Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 20:00

Guvernul a decis rechemarea lui Gheorghe Dimitrescu din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Bonn, Republica Federală Germania. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de Executiv de vineri.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 14:24

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, urmează să fie adus în faţa procurorilor, pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență. Este vorba despre dosarul vizitei din SUA la învestirea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017.

Vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de învestire a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate anchetei.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 13:35

În şedinţa din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituţională a examinat, în cadrul controlului constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.71/2020 pentru alegerea Preşedintelui Camerei Deputaţilor, obiecţie formulată de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor.

În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 11:21

Cercetătorii Departamentului de Sănătate Publică al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), sub coordonarea Institutului Naţional de Farmacie şi Nutriţie din Ungaria (OGYEI), în colaborare cu alte institute de cercetare din Europa, au analizat, în cadrul Acţiunii Comune pentru Nutriţie şi Activitate Fizică (Joint Action on Nutrition and Physical Activity - JANPA), legislaţia, politicile şi programele naţionale de promovare a unei alimentaţii benefice sănătăţii în grădiniţe şi şcoli din 16 ţări membre în p

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 11:11

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:

SC MIRA CONSULTING IMPORT-EXPORT SRL, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea a două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 15:45

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica - condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender - rămâne cu această pedeapsă, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) i-a respins, miercuri, ultima cale extraordinară de atac. Alina Bica, fugară din România, se află în Italia.

Instanța supremă a respins miercuri, ca nefondat, recursul în casație formulat de Alina Bica.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 12:38

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie. Prin urmare, actul normativ este constituţional.

Anul trecut, Executivul a sesizat Curtea Constituţională în vederea exercitării controlului prealabil de constituţionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020 - rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 14:45

Procurorul general Gabriela Scutea a trimis marţi preşedintelui Klaus Iohannis cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru luare de mită.

"În cursul zilei de azi, 12 ianuarie 2020, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui României referatul de sesizare privind efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană care la data faptelor avea funcţia de prim-ministru, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită", anunţă Parchetul General.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 18:44

Curtea Constituţională a României va discuta pe 10 februarie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe legea care vizează unele măsuri privind republicarea actelor normative în Monitorul Oficial, au precizat, luni oficiali ai CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constituţională asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 24/2000 privind normele de tehnica legislativă pentru elaborarea actelor normative şi pentru modificarea Legii 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 17:05

Continuam dialogul fiica tati, dupa ce in episodul trecut mi-am luat in serios rolul de parinte grijuliu, cum spuneam, Rebecca si ti-am transmis, ceea ce ii este eminamente necesar sufletului tau de copil, in incercarea de a-ti lua viata in piept.

            Dar, tati, eu copilul tau in nedumeririle mele, te-as intreba pe tine; Viata prin ce calatorie si drumuri denivelate te-a dus si ce te-au facut sa intelegi pe tine, de tot ce s-a acumulat atat dupa invataminte, dupa o vasta experienta de viata si lume? Asculta, draga mea;

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 14:22

Direcţia Naţională Anticorupţie cere Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită pe vremea când acesta ocupa funcţia de prim-ministru.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 18:41

Doar 16 procurori și-au depus candidatura până vineri, la expirarea termenului, pentru cele 15 posturi de procuror european delegat în România, la Parchetul European condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi. În luna decembrie, Comisia Europeană a făcut apel la statele membre să-și numească rapid procurorii delegați pentru a permite Parchetului European (EPPO), noua armă a UE împotriva fraudei, să-și înceapă activitatea la 1 martie 2021.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 18:19

Doctorul Anca Elena Stefan, managerul Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan, a fost trimis vineri in judecata de procurorii DNA intr-un dosar in care este acuzata de fraude europene.

Conform comunicatului DNA, Anca Elena Stefan este acuzata de savarsirea infractiunii de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene. Faptele sunt facute in calitate de presedinte al asociatiei React.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 16:10

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea a părăsit închisoarea, după ce a ispăşit o parte din pedeapsa de 3 ani şi 7 luni pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Este vorba despre fostul director al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, care a fost eliberat condiționat din închisoare, după condamnarea în dosarul angajărilor fictive, în care este și fostul lider PSD Liviu Dragnea

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 15:05

Un fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Mihail Popescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a produs un prejudiciu Apelor Române de 11 milioane lei, în legătură cu neefectuarea unor lucrări de amenajare râuri.

În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei două angajate la Administraţia Bazinală de Apă Siret, Maria Diaconescu şi Anca Mirela Chiochiu, acuzate de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 17:38

Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 5 noiembrie 2021 începerea judecării recursului formulat de Traian Băsescu în dosarul în care fostul preşedinte a fost declarat în primă instanţă colaborator al Securităţii.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond - a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 13:50

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a spus joi că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a magistraţilor.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 10:54

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe s-a prezentat joi la DNA, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzațiile.

 "Am luat act de solicitarea domnului procuror. Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar, pentru că sunt nevinovat", a spus Costel Alexe, DNA.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 18:00

Procurorii au deschis dosar penal in rem (pentru fapte) pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, în cazul lui Alexandru Cumpănașu.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 București, miercuri a fost înregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a poliției, în care se fac cercetări pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, urmărirea penală fiind începută in rem.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 14:45

Inspecția Judiciară a declanșat acțiunea disciplinară âmpotriva procurorului militar în 11 septembrie, iar în luna decembrie a dat rezoluția de cercetare discplinară, dosarul fiind trimis Secției pentru procurori a CSM.

Procurorul Bogdan Pîrlog , Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureştieste vizat de alte patru cercetări disciplinare ale Inspecției Judiciare.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 14:22

​Președintele Klaus Iohannis a încuviințat marți cererea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 13:07

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut în vigoare marţi ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, fiind respinsă definitiv acţiunea introdusă în instanţă de avocata Minodora Ion.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 14:47

Procurorii DNA îl acuză pe Alexe că i-ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Comunicatul oficial al DNA:

Sâmbătă, 2 Ianuarie, 2021 - 17:09

Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Sorin Blejnar sau Alina Bica sunt doar câteva dintre numele grele care ar putea ieși din închisoare anul acesta.

Fostul lider al social-democraţilor, Liviu Dragnea, ar putea fi eliberat condiţionat, iar fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, s-ar putea întoarce în Madagascar, după ce Tribunalul de acolo a decis că a fost extrădat abuziv.

Totul ar putea deveni posibil după ce pedepsele unora dintre aceştia ajung la final sau unii dintre ei au uzat de căile extraordinare de atac, cum este şi cazul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 12:00

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

Persoană fizică, în perioada comiterii faptei director general al unei instituţii financiare nebancare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (în modalitatea traficării în interesul altuia), în formă continuată,

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 11:50

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a spus că joi va trimite Consiliului Superior al Magistraturii un proiect de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 12:25

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în două dosare distincte, a următoarelor persoane:

1. în stare de detenţie, a inculpatului MAZĂRE RADU ŞTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 10:19

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

POPESCU MIHAIL, la data faptei șef al Biroului achiziții publice în cadrul Consiliului Județean Neamț, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave,

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 18:00

Ioan Lazăr, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 17:17

Parchetul Militar din Iași a fost sesizat de Jandarmeria Galați în legătură cu ofițerul care a amenințat un polițist.

Reprezentanții Jandarmeriei Galați au transmis că la nivelul unității a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară după ce Europol a postat pe pagina de Facebook modul în care un jandarm amenința un polițist, în trafic, spunându-i că „La următoarea misiune, când voi coordona toate activitățile, voi avea grijă special de tine”.

În anchetă este luat în discuție comportamentul jandarmului față de lucrătorii de poliție.

Subscribe to Justitie