Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 14:24

O mie de copii sunt abandonați, anual, în spitalele din România. Unii dintre ei sunt nevoiţi să lupte singuri cu boli grave încă din primele zile de viață, din cauză că mamele refuză să îi mai ia acasă. Sunt prea bolnavi. Prima asociație din țară pentru copiii abandonați în spitale va porni într-o caravană pentru monitorizarea gravidelor cu risc pentru ca bebelușii să aibă o șansă la viață. Au comentat subiectul la emisiunea "Ca'n viață" Adelina Toncean - președinta asociației BLONDIE și psihologul Keren Rosner.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 08:57

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru modificarea secțiunii A din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018 și pentru prelungirea termenului de aplicare.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 13:36

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu s-a prezentat, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală pentru un control de rutină.

Reprezentanţii Spitalului Elias au emis o informare de presă în care anunţă că fostul preşedinte nu este internat în prezent în unitatea spitalicească.

"Precizăm că domnul Ion Iliescu nu se află internat în SUU ELIAS", se arată în comunicatul de presă transmis de Spitalul Elias.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 13:13

În perioada 21-22 iunie 2019 a avut loc la București ”2nd European One Health, Conference”, eveniment dedicat participării conceptului global One Health în promovarea sănătății și a vieții în general, în prezența unor somități ale lumii medicale: reprezentanți ai Academiei Regale de Științe a Olandei, Academia Regală de Medicină a Belgiei, Academia Națională de Medicină a Franței, Institutul Roslin din Scoția, Universitatea Utrecht, Universitatea Texas A&M, ESAC (European Scientific Academies Council)- asociația care reprezintă toate Academiile de Științe Europene ș.a.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 16:00

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea au anunţat luni, cu prilejul conferinţei de lansare a proiectului "Infrastructură transfrontalieră de sănătate", în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro, că s-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Secţiei de ortopedie şi a sălii de sterilizare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 15:00

Proiectul urmăreşte creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a conducătorilor auto, în vederea diminuării riscului de accidente cauzate de consumul de droguri la volan.

În acest sens, vor fi organizate acțiuni de conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri şi dezvoltarea rolului proactiv al conducătorilor auto în trafic, în cadrul unor activităţi de informare, educare şi conştientizare, furnizate de către specialişti din domeniul prevenirii ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) și polițiști ai Brigăzii Autostrăzi.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 11:15

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au revenit, sambata, in localitatea ilfoveana Gradistea, unde au desfasurat o noua editie a campanie de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". In cadrul actiunii, ce a avut loc la dispensarul din localitate, au fost examinate gratuit 41 de femei. Toate doamnele au beneficiat de examenul Babes-Papanicolau si de un examen clinic mamar. 

Luni, 24 Iunie, 2019 - 10:28

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, precizează:

I. Pentru furnizorii care la data de 30.06.2019 se află în relaţie contractuală cu CASMB, contractele se prelungesc prin acordul părţilor până la data de 31.07.2019, prin acte adiţionale (cu îndeplinirea de către furnizori a tuturor condiţiilor privind relaţiile contractuale: documente, condiţii de eligibilitate etc.).

Luni, 24 Iunie, 2019 - 09:12

La solicitarea Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează miercuri, 26 mai 2019, ora 11.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 09:09

Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare  pentru pacienții cu arsuri.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 09:00

În urma unor sesizari primite de ministrul Sănătății din partea unor pacienți care reclamă  condițiile proaste pe care le-au suportat  pe perioada internării la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, pavilionul  Zerlendi, în această dimineață Sorina Pintea a făcut o vizita inopinată în această locație. 

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 14:12
Cererile pentru a lucra în Hertfordshire și West Essex sunt acceptate până la data de 22 iunie

Medicii specialiști medicină de familie din țările Uniunii Europene sunt căutați pentru a ocupa funcții care se află în zone atractive din Marea Britanie. Medicii specialiști medicină de familie interesați vor beneficia de cursuri de orientare în orașul Piaseczno, în apropiere de Varșovia, începând cu data de 12 august, iar apoi la începutul lunii noiembrie. 

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 08:25

Pentru a putea asigura necesarul de medicamente pentru tratamentul pacienţilor, fiecare unitate sanitară trebuie să transmită la Ministerul Sănătăţii informaţii cu privire la medicamentele care lipsesc în tratamentul bolnavilor, inclusiv cantităţile necesare.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 09:47

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că există atacuri cibernetice în cinci spitale din Capitală, unul dintre acestea fiind Spitalul „Victor Babeş”.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:52

Siguranţa consumatorului român este pusă în pericol de către forma actuală a proiectului de lege care doreşte să reglementeze suplimentele alimentare, potrivit reprezentanţilor RASCI

RASCI, asociaţia reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală, trage un nou semnal de alarmă asupra necesităţii existenţei unui cadru legislativ coerent care să reglementeze unitar toate produsele clasificate drept suplimente alimentare.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 11:58

În urmă cu 7 ani, laureatul premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină pentru descoperirea virusului HIV, profesorul Luc Montagnier spunea la București că prevenția este medicina viitorului. "Să scoatem sănătatea din spitale şi să o dezvoltăm mai mult în şcoli, în întreprinderi, oriunde în cotidianul indivizilor", ne recomanda una dintre somitățile medicinei mondiale. E posibil însă ca profesorul Montagnier să nu fi fost nici în satele românești, nici în școli, nici prin vreun spital de provincie.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 08:23

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a participat la Health Forumul cu tema "Focus pe prevenţie. De la politici de sănătate pentru prevenţie, la practică".

"Am lansat o provocare partidelor politice, dar şi preşedintelui pentru a semna un Pact pentru Sănătate pentru că în acest domeniu nu trebuie să existe culoare politică. Sănătatea este a noastră, a tuturor", a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 15:52

Sorina Pintea,  ministrul Sănătății participă la prima ediție a Forumul Național al Spitalelor care se desfășoară în perioada 18- 19 iunie la București. 
"Este nevoie de o asociație a spitalelor din România. Acesta ar trebui să fie unul din scopurile acestui Forum. Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociații. Vreau să îl pun la masa pe acest reprezentant, să negocieze inclusiv cu ministrul Finanțelor”, a subliniat Sorina Pintea. 

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 12:42

„Eu am avut o perioadă în care m-am expus destul de mult la soare și, la început, am neglijat partea cu cremele de fotoprotecţie. Se pare că am un ten cu o pigmentație predispusă la asemenea atacuri. Norocul meu a fost că am ajuns repede la Mihaela Leventer și am știut că trebuie să fac controale, să depistăm rapid dacă mai apare ceva”, își amintește Dan Chișu.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 18:18

Rata mortalității infantile a scăzut în România, în ceea ce privește media pe țară, de la 10 la mia de copii născuți vii, în 2012, la 6,5 la mie, conform datelor provizorii pentru 2018.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:14
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Peste 16000 de litri de sânge s-au recoltat în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, în perioada 2013-aprilie 2019, pe parcursul a 16 ediții derulate de către Patriarhia Română, prin intermediul voluntarilor Paraclisului Mântuirii Neamului. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si sub coordonarea Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:52

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la modul de atribuire a codului CUIANT, Agenţia Naţională de Transplant face următoarele clarificări:

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 16:36

De Ziua Copilului, Asociatia Help Autism a invitat, inca o data, iubitorii de ciclism din Bucuresti si din imprejurimi la o zi de aventura pe doua roti pe traseul competitiei Rocket Bike Fest, din Padurea Cernica. In ciuda conditiilor meteo care au pus la incercare traseul forestier, peste 250 de pasionati de sportul pe doua roti, de toate varstele, au raspuns apelului si au infruntat noroiul pentru o portie de adrenalina si un sprijin pentru copiii din centrul Help Autism Malin.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 16:10

Timp de 3 zile, București devine Capitala europeană a Sănătății digitale.

În perioada 11-13 iunie 2019, Ministerul Sănătății organizează evenimentele Săptămânii Sănătății Digitale, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Dezbaterile se desfășoară la Palatul Parlamentului și se bucură de participarea a peste 200 de participanți experți în sănătate digitală și oficiali din Statele Membre ale UE. Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene și a Biroului Regional al OMS-Europa.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 15:54

În urma unor informații apărute în presă conform cărora în România există 3000 de medici falși, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:

Luni, 10 Iunie, 2019 - 13:40

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private de pe piața autohtonă, își continuă strategia de tehnologizare prin lansarea Medicover Express și e-Receptie, două servicii care contribuie la îmbunătățirea experienței pacienților. Medicover Express funcționează cu o programare prealabilă făcută prin call-center și oferă pacientului acces în aproximativ 24 de ore la o serie de servicii medicale.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 08:28
„Cărticica Mama și Copilul” - un ghid de bună creștere și educație sănătoasă

Proiectul „Cărticica Mama și Copilul” a fost inițiat și dezvoltat sub brandul CATENA de către tânărul specialist în marketing Alexandru Vlad. Aflat la confluența educației sanitare cu elementele de cultură generală, atât de necesare unei dezvoltări armonioase a copiilor proiectul se bucură de o excelentă primire din partea potențialilor săi beneficiari.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:44

Unul dintre cele mai importante proiecte ale anului 2019, dedicat părinţilor, copiilor și unui stil de viață sănătos - „Cărticica Mama și Copilul” -, a fost lansat în cadrul unui eveniment ce a cuprins o conferință de presă, dar și o mulțime de surprize pentru cei mici.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 10:32

Și în acest an, Catena-Farmacia inimii este alături de oamenii care au cel mai mult nevoie de ajutor, participând la cel mai important eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Speranţei. Totul în beneficiul copiilor şi adulţilor care suferă de boli incurabile și pentru care orice gest înseamnă enorm.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:42

La solicitarea Asociației Romana Anti SIDA – ARAS, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează marți, 11 iunie 2019, ora 08.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programelor Naţionale de Sănătate.

Subscribe to Sanatate