Share
27 Apr 2020 - 04:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Răstignirea lui Cercel
2. Iohannis dă tonul modei COVID: după 15 mai, toți cu mască!
3. Șomajul tehnic al bugetarilor nu mai e de actualitate
4. Atacat de marțieni, Cîțu predă situl IMM Invest serviciilor
5. Iohannis a dialogat cu alt robot

 


 

1. Răstignirea lui Cercel

 
Evenimentul săptămânii de după Înviere l-a constituit răstignirea profesorului Cercel. O agenție de știri a dat în vileag un document nedat publicității în care se afirma că vârstnicii de peste 65 de ani vor fi luați din căminele lor și cazați în hoteluri pentru a fi puși la adăpost de maladie. De altfel era o precizare despre care vorbise cu câteva zile înainte și ministrul Nelu Tătaru, dar documentul a fost cel care a dezlănțuit un veritabil jihad împotriva șefului institutului Matei Balș. Revolta publicului sătul de cazare la domiciliu și cu perspectiva unui sejur îndelungat în rețeaua hotelieră a pus pe gânduri conducerea de stat și de partid care a reacționat în cel mai populist mod cu putință, aruncând toată responsabilitatea în spinarea bietului doctor, care nu făcuse altceva decât să sintetizeze întru-un document opiniile mai multor specialiști și variante de propuneri pentru protecția față de virus. Nimeni nu s-a mai obosiți să lămurească lucrurile precizând că era vorba de un studiu anterior care lua în vizor o serie de măsuri care s-ar fi putut aplica doar în caz de necesitate. Nici Iohannis și nici Orban, care știau amândoi despre existența acestui studiu, nu s-au obosit să repună lucrurile în ordine. Ba, „cazul Cercel” le-a picat foarte bine pentru a da mulțimii revoltate de toată situația creată de absurdul unor măsuri, „capul unui Moțoc” de ocazie. Destituirea lui Cercel de la conducerea Comisiei COVID a fost semnată chiar de Nelu Tătaru,  coautor al zvonului lansat înaintea publicării proiectului. Pe acest fond Iohannis și Orban s-au bătut cu pumnii în piept în calitate de protectori ai obidiților vârstnici pe care chiar ei i-au condamnat la o lungă și inutilă recluziune.

2. Iohannis dă tonul modei COVID: după 15 mai, toți cu mască!

 
Șeful statului a dat semnalul capital:  portul măștii va fi obligatoriu în aglomerație. Nu se știe ce se va întâmpla cu școlile deși printre victimele de până acum ale maladiei au fost extrem de puțini copii, de care aceasta nu se prea lipește. Nu se suflă nici un cuvânt despre o reală repornire economiei, situație care creează probleme insurmontabile care se agravează pe zi ce trece. Deja mărirea pensiilor în septembrie este pusă sub semnul întrebării, deși inteligenta ministră a Muncii zice că sumele sunt „bugetate”, deși ele nu există. 

3. Șomajul tehnic al bugetarilor nu mai e de actualitate

 
Orban informează senin că șomajul tehnic al bugetarilor nu mai e de actualitate, după ce s-a bâlbâit aproape o lună pe această temă. Iar despre pensiile speciale nu se mai  pomenește nimic.

4. Atacat de marțieni, Cîțu predă situl IMM Invest serviciilor

 
Celebrul site IMM Invest, atacat de marțieni în momentul lansării, a fost predat de Cîțu  serviciilor (STS și SRI) și probabil că va porni „mâine-poimâine”. Cîțu se înscrie ca cel mai caraghios membru al echipei guvernamentale, contrazicându-se de la o zi la alta pe toate temele posibile. 

5. Iohannis a dialogat cu alt robot

 
 În vizită la un institut care a amenajat un centru de primire a bolnavilor de COVIT, președintele a avut prilejul să dialogheze cu un omolog de al său - un robot inteligent, cu care a avut un interesant schimb de idei.

Re-/ Vezi și: