Share
9 Mar 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Guvernul a declanșat teroarea anticoronavirus
2. Poluarea misterioasă scoate la iveală importul de gunoi
3. Cabinetul Cîțu se pregătește de cădere
4. Cătușele lui Pintea (pe care nu le-a purtat Orban) stârnesc controverse
5. ANSVSA pune de-o răscoală

 


1. Guvernul a declanșat teroarea anticoronavirus

 
Deși victimele făcute de coronavirus la noi sunt ridicol de mici - vreo 15 îmbolnăviri și niciun deces - Guvernul ia măsuri radicale, ca în vremuri de război. Prevederea este întradevăr mama sănătății, dar exagerarea poate produce pagube incomparabil mai mari decât molimă însăși. Cel mai greu de suportat de populație sunt carantinele interminabile și rareori justificate. Omenii încep să se simtă tot mai mult condamnați fără vină la detenție în propriile locuințe.

2. Poluarea misterioasă scoate la iveală importul de gunoi

 
Vâlva creată în jurul valorii noxelor a dus însă la descoperirea unui trafic masiv de gunoi britanic aduse cu containerele în calitate de produse electrocasnice, despre care nu se știe de cât timp se desfășoară cu evident succes. Ambasadorul britanic la București, Andrew Noble, a declarat că este îngrijorat de faptul că relațiile comerciale dintre UK și România au devenit ținta unor posibile abuzuri de natură infracțională.

3. Cabinetul Cîțu se pregătește de cădere

 
Mascarada audierilor miniștrilor unui guvern dinainte condamnat să cadă a continuat netulburată prilejuind  exerciții de oratorie și schimburi de invective între membrii comisiilor și candidați. Unii dintre cei trântiți în prima rundă au trecut în a doua și viceversa. Toată lumea pare împăcată cu ideea că abia următorul guvern va fi jucat cu adevărat, ca să rămână (sau nu) până mai spre toamnă. Când o fi să fie...

4. Cătușele lui Pintea (pe care nu le-a purtat Orban) stârnesc controverse

 
Controverse aprinse  în jurul modului în care poliția a tratat-o pe Sorina Pintea, încătușată și transportată cu duba la spital, și bruscată de polițista care o însoțea. Procedura revoltătoare și inutil de severă i-a impresionat chiar și pe unii membri ai Guvernului. Nu însă și pe Orban, care au uitat că s-a aflat chiar el într-o situație asemănătoare, fără ca însă să fie plimbat prin fața camerelor cu cătușe. Într-un interviu imprudent a scăpat din gură porumbelul cum că tratamentul aplicat lui Pintea erau unul meritat, fiind vorba de un membru al PSD! 

5. ANSVSA pune de-o răscoală

 
Dacă românii vor mai suporta cumva carantină de coronavirus, cu siguranță că aplicarea măsurilor (ne)gândite de ANSVSA  vor provoca o adevărată răscoală populară: nici măcar Comisia Europeană nu a avut în vedere interzicerea creșterii porcilor  în gospodării ca măsură de combatere a pestei porcine.

Re-/ Vezi și:

   

 

Format: