Share
14 Apr 2019 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Lazăr anunță finalizarea dosarului Revoluției ca să contracareze revelațiile trecutului său de torționar
2. Iohannis se consultă pe referendum cu „Alianța Mea” și cu deținuții politici
3. PES „îngheață” relația cu PSD. Dragnea: Vorbim după alegeri!
4. PE întrerupe „negocierile” cu Consiliul pe tema EuroCodruței
5. Se destramă „unitatea de elită”: Negulescu - exclus din magistratură


1. Lazăr anunță finalizarea dosarului Revoluției ca să contracareze revelațiile trecutului său de torționar

  De care parte a sirenei a tras Vasile Roaită?

În plin scandal declanșat de dezvăluirile referitoare la CV-ul de torționar al lui Lazăr din perioada comunistă, procurorul (încă) general face un anunț triumfal, pentru care l-ar fi felicitat (și promovat!) însuși Ceaușescu: a fost finalizat dosarul Revoluției! Act care practic anulează Revoluția, pe care o transformă în „lovitură de stat” și îl transformă în „criminal împotriva umanității” pe Ion Iliescu, dar și pe liderii răsturnării regimului comunist.
Tăriceanu a găsit o comparație plastică pentru Lazăr: este un fel de Vasile Roaită, eroul comunist care trăsese sirena în timpul grevei de la Grivița, descoperit ulterior că fusese agent al Siguranței. Așa și Lazăr - a tot tras de sirena democrației și independenței Justiției până când s-a aflat că era procuror fruntaș la ținerea deținuților politici în pușcărie.


 

2. Iohannis se consultă pe referendum cu „Alianța Mea” și cu deținuții politici

„Alianța mea”
Invitând liderii politici la consultări la Cotroceni, Iohannis a obținut un prim succes realizând „Alianța mea”, compusă din PNL,  USR și copiii de mingi ai acestora.
PSD a trimis la consultările pe referendum de la Cotroceni o delegație din care au făcut parte doi foști deținuți politici, victime de-ale lui Lazăr, lucru care a apărut să îi facă o mare bucurie Președintelui.
 

 

3. PES „îngheață” relația cu PSD. Dragnea: Vorbim după alegeri!

- Guleamătă, gospodin!
Prin vocea răgușită de inactivitate a bulgarului Stanișev,  PES anunță că „îngheață” relația cu PSD din cauza intențiilor acestuia de a ataca independența justiției. „Mai vorbim după alegeri” - le transmite Dragnea, cu gândul la cine va mai rămâne pe banchiză.

 

4. PE întrerupe „negocierile” cu Consiliul pe tema EuroCodruței

Patetica și lunga scrisoare către „pacientul francez” Bonhert
Anunț-bombă de la Bruxelles: noua rundă de negocieri între Parlament și Consiliu pentru numirea euro-procurorului sef a fost amânată - zice „Siegfried” Vasile Mureșan, din cauza intransigenței Consiliului care nu renunță la opțiunea sa pentru candidatul francez, lucru considerat intolerabil de Parlament. Chiar: ce negociere mai  e și asta, dacă unul vrea ceva și celălalt vrea altceva și nu renunță în favoarea primului? Zice același purtător de vorbe al PPE că negocierile vor fi amânate după alegerile europarlamentare, când Consiliul va fi același, dar la Parlament vor fi schimbări, poate chiar radicale. Condiție în care singura speranță a susținătorilor Codruței din tabăra Macovei and Companioanele rămâne ca „pacientul francez” Bonhert să renunțe de bunăvoie și de rușinea de a împiedica accesul Icoanei anticorupției la scaunul pe care cred ei că îl binemerită. De altfel, preopinentului  i-a și fost trimisă o patetică și lungă scrisoare în acest sens, în care este de-a dreptul implorat să se dea la o parte.

 

5. Se destramă „unitatea de elită”: Negulescu - exclus din magistratură

... nici Onea nu se simte prea bine!
Anunț fatal pentru „unitatea de elită” a lui Kovesi: CSM l-a exclus pe Negulescu-Portocală definitiv din magistratură!

Vezi și;
topul-evenimentelor-saptamanii-1401-07_apr_2019.jpgClick pe imagine pentru mărire

topul-evenimentelor-saptamanii-1325-31_mar_2019.jpg
Click pe imagine pentru mărire

Topul evenimentelor săptămânii a 14-a din 2019 (25-31 martie)  [Link către știre]

Topul evenimentelor săptămânii a 13-a din 2019 (18-24 martie) [Link către știre]

 

Format: