Vineri, 15 Februarie, 2019 - 14:46

Polițiștii din Prahova fac cercetări pentru exercitarea fără drept a unei profesii după ce un tânăr a acuzat că un medic, despre care spune că este fals, i-a făcut lucrări dentare la o clinică privată din Vălenii de Munte.

Tânărul din Prahova spune că, la o clinică privată din Vălenii de Munte, un medic fals i-a făcut lucrări și vineri va depune plângere penală.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 13:56

La solicitarea ASOCIAȚIEI ROMÂNE A PRODUCĂTORILOR INTERNAȚIONALI DE MEDICAMENTE - ARPIM, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează marți, 19 februarie 2019, ora 13.30, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin privind modificarea și completarea anexei Ordinului ministrului sănătății nr. 85/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art. 703 alin. (1) şi (2) din Legea nr.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 12:40

Sexualitatea și igiena intimă sunt în topul subiectelor tabu în societatea noastră. Din păcate, tratamentul tăcerii nu reduce incidența bolilor, ci adâncește percepția deformată asupra lor. Conform ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor), România se plasează în primele 10 locuri în Europa privind incidența infecțiilor cu transmitere sexuală, iar în ceea ce privește sifilisul, rata cazurilor raportate plasează România pe locul doi la nivel european.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 17:00

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, anunta că femeia care a practicat ilegal medicina la Spitalul de Urgenta Ilfov a prezentat documente false, neavând licenta in medicina.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 15:17

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a participat marţi, 12 februarie, la şedinţa de Autoevaluare a activităţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) pentru anul 2018, desfăşurată la sediul unităţii medicale.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 12:58

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 109, a informat marţi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două victime sunt o femeie de 81 de ani, din Bucureşti, şi un bărbat de 79 de ani din judeţul Olt, confirmaţi cu virus gripal de tip A.
 

Luni, 11 Februarie, 2019 - 18:20

Bugetul Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate a ajuns în acest an la 4,84% din PIB, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că pentru 2019 a fost alocată o sumă de 1.183.513 lei.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 17:05

Peste 50% din apelurile efectuate în anul 2018 la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sunt non-urgenţe, printre acestea fiind persoane care reclamă că nu pot returna produse la magazine, este aprinsă lumina pe stradă sau vor să afle mersul trenurilor, "campion" fiind un bucureştean care în 10 luni a sunat de peste 21.000 de ori, informează comunicat de presă al STS.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 16:47

În perioada 4 - 8 februarie a.c., directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, a primit vizita unei delegaţii din Turcia, condusă de Erdem Koç, director al Departamentului de Combatere a Drogurilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Turcia.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 14:22

Luni, 11 februarie a.c., a avut loc prezentarea activităţii derulate, în anul 2018, de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), eveniment la care au participat general de brigadă, Gheorghe Nucu MARIN, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, directorul ANA, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, şi specialiştii Agenţiei.  

Luni, 11 Februarie, 2019 - 00:03

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat sambata, in localitatea Budesti, din judetul Calarasi, a doua etapa din cadrul unei noi actiuni a campaniei “Sanatate pentru Sate”. Voluntarii se afla pentru a doua oara aici, dupa ce la sfarsitul lunii decembrie cu sprijinul Centrului Medical Polimed si a companiei Medist, au oferit localnicilor neasigurati analize de sange gratuite.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 14:55

De cele mai multe ori, atunci când intervin semne în starea de sănătate şi simptome ce afectează calitatea vieţii apare întrebarea: cărui medic ne adresăm pentru un control?

Primul care ne poate lămuri în această privinţă este medicul de familie, iar în cele mai multe cazuri, acesta recomandă ca investigaţiile să pornească de la medicul de medicină internă.

Medicina internă este specialitatea căreia trebuie să ne adresăm nu numai atunci când apar probleme de sănătate, dar şi anual, pentru un control general de rutină.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 17:34

Două persoane au fost mușcate de un porc mistreț în orașul Șimleul Silvaniei. Animalul ar fi coborât din pădure și, așa cum se vede pe imaginile susprinse pe camere, alerga printre blocuri, scrie Graiul Sălajului. 

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 16:24

Falsul chirurg italian avea parafă eliberată de Direcția de Sănătate Publică, însă pentru a putea profesa mai avea nevoie de încă două documente - drept de liberă practică de la Colegiul Medicilor și aviz de bună practică eliberat de Ministerul Sănătății - pe care acesta nu le avea, iar angajatorul avea obligația să le verifice, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ministrul Sănătății a adăugat că "vă asigur că în sistemul public așa ceva nu se poate întâmpla".

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 11:50
organizat de Ziua Mondială a Bolnavului

Luna februarie poartă o însemnătate deosebită pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă. În contextul Zilei Mondiale a Bolnavului, Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple organizează, pe 11 februarie, la Hotel Ramada Majestic, în București, un eveniment dedicat celor cu un diagnostic care merită mai multă atenție.   

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 10:11

Reprezentanța Comisiei Europene în România a postat, marți pe Facebook, un studiu finanțat de UE, publicat în 2017, care arată că cercetătorii recomandă o alimentație bogată în vitamina D, necesară mai ales în lunile de iarnă.

"Trebuie să desfășurăm cercetări privind nutriția în grupurile de populație vulnerabile, pentru a dezvolta recomandări specifice etapei de viață pentru aportul de nutrienți", declara coordonatorul de proiect Mairead Kiely cu privire la direcțiile viitoare de cercetare.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 13:22

Ministerul Sănătăţii nu i-a echivalat diploma de studii presupusului medic italian care ar fi operat în clinici private din Bucureşti, a spus, marţi, ministrul Sorina Pintea.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 12:19

Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Mureş anunţă calendarul de admitere la Medicină Militară, pentru anul universitar 2019-2020, la Catedra de Pregătire Medico-Militară (Institutul Medico-Militar Bucureşti) de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş fiind scoase la concurs 56 de locuri, dintre care 50 pentru Ministerul Apărării Naţionale şi 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Etape de parcurs pentru a fi student la medicină militară:

Luni, 4 Februarie, 2019 - 16:17

Spitalul Judeţean din Galaţi a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului, care va fi folosit de zeci de mii de bolnavi din cel puţin patru judeţe. Acceleratorul liniar de particule va putea fi folosit în acest an.

Noul aparat este modern şi reprezintă o metodă eficientă de tratament în domeniul cancerului.

Specialiştii spun că acceleratorul liniar de particule are componente ajustabile care îi permit să îndrepte radiaţia direct către zona tumorii, afectând foarte puţin ţesutul sănătos din jur.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 13:57

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat, luni, după audierea de la Parchetul General, că-i va face plângere penală ministrului Sănătăţii Sorina Pintea.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 11:45

700 de copii din localitatea ilfoveana Afumati au fost, vineri, beneficiarii editiei cu numarul 53 a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" si totodata prima din anul 2019. Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului le-au prezentat tinerilor notiuni de igiena personala, de nutritie si metabolism, dar si tehnici de imbunatatire a posturii si de combatere a fenomenului de bullying.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 17:00

30 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor a depăşit 15.700, înregistrându-se 60 de decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă raportate până vineri este de 15.733.

Din acestea, s-au înregistrat 60 de decese.

În ultima săptămână, au fost raportate încă 30 de cazuri nou confirmate în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Mehedinţi, Buzău, Maramureş, Timiş, Argeş, Ilfov şi Teleorman.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 13:30

Un bărbat în vârstă de 51, din judeţul Prahova, a murit vineri din cauza gripei, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică. Bărbatul nu era vaccinat. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 64. Ministerul Sănătăţii a declarat miercuri epidemie de gripă. 
 

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 12:36
Este normal ca ministrul Sănătăţii să avertizeze cetăţenii asupra posibilelor pericole!!!

Urmare a speculațiilor lansate în spațiul public, Ministerul Sănătății face publică informarea transmisă de Direcția Sănătate Publică a Municipiului București primită în seara de 30 ianuarie 2019 în baza căreia ministrul Sănătății, Sorina Pintea a luat decizia de a informa cetățenii privind calitatea apei din municipiul București și de a transmite recomandările sprecialiștilor în sănătate publică referitor la consumul de apă din rețeaua publică.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 17:42

Trei școli din județul Iași au anunțat, joi, că suspendă cursurile, după ce inițial, anunțaseră că nu vor veni copiii din clasele unde era un număr mare de elevi bolnavi din cauza gripei sau a virozelor respiratorii.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a decis, joi, suspendarea cursurilor pentru vineri, 1 februarie, în trei insituții de învățământ, după ce miercuri fusese luată decizia să suspende pentru două zile doar cursurile în trei clase din cele trei școli gimnaziale.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 16:00

Ministrul Sanatatii a anuntat, joi, ca ultimele rezultate ale probelor de apa analizate astazi arata că nivelul clorului in apa este in limite normale, insa sunt asteptate si alte analize, astfel ca institutia recomanda prudenta. 

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 14:45

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a fost operată la Ponderas Academic Hospital, în urma diagnosticului de sindrom de tunel carpian bilateral sever. Intervenția realizată de Dr. Mihai Cristescu, Medic Primar Neurochirurg a fost un succes.

Sindromul de tunel carpian este o afecțiune cauzată de compresia nervului median la nivelul încheieturii mâinii sau a canalului carpian. Printre simptomele asociate afecțiunii se numără durere, o senzație de furnicături și amorțeală la nivelul palmelor și degetelor (mai ales pe timp de noapte) și slăbiciune musculară.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 13:30

Numărul deceselor din cauza virusului a ajuns la 61. Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din judeţul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit joi, el având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt zeci de decese din cauza bolii.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 13:15

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, subliniat că a recomandat, nu a obligat populaţia să nu folosească apă de la robinet.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 10:23

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, trece granița țării și anunță prima tranzacție internațională: achiziționarea pachetului majoritar de 51% al grupului de companii Rózsakert Medical Center, din Ungaria.

Subscribe to Sanatate