Share

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână

1. Declarație de război... rece a lui Iohannis: NU modificărilor legilor justiției!
2. Guvernul și BNR s-au „mediat” în biroul lui Dragnea; vinovaţi sunt factorii EXOGENI!
3. Finalizarea dosarului „Gigină”; Oprea, trimis în judecată pentru „ucidere din culpă”
4. Jale la DNA: după patru ani, judecătoarea Bârsan e achitată!
5. Dosarul ”Nițu” închis din lipsă de probe


1. Declarație de război... rece a lui Iohannis: NU modificărilor legilor justiției!

 

Comisia de la Veneția, e bine să ne amintim, a fost sesizată de curând de către Parlamentul European. Care, alarmat de sesizările formulate de PNL, a decis, chiar în unanimitate, să verifice respectivele semnale de alarmă, apelând la aceasă instituție independentă, înființată însă tocmai pentru asemenea situații de către UE. În aceste condiții, președintele României s-a gândit pe ultima sută de metri că ar fi bine să fure cumva startul. Și să anunțe că face el, ceea ce de fapt au făcut alții.

Carevasăzică avem o Curte Constituțională, care a analizat de două ori legile votate în Parlament, a sugerat câteva modificări, care s-au și făcut și căreia președintele îi cere să mai cerceteze o dată. Din punct de vedere prezidențial, CCR a rămas repetentă și n-are altceva de făcut decât să urmeze încă un ciclu și să mai dea examenul o dată. În același timp, CCR, instituție suverană a României, este trimisă la meditator. Iar meditatorul este Comisia de la Veneția, care nu poate face altceva decât să emită recomandări neobligatorii pentru statele membre. Aceasta este a doua mare jignire prin care Klaus Iohannis deschide războiul împotriva CCR.

 

2. Guvernul și BNR s-au „mediat” în biroul lui Dragnea; vinovaţi sunt factorii EXOGENI!

 Până la urmă nu a mai fost nevoie de „medierea” prezidențială pentru ca Guvernul și BNR să se întâlnească și să analizeze cauzele creșterii inflației și a năzdrăvanului de ROBOR. A fost suficientă invitația lui Dragnea, care a pus la dispoziție propriul său birou de la Cameră unde, față în față, Mugur&Florin și Viorica&Orlando (asistați discret de Vâlcov) au trudit pentru a lămuri, preț de patru ore (Isărescu doar trei) ce se întâmplă în piață. La final, șeful Camerei a dat o declarație cel puțin interesantă: „Nu există nici o intenție a PSD de a prelua conducerea BNR. Ba dimpotrivă!”. Adică cum? Vrea BNR să preia conducerea PSD? N-ar fi o idee rea...
Obs.  Semnalăm perspicacitatea cu care Liviu Dragnea  a identificat cauzele creșterii inflației: factorii EXOGENI! 

 

3. Finalizarea dosarului „Gigină”; Oprea, trimis în judecată pentru „ucidere din culpă”

 Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a finalizat ancheta in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, in care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.
Procurorul de caz a terminat ancheta de saptamana trecuta si a inaintat-o sefului ierarhic pentru confirmarea solutiei dispuse.

 

4. Jale la DNA: după patru ani, judecătoarea Bârsan e achitată!

 DNA a ajuns în faza în care nu dă, ci primește lovituri în serie: după patru ani, judecătoarea de la Înalta Curte Gabriela Bârsan, a fost achitată definitiv într-un dosar de corupție lucrat cu mult talent de câțiva dintre cei mai destoinici procurori ai Codruței, în frunte cu celebrul Papici. Incredibilul șir de abuzuri și ilegalități (între care și o percheziție neautorizată la domiciliul unui judecător CEDO) la care s-au dedat aceștia pentru a o scoate vinovată pe judecătoare a fost aspru sancționat de o instanță ieșită de sub teroarea protocoalelor.

 

5. Dosarul ”Nițu” închis din lipsă de probe

 După închiderea dosarului lui Tiberiu Nițu această achitare ridică mari semne de întrebare asupra modului de lucru al mult lăudatei (de către președinte, câțiva ambasadori și niște emisari de-ai UE și SUA) instituții de combatere a corupției prin fără-de-lege.

 

6 Mai 2018 - 14:00

Alegerea editorilor: 

Format: