Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 12:53

Medicii fără frontiere au dat vina pe abandonarea morților a 27.000 de persoane în vârstă în casele de îngrijire medicală în timpul stării de alarmă, potrivit unui raport publicat recent.

Pandemia de coronavirus a ajutat la mascarea adevăratelor cauze ale acestor decese.

Întrucât numărul oficial de morți atribuit coronavirusului este de aproximativ 29.000, mortalitatea în exces în Spania este redusă la cifre nesemnificative care, desigur, nu justifică deloc impunerea stării de alarmă și a isteriei declanșate.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 18:34

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19, pentru toți profesioniștii din sănătate. Solicitarea este adresată Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului.

De asemenea, sindicaliștii cer introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durată a pandemiei COVID-19.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 16:40

A apărut primul caz de gripă sezonieră. Numărul infecțiilor respiratorii este sub jumătatea nivelului din aceeași perioadă a anului trecut

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (92.414) și cu 8.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 16:35
Doar într-o zi s-au adăugat 100

Potrivit situatiei raportate la nivel national de fiecare inspectorat scolar judetean, joi, 29 octombrie, 3.493 de scoli sunt in scenariul rosu, cu 100 mai multe decat in ziua precedenta.

Se inregistreaza urmatoarea situatie:

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 16:18
Dacă țările din care vin au o rată de infectare mai mare

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a fost intrebat joi, 29 octombrie, in timpul vizitei la Constanta, daca exista posibilitatea ca Romania sa fie in "lockdown" de Craciun si Revelion, si in ce conditii cetatenii din diaspora pot revenit in tara cu ocazia Sarbatorilor.

"Nu avem in discutie acest lucru. Ma repet, la fiecare comunitate locala se aplica acele restrictii si acele masuri in functie de evolutia transmiterii comunitare", a precizat Nelu Tataru.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 14:00

Şanse la o viaţă normală pentru un ieşean de 40 de ani. Bărbatul a primit ieri un rinichi de la socrul său, fiind al 35 lea transplant de rinichi făcut în acest an la Iaşi. Ambii pacienţi se simt bine şi rinichiul transplantat şi-a reluat funcţia la scurt timp de la intervenţie. Este şi un record referitor la numărul de astfel de intervenţii într-un singur an. Până acum, în cei 20 de ani de activitate a Centrului de Transplant Renal de la Iaşi, cele mai multe intervenţii, rinichi, adică 32, s-au făcut în 2018.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 19:00

Abordarea Guvernului, "cu complicitatea PSD", în ceea ce priveşte pandemia cu noul coronavirus a fost una greşită, a afirmat, miercuri, deputatul Cătălin Rădulescu, care a precizat că nu este adeptul obligativităţii purtării măştii de protecţie, despre care susţine că, ţinută mai multe ore, poate "produce modificări cerebrale".

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 14:22

Municipiul Suceava a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori şi urmează să fie stabilite măsurile suplimentare de restricţie ce urmează a fi aplicate pentru reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit primarului, în municipiul Suceava rata de infectare este în prezent de 3,02 la mia de locuitori şi, potrivit legislației în vigoare, DSP va analiza și propune măsurile necesare care sunt apoi decise de CJSU.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 09:38

Un nou studiu gate-to-gate realizat de oamenii de știință de la Școala de sănătate publică TH Chan din Harvard este cea mai cuprinzătoare cercetare până în prezent pentru a concluziona că abordarea stratificată a companiilor aeriene din SUA, inclusiv Delta, a luat pentru a proteja clienții și angajații de COVID-19 înseamnă riscul de expunere în timpul călătoriilor cu avionul este foarte mic.

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 19:00

NO.MAD Talks, comunitatea freelancerilor, lansează Healthy Freelancer, un concept ce aduce la un loc atât pachete speciale, dar și discounturi pentru freelanceri și antreprenori, la servicii din zona de sănătate fizică, dar și emoțională. Primul parteneriat, cu clinica PriMed, cuprinde trei pachete de asigurări medicale accesibile, detaliate pe https://www.nomadtalks.ro/healthy-freelancer/ și care pot fi achiziționate direct de la clinică.

Starea de bine duce la productivitate

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 16:45

Institutul Naţional de Sănătate Publică, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii, Societatea Română de Cardiologie, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România au demarat proiectul "Totul pentru inima ta - Program de screening pentru identificarea pacienţilor cu factori de risc cardiovascular".

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 16:45

Bucureștiul și județele Alba, Cluj, Harghita, Sălaj și Timiș au rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid în ultimele 14 zile mai mare de 3 la mia de locuitori.

Potrivit datelor anunțate marți de Grupul de Comunicare Strategic, cea mai mare rată de incidență, de 3,7 la mia de locuitori, se înregistrează în județul Cluj. Acesta este urmat, cu o incidență de 3,66, de județul Alba.

Pe următoarele două locuri se găsesc Sălajul și Harghita, cu incidențe de 2,24, respectiv 2,22.

În București rata de incidență este marți de 3,18, iar în Sălaj de 3,16.

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 15:36
Programul se desfășoară în perioada 2020-2023

Institutul Național de Sănătate Publică, în parteneriat cu Asociația Română pentru Promovarea Sănătății, Societatea Română de Cardiologie, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, anunță demararea proiectului „Totul pentru inima ta - Program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular” - Contract nr.

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 14:11

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o campanie împotriva ereziilor de sănătate pentru a pregăti vaccinări în masă împotriva coronavirusului. Este vorba despre consolidarea încrederii în vaccinurile pe care le produc companiile farmaceutice .

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 12:50

Asociaţia "Blondie" a dus, luni, la tratament în străinătate, cu un avion închiriat, trei bebeluşi cu vârsta între 13 zile şi 6 luni, cu afecţiuni cardiace, pentru operaţii pe cord la Clinica San Donato din Milano. Acesta este cel de-al douăzecilea zbor realizat de asociaţie în acest an. Cu cele 20 de zboruri în 2020 au fost transportaţi 28 de copii şi trei adulţi din şi spre Italia, Germania, Elveţia, Austria, Franţa şi Spania.

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 11:20

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că nu crede că, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, se va ajunge la un nou lockdown sau ca medicii să aleagă între pacienţi.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 18:00

Focar de infecție cu Sars-Cov 2 la o creșă din Sectorul 6 al Capitalei. Nouă angajați au fost contaminați în unitatea unde sunt înscriși aproape o sută de copii.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 17:13

Un adevărat climat de neîncredere s-a manifestat la oficialii guvernamentali în gestionarea pandemiei.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 16:06

Atunci când situația devine dificilă, UE merge mai departe.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 13:28

Special Olympics România lansează, în Luna conştientizării Sindromului Down, Ghidul pentru angajarea persoanelor cu Sindrom Down şi platforma proiectului "Angajaţi, NU Asistaţi!"

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 09:13

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a gradului in care colonia răspunde la ordinele stăpânilor, nu numai cu bani și resurse, ci și cu cetățeni pe post de cobai umani.

România, Ucraina și Moldova, fără ca cetățenii lor să știe, sunt furnizori de cobai umani pentru testarea medicamentelor companiilor americane care nu au primit aprobarea pentru testare de la organismului lor de control, FDA (Food and Drug Administration).

Duminică, 25 Octombrie, 2020 - 18:02

Medicii belgieni s-au reunit pentru a publica o scrisoare deschisă prin care solicită „abolirea măștilor în școli, atât pentru profesori, cât și pentru elevi”.

Sâmbătă, 24 Octombrie, 2020 - 15:54

Este greu să vorbim despre nenumăratele probleme acumulate în societatea noastră într-un mod coeziv și, atunci când încercăm, primim adesea același răspuns: „Care este soluția ta?” Oamenii se frustrează și cer o soluție instantanee la problema structurală din care fac parte foarte mult. Insistența asupra unui răspuns unic, vindecător pentru toți, le trădează refuzul de a vedea natura structurală și sistematică a problemei. Între timp, își permit „soluții” inventate de cei care au creat problemele.

Aceste „soluții” sunt obligate să fie strict incrementale și reformate , altfel natura de auto-servire a traiectoriei generale devine evident evidentă. Confruntarea cu defectele „soluțiilor” declanșează un răspuns emoțional: un indiciu clar că critica indică defectele evidente ale sistemului în sine, care la rândul său rezonează ca o critică împotriva sinelui. Explozia emoțională și negarea recunoașterii sistemului pentru ceea ce este este o indicație a aderenței patologice la puterea abuzivă. Aceasta este condiția care îi obligă pe mulți americani să susțină ierarhia capitalistă și să-și demonstreze în continuare credința față de aceasta.

Soluția reală trebuie să implice o schimbare structurală. Ierarhia feudală care impune în mod structural scheme de extorcare a banilor și violenței asupra oamenilor prin domesticirea umanității lor, care urmează să fie recoltate din nou în cadru capitalist, este inumană și distructivă pentru specia noastră. O astfel de idee nu trebuie lăsată deoparte ca idealism de nesuportat, dacă vrem să trăim armonios unii cu alții și cu mediul nostru.

Cușcă capitalistă

În vastitatea spațiului și inimaginabila perioadă de timp geologic, prezența noastră este mică: mai mică decât o specie de praf pe o planetă întreagă. Ca ființe conștiente, am creat narațiuni și teorii pentru a explica ce înseamnă să fii în această mare misterioasă a materiei și a timpului. Astfel de idei sunt esențiale pentru organizarea noastră socială, precum și pentru modul în care ne raportăm la ea. Ele afectează foarte mult modul în care percepem lucrurile ca indivizi și ca colective. Aceste idei pot lua forma religiei, istoriei, ideologiei, tradiției, mitului și așa mai departe, constituind părți ale psihicului individual, precum și ale psihicului colectiv.

Aceste idei ar trebui să fie promovate și perpetuate de membrii comunității, deoarece le servesc prin validarea ordinii sociale date, care servește intereselor lor. Se presupune că ne oferă modalități de a ne împăca cu necunoscutul în manierele colective, prin care găsim modalități de a accepta misterul vieții cu respect și respect.

Dar oare?

Pe măsură ce ne naștem în ordinea socială, unde acele idei sunt consolidate și se manifestă fizic ca cadru social, interiorizăm acele idei, devenim o parte a mecanismului social și ideile devin „realitate”.

Dar, strict vorbind, această „realitate” este oarecum diferită de ceea ce este inerent real într-un sens material. Ceea ce percepem ca „realitate” este interpretarea noastră a materiei care a fost modelată de imperativele ordinii sociale.

De exemplu, într-o societate capitalistă, un fapt se poate abate de la realitatea materială, deoarece o instituție specializată în fapt este influențată de interesele clasei conducătoare. De exemplu, deșeurile industriale pot fi aruncate ca substanță inofensivă. Efectul minciunii crește progresiv împotriva oamenilor oprimați, deoarece profiturile se obțin cu cheltuiala celor care sunt exploatați și subjugați de minciună. Oamenii suferă de informații eronate, dar în diferite grade. Cei care suferă cel mai mult sunt supuși celor mai stricte măsuri, în timp ce cei care exploatează și subjugă pot schimba măsurile în funcție de nevoile lor în timp ce sunt bine echipați pentru a face față greutăților materiale.

Instituțiile sociale din capitalism au întotdeauna riscul eșecului, deoarece opiniile experților sunt necesare pentru a înțelege un fapt complicat. Oamenii cu platforme mai mari pot pur și simplu să domine faptul, deoarece oamenii nu au timp și resurse pentru a examina acest fapt. O opinie mai puternică își poate purta pur și simplu calea. Ierarhia economică se asigură că cei care au interese teribile în a obține un fapt corect nu pot să-l corecteze.

Acum, acest mecanism funcționează și pe verticală. Diferite instituții sunt afectate diferit de faptul fals. Un fapt răsucit de interesele speciale creează conflicte între instituții. Acest lucru creează conflicte între oameni. Cu toate acestea, gradul diviziunilor devine din ce în ce mai restrâns pe măsură ce se apropie de nivelul clasei conducătoare, unde minciuna poate crea beneficii mai largi pentru oamenii deja bogați și puternici, deoarece au capacitatea de a accesa toate instituțiile cu bani în crearea „ realitate ”care le servește. D politica angerous, substanțe periculoase, practică periculoasă și așa afectează pe cei care nu au mijloacele de a le evita, în timp ce ei pot face parte din adoptarea sistemelor de afaceri profitabile pentru clasa de guvernământ.  Suntem puși unul împotriva celuilalt în condiții materiale rare în mod artificial în care concurăm și formăm ierarhie pe baza imperativelor impuse de cadrul capitalist, în loc de conform faptelor materiale.

Câteva lucruri majore se întâmplă din minciună. În primul rând, clasa conducătoare reușește să profite de exploatare și subjugare și / sau reușește să păstreze ierarhia capitalistă. În al doilea rând, minciuna creează diviziuni între oprimați. În al treilea rând, minciuna necesită mai multe minciuni pentru a o acoperi, lipsind capacitatea oamenilor de a se relaționa cu ei înșiși, cu ceilalți și cu natura conform realității materiale.

Dinamica se repetă în multe feluri, creând o realitate falsă în care dezinformarea, dezinformarea și propaganda se îmbină cu faptele, deoarece instituțiile sunt manipulate pentru a servi intereselor clasei conducătoare, în timp ce restul oamenilor este divizat, confuz și lipsit de putere. Părinții fondatori ai SUA știau probabil acest mecanism foarte bine atunci când au instalat „separarea puterilor” în cadrul guvernului SUA. Separarea ar instituționaliza efectiv mecanismul, asigurându-se că interesele oamenilor sunt verificate și echilibrate de către clasa conducătoare care poate avea acces la toate ramurile guvernului.

Instituțiile sociale în bani, precum și unii „disidenți” și „activiști comunitari” pot funcționa ca o parte crucială a ierarhiei capitaliste, menținând și perpetuând sistemul indiferent de intențiile lor. În primul rând, cei care neglijează să dezvăluie obiectivele clasei conducătoare, arătând doar faptele criminale și refuzând să recunoască mecanismul de exploatare, îi distrag pe oameni de la ceea ce se întâmplă cu adevărat. În al doilea rând, cei care refuză să vadă mecanismul structural de exploatare în cadrul ierarhiei capitaliste pot ajunge să își protejeze propriile poziții în detrimentul oamenilor din partea de jos în timp ce slujesc clasei conducătoare. În al treilea rând, cei care nu recunosc minciunile sau le repetă activ ajută faptele să fie subordonate cadrului capitalist, distrugând în același timp credibilitatea și integritatea instituțiilor sociale, ducând la destabilizarea relațiilor sociale - făcându-ne mai susceptibili la minciuni și manipulări. Statul paralizat poate fi utilizat în privatizarea în continuare a instituțiilor, rezultând o domesticire mai extinsă a umanității și naturii.

Acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care dinamica socială aparent constructivă din cadrul ierarhiei capitaliste poate funcționa pentru a susține ierarhia capitalistă. Riscul ca oamenii să recunoască cu adevărat natura ierarhiei capitaliste, înarmat cu experți și unitate, este real pe măsură ce observăm cazuri de revoluții socialiste pe tot globul. Instituțiile capitaliste găzduiesc cu atenție acele persoane care nu prezintă amenințări fundamentale asupra cadrului capitalist în menținerea structurii sociale care le servește.

Tendința parazită a capitalismului

Unii se pot întreba, dacă sistemul este atât de fascist și draconian, de ce ar permite „disidenților” să joace un rol în structura socială. Aceasta se datorează faptului că o structură autoritară cu comenzi, decrete și reguli rigide și consecințele lor punitive nu poate cultiva relații sociale active pentru a se susține. Mintea umană nu poate elibera potențialul creativității de a face acest lucru în astfel de condiții. Doar suficientă libertate pentru a se deplasa în cușcă este necesară pentru ierarhia capitalistă. De asemenea, fără a permite un anumit grad de „libertate” în cadrul său, unii oameni ar putea înființa comunități cu un adevărat sentiment de libertate în cadrul structurii sociale, ceea ce poate reprezenta o amenințare pentru sistem. Din acest motiv, iluzia siguranței și libertății este permisă în cadrul capitalist. În acest mediu, oamenii se angajează în activități creative, schimbul de idei și produse, precum și restul rutinelor zilnice. Aceste activități sunt ghidate de instituții sociale cu bani, asigurându-se că limitele sunt stabilite pentru a perpetua cadrul capitalist. Organizațiile guvernamentale, mass-media, organizațiile culturale, ONG-urile și așa mai departe joacă roluri semnificative pentru a se asigura că populația subiect este domesticită în cadrul respectiv.

Sâmbătă, 24 Octombrie, 2020 - 13:59

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, vineri seară, de ce mortalitatea este foarte ridicată în România la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, arătând că autorităţile raportează toate decesele cauzate de acesta sau prin decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2.

Sâmbătă, 24 Octombrie, 2020 - 13:32
 787 persoane internate la ATI.

Autoritatile din Romania au raportat sambata, 24 octombrie 2020, noi date ingrijoratoare in ceea ce priveste evolutia coronavirusului in tara noastra. Nu mai putin de 4.761 de infectii si 73 de decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore. La ATI sunt internati 787 de pacienti, ceea ce reprezinta un record negativ in aceasta privinta.

De la inceputul pandemiei pana in prezent, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 19:10

Europa a raportat pentru prima dată 100.000 de cazuri într-o singură zi pe 12 octombrie, după vârful oficial de 38.000 din 4 aprilie. 

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 13:20

Un număr de 5.028 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 35.351 de teste la nivel naţional, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, conform GCS.

Alte 82 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul total al deceselor în România ajungând la 6.245.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 13:02

În urma evaluărilor medicale complexe desfăşurate la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, s-a decis ca încă doi militari din echipajul maşinii de luptă afectate de explozia de miercuri, 21 octombrie, din Afganistan, respectiv sergentul Ionuţ Marius Brumă şi fruntaşul Dorian Emil Floare, să fie transferaţi, împreună cu sergentul Adrian Ioan Czifrak şi caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, către Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigaţii medicale suplimentare şi continuarea tratamentelor de specialitate.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 11:12

Căteva sugestii în legătură cu abordarea unei suspiciuni de infectare, înainte de a da fuga la Spital, unde oricum nu vă vor putea interna. Și, oricum, acasa piuteți fi mai siguri, chiar daca la noi au dispărut ca prin minune infecțiile nosocomiale...

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 01:06

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt nişte copii infantili, nişte tiriplici.

Subscribe to Sanatate