Vineri, 14 August, 2020 - 10:33

Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a înregistrat în primele șase luni ale anului 2020 o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 454,6 de milioane de lei, apropiata de valoarea anului 2019. În pofida unui context și a unei crize sanitare fără precedent, prin măsurile luate, compania a continuat să își desfășoare activitatea și a reușit o majorare a EBITDA datorită măsurilor riguroase si rapide de reducere a costurilor aplicate încă de la finalul lunii martie.

 

Joi, 13 August, 2020 - 17:47

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Craiova. O sută de vârstnici și 26 de angajați au fost infectați, în ultimele două săptămâni, iar un bătrân a murit.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj (DSP Dolj) a anunţat existenţa unui focar de Covid-19, depistat la Căminul de Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost înregistrate peste o sută de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Instituţia se află la ora actuală în carantină.

Joi, 13 August, 2020 - 12:33

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi că România se află într-o perioadă în care va trebui să prelungească starea de alertă.

"Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale sau nu ce va, eu ştiu, accentua această manifestare pandemică la sfârşitul acestui an", a declarat Tătaru la Academia Română.

Joi, 13 August, 2020 - 09:38

În contexul crizei medicale generate de pandemia de coronavirus, Crucea Roşie Română Filiala Alba donează două ventilatoare moderne noi, destinate pacienţilor internaţi în cadrul Spitalelor Municipale din Sebeş şi Aiud.

Sistemul de ventilaţie donat unităţilor medicale este un aparat AEON VG70, dotat cu baterie de capacitate mare şi poate fi folosit pentru deplasările intraspitaliceşti ale pacienţilor aflaţi în tratament.

În decursul zilei de azi, aparatele au fost puse în funcţiune de către o echipă de specialişti şi vor deservi pacienţii internaţi în cele două spitale.

Miercuri, 12 August, 2020 - 15:24

Germania a raportat miercuri cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din ultimele trei luni, transmit dpa şi Reuters.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat miercuri 1.226 de cazuri noi confirmate de la precedenta raportare. Această creştere, cea mai mare începând din data de 9 mai, ridică la 218.519 numărul total de infectări.

'Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător', a afirmat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, la postul de radio Deutschlandfunk.

Marţi, 11 August, 2020 - 18:21

I-am pus mască bolnavei mele țări – deși n-o mai ajută la nimic – și am vrut s-o programez  la doctor. La un control. Cu coronavirusul ăsta nu-i de glumit, iar țara mea face parte din grupa de risc. E plină de comorbiditați…

Marţi, 11 August, 2020 - 15:35

​Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, propune prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile. Anunțul său vine după ce, luni, premierul Ludovic Orban, a declarat că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită. Starea de alertă expiră pe 16 august.

„Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a spus Nelu Tătaru, într-un interviu.

Marţi, 11 August, 2020 - 15:00

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat un ordin care va permite creșterea atât a numărului persoanelor vindecate de coronavirus care pot să doneze sânge/plasmă, cât și a numărului pacienților în stare critică din terapie intensivă care pot să primească plasmă. A fost eliminat criteriul de eligibilitate care solicita ca donatorul să prezinte 2 teste RT-PCT negative.

Marţi, 11 August, 2020 - 14:44

Focar de coronavirus la un centru pentru copii cu dizabilități din Focșani. 18 persoane au fost depistate pozitiv. Cu toții au simptome ușoare, așa că s-a luat decizia internării lor la spitalul municipal Adjud.

Anchetă epidemiologică a stabilit că totul ar fi pornit de la unul dintre copii, care din cauza problemelor pe care le are nu a știut să comunice că are simprome și nu înțelege nici necesitatea măsurilor de protecție.

Marţi, 11 August, 2020 - 12:49

                                                                                                                                  

 

BULETIN DE PRESĂ 

11 august 2020, ora 13.00

        

 

Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

 

Marţi, 11 August, 2020 - 12:18

Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, conform Reuters, EFE şi AFP.

Luni, 10 August, 2020 - 19:00

Un grup de investigatori din Luxemburg este pe cale să pună la punct un sistem de detectare a coronavirusului prin intermediul vocii şi tusei, ceea ce va permite un mai bun diagnostic de la distanţă şi va reduce riscul contagierii din cauza contactului fizic dintre medici şi pacienţi, informează EFE.

Luni, 10 August, 2020 - 17:39

Şapte focare COVID-19 sunt active în judeţul Buzău, printre instituţiile unde acestea au fost declarate numărându-se secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău şi Căminul pentru persoane vârstnice "Sfinţii Constantin şi Elena" din Costeşti, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri, a informat, luni, Instituţia Prefectului.

Luni, 10 August, 2020 - 17:18

Un număr de 835 de copii din sistemul de protecţie au în prezent un Plan Individualizat de Protecţie care prevede ca finalitate plasarea în procedură de adopţie, la o lună după ce Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) a demarat procesul de deblocare a adopţiilor din motive ce ţin de birocraţie sau management de caz deficitar, se menţionează într-o postare publicată luni pe Facebook de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Duminică, 9 August, 2020 - 13:26

Lucrurile se complică pe zi ce trece. Numărul infectaților ne trimite la contaminarea colectivă. Numărul locurilor diponibile la terapie intensivă este insuficient, iar numărul decedaților crește mereu. Încotro ne îndreptăm? Greu de răspuns!

Sâmbătă, 8 August, 2020 - 13:43
43 decese (dintre care 42 cu comorbidități) în ultimele 24 ore

BULETIN DE PRESĂ    8 august 2020, ora 13.00

        Până astăzi, 8 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Vineri, 7 August, 2020 - 13:04

Începând cu luna februarie 2020, CNAS asigură tratamente fără interferon pentru un număr de 17.500 de pacienţi adulţi cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroză şi ciroză compensate. În perioada februarie-iulie 2020, un număr de 4.158 de pacienţi au accesat tratamente fără interferon.

Joi, 6 August, 2020 - 13:05

În continuarea demersului de informare corectă a justiţiabililor care în această perioadă sunt implicaţi în proceduri judiciare la Curtea de Apel Oradea, a avocaţilor şi a celorlalţi participanţi, vă aducem la cunoştinţă că, în cursul zilei de marţi, 4 august 2020, personalul Curţii de Apel Oradea a fost testat în vederea depistării unor eventuale infecţii cu virusului COVID 19, prin metoda pooling, rezultatul testării fiind negativ.

Joi, 6 August, 2020 - 11:27

Deputatul PPU (social-liberal) Andrei Gerea solicită Ministerului Sănătății să investigheze cazurile în care testele de depistare a SARS-CoV-2 au fost eronate, zeci de persoane aflându-se în situația traumatizantă de a fi internate și chiar să primească tratament împotriva COVID-19, deși nu erau infectate cu acest virus.

După cum se cunoaște, testul de referință pentru diagnosticarea COVID-19 utilizează metoda Real Time PCR, celor suspecți fiindu-le recoltate probe de exudat nazofaringian și faringian.

Miercuri, 5 August, 2020 - 18:41

Cinci focare de COVID-19 active se înregistrează, în prezent, în judeţul Vrancea, dintre care două la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, în secţiile de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

"În prezent, la nivelul judeţului Vrancea se înregistrează cinci focare active de COVID-19. Două focare se manifestă la SJU Focşani, unul la o primărie din judeţ, altul la o societate comercială şi un focar la un ocol silvic", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Miercuri, 5 August, 2020 - 16:00

La centrele de transfuzii din Cluj este mare nevoie de sânge. Necesarul este de 80 de donatori zilnic, însă numărul celor care vin să doneze în această perioadă este de sub 40.

Numărul donatorilor de sânge a scăzut drastic de la începutul pandemiei și până în prezent, astfel că centrele de transfuzii fac un apel către cetățeni să doneze sânge pentru a salva vieți.

La Cluj-Napoca, pentru a putea asigura nevoile pacienților din spitale ar fi nevoie de 80 de donatori zilnic, însă în această perioadă, la centrul de transfuzii, vin sub 40 de persoane.

Miercuri, 5 August, 2020 - 14:22
491 de bolnavi sunt internați la terapie intensivă

De la ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 922 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), iar la ATI sunt internați 464 pacienți.

Până miercuri, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:00

InfoCons lanseaza linia de urgenta si  vine în sprijinul consumatorilor din România, în special în această perioadă dificilă și pune la dispoziția acestora numărul 021-9615 număr cu tarif normal în rețeaua Telekom apelabil din toate rețelele, numar dedicat consumatorilor care au efectuat analize de testare COVID-19 sau doresc sa realizeze aceste analize. La acest număr consumatorii pot solicita consiliere, informare și  pot depune o sesizare în acest domeniu din perspectiva protecției consumatorilor.

 

Marţi, 4 August, 2020 - 17:33

Din primăvara anului viitor ne luăm adio de la margarină, popcorn pentru microunde, supe la plic, chipsuri, napolitane - adică acele produse alimentare care au un conținut ridicat de acizi trans, periculoși pentru sănătate. Actul normativ care interzice comercializarea acestora a fost deja aprobat de Parlament.

Marţi, 4 August, 2020 - 15:07

14 pacienți internați la spitalul de psihiatrie din Schitu, județul Olt, și un angajat al unității au fost depistați pozitiv în urma testărilor pentru COVID-19.

Potrivit conducerii spitalului, pacienta zero este o femeie de 73 de ani care a prezentat vineri sindrom febril și insuficiență respiratorie acută. A fost testată pentru COVID-19 și rezultatul a fost pozitiv.

Conducerea unității medicale împreună cu DSP Olt au luat decizia  testării tuturor pacienților  dar și a personalului. Până acum au ieșit pozitive testele pentru 14 internați și un infirmier.

Marţi, 4 August, 2020 - 13:03

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că intenționeză să crească numărul echipajelor din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească.

Marţi, 4 August, 2020 - 07:33
Decizie luată pe plan local care vizează în special Centrul Vechi

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis că masca de protecție devine obligatoriu în Capitală în zonele aglomerate din aer liber – piețe, gări, autogări, stațiile STB, transmite Digi24.

Comitetul a luat decizia într-o ședință desfășurată luni, după ce numărul infecțiilor din Capitală a crescut constant în ultima lună.

Marţi, 4 August, 2020 - 07:26

Alexandru Rafila, directorul Societatii Romane de Microbiologie, afirma ca este de asteptat ca numarul cazurilor de pacienti care au nevoie de terapie intensiva, precum si numarul deceselor provocate de Covid-19 sa creasca in urmatoarele saptamani. El explica asta prin faptul ca exista un decalaj intre cresterea numarului de imbolnaviri si cresterea numarului de cazuri grave, respectiv decese.

Subscribe to Sanatate