Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 23:32

De  parcă pesta porcină nu ne-ar fi suficientă, au apărut suspiciuni de pesta rumegătoarelor mici - oi și capre. În Delta Dunării au fost găsite mai multe cadavre de oi despre care specialiștii cred că ar putea fi victimele unui focar de pestă ovină. Deocamdată se fac teste și analize pentru a vedea dacă nu au fost decese întâmplătoare sau cauzate de alte maladii.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 15:42

Luni, 15 octombrie, între orele 8.00-9.00 și orele 10.00-11.00, elevii de la Școala Petre Ghelmez, din Sectorul 2 și între orele 9.00-10.00, elevii de la Școala Gimnaziala Nr.309, din Sectorul 6 vor fi informati de medicii si asistentele din rețeaua A.S.S.M.B. despre riscurile de apariție a bolilor transmisibile, în absența măsurilor corecte de igienă.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 17:00

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale și de diagnostic privat din România, a numit-o pe Raluca Binder pe poziția de director național de vânzări. Începând cu luna octombrie 2018, Raluca va coordona echipele de retenție și vânzări directe din toată țara și îi va raporta directorului comercial, Delia Iliasa.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 16:45
Marci consacrate doar pe eticheta, nu si la calitate

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România, înfiinţată în anul 1990), organizaţie de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a analizat conţinutul a 44 tipuri de gem, dulceaţă şi magiun comercializate în marile structuri comerciale. Acest studiu face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 09:00

În data de 20 octombrie 2018, dr. Vedat Tosun, unul dintre cei mai cunoscuti specialiști în transplant de păr din Turcia, vine la Constanţa, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală pacientilor din România care au probleme cu podoaba capilară. 

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 16:14

Clubul Regal al Medicilor organizează cea de-a IV-a ediție a Congresului național cu participare internațională ”Împreună construim Excelența”. Congresul Clubului Regal al Medicilor (12- 13 octombrie 2018, Hotel Novotel, București) va reuni speakeri români și străini din peste 15 specialități: obstetrică - ginecologie, neonatologie, pediatrie, chirurgie, medicină de laborator, ortopedie, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, etc.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 10:55

Torționarul Alexandru Vișinescu a fost dus de urgență la spital. Acestuia i s-a făcut rău ieri dimineață, atunci când a fost dus la spital și operat.

Alexandru Vișinescu este un torționar comunist, fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, care a deținut și alte poziții în sistemul penitenciar comunist, activând în unitățile de  la Mislea și Jilava, la începutul anilor '50.

La finele lunii septembrie, Ion Ficior, un alt cunoscut torționar, a murit.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 13:20

Johnson&Johnson (J&J) va dezvolta şi comercializa un medicament al Arrowhead Pharmaceuticals pentru inactivarea genei hepatitei B şi va cumpăra o participaţie minoritară la companie.

În cadrul acordului, Janssen Pharmaceuticals, divizie a J&J, va obţine licenţă mondială pentru medicamentul ARO-HBV al companiei Arrowhead, din California, şi opţiunea de a colabora la maximum trei medicamente noi care folosesc tehnologia de inactivare a genelor (RNAi).

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 09:45

Cel puțin 12 spitale din România nu fac deloc, în acest moment, avorturi la cererea pacientelor, ci doar avorturi terapeutice, considerate urgențe medicale. În alte spitale, o parte dintre medicii ginecologi refuză să ofere acest serviciu, dar au colegi care fac întreruperi de sarcină, în același spital. Fenomenul refuzului este în creștere în ultimii ani, iar unii medici și ONG-iști se tem că am putea asista la primii pași către o nouă interzicere a avortului.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 09:26

În data de 13 octombrie 2018, Prof. dr. Serdar Baki ALBAYRAK, unul dintre cei mai cunoscuti neurochirurgi din Turcia, vine la Constanţa, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală pacienților din România, cu următoarele diagnostice: tumori cerebrale și ale măduvei spinării, Parkinson, boli degenerative din regiunea lombară și cervicală, spasticitate, hidrocefalie etc.  

Sâmbătă, 29 Septembrie, 2018 - 13:43
Societatea Română de Cardiologie relansează campania de conștientizare referitoare la impactului devastator al bolilor cardiovasculare!

Societatea Română de Cardiologie relansează campania de conștientizare referitoare la impactului devastator al bolilor cardiovasculare!

De ce ?

Bolile cardiovasculare sunt responsabile de peste jumătate dintre decesele din România, țara noastră situându-se pe primele locuri în Uniunea Europeană privind mortalitatea prevenibilă.

Aceasta, în condițiile în care peste 80% dintre complicațiile cardiovasculare pot fi prevenite!

 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 20:00

Primăria Sectorului 1 dă startul “Programului de sterilizare gratuită a animalelor de companie”, acțiune ce își propune prevenirea înmulțirii numărului de animale abandonate pe domeniul public. Campania, derulată prin Serviciul Poliția Animalelor al Poliției Locale, este destinată doar locuitorilor din Sectorul 1 care doresc să-și sterilizeze câinii sau pisicile.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 14:17

Spitalul din Tichileşti, judeţul Tulcea, singurul din ţară care se ocupă de îngrijirea bolnavilor de lepră, cere ajutorul persoanelor dispuse să doneze alimente, precum varză sau castraveţi. Angajaţii spitalului povestesc, într-o postare pe Facebook, că statul alocă 11 lei pe zi pentru hrana fiecărui bolnav de lepră, o sumă INSUFICIENTĂ pentru o alimentaţie sănătoasă, motiv pentru care s-au gândit să facă provizii pentru iarnă, cu ajutorul oamenilor care pot dărui alimente. 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 11:33

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Glina si orașul Pantelimon, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 14:17

Legea care își propune să reducă adaosul de zahăr din băuturile răcoritoare, inițiată de USR, a primit, marți, avize favorabile în Comisiile pentru Sănătate publică, respectiv pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senatul României. Inițiativa propune praguri de accizare, proporționale cu cantitatea de zahăr adăugată în băuturile răcoritoare, astfel încât producătorii să fie determinați să scadă adaosul de zahăr.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 13:32
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Moara Vlasiei si orașul Bragadiru, precum şi celor de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 12:45

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă dezvoltarea la nivel național, prin lansarea primei policlinici private de pediatrie din Craiova- Policlinica Universității. Cu o investiție de jumatate de milion de euro, noua clinică este localizată central, în proximitatea Universității Craiova și duce mai departe angajamentul de a susține calitatea înaltă a actului medical, precum și grija pentru sănătatea femeii și a copilului.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 19:55

Marți 25 septembrie, în jurul orei 09.30, la sediul Penitenciarului Ploiești, în clubul unității, la inițiativa Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare, filiala Ploiești  cu aprobarea conducerii unității și în colaborare cu reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, județul Prahova, aproximativ  cincizeci de funcționarii publici cu statut special, angajați ai  Penitenciarului Ploiești  vor dona sange pentru a ajuta pacienții din spitalele ploieștene,  alăturându-se  campaniei susținute de Ministerul Sănătății  “Donează o șansă la viață”.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 14:01

Referitor la apariţia, în România, a aşa numitului “drog Zombie”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice antidrog, face următoarele precizări:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 17:45

Referitor la apariţia, în România, a aşa numitului “drog Zombie”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice antidrog, face următoarele precizări:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:12

În fiecare an, în data de 22 septembrie comunitatea globală a pacienţilor cu Leucemie Mieloidă Cronică - LMC celebrează Ziua Mondială LMC. Campania din 2018 este dedicată îmbunătăţirii accesului la tratament pentru pacienţii din întreaga lume. ARCrare organizează aceste activităţi în România de la înfiinţarea sa în anul 2011.

Sloganul campaniei din acest an este: Astăzi, împreună pentru îmbunătăţirea accesului la diagnostic!

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 11:00

Asociația Casiopeea vrea și în 2018 să vină în ajutorul femeilor diagnosticate cu cancer la sân, care au suferit o operație de mastectomie, cărora le va dona proteze mamare externe, foarte necesare în procesul de recuperare. Fondurile de care este nevoie pentru achiziționarea protezelor vor fi strânse din taxele de participare la Crosul și Marșul Casiopeea, care are loc sâmbătă, 29 septembrie, ora 10.00, în Parcul Tineretului. Aflat la a 12-a ediție, evenimentul caritabil a reușit să ajute până acum peste 2.200 de supraviețuitoare ale cancerului la sân.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 10:31

În ultima săptămnă au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care: 5 în București, 3 în județul Iași, câte două cazuri în județele Bacău, Bihor și Dolj și câte un caz în județele Caraș Severin, Prahova, Galați, Vaslui și Suceava.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 19:10

19 noi cazuri de îmbolnăviri de meningită/meningo-encefalită cu virusul West Nile și 4 noi decese, toate la pacienți care prezentau co-morbidități, s-au înregistrat în ultima săptămână în România, anunță Ministerul Sănătății. În ultima săptămâna s-a constatat o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, iar reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, pentru perioada următoare, se așteaptă ca tendința de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue. 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 14:36

În această toamnă, lectori de top de renume internaţional vin în România, la Cluj Napoca, în cadrul Congresului Implants Connected to Nature, unde vor disemina cele mai noi concepte şi idei cu fundamentare științifică în medicina dentară. Evenimentul se va desfăşura începând de joi, 25 octombrie, până sâmbătă, 27 octombrie, la Grand Hotel Italia.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:12

Ministerul Sănătății va pune astăzi în dezbatere publică proiectul de reorganizare al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 17:00

43 de pacienţi din România sunt pe listele de aşteptare pentru a primi un transplant cu celule stem, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că pentru aceştia, transplantul de stem este ultima şansă şi îndeamnă oamenii să se înscrie online în Registrul Donatorilor de Celule Stem.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 15:55

Un lift al maternităţii din Ploieşti a căzut în gol, marţi, în timp ce transporta mai mute paciente de la etajul cinci. La nivelul unităţii sanitare se fac verificări şi au fost cerute explicaţii de la firma care asigură mentenanţa ascensoarelor.

Incidentul s-a produs, marţi, în timp ce ascensorul cobora cu mai multe paciente de la etajul cinci al clădirii, a declarat pentru News.ro Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, insituţie care are în administrare clădirea în care funcţionează Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 11:00

La solicitarea ASOCIAȚIEI PRODUCĂTORILOR DE MEDICAMENTE GENERICE DIN ROMÂNIA, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează luni, 24 septembrie 2018, ora 10.00 la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin privind constituirea Comisiei pentru aprobarea decontării medicamentelor pentru indicațiile terapeutice neincluse în rezumatul caracteristicilor produsului.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 09:11

În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că pasagerul aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă.

Subscribe to Sanatate