Luni, 30 Martie, 2020 - 11:05

Banii pentru pensii şi prestaţiile sociale sunt planificaţi în buget şi încercăm să ajungă la beneficiari chiar mai devreme, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 17:06

Începând de vineri, 27 martie, voluntarii și reprezentanții ONG-urilor care achiziționează produse pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu vor beneficia de casă dedicată în hipermarketurile și supermarketurile Auchan și de case cu acces prioritar în magazinele de proximitate MyAuchan clasice. Acestea vor fi disponibile pe toată durata programului de funcționare a magazinelor, iar accesul se va face pe baza declarației pe propria răspundere privind motivul deplasării. 

Vineri, 27 Martie, 2020 - 16:26

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că procedura privind accesul firmelor la ajutorul de stat acordat  în urma trecerii angajaților în șomaj tehnic, a fost simplificată. Violeta Alexandru a dat asigurări că banii vor fi alocați de Executiv, în termen de 15 zile de la depunerea actelor la AJOFM.  Solicitările pot fi trimise online.

Joi, 26 Martie, 2020 - 17:45
Pledează pentru aplicarea imediată, nebirocratică, a susținerii mediului de afaceri cu capital autohton

Patronatul Investitorilor Autohtoni - PIAROM urmărește cu maximă atenție măsurile importante adoptate de Guvern în condițiile stării de urgență, înțelegând preocuparea majoră vizând menținerea unei bune stări de sănătate a populației, îndeosebi prin măsuri în sprijinul protejării salariaților ce trebuie să se deplaseze la locul de muncă.

 

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 19:08

Într-o solicitarea adresată principalelor ministere, artiștii independenți din România, rămași fără venituri după închiderea sălilor de spectacole, cer să fie tratați ca „antreprenori ai propriului talent”

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, atrage atenția Guvernului că artiștii independenți au rămas fără venit, după ce „activitatea lor s-a suspendat de pe-o zi pe alta prin măsurile prevăzute în ordonanța militară nr. 1, ” a scris pe Facebook Vlad Alexandrescu.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 19:00

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a publicat, marţi, o serie de recomandări pentru persoanele care lucrează sau care urmează să lucreze de acasă, în perioada următoare, printre sfaturi fiind cele legate de cumpărăturile online, securizarea mediului de lucru şi grija pentru felul în care copiii "navighează" pe Internet.

Recomandările publicate au la bază cooperarea strânsă între CERT-RO cu Europol.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 18:42

Platforma de recrutare online BestJobs permite angajatorilor să posteze gratuit, în perioada următoare, anunţuri cu locuri de muncă la distanţă, informează BestJobs într-un comunicat remis marţi.
​​​​​​​
Demersul survine în contextul nevoii tot mai mari a companiilor de a se alinia la noul mod de lucru în contextul epidemiei de coronavirus, afirmă reprezentanţii platformei de recrutare.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 12:19

BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, se alătură inițiativelor de limitare a răspândirii coronavirusului și permite angajatorilor să posteze gratuit, în perioada următoare, anunțuri cu joburi de la distanță. Demersul BestJobs vine în contextul nevoii tot mai mari a companiilor de a se alinia la noul mod de lucru în contextul epidemiei de Coronavirus. 

Marţi, 24 Martie, 2020 - 10:10
Date esențiale despre: munca la domiciliu; telemunca; concediul pentru supravegherea copilului!

Specialistul în dreptul muncii, colaboratorul FACIAS, avocatul Costel Gîlcă pune la dispoziția tuturor celor interesați “Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă”. În contextul în care zeci de mii de angajatori se află într-o situație juridică care generează modificări ale relațiilor de muncă, un Ghid al relațiilor de muncă este mai mult decât bine venit pentru a pune cap la cap noutățile legislative și pentru a putea acționa rapid.         

Marţi, 24 Martie, 2020 - 09:59

Consiliul Județean Ilfov va cumpăra echipamente de protecție necesare medicilor de familie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Luni, 23 Martie, 2020 - 17:00

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a anunţat luni, prin intermediul unei postări video pe pagina de socializare a aeroportului ieşean, că mai bine de jumătate dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, aceasta fiind prima instituţie din judeţ care anunţă luarea unor astfel de măsuri.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 10:00

În mass-media există o avalanşă de ştiri despre „şomajul tehnic în condiţiile coronavirusului”.

Aceste ştiri sunt alimentate, în cea mai mare parte, de numeroasele declaraţii ale unor reprezentanţii ai Guvernului, în special ale prim-ministrului Ludovic Orban.

De mai multe săptămâni aceste afirmaţii sunt numai „pe vorbe”, fără un temei legal, fără ca până acum (20 martie 2020) să fie publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se reglementează „şomajul tehnic în condiţiile coronavirusului”.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 17:07

Un număr de 200.000 de contracte de muncă suspendate au fost înregistrate la nivelul acestei săptămâni, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Joi, 19 Martie, 2020 - 12:51

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu informează persoanele fizice şi juridice beneficiare a prevederilor Legii 76/2002, că s-au luat următoarele măsuri de simplificare a procedurilor administrative şi anume:

Persoanele fizice

- nu mai au obligativitatea să prezinte adeverinţa de venit eliberată de administraţia financiară privind veniturile impozabile realizate, acest document va fi obţinut de AJOFM SIBIU direct, în mediul electronic de la ANAF;

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:51

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
18 martie 2020
Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis miercuri, 18 martie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

 

București, 18 martie 2020

 

Domnului Titus Corlățean

Președintele Senatului

 

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituția României, republicată,

formulez următoarea

 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:39

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), reprezentant autorizat al comunităţii de afaceri a Capitalei, a transmis Guvernului României o serie de măsuri, solicitate de firmele bucureștene, membre şi nemembre, propuse spre a fi avute în vedere în cadrul activității Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM). 

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:35

Angajații români se tem că urmează o criză economică declanșată de efectele coronavirusului, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Aceasta este principala îngrijorare pentru unul din doi respondenți, urmată de temerea că ar putea contacta virusul (31,1%) sau că ar putea să-și piardă locul de muncă în perioada următoare (11,2%).

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 11:53

Conducerea şi angajaţii uzinei Dacia au decis încetarea de joi a activităţii celor 14.000 de lucrători din fabrică, pentru protejarea sănătăţii angajaţilor, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, la Digi 24.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:19

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat marţi seara, la Digi 24, că se află în discuţii cu oficialii Ford de la Craiova pentru a găsi soluţii de ajutor.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 09:38

Evoluția situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul a peste 150 de țări și rapiditatea cu care acesta se și propagă pe teritoriul României au provocat o evidentă stare de alarmă la nivelul societății, atât cu privire la aspectele sanitare, cât și față de iminentul impact negativ al acestei pandemii asupra economiei.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 19:45

În ședința CNTDS de marti, 17.03.2020, BNS a cerut adoptarea unor soluții speciale pentru a răspunde provocărilor ridicate de situația specială cu care ne confruntăm, astfel încât să protejăm lucrătorii, locurile de muncă și sănătatea salariaților.

Considerăm că se impune ca setul de măsuri adresate contextului actual să se subsumeze unui set de principii, astfel:

Marţi, 17 Martie, 2020 - 13:18

Costul total al forţei de muncă în România a înregistrat cea mare creştere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în trimestrul patru din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, a anunţat Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Costul orar al forţei de muncă a crescut în perioada octombrie-decembrie 2019 cu 2,7% în Uniunea Europeană şi cu 2,4% în zona euro, comparativ cu trimestrul patru din 2018. 

Marţi, 17 Martie, 2020 - 13:13

Conducerea CNAS a decis suspendarea audienţelor şi a relaţiilor directe cu publicul pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus.

Măsura de suspendare a audienţelor la sediul instituţiei va fi aplicată în toate casele de asigurări de sănătate teritoriale, cu posibilitatea ca, în funcţie de evoluţia situaţiei să fie luate noi decizii.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 09:48

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor condamnă atitudinea "iresponsabilă" a angajatorilor care forţează jurnaliştii să lucreze din redacţii!

Luni, 16 Martie, 2020 - 18:22

Iohannis anunță suspendarea controalelor la angajatori IInstituția care ar trebui, în aceste zile, să verifice dacă angajatorii își respectă obligațiile de a proteja angajații față de pericolul infectării cu virusul COVID-19 este blocată. Surse din cadrul Inspecției Teritoriale a Muncii au declarat că inspectorii nu au nici ei echipamente de protecție și, din acest motiv, refuză să meargă pe teren să efectueze controale.

Luni, 16 Martie, 2020 - 13:59

Peste 1 milion de angajați din economia românească riscă să intre în șomaj sau să fie disponibilizați, iar zeci de mii de firme și PFA-uri să se închidă care urmare a ,,coronacrizei’’ care afectează deja semnificativ România. În numai câteva zile, sute de firme, în special din zona serviciilor către populație, organizării de evenimente și din HORECA și-au suspendat activitatea, fapt care va genera consecințe economice semnificative pe lanțurile de business, arată o analiză realizată de analiștii de la Frames.

Luni, 16 Martie, 2020 - 11:37

Hotărârea de Guvern pentru aplicarea Legii privind zilele libere acordate părinţilor cu copii minori în supraveghere pe perioada închiderii şcolilor va fi adoptată de Executiv în prima şedinţă de Guvern, programată miercuri, a anunţat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

"Pregătim Hotărârea de Guvern în aplicarea Legii privind zilele libere pentru părinţii având copii minori în supraveghere pe perioada închiderii şcolilor şi va intra în prima şedinţă de Guvern anunţată pentru miercuri", a anunţat Violeta Alexandru.

Joi, 12 Martie, 2020 - 13:14

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 177 de locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Spania - 50 de locuri de muncă pentru: muncitor în agricultură - cules fructe (cireşe, nectarine, pere, piersici);

Germania - 46 de locuri de muncă pentru: bucătar, cameristă/roomboy, mecanic locomotivă, asistent stomatologie, lucrător în producţia de alimente şi băuturi, mecanic proces (maşini prelucrare componente din plastic);

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 08:54

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, spune, într-o postare pe Facebook, că în această perioadă nu ar recomanda părinţilor concediul de odihnă sau concediul medical.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 14:04

BLOCUL NAȚIONAL SINDICAL a solicitat azi convocarea de urgență a Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, având în vedere situația de forță majoră determinată de apariția și în România a epidemiei de coronavirus (covid – 19).

Măsurile deja anunțate de Guvern, ca răspuns la criza generată de apariția mai multor cazuri de infectare cu coronavirus, ar putea fi completate în perioada următoare și de alte măsuri ce ar putea afecta activitatea economică și financiară din România, cu impact direct asupra salariaților reprezentați de BNS și a famiiliilor acestora.

Subscribe to Muncă (Protecție socială)