Share
20 Mai 2018 - 14:00

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână

1. Denunțul de „înaltă trădare” al „simplului cetățean” Orban
2. Consultare - fără diagnostic - la Cotroceni
3. Lazăr îi dă peste mână lui Toader și prelungește mandatul lui Horodniceanu
4. Dorneanu, suspectat filo-rus de către filo-americani
5. Săptămână neagră pentru spiritualitatea românească: mari valori trec în eternitate


 

1. Denunțul de „înaltă trădare” al „simplului cetățean” Orban

 În sfârșit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa astrală cu care va rămâne în istorie: este primul „simplu cetățean” care acuză un prim ministru de înaltă trădare! Te cutremuri gândindu-te  că ar putea avea dreptate și că sub masca de femeie cumsecade a doamnei Dăncilă s-ar putea ascunde un monstru politic gata să scoată la mezat prezentul și viitorul țării. Este de meditat dacă date fiind circumstanțele din mintea lui Orban n-ar fi fost necesară și încadrarea de „crimă împotriva umanității” - pentru că oricum nu mai conta și s-a mai încercat în alte cazuri.

 

2. Consultare - fără diagnostic - la Cotroceni

 Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi, la Palatul Cotroceni, consultări cu premierul Viorica Dăncilă, în urma invitaţiei adresate şefului Guvernului pentru clarificarea unor aspecte care ţin de politica externă a ţării noastre, inclusiv tema relocării ambasadei României din statul Israel. La întâlnire au mai participat viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, şi ministrul afacerilor externe, domnul Teodor Meleşcanu.
Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, în cadrul discuţiilor, preşedintele a subliniat că ”este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României şi că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat”, pentru ca ţara noastră să rămână un actor credibil în relaţia cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene şi al NATO, precum şi în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care ţara noastră este angajată.

 

3. Lazăr îi dă peste mână lui Toader și prelungește mandatul lui Horodniceanu

 Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că decizia procurorului general de a-i prelungi mandatul pe încă şase luni lui Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, nu blochează procedura de numire a altui procuror şef, susţinând că este necesară funcţionarea instituţiei.
„Nu poţi să laşi o autoritate fără conducere, fără decizie, trebuie să asiguri funcţionarea” a spus ministrul.

 

4. Dorneanu, suspectat filo-rus de către filo-americani

 „Coloana a cincea” din presă, cea dirijată de generalul Dumbravă, a declanșat un atac frontal împotriva șefului Curții Constituționale (după „rețeta Greblă”), cel care, cu toată opoziția hotărâtă a Liviei Stanciu tot dă soluții în favoarea Guvernului și spre paguba președintelui. Acesta ar fi comis și el un act de înaltă trădare răspunzând unei invitații la aniversarea Curții Constituționale din Rusia (în spatele căreia se află, cu siguranță, Putin). Dorneanu a nesocotit „rezervele” Externelor care doreau să se sufle și în iaurtul geopolitic, folosindu-se de scuza că  rușii au fost și ei invitați la aniversarea CCR și că biletele de avion fuseseră deja luate, ducîndu-se la Mocova pentru a pune pe tava rusească interesele românești. Revoltător, nu? 

 

5. Săptămână neagră pentru spiritualitatea românească: mari valori trec în eternitate

Cristian Țopescu 
26 martie 1937 - 15 mai 2018
Comentator sportiv, jurnalist și politician PNL
Lucian Pintilie 
9 noiembrie 1933 -16 mai 2018
Regizor de teatru și film

 

 

Format: