Luni, 14 Octombrie, 2019 - 11:39

Între 1 și 3 noiembrie se vor desfășura la Cluj-Napoca Zilele SuperTeach, cel mai mare eveniment dedicat profesorilor din România, care va reuni în premieră peste 3.000 de participanți. Pe parcursul celor 3 zile de conferinţe şi ateliere, profesorii, părinţii şi antreprenorii se antrenează împreună pentru a transforma mentalitatea şi a dezvolta comunităţi de învăţare adecvate secolului 21 pentru generaţiile viitoare.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 12:18

Fundația Michael Schmidt continuă și în 2019 tradiția de a oferi materiale didactice și jocuri interactive pentru școlile care au secții cu predare în limba germană, în scopul creșterii atractivității educației în rândul elevilor, dar și pentru ca profesorii să se poată bucura de mai multă diversitate în pregătirea cursurilor.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 10:40

Trei federaţii sindicale din Sănătate, ale studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie, declanșează greva japoneză.

Studenţii susțin că situația de instabilitate politică, determinată de trecerea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului, creează premisele prelungirii crizei Rezidențiatului.

Studenţii îi îndeamnă pe cei care vor să participe la protest să facă rost de o mască medicală, să scrie pe ea Haştag Rezi şi să o poarte fie în mod uzual, fie la mână pe post de banderolă.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 13:47
Iar in Capitală, elevii invata si in trei schimburi

Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când numărul elevilor a scăzut sub trei milioane, iar 15 școli au fost închise de anul trecut. Paradoxul este că în orașe există școli supraaglomerate în care copiii învață în trei schimburi, cu ore reduse la 40 de minute.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:00
Noul calendar al examenului de rezidenţiat!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele șapte ordine de ministru necesare.

Sorina Pintea a declarat, vineri, că motivul amânării constă în faptul că nu are cine să semneze ordinul de examen, în condițiile în care nu există ministru la Educație.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 16:00

Mere stricate și cornuri expirate de o lună, asta primesc elevii de la patru școli din Alexandria. În plus, cornurile pe care le primesc copiii în programul ”Cornul și laptele” nu au termen de valabilitate, iar calitatea lor lasă de dorit.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 14:18

Un proiect unic în țară se desfășoară la Turda. Un microbuz dotat și mobilat ca un atelier școlar ajunge în comunitățile cele mai sărace din Turda, pentru a oferi copiilor ajutor la teme, meditații și alte activități educative. Scopul este prevenirea și reducerea abandonului școlar, iar proiectul a fost gândit de câțiva specialiștii din primăria Turda.

Școala Mobilă a pornit la drum înainte de ora 14.00 și pleacă spre unul dintre cele mai sărace cartiere din oraș, din zona industrială.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 09:24

Pe fondul declinului demografic, dar și al migrației tinerilor, numărul studenților români care sunt la facultate, în ciclul universitar de studii pentru licență, a scăzut la 377.370 de persoane, potrivit datelor extrase de Edupedu.ro din baza de date a Institutului Național de Statistică. Este cel mai mic număr de studenți din 1998 încoace, mai arată cifrele oficiale.

Duminică, 29 Septembrie, 2019 - 10:08

Potrivit calendarului pentru anul universitar 2019-2020, studenţii încep cursurile, oficial, pe 1 octombrie. Unele facultăţi au ales să organizeze festivităţile de deschidere mai devreme.

Cei 30.000 de studenţi de la Politehnica Bucureşti au început cursurile săptămâna trecută, iar cei de la Academia de Studii Economice Bucureşti participă luni, 30 septembrie, la ora 12:00, la deschiderea anului.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 16:04

Firma din Constanţa care furnizează în Vâlcea produsele de panificaţie în cadrul programului guvernamental "Laptele şi cornul" a primit trei amenzi, în valoare totală de 34.000 lei, în urma controalelor demarate de autorităţi după ce elevi de la mai multe şcoli din judeţ au primit cornuri mucegăite la şcoală.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 14:24

Fundația Orange anunță că a publicat sute de noi materiale digitale educaționale în limba română pe platforma Digitaliada, pe care le pot folosi gratuit profesorii și elevii din orice școală. Este vorba despre 360 de teste și evaluări semestriale (teze) în format digital pentru evaluarea competențelor elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 19:18

SNSPA anunţă că Alexandru Cumpănaşu nu a fost cadru didactic în instituţie, iar veniturile de peste 60.000 lei din declaraţia sa de avere provin de la activitatea în calitate de expert într-un proiect SIPOCA al Ministerului Dezvoltării, implementat în parteneriat cu SNSPA.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 19:00

Orele de educație fizică din învățământul primar vor putea fi predate și de către învățători, nu doar de către profesorii de specialitate, potrivit unei modificări a Legii Educației Naționale adoptate de Senatul României.

Până acum orele de educație fizică de la ciclul primar erau făcute obligatoriu de un profesor de sport. De acum, aceste ore vor putea fi făcute și de către învățătoarea de la clasă.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 18:40

​Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR) anunță ca elevii vor primi lunar câte un borcan cu miere începând cu anul 2020. Anunțul a fost făcut de Daniel Botanoiu, secretar de stat în MADR, potrivit portalinvatamant.ro.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 13:51

Luni, 30 septembrie a.c., are loc deschiderea anului universitar 2019-2020 la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Festivitatea de deschidere la nivelul universităţii se va desfăşura în Aula Magna a Palatului ASE între orele 9:30 -11:00. Vor participa membri ai conducerii universităţii, facultăţilor, invitaţi din mediul de afaceri, parteneri instituţionali, directori de colegii şi licee, cadre didactice, studenţi.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 18:00

Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, a declarat la începerea anului universitar de la Politehnica din Capitală că aceasta este cea mai bună universitate din România din punct de vedere al cercetării.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 10:58

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizaţiile studenţeşti EMSA (English Medical Students' Association) şi CMC (Corporation Medicale Cluj), cu Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Cluj-Napoca organizează, în perioada 24-26 septembrie 2019, a cincea ediţie a Seminarului de integrare a studenţilor internaţionali de la secţiile engleză şi franceză.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 19:23

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Senatului să voteze, în perioada imediat următoare, legea prin care se oferă protecţie cadrelor didactice împotriva violenței. Solicitarea vine în contextul în care de când a început anul școlar au fost mai multe cazuri de violență în școli. Iniţiativă legislativă depusă la propunerea FSLI a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 13:50

Luni, 23 septembrie, ora 10:00, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) vă invită să participaţi la festivitatea de deschidere a noului an universitar, manifestare care va avea loc în Noua AULĂ a Universităţii aflată în campusul UPB (lângă clădirea Bibliotecii Centrale).

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 13:49

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2019, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) organizează a noua ediţie a evenimentului "Bun venit la UAIC", dedicat informării şi orientării studenţilor din anul I. Pe parcursul celor trei zile, "bobocii" vor găsi în faţa Universităţii zeci de standuri amenajate special pentru ei. Prima oprire va fi la punctul de informare central, unde vor primi gratuit o mapă cu informaţiile esenţiale de orientare în studenţie.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 12:00

18 copii din comuna ilfoveana Nuci au vizitat pentru prima data Muzeul National al Aviatiei Romane, la invitatia voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. In cele doua cladiri de tip hangar ale muzeului si la expozitia in aer liber, copiii au admirat inventiile celor trei pionieri pa care Romania i-a dat lumii: Traian Vuia, Aurel Vlaicu si Henry Coanda. Actiunea face parte din programul “Ramaneti in scoala”.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 10:01

Începând de luni, 23 septembrie a.c., vor începe înscrierile pentru sesiunea de admitere din luna ianuarie 2020 la şcolile militare de subofiţeri din Drăgăşani şi Fălticeni. Tinerii giurgiuveni interesaţi de o carieră în Jandarmeria Română trebuie să depună cererile până la data de 15 noiembrie a.c.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 08:59

În urmă cu 25 de ani, când societatea ieşise din anii grei ai cenzurii comuniste, iar libertatea de exprimare a început să fie înţeleasă, la Universitatea Politehnica Timişoara îşi începea emisia primul post de televiziune din mediul universitar, Teleuniversitatea, care, în timp, a devenit un reper în massmedia timişoreană.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 15:42

Liceele la care niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat in sesiunea de vara din 2019 nu mai pot infiinta clase de a IX-a anul viitor, a hotarat Ministerul Educatiei.

Ordinul de ministru 5090/2019 a fost publicat deja in Monitorul Oficial. Astfel, aceste licee nu vor putea trimite anul acesta la minister propuneri pentru cifra de scolarizare pentru clasa a IX-a, potrivit EduPedu.ro.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 12:06

Energiile regenerabile, dezvoltarea sustenabilă, sunt termeni, dar şi valori care se impun din ce în ce mai mult în societatea de astăzi. Nu întâmplător, sunt valori asumate şi de Universitatea Politehnica Timişoara prin însăşi misiunea sa, atât în ceea ce priveşte componenta educaţională, cât şi cea de cercetare.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 19:28

Cluburile sportive studenţeşti cu personalitate juridică, înfiinţate, potrivit legii, prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, vor funcţiona, începând din noul an universitar, în subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat.

Decizia vizează descentralizarea activității celor 30 de cluburi sportive studențești existente la ora actuală și a fost aprobată în ședința Executivului de astăzi, 17 septembrie, prin modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 12:33

Un număr de 80 de elevi de la trei licee din judeţele Sibiu şi Vâlcea au testat, timp de două săptămâni, viaţa de student în cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:00

18 copii din localitatea ilfoveana Nuci au primit, la inceput de an scolar, ghiozdane cu rechizite din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Actiunea se inscrie in cadrul programului “Ramaneti in scoala” prin care voluntarii isi propun diminuarea abandonului scolar in comunitatile rurale.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 08:18

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Valer-Daniel Breaz, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu şi directorul general al Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, Gheorghe Dinu, au semnat astăzi, 10 septembrie, contractele de finanţare pentru proiectele "Sistem informatic de management al şcolarităţii - SIMS" şi "Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise - Biblioteca şcolară virtuală".

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 16:47

Pentru fiecare articol din oferta de rechizite Școala în coolori vesele achiziționat în perioada 19 august – 1 septembrie, Lidl a donat 1 leu către programul Teach for Romania. Această sumă va ajuta cadrele didactice înscrise în programul pe care Lidl îl sprijină pentru al treilea an consecutiv să își continue misiunea de a-i îndruma și educa pe cei peste 3000 de copii beneficiari proveniți din medii vulnerabile.

Subscribe to Invatamant