Share
30 Mar 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate săptămâna trecută.

1. 43 de morți în prima săptămână cu decese
2. Ordonanța Militară scoate armata în stradă, în premieră
3. Demisia de bun simț a ministrului Costache
4. Gest temerar al președintelui: a vizitat un spital fără pacienți
5. Măsură economică controversată: amânarea ratelor cu 9 luni

 


1. 38 de morți în prima săptămână cu decese

 
O nedumerire care intervine tot mai des în comentarii este cea care încearcă să se deceleze cazurile de COVID dintre cele 650 de decese - din varii motive - pe care le înregistrează România zilnic. Într-o săptămână (prima cu decese) au murit 43 persoane confirmate pozitiv.
Autoritățile așteaptă cu emoție și spaimă vârful de infectări ce va urma sosirii valurilor succesive de diasporeni fără ocupație din Italia și Spania, răspândiți prin toată țara, fără posibilitatea de a fi controlați.

2. Ordonanța Militară scoate armata în stradă, în premieră

 
Cea mai abuzivă și mai neconstituțională măsură rămâne aceea a scoaterii armatei în stradă, lucru pe care românii nu l-au mai văzut de la Revoluție, fără atribuțiuni precise și -cel mai grav - punerea ei în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce încalcă principiul fundamental al funcționării instituției - comanda unică.

3. Demisia de bun simț a ministrului Costache

 
Ministerul Sănătății e zguduit nu doar de scandalurile provocate de incompetența unor manageri „politici” ci și de demisia în plin război a unui ministru care a demonstrat că nu are nici o apetență pentru coordonarea unui sector atât de important. Retragerea lui Costache a fost interpretată și ca un refuz al acestuia de a mai face ceea ce îi dicta camarila sibiană, sau ca un act pur și simplu de bun simț.

4. Gest temerar al președintelui: a vizitat un spital fără pacienți

 
O să fie rău - ne asigură titularul de la Cotroceni, care a renunțat până și la la obișnuita sa navetă la Sibiu. Mai nou, a vizitat un spital de campanie, re-amenajat în curtea clinicii Ana Asla, care, spre a fi în siguranță, nu avea pacienți. „Arată bine!” - a fost concluzia președintelui mascat, care ignoră se pare faptul că nu aspectul contează, ci eficiența.

5. Măsură economică controversată: amânarea ratelor cu 9 luni

 
În acest timp simulacrul de guvern Orban 2 experimentează scheme de acțiune în care deocamdată excelează fostul premier propus și demisionat Cîțu: amânarea ratelor cu 9 luni - o măsură care va provoca mai multe probleme decât avantaje celor în cauză, și plafonarea prețurilor la energie în momentul în care acestea sunt deja sub plafoane, sub influența Ordonanței 14, și care acum vor putea crește în voie.

Re-/ Vezi și:

   

 

Format: