Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 16:45

Începe programul de testări genetice gratuite pentru cancerul de sân în stadii incipiente, finanţat din bugetul Capitalei.

Până la sfârşitul anului, 300 de paciente vor primi vouchere în valoare de 17 mii de lei fiecare, pentru testele care le pot ajuta să afle ce terapie ar fi mai potrivită.

Criteriul este: primul înscris, primul servit.

La anul, alte 700 de persoane cu indicaţie de la oncolog vor beneficia de sprijin de la Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 16:10

Canada a devenit oficial cea mai mare piaţă de cannabis din lume, odată cu legalizarea acestui drog.

De altfel, ţara are o lungă istorie legată de marijuana, a cărui consum în scop medicinal a fost legalizat în anul 2001.

Acum, şi cea recreaţională este tolerată de lege, iar astfel, autorităţile speră să taie din cota pieţei negre.

Deja, unii vânzători au deschis magazine unde vând legal cannabis.

După cum era de aşteptat, există şi câteva temeri, în special legate de sănătatea oamenilor, dar şi de siguranţă în general.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:47

Cei mai mulți români mănâncă prânzul în grabă, pe tastatura de la birou, sau sar peste această masă. Consecințele nu sunt deloc de neglijat! În primul rând, așa se explică obezitatea și faptul că nu dăm randament la serviciu. De anul acesta, România va deveni a zecea țară care promovează, prin cel mai mare proiect european, obiceiurile nutriționale sănătoase la locul de muncă.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:16

Din donații și sponsorizări de la persoane fizice și companii, Asociația Dăruiește Viață construieşte primul spital care se face în România în ultimii peste 30 de ani - un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ieri, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, cele două co-fondatoare ale asociației, au deschis porţile şantierului din curtea Spitalului de Copii „Marie Curie" din Bucureşti tuturor susţinătorilor proiectului de construcţie a Spitalului de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 18:45

,,CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”, PROIECT DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI, DERULAT DE ANA ÎN GRĂDINIŢE ŞI ÎN ŞCOLILE PRIMAREImplementat, la nivel naţional, pentru prima oară în anul şcolar anterior şi înregistrând un real succes în rândul copiilor de grădiniţă şi al şcolarilor din clasele pregătitoare, proiectul ,,CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI” continuă şi în anul şcolar 2018 – 2019.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:42
Amalia Enache: ”Celor care trăiți ca mine, sub amenințare, vă recomand să scăpați de teroristul acela nevăzut, veți ști cu ce aveți de luptat”

Cunoscute mai ales sub numele de “genele cancerului de sân”,  BRCA1 și BRCA2 au atras atenția lumii întregi în 2013 atunci când actrița Angelina Jolie a anunțat că a moștenit de la mama ei aceste mutații oncogene ce îi creșteau semnificativ riscul de a dezvolta cancer mamar sau ovarian. Curând avea să opteze pentru mastectomie și histerectomie. Descoperite la începutul anilor ′90, BRCA1 (Breast cancer 1 gene) și BRCA 2 (Breast cancer 2 gene) sunt gene supresoare tumorale care codifică proteine cu rol în procesele de reparare a ADN-ului.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:32

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat in comuna Mozaceni din judetul Arges unde au derulat a doua etapa a editiei cu nr.55 a Campaniei "Sanatate pentru sate", dupa ce, in urma cu doua zile, cu sprijinul Centrului Medical Polimed si a companiei Medist, localnicii neasigurati din localitate au beneficiat de analize de sange gratuite.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:57

Ca in fiecare an, in a doua sambata din luna octombrie este sarbatorita Ziua internationala a ingrijirilor paliative! 70 de tari marcheaza aceasta zi organizand diferite evenimente pentru a atrage atentia asupra situatiei dificile asupra persoanelor care necesita ingrijiri paleative. Cu aceasta ocazie o echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au sustinut un program artistic pentru beneficiarii Centrului de ingrijiri paleative Sfantul Nectarie  din Bucuresti.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 23:32

De  parcă pesta porcină nu ne-ar fi suficientă, au apărut suspiciuni de pesta rumegătoarelor mici - oi și capre. În Delta Dunării au fost găsite mai multe cadavre de oi despre care specialiștii cred că ar putea fi victimele unui focar de pestă ovină. Deocamdată se fac teste și analize pentru a vedea dacă nu au fost decese întâmplătoare sau cauzate de alte maladii.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 15:42

Luni, 15 octombrie, între orele 8.00-9.00 și orele 10.00-11.00, elevii de la Școala Petre Ghelmez, din Sectorul 2 și între orele 9.00-10.00, elevii de la Școala Gimnaziala Nr.309, din Sectorul 6 vor fi informati de medicii si asistentele din rețeaua A.S.S.M.B. despre riscurile de apariție a bolilor transmisibile, în absența măsurilor corecte de igienă.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 17:00

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale și de diagnostic privat din România, a numit-o pe Raluca Binder pe poziția de director național de vânzări. Începând cu luna octombrie 2018, Raluca va coordona echipele de retenție și vânzări directe din toată țara și îi va raporta directorului comercial, Delia Iliasa.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 16:45
Marci consacrate doar pe eticheta, nu si la calitate

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România, înfiinţată în anul 1990), organizaţie de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a analizat conţinutul a 44 tipuri de gem, dulceaţă şi magiun comercializate în marile structuri comerciale. Acest studiu face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 09:00

În data de 20 octombrie 2018, dr. Vedat Tosun, unul dintre cei mai cunoscuti specialiști în transplant de păr din Turcia, vine la Constanţa, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală pacientilor din România care au probleme cu podoaba capilară. 

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 16:14

Clubul Regal al Medicilor organizează cea de-a IV-a ediție a Congresului național cu participare internațională ”Împreună construim Excelența”. Congresul Clubului Regal al Medicilor (12- 13 octombrie 2018, Hotel Novotel, București) va reuni speakeri români și străini din peste 15 specialități: obstetrică - ginecologie, neonatologie, pediatrie, chirurgie, medicină de laborator, ortopedie, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, etc.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 10:55

Torționarul Alexandru Vișinescu a fost dus de urgență la spital. Acestuia i s-a făcut rău ieri dimineață, atunci când a fost dus la spital și operat.

Alexandru Vișinescu este un torționar comunist, fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, care a deținut și alte poziții în sistemul penitenciar comunist, activând în unitățile de  la Mislea și Jilava, la începutul anilor '50.

La finele lunii septembrie, Ion Ficior, un alt cunoscut torționar, a murit.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 13:20

Johnson&Johnson (J&J) va dezvolta şi comercializa un medicament al Arrowhead Pharmaceuticals pentru inactivarea genei hepatitei B şi va cumpăra o participaţie minoritară la companie.

În cadrul acordului, Janssen Pharmaceuticals, divizie a J&J, va obţine licenţă mondială pentru medicamentul ARO-HBV al companiei Arrowhead, din California, şi opţiunea de a colabora la maximum trei medicamente noi care folosesc tehnologia de inactivare a genelor (RNAi).

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 09:45

Cel puțin 12 spitale din România nu fac deloc, în acest moment, avorturi la cererea pacientelor, ci doar avorturi terapeutice, considerate urgențe medicale. În alte spitale, o parte dintre medicii ginecologi refuză să ofere acest serviciu, dar au colegi care fac întreruperi de sarcină, în același spital. Fenomenul refuzului este în creștere în ultimii ani, iar unii medici și ONG-iști se tem că am putea asista la primii pași către o nouă interzicere a avortului.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 09:26

În data de 13 octombrie 2018, Prof. dr. Serdar Baki ALBAYRAK, unul dintre cei mai cunoscuti neurochirurgi din Turcia, vine la Constanţa, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală pacienților din România, cu următoarele diagnostice: tumori cerebrale și ale măduvei spinării, Parkinson, boli degenerative din regiunea lombară și cervicală, spasticitate, hidrocefalie etc.  

Sâmbătă, 29 Septembrie, 2018 - 13:43
Societatea Română de Cardiologie relansează campania de conștientizare referitoare la impactului devastator al bolilor cardiovasculare!

Societatea Română de Cardiologie relansează campania de conștientizare referitoare la impactului devastator al bolilor cardiovasculare!

De ce ?

Bolile cardiovasculare sunt responsabile de peste jumătate dintre decesele din România, țara noastră situându-se pe primele locuri în Uniunea Europeană privind mortalitatea prevenibilă.

Aceasta, în condițiile în care peste 80% dintre complicațiile cardiovasculare pot fi prevenite!

 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 20:00

Primăria Sectorului 1 dă startul “Programului de sterilizare gratuită a animalelor de companie”, acțiune ce își propune prevenirea înmulțirii numărului de animale abandonate pe domeniul public. Campania, derulată prin Serviciul Poliția Animalelor al Poliției Locale, este destinată doar locuitorilor din Sectorul 1 care doresc să-și sterilizeze câinii sau pisicile.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 14:17

Spitalul din Tichileşti, judeţul Tulcea, singurul din ţară care se ocupă de îngrijirea bolnavilor de lepră, cere ajutorul persoanelor dispuse să doneze alimente, precum varză sau castraveţi. Angajaţii spitalului povestesc, într-o postare pe Facebook, că statul alocă 11 lei pe zi pentru hrana fiecărui bolnav de lepră, o sumă INSUFICIENTĂ pentru o alimentaţie sănătoasă, motiv pentru care s-au gândit să facă provizii pentru iarnă, cu ajutorul oamenilor care pot dărui alimente. 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 11:33

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Glina si orașul Pantelimon, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 14:17

Legea care își propune să reducă adaosul de zahăr din băuturile răcoritoare, inițiată de USR, a primit, marți, avize favorabile în Comisiile pentru Sănătate publică, respectiv pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senatul României. Inițiativa propune praguri de accizare, proporționale cu cantitatea de zahăr adăugată în băuturile răcoritoare, astfel încât producătorii să fie determinați să scadă adaosul de zahăr.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 13:32
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Moara Vlasiei si orașul Bragadiru, precum şi celor de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 12:45

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă dezvoltarea la nivel național, prin lansarea primei policlinici private de pediatrie din Craiova- Policlinica Universității. Cu o investiție de jumatate de milion de euro, noua clinică este localizată central, în proximitatea Universității Craiova și duce mai departe angajamentul de a susține calitatea înaltă a actului medical, precum și grija pentru sănătatea femeii și a copilului.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 19:55

Marți 25 septembrie, în jurul orei 09.30, la sediul Penitenciarului Ploiești, în clubul unității, la inițiativa Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare, filiala Ploiești  cu aprobarea conducerii unității și în colaborare cu reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, județul Prahova, aproximativ  cincizeci de funcționarii publici cu statut special, angajați ai  Penitenciarului Ploiești  vor dona sange pentru a ajuta pacienții din spitalele ploieștene,  alăturându-se  campaniei susținute de Ministerul Sănătății  “Donează o șansă la viață”.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 14:01

Referitor la apariţia, în România, a aşa numitului “drog Zombie”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice antidrog, face următoarele precizări:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 17:45

Referitor la apariţia, în România, a aşa numitului “drog Zombie”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice antidrog, face următoarele precizări:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:12

În fiecare an, în data de 22 septembrie comunitatea globală a pacienţilor cu Leucemie Mieloidă Cronică - LMC celebrează Ziua Mondială LMC. Campania din 2018 este dedicată îmbunătăţirii accesului la tratament pentru pacienţii din întreaga lume. ARCrare organizează aceste activităţi în România de la înfiinţarea sa în anul 2011.

Sloganul campaniei din acest an este: Astăzi, împreună pentru îmbunătăţirea accesului la diagnostic!

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 11:00

Asociația Casiopeea vrea și în 2018 să vină în ajutorul femeilor diagnosticate cu cancer la sân, care au suferit o operație de mastectomie, cărora le va dona proteze mamare externe, foarte necesare în procesul de recuperare. Fondurile de care este nevoie pentru achiziționarea protezelor vor fi strânse din taxele de participare la Crosul și Marșul Casiopeea, care are loc sâmbătă, 29 septembrie, ora 10.00, în Parcul Tineretului. Aflat la a 12-a ediție, evenimentul caritabil a reușit să ajute până acum peste 2.200 de supraviețuitoare ale cancerului la sân.

Subscribe to Sanatate