Share
21 Apr 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. „Pactul” pascal Vela - Daniel, denunțat de Iohannis
2. Prelungirea Stării de Urgență votată de PSD cu amendamente
3. Pana site-ului IMMInvest pusă pe seama hackerilor social-democrați
4. Premieră istorică, marca COVID: primul Paște online!
5. Moțul de pe Starea de urgență


1. „Pactul” pascal Vela - Daniel, denunțat de Iohannis

 
 Ministrul Vela a tratat cu Patriarhul o soluție de compromis care dădea posibilitatea împărtășirii în afara instituțiilor de cult, cu sprijinul organelor de ordine, lucru care a și fost anunțat printr-o ordonanță militară. A urmat însă o intervenție hotărâtă a Președintelui care a denunțat pactul și a insistat pe sloganul său (din fericire ne-electoral): Stați acasă! Vela a replicat că termenii pactului fuseseră în prealabil discutați cu președintele și premierul, dar a renunțat să se mai contreze (fără a-și da demisia) și a acceptat modificarea „termenilor și condițiilor” în sensul voluntarii vor putea să livreze la domiciliul doritorilor lumina și pasca, bisericile urmând să rămână închise.

2. Prelungirea Stării de Urgență votată de PSD cu amendamente

 
 Așa cum anunțase, președintele a declarat prelungirea Stării de Urgență cu încă o lună, de data aceasta fiind avertizat de PSD, PRO și ALDE că nu vor vota în parlament fără niște condiții. De altfel Avocatul Poporului sesizase deja Curtea Constituțională în legătură cu faptul că guvernul și președintele și-au depășit competențele, dreptul de reglementare legală fiind un atribut al Parlamentului. PSD s-a arătat însă mai conciliant votând prelungirea, în timp ce PRO și ALDE s-au opus.

3. Pana site-ului IMMInvest pusă pe seama hackerilor social-democrați

 
 Site-ul IMM INVEST, destinat sprijinirii întreprinzătorilor mici și mijlocii, s-a blocat din start datorită numărului excesiv de accesări, pentru care nu fusese pregătit. Cîțu a acuzat hackeri social-democrațică ar fi piratat bunele intenții ale Guvernului și a predat administrarea militarizată a site-ului către STS și SRI.

4. Premieră istorică, marca COVID-19: primul Paște online!

 Bilanțul negru al COVID a ajuns la 445 de decese și specialiștii spun că încă nu s-a atins „vârful”, acesta fiind așteptat în săptămânile de după Paște. În timp ce prin jurul României guvernele anunță intenții de reducere treptată a restricțiilor și de repornire a economiei, președintele și Guvernul „său” nu dau nici un semn că ar fi interesați de reducerea măcar treptată a consecințelor blocajului general determinat de măsurile restrictive, pe care tot mai mulți observatori le consideră excesive.

5. Moțul de pe Starea de urgență

N-a fost liniște în noaptea de Înviere, prin unele cartier mai libertine izbucnind scandaluri și bătăi între iubitorii de libertate și polițiști și jandarmi, care s-au lăsat cu distrugeri și arestări.

Incidente asemănătore cu cel din Cartierul bucureștean Rahova dar de mai mică amploare au fost inregistrate în județele Brașov, Hunedoara și Ialomița.


Re-/ Vezi și:

   

 

Format: