Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 10:49

O situație absolut halucinantă este dezvăluită și explicată de judecătoarea Dana Gârbovan, șefa Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Ea demontează mecanismul prin care s-a ajuns în situația în care un număr extraordinar de mare de judecători și procurori să fie anchetați de către Direcția Națională Anticorupție, în intervalul de timp în care această secție a Parchetului General a fost condusă cu o mână de fier de către Laura Codruța Kovesi. Noua inchiziție fusese creată în 2014 printr-un ordin nepublicat, deci secret, al procurorului șef DNA.

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 09:11

În data de 23.01.2020, Tribunalul Alba a prezentat Bilanţul activităţii desfăşurate în cursul anului 2019, în cadrul Adunărilor generale a judecătorilor Tribunalului Alba şi judecătoriilor arondate.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 15:05

Activitatea cu publicul a fost suspendată începând de joi, pe perioadă nedeterminată, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu excepţia cauzelor în care se apreciază că există caracter urgent, iar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a fost dispusă restrângerea acestei activităţi, cererile şi memoriile putând fi trimise doar prin poştă sau e-mail.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 13:44

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 ianuarie 2020, a unui inculpat, avocat în Baroul Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 13:13

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a avut, joi, o întâlnire cu premierul Ludovic Orban pentru discuţii pe tema pensiilor de serviciu.

"În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) a avut loc o întâlnire între preşedintele CSM, vicepreşedintele CSM şi premierul României. În cadrul discuţiilor au fost susţinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraţilor, cu referire la deciziile Curţii Constituţionale în materie şi reglementările internaţionale", a anunţat purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi.
 

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 11:23

În perioada 23-24 ianuarie 2020, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată  la  Zagreb, Croația. Este prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne la nivel ministerial care va avea loc în timpul președinției croate a Consiliului Uniunii Europene.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 18:18

Vasile Constantin Popa, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost condamnat definitiv, miercuri, de Instanţa supremă la şase ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de mai multe fapte de corupţie.

În acelaşi dosar au fost achitaţi definitiv Gabriel Mihalache, fost şef al Serviciului de Medicină Legală Bihor la data faptelor, şi Florian-Alin David, administrator al unei firme.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 16:06

Cei trei magistraţi propuşi pentru numirea la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT vor fi audiaţi pe 11 februarie de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat, miercuri, CSM.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 15:45

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Potrivit unui comunicat al CCR, transmis miercuri, Plenul Curţii Constituţionale s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului 36/ 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 15:10

Călin Popescu Tăriceanu este suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcție.

Anunțul l-a făcut chiar liderul ALDE, care susține că a primit o înștiințare de la Parchetul General.

Dosarul vizează perioada în care a fost președinte al Senatului, iar anchetatorii îl cercetează pentru că nu a pus capăt mandatului unui senator, aflat în incompatibilitate.

Tăriceanu a declarat pentru News.ro că e nevinovat întrucât legea nu îi permitea să acționeze în vreun fel.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 13:15

Cei trei magistraţi propuşi pentru numirea la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT vor fi audiaţi pe 11 februarie de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat, miercuri, CSM.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 11:53

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Curţii de Apel Galaţi aduce la cunoştinţă publică următoarele:
În data de 21.01.2020, la nivelul Curţii de Apel Galaţi s-a întrunit Adunarea generală a judecătorilor având în dezbatere, pe ordinea de zi, formularea unui punct de vedere referitor la abrogarea dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:58

Miercuri, 22 ianuarie a.c., polițiștii specializați în combatere a criminalității organizate din Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, desfășoară 3 percheziții în județul Hunedoara la persoane bănuite de proxenetism.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:40

Autorităţile fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, în urma situaţiei înregistrate, marţi, la Şcoala 133 din Bucureşti, unde mai mulţi elevi au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învatamânt.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:14

Personalul auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete (grefieri, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, grefieri documentarişti, grefieri statisticieni şi specialişti IT) îşi suspendă activitatea miercuri, între orele 10:00 - 12:00), ca urmare a iminentei abrogări a dispoziţiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu, se arată într-un comunicat de presă al sindicatelor din domeniu.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 18:43

Avocatul general al Curtii de Justiție a Uniunii Europene va formula în 31 martie concluziile în procesele intentate de instanțe din România privind obligativitatea recomandărilor MCV și controversata secție de anchetare a magistraților. Pledoariile în primele procese intentate de magistrați români la CJUE s-au încheiat marți, opinia majoritară fiind în sensul desființării Secției speciale. Un punct de vedere contrar a fost susținut de Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentat la CJUE de către avocatul clujean Radu Chiriță.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 18:22

Tânărul care în ianuarie 2019 i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba a fost condamnat marți la închisoare pe viață, decizia fiind luată de către magistrații Curții de Apel Timișoara. În prima instanță, el primise 25 de ani de închisoare.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 15:38

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis ca, începând de miercuri, să îşi suspende activitatea în sălile de judecată. Ei sunt nemulţumiţi de iminenta abrogare a pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 13:14

Instanţa supremă a respins, marţi, recursul în casaţie înaintat de Liviu Dragnea, prin care fostul lider al PSD cere să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive.

Decizia instanţei este definitivă.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 10:37
Declartia ministrului Justitiei Catalin Predoiu

Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a anunţat rezultatul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere: Procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Procuror șef al DNA și Procuror șef al DIICOT
În temeiul art. 54 din Legea nr.304/2004 privind Statutul magistraților, voi adresa Președintelui României, Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire:

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 09:40

Ministerul Justiției va anunţa, marți, propunerile pentru ocuparea funcțiilor de șef la DNA, Parchetul General și DIICOT, după care lista va fi înaintată CSM pentru obținerea avizului consultativ.

Lista procurorilor care au susținut interviul pentru şefia Parchetului General este: Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu - Marian Drilea - Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache, Răzvan Horaţiu Radu.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 19:39

Falsul medic italian Matteo Politi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, el fiind acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României.

Matteo Politi va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 17:41

Trei foşti directori din cadrul Operei Naţionale Bucureşti au fost condamnaţi luni de Tribunalul Bucureşti la închisoare cu executare, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie.

Potrivit deciziei instanţei, Iustina Cornel, fost director economic, a fost condamnată la 5 ani şi 4 luni de închisoare, Cătălin Alexandru Ionescu, fost director general, a primit 4 ani şi 4 luni de închisoare, iar Teodor Visalom, fost director tehnic, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 16:00

La ultimul termen al procesului, desfăşurat luni, procurorul DNA a solicitat instanţei ca Zgonea să fie condamnat la o pedeapsă, cu circumstanţe agravante, pentru trafic de influenţă. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este acuzat că intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean într-o funcţie publică importantă.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 11:03

Un procuror DNA a cerut luni, la Tribunalul Bucureşti, condamnarea lui Valeriu Zgonea la închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este acuzat că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean într-o importantă funcţie publică.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 10:53

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus, luni, că este ''deficitar'' modul în care a fost construită Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 19:41

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, potrivit încheierii pronunţate vineri, la Tribunalul Olt, unde cei doi au avut termen privind verificarea măsurilor preventive, măsura putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 14:22

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea depusă de George Becali, prin care omul de afaceri solicita să fie reabilitat, el având mai multe interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea.

"Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:38

Cei cinci candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) susţin, vineri, interviurile la Ministerul Justiţiei.

Este vorba despre Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea şi Daniel Horodniceanu.
Săptămâna aceasta au mai susţinut interviurile candidaţii pentru posturi de conducere în Parchetul General şi la DNA.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:31

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea depusă de George Becali, prin care cere să fie reabilitat, el având mai multe interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea.

"Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Subscribe to Justitie