Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 19:16

Într-o scrisoare adresată Secretarului General al organizației, António Guterres și Consiliului de Securitate, Reprezentantul Permanent al Iranului la sediul ONU de la New York, Majid Takht Ravanchi, afirmă, de asemenea, că țara sa „își rezervă dreptul” de a se apăra.

Iranul a adresat ONU o scrisoare în care asigură că există „indicii serioase ale responsabilității israeliene” în asasinarea proeminentului om de știință iranian Mohsen Fakhrizadeh, care a murit vineri după ce a fost împușcat lângă Teheran.

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 00:00
În Marea Britanie se pregătește un război psihologic

Șeful britanic al luptei împotriva terorismului, Neil Basu, nu admite că oamenii critică vaccinurile împotriva coronavirusului, deoarece dezinformarea amenință viața umană.

Libertatea de exprimare nu mai contează, deoarece pandemia devorează totul, chiar și rușinea. Cel mai mic indiciu de îndoială cu privire la aceasta este un caz care implică eticheta de „extremism”.

Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 17:04

Violențe extreme au fost înregistrate după Million MAGA March, marșul suporterilor lui Trump, veniți la Washington pentru a-l susține pe președintele SUA și a reclama numeroasele fraude înregistrate în procesul electoral prezidențial din 3 noiembrie.

Duminică, 26 Iulie, 2020 - 15:06

Am avertizat de nenumărate ori acest Guvern că greșește profund. Că nu a luat cele mai adecvate măsuri pentru combatarea pandemiei. Că a făcut erori de nescuzat. Care până la urmă au determinat ca populația să-i retragă încrederea acordată. Și-l avertizez în continuare pe Klaus Iohannis, avertizez și conducerea PNL, că Ludovic Orban trebuie debarcat imediat. Măcar acum, în ceasul al 12-lea, când, din vina acestui Guvern, România este închisă ca o conservă.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 18:14

O persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite în urma unui incident armat produs în cursul nopţii în zona Saint-Denis din Paris, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Incidentul armat a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri într-o zonă pietonală situată în cartierul Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului.

Un adolescent în vârstă de 18 ani a fost împuşcat mortal, iar alţi doi, de 17 şi 21 de ani, au fost răniţi în incident.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 11:35

Autorităţile au început să o urmărească pe tânără de 33 de ani în urmă cu un an, când aceasta a postat mai multe mesaje de susţinere pentru luptătorii statului Islamic. Potrivit procurorilor de la direcţia de investigare a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorim, suspecta ar fi stabilit mai multe contacte cu organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

Duminică, 10 Mai, 2020 - 10:01
Realitatea poate avea multiple interpretări

DOVEZI CONTRARE VERSIUNII OFICIALE ADOPTATE DE GUVERNELE OCCIDENTALE. Combustibilul de avion, kerosenul, arde cu flacari GALBENE, asa cum se vede pe aceasta fotografie de la NASA cu un avion care a luat foc pe pista in urma unui impact.

Fara utilizarea unor bombe sau rachete cu napalm care sa explodeze la impactul avioanelor cu turnurile gemene, aceste avioane nu ar fi strapuns structura masiva de otel a turnurilor, caci avioanele sunt facute din aluminiu, metal usor si moale. Daca bombele nu ar fi topit structura de otel, avioanele ar fi ramas cu botul infipt in turnuri sau ar fi cazut jos pe strada dupa impact. Fotografia urmatoare arata structura de otel a turnurilor gemene la vremea constructiei lor. Este practic IMPOSIBIL ca un avion din aluminiu sa treaca prin aceasta structura de OTEL, decat daca otelul este topit in prealabil !!!

Duminică, 15 Martie, 2020 - 13:55

Israel înțelege acest lucru atunci când cere cetățenilor să fie izolați. Oricine nu respectă regulile va fi identificat ca un terorist. „Suntem în război cu un inamic: coronavirusul”, a spus premierul, „un inamic invizibil”.

Israelul va folosi tehnologiile de combatere a terorismului pentru a urmări purtătorii coronavirusului, premierul Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă, în timp ce guvernul a adoptat noi restricții, inclusiv închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor și teatrelor și a solicitat birourilor pentru ca angajații să lucreze de acasă.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:00

O maşină a intrat în mulţime luni, la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen.

Mai mulţi oameni au fost răniţi, a anunţat poliţia, adăugând că şoferul a fost reţinut, transmit dpa şi Reuters.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 18:53
Printre cele 11 victime ale atacurilor de la Hanau se numără și o româncă gravidă

Publicația zeit.de din Germania anunță că, printre cele 11 victime ale atacului de la cele două baruri din Hanau, ar fi și o româncă. Femeia urma să devină mamă, fiind gravidă. Deocamdată, informația nu a fost confirmată și de autoritățile române.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 12:12

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite condoleanţe familiilor victimelor atacului armat din Germania şi condamnă ferm aceste "acte violente".

"Foarte întristat de împuşcăturile şocante din Hanau, Germania. Condamn ferm aceste acte violente. Sincere condoleanţe familiilor victimelor, suntem alături de toţi cei răniţi", a scris Aurescu, joi, pe Twitter.
 

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 09:45
Atentatorul făcea selfiuri și transmitea live streaming acțiunea

Update: 

Atacatorul, care avea 32 de ani, a fost ucis în jurul orei 02.00 GMT, de un comando de elită a forţelor de securitate în cursul unei operaţiuni care a mobilizat sute de persoane.

"Bilantul oficial este de 20 de morţi şi 42 de răniţi", a declarat Narinrat Pitchayakamin, un medic din Korat.

Jakrapanth Thomma a deschis focul mai întâi la o bază militară, unde au murit trei persoane. El a furat apoi o maşină militară şi a plecat în centrul oraşului. Thomma a luat arme din arsenalul bazei militare.

Duminică, 12 Ianuarie, 2020 - 15:32

Potrivit unui raport al Centrului pentru Analiza Terorismului (CAT) de la Paris, aproximativ treizeci de soldați francezi, unii dintre aceștia purtând în trecut chiar uniforma unor prestigioase unități și categorii de forțe ale armatei Franței, au intrat în rândurile organizațiilor jihadiste din Siria și Irak din 2012 și până în prezent.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 18:11

Eduard Ovidiu Ohanesian  a trimis o scrisoare deschisă către Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în care semnalează o serie de aspecte. „Victimă unei operațiuni de terorism internațional, planificată şi realizată, în anul 2005, de celule teroriste, conduse de un cetățean al SUA și de un cetățean român“, după cum precizează în document, Ohanesiasn semnalează „complicitatea și conspirația instituțiilor politice şi militare ale României și ale Statelor Unite ale Americii, care au asigurat protecția și au ascuns informații prețioase despre celule teroriste, contrabandiști internaționali, răpitori şi pe complicii acestora, fie ei persoane private sau instituţii, care au răpit și torturat ofițeri și cetățeni obișnuiți români, americani și francezi.

Punându-vă la dispoziție  dovezi, mărturii, fotografii, înregistrări audio/video și documente despre activitățile de terorism susmenționate, în virtutea Acordului Națiunilor Unite privind combaterea crimei organizate încheiat la Palermo în anul 2000, solicit imperativ Consiliului Atlanticului de Nord să ia cunoștință și să analizeze aceste fapte deosebit de grave și să ia măsurile de rigoare, în litera și spiritul principiilor care stau la baza funcționării Alianței și în spiritul Declarației Universale a Drepturilor Omului“, se mai precizează în documentul pe care îl puteți citi integral mai jos:

Către :

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)

 Subsemnatul Ohanesian Eduard Ovidiu, cetățean român, posesor al C.I. seria ……………, domiciliat în strada ……………………… București, România, cetățean al Uniunii Europene, posesor al pașaportului nr. ……………., în calitate de jurnalist și de parte civilă (sentința penală a Curții de Apel București nr. 122/24 aprilie 2008 și sentința 122/13 iunie 2007, definitive și irevocabile), sunt victima unei operațiuni de terorism internațional, planificată şi realizată, în anul 2005, de celule teroriste, conduse de un cetățean al SUA și de un cetățean român, implicaţi în nenumărate alte activităţi infracţionale (mai ales în contrabandă internațională cu armament, răpire și tortură a unui cetățean al SUA și a unui jurnalist francez).

 

  1. Luând în considerare condamnarea și încarcerarea cetățeanului SUA, Mohammad Munaf, născut la data de 29.11.1962, în Irak, fiul lui Munaf și Suad, posesor al pașaportului SUA, tip PA, nr. 112264008, cu domiciliul în 53-56 Forest Ave 2R, Sect.5, Ridgewood NY 11385 / New York USA, suspectat că ar fi angajat sau colaborator al Central Information Agency (CIA), dat în urmărire internațională pentru inițiere, coordonare și finanțare a unei acțiuni teroriste prin care au fost răpiți trei cetățeni români (cu mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de 10 ani), în prezent, deținut în Penitenciarul Rahova, luând în considerare condamnarea și încarcerarea pentru răpire şi terorism internaţional a fostului cetățean român, Omar Hayssam, născut la data de 01.03.1963, fiul lui Hayssam Khaled Omar și al lui Zahrei (Farzat), maior (r) în cadrul Ministerului Apărării Naționale, condamnat cu executare la 20 de ani pentru inițiere, coordonare și finanțare a unei acțiuni teroriste prin care au fost răpiți trei cetățeni români, aflat în prezent în Penitenciarul Mărgineni și având în vedere atât protecția acordată teroriștilor internaționali mai înainte menționați, cât și ascunderea faptelor și complicilor acestora de către două state membre NATO, România şi Statele Unite ale Americii (SUA), vă aduc la cunoștință și vă sesizez public următoarele :

 

  1. Complicitatea și conspirația instituțiilor politice şi militare ale României și ale Statelor Unite ale Americii, care au asigurat protecția și au ascuns informații prețioase despre celule teroriste, contrabandiști internaționali, răpitori şi pe complicii acestora, fie ei persoane private sau instituţii, care au răpit și torturat ofițeri și cetățeni obișnuiți români, americani și francezi.
Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 17:18

În dimineață zilei de 11 septembrie, acum 18 ani, America era zguduită de una dintre cele mai mari tragedii civile din istoria ei. 19 teroriști Al Qaida au deturnat 4 avioane civile, i-au ucis pe piloți și au intrat cu ele în cele două turnuri gemene din Manhatan și în clădirea Pentagonului.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 19:00

România rămâne neclintită "în determinarea de a contribui la efortul internaţional de combatere a terorismului", declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 14:28

Ministerul de Externe a transmis, miercuri că trupurile neînsuflețite ale celor doi români împușcați mortal în Belgia urmează să fie repatriate. Instituția precizează că ancheta este în continuare în curs de desfășurare.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 09:09

Mesaj de condoleanţe transmis de Preşedintele României, Klaus Iohannis, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan

Preşedintele României,Klaus Iohannis, a transmis marţi, 3 septembrie a.c., un mesaj de condoleanţe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu moartea unui reprezentant al misiunii diplomatice a României şi rănirea gravă a altui cetăţean român.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 08:18
Rebelii au crezut că vizează un avion de luptă ucrainean

Anchetatorii internaționali de la echipa comună de investigații (JIT) au acuzat trei ruși și un ucrainian din 2014 de diminuarea zborului Malaysian Airlines MH17, declarând că au strâns suficiente dovezi pentru ca acuzațiile de crimă să fie prezentate instanței olandeze.

Luni, 29 Aprilie, 2019 - 08:27

Preşedintele Maithripala Sirisena al Sri Lanka a anunţat duminică interzicerea purtării vălului islamic (niqab) în numele "securităţii naţionale", la o săptămână după atentatele sângeroase comise de militanţi islamişti în ziua Paştelui catolic, transmite AFP. 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 15:14

Gruparea teroristă ISIS a revendicat atacurile cu bombă coordonate din Sri Lanka care au dus la moartea a 321 de persoane şi au rănit alte 500. Anunţul a fost făcut de agenţia oficială a grupării, AMAQ, fără să fie oferite dovezi în acest sens, scrie Haaretz.

Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării din Sri Lanka, a informat anterior că  atacurile au venit ca răspuns la atentatul terorist de luna trecută de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă.

Informaţiile au fost oferite de Wijewardeneîntr-o sesiune extraordinară a parlamentului, marţi după-amiaza.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 20:00

Miliardarul Anders Holch Povlsen, proprietarul companiei Asos, a declarat că trei dintre cei patru copii ai săi au fost uciși în atacurile teroriste din Sri Lanka, relatează Dailymail.

Povlsen este cel de-al doilea mare proprietar privat din Marea Britanie și este cel mai mare acționar în Asos.

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 09:58

Mai multe biserici și hoteluri au fost vizate de explozii în Colombo, Sri Lanka, când creștinii au început sărbătorile de Paști, a confirmat poliția în mass-media locală.

Exploziile din timpul sărbătorilor de masă de Paște au avut loc la Biserica Sf. Anthony din Colombo și o altă biserică din Katuwapitiya, Katana, chiar în afara capitalei. Exploziile par să fi fost coordonate, deoarece ambele au avut loc în jurul orei 8:45 ora locală.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 17:16

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate, marţi, din numeroase imobile situate în Moscova după primirea unor apeluri telefonice care anunţau prezenţa unor bombe, relatează agenţiile de presă ruse, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

În total, în Moscova au fost evacuate aproximativ 90 de sedii de instituţii, şcoli, facultăţi, centre comerciale şi spitale, conform agenţiei de presă RIA Novosti.

Alerte privind presupusa prezenţă a unor dispozitive explozive au avut loc şi în Sankt-Petersburg.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 17:11

Mai multe ameninţări cu bombă trimise prin e-mail către şcoli, spitale precum şi centre de afaceri şi clădiri ale administraţiei locale în Districtul Federal Siberian s-au dovedit a fi false, însă au determinat evacuări masive, scrie TASS.

Iniţial, au fost trimise ameninţări cu bombă la 29 de şcoli din oraşul Barnaul. În total, 40 de astfel de ameninţări au fost trimise în oraş şi în mai multe sate din apropiere. Şcolile, care au fost evacuate, îşi vor relua programul normal de marţi.

Sâmbătă, 5 Ianuarie, 2019 - 08:30

Pirații au atacat nava sub pavilionul de la Panama, MSC Mandy, cu un echipaj format din cetățeni ruși, aflată în largul coastei Beninului  din Africa de Vest.

Potrivit agenției ruse de transport maritim și fluvial și a ambasadei ruse din Benin, șase marinari au fost răpiți.

Un grup de șapte până la nouă atacatori, înarmați cu arme de foc și lansatoare de grenade , a jefuit nava timp de două ore înainte de a pleca, luând șase dintre marinari la bord cu ei.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 13:50
Dmitry Savelyev: Crimes committed in Khojaly are a genocide against the Azerbaijani people

“The crimes committed in Khojaly are a genocide against the Azerbaijani people. Razing the city to the ground and committing atrocities against the people is a crime against humanity,” said member of the State Duma of the Russian Federation Dmitry Savelyev in his interview with AZERTAC.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 15:36

Membrii rețelei teroriste Stat Islamic au atacat o tabără de refugiați din zona controlată de forțele armate americane și au luat peste 700 de persoane ostatice, a declarat pentru agenția rusă de presă Tass o sursă militară.

Atacul a avut loc asupra unei tabere de refugiați din regiunea siriană Deir ez-Zor. Printre persoanele răpite se află și cetățeni europeni.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 18:37

Autorităţile de la Kremlin au afirmat miercuri că una dintre versiunile luate în considerare în cazul exploziei produse la o şcoală din oraşul Kerci, în Peninsula Crimeea, în care cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa, este cea a unui atac terorist, relatează Reuters.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 14:23

Președintele rus Vladimir Putin a numit drept ”ticăloasă” asasinarea șefului Republicii Populare Donețk (RPD) , Aleksandr Zaharchenko. Declarația este postată pe site-ul Kremlinului.

„Asasinarea ticăloasă a lui Aleksandr Zaharcenko este o dovadă în plus că cei care au ales calea de teroare, violență, intimidare, nu doresc să caute o soluție pașnică, politică a conflictului, nu doresc să susțină un dialog real cu locuitorii din partea de sud-est“, se spune în declarație.

Subscribe to Terorism