Share
10 Iun 2018 - 14:00

a

1. Scrisoare CCR către forurile internaționale: Stopați atacurile politicienilor!
2. Elena Udrea condamnată în... contumacie!
3. Simona n-a câștigat. A confirmat!
4. Un miting original: Puterea - împotriva abuzurilor!
5. Iohannis pozează în lider al „flancului estic”

 


1. Scrisoare CCR către forurile internaționale: Stopați atacurile politicienilor!

 Curtea Constitutionala a trimis Secretarului General al Consiliului Europei, Comisiei Europene pentru Democratie
prin Drept (Comisia de la Venetia) si a Presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene, o sesizare in
legatura cu „atacurile virulente” declansate impotriva CCR dupa decizia privind revocarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Decizia in baza careia s-a decis sesizarea a fost luata in unanimitate. A doua zi, judecatoarea Livia Stanciu s-a sucit și a spus că ea nu a semnat adresele pe care Curtea le-a trimis.

 

2. Elena Udrea condamnată în... contumacie!

 Cutremur de grad... zero: a fost pronunțată sentința în dosarul Gala Bute. Luptătoare împotriva statului paralel, Elena Udrea a primit, departe de țară,  acolo unde este, vestea cutremurătoare: șase ani închisoare, sentință definitivă! Fosta candidată la președinție se întreabă cum dorm noaptea judecătoarele care au condamnat-o. Probabil că bine. Rudel Obreja a primit și el o condamnare de 5 ani, tot cu executare. În schimb fostul ministru al Economiei, Ariton, a fost achitat.
Fostul ministru al Turismului a fost dat în urmărire internaţională pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

 

3. Simona n-a câștigat. A confirmat!

 Până astăzi refrenul cârcotașilor a fost: o fi ea numărul unu mondial, dar n-a câștigat nici un Grand Slam.! Ei bine, astăzi l-a câștigat: la 40 de ani de la ce al Virginiei Ruzici și la 10 ani de la celălalt, al său, la junioare, tot aici la Roland Garros.
Simona Halep nu a câștigat doar prima ei cupă de Grand Slam ci și statutul permanent de mare jucătoare care îi va rămâne chiar dacă nu va mai obține vreun alt titlu. Acesta a fost cel de care avea nevoie și pe care l-a obținut prin perseverență și încredere în sine, după zece ani lungi în care îl visase...

 

4. Un miting original: Puterea - împotriva abuzurilor!

 "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie / Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?”, spunea, sâmbătă seară, primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, în faţa a peste 150.000 de oameni veniţi din toate judeţele la mitingul PSD pentru "apărarea democraţiei şi a statului de drept". Oamenii obosiţi după drumul de zeci sau sute de kilometri au privit admirativ întregul eveniment, de la ecranele uriaşe şi clădirea Guvernului acoperită cu un drapel, până la liderii de partid ţinând discursuri pe scenă despre statul paralel, abuzuri şi oameni interceptaţi de serviciile secrete, ei huiduind de fiecare dată când era rostit numele şefului statului, al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sau ale politicienilor din opoziţie. "Brigăzile Albe”, aşa cum a spus chiar Liviu Dragnea că au fost numiţi, au luptat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei împotriva "abuzurilor şi statului paralel" reprezentat de Laura Codruţa Kovesi şi Klaus Iohannis.

 

5. Iohannis pozează în lider al „flancului estic”

Președintele Iohannis a susținut, vineri, la Varşovia, o alocuțiune la conferința 'Romania's Security Leadership in South East Europe' unde a punctat ca necesară o întărire a Flancului Estic al Alianței, considerându-se răspunzător prin inițierea formatului „București 9”.

 

Format: