Duminică, 9 August, 2020 - 00:00

De cînd a început pandemia asta, mă tot gîndesc că să am un fiu. L-aș face orice, numai jandarm sau polițist nu, deși pentru cine e ahtiat de seriale cu polițiști suedezi sau fan Murdoch, ca Nicolae Manolescu, pare o profesiune de-a dreptul pasionantă. În Berlin, polițiștii s-au infectat cu COVID în martie-aprilie mai rău ca personalul sanitar, că nu aveau nici măști, nici dezinfectant, dar trebuiau să ridice de pe zidul autostrăzii, lîngă aeroport, pe zecile de cretini care se înșirau cu picioarele bălăngănind deasupra traficului ca să își bea doza de bere în șir indian.

Vineri, 7 August, 2020 - 13:15

Biroul de Informare şi Relaţii Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna iulie 2020, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

Joi, 6 August, 2020 - 17:21

Curtea de Apel București a amânat joi, 6 august, pentru data de 10 august 2020, pronunțarea asupra cererii DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în dosarul care vizează violențele de la protestul din Piața Victoriei din București de pe 10 august 2018.

Știre în curs de actualizare.

Joi, 6 August, 2020 - 12:59
Care tinde spre proporționalitate, iar nu spre uniformitate

Avocatul Poporului a formulat un punct de vedere privind sesizarea de neconstituționalitate invocată de Guvernul României referitoare la prevederile Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi pentru modificarea art. 223 alin. (2) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală (Pl-x nr. 101/2020).

Miercuri, 5 August, 2020 - 20:43
Dosarul său de evaziune fiscală se întoarce la parchetul General pentru refacerea anchetei

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri, 5 august, ca dosarul in care omul de afaceri Adrian Sarbu si Mediafax Group erau acuzati de evaziune fiscala sa fie retrimis la Parchetul General pentru refacerea anchetei.

Dosarul a fost trimis in instanta in aprilie 2016 si a stat peste 4 ani in faza de camera preliminara.

Miercuri, 5 August, 2020 - 15:39
Decizie fără precedent - de favorizare a „infractorului”

Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a decis să nu fie solicitată retrimiterea la Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărârii CEDO în cazul Kovesi, anunță MAE, într-un comunicat de presă.

Termenul limită până la care se putea efectua cererea de retrimitere era ziua de miercuri.

Miercuri, 5 August, 2020 - 15:00

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brașov, s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale ca, prin Inspecția Muncii, să intervină la nivel național, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că o condiționare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancțiunile legale în mate

Marţi, 4 August, 2020 - 17:45

Procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial marţi soluţia de clasare a dosarului ''10 august'' şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Marţi, 4 August, 2020 - 14:23

Fostul director general al Administrației Naționale Apele Române a fost reținut de procurorii DNA. Victor Sandu este acuzat că ar fi luat mită un milion de euro de la reprezentantul unei firme, în schimbul unor contracte, în timpul în care a condus instituția.

Marţi, 4 August, 2020 - 11:49

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 3 august 2020, a inculpaţilor:

SANDU VICTOR, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită,

Persoana fizică, om de afaceri, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Marţi, 4 August, 2020 - 10:33

Forumul Judecătorilor din România a constatat că sediile instanțelor de judecată au devenit deja focare de răspândire a virusului SARS-CoV-2, existând cazuri numeroase în foarte multe dintre instanțele mari din municipiile importante ale țării. Acest fapt a determinat închiderea temporară a unor instanțe și amânarea judecării unor dosare.

Luni, 3 August, 2020 - 12:54

La solicitarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău, judecătorii Curţii de Apel Bacău au dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile (cu începere de la 31 iulie 2020), pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faţă de fiecare dintre următorii inculpaţi:

Joi, 30 Iulie, 2020 - 16:41

Instanţa supremă i-a desemnat, joi, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie.

Astfel, au fost traşi la sorţi patru judecători de la secţiile civile, doi de la Secţia penală şi un magistrat de la Secţia contencios.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 22:15

Public în premieră minuta prin care în Justiție – e adevărat, doar în primă instanță – a fost tranșată mizeria generată de Ludovic Orban în PNL București, atunci când a impus în mod ilegal staff-ului PNL două decizii, prin care i-a asigurat Violetei Alexandru președinția organizației pe Capitală. Totodată, de la cele două decizii s-a declanșat măcelul în PNL București. Mulți dintre semnatarii scrisorii de susținere a lui Rareș Bogdan au fost sancționați, prin marginalizare și uneori excludere.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 18:00

Curtea Constituțională a României a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon.

Cu majoritate de voturi, judecătorii CCR au decis că legea este constituțională în raport cu criticile formulate de șeful statului și au considerat obiecția drept „neîntemeiată”.

Decizia este definitivă și general obligatorie.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 09:39

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi bănuiţi de trafic de droguri. Au fost efectuate 2 percheziţii şi conduse la audieri 19 persoane.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 19:00

"Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, derulează în Bucureşti al optulea tratament de combatere a ţânţarilor, începând din data de 16 iulie. În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 12 echipamente de tip fogger (generator de ceaţă caldă).

Joi, 23 Iulie, 2020 - 18:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul "Tony Blair".

Joi, 23 Iulie, 2020 - 11:33

Avocatul Poporului a descoperit informații îngrijorătoare în urma demersurilor scrise și a anchetelor referitoare la efectuarea studiilor clinice pe pacienți vulnerabili.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 11:05

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că, în ultimele luni, a fost creat un front instituţional împotriva crimei organizate, care începe să dea rezultate.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 13:11

Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au confirmat efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de 13 suspecţi cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de şantaj prev. de art. 207 alin.l şi 3 C.pen. şi tâlhărie prev. de art. 233 C.pen.

În cuprinsul ordonanţei s-a reţinut pe scurt:

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 14:22

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie.

Procurorii susțin că fostul primar ar fi primit, în mai multe tranșe, peste două milioane de lei.

Ar fi procedat la fel și în alte doua cazuri, arată anchetatorii.

Deciza Tribunalului Dolj nu este definitivă.

Duminică, 19 Iulie, 2020 - 11:50

Cunoscutul oftalmolog Monica Pop se revoltă. Și semnalează pe pagina ei de Facebook o situație de un senzațional absolut. Și anume că suntem singurul stat din lume, care își internează în mod obligatoriu pacienții. Niciunde în altă parte, nici în stare de pandemie de coronavirus și nici într-o altă situație, în societatea modernă nu s-a mai practicat și nu se practică așa ceva. Ca cetățenii să fie închiși obligatoriu în unități spitalicești. Organizația APADOR-CH, la rândul ei, semnalează faptul că aceasta reprezintă o formă de arest. Decisă de medici.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 13:51

Astăzi, 17 iulie 2020, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 3 mandate de aducere pentru 3 suspecţi într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, respectiv divulgare a informaţiilor nedestinate publicităţii şi favorizarea infractorului.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 13:42

La data de 16.07.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului P.A., în vârstă de 48 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de pornografie infantilă în formă continuată şi corupere sexuală a minorilor.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2015 - 2019, inculpatul P.A. a căutat pe diverse reţele imagini/filmuleţe în care apăreau fete îmbrăcate sumar cu ciorapi, machiaj şi tocuri.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 23:27

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins joi cererea Sectiei speciale de arestare preventiva a fostului procuror Mircea Negulescu, acesta fiind plasat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, el avand interdictia sa plece din tara si sa ia legatura cu Victor Ponta si Sebastian Ghita, care sunt parti vata

Joi, 16 Iulie, 2020 - 12:23

Multă lume își va fi imaginat că Portocală este după gratii sau că face pe consilierul juridic pe la cine știe ce firmă de bandiți. Inregistrarea postată de Victor Ponta și preluată de mai toată media ne trezește la realitate.

Portocală este bine mersi, necondamnat, cu toate dosarele în coadă de pește. Și Onea este bine merci. Si Ardelean de la Oradea, tot așa. Și procurorul de la Brașov este bine merci. Toată echipa de demolat adversari și de mutilat destine, orchestrată de Luluța, a supraviețuit. Mai bine sau ma rău. N-a decontat nimic.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 21:44
Sub acuzația de de constituire a unui grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, fals si inducerea in eroare a organelor judiciare

Fostul procuror de la DNA Ploiesti Mircea Negulescu, favorit al fostei șefe DNA, Codruța Kovesi, a fost retinut miercuri seara de Sectia Speciala de Investigare a Infractiunilor din Justitie.

Masura ar fi fost luata in legatura cu dosarul Tony Blair, in care a fost pus sub invinuire fostul premier, actual lider al Pro Romania, Victor Ponta.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 16:21

Curtea Constituțională a respins miercuri, cu majoritate de voturi, obiecția de neconstituționalitate a „Legii Trianon” formulată de președintele Klaus Iohannis.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituțională în raport cu criticile formulate. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României”, potrivit unui comunicat al CCR.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 14:17

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea mai multor infracţiuni în dosarul "Black Cube", în legătură cu spionarea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Subscribe to Justitie