Joi, 25 Aprilie, 2019 - 17:35

Cei doi militari răniți în data de 13 aprilie 2019, în Afganistan, care se aflau internați în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit în țară în data de 24 aprilie, și au fost internați în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti (SUUMC).

Pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 10:43

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 24 aprilie 2019, Ordonanţa de urgență pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Actul normativ reprezintă o completare necesară a legislației pentru buna funcționare a întregii activități medicale, precum și pentru utilizarea eficientă a fondurilor publice.

Documentul asigură măsuri de protecție pentru pacientul care accesează serviciile medicale furnizate de clinicile private.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 09:54

În contextul epidemiilor de boli prevenibile prin vaccinare, campania UNICEF utilizează reţelele de socializare pentru a arăta că majoritatea părinţilor au încredere că vaccinurile protejează copiii.

NEW YORK - UNICEF a lansat ieri, 24 aprilie 2019, o nouă campanie internaţională pentru a evidenţia, în rândul părinţilor şi al publicului larg utilizator de reţele de socializare, eficienţa şi siguranţa vaccinurilor.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 09:16

În data de 18 aprilie, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a testat 61 de elevi și 10 profesori ai liceului din Capitală unde frecventa cursurile tânăra care a decedat în urma unei meningite meningococice fulminante.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 17:21

În Macedonia, a început vaccinarea anti-rujeolică după ce acum câteva zile guvernul de la Skopje a decretat stare de urgență din cauza pojarului.

Medicii și asistenții medicali iau la rând școlile generale și liceele pentru a-i imuniza pe copii.  Autoritățile au anunțat că micuții care nu au fost vaccinați nu vor mai avea voie să intre în școli și grădinițe. Statisticile arată că peste 11.000 de preșcolari nu au fost imunizați.

De la începutul epidemiei, au murit trei bebeluși din cauza complicațiilor.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 16:45

Cele 106 ambulanţe achiziţionate pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost livrate, cu patru luni mai devreme decât se prevedea, ele fiind date în comodat SABIF. Valoarea totală a achiziţiei s-a ridicat la 8,7 milioane de euro, anunţă Primăria Capitalei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită, prin Contract de împrumut de folosinţă (comodat), a celor 106 ambulanţe de urgenţă care au facut obiectul contractelor de furnizare încheiate în august 2018. 

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 17:45

Ministerul Sănătății anunță, luni, printr-o infomare de presă, că, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, toate probele exudat luate de la copiii de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" au ieșit negative pentru meningită.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, luni, prin intermediul unei informări, că, potrivit informațiilor furnizate de DSP București, toate probele exudat, în număr de 61, luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazăr au ieșit negative.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 17:07

Un român consumă 267 de ouă pe an!

România produce 6 miliarde de ouă pe an!

Prețul unui ou la poarta fabricii este de 27 de bani!

32% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în baterii!

29% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în aer liber!

26% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în hale!

13% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în sistem ecologic!

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 19:55

Pe 18 aprilie s-a implinit un an de cand la Spitalul Clinic "Sfanta Maria", s-a efectuat primul transplant pulmonar din Romania. Potrivit medicilor, beneficiarul, Mugurel Amariei este in prezent într-o stare de sănătate excepțională, face sport și a luat în greutate. De atunci, echipa medicala de la Spitalul Clinic Sfanta Maria a mai efectuat inca cinci operatii reusite de transplant pulmonar. Cei sase bolnavi care au fost supuși intervenției se simt bine, în funcție de data la care a avut loc transplantul aceștia aflandu-se în stadii diferite de recuperare.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 09:19

Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea cheltuielilor de investiţii pentru achiziţionarea unui sistem inovator de neuronavigaţie, a două aparate RX mobile cu braţ C şi reconstrucţie 3D, a unui ecograf de înaltă performanţă, precum şi a patru mese chirurgicale.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 08:37

In urma cazului de meningita meningococica care a dus azi la decesul unei tinere, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 12:37

Prima inimă umană vascularizată realizată cu ajutorul unei imprimante 3D pornind de la materialul biologic și propriile celule ale pacientului a fost prezentată, luni, de o echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, potrivit The Jerusalem Post.

Până de curând, specialiștii au reușit să creeze cu ajutorul imprimantelor 3D doar țesuturi simple, fără vase de sânge.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 18:27

În perioada 14-15 aprilie 2019, Ministerul Sănătății a organizat Reuniunea Informală a miniștrilor Sănătății din Statele Membre ale UE. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și a fost prezidat de către ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea. La dezbateri au participat peste 140 de delegați din Statele Membre ale Uniunii Europene. 

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 18:18

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat vineri, la Cincu, cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori, că unul dintre scopurile Exerciţiului Vigorous Warrior 19, cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO, care presupune acordarea de asistenţă medicală şi socială, într-o situaţie reală de război, este colaborarea între civili şi militari iar acesta a fost atins.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 15:23

Ministrul Sănătăţii explică ordonanţa de urgenţă pentru introducerea coplatei în sistemul privat, după ce proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. Sorina Pintea i-a invitat pe reprezentanţii pacienţilor şi ai sistemului privat la o dezbatere publică, înainte ca actul normativ să fie aprobat.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 18:37

După scandalul dezinfectanților, apar acuzații legate şi de calitatea unor materiale sanitare care ar putea pune pacienții în pericol.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 17:55
Non-invazive, fără durere și perioadă de recuperare  

Laser Center by Academica este dotat cu echipamente laser High Tech, unice în România, care permit efectuarea unor intervenții de tipul Hollywood Laser Peel, LaseMD   sau Gold Tonning. Centrul este deservit de o echipă de medici dermato-venerologi cu vastă experiență în realizarea de intervenții cu laser. Efectele acestor tratamente sunt imediate, iar pacienții nu au nevoie de perioadă de recuperare

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 12:17

Tratarea și vindecarea tumorilor cerebrale reprezintă astăzi una dintre cele mai mari provocări din medicina actuală. Deși acestea nu sunt atât de frecvente precum alte tipuri de tumori, localizarea lor la nivelul celui mai important organ din corp le transformă într-o problemă de sănătatea care-și găsește rezolvarea doar datorită chirurgilor cu experiență și tehnologiei care asistă profesioniștii pe tot parcursul procesului de diagnosticare și extirpare.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 19:00

Cu ajutorul Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice au fost facilitate din 2013 şi până în prezent, în România, 225 de transplanturi de la donatori neînrudiţi, potrivit directorului Registrului. Puţin peste 62.000 de persoane sunt înscrise în Registru.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 15:05
Salvați Copiii continuă campania pentru dotarea maternităților

Aparatura medicală precară, acolo unde nu e chiar insuficientă, pune maternitățile din România în situații dramatice: nou-născuții cu patologie severă sunt refuzați la transfer, pentru că nu există, pentru ei, incubatoare sau aparate de ventilat. Organizația Salvați Copiii România a demarat un plan de urgență, pentru a duce aparatură medicală vitală acolo unde nevoile sunt imediate: astfel, în 2019, 115 aparate vor ajunge la 49 de maternități.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 15:38

Control fulger duminică seară la Spitalul Județean Constanța. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a verificat Unitatea de Primiri Urgențe și secțiile Neurologie, Cardiologie și Pediatrie.

Ministrul a găsit numeroase nereguli - pe lângă mizerie și lipsa dezinfectanților, în saloane nici nu erau curățate petele de sânge, iar prosoapele cu care se ștergeau pacienții erau nespălate.

Drept urmare, Sorina Pintea a propus ca asistenta șefă de la secția Neurologie și asistenta care se ocupa cu triajul în Unitatea de Primiri Urgențe să fie demise.

Duminică, 7 Aprilie, 2019 - 11:11

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical,  Președintele României a conferit:

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 20:00

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care propune modificarea Legii 96/2006 a reformei în sistemului sanitar în sensul reintroducerii coplății.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 19:32

Un număr de 140 de medici de familie asigură servicii de medicină primară pentru vrânceni, în baza unui contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, dar la nivelul judeţului ar fi nevoie de cel puţin 190 de medici de familie, potrivit reprezentanţilor instituției.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 18:14

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, invită doritorii, duminică, 7 aprilie, în Parcul Izvor, începând cu ora 9.00, să alerge pentru o cauză nobilă: IMPORTANȚA DONĂRII DE SÂNGE!

 Crosul este organizat de Bucharest Running Club și este susținut de Programul Național ”N-avem sânge!”, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ASSMB.  

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 16:40

Managerul general, directorul de îngrijiri și directorul medical din Spitalul Județean de Urgență Ploiești au demisionat, vineri, la doar câteva zile după ce Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a efectuat o vizită neanunțată în unitatea medicală și a cerut remedierea urgentă a problemelor, precum și retragerea acreditării.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 14:36

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a ridicat, cu data de 4 aprilie, suspendarea acreditării Laboratorului de Control Doping din România.

Laboratorul de la București a fost suspendat anul trecut pentru o perioadă de şase luni de WADA, în urma nerespectării standardelor internaționale ale laboratoarelor.

În această perioadă, laboratorului de la București i-a fost interzisă derularea oricărei activităţi, precum analize ale probelor de urină sau de sânge.

Laboratorul Antidoping de la București a fost înființat în 1993, fiind singurul din Europa de Est acreditat WADA.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 10:05

Ministerul Sănătății va aloca 10 milioane de lei spitalelor arădeane pentru achiziție de aparatură și echipamente medicale.

Sorina Pintea ministrul Sănătății s-a aflat astăzi la Arad, acolo unde a vizitat mai multe unități sanitare. Ministrul Sănătății a fost însoțită de prefectul judetului,  Florentina Horgea,  precum şi de Mihai Fifor,  senator şi deputaţii Dorel Caprar, Florin Tripa şi Adrian Todor.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 09:59

În ceea ce priveşte proiectul de OUG pentru modificarea legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizari:

Ministerul Sănătăţii nu intenționează să introducă co plata pentru serviciile medicale acordate în unităţile sanitare de stat.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 13:54

Începând de azi, timp de trei zile (4-6 aprilie), medicii dermatologi ai SCJU Sibiu participă la cea de-a doua ediţie a conferinţei "Zilele Dermatologiei la Sibiu", cu tema "Clasic si modern în Dermatologie", care se va desfăşura la hotel Ramada, Sibiu. Manifestarea ştiinţifică este organizată sub egida Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, cu sprijinul Societăţii Române de Dermatologie fiind creditată EMC. Prof univ. dr. Maria Rotaru, medicul şef al Secţiei Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu este

Subscribe to Sanatate