Luni, 19 Octombrie, 2020 - 16:39

Judecătoria Sectorului 1 a decis validarea mandatelor în cazul a 45 de consilieri generali ai Capitalei, însă a invalidat mandatul lui Dumitru Dragomir. Printre consilierii generali validaţi de instanţă se află fostul selecţioner al naţionalei de fotbal Anghel Iordănescu, multipla campioana olimpică la canotaj Elisabeta Lipă, dar şi actriţa Monica Davidescu, toţi aleşi pe listele PSD.

Au fost validate mandatele consilierilor generali Vlad Voiculescu şi Ana Maria Ciceală (USR-PLUS), dar şi cel al lui Aurelian Bădulescu (PSD).

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 17:05

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru trafic de influenţă, după ce ar fi pretins şi primit bani de la o persoană, susţinând că va interveni la şefii Poliţiei Capitalei şi ai Poliţiei Judeţene Mehedinţi, pentru transferul acesteia de la Brigada Rutieră Bucureşti la IPJ Mehedinţi. Anterior, el ar fi pretins şi primit bani de la o altă persoană, pentru a interveni la conducerea unei unităţi militare şi a ISU Mehedinţi pentru transferul acesteia la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi, respectiv ISU.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 16:24

Tribunalul Bucureşti a amânat vineri, pentru 27 noiembrie, dezbaterea solicitării DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul ''10 august''.

Fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial, pe 4 august, soluţia de clasare a dosarului ''10 august'' şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Decizia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, însă solicitarea DIICOT a fost plimbată pe la mai multe instanţe.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 15:45

Liberalii au sesizat CCR cu privire la legea care mărește de la 500 la 1.200 de lei Indicele Social de Referință, în baza căruia se calculează ajutoarele sociale. PNL acuză că legea este impredictibilă și contradictorie și nu indică sursa de finanțare.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 15:10

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea depusă de George Becali, prin care omul de afaceri solicită să fie reabilitat, el având mai multe interdicţii după ce în anul 2015 a fost eliberat condiţionat din închisoare.

"Respinge ca prematur formulată cererea de reabilitare judecătorească a petentului Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în hotărârea instanţei.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 13:09

Judecătoria Sibiu a respins vineri validarea primarului reales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, informează un comunicat de presă al instanţei.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 08:43

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a declarat, joi, că are în vedere sesizarea Comisiei de la Veneţia, Consiliului Europei şi Asociaţiei Curţilor Constituţionale din Europa în privinţa declaraţiilor premierului Ludovic Orban împotriva CCR.

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 19:01

Veste bună pentru supravieţuitorii incendiului din clubul Colectiv: statul român va plăti cheltuielile aferente tratamentelor pe toată durata vieţii lor.

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 12:00

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului GAL AVRAM MARIUS, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 13:37

În contextul informaţiilor apărute în mass-media cu privire la extrădarea lui Radu Mazăre din Republica Madagascar în România, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări:

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 15:45

Curtea Constituţională a României a decis, joi, cu unanimitate de voturi, că sunt neconstituţionale dispoziţiile articolului 79 alineatul (5) din Legea privind statutul funcţionarilor publici.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 15:23

Instanța supremă a constatat vineri ”neregularitatea” rechizitoriului întocmit de Secția Parchetelor Militare în Dosarul Revoluției, prin care în 5 aprilie 2019 au fost trimiși în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus. Magistrații ICCJ au exclus mai multe probe de la dosar și dau procurorilor militari un termen de 5 zile în care să remedieze "neregularitățile" și să decidă dacă cer restituirea dosarului sau mențin hotărârea de trimitere în judecată.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 12:50

La data de 08.10.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 16:10

Mircea Sandu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a fost achitat joi de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 724.000 lei de la reprezentanţii unei case de avocatură.

În acelaşi dosar, soţia lui Mircea Sandu, Elisabeta Sandu, a fost achitată pentru complicitate la luare de mită.

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face apel.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 13:40

În ziua de 8 octombrie 2020, Plenul Curţii Constituţionale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.79 alin.(5) din Legea nr.188/1999 privind statutul funcţionarilor publici sunt neconstituţionale.

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 15:07

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad fac percheziţii, miercuri, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de unde ridică mai multe documente.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 18:21

În ziua de 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 18:00

Ministerul Justiţiei în această perioadă procedura de selecţie a candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în condiţiile în care mandatul actualului judecător, Camelia Toader, urmează să expire.

Marţi, 6 octombrie, au fost făcute publice numele celor nouă candidaţi care vor susţine interviul în faţa unei comisii special constituite, în perioada 21-22 octombrie 2020. Aceştia sunt:

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 11:03

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

- CHIRAN ION, la data faptelor director al Direcţiei de Pază şi Ordine (D.P.O.) a judeţului Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:

- abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (3 fapte),

- folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 17:17

Se fac verificări la școala din Constanța din curtea căreia mai mulți adolescenți au fost luați duminică de poliție. Directorul unității și-a dat demisia, în semn de protest față de acțiunea forțelor de ordine.

Directorul demisionar al școlii susține că până acum a făcut nenumărate sesizări referitoare la faptul că persoane adulte necunoscute obișnuiesc să intre în curtea unității de învățământ.

El acuză că nu s-a luat nicio măsură.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 15:39

PLUS a câştigat definitiv în instanţă un proces prin care cerea primarului Sectorului 5, Daniel Florea, să prezinte defalcat bugetul pe anul 2019, a anunțat luni Vlad Voiculescu.

”Curtea de Apel Bucureşti constată în mod definitv ilegalităţile comise de PSD şi Daniel Florea în Primăria Sectorului 5”, a scris pe Facebook liderul PLUS București, Vlad Voiculescu.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 12:56

În continuarea comunicatului nr. 472/VIII/3 din 04 august 2020, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

- SANDU VICTOR, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită,

- persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 15:28

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a pronuntat in aceasta saptamana 6 hotarari prin care a obligat statul roman sa plateasca despagubiri de peste 15 milioane de euro proprietarilor ale caror imobile nationalizate au fost vandute chiriasilor, a anuntat vineri Asociatia pentru Proprietate Privata (APP).

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 11:16

Doi ofiţeri de poliţie reţinuţi pentru cercetări privind săvârşirea unor fapte de corupţie şi alte infracţiuni

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 13:38

Federația Sindicatelor Silva salută decizia Curții Constituționale a României de miercuri, 30 septembrie, prin care a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și a constatat că sunt neconstituționale prevederile art. I din Legea pentru modificarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 12:43

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost înregistrate două cauze penale în legătură cu desfăşurarea alegerilor locale în Sectorul 1 din Bucureşti.

Primul dosar penal a fost înregistrat la data de 28.09.2020. în urma unui apel la serviciul urgenţă 112 şi are ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, prevăzută la articolul 391 din Codul Penal.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 18:15

Câştigătorul Sectorului 5 şi fost primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a venit la Curtea de Apel Bucureşti pentru a participa la dezbaterile în dosarul "Colectiv". Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare în acest caz.

Curtea de Apel București judecă astăzi un nou termen în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone a apărut în fața celor două judecătoare care vor pronunța sentința finală. La Tribunalul București, el a primit 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, dar a făcut recurs.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 18:00

Legea pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, cunoscută și ca „DNA-ul Pădurilor”, este neconstituțională, au decis, miercuri, judecătorii CCR.

„A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională Legea pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, transmite CCR.

Obiecția de neconstituționalitate a fost formulată de Guvernul Orban pe 15 iulie.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 10:39

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 18:24

Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti anunţă că solicitarea lui Robert Negoiţă de anulare a ordinului prefectului Capitalei prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al Sectorului 3 al acestuia a fost respinsă de instanţă.

Subscribe to Justitie