Share
24 Mar 2019 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Iohannis intră în conflict deschis cu biserica noastră din cauza referendumului
2. „Viziunea pesimistă” a raportului de țară - atacată de Teodorovici în „bârlogul” reprezentanței
3. Discopatia lui Dragnea face să șchioapete Coaliția
4. Dăncilă anunță #șiea primul (kilo)metru de autostradă moldavă
5. Europenii de la COPA COGECA îi cer lui Daea să rezolve problema carnivorelor protejate


 

1. Iohannis intră în conflict deschis cu biserica noastră din cauza referendumului

Președintele, se pare că şi-a mai făcut rost de un "susţinător" pentru campania electorală.
Declarații cel puțin imprudente, dacă nu chiar impertinente, în legătură cu referendumul pentru familia tradițională, făcute de Iohannis, stârnesc o furtună în BOR, ai cărei înalți reprezentanți îl obraznicesc pur și simplu pe președintele evanghelist,  iubitor de minorități sexuale. Episcopul Huşilor, Ignatie, afirmă, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, că preşedintele Klaus Iohannis a devenit un "nihilist cu acte în regulă". Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, punctează lipsa clarității spirituale a președintelui, atitudinile anticreștine, precum și ofensa la adresa a milioane de români. 

 

 

„Viziunea pesimistă” a raportului de țară - atacată de Teodorovici în „bârlogul” reprezentanței

Raportul de tara al Comisiei Europene critica masurile Guvernului, inclusiv regresele din lupta anticoruptie.
La reprezentanța Comisiei Europene a fost prezentat Raportul de țară. Ministrul Teodorovici a atacat „viziunea pesimistă” pe care o oferă raportul, acuzând-o pe Corina Crețu că profită de ocazie pentru a-i face campanie lui Ponta, pe a cărui listă candidează la europarlamentare.

 

 


 


3. Discopatia lui Dragnea face să șchioapete Coaliția

Cum tratăm durerea de spate?

 Exact în preziua în care ar fi trebuit să se prezinte la Înalta Curte pentru a fi audiat, după cum chiar el ceruse, Liviu Dragnea a fost răpus nu de Iohannis sau de liberali și nici de Ponta, ci de o hernie de disc care l-a țintuit la pat. Din cauza  acestei situații orice activitate din Coaliție a fost blocată până când și dacă, medicii de la spitalul privat, dar "românesc", la care s-a internat (special pentru a nu cheltui banii statului - cum a explicat Codrin Ștefănescu) îl vor repune pe picioare.

 

 


 


4. Dăncilă anunță #șiea primul (kilo)metru de autostradă moldavă

Autostrada Moldovei începe azi!
 La Forumul Industriei Auto de la Craiova Viorica Dăncilă a declarat #șiea că au început lucrările la kilometrul de autostradă moldavă care se va adăuga la cei peste 500 km făcuți în guvernările PSD...
După criticile lui Liviu Dragnea, şi Viorica Dăncilă şi-a exprimat dezacordul faţă de protestul #şîeu spunând că problema poate fi rezolvată doar "punând umărul la acțiune, nu făcând circ".

 

 5. Europenii de la COPA COGECA îi cer lui Daea să rezolve problema carnivorelor protejat

În Harghita urșii tocmai au omorât un sătean aflat pe câmp.
La Bruxelles activul ministrul Daea a prezidat cea de a doua sesiune a AGRIFISH din președinția românească. Are de înfruntat dificultățile unei decizii din Noua Politică Agricolă care va provoca tulburări în toate țările în care fermierii s-au obișnuit să primească subvenții doar pentru suprafață, nu și pentru performanțe.
Tot la Bruxelles organizația COPA COGEKA a făcut diligențe pe lângă ministrul român al Agriculturii să intervină pe lângă autoritățile comunitare de specialitate în legătură cu amenințarea crescândă a carnivorelor mari protejate asupra păstorilor și populației.

Format: