Share
22 Apr 2018 - 14:00

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână

  • 1. Inculparea „manu militari” a „criminalilor” care au dat... Revoluția
  • 2. Iohannis a șezut, a cugetat și a zis: Nein!
  • 3. Liderii români salută (fără să fie nevoie) bombardarea Siriei
  • 4. Puciul „fetelor” din FRF: Burleanu l-a „ciuruit” pe Lupescu!
  • 5. Conflict asupra mutării ambasadei României din Israel

 


1. Inculparea „manu militari” a „criminalilor” care au dat... Revoluția

 

Brrr! „Infracțiuni contra umanității!”. Ți se face pielea de găină doar cînd auzi o asemenea acuzație, cu trimitere la Hitler și Stalin la un loc... 
Nimeni n-o să poată spune că procurorii militari din România nu s-au ridicat la cele mai înalte standarde internaționale, chiar dacă, de când armata noastră nu prea mai are efective cu care aceștia să-și facă de lucru, păreau cam lipsiți de obiectul muncii. Nu contează că o asemenea acuzație fantasmagorică nu prea se poate proba - la urma-urmelor e treaba judecătorilor să accepte sau nu „probele”. 
Important este să te bage lumea în seamă și să spună: uite, ai naibii românii ăștia, au găsit ei ceva cu care să ia fața! Dovedind și faptul că sunt istoricește consecvenți: după ce i-au împușcat cu mâna lor pe Antonescu și Ceaușescu, uite că-i vin de hac și lui Iliescu! Terorizat de întrebările-enunțuri ale celebrului torționar PROTV Oanță, cel care din asta trăiește, nu din răspunsurile pe care de regulă nu le primește, Ion Iliescu a parcurs Canossa Parchetului General pentru a se întâlni cu procurorii care au trudit la miile de dosare din care trebuiau să scoată dovezi că tripleta Iliescu-Roman-Voican Voiculescu a fost în realitate o bandă de tâlhari de drumul mare care au ucis cu sânge rece pentru a pune mîna pe puterea care în mod legitim și legal îi aparținea tovarășului Ceaușescu. 
Culmea este că printre cei mai îndârjiți adversari ai autorilor „loviturii de stat” se află... revoluționari de teapa acelui Mărieș, care s-a înfruptat din privilegiile și beneficiile aferente fără să fi apucat să participe personal la evenimente.

P.S. Ultimul „criminal al umanității” înhățat de procurorii militari este Tică Brateș, cel lăsat singur în Studioul 4 de colegii cu funcții fugiți de frica teroriștilor care-ncotro. Cică el ar avea pe conștiință cam jumătate dintre morții care la Revoluție s-au împușcat între ei.

 

2. Iohannis a șezut, a cugetat și a zis: Nein!

 Mai mult de o lună i-a trebuit președintelui ca să facă ceea ce putea imediat după raportul „subiectiv” al lui Toader: să zică un NU hatărât propunerii de revocare a Codruței. N-a făcut-o și ne-a ținut într-o inutilă tensiune, deși cei care și-au imaginat că ar fi putut să dea curs revocării se pot număra pe degetele de la o mână de parlamentar. 
Era și logic: cum să dai afară pe cea căreia i-ai tot cântat imnuri de slavă pentru cât de competentă este? Ar fi fost prea de tot dar, mai ales, ce-ar fi spus ambasadorul Klemm despre un astfel de act de trădare a nobilelor idealuri euroatlantice? Klemm tace tot mai zgomotos de o bucată de vreme, semn că pe la Washington, la Departamentul de Stat, suflă vântul rece al eliminării campionilor „deep state”-ului democrat care au tratat România ca pe o colonie - după cum apreciază un fost consilier al lui Bush. 
Tudorel Toader a reacționat prompt la răspunsul lui Iohannis, spunând că „vom” face contestație la Curte. Noi, adică Guvernul, chiar dacă Dragnea dă semne că nu împărtășește ideea finală a demersului - suspendarea președintelui.

 

3. Liderii români salută (fără să fie nevoie) bombardarea Siriei

 

Dacă Iohannis susține bombardamentele din Siria, are o scuză: nu-și poate supăra prietenii Trump și Macron, care sacrifică din rachetele pe care trebuiau să ni le vândă nouă; dacă se exprimă și Tăriceanu, e pentru că dorește să fie și el băgat în seamă; dar de ce mai vine și Dragnea cu aceeași placă, când este limpede că nici unul nu gândește ce spune? Este sindromul clasic al „consumului de rahat”: dacă tot trebuie să-l înghiți, fă-o în liniște, nu este nevoie să te mai și prefaci că-ți place. Oricum, misiunea a fost îndeplinită! 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, că atacul cu rachete al SUA, Angliei şi Franţei asupra Siriei a fost o reacţie necesară pentru a avertiza regimul de la Damasc şi pe aliaţii acestuia, Rusia şi Iran.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, scrie pe pagina sa de Facebook că atacul chimic din Siria este o crimă împotriva umanităţii, iar acţiunile SUA trebuie susţinute şi de alte state.

 

4. Puciul „fetelor” din FRF: Burleanu l-a „ciuruit” pe Lupescu!

   Miza alegerilor de la FRF sunt cele vreo 20 de milioane de euro dintr-un buget care stă în vârful pixului președintelui - vorba răposatului Mischie. Noul președinte care este - regretabil - cel vechi și-a datorat realegerea Sistemului brevetat de predecesorul său Mircea Sandu, care a inventat o federație în care aveau drept de vot portarii (de uși) și menajerele. Burleanu nu a făcut decât să-l perfecționeze, dând greutate maximă voturilor fotbalului feminin (care o mai fi și ăla?) și celui de sală, lăsându-l în minoritate pe cel așazis „mare”. Cu asemenea muniție este de înțeles că l-a „ciuruit” pe Lupescu, în ciuda faptului că l-au apărat cu piepturile lor Lucescu și Chivu.

 

5. Conflict asupra mutării ambasadei României din Israel

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentre mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. "Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen şi scurs, şi mediu şi lung pentru România. Trebuie să folosim această şansă uriaşă”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, susţine că nu a fost informat sau consultat cu privire la intenţia Guvernului României de lansare a procesului de relocare a Ambasadei României din Israel la Ierusalim si consideră că iniţiativa Guvernului României poate reprezenta, eventual, ”cel mult începutul unui proces de evaluare în materie, care poate fi finalizat doar în momentul încheierii negocierilor privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, în cadrul căruia statutul Ierusalimului reprezintă o temă centrală”.

 

Format: