Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 09:12

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 17 octombrie a.c., un mesaj în cadrul deschiderii lucrărilor Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie. Mesajul a fost prezentat de către doamna Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat - Departamentul Sănătate Publică, la Sibiu.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vă mulţumesc pentru invitaţia de a adresa un cuvânt în deschiderea lucrărilor Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie, chiar aici, în oraşul de care mă leagă un ataşament profund.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 17:00

Pentru a creşte şansele de recuperare şi integrare socială a persoanelor adulte cu dizabilităţi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a lansat un program de susţinere a familiilor acestora, prin organizarea periodică a unor grupuri interactive de suport.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 15:17

Peste 15.000 de copii cu vârste sub cinci ani mor zilnic la nivel mondial, cu disparităţi uriaşe între ţări sau chiar între regiuni, potrivit unui studiu amplu publicat miercuri, relatează AFP.

Din 2000 până în 2017, 123 de milioane de copii cu vârste cuprinsă între 0 şi 5 ani au murit în cele 99 de ţări cu venituri mici şi medii în care a fost realizat studiul. Acest număr reprezintă peste 90% din decese la nivel mondial pentru această grupă de vârstă.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 15:16

Centrul de arşi de la Iaşi a fost inaugurat miercuri, nu înainte ca cei prezenți să țină un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv. „Din păcate avem arşi aproape zi de zi în ţară şi este nevoie foarte mare de astfel de spaţii”, a spus președintele Asociaţiei Colectiv.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 13:39

Începând de astăzi vor fi operaționale 5 paturi de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași ce sunt organizate în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri.
Sorina Pintea a fost prezentă la inaugurarea secției.
Investiția a fost realizată de către Ministerul Sănătății prin utilizarea de fonduri de la bugetul de stat (transferuri) și prin intermediul proiectului garantat de Guvernul Romaniei, finanțat de Banca Mondială.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 11:48

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 16 octombrie a.c., la Suceava, o alocuţiune cu prilejul inaugurării Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

Domnule Preşedinte al Consiliului Judeţean,
Domnule Primar,
Domnule manager,
Distinşi medici şi asistenţi medicali,
Doamnelor şi domnilor,
Bună ziua şi felicitări!

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 11:04
Dacă Bruxelles a spus NU implementării tehnologiei 5G, atunci și Bucureștiul îi va urma exemplul!

Asociația Pro Consumatori, organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, va organiza duminică 20 octombrie 2019, în intervalul orar 16.30 - 20.30, un marș de conștientizare a opiniei publice cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei 5G „Stop 5G - viața și proprietatea noastră sunt mai importante decât tehnologia voastră!”

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 19:19

Declarația de la Haga se adresează reprezentaților sistemelor de sănătate din întreaga Europă, cu scopul de a facilita dezbaterile pe tema adaptării practicii medicale și a politicilor publice referitoare la managementul diabetului de tip 2, în conformitate cu actualizările aduse de ghidurile internaționale. Misiunea asumată de semnatarii declarației este de a se asigura că persoanele cu diabet sunt puse în prim plan atunci când sunt formulate planuri de acțiune la nivelul fiecărei țări.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 17:43

Sanofi celebrează astăzi inaugurarea noii unități de producție digitală din Framingham, Massachusetts, marcând una dintre primele unități digitale din lume care utilizează tehnologia intensificată, continuă, de producție a medicamentelor biologice.

Noua unitate este dotată cu tehnologie de ultimă generație, care conectează procesul de producție cu cercetarea și dezvoltarea, făcând posibilă îmbunătățirea procesului de comercializare a unor noi soluții terapeutice importante pentru pacienți.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 16:39

Inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au finalizat controlul dispus în unităţile sanitare de psihiatrie de către ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Controlul a vizat calitatea actului medical şi a condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de psihiatrie.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 16:30

Reconstrucția mamară după mastectomie este o operație cu efect antidepresiv. După o astfel de intervenție, femeile se schimbă radical, nu numai în sensul stării generale de bine, al liniștii sufletești, ci își refac viața de cuplu, acced la poziții superioare în viața profesională, în carieră, lucruri care înainte li se păreau imposibile, a mărturisit Dr.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 14:12

În perioada 16-19 octombrie 2019, Sibiul revine în atenţia Europei şi a lumii prin intermediul celei de a 45-a ediţii a Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie organizată în parteneriat cu Asociaţia Neurochirurgie Sibiu, Universitatea Lucian Blaga. Evenimentul aduce în faţa comunităţii medicale şi nu numai, o parte dintre cei mai importanţi neurochirurgi ai lumii, prezenţi aici pentru a împărtăşii din vasta lor experienţă.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 12:51

Procedura de achiziţie a incubatoarelor cu care vor fi dotate 140 de maternităţi s-a încheiat, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 12:14

UNICEF avertizează într-un raport publicat marți și preluat de AFP că unu din trei copii cu vârsta sub cinci ani nu primeşte alimentaţia corespunzătoare pentru a creşte sănătos.

"Numeroase ţări au considerat că malnutriţia este o problemă ce ţine de trecut, dar au descoperit că au o nouă problemă foarte importantă" cu alimentaţia copiilor lor, a declarat Victor Aguayo, şeful programului pentru nutriţie al UNICEF.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 11:39

Medicover România l-a numit pe Radu Gorduza Lupu drept director general al companiei, poziție pe care o va ocupa începând cu data de 18 noiembrie 2019.

Adrian Peake, cel care a ocupat funcția de director general al Medicover România în ultimii cinci ani, va prelua o nouă poziție în Marea Britanie. În perioada mandatului său, Medicover și-a consolidat poziția în piață, devenind o organizație puternică, setată pentru creșteri constante.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 16:00

Numărul autospecialelor de intervenţie SMURD se va dubla la nivelul Bucureştiului şi judeţului Ilfov în urma livrării a 55 de ambulanţe de tip B şi 10 ambulanţe de tip C, a anunţat, vineri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 14:18

Medici de la INML sunt audiaţi, luni, la sediul IGPR, în dosarul de la Caracal, în legătură cu modul în care au fost efectuate expertizele privind fragmentele osoase descoperite în butoiul din locuinţa lui Gheorghe Dincă şi la liziera pădurii.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 12:22
La numărul 0800 806 806 se poate semnala corupţia din sistemul sanitar

Sunt din ce în ce mai puțini angajați din sistemul sanitar care iau şpagă, susţine ministrul interimar al Sănătăţii. Mulți se sperie că îşi pot pierde locul de muncă dacă cer bani, iar alții nu mai iau pentru că au acum salarii decente. Cu toate astea, fenomenul e în continuare în atenţia autorităţilor. 14 pacienţi misterioşi sunt acum în spitalele din ţară ca să vadă dacă se mai cere şpagă.

Unii angajaţi din sistemul sanitar primesc lunar salarii de 4.000 de euro. Cu toate astea, sunt în continuare asistente, brancardieri şi medici care primesc "atenţii".

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 15:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, după ce a fost adoptată moţiunea de cenzură, se va întoarce pe funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare "Constantin Opriş", pe care a ocupat-o înainte de a fi ministru.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 15:18

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat miercuri campania "Sigilarea gratuită a molarului de 6 ani", pentru elevii cu vârste între 6 şi 8 ani din şcolile de stat din Capitală. Molarul de 6 ani este prima măsea definitivă şi, aşa cum îi spune şi numele, apare în jurul vârstei de 6 ani. Această măsea are o împortanţă foarte mare în dezvoltarea danturii la cei mici, însă este şi foarte vulnerabilă.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 15:45

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că a fost finalizat circuitul de avizare a unei Hotărâri de Guvern care aprobă studiul de fundamentare prin care România poate construi o bancă de sânge, plasmă şi produse derivate din plasmă.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 15:24

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că a fost finalizat Centrul de arşi de la Iaşi şi, cel mai probabil, va fi inaugurat în această săptămână.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 15:04

Aproximativ 1.000 de cazuri de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS) au fost înregistrate în ultima săptămână de autorităţile sanitare din Botoşani, relevă un raport întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit documentului DSP, în perioada 30 septembrie- 6 octombrie 2019, furnizorii de servicii medicale au raportat 970 de cazuri de IACRS, cele mai multe dintre ele, 313, înregistrându-se la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Alte 309 persoane cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani au fost diagnosticate cu viroze.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 14:11
și două lansări consecutive la Cluj Napoca și Brașov

Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, a inaugurat recent două centre de recoltare în orașele Brașov și Cluj Napoca. Acestea sunt unitățile cu numărul patru în ambele localități. Compania mai deține în cele două orașe câte un laborator modern care deservește și localitățile din apropiere. În urma lansării celor două puncte de recoltare, rețeaua Synevo a ajuns la nivel național la 113 centre de acest tip și 17 laboratoare, având o acoperire puternică în 36 de județe și 50 de orașe.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 13:18

Evoluția stării de sănătate a lui Ion Iliescu este favorabilă, însă fostul președinte va rămâne internat în spital în contextul problemelor cardiace cronice de care suferă, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță.

“Evoluția este favorabilă, dar rămâne în spital în contextul problemelor cardiace cronice de care suferă domnul președinte. A depășit evenimentul de sâmbătă, evenimentul acut, rămân problemele mai vechi ale dânsului și momentan rămâne internat în spitalul Elias”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:00
Noul calendar al examenului de rezidenţiat!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele șapte ordine de ministru necesare.

Sorina Pintea a declarat, vineri, că motivul amânării constă în faptul că nu are cine să semneze ordinul de examen, în condițiile în care nu există ministru la Educație.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 16:45

Ion Iliescu a fost internat vineri la Spitalul Elias din Capitală, unde s-a prezentat din cauza unor probleme cardiace mai vechi.

Potrivit unui comunicat al spitalului, Ion Iliescu "s-a prezentat astăzi la Spitalul Universitar de Urgență Elias pentru probleme cardiace mai vechi. Investigațiile efectuate în urgență au confirmat existență unei suferințe, motiv pentru care s-a decis internarea în vederea tratamentului de specialitate."

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 15:38

Supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv vor beneficia de îngrijire medicală decontată de statul român "atâta timp cât au nevoie". Guvernul urmează să emită o Ordonanță de Urgență de modificare a legii sănătății în acest sens, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Răniții din Colectiv beneficiază, în acest moment, de tratament decontat până la data de 31 decembrie 2020. Sorina Pintea spune că acesta va fi prelungit "astfel încât să nu mai aibă temeri că cineva, vreodată, le-ar putea opri tratamentul".

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 14:55

Prima ediție a festivalului Mad Pride România va avea loc în perioada 6-12 octombrie 2019 și va cuprinde o serie de activități organizate de Asociația Prietenie și Integrare, împreună cu utilizatori, utilizatoare al psihiatriei, supraviețuitoare și supraviețuitori ale abuzurilor psihiatriei și ale diverselor forme de discriminare pe motive de suferințe mentale. Festivalul este organizat în jurul datei de 10 octombrie când este marcată la nivel internațional Ziua Mondială a Sănătății Mentale.

Subscribe to Sanatate