Vineri, 23 August, 2019 - 19:00

Vaccinarea ar putea preveni 92% din cancerele legate de virusul papilloma uman (HPV), au afirmat joi autoritățile sanitare americane, care fac o prioritate din acest program, scrie AFP. 

"Un viitor fără cancere legate de HPV este la îndemâna noastră, dar este necesar să acționăm rapid pentru a îmbunătăți rata de vaccinare", a declarat Brett Giroir, ministru adjunct al Sănătății, care dorește o acoperire vaccinală în SUA de 80% împotriva HPV. 

Vineri, 23 August, 2019 - 10:40

Serializarea reprezintă „marcarea” produselor medicamentoase cu anumite elemente de siguranță (coduri), care sunt emise de producători pe ambalajele produselor și verificate pe întreg lanțul de distribuție, astfel încât să se prevină introducerea pe piață a medicamentelor falsificate și protejarea sănătății pacientului.

Deşi este un demers lăudabil, implementat la nivel european, în România aplicarea sa forţată poate lăsa pacienţii fără medicamentele necesare.

Joi, 22 August, 2019 - 19:45

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a ajuns la 11, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

"În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 - 21.08.2019 au fost înregistrate 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au înregistrat două decese în Călăraşi şi Buzău", se arată în informare.

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:17

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că începând de săptămâna viitoare vor fi făcute controale la toate spitalele de psihiatrie.

Miercuri, 21 August, 2019 - 12:43

La nivel global, 9 din 10 persoane manifestă simptome ale unei afecţiuni minore o dată la fiecare 4 săptămâni. Indiferent de naţionalitate, climat sau localizare geografică, consumatorii se confruntă periodic cu simptome ale diferitelor afecţiuni precum răceală, dureri de cap, disconfort abdominal sau dureri articulare. Consumatorii reacţionează similar în abordarea acestora, fie lăsându-le să treacă de la sine, fie gestionează aceste afecţiuni utilizând medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală.

Miercuri, 21 August, 2019 - 12:21

Potasiul este un mineral indispensabil care susține activitatea electrică a celulelor și are un rol important în regimul alimentar. Adoptând o dietă echilibrată care să conțină fructe, legume și proteine îi putem oferi organismului acest element de care are nevoie. Potasiul poate reduce riscul de boli cardiovasculare și contribuie la transmiterea de oxigen către creier. Mai mult, acesta controlează contracția mușchilor și funcționarea nervilor, ajutând la reglarea tensiunii arteriale.

Miercuri, 21 August, 2019 - 11:15

În ultimii 15 ani, riscurile de complicații în cazul extirpării tumorilor cerebrale au scăzut foarte mult, de la 10-15 la sută la doar 2 la sută. În plus, riscul de mortalitate a ajuns la 0,1 la sută. Toate aceste performanțe se explică prin experiența din ce în ce mai vastă a echipelor de specialiști în neurochirurgie, prin dezvoltarea tehnologiei, dar și prin personalizarea metodelor de tratare a tumorilor cerebrale. Acestea pot fi atât benigne, cât și maligne.

Miercuri, 21 August, 2019 - 09:33

Ministerul Sănătății a alocat anul acesta peste 8 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Brăila pentru achiziția de aparatură medicală.
Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a aflat astăzi în Brăila, acolo unde a vizitat maternitatea, a discutat cu medicii din spitalul județean și a participat la inaugurarea unui bloc ANL destinat tinerilor care lucrează în domeniul sanitar. Primele 7 familii au putut viziona apartamentele repartizate și au discutat cu ministrul Pintea și președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Marţi, 20 August, 2019 - 17:40

Ministerul Sănătăţii a transmis marţi că două victime ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, dintre cele aduse în unităţi medicale din Bucureşti, se află în stare gravă. Cercetările continuă la spitalul de psihiatrie de la Sapoca, după carnagiul în care cinci oameni au fost uciși și opt răniți. Agresorul este cercetat pentru omor, tentativă de omor și distrugere. Acuzații grave îi vizează și pe angajații insituției.

Marţi, 20 August, 2019 - 14:41

Pe 30 august, HOSPICE Casa Speranței îşi propune să stabilească un nou record mondial care să promoveze cauza pacienţilor incurabili din România chiar în Guinness World Records®.

Marţi, 20 August, 2019 - 14:21

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită autorităților competente (Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății) să precizeze stadiul negocierilor pentru noul contract cost-volum-rezultat aferent programului fără interferon pentru pacienții cu hepatita C.

În condițiile în care actualul contract se încheie pe 31 august 2019, iar, din informațiile asociației, dezbaterile publice pentru viitorul contract încă nu au început, este foarte probabil să existe o perioadă de pauză între cele două programe.

Marţi, 20 August, 2019 - 13:37

Medicina militară aniversează mâine, 21 august, 157 de ani de la înfiinţarea Corpului ofiţerilor sanitari ai Armatei. Cu acest prilej, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr.

Marţi, 20 August, 2019 - 08:29

După 15 ani de la decesele a zeci de pacienţi internaţi la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare: starea psihiatriei în România, 2004 - 2019.

În anul 2004, într-un interval de 3 săptămâni, la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din judeţul Dolj au decedat 18 pacienţi.

Principalele cauze ale deceselor au fost caşexia şi hipotermia. Guvernul României de la acel moment şi-a asumat reforma în domeniu sănătăţii mentale în România. În august 2019, 5 oameni au decedat şi alţi 8 au fost răniţi în Spitalul de Psihiatrie Săpoca.

Luni, 19 August, 2019 - 19:00

Medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică Buzău cu suma de 1.000 de lei, pentru că a internat un alt pacient în același pat cu bărbatul care a atacat 13 persoane, omorând cinci.

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat, luni că medicul de gardă a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că a pus doi pacienți într-un pat.

Luni, 19 August, 2019 - 10:20

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus luni faptul că 80% dintre manageri ''nu au ce căuta'' în sistemul de sănătate.

Luni, 19 August, 2019 - 09:33

Doi ochi care nu au cunoscut până acum micile bucurii ale vieții, un trup fraged, care se agață de fiecare respirație – aceasta este, pe scurt, povestea Anastasiei, un îngeraș care a primit încă de la naștere diagnostice greu de pronunțat, dar și mai greu de suportat de către părinți și de către organismul ei fragil.

Duminică, 18 August, 2019 - 11:48
Arma crimei - un suport pentru perfuzii

Un barbat internat la spitalul de Psihiatrie din Sapoca a atacat, sambata noapte, mai multi pacienti din doua saloane. Patru dintre acestia au murit, iar alti noua au fost raniti, dintre care unii se afla in coma.

Atacul a avut loc sambata noapte, intre orele 3 si 4, la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, din judetul Buzau, informeaza Digi24.

Miercuri, 14 August, 2019 - 13:07

16 farmacii DONA vor funcţiona cu program non-stop în mai multe oraşe din ţară în ziua de Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului). Astfel, pe 15 august, pacienţii din Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Brăila, Galaţi, Iaşi, Suceava, Târgu Mureș şi Timişoara vor avea acces 24 de ore din 24 la produse destinate sănătăţii, dar şi la consiliere de specialitate oferită de farmaciştii DONA. 

Marţi, 13 August, 2019 - 14:18

HOSPICE Casa Speranței, organizația non-profit care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate complete de acest tip, lansează o nouă campanie care-și propune să transforme donațiile primite în timp de calitate pentru pacienții cu boli limitatoare de viață.

    De la începutul lunii august, campania cu mesajul #oferătimp a reunit, deja, în Social Media mai multe persoane care au înțeles că stă în puterea lor să ofere cel mai de preț dar, timpul, celor care au cea mai mare nevoie de el.

Marţi, 13 August, 2019 - 14:03

În perioada în perioada 15 - 16 august 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se va lucra după următorul program:

* În cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinica):
- În data de 15 august 2019 (Zi liberă naţională - Adormirea Maicii Domnului) - închis
- În data de 16 august 2019 se lucrează după program normal;

În cadrul secţiilor SCJU Sibiu, în data de 15 august este asigurat serviciul de gardă. În data de 16 august, activitatea din cadrul secţiilor spitalului se desfăşoară după program normal;

Marţi, 13 August, 2019 - 13:08
față de aceeași perioadă a anului trecut

Pentru perioada următoare, compania a aprobat în AGEA creșterea creditelor grupului cu 20 milioane euro pentru achiziții la nivel național și internațional, program la care se vor adăuga surse proprii în funcție de dimensiunea tranzacțiilor

Luni, 12 August, 2019 - 10:30

Campania "Sanatate pentru Sate" a ajuns, sambata, in comuna Provita de Jos, din judetul Prahova. Medicii-voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului- specialisti in diabet si nutritie, cardiologie, medicina interna, gastroenterologie si psihologie au oferit consultatii gratuite pentru 70 de persoane. Pacientii au fost cu precadere persoane varstnice, au beneficiat de testarea glicemiei si au mai fost supusi unor investigatii cu un aparat EKG si doua aparate ecografe.
 

Vineri, 9 August, 2019 - 16:22

În urma apariţiei în spaţiul de social media a unui film privind Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, preluat de mai multe publicaţii, care prezintă o situaţie scoasă din context şi al cărui conţinut pune într-o lumină falsă activitatea de ansamblu a unităţii sanitare şi condiţiile oferite pacienţilor, facem o serie de precizări din dorinţa de a informa corect opinia publică şi a transmite situaţia reală privind activitatea şi condiţiile existente în cadrul celei mai mari unităţi sanitare a judeţului Sibiu:

Vineri, 9 August, 2019 - 10:51

Ambulatoriul Spitalului "Victor Babeş" prinde contur! Până la sfârşitul anului, Bucureştiul va avea încă o unitate medicală ultramodernă, care va putea primi 400 de pacienţi zilnic!

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat şantierul Ambulatoriului Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Victor Babeş', pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiţii.

Vineri, 9 August, 2019 - 09:18

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană.

FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanță de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională. 

Vineri, 9 August, 2019 - 08:44

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează luni, 12 august 2019, ora 10.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin pentru aprobarea Metodologiei de organizare a studiilor de evaluare a impactului anumitor proiecte publice şi private asupra sănătății populaţiei.

Vineri, 9 August, 2019 - 08:33

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță care prevede reglementări menite să asigure un acces mai bun al pacienților la servicii medicale și medicamente.
Printre măsurile adoptate de Executiv, se numără  extinderea exceptării temporare a obligatiei de plată a taxei clawback, de la 2 la 3 ani, începând cu  data de 1 ianuarie 2018, pentru  deținătorii autorizațiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.

Joi, 8 August, 2019 - 14:22

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană.

FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanță de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională. 

Miercuri, 7 August, 2019 - 17:00

Multe românce nu îşi alăptează bebeluşii, deşi studiile arată că există beneficii atât pentru copii cât şi pentru mame, de la dezvoltarea sănătoasă a copilului şi protecția în față infecțiilor, până la protejarea mamelor împotriva cancerului. În săptămâna mondială a alăptării, celebrată anual între 1 şi 7 august, medicii trag un semnal de alarmă. Creşterea alăptării la nivel global ar putea salva mai mult de 800.000 de vieţi anual.

Alina a devenit mamă vineri. Imediat după ce a născut, asistentele au învăţat-o cum să alăpteze.

Miercuri, 7 August, 2019 - 15:39

Un tânăr din judeţul Vaslui s-a îmbolnăvit de malarie și este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde primeşte îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, acesta a fost diagnosticat după ce s-a întors din Africa.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi tratează un bărbat de 24 de ani, diagnosticat cu malarie.

Acesta a fost transferat de la Spitalul Judeţean Vaslui.

Subscribe to Sanatate