Share
28 Apr 2019 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum
2. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal
3. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere
4. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf
5. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu


1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum

 

 Președintele și-a pregătit cu atenție lovitura nimicitoare prin care vrea să scoată complet din joc PSD. A transmis mai întâi prin purtătoarea de cuvânt cele două întrebări (în faptă vreo șase) pe care vrea să le pună „românilor” la „referendumul său”. După care a revenit cu un mesaj filmat în care, scrâșnind din dinți, a anunțat jihadul împotriva necredincioșilor care pun la îndoială adevărurile sfinte din Coranul Penal și atentează la prestigiul imamilor din Parchet care duc Războiul Sfânt al Anticorupției. În mesaj ayatollahul de la Cotroceni a ridicat un colțișor de pe strategia sa de răsturnare a Guvernului. Dacă românii vin la referendum și aprobă întrebările din categoria „decât bătrân și bolnav, mai bine tânăr și sănătos”, în marja constituțională a unui cvorum de 30%, el se consideră îndreptățit să-i înlăture pe Penali și să pună mâna pe putere. Chiar de a doua zi! Varianta asta de puci constituțional implică însă în liniște condiții, deasemenea constituționale, care nu sunt chiar atât de simple, indiferent dacă va primi binecuvântarea Bruxelului, a lui Timmermans și Weber personal.


 

2. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal

Antonia D., procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu mai mulți ani de experiență pe FB, este debusolată de modificările aduse Codului Penal în Parlament.
  Insensibil la semnalele  tot mai dure venite din exterior, Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal, atât cele cerute de Curtea Constituțională, dar și câteva „suplimente cu dedicație” - cum acuză Opoziția, beneficiară și ea pe fond a acestor modificări. Culmea, chiar și Iohannis s-ar putea număra printre cei cărora le-ar putea fi de folos blamatele motive de „încetinire a anticorupției”. 

 


 

3. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere

Un adevărat guvern trebuie să fie format din genii
 Săptămâna patimilor pesediste a debutat cu refuzul ferm al lui Iohannis de a valida propunerile de remaniere a Guvernului. „E o farsă!” - a exclamat revoltat titularul de la Cotroceni, înșelat în cele mai sfinte convingeri ale sale, între care și aceea că un adevărat guvern trebuie să fie format din genii. Drept urmare doamna Dăncilă a fost nevoită să îi trimită o listă de suplinitori. Chestiunea a iscat și o dispută în interiorul partidului, premierul manifestând primul său puseu de independență față de liderul Dragnea, partizanul remanierii. 

 

4. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf

 

 Bomba săptămânii părea să fie achitarea lui Tăriceanu pentru acuzația de mită în dosarul în care  Vântu îl turnase că i-ar fi dat 800.000 de euro ca să îl numească pe Liviu Mihaiu guvernatorul Deltei. Se pare că banii au fost dați, dar au rămas la Bogdan Olteanu, care gestiona atunci fondurile de campanie ale PNL. Oricum, este o lovitură pentru Iohannis, care nu mai poate utiliza formula „penalii de la vârful puterii” pentru că deocamdată nu mai rămas decât unul.


 

5. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu

"Juma" din activitatea de 2 lei 
 Considerându-se  spălat de păcatele tinereții prin transferul distincției primite de la GDS către victima sa de la Aiud, Augustin Lazăr vrea (cu tupeu) ca Ministerul Justiției să îi ceară scuze și să-i ofere despăgubiri morale de un leu! Exact 50% din cât valorează el. Asta după ce a prezentat raportul de activitate, plin de succese și realizări de pe urma cărora ar fi meritat obișnuitul calificativ „foarte bine” din vremurile bune, și nu cererea de revocare a lui Toader.

Vezi și;

Click pe imagine pentru mărire


Click pe imagine pentru mărire

Topul evenimentelor săptămânii a 15-a din 2019 (25-31 martie)  [Link către știre]

Topul evenimentelor săptămânii a 14-a din 2019 (18-24 martie) [Link către știre]

 

Format: