Vineri, 12 Iulie, 2019 - 08:10

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 321 de locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Olanda oferă 165 de locuri de muncă pentru culegători fructe, muncitori în sere de flori, muncitori în producţia de roşii, muncitori necalificaţi în grădinărit şi horticultură, operatori la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesori bulbi de flori, procesori de flori şi plante în sere;

Joi, 11 Iulie, 2019 - 11:59

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud sunt înregistrate 744 locuri de muncă vacante.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 18:40

În perioada 03.06.2019 - 28.06.2019, ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Motivarea campaniei

Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, datorită consecințelor sociale și economice pe care le produce:

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:38

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti informează absolvenţii instituţiilor de învăţământ, promoţia 2019

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:36

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 316 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Olanda - 165 locuri de muncă pentru: culegător legume şi fructe, muncitor în sera de flori, muncitor în producţia de roşii, muncitor necalificat în grădinărit şi horticultură, operator la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesor bulbi de flori, procesor de flori şi plante în seră;

Luni, 8 Iulie, 2019 - 19:05

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 28.023 locuri de muncă. 

Luni, 8 Iulie, 2019 - 12:40

Un român din cinci spune că a acceptat cel puțin o dată de-a lungul carierei un job mai prost plătit, iar doi din cinci spun că ar fi dispuși să accepte un job pe mai puțini bani în schimbul altor avantaje pe care le consideră mai valoroase, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 12:22

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii .O decizie aflată sub semnul campaniei electorale. Deși a manifestat în repetate rânduri critici și reticențe la adresa acestei legi „populiste”, președintele nu a cutezat să o respingă, având în vedere impactul pe care ar fi putut să îl aibe asupra unui întreg eșantion de alegători, la prezidențialele din toamnă.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 13:02

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 28.977 locuri de muncă. 

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 14:01

În perioada ianuarie-mai 2019, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, 10.108 persoane.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 14:00

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 330 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Olanda - 178 locuri de muncă pentru: culegător legume şi fructe, muncitor în sera de flori, muncitor în producţia de roţii, muncitor necalificat în grădinărit şi horticultură, operator la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesor bulbi de flori, procesor de flori şi plante în seră;

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 11:35

În luna iunie, românii au continuat să-și caute joburi noi, volumul total de aplicări pentru un alt job crescând cu 5% comparativ cu luna mai a acestui an. Un procent similar de creștere a fost înregistrat și în comparație cu anul anterior.
În luna iunie, cele mai căutate joburi au fost în domenii precum financiar-contabilitate, transport, inginerie și BPO 

Luni, 1 Iulie, 2019 - 19:51
Olguta castiga repriza de catfight cu aritmetica

Dupa ce au impanzit televiziunile si social-media cu reluarea la nesfarsit a licentei unei Romanii-gradina a Maicii Domnului, stapanitorii nostri au decis sa mutileze definitiv aceasta gradina, sa taie copacii seculari si sa ii dea foc de-a dreptul.

Saptamana trecuta, Romania si-a programat, cu nonsalanta, intrarea in faliment, in timpul unui spectaculos meci de catfight dintre atletica zeita a karatismului pesedist, Olguta Vasilescu, si o grecoaica timida, cu ochelari si cosuri pe fata, Aritmetica (ἀριθμoς arithmos/numar-τική, tike/tehnica) . Acest meci, cu Olguta chiuind victorioasa peste cadavrul rigidei Aritmetici, reprezinta triumful absolut al celor trei decenii ale perioadei Andronescu din invatamantul romanesc, ajuns singurul sistem de educatie din lume cu doctoratul obligatoriu (o figura de stil, desigur, sunt inca unii care se incapataneaza sa ramana fara doctorat in CV, probabil nu vor in politica!).

Programata genetic sa devina o frizerita de succes in Craiovita Noua, Olguta si-a depasit conditia si, precum intr-un musical de la Bollywood, a devenit doctoreasa si ministreasa, iar armatele de Dancila ale PSD i-au incredintat pe mana viitorul Romaniei. Acum, sa recunoastem: pe langa Viorica Dancila, Olguta pare academician. Problema noastra vine din faptul ca asa cum Dancila incearca a se lua in serios si Olguta se ia in serios. Si face legi cu o inconstienta nedemna de vremurile noastre. Iar acele legi ne trimit direct in faliment.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 19:21

Cei mai mulţi români se feresc să îşi negocieze salariul la angajare. Cei mai mulți spun că evită să discute acest subiect, de teamă, de rușine sau din reflexul tăcerii impus în comunism. Reprezentanţii companiilor ar dori să discute subiectul chiar de la interviul de angajare și chiar să crească suma oferită.

La interviul de angajare, mai puțin de jumătate dintre români negociază salariul, deși suma oferită de companie ar putea fi mărită și cu 25%, arată cel mai recent studiu făcut de o platformă de recrutare online.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 11:57

Mai puțin de jumătate dintre candidații care se prezintă la un interviu negociază salariul, deși suma oferită de companie poate fi mărită de regulă cu până la 25%, afirmă peste șase din zece angajatori. Și mai puțini sunt cei care își negociază beneficiile extra-salariale, arată datele celui mai recent sondaj BestJobs.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 16:10

Asociația Culturală Amphion din Târgu Mureş, în parteneriat cu Formprof Servicii SRL și Unic Sports SRL, anunță că, în intervalul 22 mai – 5 iunie 2019, au avut loc Concursurile pe meserii organizate în cadrul proiectului Program integrat de stagii de practică”, ID POCU/90/6.13/6.14/108985, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și implementat în Regiunea Centru, Tîrgu-Mureș, judeţul Mureş.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 14:56

Legea pensiilor de stat a primit votul comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi ar urma să intre la votul final mâine, în plen. Legea care schimbă formula de calcul a pensiilor a fost declarată parţial neconstituţională şi de 6 luni se află în procedură parlamentară de reexaminare. Dacă legea e adoptată de Parlament şi promulgată de preşedinte, pensiile cresc din septembrie cu 15%, iar din 2021 se va aplica noua formulă de calcul în integralitate.

La votul din comisii au fost înregistrate doar patru abţineri, restul voturilor fiind favorabile. 

Luni, 24 Iunie, 2019 - 13:55

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanţei. Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 10:26

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa selecţionează candidaţi pentru sesiunea de admitere ianuarie 2020, în instituţiile militare de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

- Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, învăţământ de zi: 190 locuri
- Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni, învăţământ de zi: 170 locuri

Luni, 24 Iunie, 2019 - 10:23

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanţei. Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 14:12
Cererile pentru a lucra în Hertfordshire și West Essex sunt acceptate până la data de 22 iunie

Medicii specialiști medicină de familie din țările Uniunii Europene sunt căutați pentru a ocupa funcții care se află în zone atractive din Marea Britanie. Medicii specialiști medicină de familie interesați vor beneficia de cursuri de orientare în orașul Piaseczno, în apropiere de Varșovia, începând cu data de 12 august, iar apoi la începutul lunii noiembrie. 

Joi, 20 Iunie, 2019 - 08:47

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 465 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Ungaria - 118 locuri de muncă pentru: ajutor bucătar, asistent comercial, brutar, bucătar, casier, cofetar, consilier vânzări, dulgher, electrician de reparaţii frigidere, facturist, lucrător în construcţii, manipulant mărfuri pe raft, măcelar, montator structuri pentru construcţii, montator structuri metalice, muncitor necalificat, operator la maşini de prelucrare în industria alimentară, sudor, vânzător.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 11:35

Mai mult de jumătate dintre români cred că este posibil ca postul lor să fie înlocuit de roboți și automatizare mai devreme sau mai târziu. Există însă și meserii considerate sigure, ce nu pot fi automatizate, precum cea de preot, artist sau psiholog, dar și joburi pe care românii le-ar vrea înlocuite de roboți, cel de funcționar public fiind în topul preferințelor, arată datele ultimului sondaj efectuat de BestJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 14:05

Familia celei mai mari organizaţii  din Cultură şi Mass-Media, Federaţia FAIR-MediaSind, s-a mărit cu încă un membru: Sindicatul Independent al Artiştilor Instrumentişti din Orchestra Simfonică Botoşani, Filarmonica de Stat Botoşani.

Biroul Executiv Permanent al FAIR-MediaSind a validat, cu unanimitate de voturi, afilierea Sindicatului din  Filarmonica Botoşani la federaţie, ca membru cu drepturi depline.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 11:55

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la A.J.O.F.M. Bistriţa - Năsăud şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referinţă este de 500 de lei). Termenul de 60 de zile de la absolvire pentru înregistrare la A.J.O.F.M.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:28

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 27.092 locuri de muncă. 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 10:59

Două treimi dintre companiile românești sunt decise să investească semnificativ în digitalizare, în următorii trei ani, în condițiile în care 80% se confruntă, printre altele, cu problema resursei umane calificate. 79% vizează investiții în producție, 50% în control și 46% în planificare, arată rezultatele unui studiu realizat în rândul a peste 300 de companii din industria românească.

Sâmbătă, 1 Iunie, 2019 - 23:08

SexWorkCall, asociație comunitară a lucrătorilor si lucrătoarelor sexuale din România, organizează pe 2 iunie 2019, între orele 17:00-19:00, în Parcul Izvor, un protest prin care solicităm statului roman dezincriminarea totală și de urgență a muncii sexuale. Considerăm că în acest moment, pedepsirea directă și indirectă a muncii sexuale are efecte profund îngrijiorătoare asupra unei întregi categorii de cetățeni.

Joi, 30 Mai, 2019 - 14:44

Un tânăr acrobat a căzut de la câțiva metri și și-a rupt un picior într-un circ din Pitești. El interpreta în spectacole rolul lui Spiderman și făcea o repetiție pentru o scenă în care ar fi urmat să facă un salt care să impresioneze.

Tânărul ucrainean, în vârstă de 21 de ani, fie nu a făcut o priză corespunzător, fie a alunecat, așa că a căzut de la 3 metri înălțime.

Colegii lui au sunat la 112 și un echipaj de terapie intensivă mobilă a fost trimis la fața locului.

Joi, 30 Mai, 2019 - 11:39

Trei sferturi dintre angajatorii din România nu acordă beneficii suplimentare salariaților care au copii în întreținere, nici măcar cu ocazia zilei de 1 iunie, arată un sondaj efectuat de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Prin comparație, tendințele din statele occidentale confirmă accentul tot mai mare pe care angajatorii îl pun pe motivarea echipei prin beneficii extinse și pentru membrii familiei. 

Subscribe to Muncă (Protecție socială)