Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:15

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul. Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 11:50

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat, joi, pe site-ul ministerului Justiţiei, un raport al activităţii în cele 26 de luni de mandat.

Intraţi aici pentru raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader....
 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 16:00
Și daune morale pe măsura valorii: un leu!

Procurorul general a depus o acțiune la Curtea de Apel Alba în care cere ca Ministerul să publice pe site-ul propriu un comunicat în care să își ceară scuze pentru ceea ce scrie în raportul privind activitatea sa managerială.

În plus, avocatul lui Lazăr susține că cererea de suspendare a procedurii de revocare demarată de Tudorel Toader anul trecut, a rămas fără obiect.

Avocatul consideră că daunele morale de 1 leu și scuzele publice din partea ministerului reprezintă o reparare adusă reputației profesionale a lui Augustin Lazăr.

 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 13:21

La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:03

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectele pentru modificarea Codului penal şi celui de procedură penală. 

Proiectul legislativ care prevede modificarea Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi pentru 81 împotrivă şi două abţineri.

De asemenea, proiectul legislativ pentru modificarea Codului procedură penală a fost adoptat cu 181 „pentru”, 83 „împotrivă” şi o abţinere.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 11:17

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus marţi că la MJ nu figurează un proiect trimis spre avizare referitor la "ordonanţa pe achiziţii".

"MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative iniţiate de către alte ministere. MJ nu iniţiază şi nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. În evidenţele MJ nu figurează un proiect trimis spre avizare conform dispoziţiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la 'ordonanţa pe achiziţii'", a scris Tudorel Toader pe Facebook.
 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:46

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei eleve, din localitatea Şanţ, judeţul Bistriţa Năsăud, care a fost agresată de profesorul de sport. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 09:12

În sfîrșit, președintele Klaus Iohannis a semnat scoaterea lui Mircea Negulescu, zis Portocală din magistratură. Omul era magistrat cum șeful său era o capră zburătoare! L-au trosnit pentru că a forțat dosare penale, după cum l-a tăiat capul.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 09:02
Procurorul DNA protestează!

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte au pronuntat, luni seara, decizia in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost achitat in prima instanta pentru marturie mincinoasa. Decizia de achitare a fost, astfel, mentinuta si este definitiva.

In urma cu o luna, procurorul DNA a cerut rejudecarea intregului caz, in timp ce avocatul lui Tariceanu a cerut pronuntarea unei decizii definitive de achitare.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:36
Pe semnătura lui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 15:24

Secţia pentru procurori a CSM a decis vineri delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Bogdan Licu ocupă în prezent funcţia de adjunct al procurorului general.

"În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, în funcţia de procuror general al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni", se arată într-un comunicat al CSM.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:29

Instanţa Supremă a respins cererea procurorilor DNA de preschimbare a termenelor stabilite în dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Prin urmare, următorul termen în dosarul lui Dragnea are loc pe 20 mai, iar cel din cauza lui Vâlcov pe 11 iunie, aşa cum a stabilit iniţial instanţa.
 

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:11

Preşedintele Klaus Iohannis a spus joi că în ultimii doi ani, legi fundamentale într-un stat de drept au fost modificate în funcţie de interesul unor persoane.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 10:00

Întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de la Palatul Victoria, unde s-a discutat schimbarea lui Toader din funcţie s-a încheiat.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 18:00

Moțiunea simplă la adresa ministrului Justiției a fost amânată din nou.

Totul după ce PSD a decis, miercuri, remanierea ministrului Justiției.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 10:52
Deși revocat, candidează încă odată!

Potrivit unei declarații a președintelui Senatului, cea mai mare pensie din România va fi aceea pe care o va încasa Augustin Lazăr. „La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a spus Tăriceanu.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 17:43
Și renunță la un premiu primit din partea GDS (un fel de Societatea Timișoara)

Judecatorul CCR Daniel Morar anunță printr-o scrisoare deschisă că renunta la premiul primit in 2011 de la GDS argumentand ca decizia de a acorda premiul G.D.S. pe anul 2018 procurorului general Augustin Lazar l-a determinat sa reflecteze asupra semnificatiei acestui premiu.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 11:22

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe marți judecarea apelului în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina și ministru al Finanțelor, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Decizia de condamnare a fost dată în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an cu redactarea motivării sentinței.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 18:02
"Sunt total nevinovat. Consider ca acesta este un dosar politic”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni amanarea, pana pe 20 mai, a procesului in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in cazul angajarii fictive a doua secretare PSD la Directia Copilului Teleorman.

Procurorul DNA a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate, in care a cerut sesizarea CCR, iar avocatii lui Dragnea au solicitat acordarea unui nou termen pentru a le putea studia.

Insa procurorul DNA s-a opus cererii de amanare, precizand ca se incearca tergiversarea cauzei.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 17:50
Lasă „tinerei generații” și premiul Societății Timișoara

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni, la Timişoara, că transmite tinerei generaţii de procurori Premiul Speranţa de la Societatea Timişoara.

"La finalul mandatului de procuror general am un mesaj pentru tânăra generaţie. Transmit tinerei generaţii de procurori acest premiu împreună cu un Minister Public independent. Nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic, dimpotrivă. Acesta va fi un standard care împreună cu Premiul Speranţa va fi standardul european pentru ceea ce este de făcut mai departe", a spus Augustin Lazăr.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 12:00

După multi ani, o instanță de judecată i-a trimis la închisoare pe câțiva funcționari care manipulau secrete de stat în folosul unor demnitari.

În urmă cu 7 ani, un polițist judiciarist de la DNA a fost prins în flagrant cu fotografii ale unor documente din Ministerul Dezvoltării, pe care le-a predat secretarului de stat Valentin Preda. Nota secretă conținea informații ale SRI despre societatea TelDrum.

Beneficiarul final al operațiunii a rămas nedescoperit, însă cei doi, fostul polițist și fostul demnitar, vor executa 8, respectiv 4 ani de închisoare.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 13:46

1. Criticile mele legate de lentoarea și lipsa de consistență a măsurilor legislative absolut necesare pentru a pune capăt abuzurilor judiciare și a asigura respectul drepturilor omului și al interesului național în lupta împotriva corupției, au determinat o nouă acțiune diversionistă a forțelor ilegitime din subteranele „statului de drept” și din „industria anticorupției”. Ideea care se vrea acreditată este aceea că aș fi o armă folosită de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a se răfui cu ministrului justiției Tudorel Toader.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 07:59
Decizia de clasare s-a dat în august anul trecut, dar nu a fost făcută publică până acum

DNA a clasat dosarul actualului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro fostului premier ca să îl numească, în 2008, pe jurnalistul Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării .

Decizia de clasare s-a dat în august anul trecut, însă nu a fost făcută publică.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 18:14
Iohannis a făcut scurtă la mână semnând decretele

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 aprilie a.c., decretele de numire în funcţia de judecător sau procuror a candidaților care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019.

Numire în funcția de judecător:

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 10:54

13.07 Update: Iohannis, după consultările de la Cotroceni: 

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 09:40

Ministerul Justiţiei reia începând de vineri cea de-a doua procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de Procuror General.

Ministerul Justiției organizează, la sediul său din București, str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, cod 050741, în perioada 12.04.2019 – 08.05.2019, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care va deveni vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 19:00
Deoarece judecătorii au cerut o săptămână pentru a studia raportul

Curtea Constituțională a României (CCR) amână pentru 19 aprilie dezbaterile asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în corupție.

CCR a amânat și miercuri decizia pe  ceastă speță motivând că judecătorul raportor urmează să se interneze pentru o intervenție chirurgicală, potrivit unor surse.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 16:11

Continuă suspansul pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la postul de procuror șef european.

A patra rundă de negocieri pentru desemnarea șefului Parchetului European, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi între Consiliu și Parlamentul European, a fost anulată din cauza summit-ului Uniunii, organizat la Bruxelles.

Echipele de negocieri se află într-un blocaj total, astfel că o decizie ar putea fi amânată pentru la toamnă, după alegerile europarlamentare.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 15:55

Ministrul Justiţiei i-a respins pe toți candidații la funcția de procuror general - Augustin Lazăr, Gabriela Scutea, Daniel Horodniceanu și Marian Drilea. Procedura de selecție se va relua.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 12:16

Torționarul ultimilor ani de comunism s-a gîndit că o altă ticăloșie l-ar putea ajuta să iasă din încurcătură. Cum zic bețivii, cui pe cui se scoate! În viziunea procurorului speriat de bibliotecă, scandal cu scandal se îngroapă. Și proces cu proces se șterge. Și dacă președintele României mai transmite o mulțumire sau mai pune o floare și o carte pe post de cataplasmă, cucuiul României se resoarbe.

Subscribe to Justitie