 14 ani. Femeia de 35 de ani a fost reţinută, iar joi a fost plasată sub control judiciar, fiindu-i interzis să mai predea la clasă.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 19:00

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, plănuieşte să renunţe la orele de sport din clasele primare. Potrivit proiectului de ordin, în programa elevilor de la clasa pregătitoare, de la clasa I şi a II-a, ora de sport va fi înlocuită cu o nouă materie pe care o va preda tot educatoarea. 

Este vorba despre o materie numiră Dezvoltare personală, care va fi predată tot de învățător. 

Conform proiectului de ordin Ecaterina Andronescu ar vrea să scoată cinci ore de Educaţie Fizică, predate de profesorii de Sport. Iar conform unor surse motivul este unul pur economic. 

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 15:22

Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul ar vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).

Însă elevii stau la fel de mult la școală, potrivit documentului citat, pentru că aceste ore ar urma să se transfere pur și simplu la materia Joc și mișcare, predată de învățătoare.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 14:39

Elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a care susţin simulările pentru examenele naţionale în luna martie vor avea pentru examenul de matematică o nouă structură pentru subiecte. Ministerul Educaţiei a propus în proiectele de ordin pentru organizarea simulării ca minimum 30% din subiectele de la matematică să fie sub formă de teste grilă (itemi obiectivi). 

În proiectul pentru simularea de la Evaluarea Naţională pentru clasa a VII-a se arată într-o notă că: 

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 13:18

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş organizează, în perioada martie - mai 2019, activităţi de pregătire sportivă şi consiliere nutriţională pentru candidaţii care vor susţine admiterea la programul de studiu Medicină Militară din cadrul Facultăţii de Medicină.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 12:57

 Poliția Locală Sector 2 se implică în prevenirea şi combaterea violenţei, în general, şi a celei şcolare, în special.
    În calitate de parteneri al Inspectoratului Școlar al Municipiului București și al Liceului Teoretic “Victoria”, reprezentanţii Poliției Locale Sector 2 s-au întâlnit în această săptămână cu elevii claselor IX – XII, în cadrul Proiectului „IMPLICĂ-TE ÎN VIAȚA TA”, ediția a II-a. 

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 12:43

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează, conform tradiției, cursuri de limba română pentru adulți și copii. Începând cu 25 februarie și până în data de 18 mai 2019, la sediul Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, viitorii cursanți vor pătrunde, pas cu pas, în tainele limbii române, sub atenta îndrumare a profesoarei Jenny - Marilena Vișa.  
Data limită de înscriere la cursuri este 22 februarie 2019. 

Luni, 11 Februarie, 2019 - 15:06

Către:    Consiliul Național al Elevilor

                Consiliul Județean al Elevilor – Vrancea

                Consiliul Județean al Elevilor - Timiș

 

 

Dragi colegi,

Pornind de la articolele de presă care acuză și discreditează organizațiile voastre, vrem să vă asigurăm public de susținerea și aprecierea organizațiilor semnatare.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 01:00
Târâș-grăpiș intrăm în secolul XXI...

Ministrul Finanţelor Publice a declarat, vineri seara, într-o emisiune la Antena 3, că prin noul buget va fi alocată o sumă de aproxiamtiv 10.000 de euro „pentru a pune lângă şcoli, acele containere care au baie”.

Suma cuprinde toate cheltuielile aferente unui asemenea proiect, respectiv racordurile la reţeaua de apă sau dotarea cu fosă septică, precum şi cu pasaj de trecere între şcoală şi WC, mai ales că multe dintre aceste şcoli sunt vechi şi în zonele rurale.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 16:10

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, afirmă că este de neacceptat ca elevii să fie meditaţi chiar de către profesorul lor de la clasă sau să facă orele de after school cu învăţătoarea lor şi afirmă că ar fi necesare anumite reglementări legislative în acest sens.

În opinia ministrului, meditaţiile reprezintă un fenomen extrem de complex, care ar trebui analizat corespunzător şi luate anumite măsuri.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 12:50

Având în vedere că în spaţiul public circulă o listă cu situaţia unităţilor şcolare cu grupurile sanitare în exterior, vă transmitem că, în ceea ce priveşte judeţul Argeş, informaţiile nu sunt actualizate. În prezent, în Argeş mai sunt doar 22 de şcoli cu grupurile sanitare în exterior sau care mai necesită modernizare, în 11 localităţi din judeţul Argeş.

Menţionăm că, în general, este vorba despre unităţi de învăţământ destructurate.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 20:00

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că nu este adepta măsurii de interzicere a telefonului mobil în şcoli, considerând că acesta a devenit un instrument de lucru.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 17:27

Profesorii, directorii şcolilor şi inspectorii din România vor trebui să-şi planifice concediile din timp şi să le efectueze în timpul vacanţelor şcolare. Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un ordin prin care modifică normele metodologice existente din 2011, prin care numai personalul de conducere din inspectorate îşi efectuau concediul de odihnă conform Codului Muncii, adică 25 de zile de concediu de odihnă. Acum, în această categorie intră şi directorii de şcoală.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 17:35

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, speră ca din anul viitor toate clasele din România să fie dotate cu tablă inteligentă, iar fiecare elev să aibă tabletă, precizând că valoarea proiectului este de 400.000.000 de euro. Acesta urmează să fie aprobat de Comisia Europeană.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 13:59
Regulament&condiţii de participare

Organizatori: Muzeul ASTRA, sub auspiciile Consiliul Judeţean Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naţionale

Data/ ora: 26 - 28 martie 2019, între orele 9:30 - 15:00

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 12:19

Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Mureş anunţă calendarul de admitere la Medicină Militară, pentru anul universitar 2019-2020, la Catedra de Pregătire Medico-Militară (Institutul Medico-Militar Bucureşti) de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş fiind scoase la concurs 56 de locuri, dintre care 50 pentru Ministerul Apărării Naţionale şi 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Etape de parcurs pentru a fi student la medicină militară:

Luni, 4 Februarie, 2019 - 15:22

80 de profesori vor fi instruiţi pentru a preda cursuri de anteprenoriat, iar 500 de studenţi vor primi pachete integrate de consiliere pentru a transforma ideile lor în afaceri de succes, după ce Universitatea Tehnica din Iaşi a creat, cu bani europeni, o reţea de 11 laboratoare de instruire.

Proiectul „AntreprenorIng”, finanţat în cadrul unui proiect european, cu scopul de a dezolta cultura antreprenonrială a studenţilor de la UniversitateaTehnică din Iaşi, va crea o reţea de 11 laboratoare de pregătire antreprenorială în universitate în perioada 2019-2021.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 13:44

În ziua de 31 ianuarie a.c., poliţiştii de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat o activitate cu caracter preventiv - informativ la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu.

Activitatea la care au participat aproximativ 100 de elevi a avut ca principal obiectiv prevenirea delincvenţei juvenile şi conştientizarea consecinţelor unui comportament deviant.

În cadrul discuţiilor interactive s-a urmărit recunoaşterea tuturor formelor de violenţă şi a contextelor sociale ce pot favoriza apariţia şi întreţinerea comportamentelor agresive.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 17:42

Trei școli din județul Iași au anunțat, joi, că suspendă cursurile, după ce inițial, anunțaseră că nu vor veni copiii din clasele unde era un număr mare de elevi bolnavi din cauza gripei sau a virozelor respiratorii.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a decis, joi, suspendarea cursurilor pentru vineri, 1 februarie, în trei insituții de învățământ, după ce miercuri fusese luată decizia să suspende pentru două zile doar cursurile în trei clase din cele trei școli gimnaziale.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 13:53

Intrarea în noul an chinezesc va fi celebrată la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu printr-un eveniment organizat de Institutul Confucius, Festivalul Primăverii. La 1 februarie, în Aula Magna, între orele 13,00-15,00 studenţii sbieni împreună cu profesorii din cadrul Institului Confucius vor prezenta o serie de obiceiuri şi tradiţii chinezeşti, care să macheze intrarea în Anul Mistreţului de Pământ. 

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 09:36

Vineri, 25 ianuarie 2019, elevii şi preşcolarii din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară vor fi liberi, conform unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătăţii.

Astfel, conform datelor raportate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna precedentă a fost înregistrată a doua săptămână epidemică din acest sezon gripal, cu o activitate gripală cu un trend crescător.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 09:00

Facultatea de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa a solicitat pe parcursul anului 2018 Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, ARACIS, acreditarea unui nou program de studii la ciclul masteral, în domeniul Ştiinţe ale educaţiei. Noul program, Management educaţional, a obţinut în decembrie 2018 acreditarea ARACIS, venind ca o completare firească a programului de licenţă Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (PIPP).
 

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 18:18

Structura anului școlar 2019-2020 aduce modificări față de structura acestui an, a anunțat Ecaterina Andronescu. Semestrul al II-lea să înceapă imediat după vacanța de iarnă, iar examenele din vară – Evaluarea Națională și Bacalaureat – să fie susținute „mai devreme”, ca „să aibă și profesorii vacanță”, sunt planurile anunțate de ministru.

„Săptămâna trecută, am regândit structura anului școlar. Este vorba despre structura anului școlar 2019-2020”, a declarat ministrul Andronescu, aflat într-un adevărat tur mediatic.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 15:19

​Începând cu anul școlar 2019-2020 elevii ar putea avea ore mai puține, vacanțe mai scurte, iar examenele de evaluare națională și bacalaureat mai devreme. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a precizat, într-un interviu, că vrea să pună în dezbatere publică proiectul privind regândirea structurii anului școlar. 

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 08:47

Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează luni, 21 ianuarie 2019, începând cu ora 17:00, la Centrul de Conferinţe al UPT, cea de-a VII-a ediţie a Sesiunii de comunicări studenţeşti pentru aplicaţii mobile. Competiţia e dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii mobile şi a fost concepută în primul rând pentru studenţii Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul UPT.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 08:35

Informare privind unităţile de învăţământ preuniversitar în care cursurile vor fi suspendate în data de 18 ianuarie 2019

Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situaţii de urgenţă, cursurile şcolare din 59 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţele Maramureş (56), Cluj (2) şi Harghita (1) vor fi suspendate integral vineri,18 ianuarie 2019.

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 16:07

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă s-au întors luni la școală, după vacanță de iarnă. Ei așteaptă acum vacanța intersemestrială, care durează o săptămână.

Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată în perioada 2 – 10 februarie, vacanţa de primăvară – în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie.

De asemenea, elevii ar putea să aibă parte de o minivacanță în această lună. Pe 24 ianuarie este Ziua Unirii Principatelor Române, o zi nelucrătoare.

 

Subscribe to Invatamant