Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, vineri, în comuna Budeşti, din judeţul Călaraşi, ediţia cu numărul 58 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”. În cadrul acestei Campanii, voluntarii au oferit pentru prima dată servicii medicale locuitorilor din aceast oraş, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate. Initiativa voluntarilor a avut parte de sustinerea preotilor si a  oficialitatilor locale si de suportul echipei medicale a clinicii Polimed si a companiei Medist.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 15:33

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat astăzi, 14 decembrie a.c., o întâlnire de lucru între directorul instituţiei, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, doamna dr. Maria Georgescu, director executiv al Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS), domnul  Marian Ursan,  director executiv al Asociaţiei „Carusel”, respectiv un reprezentant al Romanian Harm Reduction Network.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:50

Joi, 13 decembrie 2018, peste 100 de persoane au beneficiat  de consultații gratuite la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.
    Cele mai căutate specialități medicale au fost: gastroenterologia, ginecologia și medicina internă.
    Cu ocazia aniversării unui an de existență, Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” a organizat Ziua Porților Deschise, iar cetățenii interesați au sunat la 031.9593 pentru a obține programări la consultații gratuite.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 15:00

Asociația Farmaciilor Independente „Ethica” trage un semnal de alarmă în legătură cu situaţia actuală în care pacienţii riscă să rămână fără medicamentele necesare din cauza întârzierilor la plata farmaciilor de către Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Întârzierile legate de decontarea serviciilor furnizate la eliberarea medicamentelor prescrise pe rețete compensate și/sau gratuite produc grave disfuncționalități în aprovizionarea cu medicamente a farmaciilor.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 08:49

Proiectul Ordinului pentru aprobarea Planului –cadru privind controlul hepatitelor virale în România pentru perioada 2018-2030 se află postat în dezbatere publică pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro, secțiunea Transparență Decizională.

Planul-cadru național pentru controlul hepatitele virale urmărește crearea unui cadru de intervenție bazat pe dovezi pentru un răspuns cuprinzător și sistematic al sectorului de sănătate la hepatitele virale, luând în considerare contextul, nevoile și prioritățile naționale.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:08

Proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 450/08.04.2015 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut se află în prezent în dezbatere publică pe pagina de web a Ministerului Sănătății www.ms.ro, secțiunea Transparență Decizională.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:03

Pentru asigurarea cantităților de imunoglobulină necesare în România, la propunerea Ministerului Sănătății, la începutul lunii martie 2018, Guvernul a activat Mecanismul de Protecție Civilă și a acordat un ajutor de stat către C.N. UNIFARM S.A., care a fost mandatat să achiziționeze și să asigure aprovizionarea unităților sanitare cu imunoglobulină.

 Astfel, în perioada 01.01.2018 și până în  prezent, Compania Națională Unifarm S.A. a aprovizionat spitalele din România cu cantitatea de 45.424 unități imunoglobulină umană, din urmatoarele  tipuri:

a)    Flebogamma

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 12:30

Studiul "Părerea românilor despre vaccinarea împotriva gripei" , realizat de firma de cercetare iVOX pentru Mylan România la finalul anului trecut, arată că populația nu ia în serios această afecțiune, cu toate că, în România, în sezonul rece 2017 – 2018 s-au înregistrat 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri . 

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 14:00

Expertiza specialiștilor de la compania Antibiotice poate aduce soluții pentru limitarea creșterii rezistenței antimicrobiene și utilizarea eficientă a antibioticelor.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a aflat astăzi la Iași, acolo unde a participat la evenimentele prilejuite de aniversarea  a 63 de ani de existență a Companiei Antibiotice SA.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 13:02

Conform studiului derulat de Dent Estet, incidența cariilor profunde până la vârsta de trei ani rămâne ridicată, acestea acoperind cel puțin trei dinți în 38% dintre cazuri. Potrivit Colegiului Medicilor Dentiști din România, cariile afectează aproape 70% dintre copii până la vârsta de 19 ani.  

Studiul realizat de Dent Estet mai arată că 90% dintre tinerii români cu vârste între 10 și 17 ani nu vizitează medicul dentist nici măcar o dată pe an, iar 1 din 2 adolescenți prezintă probleme gingivale și are nevoie de aparat dentar. 

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 11:14

Veste bună pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare din judeţul Sibiu: rezolvarea cazurilor de infarct miocardic acut şi a unor urgenţe vasculare periferice poate fi realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, de către specialiştii laboratorului de cardiologie intervenţională existent în "Centrul de cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult".

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 10:35

La solicitarea ARAS - Asociația Română Anti-SIDA, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează luni, 17 decembrie 2018, ora 12.00 la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea planului național strategic pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA în perioada 2019 – 2021.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 16:53

Vineri, 07 Decembrie, prin amabilitatea şi deschiderea domnului academician Constantin Bălăceanu STOLNICI, preşedinte al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), noua conducere a Agenţiei Naţionale Antidrog a fost partener al unui dialog deschis pe teme actuale legate de tendinţele în consumul de droguri, programele şi proiectele de prevenire, ca răspuns coerent şi emergent la evoluţia fenomenului.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 16:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a preluat de la omologul austriac Beate Hartinger-Klein mandatul președinției rotative a Consiliului UE.

"Începând cu 1 ianuarie  2019 vom avea responsabilitatea coordonarii uneia dintre cele mai importante instituții, Consiliul Uniunii Europene (EPSCO). Pe domeniul Sănătății suntem pregătiți să acționăm onest si neutru pentru dezvoltarea si consolidarea proiectului european", a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 14:24

Având în vedere faptul că Guvernul urmează să adopte bugetul pentru anul 2019, în cadrul căruia trebuie să stabilească data pentru creșterile salariale aferente anului 2019;

Ținând cont de proiectul de OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare existent în spațiul public, din care reiese intenția Guvernului de a-și încălca obligațiile asumate în privința drepturilor angajaților din sănătate;

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 09:37

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au participat, săptămâna trecută, la reuniunea Grupului Orizontal de Lucru privind Drogurile (Horizontal Working Party on Drugs - HDG), conform calendarului întâlnirilor stabilit pentru anul 2018, întâlnire care a avut loc în Bruxelles, Belgia.
Întâlnirea reunește reprezentanții statelor membre ale Uniunii Europene, ai Consiliului UE, ai Comisiei Europene, ai Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi ai EUROPOL.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 12:00

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mânuirii Neamului, împreună cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Grigorie Ghica Voievod, i-au colindat și le-au împodobit bradul de Crăciun copiilor internați la Institutul Oncologic București. De asemenea, micuții pacienți au primit din partea musafirilor produse alimentare bio și jucării.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:23

Federația UNOPA, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș”, Centrul Român HIV/SIDA și Academia Europeană de HIV/SIDA, a organizat astăzi dezbaterea cu tema „Programul de tratament HIV în România – prezent și perspective”, eveniment realizat cu ocazia 1 Decembrie - Ziua Mondiala SIDA. La eveniment au participat medici infecționiști, reprezentanți ai autorităților responsabile cu prevenirea și tratamentul infecției HIV, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active în domeniu, pacienți, jurnaliști, etc.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 20:22

Ca în fiecare început de iarnă, luna decembrie este dedicată transmiterii unui mesaj de solidaritate cu persoanele care trăiesc cu HIV. În acord cu tema propusă de UNAIDS: Know your status!, anul acesta Ziua Mondială SIDA se concentrează pe promovarea testării HIV, ca punct de acces la servicii de tratament şi îngrijire.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 21:00

Începând cu 4 decembrie 2018, comisarul şef de poliție Constantin Negoiță este noul şef al Agenţiei Naţionale Antidrog.

Constantin Negoiță deţine o vastă experienţă în domeniul luptei antidrog, atât în partea de prevenire, cât şi în cea de combatere, făcând parte din colectivul ANA, încă din anul 2005, o dată cu înfiinţarea structurilor teritoriale ale acesteia.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 16:26

Doar 2% din populație donează sânge în România, iar 1 din 3 bucureșteni nu primesc sânge la timp.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 15:33

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu" spun că, dintre cei 11 angajaţi depistaţi cu stafilococ auriu, "unu sau doi" sunt medici şi nouă asistente şi că există protocoale privind dezinfecţia, iar "în majoritatea cazurilor" acestea se respectă. Precizările vin după ce mai mulţi bebeluşi născuţi în această matenitate au ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală infectaţi cu stafilococ.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 13:50

Janssen Compania Farmaceutică a Johnson & Johnson, a lansat Janssen4Patients - un concept unic de sprijin al organizațiilor de pacienți, al pacienților și aparținătorilor prin care utilizatorii pot accesa în propria limbă mai multe tipuri de conţinut. 

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 12:26
în creștere cu 19% față de aceeași perioadă a lui 2017

Dent Estet, liderul pieței de medicină dentară din România, a încheiat primele nouă luni ale anului 2018 cu o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 19 procente față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Cele mai mari ponderi în evoluția cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului le au serviciile de protetică și implantologie dentară.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 10:06

Inspectorii sanitari din Direcția de sănătate publică București efectuează în această perioadă un Control în maternitățile publice și private din București! Sunt verificate condițiile igienico-sanitare, respectarea protocoalelor de sterilizare, dezinfecție, instruirea personalului medical privind respectarea regulilor de igienă a mâinilor și a Precauțiunilor Universale și de Contact,  precum și respectarea circuitelor pentru pacienți. Controlul inspectorilor sanitari se va extinde în toate maternitățile din țară.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 19:45

Gigantul farmaceutic Bayer a anunțat, joi, că va concedia 12.000 de angajați, din întreaga lume, pentru a-și reduce din costuri, informează ABC News și BBC.

Compania cu sediul central la Leverkusen a precizat că detaliile privind planurile de a concedia o parte semnificativă din cei 118.200 de angajați vor fi elaborate în următoarele luni, dar cea mai mare parte dintre aceștia vor fi din Germania.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 17:14

Mai mulți bebeluși născuți în Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu! Deși maternitatea a anunțat că bebeluși nu au luat bacteria din spital, un control al Ministerului Sănătății a stabilit că mulți dintre angajații maternității au stafilococ auriu.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că Maternitatea Giulești urmează să fie închisă, după ce 17 bebeluși au ajuns în spital fiind diagnosticaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 15:44
Bebelușii sunt internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu

Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numărul acestora ajungând la 17. În cazul ultimilor trei, nu a fost confirmată infecţia cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 11:46

Rectificarea bugetului CNAS, aprobată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 101/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 999/27.11.2018, înseamnă suplimentarea cu 600 milioane lei a creditelor bugetare de care dispune instituţia pentru acest an, precum şi a creditelor de angajament cu 1.546 milioane lei.

De asemenea, în cadrul rectificării se efectuează şi o redistribuire de credite bugetare şi de angajament, în sumă totală de câte 60 milioane lei, între capitolele bugetului CNAS.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 10:28
„Diagnosticele” puse unor picturi celebre de către prof.dr. Mircea Beuran

Gioconda lui da Vinci schiţează o grimasă de durere şi nu un surâs obişnuit şi, mai mult, suferă de hipercolesterolemie, a fost una din ipotezele prezentate de medicul Mircea Beuran, la conferinţa „Medicina şi pictura”.
  Lecţii de anatomie, primele transfuzii de sânge, terapie rudimentară cu raze X, maladiile modelelor din picturile  celebre şi picturi în care artiştii şi-au reflectat  propria suferinţă au fost unele dintre subiectele conferinţei „devorate” de publicul de la Teatrul   Naţional Bucureşti, timp de peste o oră.

Subscribe to Sanatate